Motionssvar: Inköp av Laser Tag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motionssvar: Inköp av Laser Tag"

Transkript

1 Motionssvar: Motion angående inköp av Laser Tag Kårhuset Lund, 30 mars 2015 Linn Svärd, Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Inköp av Laser Tag Diskussion fördes huruvida detta inköp skulle gynna kårens medlemmar vilket är oerhört svårt avgöra eftersom det inte finns en liknande produkt inom kåren. Styrelsen har valt bifalla motionen i sin helhet eftersom vi väger fördelarna tyngre är nackdelarna då vi bedömer det gynnar medlemmarna. Laser Tag systemet kan bl.a. användas av sektionerna och dess utskott för tacka sina funktionärer eller som en kul kick-off. Styrelsen såg även mycket positivt på det är en aktivitet som görs nyktert och vi ser gärna fler aktiviteter tas fram som inte är alkoholrelaterade eller som uppmuntrar till en nykter tillställning. Det kvarstår en del frågetecken gällande förvaring men det styrelsen fann av större vikt var det tas fram tydliga förhållningsregler vid användning. Vid användning läggs ansvaret på brukaren. Att funktionären inte är försäkrad för denna typ av aktivitet konstaterades och det krävs detta tydligt framgår när aktiviteten utförs. Vi diskuterade en del praktiska lösningar och svårigheter som inköpet medför men värderar nyttan större än riskerna så långe det tydligt framgår när medlemmarna använder det. Slutligen diskuteras investeringskostnaden. För kårens medlemmar vore det enligt styrelsen av intresse inte ta ut en hyreskostnad och det är inte säkert kåren behöver göra det. Är det en investering som görs för kårens medlemmar för främja nyktra aktiviteter ser vi gärna en hyreskostnad inte tas ut. Styrelsen yrkar bifalla motionen. LINN SVÄRD Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Motion angående inköp av Laser Tag 1 (1)

2 Motionssvar: Motion angående nytt trådlöst micksystem Kårhuset Lund, 30 mars 2015 Linn Svärd, Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Motion angående nytt trådlöst micksystem Styrelsen ser allvarligt på den utrustning som används av kåren idag inte är laglig. Det framkom däremot tvetydigheter huruvida utrustningen är olaglig eller ej men det kvarstår tydligt om de är olagliga ska kåren inte längre använda dem. Styrelsen ser gärna nya köps in då det är ett användbart hjälpmedel vid t.ex. gästföreläsningar e.d. De mickar som kåren för närvarande innehar är brukliga och styrelsen ser gärna motionären ser över möjligheten sälja utrustningen vidare på andrahandsmarknaden över landsgränsen. Styrelsen yrkar bifalla motionen. LINN SVÄRD Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Motion angående nytt trådlöst micksystem 1 (1)

3 Motionssvar: Forsknings- och forskarutbildningspolitiskt program Linn Svärd, Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Forsknings- och forskarutbildningspolitiskt program Styrelsen ser mycket positivt på revideringen har gjorts och det har utmynnat i detta dokument med konkreta ståndpunkter och problemområden som det numera är mer möjligt jobba vidare med. Detta dokument är ett ypperligt underlag för TLTH:s fortsa samarbete med Doktoranderna. Programmet som är framtaget av Doktorandsektionen har förankrats väl till följd av samtal och samarbete med strategigruppen vid TLTH och styrelsen har därför svårt se detta dokument skulle medföra svårigheter för programmet inte följs. Det framgår även det diskuterats på sektionsmötet vilket styrelsen ser mycket positivet på dels för det då är berett med sektionens samtliga medlemmar och dels för det resulterade i mindre ändringar tack vare synpunkter som kom in. Det är med en stor eloge och uppmuntran till forts påverkansarbete som styrelsen med glädje bifaller motionen i sin helhet. Styrelsen yrkar bifalla motionen. LINN SVÄRD Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Forsknings- och forskarutbildningspolitiskt program 1 (1)

4 Motionssvar: Motion angående resning av telefonkiosken Linn Svärd, Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Motion angående resning av telefonkiosken Styrelsen förespråkar ett budgetavsteg istället för bevilja pengar från funktionärsfonden då bedömningen gjordes dess syfte inte fylls inom funktionärsfondens ändamål. Diskussion fördes om det är rimligt en gåva ska behöva kosta så här mycket men styrelsen ser heller inget alternativ lösa situationen som är rimlig. Telefonkiosken behöver resas och problemet kommer kvarstå om det inte tas in en extern part som gör detta. Samtal fördes även gällande placering av telefonkiosken där ekonomi, tid samt genomförbarhet prioriterades. Styrelsen bekräftade önskan om resa den på befintlig plats eftersom det finns godkännande från Akademiska hus. De risker som projektet medfört eller skulle medföra om teknologer själva reste den är allt för stora vilket även konstaterats vid mildare närmande till försök av bl.a. Husutskottet. Styrelsen yrkar ändra lydelsen: upp till 9000 kr får disponeras från funktionärsfonden för anlita ett företag som reser telefonkiosken till: fullmäktige godkänner ett budgetavsteg på upp till 9000 kr från ADM01 för anlita ett företag som reser telefonkiosken LINN SVÄRD Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Motion angående resning av telefonkiosken 1 (1)

5 Motionssvar: Motion angående inköp av datorutrustning Peter Dahl, Kårstyrelsen 2014/15 Motionssvar: Motion angående inköp av datorutrustning Styrelsen anser det är viktigt den utrustning vi har investerat i både fungerar och utnyttjas varför det är viktigt våra funktionärer finner den tillgänglig. Å andra sidan är det också viktigt Kåren inte spenderar resurser i onödan på tillbehör och utrustning som inte är nödvändig för verksamheten, särskilt inte om liknande resurser redan finns tillgå från andra delar av verksamheten. Med stöd i detta resonemang finner styrelsen det är klokt bifalla de delar av HUTs motion som rör användarvänligheten för ljussystemen. Vad gäller en ny dator i fixburen anser styrelsen däremot HUT bör använda en av de datorer som redan finns tillgängliga och inte används. Styrelsen beslutade därför HUT fick ersätta sin gamla dator i Fix-buren med en dator från expeditionen. Styrelsen yrkar därför på bifalla motionens första -sats. bifalla motionens andra -sats. avslå motionens tredje -sats. PETER DAHL, Kårstyrelseledamot 2014/15 Motion angående uppdatering av TLTHs policy för arvodering 1 (1)

6 Motionssvar: Motion angående inköp av köksutrustning Peter Dahl, Kårstyrelsen 2014/15 Motionssvar: Motion angående inköp av köksutrustning Då Kårens köksutrymmen utnyttjas flitigt av både interna såväl som externa hyresgäster är det av yttersta vikt utrustningen både finns och fungerar. Efter under en lång tid ha betraktat exempelvis elvispar som engångsartiklar önskar HUT köpa in utrustning som är restauranganpassad. Detta är något styrelsen ställer sig bakom då det viktigt premiera hållbar konsumtion och samtidigt maximera tillgängligheten i våra köksutrymmen. Styrelsen yrkar därför på bifalla motionen PETER DAHL, Kårstyrelseledamot 2014/15 Motion angående uppdatering av TLTHs policy för arvodering 1 (1)

7 Motionssvar: Fossil Free LU Jacob Adamowicz, Kårstyrelsen 2014/15 Motionssvar: Fossil Free LU Kåren ser positivt på förslaget och tycker detta är en bra åsikt för Kåren ha. Vi står bakom de argument och åsikter som presenteras i motionen med ändringsyrkandet vi anser Universitet bör uppmuntra och inte uppmana pensionsförvaltare divestera. Ändringsyrkandet grundar sig i vi inte tycker LU ska behöva jobba aktivt med påverkningsarbetet mot pensionsförvaltarna. Styrelsen diskuterade även hur detta skulle påverka våra egna investeringar. Vår placeringspolicy innehåller redan en begränsning för direktinvesteringar i bolag som har negativ effekt på miljön. LU är en så pass stor aktör de enklare kan påverka sina investeringsmöjligheter och vi anser Kåren kan fortsätta investera efter nuvarande investeringspolicy. Vi tycker Kåren på lång sikt ska arbete mot samma riktning, men med ett längre tidsperspektiv. Styrelsen yrkar därför på ändra lydelsen under 4 från: Uppmanar sina anställdas persionsförvaltare, i första hand AP-fonderna, divestera dess tillgångar till: Uppmanar sina anställdas persionsförvaltare, i första hand AP-fonderna, divestera dess tillgångar bifalla motionen med ändringsyrkandet JACOB ADAMOWICZ, Kårstyrelsens ordförande 2014/15 Motionssvar: Fossil Free LU 1 (1)

8 Motionssvar: Studentrepresentantkollegier Jacob Adamowicz, Kårstyrelsen 2014/15 Motionssvar: Äskning från funktionärsfonden (2) Styrelsen står bakom projektet men fann problematik i hur det i praktiken kommer genomföras. Styrelsen hade bland annat en principdiskussion om hur vi ser på samarbete med sektionerna där kåren står det ekonomiska ansvaret. Styrelsen vill undvika intressekonflikter mellan sektioner och kår men även sektioner sinsemellan. Projekt skall alltid uppmuntras om dess syfte är i linje med kårens värderingar. Är detta ett Kårevent eller ett sektionsevent som Kåren finanserna? Eftersom vi inte kunde få klarhet i hur ansvarsfördelningen mellan Kåren och I-sektionen kommer vara, utöver det ekonomiska ansvaret som ligger helt på Kåren, valde Styrelsen yrka på avslag i detta skede. Eftersom vi står bakom projektet är vårt förslag bjuda in I- sektionen till nästa styrelsemöte och där eventuellt finansiera eventet med hjälp av Bugdetposten Styrelsen disponibelt istället. I mån av tid ser styrelsen gärna fullmäktige diskuterar principfrågan eftersom vi gärna får ett uttalande för er. Principdiskussionen syftar till göra en avgränsning om kåren kan finansiera tillställningar som drivs av en sektion men riktar sig till alla studenter på LTH. Samt till vilken grad kåren eventuellt ska vara delaktig i den här typ av event. Styrelsen yrkar därför på avslå motionen. JACOB ADAMOWICZ, Kårstyrelsens ordförande 2014/15 Motionssvar: Studentrepresentantkollegier 1 (1)

9 Motionssvar: Kårens relation till TIF Jacob Adamowicz, Kårstyrelsen 2014/15 Motionssvar: Kårens relation till TIF Kåren ser positivt på förslaget och ett samarbete med TIF skulle kunna sätta igång idrottsverksamheten på kåren igen. TIF kommer även ta över samordningen för idrottsverksamheten mellan sektionerna vilket kommer göra det blir lättare för sektionerna anordna idrottsverksamhet tillsammans. Styrelsen hade även en principdiskussion angående hur vi ser på kåren låter externa parter sköta vår verksamhet samtidigt som vi står för finansieringen. Denna diskussion ser vi gärna Fullmäktige också har samtidigt som beslutet tas. Styrelsen diskuterade även hur det hela ska lösas i praktiken och kommer fortsätta diskussionen efter Fullmäktige har gjort sitt utlåtande i ärendet. Styrelsen yrkar därför på bifalla motionen JACOB ADAMOWICZ, Kårstyrelsens ordförande 2014/15 Motionssvar: Kårens relation till TIF 1 (1)

10 Motionssvar: Motion angående äskning ur funktionärsfonden (JFF) Viktor Sturegård, Kårstyrelsen Motionssvar: Motion angående äskning ur funktionärsfonden (JFF) Kårstyrelsen anser det är en genomarbetad motion som ligger i linje med inköp som bör göras från funktionärsfonden. Kårstyrelsen disskuterade kostnaden samt hur mycket detta evenemang skulle bredda upplevelsen. Dock ansågs det föreslagna evenemanget rimligt och Kårstyrelsens slutgiltliga mening av ett event detta slag skulle bidra med ett mervärde till JFFen. Styrelsen yrkar bifalla motionen VIKTOR STUREGÅRD Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Motion angående äskning ur funktionärsfonden (JFF) 1 (1)

11 Motionssvar: Motion angående uppdatering av kårens DJ-teknik Viktor Sturegård, Kårstyrelsen Motionssvar: Motion angående uppdatering av kårens DJteknik Kårstyrelsen anser det är en genomarbetad motion som ligger i linje med inköp som bör göras från Utrustningsfond HUT. I dagsläget saknar Teknologkåren nödvändig utrustning i form av ett case till DJ-bänk samt monitorer för medhörning då dessa är trasiga. Kårstyrelsen anser därför det är rimligt köpa in dessa artiklar i enlighet med andra och tredje -sats. Däremot anser Kårstyrelsen det i dagsläget inte är rimligt köpa in en ny DJ-utrustning i form av en Pioneer XDJ-RX med tillhörande case. Detta eftersom man i nuläget redan har utrustning som fyller samma funktion och som fungerar. Man bör därför istället verka för medlemmar skall kunna behärska befintlig utrustning istället för köpa in ny. Beroende av till vilket pris den nuvarande likvärdiga utrustningen skulle kunna säljas av disskuterade Kårstyrelsen rimligheten i först sälja av den likvärdiga utrustningen och därefter nyinvestera. Styrelsen yrkar avslå den första -satsen med ovanstående motivering bifalla den andra och tredje -satsen VIKTOR STUREGÅRD Kårstyrelsen 2014/2015 Motionssvar: Motion angående uppdatering av kårens DJ-teknik 1 (1)

12 Motionssvar: Studentrepresentantkollegier Jacob Adamowicz, Kårstyrelsen 2014/15 Motionssvar: Studentrepresentantskollegier Styrelsen tycker detta är ett väldigt bra initiativ från motionärerna. Vi står bakom satsningen på kollegierna men anser det är bättre använda sig av de pengar som är budgeterade för kollegieverksamhet. Styrelsen valde därför godkänna ett budgetavsteg på 7000 kr för studentrepresentantkollegierna inom rambudget FUV03. Motionen kommer dras tillbaka av motionärerna och Styrelsen föreslår därför Fullmäktige inte behandlar ärendet Styrelsen yrkar därför på avslå motionen. JACOB ADAMOWICZ, Kårstyrelsens ordförande 2014/15 Motionssvar: Studentrepresentantkollegier 1 (1)

13 Rapport från Styrelsen Jacob Adamowicz, Styrelseordförande Rapport från Styrelsen FM4 Styrelsen har under LP3 forts jobba med projekt kopplade till verksamhetsplanen samt projekt som vi påbörjat under hösten. I denna rapport finns information om vad styrelsen har gjort som inte kommer nå Fullmäktige via Verksamhetsrapporter eller propositioner. KFS Kårstyrelsen har godkänt KFS förfrågan om införskaffande av en webbshop. KFS ansåg beslutet behövde lyftas till Kårstyrelsen då det skulle innebära en större förändring av verksamheten. KFS kommer fortsätta jobba utifrån de ramar som Kårstyrelsen har s. LUS-val Under LUS ting den 14 april kommer presidiet för nästa verksamhetsår väljas. Inför mötet diskuterar Styrelsen Kårens ställningstagande i frågan. SFS-val Under SFS-FUM den maj kommer bland annat ett nytt presidium väljas. Inför mötet kommer Styrelsen diskutera Kårens ställningstagande i frågan. Karnavalsorganet Karnevalsorganet har beslutat om utdelningen av vinst (yey kök till Lophtet) samt ansvarsfrihet till kommittén. Kårstyrelsen har diskuterat detta med KO, som är TLTHs representant i Karnevalsorganet. Budgetavsteg: Corneliskorridoren I årets budget finns det kr reserverade för renovering av Corneliskorridoren. Arbetet är i stort sätt klart och rummen används idag som mötesrum. Det enda som saknas är teknik, vilket inte rymdes i budgeten. Kårstyrelsen har därför godkänt ett budgetavsteg för kunna köpa in bland annat tvskärmar. Äskningar från Styrelsedispen Styrelsen har givit ekonomiskt stöd från Styrelsedispen till två projekt. TIF har äskat om stöd till Teknologer som ska medverka i Student-SM och TLTH Näringsliv har äskat om mat till Lunchföreläsningar under Innovation Week. Rapport från styrelsen 1 (2)

14 Rapport från Styrelsen Jacob Adamowicz, Styrelseordförande JACOB ADAMOWICZ, Ordförande för Styrelsen 14/15 Rapport från styrelsen 2 (2)

15 Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument Sara Gunnarsson, Kårordförande Teknologkårens nuvarande Mål- och visionsdokument togs fram 2004 av kårstyrelsen och fastställdes den 30 mars Inför verksamhetsåret 2013/14 ansåg Fullmäktige det började bli dags se över det nuvarande dokumentet och istället ta fram ett nytt. Därför la Fullmäktige in det här i den verksamhetsplan som togs fram för styra verksamheten under föregående verksamhetsår. Kårstyrelsen 13/14 påbörjade arbetet ta fram det nya dokumentet och tillse en grupp beståendes av framförallt Björn Hansson (Kårordförande 13/14), Sara Gunnarsson (Kårstyrelseledamot 13/14) och Viktor Sturegård (Kårstyrelseledamot vt14). Arbetsgruppen jobbade även för ta fram verksamhetsplanen för verksamhetsåret 14/15. Under 2013/14 så jobbades det parallellt med Mål- och visionsdokumentet och verksamhetsplanen. Det anordnades bland annat en workshop för få feedback på det nya Mål- och visionsdokumentet. Feedbacken togs tillbaka till gruppen. Därefter så avstannade tyvärr arbetet med Mål- och visionsdokumentet då deadline för den nya verksamhetsplanen började närma sig med stormsteg. Arbetsgruppen valde prioritera ner arbetet med Måloch visionsdokumentet och la all fokus på verksamhetsplanen då det kändes mer prioriterat ha en verksamhetsplan klubbad inför verksamhetsåret 14/15 än ett nytt Mål- och visionsdokument. Verksamhetsplanen för 14/15 blev delvis klubbad under sista fullmäktigemötet våren 2014 och resterande del blev klubbad av Fullmäktige hösten 2014 efter kompletteringar av arbetsgruppen. Under hösten 2014 så stod arbetet fortfarande rätt still men mot slutet av hösten så ses återupptogs arbetet i igen av en arbetsgrupp som efter en liten förändring bestod av Sara Gunnarsson (Kårordförande 14/15), Viktor Sturegård (Kårstyrelseledamot 14/15) och Linn Svärd (Kårstyrelseledamot 14/15). Den halvt ny arbetsgruppen fortsätta där den gamla gruppen slutat föregående verksamhetsår och gick tillbaka och tittade igenom det arbete som gjorts föregående vår. Arbetsgruppen gick igenom feedbacken från workshopen och bollade förslaget med Kårstyrelsen och kom till slut fram till liggande förslag. Som informationsunderlag i arbetet användes delvis nuvarande dokument och dessutom så inhämtades inspiration från andra organisationers motsvarande dokument. Framförallt så tittade arbetsgruppen på Chalmers studentkår, Tekniska Högskolans Studentkår samt Linköpings teknologers studentkår. Arbetsgruppen tittade även mycket på kopplingen mellan Mål- och visionsdokument och verksamhetsplan samt hur man kan jobba med dessa dokument tillsammans. Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument 1 (5)

16 Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument Sara Gunnarsson, Kårordförande Det första den ursprungliga arbetsgruppen började med diskutera var visionen som löd: Du är nöjd på LTH Arbetsgruppen ansåg det var det första som behövde uppdateras då visionen inte ansågs vara varken utmanande eller slagkraftig. Den kändes rätt tam och inte som något inspirerande arbeta utifrån. Första frågan arbetsgruppen ställde sig var: Vad är en vision? Det resulterade i följande beskrivning: En vision är en beskrivning av ett idealtillstånd, ett tillstånd som alla kan enas kring och gemensamt sträva emot. En vision behöver nödvändigtvis inte vara uppnåbar inom överskådlig framtid utan kan istället sikta högre för inspirera. Den andra frågan arbetsgruppen ställde sig var. Vad vill vi ha ut av vår vision? I den här frågan så landade arbetsgruppen i följande resonemang: Teknologkårens vision ska i idealfallet vara kort och slagkraftig snarare än väldigt lång och nästan kunna användas som slogan. Visionen ska sätta studenten i centrum och andas kaxighet, optimism och kunna vara inspirerande för såväl den enskilda medlemmen som våra funktionärer. Viktigt är även den är seriös och meningsfull för vår verksamhet genom täcka in vår verksamhet utan utesluta enskilda verksamhetsben. Utefter det här togs ett antal egenskaper fram som arbetsgruppen ansåg vara viktiga för en vision: Verksamhetskopplad, täcka in alla verksamhetsområden, vara väl förankrad i den dagliga verksamheten så den alltid kan finnas i bakhuvudet, Kort och slagkraftig hellre än väldigt lång, ska nästan kunna användas som slogan Kvalitet, kaxigt, våga sikta högt Studenten i fokus, studenten ska känna kåren är något för denne Inspirerande, motiverande, för dels funktionärer och dels medlemmar Positiv Seriös, professionell, meningsfull Framtidsinriktad, ett framtida tillstånd för kåren (eller kanske studenten då) i en perfekt värld Visionen ska aldrig vara stilla, allting ska bli bättre, visa vägen framåt Tidlös Arbetsgruppen landade efter många om och men och ordklyverier i visionen i bifogat Måloch visionsdokument. Förra visionen ansågs enligt gamla dokumentet vara utmanande, engagerande och sätta studenterna i fokus vilket arbetsgruppen inte höll med om och försökte istället omformulera visionen till något som skulle uppfylla dessa krav då de fortfarande ansågs vara en bra kravprofil för en vision. Resultatet blev: Alla studenter ska ha de bästa förutsättningarna för en värdefull studietid såväl nu som för framtiden Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument 2 (5)

17 Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument Sara Gunnarsson, Kårordförande Arbetsgruppen identifierade ett antal mål som ansågs viktiga för kunna uppnå visionen. Målen är fortfarande rätt visionära men fokuserar på olika aspekter av visionen och avser belysa vidden av visionen. Arbetsgruppens mål var samtliga mål i dokumentet skulle kännas relevanta för alla studenter och det skulle vara mål som samtliga engagerade i organisationen skulle kunna känna var något som de skulle kunna jobba för oavsett verksamhetsområde. Ett övergripande mål har även under arbetets gång varit visionen och målen skulle vara något som alltid kommer kännas viktiga och alltid vara något som Teknologkåren vill sträva mot. Målet har varit organisationen ska känna man alltid vill arbeta för dessa och alltid känna man kan arbeta för utveckla arbetet och inte nöjer sig. För Teknologkåren ska uppnå dessa mål och i förlängningen visionen så krävs det man även jobbar med själva organisationen. Därför tog arbetsgruppen även fram ett antal organisationsmål som ansågs stärka Teknologkåren som organisation samt dess möjligheter förverkliga visionen. För undvika Mål- och visionsdokumentet enbart blir ett dokument i mängden så krävs det det används i verksamheten. Något som skulle säkerställa detta är koppla det till arbetet med verksamhetsplanen som tas fram varje år. Arbetsgruppens tanke är verksamhetsplanens ska kunna förankras i Mål- och visionsdokumentet. Möjligheterna för detta anses goda med tanke på Mål- och visionsdokumentets visionära karaktär. När man varje år tar fram en ny verksamhetsplan så är tanken man ska kunna motivera valda fokusområden med ett eller fler mål i Mål- och visionsdokumentet för säkerställa arbetet mot visionen. Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument 3 (5)

18 Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument Sara Gunnarsson, Kårordförande För ta ett exempel från årets verksamhetsplan så hade det kunnat se ut enligt följande: [Bakgrundstexten] Alla studenter ska känna de har inflytande och kan påverka sin studiesituation Teknologkåren ska vara en slagkraftig organisation med stark integritet [Delmålen] [Bakgrundstexten] Alla studenter ska känna gemenskap och samhörighet Alla studenter ska få ett bra bemötande och behandlas på lika villkor [Delmålen] Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument 4 (5)

19 Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument Sara Gunnarsson, Kårordförande Med ovanstående beaktning anser vi vi har jobbat fram ett Mål och visionsdokument som är väl förankrat i organisationen. Det är ett dokument som behövs för det långsiktiga arbetet i organisationen och något som skulle användas kontinuerligt eftersom det ligger till grund för arbetet med verksamhetsplanen. Vi yrkar därför på anta det nya Mål- och visionsdokumentet enligt bilaga. SARA GUNNARSSON, Kårordförande VIKTOR STUREGÅRD, Kårstyrelseledamot Proposition angående anta ett nytt Mål- och visionsdokument 5 (5)

20 Utkast 3.0 Kårhuset Lund, 23 mars 2015 Sara Gunnarsson, Kårordförande Teknologkårens Mål- och visionsdokument beskriver målsättningen för Teknologkårens verksamhet. Det togs fram av kårstyrelsen under våren 2014 och färdigställdes under nästkommande verksamhetsår. Syftet med Teknologkårens Mål- och visionsdokument är : ge en helhetsbild av Teknologkårens målsättningar och verksamhetsområden. förenkla utvärdering av Teknologkårens verksamhet vilket bidrar till kontinuitet i organisationen. användas vid framtagande av Teknologkårens verksamhetsplan. Mål- och visionsdokumentet bör genomsyra hela Teknologkårens verksamhet och ska dessutom ligga till grund för framtagande av varje års verksamhetsplan. Punkterna i verksamhetsplanen ska motiveras av målen i detta dokument. Uppföljning av målen skall göras i slutet av varje verksamhetsår och en större översyn bör genomföras var femte år. Nästa större översyn bör göras En vision är en beskrivning av ett idealtillstånd. En vision ska vara något som alla kan enas kring och sträva mot. Teknologkårens vision bör dessutom vara långsiktig, utmanande, engagerande och sätta studenterna i fokus. Teknologkårens vision är: Alla studenter ska ha de bästa förutsättningarna för en värdefull studietid såväl nu som för framtiden. Visionen utgår från studenter och begränsar sig inte till Teknologkårens verksamhet. Detta då kåren finns till för studenterna och inte tvärtom. Med studenter avses i detta dokument samtliga studerande och forskarstuderande vid Lunds Tekniska Högskola. Mål- och visionsdokument 1 (2)

21 Utkast 3.0 Kårhuset Lund, 23 mars 2015 Sara Gunnarsson, Kårordförande Möjligheten uppnå visionen påverkas av ett antal faktorer. Dessa har listats som mål nedan. Alla studenter ska ha möjlighet kunna utvecklas under hela sin studietid Alla studenter ska känna gemenskap och samhörighet Alla studenter ska känna de har inflytande och kan påverka sin studiesituation Alla studenter ska känna sig trygga under hela sin studietid Alla studenter ska få ett bra bemötande och behandlas på lika villkor Alla studenter ska uppleva alla aspekter av deras studietid håller en hög kvalité Alla studenter ska må bra under hela sin studietid Alla studenter ska efter sin studietid känna den var värdefull Teknologkåren har en viktig roll i strävan efter uppnå ovanstående mål och i förlängning visionen. För göra detta så har ett antal mål för Teknologkårens organisation ss upp. Teknologkåren ska ha en tydlig, effektiv och transparent organisation Teknologkåren ska vara en slagkraftig organisation med stark integritet Teknologkåren ska ha en långsiktigt ekonomiskt hållbar organisation Teknologkåren ska vara en raktiv organisation engagera sig i Mål- och visionsdokument 2 (2)

22 Motion angående fördelning av kårens fonderade pengar Jacob Adamowicz, Styrelsen Proposition angående fördelning av kårens fonderade pengar Bakgrund Under FM2 fastställdes Kårens nya fonder. För de nya fonderna ska börja gälla måste fullmäktige fördela de fonderade pengarna på de nya fonderna. Den gamla fördelningen av pengar: Kårhusets driftsfond: kr Kårhusfond: kr Exp- och datorutrustning: kr Reparation lophtet: kr Rulle: kr Donatorsklubben: kr Utrustningsfond HUT: kr Cornelisfond: kr Funktionärsfond: kr Lophtets rivningsfond: kr Logga på huset-fond: kr Total summa: kr Av dessa fonder kommer driftsfonden, kårhusfonden, Lophtets rivningsfond och donatorsklubben i stora drag behålla sina gamla syften. Sammanlagt innehåller dessa fonder kr. Övriga fonder saknar en direkt motsvarighet bland de nya fonderna men har i många fall en fond som har samma övergripande syfte. I dessa finns totalt kr. Bland dessa fonder kan Exp- och datorsfonden, Cornelisfonden, Logga-på-huset-fond och Utrusningsfond HUT kopplas till Kårhuset. Bland de övriga fonderna kan man därför göra följande uppdelning: Fonder som kan kopplas till kårhuset: kr, ca 30 % av övriga fonder. Fonder som kan kopplas till lophtet: kr, ca 40 % av övriga fonder Fonder som tas bort men som inte har en direkt koppling till något av husen: (Rulle och funktionärsfonden): kr, ca 30 % av övriga fonder. Motion angående fördelning av kårens fonderade pengar 1 (3)

23 Motion angående fördelning av kårens fonderade pengar Jacob Adamowicz, Styrelsen Förslag I det följande förslaget har vi försökt utgå så mycket som möjligt från hur fördelningen ser ut i de gamla fonderna. De fonder som finns kvar från tidigare har lämnats orörda och har samma summor som tidigare. Fördelningen av de övriga fonderna har gjorts så det i så stor utsträckning som möjligt avspeglar syftet från de gamla fonderna. De medel som finns i Rullefonden och Funktionärsfonden föreslås läggas i sin helhet i Kårhusets underhållsfond och Kårhusets investeringsfond. Denna fördelning skulle innebära 60 % av medlen från de gamla fonderna kommer öronmärkas för verksamhet i Kårhuset och 40 % för verksamhet i Lophtet. Eftersom Kårens primära verksamhet sköts i Kårhuset bör dessa fonder prioriteras i fördelningen. Lophtet får behålla en relativt stor andel på grund av de kommande investeringarna och vi i så stor utsträckning som möjligt försökt bibehålla samma syfte för de öronmärkta pengarna. Under FM4 kommer Fullmäktige även behandla ett antal ärenden som eventuellt förändrar summan i de gamla fonderna. Dessa äskningar berör endast Utrustningsfond HUT, Funktionärsfonden och Exp- och datorfonden. I det liggande förslaget kommer pengarna från dessa fonder fördelas på Kårhusets underhållsfond och Kårhusets investeringsfond. För lösa problemet vi i skrivande stund inte vet den exakta summan på de medel som ska fördelas har vi valt använda en procentsats av de återstående pengarna i förslaget. Fördelningen mellan underhålls- och investeringsfonderna för Kårhuset och Lophtet har i både fallen gjorts genom dela summorna på hälften. Detta gör Styrelsen får en relativt stor summa röra sig med redan från början, för man ska kunna åtgärda alla problem som uppstår utan behöva prioritera. Fullmäktige har även makten belasta Kårens egna kapital vid inköp vilket gör den egentliga summar Fullmäktige disponerar över är betydligt större. Vi yrkar därför på fastställa värdet i Kårens fonder enligt följande: Kårhusets driftsfond: kr Kårhusfond: kr Lophtets rivningsfond: kr Donatorsklubben: kr Lophtets investeringsfond: kr Lophtets underhållsfond: kr fastställa värdet i Kårens fonder enligt följande: Kårhusets investeringsfond: 50 % av summan som finns i övriga fonder Kårhusets underhållsfond: 50 % av summan som finns i övriga fonder Där övriga fonder utgörs av de medel som finns i Cornlinsfonden, Logga-påhuset-fonden, Rullefonden, Funktionärsfonden, Exp- och datorutrustningsfonden och Utrustningsfond HUT när beslutet tas. Motion angående fördelning av kårens fonderade pengar 2 (3)

24 Motion angående fördelning av kårens fonderade pengar Jacob Adamowicz, Styrelsen JACOB ADAMOWICZ, Ordförande för Kårstyrelsen 14/15 Motion angående fördelning av kårens fonderade pengar 3 (3)

Dagordning Kårstyrelsemöte, S8 14/15

Dagordning Kårstyrelsemöte, S8 14/15 DAGORDNING Kårstyrelsemöte, S8 Kårhuset Lund, 11 december 2014 Jacob Adamowicz, Styrelsens ordförande Dagordning Kårstyrelsemöte, S8 14/15 Tid: Torsdagen den 15 december 2014 klockan 18.00 Plats: Perstorp,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 19 14/15

Protokoll Styrelsemöte 19 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 14 juli 2015 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 19 Tid: Måndag den 25 maj 2015 klockan 18.00 Plats: Perstorp, Kårhuset Närvarande Styrelsen Kårordförande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 15 oktober 2014 Daniel Lundell, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 Tid: Måndagen den 8 september 2014 klockan 17.58 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Dagordning Kårstyrelsemöte, S3 14/15

Dagordning Kårstyrelsemöte, S3 14/15 DAGORDNING Kårstyrelsemöte, S3 Kårhuset Lund, 22 februari 2016 Jacob Adamowicz, Styrelsens ordförande Dagordning Kårstyrelsemöte, S3 14/15 Tid: Tisdagen den 2 oktober 2014 klockan 18.00 Plats: Perstorp,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 12 14/15

Protokoll Styrelsemöte 12 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 27 mars 2015 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 12 14/15 Tid: Onsdag den 25:e februari 2015 klockan 17.30 Plats: Cornelis, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2 13/14

Protokoll Styrelsemöte 2 13/14 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 3 oktober 2013 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 2 13/14 Tid: Måndag 30 september 2013 klockan 17.59 Plats: Brunnen, Studiecentrum Närvarande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 18 14/15

Protokoll Styrelsemöte 18 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 14 juli 2015 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 18 14/15 Tid: Måndag den 11 maj 2015 klockan 18.00 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

Motion angående uppdatering av larmet på Lophtet

Motion angående uppdatering av larmet på Lophtet STYRELSEHANDLING Motion angående uppdatering av larmet på Lophtet Kårhuset Lund, 14/2-2019 Maria Ekerup, Generalsekreterare Motion angående uppdatering av larmet på Lophtet Bakgrund I dagsläget så har

Läs mer

Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens och doktoranders arbete i SFS

Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens och doktoranders arbete i SFS P6 Handläggare: Styrelsen Datum: 2019-03-03 Dnr: O412-6/1819 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens

Läs mer

Protokoll FM2 1 TFMÖ. 2 Val av mötessekreterare. 3 Tid och sätt. 4 Val av tvenne rösträknare tillika justerare. 5 Adjungeringar

Protokoll FM2 1 TFMÖ. 2 Val av mötessekreterare. 3 Tid och sätt. 4 Val av tvenne rösträknare tillika justerare. 5 Adjungeringar PROTOKOLL FM2 / 2015 Kårhuset Lund, 10 mars 2015 Daniel Lundell, Sekreterare Protokoll FM2 Protokoll fört vid sammanträde med Teknologkårens Fullmäktige, måndagen den 9 mars 2015 i Hollywood, Kårhuset.

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 3 15/16

Protokoll Styrelsemöte 3 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 19 oktober 2015 Anders Lundqvist Persson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 3 15/16 Tid: Tisdagen den 6:e Oktober 2015 klockan 17.15 Plats: Perstorp, Kårhuset

Läs mer

Motion angående policy för näringslivsverksamhet

Motion angående policy för näringslivsverksamhet FULLMÄKTIGEHANDLING Motion angående policy för näringslivsverksamhet Kårhuset Lund, 2018-01-21 Jacob Tyrberg, Näringslivsansvarig Motion angående policy för näringslivsverksamhet Bakgrund Näringslivsverksamheten

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 1 (2) VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Antaget av LinTeks fullmäktige den xxxx-xx-xx Telefon 070-269 45 84 Org.nr 822001-0683 Bankgiro 515-1493 2 (2) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och

Läs mer

Ärende Åtgärd Kom Bilaga

Ärende Åtgärd Kom Bilaga DAGORDNING S9 Kårhuset Lund, 2017-01-21 Karin Dammer, Kårstyrelsens ordförande Dagordning S9, 16/17 Tid: Onsdag, 25 januari, 17.15 Plats: Perstorp, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1 OFMÖ Beslut 2 Tid

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 15/16

Protokoll Styrelsemöte 1 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Studiecentrum Lund, 16 september 2015 Anders Lundqvist Persson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 1 15/16 Tid: Torsdagen den 3:e September 2015 klockan 18.30 Plats: Brunnen,

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Ägardokument KFS. KFS och framtiden ur TLTHs ägarperspektiv 2013-04-26. Rasmus Kjellén Kårordförande 12/13. Axel Andersson Kårordförande 11/12

Ägardokument KFS. KFS och framtiden ur TLTHs ägarperspektiv 2013-04-26. Rasmus Kjellén Kårordförande 12/13. Axel Andersson Kårordförande 11/12 Ägardokument KFS KFS och framtiden ur TLTHs ägarperspektiv 2013-04-26 Rasmus Kjellén Kårordförande 12/13 Axel Andersson Kårordförande 11/12 Sara Gunnarsson FM-ledamot 13 Jacob Adamowicz FM-ledamot 13 Klubbat

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 8 14/15

Protokoll Styrelsemöte 8 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 22 februari 2016 Daniel Lundell, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 8 14/15 Tid: Måndagen den 15:e december 2014 klockan 18.00 Plats: Perstorp, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks mål- och visionsdokument som grund.

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 12 15/16

Protokoll Styrelsemöte 12 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 21 mars 2016 Anders Lundqvist Persson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 12 Tid: Tisdagen den 8:e Mars 2016 klockan 17.15 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Mål- och visionsdokument

Mål- och visionsdokument Mål- och visionsdokument Antaget av LinTeks fullmäktige 2013-02-19 Reviderad av kårfullmäktige 2014-05-06 samt 2016-04-19 Inledning LinTeks måldokument beskriver LinTeks vision samt de långsiktiga mål

Läs mer

Dagordning Kårstyrelsemöte, S13 14/15

Dagordning Kårstyrelsemöte, S13 14/15 DAGORDNING Kårstyrelsemöte, S13 Kårhuset Lund, 10 mars 2015 Jacob Adamowicz, Styrelsens ordförande Dagordning Kårstyrelsemöte, S13 14/15 Tid: Torsdagen den 12 mars 2015 klockan 19.00 Plats: 232, Kårhuset

Läs mer

Syfte och övergripande långsiktiga mål

Syfte och övergripande långsiktiga mål Syfte och övergripande långsiktiga mål Sektionen för Industriell ekonomi Inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Antagna 2014-04-10 Senaste ändringar tagna 2014-04-10 SektionenförIndustriellekonomi

Läs mer

Protokoll Fullmäktigemöte

Protokoll Fullmäktigemöte PROTOKOLL Fullmäktige Kårhuset Lund, 16 oktober 2015 Björn Sanders, Mötessekreterare Protokoll Fullmäktigemöte 7 2015 Tid: Tisdag 15 september 2015 klockan 17.15. Plats: Hollywood, Kårhuset. 1 TFMÖ Talman

Läs mer

, kl 18:30 i C305

, kl 18:30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGEMÖTE 1 BILAGESAMLING 2018/2019 2018-10-04, kl 18:30 i C305 Bilaga 5.1.1 Kårfullmäktige 1 Sammanträdesdatum 2018-10-04 Sidan 1 av 1 Teknologkårens fullmäktige Proposition Val rep. Universitetsstyrelsen

Läs mer

Policy för Sektionens sparande

Policy för Sektionens sparande Policy för Sektionens sparande Syftet med styrdokumentet är att beskriva hur Sektionens eventuella överskott ska fördelas, förvaltas samt djupare beskriva var fonds syfte. Dokumentet ska kontinuerligt

Läs mer

Policy för Sektionens sparande

Policy för Sektionens sparande Policy för Sektionens sparande Syftet med styrdokumentet är att beskriva hur sektionens eventuella överskott ska fördelas, förvaltas samt djupare beskriva var fonds syfte. Dokumentet ska kontinuerligt

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016. Teknologkåren vid LTH

Verksamhetsplan 2015/2016. Teknologkåren vid LTH Verksamhetsplan 2015/2016 Teknologkåren vid LTH 1 Innehållsförteckning Inledning Pedagogik, utlärning och examination Miljö och hållbarhet i utbildningen Internationalisering Transparens och kommunikation

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2 15/16

Protokoll Styrelsemöte 2 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 1 oktober 2015 Anders Lundqvist Persson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 2 15/16 Tid: Tisdagen den 22:e september 2015 klockan 18.00 Plats: Perstorp, Kårhuset

Läs mer

Policy för Sektionens sparande

Policy för Sektionens sparande Policy för Sektionens sparande Syftet med styrdokumentet är att beskriva hur sektionens eventuella överskott ska fördelas, förvaltas samt djupare beskriva Sektionens likviditetsreserv och var fonds syfte.

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 10 11/12

Protokoll Styrelsemöte 10 11/12 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 14 mars 2012 Linus Svensson, mötessektreterare Protokoll Styrelsemöte 10 11/12 Tid: Tisdag 12 mars klockan 18.15 Plats: Perstorprummet, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

Bilaga 1: Dagordning Styrelsemöte 16 14/15

Bilaga 1: Dagordning Styrelsemöte 16 14/15 PROTOKOLLSBILAGA Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 26 May 2015 Jacob Adamowicz, mötessekreterare Bilaga 1: Dagordning Styrelsemöte 16 14/15 1. SOFMÖ 2. Tid och sätt 3. Val av mötessekreterare 4. Val av justeringsperson

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 11 15/16

Protokoll Styrelsemöte 11 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 29 februari 2016 Björn Sanders, Kårordförande 15/16 Protokoll Styrelsemöte 11 15/16 Tid: Torsdag den 23 februari 2016 klockan 17.15. Plats: Hollywood, Kårhuset. Närvarande

Läs mer

VERKSAMHETSÅRET 2013. Lund, 24 oktober 2012. Alumniföreningen vid LTH. Verksamhetsåret 2013. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden.

VERKSAMHETSÅRET 2013. Lund, 24 oktober 2012. Alumniföreningen vid LTH. Verksamhetsåret 2013. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden. VERKSAMHETSÅRET 2013 Alumniföreningen vid LTH Lund, 24 oktober 2012 Verksamhetsåret 2013 - Syfte & Vision - Verksamhetsområden - Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2011 Inledning Verksamheten inom föreningen

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 10 15/16

Protokoll Styrelsemöte 10 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 15 februari 2016 Björn Sanders, Kårordförande 15/16 Protokoll Styrelsemöte 10 15/16 Tid: Torsdag den 11 februari 2016 klockan 17.15 Plats: Perstorp, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Dagordning Styrelsesammanträde 7, 18/19

Dagordning Styrelsesammanträde 7, 18/19 DAGORDNING Styrelsesammanträde 7 Lund, 2018-12-02 Hanna Järpedal, Styrelseordförande 18/19 Dagordning Styrelsesammanträde 7, 18/19 Tid: Torsdag 6:e december 2018 17:15 Plats: Perstorp, Kårhuset Ärende

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: på Örat

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: på Örat Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: 17.30 på Örat Närvarande: Kårordförande Vice Kårordförande med studiesocialt ansvar Vice Kårordförande med utbildningsansvar

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 6 13/14

Protokoll Styrelsemöte 6 13/14 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 7 januari 2014 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 6 13/14 Tid: Måndag 9 december 2013 klockan 18.00 Plats: Perstorp, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

Detta dokument känns väldigt tunt och säger bara saker som är självklara, i varje fall för mig.

Detta dokument känns väldigt tunt och säger bara saker som är självklara, i varje fall för mig. Linus Hammarlund, Kårordförande 16/17 Ska vi ha en värdegrund tycker jag att den ska vara tydligare specificerad i hur vi ställer oss i olika frågor. Etik i företag, vilka typer av event vi har, hur vi

Läs mer

POLICYDOKUMENT ANGÅENDE SEKTIONENS SPARANDE MASKINSEKTIONEN INOM TLTH

POLICYDOKUMENT ANGÅENDE SEKTIONENS SPARANDE MASKINSEKTIONEN INOM TLTH POLICYDOKUMENT ANGÅENDE SEKTIONENS SPARANDE MASKINSEKTIONEN INOM TLTH Organisationsnummer: 845001-8281 Tagna 150520 Senast reviderade 150520 POLICYDOKUMENT ANGÅENDE SEKTIONENS SPARANDE Syftet med styrdokumentet

Läs mer

Riktlinjerna omfattar Teknologkårens centralorganisation.

Riktlinjerna omfattar Teknologkårens centralorganisation. Dessa riktlinjer beskriver hur och när en funktionär får göra utlägg samt vilka förutsättningar som gäller för att det ska vara ett giltigt utlägg. Vidare beskriver riktlinjen vad som gäller för de heltidsarvoderade

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF Sid 1(10) Verksamhetsplan 20 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF-05 6.4 Sid 2(10) INTRODUKTION Tekniska Högskolans studentkårs verksamhetsplan

Läs mer

Styrelsens svar på inkomna motioner till årsmötet

Styrelsens svar på inkomna motioner till årsmötet Styrelsens svar på inkomna motioner till årsmötet 2018-04-09 Styrelsen är glad för de inkomna motionerna och vill lämna följande förslag till beslut till årsmötet gällande dessa. Svar Motion 1: Utveckla

Läs mer

Verksamhetsåret 2013 VERKSAMHETSÅRET Fakultetsklubben Lund, 25 oktober Alumniföreningen vid LTH. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden

Verksamhetsåret 2013 VERKSAMHETSÅRET Fakultetsklubben Lund, 25 oktober Alumniföreningen vid LTH. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden VERKSAMHETSÅRET 2013 Alumniföreningen vid LTH Fakultetsklubben Lund, 25 oktober 2012 Verksamhetsåret 2013 - Syfte & Vision - Verksamhetsområden - Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2013 Inledning Verksamheten

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2013-10-30, kl. 08.00 Plats: E-huset, LTH Ordförande: Elin Wennerström, TM14 Sekreterare: Sara Melin, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Dagordning Styrelsesammanträde 12, 18/19

Dagordning Styrelsesammanträde 12, 18/19 DAGORDNING Styrelsesammanträde 12 Kårhuset, Lund, 2019-03-06 Hanna Järpedal, Styrelseordförande 18/19 Dagordning Styrelsesammanträde 12, 18/19 Tid: Tisdag 12:a mars 2019 17:15 Plats: 234, Kårhuset Ärende

Läs mer

Dagordning Styrelsesammanträde 9, 18/19

Dagordning Styrelsesammanträde 9, 18/19 DAGORDNING Styrelsesammanträde 9 Lund, 2019-01-27 Hanna Järpedal, Styrelseordförande 18/19 Dagordning Styrelsesammanträde 9, 18/19 Tid: Onsdag 30:e januari 2018 17:15 Plats: 234, Kårhuset Ärende Åtgärd

Läs mer

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet Styrelsemöte 2 Styrelsen Närvarande ledamöter: Ronja Lundgren kårordförande Oskar Johansson vice kårordförande Viktor Andersson vice kårordförande

Läs mer

Dagordning Styrelsesammanträde 6, 18/19

Dagordning Styrelsesammanträde 6, 18/19 DAGORDNING Styrelsesammanträde 6 Lund, 2018-11-19 Hanna Järpedal, Styrelseordförande 18/19 Dagordning Styrelsesammanträde 6, 18/19 Tid: Torsdag 22:e november 2018 17:15 Plats: Perstorp, Kårhuset Ärende

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson Sid 1(7) MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4 Tid: Måndagen den 20 april 2015, kl. 18:08. Plats: Dragskåpet, Teknikringen 36B. Närvarande Aneri Patel, ordförande Michael Ekström, vice ordförande Daniel Ruotsalainen,

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU Sveriges ungdomsorganisationer

Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU Sveriges ungdomsorganisationer P Proposition : Medlemskapsansökan i LSU Sveriges Motion #P-0-0 Motion om avslag på proposition Landsorganisationen för Sveriges ungdomar är en nationell organisation som bedriver ungdomspolitik med syfte

Läs mer

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra.

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra. Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har skyldighet utföra. Ursprungligen antagen under styrelsemöte S14-15/16. Uppdaterad följande

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 10 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2014-06-02 Tid: Kl. 17:00 Plats: Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry Drefeldt* Amanda

Läs mer

Sektionen för Medicinsk Teknik

Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionen för Medicinsk Teknik Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2016/2017 1 Introduktion Sektionen för Medicinsk Tekniks verksamhetsplan klubbas av sektionsmöte för att ge organisationen styrning. Allmänt

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 8 15/16

Protokoll Styrelsemöte 8 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 2516 januari December 2016 2015 Anders Lundqvist Persson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 8 15/16 Tid: Onsdagen den 16:e December 2015 klockan 17.15 Plats:

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 1 (2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 2 (2) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram

Läs mer

Proposition 7: Uttalande: Internationaliseringen av högre utbildning kan inte vänta!

Proposition 7: Uttalande: Internationaliseringen av högre utbildning kan inte vänta! P 0 Proposition : Uttalande: Internationaliseringen av högre utbildning Motion #P-0- Ett ställningstagande rörande internationalisering Internationalisering av högre utbildning är ett brett område där

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-03-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist, TM13 Övriga närvarande:

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Kommunikationsplan 13/14

Kommunikationsplan 13/14 Kommunikationsplan 13/14 Chalmers Studentkår är dess medlemmar. I enlighet med Chalmers Studentkårs verksamhetsidé innefattar Chalmers Studentkårs kärnverksamhet med utbildningsfrågor, sociala frågor och

Läs mer

PROPOSITION #1. Kompletterande förslag - Motion #1

PROPOSITION #1. Kompletterande förslag - Motion #1 PROPOSITION #1 Kompletterande förslag - Motion #1 Ändra definitionen av ekonomisk hållbarhet i värdegrunden Motivering motion #1: Denna motion föreslår att ändra definitionen av ekonomisk hållbarhet i

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplanen är utarbetad utifrån den verksamhetsplan som Örebro studentkår har gällande hela organisationen i upplägg och

Läs mer

3. Godkännande av dagordning och mötets utlysande Godkänt med tillägget Rumsfördelning vid möten under övrigt.

3. Godkännande av dagordning och mötets utlysande Godkänt med tillägget Rumsfördelning vid möten under övrigt. Gjord av: Gustav Säfwenb erg, Hanna Kar lber g, Erik Lagerber g Mötesprotokoll Styrelsemöte, I-sektionen Tid: Tisdag den 28 augusti 212 klockan 12. Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande: Marcus Witting,,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2 14/15

Protokoll Styrelsemöte 2 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 15 oktober 2014 Daniel Lundell, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 2 14/15 Tid: Måndagen den 22 september 2014 klockan 17.58 Plats: Perstorp, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Verksamhetsplan styrit 16/17

Verksamhetsplan styrit 16/17 Chalmers tekniska högskola Antagen: 2016 10 06 Sida 1 av 4 Innehåll 1 Förord 2 2 Operativt arbete 2 3 Fokusområden 2 3.1 Flytten till Lindholmen............................ 2 3.2 Masterintegration................................

Läs mer

Tack till alla motionärer!

Tack till alla motionärer! Tack till alla motionärer! Styrelsen vill inleda med att tacka för de inkomna motionerna. Det har förts diskussioner kring samtliga, och dessa har sedan besvarats utifrån styrelsens synvinkel och position.

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 11/12

Protokoll Styrelsemöte 1 11/12 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 25 augusti 2011 Linus Svensson, mötessektreterare Protokoll Styrelsemöte 1 11/12 Tid: Torsdag 18 augusti klockan 18.00 Plats: Perstorprummet, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Syftet med denna policy är att klargöra vilka styrdokument som finns samt funktion och användning av dessa.

Syftet med denna policy är att klargöra vilka styrdokument som finns samt funktion och användning av dessa. Denna policy beskriver hur styrdokument på Teknologkåren fungerar samt innehåller en förteckning av dessa. Policyn innehåller även hur styrdokumenten ska vara utformade. Syftet med denna policy är att

Läs mer

Luleå Studentkår Vision

Luleå Studentkår Vision Luleå Studentkår Vision Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ks@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/7 Innehållsförteckning VISION...3 MÅLBILD...4 Vad vi gör... 4 Utbildningsbevakning... 4

Läs mer

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21 Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi PROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: 2014-10- 21 kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande: Joel Oredsson (Ordf), Hedda

Läs mer

Verksamhetsplan Sektionsstyrelsen, styrit 14/15

Verksamhetsplan Sektionsstyrelsen, styrit 14/15 Verksamhetsplan Sektionsstyrelsen, styrit 14/15 Chalmers tekniska högskola Antagen: 2014 10 09 Sida 1 av 4 Innehåll 1 Förord 2 2 Operativt arbete 2 3 Fokusområden 2 3.1 Jämlikhet....................................

Läs mer

, kl i C305

, kl i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 5 2013/2014 2014-03-06, kl 18.30 i C305 60 Talmanspresidiet Föredragningslista 5-13/14, 51 - Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-03-06, kl 18.30 Ärenden:

Läs mer

Policy för styrdokument

Policy för styrdokument 1. Formalia 1.1. Sammanfattning Denna policy beskriver hur styrdokument på Teknologkåren fungerar samt innehåller en förteckning av dessa. Policyn innehåller även hur styrdokumenten ska vara utformade.

Läs mer

Protokoll Kårstyrelsen

Protokoll Kårstyrelsen Sida 1 Kårstyrelsemöte 5 verksamhetsåret 2016/17 Datum: 2017-01-10 Tid: 17.20 20:33 Plats: Studenternas hus Närvarande: Sofia Ahlberg*, Ellinor Alvesson*, Axel Andersson, Sara Bergh*, Jessica Dahlberg*,

Läs mer

2014-07-18. LinTek Beslutsdokument - Styrelsen

2014-07-18. LinTek Beslutsdokument - Styrelsen LinTek Beslutsdokument - Styrelsen I samband med att vi har skaffat vår nya lokal Projektlandskapet finns ej längre behovet av Kårallennycklar som går in i huvudbyggnaden, då denna lokal har en särskild

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020. Teknologkåren vid LTH

Verksamhetsplan 2019/2020. Teknologkåren vid LTH Verksamhetsplan 2019/2020 Vad är en verksamhetsplan? Verksamhetsplanen är medlemmarnas verktyg att genom påverka de arbetsområden som Teknologkåren ska arbeta med och lägga extra tyngd på under verksamhetsåret.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR ARBETSBESKRIVNINGAR Kårhuset Lund, 12 december 2015 Presidiet Presidiet sköter den dagliga ledningen av Teknologkåren. Vidare ska Presidiet kontinuerligt utvärdera och planera Teknologkårens verksamhet

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/7 Styrelsemöte 6 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2010-11-01 Tid: Kl. 17.10-19.47 Plats: Centrummet, Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman*

Läs mer

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och budget

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och budget P2 Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och budget 2019-2020 Inledning I följebrevet redovisas styrelsens förslag till medlemsavgift 2019-2020, preliminär avgift och budget 2019-2020. Därefter

Läs mer

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar P2 Handläggare: Styrelsen Datum: 2018-02-25 Dnr: O412-2/1718 Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift 2018-2019 och ekonomiska ramar 2018-2019 Inledning SFS ekonomiska ramar är en uppskattning över

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Örebro studentkårs Fullmäktige

Örebro studentkårs Fullmäktige Örebro studentkårs Fullmäktige Datum: 13-04-23-13-04-24 Tid: 17:00 Plats: T137, Rättegångssalen 1.Mötets öppnande...2 2.Mötets stadgeenliga utlysande...2 3.Val av mötesfunktionärer...2 4.Protokolljustering...2

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-10-14 Styrelsemöte 2014, 14 oktober 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Hanna Sofia N, Melinda P, Fredrik T, Hanna Maria N, Jonatan P, Art V, Hannah E, Ebba D, Tor M, Julia M,

Läs mer

Protokoll FM1 1 TFMÖ. 2 Val av mötessekreterare. 3 Tid och sätt. 4 Val av tvenne rösträknare tillika justerare. 5 Adjungeringar

Protokoll FM1 1 TFMÖ. 2 Val av mötessekreterare. 3 Tid och sätt. 4 Val av tvenne rösträknare tillika justerare. 5 Adjungeringar PROTOKOLL FM1 / 2015 Kårhuset Lund, 17 februari 2015 Johan Förberg, Sekreterare Protokoll FM1 Protokoll fört vid sammanträde med Teknologkårens Fullmäktige, tisdagen den 10 februari 2015 i Hollywood, Kårhuset.

Läs mer

Torgprotokoll - Torg A

Torgprotokoll - Torg A Torgprotokoll - Torg A Y = = Förbundsstyrelsens motionssvar P1. Profilproduktspaket till alla avdelningar P1 att avsätta 1 kr i budgeten för utskick av profilprodukter till lokalavdelningarna. 13 P1 Fredrik

Läs mer

Preliminär Verksamhetsplan 15/16

Preliminär Verksamhetsplan 15/16 Preliminär Verksamhetsplan 15/16 Chalmers Studentkår är en organisation som formas efter dess medlemmar. I enlighet med Chalmers Studentkårs verksamhetsidé innefattar Chalmers Studentkårs kärnverksamhet

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Den 27 september 2005 HB4; 08:00 10:00 Närvarande: 35 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Johan Liesén förklarar mötet öppnat. 2 Mötets behöriga

Läs mer

Motion 1- Motion om Detektivnämnden

Motion 1- Motion om Detektivnämnden Motion 1- Motion om Detektivnämnden Till SM 3 2014/2015 Motivering/bakgrund: Trots att W-sektionen inte har funnits särskilt länge så kretsar en hel del mysterier runt i dess inre. Var befinner sig den

Läs mer

Sammanställning beslut sen förra medlemsmötet ( 26:e November).

Sammanställning beslut sen förra medlemsmötet ( 26:e November). Bilaga 3. Syftet med denna punkt är att medlemmarna och medlemsmötet ska ha en möjlighet att under pågående verksamhetsår granska och kommentera verksamheten, istället för enbart efter detsamma i samband

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

Dnr1718.I.B Arbetsordning. Örebro studentkårs fullmäktige 2018/2019

Dnr1718.I.B Arbetsordning. Örebro studentkårs fullmäktige 2018/2019 Arbetsordning Örebro studentkårs fullmäktige 2018/2019 Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 1 Allmänt... 3 1.1 Reglemente... 3 1.2 Fullmäktiges ärenden... 3 1.3 Formaliapunkter... 4 1.4 Bordlagda frågor...

Läs mer