PARVUS ESTONIA. Parvus Group World Trade Center Jõe 9-11, Tallinn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PARVUS ESTONIA. Parvus Group World Trade Center Jõe 9-11, 101 51 Tallinn info@parvus.ee +460855921531"

Transkript

1 PARVUS ESTONIA

2 Hur går det till att köpa / bilda Estland AB Våra kompletta Estniskt Aktiebolag överlämnas av PARVUS Gruppens svensktalande personal på plats i Tallinn. Dom tar hand om allt med myndighetskontakter och öppnande av bankkonto till ditt nya bolag. Hur köpet går till 1. Skicka en e post till: Kort därefter erhåller du direktiv på uppgifter du skall lämna för vi skall kunna registrera ansökan. (OBS! Detta blir då ett bindande köp avtal) 2. Du får en faktura i pdf-fil till din e-postadress. 3. Du får ett avtal efter det fakturan är betalad som avser dina tjänster hos oss. 4. När betalningen har gjorts så kommer du att bli kontaktad av vår svensktalande personal på kontoret i Tallinn. Ni kommer att bestämma en tid som passar dig att resa över till Tallinn för bolagsköpet och öppnande av bankkonto. 5. Vår personal talar svenska. Vill du bli hämtad vid flyget eller båten så ordnar vi det. 6. Du kommer under dagen att besöka ett Notarius-kontor där överlämnandet av bolaget sker. Där görs också styrelseändringar och namnändring på bolaget. 7. Du får en fullmakt för bolaget som ger dig rätt att använda bolaget under tiden fram till ägarförändringarna slagit igenom i myndigheternas register. 8. Besöker banken för öppnande av ett företagskonto för bolaget och ni beställer även betalkort (MasterCard-VISA). PARVUS Groups personal är även med på banken. 9. Du träffar även bokföringsfirman som ska ta hand om ditt bolags löpande bokföring. Du får där betala startavgift 110 för ert bolag (faktureras vid uppstart med din order). Vad kostar bolagspaketet? Samtliga bolagshandlingar Bankkonto Mastercard-VISA Internetbank Besök på affärsbank Assistans med VAT (moms) ansökan Kontakt med bokföringsfirma Eftersändning av post (via e-post). Behöver inte sätta in aktiekapitalet Vänligen se bifogad prislista i denna folder. Vid större etableringar var vänlig efterfråga offert! Samtliga angivna priser är ex est moms 20%, och vi reserverar oss för prisförändringar fram till dess ordern är bekräftad.

3 Estland en glad överraskning Vi erbjuder en helhetslösning för dig som vill bedriva verksamhet genom ett AB i Estland. Vi bildar ditt Estniska AB (OÜ) och tar hand om din bokföring. Ditt Estniska AB behöver endast en styrelsemedlem (som kan vara du själv). Bolaget måste ha ett aktiekapital på EUR, vi säljer färdiga lagerbolag och har redan betalat in aktiekapitalet och innan bolaget skrivs över på dig tar vi ut aktiekapitalet. Du behöver inte sätta in aktiekapitalet igen för att börja använda ditt bolag. Det fungerar ungefär likadant som när du köper ett Svenskt lagerbolag av oss, med den skillnaden att du inte behöver sätta in aktiekapitalet. Det finns många fördelar med att ha ett aktiebolag i Estland. Bolagsskatten är 0% vilket gör att du slipper betala skatt på din vinst. Aktieutdelningen är endast 21%. Det finns ingen förmånsbeskattning på bilar. Har du råd att inte ha ett Estniskt bolag? Vi finns på plats i Estland och hjälper dig med allt gällande ditt företagande i Estland.

4 Vanliga frågor om Estland Vad är storleken på aktiekapitalet i ett Estniskt AB (OÜ)? Minimikapitalet är 2500 uro Vad ligger fordonsskatten på? Estlandsregistrerade fordon under kg betalar ingen fordonsskatt. Kan jag använda min estniska företagsbil i Sverige? Ja, bilar registrerade inom EU kan köras inom EU. Måste jag skaffa en bolagsadress i Estland? Bolagsadressen hjälper vi dig med i vårat bolagspaket inklusive eftersändning av post enligt pris. Posten scannas och skickas via e-post. Vilka namn kan jag ha på bolaget? Du kan välja vilket namn du vill, det godkänns oftast om inte någon med samma verksamhetsbeskrivning har något liknande namn sedan tidigare. Tänk även på att bokstaven å inte finns i det estniska alfabetet. Vilka skyldigheter har man som styrelseledamöter efter en konkurs? De som suttit i bolagets styrelser har en skyldighet att informera konkursförvaltaren och domstolen om bolagets tillgångar och skulder och ge annan information som krävs för att kunna fastställa en balansräkning per konkursdag. Vem ansvarar för ett Estniskt AB efter att det har försatts i konkurs? Konkursförvaltaren är bolagets företrädare efter ett konkursbeslut. Kan mitt Estniska bolag momsregistreras i Sverige? Ja, ansökan om detta gör man på skatteverket i Sverige. Måste jag momsregistrera mitt Estniska bolag? Nej, det är samma regler som i Sverige, det finns inget krav på att ha ett VAT-nummer. Har du däremot ett VAT-nummer så ska du fakturera utan moms till VAT-registrerade företag i andra EUländer. Inom Estland fakturerar du med 20% moms. Vad är kraven för att bli momsregistrerad i Estland? Det är samma krav som svenska skatteverket har på svenska bolag, nämligen att man kan visa på aktiv näringsverksamhet i sitt bolag. Detta görs lättast genom fakturakopior, kontoutdrag samt en aktiv hemsida. Vad är medellönen i Estland? Estland har en lagstiftad minimilön på 355 uro Brutto per månad eller 2,13 uro per timme. Medellönen i Tallinn är dock 1090 uro månad.

5 Bolagsskatt i Estland 0% Bolagsskatten är 0% och aktieutdelningskatten är 21%. I Estland tas bara skatt ut på de vinstmedel som delas ut. Vinster som stannar kvar i bolaget beskattas inte alls, detta är unikt i Europa. Vid förlust Förluster kan man skjuta framåt och reglera mot kommande vinster följande år (max sju år). Arbetsgivaravgifter Arbetsgivare i Estland betalar sociala avgifter som består av två delar. Totalt 33,3%. Mervärdesskatt Den generella momsen är 20%. Andra skatter Fastighetsskatten varierar mellan 0,1% till 2,5% av taxeringsvärdet, som fastställs varje år. Exempel med jämförelse mellan Estland och Sverige Om du har ett AB i Estland och ett AB i Sverige och vi utgår ifrån att båda har lika stor försäljning och lika många anställda, med lika många tjänstebilar, så kommer bolagets vinst att bli större i Estland. Båda bolagen har 10 anställda var, 5 av dom har tjänstebilar. Alla anställda har en lön på i månaden. Alla tjänstebilar är Volvo V70. För att underlätta jämförelse är beräkningen gjord i svenska kronor och på ett år. Mitt Bolag OÜ (Estland) Mitt Bolag AB (Sverige) Försäljning: Försäljning: Kostnader (utom lön): Kostnader (utom lön): Löner: 10x30.000x12 = Löner: 10x30.000x12 = Förmånsvärde: 5x0 = 0 Förmånsvärde: 5x10.000x12 = Bilavgift: 5x1.860x12 = Bilavgift: 5x0 = 0 Soc avg: x33,3% = Soc avg: x32,42% = Obeskattad vinst: Obeskattat vinst: Bolagsskatt, 0%: 0 Bolagsskatt, 28%: Kvar till aktieutdelning: Kvar till aktieutdelning: Om bolaget gör aktieutdelning till ägarna så beskattas uttaget i Estland med 21% och uttaget i Sverige med 30%.

6 Löneskatten i Estland är 21% oavsett inkomst Bor du i Sverige och tar ut lön från ditt Estniska bolag, så är du själv skyldig att ta upp det i din svenska inkomstdeklaration. Du ska då redovisa skatteskillnaden mellan den Estniska löneskatten och vad du skulle betalat i Sverige, exempelvis 33%. Då ska du fyllnadsinbetala skatt på 12% i Sverige. Skatteverket vet annars inte om att du har lön från ett företag utomlands. När du är skriven i Sverige deklarerar du alltså alla dina inkomst i din självdeklaration i Sverige, både det du fått utbetalt från Svenska arbetsgivare och det du fått från utländska arbetsgivare. Är du skriven i Estland så deklarerar du din inkomst till Estniska skatteverket. Sociala avgifter i Estland är 33%, vilket är samma som i Sverige (31,42%). Det finns ingen arvs- eller gåvoskatt i Estland. För att skriva ut dig från Sverige finner du info på

7 Hur man fakturerar i Estland och andra EUländer Man skiljer på olika köpare; privatpersoner, företag med VAT-nummer och företag utan VATnummer. För att få fakturera utan moms krävs att du anger både ditt och köparens VAT-nummer på fakturan. Har köparen inget VAT-nummer så måste du fakturera med moms. Du lägger på 20% moms på dina fakturor när du säljer till privatpersoner och till företag som inte är VAT-registrerade. Olika exempel på fakturering Ditt Bolag Estland säljer en vara/tjänst till ett VAT-registrerat bolag i Sverige. Du skickar varorna/levererar tjänsten från Bolag Estland och skickar en faktura utan moms (på fakturan ska du ange både ditt och köparens VAT-nummer). Ditt bolag Estland säljer en vara/tjänst till ett bolag i Sverige som inte är VAT-registrerat. Du skickar varorna/levererar tjänsten från Bolag Estland och skickar en faktura med 20% moms. Ditt Bolag Estland säljer en vara/tjänst till en privatperson i Sverige. Du skickar varorna/levererar tjänsten från Bolag Estland och skickar en faktura med 20% moms. Ditt Bolag Estland säljer en vara/tjänst till ett annat företag eller privatperson i Estland. Du skickar varorna/levererar tjänsten från Bolag Estland och skickar en faktura med 20% moms. När du gör inköp hanteras det på samma sätt, men då är det ditt Bolag Estland som ska redovisa moms på inköp som görs från VAT-registrerade bolag i andra EG-länder.

8 Om du har bolag i både Estland och Sverige: Ditt Bolag Sverige levererar varor och tjänster på uppdrag av ditt Bolag Estland. Ditt Bolag Sverige fakturerar Bolag Estland för utförda uppdrag. Ditt Bolag Estland fakturerar slutkunderna. Betalning från slutkund sker till Bolag Estland och beskattningen av vinsten sker i Estland (där bolagsskatten är 0%). Ditt estniska bolag beskattas i Estland (bolagsskatt = 0%) Ditt svenska bolag beskattas i Sverige (bolagsskatt = 28%) Verksamhetsbeskrivning för ditt bolag i Estland Bolagets verksamhetsbeskrivning ska innehålla det företaget ska syssla med. Tänk igenom ordentligt vad du kan tänkas ha nytta av. Ju mer du har med, desto mer kan du handla på bolaget utan att det bedöms som privata inköp. Om du t ex har tänkt köpa bil, båt etc och även vill nyttja dessa privat, så kan du ha med handel med båtar och bilar i din verksamhet.

9 Flytta till Estland Det som krävs för att ta ut lön och bara betala den låga Estniska löneskatten, är att du skriver dig i Estland. Då betalar du bara 21% i skatt oavsett storlek på inkomst. Detta är även en bra möjlighet att lyfta ut din eventuella aktieuttdelning till samma låga skatt i allt och ett. För att kunna folkbokföras i ett annat land behöver du ha en adress i det landet. Vi kan hjälpa dig att flytta till Estland. Skriv dig i Estland för endast VAT och du får tillgång till en privatadress i Tallinn för 45 per månad. När du sedan har skaffat en egen adress, så meddelar du oss den nya adressen, så kan vi hjälpa till att "flytta dig" från oss till din egen adress. Du behåller ditt svenska medborgarskap, pass och personnummer. Eftersom man inte kan vara skriven i mer än ett land, så måste du "skriva ut" från Sverige, när mantalsskrivningen i Estland är klar. Önskar du byta ditt Svenska körkort till EST körkort, och ändå behålla ditt Svenska körkort. Efter 6-8 månader efter din folkbokföring, kan vi ansöka om en duplett av ditt körkort och detta genom körkorts myndigheten i Estland. Du kan behålla ditt svenska körkort, du förlorar inga rättigheter men kan köra utan risk om du skulle Tappa ett av dem. Vi hjälper dig med samtliga ansökningar och vägledning, se prislistan. Sjukvård. När du från ditt bolag betalat sociala avgifter (minimum avgift 220 mån) under tre redovisade kalender månader så har du damma rätt till sjukförsäkring som i ditt hemland, och även möjligheten till samma sjukförsäkrings kort vid vistelse inomför EU och EES länder. Ett sjukbesök i Estland AKUT kostar 3.50 Remisser från Husläkare 0 Besök hos Husläkaren 5 Vi hjälper dig med registrering av husläkare, som ingår i ditt flytt paket. Dock vid sjukbesök om du önskar tolk, så finns vi till förfogande. Se vår prislista på Service Övrigt.

10 Företagsbil i Estland Ditt Estniska AB kan köpa och äga en bil, bilen registreras då i Estland och följer Estniska lagar. Lagarna är fördelaktiga i jämförelse med Sverige. Bolaget betalar en bilavgift på ca SEK per månad för varje bil som företaget äger, helt oberoende av värdet eller bilens inköpspris. Denna summa är en en slags avgift för att personal får köra företagets bilar privat. Fördelar med företagsbil i Estland Inga förmånsbeskattningar Ingen fordonsskatt Ingen körjournal Full Europagaranti på nya bilar Inga biltullar i Sverige Du behöver inte betala dina P böter Fart kameror i Sverige, ingen anledning till oro Betala bensinen/dieseln med ditt Estniska företagskort Vill du skriva körjournal? Om företaget väljer att skriva körjournal så betalas inte bilavgiften på 210, utan då kommer istället beräkning göras på exakt hur mycket som har körts privat och hur mycket som har körts i tjänsten. Företaget betalar då skatt och sociala avgifter på alla privatkörningar. Körjournalen förs precis som i Sverige; start och stopp, distans, syfte med resan. Leasingbil i Estland - "Operating lease" Leasar du en personbil i Estland så kan du dra av hela momsen på 20%. Du kan välja att leasa bilen på det sättet som är vanligast i Sverige. Med en kontantinsats på ca. 5-20% och en avbetalning per månad på allt från ett till fem år, du har också ett restvärde som avtalas från början. Momsen är helt avdragsgill och dras av månadsvis. Vi hjälper dig med ansökningar till olika Banker och Leasing givare för det bästa allternativet. Leasingbil i Estland - "Capital rent" Eller väljer du denna fördelaktiga leasing, en kontantinsats på ca. 5-20% och en avbetalning per månad på allt från ett till fem år, men här har du inget restvärde. Momsen är också här helt avdragsgill och avdrag av momsen sker direkt efter köpet. Du får hela momsbeloppet återbetalat ganska omgående, vilket är mycket bra för ett nystartat bolag. Du kan då använda momsåterbetalningen för den löpande leasingavgiften. Här hittar du din Estniska bil Här hittar du en bilförsäkring Skaffa bränslekort på Statoil Estonia Vi hjälper dig givetvis hela vägen med sökning och assistans samt ansökningar.

11 Finansieringen av bil i Estland Finansbolagen vill, precis som i Sverige, kunna se ditt bolags betalningsförmåga innan de beviljar finansiering av en leasingbil på företaget. De vill se att du bedriver aktiv verksamhet och att bolaget har en omsättning och helst ett vinstresultat. Nystartat bolag och leasing När bolaget är helt nystartat så kan man inte alltid visa upp en balans- och resultatrapport, men leasingbolagen kan ibland ändå godkänna en finansiering. Detta genom att du själv eller ditt svenska bolag går i borgen för finansieringen av företagsbil i Estland. Svensk bil blir Estnisk bil Registrera en svensk bil till Estnisk, vårt pris för det är 600 +vat och då ingår kostnaden för besiktning och samtliga statligaavgifter. Det som tillkommer är bilförsäkring och ett billarm om det inte finns i bilen. Vi kan hjälpa till att montera billarm kostnad 100 till vat. Du får räkna med att det tar två dagar i Tallinn. Estniskt registreringsplåt på bilen En bil som köps i Estland och ägs av ditt Estniska bolag kommer att ha Estniska registreringsskyltar. Du kan naturligtvis ändå köra med bilen i hela Europa. Registreringsplåtarna i Estland är väldigt lika de Svenska plåtarna, med tre bokstäver och tre siffror. Skillnaden är att siffror och bokstäver har bytt plats, exempelvis 123 ABC. Man kan även erhålla en personlig regskylt i Estland för en kostnad av 1250 som är livslång. Vi hjälper dig med ansökningar hela vägen. Vad kostar det mig att ha en Volvo V70 som företagsbil i Estland? Volvo V70 är den absolut populäraste företagsbilen i Sverige enligt "Vi Bilägare". Att ha en V70 som tjänstebil i Estland kostar företaget ca 220 per månad och dig som brukare av bilen, 0.Vad kostar det mig att ha en Volvo V70 som företagsbil i Sverige? I Sverige däremot ska bolaget betala sociala avgifter på förmånsvärdet på bilen, löneskatt görs också på din lön för att du har förmånen att köra bilen. Volvo-V70-08 Förmånsvärdet ligger på en V70 ungefär runt SEK per månad (beroende på bilens utrustning). Det blir en dyr affär för ditt bolag - företaget ska betala in ca SEK i sociala avgifter varje månad och dessutom betala in din löneskatt på bilförmånen, som är ungefär lika mycket till. Totalt ca SEK varje månad.

12 Övrig Service /// Parvus gruppen priser: Vi hjälper dig med ansökningar för licenser och trafiktillstånd m.m. Tillstånd för försäljning av bränsle, transport, livsmedel, migrattion, arbetstillstånd Priserna för denna servicen är per tillstånd från 250 Övrig Service / Konsultationer Bolag från 38 tim, eller enligt Ök. Per timma 38 Konsultationer Bokföringsärenden ingår 1 fri timma per månad, annars tillkommande 25 Startavgift i marknadsundersökningar/leasing arvode á conto 500 Startavgift Bokföringskontrakt upprättande 110 Bokföringskostnad månatlig ink skatte och momsdeklarationer från 100 Årsbokslut för bolag med årsomsättning under Årsbokslut för bolag med årsomsättning Åsrbokslut för bolag med årsomsättning över Genom Offert Adress hållning med postservice 40 månad eller kalenderår 400 Adress hållning med postservice Privat 45 per månad, eller per år (12 mån) 500 VAT registreringar EST 129 Moms ansökning SWE på ditt EST bolag 150 Filial ansökningar till Ditt EST bolag i Sverige med Svensk OrgNr 250 EORI samt andra statliga ansökningar per dokument 120 Adressändringar och uppdateringar med notariebesök, per uppdrag från 90 Bilregistrerings avgifter in statliga kostnader 600 Fordon över 12 ton 800 Försäkringsmäklare upprättande avtal 45 Öppnande av Bankkonto, valfri affärsbank ink Internetbank, VISA / MC 250 Flytta till Estland, vi folkbokför och ordnar Internationellt ID kort + privatkonto 550 Uppstart Bolag OÜ, komplett, aktiekapital Uppstart Bolag med transport licens, aktiekapital Uppstart Bolag AS, Publict bolag Genom Offert Uppstart Bolag för markförvärv och skogsbruk Genom Offert Översättningar A4 normal dokument per timma 35 Tolkhjälp EST-SWE RUS-SWE UA-SWE ENG-SWE eller V/VPer timma 45 Reseersättningar Bil per påbörjad Mil 4 Samtliga priser ex moms 20%. Prislista gällande från

13 AVTAL Godkännande och bekräftelse av Avtal Parvus Finance Group OÜ ( ) och Parvus Baltic Group OÜ ( ), med begränsat ansvar, nedan kallad Parvus. Där kunden är informerad om detta och ingår avtal med Parvus. Avtalet Avtal att Parvus ska leverera denna tjänst har ingåtts när Kunden fyllt i beställningen och samtidigt accepterat dessa villkor. Parvus kontaktar Kunden i de fall ytterligare information behövs. Tjänsten Parvus åtar sig att tillhandahålla den tjänst som kunden beställt. Parvus ansvar inte för om kunden har en historik som omöjliggör ett ägande av bolag i Baltikum (t.ex. Grov brottlighet) eller om kunden saknar nödvändiga handlingar för att registrera ett bolag. Parvus ansvar ej för om kundens bolag inte får något VAT nummer. Parvus ansvarar endast för att ansöka om VAT för kundens bolag samt bistå med rådgivning om hur man snabbat och enkelt får en VAT registrering. Avseende flytt till Baltikum så ansvarar ej Parvus för om kunden inte erhåller ett personnummer i något av de baltiska länderna, om kunden saknar nödvändiga dokument eller har en historik som omöjliggör (t.ex. Grov brottlighet) att erhålla ett baltiskt personnummer. Parvus ansvarar endast för att hjälpa till med migrationen. Kundens ansvar Kunden ansvarar för att ta med nödvändiga handlingar (t.ex. pass) för att Parvus ska kunna utföra leverans av beställda tjänster. Kunden är efter köpet fullt ansvarig för sitt bolags förpliktelser. Kundens skyldigheter Detta behöver vi från dig som kund för att kunna utföra våra tjänster: Du måste lämna korrekta adressuppgifter till dig samt den som eventuellt företräder dig. Fungerande och aktiv e-postadress som du använder dagligen. Korrekt bostadsadress samt telefonnummer på beställningsformuläret. Skanna eller skicka oss en giltig kopia på ditt pass. Skanna oss en kopia på en Räkning/Faktura som du fått skickat till dig på din bostadsadress. När vi ställer frågor på e-post eller lämnar information så svara direkt till den som skickat e-posten. Svara så fort som möjligt för att undvika förseningar av leveransen av ditt nya bolag. Bankkort kommer att skickas med kurirpost/rekommenderad post till din hemadress.

14 Finns du inte hemma eller kurirföretaget inte kan nå dig på ditt telefonnummer så går posten i retur. Posten måste sedan skickas ut igen vilket gör att det tar längre tid än nödvändigt. Kolla alltid SPAM-korgen på din eftersom ditt virusprogram kan göra att e-post från oss eller Banken hamnar där. Bolagsadress i Baltikum Bolagets adress har en uppsägningstid på sex månader. Vid uppsägning av bolagets adress ska det ske skriftligen och det ska bifogas ett registreringsbevis från bolagsverket i berört land, där ny adress ska vara inskriven. Säger kunden upp sin adress utan att skaffa någon ny adress så faktureras kunden för sin adress tills registreringsbevis med ny adress skickas till Parvus. All post till bolaget scannas och skickas i pdf-fil till av kund anmäld e-postadress. Parvus har rätt att säga upp adressen med omedelbar verkan om kunden använder den i brottslig verksamhet eller på annat sätt missbrukar sin adress, Parvus kommer i så fall att debitera kunden 520 euro per månad tills kunden har flyttat sin adress och bevisat det genom ett registreringsbevis för bolaget från bolagsverket i berört land. Vid utebliven betalning för adresstjänst så kommer ingen post att vidaresändas till kund. Om Parvus byter adress, så kommer även din bolagsadress att förändras. Kunden måste då ge Parvus företrädare fullmakt för att flytta bolagsadressen alternativt själv registrera flytten på plats i Estland. Kostnader som uppkommer har i samband med adressflytt, ska kunden stå för helt och hållet. Bostadsadress i Baltikum Post som kommer till kundens bostadsadress scannas och skickas med pdf-fil till av kund anmäld e- postadress. Parvus har rätt att med omedelbar verkan säga upp kundens bostadsadress om kunden använder den i brottslig verksamhet eller grovt missbrukar sin registrerade bostadsadress. Bostadsadressen får ej användas för att ta emot större försändelser. Om adressen ska användas fysiskt så ska det anmälas senast tre månader i förväg. Parvus har rätt att avsluta tjänsten med bostadsadress utan att motivera varför. Vid utebliven betalning för adresstjänst så kommer ingen post att vidaresändas till kund. Avgifter Kunden ska betala avgifter enligt gällande prislista för Parvus tjänster. Parvus kan göra ändringar av priserna med kort varsel om prisändringar inträffar från underleverantörer, valutakursförändringar, skatter eller liknande som påverkar Parvus kostnader och har påverkan på tjänsten. Betalningsvillkor och leverans Tjänsten betalas mot faktura inom 7 dagar efter fakturadatum. Vid försenad betalning tillkommer räntekostnader enligt räntelagen. Beställningen är bindande. Parvus slutför bolagsbildningen när full likvid erhållits. Leveranstid för bolagets organisationsnummer, VAT-nummer samt bankkontouppgifter kan variera beroende på respektive myndighets och banks arbetsbelastning vid tiden för handläggningen. Parvus reserverar sig för förseningar som inte Parvus kan råda över, exempelvis myndigheter och bankers ändringar av registreringsprocesser, lagar etc.

15 Parvus ansvar Parvus ska leverera de tjänster som Kunden har beställt. Tjänsterna levereras när full likvid erhållits för tjänsten samt att alla inblandade myndigheter och banker har handlagt ärendet klart. Avbeställning och återbetalning Eftersom bolag registreras på kundens till oss inlämnade uppgifter, går beställt bolag inte att avbeställa och betalning för dessa tjänster är heller inte återbetalningsbara. Parvus Finance Group OÜ Peter Y W Jaegerstierna

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

Hjälptext till ansökan om EORI-nummer

Hjälptext till ansökan om EORI-nummer Hjälptext till ansökan om EORI-nummer 1. Allmän information För att bedriva tullverksamhet i EU behövs i de flesta fall ett EORI-nummer. Du behöver inte ha ett EORI-nummer om du agerar som privatperson

Läs mer

Information från Skatteverket

Information från Skatteverket Information från Skatteverket Informationsträffar och besök Nyföretagarträffar och andra informationsträffar. Företagsbesök Nyföretagarinformationer Starta företag - Riktar sig till personer som funderar

Läs mer

Skatter och bokföring Starta-Eget-Kurs SU Innovation 10 april 2013

Skatter och bokföring Starta-Eget-Kurs SU Innovation 10 april 2013 Skatter och bokföring Starta-Eget-Kurs SU Innovation 10 april 2013 Om Kyllenius Kyllenius hjälper företag att få en Effektiv ekonomi Vi hjälper våra kunder med löpande bokföring, deklarationer, löner och

Läs mer

Skatter och bokföring Starta Eget-Kurs Innovationskontoret SU 27 maj 2014

Skatter och bokföring Starta Eget-Kurs Innovationskontoret SU 27 maj 2014 Skatter och bokföring Starta Eget-Kurs Innovationskontoret SU 27 maj 2014 Om Kyllenius Kyllenius ger er Effektiv ekonomi Kyllenius hanterar allt som rör företags ekonomi. Vi hjälper våra kunder med allt

Läs mer

Allmänna villkor för One Stop Curriculum Vitae AB's tjänst: One Stop CV

Allmänna villkor för One Stop Curriculum Vitae AB's tjänst: One Stop CV Allmänna villkor för One Stop Curriculum Vitae AB's tjänst: One Stop CV 1. Avtalets syften, Dessa villkor reglerar förhållandet mellan One Stop Curriculum Vitae AB, nedan benämnd Leverantören, och licensierad

Läs mer

23 Personbilar och motorcyklar... 1

23 Personbilar och motorcyklar... 1 Innehåll 23 Personbilar och motorcyklar... 1 23.1 Inledning...1 23.2 Begreppen personbil och motorcykel...1 23.3 Verksamheter i allmänhet...1 23.4 Bilhandel, biluthyrning, taxi, begravningsbyråer och trafikskolor...1

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning Sida 1 av 5 Avtal om fastighetsanslutning Bilaga 5 Allmänna villkor Tack för att du valt att anlita oss för leverans av någon eller några av rubricerade Tjänster. Vi är IP Sweden AB med organisationsnummer

Läs mer

Kundfinans kan endast bevilja lån till myndiga personer som klarar av Kundfinans krav och har en god fastställd betalningsförmåga.

Kundfinans kan endast bevilja lån till myndiga personer som klarar av Kundfinans krav och har en god fastställd betalningsförmåga. Allmänna villkor Kreditgivare är SMS Pengar Norden AB, 556221-6902 (hädanefter Kundfinans), som bedriver verksamhet under varumärket Kundfinans. Kundfinans tillhandhåller konsumentkrediter (hädanefter

Läs mer

Allmännavillkor (Uppdaterad 09/09-2015)

Allmännavillkor (Uppdaterad 09/09-2015) Avtalsvillkor Allmännavillkor (Uppdaterad 09/09-2015) EMS Design Webbyrå (Erik Martin Sundell Design) Domäner och företag som ägs av EMS Design www.emsdesign.se www.sverigehemsidor.se www.kopa-hemsida.se

Läs mer

Information från Skatteverket 2014-05-10

Information från Skatteverket 2014-05-10 Information från Skatteverket 2014-05-10 Vår vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig Med vänlig hälsning Skatteverket Starta företag? Hjälp att komma igång och att komma vidare! Efter kontakt

Läs mer

Skånetrafiken och våra olika Servicenivåer Många vill bli ombud Etablering

Skånetrafiken och våra olika Servicenivåer Många vill bli ombud Etablering Skånetrafiken och våra olika Servicenivåer Vi på Skånetrafiken ska se till att det finns tillräckligt med försäljningsställen så att det är enkelt för våra kunder att köpa biljetter och att resa med oss.

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER 1. Allmänt Dessa allmänna villkor utgör ett avtal (nedan benämnt Avtalet) mellan dig, som användare (nedan benämnd som Användaren) och TV4 AB

Läs mer

Enskild firma. Allmänt

Enskild firma. Allmänt Enskild firma 1/4 Allmänt Väljer du att driva företaget som en enskild firma är det viktigt att veta att du själv ansvarar för allt du gör i företagets namn, t.ex. att avtal hålls och skulder betalas.

Läs mer

Leif Malmborg Aktiebolagstjänst. presenterar Från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag

Leif Malmborg Aktiebolagstjänst. presenterar Från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag Leif Malmborg Aktiebolagstjänst presenterar Från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag Hur får du använda aktiekapitalet Fördelar/nackdelar; enskild firma - handelsbolag - aktiebolag Formalia

Läs mer

Alla priser är inkluderade 25% moms. Förbeställda, men ej uthämtade varor debiterar vi den verkliga fraktkostnaden (t/r) och minst 99 kr.

Alla priser är inkluderade 25% moms. Förbeställda, men ej uthämtade varor debiterar vi den verkliga fraktkostnaden (t/r) och minst 99 kr. KÖPINFORMATION Alla priser inkluderar moms. Percykel reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten

Läs mer

Manual Fortus Faktura

Manual Fortus Faktura sida 1(9) Innehållsförteckning Presentation... 2 Användningsområde... 2 Pris... 2 Upplägg - Gratis för er... 2 Läs mer...2 Uppstart av Fortus Faktura...3 Hantera... 3 Beställning...3 Komplettera Beställning...

Läs mer

Inköp i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls.

Inköp i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Inköp i ADJob 4.5 ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl.

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. 1. Kontaktuppgifter Organisationsnummer alt. personnummer Postadress Besöksadress Kommun Län Eventuellt faxnummer

Läs mer

ANMÄLAN. Postnummer Postadress Telefonnummer Faxnummer. Serveringsställe Restaurangnummer

ANMÄLAN. Postnummer Postadress Telefonnummer Faxnummer. Serveringsställe Restaurangnummer ANMÄLAN Betydande förändring 1 (1) Kretsen av personer med ett betydande inflytande i det tillståndshavande bolaget förändras. Exempelvis ändrad ägare, styrelse, bolagsmän, restaurangchef eller liknande.

Läs mer

Limiten för Visa och Mastercard är 15 000 kr. Limiten för Direktbank är 100 000 kr.

Limiten för Visa och Mastercard är 15 000 kr. Limiten för Direktbank är 100 000 kr. Jag har ångrat mitt köp eller beställt fel produkt, vad ska jag göra? Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har mottagit varan och handlar därmed med full trygghet. Om du ångrar

Läs mer

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET Sidnr 1(6) VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET 1. Allmänt Dessa villkor (Villkor-NP) gäller för tillhandahållande av administration för överlämnande/övertagande av telefonnummer som TeliaSonera AB förfogar

Läs mer

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25.

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. 1 Allmänt 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan kunden ( Kund ) och Excellent Hosting Sweden AB ("EHSAB") 1.2 Kunden kan vara en myndig fysisk

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2011-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Region Gotland Destinationsmarknadsföring Gotland - Turism och näringsliv Carina Westergren Larsson 2010/537 Symbolförklaring:

Läs mer

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med Allmänna villkor Giltiga från och med den 5 mars 2015 Villkoren omfattar elva (11) punkter och fem (5) sidor 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

Läs mer

Aktuella risker och utmaningar varuhandel

Aktuella risker och utmaningar varuhandel Aktuella risker och utmaningar varuhandel På vad ska moms redovisas? Huvudregel Omsättning inom landet av skattepliktiga varor och tjänster av en beskattningsbar person Definitioner materiella ting, bland

Läs mer

Dags att starta eget?

Dags att starta eget? Utgiven 2002 av Riksskatteverket RSV 462 utgåva 2 Skattemyndigheten informerar Dags att starta eget? Funderar du på att starta eget företag? Varje dag startas över hundra företag i Sverige. I denna broschyr

Läs mer

Köp & leveransvillkor

Köp & leveransvillkor Köp & leveransvillkor KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR AVSEENDE LEVERANSER TILL KONSUMENT INOM EU 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE Dessa köp- och leveransvillkor, nedan kallade Villkoren, tillämpas på samtliga beställningar

Läs mer

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor 1 (6) AVTAL Mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, nedan kallad Beställaren (organisationsnummer 202100-2247) och xxxxxx, nedan kallad Leverantören (organisationsnummer xxxxxx-xxxx) har träffats följande

Läs mer

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 %

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 % Allmänna villkor Expresskredit Norden AB (hädanefter långivaren) förmedlar blancolån via SMS och på webben (sammanfattas hädanefter som mikrolån) till privatpersoner (hädanefter låntagaren) som uppfyller

Läs mer

Återförsäljaransökan

Återförsäljaransökan Återförsäljaransökan 1 Insändes tillsammans med en kopia på företagets registreringsbevis. Företagsuppgifter Namn mot marknaden: Ansökningsdatum: Registrerat företagsnamn: Organisationsnummer: Faktureringsadress:

Läs mer

IP SWEDENS ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LEVERANS AV TV, INTERNET OCH/ELLER TELEFONI

IP SWEDENS ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LEVERANS AV TV, INTERNET OCH/ELLER TELEFONI IP SWEDENS ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LEVERANS AV TV, INTERNET OCH/ELLER TELEFONI Tack för att du valt att anlita oss för leverans av någon eller några av rubricerade Tjänster. Vi är IP Sweden AB med organisationsnummer

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1.

Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1. Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1.2 ( Capiting Group ) och fysisk person som hyr en eller flera av

Läs mer

O M. Grundnivå. Vad är moms?

O M. Grundnivå. Vad är moms? 1/11 Vad är moms? Mervärdesskatt kallas i dagligt tal för moms. På engelska heter det VAT (Value Added Tax). Alla företag som är skattskyldiga för moms ska ha ett momsreg.nr/vat-nr. M O M S 2/11 Vem är

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT Dessa allmänna villkor gäller från den 27 mars 2015. 1. Parter Dessa allmänna villkor gäller för kredit som efter godkänd ansökan beviljas företagskund ("Kunden") av

Läs mer

Toyota Personalbil - una fördelar för både arbetsgivaren oc Toyota Personalbil unika fördelar för både arbetsgivaren och den anställde

Toyota Personalbil - una fördelar för både arbetsgivaren oc Toyota Personalbil unika fördelar för både arbetsgivaren och den anställde Toyota Personalbil - una fördelar för både arbetsgivaren oc Toyota Personalbil unika fördelar för både arbetsgivaren och den anställde Flera bilmodeller att välja mellan! www.toyota.se/personalbil Toyota

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Stockholm, datum Dnr Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm Leverantören Postadress

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument)

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument) Bilaga 1 ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Husvagnsbranschens Riksförbund efter överenskommelse med Konsumentverket 1. Giltighet För

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Teknisk information om SveaWebPay

Teknisk information om SveaWebPay Teknisk information om SveaWebPay Detta dokument beskriver det du behöver veta för att rent teknisk integrera SveaWebPay i din e-butik. För mer information om WebServices med mera finns ytterligare dokument

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

Blanketterna är framställda i Excel med formler för snabbare beräkningar. Ladda ner mallarna till datorn först innan du gör beräkningarna.

Blanketterna är framställda i Excel med formler för snabbare beräkningar. Ladda ner mallarna till datorn först innan du gör beräkningarna. Anvisningar till budgetmallar. Blanketterna är framställda i Excel med formler för snabbare beräkningar. Ladda ner mallarna till datorn först innan du gör beräkningarna. 1. Startkapitalbudget. En startkapitalbudget

Läs mer

VISMA EGET AKTIEBOLAG --- version för inkomståret 2011

VISMA EGET AKTIEBOLAG --- version för inkomståret 2011 VISMA EGET AKTIEBOLAG --- version för inkomståret 2011 Visma Eget Aktiebolag passar särskilt bra för dig som vill klara hela det mindre bolagets administration på egen hand när revisorstvånget försvann

Läs mer

1. Allmänt 2. Avtal 3. Tjänsten 4. Start av Tjänst 4.1 4.2 5. Avgifter och betalning 6. Behandling av personuppgifter m.m.

1. Allmänt 2. Avtal 3. Tjänsten 4. Start av Tjänst 4.1 4.2 5. Avgifter och betalning 6. Behandling av personuppgifter m.m. 1. Allmänt På nedanstående villkor tillhandahåller Åtvid.net höghastighetsanslutning mot Internet. Utöver nämnda tjänster kan abonnenten teckna avtal om tilläggstjänster. För dessa betalar abonnenten särskilda

Läs mer

Att välja företagsform

Att välja företagsform Att välja företagsform Ett kortseminarium för den som står i begrepp att starta eget Presenterat av Stockholms NyföretagarCentrum och Aktiebolagstjänst 1 Leif Malmborg leif@ab.se www.ab.se 2 Aktiebolagstjänsts

Läs mer

Retursedel Campingvaruhuset.se

Retursedel Campingvaruhuset.se Retursedel Campingvaruhuset.se Kunduppgifter Ordernummer: Förnamn: Person/kundnummer: Efternamn: Adress: Postnummer: Ort: Returinformation Här anger du information om varför du retunerar din beställning.

Läs mer

ABC Ekonomiska termer

ABC Ekonomiska termer Ekonomiska begrepp I den ekonomiska redovisningen finns det ett antal termer som är viktiga att känna till som egen företagare. Drivhuset hjälper dig att reda ut begreppen på de allra vanligaste och beskriver

Läs mer

HEINESTAMS PRISLISTA Regist- Arvode Moms Pris ex. Pris ink. rerings- moms moms avgifter STARTA BOLAG

HEINESTAMS PRISLISTA Regist- Arvode Moms Pris ex. Pris ink. rerings- moms moms avgifter STARTA BOLAG STARTA BOLAG Lagerbolag 3 100 4 800 1 200 7 900 9 100 Patinabolag 3 100 5 800 1 450 8 900 10 350 Nybildning av aktiebolag Kontant 2 200 2 400 600 4 600 5 200 Apport 2 200 2 800 700 5 000 5 700 Övriga nyregistreringar

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

Ett löneavdrag kan vara riktigt kul.

Ett löneavdrag kan vara riktigt kul. Ett förmånligt bilinnehav för dig och dina anställda. Ett löneavdrag kan vara riktigt kul. Audi Personalbil - billigare än privatägt Löneavdraget innehåller: Personalbil är en förmånsbil som företag kan

Läs mer

Välkommen att bli prioriterad kund hos oss på taxi 020, där tillgänglighet, service och gröna frågor är honnörsord. Det är enkelt att boka och

Välkommen att bli prioriterad kund hos oss på taxi 020, där tillgänglighet, service och gröna frågor är honnörsord. Det är enkelt att boka och Välkommen att bli prioriterad kund hos oss på taxi 020, där tillgänglighet, service och gröna frågor är honnörsord. Det är enkelt att boka och prisvärt att resa, svårare än så behöver det inte vara. Välj

Läs mer

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem 1 Parter Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. Kommunen: Stenungsunds kommun Strandvägen

Läs mer

TEKNISK INFORMATION OM SVEAWEBPAY

TEKNISK INFORMATION OM SVEAWEBPAY TEKNISK INFORMATION OM SVEAWEBPAY Detta dokument beskriver det ni behöver veta för att integrera SveaWebPay i er e- butik. För mer information om web service och API finns ytterligare dokument att tillgå

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

Licenskostnad för användande av systemet: - Inkluderar en kalender/kollega och en plats.

Licenskostnad för användande av systemet: - Inkluderar en kalender/kollega och en plats. Baraboka.se Priser och villkor En internetbaserad tidsbokningstjänst från Staircase AB Prislista 2014-01-01, alla priser anges exklusive moms. Vi reserverar oss för prisjusteringar. Baraboka är en tidsbokningstjänst

Läs mer

Prislista 2015 FAST PRIS/TIM PRISER. Branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter och rådgivare. ISO 9001:2008

Prislista 2015 FAST PRIS/TIM PRISER. Branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter och rådgivare. ISO 9001:2008 Prislista 2015 FAST PRIS/TIM PRISER Branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter och rådgivare. ISO 9001:2008 den 1 maj 2015 Skriven av: Marzena Blomqvist Välkommen till Maroni Redovisningsbyrå

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

bilekonomi.com MOMS Moms & fordon / Uttagsbeskattning / Vinstmarginalbeskattning (smittat fordon) Per Benckert 2009.01.

bilekonomi.com MOMS Moms & fordon / Uttagsbeskattning / Vinstmarginalbeskattning (smittat fordon) Per Benckert 2009.01. bilekonomi.com MOMS Moms & fordon / Uttagsbeskattning / Vinstmarginalbeskattning (smittat fordon) Per Benckert 2009.01.01 Kimberlite AB 1 Sidnummer och innehåll 3. In-och utgående moms 4. Bokföringsmetoder,

Läs mer

BOLAGSFORMER. Allmänt om bolagsformer

BOLAGSFORMER. Allmänt om bolagsformer Allmänt om bolagsformer Det är viktigt att välja rätt bolagsform, då den ger ramarna för verksamheten. Innan det är dags att slutgiltigt bestämma sig för vilken bolagsform man skall välja, är det bra att

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster Allmänna villkor för :s tjänster 1. Allmänt Dessa allmänna villkor reglerar de tjänster som finns beskrivna i avtalet och som tillhandahålls av (FO-nummer: 2348973-4). För det fall att det i avtalet eller

Läs mer

Ändring av priset för Tjänsten meddelas Kunden till den e-mailadress Kunden anmält till Trust-IT.

Ändring av priset för Tjänsten meddelas Kunden till den e-mailadress Kunden anmält till Trust-IT. 1. Avtalet och parterna 1.1 Om Tjänsten, 556538-4699 (Trust-IT), tillhandahåller en webbaserad tjänst som heter TimeOrganizer (Tjänsten). Det är en tidsrapporteringstjänst med GPSpositionering för både

Läs mer

A N V Ä N D A R V I L L K O R ( F O R D O N S Ä G A R E )

A N V Ä N D A R V I L L K O R ( F O R D O N S Ä G A R E ) A N V Ä N D A R V I L L K O R ( F O R D O N S Ä G A R E ) 1. ALLMÄNNA VILLKOR Definitioner Fordonsägaren Den som är registrerad kund hos DriveBack AB och därigenom bereds möjligheten att publicera Fordon

Läs mer

Skatteverket Anette Jaldell

Skatteverket Anette Jaldell Skatteverket Anette Jaldell Deklarera Enskild Näringsverksamhet 1 Förenklat årsbokslut NE-blanketten 2 Enskild firma Ansvarar själv för företagets skulder Ska registreras hos Skatteverket (även hos Bolagsverket

Läs mer

Anmälan - om aktieöverlåtelse i rörelse med serveringstillstånd Enligt 9 kap. 11 alkohollag (2010:1622)

Anmälan - om aktieöverlåtelse i rörelse med serveringstillstånd Enligt 9 kap. 11 alkohollag (2010:1622) Anmälan - om aktieöverlåtelse i rörelse med serveringstillstånd Enligt 9 kap. 11 alkohollag (2010:1622) Fyll i en blankett per ny aktieägare. Förutom att fylla i denna blankett måste du också bifoga dokument

Läs mer

Välkommen till ett riktigt bra sparande!

Välkommen till ett riktigt bra sparande! Välkommen till ett riktigt bra sparande! Handlingarna skickar du till adressen nedan. h Blanketten Ansökan öppna konto, juridisk person Undertecknad av både behörighetsadministratör (-er) och behörig firmatecknare.

Läs mer

BESTÄLLNING AKTIEBOLAG

BESTÄLLNING AKTIEBOLAG BESTÄLLNING AKTIEBOLAG Datum Beställningen skickas med post, e-post eller fax till Anvisningar se s. 4-7. Räcker ej utrymmet använd bilaga. Jag vill att Heinestams kontaktar mig när ni har fått beställningen.

Läs mer

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 2011-XX-XX Bilaga 1 AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 Dnr. 511-719-2011 1. AVTALETS PARTER Mellan Länsstyrelsen

Läs mer

.. Kopvillkor. Allmänt

.. Kopvillkor. Allmänt .. Kopvillkor Allmänt Privatperson För dig som är privatperson, gäller Distansavtalslagen om din beställning är genomförd på distans (se nedan angående ångerrätt) samt Konsumentköplagen, som har strikta

Läs mer

Så registrerar du ditt företag

Så registrerar du ditt företag Så registrerar du ditt företag Tycker du att det verkar krångligt att starta företag? Lugn. De här sidorna förklarar exakt hur du registrerar företaget och får en F-skattsedel. Följer du guiden är du klar

Läs mer

Gymnastikförbundet Syd. Från Leif Stille, tel 042-297760, 0705-297760. fax 042-297760, e-mail leif.stille@spray.se

Gymnastikförbundet Syd. Från Leif Stille, tel 042-297760, 0705-297760. fax 042-297760, e-mail leif.stille@spray.se P M Datum 2012-09-20 Till Gymnastikförbundet Syd Från Leif Stille, tel 042-297760, 0705-297760 fax 042-297760, e-mail leif.stille@spray.se Momskonsekvenser vid en bolagisering av föreningens ekonomiska

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

ANSÖKAN OM NORDNET FÖRETAGSÄGD KAPITALFÖRSÄKRING VIA FÖRMEDLARE Med återbetalningsskydd, med depå hos Nordnet Bank AB (sid 1 av 2)

ANSÖKAN OM NORDNET FÖRETAGSÄGD KAPITALFÖRSÄKRING VIA FÖRMEDLARE Med återbetalningsskydd, med depå hos Nordnet Bank AB (sid 1 av 2) ANSÖKAN OM NORDNET FÖRETAGSÄGD KAPITALFÖRSÄKRING VIA FÖRMEDLARE Med återbetalningsskydd, med depå hos Nordnet Bank AB (sid 1 av 2) Försäkringsnr (ifylles av Nordnet) Depånr (ifylles av Nordnet) FÖRSÄKRINGS-

Läs mer

Allmänna villkor samt tecknande av kärltvättsabonnemang mellan privatkund och Clean Me; Clean Me är en bifirma till Morpan Konsult & Konferens HB

Allmänna villkor samt tecknande av kärltvättsabonnemang mellan privatkund och Clean Me; Clean Me är en bifirma till Morpan Konsult & Konferens HB Allmänna villkor Allmänna villkor samt tecknande av kärltvättsabonnemang mellan privatkund och Clean Me; Clean Me är en bifirma till Morpan Konsult & Konferens HB Clean Me, Morpan 1, 611 94 Nyköping Org.nr:

Läs mer

Avtal för konsultinsats

Avtal för konsultinsats Mottagare: 2003- Dnr Avtal för konsultinsats Avtalsparter Statens kulturråd [Leverantören ] Box 7843 [Postadress och Postnummer] 103 98 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 [Organisationsnummer] Detta

Läs mer

Så här går det till. Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen

Så här går det till. Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen Så här går det till 2012 Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen Ett steg på vägen mot ert mål Vill ni komma iväg på träningsläger, åka på en drömresa med klassen eller köpa in

Läs mer

Bokföringsnämndens VÄGLEDNING

Bokföringsnämndens VÄGLEDNING Bokföringsnämndens VÄGLEDNING Vad som ska bokföras i enskild näringsverksamhet UTKAST (oktober 2006) Innehållsförteckning Inledning... 1 Lagregler och allmänt råd (BFNAR 2006:x)... 2 Tillämplighet... 2

Läs mer

RÄTTSINFORMATION. - till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige

RÄTTSINFORMATION. - till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige RÄTTSINFORMATION - till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige DIN RÄTT SOM EU-MEDBORGARE ATT VISTAS HÄR Allmän information om uppehållsrätten Du har som EU-medborgare rätt att vistas i

Läs mer

Nationella Turfiskeprojektet Organisationsformer

Nationella Turfiskeprojektet Organisationsformer Nationella Turfiskeprojektet Organisationsformer Snogeholms slott, Skåne 24 oktober 2011 Innehåll Vilka organisationsformer kan vara aktuella? Vad är skillnaden mellan de olika formerna? Vilken form passar

Läs mer

ANSÖKAN OM NYTT STADIGVARANDE TILLSTÅND ATT SERVERA SPRITDRYCKER, VIN/ANDRA JÄSTA ALKOHOLDRYCKER OCH/ELLER STARKÖL

ANSÖKAN OM NYTT STADIGVARANDE TILLSTÅND ATT SERVERA SPRITDRYCKER, VIN/ANDRA JÄSTA ALKOHOLDRYCKER OCH/ELLER STARKÖL Insändes till Karlshamns kommun Kommunledningsförvaltningen, kansli 374 81 Karlshamn Telefon 0454-81100 E-post kommunkansli@karlshamn.se 1(6) ANSÖKAN OM NYTT STADIGVARANDE TILLSTÅND ATT SERVERA SPRITDRYCKER,

Läs mer

Nautic Yacht Båtförmedling

Nautic Yacht Båtförmedling Hej! Kul att du är intresserad av att köpa båt via oss på Nautic Yacht AB. Vi har arbetat med internationell båt förmedling i flera år och har en stor erfarenhet av att hjälpa kunder till en bra och säker

Läs mer

KOMPANJONSAVTAL. Inledning

KOMPANJONSAVTAL. Inledning Inledning KOMPANJONSAVTAL Ofta ägs och drivs företag av två eller flera personer tillsammans och det är då viktigt att upprätta ett gemensamt kompanjonsavtal som reglerar samarbetet. Kompanjonsavtal är

Läs mer

Här redovisar du eventuella kvarvarande inkomster från företaget/verksamheten samt om du har fått stöd till start av näringsverksamhet.

Här redovisar du eventuella kvarvarande inkomster från företaget/verksamheten samt om du har fått stöd till start av näringsverksamhet. ARBETSINTYG FÖR FÖRETAGARE Information om företagare och när en företagare anses som arbetslös Denna blankett är avsedd för företagare som ansöker om arbetslöshetsersättning eller aktivitetsstöd. I arbetslöshetsförsäkringens

Läs mer

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud.

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud. Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen 1(5) BILAGA 1 Avtalsmall 1. Avtalstid Beräknad avtalstid är 2013-01-07 till 2015-01-06, med möjlighet för Landskrona stad att förlänga avtalet i ytterligare

Läs mer

Instruktion för leverantörer och underentreprenörer till Titania

Instruktion för leverantörer och underentreprenörer till Titania Instruktion för leverantörer och underentreprenörer till Titania Allmänna villkor som måste vara uppfyllda för att kunna vara leverantör till Titania. 1. Ditt företag måste inneha svenskt F-skattebevis.

Läs mer

Information om beställning Här skriver du allmän information om beställningar i din butik.

Information om beställning Här skriver du allmän information om beställningar i din butik. Exempel på Köpvillkor Allmänt Här skriver du en kort presentation på ditt företag, din e-butik och produkterna/tjänsterna som du erbjuder till dina kunder. Avsluta gärna med kontaktuppgifter eller liknande.

Läs mer

Användarvillkor. 1. Information om oss. 2. Ansökan och bundenhet. 3. Priser

Användarvillkor. 1. Information om oss. 2. Ansökan och bundenhet. 3. Priser Användarvillkor Dessa villkor gäller för webbplatserna www.glossybox.se och www.themanbox.se ( Webbplatsen ), de prenumerationstjänster som erbjuds på Webbplatsen ( Prenumerationerna ) och de boxar eller

Läs mer

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB bildades 2008 och skall utveckla och nyttja teknik för produktion av SNG (Substitute Natural Gas). G o B i G a s BILD INFOGAS HÄR SENARE INNEHÅLL INNEHÅLL Förvaltningsberättelse

Läs mer

Allmänna villkor för HEMSIDAN.COM. 1 Definitioner. 2 Testperiod. 3 Avtalstid

Allmänna villkor för HEMSIDAN.COM. 1 Definitioner. 2 Testperiod. 3 Avtalstid Allmänna villkor för HEMSIDAN.COM Dessa villkor reglerar användadet av tjänsten HEMSIDAN.COM som tillhandahålls av Hemsidan Com AB med organisationsnummer 556685-2785, nedan kallad Hemsidan, och den part

Läs mer

Information om TripTo:s stuguthyrning

Information om TripTo:s stuguthyrning Information om TripTo:s stuguthyrning Få en högre beläggning under uthyrningsperioden av er semesterbostad med hjälp av oss. Via TripTo kommer er annons att vara med på flera internetsidor i ditt hemland

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

Avtal, Inköp, Leasing

Avtal, Inköp, Leasing Avtal, Inköp, Leasing Daniel Evertsson Lycksele Golfklubb HGU 2013-2015 Handledare: Calle Lönnberg 1 Innehållsförteckning Sida 1. Sida 2. Sida 3. Sida 4. Sida 5. Sida 6-9. Sida 10 Sida 11 Sida 12 Sida

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PRIVATKUNDER TELECOM 3 SVERIGE AB

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PRIVATKUNDER TELECOM 3 SVERIGE AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PRIVATKUNDER TELECOM 3 SVERIGE AB 1 ALLMÄNT 1.1 Dessa allmänna villkor (de "Allmänna Villkoren") gäller för avtal mellan Telecom3 Sverige AB ("T3") och den fysiska person ("Kunden")

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Starta företag Information från myndigheterna Lättläst

Starta företag Information från myndigheterna Lättläst Starta företag Information från myndigheterna Lättläst 2011 3 Till läsaren Den här broschyren är för dig som vill starta företag. Här får du veta det viktigaste. Texten är skriven på lättläst svenska

Läs mer