Handbok för medborgare i Dexter. Version 1.0 för Dexter 3.8

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handbok för medborgare i Dexter. Version 1.0 för Dexter 3.8"

Transkript

1 Handbok för medborgare i Dexter Version 1.0 för Dexter 3.8

2 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer. Med vår samlade lösning erbjuds du en personlig utbildningsarena som ger dig ett sammanhållande och användarvänligt processtöd utifrån 4 områden: Select, Plan, Learn, Analyze. Det är en samlad arena för allt processtöd, baserad på några av marknadens bästa komponenter. IST s breda kundbas, vår djupa kunskap samt vår produktbredd gör oss unika på marknaden. Innehåll Inledning... 3 Vem är medborgare?... 3 Hur får jag mitt konto?... 3 Hur loggar jag in?... 3 Jag är inte bara mamma... 4 Jag vill byta mitt lösenord... 4 Jag vill ansöka om ett medborgarkonto... 5 Jag har tappat bort mitt lösenord... 6 Jag vill logga ut... 6 Översikt - inloggad... 7 Jag har bytt telefonnummer och -adress... 8 Jag vill ansöka om plats i förskolan... 8 Utbud... 8 Vad kostar barnomsorgen för mig? Ansökan Ändra ansökan Platserbjudande Jag har fått ändrade arbetstider Jag vill ändra taxekategori... Fel! Bokmärket är inte definierat. Var bor mitt barns kompis i förskolan Jag har fått ändrad inkomst Jag vill se mina fakturor... Fel! Bokmärket är inte definierat. Jag vill säga upp platsen Skola... Fel! Bokmärket är inte definierat. Aktuellt- Boka samtalstid... Fel! Bokmärket är inte definierat. Skolval... Fel! Bokmärket är inte definierat. Vårdnadshavare godkänner ansökan... Fel! Bokmärket är inte definierat. Skoluppgifter... Fel! Bokmärket är inte definierat. Anmäl frånvaro... Fel! Bokmärket är inte definierat. Betygsvisning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Elevkort... Fel! Bokmärket är inte definierat. Frånvaro... Fel! Bokmärket är inte definierat. Frånvarolista... Fel! Bokmärket är inte definierat. Grupplistor... Fel! Bokmärket är inte definierat. Individuella val... Fel! Bokmärket är inte definierat. Handbok för medborgare i Dexter 1 (2)

3 Klasslista... Fel! Bokmärket är inte definierat. Loggbok... Fel! Bokmärket är inte definierat. Lärplattform... Fel! Bokmärket är inte definierat. Mentorslistor... Fel! Bokmärket är inte definierat. Nationella prov... Fel! Bokmärket är inte definierat. Personalkort... Fel! Bokmärket är inte definierat. Personallista... Fel! Bokmärket är inte definierat. Samtalsunderlag... Fel! Bokmärket är inte definierat. Schema elev... Fel! Bokmärket är inte definierat. Schema lärare... Fel! Bokmärket är inte definierat. Studieomdöme... Fel! Bokmärket är inte definierat. Studieplan... Fel! Bokmärket är inte definierat. Utvecklingssamtal... Fel! Bokmärket är inte definierat. Dexter Veckobrev... Fel! Bokmärket är inte definierat. Utskrifter... Fel! Bokmärket är inte definierat. Handbok för medborgare i Dexter 2 (3)

4 Inledning Handboken är till för rollen Medborgare i Dexter. I handboken visas och beskrivs alla funktioner som rollen Medborgare kan göra. Kommunens/skolans Dexter ser troligen annorlunda ut då anpassningar kan göras av både funktion och utseende. Därför bör denna handbok anpassas så att den visar kommunens/skolans Dexter innan distribution sker till kommunens/skolans medborgare. Använd gärna handboken som en genomgång av möjligheter. Vem är medborgare? Rollen Medborgare i Dexter bygger på att personen finns registrerad som vårdnadshavare i administrativa systemet Extens. Uppgifterna om vårdnadshavare kommer från Skatteverket som läses in i systemet regelbundet. Med dessa uppgifter och registreringar om barn i barnkö, placerade barn och/eller elever som underlag skapas konto för vårdnadshavare, sökande förälder (barnkö), räkningsmottagare och inkomstgrundare. En person med rollen Medborgare är en vårdnadshavare som har ett eller flera av sina barn i verksamheter såsom kö (till förskola, familjedaghem eller fritidshem) eller placerade (på förskola, familjedaghem eller fritidshem) eller elev. Så länge eleven är under 18 år kan vårdnadshavare följa sitt barn skolgång i Dexter. Hur får jag mitt konto? Dina kontouppgifter kan komma till dig på flertalet sätt. Här följer olika exempel: då du ansöker om förskoleplats får du i din köbekräftelse kontouppgifterna, Skolan/kommunen skickar hem/delar ut kontouppgifter, du ansöker om kontouppgifter i Dexter Hur loggar jag in? Starta din Internet Explorer och sök fram kommunens/skolans Dexter sida. Exempel på Adress för Dexter Information om er dexter-adress bör framgå i din kontoutskrift eller snabblänk på kommunens/skolans hemsida. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta: Handbok för medborgare i Dexter 3 (4)

5 Jag är inte bara mamma En person med rollen Medborgare kan även ha en annan roll i Dexter. I så fall loggar du in med samma användarnamn och lösenord och väljer roll. Du behöver därmed inte hålla reda på flera olika inloggningsuppgifter om dina konton i Dexter. Jag vill byta mitt lösenord Användarna Dexter kan ges möjlighet att byta lösenord. Du hittar möjligheten till att byta lösenord under Min profil. Klicka på funktionen, då får du fram uppgifter om ditt/dina konton i Dexter. Längst ut till höger klickar du på Ändra lösenord. Sedan ska du skriva in ditt nuvarande lösenord. När du klickat OK, ska du skriva in ditt nya lösenord 2 gånger enligt villkoren. Du får information om villkoren för det nya lösenordet när du vill ändra ditt lösenord. Du får information om att lösenordet är bytt. Och ska användas nästa gång du loggar in i Dexter. Handbok för medborgare i Dexter 4 (5)

6 Tänk på att förvara användarnamn och lösenord på ett säkert sätt så att obehöriga inte kan komma åt informationen eller funktionerna. Jag vill ansöka om ett medborgarkonto I Dexter finns möjligheten att ansöka om ett konto. Under Kontohantering Ansök om konto ansöker du om Medborgarkonto genom att fylla i ditt personnummer. Om du inte tidigare finns registrerad måste du fylla i adressuppgifter. Om du finns registrerad sedan tidigare kommer denna ruta upp. E-post efterfrågas för framtida behov men är inte obligatoriskt. Kontouppgifter skickas hem till folkbokföringsadressen. Handbok för medborgare i Dexter 5 (6)

7 Jag har tappat bort mitt lösenord Funktionen Glömt lösenord finns på Dexters startsida, högst upp i menyraden under Kontohantering eller som genväg. När du fyller i ditt personnummer i en dialog i Dexter kan du välja på vilket sätt uppgifterna ska skickas, e-post eller brev. Om e-postadress ej finns registrerad för dig kan du inte välja e-post utan endast brev som skickas hem till dig. Jag vill logga ut Använd menypunkten Logga ut. Tänk på att stänga webbläsaren om du är på en dator som används av andra. Handbok för medborgare i Dexter 6 (7)

8 Översikt - inloggad När du har loggat in möts du av information anpassad för dig. Menyrubrikerna Barnomsorg, Min Dexter och Hjälp har underliggande menypunkter. Markeras av liten vit trekant. Logga ut är en direktlänk för att avsluta inloggningen. Under Barnomsorg kan du Beräkna barnomsorgsavgift, se alla Ansökningar till barnomsorgen, Ansöka om barnomsorgsplats, göra inkomstförändringar samt se information om dina barnomsorgsfakturor om du är räkningsmottagare ( Fakturainformation). Min Dexter innehåller möjlighet att ändra kontaktuppgifter (adressändring), Min profil där du kan ändra lösenord (se avsnitt) och länk till Filkatalog som innehåller olika typer av dokument/filer anpassade för dig. Hjälp innehåller hjälpfunktion och Om ger dig information om kontaktpersoner för Dexter. Välkommen rutan innehåller länkar till ditt/dina barns uppgifter. Om du klickar på länken kommer ytterligare menypunkter visas, Dessa beskrivs under respektive skolform. Nyheter rutan innehåller tidstyrd information Om du klickar på länken Kvarglömda kläder visas hela nyheten och dess författare (Pia Kruse).. Handbok för medborgare i Dexter 7 (8)

9 Aktuellt rutan visar aktuella händelser ofta speciella att agera på. Exempel Platserbjudande eller Boka samtalstid eller godkända begärda ändringar (se avsnitt). Länkar rutan innehåller länkar som kommunen/skolan anser intressanta. Jag har bytt telefonnummer och -adress Under Min Dexter Adressändring har du möjlighet att anmäla ditt nya telefonnummer eller din nya adress. Du kan bara ändra på det som är aktiverat. När du har bekräftat ändringen skickas ändringen till administratören som hanterar uppgifterna. Jag vill ansöka om plats i förskolan Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om plats till barnomsorgen. Och du vill ta del av vilket utbud kommunen har vad gäller förskola, fritidshem och familjedaghem. Utbud På verksamhetssidan Barnomsorg kan du ta del av kommunens utbud via länken Vår barnomsorg. Handbok för medborgare i Dexter 8 (9)

10 Via länken Prognoser finns information om platstillgång. Kommunen är uppdelad i olika kommundelar och områden. Klicka på områden och du ser vilka enheter (förskolor, fritidshem och familjdaghem ) som finns. Karta kan hjälpa dig att orientera dig i kommunen. Om bara vill se ex. förskolorna i ett område kan du använda Detaljerad sökning. Exempel på information om en förskola/fritidshem Handbok för medborgare i Dexter 9 (10)

11 Vad kostar barnomsorgen för mig? Klicka på Beräkna barnomsorgsavgift så kan du enkelt räkna ut vad avgiften kan bli för din familj. Du ska ange familjens inkomst per månad före skatt och Typ av barnomsorg per barn samt eventuellt antal timmar. Du får veta en preliminär avgift per månad. Ansökan Genom att klicka på Ansökan om barnomsorgsplats börjar du fylla i den digitala ansökan. Ansökan är i 5 steg. De första 2 sidorna är personuppgifter. Steg 3 är generella uppgifter och steg 4 fyller du i alla dina ansökningsalternativ dvs var du vill att ditt barn ska få plats. Du kan alltid kontrollera och ändra dina uppgifter via länkarna. När du är nöjd med din ansökan ska du bekräfta den genom knappen [Bekräfta]. Om du uppgav din adress i ansökan skickas en kopia på din ansökan till din . När du har bekräftat ansökan kan du inte ändra din ansökan förrän den är godkänd och du kan logga in i Dexter. Du kan ansöka för ytterligare barn via knappen [Registrera fler barn]. Om du har konto i Dexter kan du se din ansökan innan den är godkänd. Du klickar på Ansökningar under Barnomsorg eller förnamnet på ditt barn, Ansökan i Välkomst- rutan. Ändra ansökan När du fått bekräftelse att din ansökan är registrerad kan du via ditt inlogg i Dexter titta på, ändra eller radera din ansökan. Under Välkommen rutan finns en länk med ditt barns förnamn, Köstatus. Genom länkarna Skriv ut ansökan, Ändra ansökan, Radera ansökan gör du ditt val. Platserbjudande Du har fått ett meddelande via mail eller brev om att ett platserbjudande finns för dig att ta ställning till. I Dexter har du möjlighet att [Godkänna] eller [Avböja] med angiven orsak. Handbok för medborgare i Dexter 10 (11)

12 Ditt platserbjudande finns i Aktuellt-rutan men även i Välkomst rutan. Din kommun kan ha valt att båda vårdnadshavarna ska godkänna erbjudandet innan plats kan fås. Jag har fått ändrade arbetstider När barnets tider på förskolan/familjedaghemmet/fritidshemmet kommer att ändras kan du enkelt registrera detta via ditt medborgarkonto i Dexter. Klicka på ditt barns placering så får du fram alla funktioner som är platsbaserade. Välj Schema, du ser först information om ditt barns plats. Finns schema registrerat sedan tidigare ser du detta. Du väljer Nytt schema och fyller i de nya uppgifterna, Antal schemaveckor, Schemastart och antal start- och stopptider per dag samt Grund för placering. Du kan kopiera schema från ett syskon. Nästa sida fyller du i klocktimmarna för veckan/veckorna. När du är klar skickar du in ändringen med knappen [Bekräfta]. Du får en kopia av ansökan av schemaändringen till din . Administratören ska godkänna ändringen innan den är giltig. Du kan se din ansökta ändring under länken Schema. När ändringen är godkänd eller inte godkänd syns det i Aktuellt rutan. Var bor mitt barns kompis i förskolan I länken Placeringslista kan du se alla barn som är på ditt barns avdelning. Du kan även se barnens födelsedag, adresser och telefonnummer samt föräldrarnas namn. Du kan sortera listan genom att klicka på Barn eller Föd.dat. Du kan även skriva ut listan via Skriv ut. Längst ner på listan visas antalet barn på avdelningen. Handbok för medborgare i Dexter 11 (12)

13 Jag har fått ändrad inkomst Inkomst är helt relaterat till dig som person därför finns länk till inkomst under menyrubriken Barnomsorg. Klicka på Inkomständring. Du ser första de registrerade inkomsterna för båda inkomstgrundarna för placeringarna. Du kan Skriva ut alla ändringar. Använd länken Ändra inkomstuppgift för att kunna fylla i den nya inkomsten. Genom knappen [Bekräfta] skickas din inkomständring för behandling. Du kan avbryta och komma till visning av inkomster med knappen [Avbryt]. Du får en kopia av ansökan av inkomständringen till din . Administratören ska godkänna ändringen innan den är giltig. Du kan se din ansökta ändring under länken Inkomständring. Alla ändringar och dess status kan du se. Jag vill säga upp platsen Du finner Uppsägning av plats under placeringsuppgifter för ditt barn. Fyll i sista placeringsdag och ev orsak och [Bekräfta]. Du får en kopia av ansökan av uppsägningen till din . Administratören ska godkänna uppsägningen innan den är giltig. Du kan se din ansökta uppsägning under länken Uppsägning av plats. När uppsägningen är godkänd eller inte godkänd syns det i Aktuellt rutan. Handbok för medborgare i Dexter 12 (13)

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter (14) 2 Innehåll Inledning...4 Vem är medborgare?...4 Hur får jag mitt konto?...4 Hur loggar jag in?...4 Jag är inte bara mamma...4

Läs mer

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta:

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta: Innehållsförteckning Inledning 2 Vem är medborgare? 2 Hur får jag mitt konto? 2 Hur loggar jag in? 2 Jag vill byta mitt lösenord 3 Jag har glömt mina inloggningsuppgifter 3 Jag vill logga ut 4 Översikt

Läs mer

Snabbmanual för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Snabbmanual för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Snabbmanual för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Inledning Handboken är till för rollen Medborgare i Dexter. I handboken visas och beskrivs alla funktioner som rollen Medborgare kan göra.

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Förkortad version gällande Alléskolan i VARA IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Håll Ctrl-tangenten nere och peka på det du söker så kommer du till den sidan informationen finns på. Innehållsförteckning Nu hanterar du/ni all barnomsorg

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 1.0 för Dexter 3.8

Handbok för medborgare i Dexter. Version 1.0 för Dexter 3.8 Handbok för medborgare i Dexter Version 1.0 för Dexter 3.8 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan 2010-03-12 Eva Melander/Carina Molin Innehåll Vem är medborgare Hur loggar jag in Jag är inte bara mamma Jag har tappat bort mitt lösenord Jag vill byta

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Manual för Medborgarkonto. För dig som har barn i Malmö stads gymnasieskola

Manual för Medborgarkonto. För dig som har barn i Malmö stads gymnasieskola Manual för Medborgarkonto För dig som har barn i Malmö stads gymnasieskola Vem är medborgare? Rollen Medborgare i Dexter bygger på att personen finns registrerad som vårdnadshavare i administrativa systemet

Läs mer

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG Jag vill ansöka om plats i förskolan Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om plats till barnomsorgen. Du kan också ta del av vilket utbud Falköpings kommun

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 130313 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 150929

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 150929 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 150929 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG Jag vill ansöka om plats i förskolan Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om plats till barnomsorgen. Du kan också ta del av vilket utbud Falköpings kommun

Läs mer

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Höörs kommun, en presentation och manual till Barnomsorg på nätet i Höörs kommun

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Höörs kommun, en presentation och manual till Barnomsorg på nätet i Höörs kommun Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Höörs kommun, en presentation och manual till Barnomsorg på nätet i Höörs kommun Välkommen att använda tjänsten barnomsorg på nätet i Höörs kommun! Från och

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen

Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen Jag vill ansöka om ett konto I Familjeportalen (https://familjeportalen.landskrona.se) finns möjligheten att ansöka om ett konto. Under Kontohantering Ansök

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se

Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se 1 Karlsborgs kommun Barn- och Utbildningsförvaltningen Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se Här har vi samlat information om hur man går tillväga för att ändra

Läs mer

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR Dexter Grundfunktioner Handledning för lärare 2006-10-05/BR IST, International Software Trading, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70 71 00, www.ist.biz Inloggning i Dexter Vi skall nu följa Karin Kronkvist,

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress: barnomsorg.kavlinge.se

Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress: barnomsorg.kavlinge.se E-tjänst förskola & skola 1 Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress: barnomsorg.kavlinge.se Här har vi samlat information om hur man går tillväga för att ändra och lägga in ny information

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.1 161203 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg!

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Önskemål om ändring av barnomsorg Är ditt barn placerat och du vill ändra eller byta placering inom kommunen Använd blanketten önskemål om ändring av barnomsorg som

Läs mer

Så här gör du i Skolportalen

Så här gör du i Skolportalen Så här gör du i Skolportalen Webbplatsadress: https://skolportal.tyreso.se/ Här har vi samlat information om hur du gör för att ändra och lägga in ny information i Skolportalen. Ansök om konto sid 1 Glömt

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Ansök om plats i förskola eller fritidshem

Utbildningsförvaltningen. Ansök om plats i förskola eller fritidshem Utbildningsförvaltningen 1(8) Ansök om plats i förskola eller fritidshem Barnet ska vara folkbokfört i kommunen och vara mellan 1 och 5 år för plats i förskola och mellan 6 och 12 år (men max t.o.m. vårterminen

Läs mer

Kommunens system för kö och placeringar i förskola, pedagogisk omsorg, grundskola och fritidshem/fritidsklubb

Kommunens system för kö och placeringar i förskola, pedagogisk omsorg, grundskola och fritidshem/fritidsklubb Datum 2015-02-03 1 (10) Kommunens system för kö och placeringar i förskola, pedagogisk omsorg, grundskola och fritidshem/fritidsklubb Tyresö kommun har ett gemensamt system för kö och placering till fristående

Läs mer

Skolportalen, hypernet med Dexter

Skolportalen, hypernet med Dexter Produktionsförvaltningen 2014-11-21 Skolportalen, hypernet med Dexter Information till vårdnadshavare www.osteraker.se Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Välkommen till hypernetportalen,... 4 Österåkers

Läs mer

DEXTER HANDBOK BARNOMSORG

DEXTER HANDBOK BARNOMSORG DEXTER HANDBOK BARNOMSORG Bildningsförvaltningen December 2015 Vid frågor kontakta Kommunens servicecenter Tele 0491-88000 servicecenter@oskarshamn.se sida 2 Inloggning via http://dexter.oskarshamn.se

Läs mer

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Staffanstorps kommun. Presentation av barnounga.staffanstorp.se

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Staffanstorps kommun. Presentation av barnounga.staffanstorp.se Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Staffanstorps kommun Presentation av barnounga.staffanstorp.se Välkommen till barnounga.staffanstorp.se Från och med november 2006 kan du anmäla ditt barn

Läs mer

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen Utbildningsförvaltningen 1(8) Ansök om plats i förskola eller fritidshem Barn, vars föräldrar förvärvsarbetar eller studerar samt barn som av fysiska, psykiska eller sociala skäl behöver särskilt stöd

Läs mer

DEXTER HANDBOK. Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Bildningsförvaltningen

DEXTER HANDBOK. Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Bildningsförvaltningen DEXTER HANDBOK Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Bildningsförvaltningen 2017-08-01 Vid frågor kontakta Kommunens servicecenter 0491-880 00 servicecenter@oskarshamn.se sida 2 Inloggning via http://dexter.oskarshamn.se

Läs mer

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare Häng med till Hjärntorget! Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare https://hjarntorget.goteborg.se Göteborgs Stad Majorna-Linné Hemsida: www.goteborg.se/majornalinne Telefon:

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Dexter. Inloggning. Ansök om inloggningsuppgifter

Dexter. Inloggning. Ansök om inloggningsuppgifter Dexter I Växjö kommun använder vi E-tjänsten Dexter för registrering av aktuella uppgifter som rör barnomsorgen. Här lägger ni som vårdnadshavare in scheman för de tider ert/era barn skall vara på fritids,

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Välkommen till Dexter

Välkommen till Dexter Välkommen till Dexter I Dexter når du information som finns registrerad i huvudsystemet Extens. Dexter är webbaserat och ka nås från valfri dator. Adressen till Malmö Dexter är http://www.malmo.se/dexter.

Läs mer

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag 1 (21) Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag Innehållsförteckning Webb Förskola, E-tjänster - Öppna tjänster... 2 Ansökan... 2 Beräkna avgift... 8 Vårdnadsbidrag...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se

Användarmanual Skolrapport.se Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass...1 Om Vklass lärplattform...2 Videomanual...2 Att komma igång med skolrapport.se...2 Varför ska jag registrera

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

barnomsorg En webbservice för dig som har eller vill söka en plats för ditt barn i Ronnebys barnomsorg! www.ronneby.se/barnomsorg

barnomsorg En webbservice för dig som har eller vill söka en plats för ditt barn i Ronnebys barnomsorg! www.ronneby.se/barnomsorg barnomsorg En webbservice för dig som har eller vill söka en plats för ditt barn i Ronnebys barnomsorg! www.ronneby.se/barnomsorg www.ronneby.se/barnomsorg E-service barnomsorg har ersatt blanketter för

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen Utbildningsförvaltningen 1(22) Att fylla i schema för barnomsorg i Familjeportalen. Schemat du fyller i via Familjeportalen är barnets grundschema. Skulle du behöva göra små förändringar vid enstaka tillfällen

Läs mer

Lathund e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen 2015

Lathund e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen 2015 Lathund e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen 2015 Innehållsförteckning 1. Ansökan barnomsorg 2. Erbjudande om plats 3. Registrera schema 4. Fyll i inkomst 5. Ändra kontaktuppgifter 6. Beräkna

Läs mer

Eskilstuna kommuns e-tjänst för grundskola

Eskilstuna kommuns e-tjänst för grundskola Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-04 1 (7) Barn- och utbildningsförvaltningen Barnomsorgsenheten Jessica Palm Mauritz, 016-7105463 Eskilstuna kommuns e-tjänst för grundskola Från den 17 oktober kommer

Läs mer

Manual för medborgarkonto i Dexter

Manual för medborgarkonto i Dexter Manual för medborgarkonto i Dexter för dig som har barn i Malmö stads gymnasieskolor Foto: Colourbox.com 1 Vad är Dexter? Dexter är i första hand ett systemstöd för lärare, elever och vårdnadshavare. I

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Dexter. Att lägga in schema och inkomstuppgifter till förskola och fritidshem

Dexter. Att lägga in schema och inkomstuppgifter till förskola och fritidshem Dexter Att lägga in schema och inkomstuppgifter till förskola och fritidshem Innehåll Logga in i Dexter 4-6 Registrera schema 7-11 Ändra inkomst i Dexter 12-14 Ändra omsorgstid 15 Uppsägning av plats 15

Läs mer

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats 2013-01-25 1 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Ändra ordning på kolumner Urval Spara egna kolumnval Excelformat av urval Välja antal barn som visas i urvalet Sök Snabbsök Söka med filter

Läs mer

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningens hemsida På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information

Läs mer

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Akzo Nobel AB Användarguide - FAQ Externa användare Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Innehållsförteckning Registrera sig som användare... 3 Söka jobb med en redan registrerad

Läs mer

Lathund e-tjänst förskola, familjedaghem och fritidshem Barn och utbildningsförvaltningen 2016

Lathund e-tjänst förskola, familjedaghem och fritidshem Barn och utbildningsförvaltningen 2016 Lathund e-tjänst förskola, familjedaghem och fritidshem Barn och utbildningsförvaltningen 2016 Innehållsförteckning 1. Ansökan barnomsorg 2. Registrera schema 3. Inkomst 4. Ändra kontaktuppgifter 1. Ansökan

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 6 Veckovyn... 6 Dagsvyn... 6 Planeringar, uppgifter och resultat... 7 Aktuellt... 9 Nyheter... 9 Kalender...

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 5 Planeringar, uppgifter och resultat... 5 Aktuellt... 7 Nyheter... 7 Kalender...

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife!

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder TESTPILOT Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd. Kul att du vill vara med och testa den första

Läs mer

Utdrag ur Handbok hypernet för förskola ADMINISTRATÖR Lathund Nacka24 version 5

Utdrag ur Handbok hypernet för förskola ADMINISTRATÖR Lathund Nacka24 version 5 Utdrag ur Handbok hypernet för förskola ADMINISTRATÖR Lathund Nacka24 version 5 1 2 Inloggning... 4 Byte av lösenord... 5 Köhantering information om köbilden... 6 Se barnets familjebild... 7 ansökningar

Läs mer

Handbok Mäklare Direkt Innehåll

Handbok Mäklare Direkt Innehåll Handbok Mäklare Direkt Innehåll Inledning... 2 Registrering... 3 Köpa objekt... 5 Fakturaköp... 5 Kortköp... 5 Aktivera objekt... 6 Objekt... 7 Mitt konto... 7 Priser och villkor... 7 Kontaktinformation...

Läs mer

Konton skapas normalt av användaren själv, men kan i undantagsfall behöva läggas upp av annan person, exempelvis en junioradmin.

Konton skapas normalt av användaren själv, men kan i undantagsfall behöva läggas upp av annan person, exempelvis en junioradmin. Junioradminlathund Junioradminlathund... 1 Vad är en junioradmin?... 1 Skapa konto... 1 Logga in som admin... 2 Aktivera användare... 2 Lägga in personer i grupper:... 3 Lägga in förälder:... 4 Lägga in

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Registrera kontaktuppgifter, inkomstuppgifter, vistelsetider(schema) och uppsägning via e-tjänst

Registrera kontaktuppgifter, inkomstuppgifter, vistelsetider(schema) och uppsägning via e-tjänst Registrera kontaktuppgifter, inkomstuppgifter, vistelsetider(schema) och uppsägning via e-tjänst På kommunens e-tjänst för barnomsorg registreras kontaktuppgifter, inkomstuppgifter samt uppsägning av plats.

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Instruktion e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen

Instruktion e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Instruktion e-tjänst förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Innehållsförteckning 1. Ansökan barnomsorg 2. Erbjudande om plats 3. Registrera schema 4. Fyll i inkomst 5. Ändra kontaktuppgifter 6. Beräkna

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Användarhandledning edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Sida 2/37 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare... 4 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?... 4 2 Logga in första gången...

Läs mer

Dexter når du via kommunens hemsida, www.mora.se, eller genom att skriva https://mora.dexter-ist.com/mora i din webbläsares adressfält.

Dexter når du via kommunens hemsida, www.mora.se, eller genom att skriva https://mora.dexter-ist.com/mora i din webbläsares adressfält. Att fylla i barnomsorgsschema i Dexter Dexter når du via kommunens hemsida, www.mora.se, eller genom att skriva https://mora.dexter-ist.com/mora i din webbläsares adressfält. Det schema som ska anges är

Läs mer

Lägg in ett schema i Lärknuten

Lägg in ett schema i Lärknuten Lägg in ett schema i Lärknuten 1. Starta en webbläsare (till exempel Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller Chrome) och gå till www.lärknuten.se eller www.larknuten.se. 2. Välj att logga in som

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B.

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. Al-Salamah skolan Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. HT - 2011 2 Välkommen till manualen för vårdnadshavare i InfoMentor P.O.D.B. Detta är en manual som skall hjälpa dig som vårdnadshavare att använda

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Handbok för fritidshem Sollentuna Kommun

Handbok för fritidshem Sollentuna Kommun Handbok för fritidshem Sollentuna Kommun Version: 2.0 Skapad: 2014-03-28 Uppdaterad: 2016-04-11 Anita Bergkvist Charlson Barn- och utbildningskontoret Sida 1 av 28 Sparad: I:\BUF\Barn och ungdomsnämnden\skolval\skolval

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01)

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Registrering, inloggning och genomföra prov i Maskinkörkortets provdel (Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Maskinkörkortet består i huvudsak av två delar, en

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness HEMSIDANS ADRESS : http://www.idrottonline.se/orust/svanesundsgif gymnastik eller http://www4.idrottonline.se/default.aspx?id=94244 Administratörer:

Läs mer

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma Skolvalet I den här manualen beskrivs hur du ska utföra skolvalet. Tacka Ja till den reserverade skolan (CTRL+Vänsterklick för att använda länken) Söka till annan skola Tack nej till den reserverade skolan

Läs mer

Kom igång med Adela Barnomsorg

Kom igång med Adela Barnomsorg Kom igång med Adela Barnomsorg Publicerad 2011-05-03 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Kom igång med Adela Barnomsorg 1 Gränssnitt 4 Huvudflikar 4 Detaljflikar

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg Adela Barnomsorg

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg Adela Barnomsorg Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg 4.8.0 Adela Barnomsorg Adela Barnomsorg är nu uppdaterat för att kunna hantera hela flödet, från ansökan till uppsägning, via Adelanet. Förbättrad hantering av

Läs mer

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2013-01-25

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2013-01-25 Användarhandledning edwise Vårdnadshavare 2013-01-25 Sida 2/44 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare... 4 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?... 4 2 Logga in första gången...

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Att fylla i schema på barnomsorg på webben

Att fylla i schema på barnomsorg på webben Att fylla i schema på barnomsorg på webben Det schema som ska fyllas i på barnomsorg på webben är grundschema för barnet. Vid små enstaka förändringar meddelas endast personalen. Semester ska inte skrivas

Läs mer

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori 2011-12-08 Instruktioner till Schoolsoft För att logga in går du in på denna adress https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori När du loggar in första gången kommer du till denna sida. Det är viktigt

Läs mer