Nyfiken på Kryssning?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyfiken på Kryssning?"

Transkript

1 Nyfiken på Kryssning? Är kryssning något för mig? Den största gemensamma nämnaren på alla olika kryssningar är att ni kan besöka flera olika platser på samma semester och bo och äta lyxigt utan att behöva packa upp resväskan mer än en gång. Ombord fartygen finns något för alla åldrar och smaker. De många restaurangerna serverar mat från hela världen och flera olika pooler och bubbelpooler finns att tillgå. Solstolar finns det gott om till alla och de stora utrymmena gör att ni aldrig behöver stå i kö. Gym, spa och fitnesscenter är standard, ofta kompletterat med basketplan och minigolfbana. För de yngre finns spelmaskiner, pingisbord, barnklubbar och på de större fartygen även karuseller och vattenlekland. På kvällarna bjuds ni på shower och uppträdanden för hela familjen. Vill ni åka utan barn finns fartyg och delar av dessa med åldersgränser. På dessa är även underhållningen mer anpassad med mer klassiska musikuppträdanden och sång. Vilken typ av människa du än är finns kryssningssemestern för just dig: Vill du ta med hela familjen? Den klassiska solsemestern i Medelhavet eller Karibien ger chans till häftiga storstäder fyllda med historia och kultur kombinerat med paradisstränder, god mat och kul för hela familjen.

2 Romantisk semester? Beställ en sen frukost till er privata balkong i den värmande morgonsolen. Unna er massage och kall champagne när ni är till havs. Upplev flera nya städer och platser tillsammans i de olika hamnarna. Är du bekväm och ogillar långa flygningar? Från Stockholm, Oslo och Köpenhamn utgår flera kryssningar under våra sommarmånader. Vad sägs om Norges vackra fjordar eller St. Petersburg i Ryssland? Har du redan varit överallt? Vad sägs om Amazonas, Antarktis, Galapagos eller Burma? Resa med väninnorna? Sola i lugn och ro, ta en läskande drink i baren och shoppa loss på stopp som New York, Barcelona, Rom eller Palma! Njut av allt i spa-avdelningen och gå på roliga pilates-pass i gymmet. Vad ingår i kryssningspriset? Flyg, tåg eller buss, transfer, kryssning med helpension exklusive dryck och de flesta aktiviteter och underhållning ombord är standarden i alla upplevelser. Club Eriks har dessutom ofta hotellnätter, landarrangemang, och svenska värdar med. Läs om våra olika typer av upplevelser under Club Eriks upplevelser. Den obligatoriska dricksen ingår alltid i våra priser. Kaffe, te, vatten och lemonad finns alltid att tillgå utan kostnad. När ni köper något ombord läggs alltid en serviceavgift på 15 % på priset. Det ni betalar extra för ombord är alkohol, märkesdrycker och eventuella utflykter i hamnarna. Vill ni äta i de olika specialrestaurangerna betalar ni en kuvertavgift. I spaavdelningen betalar ni för olika behandlingar och massage och vissa pass i gymmet kostar extra. Internet och telefon finns också mot avgift. Vart ifrån kan jag kryssa? Kryssningar utgår från olika hamnar i hela världen. De vanligaste hamnarna att utgå ifrån är Malaga, Barcelona, Rom, Venedig och Southhampton i Europa. Fort Lauderdale och New York i USA. Singapore, Shanghai och Hongkong i Asien. Sydney i Australien och Buenos Aires, Rio de Janeiro och Valparaiso i Sydamerika. Från Stockholm, Oslo och Köpenhamn utgår flera kryssningar under våra sommarmånader. I Club Eriks upplevelser ingår alltid flyg och ofta hotellnätter innan och efter. Maten ombord De flesta fartyg har flera olika restauranger att välja på. Många som ingår och vissa där ni betalar en kuvertavgift. Gemensamt för alla fartyg är att de har en stor bufférestaurang öppen hela dagarna och en A la Carte-restaurang där ni har en förbestämd middagsittning. Tidig eller sen.

3 I buffén finns mat från hela världen i olika sektioner och ändras för frukost, lunch och middag. I A la Carte-restaurangen byts delar av menyn ut varje kväll för att ge er större variation. Room Service ingår på alla fartyg för de som vill äta i lugn och ro på sin egen balkong eller bara ta en tallrik ost eller frukt. I hamnarna Vill ni boka en utflykt i någon hamn organiserad av rederiet betalar ni den direkt ombord eller i förväg på internet. Utflykter finns i flera olika längder och priser från 200 kr och uppåt. Självklart har ni möjlighet att på egen hand gå iland och utforska. Tänk bara på att vara tillbaka i tid. Vill ni inte gå av fartyget kan ni passa på att njuta av de olika rabatterna i spat som ofta erbjuds när fartyget är i land. Klädsel ombord Det finns inga krav att vara uppklädd ombord fartygen. Vanligt sunt förnuft rekommenderas och bar överkropp och badkläder är inte tillåtna i matsalarna. Vissa fartyg har en eller två sk. Formal nights eller Captains dinner där kavaj och lite finare klädsel rekommenderas. Detta är dock inte heller ett krav och ni kommer möta allt från Smoking-klädda herrar och damer med balklänning till människor med vanliga jeans och skjorta. Har ni en kostym hemma rekommenderar vi att ni tar med den. Annars är ett par chinos och en pikétröja ett utmärkt val. Glöm inte att ni är på semester! Vilket rederi ska jag välja? Club Eriks jobbar med tre rederier som alla ägs av Royal Caribbean. Vi har valt att jobba med just dessa för att vi tycker dem är bäst på marknaden samtidigt som de många olika fartygen ger en bredd som inte lämnar någon utanför. Det är egentligen inte något av rederierna som inte kan passa för alla typer av semestrar. Vanligast är att man väljer sin upplevelse efter stoppen och tiden men det är bra att känna till skillnaderna. Royal Caribbean Royal Caribbean är familjen och barnens favorit. I flottan finns världens två största kryssningsfartyg som verkligen är något utöver det vanliga Allure och Oasis. Stor vikt läggs på underhållning och fartfyllda dagsaktiviteter som klättervägg, minigolf och surfpooler.

4 Mängder av caféer, glassbarer och restauranger finns för alla smaker och även en stor grön park finns på fartygen Allure och Oasis. I flottan finns även fartygen Vision och Legend som är något mindre och lämpar sig bättre för den äldre publiken. Legend kryssar Asien och Vision finns hela sommaren hos oss i Norden. Celebrity Celebrity med det stora X:et har fartygen där design, spa, wellness och matupplevelser ligger i fokus. Snittresenärerna är par i yngre medelåldern eller kompisgäng som vill unna sig det lilla extra under sin semester. Trendiga barer, fina restauranger och lyxig shopping finns det gott om. Ombord Celebrity finns även goda möjligheter att både leva och äta nyttigt under vistelsen. Gymmet erbjuder olika träningspass samtidigt som den stora spa-avdelningen bjuder på lyxig avkoppling. Azamara Azamaras två fartyg Journey och Quest är familjens topprodukt. Mindre, elegantare, lyxigare och med fler anställda per gäst för absolut bästa service. Bra viner ingår till lunch och middag som även dem är snäppet finare än hos sina syskon i Royal Caribbean och Celebrity. Underhållningen är mer klassisk med pianobarer och stråkmusik. Även ombord Azamara finns gym, pooler och mängder med aktiviteter. Azamara är till för de mer erfarna kryssarna som inte behöver uppklädda kaptensmiddagar och vill se mer ovanliga stopp under sin resa. Azamara gör aldrig samma rutt flera gånger under samma år utan rör sig ständigt över världen. Unikt för Azamara är även att rutterna och stoppen oftast är längre och de små fartygen kan komma långt in i hamnarna.

5 Vanliga frågor om kryssningen Behöver jag pass? Ja! Även om ni kryssar från Sverige gäller ombord amerikanska regler. Ni behöver pass som är giltigt i minst sex månader efter hemkomst! Observera även att era namn i anmälan ska stavas som i era pass. När kan jag gå ombord? Incheckningen öppnar normal några timmar innan avgång och stänger cirka en och halv timma innan. Exakta tider finns i kryssningsbiljetten. Även om fartyget inte lättar ankar före på kvällen kan ni gå ombord mitt på dagen och äta lunch i restaurangerna som alltid är öppna. Ungefär en timma innan avgång har fartyget alltid en obligatorisk livbåtsövning. Detta går fort och det är enkelt att följa med strömmen till just er samlingsplats. Hur går incheckningen till? Ni kan välja att checka in innan kryssningen på rederiets hemsida eller göra det på plats i hamnen. Det ni behöver är pass, kryssningsbiljett och ett giltigt kredit eller bankkort. Vill ni inte använda betalkort kan ni deponera en summa USD istället. Hur betalar jag ombord? Alla priser ombord är i Amerikanska Dollar. När ni checkar in får ni en hyttnyckel som även kommer att fungera som betalkort för alla era utgifter. När kryssningen är över får ni en nota till er hytt på alla utgifter som sedan dras från det kort ni angivit vid incheckningen. Vill ni veta hur mycket ni gjort av med varje dag kan ni enkelt fråga i receptionen så får ni ett utdrag. Betalning i hamnarna? I land gäller alltid lokal valuta. Vi rekommenderar att ni växlar till er lite av varje lands valuta hemma i Sverige. Ni kan alltid betala i Dollar eller Euro men tänk på att det är lokalbefolkningen som då bestämmer valutakursen. Middagstider? Ni kommer att få en tidig eller sen sittning när ni bokar er kryssning. Ni kan lämna önskemål men först till kvarn gäller. Ofta går det även att byta tid ombord om ni talar med hovmästaren. Bufférestaurangen är nästan alltid öppen och där kan ni äta när ni vill under dagen och kvällen. Om jag blir sjuk ombord? Alla fartyg har läkare och sjuksköterskor ombord. Tänk dock på att detta är privata kliniker som kan bli väldigt dyra om ni inte har en bra reseförsäkring hemifrån. Se alltid över er försäkring innan ni reser utomlands.

6 Rökning ombord? Ni får inte röka i era hytter eller på era balkonger. Fartygen har avsedda utrymmen för rökare både utomhus och inomhus. Alkohol ombord? Åldersgränsen för köp av alkohol ombord är 21. Det ni köper i taxfreeshopen får ni inte dricka ombord utan detta tas om hand och levereras vid avgång sista dagen. Det samma gäller för alkohol ni köper i hamn. De olika rederierna har olika regler för medhavd alkohol. På Royal Caribbean får ni inte ta med er egen alkohol ombord. Celebrity tillåter två flaskor vin från första stoppet. På Azamara får ni ta med er sprit och vin men inte öl. Elektronisk utrustning? Ombord fartygen fungerar svenska kontakter. Ni får inte ta med hårtorkar, strykjärn och andra hjälpmedel som kan vara brandfarliga. I hytterna finns hårtorkar. Rederiets utflykter? Rederiet anordnar ett stort utbud av aktiviteter och sightseeing i land. Dessa utflykter går att boka innan resan på rederiets hemsida eller ombord fartyget. Observera att vissa utflykter kan sälja slut varför det kan vara bra att boka innan om det är något speciellt ni vill göra.

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer

MEDELHAVET SOMMAR OCH HÖST 2011 KRYSSNINGAR OCH FLY & CRUISE

MEDELHAVET SOMMAR OCH HÖST 2011 KRYSSNINGAR OCH FLY & CRUISE MEDELHAVET SOMMAR OCH HÖST 2011 KRYSSNINGAR OCH FLY & CRUISE www.msccruises.se 2 UPPLEV MEDELHAVET MED EN KRYSSNING MSC Cruises sommar och höst i Medelhavet 2011 Allt fler upptäcker fördelarna med att

Läs mer

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR ABC HAND BOK Vi på STS Språkresor hälsar dig välkommen till sommarens kurser. Vi hoppas att du har siktet inställt på en rolig och lärorik sommar! Den här boken har vi sammanställt för att du skall få

Läs mer

Azita Shariati. DISKRETA AFFÄRSMÖTEN på Arlanda YOUR PRIVATE AVIATION PARTNER IN SCANDINAVIA. KONFERENSGUIDE: Hitta rätt miljö för nästa konferens

Azita Shariati. DISKRETA AFFÄRSMÖTEN på Arlanda YOUR PRIVATE AVIATION PARTNER IN SCANDINAVIA. KONFERENSGUIDE: Hitta rätt miljö för nästa konferens ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN OP COMMUNICATION ANNONS MEDFÖLJER SVENSKA DAGBLADET 27 APRIL 2015 DISKRETA AFFÄRSMÖTEN på Arlanda KONFERENSGUIDE: Hitta rätt miljö för nästa konferens Azita

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Pass... 1 ESTA - Digital Inresningsansökan... 1 Flygresan till USA samt logistik Dag 1... 1 Jetlag... 2 Motorcykel... 2 Försäkring... 2 MC Tur... 2 Hur kör vi?... 3 Packning/Kläder...

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS S.2 - RESEMÄSSAN 2012 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS SNYGGA OCH PRAKTISKA RESEVÄSKOR FRÅN MÄSSERBJUDANDE SAMSONITE CORDOBA KABINVÄSKA (Finns i mörkröd & grå) 55cm 699:- 63cm 799:-

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 LYSSNA PÅ FÖREDRAG ISLAND GRAN CANARIA HURTIGRUTEN AMERIKA FÄRÖARNA TURKIET ALBANIEN KRYSSNINGAR I KARIBIEN, MEDELHAVET OCH

Läs mer

Katarina Gälldin 2010-09-07. Stipendieresa Amsterdam och Barcelona

Katarina Gälldin 2010-09-07. Stipendieresa Amsterdam och Barcelona Katarina Gälldin 2010-09-07 Stipendieresa Amsterdam och Barcelona Inledning Jag heter Katarina Gälldin och är nyexaminerad från Hotell- och Restauranghögskolan i Grythyttan. Där läste jag ett treårigt

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

Lättläst om Läkemedelsverket och läkemedel

Lättläst om Läkemedelsverket och läkemedel Lättläst om Läkemedelsverket och läkemedel Här finns inga svåra ord eller långa meningar. Här kan du läsa om läkemedel och om Läkemedelsverket. Denna information finns också på www.lakemedelsverket.se/lattlast

Läs mer

LAS PALMAS. 5 x telefonnummer. 5 x sajter. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.se/resguider LADDA HEM ÖVER 200 RESGUIDER

LAS PALMAS. 5 x telefonnummer. 5 x sajter. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.se/resguider LADDA HEM ÖVER 200 RESGUIDER 5 x telefonnummer Vik här Publicerad februari 2012 Ringa hit För att ringa till Spanien från ett annat land slår du +34 före numret. Hoppa över nollan i riktnumret. Larmnummer Om en nödsituation skulle

Läs mer

Ko m pass. New York CHECKA IN. Bli en bra resefotograf! All Inclusive. Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste städerna BOKTIPS

Ko m pass. New York CHECKA IN. Bli en bra resefotograf! All Inclusive. Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste städerna BOKTIPS Ko m pass Hitta din väg i världen New York staden som aldrig sover BOKTIPS för den resande All Inclusive - är det prisvärt? Bli en bra resefotograf! Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste

Läs mer

Din guide till RCI Points

Din guide till RCI Points Din guide till RCI Points Välkommen till RCI Points Välkommen till RCI Points Innehåll Om RCI 3 Så fungerar points Points i korthet 4 Nu kan du njuta av en hel värld av underbara semestrar tack vare ditt

Läs mer

INDIEN BHUTAN NEPAL. Praktiska råd och tips inför resan!

INDIEN BHUTAN NEPAL. Praktiska råd och tips inför resan! INDIEN BHUTAN NEPAL Praktiska råd och tips inför resan! Välkommen till kulturen och äventyret! Vår strävan är att du ska få så bra information som möjligt inför resan till Indien, allt för att du ska kunna

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Nr 1 2009 Årgång 5 www.scandjet.se 48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Upptäck Kroatien på bästa sätt! Krydda din resa med en

Läs mer

Korta svar på de vanligaste frågorna Om du vill veta mer kan du läsa under rubriken Fler frågor. Du kan också fråga socialtjänsten i din kommun.

Korta svar på de vanligaste frågorna Om du vill veta mer kan du läsa under rubriken Fler frågor. Du kan också fråga socialtjänsten i din kommun. Frågor och svar om ekonomiskt bistånd lättläst Artikelnummer 2006-114-4 Här kan du läsa frågor och svar om ekonomiskt bistånd. Ekonomiskt bistånd är pengar du söker från socialtjänsten så att du klarar

Läs mer

Vi har testat samtliga banor i Vilnius

Vi har testat samtliga banor i Vilnius 1 iš 19 2014.10.16 12:51 Skriv ut Vi har testat samtliga banor i Vilnius Vilnius erbjuder en världsarvslistad stadskärna lätt att nå med lågprisflyg från Arlanda. De tre golfbanorna ligger inom en halvtimme

Läs mer

LYCK. Tema: Sveriges ekonomi UTDRAG UR LYCKOSLANTEN NR 3 2008

LYCK. Tema: Sveriges ekonomi UTDRAG UR LYCKOSLANTEN NR 3 2008 UTDRAG UR LYCKOSLANTEN NR 3 2008 LYCK SLANTEN Tema: Sveriges ekonomi Utgivare: Swedbank och sparbankerna Produktion och redaktion: Bee Production Form: Edita Communication TEMA: SVERIGES EKONOMI 3 000

Läs mer

Vamos Peru 14 dagars rundresa!

Vamos Peru 14 dagars rundresa! Vamos Peru 14 dagars rundresa! Låt din dröm bli verklighet och njut av en oförglömdig resa till Sydamerika med bästa tänkbara service och komfort. En resa som är något alldeles extra med dig som gäst i

Läs mer

Följ med till Marcialonga 2016!

Följ med till Marcialonga 2016! 1 Följ med till Marcialonga 2016! Odenresor tillsammans med M2 Sport arrangerar för fjärde år i rad den mycket populära resan till Marcialonga. Programmet för 2016 är färdig för dig som vill åka till Marcialonga

Läs mer

I Emigranternas Fotspår 2015

I Emigranternas Fotspår 2015 I Emigranternas Fotspår 2015 2015-06-22 (11 dagar) DELSTATER: MINNESOTA Våra tankar om resan Nu är vi inne på vårt SEXTONDE år som researrangör. Vi har arrangerat över 30 resor och kört mer än 10 000 mil

Läs mer

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN?

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? SOMMAREN 08 DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? Att åka på semester betyder för många att vila och ha det skönt. Så långt är jag med. Men nu är det ju så att vila och ha det skönt betyder helt olika saker

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS. Lollo & Bernie kommer på besök kl. 11 & 13

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS. Lollo & Bernie kommer på besök kl. 11 & 13 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS WISBY STRAND - CONGRESS & EVENT 7 MARS 2015 KL 10.00-15.30 RESESKILDRINGAR TURKIET PERU BOLIVIA LONDON GRAN CANARIA TENERIFFA KAPPADOKIEN AMERIKA... SAMT MYCKET MER MÄSSA NU

Läs mer

Hajar & orörda korallrev

Hajar & orörda korallrev Hajar & orörda korallrev Jardines de la Reina, Kuba [22 nov - 2 dec 2012] Karibisk revhaj i Drottningens trädgårdar Följ med till Jardines de la Reina med hajexperten Klas Malmberg till en plats där det

Läs mer

Mallorca - Alcudia- resmålsguide

Mallorca - Alcudia- resmålsguide Säsong: Året runt Flygtid: Ca 4 timmar från Arlanda Tidsskillnad: Ingen Valuta: Euro Folkmängd: ca 730 000 invånare Yta: 3 640 km2 Huvudstad: Palma De Mallorca Religion: Mestadels katoliker Språk: Spanska

Läs mer

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 1 Söndag 3 juni Resan började kl 13.05 på Gävle busstation i hällande regn, vi skulle åka med Tallinks anslutningsbuss till Värtahamnen. På busstationen stod det en buss från Traveller i Stockholm

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Makarska rivieran är 50 km lång och är Dalmatiens vackraste område med många underbara stränder. Den går mellan städerna Brela och Živogošcen.

Makarska rivieran är 50 km lång och är Dalmatiens vackraste område med många underbara stränder. Den går mellan städerna Brela och Živogošcen. Hit kan du resa: 7 maj - 24 september Flygtid: Ca 2,5 timmar från Arlanda Transfer: Flyget landar utanför Split. Transport från flygplatsen till Brela (67 km, ca 1,5-2 tim), Baska Voda (68 km, 1,5-2 tim)

Läs mer