DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014"

Transkript

1 DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014 Joachim Nordlind VD för MTG TV Det är dags att presentera våren på MTG TV. En vår som för oss faktiskt började redan i höstas eftersom tablån inte längre gör något vinteruppehåll. Det största som händer är naturligtvis OS. Med det som draglok är vi övertygade om att vår tablå kommer att leverera starkt hela vägen fram till midsommar. OS kommer att ge oss unika möjligheter att visa en större publik vilket fantastiskt utbud vi har på MTG TV. Vårt löfte till tittarna är att vi ska göra allt för att leverera den underhållning de verkligen behöver. Vårt erbjudande vilar på fyra hörnstenar: BREDD. MTG TV består av fyra kanaler. OS kommer gå på två av dem. TV3, den breda underhållningskanalen för hela familjen, är huvudkanal. TV10, sport- och dokumentärkanalen, är sekundärkanal. Båda kanalerna kommer under OS att få en rejäl skjuts i räckvidd. TV6 fortsätter sin urstarka resa bland de yngre männen och TV8 fortsätter att växa i målgruppen år. RELEVANTA BERÄTTELSER. Vikten av starka, relevanta berättelser verkliga eller konstruerade kan aldrig underskattas. Vi måste alltid sträva efter att vara aktuella och relevanta och erbjuda verklighetsflykt, humor, spänning, inspiration och fascination. Vi vill befria våra tittare från vardagens stress och livspussel. Med självförtroende och glimten i ögat. För TV3 betyder det t ex att vi gör Hasselhoff en svensk talkshow, Renées rubriker och Talang Sverige. Program som vi redan nu kan lova kommer att sätta sina spår i sociala medier. Detsamma gäller självklart OS. Drömmen om Sotji är ett egenutvecklat program som illustrerar ett antal elitidrottares förberedelser på vägen fram emot spelen, om deras drömmar, besvikelser och glädje i väntan på OS-drömmen. STÄNDIG UTVECKLING. För oss är det naturligt att aldrig sluta att slipa våra diamanter, samtidigt som vi fortsätter att leta efter nya. Vidareutvecklingen pågår för fullt inom genrer som t ex humor, reality och crime. Under våren kommer ni få se fler spinoffer av program och genrer som tittarna vill se mer av. Exempel på det är Trolljägarna, Eklands, Radiostyrd och Djurens hjältar. PÅ ALLA PLATTFORMAR. MTG TV fortsätter på inslagen bana med unikt innehåll på alla plattformar: livesända eftersnack på Play i kombination med second screen-lösningar, högre interaktion på sociala medier och unika webbisoder. Ett axplock av det unika innehåll som tittarna kan se på webben är: Svenskarna på Madison och Rackartygarna.

2 HASSELHOFF EN SVENSK TALKSHOW SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY USA har Leno och Letterman. Sverige har Skavlan och nu Hasselhoff. Och David Hasselhoff är ingen Skavlan. Han är något helt annat. Han ligger bakom Baywatch världens genom tiderna mest framgångsrika TV-serie. Han har varit en sex symbol i över 30 år. Han är en av världens mest kända människor. Nu är det dags för honom att skaffa sig en egen talkshow. En egen svensk talkshow. So, tell me, why are you famous? Hasselhoffs patenterade öppningsfråga säger mycket om programmet. Programledaren har egentligen ingen relation till Sverige. Eller till svenska kändisar. Oavsett om de heter Reinfeldt, Persbrandt eller Pärson. Men Hasselhoff tar sin uppgift som programledare på största allvar. Han vill verkligen lära känna Sverige, den svenska kulturen och sina svenska gäster. Här finns en möjlighet till andra frågor, en annan form av nyfikenhet, uppriktighet och humor. Hasselhoff en svensk talkshow är, i mångt och mycket, en klassisk talkshow med välkända gäster, förinspelade inslag och exklusiva artistuppträdanden. Men ändå är inget klassiskt. Allt är helt annor lunda. Och allt i Hasselhoffs svenska talkshow är självklart på engelska.

3 TALANG SVERIGE SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Jakten på Sveriges största och mest oväntade talanger kan börja. Under en auditionturné reser Talang Sverige runt till stora arenor i Sverige för att locka fram svenskarnas dolda be gåvningar. Och det finns inga begränsningar för vem som kan delta. Vill du dansa med en häst, göra entré i en monsterbil, spruta eld, utöva livsfarlig luftakrobatik eller bara sjunga så hjärtan brister? Då är du välkommen upp på scenen framför Robert Aschberg, Shirley Clamp, Carolina Gynning och Tobias Eriksson i Talangjuryn. I kulisserna hittar vi programledarna Adam Alsing och Malin Gramer som vägleder de modiga artis terna. Vi vågar redan nu påstå att svenskarna är ett mycket färgstarkt och mer spännande folk än vad du någonsin anat. Talang Sverige sänds i 13 avsnitt varav tre direktsända semifinaler samt en direktsänd final där vinnaren får en miljon kronor.

4 EKLANDS SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Britt Eklands medverkan i Svenska Hollywoodfruar kan liknas vid en trevlig fördrink. Nu är det dags för Britt Ekland X-tra allt. Eklands är en klassisk familjereality med sann Holly woodelit. Det är dags att djupdyka rakt ner i Britts långa karriärs- och familjehistoria. Och oblyga Britt, full av motsatser lika hemtam i städskåpet som på Oscarsgalan har lovat att berätta allt hon kommer ihåg från sina 50 år i kändisvärldens gräddfil. Om filmerna, männen, festerna, sveken, barnen. Vi kommer även att få träffa många av de som var med. Britts vänner. Och hennes barn: Victoria, Nikolaj och T.J. som alla har sina egna spännande och gripande historier. Hur var Britt som mamma? Vad tycker barnen om hennes ambition att på sin ålders höst stärka familjebanden och förena familjen en gång för alla? Är det överhuvudtaget möjligt för en familj som Eklands?

5 DRÖMMEN OM SOTJI OS är mer än en idrottstävling. Det är även en plats där drömmar föds och drömmar dör. Många idrottare har förberett sig ett helt liv för något som avgörs på bara några sekunder. I dokumentärserien Drömmen om Sotji har vi under ett års tid följt de sex svenska OS-hoppen Henrik Lundqvist (hockey), Marcus Hellner (längdskidor), Viktoria och Joshi Helgesson (konståkning), Anna Holmlund (skicross) och Jens Byggmark (alpint). I Drömmen om Sotji får vi följa med till en vardag av hårt arbete där varje stavtag och skridskoskär har samma målsättning att ta sig högst upp på pallen i vinter-os SÄSONG: 1 (forts.) ANTAL AVSNITT: 6

6 MAURO OCH PLURAS TÅGLUFF En dröm är på väg att gå i uppfyllelse för Mauro och Plura. De har länge drömt om att bara få kasta loss från allt ansvar och tågluffa tillsammans i Frankrike. Sagt och gjort. I ett av de mest udda reseprogram som gjorts sätter radarparet sin vänskap på prov med en intim och påfrestande resa längs franska Atlantkusten och Pyrenéerna. Under några sommarveckor skramlar de fram i trånga tågkupéer där timmarna fördrivs med vin, ost, långa konversationer och improviserade musikutbrott. På vägen upptäcker de det franska köket, kulturen och historien, men nu som gäster istället för värdar. Välkommen att följa med på Mauro och Pluras tågluff. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

7 TROLLJÄGARNA SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 5 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Trolljägarna ger sig Robert Aschberg ut i den vildmark som är internet för att jaga fatt på anonyma nättroll som gör livet till ett helvete för sina offer. Och när han har hittat dem får de öga mot öga med Aschberg förklara varför de beter sig som de gör och de får stå till svars IRL, som det kallas i deras värld. Men Trolljägarna slutar inte där. Har nättrollens kränkningar varit riktigt allvarliga får offren hjälp av Juridik institutet för att kräva skadestånd för vad de tvingats gå igenom. I Troll jägarna möter vi kända och okända ansikten som inte bara ger en bild av nätets mörka baksida, utan som även får upprättelse med hjälp av Robban. Tiden är förbi då man utan konsekvenser kan sprida hat på nätet. Jakten har börjat.

8 EFTERLYST SÄSONG: 48 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Sveriges äldsta kommersiella TV-program går in på sin 48:e säsong med Hasse Aro och experten Thomas Bodström vid rodret. Efterlyst fortsätter att effektivt lösa brott år efter år. Under höstsäsongen greps flera grova våldsmän tack vare Efterlysts tittare, och en man som misstänks för mordförsök på en ung kvinna anmälde sig själv efter att ha sett sig själv i programmet. I Efterlyst kan tittarna som vanligt följa polisens arbete med att lösa ouppklarade brott och även hjälpa polisen att hitta efterlysta kriminella.

9 PATRIK MÖTER SÄSONG: 3 (forts.) ANTAL AVSNITT: 6 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Under två säsonger har höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg utmanat och intervjuat några av Sveriges och världens största idrottsstjärnor. Han har kraschat en bil med Kajsa Bergqvist, provocerat fram före detta NHL-proffset Nicklas Lidströms inre Hulk och coachat fotboll med Pia Sundhage. Inför OS i Sotji har Sjöberg nu träffat, utmanat och intervjuat några av våra största tidigare och blivande OS-hjältar. Patrik kollar dagsformen hos bland andra Björn Ferry, Marcus Hellner och längdåkarparet Anna och Emil Jönsson. Patrik arrangerar även sin egen Finnkamp och korsar Östersjön för att möta Juha Mieto, Matti Nykänen och Esa Tikkanen. Med sin unika och rättframma intervjustil lockar Patrik Sjöberg fram sidor av våra atleter som vi aldrig tidigare sett. Och känner vi Patrik rätt så lär han vara noga med att poängtera sina egna tre OS-medaljer. Och, givetvis, att Patrik Sjöberg egentligen är bäst på allt.

10 TOP MODEL SVERIGE SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: TBA VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Sveriges tuffaste modelltävling är äntligen tillbaka! Svenska stjärnmodellen Caroline Winberg är tillsammans med Hollywoodstylisten Jonas Hallberg på jakt efter Sveriges nästa stora toppmodell. Av flera tusen sökande har duon tagit ut de förväntansfulla tjejer som ska slåss om finalplatserna. Finalisterna kan se fram emot sitt livs äventyr med många överraskningar och kampen om den åtråvärda titeln hårdnar för varje dag som går. Varje vecka tvingas den som presterat sämst att lämna tävlingen tills endast en står kvar. Den lyckliga vinnaren blir inte bara Sveriges nya toppmodell, utan vinner även ett mycket åtråvärt pris. Top Model är serien som lyckats bli en kultförklarad publiksuccé och formatet finns i dag i över 30 länder runtom i hela världen. På TV3 har originalformatet Top Model med Tyra Banks i spetsen lockat storpublik säsong efter säsong.

11 HÅRDVINKLAT SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Hårdvinklat gör en ambulerande panel bestående av fem av Sveriges vassaste komiker upp med den gångna veckans roligaste nyheter. Stort som smått. Högt som lågt. Nyheterna dissekeras, analyseras och paketeras med hjälp av både ståupp och paneldiskussioner. Allt med unika twister och hårdvinklade teser. De medverkande komikerna tar även upp vad de anser är veckans viktigaste nyheter. Denna rapport avläggs som en längre ståupp, som efter att den levererats genast utsätts för en rejäl rostning håller nyheten? Håller vinkeln? En sak är klar. Panelen ger sig inte förrän nyheten fått sig en rejäl omgång från alla tänkbara håll. Förutom huvudronden och komikernas rapporter innehåller programmet två specialronder. I telegramronden levererar varje komiker 2 3 korta nyhetstelegram, med en egen humoristisk twist som presenteras som i en nyhetssändning. I Hänt nästa vecka skådar komikerna in i framtiden och rapporterar vad som enligt dem borde hända nästa vecka, baserat på det som redan hänt. Programmet gästas även av nyhetsaktuella personer, som får stå till svars för allt de varit inblandade i under veckan.

12 DRACULA SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 Golden Globe-vinnaren Jonathan Rhys Meyers (känd från The Tudors) spelar en av världens mest ikoniska karaktärer i en glödhet skräckserie. Det är sent 1800-tal och den mystiske greve Dracula har kommit till London, där han utger sig för att vara en amerikansk entreprenör som vill modernisera det viktorianska samhället. Han är särskilt intresserad av den nya tekniken elektricitet något som är användbart för någon som skyr solen. Men samtidigt smider den blod- och kärleks törstande greven andra planer: han ska hämnas på de människor som för många århundraden sedan förbannade honom till odödlighet. Allt verkar gå enligt planen men så blir han förälskad i en kvinna som är skrämmande lik hans avlidna hustru. Skaparna bakom Dracula ger oss en sexig och sofistikerad tolkning av Bram Stokers klassiska roman, och bevisar att en riktigt bra berättelse är odödlig.

13 THE BLACKLIST SÄSONG: 1 (forts.) ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Blacklist hade en fantastisk premiär på TV3. I vår får vi följa den nervkittlande fortsättningen där prisade skådespelaren James Spader spelar Raymond Red Reddington, en avhoppad spion och ett kriminellt geni. Red hjälper FBI att fånga världens värsta brottslingar. Vårens avsnitt tar oss närmare svaret på varför han valt att hjälpa FBI och varför han endast samarbetar med den nyutexaminerade agenten Elizabeth Keen (Megan Boone).

14 RENÉES RUBRIKER SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 11 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Renées rubriker gör Renée Nyberg en djupdykning i aktuella ämnen och tar upp intressanta företeelser, häpnadsväckande händelser och gripande människoöden till diskussion. I varje avsnitt bjuds gäster in till studion, men vi får också följa med Renée ut på exklusiva reportageresor jorden runt. Där gör hon nedslag i verkligheten och möter människor som öppenhjärtigt berättar om sina livsöden och erfarenheter.

15 LYXFÄLLAN Alla kan vi säkert känna igen oss i privatekonomins många fallgropar. Det lättare att låna än någonsin och kreditbolagen står i kö för att locka oss med falska löften om en lyxigare tillvaro. Lyxfällan är en av TV3s största tittarsuccéer genom alla tider, och i nya säsongen fortsätter kampen för att rädda svenska familjer ur ekonomisk härdsmälta. Patrick Grimlund och Magnus Hedberg är två av Sveriges mest meriterade experter inom området och är villiga att slåss till sista svettdroppen. Frågan är om familjerna själva har viljan och orken att stoppa den ekonomiska karusellen? SÄSONG: 16 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

16 PLURAS KÖK SICILIEN SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Välkommen hem till Don Plura på Sicilien. I ett fantastiskt hus i bergen ovanför Cefalu har Plura fått sällskap av Titiyo Jah och Adrian Modiggård för att utforska det verkliga italienska köket. Bland katter och olivträd, med milsvid utsikt över Medel havets klarblå bölja, ska de laga rustik mat. Och självklart kommer Pluras favoritgäster på besök från Sverige. Annars är allt sig likt. Vinet står på bordet, maten står i ugnen och gästerna skakar fram på serpentinvägen uppför berget. Det är magisk stämning och du är inbjuden. När middagen lider mot sitt slut tänds stjärnorna över Sicilien och gästerna värmer sig i sciroccovindarna som sveper in med röd sand från Sahara. Salute!

17 FRANTZÉN STYR UPP SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Två stjärnor i Michelinguiden. Framröstad av Sveriges främsta kockar som Kockarnas kock Hans restaurang är rankad som en av världens absolut bästa. I vår kommer stjärnkrögaren Björn Frantzén att leda ett nytt matprogram på TV3. I Frantzén styr upp undsätter han familjer som på olika sätt kört ordentligt i diket med sin matlagning. En familj som inte får tiden att räcka till. Ett barn som matvägrar. En mamma eller pappa som tappat självförtroendet i köket. En fattig student som lever på nudlar. En ensamstående förälder som är på väg rakt in i väggen. Det finns många fällor i köket och i livet men det finns hjälp att få. I TV3s nya matprogram Frantzén styr upp tar Sveriges främsta kock Björn Frantzén klivet från finkrogen in i svenska vardagskök. Där ska han lösa problem och ge ny inpiration till matlagare över hela landet.

18 DJURENS HJÄLTAR I Djurens hjältar får vi följa vilträddarna Lili Päivärinta, Anneli Berglund och en rad andra passionerade människor som viger sin tid åt att rädda djur. I centrum står naturligtvis djuren och deras ägare, och vi följer med dem på tårdrypande resor från sjuk till frisk. Men ibland händer också det otänkbara då veterinärerna tvingas inse att slaget är förlorat. Serien följer också arbetet vid traumaavdelningen på Väsby djursjukhus. Där jobbar veterinärerna Marie, Jannis och Ash dygnet runt med att försöka rädda sina små patienter. Här kan skillnaden mellan katastrof och ett lyckligt slut handla om minuter. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

19 SVENSKARNA PÅ MADISON (prel. titel) SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 Välkommen till verklighetens Mad Men. I den här programserien möter vi ett gäng unga, svenska reklamkreatörer som blivit framgångsrika i New York. De är alla i olika stadier av sina karriärer och sina liv och har alla sin egen historia att berätta. Hur hamnade de i New York? Hur var omställningen från jantelagens Sverige till det benhårda arbetsklimatet på Manhattan där lycka enbart mäts i framgång och pengar? Vi får följa deras liv på och utanför reklambyrån när de skapar kampanjer till några av världens ledande varumärken. Ett liv som präglas av stenhårt arbete och där kraven på att leverera är skyhöga. Vi följer skapandeprocessen från början till slut. Nattliga brainstorms med högt koffeinintag varvas med pitchångest och sömndruckna morgonmöten i valfritt konferensrum. Samtidigt lever de drömmen och har nått dit bara ett fåtal av deras svenska kollegor på hemmaplan någonsin kommer att nå. Parallellt med arbetet får vi också en inblick i deras vardagsliv där coola takfester i Brooklyn varvas med mindre glamourösa vardagsbestyr som lägenhetsletande, hemlängtan och kärleksbekymmer.

20 THE CRAZY ONES SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN Oscarvinnaren Robin Williams gör comeback i denna galna komediserie. Möt reklambossen Simon Roberts, vars märkliga arbetssätt säkerligen hade fått honom avskedad om han inte själv vore chef. Simon driver en reklambyrå som ansvarar för några av världens största varumärken. Men allra viktigast för honom är att ha dottern Sydney (Sarah Michelle Gellar) vid sin sida. Som kollega är Sydney hans raka motsats. Hon är skärpt, organiserad och angelägen att bygga upp sin karriär, men tvingas ständigt att agera förälder till sin barnslige far. Vi träffar även den stilige Zach, den vackra och listiga assistenten Lauren, samt den kreativt ansvarige Andrew som är lika hårt arbetande som han är neurotisk. Tillsammans kämpar de för att briljera i reklamvärlden och kunderna tycks vilja köpa allting den galna byrån har till försäljning. Komediserien är skapad av David E Kelly (Ally McBeal, Boston Legal).

21 MICHAEL J FOX SHOW Titta vem som är tillbaka i TV-rutan! New Yorks mest älskade nyhetsankare, Mike Henry (Michael J Fox) sa upp sig från jobbet för att få umgås med familjen efter att ha fått diagnosen Parkinsons sjukdom. Men nu, fem år senare, börjar barnen att växa upp och Mike är rastlös. Hans gamle chef Harris Green (Wendell Pierce från The Wire) saknar honom på jobbet och tar till alla knep för att få honom att komma tillbaka. Till exempel att få Mike att tro att det var hans egen idé. Efter många misslyckade försök lyckas Mikes familj, som inte vill att han ska fastna i huset, äntligen få honom att stöta ihop med Green. Så nu jonglerar Mike hem, familj och karriär, precis som på den gamla goda tiden. Rollen som Mikes hustru spelas av Betsy Brandt (Breaking Bad). I de övriga rollerna ser vi Conor Romero (American Gangster), Juliette Goglia (Easy A), Jack Gore och Katie Finneran (I Hate My Teenage Daughter). Michael J Fox är även exekutiv producent. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 30 LÄNGD: TBA

22 SLEEPY HOLLOW SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Välkommen till Sleepy Hollow och en nytappning av Washington Irvings klassiska spökhistoria. Efter att elitsoldaten Ichabod Crane (Tom Mison) avlidit år 1790 under ett uppdrag, vaknar han plötsligt i Sleepy Hollow och inser att året är Men återupplivad tillsammans med vår hjälte är även den huvudlöse ryttaren, som nu åter härjar i staden. Och det är bara början. Den skoningslöse motståndaren visar sig vara endast en av totalt fyra ryttare som Ichabod måste krossa. Han tvingas att samarbeta med den hårdbarkade polisen Abbie Mills (Nicole Beharie) för att rädda Sleepy Hollow och resten av världen. I övriga roller ser vi bland annat komikern Orlando Jones och svenska stjärnskottet Katia Winter. Manus är skrivet av Alex Kurtzman och Roberto Orci (Star Trek, Cowboys & Aliens). Regissör är Len Wiseman, som tidigare gjort filmer som Underworld och Die hard 4.

23 REVENGE SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I de nya avsnitten av Revenge drar sommarsäsongen igång i The Hamptons och Emily Thornes hämndbegär får nytt bränsle. Samtidigt återvänder Victoria Graysons son till familjen vilket driver Emilys plan till sin spets. Revenge är serien som tar språng ur de dramatiska känslor en vitglödgad hämnd bottnar i. Emily Thorne vet vad hon vill. Att glömma och förlåta är inte hennes melodi. Nu ska de som förstörde hennes pappas liv och gjorde hennes barndom till ett helvete få betala.

24 EAT, DRINK, LOVE I nya serien Eat, Drink, Love följer vi fem vänner och singelkvinnor som alla kämpar för att ta sig till toppen av Los Angeles mansdominerade krogvärld. Vi möter krogskribenten Kat Odell, konditorn Waylynn Lucas, agenten Brenda Urban, kocken Nina Clemente och PR-kvinnan Jessica Miller fem smarta framgångsrika singlar som ständigt är på jakt efter den perfekta måltiden och den perfekta partnern. Och deras vänskap är lika viktig som deras yrkeskompetens, för utan uppbackning riskerar de alla att ätas upp i den knivskarpa konkurrens som råder i Los Angeles krogvärld. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

25 JUNIOR MASTERCHEF USA SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 7 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Succéserien reser västerut. Nu måste amerikanska deltagare i åldrarna 8 13 år visa att även minderåriga kockar kan vara hejare i köket. Den prisbelönte programledaren Gordon Ramsay får sällskap i domarpanelen av krögaren Joe Bastianich och kocken Graham Elliot. Detta gäng matexperter kommer att lära de hoppfulla deltagarna viktiga yrkesknep och uppmuntra dem på resans gång. Men ingen sitter säkert det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen. Endast 24 unga amatörkockar kvarstår efter den rikstäckande talangjakten. Nu måste de utvalda tävla i en rad matdueller och kulinariska uppdrag. De måste bland annat ansvara för serveringen på en exklusiv restaurang. Ålder behöver inte spela någon roll i köket men vem kommer att imponera på Gordon Ramsay och hans domarpanel och bli Mästerkock?

26 BONES Sedan 2005 är kriminalserien Bones en av de mest populära serierna i USA. I säsong nio följer vi hur doktor Temperance Bones Brennan klarar av det nya livspusslet med barn och livspartnern, FBI-agenten Seeley Booth. Nu måste de samarbeta för att lösa svåra, mystiska och morbida brott på jobbet. Samtidigt som familjelivet ska fungera när de kommit hem. Brennan är den bästa rättsmedicinska antropologen och tillsammans med den kaxiga FBI-agenten Booth är de ett oslagbart team. Bones är skapad av Hart Hanson och är löst baserad på författaren och rättsmedicinska antropologen Kathy Reichs liv. I huvudrollerna ser vi Emily Deschanel och David Boreanaz. SÄSONG: 9 (forts.) ANTAL AVSNITT: 24 CHICAGO FIRE SÄSONG: 2 (forts.) ANTAL AVSNITT: 22 I Chicago Fire följer vi den dramatiska vardagen på brandstation 51 i den amerikanska storstaden Chicago. Här är dramatiska husbränder och barnfamiljer som sitter fast i brinnande bilar vardag. Serien handlar också om rivaliteten mellan de ärrade männen och skuldkänslorna efter den dödsolycka som drabbar stationen.

27 NAVY CIS SÄSONG: 11 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Navy CIS handlar om den amerikanska flottans brottsutredande avdelning NCIS. I spetsen för gruppen har vi den kompetente och kaxige Jethro Gibbs. Han får som vanligt uppbackning av sitt ytterst skickliga team där Anthony DiNozzo, Ziva David, Timothy McGee, Donald Ducky Mallard och den originella kriminalteknikern Abby Sciuto ingår. I rollerna ser vi Mark Harmon, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Sean Murray, David McCallum samt Pauley Perrette. I USA drar Navy CIS storpublik säsong efter säsong. MASTERCHEF USA SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 25 LÄNGD: 60 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Amatörkockar från hela USA får chansen att bevisa att de har vad som krävs för att bli nästa Masterchef. Deltagarna lagar sina signaturrätter i hopp om att domarna ska låta dem gå vidare i tävlingen. Programledaren Gordon Ramsay är också känd för sitt temperamentsfulla humör och sitt internationella imperium av Michelinbelönade restauranger.

28 RADIOSTYRD SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Radiostyrd är ett program där fyra kompisar tävlar i de mest pinsamma utmaningar du kan tänka dig och allt spelas in av dolda kameror. Det spelar ingen roll vem som vinner men en sak är klar ingen vill förlora. För den som förlorar straffas med en rejält förödmjukande utmaning. Vad är grabbarna villiga att göra för att undvika förlust och straffet som följer? Och utmaningarna är inte lätta. Vad sägs om att äta mat från en fullständig främlings tallrik på en finare restaurang? Eller att skapa det värsta första intrycket någonsin på en speed date? Och för att göra det ännu värre du får inte veta vad utmaningen går ut på innan du ska utföra den. Radiostyrd är den svenska versionen av det amerikanska succéformatet Impractical Jokers som blivit oerhört framgångsrikt i USA och Storbritannien och en klickraket på Youtube. De fyra vännerna är Andreas Karlsson, Johannes Johansson, Erik Myrlund Varo och Mikael Koppelman.

29 BROOKLYN NINE NINE SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY I denna komediserie spelar Uppdrag Mord-stjärnan Andre Braugher en rigid polischef som försöker få fason på stökiga kriminalpolisen Jake Peralta (Emmybelönade Andy Samberg från Saturday Night Live). Jake är begåvad nog att varken ha behövt arbeta hårt eller följa reglerna under sin karriär. Kanske är det därför han har lyckats gripa flest brottslingar av alla sina kollegor. När nya stationsbefälet Ray Holt (Braugher) anländer är han fast besluten att reglementena ska följas till punkt och pricka, något som rimmar illa med Jakes och hans kollegors fria arbetsmetoder. Samtidigt är de djupt dedikerade till sitt arbete att skydda och tjäna stadens medborgare. Förutom Braughers och Sambergs fina samspel får vi se en hel del gästinhopp från Sambergs Saturday Night Live-kollegor.

30 RACE TO THE SCENE Alla älskar att fly in i filmens värld. Det enda som möjligen skulle kunna vara mer spännande vore att själv medverka i de klassiska filmerna. Actionskådisen Dolph Lundgren är programledare för denna adrenalinspäckade serie där filmälskare transporteras från sin soffa rakt in i sina favoritögonblick från filmhistorien. Deltagarna tävlar i par och måste utföra stenhårda utmaningar, inspirerade av minnesvärda filmscener. Dessa uppdrag utspelar sig på samma platser där de ursprungliga scenerna spelades in. Följ med till Hollywood och se deltagarna kämpa till det yttersta, bland annat i scener från E.T., Terminator 2: Judgement Day och Speed. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8

31 CHAMPIONS LEAGUE Se världens absolut bästa lag mäta sina krafter med varandra i Champions League. I TV6 ser du matcher från världens bästa klubblagsturnering. Följ stjärnor som Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo på deras väg mot pokalen.

32 DADS SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Lär känna de framgångsrika barndomsvännerna Eli och Warner vars liv helt vänds upp och ner när deras pappor flyttar hem till dem. I rollen som Eli ser vi Seth Green (Family Guy) och Warner spelas av Giovanni Ribisi (My Name is Earl, Avatar). De är i 30-årsåldern och driver tillsammans den framgångsrika firman Ghost Child Games som utvecklar TV-spel. Warner är gift, har två barn och måste dagligen brottas med familjeliv, karriär och inte minst sina svaga nerver. Eli å sin sida är stökig, konstant pårökt och har seriösa problem att ta sig i kragen. När deras påfrestande pappor plötsligt flyttar in sätts allas relationer på prov. Kommer de belägrade sönerna att kunna hålla fortet?

33 CONTINUUM SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Det är 2077 och en grupp fanatiska terrorister flyr undan sin planerade avrättning genom att resa tillbaka i tiden till år Av misstag tar de med sig polisen Kiera Cameron, som nu plötsligt står ensam i en värld hon inte känner igen. Hon kan inte ta sig tillbaka och måste nu jaga terroristerna som är fria i vårt, för henne primitiva, samhälle. Hon infiltrerar den lokala polisen och kämpar mot klockan för att spåra upp brottslingarna innan de ändrar historiens gång. I rollerna ser vi Rachel Nichols (Alias, Criminal Minds), Victor Webster (Castle, Melrose Place) och Erik Knudsen (Jericho, Scream 4).

34 ANGER MANAGEMENT SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN Charlie Sheen är tillbaka som Charlie Goodson, den före detta basebollstjärnan som förstörde sin karriär på grund av sitt våldsamma humör och därför utbildade sig till anger management-terapeut. Samtidigt som Charlie hjälper andra att arbeta med sin ilska så kämpar han på egen hand hos terapeuten Kate, som mot all läkaretik också är hans älskarinna. Charlies sökande efter inre lugn underlättas inte heller av hans dysfunktionella relationer med såväl exfru som en dotter som lider av tvångssyndrom. Så. Ta nu ett djupt andetag och räkna långsamt till tio. 2 ½ MÄN SÄSONG: 11 (forts.) ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN Varats olidliga svårhet fortsätter att locka fram skratt när vi fortsätter följa de socialt handikappade figurerna hemma hos Walden Schmidt. Ashton Kutcher spelar den sexiga IT-miljardären Walden som kämpar på med sina misslyckade kärleksrelationer. Hans ofrivillige kompis Alan Harper brottas med en märklig livssituation, i vilken han och hans son tvingas vara inneboende hos Schmidt eftersom de inte har råd med eget boende. Hemhjälpen Berta behåller sin position som damen med den fräckaste svadan i amerikansk TV.

35 VAMPIRE DIARIES SÄSONG: 5 ANTAL AVSNITT: 23 Vampire diaries är tillbaka med en femte säsong. Den nervkittlande serien handlar om Elena (Nina Dobrev), som är en vanlig dödlig mönsterelev som av en händelse träffar de farliga vampyrbröderna Damon (Ian Somerhalder) och Stefan (Paul Wesley). I den fjärde säsongen genomgick Elena en förvandling till vampyr och tillvaron vändes upp och ner i Mystic Falls. Hon förklarade även sin kärlek för en av bröderna, medan den andra tjuvlyssnade i rummet bredvid. I denna säsong börjar några av karaktärerna på college, och chockerande hemligheter kommer upp till ytan. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 GRIMM Grimm är fantasyserien om Portlandpolisen Nick Burkhardt som motvilligt får veta att han tillhör en gammal väktarsläkt som kallas Grimm. Väktarnas uppgift är att skydda människan mot alla mardrömsvarelser med hjälp av ett sjätte sinne och uråldrig kunskap som går i arv. Nick följer sina instinkter för att rädda oskyldiga från namnlösa fasor. Mörkrets makter gör allt de kan för att mörda varje Grimm som står i deras väg, och som vanligt är det en tuff kamp för Nick att hålla sin Grimmidentitet hemlig samtidigt som han ska bekämpa alla namnlösa fasor som dyker upp i hans liv. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY INK MASTER USA I de första två omgångarna av Ink master USA såg vi några av USAs skickligaste tatuerare göra upp i stenhårda tatueringstävlingar och bisarra utmaningar. Nu har det blivit dags för ytterligare 16 bläckkonstnärer att bedömas av rockstjärnan Dave Navarro och hans stenhårda jury. Och det är mycket som står på spel. Hedern. Äran. Ett pris på dollar. De första säsongerna har varit en tittarsuccé hemma i USA och i juryn hittar vi kända mästertatueraren Oliver Peck samt Chris Nunéz, känd från realityserien Miami ink.

NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD

NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD Varmt välkommen till en spännande och fullmatad höst i våra TVkanaler. Om jag ska sammanfatta hösten på MTG TV så skulle jag vilja göra det på två sätt: En kombination av nytt

Läs mer

INNEHÅLL. VAD HANDLAR FILMEN OM?... 22 BERÄTTELSEN SOM VÄV... 22 Hur det kan se ut... 24 Aktiv huvudperson... 24

INNEHÅLL. VAD HANDLAR FILMEN OM?... 22 BERÄTTELSEN SOM VÄV... 22 Hur det kan se ut... 24 Aktiv huvudperson... 24 INNEHÅLL förord...1 1 INLEDNING... 3 ANDRA SKOLOR... 5 OM FILMERNA... 6 FILMTIPS... 7 2 HUR SKA DET GÅ?... 9 Inlevelse och dramaturgi... 10 Författaren som marionettmästare... 12 NYCKELSCENER... 12 Hur

Läs mer

INSIDE DEN NAKNA SANNINGEN OM NUDIE. Nytt magasin! LÄS OM RETAILTRENDER, BUTIKSKONCEPT & INTRESSANTA PROFILER. Butikskoncepten du inte visste fanns

INSIDE DEN NAKNA SANNINGEN OM NUDIE. Nytt magasin! LÄS OM RETAILTRENDER, BUTIKSKONCEPT & INTRESSANTA PROFILER. Butikskoncepten du inte visste fanns RETAIL NEWS INSIDE Retail news INSIDE NUMMER 1 2014 AMF FASTIGHETER VI BLICKAR UTÅT Butikskoncepten du inte visste fanns Nytt magasin! LÄS OM RETAILTRENDER, BUTIKSKONCEPT & INTRESSANTA PROFILER NÖRDARNA

Läs mer

ONS 30 JUNI. ALLSÅNGEN ÄR TILLBAKA Anders Lundin drog i går kväll igång en ny säsong av Allsång på Skansen.

ONS 30 JUNI. ALLSÅNGEN ÄR TILLBAKA Anders Lundin drog i går kväll igång en ny säsong av Allsång på Skansen. Kryss & serier: HÄR LARMAS OFTAST OM SKOTTLOSSNING City har kartlagt det senaste årets larm om skottlossning i Landskrona. Vi tar alla larm på fullaste allvar, säger närpolischef Mats Karlsson. ALLSÅNGEN

Läs mer

film inom vård och omsorg

film inom vård och omsorg film inom vård och omsorg medicinska sjukdomar och skador genetiska sjukdomar neurologiska sjukdomar neuropsykiatriska diagnoser psykologi och psykiatriska diagnoser alkohol, droger och missbruk familj

Läs mer

Brandmän för ett dygn

Brandmän för ett dygn Nr 47 - mars 2010 Brandmän för ett dygn Hanna spanar efter viktiga och onödiga kunskaper Mike och Jesper utforskar soptunnor Emelie och Julia gör sista godistestet Malin frestar med veggo Natalie utmanar

Läs mer

The Work av Byron Katie

The Work av Byron Katie The Work av Byron Katie En introduktion Ingen kan ge dig frihet utom du själv. Denna lilla bok visar hur man gör. Byron Katie Det här häftet presenterar kärnan av The Work av Byron Katie. Tusentals häften

Läs mer

PROFFSTEATER SPELAS PÅ SUNDSGÅRDEN

PROFFSTEATER SPELAS PÅ SUNDSGÅRDEN Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 21. GULDSÄSONGEN I SIFFROR Vem är största busen? Vem har gjort flest mål? City har tittat närmare på siffrorna bakom mästarlaget. PROFFSTEATER SPELAS PÅ

Läs mer

Fullt när hon skulle föda TISDAG 21 JUNI DE FLYDDE VÅLDET PÅ BALKAN MARIA VILL VÄRVA TJEJER BOIS TOG FÖRSTA HEMMASEGERN

Fullt när hon skulle föda TISDAG 21 JUNI DE FLYDDE VÅLDET PÅ BALKAN MARIA VILL VÄRVA TJEJER BOIS TOG FÖRSTA HEMMASEGERN Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 25. DE FLYDDE VÅLDET PÅ BALKAN För 20 år sedan startade det blodiga inbördeskriget på Balkan. City har pratat med tre skåningar som flydde våldet. VÄRLDEN

Läs mer

VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK. popcorn. Unga tankar om film och filmvåld

VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK. popcorn. Unga tankar om film och filmvåld VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK popcorn Unga tankar om film och filmvåld innehåll Förord 5 Inledning 9 Wow! Puh! Film! 17 Action, skräck, porr och tecknat 51

Läs mer

Mensvärk var kronisk sjukdom TORSDAG 7 APR. Jag var orolig. Varför hade jag ont i magen hela tiden, varje dag?

Mensvärk var kronisk sjukdom TORSDAG 7 APR. Jag var orolig. Varför hade jag ont i magen hela tiden, varje dag? Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 21. HELSINGBORGS HETASTE JOBB Madeleine Svensson n och Helené Lars son startade eget som lysande showartister. VÄXJÖ KROSSADE ELITSERIEDRÖMMEN Med siffrorna

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Berättelsen om ett mästerskap

Berättelsen om ett mästerskap 1 Kapitelnamn Berättelsen om ett mästerskap UEFA WOMEN S EURO SWEDEN 2013 JOHAN QUIST Innehåll Inledning 4 Att organisera mellan organisationer 5 Winning Ground 7 Stolt ända in i benmärgen 18 Nya förutsättningar

Läs mer

Människor flyr undan klusterbomber i Syrien

Människor flyr undan klusterbomber i Syrien POSTTIDNING A RETURADRESS: Fria Tidningar ek förening, Box 2034, 128 21 Skarpnäck DEBATT Ge dyslektiker samma chans I ett öppet brev till Skolverket kräver Gro Granqvist och Louise Lindqvist att reglerna

Läs mer

Folkets Bio presenterar. En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet

Folkets Bio presenterar. En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet Folkets Bio presenterar En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet Långt från Jordbro En film om några av Jordbrobarnens barn En film

Läs mer

GÄNGEN I BETONGEN BIKERDRÖMMAR OCH GANGSTA RAP

GÄNGEN I BETONGEN BIKERDRÖMMAR OCH GANGSTA RAP GÄNGEN I BETONGEN BIKERDRÖMMAR OCH GANGSTA RAP Jag har respekt för Hells Angels eftersom det var det första gänget i Skandinavien. Och jag har ännu större respekt för Bandidos, eftersom de vågade stå upp

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

s k a j a g g ö r a?

s k a j a g g ö r a? V a d s k a j a g g ö r a? 31 brev till kvinnojourerna och tjejjourerna 1 Manifest Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem.

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Stora idrottsdagen. När Olyckan är framme. Sponsorjakt på Glimmingehus. Jim Gottfridsson - Årets idrottare manlig 2012

Stora idrottsdagen. När Olyckan är framme. Sponsorjakt på Glimmingehus. Jim Gottfridsson - Årets idrottare manlig 2012 1 2013 YIF Jim Gottfridsson - Årets idrottare manlig 2012 Stora idrottsdagen Sponsorjakt på Glimmingehus När Olyckan är framme - Björn Grön, Gustav Thulin och Kristoffer Ohlson berättar Vi serverar Dagens

Läs mer

PENGAR I TJUST. En tidning om guldkant och vardag från Tjustbygdens Sparbank Nummer 2 2008

PENGAR I TJUST. En tidning om guldkant och vardag från Tjustbygdens Sparbank Nummer 2 2008 En tidning om guldkant och vardag från Tjustbygdens Sparbank Nummer 2 2008 nyhet! private banking Private Banking & James Bond En vinnande ramsa i maris värld entreprenörsakademin två familjer med fyra

Läs mer

PÅ VÄG MOT ÅTERHÄMTNING

PÅ VÄG MOT ÅTERHÄMTNING PÅ VÄG MOT ÅTERHÄMTNING Ett studiematerial om att hantera svåra psykiska besvär Tommy Engman Studiematerialet är framtaget av Återhämtningsprojektet, som är ett samarbete mellan Riksförbundet för Social

Läs mer

100 sätt att börja Älska sig själv

100 sätt att börja Älska sig själv 100 sätt att börja Älska sig själv Ta inte dig själv på för stort allvar! Det leder aldrig till något bra, haha. Om du kan skratta åt sig själv, är du på god väg. Bli kär i dig själv. Tänk på vad som gör

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

Är tv-spel något för seniorer?

Är tv-spel något för seniorer? Är tv-spel något för seniorer? Rapport om projektet PlaymÄker i Södertälje Rapport om projektet PlaymÄker i Södertälje 1 Jag tänker på när pensionärerna först ser mig spela. Då ser de på mig med förvånade

Läs mer

UPPDRAG. Vilhelmina URFOLK & Minoriteter mänskliga rättigheter. Vad är en hjälte? Lokala Eldsjälar S T R A N D S K O L A N. S E

UPPDRAG. Vilhelmina URFOLK & Minoriteter mänskliga rättigheter. Vad är en hjälte? Lokala Eldsjälar S T R A N D S K O L A N. S E S T R A N D S K O L A N V I L H E L M I N A 2 0 1 2 UPPDRAG Vilhelmina Vad är en hjälte? Sidorna 4-5 Lokala Eldsjälar Sidorna 14-15 URFOLK & Minoriteter mänskliga rättigheter Sidorna 8-10 S T R A N D S

Läs mer

En överlevnadsguide för personer med Aspergers syndrom. Av Marc Segar

En överlevnadsguide för personer med Aspergers syndrom. Av Marc Segar En överlevnadsguide för personer med Aspergers syndrom Av Marc Segar Originalets titel: A survival guide for people with Asperger syndrome Översättning: Ingrid Flöistrup Textbearbetning: Gunilla Gerland

Läs mer

DAGYBLADET. Bostadsbristen påverkar oss! Hur bostadsbrist påverkar unga + Vägen till din första bostad s.3-4. Allt om JAZZ + lite till

DAGYBLADET. Bostadsbristen påverkar oss! Hur bostadsbrist påverkar unga + Vägen till din första bostad s.3-4. Allt om JAZZ + lite till DAGYBLADET Bostadsbristen påverkar oss! Hur bostadsbrist påverkar unga + Vägen till din första bostad s.3-4 Den trendiga välgörenheten Volontärarbete blir bara mer och mer populärt bland ungdomar s.8-9

Läs mer

Kvinnligt och manligt ledarskap i arbetslivet

Kvinnligt och manligt ledarskap i arbetslivet Kvinnligt och manligt ledarskap i arbetslivet Vad är ledarskap? De unga angriper det och de äldre längtar efter det. Föräldrarna har förlorat det och polisen söker det. Experter säger sig ha det och konstnärer

Läs mer