Skatterådgivningstjänster

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skatterådgivningstjänster"

Transkript

1 Upphandling avseende Skatterådgivningstjänster Förfrågningsunderlag Sista anbudsdag: Den 9 april, 2015

2 Innehållsförteckning 1 Allmän information Upphandlande myndighet AP Omfattning Upphandlingsförfarande Förfrågningsunderlaget Anbudsformulär Frågor och eventuella förtydliganden Anbudet Allmänna anbudsförutsättningar Inlämnande av anbud Anbudsöppning Prövning och utvärdering Beslut om ingående av avtal Offentlighetsprincipen Anbudsformulär allmänna uppgifter om anbudsgivare Uppgifter om anbudsgivare Undertecknande av anbud Underleverantör/er (se också avsnitt 4.4.2) Krav på leverantören Uteslutningsgrunder Registreringskyldigheter Ekonomisk och finansiell ställning Företagets tekniska och yrkesmässiga kapacitet Huvudansvarig rådgivare Personal Krav på tjänsten Inledning Mål Beställare Uppdragsbeskrivning...19

3 4.4.1 Omfattning Beskrivning av leverantörens möjlighet att ge rådgivning på de marknader där AP7 investerar Uppdragets genomförande Instruktioner för uppdraget Kommunikation Plats för genomförande Arbetsmetodik Verksamhetsförståelse och service God sed Tillämpliga bestämmelser Personal Erforderliga undersökningar av gällande rätt Upplysningsplikt avseende risker Hantering av originalhandlingar Sekretess Datasäkerhet Partsoberoende Kostnadshantering Statistik Pris Anbudsvärdering Pris Kvalitét...23

4 1 Allmän information 1.1 Upphandlande myndighet Upphandlande myndighet är Sjunde AP-fonden (AP7). 1.2 AP7 Sjunde AP-fonden (AP7) presenteras på där även den senaste årsredovisningen (2014) och halvårsrapport kan laddas ner. 1.3 Omfattning Denna upphandling omfattar skatterådgivningstjänster, och avser primärt källskattefrågor/restitution på de marknader där AP7 investerar. Även andra frågor som rör värdepappersfondernas skatterättsliga status i utlandet kan innefattas. Notera dock att AP7 i separat upphandling har upphandlat juridiska tjänster, skatterätt inkluderat, vilket innebär att skatterättsliga frågeställningar kopplade till AP7:s investeringsbeslut inte ingår i denna upphandling. För mer information om karaktären och omfattningen av de tjänster som är föremål för aktuell upphandling se avsnitt 4. Avtal kommer att ingås med en leverantörer under förutsättning att sådan anbudsgivare lämnar kvalificerat anbud som uppfyller samtliga ställda krav. Avtalstiden är år. Som längst kan den totala avtalstiden följdaktligen vara fem år. 1.4 Upphandlingsförfarande Upphandlingen genomförs som ett förenklat förfarande enligt lag (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). 1.5 Förfrågningsunderlaget Förfrågningsunderlaget består av följande dokument: Detta dokument Bilaga 1 Undertecknande av anbud 1.6 Anbudsformulär Detta förfrågningsunderlag är upprättat som ett ifyllbart formulär. Anbudsgivaren uppmanas, där så anges, att använda detta dokument vid lämnande av anbud. Endast kryss- och svarsrutor är åtkomliga för ifyllnad, dokumentet får i övrigt inte ändras. Bekräftelse av att ställda krav uppfylls lämnas genom ett kryss i rutan och i förekommande fall genom att svar lämnas i svarsrutan. Anbudsgivaren kan även göra en hänvisning i svarsrutan till en separat namngiven bilaga vari efterfrågade uppgifter lämnas.

5 1.7 Frågor och eventuella förtydliganden I det fall anbudsgivaren uppfattar att förfrågningsunderlaget innehåller någon oklarhet av betydelse för att ta fram ett korrekt och fullständigt anbud bör anbudsgivaren snarast kontakta AP7 med begäran om förtydligande. Frågor ställs skriftligen via e-post till svante.linder@ap7.se. Frågor märks i e- postmeddelandets ämnesrad med Upphandling av skatterådgivningstjänster, dnr 2015/30. AP7 kan inte garantera att frågor som inkommer senare än tio dagar före sista anbudsdag kan besvaras. Samtliga svar på inkomna frågor och förtydliganden publiceras via Visma Commerce AB på sidan Svar eller förtydliganden lämnade på annat sätt än ovan är inte giltiga och utgör inte en del av förfrågningsunderlaget. De anbudsgivare som har registrerat sig på och laddat ned förfrågningsunderlaget från denna webbplats kommer att aviseras via e-post när svar på en fråga eller annan information har publicerats. Leverantören ansvarar för att denne tar del av all information som publicerats på detta sätt under anbudstiden. Leverantörer som erhållit förfrågningsunderlaget från annat håll är skyldiga att själva hålla sig uppdaterade om eventuell tillkommande information under anbudstiden. Publicerade svar och eventuella förtydliganden gäller i tillämpliga delar som en del av förfrågningsunderlaget och ska utgöra underlag för framtagande av anbud. 1.8 Anbudet Allmänna anbudsförutsättningar Anbudsgivaren ska basera sitt anbud på de förutsättningar och krav som anges i förfrågningsunderlaget med tillhörande bilagor och i eventuell tillkommande information. Anbudet får inte innehålla reservationer eller avvikande villkor. Anbudet ska vara giltigt i sex månader från anbudstidens utgång.

6 1.8.2 Inlämnande av anbud Anbud ska vara AP7 tillhanda senast det datum som anges på första sidan av detta dokument. Anbud som inkommer för sent kommer att förkastas. Anbud lämnas på svenska (undantaget den rättsutredning, promemoria eller inlaga som ska lämnas in enligt avsnitt 5.2, vilken får vara författad på engelska) i ett skriftligt undertecknat original samt en fullständig kopia i digitalt format (t.ex. USB- minne). Officiella dokument och intyg som är författade på annat språk får lämnas utan att översättas till svenska. Vid motstridigheter mellan inlämnade anbudshandlingar gäller i första hand den skriftliga versionen. Anbud lämnas i försluten och neutral försändelse märkt ANBUD Skatterådgivningstjänster, Dnr 2015/30. Anbudet ska adresseras: Sjunde AP-fonden Box Stockholm Det är inte möjligt att lämna anbud på annat sätt (till exempel via fax eller e-post) på grund av att sekretessen då inte kan säkerställas. Ersättning utgår inte för framtagande av anbud. 1.9 Anbudsöppning Anbuden kommer samtidigt och så snart som möjligt efter anbudstidens utgång att öppnas vid en förrättning där minst två personer som utses av AP7 deltar Prövning och utvärdering Efter anbudsöppning genomförs prövning och utvärdering av de anbud som inkommit i rätt tid. Prövningen och utvärderingen kommer att genomföras med utgångspunkt i de uppgifter som respektive anbudsgivare har redovisat i sitt anbud. 1. Först prövas om det av anbuden framgår att anbudsgivande företag (eventuellt tillsammans med angivna underleverantörer) uppfyller de krav som ställts på leverantören. 2. De anbud som klarar den inledande prövningen genomgår därefter en prövning av att de ställda kraven på tjänsten är uppfyllda. I detta steg kontrolleras även att anbudsgivaren har lämnat pris i enlighet med angivna villkor. 3. Bland de anbud som därefter kvarstår kommer AP7 att anta den anbudsgivare som har lämnat det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet utifrån ställda kriterier i avsnitt 5 Utvärdering Beslut om ingående av avtal Så snart AP7 fattat beslut om med vilken leverantörer avtal kommer att ingås kommer information om och redovisning av skälen till beslutet att meddelas samtliga anbudsgivares kontaktpersoner per e-post.

7 Avtal kan tidigast slutas elva dagar efter det att beslut om ingående av avtal meddelats enligt bestämmelsen om avtalsspärr Offentlighetsprincipen AP7 omfattas av de regler som sammanfattningsvis brukar benämnas offentlighetsprincipen. Med detta avses bland annat att allmänna handlingar normalt ska vara tillgängliga för den person som önskar ta del av dem. Den som lämnar anbud i denna upphandling måste vara införstådd i att denna aspekt ingår som en förutsättning i samarbetet med AP7. Under den tid upphandlingen pågår gäller absolut sekretess tills dess att tilldelningsbeslut har fattats eller ärendet dessförinnan har slutförts. Därefter blir anbud och andra inlämnade dokument i enligt huvudregeln offentliga handlingar. Nämnda dokument kan dock omfattas av sekretess på grund av andra bestämmelser enligt offentlighets- och sekretesslagen. För kommersiell sekretess krävs att det är fråga om affärs- eller driftförhållanden samt att det av särskild anledning kan antas att anbudsgivaren lider skada om uppgifterna röjs. AP7 gör en sekretessprövning varje gång en allmän handling begärs utlämnad. Den omständigheten att en anbudsgivare har begärt sekretess är ingen garanti för att uppgiften i fråga vid en prövning av sekretessen kommer att anses omfattas av sekretess. Om anbudsgivaren anser att vissa uppgifter i sitt anbud bör omfattas av sekretess uppmanas denne dock att i sitt anbud precisera vilka uppgifter som avses samt vilken skada denne kan lida om dessa uppgifter lämnas ut. Ange eventuella uppgifter som bör hemlighållas och eventuell skada om så inte sker: Uppgifter som bör hemlighållas: Sekretess Beskrivning av vilken skada som uppstår om så inte sker:

8 2 Anbudsformulär allmänna uppgifter om anbudsgivare 2.1 Uppgifter om anbudsgivare Anbudet ska innehålla nedanstående uppgifter. Företagsnamn Organisationsnummer Utdelningsadress Postnummer och -ort Telefonnummer växel Företagsuppgifter Kontaktperson avseende anbudet E-postadress till kontaktpersonen Telefonnummer till kontaktpersonen Namn på person som undertecknar eventuellt avtal 2.2 Undertecknande av anbud Anbudet ska undertecknas enligt Bilaga 1, Undertecknande av anbud.

9 2.3 Underleverantör/er (se också avsnitt 4.4.2) Med underleverantör avses samtliga juridiska personer, företag och/eller organisationer som Anbudsgivaren avser att använda sig av för att uppfylla något av de krav som denna upphandling omfattar. Även moderbolag, dotterbolag, intressebolag eller motsvarande är att anse som underleverantör. Om exempelvis anbudsgivaren inte är registrerad arbetsgivare och därför avser att använda sig av personal från annat bolag inom samma koncern eller liknande så ska det ifrågavarande bolaget följaktligen anges som underleverantör. Anbudsgivaren har möjlighet att anlita underleverantör/-er för utförande av del/-ar av åtagandet under förutsättning att denne/dessa redovisas i anbudet tillsammans med beskrivning av för vilken/vilka del/-ar av uppdraget annans kapacitet åberopas. Leverantören ansvarar för underleverantörers arbete avseende utförandet. Anbudsgivaren ska ha tillräcklig kompetens och kunskap inom de områden för vilka underleverantör/-er avses att användas för att kunna bedöma och säkerställa underleverantörs/-ers kompetens och kunskap inom det aktuella området. Anbudsgivande företag ska på Beställarens begäran kunna uppvisa ett bindande samarbetsavtal eller liknande som visar att anbudsgivande företag förfogar över åberopad kapacitet hos underleverantör om anbudsgivande företag tilldelas avtal i upphandlingen. Anbudet ska innehålla bekräftelse att kraven ovan uppfylls avseende tillräcklig kompetens och kunskap inom de områden för vilka underleverantör/-er, åberopas. Bekräftelse Bekräftelse att anbudsgivande företag har tillräcklig kompetens och kunskap för att kunna bedöma och säkerställa underleverantörs/- ers kompetens och kunskap inom de områden för vilka underleverantör/-er avses att användas. Bekräftelse att anbudsgivaren har ett bindande samarbetsavtal eller liknande som innebär att anbudsgivaren förfogar över åberopad kapacitet hos underleverantör för det fall anbudsgivaren tilldelas avtal i upphandlingen. Ja Ja Anbudet ska för det fall underleverantörs kapacitet åberopas innehålla en översiktlig beskrivning av vilka underleverantörer som kommer att anlitas, samt en redogörelse för vilka

10 delar av uppdraget som kommer att utföras av underleverantören (om fler underleverantörer kommer att användas än det finns rader i formuläret nedan kan dessa uppgifter lämnas i ett separat dokument och bifogas anbudet). Beskrivning av underleverantör och de uppgifter som ska utföras av denna/denne (leverantör 1) Företagsnamn: Organisationsnummer: Beskrivning av för vilken/vilka del/- ar av uppdraget underleverantörens kapacitet åberopas: Beskrivning av underleverantör och de uppgifter som ska utföras av denna/denne (leverantör 2) Företagsnamn: Organisationsnummer: Beskrivning av för vilken/vilka del/- ar av uppdraget underleverantörens kapacitet åberopas:

11 3 Krav på leverantören Nedan anges de krav som ställs på den leverantör som ska utföra de aktuella tjänsterna. Med leverantören avses den aktör, tillsammans med dess eventuell/-a underleverantör/-er, som utför det uppdrag som denna upphandling avser (se 2.3 ovan). 3.1 Uteslutningsgrunder Leverantören kommer att uteslutas från deltagande i upphandlingen om omständigheter enligt 10 kap 1 LOU föreligger. Är Leverantören en juridisk person kommer denne att uteslutas även i de fall en företrädare för den juridiska personen har dömts för brottet. Leverantören kan komma att uteslutas om omständigheter enligt 10 kap 2 LOU föreligger. En av dessa omständigheter avser om leverantören inte har fullgjort sina åligganden avseende socialförsäkringsavgifter eller skatt i det egna landet eller i det land där upphandlingen sker. Anbudet ska innehålla bekräftelse av att ingen av uteslutningsgrunderna föreligger. Uteslutningsgrunder Bekräftelse att leverantören inte är föremål för någon av uteslutningsgrunderna: Ja AP7 kontrollerar att anbudsgivaren och eventuell/-a underleverantör/-er uppfyller i Sverige lagenligt ställda krav avseende sina skatte- och avgiftsskyldigheter genom att begära in uppgifter från Skatteverket. I det fall det inte är möjligt för AP7 att på egen hand inhämta sådan information ska leverantören vara beredd att tillhandahålla erforderlig dokumentation som visar att kravet ovan uppfylls.

12 3.2 Registreringskyldigheter Leverantören ska uppfylla i Sverige, eller i hemlandet, lagenligt ställda krav avseende sina registreringsskyldigheter (t.ex. erforderlig registrering i aktiebolags- eller handelsregister). Anbudet ska innehålla bekräftelse att kravet ovan är uppfyllt. Registreringsskyldigheter Bekräftelse att leverantören uppfyller i Sverige, eller i hemlandet, lagenligt ställda krav avseende sina registreringsskyldigheter. Ja AP7 kontrollerar att leverantören uppfyller i Sverige lagenligt ställda krav avseende sina registreringsskyldigheter genom att begära in uppgifter om detta. I de fall det inte är möjligt för AP7 att på egen hand inhämta sådan information ska leverantören vara beredd att tillhandahålla erforderlig dokumentation som visar att kraven ovan uppfylls.

13 3.3 Ekonomisk och finansiell ställning Leverantören ska ha en stabil ekonomisk ställning som är tillräcklig för att genomföra avtalat åtagande. Anbudsgivaren ska visa att ovanstående krav är uppfyllt genom att bifoga de två senaste årsredovisningarna. AP7 kommer vidare att bedöma huruvida ovanstående krav är uppfyllt genom att kontrollera att leverantören har lägst riskklass 3 enligt UC AB. Om Leverantören har lägre riskklass eller saknar möjlighet att erhålla uppgift om riskklass, är aktuellt krav endast uppfyllt om det kan anses klarlagt att leverantören innehar motsvarande ekonomiska ställning. Anbudsgivaren behöver inte skicka med något utdrag från UC AB. AP7 kommer som en del i anbudsprövningen att kontrollera anbudsgivarens riskklass omedelbart efter att anbudsöppning har förrättats. För det fall anbudsgivaren har en lägre riskklass ska det finnas en förklaring i anbudet som visar att skälet till den lägre riskklassen inte hänför sig till ekonomiska faktorer som innebär att anbudsgivaren inte har tillräckligt god ekonomisk och finansiell ställning för att sannolikt kunna genomföra avtalat åtagande under hela avtalstiden. AP7 kommer att göra en individuell prövning av anbudsgivarens ekonomiska och finansiella ställaning. Anbudet ska innehålla bekräftelse att kravet ovan är uppfyllt. Ekonomisk och finansiell ställning Bekräftelse att de två senaste årsredovisningarna är bifogade. Ja I förekommande fall, förklaring till lägre erhållen riskklass, eller avsaknad av riskklass

14 3.4 Företagets tekniska och yrkesmässiga kapacitet Huvudansvarig rådgivare Leverantören ska tillhandahålla en huvudansvarig rådgivare för de uppdrag som utförs åt AP7 och som kan agera som representant för AP7 i kontakter med t ex depåbank och utländska skattemyndigheter. Den huvudansvariga rådgivaren ska ha juris kandidatexamen eller motsvarande utbildning 1, ha minst fem års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat skatterättsligt arbete, ha dokumenterad erfarenhet av källskattefrågor relaterade till värdepappers- och/eller pensionsfonder. Det är meriterande (men inget krav) om denna erfarenhet rör skatterättsliga frågor relaterade till statliga pensionsfonder, ha förmåga och kapacitet att på ett professionellt sätt kunna representera AP7 ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska (både vad gäller tal och skrift). Anbudet ska innehålla nedanstående efterfrågade uppgifter. Huvudansvarig jurist: Namn: Utbildning (juris kandidatexamen eller motsvarande utbildning.): Bekräftelse att kravet avseende fem års erfarenhet av kvalificerat skatterättsligt arbete, inklusive dokumenterad erfarenhet av källskatterättsliga frågeställningar avseende värdepappersoch/ellerpensionsfonder, är uppfyllt Bekräftelse att kravet avseende förmåga och kapacitet att på ett professionellt sätt kunna representera AP7 är uppfyllt Bekräftelse att kravet avseende språkkunskaper Ja Ja Ja 1 Med motsvarande utbildning avses en utbildning som är likvärdig en juris kandidatexamen vad gäller innehåll och omfattning.

15 är uppfyllt. Arbetsgivare/uppdragsgiva re Beskrivning (ska framgå på vilket sätt arbetet har avsett skatterätt med inriktning mot källskattefrågor för värdepappers- och/eller pensionsfonder) Start år/mån Slut år/mån Den huvudansvariga rådgivaren ska vidare ha utfört två referensuppdrag där rådgivaren medverkat till att värdepappers- eller pensionsfond fått nedsättning/restitution på inbetald källskatt. Uppdragen ska ha avsett två olika marknader utanför Sverige och ska ha innefattat skriftväxling med skattemyndighet och/eller domstol på aktuell marknad. Om något av uppdragen avsett statlig pensionfond är det meriterade om minst ett av uppdragen avsett statlig pensionsfond. Uppdragen ska vidare uppfylla nedanstående krav. Uppdragen ska vara slutförda inom tre år från sista anbudsdag Den huvudansvariga rådgivaren ska, enligt referenternas bedömning, ha presterat motsvarande poängnivå tre på varje påstående, a-e, med ett sammanvägt medelvärde om lägst 3. Den huvudansvariga rådgivaren har: a. utfört arbete av hög kvalitet som nått uppställda mål b. visat på god analytisk förmåga och förståelse för vikten av att arbeta utifrån beställarens behov och befintliga förutsättningar c. visat på lyhördhet och god samarbetsförmåga, vilket innebar förmåga att samarbeta och kommunicera med personer inom olika sakområden och på olika befattningsnivåer d. hållit överenskommen tidplan och budget e. visat på goda administrativa rutiner som säkerställt att uppdrag utförts utan brister och med ordning och reda

16 För att kontrollera ovanstående uppgifter vid tidigare genomförda uppdrag kommer kontaktpersoner hos uppdragsgivarna kontaktas för att få varje punkt bedömd enligt nedan beskrivna poängskala. Det utförda referensuppdraget hade inga brister av betydelse i relation till det ifrågavarande påståendet. Motivering Det utförda referensuppdraget hade få brister av betydelse i relation till det ifrågavarande påståendet. Flera brister av viss betydelse fanns i relation till det ifrågavarande påståendet. Utförandet svarade inte alls i relation till det ifrågavarande påståendet. Poäng Anbudet ska innehålla nedanstående efterfrågade uppgifter. Uppdragsgivare: Kontaktperson hos uppdragsgivaren: Telefonnummer till kontaktpersonen: Uppdrag nr 1 Tidpunkt för uppdragets utförande (ska ha slutförs inom tre år från sista anbudsdag) Kortfattade beskrivning av uppdraget där syfte, mål, metod och resultat med uppdraget Från (år/månad) till (år/månad) Om kontaktpersonen är oanträffbar trots upprepade försök eller avstår från att besvara huruvida ovanstående krav är uppfyllda kommer referensuppdraget inte att tillgodoräknas anbudsgivaren.

17 Anbudet ska innehålla nedanstående efterfrågade uppgifter. Uppdragsgivare: Kontaktperson hos uppdragsgivaren: Telefonnummer till kontaktpersonen: Uppdrag nr 2 Tidpunkt för uppdragets utförande (ska ha slutförs inom tre år från sista anbudsdag) Kortfattade beskrivning av uppdraget där syfte, mål, metod och resultat med uppdraget Från (år/månad) till (år/månad) Om kontaktpersonen är oanträffbar trots upprepade försök eller avstår från att besvara huruvida ovanstående krav är uppfyllda kommer referensuppdraget inte att tillgodoräknas anbudsgivaren.

18 3.4.2 Personal Leverantören ska, utöver ovanstående huvudansvarig rådgivare, senast vid avtalstecknande kunna tillhandahålla två juniora rådgivare inom efterfrågat område. Med junior rådgivare avses en jurist som har minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom aktuellt rättsområde. Anbudet ska innehålla bekräftelse att kravet ovan är uppfyllt. Personal Bekräftelse att leverantören senast vid avtalstecknande kan tillhandahålla två juniora rådgivare inom ovanstående rättsområde Ja

19 4 Krav på tjänsten 4.1 Inledning Nedan redovisas krav på tjänsten. Av anbudet ska framgå att anbudsgivaren åtar sig att uppfylla dessa krav. 4.2 Mål Målet är att säkerhetsställa att AP7 har tillgång till den skatterättsliga kompetens som behövs för att AP7 ska få så gynnsam (käll)skatterättslig status som möjligt på de marknader AP7 investerar. 4.3 Beställare Beställare av rådgivningstjänsten kommer att vara AP Uppdragsbeskrivning Omfattning AP7 saknar en egen juristfunktion och har därför upphandlat externa juridiska tjänster, inkluderat skatterättslig expertis. Skatterättsliga frågor kopplade till AP7:s investeringsbeslut m.m. faller därför utanför området för denna upphandling. På de marknader där AP7 investerar innehålls i många fall källskatt. Dels till följd av AP7:s egenskap som statlig pensionsfond, dels också till följd av de dubbelbeskattningsavtal Sverige ingått, kan AP7 i många fall kan erhålla en gynnsammare skattestatus. Också EU-rättsliga avgöranden kan påverka AP7:s möjligheter att erhålla restitution. Leverantörens uppdrag är därför att tillhandahålla stöd och rådgivning avseende sådana källskatterättsliga frågeställningar som aktualiseras inom ramen för AP7:s verksamhet. Uppdraget innefattar rådgivning avseende bästa möjliga skattestatus på de marknader där AP7 investerar, och kan också innefatta ansökan om återbetalning av källskatt, hjälp att fylla i blanketter och utforma skrivelser till depåbank och utländska skattemyndigheter, kontakt med svenska skattemyndigheten avseende hemvistintyg kopplat till AP7:s legala status som statlig myndighet samt inlagor till domstolar i utlandet m.m. Även andra frågor kopplade till värdepappersfondernas skatterättsliga status i utlandet kan komma ifråga Beskrivning av leverantörens möjlighet att ge rådgivning på de marknader där AP7 investerar AP7 Aktiefonds tillgångar investeras med bred global spridning 2. Leverantören ska (i bilaga) kort beskriva hur kunskap om skatterättsliga förhållanden på de marknader som ingår i fondens jämförelseindex inhämtas och om utländsk expertis används. 4.5 Uppdragets genomförande Instruktioner för uppdraget Om uppdraget inte är tillräckligt preciserat för att kunna utföras åligger det leverantören att i samråd med AP7 göra ytterligare preciseringar. 2 Fondens jämförelseindex är MSCI All Country World Index

20 Leverantören ska endast ta emot och inhämta instruktioner av behöriga förträdare för AP Kommunikation Leverantören ska under arbetets gång hålla AP7 underrättad om hur uppdraget fortskrider. Frågor från AP7 om uppdraget ska besvaras skyndsamt av leverantören Plats för genomförande Uppdraget ska utföras i AP7:s lokaler i den mån det krävs för att utföra uppdraget i enlighet med ställda krav och på i övrigt ändamålsenligt sätt Arbetsmetodik Leverantören ska tillämpa en arbetsmetodik som säkerställer att AP7 och uppdragsspecifika behov tillfredställs. Leverantören ska utforma arbetet på ett sätt som säkerställer att levererat resultat har anpassats till AP7:s mål med uppdragen. Leverantörens ska utföra arbetet med omsorg, noggrannhet och passande skyndsamhet. Samtliga insatser ska kvalitetskontrolleras av leverantören för att undvika felaktigheter Verksamhetsförståelse och service Leverantören ska ha erforderliga kunskaper om AP7:s verksamhet och visa en hög serviceanda mot AP God sed Leverantören ska utföra uppdraget i enlighet med god sed på marknaden Tillämpliga bestämmelser Leverantören ska vid utförande av uppdraget följa alla tillämpliga lagar, författningar samt normer och föreskrifter som från tid till annan är eller blir tillämpliga på åtagandet eller som på annat sätt berör Leverantören vid utförandet av åtagandet Personal Leverantören ska tillse att den personal som tillhandahålls har den utbildning, erfarenhet, kvalifikationer och kompetens som krävs för att uppdraget ska kunna utföras på överenskommet sätt Erforderliga undersökningar av gällande rätt Leverantörens rådgivning ska vara grundade på erforderliga undersökningar av gällande rätt Upplysningsplikt avseende risker För det fall leverantören föreslår en skatterättslig lösning som är förenad med risker ska AP7 upplysas om detta Hantering av originalhandlingar Leverantören ska återsända alla originalhandlingar till AP7 i samband med ett uppdragets avslutande om inte överenskommelse om annan lösning har träffas Sekretess Leverantören får inte till tredje man lämna ut konfidentiell information.

21 Med konfidentiell information avses all information rörande affärsförhållanden och liknande, liksom annan information av konfidentiell natur, som Leverantören får ta del av i anledning av uppdraget, oavsett om information härrör från AP7 eller från tredje part samt oavsett om informationen förmedlats muntligen eller skriftligen och oavsett om den markerats som konfidentiell eller ej. Leverantören ansvarar för att sekretessåtagandet enligt denna bestämmelse följs av egen personal, anlitad uppdragstagare och eventuella andra underleverantörer. Leverantören har enbart rätt att lämna ut konfidentiell information till sin personal eller underleverantör i den mån så krävs för genomförandet av uppdraget. På begäran har AP7 rätt att begära upplysning om vilka personer som har haft tillgång till AP7s konfidentiella information. Ovanstående sekretessskyldighet gäller även om avtalet i övrigt upphör att gälla Datasäkerhet Leverantören ska säkerställa att lämpliga datasäkerhetsåtgärder vidtas för att hindra otillbörlig åtkomst, bruk eller avslöjande av konfidentiell information hänförlig till AP Partsoberoende Leverantören ska tillvarata och företräda AP7:s intressen. Leverantören eller Leverantörens personal får under avtalstiden inte utöva verksamhet som kan rubba förtroendet för AP7 i något som gäller avtalade åtaganden. Leverantören ska omedelbart underrätta AP7 om det finns anledning att anta att förhållande som står i strid med denna bestämmelse föreligger eller kommer att föreligga Kostnadshantering Leverantören ska på AP7:s begäran redovisa upparbetade kostnader för pågående uppdrag samt se till att AP7 inte förorsakas onödiga kostnader Statistik Leverantören ska kostnadsfritt på begäran inkomma med statistik över utförda uppdrag. Statistiken ska innehålla uppgift om antal timmar och kronor per rådgivare och uppdrag. Det ska vidare framgå av statistiken vem från AP7 som är beställare av de ifrågavarande tjänsterna Pris Timpris per kategori av rådgivare (exklusive mervärdesskatt) ska anges enligt vad som följer av avsnitt 5.1. AP7 förbehåller sig rätten att, efter överenskommelse med leverantören, prissätta delar av uppdraget på annat sätt än genom timpris.

22 5 Anbudsvärdering AP7 kommer att anta det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet med hänsyn tagen till följande kriterier: 1. Anbudspris 2. Kvalitet Kriteriet Kvalitet kommer att utvärderas i enlighet med vad som anges nedan och vid maximal uppfyllelse subtraheras SEK från anbudspriset. Detta innebär att AP7 är beredd att betala mer för en tjänst som ger mervärden i detta avseende. Utvärderingsmetoden kan illustreras på följande sätt: Anbudspris Kvalitet Utvärderingspris Angivna priser uppnått mervärde för kvalitet = Justerade pris Exempel: angivet anbudspris 2000 SEK uppnått mervärde 1000 SEK = justerat pris 1000 SEK. Reduceringen av anbudspriset är endast ett upphandlingstekniskt förfaringssätt som syftar till att identifiera det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet i upphandlingen och innebär inte att AP7 kommer att betala ett annat pris för tjänsten än det pris som anbudsgivaren angivit i sitt anbud. 5.1 Pris Vid utvärderingen kommer av anbudsgivaren lämnade priser att multipliceras med den faktor som anges för respektive rådgivningstjänst. Den summerade totalkostnaden utgör anbudets anbudspris. Pris ska lämnas på samtliga efterfrågade rådgivningstjänster. Priser anges i SEK exklusive mervärdesskatt. Jurist Timpris (SEK) Faktor Huvudansvarig rådgivare, se avsnitt % Junior rådgivare, se avsnitt % Prissammanställningen baseras på en bedömning av den förväntade fördelningen av de tjänster som ingår i avtalet. Det faktiska behovet kan därmed avvika från ovanstående.

23 5.2 Kvalitét För att anbudet ska kunna erhålla mervärde för kvalitét krävs att anbudsgivaren lämnar in en rättsutredning, promemoria eller inlaga om cirka tre-fem sidor som bifogas anbudet. Rättsutredningen/promemorian/inlagan får utgöras av ett befintligt alster och kan vid behov vara anonymiserat men ska: huvudsakligen vara upprättad av den huvudansvariga rådgivaren (se avsnitt 3.4.1) vara representativ för den kvalitetsstandard som kommer att tillhandahållas av leverantören vid utförande av uppdraget (avsnitt 4), avse uppdrag som innefattar frågeställningar relaterade till svensk värdepapperseller pensionsfonds skatterättsliga status på marknad utanför Sverige. Rättsutredningen/promemorian/inlagan kommer att utvärderas utifrån hur väl nedanstående påstående uppfylls. Rättsutredningen/promemorian/inlagan visar på en: - synnerligen hög skicklighet vad gäller: o förmåga att på ett analytiskt sätt identifiera, kategorisera och tydliggöra skatterättsliga frågeställningar i samband med granskning av det valda området enligt ovan o tydlighet i fråga om hur uppdragsgivaren/fonden kan/bör agera utifrån den givna frågeställningen, alternativt tydligt beskriver de grunder på vilka uppdragsgivaren/fonden åberopar skattelättnad på vald marknad. - god förmåga att utrycka sig skriftligt med avseende på: o disposition o formalia o pedagogik o struktur o fokus o slutledningsförmåga Anbuden tilldelas mervärde i enlighet med nedan angiven skala. Exceptionellt: Rättsutredningen/promemorian/inlagan innehåller inga brister i relation till påståendet. Mycket bra: Rättsutredningen/promemorian/inlagan innehåller mindre brister i relation till påståendet. Inte tillräckligt: 1000 SEK 500 SEK 0 SEK

24 Rättsutredningen/promemorian/inlagan innehåller väsentliga brister i relation till påståendet.

2015-02-26 Dnr 2015/29. Förfrågningsunderlag. Upphandling av internrevisionstjänster

2015-02-26 Dnr 2015/29. Förfrågningsunderlag. Upphandling av internrevisionstjänster Förfrågningsunderlag Upphandling av internrevisionstjänster Sista anbudsdag: Den 26 mars, 2015 Innehållsförteckning Förfrågningsunderlag... 1 Upphandling av internrevisionstjänster... 1 Sista anbudsdag:...

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Dnr Vikariehanteringssystem. Anbudsinbjudan. stockholm.se

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Dnr Vikariehanteringssystem. Anbudsinbjudan. stockholm.se Vikariehanteringssystem Anbudsinbjudan stockholm.se Innehållsförteckning 1 Allmän information...5 1.1 Upphandlande myndighet...5 1.1.1 Avropsberättigade parter...5 1.2 Omfattning...5 1.2.1 Uppskattad omfattning...5

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Gällande upphandling av Filtar och kuddar för polisarrester (4 bilagor)

ANBUDSFÖRFRÅGAN Gällande upphandling av Filtar och kuddar för polisarrester (4 bilagor) 1 (8) Datum 04.00 Diarienummer (åberopas) A503.931/2014 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten Saknummer 930 Handläggare Sara-Maj Nielsen Sista anbudsdag E-post 2015-04-28 sara-maj.nielsen@polisen.se

Läs mer

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat Inköpssamverkan Motala 1.0 Allmänna förutsättningar Krav 1.1 Förutsättningarna enligt dokumentet Förfrågningsunderlag accepteras/uppfylls. 2.0 Krav på leverantören Krav 2.1 Anbudsgivaren ska vara registrerad

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB

ANBUDSINBJUDAN UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB 1 Innehållsförteckning Inbjudan... 3 Allmän orientering... 3 Upphandlande

Läs mer

Bilaga 3 Anbudsformulär

Bilaga 3 Anbudsformulär 1 / 5 Inledning Detta dokument används för anbudsgivning avseende ramavtal för BI-system och anger vilka uppgifter och redovisningar Anbudsgivaren ska lämna i anbudet. Samtliga, fullständiga, krav framgår

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor.

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor. 2012-01-23 Dnr LiU-2010-01194 1(5) Förfrågningsunderlag Linköpings universitet genomför en förenklad upphandling avseende ett laminärflödestak, LAF tak, till ett nybyggt Translational Medicine Center forskningslaboratorium

Läs mer

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar 1(6) Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud om Neuropsykiatriska utredningar. Bifogat förfrågningsunderlag innehåller samtliga förutsättningar

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende Ventilationskonsulttjänster, och anger

Läs mer

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Steg 1 Om leverantören är ett standardformulär där uppgifter om anbudsgivaren enligt förfrågningsunderlagets

Läs mer

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga.

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga. Bakgrund Sjunde AP-fonden har nöjet att bjuda in er att inkomma med anbud avseende hantering av fondens ekonomifunktion. Fonden efterfrågar en utkontrakterad ekonomitjänst där ni som leverantör ansvarar

Läs mer

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne:

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne: Upphandlingscenter Skallkrav Diarie UH-2014-402 Namn Revisionstjänster Linköpings Stadshus AB Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2014-03-21 Upphandlande organisation Upphandling REGION GOTLAND Bostad med särskild service på Gotland för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Dag Hultemar 2014-18 Sista anbudsdag:

Läs mer

2. Anbudsformulär. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 2.1 Anbudsgivare Anbudsgivarens kontaktuppgifter. 2.2 Krav på Leverantören

2. Anbudsformulär. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 2.1 Anbudsgivare Anbudsgivarens kontaktuppgifter. 2.2 Krav på Leverantören Förfrågningsunderlag 2015-09-04 Upphandlande organisation Kriminalvården Upphandling Chefscoachning Marie Thorsell 2015-15929 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-10-13 Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR STEG 1

ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Polisens verksamhetsstöd Administration/Upphandling ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1 OMBUD MFL. Vårt ombud under anbudstiden är: Frågor med anledning

Läs mer

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10 Sidan 1 av 6 Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10 Kommunalförbundet Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län inbjuder härmed till ansökan om att delta

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2016-02-01 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling i öppenvård för barn, unga och deras familjer samt vuxna. Skåne, Kronoberg och Halland 2016 - IFO

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende VVS-konsulttjänster, och anger

Läs mer

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2009-10-23 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SID 2 (9) Instruktioner/råd till anbudsgivare Följande

Läs mer

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de:

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de: Haninge kommun Skakrav Diarie SUN 119/2015 Namn Matlådor Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du klickar

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 1(9) Bilaga 2 - ANBUDSFORMULÄR Datum Diarienummer 2013-12-20 512-7972-2013 ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 Anbudsformuläret syfte är att tydliggöra för anbudsgivaren vilka uppgifter

Läs mer

2. Administrativa förutsättningar och krav

2. Administrativa förutsättningar och krav Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977 Upphandling av grundläggande betaltjänster Diarienummer 07-10977 Innehåll 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 4 3.1 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.1.1 Underleverantörer...

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer

Förutsättningarna för denna upphandling framgår nedan.

Förutsättningarna för denna upphandling framgår nedan. Anbudsförfrågan Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen Handläggare Cassandra Utas Stokic Telefon 010-56 369 11 E-post cassandra.utas-stokic@polisen.se Datum 2014-03-06

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2015-12-07 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling, utredning och omvårdnad vid HVB-hem för vuxna med missbruk/beroende. Skåne, Kronoberg och Halland

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

UPPHANDLING AV SPIKMATTOR MED TILLBEHÖR (5 bilagor)

UPPHANDLING AV SPIKMATTOR MED TILLBEHÖR (5 bilagor) ANBUDSFÖRFRÅGAN Datum 2017-04-21 Saknr och diarienummer 934-A495.530/2016 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten UPPHANDLING AV SPIKMATTOR MED TILLBEHÖR (5 bilagor) 1 FÖRUTSÄTTNINGAR Förutsättningarna

Läs mer

1 FÖRUTSÄTTNINGAR Förutsättningarna för upphandlingen framgår nedan.

1 FÖRUTSÄTTNINGAR Förutsättningarna för upphandlingen framgår nedan. ANBUDSFÖRFRÅGAN Datum Rikspolisstyrelsen 2013-08-19 Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen Diarienr (åberopas vid korresp) A054.552/2013 saknr 261 Upphandlande myndighet Rikspolisstyrelsen

Läs mer

Inledning. Upphandlingsrättsliga principer

Inledning. Upphandlingsrättsliga principer Inledning Offentlig upphandling är en process för inköp av varor, tjänster och entreprenader som görs av offentlig sektor och som regleras av Lagen om offentlig upphandling (LOU). Syftet med reglerna är

Läs mer

Stockholm Business Region AB

Stockholm Business Region AB SID 1 av 13 Stockholm Business Region AB UPPHANDLINGSPROTOKOLL UPPHANDLING AV PERSONALUTHYRNINGSTJÄNSTER SID 2 av 13 Innehåll 1. Bakgrund... 4 1.1 Upphandlande myndighet... 4 1.2 Upphandlingens omfattning...

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Ärendenummer: Dnr 2015/55. Anbudet skall ha kommit in: 2015-09-15. Anbudet skall vara bindande t.o.m. 2015-12-31. 72250000-2 System- och stödtjänster

Ärendenummer: Dnr 2015/55. Anbudet skall ha kommit in: 2015-09-15. Anbudet skall vara bindande t.o.m. 2015-12-31. 72250000-2 System- och stödtjänster Anbudsförfrågan Avseende drift, support och övervakning av verksamhetssystem Ärendenummer: Dnr 2015/55 Märkning: ANBUD/IT-drift Anbudet skall ha kommit in: 2015-09-15 Anbudet skall vara bindande t.o.m.

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se STADSBYGGNADSKONTORET Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster stockholm.se 2 (13) Stadsbyggnadskontoret Tilldelningsbeslut December 2013 Dnr: 2013-09654-22 Utgivare:

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Nacka kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Diarie TN 2014/175 Upphandlare Kenneth Lindrooth Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film.

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film. Anbudsförfrågan Datum Beteckning Sida 1/5 Jens Mattsson Naturavdelningen 036-395030 Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tfn 036-39 50 00 Fax 036-12 15 58 E-post lansstyrelsen@f.lst.se

Läs mer

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER... Anbudsformulär 1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...3 2 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN...3 2.2 REGISTRERINGS-, SKATTE-

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

2. Krav på leverantören

2. Krav på leverantören Upphandlingsdokument Upphandlande organisation Zian AB Amar Al-Djaber Upphandling Mall upphandlingsdokument 18/1 Symbolförklaring Texten ingår i annonsen Texten kommer att ingå i avtalet Texten ingår i

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU).

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande - -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN 1(6) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN Ansökan gäller för externa vårdgivare. Leverantörsuppgifter Leverantör som ansöker om godkännande för flera enheter

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR Stockholm 2011-02-25 INLEDNING Detta dokument kompletterar Bilaga 1 Administrativa

Läs mer

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se Förfrågningsunderlag Perstorps kommun Konsulttjänster inom revisionsområdet 1 ALLMÄN INFORMATION För Perstorps kommun, dess nämnder och förvaltningar, nedan kallad kommunen, infordras anbud på Konsulttjänster

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin från slutna behållare, tankar och fettavskiljare 1(9) Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

1 Krav på ramavtalsleverantören

1 Krav på ramavtalsleverantören 1/6 1 Krav på ramavtalsleverantören Nedan anges de krav som har ställts på anbudsgivaren i den upphandling som föregått avtalet. Leverantören har i anbudet accepterat de krav som gäller för avtalad Leverantör

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

1. Förfrågningsunderlag

1. Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag 2016-05-23 Upphandlande organisation Ängelholms Kommun Upphandling Företagshälsovård Lisbeth Johnson KS 2016/135 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2016-06-30 Texten/frågan innehåller

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Upphandling av leverantörsinspektioner

ANBUDSINBJUDAN. Upphandling av leverantörsinspektioner BILAGA 4A TILL CIRKULÄR 09:86 1 (8) ANBUDSINBJUDAN Upphandling av leverantörsinspektioner 2 (8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN INFORMATION... 3 1.1 Avtalsform...3 1.2 Avtalsperiod...3 1.3 Avropsordning...3

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-12-19 Upphandlande organisation Upphandling Västmanlands läns landsting Program för primärvården i Västmanland - LOV - 2017 Anette Öhrn DU-UPP16-0363 Symbolförklaring:

Läs mer

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 1 (10) UPPHANDLINGSPROTOKOLL OCH BESLUT OM TILLDELNING AV KONTRAKT ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 2 (10) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 ADRESS TILL

Läs mer

UPPHANDLING AV SKYLTNING AV OCH I ANSLUTNING TILL POLISIÄRA LOKALER (6 bilagor)

UPPHANDLING AV SKYLTNING AV OCH I ANSLUTNING TILL POLISIÄRA LOKALER (6 bilagor) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Handläggare Datum Philip Rasch 2014-06-12 E-post philip.rasch@polisen.se Saknr och diarienummer 939-A138.031/2014 UPPHANDLING AV SKYLTNING AV OCH

Läs mer

1.0 KRAV PÅ LEVERANTÖREN - UTESLUTNING OCH KONTROLL

1.0 KRAV PÅ LEVERANTÖREN - UTESLUTNING OCH KONTROLL Statens Institutionsstyrelse Skallkrav Diarie 2.2-3614-2014 Namn Konsulterande läkare för SiS ungdomshem Råby Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Sida 1(7) Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Kapitel 2 Kravkatalog Utförare 2(7) Innehållsförteckning 2 Kravkatalog utförare...3 2.1 Krav på juridisk form...3 2.2 Uteslutningsgrunder...3

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.)

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.) Linköpings kommun samhällsbyggnad Diarie Skallkrav 1.0 Sekretess Krav 1.1 Ange om anbudsgivaren anser att sekretess råder för hela eller delar av anbudet, om ja ska man beskriva enligt AFB.55. Svaret på

Läs mer

Upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser Dnr

Upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser Dnr Datum 2011-10-04 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser Dnr 11-8652 Upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar

Läs mer

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde: Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 2.2.2.-633/2015 Sida 1 (3) 2016-01-11 Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter Förfrågningsunderlag 2013-02-01 Upphandlingsansvarig Försäkringskassan Upphandling Jag-stärkande aktiviteter Annika Fridh 069608-2012 Sista anbudsdag: 2013-03-01 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala BRANDFÖRSVARET Handläggare Datum Dnr Lars Lidström 2015-05-07 RÄN-2015-349 0707-782404 ANBUDSINBJUDAN Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala Uppsala brandförsvar inbjuder er att lämna anbud i denna

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2016-04-05 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Social rehabilitering i arbetskooperativ eller motsvarande verksamheter för vuxna med missbruk/beroende (dygnsvård)

Läs mer

Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning

Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning Datum 2010-01-26 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning Diarienummer 10-490/9.72

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av konsultstöd för produktion av årsredovisning och ägarrapport samt rådgivande tjänst kring kommunikation Dnr AP2

Förfrågningsunderlag Upphandling av konsultstöd för produktion av årsredovisning och ägarrapport samt rådgivande tjänst kring kommunikation Dnr AP2 Förfrågningsunderlag Upphandling av konsultstöd för produktion av årsredovisning och ägarrapport samt rådgivande tjänst kring kommunikation Dnr AP2 2012/25 1 1. ALLMÄN INFORMATION 1.1 Om Andra AP-fonden

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontoret Datum Diarienummer Daniel Feyli FN 2016/0162

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontoret Datum Diarienummer Daniel Feyli FN 2016/0162 Tjänsteutlåtande 1 (5) Fastighetsnämnden Ombyggnad storkök - Vasaskolan Ärende Utvärdering för upphandling av entreprenad och delegation för tilldelning. Bakgrund Kommunstyrelsen har vid sammanträde 2016-09-05

Läs mer

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376 Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni Diarienr 09-1376 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll...

Läs mer

Mobil: Anbud lämnas på del A (Floragården) Ja Nej. Anbud lämnas på del B (Hjortsberg) Ja Nej. Anbud lämnas på del C (Björkhaga) Ja Nej

Mobil: Anbud lämnas på del A (Floragården) Ja Nej. Anbud lämnas på del B (Hjortsberg) Ja Nej. Anbud lämnas på del C (Björkhaga) Ja Nej Entreprenad särskild boende mm sida 1 (8) Anbud särskilda boende mm Anbudsformulär Uppgifter om anbudsgivaren Anbudsgivare: Företagsform: Kontaktperson: E-post: Organisationsnummer: Behörig företrädare:

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 DIREKTUPPHANDLING till lågt värde Ny sargutrustning till Hockeyplanen i Svanstein Övertorneå kommun önskar offert på ny sargutrustning till hockeyplanen i Svanstein.

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag Allmän orientering, Kommun lednings konroret, Märsta - alla tiders mötesplats - ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats utgör två spännande inslag

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. Ansökan avser uppdrag om

Läs mer