DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014"

Transkript

1 DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014 Joachim Nordlind VD för MTG TV Det är dags att presentera våren på MTG TV. En vår som för oss faktiskt började redan i höstas eftersom tablån inte längre gör något vinteruppehåll. Det största som händer är naturligtvis OS. Med det som draglok är vi övertygade om att vår tablå kommer att leverera starkt hela vägen fram till midsommar. OS kommer att ge oss unika möjligheter att visa en större publik vilket fantastiskt utbud vi har på MTG TV. Vårt löfte till tittarna är att vi ska göra allt för att leverera den underhållning de verkligen behöver. Vårt erbjudande vilar på fyra hörnstenar: BREDD. MTG TV består av fyra kanaler. OS kommer gå på två av dem. TV3, den breda underhållningskanalen för hela familjen, är huvudkanal. TV10, sport- och dokumentärkanalen, är sekundärkanal. Båda kanalerna kommer under OS att få en rejäl skjuts i räckvidd. TV6 fortsätter sin urstarka resa bland de yngre männen och TV8 fortsätter att växa i målgruppen år. RELEVANTA BERÄTTELSER. Vikten av starka, relevanta berättelser verkliga eller konstruerade kan aldrig underskattas. Vi måste alltid sträva efter att vara aktuella och relevanta och erbjuda verklighetsflykt, humor, spänning, inspiration och fascination. Vi vill befria våra tittare från vardagens stress och livspussel. Med självförtroende och glimten i ögat. För TV3 betyder det t ex att vi gör Hasselhoff en svensk talkshow, Renées rubriker och Talang Sverige. Program som vi redan nu kan lova kommer att sätta sina spår i sociala medier. Detsamma gäller självklart OS. Drömmen om Sotji är ett egenutvecklat program som illustrerar ett antal elitidrottares förberedelser på vägen fram emot spelen, om deras drömmar, besvikelser och glädje i väntan på OS-drömmen. STÄNDIG UTVECKLING. För oss är det naturligt att aldrig sluta att slipa våra diamanter, samtidigt som vi fortsätter att leta efter nya. Vidareutvecklingen pågår för fullt inom genrer som t ex humor, reality och crime. Under våren kommer ni få se fler spinoffer av program och genrer som tittarna vill se mer av. Exempel på det är Trolljägarna, Eklands, Radiostyrd och Djurens hjältar. PÅ ALLA PLATTFORMAR. MTG TV fortsätter på inslagen bana med unikt innehåll på alla plattformar: livesända eftersnack på Play i kombination med second screen-lösningar, högre interaktion på sociala medier och unika webbisoder. Ett axplock av det unika innehåll som tittarna kan se på webben är: Svenskarna på Madison och Rackartygarna.

2 HASSELHOFF EN SVENSK TALKSHOW SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY USA har Leno och Letterman. Sverige har Skavlan och nu Hasselhoff. Och David Hasselhoff är ingen Skavlan. Han är något helt annat. Han ligger bakom Baywatch världens genom tiderna mest framgångsrika TV-serie. Han har varit en sex symbol i över 30 år. Han är en av världens mest kända människor. Nu är det dags för honom att skaffa sig en egen talkshow. En egen svensk talkshow. So, tell me, why are you famous? Hasselhoffs patenterade öppningsfråga säger mycket om programmet. Programledaren har egentligen ingen relation till Sverige. Eller till svenska kändisar. Oavsett om de heter Reinfeldt, Persbrandt eller Pärson. Men Hasselhoff tar sin uppgift som programledare på största allvar. Han vill verkligen lära känna Sverige, den svenska kulturen och sina svenska gäster. Här finns en möjlighet till andra frågor, en annan form av nyfikenhet, uppriktighet och humor. Hasselhoff en svensk talkshow är, i mångt och mycket, en klassisk talkshow med välkända gäster, förinspelade inslag och exklusiva artistuppträdanden. Men ändå är inget klassiskt. Allt är helt annor lunda. Och allt i Hasselhoffs svenska talkshow är självklart på engelska.

3 TALANG SVERIGE SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Jakten på Sveriges största och mest oväntade talanger kan börja. Under en auditionturné reser Talang Sverige runt till stora arenor i Sverige för att locka fram svenskarnas dolda be gåvningar. Och det finns inga begränsningar för vem som kan delta. Vill du dansa med en häst, göra entré i en monsterbil, spruta eld, utöva livsfarlig luftakrobatik eller bara sjunga så hjärtan brister? Då är du välkommen upp på scenen framför Robert Aschberg, Shirley Clamp, Carolina Gynning och Tobias Eriksson i Talangjuryn. I kulisserna hittar vi programledarna Adam Alsing och Malin Gramer som vägleder de modiga artis terna. Vi vågar redan nu påstå att svenskarna är ett mycket färgstarkt och mer spännande folk än vad du någonsin anat. Talang Sverige sänds i 13 avsnitt varav tre direktsända semifinaler samt en direktsänd final där vinnaren får en miljon kronor.

4 EKLANDS SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Britt Eklands medverkan i Svenska Hollywoodfruar kan liknas vid en trevlig fördrink. Nu är det dags för Britt Ekland X-tra allt. Eklands är en klassisk familjereality med sann Holly woodelit. Det är dags att djupdyka rakt ner i Britts långa karriärs- och familjehistoria. Och oblyga Britt, full av motsatser lika hemtam i städskåpet som på Oscarsgalan har lovat att berätta allt hon kommer ihåg från sina 50 år i kändisvärldens gräddfil. Om filmerna, männen, festerna, sveken, barnen. Vi kommer även att få träffa många av de som var med. Britts vänner. Och hennes barn: Victoria, Nikolaj och T.J. som alla har sina egna spännande och gripande historier. Hur var Britt som mamma? Vad tycker barnen om hennes ambition att på sin ålders höst stärka familjebanden och förena familjen en gång för alla? Är det överhuvudtaget möjligt för en familj som Eklands?

5 DRÖMMEN OM SOTJI OS är mer än en idrottstävling. Det är även en plats där drömmar föds och drömmar dör. Många idrottare har förberett sig ett helt liv för något som avgörs på bara några sekunder. I dokumentärserien Drömmen om Sotji har vi under ett års tid följt de sex svenska OS-hoppen Henrik Lundqvist (hockey), Marcus Hellner (längdskidor), Viktoria och Joshi Helgesson (konståkning), Anna Holmlund (skicross) och Jens Byggmark (alpint). I Drömmen om Sotji får vi följa med till en vardag av hårt arbete där varje stavtag och skridskoskär har samma målsättning att ta sig högst upp på pallen i vinter-os SÄSONG: 1 (forts.) ANTAL AVSNITT: 6

6 MAURO OCH PLURAS TÅGLUFF En dröm är på väg att gå i uppfyllelse för Mauro och Plura. De har länge drömt om att bara få kasta loss från allt ansvar och tågluffa tillsammans i Frankrike. Sagt och gjort. I ett av de mest udda reseprogram som gjorts sätter radarparet sin vänskap på prov med en intim och påfrestande resa längs franska Atlantkusten och Pyrenéerna. Under några sommarveckor skramlar de fram i trånga tågkupéer där timmarna fördrivs med vin, ost, långa konversationer och improviserade musikutbrott. På vägen upptäcker de det franska köket, kulturen och historien, men nu som gäster istället för värdar. Välkommen att följa med på Mauro och Pluras tågluff. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

7 TROLLJÄGARNA SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 5 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Trolljägarna ger sig Robert Aschberg ut i den vildmark som är internet för att jaga fatt på anonyma nättroll som gör livet till ett helvete för sina offer. Och när han har hittat dem får de öga mot öga med Aschberg förklara varför de beter sig som de gör och de får stå till svars IRL, som det kallas i deras värld. Men Trolljägarna slutar inte där. Har nättrollens kränkningar varit riktigt allvarliga får offren hjälp av Juridik institutet för att kräva skadestånd för vad de tvingats gå igenom. I Troll jägarna möter vi kända och okända ansikten som inte bara ger en bild av nätets mörka baksida, utan som även får upprättelse med hjälp av Robban. Tiden är förbi då man utan konsekvenser kan sprida hat på nätet. Jakten har börjat.

8 EFTERLYST SÄSONG: 48 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Sveriges äldsta kommersiella TV-program går in på sin 48:e säsong med Hasse Aro och experten Thomas Bodström vid rodret. Efterlyst fortsätter att effektivt lösa brott år efter år. Under höstsäsongen greps flera grova våldsmän tack vare Efterlysts tittare, och en man som misstänks för mordförsök på en ung kvinna anmälde sig själv efter att ha sett sig själv i programmet. I Efterlyst kan tittarna som vanligt följa polisens arbete med att lösa ouppklarade brott och även hjälpa polisen att hitta efterlysta kriminella.

9 PATRIK MÖTER SÄSONG: 3 (forts.) ANTAL AVSNITT: 6 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Under två säsonger har höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg utmanat och intervjuat några av Sveriges och världens största idrottsstjärnor. Han har kraschat en bil med Kajsa Bergqvist, provocerat fram före detta NHL-proffset Nicklas Lidströms inre Hulk och coachat fotboll med Pia Sundhage. Inför OS i Sotji har Sjöberg nu träffat, utmanat och intervjuat några av våra största tidigare och blivande OS-hjältar. Patrik kollar dagsformen hos bland andra Björn Ferry, Marcus Hellner och längdåkarparet Anna och Emil Jönsson. Patrik arrangerar även sin egen Finnkamp och korsar Östersjön för att möta Juha Mieto, Matti Nykänen och Esa Tikkanen. Med sin unika och rättframma intervjustil lockar Patrik Sjöberg fram sidor av våra atleter som vi aldrig tidigare sett. Och känner vi Patrik rätt så lär han vara noga med att poängtera sina egna tre OS-medaljer. Och, givetvis, att Patrik Sjöberg egentligen är bäst på allt.

10 TOP MODEL SVERIGE SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: TBA VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Sveriges tuffaste modelltävling är äntligen tillbaka! Svenska stjärnmodellen Caroline Winberg är tillsammans med Hollywoodstylisten Jonas Hallberg på jakt efter Sveriges nästa stora toppmodell. Av flera tusen sökande har duon tagit ut de förväntansfulla tjejer som ska slåss om finalplatserna. Finalisterna kan se fram emot sitt livs äventyr med många överraskningar och kampen om den åtråvärda titeln hårdnar för varje dag som går. Varje vecka tvingas den som presterat sämst att lämna tävlingen tills endast en står kvar. Den lyckliga vinnaren blir inte bara Sveriges nya toppmodell, utan vinner även ett mycket åtråvärt pris. Top Model är serien som lyckats bli en kultförklarad publiksuccé och formatet finns i dag i över 30 länder runtom i hela världen. På TV3 har originalformatet Top Model med Tyra Banks i spetsen lockat storpublik säsong efter säsong.

11 HÅRDVINKLAT SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Hårdvinklat gör en ambulerande panel bestående av fem av Sveriges vassaste komiker upp med den gångna veckans roligaste nyheter. Stort som smått. Högt som lågt. Nyheterna dissekeras, analyseras och paketeras med hjälp av både ståupp och paneldiskussioner. Allt med unika twister och hårdvinklade teser. De medverkande komikerna tar även upp vad de anser är veckans viktigaste nyheter. Denna rapport avläggs som en längre ståupp, som efter att den levererats genast utsätts för en rejäl rostning håller nyheten? Håller vinkeln? En sak är klar. Panelen ger sig inte förrän nyheten fått sig en rejäl omgång från alla tänkbara håll. Förutom huvudronden och komikernas rapporter innehåller programmet två specialronder. I telegramronden levererar varje komiker 2 3 korta nyhetstelegram, med en egen humoristisk twist som presenteras som i en nyhetssändning. I Hänt nästa vecka skådar komikerna in i framtiden och rapporterar vad som enligt dem borde hända nästa vecka, baserat på det som redan hänt. Programmet gästas även av nyhetsaktuella personer, som får stå till svars för allt de varit inblandade i under veckan.

12 DRACULA SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 Golden Globe-vinnaren Jonathan Rhys Meyers (känd från The Tudors) spelar en av världens mest ikoniska karaktärer i en glödhet skräckserie. Det är sent 1800-tal och den mystiske greve Dracula har kommit till London, där han utger sig för att vara en amerikansk entreprenör som vill modernisera det viktorianska samhället. Han är särskilt intresserad av den nya tekniken elektricitet något som är användbart för någon som skyr solen. Men samtidigt smider den blod- och kärleks törstande greven andra planer: han ska hämnas på de människor som för många århundraden sedan förbannade honom till odödlighet. Allt verkar gå enligt planen men så blir han förälskad i en kvinna som är skrämmande lik hans avlidna hustru. Skaparna bakom Dracula ger oss en sexig och sofistikerad tolkning av Bram Stokers klassiska roman, och bevisar att en riktigt bra berättelse är odödlig.

13 THE BLACKLIST SÄSONG: 1 (forts.) ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Blacklist hade en fantastisk premiär på TV3. I vår får vi följa den nervkittlande fortsättningen där prisade skådespelaren James Spader spelar Raymond Red Reddington, en avhoppad spion och ett kriminellt geni. Red hjälper FBI att fånga världens värsta brottslingar. Vårens avsnitt tar oss närmare svaret på varför han valt att hjälpa FBI och varför han endast samarbetar med den nyutexaminerade agenten Elizabeth Keen (Megan Boone).

14 RENÉES RUBRIKER SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 11 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Renées rubriker gör Renée Nyberg en djupdykning i aktuella ämnen och tar upp intressanta företeelser, häpnadsväckande händelser och gripande människoöden till diskussion. I varje avsnitt bjuds gäster in till studion, men vi får också följa med Renée ut på exklusiva reportageresor jorden runt. Där gör hon nedslag i verkligheten och möter människor som öppenhjärtigt berättar om sina livsöden och erfarenheter.

15 LYXFÄLLAN Alla kan vi säkert känna igen oss i privatekonomins många fallgropar. Det lättare att låna än någonsin och kreditbolagen står i kö för att locka oss med falska löften om en lyxigare tillvaro. Lyxfällan är en av TV3s största tittarsuccéer genom alla tider, och i nya säsongen fortsätter kampen för att rädda svenska familjer ur ekonomisk härdsmälta. Patrick Grimlund och Magnus Hedberg är två av Sveriges mest meriterade experter inom området och är villiga att slåss till sista svettdroppen. Frågan är om familjerna själva har viljan och orken att stoppa den ekonomiska karusellen? SÄSONG: 16 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

16 PLURAS KÖK SICILIEN SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Välkommen hem till Don Plura på Sicilien. I ett fantastiskt hus i bergen ovanför Cefalu har Plura fått sällskap av Titiyo Jah och Adrian Modiggård för att utforska det verkliga italienska köket. Bland katter och olivträd, med milsvid utsikt över Medel havets klarblå bölja, ska de laga rustik mat. Och självklart kommer Pluras favoritgäster på besök från Sverige. Annars är allt sig likt. Vinet står på bordet, maten står i ugnen och gästerna skakar fram på serpentinvägen uppför berget. Det är magisk stämning och du är inbjuden. När middagen lider mot sitt slut tänds stjärnorna över Sicilien och gästerna värmer sig i sciroccovindarna som sveper in med röd sand från Sahara. Salute!

17 FRANTZÉN STYR UPP SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Två stjärnor i Michelinguiden. Framröstad av Sveriges främsta kockar som Kockarnas kock Hans restaurang är rankad som en av världens absolut bästa. I vår kommer stjärnkrögaren Björn Frantzén att leda ett nytt matprogram på TV3. I Frantzén styr upp undsätter han familjer som på olika sätt kört ordentligt i diket med sin matlagning. En familj som inte får tiden att räcka till. Ett barn som matvägrar. En mamma eller pappa som tappat självförtroendet i köket. En fattig student som lever på nudlar. En ensamstående förälder som är på väg rakt in i väggen. Det finns många fällor i köket och i livet men det finns hjälp att få. I TV3s nya matprogram Frantzén styr upp tar Sveriges främsta kock Björn Frantzén klivet från finkrogen in i svenska vardagskök. Där ska han lösa problem och ge ny inpiration till matlagare över hela landet.

18 DJURENS HJÄLTAR I Djurens hjältar får vi följa vilträddarna Lili Päivärinta, Anneli Berglund och en rad andra passionerade människor som viger sin tid åt att rädda djur. I centrum står naturligtvis djuren och deras ägare, och vi följer med dem på tårdrypande resor från sjuk till frisk. Men ibland händer också det otänkbara då veterinärerna tvingas inse att slaget är förlorat. Serien följer också arbetet vid traumaavdelningen på Väsby djursjukhus. Där jobbar veterinärerna Marie, Jannis och Ash dygnet runt med att försöka rädda sina små patienter. Här kan skillnaden mellan katastrof och ett lyckligt slut handla om minuter. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

19 SVENSKARNA PÅ MADISON (prel. titel) SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 Välkommen till verklighetens Mad Men. I den här programserien möter vi ett gäng unga, svenska reklamkreatörer som blivit framgångsrika i New York. De är alla i olika stadier av sina karriärer och sina liv och har alla sin egen historia att berätta. Hur hamnade de i New York? Hur var omställningen från jantelagens Sverige till det benhårda arbetsklimatet på Manhattan där lycka enbart mäts i framgång och pengar? Vi får följa deras liv på och utanför reklambyrån när de skapar kampanjer till några av världens ledande varumärken. Ett liv som präglas av stenhårt arbete och där kraven på att leverera är skyhöga. Vi följer skapandeprocessen från början till slut. Nattliga brainstorms med högt koffeinintag varvas med pitchångest och sömndruckna morgonmöten i valfritt konferensrum. Samtidigt lever de drömmen och har nått dit bara ett fåtal av deras svenska kollegor på hemmaplan någonsin kommer att nå. Parallellt med arbetet får vi också en inblick i deras vardagsliv där coola takfester i Brooklyn varvas med mindre glamourösa vardagsbestyr som lägenhetsletande, hemlängtan och kärleksbekymmer.

20 THE CRAZY ONES SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN Oscarvinnaren Robin Williams gör comeback i denna galna komediserie. Möt reklambossen Simon Roberts, vars märkliga arbetssätt säkerligen hade fått honom avskedad om han inte själv vore chef. Simon driver en reklambyrå som ansvarar för några av världens största varumärken. Men allra viktigast för honom är att ha dottern Sydney (Sarah Michelle Gellar) vid sin sida. Som kollega är Sydney hans raka motsats. Hon är skärpt, organiserad och angelägen att bygga upp sin karriär, men tvingas ständigt att agera förälder till sin barnslige far. Vi träffar även den stilige Zach, den vackra och listiga assistenten Lauren, samt den kreativt ansvarige Andrew som är lika hårt arbetande som han är neurotisk. Tillsammans kämpar de för att briljera i reklamvärlden och kunderna tycks vilja köpa allting den galna byrån har till försäljning. Komediserien är skapad av David E Kelly (Ally McBeal, Boston Legal).

21 MICHAEL J FOX SHOW Titta vem som är tillbaka i TV-rutan! New Yorks mest älskade nyhetsankare, Mike Henry (Michael J Fox) sa upp sig från jobbet för att få umgås med familjen efter att ha fått diagnosen Parkinsons sjukdom. Men nu, fem år senare, börjar barnen att växa upp och Mike är rastlös. Hans gamle chef Harris Green (Wendell Pierce från The Wire) saknar honom på jobbet och tar till alla knep för att få honom att komma tillbaka. Till exempel att få Mike att tro att det var hans egen idé. Efter många misslyckade försök lyckas Mikes familj, som inte vill att han ska fastna i huset, äntligen få honom att stöta ihop med Green. Så nu jonglerar Mike hem, familj och karriär, precis som på den gamla goda tiden. Rollen som Mikes hustru spelas av Betsy Brandt (Breaking Bad). I de övriga rollerna ser vi Conor Romero (American Gangster), Juliette Goglia (Easy A), Jack Gore och Katie Finneran (I Hate My Teenage Daughter). Michael J Fox är även exekutiv producent. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 30 LÄNGD: TBA

22 SLEEPY HOLLOW SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Välkommen till Sleepy Hollow och en nytappning av Washington Irvings klassiska spökhistoria. Efter att elitsoldaten Ichabod Crane (Tom Mison) avlidit år 1790 under ett uppdrag, vaknar han plötsligt i Sleepy Hollow och inser att året är Men återupplivad tillsammans med vår hjälte är även den huvudlöse ryttaren, som nu åter härjar i staden. Och det är bara början. Den skoningslöse motståndaren visar sig vara endast en av totalt fyra ryttare som Ichabod måste krossa. Han tvingas att samarbeta med den hårdbarkade polisen Abbie Mills (Nicole Beharie) för att rädda Sleepy Hollow och resten av världen. I övriga roller ser vi bland annat komikern Orlando Jones och svenska stjärnskottet Katia Winter. Manus är skrivet av Alex Kurtzman och Roberto Orci (Star Trek, Cowboys & Aliens). Regissör är Len Wiseman, som tidigare gjort filmer som Underworld och Die hard 4.

23 REVENGE SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I de nya avsnitten av Revenge drar sommarsäsongen igång i The Hamptons och Emily Thornes hämndbegär får nytt bränsle. Samtidigt återvänder Victoria Graysons son till familjen vilket driver Emilys plan till sin spets. Revenge är serien som tar språng ur de dramatiska känslor en vitglödgad hämnd bottnar i. Emily Thorne vet vad hon vill. Att glömma och förlåta är inte hennes melodi. Nu ska de som förstörde hennes pappas liv och gjorde hennes barndom till ett helvete få betala.

24 EAT, DRINK, LOVE I nya serien Eat, Drink, Love följer vi fem vänner och singelkvinnor som alla kämpar för att ta sig till toppen av Los Angeles mansdominerade krogvärld. Vi möter krogskribenten Kat Odell, konditorn Waylynn Lucas, agenten Brenda Urban, kocken Nina Clemente och PR-kvinnan Jessica Miller fem smarta framgångsrika singlar som ständigt är på jakt efter den perfekta måltiden och den perfekta partnern. Och deras vänskap är lika viktig som deras yrkeskompetens, för utan uppbackning riskerar de alla att ätas upp i den knivskarpa konkurrens som råder i Los Angeles krogvärld. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

25 JUNIOR MASTERCHEF USA SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 7 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Succéserien reser västerut. Nu måste amerikanska deltagare i åldrarna 8 13 år visa att även minderåriga kockar kan vara hejare i köket. Den prisbelönte programledaren Gordon Ramsay får sällskap i domarpanelen av krögaren Joe Bastianich och kocken Graham Elliot. Detta gäng matexperter kommer att lära de hoppfulla deltagarna viktiga yrkesknep och uppmuntra dem på resans gång. Men ingen sitter säkert det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen. Endast 24 unga amatörkockar kvarstår efter den rikstäckande talangjakten. Nu måste de utvalda tävla i en rad matdueller och kulinariska uppdrag. De måste bland annat ansvara för serveringen på en exklusiv restaurang. Ålder behöver inte spela någon roll i köket men vem kommer att imponera på Gordon Ramsay och hans domarpanel och bli Mästerkock?

26 BONES Sedan 2005 är kriminalserien Bones en av de mest populära serierna i USA. I säsong nio följer vi hur doktor Temperance Bones Brennan klarar av det nya livspusslet med barn och livspartnern, FBI-agenten Seeley Booth. Nu måste de samarbeta för att lösa svåra, mystiska och morbida brott på jobbet. Samtidigt som familjelivet ska fungera när de kommit hem. Brennan är den bästa rättsmedicinska antropologen och tillsammans med den kaxiga FBI-agenten Booth är de ett oslagbart team. Bones är skapad av Hart Hanson och är löst baserad på författaren och rättsmedicinska antropologen Kathy Reichs liv. I huvudrollerna ser vi Emily Deschanel och David Boreanaz. SÄSONG: 9 (forts.) ANTAL AVSNITT: 24 CHICAGO FIRE SÄSONG: 2 (forts.) ANTAL AVSNITT: 22 I Chicago Fire följer vi den dramatiska vardagen på brandstation 51 i den amerikanska storstaden Chicago. Här är dramatiska husbränder och barnfamiljer som sitter fast i brinnande bilar vardag. Serien handlar också om rivaliteten mellan de ärrade männen och skuldkänslorna efter den dödsolycka som drabbar stationen.

27 NAVY CIS SÄSONG: 11 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Navy CIS handlar om den amerikanska flottans brottsutredande avdelning NCIS. I spetsen för gruppen har vi den kompetente och kaxige Jethro Gibbs. Han får som vanligt uppbackning av sitt ytterst skickliga team där Anthony DiNozzo, Ziva David, Timothy McGee, Donald Ducky Mallard och den originella kriminalteknikern Abby Sciuto ingår. I rollerna ser vi Mark Harmon, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Sean Murray, David McCallum samt Pauley Perrette. I USA drar Navy CIS storpublik säsong efter säsong. MASTERCHEF USA SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 25 LÄNGD: 60 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Amatörkockar från hela USA får chansen att bevisa att de har vad som krävs för att bli nästa Masterchef. Deltagarna lagar sina signaturrätter i hopp om att domarna ska låta dem gå vidare i tävlingen. Programledaren Gordon Ramsay är också känd för sitt temperamentsfulla humör och sitt internationella imperium av Michelinbelönade restauranger.

28 RADIOSTYRD SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Radiostyrd är ett program där fyra kompisar tävlar i de mest pinsamma utmaningar du kan tänka dig och allt spelas in av dolda kameror. Det spelar ingen roll vem som vinner men en sak är klar ingen vill förlora. För den som förlorar straffas med en rejält förödmjukande utmaning. Vad är grabbarna villiga att göra för att undvika förlust och straffet som följer? Och utmaningarna är inte lätta. Vad sägs om att äta mat från en fullständig främlings tallrik på en finare restaurang? Eller att skapa det värsta första intrycket någonsin på en speed date? Och för att göra det ännu värre du får inte veta vad utmaningen går ut på innan du ska utföra den. Radiostyrd är den svenska versionen av det amerikanska succéformatet Impractical Jokers som blivit oerhört framgångsrikt i USA och Storbritannien och en klickraket på Youtube. De fyra vännerna är Andreas Karlsson, Johannes Johansson, Erik Myrlund Varo och Mikael Koppelman.

29 BROOKLYN NINE NINE SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY I denna komediserie spelar Uppdrag Mord-stjärnan Andre Braugher en rigid polischef som försöker få fason på stökiga kriminalpolisen Jake Peralta (Emmybelönade Andy Samberg från Saturday Night Live). Jake är begåvad nog att varken ha behövt arbeta hårt eller följa reglerna under sin karriär. Kanske är det därför han har lyckats gripa flest brottslingar av alla sina kollegor. När nya stationsbefälet Ray Holt (Braugher) anländer är han fast besluten att reglementena ska följas till punkt och pricka, något som rimmar illa med Jakes och hans kollegors fria arbetsmetoder. Samtidigt är de djupt dedikerade till sitt arbete att skydda och tjäna stadens medborgare. Förutom Braughers och Sambergs fina samspel får vi se en hel del gästinhopp från Sambergs Saturday Night Live-kollegor.

30 RACE TO THE SCENE Alla älskar att fly in i filmens värld. Det enda som möjligen skulle kunna vara mer spännande vore att själv medverka i de klassiska filmerna. Actionskådisen Dolph Lundgren är programledare för denna adrenalinspäckade serie där filmälskare transporteras från sin soffa rakt in i sina favoritögonblick från filmhistorien. Deltagarna tävlar i par och måste utföra stenhårda utmaningar, inspirerade av minnesvärda filmscener. Dessa uppdrag utspelar sig på samma platser där de ursprungliga scenerna spelades in. Följ med till Hollywood och se deltagarna kämpa till det yttersta, bland annat i scener från E.T., Terminator 2: Judgement Day och Speed. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8

31 CHAMPIONS LEAGUE Se världens absolut bästa lag mäta sina krafter med varandra i Champions League. I TV6 ser du matcher från världens bästa klubblagsturnering. Följ stjärnor som Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo på deras väg mot pokalen.

32 DADS SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Lär känna de framgångsrika barndomsvännerna Eli och Warner vars liv helt vänds upp och ner när deras pappor flyttar hem till dem. I rollen som Eli ser vi Seth Green (Family Guy) och Warner spelas av Giovanni Ribisi (My Name is Earl, Avatar). De är i 30-årsåldern och driver tillsammans den framgångsrika firman Ghost Child Games som utvecklar TV-spel. Warner är gift, har två barn och måste dagligen brottas med familjeliv, karriär och inte minst sina svaga nerver. Eli å sin sida är stökig, konstant pårökt och har seriösa problem att ta sig i kragen. När deras påfrestande pappor plötsligt flyttar in sätts allas relationer på prov. Kommer de belägrade sönerna att kunna hålla fortet?

33 CONTINUUM SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Det är 2077 och en grupp fanatiska terrorister flyr undan sin planerade avrättning genom att resa tillbaka i tiden till år Av misstag tar de med sig polisen Kiera Cameron, som nu plötsligt står ensam i en värld hon inte känner igen. Hon kan inte ta sig tillbaka och måste nu jaga terroristerna som är fria i vårt, för henne primitiva, samhälle. Hon infiltrerar den lokala polisen och kämpar mot klockan för att spåra upp brottslingarna innan de ändrar historiens gång. I rollerna ser vi Rachel Nichols (Alias, Criminal Minds), Victor Webster (Castle, Melrose Place) och Erik Knudsen (Jericho, Scream 4).

34 ANGER MANAGEMENT SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN Charlie Sheen är tillbaka som Charlie Goodson, den före detta basebollstjärnan som förstörde sin karriär på grund av sitt våldsamma humör och därför utbildade sig till anger management-terapeut. Samtidigt som Charlie hjälper andra att arbeta med sin ilska så kämpar han på egen hand hos terapeuten Kate, som mot all läkaretik också är hans älskarinna. Charlies sökande efter inre lugn underlättas inte heller av hans dysfunktionella relationer med såväl exfru som en dotter som lider av tvångssyndrom. Så. Ta nu ett djupt andetag och räkna långsamt till tio. 2 ½ MÄN SÄSONG: 11 (forts.) ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN Varats olidliga svårhet fortsätter att locka fram skratt när vi fortsätter följa de socialt handikappade figurerna hemma hos Walden Schmidt. Ashton Kutcher spelar den sexiga IT-miljardären Walden som kämpar på med sina misslyckade kärleksrelationer. Hans ofrivillige kompis Alan Harper brottas med en märklig livssituation, i vilken han och hans son tvingas vara inneboende hos Schmidt eftersom de inte har råd med eget boende. Hemhjälpen Berta behåller sin position som damen med den fräckaste svadan i amerikansk TV.

35 VAMPIRE DIARIES SÄSONG: 5 ANTAL AVSNITT: 23 Vampire diaries är tillbaka med en femte säsong. Den nervkittlande serien handlar om Elena (Nina Dobrev), som är en vanlig dödlig mönsterelev som av en händelse träffar de farliga vampyrbröderna Damon (Ian Somerhalder) och Stefan (Paul Wesley). I den fjärde säsongen genomgick Elena en förvandling till vampyr och tillvaron vändes upp och ner i Mystic Falls. Hon förklarade även sin kärlek för en av bröderna, medan den andra tjuvlyssnade i rummet bredvid. I denna säsong börjar några av karaktärerna på college, och chockerande hemligheter kommer upp till ytan. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 GRIMM Grimm är fantasyserien om Portlandpolisen Nick Burkhardt som motvilligt får veta att han tillhör en gammal väktarsläkt som kallas Grimm. Väktarnas uppgift är att skydda människan mot alla mardrömsvarelser med hjälp av ett sjätte sinne och uråldrig kunskap som går i arv. Nick följer sina instinkter för att rädda oskyldiga från namnlösa fasor. Mörkrets makter gör allt de kan för att mörda varje Grimm som står i deras väg, och som vanligt är det en tuff kamp för Nick att hålla sin Grimmidentitet hemlig samtidigt som han ska bekämpa alla namnlösa fasor som dyker upp i hans liv. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY INK MASTER USA I de första två omgångarna av Ink master USA såg vi några av USAs skickligaste tatuerare göra upp i stenhårda tatueringstävlingar och bisarra utmaningar. Nu har det blivit dags för ytterligare 16 bläckkonstnärer att bedömas av rockstjärnan Dave Navarro och hans stenhårda jury. Och det är mycket som står på spel. Hedern. Äran. Ett pris på dollar. De första säsongerna har varit en tittarsuccé hemma i USA och i juryn hittar vi kända mästertatueraren Oliver Peck samt Chris Nunéz, känd från realityserien Miami ink.

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE Hej! Eftersom vi alla har förändrat hur vi konsumerar underhållning så är det naturligt för oss på MTG TV att även förändra det sätt som vi ser på våra program. Därför är det

Läs mer

MORDEN I MIDSOMER SPONS PLAY

MORDEN I MIDSOMER SPONS PLAY TABLÅER I DECEMBER DECEMBER MORDEN I MIDSOMER SPONS PLAY Nu kommer ännu en säsong av den omåttligt populära deckarserien Morden i Midsomer. Vi möter John Barnaby (Neil Dudgeon) och assistenten Ben Jones

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Det sista slaget. www.viljaforlag.se. Arbetsmaterial LÄSARE. Författare: Tomas Dömstedt

Det sista slaget. www.viljaforlag.se. Arbetsmaterial LÄSARE. Författare: Tomas Dömstedt Arbetsmaterial LÄSARE Det sista slaget Författare: Tomas Dömstedt Bakgrund Det här materialet hör till boken Det sista slaget som är skriven av Tomas Dömstedt. Materialet är tänkt som ett stöd för dig

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Konsten att ta en chans och få saker att hända! Vad krävs för att vi ska nå våra mål och förverkliga våra drömmar? Hur blir man bra på något? Standardtipset

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap }

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap } { ledarskap } VAD HAR PERSONER SOM WALT DISNEY, OPRAH WINFREY, STEVE JOBS OCH ELVIS PRESLEY GEMENSAMT? JO, DE HAR ALLA MISSLYCKATS. VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! V isste du att de flesta framgångsrika

Läs mer

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Ensam och fri Författare: Kirsten Ahlburg Bakgrund Ensam och fri är en berättelse om hur livet plötsligt förändras på grund av en skilsmässa. Vi får följa Lena och hennes tankar

Läs mer

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom Då var det dags igen för lite nya boktips! Vi hoppas ni ska bli inspirerade och komma till biblioteket och låna lite böcker! Ha det gott i solen! /Martina och Petra Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare:

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

MILLION DOLLAR LISTING

MILLION DOLLAR LISTING TABLÅER I JUL/AUG JULI/AUGUSTI MILLION DOLLAR LISTING Yr SPONS PLAY v. 19 Tisdagar 20.00 5 Svenska mäklaren Fredrik Eklund har sålt lägenheter till Cameron Diaz, John Legend och Daniel Craig. Nu är han

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Fackbok (barn & ungdom)

Fackbok (barn & ungdom) Äntligen är vi åter med nya boktips lagom till sportlovet. Hoppas alla lässugna får möjlighet att läsa lite nya böcker nu när ni är lediga. Denna gång tipsar vi om lite nytt lättläst och annat smått och

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia SVT1 Kanalplats: 1 Sveriges första tv-kanal som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och

Läs mer

Frågor. Elevuppgifter nivå 13. Kap. 1

Frågor. Elevuppgifter nivå 13. Kap. 1 Elevuppgifter nivå 13 Frågor Kap. 1 1. Vad gick spelet Odysseus ut på? 2. Hur många män hade Odysseus vid spelets början? 3. Vem var Olle? 4. Varför var Olle elak mot Jim? 5. Varför var Jims pappa inte

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

PARNEVIKS SPONS VIAFREE

PARNEVIKS SPONS VIAFREE FEBRUARI PARNEVIKS Premiär Dag Tid Yr/Ep SPONS VIAFREE v.6 Tisdag 20.00-21.00 3/8 Parneviks är tillbaka på TV3 med en tredje säsong. Trots att familjen numera är utspridd över världen kunde de inte motstå

Läs mer

FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC.

FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC. 4 DRÖMMEN OM Thomas och Helen har byggt tre hus i New England-stil FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC. 5 NEW ENGLAND l med Willa

Läs mer

Analys av Hungerspelen

Analys av Hungerspelen Analys av Hungerspelen Sammanfattning av boken Hungerspelen, som är skriven av Suzanne Collins, utspelar sig i Amerikas framtid där alla stater delats upp i olika distrikt, landet kallas Panem. Katniss

Läs mer

MÖTET. Världens döttrar

MÖTET. Världens döttrar Världens döttrar Fotografen Lisen Stibeck har porträtterat unga flickor runt om i världen. De har alla olika uppväxt, bakgrund och möjligheter men ändå har de tre saker gemensamt. Oro, förvirring och framtidsdrömmar.

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

Innehållsfrågor till boken Hungerspelen

Innehållsfrågor till boken Hungerspelen Innehållsfrågor till boken Hungerspelen 1. Beskriv Katniss Everdeen så utförligt du kan. 2. Varför är hon så duktig på att jaga? 3. Vem är Prim och varför heter hon så? 4. Berätta hur det ser ut och fungerar

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

VICTORIA S SECRET FASHION SHOW

VICTORIA S SECRET FASHION SHOW DECEMBER VICTORIA S SECRET FASHION SHOW I ett år har vi väntat och nu är det äntligen dags! Victoria's änglar intar catwalken på Victoria's Secret Fashion Show. Vi ser årets sexigaste underkläder visas

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Malin Sandstedt. Smuts

Malin Sandstedt. Smuts Smuts Smutsen bränner i såren på flickans bara fötter. Döda rosentaggar river och färgar hennes ben i rött. Hon vandrar till ljudet av sin egen viskande röst. Den vita klänningen är inte längre vit utan

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Arbetsmaterial LÄSAREN Märtas tavlor Författare: Johanna Immonen. www.viljaforlag.se

Arbetsmaterial LÄSAREN Märtas tavlor Författare: Johanna Immonen. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Märtas tavlor Författare: Johanna Immonen Bakgrund Det här materialet hör till boken Märtas tavlor som är skriven av Johanna Immonen. Materialet är tänkt som ett stöd för dig som

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Extratips. Lärarhandledningen är gjord av Ulf Nilsson, lärare i svenska och SO på Skönadalsskolan.

Extratips. Lärarhandledningen är gjord av Ulf Nilsson, lärare i svenska och SO på Skönadalsskolan. Extratips Lärarhandledningen är gjord av Ulf Nilsson, lärare i svenska och SO på Skönadalsskolan. Boken finns som ljudbok, inläst av Astrid Lindgren. Låt eleverna lyssna på något eller några av kapitlen.

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

kunglig sago nytt fabler kon! sagor folksagor

kunglig sago nytt fabler kon! sagor folksagor kunglig sago nytt kon! sagor fabler folksagor Folksagor En folksaga är en saga som man har berättat i århundraden. Den har gått i muntligt tradition fram tills för ca 100 år sedan, då man började skriva

Läs mer

Tunadalskyrkan e tref. Joh 11:28-44 Döden och Livet

Tunadalskyrkan e tref. Joh 11:28-44 Döden och Livet 1 Tunadalskyrkan 150920 16 e tref. Joh 11:28-44 Döden och Livet Döden och Livet är temat för dagens texter i kyrkoåret. Ett tema som genom allt som händer i världen just nu blivit mer aktuellt än någonsin.

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

1 2 3 4 Timmar Totalt konsumerade timmar per vecka under v. 22-39 800 000 700 000 600 000 500 000 400 000 300 000 SVT MTG TV TV4 SBS TV 200 000 100 000 0 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Läs mer

Varför är jag inte normal!?

Varför är jag inte normal!? Hur började allt och hur gick allting snett? Varför är jag inte normal!? Mitt liv har alltid varit perfekt. Jag var så kallad normal. Jag var den som alla ville snacka med och umgås med efter skolan. Men

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

Läsnyckel Amulett Bok fyra: Det sista rådet av Kazu Kibuishi översatt av Marie Helleday Ekwurzel

Läsnyckel Amulett Bok fyra: Det sista rådet av Kazu Kibuishi översatt av Marie Helleday Ekwurzel Läsnyckel Amulett Bok fyra: Det sista rådet av Kazu Kibuishi översatt av Marie Helleday Ekwurzel Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna

Läs mer

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11 Avigajl Förra söndagen sa jag att denna söndag skulle det handla om Avigail och de flesta av er såg ut som frågetecken. Och vem vet, det kanske ni kommer att göra idag också efter den här predikan. Jag

Läs mer

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler En lättläst bok med tilltalande layout. Författarna skriver om barnets utveckling och omvårdnad, med tips om t.ex. amning, sömn, tandborstning

Läs mer

Kusten är. av jonas mattson. 58 home & country

Kusten är. av jonas mattson. 58 home & country Kusten är klar av jonas mattson Thomas och Helen i Göteborg har genom åren byggt flera hus i New England-stil. Om man inte visste bättre skulle man vid åsynen av deras lyckade byggnationer kunna svurit

Läs mer

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det« >>VERKLIGHETENS FOLK >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«på en teater har man på uppdrag av regeringen dragit igång ett

Läs mer

DÖDLIG törst Lärarmaterial

DÖDLIG törst Lärarmaterial sidan 1 Författare: Peter Gotthardt Vad handlar boken om? I staden där Anna, Siri och Lina bor finns ett gammalt hus som alla kallar Slottet. Det är ett mystiskt hus där helt otroliga saker kan hända.

Läs mer

Releaser Kvartal 3. Kontakt HYR och KÖP Henrik Johansson (order@njutafilms.com) Mer info om samtliga titlar http://www.njutafilms.

Releaser Kvartal 3. Kontakt HYR och KÖP Henrik Johansson (order@njutafilms.com) Mer info om samtliga titlar http://www.njutafilms. Releaser Kvartal 3 2016 Releasedatum: Hyrtitlar Njutafilms Q3 2016: 1 augusti Pojken och världen (Biovisad) 8 augusti Två nätter till morgon (Biovisad) 15 augusti Det helt nya testamentet (Biovisad) 12

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Josefine Ottesen Boken handlar om: Boken är en grekisk saga, som handlar om den grekiske pojken Teseus. Han börjar bli tillräckligt gammal, för att lämna sin mamma och morfar. Han vill

Läs mer

Lugnet och närvaron som kom till mig där när jag tittade ut över havet var som balsam för själen. Flyttlasset till ön

Lugnet och närvaron som kom till mig där när jag tittade ut över havet var som balsam för själen. Flyttlasset till ön THE NOA STORY Livet är inget genrep, tänkte Noa Fridmark och sade upp sig från sitt toppjobb. Utan att veta det öppnade han då en ny dörr i livet som ledde fram till den flerfaldigt prisbelönta drycken

Läs mer

aktiviteter på MMK 19 23 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 19 23 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 19 23 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Äventyrsklubben 14.30 16.00 Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

Joh. 10:1-10 3:e sönd. efter påsk. 090426.

Joh. 10:1-10 3:e sönd. efter påsk. 090426. Joh. 10:1-10 3:e sönd. efter påsk. 090426. Ovanför våran säng där hemma så hänger det en gammal tavla. Den föreställer den gode herden som i en kuslig och farlig terräng sträcker sig efter det förlorade

Läs mer

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Läsnyckel Drakula- klubben och spöket av Sissel Dalsgaard Thomsen illustrationer av Rasmus Bregnhøi

Läsnyckel Drakula- klubben och spöket av Sissel Dalsgaard Thomsen illustrationer av Rasmus Bregnhøi Läsnyckel Drakula- klubben och spöket av Sissel Dalsgaard Thomsen illustrationer av Rasmus Bregnhøi Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning än tidigare. Vi

Läs mer

Läsnyckel Lukas är en drak- krigare av Dorthe Skytte illustrationer av Kim Dalsgaard

Läsnyckel Lukas är en drak- krigare av Dorthe Skytte illustrationer av Kim Dalsgaard Läsnyckel Lukas är en drak- krigare av Dorthe Skytte illustrationer av Kim Dalsgaard Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning än tidigare. Vi vill att böckerna

Läs mer

Mitt namn är Satu Nordberg, jag kommer från Kyrkogårdsö som hör till Kökar kommun.

Mitt namn är Satu Nordberg, jag kommer från Kyrkogårdsö som hör till Kökar kommun. FÖRETAGSJUNTAN ULFSBY GÅRD 28.2.2009 Hej! Mitt namn är Satu Nordberg, jag kommer från Kyrkogårdsö som hör till Kökar kommun. Kyrkogårdsö är en liten ö med tre gårdar, nu finns det två bosatta familjer

Läs mer

Kärlek nu och för alltid. Studiehäfte av Henrik Steen

Kärlek nu och för alltid. Studiehäfte av Henrik Steen Kärlek nu och för alltid Studiehäfte av Henrik Steen Innehåll Introduktion 4 Helt älskad älska helt 5 1. Helt älskad älska helt / Synen 5 2. Smaken / Hörseln 7 3. Känseln / Lukten 9 Fördjupningsruta:

Läs mer

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante Caroline Hainer Inte helt hundra Volante Stockholm 2013 Inledning Men är det inte bäst att bara strunta i det helt och hållet, säger jag till terapeuten. Bara utfärda ett totalt relationsförbud helt enkelt.

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Tunadalskyrkan Luk 7: Ett heligt mysterium

Tunadalskyrkan Luk 7: Ett heligt mysterium 1 Tunadalskyrkan 130915 Luk 7:11-17 Ett heligt mysterium Olika bibelöversättningar ger olika varianter av bibeltexten. I en av de nyare The Message på svenska är det också tillrättalagt för att det lättare

Läs mer

lll#vyazc#cj CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen 1/5 17 sön e Trefaldighet Guds kärlek till oss Psalmer: 18, Ps 111, 242, 28, 157, L211 Texter: Pred 12:1-7, 1 Joh 4:13-21, Matt 6:19-24 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus.

Läs mer

MORDET SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr / Ep. v. 4 Tisdag 1/5 21.00

MORDET SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr / Ep. v. 4 Tisdag 1/5 21.00 JANUARI MORDET Mordet är en serie dramadokumentärer där vi berättar gripande historier om fem svenska mordfall med offret som utgångspunkt. Vem var han/hon och vad låg egentligen bakom tragedin? Den röda

Läs mer

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting.

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting. Allting nytt Påskdagen 100403 1 Att hitta ingenting kan det va nå`t Det var ju det man gjorde den första påskdagsmorgonen. Man gick till graven där man lagt Jesus och man hittade ingenting. Ibland är det

Läs mer

En Raggningsexperts Bekännelser

En Raggningsexperts Bekännelser En Raggningsexperts Bekännelser AV: Dennis Danielsson Förord Dom allra flesta av oss har någon gång i sitt liv gjort saker man sedan ångrat, vissa har gjort fler saker och andra har gjort färre. Den stora

Läs mer

Se, jag gör allting nytt.

Se, jag gör allting nytt. Se, jag gör allting nytt. I bibelns sista bok, uppenbarelseboken, kan man i ett av de sista kapitlen läsa hur Gud säger Se jag gör allting nytt (Upp 21:5). Jag har burit med mig de orden under en tid.

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET

AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET BILD Johan Stål, WR Örebro Black Knights Superserien MVP 2013 Välkommen! Det gröna gräsets schack! Vi är på en resa.

Läs mer

ALL WE NEED IS LOVE 2016

ALL WE NEED IS LOVE 2016 ALL WE NEED IS LOVE 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING We hate cancer Porslinsfabriken Köksfabriken Trollfabriken 3 4 8 16 HELP US FIGHT IT... Livet far förbi. Vi människor jäktar och stannar sällan upp och utvärderar

Läs mer

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna Lättläst Om FN och de mänskliga rättigheterna FN betyder Förenta Nationerna. FN är en organisation som bildades efter andra världskriget. Alla länder

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin!

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! Nr 7163 november april 2007 2009 Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! En nystartad barngrupp med teaterövningar mixade med sång! Björn Stoltz, Agneta Ljungström och Sylvi Viberg är ledare.

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut ovellens uppbyggnad I Svenska Direkt 7 fick du lära dig hur en berättelse är uppbyggd med handling, karaktärer och miljöer: Något händer, ett problem uppstår som måste lösas och på vägen mot lösningen

Läs mer

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING >>Fångad av nätet

Läs mer

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL Skellefteå skriver # 6 Hålet En berättelse från Skellefteå Författaren & Skellefteå berättarförening 2013 Tryck: Skellefteå Tryckeri, april 2013 Jag var ute

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA Kyss aldrig en groda En liten bredvidberättelse om jakten på en groda att kyssa till prins ROLLER FAMILJEN PÅ SLOTTET FAMILJEN I STUGAN GRODJÄGARNA DOM ONDA MAKTERNA TROLLKARLEN BORROR (GRODAN / HÄSTEN)

Läs mer

Läsnyckel Skot på barnhem av Oscar K. illustrationer av Dorte Karrebæk översättning av Marie Helleday Ekwurtzel

Läsnyckel Skot på barnhem av Oscar K. illustrationer av Dorte Karrebæk översättning av Marie Helleday Ekwurtzel Läsnyckel Skot på barnhem av Oscar K. illustrationer av Dorte Karrebæk översättning av Marie Helleday Ekwurtzel Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning än

Läs mer

Fräs, den lilla panterkatten

Fräs, den lilla panterkatten Fräs, den lilla panterkatten Det handlar om en liten kattunge som hade tappat bort sin mamma. Och så går han iväg, för han vill inte vara på ett ställe. Så hittar han ett hus och familjen som bor i det

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer