NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS. Beslutande. Ersättare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2011 09 19 ANSLAG/BEVIS. Beslutande. Ersättare"

Transkript

1 Plats och tid Stadshuset sal B, kl Ledamöter och ersättare Beslutande Johannes Krunegård (mp) 1:e v ordf Anne-Marie Wigertz 2:e v ordf (m) Cajsa Widqvist (s) Louise Ankarfjäll (s) Malin Hagerström (mp) Nicklas Franzén (v) Adéle Bergentoft (m) Johan Schenström (m) Eva Andersson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Urban Granström (s) ordf Ersättare Eva Thunér-Ohlsson (s) Abdullahi Dubet Ali (s) Ulla-Karin Danielsson (s) Marco Venegas (mp) Kjell Ericson (m) Anna af Sillén (m) Göran Hagberg (fp) Stefan Landmark (kd) Övriga deltagare Ingrid Lindbom, Johan Persson, Thomas Bonér, Kenneth Hagström, Erik Carlgren, Ann Malmström, Helene From samt Bo Jacobsson (SD) som gruppledare Underskrifter Sekreterare... Anna-Karin Lindblad Paragrafer Ordförande... Urban Granström Justerande... Anne-Marie Wigertz ANSLAG/BEVIS Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Organ Kommunstyrelsen Anslag uppsatt den Datum för anslags nedtagande Protokollet förvaras hos Kommunledningskontoret/kansli Underskrift... Anna-Karin Lindblad

2 KS 297 Dnr KK11/30 Fastställande av dagordning På ordförandens förslag godkänner kommunstyrelsen att ärende om svar på motion om införande av Nattstop utgår vid dagens sammanträde.

3 KS 298 Dnr KK11/13 Kommundirektören informerar - det råder ingen övertalighet i Nyköpings kommun. Inom vissa verksamheter pågår diskussion om att minska antalet anställda samtidigt som behov av omplaceringar av berörda inom organisationen pågår - Projekt styrdokument har nu startat och ett första delresultat ska delges kommunstyrelsen i februari 2012

4 KS 299 Dnr KK11/13 Information Ann Malmström informerar om det ekonomiska läget utifrån den skatteväxling mellan kommun och landsting som ägt rum. För 2010 budgeterades 17,8 mnkr för delegerad hemsjukvård och år 2011 budgeterades 17,2 mnkr; volymerna klaras inom ram. Det försämrade resultatet fr o m juni berör främst hemtjänsten och det finns flera verksamheter som inte klarar sin budgetram. Likaså har övertidsuttaget minskat men ej i tillräcklig omfattning. De åtgärder som är aktuella för närvarande är bemanning i förhållande i produktivitet, förtydligade direktiv om besparingar, prioriteringar och omprioriteringar samt att hitta verktyg för att följa övertid, materialförbrukning samt personalkostnader Palaemona Mörner informerar om Nyköpings och Nävekvarns turistbyråer. Besöksnäringen januari-juli 2011 redovisas vari det framgår att det skett en total ökning av besökare om 40 %. De destinationer som flyger till Skavsta är också de nationaliteter som besöker turistbyråerna. Ett problem som uppmärksammats under sommaren är frånvaron av bagageförvaring vid Skavsta. Nävekvarns turistbyrå har haft något längre öppethållande under sommaren i jämförelse med tidigare år och antalet besökare har ökat med 603 personer. Vidare informerar Palaemona Mörner om Ryain Air-kampanjen; i det nyhetsbrev som skickas till prenumeranter som bokat flyg till Stockholm Skavsta har Nyköpings kommun med en annons. Kommunen arbetar även med konceptet Top Two Things To Do, featured destinations och annonser på overhead lockers samt i ombordmagasinet. Det finns också en länk till Stockholm Skavsta på

5 KS 300 Dnr KK09/377 Svar på motion avs. att Nyköpings kommun anställer en stadsarkitekt Rubricerad motion väcktes vid kommunfullmäktiges sammanträde av Gunilla Lysell (MP). Motionären anför att en kreativ samordnare med kunskap och stresstålighet behövs inför planeringen av hur Nyköpings kommun ska fungera i stort som smått. Motionären yrkar mot bakgrund av detta att en stadsarkitekt anställs. Nyköpings kommun står under stark tillväxt och utveckling. Den planeringsprocess som är grunden för all tillväxt och planering är mycket komplex och präglas av många aktörer såsom politiken, olika experter och civilsamhället. Det finns idag i Nyköping ett antal politiska styrdokument såsom Översiktsplan (ÖP), Fördjupad Översiktsplan (FÖP), Grönstrukturplan, Infrastrukturplan, Vision för stadskärnan, som vägleder tjänstemannaorganisationen i att effektuera den politiska viljan och ambitionsnivån. Samhällsbyggandet, framförallt i tillväxtkommuner som har en stark och snabb utveckling, har blivit alltmer komplext och kräver en hög grad av samordning mellan olika intressen och kompetenser. Att samla all denna kunskap och ansvar i en funktion som stadsarkitekt innebär en extra beslutsnivå som också riskerar att överta den prioritering mellan dessa olika hänsynstaganden som politiken är satt att göra. Tjänstemannaorganisationen vars uppdrag i huvudsak innefattar att leverera ett fullgott beslutsunderlag inkl. konsekvensanalyser och alternativlösningar är idag väl bemannad med de resurser som den komplexa och komplicerade processen kräver. För att på bästa sätt driva stadsbyggnadsfrågorna krävs att tjänstemannaorganisationen förmår att samordna olika kompetenser och leda och driva utvecklingsprocesser där såväl hårda som mjuka frågor får gehör och där dialogen och kommunikationen fungerar såväl inom kommunen som med de externa intressenter som berörs. Vid kommunstyrelsens sammanträde yrkar Eva Andersson (C) bifall till motionen. Ordföranden ställer proposition på framskrivet förslag mot Eva Anderssons yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt framskrivet förslag.

6 KS 300 Dnr KK09/377 Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen samt att uppdraget till Samhällsbyggnad från kommunstyrelsen tydliggörs när det gäller att driva, samordna och processleda arbetet med stadsutveckling samt att säkerställa att gestaltningsfrågorna beaktas samt att därmed anse den besvarad Mot beslutet reserverar sig Eva Andersson (C).

7 KS 301 Dnr KK10/523 Svar på motion ang. att återinrätta tjänsten som stadsarkitekt Rubricerad motion väcktes vid kommunfullmäktiges sammanträde av Eva Andersson (C). Motionären menar att kommunen ska ha en stadsarkitekt som har en expertroll som ledande arkitekt inom vars uppdrag ligger att initiera och fånga upp nya idéer, utveckla förslag samt bedöma konsekvenser och forma lösningar. Nyköpings kommun står under stark tillväxt och utveckling. Den planeringsprocess som är grunden för all tillväxt och planering är mycket komplex och präglas av många aktörer såsom politiken, olika experter och civilsamhället. Det finns idag i Nyköping ett antal politiska styrdokument såsom Översiktsplan (ÖP), Fördjupad Översiktsplan (FÖP), Grönstrukturplan, Infrastrukturplan, Vision för stadskärnan, som vägleder tjänstemannaorganisationen i att effektuera den politiska viljan och ambitionsnivån. Samhällsbyggandet, framförallt i tillväxtkommuner som har en stark och snabb utveckling, har blivit alltmer komplext och kräver en hög grad av samordning mellan olika intressen och kompetenser. Att samla all denna kunskap och ansvar i en funktion som stadsarkitekt innebär en extra beslutsnivå som också riskerar att överta den prioritering mellan dessa olika hänsynstaganden som politiken är satt att göra. Tjänstemannaorganisationen vars uppdrag i huvudsak innefattar att leverera ett fullgott beslutsunderlag inkl. konsekvensanalyser och alternativlösningar är idag väl bemannad med de resurser som den komplexa och komplicerade processen kräver. För att på bästa sätt driva stadsbyggnadsfrågorna krävs att tjänstemannaorganisationen förmår att samordna olika kompetenser och leda och driva utvecklingsprocesser där såväl hårda som mjuka frågor får gehör och där dialogen och kommunikationen fungerar såväl inom kommunen som med de externa intressenter som berörs. Vid kommunstyrelsens sammanträde yrkar Eva Andersson (C) bifall till motionen. Ordföranden ställer proposition på framskrivet förslag mot Eva Anderssons yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt framskrivet förslag.

8 KS 301 Dnr KK10/523 Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen att uppdraget till Samhällsbyggnad från kommunstyrelsen tydliggörs när det gäller att driva, samordna och processleda arbetet med stadsutveckling samt att säkerställa att gestaltningsfrågorna beaktas att därmed anse den besvarad Mot beslutet reserverar sig Eva Andersson (C).

9 KS 302 Dnr KK11/62 Svar på motion om hälsoinriktad skolidrott Rubricerad motion väcktes vid kommunfullmäktiges sammanträde av Anne-Marie Wigertz (M), Jan Bonnier (M) och Anniola Nilsson (M). Mot bakgrund av en studie från Gymnastik- och Idrottshögskolan om ungdomars fysiska form yrka motionärerna att kommunstyrelsen ges i uppdrag att belysa huruvida Nyköping följer rikets negativa utveckling när det gäller ungdomars kondition samt, om resultatet inte är tillfredsställande, föreslå att en fördjupad handlingsplan för Idrott och hälsa utvecklas. Motionen har remitterats till Barn- och ungdomsnämnden (BUN) samt Utbildnings,- arbetsmarknads,- och integrationsnämnden (UAIN). Av yttrande framgår att UAIN delar motionärens uppfattning om att frågan är angelägen och, att i det fall det är i Nyköping som i landet i övrigt, så bör en handlingsplan tas fram för ämnet idrott och hälsa. BUN har i yttrande påpekat att nämnden, som huvudman, inte har som uppgift att ta fram fördjupade handlingsplaner för ämnet Idrott och hälsa. Att planera, organisera och genomföra undervisningen ankommer på rektor och lärare, varför BUN avvisar förslaget om att ta fram särskilda riktlinjer. Vidare menar BUN att verksamheten styrs av nationella styrdokument och att det inte finns anledning att tro annat än att de följs av verksamheten Med de två nämndernas yttranden som bakgrund bedömer kommunledningskansliet att det inte finns skäl att undersöka om Nyköpings ungdomar avviker från de resultat som undersökningar på nationell nivå påvisar, då Nyköpings skolor följer samma läroplan som landet i övrigt. Vad gäller särskild handlingsplan för skolämnet Idrott och hälsa finns inte skäl att ifrågasätta följsamhet med nationella planer och mål. De två nämnderna UAIN och BUN har att följa upp skolverksamheten och kan i det sammanhanget föra diskussion med division Barn, utbildning och kultur om möjligheten att föra in en förstärkning av hälsoperspektivet i hela verksamheten inte bara inom skolämnet Idrott och hälsa. Detta kan anses rimma väl med den kommande miljö- och folkhälsostrategin som alla nämnder ska hantera efter att den antas i fullmäktige. Kommunledningskansliet föreslår därför att motionen avslås, men att de ansvariga nämnderna uppmanas att arbeta enligt de folkhälsomål som fullmäktige kommer att anta, samt att ta fram riktlinjer för elevhälsan.

10 KS 302 Dnr KK11/62 Vid kommunstyrelsens sammanträde yrkar Anne-Marie Wigertz (M) bifall till motionen. Ordföranden ställer proposition på framskrivet förslag mot Anne-Marie Wigertz (M) yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt framskrivet förslag. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen att därmed anse motionen besvarad. Mot beslutet reserverar sig Eva Andersson (C), Anne-Marie Wigertz (M), Adéle Bergentoft (M) samt Johan Schenström (M).

11 KS 303 Dnr KK11/184 Svar på motion om rättvisa regler för busskort Rubricerad motion väcktes vid kommunfullmäktiges sammanträde av Anne-Marie Wigertz (M) och Anniola Nilsson (M). Motionärerna yrkar att rätt till busskort ska gälla från årskurs 6 till de elever som uppfyller de avståndskriterier som anges i skolskjutsreglementet och som väljer att gå på friskola, profilklass eller annan kommunal skola än den som erbjuds enligt närhetsprincipen. Som skäl anför Anne-Marie Wigertz (M) att frihet ifråga om val av skola annars endast i realiteten tillkommer de med föräldrar som har de ekonomiska förutsättningarna att ordna transport själva. Motionen har beretts av Barn- och ungdomsnämnden som behandlat ärendet vid sammanträde Av yttrande framgår att Nyköpings kommun följer gällande lagstiftning i beviljande av skolskjuts. Skolskjuts anordnas till och från den skolenhet som eleven erbjudits plats i. Under förutsättning att eleven skulle haft rätt till skolskjuts till en erbjuden skola (enligt närhetsprincipen) samt om det inte medför organisatoriska eller ekonomiska svårigheter för kommunen kan också elev få rätt till skolskjuts till den skola som eleven självt valt. Under våren 2011 har skolskjutsorganisationen utretts och det kan komma att behövas revideringar i kommunens regelverk för skolskjuts när resultatet av utredningen har färdigställts. Kommunledningskansliet instämmer i Barnoch ungdomsnämndens yttrande att kommunen följer den lagstiftning som gäller på området. Motionen föreslås därför avslås. Vid kommunstyrelsens sammanträde yrkar Anne-Marie Wigertz (M) bifall till motionen. Ordföranden ställer proposition på framskrivet förslag mot Anne-Marie Wigertz (M) yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt framskrivet förslag. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen samt att därmed anse den besvarad. Mot beslutet reserverar sig Eva Andersson (C), Anne-Marie Wigertz (M), Adéle Bergentoft (M) samt Johan Schenström (M).

12 KS 304 Dnr KK11/428 Utvärdering av styrmodell Kommundirektören fick i budget 2011 som särskilt uppdrag att Utvärdera styrmodellen och föreslå åtgärder för förbättrad styrning och ledning. Som resultat av denna utvärdering föreslås att nuvarande styrmodell behålls, men att åtgärder vidtas för att förtydliga, utveckla och förbättra arbetet i enlighet med styrmodellens intentioner ur såväl beställar- som utförarperspektiv. Vidare föreslås att kommunstyrelsens roll som såväl granskare av nämndernas arbete som den egna produktionsstyrelserollen utvecklas. Vidare föreslås att budgetprocessen utvecklas så att verksamhets- och produktionsmål förtydligas och följs upp, att nämnderna liksom kommunstyrelsen fokuserar på jämförande nyckeltal, analyserar resultat och granskar befintlig verksamhet och/eller satta ambitionsnivåer. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att behålla nuvarande styrmodell för Nyköpings kommun att ge kommundirektören i uppdrag att med start hösten 2011 anordna årliga återkommande temadagar om styrmodellen och gemensamma upplevda förtjänster och brister i tillämpning av styrmodellen för kommunstyrelsen och presidierna i verksamhetsnämnderna att ge kommundirektören i uppdrag vidta åtgärder i enlighet med förslag daterat

13 KS 305 Dnr KK11/433 Strategi för e-samhället Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har framtagit en strategi för esamhället med övergripande mål och samt vilket arbete som berörda aktörer behöver samverka kring. Strategin lyfter fram tre övergripande mål för kommunal sektors utveckling av e-förvaltning: - enklare vardag för privatpersoner och företag - smartare och mer öppen förvaltning stödjer innovation och delaktighet - högre kvalitet och effektivitet i verksamheten De fyra strategiska insatsområden som lyfts fram i strategin omfattar ledning och styrning, lagar och regelverk, informationsstruktur och begrepp samt infrastruktur och informationssäkerhet. SKL rekommenderar att strategin antas av samtliga medlemmar. En organisation byggs för närvarande inom SKL för att samordna genomförandet av strategin. Nyköpings kommun har sedan lång tid arbetat med utveckling av e- förvaltning som ett led i ökad transparens för medborgare samt effektivitet inom verksamheten. Kommunens lanserade etjänster är en del i detta liksom arbetet med den nationella IT-strategin för vård och omsorg. Ett samlat angreppsätt med berörda aktörer kommer att ge ytterligare möjligheter att till fullo utnyttja informationsteknikens potential. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att anta Strategi för esamhället.

14 KS 306 Dnr KK10/393 Svar på medborgarförslag om att förbättra pendlingsmöjligheterna med buss mellan Nyköpings busstation och SSAB i Oxelösund Rubricerat medborgarförslag väcktes vid kommunfullmäktiges sammanträde av Martin Fall. Förslagsställaren lyfter fram förbättrade möjligheter att kunna arbetspendla mellan Nyköping och Oxelösund, med framförallt SSAB som destination i Oxelösund. Förslagsställaren föreslår att en busslinje med små bussar och täta avgångar införs. Arbetspendlingen mellan Nyköping och Oxelösund är den i särklass största pendlingsström som Nyköping har. Synpunkter om att försöka att öka attraktiviteten för dagens busslinje har redan påbörjats genom den översyn som Länstrafiken inledde våren Målsättningen med den är att optimera och effektivisera all busstrafik i kommunen. Denna översyn kommer att utmynna i ett förslag till ny trafikering inom kommunen. Den rapporten beräknas att bli presenterad för kommunstyrelsen under sista kvartalet Precis som förslagsställaren antyder så finns det all anledning att se över trafikeringen mellan kommunerna och framför allt titta på hur man kan öka dess attraktion. Detta kan naturligtvis ske på olika sätt i form av ändrade taxor, linjesträckningar eller näringslivssponsring, för att nämna några möjliga exempel. Man bör dock ha i åtanke att för att nå en optimal trafikering och ekonomi kan man i dagsläget inte finna rimliga skäl till att ha flera olika typer av fordon för olika sträckor, eftersom det skapar dåliga förutsättningar för samordning och effektiv fordonsutnyttjande. Kommunstyrelsen beslutar att avslå medborgarförslaget att ge Samhällsbyggnad i uppdrag att bevaka frågan kring trafikeringen mellan Nyköping och Oxelösund under kommande översynsarbete under hösten 2011, med ambitionen att stärka pendlingsmöjligheterna att därmed anse medborgarförslaget som besvarad. Beslut till: Samhällsbyggnad Förslagsställaren Kommunfullmäktige för anmälan

15 KS 307 Dnr KK11/248 Svar på medborgarförslag om att Nyköpings kommun ska finnas med på Facebook Nyköpings kommun delar förslagsställarens åsikt att kommunen ska finnas med på facebook med en officiell sida. Därför arbetade vi under 2010 fram en Rutin för sociala medier som beslutades i Kommunstyrelsen i december. Därefter öppnades Nyköpings kommuns officiella sida på facebook. För att komma till sidan ska man söka på Nyköpings kommun eller på länken: Sedan starten har kommunen just som förslagsställaren föreslår kunnat svara på frågor, lägga in information om evenemang och andra nyheter. Förslagsställaren önskas välkommen att besöka och genom att gilla sidan fortlöpande underrättas om nya inlägg. Kommunstyrelsen beslutar att bifalla medborgarförslaget samt att därmed anse det besvarat Beslut till: Förslagsställaren Kommunfullmäktige för anmälan

16 KS 308 Dnr KK10/536 Svar på medborgarförslag om att införa City bikes-liknande system i Nyköpings kommun Rubricerat medborgarförslag väcktes vid kommunfullmäktiges sammanträde av Patrik Järvelöv. Förslagsställaren motiverar sitt förslag med att ett cykellåningssystem i Nyköping så ökar vi möjligheter för såväl turister som våra invånare att ta sig runt i och kring Nyköping på ett snabbt, smidigt, billigt och miljövänligt sätt. Detta ligger i linje med Nyköpings kommuns framtidsvisioner om ökat resande med cykel. Som förslagsställaren anför vill Nyköpings kommun att användandet av cykel ökar vid kortare transportsträckor. Den fördjupade översiktsplanen för Nyköpings tätort, klimatstrategin, infrastrukturplanen och Bygg- och tekniknämnden handlingsplan för utbyggnad av cykelvägnätet beskriver vilka åtgärder som bör vidtas för att stimulera en ökad användning av cykel. Det övergripande målet är att öka antalet cyklister med 10% fram till Fokus ligger dock på utbyggnad av cykelvägnätet för att skapa en fungerande infrastruktur för cyklandet. Cykeluthyrning omnämns som en åtgärd. I nuläget bedriver Turistbyrån cykeluthyrning, till största delen till turister. Kommunledningskansliet anser att förslagsställaren har bidragit med ett intressant förslag; Nyköpings kommun kommer givetvis att vara behjälplig när/om en entreprenör inom området vill etablera denna typ av verksamhet. Kommunen kommer dock inte att i egen regi driva verksamhet av detta slag såsom medborgarförslaget lyder varför medborgarförslaget föreslås avslås. Kommunstyrelsen beslutar att avslå medborgarförslaget samt att därmed anse medborgarförslaget besvarat Beslut till: Förslagsställaren Kommunfullmäktige för anmälan

17 KS 309 Dnr KK11/261 Svar på medborgarförslag om att skänka matrester till Frälsningsarmén Rubricerat medborgarförslag väcktes vid kommunfullmäktiges sammanträde av Stefan Antonsson. Ärendet har beretts av kommunledningskansliet i samråd med Miljöenheten, Upphandlingsenheten samt KLK Juridik. Det finns en rad aspekter att beakta i livsmedelshanteringen för att säkerställa att den mat som skulle kunna skänkas har en god kvalitet. Mat som serverats men blivit över kan ha utsatts för smitta och ska därför inte skänkas. Den mat som inte serverats men blivit över skulle kunna skänkas beroende på hur förpackning och transporter kan fås att fungera tillfredsställande. Juridiskt sett råder dock inte kommunen över den mat som blir över efter servering i skolor; den tillhör och disponeras av den leverantör som anlitats. Om leverantören skulle åta sig att leverera överskottsmaten är det leverantörens ansvar att tillse att kylning och transport lever upp till de krav som lagstiftaren ställer. Nyköpings kommun delar förslagsställarens mening om att alla ansvarar för en hållbar utveckling och att en attitydförändring i dessa delar behövs. När det gäller matsvinnet i skolorna kommer kommunfullmäktige den 13 september att fatta beslut om en Kostpolicy som klart och tydligt anger att matsvinnet ska minska. Då det inte finns möjlighet för kommunen att påta sig det ansvar som idag åvilar matleverantörerna förslås dock medborgarförslaget avslås. Kommunstyrelsen beslutar att avslå medborgarförslaget samt att därmed anse det besvarat. Beslut till: Förslagsställaren Kommunfullmäktige för anmälan

18 KS 310 Dnr KK11/276 Yttrande över program inför översiktsplan för landsbygden i Norrköpings kommun Nyköpings kommun har erbjudits yttra sig över samrådshandlingar gällande program inför översiktsplan för landsbygden i Norrköpings kommun. Programmet syftar till en tidig dialog om landsbygdsutveckling inför en översiktsplan som skall ge vägledning för beslut om hur mark- och vattenområden ska användas och hur den bebyggda miljön ska användas och bevaras med utblick mot år Programmet omfattar frågeställningarna: -boende service, -upplevelse och miljö, -infrastruktur och rörelser samt sysselsättning och produktion. Programmet är ambitiöst i sitt innehåll om olika aspekter som skall vägas in i den kommande översiktsplanen. Kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande daterat såsom Nyköpings kommuns yttrande till Norrköpings kommun Beslut till: Norrköpings kommun (inkl. underliggande yttrande)

19 KS 311 Dnr KK11/330 Yttrande över Landskapsstrategi för Södermanlands län Nyköpings Kommun har av länsstyrelsen erbjudits möjlighet att yttra sig över förslag till Landskapsstrategi för Södermanlands län. Av följebrevet till remissen framgår att strategin är tänkt att ständigt följas upp och utvärderas samt vara en del av Länsstyrelsens bidrag till Regionförbundets revidering av Sörmlandsstrategin. Kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande daterat såsom Nyköpings kommuns yttrande till Länsstyrelsen Södermanland. Beslut till: Länsstyrelsen Södermanland (inkl. underliggande yttrande)

20 KS 312 Dnr KK 11/5 Delegationsärenden Förteckning över beslut fattade på delegation av: Nr Från Innehåll Dnr 1 Cecilia Ankarfäll, enhetschef, Vård/Omsorg Tv. anställning av socialpedagog KK11/5 2 Mats Laaksonen, adm. chef vård/omsorg 3 Mats Laaksonen, adm. chef, Vård/Omsorg 4 Gunbritt Lindfors, säkerhetssamordnare 5 Ludwig Teljer, räddningschef Kommunstyrelsen beslutar Tv. anställning div. ekonom Tv.anställning chef för specialistfunktionen Beviljan/avslag gällande skadeståndsersättning Anställning av brandman, RiB Nyköping, räddningsvärnet Gåsinge KK11/5 KK11/5 KK11/5 KK11/5 att lägga rubr delegationsärenden till handlingarna.

21 KS 313 Dnr KK 11/2 Anmälningsärenden Nr Från Innehåll Dnr 1 Samhällsbyggnad Remissvar trafikverkets rapporter Järnvägens behov av ökad kapacitet förslag på lösningar KK11/14 2 Robert Tholén, kommunjurist 3 Stockholm the capital of Scandinavia Yttrande över ansökan om tillstånd att använda övervakningskamera vid Rusta AB, Pål Jungs hage Stockholmsregionens möte med näringslivet, studie av företagarnas uppfattningar om kommunens service KK11/21 KK10/419 Kommunstyrelsen beslutar att lägga rubr anmälningsärenden till handlingarna.

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 10 16 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 10 16 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl 13.30 15.00 Ledamöter och ersättare Beslutande Jan Carle (m) vice ordf. Carl-Åke Andersson (s) Eva Thunér Ohlsson (s) Saga-Britt Landelius (s) Cajsa Carlsson Widqvist

Läs mer

Ordförande... Ulla-Karin Danielsson. Justerande... Eva Sjöström ANSLAG/BEVIS

Ordförande... Ulla-Karin Danielsson. Justerande... Eva Sjöström ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal kl 17.00-17.10 Ledamöter och ersättare Beslutande Ulla-Karin Danielsson (S), ordf Karina Josevski (MP) Staffan Folke (V) Eva Sjöström (M) Kent Gustafsson (C) Johan Munthe (FP)

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2011 03 14 ANSLAG/BEVIS. Beslutande. Ersättare

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2011 03 14 ANSLAG/BEVIS. Beslutande. Ersättare Plats och tid Stadshuset sal B, kl 13.30-15.45 Ledamöter och ersättare Beslutande Johannes Krunegård (mp) 1:e v ordf Anne-Marie Wigertz 2:e v ordf (m) Cajsa Widqvist (s) Jacob Larsson (s) Louise Ankarfjäll

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 12 11 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 12 11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal C kl. 14.00-14.30 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Michalowski (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli Plats och tid Stadshuset, Sal A, Kl 19.00-20.00 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 71 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 71 Ersättare Se bilagd förteckning KF 71 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli Plats och tid Stadshuset, Sal A, kl. 19.00 22.00 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 52 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 52 Ersättare Se bilagd förteckning KF 52 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli Plats och tid Stadshuset, Sal A, kl. 19.00 20.00 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 106 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 106 Ersättare Se bilagd förteckning KF 106 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Ordförande... Adéle Bergentoft. Justerande... ANSLAG/BEVIS

Ordförande... Adéle Bergentoft. Justerande... ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset, Sal A, kl. 19.00 20.20 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 41 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 41 Ersättare Se bilagd förteckning KF 41 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2008 02 18 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2008 02 18 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-14.35 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson (mp) Cajsa Widqvist (s) Jacob Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli Plats och tid Stadshuset, Sal A, Kl 19.00 20.30 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 126 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 126 Ersättare Se bilagd förteckning KF 126 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Stadshuset sal B, kl 13.30-14.00 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Palme (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Cajsa Widqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-19 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-14.55 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (S) Sune Gustavsson (OPA) Christina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli Plats och tid Stadshuset, Sal A, kl. 19.00 20.35 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 76 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 76 Ersättare Se bilagd förteckning KF 76 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Stadshuset sal B, torsdag 15 mars 2018 kl

Stadshuset sal B, torsdag 15 mars 2018 kl Plats och tid Stadshuset sal B, torsdag 15 mars 2018 kl. 13.30-15.10 Ledamöter och ersättare Beslutande Marjo Gustafsson (S), ordf Anne Marie Wallin (MP), 1 :e v ordf 11-14 Adele Bergentoft (M), 2:e v

Läs mer

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Jimmy Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Jimmy Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-04-09, kl. 13.00 15.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Aleksandra Rodenkrans Hagström,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

KONTORET FÖR BARN, U N G D O M OCH ARBETSMARKNAD

KONTORET FÖR BARN, U N G D O M OCH ARBETSMARKNAD kv^éc Uppsala KOMMUN t. to KONTORET FÖR BARN, U N G D O M OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström 2012-05-03 BUN-2012-0132.00 Barn- och u n g d o m s n ä m n d e n Motion, väckt

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Stadshuset sal B, kl 13.30-15.15 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Palme (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson (mp)

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2005 02 07 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2005 02 07 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B, kl 13.30-15.45 Ledamöter och ersättare Beslutande Jan Carle (m) vice ordf. Carl-Åke Andersson (s) Saga-Britt Landelius (s) Cajsa Carlsson Widqvist (s) Göran Silfverling

Läs mer

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279)

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Kommunstyrelsen 2015-11-10 1(2) 243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Redovisning av översyn av bredbandsstrategi, strategi för e-samhället samt IT-infrastrukturplan

Redovisning av översyn av bredbandsstrategi, strategi för e-samhället samt IT-infrastrukturplan 1(2) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2016-12-19 80 Redovisning av översyn av bredbandsstrategi, strategi för e-samhället samt IT-infrastrukturplan Dnr 2016-000456 Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530 Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 10 2019KS106 Page 128 of 530 Sektorn för samhällsbyggnad Hanna Henningsson Datum 2019-02-07 2019KS106 073 Dnr Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt Sammanfattning

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

fs? Maiung-Sälens kommun

fs? Maiung-Sälens kommun fs? Maiung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 08:00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.30 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C)

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C) 1(7) PROTOKOLL Datum 2019-01-31 Plats och tid Beslutande Fågelsjörummet kl. 13.00 Tommy Borg (S) John Nyman (C) Bengt Nyström (L) Per Olov Persson (M) Kurt Ljung (SD) Ersätter Fredik Röjd (LB) Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd Plats och tid Stadshuset, plan 1, Översikten, kl. 13.30- Ledamöter och ersättare Beslutande Leif Karlsson (s) ordf Solveig Lindblom(s) Anniola Nilsson(m) Ersättare Kjell Arvidsson (c) Ulla Jansson(s) Ulf

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 104-114 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Neyssa Lundmark (S) Thomas Thorné

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2015-03-26 32 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 33 Remiss visioner och mål för Laholms kommun 34 Barn- och ungdomsnämndens

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-02-13 KS Dnr KK17/5 Delegationsärenden Förteckning över beslut fattade på delegation av: Nr Från Innehåll Dnr 1 Anna Thörn, Divisionschef

Läs mer

350 Svar på medborgarförslag - Låna ut cyklar via skolbusskorten (KSKF/2017:392)

350 Svar på medborgarförslag - Låna ut cyklar via skolbusskorten (KSKF/2017:392) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 350 Svar på medborgarförslag - Låna ut cyklar via skolbusskorten (KSKF/2017:392) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Ingemar Svanström (C) Nedzad Talovic (S) Birgitta Ryner (FP) ANSLAG/BEVIS

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Ingemar Svanström (C) Nedzad Talovic (S) Birgitta Ryner (FP) ANSLAG/BEVIS HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhusets tingssal måndagen den 19 oktober 2009 kl 09.00-15.30 Beslutande Ingemar Svanström (C) Nedzad Talovic (S) Birgitta Ryner (FP) Övriga

Läs mer

350 Svar på medborgarförslag - Låna ut cyklar via skolbusskorten (KSKF/2017:392)

350 Svar på medborgarförslag - Låna ut cyklar via skolbusskorten (KSKF/2017:392) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 350 Svar på medborgarförslag - Låna ut cyklar via skolbusskorten (KSKF/2017:392) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 17.00-17.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Motion av Jonas Segersam och Martin Wisell (båda KD) om skolskjuts i Uppsala kommun KSN

Motion av Jonas Segersam och Martin Wisell (båda KD) om skolskjuts i Uppsala kommun KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-03-26 83 Motion av Jonas Segersam och Martin Wisell (båda KD) om skolskjuts i Uppsala kommun KSN-2017-1768 Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-02-29 1 (10) Plats och tid Barn och ungdomskontoret kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 18-23 Övriga

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45 Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp, kl 14.00-17.30 Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner 2019-06-10 ande Niclas Palmgren (M) ordförande Kristine Hästmark (M) Nicklas Huuva (KD) Gunilla

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

4 Annonsering och podcastsändning av kommunfullmäktiges sammanträden (KSKF/2018:30)

4 Annonsering och podcastsändning av kommunfullmäktiges sammanträden (KSKF/2018:30) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-01-30 Sida 1(3) 4 Annonsering och podcastsändning av kommunfullmäktiges sammanträden (KSKF/2018:30) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Annons

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-10-01 87 (91) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 16.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Henrik Brunnmyra

Läs mer

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 1(122) Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-09-19 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 80 Tertial 2 med delårsbokslut... 4 81 Uppdrag från budgetberedningen på ytterligare besparingar 2018-2019... 5 82

Läs mer

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers.

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers. Sammanträdesprotokoll 1(4) 2012-11-27 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 10.00 - Beslutande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) JanAnders Palmqvist (s) Thomas Håkansson

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Onsdagen den 21 juni 2017, kl Largen, Alceahuset, Akersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S)

Onsdagen den 21 juni 2017, kl Largen, Alceahuset, Akersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S) 0 Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Onsdagen den 21 juni 2017, kl. 09.35-09.45 Plats Largen, Alceahuset, Akersberga Närvarande Enligt bifogad närvarolista Utses att

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl S ammanträdespro to ko 11 1(10) Plats och tid ande Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl. 8.00-12.00 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

KF MARS Nr 53. Motion av Kristin Lilieqvist (MP) om ökad transparens i kommunens organ KSN

KF MARS Nr 53. Motion av Kristin Lilieqvist (MP) om ökad transparens i kommunens organ KSN KF 53 25 MARS 2013 Nr 53. Motion av Kristin Lilieqvist (MP) om ökad transparens i kommunens organ KSN-2012-0769 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer