Motioner till stämman

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motioner till stämman 2015-01-22"

Transkript

1 Motioner till stämman Motion 1. Miljörevision Marmorn är en stor förening med många hushåll. Styrelsens främsta uppgift är att förvalta fastigheterna, men boendemiljön i alla avseenden är också ett viktigt område. I boendemiljö ingår inte bara trivsel utan också tekniska, ekonomiska och beteendemässiga aspekter. Omsättningen av materiel och material i soprummet vittnar t.ex. i viss mån om onödigt slöseri. Förslag: Jag föreslår att stämman ger styrelsen i uppdrag att påbörja ett projekt med eller fullt ut genomföra en miljörevision i syfte att göra Marmorn till en i princip ekologisk förening. Styrelsen håller med motionären om att miljön är viktig. Därför innehar Marmorn andelar i ett vindkraftverk och vi köper endast in el från vatten och vind. Vi har även ett återvinningsrum på gården med tillhörande grannhörna där våra medlemmar kan lämna saker för andra grannar att ta till vara på. Som sägs i motionen så är det styrelsens huvudsakliga uppgift att förvalta fastigheterna såväl vad gäller ekonomi som underhåll. Utöver detta har styrelsen inte resurser till att genomföra en miljörevision. Däremot är styrelsen naturligtvis positivt inställd till att behandla konkreta förslag som har en positiv inverkan på miljön. Styrelsen föreslår att stämman avslår motionen. Stämmans beslut: Motionen drogs tillbaka av motionären. Motion 2. Arbetslokal Föreningen har en arbetslokal. Skötsamheten i lokalen är beklagligtvis under all kritik. Besökare städar inte och lämnar drivor av skräp efter sig. Eftersom lokalen delas för måleri och snickeri uppstår problem för den som just målat och efterföljs av någon som sågar eller slipar. Erfarenheten visar att nyttjare av lokalen inte tar hänsyn till föregångare som har nymålade objekt för torkning. Förslag: Jag föreslår att stämman ger styrelsen i uppdrag att anslå regler så att kollisioner mellan måleri och dammande verksamheter kan undvikas eller att en separat lokal inrättas för måleri alternativt snickeri.

2 Det är beklagligt att det förekommer att vissa användare av hobbyrummet varken iakttar de ordningsregler som finns beträffande städning eller att i övrigt tar hänsyn till andra brukare. Det finns ordningsregler anslagna som stipulerar att städning ska utföras efter nyttjandet. Dessutom kan lokalen bokas för användning med den bokningslista som finns på dörren. Det är mindre troligt att en komplettering av ordningsreglerna om att inte skada nymålade saker skulle ha nämnvärd effekt. I stället får var och en boka lokalen och märka upp saker med Nymålat vid behov. Tyvärr finns det inte heller någon annan lämplig lokal att nyttja för måleriarbeten. Stämmans beslut: Motionen drogs tillbaka av motionären Motion 3. Omvandla marmorns egna parkeringsplatser till bilpoolsplatser Marmorn består i dag av 539 lägenheter. Till föreningen hör också ett litet antal parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna. Platserna är få, så bara några kan åtnjuta denna förmån. Samtidigt ändrar många personer sitt mönster vad gäller bil. Många skaffar inte en bil på samma sätt som förr, utan man vill bara använda bil när man behöver. Mitt förslag är att man omvandlar alla, eller ett flertal, av Marmorns parkeringsplatser till bilpoolsplatser. På så sätt skulle man gynna långt fler av Marmorns medlemmar, som skulle kunna ha en bilpoolsplats nära tillhands. Bilpooler har idag ofta svårt att finna parkeringsplatser i Stockholm, då efterfrågan växer. Att dela på bil istället för att alla äger var sin, är också en framsynt idé som passar bra för en förening som en gång i tiden var bland de första att erbjuda såväl sopnedkast som barnomsorgsplatser. Ekonomiskt bör man kunna begära samma hyra per plats av ett bilpoolsföretag. Jag är också öppen att man sparar ett antal platser för exempelvis rörelsehindrade eller äldre. Slå ett slag för effektivare användning av resurserna, gynna bilpoolerna! Förslag: Jag föreslår att vi ger styrelsen frihet att utforma detta förslag i detalj med hänsyn till ovan nämnda faktorer. Marken där parkeringsplatserna är belägna ägs av Stockholms Stad. Marmorn har nyttjanderätt av markområdet genom ett arrendeavtal. Avtalet innehåller bland annat villkoret

3 Arrendeområdets användning Bilparkeringsplats för medlemmarna. Ett nyttjande av markområdet i enlighet med förslaget i motionen är alltså inte möjligt. Motion 4. Koppla på utomhuskranarna med kranmunstycke/öppningsnyckel Koppla på utomhuskranarna med kranmunstycke/öppningsnyckel under sommarhalvåret så att det är lättare att vattna alla blommor som finns på gården samt trapphuspelargoner. Om detta redan finns så är motionen att tydliggöra var detta finns. Förslag: Styrelsen ordnar bevattningsmöjlighet enligt ovanstående förslag. Styrelsen tycker förslaget är bra och har fattat beslut om att ordna med bevattningsmöjligheter till sommarhalvåret Motion 5. Fler cykelställ/cykelbockar Möjlighet att köpa in fler cykelställ/cykelbockar som man kan ställa och låsa sin cykel vid då det är ständig konkurrens om dagens cykelparkering. Förslag: Fler cykelställ/cykelbockar på gårdarna. Styrelsen är medveten om behovet och kommer under året att titta på om det finns några lämpliga platser för ytterligare cykelparkering. Motion 6. Inget rökförbud på vädringsbalkongerna Jag tycker att skyltarna på vädringsbalkongerna förfular vår boendemiljö. Budskapet gör också gällande att Marmorn inte välkomnar alla som bor här att nyttja våra gemensamma utrymmen. Det känns minst sagt olustigt.

4 Förslag: Riv upp beslutet från förra året och plocka ner skyltarna På tidigare stämma har som motionären nämner fattats beslut om rökförbud på vädringsbalkongerna. Det är styrelsens åsikt att fattat beslut skall fortsätta att gälla. Styrelsen föreslår att stämman avslår motionen. Stämmans beslut: Motionen avslogs av stämman. Motion 7. Parkeringsplatserna för motorcykel/moped Asfalten på föreningens parkeringsplatser för motorcykel och moped är bitvis i bedrövligt skick. Det beror på den punktvis stora belastning som uppstår då en tung motorcykel placeras på sitt central- eller sidostöd där asfaltens bärighet inte är tillräcklig. Asfalten på parkeringsplatserna är därför genombruten och/eller deformerad på flera ställen. På grund av detta riskerar förr eller senare någon motorcykel att välta med skador på denna och även på de fordon som står vid sidan av. Förslag: Låt snarast plattsätta föreningens parkeringsplatser för motorcykel och moped så att dessa klarar av belastningen på ett bättre sätt än vad nu är fallet. Genomför om möjligt plattsättningen på ett sådant sätt (med olikfärgade plattor) att respektive parkeringsplats permanent framgår, varför målning av parkeringsrutor inte behöver utföras. Styrelsen har tagit till sig motionärens synpunkter och lägger in punkten i den reviderade underhållsplanen. Motion 8. Rökning på balkonger Den senaste tidens debatt om rökningens skadeverkningar har initierats av Folkhälsoinstitutet och Socialstyrelsen och det har föreslagits rökförbud utomhus på vissa allmänna platser och på restaurangernas utomhusserveringar som ett steg att förbättra folkhälsan och för att åstadkomma renare luft. För några år sedan beslutade Marmorns stämma att våra vädringsbalkonger skulle vara rökfria. Det är utmärkt. Men det är dags att ta ytterligare ett steg mot en rökfriare miljö i Marmorn.

5 Den cigarettrök som kommer från de som röker på sina privata balkonger letar sig in i grannars lägenheter. Jag har under ett tiotal år besvärats morgon och kväll av rök som tydligt känns i mitt sovrum. Jag är inte orolig att få cancer av denna rök, men den luktar förfärligt illa. Jag föreslår att de som röker gör det inne i sina lägenheter eller mitt ute på gårdarna. Det är inte acceptabelt att utsätta grannar för röklukt. Förslag: Jag föreslår således stämman att fatta beslut om rökförbud på alla balkonger i Marmorn. Styrelsen har undersökt frågan tidigare år och vi har ej laglig rätt att förbjuda rökning på de boendes egna balkonger. Motion 9. Renoveringsskräp Många som köper lägenheter i Marmorn renoverar dessa innan inflyttning. Också gamla lägenhetsinnehavare renoverar sina bostäder för att bättre passa och fungera i ett modernt boende. Lägenheter både slås ihop och även isär. Det pågår nästan jämt en ombyggnad någonstans i Marmorn. I min portgång pågår tredje renoveringen under bara de senaste två månaderna. Renoveringarna medför att byggsäckar med slängt byggmaterial sätts utanför portarna och på gårdarna. Dessa säckar blir ofta stående kvar under veckor och ibland över en månad. Detta ser skräpigt och otrevligt ut. Jag föreslår således en tidsgräns för hur länge dessa säckar ska få kunna stå kvar. Det ska vara under en kort begränsad tid fyra till fem dagar och max en vecka. I princip tycker jag att säckarna ska bort så fort de är fyllda och inget annat skräp i form av begagnade spisar, toaletter eller annat ska heller inte få stå kvar. Lägenhetsinnehavarna måste förbinda sig att följa dessa renoveringsregler. Förslag: Jag föreslår att stämman ger styrelsen i uppdrag att vidareföra denna fråga i motionens anda.

6 Styrelsen är medveten om problematiken och tycker det är en bra idé att skärpa kraven på snabbt bortforslande. Styrelsen föreslår att stämman bifaller motionen och ger styrelsen i uppdrag att formulera tydligare regler kring hantering och snabbt bortforslande av byggsopor. Stämmans beslut: Motionen bifölls av stämman.

Boulebana, Brf Adelsö 2

Boulebana, Brf Adelsö 2 Boulebana, Brf Adelsö 2 Motion 1 till årsstämman 2015 Maud Jonsson och Roland Jonsson i 62:an föreslår att uppdra åt styrelsen att anlägga en boulebana. Motivering till förslaget Vi vill här skicka en

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

1. Alla godkända, planerade och pågående renoveringar i. 2. Felanmälningar visas på Hemsidan. Inte bara stora fel utan

1. Alla godkända, planerade och pågående renoveringar i. 2. Felanmälningar visas på Hemsidan. Inte bara stora fel utan Från: Dan Nyström dan.nystrom@hotmail.com Ämne: Motioner till ordinarie bolagsstämma 2017 Datum: 30 december 2016 18:17 Till: styrelse@kungsklippan.se Nedan är motioner till ordinarie stämman 2017 för

Läs mer

BRF Ekblomman Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2018

BRF Ekblomman Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2018 MÖTESHANDLINGAR Mars 2018 1 BRF Ekblomman Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2018 Tid: Måndag 23 april 2017 kl 19.00 Plats: S:t Lukas kyrka, församlingslokalen Dagordning 1 Stämmans öppnande Vänligen

Läs mer

Nyhetsbrev Brf. Hökboet nr 4 november 2010

Nyhetsbrev Brf. Hökboet nr 4 november 2010 Nyhetsbrev Brf. Hökboet nr 4 november 2010 Nyhetsbrev Brf. Hökboet november 2010 Vi installerar nytt låssystem på portarna mot gatan Vi kommer att installera ett nytt låssystem på våra tre portar mot Bondegatan,

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i HSB:s Bostadsrättsförening Pålsundet kallas till extrastämma söndagen den 21 september 2014 kl 18:00 för att besluta om nya balkonger ska tillåtas Lokal:

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER för bostadsrättsföreningen Valkyrian 11 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Inledning. Del 1 - Ekonomi. 1.1.Hur insatta är ni i föreningens ekonomi? 1.2. Anser ni att vår ekonomiska informationen är tydlig?

Inledning. Del 1 - Ekonomi. 1.1.Hur insatta är ni i föreningens ekonomi? 1.2. Anser ni att vår ekonomiska informationen är tydlig? Sammanställning av boendeundersökning 216 Inledning Nu håller du i din hand sammanställningen av boendeundersökningen som genomfördes i maj 216. Vi kan glädjande meddela att 63 lägenheter deltog i undersökningen.

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i bostadsrättsföreningen Insteget, org.nr: 769616-9395, kallas härmed till ordinarie föreningsstämma onsdagen den 15 maj 2013 kl. 19.00, på Åsö Gymnasium med adress

Läs mer

Motion av Simon Alm (SD) om husvagnar till nyanlända KSN

Motion av Simon Alm (SD) om husvagnar till nyanlända KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-05-08 98 Beslut Kommunstyrelsen beslutar Reservation Simon Alm (SD) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Sammanfattning

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Boendeenkät 2008. Enkätundersökningen har gjorts hösten 2008. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan.

Boendeenkät 2008. Enkätundersökningen har gjorts hösten 2008. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan. Boendeenkät Enkätundersökningen har gjorts hösten. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan. Kommentarerna som visas är ett urval och ska visa på de olika uppfattningar som finns om de

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE Senast uppdaterad 180913 Att bo i en bostadsrätt Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens fastigheter. Alla medlemmar har ansvar för sin egen

Läs mer

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms 1 (8) Tak Se separat besiktningsprotokoll på taken avser samtliga tak. 2013 Akuta lagningar 12 000 2014 Bättringsmålning 20 000 gård och gata 63-65 Tak Lilla huset Inga synliga skador Separat syn i samband

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Cykelparkering 27A flyttas så att den står på vänster sida om entrén framför 27A.

Cykelparkering 27A flyttas så att den står på vänster sida om entrén framför 27A. Bilaga 2 Punkt 20 i kallelsen, Motioner På grund av miljöskäl har motionerna skrivits av. För att läsa motionerna i sin helhet finns de tillgängliga på bostadsrättsföreningen hemsida (www.brf-flyttfageln.se)

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Ked 15

Bostadsrättsföreningen Ked 15 Bostadsrättsföreningen Ked 15 Org.nr 769604-1206 Det här bör du veta om föreningens Trivsel- & Ordningsregler Styrelsens uppgift Styrelsen har som ansvar att förvalta våra gemensamma tillgångar och verkställa

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN

JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN INTERIÖR Lägenheterna är modernt designade med öppen planlösning, stora ljusinsläpp och generösa balkonger och uteplatser. Färgskalan

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Trivselregler i brf Måsängen

Trivselregler i brf Måsängen Trivselregler i brf Måsängen Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans kan vi skapa ett

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan?

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan? Markus Svensson 36 svar Redigera detta formulär Visa alla svar Publicera analyser Sammanfattning Vilket område bor du på? Olsbjärsvägen 13 36 % Gråhallsvägen jämna nummer 15 42 % Gråhallsvägen ojämna nummer

Läs mer

Ytterligare material inför årsmötet

Ytterligare material inför årsmötet Ytterligare material inför årsmötet 1. Revisionsberättelse 2. Skrivelse från styrelsen om finansiering av underhåll 3. Motioner och styrelsens svar på motionerna Vänliga hälsningar Styrelsen Org nr 702000-4532

Läs mer

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor.

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor. Antaget vid möte 2012-05-15 Välkommen till Brf Grisselmaren 1! Som medlem i Brf Grisselmaren 1 är du tillsammans med andra medlemmar delägare i fastigheten. I vår förening utgår vi ifrån en enkel punkt

Läs mer

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter Ordningsföreskrifterna gäller från den 1 oktober 2008. De antogs av Norsens styrelse den 30 september 2008, efter att ha presenterats och diskuterats

Läs mer

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/3. Nu är det dags för 2017 års föreningsstämma

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/3. Nu är det dags för 2017 års föreningsstämma Flygbladet Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/3 Nu är det dags för 2017 års föreningsstämma 23 maj 2017 kl 19.00 I Skarpnäckskyrkan Skarpnäcks Allé 31 Passa

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

MÅNADSINFORMATION APRIL 2008

MÅNADSINFORMATION APRIL 2008 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION APRIL 2008 Kalla nätter men våren är här... Information från Nya grannar Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon

Läs mer

Skyddsrond Brf. Solvändan

Skyddsrond Brf. Solvändan Ansvarig skyddsrond: Kari Hippi / Christian Hollen Datum: 2019.06.04 Noterat endast identiferade brister vid skyddsrond. Område besiktad: Ansv. Åtg. Fastighet (byggnad/belysning/ventilation/dörrar/portar/fasad

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Skönstaholm

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Skönstaholm Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Skönstaholm Tid: Tisdag 2 juni 2015, kl 18.30 Plats: Skönstaholmsskolans matsal Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordningen

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Bilaga 1 STADGEÄNDRING 2. SAMFÄLLIGHETER Gemensamhetsanläggningarna 1-5, har tillkommit genom anläggningsbeslut. Anläggningarna är belägna på Kanntorp, Arnö och omfattar 1. Garage, gångar, belysning, planteringsytor

Läs mer

Till medlemmarna i Skopans Samfällighetsförening som har stämma torsdagen den 15:e mars 2012 kl 19.00 i Rosa huset

Till medlemmarna i Skopans Samfällighetsförening som har stämma torsdagen den 15:e mars 2012 kl 19.00 i Rosa huset Till medlemmarna i Skopans Samfällighetsförening som har stämma torsdagen den 15:e mars 2012 kl 19.00 i Rosa huset Styrelsen har under verksamhetsåret 2011 bestått av: Johanna Qvarnström Fyrfatsvägen 39

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ordningsregler För bostadsrättsföreningen Kista Ängar 2. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Sammanfattning av hyresgästernas uppfattningar vid upprustning av kvarteret Fresken i Blåsut 2001-2002

Sammanfattning av hyresgästernas uppfattningar vid upprustning av kvarteret Fresken i Blåsut 2001-2002 Fresken Sammanfattning av hyresgästernas uppfattningar vid upprustning av kvarteret Fresken i Blåsut 2001-2002 Att gammal charm är bevarad: spegeldörrar, rosett i taket etc (Skriven kommentar till frågan

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för boende inom BRF Skvadronen

Trivsel- och ordningsregler för boende inom BRF Skvadronen Trivsel- och ordningsregler för boende inom BRF Skvadronen Styrelsen i BRF Skvadronen vill göra dig som boende uppmärksam på att våra trivselregler är ett ständigt levande dokument som uppdateras på regelbunden

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 I ÖSTRA KVARTERSLOKALEN DAGORDNING VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Mötet äger rum kl 19:00 den 23 Mars 2010 i östra kvarterslokalen. 1 Mötets

Läs mer

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 Tidpunkt: 16 april 2013, kl. 19:00. Närvarande: Se Bilaga 1 Närvarolista. 1. Årsmötet öppnades. 2. Dagordningen godkändes. 3. Leif Andersson valdes till stämmans ordförande. 4. Ordföranden utsåg Magnus

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Motioner till ordinarie föreningsmöte i Bostadsrättsföreningen

Motioner till ordinarie föreningsmöte i Bostadsrättsföreningen Motioner till ordinarie föreningsmöte i Bostadsrättsföreningen Krabban, 2009-06-04 Motion 1: Ändring av styrelsens sammansättning För att få en tydligare ansvarsfördelning önskar styrelsen att en stadgeändring

Läs mer

Nu är det dags för vår gemensamma höststädning av innergårdarna.

Nu är det dags för vår gemensamma höststädning av innergårdarna. Nu är det dags för vår gemensamma höststädning av innergårdarna. Vi träffs söndag den 30 oktober, kl 11.00 på innergården. Där finns krattor, sopsäckar och allt vad vi behöver för att städa våra gårdar.

Läs mer

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 Brf Svalan 32-38 38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 1 Brf Svalan 32-38 Kallelse till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Lidingö SK Hansbolls lokal Svalvägen 32, ingång på baksidan

Läs mer

Motion Brf Stjärnhimlen

Motion Brf Stjärnhimlen Motion Brf Stjärnhimlen Motion till föreningsstämman den 26 maj 2018 angående förändring av ordningsregler. Bakgrund Mot bakgrund av upprepade klagomål från, och konflikter mellan medlemmar rörande störande

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

Här ska vi trivas Om konsten att bo tillsammans i bostadsrättsföreningen

Här ska vi trivas Om konsten att bo tillsammans i bostadsrättsföreningen Här ska vi trivas Om konsten att bo tillsammans i bostadsrättsföreningen Tillsammans är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. I den här broschyren har vi samlat några tips

Läs mer

3. Blanketten "Ansökan om tillstånd" (nedan) skall skrivas under i 2 ex och lämnas in till styrelsen för godkännande innan byggstart.

3. Blanketten Ansökan om tillstånd (nedan) skall skrivas under i 2 ex och lämnas in till styrelsen för godkännande innan byggstart. 2017-11-20 Ansökan renovering Ska du bygga om/renovera din lägenhet kan du behöva Styrelsens godkännande för detta. Blankett för ansökan om godkännande hittar du längst ner på sidan. VÅTRUM/KÖKSRENOVERING:

Läs mer

Ordningsreglerna skall ses som ett komplement till bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler och Miljö- och Hälsoskyddslagen.

Ordningsreglerna skall ses som ett komplement till bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler och Miljö- och Hälsoskyddslagen. Ordningsregler För att vi skall få ett trevligt boende finns en del saker som vi bör tänka på för oss som bor inom brf. Teleskopet. Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor

Läs mer

Välkommen till ditt SATOhem. Ofta ställda frågor från inflyttaren

Välkommen till ditt SATOhem. Ofta ställda frågor från inflyttaren Välkommen till ditt SATOhem Ofta ställda frågor från inflyttaren SATOs Kundtjänst tel. 020 334 443 asiakaspalvelu@sato.fi sato.fi facebook.com/sato När får jag hämta mina nycklar? Nycklarna till ditt nya

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Styrelsens konstituering

Styrelsens konstituering Styrelsens konstituering Efter val på föreningsstämman och konstituering har styrelsen följande utseende och ledamöterna följande ansvarsområden: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Styrelseledamot

Läs mer

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö TRIVSEL/ORDNINGSREGLER Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt att verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också föreningens

Läs mer

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Varför har vi regler? Ofta handlar regler om ting som är rena självklarheterna. Men det självklara är inte alltid självklart för alla. Därför behöver vi ibland

Läs mer

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6

SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6 SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6 SID 2 (5) Affischering Det är inte tillåtet att affischera i de gemensamma utrymmena samt på fastighetens utsida och tomt. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning

Läs mer

Evald Larsson. Denna Power Point kommer att bli åtkomlig på SPFs hemsida 1

Evald Larsson. Denna Power Point kommer att bli åtkomlig på SPFs hemsida 1 Denna Power Point kommer att bli åtkomlig på SPFs hemsida 1 Kvällens agenda Presentation av nya Parkgården /Power Point (PP) av Evald Larsson/ Kaffepaus PRO och SPF bjuder Öppna resonemang om nya Parkgården

Läs mer

Kallelse extrastämma

Kallelse extrastämma Kallelse extrastämma Tid: 16 maj 2018 kl. 19.00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av två justeringsmän tillika rösträknare 4.

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

Vi hoppas att ni tar er tid och går igenom det här och att vi sedan förhoppningsvis kan utgå från det vi nu kommit fram till.

Vi hoppas att ni tar er tid och går igenom det här och att vi sedan förhoppningsvis kan utgå från det vi nu kommit fram till. Lars-Åke Carlsson Fre 2017-05-19, 10:51 Ang Killingens regler.docx Hej Killingar Bifogar två dokument som handlar om ett ämne som varit på tapeten förr. På stämman sist framfördes emellertid önskemål om

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Slottshörnet B O S T A D S R Ä T T S F Ö R E N I N G Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! För att alla boende i fastigheten ska trivas

Läs mer

TRE DAMER Nr 69 Juni-Juli 2010

TRE DAMER Nr 69 Juni-Juli 2010 TRE DAMER Nr 69 Juni-Juli 2010 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas vid följande tillfällen,

Läs mer

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Dags att renovera Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Nu är det dags för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 att få renoverat i huset, på gården och inne i lägenheten. Det är mycket som

Läs mer

Motion om att färglägga cykelbanor i innerstan i samband med cykelstrategin. KS 2015-255

Motion om att färglägga cykelbanor i innerstan i samband med cykelstrategin. KS 2015-255 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-10-27 296 Motion om att färglägga cykelbanor i innerstan i samband med cykelstrategin. KS 2015-255 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Trivselregler. Gudmund 7 Vallingatan. Bostadsrättsföreningen Gudmund 7 Vallingatan 6A & 6B. Västerås 2014-10-21

Trivselregler. Gudmund 7 Vallingatan. Bostadsrättsföreningen Gudmund 7 Vallingatan 6A & 6B. Västerås 2014-10-21 Trivselregler Gudmund 7 Vallingatan Bostadsrättsföreningen Gudmund 7 Vallingatan 6A & 6B Västerås 2014-10-21 Du som medlem eller hyresgäst i lägenhet eller hyreslokal ansvarar för att ha kännedom om, förstå,

Läs mer

Kungsberget - Verandan

Kungsberget - Verandan Kungsberget - Verandan Pris fr: 1 149 000 kr Avgift fr: 1 400 kr/mån inkl. Värme,VVS o El Typ: Lägenhet Rum: 3 4 rum + kök och bastu Bäddar: 6-8st Boarea: 52 eller 77 kvm Byggår: 2011 6 Bädds lägenheter

Läs mer

Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 19-37

Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 19-37 AB Kristianstadsbyggen Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 19-37 Åse Båvmark 2012-10-10 Innehåll Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 19-37... 2 Bakgrund... 2 Metod... 2 Sammanfattning...

Läs mer

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4 Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014 Innehåll. 1. Objekt 2 2. Syfte och omfattning 3 3. Underlag 3 4. Tidigare renoveringar 4 5. Kortfattad byggnadsbeskrivning 4 6. Underhållsbehov och avsättning

Läs mer

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 2009,10,06 Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 Postadress: Tomtebogatan 26 A, 113 38 STOCKHOLM Om fastigheten Fastighetsbeteckning: Smältan 12, med tre trappuppgångar: Tomtebogatan

Läs mer

Sida 1 1 Sida2 2 Sida 3 Som vi såg illustrerat i videon så är det ofta en huggsexa om vem som ska norpa en ledig parkering. Det beror på att dagens parkeringssystem bygger på den planekonomiska modellen,

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Trivselregler för Brf Teleskopet

Trivselregler för Brf Teleskopet Trivselregler för Brf Teleskopet För att vi skall få ett trevligt boende finns en del saker som vi bör tänka på för oss som bor inom Brf Teleskopet. Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

Trivselregler. Bostadsrättsföreningen. Plogen. G o t l a n d s g a t a n 7 1

Trivselregler. Bostadsrättsföreningen. Plogen. G o t l a n d s g a t a n 7 1 Trivselregler Bostadsrättsföreningen Plogen 7 G o t l a n d s g a t a n 7 1 År 2008 köpte den nybildade föreningen Brf Plogen 7 två hus av dåvarande ägare Svenska Bostäder, ett gatuhus på Gotlandsgatan

Läs mer

Vad innebär det att bo i bostadsrätt?

Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad är en bostadsrätt? Äger jag min lägenhet? Många som köpt en bostadsrätt tror också att de äger lägenheten. Onekligen lätt att tro, med tanke på priset man får

Läs mer

Frågor och svar om renovering och evakuering

Frågor och svar om renovering och evakuering April 2014 Till dig som bor på Tranbärsvägen 2 och 4 Frågor och svar om renovering och evakuering I början av april bjöd vi in till ett möte inför renoveringarna på Tranbärsvägen där entreprenören och

Läs mer

Viktig information från styrelsen

Viktig information från styrelsen Viktig information från styrelsen Informationsmöte Styrelsen ordnar 12 februari kl. 19.00 ett informationsmöte för föreningens boende med Johan Bengtsson från Balco och Carita Schönbaum från HSB Sydost

Läs mer

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? - Lättläst Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Berglandet ÅRSSTÄMMA Onsdag 30 maj kl

Bostadsrättsföreningen Berglandet ÅRSSTÄMMA Onsdag 30 maj kl Bostadsrättsföreningen Berglandet ÅRSSTÄMMA 2018 Onsdag 30 maj kl. 19.00 Vi ses i Brf Bergakungens lokal - Becksjudarvägen 35 BV Kaffe med dopp serveras VARMT VÄLKOMMEN! DATUM PLATS BRF BERGLANDET Kallelse

Läs mer

Välkommen till Sigfridsvägen 21

Välkommen till Sigfridsvägen 21 Välkommen till Sigfridsvägen 21 Ett modernt boende med klassisk Ta chansen att bo i det vackra Q-märkta huset från 1935 på Sigfridsområdet. De klassiska detaljerna är väl bevarade, samtidigt som lägenheterna

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna BRF Trönninge Äng Olsbjärsvägen 66 432 92 Varberg Medlemsenkät 2013 Detta dokument beskriver resultatet av den medlemsenkät som skickades ut till medlemmarna i Brf Trönninge äng under hösten 2013. Förutom

Läs mer