VECKOBLADET. v. 34 aug 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VECKOBLADET. v. 34 aug 2014"

Transkript

1 Sida 1 av 7 VECKOBLADET v. 34 aug 2014 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 18 Upprop Tisdag 19 Aktiviteter program/ klassvis Onsdag 20 Aktiviteter program/ klassvis Torsdag 21 Läsning enligt schema Fredag 22 Läsning enligt schema Välkomna till läsåret 2014/2015! Återigen är det skolstart och ett nytt läsår ligger framför oss. Ett år fyllt av många spännande upplevelser, mycket ny kunskap och många spännande möten för alla på Leksands gymnasium, elever såväl som personal. Ett nytt läsår för dig som elev att sträva mot dina drömmar och jobba för att de blir verklighet. Ett nytt läsår för alla oss i personalen att hjälpa dig att nå dit. Hjälpa dig att lyckas på gymnasiet! Varmt välkomna! Carin Fredlin Rektor

2 Sida 2 av 7 Busskort Elever i åk 14 som behöver busskort för att ta sig till skolan - minst 6 km - måste fylla i en ansökan. Klassansvarig lämnar på uppropsdagen ut preliminära busskort och ansökningsformulär, dessa ska fyllas i snarast och lämnas klassvis till Marie Berg. De ordinarie busskorten läggs i era fack när ansökningarna har kommit in och gåtts igenom. Elever i åk 12 och åk 13 som haft busskort tidigare läsår behöver inte fylla i någon ansökan utan de delas ut direkt. De som fått beviljat inackorderingstillägg är inte berättigade till busskort. Cafeterian Öppettiderna i cafeterian är måndag-torsdag samt fredag Datagrundutbildning för elever på Leksands gymnasium Från i år kommer alla elever i åk 14 att genomgå en datagrundutbildning. Målet med utbildningen: 1. Alla elever ska ha grundläggande kunskaper i IT-användning för att kunna använda skolans datorer eller sin egen 1-1-dator i sin utbildning. 2. Alla elever ska ha en fungerande internetkommunikation via First Class med elever och personal på skolan. 3. Alla elever ska ha grundläggande kunskaper om Leksands kommuns IT-policy Utbildningen omfattar 3 lektioner om ca 45 minuter för elever i åk 14. Utbildningen genomförs när eleverna fått sina 1-1-datorer vilket är planerat till slutet av september/början av oktober. Klassansvarig kontaktar Lasse Mäx för planering. INNEHÅLL: Filformat, filhantering, filassociationer mappstrukturer logga in på 1-1 PC, terminaler se sin hemkatalog, PC, terminal skillnaden mellan att arbeta lokalt kontra fjärrskrivbord komma åt MS Officepaketet, fjärrskrivbordet logga in på fjärrskrivbord från 1-1 PC nätverksnamn skapa genväg till fjärrskrivbord välja rätt skrivare (ange standardskrivare) byta lösenord FC och UTB FC skriva mejl, ta emot-spara bif. bilaga bestämma sig före, söka namn Uppdatering- och underhåll, virusprogram, Word, delar av Excel, delar av Power Point delar av Leksands kommuns IT-policy OBS! För lärare som önskar kommer utbildningen att genomföras två onsdagar kl.14.15, 3/9 och 10/9. Max 16 deltagare /tillfälle. Anmäl intresse till Lasse Mäx senast den 2/9.

3 Elevhandbok Elevhandboken (tidigare Elevkalendern) ligger nu på vår hemsida: Sida 3 av 7 Elevhälsoteamet informerar i åk 14 Skolsköterska, kurator och specialpedagoger presenterar sig och informerar om Elevhälsoteamet. Dag Tid Klass Sal Måndag 25/ L 1224 Onsdag 27/ NA EK IM GySär 1206 Torsdag 28/ RL/HV SA/ES TE 1208 Fredag 29/ BF HA 2206 Elevhälsan kan bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. I lagen anges att elevhälsan ska stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål Skolverket Elevskåp De skåp som var låsta vid vårterminens slut har öppnats och tömts. Elever som saknar sina tillhörigheter kan hämta dem på bordet som står på scenen. Skåpen tilldelas utifrån den lista som resp. klassansvarig erhållit från Anette Grip. Vill eleven byta sitt skåp så ta kontakt med Anette. Första idrottslektionen Första idrottslektionen för höstterminen ägnas åt information. Inget ombyte behövs om inte annat anges. Försäljning av skolmaterial Även i år kommer Lundells bokhandel att ha försäljning av skolmaterial vid Skolgatan. De är här måndag den 25 augusti - fredag 29 augusti Glömda saker från läsåret 2013/2014 Saker som blev kvar vid läsårets slut finns utlagda på bord i skolgatan. Efter 1 vecka skänks det som är över till välgörande ändamål.

4 Ishockey NIU Information ges av LIF i samband med träning. Sida 4 av 7 Baseboll/Softboll RIG Information ges av Tony Klarberg Lokala idrottsutbildningen (LIU) Elever som valt idrott och hälsa specialisering 1 och 2 som individuellt val samlas måndagen den 1 sep kl i Valrossen för information. TA HÄNSYN TILL DINA KOMPISAR och medarbetare med allergier! På vår skola har vi många personer som har en allvarlig allergi mot nötter, jordnötter, mandel, citrusfrukter och kiwi!! Vår skola måste vara fri från produkter som innehåller sådant! Tänk på att du inte äter nötter och nötprodukter på skolan, och att du inte har spår kvar på händer och kläder när du kommer hit. Det finns de som kan bli allvarligt sjuka bara av att det finns i närheten, sk luftburen allergi. Undvik även att ha starka dofter. Det kan utlösa astma. Försök även att ha dina kläder rena från pälsdjurshår. Om du har en besvärande allergi så kontakta gärna skolsköterskan och berätta om det, så du kan få hjälp att få en så bra arbetsmiljö som möjligt under din tid här hos oss. Individuellt val Åk 14: Studie- och yrkesvägledarna har information i Valrossen tisdag 26/8 Den är obligatorisk för elever och klassansvariga. Informationen äger rum följande tider: kl BF14, HA14, HV14, RL14 kl EK14, ES14, NA14, SA14, TE14 Åk 12, åk 13 och åk 14 Individuellt val startar måndag 1/9. Körsång1 startar onsdag 3/9. Grupplistor anslås i Skolgatan. Nätbaserade språkkurser Uppstart och information i Valrossen fredag 29/8 kl Kursstart måndag 8/9. Information från biblioteket Årskurs 14: Till er som inte gått i skolor i Leksands kommun tidigare: Skaffa lånekort så snart som möjligt. Det behövs för att låna läroböcker mm. Årskurs 12 och 13: Ganska många lämnade inte in sina läroböcker och biblioteksböcker vid vårterminens slut. Gör det nu! Är det någon lärobok du behöver även för läsåret 2014/15 så kom till biblioteket och låna om den. Efter påminnelse skickas det räkningar på de böcker som inte kommit in. Informationsträff för inackorderade elever Vi kallar härmed till informationsträff för de elever som bor i skolans studentrum hos fastighetsbolaget Nils Skoglund. Mötet sker måndagen den 25 aug kl i Valrossen. Träffen är obligatorisk för samtliga inackorderade!

5 Kallelse till Samverkansgruppen Sida 5 av 7 Kallelse till samverkansgruppens möte fredagen den 15/8 kl i Ugglan Kallade: Arbetstagarorganisation: Ulrika Hedbom LR, Jenny Bergman LR, Marcus Andersson Skyddsombud L, Torsten Stööph Skyddsombud LR, Vakant- Vision, Arbetsgivare: Carin Fredlin rektor, Liselott Alanko bitr rektor, Maria Park bitr rektor Jessica Gröger sekreterare Dagordning: 1. Föregående protokoll 2. Val av justerare 3. Samverkansgruppens organisaton Frågor från APT 5. Arbetsmiljöfrågor Lokaler- lokalförändringar, brandsyn, el mm Personal 6. Organisation/Tjänster Årets antagning/bemanning 7. Receptionens organisation och öppettider 8. Rutiner för prövning och elever som fått F 9. Budgetrapport 10. Kalendarium HT-14, konferensschemat 11. Övriga frågor Carin Fredlin Lektionsändringar i FirstClass På skrivbordet i FirstClass finns en konferens som heter "Lektionsändringar". Om en lärare blir sjuk eller måste ställa in en lektion av annan anledning skickas ett mail till konferensen. I ärendefältet kan eleverna läsa vilken lektion som berörs av förändringen. Som regel skrivs hela informationen i ärendefältet så eleverna inte behöver öppna mailet utan kan snabbt kolla av vilka lektioner som är hastigt inställda. Detta är en service framför allt för våra pendlande elever så att de inte behöver resa till skolan för att först här få reda på om en lektion är inställd. Parkering Cykelparkering sker i cykelställ vid huvudentrén och vid f d boulebanan. Personalparkeringen utefter Rättviksvägen är avsedd endast för motorvärmarabonnenter. Övrig personal, elever samt besökande hänvisas till grusparkeringen framför Tegera Arena.

6 Sida 6 av 7 Samtal med studie- och yrkesvägledare Samtliga elever i åk 14 kommer att erbjudas ett första samtal med studie- och yrkesvägledare då elevernas individuella studieplaner gås igenom. Detta kommer att ske fr o m v 37. Studie- och yrkesvägledarna meddelar resp klassansvarig elevernas tider. Specialkost Följande krävs för att en elev ska få specialkost: Ett läkarintyg som styrker behovet av specialkost. Ett ifyllt intyg, finns att hämta i FC/Gymnasiet/Blanketter elever. Blankett och läkarintyg lämnas till rektor för underskrift och arkivering. Beslut om specialkost fattas av rektor för ett läsår. Rektor lämnar blanketten till tillagningsköket. Vid förändringar ska vårdnadshavare, om eleven är under 18 år, kontakta ansvarig rektor. Språkval för elever i EK14, NA14 och SA14 Språkval 3 Startar måndag 25/8 Språkval 1 - Nätbaserat. Uppstart och information i Valrossen fredag 29/8 kl Kursstart måndag 8/9. Språkval för elever i EK13, NA13 och SA13 Språkval 4 och Teckenspråk 2 startar fredag 29/8. Studiehjälp och studiemedel Studiehjälp består av studiebidrag, extra tillägg, inackorderingstillägg samt lärlingsersättning. Man kan få studiehjälp t o m vårterminen då man fyller 20 år. Studiebidraget är kr/mån och utbetalas under tio månader. Man behöver inte ansöka om studiebidrag, utan det kommer automatiskt. Extra tillägg är ett bidrag som prövas med hänsyn till elevens och föräldrarnas ekonomiska förhållanden. Ansökningsblankett finns på CSNs hemsida. Lärlingsersättning är ett bidrag för dig som går en gymnasial lärlingsutbildning. Lärlingsersättningen är ett bidrag för måltider och resor som du kan få när du är lärling på en arbetsplats. För att kunna få bidraget måste du uppfylla ett antal krav, dessa samt ansökningsblanketter hittar du på CSNs hemsida. Inackorderingstillägg kan sökas av elev från annan ort som behöver bo i Leksand p g a lång restid till skolan. Ansökan görs hos hemkommunen. Ny ansökan lämnas varje läsår. Studiemedel söks fr o m höstterminen det år man fyller 20 år. Studiemedel är inkomstprövade och består av bidragsdel om kr/mån vid heltidsstudier och en lånedel om max kr/mån. Man kan söka enbart bidragsdelen. Ansökningsblankett finns på CSNs hemsida. Behöver du mer information eller hjälp med din ansökan kontakta skolans kurator.

7 Sida 7 av 7 Måndag Tisdag Onsdag Matsedel Vecka aug Pasta och köttfärssås med ketchup Pasta med linssås och kesotopping Fisk med het sås smat kokt potatis Frittata med zucchini, oregano och fetaost Soppbuffé: Björkbackens morotssoppa, broccolisoppa och lins- och rödbetssoppa med mjukt bröd och ost + Frukt Ordvitsar, ordvitsar -Vad tyckte du om att de klippt bort vissa delar av filmen? - Först blev jag glad, cen sur... -I vilket afrikanskt land får barnen aldrig skoskav? - Bootswana... -Vart i Afrika ska du åka på semester? - Det Angola inte dig! (Från Götebooorg!) -I vilket land gör de värnplikten två gånger? - Armenien... -Vad kallas ipad Mini med ett annat namn? - Smurfplatta... Och Väckarklockor i alla länder försenen eder!! Torsdag Fredag Currygryta med fläskkött samt ris Kikärtsbiffar med morotstzatziki och ris Pasta med kycklingsås Pasta med krämig tomatsås

VECKOBLADET. v. 35 aug 2014. Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 25 Tisdag 26 Onsdag 27 Torsdag 28 Carin F Fredag 29 Liselotte A, Maria P

VECKOBLADET. v. 35 aug 2014. Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 25 Tisdag 26 Onsdag 27 Torsdag 28 Carin F Fredag 29 Liselotte A, Maria P Sida 1 av 4 VECKOBLADET v. 35 aug 2014 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 25 Tisdag 26 Onsdag 27 Torsdag 28 Carin F Fredag 29 Liselotte A, Maria P Elevhälsoteamet informerar i åk 14 Skolsköterska,

Läs mer

VECKOBLADET. v. 36 sep 2014

VECKOBLADET. v. 36 sep 2014 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 36 sep 2014 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 1 Individuellt val startar Tanja L Tisdag 2 UF Kick off Onsdag 3 Torsdag 4 Fredag 5 Carin F, Maria P Bussresor första skoldagen

Läs mer

VECKOBLADET. v. 38 sep 2014

VECKOBLADET. v. 38 sep 2014 Sida 1 av 6 VECKOBLADET v. 38 sep 2014 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 15 Tisdag 16 Jeanette J, Tanja L Onsdag 17 Besök från Japan Jeanette J, Tanja L Torsdag 18 Samverkansgrupp Fredag 19 Skolkonferens

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 Välkommen till Nyköpings Gymnasium Tessin! Vi önskar dig varmt välkommen till Nyköping Gymnasium Tessin. I detta häfte finns viktig information som är bra att känna

Läs mer

VECKOBLADET v. 18 april-maj 2014

VECKOBLADET v. 18 april-maj 2014 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 18 april-maj 2014 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 28 Ulrika G, Åsa M Tisdag 29 Onsdag 30 Torsdag 1 Första maj Fredag 2 Ledigt Historien kommer aldrig tillbaka Från

Läs mer

Lättläst om studiehjälp

Lättläst om studiehjälp Lättläst om studiehjälp 2014 2015 1 2 Välkommen till CSN I den här broschyren kan du läsa om studiehjälp. Studiehjälp är pengar som du kan få när du studerar på gymnasiet, komvux eller folkhögskola. Studiehjälp

Läs mer

VECKOBLADET. Tisdag 10 juni kl 9.00-12.00 kommer Kongos ambassadör på besök för rundvandring och presentation av vårt samarbete med Soroti SS, Uganda.

VECKOBLADET. Tisdag 10 juni kl 9.00-12.00 kommer Kongos ambassadör på besök för rundvandring och presentation av vårt samarbete med Soroti SS, Uganda. Sida 1 av 6 VECKOBLADET v. 24 juni 2014, Studentveckan Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 9 Fotbollsturnering Tisdag 10 Studentbal Onsdag 11 Torsdag 12 Avslutning åk 1 och 2, Studentgala Carolina

Läs mer

VECKOBLADET. Friluftsdag åk 2 (åk 3) tisdag 2 Juni 2014

VECKOBLADET. Friluftsdag åk 2 (åk 3) tisdag 2 Juni 2014 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 23 juni 2015 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 1 Tisdag 2 Friluftsdag åk 2 (3) Onsdag 3 Personalkonferens Torsdag 4 Skolbio Fredag 5 Friluftsdag åk 2 (åk 3) tisdag 2

Läs mer

VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD. Informationsfolder. Höstterminen 2013

VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD. Informationsfolder. Höstterminen 2013 VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD Informationsfolder Höstterminen 2013 Välkommen att studera på Vuxenutbildningen i Kristianstad! När du fått antagningsbeskedet ska du gå in på vår hemsida: http://www.kristianstad.se/vuxenutbildningen

Läs mer

Ev. specialkost i samband med studentlunchen ska anmälas snarast till Peter på Gästishallen.

Ev. specialkost i samband med studentlunchen ska anmälas snarast till Peter på Gästishallen. Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 23 juni 2014 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 2 Tisdag 3 Lunchkonsert Onsdag 4 Torsdag 5 Fredag 6 Sveriges nationaldag Den stora bokåterlämningen Nu är det åter dags

Läs mer

Sollefteå kommun Vallaskolan

Sollefteå kommun Vallaskolan Välkomna till ett nytt läsår! Nu har ett nytt läsår börjat och vi känner oss glada över att era barn åter är i skolan. Vi hoppas att ni har haft en fin sommar tillsammans och att ni känner er redo inför

Läs mer

Handledning till snabbguide om studiebidrag på gymnasiet

Handledning till snabbguide om studiebidrag på gymnasiet Handledning till snabbguide om studiebidrag på gymnasiet Senast uppdaterad, juni 2016 CSN nr 1028A/1606 Inledning Den här handledningen kan du ha som stöd om du ska använda snabbguiden för att informera

Läs mer

VECKOBLADET. v. 20 maj 2014

VECKOBLADET. v. 20 maj 2014 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 20 maj 2014 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 12 Maria P Tisdag 13 Solidaritetsdagen Liselotte A, Maria P Onsdag 14 Liselotte A Torsdag 15 EU-debatt Liselotte A, Maria

Läs mer

VECKOBLADET v. 23 juni 2013

VECKOBLADET v. 23 juni 2013 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 23 juni 2013 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 3 Lars D, Tanja L Tisdag 4 Lars D Onsdag 5 Lars D Torsdag 6 Sveriges nationaldag Lars D Fredag 7 LOV Lars D Till alla

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg ASPERO Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 14/15 ASPERO Kontakt Kristina Haeffner rektor 0725 17 77 99 Madeleine Dahlqvist administratör 031 337 89 00 För övrig personal se

Läs mer

VECKOBLADET. v. 11 mars 2014

VECKOBLADET. v. 11 mars 2014 Sida 1 av 6 VECKOBLADET v. 11 mars 2014 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 10 Lars D Tisdag 11 Onsdag 12 Åsa M Torsdag 13 Idrottsdag Åsa M Fredag 14 Åsa M, Carolina S KAPA KOPIERINGEN! Nu kan vi

Läs mer

CSN gör studier möjligt. Marie Holmberg Karin Hurinský

CSN gör studier möjligt. Marie Holmberg Karin Hurinský CSN gör studier möjligt Marie Holmberg Karin Hurinský Innehåll Studiehjälp under 20 år Studiemedel över 20 år Studiestartstöd en chans till utbildning Stöd och support 2 Studiehjälp under 20 år - så funkar

Läs mer

VECKOBLADET v. 39 sep 2013

VECKOBLADET v. 39 sep 2013 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 39 sep 2013 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 23 Inspirationsdag UF Jeanette J Tisdag 24 Skola-arbetslivsföreläsning Onsdag 25 Föreläsning om ADHD Torsdag 26 Björn I

Läs mer

150-årsfirande för oss på De Geergymnasiet HÖGRE ALLMÄNT LÄROVERK FIRAR 150 ÅR

150-årsfirande för oss på De Geergymnasiet HÖGRE ALLMÄNT LÄROVERK FIRAR 150 ÅR v 35 VECKA 35 27 AUGUSTI 2 SEPTEMBER Må 27/8 To 30/8 08:00-14:00 14:00-18:00 Fr 31/8 09:30-13:00 Individuella valen börjar, se nedan Exkursion Nk, HU17 Debatt politiska ungdomsförbund Prövning för anmälda

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer och ort Ansökan avser Inackorderingstillägg Resetillägg

Läs mer

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION till ELEVER och FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2012-2013 MJÖLBY GYMNASIUM. DACKESKOLAN Besöksadress Burensköldsvägen 33 Postadress 595 80 Mjölby Telefon 0142-850 00 (växel)

Läs mer

VECKOBLADET v. 17 april 2013

VECKOBLADET v. 17 april 2013 Sida 1 av 6 VECKOBLADET v. 17 april 2013 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 22 Jeanette J Tisdag 23 Jeanette J, Maria P Onsdag 24 Miljöbesök åk 8 Lars D Torsdag 25 Miljöbesök åk 8 Fredag 26 John

Läs mer

Veckobladet. V. 23 2012 ELEVinformation

Veckobladet. V. 23 2012 ELEVinformation Veckobladet V. 23 2012 ELEVinformation Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar DENNA VECKA INGA LEKTIONER FÖR ELEVER I ÅK 3 Se sep. program Måndag 12-06-04

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 15/16 Kontakt Jens Naezer rektor 0725 17 77 99 Steffen Dotter administratör 031 337 89 00 För övrig personal se hemsidan för aktuell information.

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 Kontakt Skolans post och besöksadress: Pihlskolan Klockarvägen 4 712 34 Hällefors Tfn 0591-641 95 Fax: 0591-129 18 Skolans hemsida: www.pihlskolan.hellefors.se Rektor...0591-641

Läs mer

LÄSÅRET 2015/2016. Terminsindelning Ht: 24 augusti 21 december 2015 Vt. 6 januari 10 juni 2016

LÄSÅRET 2015/2016. Terminsindelning Ht: 24 augusti 21 december 2015 Vt. 6 januari 10 juni 2016 LÄSÅRET 2015/2016 Terminsindelning Ht: 24 augusti 21 december 2015 Vt. 6 januari 10 juni 2016 Lovdagar Lov v. 44 Vinterlov v.10 Påsklov v. 13 Lovdag 6/5 Skolans postadress: HÄRNÖSANDS GYMNASIUM Box 54

Läs mer

Tisdag 12/6 Liselotte Kenneteg ej på plats Lena Wall och Susanne Andersson ej på plats 12-13/6 Onsdag 13/6 Torsdag 14/6 Fredag 15/6

Tisdag 12/6 Liselotte Kenneteg ej på plats Lena Wall och Susanne Andersson ej på plats 12-13/6 Onsdag 13/6 Torsdag 14/6 Fredag 15/6 Vecka 24 /18 Vecka 24 Måndag 11/6 Tisdag 12/6 10.00 8.30-9.30 10.00 8.00-12.00 14.00-- Lektioner enligt schema EHT Lektioner enligt schema TE3 på SAAB Stabsmöte, Skeppet ÅK3 inlämning av skåpsnycklar till

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsverksamheten

Grästorps kommun Bildningsverksamheten Ansökan och information om inackorderingstillägg Läsåret 2015/16 Texta (inte blyerts) Elevens personuppgifter m m Uppgifterna kontrolleras mot Samordnat person- och adressregister Studier Efternamn och

Läs mer

Sollefteå kommun Vallaskolan

Sollefteå kommun Vallaskolan Välkomna till ett nytt läsår! Det nya läsåret har startat och vi känner oss glada över att era barn åter är i skolan. Vi hoppas att ni har haft en fin sommar tillsammans och att ni känner er redo inför

Läs mer

HEJ! KOMVUX HÖSTEN 2019 Ansök senast 5 juni. Kursutbud

HEJ! KOMVUX HÖSTEN 2019 Ansök senast 5 juni. Kursutbud HEJ! Kursutbud KOMVUX HÖSTEN 2019 Ansök senast 5 juni Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg I kursutbudet inom Komvux på Vuxenutbildningen hittar du kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Du kan

Läs mer

Viktig information till elever och föräldrar på. Magelungens gymnasium. Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium

Viktig information till elever och föräldrar på. Magelungens gymnasium. Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium Viktig information till elever och föräldrar på Magelungens gymnasium Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium Vi tycker det är mycket roligt att få välkomna dig till vår skola. Vi

Läs mer

Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen-

Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen- Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen- Då var det påskvecka och härliga lovaktiviteter på våra förskolor och fritidshem. Idag kom även värmen på allvar till Älta och det ser vi fram

Läs mer

Föräldrar information till åk 1

Föräldrar information till åk 1 Föräldrar information till åk 1 DEXTER Inlogg BankID Dokumentation av närvaro, frånvaro, individuell studieplan med kurser och betyg med mera. Nås via skolans hemsida: http://gymnasiet.vastervik.se IST

Läs mer

R:\Skolavslutning\Pm till personalen inför läsårsslut/pm våren 19.doc Rev

R:\Skolavslutning\Pm till personalen inför läsårsslut/pm våren 19.doc Rev R:\Skolavslutning\Pm till personalen inför läsårsslut/pm våren 19.doc Rev. 2019-04-17 1 PM inför läsårsslut 2018/2019 Kalendarium För att allt skall fungera när det gäller betygen vid läsårets avslutning

Läs mer

ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING VT-12 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan.

ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING VT-12 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan. ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING VT-12 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan. Ansökan skall vara inlämnad senast 15 november 2011 Efternamn Tilltalsnamn Personnummer Adress: Postnr: Ort: Folkbokföringsadress

Läs mer

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium 2016-08-11 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola Policy och rutiner Elever Härnösands gymnasium 2016/2017 2016-08-11 2(6) Policy och rutiner Härnösands gymnasium har enligt skollagen ett ansvar

Läs mer

Lindeskolan fyller 50 år

Lindeskolan fyller 50 år MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 44-45 2015 OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl 10.00 Lindeskolan fyller 50 år Firandet fortsätter! Håll utkik efter vad som händer resten av året! Skolledningen

Läs mer

Veckobladet. V. 21 2012 ELEVinformation. Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar

Veckobladet. V. 21 2012 ELEVinformation. Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar Veckobladet V. 21 2012 ELEVinformation Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar Måndag 12-05-21 Kort inför-balen-info i aulan för åk.3 kl. 11-11.15 ÅK 3-

Läs mer

Veckobladet. V. 22 2013 ELEVinformation. Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar

Veckobladet. V. 22 2013 ELEVinformation. Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar Veckobladet V. 22 2013 ELEVinformation Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar Måndag 13-05-27 OBS! nytt datum. Sista anmälningsdag till balen åk 3 Tisdag

Läs mer

PM om frånvaro och CSN

PM om frånvaro och CSN 2014-05-14 Till studiehandledarpärmen PM om frånvaro och CSN Kunskapsförbundet Väst Birger Sjöberggymnasiet Postadress Box 217 Besöksadress Telefon Telefax E-post Hemsida 462 23 Vänersborg Idrottsgatan

Läs mer

Tis Ledningsgrupp Bollnäs. Ons Fotografering åk1, Staffans gymnastiksal APT RO6, 7 och 8 Aulan

Tis Ledningsgrupp Bollnäs. Ons Fotografering åk1, Staffans gymnastiksal APT RO6, 7 och 8 Aulan VECKA 34 Mån 170821 09.00 Samtliga åk 1 i aulan 09.00 IM år1 eleverna samlas i sal 304 09.30 Buss från Åsgatan till Flygstaden för BA, FT, IN 11.30 Lunch för åk1 elever 13.00 Samling år 2+3 IM elever i

Läs mer

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA!

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Folkhögskolevägen 7 513 32 Fristad Tel. 033-23 68 00 E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se TILL DIG SOM SKA STUDERA VID FRISTADS FOLKHÖGSKOLA Ht19-Vt20 Du

Läs mer

Lindeskolan fyller 50 år

Lindeskolan fyller 50 år MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 40 2015 OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl 10.00 Lindeskolan fyller 50 år Fredagen den 25 september fyller Lindeskolan 50 år. Den dagen ska vi fira tillsammans,

Läs mer

Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR. Vecka

Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR. Vecka Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR Vecka 2-3 2009 Matsedel v 2 Fr: Pytt i panna, rödbetor Matsedel v 3 Må: Spagetti och köttfärssås Ti: Fiskpanetter, örtsås, potatis On: Falukorv, potatismos To: Kycklinggryta,

Läs mer

Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR. Vecka 10-11 2009

Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR. Vecka 10-11 2009 Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR Vecka 10-11 2009 Matsedel v 10 Må: Köttbullar och fullkornspasta med ketchup Ti: Stekt fisk med potatis och kall sås On: Köttgryta och ris To: Potatisgratäng och kassler Fr:

Läs mer

ANSÖKAN OM INACKORDERINGSTILLÄGG

ANSÖKAN OM INACKORDERINGSTILLÄGG ANSÖKAN OM INACKORDERINGSTILLÄGG Läsåret 2019/2020 Ansökan om inackorderingstillägg skall lämnas/skickas in till: Olofströms kommun Utbildningskontoret Box 304 293 24 Olofström Vid ev frågor är Ni välkommen

Läs mer

Startnyckel - För dig som ska börja på vårt ungdomsgymnasium och komvux

Startnyckel - För dig som ska börja på vårt ungdomsgymnasium och komvux Startnyckel - För dig som ska börja på vårt ungdomsgymnasium och komvux I detta häfte hittar du all information du behöver för att komma igång med din skolgång på NFU. Det viktigaste: Introduktionsdagen

Läs mer

Britta Dahlén Gymnasiechef

Britta Dahlén Gymnasiechef Så är det nytt läsår igen Läsåret 15-16. För många av er är det ett alldeles speciellt år, det första året på Strömbacka. Till er som är nya, oavsett om ni är elever eller personal, vill jag säga ett extra

Läs mer

Hej! Sök senast. KURSUTBUD VÅREN 2019 Trollhättan Vänersborg. 26 november Allt börjar med en utbildning. Allt.

Hej! Sök senast. KURSUTBUD VÅREN 2019 Trollhättan Vänersborg. 26 november Allt börjar med en utbildning. Allt. Hej! KURSUTBUD VÅREN 2019 I vårens kursutbud inom Komvux från Vuxenutbildningen hittar du kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Du kan välja att studera på dagtid, kvällstid, flex eller nätbaserat.

Läs mer

VECKOBLADET. v. 15 april 2013

VECKOBLADET. v. 15 april 2013 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 15 april 2013 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 8 Samverkansgrupp Tisdag 9 Onsdag 10 Personalkonferens Torsdag 11 Skolkonferens Fredag 12 VARNING!!!!!!!!! Ytterligare

Läs mer

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA!

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Folkhögskolevägen 7 513 32 Fristad Tel. 033-23 68 00 E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se TILL DIG SOM SKA STUDERA VID FRISTADS FOLKHÖGSKOLA Ht19-Vt20 Du

Läs mer

Senast uppdaterad: Läsåret

Senast uppdaterad: Läsåret Senast uppdaterad: 2019-08-21 Läsåret 2019-2020 1(6) Innehåll Att gå på gymnasiet... 2 Får be dig om att tänka på... 2 Närvaro & frånvaro... 2 Ledighetsansökan... 2 Sjukfrånvaro... 2 Utvecklingssamtal...

Läs mer

Vecka 51 2015-2 1 14/12-20/12. och Nytt År! Gott. önskar. n-erikk

Vecka 51 2015-2 1 14/12-20/12. och Nytt År! Gott. önskar. n-erikk ULLVITRYCKET 2015-2 2016 Vecka 51 1 14/12-20/12 Gott God Jul och Nytt År! önskar Arne Magnus s Marina Johanna Carinaa Louise Sven n-erikk Mån 14/12 Pannbiff (nötkött), sjömanspotatis Choritzo och dillstuvad

Läs mer

komvux Senast uppdaterad, juni 2017 CSN nr 1400A/1706

komvux Senast uppdaterad, juni 2017 CSN nr 1400A/1706 Rutiner för studeranderapportering i Mina tjänster komvux Senast uppdaterad, juni 2017 CSN nr 1400A/1706 Innehåll Inledning 3 Kundstöd 3 Om CSN 4 Studiehjälp 4 Studiemedel 4 Studiestartsstöd 5 Skolans

Läs mer

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Förskoleklass, grundskola och grundsärskola 1. Rätt till skolskjuts Elev har rätt till skolskjuts från anvisad påstigningsplats i hemmets närhet till

Läs mer

komvux Senast uppdaterad, juni 2013 CSN nr 1400A/1306

komvux Senast uppdaterad, juni 2013 CSN nr 1400A/1306 Rutiner för studeranderapportering i Mina tjänster komvux Senast uppdaterad, juni 2013 CSN nr 1400A/1306 Innehåll Inledning 3 Kundstöd 3 Om CSN 4 Studiehjälp 4 Studiemedel 4 Skolans ansvar 5 Att lämna

Läs mer

Aktuellt INFORMATIONBREV FÖR ELEVER OCH PERSONAL

Aktuellt INFORMATIONBREV FÖR ELEVER OCH PERSONAL Vecka 3 2018 Aktuellt Kalendarium Vecka 3 Må 15 Ti 16 INFORMATIONBREV FÖR ELEVER OCH PERSONAL VT 1.a dag On 17 kl 17-20 Öppet Hus To 18 Fr 19 Vecka 4 Må 22 Sista dag för omdömen Ti 23 kl 18-20 Gymnasiearbetekonsert

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg Delegationsbeslut Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer

Läs mer

VECKOBLADET. v. 43 okt 2013. Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 21 Tisdag 22 Onsdag 23 Maria P Torsdag 24 Fredag 25

VECKOBLADET. v. 43 okt 2013. Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 21 Tisdag 22 Onsdag 23 Maria P Torsdag 24 Fredag 25 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 43 okt 2013 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 21 Tisdag 22 Onsdag 23 Maria P Torsdag 24 Fredag 25 Information till elever i åk 3 Studie- och yrkesvägledarna kommer att

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Hösten & vintern 2013 PERIODER 2013 Period 3: 3 juni 9 augusti 2013 (sista ansökan 16 maj 2013) Period 4: 12 augusti 18 oktober 2013 (sista ansökan 20 maj 2013)

Läs mer

Välkommen till vt 2014! I detta häfte har vi samlat lite praktisk information som du ska känna till som studerande på Färnebo folkhögskola i Gävle.

Välkommen till vt 2014! I detta häfte har vi samlat lite praktisk information som du ska känna till som studerande på Färnebo folkhögskola i Gävle. Välkommen till vt 2014! I detta häfte har vi samlat lite praktisk information som du ska känna till som studerande på Färnebo folkhögskola i Gävle. Har du frågor rörande studiemedel och CSN mm kan du ta

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 38. OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl

MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 38. OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl Lindeskolans stipendiefond MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 38 OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl 10.00. Nu kan man söka pengar ur Lindeskolans Stipendiefond. Den årliga utdelningen från

Läs mer

PM för personalen INFÖR LÄSÅRSSLUT 2017/2018. R:\Skolavslutning\Pm till personalen inför läsårsslut/pm våren 18.doc Rev.

PM för personalen INFÖR LÄSÅRSSLUT 2017/2018. R:\Skolavslutning\Pm till personalen inför läsårsslut/pm våren 18.doc Rev. PM för personalen INFÖR LÄSÅRSSLUT 2017/2018 R:\Skolavslutning\Pm till personalen inför läsårsslut/pm våren 18.doc Rev. 2018-05-17 1 PM inför läsårsslut 2017/2018 Kalendarium För att allt skall fungera

Läs mer

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2019/2020 har Kvarnbergsskolan cirka 660 elever i årskurserna 7-9. I åk 7 och 8 är eleverna indelade i femtongrupper,

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 37. OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl

MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 37. OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl Per Erikssons Stiftelse MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 37 OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl 10.00. Nu kan man söka stipendie ur Per Erikssons Stiftelse. Ansökan görs på deras hemsida www.pereriksson.se.

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokalt idrottsalternativ

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokalt idrottsalternativ Fotboll på Gymnasiet Nationell- samt lokalt idrottsalternativ Tibble Gymnasium NIU Nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll på Tibble Gymnasium, rekommenderat av Svenska Fotbollsförbundet. Samarbetet

Läs mer

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2018-08-06 Information om Kvarnbergsskolan 2018/2019 KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2018/2019 har Kvarnbergsskolan cirka 600 elever

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 Vi erbjuder dig en skola där skolledning, lärare och administrativ personal arbetar för att ge dig de bästa kunskaper och förutsättningar inför framtiden.

Läs mer

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Förskoleklass, grundskola och grundsärskola Utdrag ur Skollagen 2010, kapitel 10 32 och kapitel 11 31 Skolskjuts i hemkommunen

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2015/2016

Individuellt val. Läsår 2015/2016 Individuellt val Läsår 2015/2016 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val i åk 2 och åk 3. De flesta kurserna är

Läs mer

Lindeskolan fyller 50 år

Lindeskolan fyller 50 år MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 41 2015 OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl 10.00 Lindeskolan fyller 50 år Firandet fortsätter! Håll utkik efter vad som händer resten av året! Mer information

Läs mer

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 Innehållsförteckning Välkommen till Startskolan...4 Språkintroduktion...5 Studieplan, omdömen & betyg...6 Start - Mellan - Fortsättning...7 Studiehandledning...8

Läs mer

R:\Skolavslutning\Pm till personalen inför läsårsslut/pm våren 16.doc Rev

R:\Skolavslutning\Pm till personalen inför läsårsslut/pm våren 16.doc Rev R:\Skolavslutning\Pm till personalen inför läsårsslut/pm våren 16.doc Rev. 2016-05-16 PM inför läsårsslut 2015/2016 Kalendarium För att allt skall fungera när det gäller betygen vid läsårets avslutning

Läs mer

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se Välkomna till år 4! Vi önskar er välkomna till ett nytt läsår och framförallt önskar vi er välkomna till vår nya skola! Vi har väntat länge och äntligen får vi kliva in de nya lokalerna! Vi ser verkligen

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 36 (2 6 SEPTEMBER 2013)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 36 (2 6 SEPTEMBER 2013) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 36 (2 6 SEPTEMBER 2013) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Ny rektor Länkar till Lapplands Gymnasium

Läs mer

Boendeschema och skolskjutsschema under läsåret 15/16

Boendeschema och skolskjutsschema under läsåret 15/16 Boendeschema och skolskjutsschema under läsåret 15/16 Vid växelvis boende inom kommunen har eleven rätt till skolskjuts från båda föräldrarnas adresser enligt gällande regler om minst en adress tillhör

Läs mer

VECKOBLADET. v. 11 mars 2015. Obemannad skolsköterskemottagning på Leksands gymnasium

VECKOBLADET. v. 11 mars 2015. Obemannad skolsköterskemottagning på Leksands gymnasium Sida 1 av 8 VECKOBLADET v. 11 mars 2015 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 9 Tanja L Tisdag 10 Idrottsdag Tanja L Onsdag 11 Tanja L Torsdag 12 Tanja L Fredag 13 Tanja L Obemannad skolsköterskemottagning

Läs mer

Råd till vårdnadshavare

Råd till vårdnadshavare Uppdaterad 2015-02-15 Råd till vårdnadshavare RÄTT TILL STÖD I SKOLAN FÖR ELEVER MED CANCER INNEHÅLL 3 4 5 6 8 9 Inledning Under sjukhusvistelsen Elevens skolgång Skolgången Råd från andra vårdnadshavare

Läs mer

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85 Hemsida: www.traineegymnasiet.se E-post : traineegymnasiet@hylte.se Traineegymnasiet Forum, Norra Industrigatan

Läs mer

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till PRAOplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2014/2015

Individuellt val. Läsår 2014/2015 Individuellt val Läsår 2014/2015 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val under dina år på gymnasiet. De flesta

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 43 (21 25 OKTOBER 2013)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 43 (21 25 OKTOBER 2013) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 43 (21 25 OKTOBER 2013) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Uppdaterat klasskonferensschema Vägavstängning

Läs mer

Veckobladet v. 22 maj-juni 2018

Veckobladet v. 22 maj-juni 2018 Veckobladet v. 22 maj-juni 2018 Dag Detta händer Måndag 28 Tisdag 29 Onsdag 30 Återlämning av datorer, åk 15 Torsdag 31 Övning i kyrkan kl 8 och träff med polis och skolledning för åk 15 Fredag 1 Återlämning

Läs mer

NÄR-VAR-HUR. Osbecksgymnasiet. Vecka 43-44 2007. Matsedel v 43

NÄR-VAR-HUR. Osbecksgymnasiet. Vecka 43-44 2007. Matsedel v 43 Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR Vecka 43-44 2007 Matsedel v 43 Må: Pannbiff med lök, sås, potatis, lingonsylt Ti: Hemlagad fiskgratäng, sås, ris On: Helstekt kotlettrad, sås, potatis, ättiksgurka To: Ärtsoppa

Läs mer

Birger Sjöberggymnasiet Läsåret 2015-2016 ABC. för elev och vårdnadshavare

Birger Sjöberggymnasiet Läsåret 2015-2016 ABC. för elev och vårdnadshavare Birger Sjöberggymnasiet Läsåret 2015-2016 ABC för elev och vårdnadshavare Denna ABC är tänkt som en lathund för dig och din vårdnadshavare. Uppdaterad information finns alltid att hämta på www.kunskapsforbundet.se.

Läs mer

NÄR-VAR-HUR Vecka 2-3 2006

NÄR-VAR-HUR Vecka 2-3 2006 Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR Vecka 2-3 2006 Matsedel Ti: Fiskgratäng, potatis On: Spagetti, köttfärssås To: Kebabpanna, dressing Fr: Potatissoppa m korv i. Må: Kycklinggyta, pasta Ti: Stekt fisk, tzatzikisås,

Läs mer

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november ELEVHANDBOK Besöksadress: Åsgatan 15, Falun Postadress: Box 127 791 23 Falun Skolans telefonnummer: 023-584 20 Sjukanmälan telefon: 023-584 57 Fax: 023-150 52 E-post: Se respektive mentor Följande ifylles

Läs mer

Hej! KURSUTBUD VÅREN Sök senast. Trollhättan och Vänersborg. 20 november Allt börjar med en utbildning. Allt.

Hej! KURSUTBUD VÅREN Sök senast. Trollhättan och Vänersborg. 20 november Allt börjar med en utbildning. Allt. Hej! KURSUTBUD VÅREN 2018 och I vårens kursutbud från Vuxenutbildningen hittar du kurser på grundläggande och gymnasial nivå där du kan välja att studera på dagtid, kvällstid eller nätbaserat. Här finns

Läs mer

NÄR-VAR-HUR Vecka 39-40 2005

NÄR-VAR-HUR Vecka 39-40 2005 Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR Vecka 39-40 2005 Matsedel v 39-40 Må: Pasta m. skinksås Ti: Fiskgratäng Pescado, pot On: Korv Stroganoff, ris To: Soppa, mjukt bröd Fr: Hamburgare, bröd, sallad, dressing Må:

Läs mer

Stödundervisning Stödundervisning för mer information besök Rudbeckianska gymnasiets hemsida.

Stödundervisning Stödundervisning för mer information besök Rudbeckianska gymnasiets hemsida. Stödundervisning Stödundervisning för mer information besök Rudbeckianska gymnasiets hemsida. Veckans ordspråk Livet är en serie av tusentals små mirakel. Lägg märke till dem. /Mike Greenberg Ambassadörsträff

Läs mer

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se Allmän Information om Gymnasievalet annika.lind@kunskapsskolan.se Fritt sök Skåne samt Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborgs kommuner i Blekinge har ett gemensamt samverkansavtal om Fritt sök.

Läs mer

Vänligen parkera inte på förhyrd parkeringsplats med motorvärmare på skolans område!

Vänligen parkera inte på förhyrd parkeringsplats med motorvärmare på skolans område! VECKA 23 Vänligen parkera inte på förhyrd parkeringsplats med motorvärmare på skolans område! Frånvaro - personal Frånvaro meddelas också till staffangymnasiet@hufb.se samt läggs in i Heroma (gäller personal)

Läs mer

HT Hotell- och turismprogrammet VAL AV INRIKTNING OCH INDIVIDUELLT VAL 2013/2014

HT Hotell- och turismprogrammet VAL AV INRIKTNING OCH INDIVIDUELLT VAL 2013/2014 HT Hotell- och turismprogrammet VAL AV INRIKTNING OCH INDIVIDUELLT VAL 2013/2014 1 Val av inriktning fö r dig söm ga r Hötell- öch turismprögrammet Efter examen från Hotell- och turismprogrammet ska du

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 21 (19 23 maj 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 21 (19 23 maj 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 21 (19 23 maj 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Mösspåtagningen 23/5 Nationella prov matematik

Läs mer

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Välkommen till. Matteusskolan. Läsåret 2014/2015. stockholm.se

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Välkommen till. Matteusskolan. Läsåret 2014/2015. stockholm.se Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Matteusskolan 2014-08-07 Välkommen till Matteusskolan Läsåret 2014/2015 stockholm.se Sida 2 (10) Innehåll Läsårsdata 2014/2015 4 2014 4 2015 4 Att anslå hemma 5 Sjukanmälan

Läs mer

Veckobladet. V ELEVinformation V Indval inför hösten för de elever som ännu ej valt

Veckobladet. V ELEVinformation V Indval inför hösten för de elever som ännu ej valt å Veckobladet V. 16 2012 ELEVinformation V 16 + 17 Indval inför hösten för de elever som ännu ej valt Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar Måndag 12-04-16

Läs mer

ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING Vårterminen 2010 Ansökan skall vara inlämnad senast 16 november, 2009 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan.

ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING Vårterminen 2010 Ansökan skall vara inlämnad senast 16 november, 2009 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan. ANSÖKAN KOMMUNAL VUENUTBILDNING Vårterminen 2010 Ansökan skall vara inlämnad senast 16 november, 2009 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan. PERSONUPPGIFTER Efternamn Tilltalsnamn Personnummer Adress

Läs mer

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända För unga 16 20 år Gymnasieskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär- och gymnasiesärskola

Läs mer