Resan med. Eskilsminne IF. Eskilsminne IF. Gärdesgatan 4 Telefon: Ungdomsstyrelsen 2003

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resan med. Eskilsminne IF. Eskilsminne IF. Gärdesgatan 4 Telefon: 283572 www.eskils.nu. Ungdomsstyrelsen 2003"

Transkript

1 Eskilsminne IF Gärdesgatan 4 Telefon: Resan med Eskilsminne IF Ungdomsstyrelsen 2003

2 Eskilsminne IF Eskilsminne IF är i dag stadens största fotbollsförening sett i antalet lag och utövande spelare. Vi bedriver en fotbollskola för barn i 5-7 års åldern som bedrivs ute i bostadsområdena. Från 8-års ålder knyts lagen till Harlyckan respektive Västergård och vårt klubbhus blir en central punkt i hela verksamheten. Vår ungdomsavdelning bedrivs som en integrerad verksamhet där pojkar och flickor skall lära sig fungera tillsammans och respektera varandra. Detta görs med gemensamma läger varje år i Höllviken och Immeln. Dessutom försöker vi hitta sommarturneringar som erbjuder spel för pojkar och flickor i samma ålder. Ett ytterligare steg är att vi startat upp en träningsgrupp för funktionshindrade så att vi verkligen är en förening öppen för alla. Vår målsättning är att integrera denna verksamhet i den traditionella fotbollsverksamheten och därmed berika alla barns fritidsverksamhet samtidigt som vi förhoppningsvis formar ansvarstagande kommande vuxna. Vår seniorverksamhet bygger på att vi spelar på den nivå vi kan med spelare vi själva fostrar i vår egen verksamhet. I Eskilsminne jobbar vi tillsammans ihop våra pengar i form av de arrangemang vi driver, som Eskilscupen och vår marknad Mitt i City. Här är det en självklarhet att föräldrar och barn hjälper till att lösa funktionärsbehovet. Genom att dessa arrangemang idag bedrivs på ett sådant sett att de ekonomiskt säkerställer vår fotbollsverksamhet gör det att vi inte har något tvång på bingolotto och andra lotterier utan detta sker helt på frivillig basis. Det centrala navet i vår förening är vårt kansli som är en servicefunktion för våra ideellt arbetande ledare. Här jobbar i

3 nuläget 4 personer som administrerar och sköter markservicen för vår stora verksamhet. På kansliet finns administration, ekonomifunktioner, all service runt matcher och träningar och inte minst tvätt av alla 35 lags matchkläder. Dessutom sköts den administra delen av våra arrangemang på kansliet. I Eskilsminne IF är det föreningen som styr och formar verksamheten. Detta innebär att vi arbetar efter en förutbestämd plan som innebär att alla spelare skall beredas möjlighet till samma resa oavsett vilken åldersgrupp han eller hon tillhör. I lagverksamheten ges lagen även en viss frihet att själva forma sin verksamhet dock utan att göra avkall på de sociala värderingar som föreningen står för. Grunder & Värderingar Eskilsminne IF är en förening som drivs på sociala värderingar. Detta innebär att alla som kommer till oss skall ges möjlighet att ta del av vår verksamhet. I vår verksamhet har alla lika värde, vi gör ingen skillnad på pojkar och flickor, heller ingen skillnad på människor oavsett funktionshinder, ras, religion eller etniskt ursprung. Vi försöker skapa en positiv miljö där ungdomar kan växa och utvecklas. Vi vill att våra ungdomar skall fungera i en miljö utan utslagning, mobbning, fördomar och droger. Vi vill att våra ungdomar skall lära sig ta ansvar för sig själv och alla andras rätt till lika värde. Vårt mål är att berika våra ungdomars uppväxt, att göra deras resa i vår förening så lustfylld som möjligt och att hjälpa till att forma dem till kommande ansvarstagande vuxna med positiva och sunda värderingar.

4 Nybörjarstadiet - Fotbollsskolan Nybörjarstadiet - Fotbollsskolan 5-8 Inlärningsstadiet 9-11 Utvecklingsstadiet Prestationsstadiet Syftet med verksamheten i denna ålder är att skapa ett varaktigt intresse för fotboll och Eskilsminne IF. Detta skapas genom att barnen får utlopp för sitt naturliga rörelsebehov och att all verksamhet genomsyras av spontanitet och lekfullhet. Träningen i denna ålder bedrivs under lekfulla former. Under utomhussäsongen 1g/vecka i barnens närområde (grönområden i bostadsområden) i den sk Fotbollsskolan. I mån av plats erbjuds inomhusträning under vintersäsongen 1g/vecka på närliggande skolor. 5-7 åringarna firar gemensam sommar- och vinteravslutning. På sommaren är det en heldag med lek och bus på Harlyckan och på vintern är det på vårt klubbhus där tomten alltid kommer på besök. När barnen är 7 år får de uppleva ett dags- eller övernattningsläger i vår klubbstuga, allt i syfte att stärka gruppkänslan och träna inför framtidens övernattningsläger. En given favorit hos barnen! För 7 och 8-åringarna bedrivs de fantastiska HFA-sammmandragningarna uppe på Västergårds IP vid fem tillfällen. Då samlas alla Helsingborgsföreningarnas deltagare i åldern 7-8 år för spel i 5-mannafotboll. Detta sker i matcher där resultaten inte räknas. Många av barnen har sällskap av både föräldrar, syskon och mor/farföräldrar, mao en gigantisk familjefest under ett par timmar. Måste upplevas!

5 7 och 8-åringarna deltar också i föreningens flaggskepp, dvs Eskilscupen. En turnering som började redan 1968 och idag är södra Sveriges största ungdomsturnering och genomförs alltid första helgen i augusti. Från det att barnen är 7 år deltar de även i inomhuscuper. Från det att barnen är 8 år får de följa med till Eskils eget paradis, dvs Höllvikenlägret. Lägret bedrivs under tre dagar på Malmö Stads gamla sommarkoloni i Höllviken. Barnen umgås över åldersgränserna i tvärgrupper. Vi garanterar att dessa dagar blir ett minne för livet för alla barn som varit med, dessutom skiner alltid solen dessa tre dagar! För 8-åringar gäller Mikes Cup som avslutning. Mikes Cup är en intern inomhusturnering för alla Eskilsbarn 8-16 år och som avslutas med en gemensam och gigantisk prisutdelning.

6 Inlärningsstadiet Syftet med verksamheten i denna ålder är att barnen skall förstå och börja behärska baskunskaperna i fotboll. Fortfarande är det viktigt att glädjen genomsyrar verksamheten för att bibehålla och stärka intresset för fotboll och Eskilsminne IF. Träningen under denna åldersperiod bedrivs med inriktning på baskunskaperna, dvs passning, mottagning, vändning, skott, nickning finter/dribblingar osv. När vi nu för första gången blir ett eget lag inom åldersgruppen blir grupptillhörigheten en oerhört viktig byggsten i verksamheten. Utomhus erbjuds barnen träning 2ggr/vecka och inomhus 1g/vecka. Utomhusträningen bedrivs nu istället på Harlyckan eller Västergård. Nu deltar barnen i seriespel i Skåne FF:s regi, från 10 års ålder räknas tabell och resultat. I denna ålder fortsätter barnen att deltaga i föreningens flaggskepp, dvs Eskilscupen, som alltid genomförs första helgen i augusti. Från 10 års ålder deltar barnen i HM (Helsingborgsmästerskapen) samt någon övernattningsturnering i södra Sverige. Under vinterhalvåret spelas inomhusturneringar. Lägertradition som påbörjats i tidig ålder fortsätter här med övernattningsläger på klubbstugan alt Västergårds IP och med vårt fantastiska Höllvikenläger. Även den traditionella årsavslutningen Mikes Cup fortsätter.

7 Utvecklingsstadiet I denna period är tjejer och killar mycket mottagliga för att utveckla sina tekniska färdigheter. Vi lägger därför stor vikt vid att träna detaljer som t ex. skott, fint, passning och mottagning. Bollen ska helt enkelt alltid vara med. Målet är att göra varje individ så tekniskt skicklig att den känner sig trygg i sitt aggerande på plan och kan ha roligt med sitt fotbollsspelande livet ut. Vi arbetar med hur vi ska fungera som lag på plan för att få ett bra lagspel, och bygger vidare på starkt kamratskap. Träning bedrivs två gånger i veckan under hela året. Om gruppen har intresse ska möjligheter erbjudas att träna mer. Vi spelar ett antal inomhuscuper under vintersäsongen för att på ett roligt vis träna och utveckla spelarens tekniska kunnande. Som 12-åring spelas seriespel i 7-mannafotboll och om kunnande och vilja finns i gruppen finns möjlighet att börja spela 11-mannafotboll. På hemmaplan deltar vi i HM och Eskilscupen. Under sommaren åker vi iväg på en större internationell cup, gärna tillsammans med andra Eskilslag. Vanligtvis brukar det bli Gothia Cup som spelas i Göteborg.

8 Tidigt på våren har vi träningsläger på hemmaplan med övernattning. I augusti åker våra 12-åringar för sista gången till Höllviken och får här den stora äran att agera som lagledare för övriga barn. Som 13-åring spelas seriespel i NV Skånes 11- mannafotboll. Vi deltar i HM och Eskilscupen. På sommaren spelar vi en nationell cup som t ex Oddebollen, tillsammans med andra Eskilslag. Träningsläger har vi på hemmaplan eller närliggande plats. I april månad åker vi till Immeln på läger tillsammans med våra tjejer och killar i åldern år. Som 14-åring deltar vi i 11-mannafotboll. Som mål har vi att kvalificera oss för spel i Skåneserien. Alternativet blir seriespel i NV Skånes zon. Vi deltager i DM, HM och Eskilscupen. Under sommaren åker vi på en internationell cup som oftast är upp till en vecka lång. Vanligtvis brukar det bli Gothia Cup. I 14-åldern får man möjlighet att genomgå ungdomsdomarutbildning.

9 Prestationsstadiet I denna period förbereder vi spelarna för seniorfotboll. Vi lägger större vikt vid fysisk träning, styrka, kondition, taktik och spelförståelse. Fortfarande gäller att bollen är med i nästan alla övningar. Spelare som har de fysiska förutsättningarna för seniorspel bereds under denna period möjlighet att prova på spel högre upp. Här är det spelarens individuella färdigheter som avgör på vilken nivå han eller hon spelar, dock är den sociala samhörigheten till den egna åldersgruppen mycket viktig. Träningen bedrivs under hela året minst tre gånger per vecka. Mer och mer tonvikt läggs på träning och antalet inomhuscuper blir betydligt färre. I denna ålder är spelarna i regel fysiskt rustade för fysisk träning och belastning. Dock lägger vi tonvikt på att träningen skall kännas lustfylld och stimulerande. Teknikträningen blir mer och mer situationsanpassad och går ut på att i fart och tempo ha en funktionell teknik. Vår målsättning är att spela med ett lag så högt upp som möjligt i seriesystemet. Vårt mål är fortsatt att driva 2 lag per åldersgrupp så att alla som vill får möjlighet att spela matcher. Vi deltar i DM, HM. Under sommaren åker vi till någon större internationell cup som Gothia Cup, Dana Cup eller spel i någon cup ute i Europa. På våren har vi i regel ett träningsläger och deltar under cupperioden i någon mindre turnering. Eftersom vi här är för gamla att spela i Eskilscupen fungerar vi i stället som funktionärer. De som vill får även möjlighet att ytterligare förkovra sig som domare.

10 Ledarens roll Våra reseledare är oerhört viktiga personer för att barnens resa skall bli så bra som möjligt. Eskilsminne IF är därför noga med att stötta, stimulera, utbilda och skapa så bra möjligheter som möjligt för våra ledare att bedriva en bra verksamhet. Eskilsminne IF är en förening där ledarna är otroligt viktiga personer. Ledaren är en person som tillbringar enormt mycket tid med andras barn. Den samhällsnytta som ideellt arbetande ledare tillför samhället kan inte nog värdesättas och uppskattas. Därför har varje ledare i Eskilsminne IF ett hundra procentigt stöd och uppbackning från vår förening. Våra ledare är inte bara fotbollstränare utan även medmänniska, extraförälder, vägledare och skall framförallt verka som ett föredöme för våra barn. För att hjälpa våra ledare med ovanstående genomgår varje ledare de baskurser som finns för olika åldersstadier. Vi har kompletterande föreläsningar och seminarium som berikar och ger ledarskapet stimulans och näring. Eskilsminne IF bekostar självklart dessa utbildningar för våra ledare. Målsättningen i alla lag är att det skall finnas minst en ledare per 10 barn. Att vara ledare är i sig själv en resa och personlig upplevelse som berikar den egna tillvaron. Vi har idag många reseledare men har plats för åtskilligt fler. Som förälder kan du ta chansen till en ny resa som kan berika din tillvaro och påverka ditt liv.

11 Föräldrarnas roll Till en början vill vi tacka dig för förtroendet att vi får ta del av ditt barns utveckling, både den fotbollsmässiga och den sociala! Ditt barn kommer tillsammans med Eskilsminne IF få uppleva en förunderlig resa, en resa som kommer att sätta positiv prägel på ditt barn som fotbollsspelare och medmänniska. Du som förälder har en mycket viktig roll under hela barnets resa inom Eskilsminne IF. Du som förälder blir i och med ditt barn en del av Eskilsminne IF. Som förälder till ett barn i Eskilsminne IF ses du som en representant för vår förening i andra föreningars ögon. Som förälder stöttar och berömmer vi såväl spelare som ledare. Som förälder stödjer vi våra spelare och lag med endast positiva tillrop. Som förälder visar vi alltid motståndare respekt. Som förälder stödjer vi alltid domaren vars uppgift inte alltid är den enklaste. Som förälder tar vi del och ansvar för föreningen och lagets verksamhet. Som förälder delar vi glädjen hos barnen och stöttar i motgång. Som förälder trivs vi med Eskilsminne IF. Men din kanske allra viktigaste insats kommer du att göra vid lagets och föreningens arrangemang. Eskilsminne IF är en förening som drivs i ideella syften och med en låg medlemsavgift för varje barn. För att vi skall lyckas fortsätta med denna inriktning krävs det att laget och föreningen driver ett antal arrangemang vid sidan om fotbollen och det är här du som förälder är oerhört viktig.

12 Historik maj bildas Eskilsminne IF Eskilsminne IF bildar en bordtennissektion Eskilsminne IF bildar en bandysektion Harlyckans IP invigs som sedan dess har varit föreningens hemvist Eskilsminne IF spelar DM-final mot Malmö FF som i sitt lag hade 7-8 landslagsspelare Eskilsminne IF bildar en handbollssektion Eskilsminne IF besöker, som ett av de första lagen, Tyskland efter kriget Eskilsminne IF blir först i Sverige med spelarkontrakt Eskilscupen blir en av Sveriges första ungdomscuper i fotboll Thomas Sjöberg går till Malmö FF och blir redan detta år föreningens första A-landslagsspelare Klubbstugan på Gärdesgatan 4 står färdig För första gången har föreningen ett damlag i seriespel F12 flickor födda 1971 vinner DM och blir skånska mästare Eskilsminne IF:s fotbollskola ser dagens ljus Eskilsminne IF startar upp Helsingborgs Marknad Mitt i City Eskilsminne IF startar Helsingborgsmästerskapen i fotboll för ungdomslag Klubbstugan på Gärdesgatan byggs ut med ett konferensrum och tre kontorsrum Eskilsminne IF arrangerar en internationell flickcup under Dam VM Eskilsminne IF arrangerar Predator Cup tillsammana med Adidas P13 pojkar födda 1984 lyckas som första pojklag vinna en Skåneserie Västergårds IP med omklädningsbyggnad och tillhörande idrottsskola invigs Eskilsminne IF är Sveriges representant vid invigningen av Gothia Cup. 128 spelare och ledare marscherar in inför människor Eskilsminne IF:s damlag når för första gången DM-final. Eskilsminne IF var sjunde största förening i Sverige i antalet licensierade fotbollsspelare Eskilscupen slår rekord med 204 anmälda lag och 51 övernattande lag. Eskilsminne IF:s P16 pojkar födda 1986 spelar som första Eskilslag i pojkallsvenskan Eskilsminne IF startar en träningsgrupp för funktionshindrade En framtid och historia som du själv är med och formar.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Agenda 1. Gula tråden 2. Alkohol och drog policy IF Lödde 3. Antal lag och spelidé 4. Förälder vid matcher 5. Utvecklingssamtalen 6. HIF samarbetet 7. Cuper

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy 1 Verksamhetsidé Lilla Torg FF är en fotbollsförening med bredden i fokus. Det känns därför naturligt för oss att formulera vår verksamhetsidé

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden Riktlinjer för Slöinge GoiF:s Ungdoms fotboll den Vita tråden INLEDNING Slöinge Gymnastik & Idrottsförenings ungdomsfotboll aktiverar pojkar o flickor i regelbunden fotbollsträning. Ungdomarna är uppdelade

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Östra Ljungby/Stidsvig den 4 jan 2015 Barn- och ungdomspolicy Stidsvigs IF/Östra Ljungby IF GLÄDJE OCH KAMRATSKAP Vi strävar efter att alla barn och ungdomar ska få vara med på sina egna villkor och ha

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Juni, Innehåll

Juni, Innehåll Innehåll Robro-mallen... 2 Bakgrund... 2 Målsättning... 2 Ledare... 3 Ledarutbildningar... 3 Spelare... 4 Spelarutveckling... 4 Landslagets fotbollsskola... 5 Föräldrar... 5 Sammanfattning... 6 Robro-mallen

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL!

VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL! VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL! Vi är en ideell förening i Tranemo, med målet att ge barn och ungdomar en aktiv och meningsfull fritidsverksamhet. Alla är välkomna hos oss. BETALA

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Inledning. Organisation

Inledning. Organisation Föreningsfolder Inledning Rissne IF grundades 1984 och har sedan dess vuxit från endast ett seniorlag i fotboll till det vi är i dag, med verksamhet inom både fotboll och volleyboll. Fotbollen, som är

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Finspångs FK Nätverk Finspång

Finspångs FK Nätverk Finspång Finspångs FK har i dagsläget ca 500 medlemmar och klubben har en god ekonomisk grund att stå på inför framtiden. Att spela fotboll i FFK innebär inte några dyra säsongs/tränings-avgifter och vi vill även

Läs mer

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö IFK Viksjö IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö 2 IFK Viksjö Det här är IFK Viksjö IFK Viksjö är en ideell förening som bygger på alla medlemmars, arbetsinsatser och ekonomiska bidrag. All

Läs mer

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden Skapad hösten 2013 av IS Halmias ungdomssektion Ver 0.3 2014-01-07 1 Innehållsförteckning 3. Fakta IS Halmia 4. IS Halmias verksamhetsidé 5. Föreningens målbild 6.

Läs mer

Ge ditt barn en gåva för livet!

Ge ditt barn en gåva för livet! Ge ditt barn en gåva för livet! Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att man ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker. Till exempel

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Kansliet finner du på Fritzhemsgatan 92 där du under dagtid 8.00-16.00 träffar våra konsulenter. Tel: 063-128859, Fax: 063-128858 E-post: frosoif@frosoif.org, hemsida: www.frosoif.se

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Råås Lilla Blå. Rikt linjer och löften. från R åå IF:s ungdomsverksamhet. Råås Lilla Blå 1

Råås Lilla Blå. Rikt linjer och löften. från R åå IF:s ungdomsverksamhet.  Råås Lilla Blå 1 Råås Lilla Blå Rikt linjer och löften från R åå IF:s ungdomsverksamhet www.raaif.se Råås Lilla Blå 1 Råås Lilla Blå Riktlinjer och löften från Råå IF:s ungdomsverksamhet Råå IF anno 1921 - en anrik förening

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag Assyriska IK Dam Tack för sponsringen/bidraget vi fick förra året, här kommer en redovisning på vad vi har åstadkommit under 2015. Vi i Assyriska IK Jönköping har haft den stora äran att få starta upp

Läs mer

MÅLSÄTTNING OCH LEDARPOLICY EIK F98

MÅLSÄTTNING OCH LEDARPOLICY EIK F98 MÅLSÄTTNING OCH LEDARPOLICY EIK F98 Övergripande målsättning EIK F-98 s målsättningen skall vara: Erbjuda alla intresserade tjejer möjlighet att träna och spela fotboll Betona det roliga med fotboll Ge

Läs mer

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg Till alla Välkommen till BK Höllviken 2012 - BK Höllviken bildas (BK Näset och Höllvikens GIF slogs samman) Ca 1000 spelare, 170 ledare/tränare/administratörer Skånes tredje största ungdomsförening BK

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM UTBILDNINGSPLAN UNGDOM - MER ÄN EN KLUBB värdegrunder Vi ska skapa förutsättningar för utveckling och glädje hos våra medlemmar Vi tar avstånd från all form av rasism, mobbning, våld och droger - MER ÄN

Läs mer

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen ska vara ett styrande dokument som anger riktlinjerna för hela verksamheten inom föreningen. Innehållet och grundprinciperna i dokumentet är allmängiltiga för ungdomsfotbollen. Detta dokument är en utveckling

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA Välkomna Roller Ledarnas filosofi Mål F05 Regler & ramverk F05 Träning Match 2014 matcher och övriga datum Lagföräldrar Claes & Jens Övrigt VÄLKOMNA INFORMATION VIA

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM 2016

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM 2016 UTBILDNINGSPLAN UNGDOM 2016 - MER ÄN EN KLUBB värdegrunder Vi ska skapa förutsättningar för utveckling och glädje hos våra medlemmar Vi tar avstånd från all form av rasism, mobbning, våld och droger -

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Barn- & ungdomspolicy Hörby FF

Barn- & ungdomspolicy Hörby FF Barn- & ungdomspolicy Hörby FF Så många som möjligt så länge som möjligt Utgåva 1: 2016-10-01 Gemensamma värdegrunder för lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar 1 1. Dokumentets syfte Hörby FF:s

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P-03 2014-01-20 Vi vill presentera Våra Tankar Strategier Ambitioner Planering Kring 2014 och framtiden Tränare P-03 Peter Nilsson Dan Torsmar Fredrik Andersson Jens Erch Anders Larsson Christer

Läs mer

Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK

Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK 1 6 7 år Riktlinjer för träning, match och deltagande i cuper, 6 9 år Träningsinnehållet i denna åldersgrupp tar vid där fotbollsskolan slutat. Betoningen

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Utbildningsstege för ledare Planering Åldersgrupp 6 8 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 7 9 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 10 11 år

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Verksamhetsplan Åby IF

Verksamhetsplan Åby IF 2017 var ett bra fotbollsår för våra lag med många positiva härliga upplevelser för spelare, ledare, föräldrar, syskon. Under 2017 gjorde föreningen stora investeringar på vår anläggning för att kunna

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR Värderingsdokumentet är ett komplement till vår Vinröda tråd som är klubbens strategiska inriktningsdokument. I Näsets SK är alla som vill, välkomna att spela fotboll. Vi bedriver

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Verksamhetsplan Träningsgrupp P07-2 År 2015

Verksamhetsplan Träningsgrupp P07-2 År 2015 Verksamhetsplan Träningsgrupp P07-2 År 2015 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... sid 3 2. Vision sid 3 3. Mål.... sid 3 3.1 Ungdomsverksamheten. sid 3 3.2 Seniorverksamheten.. sid 3 4. Strategier sid 4 4.1

Läs mer

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla tränare, ledare, spelare och föräldrar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Välkommen till Huddinge IF:s Fotbollsskola (5-åringar) - viktig information inför säsongen 2015

Välkommen till Huddinge IF:s Fotbollsskola (5-åringar) - viktig information inför säsongen 2015 Välkommen till Huddinge IF:s Fotbollsskola (5-åringar) - viktig information inför säsongen 2015 Huddinge IF Bg: 368-2556 Gamla Stockholmsvägen 87 H Orgnr: 812800-1248 14132 Huddinge Tel: 08 7116714 E-post:

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer