Resebrev nr 2, mars Siciliens nordkust och Italiens södra kust som vi kalla sulan (därefter språnget till Grekland)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resebrev nr 2, 2011 8 30 mars Siciliens nordkust och Italiens södra kust som vi kalla sulan (därefter språnget till Grekland)"

Transkript

1 Resebrev nr 2, mars Siciliens nordkust och Italiens södra kust som vi kalla sulan (därefter språnget till Grekland) Nu hade vi äntligen kommit i väg från Trapani, staden som vi tyckte vi kände vi detta laget. Vi fick en underbar start på seglingen från Trapani till Sa Vito, det blåste mellan 7-10 sekundmeter med vind från land, så det skulle bli en perfekt segling o test av alla prylar upp till Sa Vito de Capo. Nu börjar vi fatta att är man i medelhavet o seglar, så blåser det som skam eller inget alls, eller från fel håll som väderlekstjänsten utlovat, o hör o häpna, mitt på resan så tog vinden slut o vände mitt i mot (rätt frustrerande som seglare). Motorn skall ju också få jobba, så på med den, massor av diesel därtill (men vad gör man inte för bekvämligheten)? Så här ser Trapani ut från utsidan, här ligger den gamla fästingen där man lugnt kan ankra bakom (när det inte blåser kuling vill säga). Just nu så kändes det som att det var skönt att få komma iväg från Trapani där vi varit i mer än 4 månader). Väl framme i San Vito De Capo (som ligger på den Nord Västra sidan) och lagt till vid bryggan i marinan så kom det fram ett par (paretmedhund som dom kallade sig på sin blogg). Deras signatur var KGB (vilket betyder Kajsa (hunden) Gunnel o Bosse). Mycket trevligt att få träffa på Svenskar och med samma intresse att resa, dock reste dom med husbil! Kanske vår nästa grej när vi tröttnat på båt o inte orkar mer. Dom har varit ute sedan vintern kom i SWE, deras resa har varit ner genom Europa till Italien och Sicilien, o nu väntas det en resa upp över Östra Italien o hem igen. Det blev många bekantskaper dels i San Vito del Capo o sedan träffades vi igen i Palermo. En gemensam tanke som Gunnel framförde var att se matchen mellan Palermo o Inter (fotboll var ju livet det som hon sa). Det visade sig att det kostade 600 kr för att få se en sådan match, vi (som inte har fotboll som vårt stora intresse o dessutom var inte Zlatan med, han hade fått rött kort) så vi struntade i det hela. Tyvärr så blev KGB:s innerhåll av matchen bara skit o tråkigheter. Gunnel blev rånad på plånbok, kamera o div nödvändigheter som behövs under resan. Kontentan är, vid mycket folksamling, HÅLL I ALLT DU ÄGER. Ingen rolig upplevelse efter en fin semester, att blivit utsatt för rån!!!! Här håller fiskarna på att bärga en båt som sjönk tidigare(vet ej hur), men efter flera försök att få den till rätta så lämnade man allt kvar i sjön. Undra när dom tar nästa steg, typiskt sydlänningar (manjana)! Något mer spännande hände inte i Sa Vito Da Capo!

2 Vi lämnade Sa Vito del Capo med en väderprognos med vind från syd och med max 10 sekundmeter, perfekt för segling med lä från land o lite fart i seglen. Tydligen hade vi inte fattat att vi är i medelhavet för här stämmer inte vindar o väder vad som utlovats, stundtals så var det OK men rätt som det är så ökar vinden till sekundmeter, puh. det gäller att hålla i hatten o framförallt RATTEN! Efter en riktigt häftig överfart så kom vi då till maffians huvudstad Palermo. Vi fann en plats långt in i hamnen som passade oss, och ingen brydde, sig om att vi låg där, så 4 nätter fick vi helt gratis och det mitt inne i centrum av Palermo! Här har vi hyrt en taxi HÄST för att se lite av centrum av Palermo, mycket kul med en körkarl som förklarade allt han visste om Palermo o pratade med alla han såg o kände(dock på Italienska), som tur var fixade hästen resan ändå, vi var mycket nöjda med att åkturen som kungar i ett flott ekipage Beträffande maffian så såg vi inte ett spår, det otroliga med Italien är att det är helt lugnt på gator o torg. Inga ungdomar är ute o väsnas och framförallt INGA är fulla o stökiga! Vi gick igenom stadsdelar som många skulle undvika när man ser självaste gatan o inte varit här förut! Vi upplevde inget som helst hotfullt när vi var ute o strosade. På tal om maffian så syns dom inte för allmänheten, mer än i stora sopberg! Ja ni hörde rätt, maffian kontrollerar o kör sopor åt kommun och där man inte kommer överrens om priset så växer sopor till ett berg mitt i staden! Här ser ni ett helt torg med sopor som ligger mitt i staden och runt om ligger det massor av restauranger? Vem bry sig det verka helt normalt, skräp är något som någon annan tar hand om, vi har det bra i Sverige där faktisk en del folk som bryr sig (lite) om utvecklingen! På vägen från centrum ca 3 kvarter så kan det se ut som bilden, gamla skrotbilar o massor av skräp som bara flyger runt. Konstigt att vi inte ser några fåglar o råttor som ge sig på allt skräp. Vi (Agneta) har bara sett en råtta, o det var utmed det sopberg vi såg tidigare. Men förutom all skit så finns det hur mycket kultur o gamla byggnader som helst att se på, bara det kan vara värt en resa hit(om man gillar storstäder vill säga). Att flyga till Trapani med Rayan o sedan ta en buss till Palermo är nästa gratis!

3 Efter Palermo gick vi en Skagenresa åt Öst. Vi hade fått tips om att denna stad måste ni se Cefalu. Mycket riktigt så låg det en trevlig stad som besöks av många turister som kommer hit till ön. På dagarna så är det fullt med bussar som kommer från alla håll med turister! Otroligt vacker stad att se på(inte bara denna stad utan alla mer eller mindre som vi besökt) En bild från torget mitt i centrum, men för övrigt så var staden full med små smala gator o gränder, många löpte ner till havet o en liten playa som låg där. Inte någon turist som badade där just nu inte, här gäller det att var väl påklädd som alla Italienare är, kommer man i shorts o T- tröja så blir man uttittad. Några dagar på Cefalu och sedan Ön Lipari, som ligger på norra sidan av Sicilien i ögruppen (Arcipelago Eoliano) som består av 7 öar. Alla platser är värda ett besök, men förmodligen mycket turister under sommaren, typ Gotland o Öland kan vi tro! Att hyra en skoter o ta oss en tur runt ön är ett perfekt sätt men inte helt ofarligt i trafiken o mycket kan hända på två hjul, förmodligen är vi säkrare ute på de sju haven(känns så) Runo kör o Agneta sitter på bönpallen

4 VÅREN O SOMMAREN ÄR HÄR! Äntligen så har sommaren o våren kommit till Italien. Nu har alla blommor o grönskan slagit ut, o temperaturen segar sig upp till 20 grader under dagen Gött Här ett LITET axplock från allt fint i blomväg som vi ser, tyvärr är inte kunskapen den att vi kan berätta vad vi ser, men vackert är det! Bilden visa utsikt över ön Salina, o det är tagit uppe på Nord västra sidan av Lipari Här kommer en bärplansbåt i 38 Knop på väg, mycket trafik sker med dessa båtar som låter mycket.

5 Såg här såg staden Roccella ut från Caslet vi besökte. Hamnen var under uppbyggnad kunde vi läsa i Pilotboken som skrevs 2002, ja inget konstigt med det, bara det att hamnen är fortfarande under uppbyggnad. Mycket som man ser är svårt att förstå. Ta polisen som ett exempel, här finns hur många olika instanser o myndigheter som gör ingenting (vad vi kan se). Policia lokale, Polizzia, Capaniera, Garda Finansia, Costa Gardia, är bara en del av vad som finns. I alla städer (även små byar) har dessa myndigheter en betydande plats o finns överallt. Hemma ser vi inte en polis så långt ögat når, kanske är just därför det är så lugnt här nere!! Nästa EU land som kommer i kris måste bli Italien, så mycket folk i kommuner som hänger på spaden(ordagrant) har vi inte sett förut. Märkligt med EU projekt, det här gamla Caslet har dom hållit på att renovera (med all rätt bevara gamla byggnader) i snart 6 år. Det kommer en liten slant o så gör man lite grann, o i nästa svep så läggs projektet på is. Vi frågade på byn om det var värt ett besök, ja sa alla. På med skor för en promenad upp till Caslet, vad möter vi slutet jo en stängd grind (här har inte varit öppet på många år). Ett hål i stängslet gör att vi kommer in, till en nedlagd byggarbetsplats. Nu börja vi bli vana vid att här nere är det inte som hemma, manjana en ny dag i morgon också.

6 NI HÖRDE RÄTT; SOMMAREN ÄR PÅ GÅNG!. Bara 15 grader i vattnet men någon gång skall det första doppet tas, här är beviset när Runo har bråttom upp ur plurret. Burrrrr så kallt. Runos kommentar efteråt vad skönt när man kommer upp Hela strandpromenaden för oss själva på denna Riviera, undra hur det ser ut på sommaren, nu var alla mycket väl klädda med mössa o halsduk o lite mer- Man få ta kulturen dit man kommer, men när värmen kommer (även om den bara är 20 grader) så tar vi av oss kläderna!

7 När ni läser detta resebrev så är vi förmodligen på väg eller redan i Grekland. En lite beskrivning på färdvägen följer här nere: Förra gången vi skrev, vågade vi inte släppa på förtöjningen för det var mycket vind, nu är vi på gång att möta Grekland. Vi ligger o väntar på att rätt vindar skall bli gynnsamma för en översegling, för nu vill vi segla o inte gå för motor. Värmen är redan här, hoppas ni får lite känning där hemma!!! _/)_/)_/) -hälsningar PEGASUS Agneta o Runo

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Från Sardinien till Malta är det drygt 3 dygn, så därför gjorde vi några stopp på Sicilien, ett kort stopp på en av de många öarna I Marettimo

Läs mer

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna.

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Efter Egina stad så tar vi os söder ut på ön o kommer till Perdika, en mycket

Läs mer

Resebrev nr 3, 2011, 1 april - 5 maj. Resan över till Grekland o vårt första besökt i det nya landet med egen båt.

Resebrev nr 3, 2011, 1 april - 5 maj. Resan över till Grekland o vårt första besökt i det nya landet med egen båt. Resebrev nr 3, 2011, 1 april - 5 maj. Resan över till Grekland o vårt första besökt i det nya landet med egen båt. Från Italiens sula, och hamnen Roccala tog vi ett skutt direkt över till Grekland, man

Läs mer

Resebrev från La Palma, Madeira o Porto Santo samt med besök av Inger o Jan

Resebrev från La Palma, Madeira o Porto Santo samt med besök av Inger o Jan Resebrev från La Palma, Madeira o Porto Santo samt med besök av Inger o Jan Vi lämnade Teneriffa den 20 mars för motor och gick hela sydvästra sidan upp, det var ingen vind o mycket vågor. När vi skulle

Läs mer

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Året började med att vi tog en 10 dagars semester från Sverige, i januari månad, för att besöka Trapani o möta vårsolen. Hemma var det ju svinkallt o massor med snö

Läs mer

Resebrev nr 5, 2011, 19 maj 3 juni. Från Joniska övärlden o till Golf af Korintk och staden Galaxidi.

Resebrev nr 5, 2011, 19 maj 3 juni. Från Joniska övärlden o till Golf af Korintk och staden Galaxidi. Resebrev nr 5, 2011, 19 maj 3 juni. Från Joniska övärlden o till Golf af Korintk och staden Galaxidi. En överraskning väntade oss när vi låg i Nidri på ön Lefkas, och det var att Sofie Wolff SMS:ade o

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Resebrev Portogal - Algarve kusten

Resebrev Portogal - Algarve kusten Resebrev Portogal - Algarve kusten Efter Sines den 2 okt så rundade vi hörnet på Portugals SW sida o kom till en mysig vik som vi fick ha för oss själva i 2 dygn, Praia Da Mareta Pegasus Här gjorde vi

Läs mer

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Efter att vi lämnat av Torpagojorna o båten Hero på Kos, tog vi en segling ner på södersidan av Kos. Som vanligt

Läs mer

Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien

Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien Att det var långt till Mallorca det visste vi, men ändå kändes det som ett litet stenkast när vi äntligen kommit i i Medelhavet. Men resan från Fuengirola

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Äntligen så kom då vårt besök, Elin o Larsa gående på gatan,

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek!

Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek! Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek! Äntligen har vi fått tummen ur och beskriva vår sista månad i Turkiet, det blir lättar o lättare att dra

Läs mer

Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia

Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia Arklow har vi glömt vid detta läge, där blev vi inblåsta i en massa dagar. Agneta mådde inte bra, så vi blev tvungna att besöka DOKTORN, SOM ORDINERADE NÅGOT

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer

Resebrev nr 6, 2011, 5 juni 13 juni. Antons 60 års dag HURRA.

Resebrev nr 6, 2011, 5 juni 13 juni. Antons 60 års dag HURRA. Resebrev nr 6, 2011, 5 juni 13 juni. Antons 60 års dag HURRA. Från Itea och genom Korintkanalen och till ön Egina. Efter Galaxidi tog vi 1 timmes resa till staden Itea där vi skulle hämta upp Berit o Anton!

Läs mer

Resebrev 15 oktober -10 november, Sicilien, Favignana o båtupplägg.

Resebrev 15 oktober -10 november, Sicilien, Favignana o båtupplägg. Resebrev 15 oktober -10 november, Sicilien, Favignana o båtupplägg. Det kändes som vi seglat långt denna säsong, men när vi checkade, hade vi inte gjort mer än 1330 distans sedan 1 juni, det är mindre

Läs mer

Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15

Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15 Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15 Vi släpper förtöjningarna i Calheta, Madeira den 27 september och sätter sikte mot Graciosa, en lite sandig ö som ligger strax norr om Lanzarote. En segling

Läs mer

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet)

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Resebrev nr 3, 2012 30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Det var inga större problem med att segla norr ut I Egeiska havet, vi visste att det all

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land

Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land Under denna period började med att PEGASUS skulle upp på land (den

Läs mer

Resebrev från Lanzarote med besök av barn o barnbarn

Resebrev från Lanzarote med besök av barn o barnbarn Resebrev från Lanzarote med besök av barn o barnbarn Så var det dags att lämna Graciosa den 13 nov, här rundar vi den Norra udden av Lanzarote Punta Farjones (häftiga klippor) Pegasus Vi landade i Huvudstaden

Läs mer

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 När vi lägger till i Gijon hör vi ett himla oväsen ifrån staden. Självklart är det ca 15 säckpipeblåsare som håller på att stämma sin instrument. Det roliga

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

Resebrev nr 6, 2013 Hösten i södra Turkiet o ett besök i Capadocia!

Resebrev nr 6, 2013 Hösten i södra Turkiet o ett besök i Capadocia! Resebrev nr 6, 2013 Hösten i södra Turkiet o ett besök i Capadocia! Sedan sista brevet har vi sett resten av Datca halvön, vi var också på en tur över till Grekland. När vi kom in till marinan (den 10

Läs mer

Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!.

Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!. Resebrev nr 5, 2013 Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!. Nu var det länge sedan vi skrev ett resebrev o detta kan ju bero på att vi varit hemma i Sverige en hel del i sommar.

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya.

Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya. Resebrev nr 4, 2013 Besök av familjen Blom-Frid. Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya. Efter Göceks skärgård väster ut tog vi oss åter öster ut förbi Finike

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Skottland del 2. Västkusten 2009-06-21 2009-07-02

Skottland del 2. Västkusten 2009-06-21 2009-07-02 Skottland del 2 Västkusten 2009-06-21 2009-07-02 Nu lämnar vi kanalen med dess trygga vatten ut till västkustens beryktade tidvatten o strömmar. Ben Nevis i bakgrunden (Skottlands (ev. UK s?) högsta berg)

Läs mer

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Nu var det dags att lämna fastlandet för att segla mellan öar i ca 7 månader framåt. Efter att ha fyllt diesel och sett till att passa in tidvattnet åkte

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli -

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - För sjunde året i rad förläggs sommarens äventyrssegling till den Grekland övärlden. Vi reser tillsammans mot blått vatten, ljumma

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Äntligen ute på havet, mest motor men solen o vädret är med oss.

Äntligen ute på havet, mest motor men solen o vädret är med oss. Resebrev nr 3, 2013 Äntligen ute på havet, mest motor men solen o vädret är med oss. Sista brevet skulle vi på en biltur med Cattens besättning Marie o Pelle. Rundturen tog hela dagen och detta berodde

Läs mer

Resebrev 1 2015. från Prima Donna

Resebrev 1 2015. från Prima Donna Resebrev 1 2015 från Prima Donna Marmaris den 28 maj Hej på Er Alla En ny segelsäsong i Medelhavet ligger framför oss. Vi kom hit den 21 april. Denna gång med flyg från Stockholm. Vi landade i Dalaman

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

10 november 11 december, reparation av skutan o lite om livet i Finike.

10 november 11 december, reparation av skutan o lite om livet i Finike. Resebrev nr 8, 2012 10 november 11 december, reparation av skutan o lite om livet i Finike. Upp på Land När vi väl kom upp på land hände det mycket på en gång, alla på varvet ville börja jobba, så förmodligen

Läs mer

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna Sicilien & de Eoliska öarna Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna År 2000 blev de Lipariska öarna, som ligger strax ovanför Sicilien i södra utkanten av Tyrrenska havet, utvald till att inkluderas

Läs mer

Önskestad Västerås 2010

Önskestad Västerås 2010 Önskestad Västerås 2010 Ovanför dig ser du fyra flaggor som barn och unga på en fritidsgård i Västerås har tillverkat. Idén är att låta politiker och er stadsbor få ta del av deras åsikter och röster.

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer!

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Resebrev nr 2, 2013 Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Lite om vad som händer i marinan, o det är inte lite det! Egentligen så är denna period mest tänkt till att jobba på

Läs mer

Stockholm, vårt mål.

Stockholm, vårt mål. 2013-07-13 Stockholm, vårt mål. Vi har varit för första gången med egen båt i vår huvudstad, en fin upplevelse att komma via södertörn och Dalarö in genom det vackra Stäket och Skurusundet ända in till

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

31 maj-5 juni. Segling i norra delen av Egeiska havet o tillbaks till Leros.

31 maj-5 juni. Segling i norra delen av Egeiska havet o tillbaks till Leros. Resebrev nr 5, 2012 31 maj-5 juni. Segling i norra delen av Egeiska havet o tillbaks till Leros. När Maggan o Lars hade lämnat oss tog vi en nattsegling till ön Alonnisos som ligger norr om Evia, nu hade

Läs mer

Färja igen nu tillbaka till fastlandet

Färja igen nu tillbaka till fastlandet Färja igen nu tillbaka till fastlandet Närmare bestämt till Brüssel där vi sprang en medel i en ganska flack terräng utan större svårigheter, dock en rejäl bom på första kontrollen för min del. Efter ombyte

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Vandring på ön Tabarca fredagen den 12 april 2019

Vandring på ön Tabarca fredagen den 12 april 2019 Vandring på ön Tabarca fredagen den 12 april 2019 La isla de Tabarca eller la Plana som den också kallas, ligger 30 min båtresa utanför Santa Pola. Ön är liten, 1.800 m lång och 400 bred samt 15 hög maximalt.

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag!

Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag! Resebrev nr 4, 2014 Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag! Efter att vi själva seglat runt någon vecka hann vi med ett trevligt möte

Läs mer

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Om midsommar Anika: Snart är det midsommar, hur tänkte du fira midsommar Siv? Siv: Jag åker alltid ut till mitt sommarställe ute i Roslagen. Anika: Mm, det låter trevligt! Och vad gör ni där? Siv: Ja dit

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Resebrev från Prima Donna

Resebrev från Prima Donna Resebrev 3 2015 från Prima Donna Kalymnos den 28 juli Hej Alla Vi lämnade Aghatonissos efter en dag och seglade över till Pathmos. Här hade vi varit för 3 år sedan. Nu blev vi liggande en dryg vecka medan

Läs mer

Teneriffa Gomera 2009 10 16 2009 11 23

Teneriffa Gomera 2009 10 16 2009 11 23 Teneriffa Gomera 2009 10 16 2009 11 23 Våran plan är att få båten i ordning inför atlanten när vi ligger i Santa Cruzé på Teneriffa. Vi har en lista med lite saker som skall göras och köpas. Vi har även

Läs mer

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja LENNARTS LISTOR En listig akrobatisk musikal med och Baserad på Wallces lists Ellenor Lindgren 2009 1 Om pjäsen/scenen En fartfylld musikal med akrobatik och dans på ca 35-40 minuter. Musiken är lite funkinfluerad

Läs mer

Resebrev Porto Santo och därefter Portugal o södra Spanien

Resebrev Porto Santo och därefter Portugal o södra Spanien Resebrev Porto Santo och därefter Portugal o södra Spanien Vi påbörjade den näst längsta segelturen i vårt liv, den mellan Porto Santo och Portugal den 17/4, det är en resa på 4-5 dygn. Normalt, så blåser

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Anandra utan gennakertrassel på Ornö Runt i maj 2012

Anandra utan gennakertrassel på Ornö Runt i maj 2012 Vi har tyvärr inte av olika orsaker hunnit segla så mycket i sommar med vår nyinköpta Omega 42 Anandra som vi hade tänkt oss. Vad gäller kappsegling så blev det bara Ornö Runt i maj och sen sista onsdagsseglingen

Läs mer

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av:

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av: Göteborgs stolthet, F98 Qvidings FF, Spanienläger 2013 1-16 april Barcelona är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, med världens just nu bästa fotboll, Tyvärr slängde ju Kung Zlatan in handduken

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Jakten på färgpiraterna

Jakten på färgpiraterna Jakten på färgpiraterna SÅNGTEXTER SEXÅRSKÖREN 2016 01 INTRO/REGNRAMSA Regn regn regn regn Det har regnat här i flera år Regn, regn mera regn Regn och mera regn ändå Och mera regn Välkommen sol, välkommen

Läs mer

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet.

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. TRO Paula Rehn-Sirén Personer: Tove Robert Olivia DEL 1 (Vi befinner oss i ett trevåningshus.

Läs mer

En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken.

En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken. Manusförslag för Eddaskolan årskurs 1 a. Scen 1 En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken. Alla människor reser

Läs mer

Nord Irland Dublin Lands End 2009-07-03 2009-07-21

Nord Irland Dublin Lands End 2009-07-03 2009-07-21 Nord Irland Dublin Lands End 2009-07-03 2009-07-21 Seglar ifrån Islay och lämnar whiskey-mekat bakom oss. Vi går tidigt på morgonen närmare 06:00 för att få tidvattnen + ström att passa. Vi går för motor

Läs mer

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Vi valde att arbeta utifrån en saga. Sagan fick heta Gumman Gunnel och var inte färdigskriven från början utan hittades på efter hand beroende på

Läs mer

ÅF Off Shore Race 2017 Omega 42 ORIOLE II

ÅF Off Shore Race 2017 Omega 42 ORIOLE II ÅF Off Shore Race 2017 Omega 42 ORIOLE II Jag har seglat ett antal Gotland Runt men nu var det första gången med egen båt. Så det var extra spännande, men också en massa jobb som jag tidigare sluppit.

Läs mer

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 Vi är åtta personer, varav två är ledare, Mats och Heléne. Inför paddlingen har vi önskningar att vädret ska tillåta oss besök på Håkansskär och Torskär

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA Välkomna in i hjärnan! Här har det blivit rörigt. För många upplevelser samtidigt har gjort hjärnan trött och slö. Hjärnan behöver nog vila. Ja, eller behöver den det?

Läs mer

Piero packar. Bitte njuter i solen

Piero packar. Bitte njuter i solen Gräsöturen 2010 Vi skulle paddla 9 kajaker på en 4-dagarstur utanför norra Gräsö där massor med små öar gör skärgården omväxlande. Där är väldigt fint och lugnt, på turen skulle vi se endast c:a 5 båtar

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg 198 personliga intervjuer har genomförts på Wieselgrensplatsen med personer som åker spårvagn till och från Wieselgrensplatsen minst 1 gång i veckan.

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Reserapport Kenya, sommaren 2013

Reserapport Kenya, sommaren 2013 Reserapport Kenya, sommaren 2013 1. Vilket program läser du på? Sjukgymnastprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? Moi university, Eldoret, Kenya 3. Vilken termin åkte du och hur

Läs mer

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester Neapelbukten Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester En seglingssemester i Neapelbukten tenderar att fokusera på Amalfikusten och de vackra öarna i den pittoreska napolitanska

Läs mer

Wildlifephotographer.se - Leif Bength - PDF-upplaga - Januari 2014 Januari 2014

Wildlifephotographer.se - Leif Bength - PDF-upplaga - Januari 2014 Januari 2014 Januari 2014 page 1 / 39 Table Of Contents Stugor i månsken...... 3 Några fler snöklädda typer...... 8 Snöklädda gubbs och gumms på höjderna...... 12 Månadens bilder för 2009... 16 På väg till Dyverdalen......

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt Klienternas utmärkande tankar om kliniken Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt En av kärnpunkterna till att kunderna tar hjälp av er klinik är att kiropraktik kort och gott har hjälpt dem. Som ni

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Segling på Medelhavet

Segling på Medelhavet Segling på Medelhavet Från Aten till Procida 28 Mars till 14 April 2013 Hur många av er har seglat med en kapten som är gourmet kock. En skolfröken från England som är vise kapten, tre duktiga seglare

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer