DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014"

Transkript

1 DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014 Joachim Nordlind VD för MTG TV Det är dags att presentera våren på MTG TV. En vår som för oss faktiskt började redan i höstas eftersom tablån inte längre gör något vinteruppehåll. Det största som händer är naturligtvis OS. Med det som draglok är vi övertygade om att vår tablå kommer att leverera starkt hela vägen fram till midsommar. OS kommer att ge oss unika möjligheter att visa en större publik vilket fantastiskt utbud vi har på MTG TV. Vårt löfte till tittarna är att vi ska göra allt för att leverera den underhållning de verkligen behöver. Vårt erbjudande vilar på fyra hörnstenar: BREDD. MTG TV består av fyra kanaler. OS kommer gå på två av dem. TV3, den breda underhållningskanalen för hela familjen, är huvudkanal. TV10, sport- och dokumentärkanalen, är sekundärkanal. Båda kanalerna kommer under OS att få en rejäl skjuts i räckvidd. TV6 fortsätter sin urstarka resa bland de yngre männen och TV8 fortsätter att växa i målgruppen år. RELEVANTA BERÄTTELSER. Vikten av starka, relevanta berättelser verkliga eller konstruerade kan aldrig underskattas. Vi måste alltid sträva efter att vara aktuella och relevanta och erbjuda verklighetsflykt, humor, spänning, inspiration och fascination. Vi vill befria våra tittare från vardagens stress och livspussel. Med självförtroende och glimten i ögat. För TV3 betyder det t ex att vi gör Hasselhoff en svensk talkshow, Renées rubriker och Talang Sverige. Program som vi redan nu kan lova kommer att sätta sina spår i sociala medier. Detsamma gäller självklart OS. Drömmen om Sotji är ett egenutvecklat program som illustrerar ett antal elitidrottares förberedelser på vägen fram emot spelen, om deras drömmar, besvikelser och glädje i väntan på OS-drömmen. STÄNDIG UTVECKLING. För oss är det naturligt att aldrig sluta att slipa våra diamanter, samtidigt som vi fortsätter att leta efter nya. Vidareutvecklingen pågår för fullt inom genrer som t ex humor, reality och crime. Under våren kommer ni få se fler spinoffer av program och genrer som tittarna vill se mer av. Exempel på det är Trolljägarna, Eklands, Radiostyrd och Djurens hjältar. PÅ ALLA PLATTFORMAR. MTG TV fortsätter på inslagen bana med unikt innehåll på alla plattformar: livesända eftersnack på Play i kombination med second screen-lösningar, högre interaktion på sociala medier och unika webbisoder. Ett axplock av det unika innehåll som tittarna kan se på webben är: Svenskarna på Madison och Rackartygarna.

2 HASSELHOFF EN SVENSK TALKSHOW SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY USA har Leno och Letterman. Sverige har Skavlan och nu Hasselhoff. Och David Hasselhoff är ingen Skavlan. Han är något helt annat. Han ligger bakom Baywatch världens genom tiderna mest framgångsrika TV-serie. Han har varit en sex symbol i över 30 år. Han är en av världens mest kända människor. Nu är det dags för honom att skaffa sig en egen talkshow. En egen svensk talkshow. So, tell me, why are you famous? Hasselhoffs patenterade öppningsfråga säger mycket om programmet. Programledaren har egentligen ingen relation till Sverige. Eller till svenska kändisar. Oavsett om de heter Reinfeldt, Persbrandt eller Pärson. Men Hasselhoff tar sin uppgift som programledare på största allvar. Han vill verkligen lära känna Sverige, den svenska kulturen och sina svenska gäster. Här finns en möjlighet till andra frågor, en annan form av nyfikenhet, uppriktighet och humor. Hasselhoff en svensk talkshow är, i mångt och mycket, en klassisk talkshow med välkända gäster, förinspelade inslag och exklusiva artistuppträdanden. Men ändå är inget klassiskt. Allt är helt annor lunda. Och allt i Hasselhoffs svenska talkshow är självklart på engelska.

3 TALANG SVERIGE SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Jakten på Sveriges största och mest oväntade talanger kan börja. Under en auditionturné reser Talang Sverige runt till stora arenor i Sverige för att locka fram svenskarnas dolda be gåvningar. Och det finns inga begränsningar för vem som kan delta. Vill du dansa med en häst, göra entré i en monsterbil, spruta eld, utöva livsfarlig luftakrobatik eller bara sjunga så hjärtan brister? Då är du välkommen upp på scenen framför Robert Aschberg, Shirley Clamp, Carolina Gynning och Tobias Eriksson i Talangjuryn. I kulisserna hittar vi programledarna Adam Alsing och Malin Gramer som vägleder de modiga artis terna. Vi vågar redan nu påstå att svenskarna är ett mycket färgstarkt och mer spännande folk än vad du någonsin anat. Talang Sverige sänds i 13 avsnitt varav tre direktsända semifinaler samt en direktsänd final där vinnaren får en miljon kronor.

4 EKLANDS SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Britt Eklands medverkan i Svenska Hollywoodfruar kan liknas vid en trevlig fördrink. Nu är det dags för Britt Ekland X-tra allt. Eklands är en klassisk familjereality med sann Holly woodelit. Det är dags att djupdyka rakt ner i Britts långa karriärs- och familjehistoria. Och oblyga Britt, full av motsatser lika hemtam i städskåpet som på Oscarsgalan har lovat att berätta allt hon kommer ihåg från sina 50 år i kändisvärldens gräddfil. Om filmerna, männen, festerna, sveken, barnen. Vi kommer även att få träffa många av de som var med. Britts vänner. Och hennes barn: Victoria, Nikolaj och T.J. som alla har sina egna spännande och gripande historier. Hur var Britt som mamma? Vad tycker barnen om hennes ambition att på sin ålders höst stärka familjebanden och förena familjen en gång för alla? Är det överhuvudtaget möjligt för en familj som Eklands?

5 DRÖMMEN OM SOTJI OS är mer än en idrottstävling. Det är även en plats där drömmar föds och drömmar dör. Många idrottare har förberett sig ett helt liv för något som avgörs på bara några sekunder. I dokumentärserien Drömmen om Sotji har vi under ett års tid följt de sex svenska OS-hoppen Henrik Lundqvist (hockey), Marcus Hellner (längdskidor), Viktoria och Joshi Helgesson (konståkning), Anna Holmlund (skicross) och Jens Byggmark (alpint). I Drömmen om Sotji får vi följa med till en vardag av hårt arbete där varje stavtag och skridskoskär har samma målsättning att ta sig högst upp på pallen i vinter-os SÄSONG: 1 (forts.) ANTAL AVSNITT: 6

6 MAURO OCH PLURAS TÅGLUFF En dröm är på väg att gå i uppfyllelse för Mauro och Plura. De har länge drömt om att bara få kasta loss från allt ansvar och tågluffa tillsammans i Frankrike. Sagt och gjort. I ett av de mest udda reseprogram som gjorts sätter radarparet sin vänskap på prov med en intim och påfrestande resa längs franska Atlantkusten och Pyrenéerna. Under några sommarveckor skramlar de fram i trånga tågkupéer där timmarna fördrivs med vin, ost, långa konversationer och improviserade musikutbrott. På vägen upptäcker de det franska köket, kulturen och historien, men nu som gäster istället för värdar. Välkommen att följa med på Mauro och Pluras tågluff. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

7 TROLLJÄGARNA SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 5 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Trolljägarna ger sig Robert Aschberg ut i den vildmark som är internet för att jaga fatt på anonyma nättroll som gör livet till ett helvete för sina offer. Och när han har hittat dem får de öga mot öga med Aschberg förklara varför de beter sig som de gör och de får stå till svars IRL, som det kallas i deras värld. Men Trolljägarna slutar inte där. Har nättrollens kränkningar varit riktigt allvarliga får offren hjälp av Juridik institutet för att kräva skadestånd för vad de tvingats gå igenom. I Troll jägarna möter vi kända och okända ansikten som inte bara ger en bild av nätets mörka baksida, utan som även får upprättelse med hjälp av Robban. Tiden är förbi då man utan konsekvenser kan sprida hat på nätet. Jakten har börjat.

8 EFTERLYST SÄSONG: 48 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Sveriges äldsta kommersiella TV-program går in på sin 48:e säsong med Hasse Aro och experten Thomas Bodström vid rodret. Efterlyst fortsätter att effektivt lösa brott år efter år. Under höstsäsongen greps flera grova våldsmän tack vare Efterlysts tittare, och en man som misstänks för mordförsök på en ung kvinna anmälde sig själv efter att ha sett sig själv i programmet. I Efterlyst kan tittarna som vanligt följa polisens arbete med att lösa ouppklarade brott och även hjälpa polisen att hitta efterlysta kriminella.

9 PATRIK MÖTER SÄSONG: 3 (forts.) ANTAL AVSNITT: 6 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Under två säsonger har höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg utmanat och intervjuat några av Sveriges och världens största idrottsstjärnor. Han har kraschat en bil med Kajsa Bergqvist, provocerat fram före detta NHL-proffset Nicklas Lidströms inre Hulk och coachat fotboll med Pia Sundhage. Inför OS i Sotji har Sjöberg nu träffat, utmanat och intervjuat några av våra största tidigare och blivande OS-hjältar. Patrik kollar dagsformen hos bland andra Björn Ferry, Marcus Hellner och längdåkarparet Anna och Emil Jönsson. Patrik arrangerar även sin egen Finnkamp och korsar Östersjön för att möta Juha Mieto, Matti Nykänen och Esa Tikkanen. Med sin unika och rättframma intervjustil lockar Patrik Sjöberg fram sidor av våra atleter som vi aldrig tidigare sett. Och känner vi Patrik rätt så lär han vara noga med att poängtera sina egna tre OS-medaljer. Och, givetvis, att Patrik Sjöberg egentligen är bäst på allt.

10 TOP MODEL SVERIGE SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: TBA VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Sveriges tuffaste modelltävling är äntligen tillbaka! Svenska stjärnmodellen Caroline Winberg är tillsammans med Hollywoodstylisten Jonas Hallberg på jakt efter Sveriges nästa stora toppmodell. Av flera tusen sökande har duon tagit ut de förväntansfulla tjejer som ska slåss om finalplatserna. Finalisterna kan se fram emot sitt livs äventyr med många överraskningar och kampen om den åtråvärda titeln hårdnar för varje dag som går. Varje vecka tvingas den som presterat sämst att lämna tävlingen tills endast en står kvar. Den lyckliga vinnaren blir inte bara Sveriges nya toppmodell, utan vinner även ett mycket åtråvärt pris. Top Model är serien som lyckats bli en kultförklarad publiksuccé och formatet finns i dag i över 30 länder runtom i hela världen. På TV3 har originalformatet Top Model med Tyra Banks i spetsen lockat storpublik säsong efter säsong.

11 HÅRDVINKLAT SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Hårdvinklat gör en ambulerande panel bestående av fem av Sveriges vassaste komiker upp med den gångna veckans roligaste nyheter. Stort som smått. Högt som lågt. Nyheterna dissekeras, analyseras och paketeras med hjälp av både ståupp och paneldiskussioner. Allt med unika twister och hårdvinklade teser. De medverkande komikerna tar även upp vad de anser är veckans viktigaste nyheter. Denna rapport avläggs som en längre ståupp, som efter att den levererats genast utsätts för en rejäl rostning håller nyheten? Håller vinkeln? En sak är klar. Panelen ger sig inte förrän nyheten fått sig en rejäl omgång från alla tänkbara håll. Förutom huvudronden och komikernas rapporter innehåller programmet två specialronder. I telegramronden levererar varje komiker 2 3 korta nyhetstelegram, med en egen humoristisk twist som presenteras som i en nyhetssändning. I Hänt nästa vecka skådar komikerna in i framtiden och rapporterar vad som enligt dem borde hända nästa vecka, baserat på det som redan hänt. Programmet gästas även av nyhetsaktuella personer, som får stå till svars för allt de varit inblandade i under veckan.

12 DRACULA SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 Golden Globe-vinnaren Jonathan Rhys Meyers (känd från The Tudors) spelar en av världens mest ikoniska karaktärer i en glödhet skräckserie. Det är sent 1800-tal och den mystiske greve Dracula har kommit till London, där han utger sig för att vara en amerikansk entreprenör som vill modernisera det viktorianska samhället. Han är särskilt intresserad av den nya tekniken elektricitet något som är användbart för någon som skyr solen. Men samtidigt smider den blod- och kärleks törstande greven andra planer: han ska hämnas på de människor som för många århundraden sedan förbannade honom till odödlighet. Allt verkar gå enligt planen men så blir han förälskad i en kvinna som är skrämmande lik hans avlidna hustru. Skaparna bakom Dracula ger oss en sexig och sofistikerad tolkning av Bram Stokers klassiska roman, och bevisar att en riktigt bra berättelse är odödlig.

13 THE BLACKLIST SÄSONG: 1 (forts.) ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Blacklist hade en fantastisk premiär på TV3. I vår får vi följa den nervkittlande fortsättningen där prisade skådespelaren James Spader spelar Raymond Red Reddington, en avhoppad spion och ett kriminellt geni. Red hjälper FBI att fånga världens värsta brottslingar. Vårens avsnitt tar oss närmare svaret på varför han valt att hjälpa FBI och varför han endast samarbetar med den nyutexaminerade agenten Elizabeth Keen (Megan Boone).

14 RENÉES RUBRIKER SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 11 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Renées rubriker gör Renée Nyberg en djupdykning i aktuella ämnen och tar upp intressanta företeelser, häpnadsväckande händelser och gripande människoöden till diskussion. I varje avsnitt bjuds gäster in till studion, men vi får också följa med Renée ut på exklusiva reportageresor jorden runt. Där gör hon nedslag i verkligheten och möter människor som öppenhjärtigt berättar om sina livsöden och erfarenheter.

15 LYXFÄLLAN Alla kan vi säkert känna igen oss i privatekonomins många fallgropar. Det lättare att låna än någonsin och kreditbolagen står i kö för att locka oss med falska löften om en lyxigare tillvaro. Lyxfällan är en av TV3s största tittarsuccéer genom alla tider, och i nya säsongen fortsätter kampen för att rädda svenska familjer ur ekonomisk härdsmälta. Patrick Grimlund och Magnus Hedberg är två av Sveriges mest meriterade experter inom området och är villiga att slåss till sista svettdroppen. Frågan är om familjerna själva har viljan och orken att stoppa den ekonomiska karusellen? SÄSONG: 16 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

16 PLURAS KÖK SICILIEN SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Välkommen hem till Don Plura på Sicilien. I ett fantastiskt hus i bergen ovanför Cefalu har Plura fått sällskap av Titiyo Jah och Adrian Modiggård för att utforska det verkliga italienska köket. Bland katter och olivträd, med milsvid utsikt över Medel havets klarblå bölja, ska de laga rustik mat. Och självklart kommer Pluras favoritgäster på besök från Sverige. Annars är allt sig likt. Vinet står på bordet, maten står i ugnen och gästerna skakar fram på serpentinvägen uppför berget. Det är magisk stämning och du är inbjuden. När middagen lider mot sitt slut tänds stjärnorna över Sicilien och gästerna värmer sig i sciroccovindarna som sveper in med röd sand från Sahara. Salute!

17 FRANTZÉN STYR UPP SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Två stjärnor i Michelinguiden. Framröstad av Sveriges främsta kockar som Kockarnas kock Hans restaurang är rankad som en av världens absolut bästa. I vår kommer stjärnkrögaren Björn Frantzén att leda ett nytt matprogram på TV3. I Frantzén styr upp undsätter han familjer som på olika sätt kört ordentligt i diket med sin matlagning. En familj som inte får tiden att räcka till. Ett barn som matvägrar. En mamma eller pappa som tappat självförtroendet i köket. En fattig student som lever på nudlar. En ensamstående förälder som är på väg rakt in i väggen. Det finns många fällor i köket och i livet men det finns hjälp att få. I TV3s nya matprogram Frantzén styr upp tar Sveriges främsta kock Björn Frantzén klivet från finkrogen in i svenska vardagskök. Där ska han lösa problem och ge ny inpiration till matlagare över hela landet.

18 DJURENS HJÄLTAR I Djurens hjältar får vi följa vilträddarna Lili Päivärinta, Anneli Berglund och en rad andra passionerade människor som viger sin tid åt att rädda djur. I centrum står naturligtvis djuren och deras ägare, och vi följer med dem på tårdrypande resor från sjuk till frisk. Men ibland händer också det otänkbara då veterinärerna tvingas inse att slaget är förlorat. Serien följer också arbetet vid traumaavdelningen på Väsby djursjukhus. Där jobbar veterinärerna Marie, Jannis och Ash dygnet runt med att försöka rädda sina små patienter. Här kan skillnaden mellan katastrof och ett lyckligt slut handla om minuter. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

19 SVENSKARNA PÅ MADISON (prel. titel) SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 Välkommen till verklighetens Mad Men. I den här programserien möter vi ett gäng unga, svenska reklamkreatörer som blivit framgångsrika i New York. De är alla i olika stadier av sina karriärer och sina liv och har alla sin egen historia att berätta. Hur hamnade de i New York? Hur var omställningen från jantelagens Sverige till det benhårda arbetsklimatet på Manhattan där lycka enbart mäts i framgång och pengar? Vi får följa deras liv på och utanför reklambyrån när de skapar kampanjer till några av världens ledande varumärken. Ett liv som präglas av stenhårt arbete och där kraven på att leverera är skyhöga. Vi följer skapandeprocessen från början till slut. Nattliga brainstorms med högt koffeinintag varvas med pitchångest och sömndruckna morgonmöten i valfritt konferensrum. Samtidigt lever de drömmen och har nått dit bara ett fåtal av deras svenska kollegor på hemmaplan någonsin kommer att nå. Parallellt med arbetet får vi också en inblick i deras vardagsliv där coola takfester i Brooklyn varvas med mindre glamourösa vardagsbestyr som lägenhetsletande, hemlängtan och kärleksbekymmer.

20 THE CRAZY ONES SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN Oscarvinnaren Robin Williams gör comeback i denna galna komediserie. Möt reklambossen Simon Roberts, vars märkliga arbetssätt säkerligen hade fått honom avskedad om han inte själv vore chef. Simon driver en reklambyrå som ansvarar för några av världens största varumärken. Men allra viktigast för honom är att ha dottern Sydney (Sarah Michelle Gellar) vid sin sida. Som kollega är Sydney hans raka motsats. Hon är skärpt, organiserad och angelägen att bygga upp sin karriär, men tvingas ständigt att agera förälder till sin barnslige far. Vi träffar även den stilige Zach, den vackra och listiga assistenten Lauren, samt den kreativt ansvarige Andrew som är lika hårt arbetande som han är neurotisk. Tillsammans kämpar de för att briljera i reklamvärlden och kunderna tycks vilja köpa allting den galna byrån har till försäljning. Komediserien är skapad av David E Kelly (Ally McBeal, Boston Legal).

21 MICHAEL J FOX SHOW Titta vem som är tillbaka i TV-rutan! New Yorks mest älskade nyhetsankare, Mike Henry (Michael J Fox) sa upp sig från jobbet för att få umgås med familjen efter att ha fått diagnosen Parkinsons sjukdom. Men nu, fem år senare, börjar barnen att växa upp och Mike är rastlös. Hans gamle chef Harris Green (Wendell Pierce från The Wire) saknar honom på jobbet och tar till alla knep för att få honom att komma tillbaka. Till exempel att få Mike att tro att det var hans egen idé. Efter många misslyckade försök lyckas Mikes familj, som inte vill att han ska fastna i huset, äntligen få honom att stöta ihop med Green. Så nu jonglerar Mike hem, familj och karriär, precis som på den gamla goda tiden. Rollen som Mikes hustru spelas av Betsy Brandt (Breaking Bad). I de övriga rollerna ser vi Conor Romero (American Gangster), Juliette Goglia (Easy A), Jack Gore och Katie Finneran (I Hate My Teenage Daughter). Michael J Fox är även exekutiv producent. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 30 LÄNGD: TBA

22 SLEEPY HOLLOW SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Välkommen till Sleepy Hollow och en nytappning av Washington Irvings klassiska spökhistoria. Efter att elitsoldaten Ichabod Crane (Tom Mison) avlidit år 1790 under ett uppdrag, vaknar han plötsligt i Sleepy Hollow och inser att året är Men återupplivad tillsammans med vår hjälte är även den huvudlöse ryttaren, som nu åter härjar i staden. Och det är bara början. Den skoningslöse motståndaren visar sig vara endast en av totalt fyra ryttare som Ichabod måste krossa. Han tvingas att samarbeta med den hårdbarkade polisen Abbie Mills (Nicole Beharie) för att rädda Sleepy Hollow och resten av världen. I övriga roller ser vi bland annat komikern Orlando Jones och svenska stjärnskottet Katia Winter. Manus är skrivet av Alex Kurtzman och Roberto Orci (Star Trek, Cowboys & Aliens). Regissör är Len Wiseman, som tidigare gjort filmer som Underworld och Die hard 4.

23 REVENGE SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I de nya avsnitten av Revenge drar sommarsäsongen igång i The Hamptons och Emily Thornes hämndbegär får nytt bränsle. Samtidigt återvänder Victoria Graysons son till familjen vilket driver Emilys plan till sin spets. Revenge är serien som tar språng ur de dramatiska känslor en vitglödgad hämnd bottnar i. Emily Thorne vet vad hon vill. Att glömma och förlåta är inte hennes melodi. Nu ska de som förstörde hennes pappas liv och gjorde hennes barndom till ett helvete få betala.

24 EAT, DRINK, LOVE I nya serien Eat, Drink, Love följer vi fem vänner och singelkvinnor som alla kämpar för att ta sig till toppen av Los Angeles mansdominerade krogvärld. Vi möter krogskribenten Kat Odell, konditorn Waylynn Lucas, agenten Brenda Urban, kocken Nina Clemente och PR-kvinnan Jessica Miller fem smarta framgångsrika singlar som ständigt är på jakt efter den perfekta måltiden och den perfekta partnern. Och deras vänskap är lika viktig som deras yrkeskompetens, för utan uppbackning riskerar de alla att ätas upp i den knivskarpa konkurrens som råder i Los Angeles krogvärld. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

25 JUNIOR MASTERCHEF USA SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 7 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Succéserien reser västerut. Nu måste amerikanska deltagare i åldrarna 8 13 år visa att även minderåriga kockar kan vara hejare i köket. Den prisbelönte programledaren Gordon Ramsay får sällskap i domarpanelen av krögaren Joe Bastianich och kocken Graham Elliot. Detta gäng matexperter kommer att lära de hoppfulla deltagarna viktiga yrkesknep och uppmuntra dem på resans gång. Men ingen sitter säkert det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen. Endast 24 unga amatörkockar kvarstår efter den rikstäckande talangjakten. Nu måste de utvalda tävla i en rad matdueller och kulinariska uppdrag. De måste bland annat ansvara för serveringen på en exklusiv restaurang. Ålder behöver inte spela någon roll i köket men vem kommer att imponera på Gordon Ramsay och hans domarpanel och bli Mästerkock?

26 BONES Sedan 2005 är kriminalserien Bones en av de mest populära serierna i USA. I säsong nio följer vi hur doktor Temperance Bones Brennan klarar av det nya livspusslet med barn och livspartnern, FBI-agenten Seeley Booth. Nu måste de samarbeta för att lösa svåra, mystiska och morbida brott på jobbet. Samtidigt som familjelivet ska fungera när de kommit hem. Brennan är den bästa rättsmedicinska antropologen och tillsammans med den kaxiga FBI-agenten Booth är de ett oslagbart team. Bones är skapad av Hart Hanson och är löst baserad på författaren och rättsmedicinska antropologen Kathy Reichs liv. I huvudrollerna ser vi Emily Deschanel och David Boreanaz. SÄSONG: 9 (forts.) ANTAL AVSNITT: 24 CHICAGO FIRE SÄSONG: 2 (forts.) ANTAL AVSNITT: 22 I Chicago Fire följer vi den dramatiska vardagen på brandstation 51 i den amerikanska storstaden Chicago. Här är dramatiska husbränder och barnfamiljer som sitter fast i brinnande bilar vardag. Serien handlar också om rivaliteten mellan de ärrade männen och skuldkänslorna efter den dödsolycka som drabbar stationen.

27 NAVY CIS SÄSONG: 11 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Navy CIS handlar om den amerikanska flottans brottsutredande avdelning NCIS. I spetsen för gruppen har vi den kompetente och kaxige Jethro Gibbs. Han får som vanligt uppbackning av sitt ytterst skickliga team där Anthony DiNozzo, Ziva David, Timothy McGee, Donald Ducky Mallard och den originella kriminalteknikern Abby Sciuto ingår. I rollerna ser vi Mark Harmon, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Sean Murray, David McCallum samt Pauley Perrette. I USA drar Navy CIS storpublik säsong efter säsong. MASTERCHEF USA SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 25 LÄNGD: 60 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Amatörkockar från hela USA får chansen att bevisa att de har vad som krävs för att bli nästa Masterchef. Deltagarna lagar sina signaturrätter i hopp om att domarna ska låta dem gå vidare i tävlingen. Programledaren Gordon Ramsay är också känd för sitt temperamentsfulla humör och sitt internationella imperium av Michelinbelönade restauranger.

28 RADIOSTYRD SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Radiostyrd är ett program där fyra kompisar tävlar i de mest pinsamma utmaningar du kan tänka dig och allt spelas in av dolda kameror. Det spelar ingen roll vem som vinner men en sak är klar ingen vill förlora. För den som förlorar straffas med en rejält förödmjukande utmaning. Vad är grabbarna villiga att göra för att undvika förlust och straffet som följer? Och utmaningarna är inte lätta. Vad sägs om att äta mat från en fullständig främlings tallrik på en finare restaurang? Eller att skapa det värsta första intrycket någonsin på en speed date? Och för att göra det ännu värre du får inte veta vad utmaningen går ut på innan du ska utföra den. Radiostyrd är den svenska versionen av det amerikanska succéformatet Impractical Jokers som blivit oerhört framgångsrikt i USA och Storbritannien och en klickraket på Youtube. De fyra vännerna är Andreas Karlsson, Johannes Johansson, Erik Myrlund Varo och Mikael Koppelman.

29 BROOKLYN NINE NINE SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY I denna komediserie spelar Uppdrag Mord-stjärnan Andre Braugher en rigid polischef som försöker få fason på stökiga kriminalpolisen Jake Peralta (Emmybelönade Andy Samberg från Saturday Night Live). Jake är begåvad nog att varken ha behövt arbeta hårt eller följa reglerna under sin karriär. Kanske är det därför han har lyckats gripa flest brottslingar av alla sina kollegor. När nya stationsbefälet Ray Holt (Braugher) anländer är han fast besluten att reglementena ska följas till punkt och pricka, något som rimmar illa med Jakes och hans kollegors fria arbetsmetoder. Samtidigt är de djupt dedikerade till sitt arbete att skydda och tjäna stadens medborgare. Förutom Braughers och Sambergs fina samspel får vi se en hel del gästinhopp från Sambergs Saturday Night Live-kollegor.

30 RACE TO THE SCENE Alla älskar att fly in i filmens värld. Det enda som möjligen skulle kunna vara mer spännande vore att själv medverka i de klassiska filmerna. Actionskådisen Dolph Lundgren är programledare för denna adrenalinspäckade serie där filmälskare transporteras från sin soffa rakt in i sina favoritögonblick från filmhistorien. Deltagarna tävlar i par och måste utföra stenhårda utmaningar, inspirerade av minnesvärda filmscener. Dessa uppdrag utspelar sig på samma platser där de ursprungliga scenerna spelades in. Följ med till Hollywood och se deltagarna kämpa till det yttersta, bland annat i scener från E.T., Terminator 2: Judgement Day och Speed. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8

31 CHAMPIONS LEAGUE Se världens absolut bästa lag mäta sina krafter med varandra i Champions League. I TV6 ser du matcher från världens bästa klubblagsturnering. Följ stjärnor som Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo på deras väg mot pokalen.

32 DADS SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Lär känna de framgångsrika barndomsvännerna Eli och Warner vars liv helt vänds upp och ner när deras pappor flyttar hem till dem. I rollen som Eli ser vi Seth Green (Family Guy) och Warner spelas av Giovanni Ribisi (My Name is Earl, Avatar). De är i 30-årsåldern och driver tillsammans den framgångsrika firman Ghost Child Games som utvecklar TV-spel. Warner är gift, har två barn och måste dagligen brottas med familjeliv, karriär och inte minst sina svaga nerver. Eli å sin sida är stökig, konstant pårökt och har seriösa problem att ta sig i kragen. När deras påfrestande pappor plötsligt flyttar in sätts allas relationer på prov. Kommer de belägrade sönerna att kunna hålla fortet?

33 CONTINUUM SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Det är 2077 och en grupp fanatiska terrorister flyr undan sin planerade avrättning genom att resa tillbaka i tiden till år Av misstag tar de med sig polisen Kiera Cameron, som nu plötsligt står ensam i en värld hon inte känner igen. Hon kan inte ta sig tillbaka och måste nu jaga terroristerna som är fria i vårt, för henne primitiva, samhälle. Hon infiltrerar den lokala polisen och kämpar mot klockan för att spåra upp brottslingarna innan de ändrar historiens gång. I rollerna ser vi Rachel Nichols (Alias, Criminal Minds), Victor Webster (Castle, Melrose Place) och Erik Knudsen (Jericho, Scream 4).

34 ANGER MANAGEMENT SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN Charlie Sheen är tillbaka som Charlie Goodson, den före detta basebollstjärnan som förstörde sin karriär på grund av sitt våldsamma humör och därför utbildade sig till anger management-terapeut. Samtidigt som Charlie hjälper andra att arbeta med sin ilska så kämpar han på egen hand hos terapeuten Kate, som mot all läkaretik också är hans älskarinna. Charlies sökande efter inre lugn underlättas inte heller av hans dysfunktionella relationer med såväl exfru som en dotter som lider av tvångssyndrom. Så. Ta nu ett djupt andetag och räkna långsamt till tio. 2 ½ MÄN SÄSONG: 11 (forts.) ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN Varats olidliga svårhet fortsätter att locka fram skratt när vi fortsätter följa de socialt handikappade figurerna hemma hos Walden Schmidt. Ashton Kutcher spelar den sexiga IT-miljardären Walden som kämpar på med sina misslyckade kärleksrelationer. Hans ofrivillige kompis Alan Harper brottas med en märklig livssituation, i vilken han och hans son tvingas vara inneboende hos Schmidt eftersom de inte har råd med eget boende. Hemhjälpen Berta behåller sin position som damen med den fräckaste svadan i amerikansk TV.

35 VAMPIRE DIARIES SÄSONG: 5 ANTAL AVSNITT: 23 Vampire diaries är tillbaka med en femte säsong. Den nervkittlande serien handlar om Elena (Nina Dobrev), som är en vanlig dödlig mönsterelev som av en händelse träffar de farliga vampyrbröderna Damon (Ian Somerhalder) och Stefan (Paul Wesley). I den fjärde säsongen genomgick Elena en förvandling till vampyr och tillvaron vändes upp och ner i Mystic Falls. Hon förklarade även sin kärlek för en av bröderna, medan den andra tjuvlyssnade i rummet bredvid. I denna säsong börjar några av karaktärerna på college, och chockerande hemligheter kommer upp till ytan. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 GRIMM Grimm är fantasyserien om Portlandpolisen Nick Burkhardt som motvilligt får veta att han tillhör en gammal väktarsläkt som kallas Grimm. Väktarnas uppgift är att skydda människan mot alla mardrömsvarelser med hjälp av ett sjätte sinne och uråldrig kunskap som går i arv. Nick följer sina instinkter för att rädda oskyldiga från namnlösa fasor. Mörkrets makter gör allt de kan för att mörda varje Grimm som står i deras väg, och som vanligt är det en tuff kamp för Nick att hålla sin Grimmidentitet hemlig samtidigt som han ska bekämpa alla namnlösa fasor som dyker upp i hans liv. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY INK MASTER USA I de första två omgångarna av Ink master USA såg vi några av USAs skickligaste tatuerare göra upp i stenhårda tatueringstävlingar och bisarra utmaningar. Nu har det blivit dags för ytterligare 16 bläckkonstnärer att bedömas av rockstjärnan Dave Navarro och hans stenhårda jury. Och det är mycket som står på spel. Hedern. Äran. Ett pris på dollar. De första säsongerna har varit en tittarsuccé hemma i USA och i juryn hittar vi kända mästertatueraren Oliver Peck samt Chris Nunéz, känd från realityserien Miami ink.

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE Hej! Eftersom vi alla har förändrat hur vi konsumerar underhållning så är det naturligt för oss på MTG TV att även förändra det sätt som vi ser på våra program. Därför är det

Läs mer

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia SVT1 Kanalplats: 1 Sveriges första tv-kanal som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och

Läs mer

VICTORIA S SECRET FASHION SHOW

VICTORIA S SECRET FASHION SHOW DECEMBER VICTORIA S SECRET FASHION SHOW I ett år har vi väntat och nu är det äntligen dags! Victoria's änglar intar catwalken på Victoria's Secret Fashion Show. Vi ser årets sexigaste underkläder visas

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

MARKET UPDATE V. 27-35

MARKET UPDATE V. 27-35 MARKET UPDATE V. 27-35 JULI / AUGUSTI MILLION DOLLAR LISTING NEW YORK Premiär Dag Tid Yr SPONS PLAY v. 27 Måndag 22.00 4 Svenska mäklaren Fredrik Eklund har sålt lägenheter till Cameron Diaz, John Legend

Läs mer

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap }

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap } { ledarskap } VAD HAR PERSONER SOM WALT DISNEY, OPRAH WINFREY, STEVE JOBS OCH ELVIS PRESLEY GEMENSAMT? JO, DE HAR ALLA MISSLYCKATS. VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! V isste du att de flesta framgångsrika

Läs mer

INTE OK. Säsong Avsnitt Längd. 1 8 30 min Visas även på TV3 play

INTE OK. Säsong Avsnitt Längd. 1 8 30 min Visas även på TV3 play HÖSTEN 2014 INTE OK I humorprogrammet Inte OK testar Felix Herngren och Brita Zackari gränserna för våra oskrivna vardagsregler. Hur många gånger är det okej att hälsa på kontorskollegan under samma dag?

Läs mer

AMERICA S NEXT TOP MODEL

AMERICA S NEXT TOP MODEL TABLÅER I MAJ MAJ AMERICA S NEXT TOP MODEL Premiär Dag Tid Yr SPONS PLAY v. 21 Söndag 19.00 21 Supermodellen Tyra Banks är tillbaka i den populära seriens 21:a säsong. Nu lockar nya priser och för andra

Läs mer

FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC.

FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC. 4 DRÖMMEN OM Thomas och Helen har byggt tre hus i New England-stil FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC. 5 NEW ENGLAND l med Willa

Läs mer

NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD

NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD Varmt välkommen till en spännande och fullmatad höst i våra TVkanaler. Om jag ska sammanfatta hösten på MTG TV så skulle jag vilja göra det på två sätt: En kombination av nytt

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer

Det sista slaget. www.viljaforlag.se. Arbetsmaterial LÄSARE. Författare: Tomas Dömstedt

Det sista slaget. www.viljaforlag.se. Arbetsmaterial LÄSARE. Författare: Tomas Dömstedt Arbetsmaterial LÄSARE Det sista slaget Författare: Tomas Dömstedt Bakgrund Det här materialet hör till boken Det sista slaget som är skriven av Tomas Dömstedt. Materialet är tänkt som ett stöd för dig

Läs mer

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante Caroline Hainer Inte helt hundra Volante Stockholm 2013 Inledning Men är det inte bäst att bara strunta i det helt och hållet, säger jag till terapeuten. Bara utfärda ett totalt relationsförbud helt enkelt.

Läs mer

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag Målet Amanda Olsson 9b 1-13 Det känns som jag har sprungit ett maraton, ibland har det gått så lätt och ibland så tungt. Jag har varit så inne i allt så jag inte sett hur långt jag kommit, inte förrän

Läs mer

Fräs, den lilla panterkatten

Fräs, den lilla panterkatten Fräs, den lilla panterkatten Det handlar om en liten kattunge som hade tappat bort sin mamma. Och så går han iväg, för han vill inte vara på ett ställe. Så hittar han ett hus och familjen som bor i det

Läs mer

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Ensam och fri Författare: Kirsten Ahlburg Bakgrund Ensam och fri är en berättelse om hur livet plötsligt förändras på grund av en skilsmässa. Vi får följa Lena och hennes tankar

Läs mer

Se, jag gör allting nytt.

Se, jag gör allting nytt. Se, jag gör allting nytt. I bibelns sista bok, uppenbarelseboken, kan man i ett av de sista kapitlen läsa hur Gud säger Se jag gör allting nytt (Upp 21:5). Jag har burit med mig de orden under en tid.

Läs mer

MÖTET. Världens döttrar

MÖTET. Världens döttrar Världens döttrar Fotografen Lisen Stibeck har porträtterat unga flickor runt om i världen. De har alla olika uppväxt, bakgrund och möjligheter men ändå har de tre saker gemensamt. Oro, förvirring och framtidsdrömmar.

Läs mer

Analys av Hungerspelen

Analys av Hungerspelen Analys av Hungerspelen Sammanfattning av boken Hungerspelen, som är skriven av Suzanne Collins, utspelar sig i Amerikas framtid där alla stater delats upp i olika distrikt, landet kallas Panem. Katniss

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Personlig framgång och frihet. Om skaparen

Personlig framgång och frihet. Om skaparen Personlig framgång och frihet Om skaparen När Tomas var liten skilde sig hans föräldrar. Han blev mobbad i skolan och blev allt mer innesluten och aggressiv, och började själv att mobba, stjäla, dricka

Läs mer

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter.

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter. KABEL-TV Brf Vetterstorp nr 1 anlitar comhem som leverantör av kabel-tv. I månadsavgiften för lägenheten ingår ett antal kanaler som ingår i comhems grundutbud. Betalkanaler utöver detta grundutbud betalar

Läs mer

Julvandring 1. Julvandring 1 ur Jul- och påskvandringar Lotta Sundberg och Argument Förlag, 2010

Julvandring 1. Julvandring 1 ur Jul- och påskvandringar Lotta Sundberg och Argument Förlag, 2010 Julvandring 1 8 Roller Guide... Station 1: Maria... Ängel... Station 2: Josef... INTRODUKTION Guiden kan introducera vandringen ungefär så här: Välkomna! Nu ska vi göra en speciell resa en tidsresa! Vi

Läs mer

Kusten är. av jonas mattson. 58 home & country

Kusten är. av jonas mattson. 58 home & country Kusten är klar av jonas mattson Thomas och Helen i Göteborg har genom åren byggt flera hus i New England-stil. Om man inte visste bättre skulle man vid åsynen av deras lyckade byggnationer kunna svurit

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL Skellefteå skriver # 6 Hålet En berättelse från Skellefteå Författaren & Skellefteå berättarförening 2013 Tryck: Skellefteå Tryckeri, april 2013 Jag var ute

Läs mer

Arbetsmaterial LÄSAREN Märtas tavlor Författare: Johanna Immonen. www.viljaforlag.se

Arbetsmaterial LÄSAREN Märtas tavlor Författare: Johanna Immonen. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Märtas tavlor Författare: Johanna Immonen Bakgrund Det här materialet hör till boken Märtas tavlor som är skriven av Johanna Immonen. Materialet är tänkt som ett stöd för dig som

Läs mer

Lärarhandledning till: Serien Kom ketchup

Lärarhandledning till: Serien Kom ketchup Lärarhandledning till: Serien Kom ketchup Muntligt berättande och dramaturgi för åk 2-3. 10 program musik à 9 minuter Beställningsnummer tv101233 Projektledare: Malin Nygren Producent: Kalle Brunelius

Läs mer

PARNEVIKS SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr / Ep. v. 12 Måndag 20.00 1/8

PARNEVIKS SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr / Ep. v. 12 Måndag 20.00 1/8 MARS PARNEVIKS Golfstjärnan Jesper och hans fru Mia Parnevik har gjort sig kända för sin färgstarka livsstil på Floridas guldkust, med några av USAs megastjärnor som grannar. I vår bjuder familjen Parnevik

Läs mer

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1 TALANG TILL TOPP Tips från coachen tankar från dig 1 Innehåll Förord 3 Du är en del av svensk ridsport 4 En idrott med hästen i centrum 6 Tillsammans 8 Vad är talang? 10 Vad motiverar dig? 12 Sätta mål!

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

Based on a True Story 1

Based on a True Story 1 Based on a True Story 1 8 - Trip, säger jag till min före detta pojkvän. Vi måste prata. Vi befinner oss på inspelningen av hans nya film. Du vet, den där med hans filmstjärnefru, som handlar om en tjej

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok.

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok. SCOUTMÖTET JAG SJÄLV, INUTI OCH UTANPÅ Det är bra om du som ledare läser igenom detta innan mötet äger rum. Under dagens möte får scouterna fundera kring sådant som finns inuti oss och påverkar vårt beteende,

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

MTG TV ONLINE. Plura Jonsson Pluras kök Sicilien

MTG TV ONLINE. Plura Jonsson Pluras kök Sicilien MTG TV ONLINE Plura Jonsson Pluras kök Sicilien VÅRA PLAYKANALER På TV3 play hittar du program som Lyxfällan, Svenska Hollywodfruar och Efterlyst. Här är målgruppen framförallt kvinnor men även män hittar

Läs mer

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING Premiär måndagen den 14 oktober klockan 16.00 - Höstens nya must- see serie VIOLETTA Violetta är en smart och levnadsglad tjej. Hon har en fantastisk sångröst som hon ärvt

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET

AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET BILD Johan Stål, WR Örebro Black Knights Superserien MVP 2013 Välkommen! Det gröna gräsets schack! Vi är på en resa.

Läs mer

MARKET UPDATE SEPTEMBER V. 36-39

MARKET UPDATE SEPTEMBER V. 36-39 MARKET UPDATE SEPTEMBER V. 36-39 ANALYS ANALYSAVDELNING ÄR PÅ SEMESTER åter till nästa Market Update PREMIÄRER I AUGUSTI PARADISE HOTEL SPONS PLAY I vintras gjorde relationssåpan Paradise Hotel comeback

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Konsten att ta en chans och få saker att hända! Vad krävs för att vi ska nå våra mål och förverkliga våra drömmar? Hur blir man bra på något? Standardtipset

Läs mer

DRÖMRESA TILL BOSTON

DRÖMRESA TILL BOSTON DRÖMRESA TILL BOSTON BOSTON Boston är en av de äldsta städerna i hela världen och bildades redan 1630 av puritanska kolonisatörer. Idag är Boston något av en världsstad med stor kulturell betydelse, inte

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

Mitt namn är Satu Nordberg, jag kommer från Kyrkogårdsö som hör till Kökar kommun.

Mitt namn är Satu Nordberg, jag kommer från Kyrkogårdsö som hör till Kökar kommun. FÖRETAGSJUNTAN ULFSBY GÅRD 28.2.2009 Hej! Mitt namn är Satu Nordberg, jag kommer från Kyrkogårdsö som hör till Kökar kommun. Kyrkogårdsö är en liten ö med tre gårdar, nu finns det två bosatta familjer

Läs mer

Jenny tipsar om böcker 6-9 år Londonmysteriet -Suzanne Mortensen

Jenny tipsar om böcker 6-9 år Londonmysteriet -Suzanne Mortensen Jenny tipsar om böcker 6-9 år Londonmysteriet -Suzanne Mortensen Del i serien Dickens detektivbyrå, som är en spännande serie om två modiga syskon som är medhjälpare åt en superskicklig och annorlunda

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Josefine Ottesen Boken handlar om: Boken är en grekisk saga, som handlar om den grekiske pojken Teseus. Han börjar bli tillräckligt gammal, för att lämna sin mamma och morfar. Han vill

Läs mer

Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka. Kungen kommer!

Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka. Kungen kommer! Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka Kungen kommer! Det gick ett rykte på stan, Rykten ska man ta med en stor nypa salt, men även om det var svårt att få bekräftelse på sanningen i ryktet, så kunde

Läs mer

Utdrag ur osv. I test och osv. I reparationsbok

Utdrag ur osv. I test och osv. I reparationsbok Utdrag ur osv. I test och osv. I reparationsbok Del 1 Ord UTDRAG UR TEST (förminskat) Vilket ord betyder nästan samma sak? respekt skrytsam röja upp provocera hänsyn ignorera hoppa över hemlig oduglig

Läs mer

10.Marco Reus från Borussia Mönchengladbach till Borussia Dortmund för 175 miljoner kronor

10.Marco Reus från Borussia Mönchengladbach till Borussia Dortmund för 175 miljoner kronor 10.Neymar i Santos 9.Robin Van Persie i Man Utd 8.Eden Hazard i Chelsea 7.Zlatan Ibrahimovic i PSG 6.Mario Götze i Borussia Dortmund 5.Wayne Rooney i Man Utd 4.Fernando Torres i Chelsea 3.Andres Iniesta

Läs mer

LUNDSKOLAN LUNDBLADET. Nummer 1

LUNDSKOLAN LUNDBLADET. Nummer 1 LUNDSKOLAN LUNDBLADET Nummer 1 INLEDNING VÄLKOMMEN Välkommen till det första numret av vår skoltidning. Tidningen kommer att starta som en någorlunda vanlig tidning men kommer efter hand bli något mer.

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Nära hem. Sommarkvällen börjar bli sen och vi spelar några hål till. Säsongen har startat på Woodlands. Vi smakar på det ljuvaste golflivet.

Nära hem. Sommarkvällen börjar bli sen och vi spelar några hål till. Säsongen har startat på Woodlands. Vi smakar på det ljuvaste golflivet. Nära hem Sommarkvällen börjar bli sen och vi spelar några hål till. Säsongen har startat på Woodlands. Vi smakar på det ljuvaste golflivet. AV T O M A S H A G F E L D T 3 0 Golf Digest woodlands2.indd

Läs mer

Snigelhjärta Författare: Helen Rundgren Illustratör: Kennhet Andersson

Snigelhjärta Författare: Helen Rundgren Illustratör: Kennhet Andersson Nu är det februari och Martina och Petra vill passa på att tipsa om nya och lite äldre böcker, som vi tycker är riktigt bra och som man kan passa på att läsa när vädret inte är så bra och man helst vill

Läs mer

Gisledagarna 2009. 29-31 maj

Gisledagarna 2009. 29-31 maj 29-31 maj Caroline af Ugglas Jessica Andersson Johan Becker från star pilots Mats Ronander Micke Rickfors Simon Norrsveden Zillah & Totte Molly Sandén - Full fart i Gislaved - Alla är hemma Snart är det

Läs mer

Innehållsfrågor till boken Hungerspelen

Innehållsfrågor till boken Hungerspelen Innehållsfrågor till boken Hungerspelen 1. Beskriv Katniss Everdeen så utförligt du kan. 2. Varför är hon så duktig på att jaga? 3. Vem är Prim och varför heter hon så? 4. Berätta hur det ser ut och fungerar

Läs mer

- Det är inte så lätt att hitta någon som kan få till en övertygande skotsk dialekt, säger Ava. Det är vårt största problem just nu.

- Det är inte så lätt att hitta någon som kan få till en övertygande skotsk dialekt, säger Ava. Det är vårt största problem just nu. 2 - Har du blivit sminkad också? undrar min fästman Jack när jag sätter mig i bilen. Hur mycket har du gått back på att göra dig i ordning för den här middagen? - Jag ville bli riktigt vacker för din skull,

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

Kärleksboktips. För vuxna. Kärleksboktips för både stora och små! Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren

Kärleksboktips. För vuxna. Kärleksboktips för både stora och små! Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren Kärleksboktips Kärleksboktips för både stora och små! För vuxna Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren Astrid Lindgren berättar den sanna historien om sina föräldrars livslånga

Läs mer

Det stora kaoset. Simon Petersson

Det stora kaoset. Simon Petersson Det stora kaoset Simon Petersson Marcus har kort blont hår, mycket muskler, är modig och är 32 år. Steve har brunt hår, blå ögon och är 31 år gammal. Cage har kort brunt hår, blåa ögon och är 24 år gamma

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin!

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! Nr 7163 november april 2007 2009 Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! En nystartad barngrupp med teaterövningar mixade med sång! Björn Stoltz, Agneta Ljungström och Sylvi Viberg är ledare.

Läs mer

Silly Season i 1300RallyCup

Silly Season i 1300RallyCup Silly Season i 1300RallyCup Säsongen börjar närma sig med stormsteg, många har kämpat med renoveringar och uppgraderingar hela hösten/vintern. Nu får man lite extra tid på sig att putsa till det sista

Läs mer

lll#vyazc#cj CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

Filmhandledning BUFF 2015 ABOUT A GIRL Charleen macht Schluss. Tyskland, 2014. Regi: Mark Monheim. 104 minuter. Rekommenderas för åk 7 gymn.

Filmhandledning BUFF 2015 ABOUT A GIRL Charleen macht Schluss. Tyskland, 2014. Regi: Mark Monheim. 104 minuter. Rekommenderas för åk 7 gymn. Filmhandledning BUFF 2015 ABOUT A GIRL Charleen macht Schluss. Tyskland, 2014. Regi: Mark Monheim. 104 minuter. Rekommenderas för åk 7 gymn. En filmhandledning av Sarah Olsson I dramakomedin About A Girl

Läs mer

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma?

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Börja Drömma Belöningar & Erkännanden Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Detta är bara början! Medan du bygger din Vemmaverksamhet, skapar du även din berättelse och sätter exempel

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Övningar kommunikationsplattformen

Övningar kommunikationsplattformen Övningar kommunikationsplattformen Hisspitchen att prata om Scouterna på ett enhetligt sätt Hur visar vi bäst att Scouterna är aktiva, engagerande och äkta? Väcker du/vi associationer till spänning, gemenskap

Läs mer

Så stärker du barnets självkänsla

Så stärker du barnets självkänsla Så stärker du barnets självkänsla Ett barn med god självkänsla har större chans att lyckas i livet. Vi berättar hur du stärker ditt barns självkänsla. Missa inte den här artikeln! Självkänsla är det värde

Läs mer

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND AV HÉLÈNE LUNDGREN UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND Kraftiga dyningar, grottor, vikingahistoria, sandstränder och vackra klipportaler längs Shetlandsöarnas kust. En dramatisk natur med

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Man blir ju trött av att jobba!

Man blir ju trött av att jobba! Förord Ni undrar säkert varför jag skriver en bok, och framför allt varför ni ska ödsla er tid och läsa den? Jag är ju som vilken mamma som helst. Jag arbetar, hämtar, lämnar, hjälper till med läxor, lagar

Läs mer

Svenska Rum 1 PROVLEKTION. Svenska Rum 1 (47-10427-7) Författarna och Liber AB Får kopieras 1

Svenska Rum 1 PROVLEKTION. Svenska Rum 1 (47-10427-7) Författarna och Liber AB Får kopieras 1 Svenska Rum 1 PROVLEKTION Svenska Rum 1 (47-10427-7) Författarna och Liber AB Får kopieras 1 Provlektion Svenska rum 1 Kapitlet Besök i författarverkstaden ger eleverna förutsättningar att utveckla kunskaper

Läs mer

Är du anhörig till någon med funktionshinder?

Är du anhörig till någon med funktionshinder? Är du anhörig till någon med funktionshinder? Kris- och samtalsmottagningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Kris- och samtalsmottagningen kan hjälpa dig När man är med om något riktigt svårt kan det hända att

Läs mer

VAD SKULLE DU GÖRA OM DU SKULLE DÖ? Projektbeskrivning 2003-10-07

VAD SKULLE DU GÖRA OM DU SKULLE DÖ? Projektbeskrivning 2003-10-07 VAD SKULLE DU GÖRA OM DU SKULLE DÖ? Projektbeskrivning 2003-10-07 Mattias Sandström Öregrundsgatan 11/004 11559 Stockholm mattias@beauty.se 073-9344500 Vad skulle du göra om du skulle dö? Det är frågan

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

Är du anhörig till någon med funktionshinder?

Är du anhörig till någon med funktionshinder? Är du anhörig till någon med funktionshinder? Kris- och samtalsmottagningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Kris- och samtalsmottagningen kan hjälpa dig När man är med om något riktigt svårt kan det hända att

Läs mer

Hur prins Siddharta blev Buddha

Hur prins Siddharta blev Buddha buddism Hur prins Siddharta blev Buddha En mycket konstig dröm En natt, i ett land som nu kallas Nepal, satte sig en kvinna plötsligt rakt upp i sin säng. Det var drottning Maya, kung Suddhodanas hustru,

Läs mer

Jag har något att berätta

Jag har något att berätta Jag har något att berätta Resenärer vill komma hem från en resa och kunna dela med sig av en fantastisk berättelse; om den överraskande goda middagen på en nyöppnad restaurang, om hur man hittade ett undangömt

Läs mer

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS.

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. EM I FRIIDROTT GÖTEBORG 6 AUGUSTI 006 DET STÖRSTA EVENEMANGET PÅ TIO ÅR. Under tio dagar i augusti är hela Göteborg en arena och staden sjuder av aktivitet, förväntan

Läs mer

Kommunikation. Tror du att det finns något universellt kroppsspråk? Vilket kroppsspråk brukar du använda?

Kommunikation. Tror du att det finns något universellt kroppsspråk? Vilket kroppsspråk brukar du använda? Kommunikation Vi människor kommunicerar på många olika sätt. Vi ringer, mejlar och pratar med varandra. Men vi använder också kroppen väldigt mycket. När personer kommunicerar är all kommunikation inte

Läs mer

Vargbröder, lärarhandledning

Vargbröder, lärarhandledning Vargbröder, lärarhandledning Vargbröder utspelar sig under folkvandringstiden långt uppe i norr. Berättelsen har flera inslag av fantasy men rymmer även en hel del naturvetenskap. Boken börjar med att

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA PREMIÄR PÅ TEATER SAGOHUSET 6 MARS 2011 INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA AV ISA SCHÖIER Regi och kostym Scenografi Ljusdesign Stalle Ahrreman Marta Cicionesi Ilkka Häikiö I rollerna Ulf Katten

Läs mer

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd Ätstörningar Ätstörningar innebär att ens förhållande till mat och ätande har blivit ett problem. Man tänker mycket på vad och när man ska äta, eller på vad man inte ska äta. Om man får ätstörningar brukar

Läs mer

En bok om ofrivillig barnlöshet. av Jenny Andén Angelström & Anna Sundström

En bok om ofrivillig barnlöshet. av Jenny Andén Angelström & Anna Sundström En bok om ofrivillig barnlöshet av Jenny Andén Angelström & Anna Sundström En bok om ofrivillig barnlöshet 2013 Jenny Andén Angelström & Anna Sundström Ansvarig utgivare: Jenny Andén Angelström ISBN: 978-91-637-2882-2

Läs mer

Eva och Claes en berättelse om våld och brott i nära relationer

Eva och Claes en berättelse om våld och brott i nära relationer HANDLEDNING Eva och Claes en berättelse om våld och brott i nära relationer Utgiven mars 2014 av Polisen. Materialet är framtaget av Polisen i samarbete med Brottsförebyggande rådet, Brå. HANDLEDNING Eva

Läs mer

BJÖRN SKIFS KUNSKAPSSÖKT AV: HELENA CARLSSON I KLASS 84 HÖSTEN-98 DAGFOLKHÖGSKOLAN

BJÖRN SKIFS KUNSKAPSSÖKT AV: HELENA CARLSSON I KLASS 84 HÖSTEN-98 DAGFOLKHÖGSKOLAN BJÖRN SKIFS KUNSKAPSSÖKT AV: HELENA CARLSSON I KLASS 84 HÖSTEN-98 DAGFOLKHÖGSKOLAN 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning. sid. 1 Familj och ursprung. sid. 2 Igenkänd och förföljd sid. 2 Artisteri sid. 3 Skådespeleri

Läs mer

Vänskap. xx Inspiration

Vänskap. xx Inspiration xx Inspiration Vänskap mot alla odds xx Vänskap i en segregerad stad det är vad kontaktnätet Flyktingguide Göteborg vill främja. Hanna från Sverige och Zakia från Somalia har blivit kompisar tack vare

Läs mer

181 kvinnor i Sverige dödats av sina män, pojkvänner och ex-män sedan år 2000. 153 då 181 nu

181 kvinnor i Sverige dödats av sina män, pojkvänner och ex-män sedan år 2000. 153 då 181 nu Publicerad: 2011-03-08 181 kvinnor i Sverige dödats av sina män, pojkvänner och ex-män sedan år 2000 153 då 181 nu För två år sedan var de 153. Förra året 168. Vi lovade att fortsätta räkna och berätta

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna Lättläst Om FN och de mänskliga rättigheterna FN betyder Förenta Nationerna. FN är en organisation som bildades efter andra världskriget. Alla länder

Läs mer

ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN

ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN Stockholm, 3 juli 2013 ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN Hängivna fans från hela världen träffades i Stockholm för att hylla ett uppskattat varumärke. Skulle du vara beredd att resa över 1 300 mil fem gånger

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

Bli ett original. inte en kopia!

Bli ett original. inte en kopia! Bli ett original inte en kopia! Vi ser alltför få original i vårt samhälle och i vår omgivning i dag. Originalen som kör sin egen grej och har sin speciella framtoning. Och visst är det konstigt, när vi

Läs mer