Tankar inför uppgiften

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tankar inför uppgiften"

Transkript

1 Tankar inför uppgiften F inländsk design är världsberömd. Alvar Aalto, Marimekko, Tapio Wirkkala exemplen är många. Tyvärr är det dock så att den nya generationen inte längre känner igen den föregående generationens storverk. Många unga finländare vet inget om vårt fosterlands framgångar inom design. M in kultur är inte helt finsk eftersom jag har rötter i Schweiz. Därför har jag Alvar Aalto Tapio Wirkkala fördelen av att vara helt förtrogen med det finska samhället och samtidigt vara något av en utomstående betraktare. Finländare är i allmänhet inte så intresserade av vad som har gjorts förr endast det nya, moderna är eftersträvansvärt. Nu är ju visserligen 60- och 70- talen mycket populära, men 80- och snart också 90- talen är helt ute. Det är synd, eftersom mångfald berikar, och vi har verkligen inte råd att bli ännu fattigare då det gäller originalitet och skaparkraft. Vi är allt för benägna att följa trender, som sätts av några stora företag (t.ex. modedesignföretag i Paris och London) istället för att skapa något som är vårt. Det typiskt finska existerar snart endast som minnen från det förflutna. Marimekko

2 Form, funktion och material är grundpelarna för all design. Vad skall produkten användas för och vem skall den användas av, hur skall produkten se ut och vilket material är bäst för ändamålet? Om dessa tre punkter är väl genomtänkta blir resultatet bra. Om där dessutom finns något exotiskt, spännande eller annars bara nytt, kan produkten bli en trend. Min produkt tankar före starten Imin tröja har jag försökt att kombinera både nya och gamla trender. Eftersom 1970-talet just nu är så populärt, kan man säga att det får representera den nya trenden, trots att den egentligen är 30 år gammal och därför samtidigt kan klassificeras som en gammal trend. Men i produkten finns även ett medeltida inslag, som från början inte kunnat förutses men som faller mig mycket väl i smaken. Inslaget förstärks av materialet och det spänne som håller ihop sprundet Formen är ett gammalt Stil-mönster från slutet av 1970-talet. Mönstret är egentligen menat för en klänning, men jag kortade av det till en tröja. Snittet kom då bli aningen medeltida, vilket blev en trevlig överraskning. Funktionen är uppenbar en varm tröja till kalla vinterdagar. Materialet, vävt ylletyg, för tankarna till Finland förr i tiden, då tygerna vävdes hemma.

3 Made in Finland form, funktion, material 9LONDDVVRFLDWLRQHU YLOOMDJYlFND" En gammaldags, hemvävd tröja med etniska inslag. Medeltid, 70-tal och allt där emellan 9DGVNDOOGHQ DQYlQGDVWLOO" En varm tröja av ylle för kalla vinterdagar 0RGHWUHQGHUYlUGHULQJDU RFKnUVWLGHULPLQSURGXNW Som tidigare nämnts så är 60- och 70-tal väldigt inne just nu. Årstiden märks främst i valet av material. Jag är väldigt intresserad av medeltiden och eftersom det märks lite på produkten kommer även mina värderingar fram 9DUI UYLOOMDJJ UDGHQ KlUSURGXNWHQ" Jag har ett gammalt mönster som jag länge velat använda. Nu behöver jag en ny tröja och hittade ett fint tyg som jag tyckte skulle passa. 9DGJ UMDJI UDWW SURGXNWHQVNDOOEOLHVWHWLVN" Jag har valt att inte göra några utsmyckningar på min tröja, eftersom det skulle störa modellens enkla skärning. Det enda extra är ett medeltidsinspirerat spänne som håller ihop sprundet. 0$'(,1 ),1/$1' FORM FUNKTION MATERIAL +XUNRPPHUWHNQLN PDWHULDORVYDWWLQYHUNDSn SURGXNWHQ" Den uppenbara tekniken är naturligtvis sömnad för oss som inte orkar sticka. Materialet innebär i det här fallet att tröjan måste handtvättas eftersom yllet inte tål maskintvätt, men också att tröjan blir mjuk, skön och varm.

4 Arbetsplan D en arbetsplan jag gjorde då jag skulle börja fick mest ligga i plastfickan under lektionerna. Arbetsstegen var så få och så grundläggande att jag inte riktigt behövde den. Jag kunde utan problem hålla hela arbetsplanen i huvudet. Men här är i alla fall de få punkter jag skrev ner förrän jag började. Egentlig arbetsplan 1. Kolla mönstret och gör behövliga ändringar 2. Köp tyg 3. Rita ut mönstret och klipp till 4. Overlocka, nåla 5. Sy 6. Prova det färdiga plagget och gör finjusteringar Syordning 1. Sy ihop ärmarnas bakstycke. 2. Sy bystinprovningar. 3. Sy ihop bakstycket med ärmarnas bakstycke. Sy en sticksöm. 4. Sy infodringarna på ärmarnas framstycken. Sy en sticksöm. 5. Sy ihop framstycket med ärmarnas framstycken. Sy en sticksöm. 6. Sy ihop fram- och bakstycke. 7. Sy infodringarna längs resten av halslinningen. 8. Sy slitsar, fållar och ärmlinningar. 9. Sy på spännet i sprundet för hand. Som sagt endast de mest grundläggande huvudpunkterna.

5 Arbetets gång E ftersom mönstret jag använde är gammalt och ganska skört, var det första jag gjorde att rita upp ett nytt mönster med de gamla bitarna som mall. Jag ville inte riskera att mönstret gick sönder. Därefter sydde jag en provmodell i lakanstyg för att kunna göra ändringar. Tack vare modellen upptäckte jag att grundmönstret var lite för snävt över axlarna och kunde därmed göra mönstret vidare. Då detta var avklarat kunde jag börja med det egentliga arbetet att klippa till, nåla och sy. Då allt annat var klart sydde jag fast spännet som håller ihop sprundet. Min produkt varför jag gjorde som jag gjorde F ör ett par år sedan fick jag ett mönster av min mamma. Jag kände genast igen det eftersom hon har en sidenklännig som hon använt det till. Det var ett ganska gammalt mönster, från slutet av 1970-talet, och jag har sedan dess velat göra någonting med det men inte fått något tillfälle. D å jag satt och funderade över vad jag skulle sy i kursen, kom jag att tänka på mönstret, men jag var tveksam till att börja med. Jag visste att jag inte behövde

6 någon klänning vad jag behövde var en tröja. Då jag efter en stund kom på svaret var det så enkelt att jag nästan skämdes över att inte ha kommit på det med en gång mönster kan ju förkortas! D ärpå var det dags att hitta det perfekta tyget. Det lyckas ju aldrig, men man försöker varenda gång. Efter att ha finkammat stadens alla tygbutiker fastnade jag för rent ylle i två nyanser av brunt. Ett mörkbrunt tyg med mörka blåa rutor för axelpartiet och ett ljusare enfärgat tyg för resten av tröjan. Jag har alltid varit svag för rena naturmaterial, trots att de ofta är svårare att sköta, dyrare och har sämre passform än moderna konstmaterial. S edan började jag tänka ut hur jag ville ha tröjan. Jag tycker om sprund och slitsar som ger gott om plats att röra sig och gör det lättare att dra tröjan över huvudet. Dessutom är de en rolig detalj. Därför ritade jag in ett sprund i halsen och slitsar i sidorna och i ärmarna. Då jag märkte att sprundet inte hölls ihop ordentligt förstod jag att jag behövde ett spänne och då valde jag ett som skulle synas på utsidan. M in mamma kom med den mycket vettiga anmärkningen att tröjan nog kunde bli ganska trång över axlarna med ett tyg som inte töjer. Då fick jag iden att sätta det mörka tyget på skrådden för att få lite töjbarhet, vilket också blev en ganska spännande effekt och bidrog till att göra tröjan unik.

7 Material, tid och kostnader Material T vå olika rena ylletyger, ett mörkt brunt med svaga blå rutor och ett ljusare brunt enfärgat. Det mörkare tyger var ganska glest vävt och därför mjukt och tunt, medan det ljusare var en aning stadigare. Båda tygerna tål endast handtvätt, vilket naturligtvis försvårar skötseln en smula. A v det mörkare tyget, som också var det billigare av de två (79 mk/m) behövde jag 70 cm, det vill säga ungefär lika mycker som av det dyrare ljusa tyget, som kostade 99 mk/m och som jag behövde 75 cm av. A v ytterligare material kan endast nämnas tråd och ett spänne. Tid T iden jag använt är huvudsakligen lektionstid. Jag har inte arbetat så mycket hemma det här året, eftersom jag har haft en så jobbig period. Jag blev färdig med plagget den sista lektionen.

8 Kostnader Material Á pris / pris/meter Mängd Totalt Tyg 1 79 mk/m 0,70 m 55,30 mk Tyg 2 99 mk/m 0,75 m 74,30 mk Spänne 4 mk 1 4 mk Tråd 5,60 mk 1 5,60 mk Summa 139,20 mk J ag tycker att mina kostnader är väldigt låga om man tänker på att tygerna är av hög kvalitet och av rent ylle. Jag köpte dessutom ganska lagom med tyg så det blev inte så mycket över, vilket det annars brukar bli för mig. Jag tycker själv att jag hade väldig tur med spännet jag hittade inte precis ett sådant jag hade tänkt mig, men det här var i samma stil fast mycket bättre, eftersom den understryker det medeltida inslaget bättre än det spänne jag hade tänkt på H är tar den egentliga portfolion slut. Resten består av en beskrivning av en finsk designer. Jag har valt Eero Aarnio, en möbeldesigner. Jag har länge fascinerats av hans banbrytande konst och speciellt av hans otroliga stolar. Hans storhetstid inföll under 1960-talet som nu igen är modernt. Samma influenser märks inom möbeldesign som inom beklädnadsindustrin, till och med jag har inspirerats av tal i mitt plagg.

9 Eero Aarnio ero Aarnio föddes 1932 i Helsingfors. Efter att ha studerat inrednings- och industriell design öppnade han 1962 ett eget kontor. Förutom att han är designer är han också en aktiv fotograf. I början av sin karriär utnyttjade Aarnio främst naturmaterial som formades med gamla hantverksmetoder. Av hans arbeten från denna period är pallen Jattujakkare mest känd. Men under 1960-talet började han experimentera med glasfiber, vilket redan 1963 Bubble Chair Pastille Chair resulterade i den revolutionerande the Ball (eller Globe ) Chair på svenska kallad åskbollen. Lite senare kom även Pastille Chair, Globe Chair, Tomato Chair allihop unika och totalt nyskapande, plus att de flyter, är hållbara och kan användas både inne och ute. Bland de Tomato Chair nyare kreationerna kan nämnas Formula Chair och Screw Table Screw Table, som kom till 1998 respektive E ero Aarnio är lika populär som någonsin tidigare. Hans möbler, speciellt Åskbollen, dyker allt som oftast upp i musikvideon, filmer och tidskrifter och den mycket kända modedesignern Vivienne Westwood har till och med använt sig av Åskbollen i en av sina modevisningar.

10 The Ball Chair T he Globe Chair var en av Eero Aarnios första produkter av glasfiber. Han formgav den redan 1963, men det tog ett par år innan den kom ut i produktion. Den producerades först av Asko och senare av Adelta. Ball Chair var det ursprungliga namnet stolen fick av Asko, men då stolen lanserades i USA fick den namnet Globe Chair. Nu används båda namnen parallellt, även om Ball Chair är mera allmänt förekommande. Jag har valt att använda Ball Chair eftersom det är det ursprungliga, finska namnet. F örutom att stolen uppskattas för sin form och sitt utseende, sägs det också att den är oerhört skön att sitta i. Ljuden från omvärlden dämpas och inuti bollen råder ett ständigt lugn. Dessutom är stolen anpassningsbar både höljet och stoppningen kan fås i en mängd olika färger. Aarnio själv installerade en telefon i sin stol, och jag kan tänka mig att det måste vara ett trevligt ställe för telefonsamtal. S om jag även nämnt tidigare, har the Ball Chair använts och används fortfarande flitigt inom olika slag av visuell framställning. Speciellt omtyckt var den tidigare i science fiction-filmer, men även nuförtiden ser man den ofta i reklamer, musikvideon, modemagasin och tidskifter av varierande slag.

11 Innehållsförteckning Tankar inför uppgiften s. 1 Min produkt tankar före starten 2 Made in Finland form, funktion, material 3 Arbetsplan 4 Arbetets gång 5 Min produkt varför jag gjorde som jag gjorde 5 Material, tid och kostnader 7 Eero Aarnio 9 The Ball Chair 10 Foton 11 Källförteckning 12

12 Källförteckning Fiell, Charlotte & Peter; 'HVLJQRIWKH WK FHQWXU\ Taschen 1999 Tambini, Michael; WDOHWVGHVLJQ Wahlström & Widstrand

Basic raglan with a twist size tutorial

Basic raglan with a twist size tutorial Basic raglan with a twist size 80-164 tutorial Kort om mönstret: Detta mönstret finns i storlek 80-164 och det finns olika alternativ att välja på som att ha delade ärmar för en snygg axeldetalj eller

Läs mer

Peplum/tunic with a twist str 34-54

Peplum/tunic with a twist str 34-54 Peplum/tunic with a twist str 34-54 Kort om mönstret: Detta mönster finns i storlek 34-54. Mönstret går att variera med axeldetaljer eller hel arm. Kjolen är helcirkelkjol med längre bakstycke än framstycke.

Läs mer

Male Raglan hoodie with a twist size S-XXXXL tutorial

Male Raglan hoodie with a twist size S-XXXXL tutorial Male Raglan hoodie with a twist size S-XXXXL tutorial Kort om mönstret: Detta mönstret finns i storlek S-XXXXL och det finns olika alternativ att välja på som att ha delade ärmar för en snygg axeldetalj

Läs mer

Raglan hoodie with a twist size tutorial

Raglan hoodie with a twist size tutorial Raglan hoodie with a twist size 34-54 tutorial Kort om mönstret: Detta mönstret finns i storlek 34-54 och det finns olika alternativ att välja på som att ha delade ärmar för en snygg axeldetalj eller att

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ INNAN DU BÖRJAR Sömsmån ingår ej. Lägg ej till sömsmån i halsen vid kantning, muddas halsen kan du behöva ringa ur ytterligare.

Läs mer

Kvinnoplagg S e a s o n

Kvinnoplagg S e a s o n Kvinnoplagg S e a s o n 2 0 1 3 Välkommen till Älvahäxans katalog låt dig inspireras av kläder i rent linne, ren ull, äkta siden och sammet. Kläder av hög kvalitet i både material och tillverkning. Unika

Läs mer

Stl Sömnadsbeskrivning

Stl Sömnadsbeskrivning Beta Hoodie/Klänning Stl 34-50 Sömnadsbeskrivning Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide

Läs mer

Raglan dress with a twist size tutorial

Raglan dress with a twist size tutorial Raglan dress with a twist size 80-164 tutorial Kort om mönstret: Detta mönstret finns i storlek 80-164 och det finns olika alternativ att välja på som att ha delade ärmar för en snygg axeldetalj, 3 olika

Läs mer

Beta Hoodie/klänning. Stl Sömnadsbeskrivning

Beta Hoodie/klänning. Stl Sömnadsbeskrivning Beta Hoodie/klänning Stl 50-170 Sömnadsbeskrivning Storleksguide Storlek /Mått Bröst Midja Stuss Storlek /Mått Bröst Midja Stuss 50 36 116 60 56 64 56 39 122 63 57 66 62 43 128 65 58 69 68 46 134 68 61

Läs mer

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL Du behöver: urklippta delar till ett linne + extra tyg till snedremsor (ca 50 x 50 cm), symaskin och matchande tråd, sax, knappnålar, synål, måttband, strykjärn och strykbräda. Köpta snedremsor använder

Läs mer

Delta topp/klänning. Stl Sömnadsbeskrivning

Delta topp/klänning. Stl Sömnadsbeskrivning Delta topp/klänning Stl 34-50 Sömnadsbeskrivning Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide

Läs mer

A-linje kjolen går att få ut på bredden upp till storlek 48, storlekarna över behöver dubbel längd.

A-linje kjolen går att få ut på bredden upp till storlek 48, storlekarna över behöver dubbel längd. Raglan dress 3 olika kjoldelar med längdalternativ 4 längdvarianter på överdel 4 olika ärm alternativ 2 olika halskragar, 2 sorters luvor Fickor och axeldetaljer. Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat

Läs mer

OBJEKT: MATERIAL: Långklänning. Lättviktstyg i polyester. Resår och stopper i plast. Fotograf: Jan Töve. Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström

OBJEKT: MATERIAL: Långklänning. Lättviktstyg i polyester. Resår och stopper i plast. Fotograf: Jan Töve. Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström MODE OBJEKT: Långklänning MATERIAL: Lättviktstyg i polyester. Resår och stopper i plast. Fotograf: Jan Töve. Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström REDESIGN:»Draperad klänning gjord av två stora raka tygstycken

Läs mer

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning. Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning. Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress. Gamma Cardigan/Hood Stl 34-50 Sömnadsbeskrivning Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Storleksguide Mått*/Storlek 34 36 38 40 42 44 46 48 50 Byst 80 84 88

Läs mer

Super Mega Comfy Top

Super Mega Comfy Top Top med alternativ för längre bak Alternativ för colour block Storlek 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja,

Läs mer

Basic raglan male. 2 olika ärm alternativ med flera olika längder. 3 olika längder Alternativ för colourblock Storlek S-XXXXL

Basic raglan male. 2 olika ärm alternativ med flera olika längder. 3 olika längder Alternativ för colourblock Storlek S-XXXXL Basic raglan male 2 olika ärm alternativ med flera olika längder. 3 olika längder Alternativ för colourblock Storlek S-XXXXL Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Storlek /Mått Bröst Midja Stuss Storlek /Mått Bröst Midja Stuss 50 36 116 60 56

Läs mer

6. Nu ska du sy på ärmarna. Lägg den ena ärmen räta. 7. Nu kan du välja om du vill ha huva eller en enkel

6. Nu ska du sy på ärmarna. Lägg den ena ärmen räta. 7. Nu kan du välja om du vill ha huva eller en enkel SY, SY, SY HOODIE 1 HOODIE ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Det går åt ca 1,8 m tyg plus mudd, inklusive huvan. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad längd

Läs mer

Av: Mikaela Flodin,

Av: Mikaela Flodin, Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Översiktsbild vuxen Översiktsbild barn 2 INNAN DU BÖRJAR Sömsmån och fåll ingår ej. Gamma vuxen Gamma är en kofta/hood

Läs mer

Date Dress Om något känns oklart är du varmt välkommen att kontakta mig på Tack!

Date Dress Om något känns oklart är du varmt välkommen att kontakta mig på  Tack! Date Dress 34-58 Kort om mönstret: Detta mönster finns i storlek 34-58. I mönstret ingår 2 olika maxikjolar, en rak och en lite insvängd och det ingår även en kortare halvcirkelkjol med 5 olika längder.

Läs mer

Mini me dress. 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek (US size 12 months - 14 years)

Mini me dress. 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek (US size 12 months - 14 years) 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek 80-164 (US size 12 months - 14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej

Läs mer

Hourglass Tank Top Dress 34-58

Hourglass Tank Top Dress 34-58 Hourglass Tank Top Dress 34-58 Kort om mönstret: Detta mönstret finns i storlek 34-58 och man kan välja om man vill ha utsvängd eller slimmad modell och man kan välja om man vill använda timglasdelningen

Läs mer

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning Gamma Cardigan/Hood Stl 68-170 Sömnadsbeskrivning Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide

Läs mer

Hourglass mini dress. 2 olika ärmlängder Valfria colour blocks EU storlek (US size 12 months - 14 years)

Hourglass mini dress. 2 olika ärmlängder Valfria colour blocks EU storlek (US size 12 months - 14 years) 2 olika ärmlängder Valfria colour blocks EU storlek 80-164 (US size 12 months - 14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget privat bruk.

Läs mer

T-tunika med formremsa i halsringningen

T-tunika med formremsa i halsringningen Du behöver: begagnade tyger. Jag har en gardin och ett par shorts. Symaskin och matchande tråd, pappersoch tygsax, knappnålar, måttband, strykjärn och strykbräda, mellanlägg/fliselin till halsremsan. Synål.

Läs mer

Summer dress size tutorial

Summer dress size tutorial Summer dress size 80-164 tutorial Kort om mönstret: Detta mönstret finns i storlek 80-164 och det finns olika alternativ att välja på som A-linje kjol, halvcirkelkjol och vanligt linne eller brottarlinneöverdel.

Läs mer

Puzzle Dress. 2 olika modeller, slim eller casual. Hel rygg eller brottarrygg Eu strl (US 4-24)

Puzzle Dress. 2 olika modeller, slim eller casual. Hel rygg eller brottarrygg Eu strl (US 4-24) 2 olika modeller, slim eller casual. Hel rygg eller brottarrygg Eu strl 34-54 (US 4-24) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk.

Läs mer

High low dress. 4 olika längder på överdelen 3 olika längder på kjolen Fickor Eu strl (US 4-28)

High low dress. 4 olika längder på överdelen 3 olika längder på kjolen Fickor Eu strl (US 4-28) High low dress 4 olika längder på överdelen 3 olika längder på kjolen Fickor Eu strl 34-58 (US 4-28) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget

Läs mer

Summer dress size tutorial

Summer dress size tutorial Summer dress size 34-58 tutorial Kort om mönstret: Detta mönstret finns i storlek 34-58 och det finns olika alternativ att välja på som A-linje kjol, halvcirkelkjol, rynkad kjol och vanligt linne eller

Läs mer

tutorial fantastical weran storlek 32 60

tutorial fantastical weran storlek 32 60 tutorial fantastical weran storlek 32 60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Kort ärm, lång m/u mudd eller 3/4-ärm. Huva för två urringningar, omlotthuva, krage/omlottkrage, tvåfärgad krage,

Läs mer

Fit and flare dress. 3 olika urringningar 4 olika ärmlängder Delad rygg för att få bättre passform i svank Storlek 34-54

Fit and flare dress. 3 olika urringningar 4 olika ärmlängder Delad rygg för att få bättre passform i svank Storlek 34-54 3 olika urringningar 4 olika ärmlängder Delad rygg för att få bättre passform i svank Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat

Läs mer

Add on Fairy Princess

Add on Fairy Princess Add on Fairy Princess 3 olika ärmlängder Extra överdel med ärm som man byter ut på Fairy Princess Storlek 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen

Läs mer

tutorial rainy day eu size/storlek 32-60

tutorial rainy day eu size/storlek 32-60 tutorial rainy day eu size/storlek 32-60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Två urringningar. Topp, tunika, knälång eller topp med kjol. Ärmlös, 3/4 eller lång ärm. Fickor. Sömsmån ingår

Läs mer

Summer Garden Klänning

Summer Garden Klänning Summer Garden Klänning No. 1006-192-9016 Storlek: S, M, L, XL Nivå: Nybörjare Virknål: 4 mm Material: Synål, maskmarkörer Garn: Hobbii Twister i färg: Summer Garden (07) & Hobbii Twister Solid i färg:

Läs mer

Loose and comfy. 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54

Loose and comfy. 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54 Loose and comfy 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat

Läs mer

Facit till Textilslöjd 2 Arbetsbok

Facit till Textilslöjd 2 Arbetsbok FACIT Facit till Textilslöjd 2 Arbetsbok Till dig som använder detta facit Sidnumren hänvisar till sidan i boken. På en del frågor står det "Elevernas egna svar". Det beror på att man kan svara på olika

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.

Av: Mikaela Flodin,   Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi. Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Mått*/Storlek 34 36 38 40 42 44 46 48 50

Läs mer

Trettonhundratalsdräkten en kort introduktion

Trettonhundratalsdräkten en kort introduktion Trettonhundratalsdräkten en kort introduktion Av Anna Malmborg www.renika.se Denna text riktar sig främst till medlemmar av Gutars Bågskyttar och de dräktförslag som här ges är därför koncentrerade till

Läs mer

Dance like a mermaid

Dance like a mermaid 2 kjollängder, 3 ärmlängder eller ingen ärm. Heldräkt eller 2 delad EU storlek: 80-164 (US: 12m-14y) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget

Läs mer

Använd den senaste versionen av Adobe Reader.

Använd den senaste versionen av Adobe Reader. Summer Dream Alternativ för ficka. 2 olika klänningsmodeller 4 olika längder på klänningen 3 olika halsringningar 3 korta längder för t-shirt Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made

Läs mer

Halterneck dress. 2 olika kjolar Fickor Eu strl (US 12 monts-14 years)

Halterneck dress. 2 olika kjolar Fickor Eu strl (US 12 monts-14 years) Halterneck dress 2 olika kjolar Fickor Eu strl 80-164 (US 12 monts-14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja,

Läs mer

High low dress. Kort fram och lång bak Fickor Eu strl (US 12 months - 14 years)

High low dress. Kort fram och lång bak Fickor Eu strl (US 12 months - 14 years) High low dress Kort fram och lång bak Fickor Eu strl 80-164 (US 12 months - 14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du

Läs mer

Add-on child dresses

Add-on child dresses Add-on child dresses 80-164 Kort om mönstret: Detta mönstret är en add on för Every day dress, Summer dress, Tank top tunic, Mini Maxi och Cozy dress. Det är en egen överdel som man kan använda tillsammans

Läs mer

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years)

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years) Loosen Up 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl 80-164 (US 12 months -14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen

Läs mer

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 T O O r d e r s e n d m a i l : l e a n a @ a l v a h a x a n. s e Mina kläder är sydda för att klara hårda tag, och linnekläderna går alltid att tvätta i maskin. De flesta

Läs mer

Textil Problemlösning

Textil Problemlösning Textil Problemlösning Examensarbete 30 hp Elenor Vincent VT 2012 Lärarprogrammet inriktning textil och bild Institutionen för estetiska ämnen, Umeå Universitet Alla bilder är skapade av uppsatsförfattaren

Läs mer

Av: Mikaela Flodin,

Av: Mikaela Flodin, Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ INNAN DU BÖRJAR Sömsmån och fåll ingår ej. Gamma är en kofta/hood i flera varianter. Välj krage, luva, kragluva, mudd

Läs mer

Fairy Princess child. Västklänning med 2 helcirkelkjolar i olika längder Eu strl (US 12mo-14y)

Fairy Princess child. Västklänning med 2 helcirkelkjolar i olika längder Eu strl (US 12mo-14y) child Västklänning med 2 helcirkelkjolar i olika längder Eu strl 80-164 (US 12mo-14y) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du

Läs mer

tutorial twisted storlek 32-60

tutorial twisted storlek 32-60 tutorial twisted storlek 32-60 Det här mönstret har ett antal olika variationsmöjligheter. Det finns två längder; kort eller lång tröja/jacka. Ärmen kan göras kort, 3/4 med mudd eller lång ärm. Krage eller

Läs mer

BY CAROLINE. Dags att skapa!

BY CAROLINE. Dags att skapa! BY CAROLINE Dags att skapa! Att ha skapat kläder själv är en underbar känsla, men många hindras av obegriplig sömnadsterminologi och bristfälliga instruktioner. Men med ett symönster från Threads by Caroline

Läs mer

Knot another dress. 2 olika halsringningar 2 olika kjolar Flera olika längdalternativ på båda kjolarna fickor Storlek 34-54

Knot another dress. 2 olika halsringningar 2 olika kjolar Flera olika längdalternativ på båda kjolarna fickor Storlek 34-54 Knot another dress 2 olika halsringningar 2 olika kjolar Flera olika längdalternativ på båda kjolarna fickor Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior

Läs mer

Basic Raglan. 2 olika modeller, Slim eller Casual 4 olika ärm alternativ Axeldetaljer Storlek 34-54

Basic Raglan. 2 olika modeller, Slim eller Casual 4 olika ärm alternativ Axeldetaljer Storlek 34-54 Basic Raglan 2 olika modeller, Slim eller Casual 4 olika ärm alternativ Axeldetaljer Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget privat

Läs mer

Made by Noemi Senast uppdaterad

Made by Noemi Senast uppdaterad Made by Noemi 2014-12-08 Senast uppdaterad 2014-12-08 Made by Noemi är ett underklädesmärke som drivs av designern Noemi Ivanova sedan 2004 i Stockholm. Märket grundades när hon saknade sköna & fina underkläder

Läs mer

SY, SY, SY VINDJACKA

SY, SY, SY VINDJACKA SY, SY, SY VINDJACKA 1 VINDJACKA ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Jacka ca 2.8 m tyg + mudd och foder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid

Läs mer

För att få till fina former på dina djur är det bra att tänka på att klippa bort överflödig sömsmån innan du vänder rätt.

För att få till fina former på dina djur är det bra att tänka på att klippa bort överflödig sömsmån innan du vänder rätt. 6 Trådriktning = riktningen som trådarna i väven i tyget har. Riktningen spelar ingen roll om du syr i fleece, men är viktig att tänka på om du väljer ett annat material. Väljer du ett vävt tyg måste alla

Läs mer

ANNA PERSSON. en kopp med minnen

ANNA PERSSON. en kopp med minnen ANNA PERSSON en kopp med minnen ANNA PERSSON Min mormor har skrivit om sin barndom och där kan jag läsa om hur min mormors mor Anna levde. Min mormor skriver När pappa var ute på olika uppdrag fick mamma

Läs mer

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut SY, SY, SY BYXOR 1 BYXOR ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Du behöver ca 1,5 m tyg + fickfoder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi. Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Storlek /Mått Bröst Midja Stuss Storlek

Läs mer

Hur man syr en TUNIKA

Hur man syr en TUNIKA Hur man syr en TUNIKA Förord Detta är en guide för hur du syr en tunika för lajv eller medeltidsevent. Jag är inte tillräckligt påläst för att kunna påstå att den här modellen är historiskt korrekt men

Läs mer

Dessutom (utan mönster): Två 58 x 10 cm remsor för axelbanden (inklusive 1 cm sömsmån), slutlig bredd 3,8 cm.

Dessutom (utan mönster): Två 58 x 10 cm remsor för axelbanden (inklusive 1 cm sömsmån), slutlig bredd 3,8 cm. Jeanskjol Storlekar 34-46 Material: 0,9 1,1 m denimtyg, 150 cm brett (1,1 1,4 m vid 135 brett) 1 metallblixtlås, 16 cm 2 justerbara spännen 40 mm 2 snickarbyxknäppen 40 mm 3 jeansknappar Normal sytråd

Läs mer

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :)

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :) BY CAROLINE Dags att skapa! BABYFILT / LAPPTÄCKE / SNUTTEFILT Här visar jag hur man kan sy ett lapptäcke. Om du vill sy en enkel filt, utan framstycke i form av lapptäcke, gå direkt till steg 10. Mönster

Läs mer

Kära garnkunder. Med vänlig hälsning VIKING GARN

Kära garnkunder. Med vänlig hälsning VIKING GARN Kära garnkunder Tack för att du valt VIKING GARN och beskrivning till ditt nya handarbete. Den här sidan innehåller viktig information och vägledning för bästa möjliga resultat. Lycka till! Stickfasthet

Läs mer

tutorial lazy dayz storlek 32-60

tutorial lazy dayz storlek 32-60 tutorial lazy dayz storlek 32-60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Smala eller breda axelband. Rynkat framstycke eller slätt. Kort linne med svängd fållkant, tunikalängd, knälång, ojämn/hilow

Läs mer

tutorial raglan autumn leaves storlek 32-60

tutorial raglan autumn leaves storlek 32-60 tutorial raglan autumn leaves storlek 32-60 Välj mellan fyra längder för att göra din tröja, jacka eller klänning. Med eller utan två sorters ärmmudd. Med eller utan midjemudd. Huva, omlotthuva, krage/omlottkrage,

Läs mer

91170 SOFT COTTON MINI BOMULL

91170 SOFT COTTON MINI BOMULL 91170 SOFT COTTON MINI BOMULL C C A D B Version 1 91170 VIRKAT TILL MIDSOMMARTJEJEN GARNKVALITÉ (A) Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV (A) Super Soft Cotton STORLEKAR (A) 1(2)3

Läs mer

Sunset Tunika. No

Sunset Tunika. No Sunset Tunika No. 1006-191-9718 Storlek: S (M, L) Nivå: nyövad Virknål: 5 mm Material: Markörer och en sax. Garn: Summer Merino 2 färger: Orange och grått Köp ditt garn här: http://shop.hobbii.se/sunset-tunika

Läs mer

UNIKA STICKADE KLÄDER

UNIKA STICKADE KLÄDER UNIKA STICKADE KLÄDER unika stickade plagg design: katrin bawah Jag är utbildad textilkonstnär vid Konstindustriskolan i Göteborg (numera Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet)

Läs mer

Breezy Top. 2 olika ärm alternativ 3 olika längder Storlek 34-54

Breezy Top. 2 olika ärm alternativ 3 olika längder Storlek 34-54 Breezy Top 2 olika ärm alternativ 3 olika längder Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller

Läs mer

KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem.

KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem. KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem. GÖR DITT PERSONLIGA FÄRGVAL! Att välja nya färger till sitt hem, så att de uttrycker din egen personliga smak är inte alltid så lätt.

Läs mer

Intervju: Karin Holmberg

Intervju: Karin Holmberg Intervju: Karin Holmberg Hej, och varmt välkommen till ännu en intervju här på vår blogg! Idag möter vi en trefaldig bokförfattare som bland annat broderat omslagen till pocketutgåvan av Vilhelm Mobergs

Läs mer

Klänning med 10 kilar. Introduktion och tips

Klänning med 10 kilar. Introduktion och tips Herjolfsneskläderna Cirka 985 slog ett antal nybyggare från Island ledda av Erik den Röde, sig ner på Grönland. De första nybyggarna delade upp landet emellan sig och Herjolf Baardsen (far till Bjarni

Läs mer

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6.

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6. 1 84 DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! Läs mer på s. 61 Ett original format 4 miljö 6 endless plank 8 natural variation 10 total design 12 inspiration 16 kvalitetsnivåer 60 lätt att lägga 65 ytstruktur 66

Läs mer

ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG. Korsstygn

ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG. Korsstygn 8 ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG Korsstygn När man broderar korsstygn på ett färdigt plagg använder man stramalj, en väv, vilken man tråcklar fast ovanpå plagget och syr igenom. Det är lätt eftersom du syr

Läs mer

ETT LITE MJUKARE HASTA

ETT LITE MJUKARE HASTA HOME SWEDEN ETT LITE MJUKARE HASTA På Hasta har vi alltid tyckt att design är viktigt. För oss förtjänar även något så funktionellt som en gardinsskena en vacker formgivning. Så för ett tag sedan ställde

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN 3 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN ORDLISTA TOPP & T-SHIRT KJOL ÖVERDELAR KJOL 3 DESIGN ANVÄNDA DESIGNMALL DAM HERR 4 MÅTT 5 MODELLFÖRÄNDRING 6 MODELLFÖRÄNDRING

Läs mer

Color Blocks T-shirt

Color Blocks T-shirt Color Blocks T-shirt No. 1006-193-7064 Nivå: Mellannivå Storlek: S, M, L, XL. Virknål: 4 mm Material: Nål, sax Garn: Cotton Kings Pull Skein Cotton i färgerna: Vit (01), Grå (05) och Vinröd (09). Köp garnet

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 PROVLAPPAR NYCKELSMYCKE ÅR 3. Start & Slut ATT SCRAPPA, SY OCH BRODERA ATT GÖRA EN VIKARIE-PÄRM

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 PROVLAPPAR NYCKELSMYCKE ÅR 3. Start & Slut ATT SCRAPPA, SY OCH BRODERA ATT GÖRA EN VIKARIE-PÄRM 08 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN 1 VID VIKARIAT TIPS & BLANKETTER FÖR EN SEPARAT VIKARIEPÄRM ATT GÖRA EN VIKARIE-PÄRM VÄLKOMMEN (1-5 REGISTER) INFORMATION INOM SKOLAN UPPGIFTER /

Läs mer

Basic panties. Enkla trosor Str

Basic panties. Enkla trosor Str Basic panties Enkla trosor Str. 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller dela mönstret i någon

Läs mer

BY CAROLINE Ver a Collegekjol STL Threads by Caroline

BY CAROLINE Ver a Collegekjol STL Threads by Caroline www.threadsbycaroline.com BY CAROLINE Ver a Collegekjol STL. 74-146 2018 Threads by Caroline Design Collegekjolen Vera är en snygg och snabbsydd kjol i två modeller: enkel kjol med ett fram- och ett bakstycke,

Läs mer

tutorial mister longies storlek XS 6XL

tutorial mister longies storlek XS 6XL tutorial mister longies storlek XS 6XL Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Fyra längder på benen. Tre höjder på midjan. Med eller utan gylföppning. Fåll eller mudd i benslut. Resår eller

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

VÄVDA MÄRKEN. Textilmärkning

VÄVDA MÄRKEN. Textilmärkning PRISLISTA 2017 VÄVDA MÄRKEN Märken vävs med upp till 12 färger. Dessa vävda märken kan man få med antingen transferbaksida, självhäftande baksida och även sys fast. Minsta kvantitet: 10 st Antal färger:

Läs mer

ASICS DYNAMIC FIT COLLECTION AW16

ASICS DYNAMIC FIT COLLECTION AW16 ASICS DYNAMIC FIT COLLECTION AW16 DAM SPORTS TANK Mångsidigt linne med slanka linjer Sports Tank är ett snyggt och stretchigt linne med brottarskärning som vi tror kommer att bli en favorit i din träningsgarderob.

Läs mer

Sam Ansari Nv3a Tensta Gymnasium

Sam Ansari Nv3a Tensta Gymnasium Sam Ansari Nv3a Tensta Gymnasium 1 Innehållsförteckning Bakgrund...3 Syfte...3 Metod och Material...3 Resultat...4 Diskussion...12 Slutsats...14 Källförteckning...15 Processrapport...16 2 Bakgrund Hur

Läs mer

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet Praktiskt gör det själv Sy kapell själv dumsnålt eller smart? Projektet i korthet Svårighetsgrad Medel I vintras köpte jag och min man en Terhi 50 för 000 kr. Ett kanonpris tyckte vi. Dynorna och kapellet

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksidan 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Konsten att fånga lärandet i stunden

Konsten att fånga lärandet i stunden Konsten att fånga lärandet i stunden Förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld - Språk och kommunikation, Äldre Syfte Varför? En eftermiddag under

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Instruktioner hur man gör RSC:s nya hatt, den s.k. cykelsadeln

Instruktioner hur man gör RSC:s nya hatt, den s.k. cykelsadeln Instruktioner hur man gör RSC:s nya hatt, den s.k. cykelsadeln Om du fått en gammal blå cykelsadel, börja med den. Ta isär den en smula för att se hur den är gjord. Sprätta loss plymen i tyll och se om

Läs mer

Slim fit joggers child

Slim fit joggers child Slim fit joggers child Alternativ för ficka. Storlek 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller

Läs mer

Montering: Vik kanten inåt i vikv och sy till med elastiska stygn, lämna ca 1 cm öppet mitt bak och trä i en resår. Gör en virkad kant runt benen.

Montering: Vik kanten inåt i vikv och sy till med elastiska stygn, lämna ca 1 cm öppet mitt bak och trä i en resår. Gör en virkad kant runt benen. Tema 6 Kortbyxa (3) 6 (9) 12 (18) mån A Midjevidd: (37) 40 (42) 44 (47) Benlängd: (6) 7 (8) 10 (11) Garn: mandarin petit (100 % bomull, 50 gram = ca 180 meter) Garnalternativ: sandnes mini alpakka, sisu,

Läs mer

Johanna Jultröja. Förkortningar: lm: luftmaska sm: smygmaska fm: fastmaska hst: halvstolpe st: stolpe bmb: bakre maskbågen.

Johanna Jultröja. Förkortningar: lm: luftmaska sm: smygmaska fm: fastmaska hst: halvstolpe st: stolpe bmb: bakre maskbågen. Johanna Jultröja No. 1003-184-9447 Material: Virknål nr. 5 13 (14) 15 nystan Soft Alpaca, Deep Red 10 1 nystan Super Kid Silk, Gran 24 1 rest Kid Silk, Gul 04 1 rest Kid Silk, Brun 09 Köp garnet till mönstret

Läs mer

tutorial jazz me up storlek 32-60

tutorial jazz me up storlek 32-60 tutorial jazz me up storlek 32-60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Tre höjder på midjan. Två olika stora fickor, bakfickor. Tre längder på benen. Smalt med eller utan mudd eller utsvängt

Läs mer

Go Vest child. 2 olika längder. Med eller utan fickor Eu strl (US 12mo-14y)

Go Vest child. 2 olika längder. Med eller utan fickor Eu strl (US 12mo-14y) Go Vest child 2 olika längder. Med eller utan fickor Eu strl 80-164 (US 12mo-14y) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får

Läs mer

Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem.

Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem. Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem. Gör ditt personliga färgval! Att välja nya färger till sitt hem, så att de uttrycker din egen personliga smak är inte alltid så lätt. Med

Läs mer

91964 PANDA, NALLE OCH KUDDAR GARNKVALITET Eko bomull (100 % Bomull. Nystan ca 50 g = 120 m) MASKTÄTHET

91964 PANDA, NALLE OCH KUDDAR GARNKVALITET Eko bomull (100 % Bomull. Nystan ca 50 g = 120 m) MASKTÄTHET 91964 EKO BOMULL Version 1 91964 PANDA, NALLE OCH KUDDAR GARNKVALITET Eko bomull (100 % Bomull. Nystan ca 50 g = 120 m) MASKTÄTHET Ca 23 m x 24 v med virknål 3 mm = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV Garngrupp

Läs mer

scandinavian sense Nyheter 2018

scandinavian sense Nyheter 2018 scandinavian sense Nyheter 08 Med årets nyheter vill vi presentera möbler som gör det enkelt att skapa flexibla och praktiska men framför allt behagliga miljöer. Här finns det gott om plats för att mötas,

Läs mer