HSB: s bostadsrättsförening Erland i Spånga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HSB: s bostadsrättsförening Erland i Spånga"

Transkript

1 HSB: s bostadsrättsförening Erland i Spånga Utgåva datum Informationsblad för alla boende inom Erland med ordningsregler och stadgar. Denna information delas ut till nyinflyttade, boende samt hyresgäster i brf Erland. Spara denna information! VÄLKOMMEN TILL ERLAND Bostadsrättsföreningen Erland bildades och omfattar sju hus, vilka utgör fastigheterna 7 och 8 i kvarteret Erland i Spånga. Föreningen består av 230 bostadsrätter och ett antal lokaler för uthyrning. Husen är betecknade från A till G enligt bilden nederst på sidan. I en bostadsrättsförening är man alltid mer eller mindre beroende av sina grannar. Man måste ta hänsyn, man måste kunna samarbeta och acceptera varandra. Vi som bor här, äger tillsammans husen och dess gemensamma inventarier. För att vår boendekostnad ska kunna hållas låg är det viktigt att vi är rädda om och vårdar våra hus med tillhörande inredning, liksom våra yttre områden, lekplatser och planteringar. Det är viktigt att alla som kan ställer upp vid gemensamma arbeten och sammankomster, ex vid höst och vårstädningar eller andra gemensamma aktiviteter. På följande sidor vill vi ge en så heltäckande presentation och information som möjligt om brf Erland. Bilden visar föreningens märkning av husen på området. Infarten till området är mellan hus B och C. Tvättstugor i hus G och D Föreningslokal i hus B Snickerilokal i hus E och Vävstuga i hus A Har du har frågor eller synpunkter talar du med förvaltaren, fastighetsskötaren eller någon i styrelsen. /Styrelsen 1 (18)

2 Infarten till brf Erland INNEHÅLL INFORMATIONSBLAD FÖR ALLA BOENDE INOM ERLAND MED ORDNINGSREGLER OCH STADGAR INNEHÅLL... 2 LEKPLATSEN MELLAN HUS A, B OCH GSTYRELSE, STÄMMAN... 3 STYRELSE, STÄMMAN STYRELSEN REVISORER VALBEREDNING FÖRENINGSSTÄMMAN, MOTIONER PERSONAL, FELANMÄLAN FÖRVALTAREN FASTIGHETSSKÖTAREN FELANMÄLAN GEMENSAMMA UTRYMMEN, AKTIVITETER BARNVAGNSRUM, CYKELRUM BORDTENNISLOKAL FRITIDSAKTIVITETER FÖRENINGSLOKAL FÖRENINGSEXPEDITION GÄSTRUM PENSIONÄRSFÖRENING SNICKERILOKAL TVÄTTSTUGOR OCH MANGELRUM VÄVLOKALEN INFORMATION, MEDIA ANSLAGSTAVLOR TV-ANLÄGGNING INFORMATIONSKANAL INTERNET - BREDBAND SERVICE PÅ OMRÅDET AVLOPP, NAMNSKYLTAR MM BOKNING AV LOKALER LÄGENHETSNYCKLAR P-PLATSER, GARAGE OCH KÄLLARKONTOR RENOVERING, OMBYGGNAD OCH ANSVAR INRE FOND VÄGGAR VEM ANSVAR FÖR VAD (18)

3 7 ORDNINGSREGLER ANDRAHANDSUTHYRNING BALKONGER BILTRAFIK & PARKERING BILTVÄTT BLOMMOR CYKLAR & MOPEDER ELSKROT GRILLNING GROVSOPOR HUNDAR OCH KATTER KÄLLARE MATNING AV FÅGLAR MOTORVÄRMARE OMBYGGNAD OHYRA PARABOL PISKNING RÖKNING SPISFLÄKTAR SOPOR STÖRNING TIDER TRAPPHUSEN UTEPLATSER STADGAR STADGARNA Lekplatsen mellan hus A, B och G 3 (18)

4 STYRELSE, STÄMMAN 1.1 STYRELSEN Föreningens styrelse består för närvarande av sju ledamöter och fyra suppleanter, av dessa är en ledamot och en suppleant utsedda av HSB Stockholm. Ledamöter och suppleanter väljs som regel till styrelsen på två år. Ledamöter och suppleanter bör väljas så att endast halva styrelsen avgår samma år. På så sätt finns det hela tiden några i styrelsen som har kännedom om styrelsearbetet. Styrelsens sammansättning finns på anslagstavlorna i portarna. 1.2 REVISORER Varje år väljs också en revisor och en revisorsuppleant, dessa väljs på ett år. Förslag till revisor och suppleant lämnas av valberedningen eller på mötet. 1.3 VALBEREDNING Vid varje föreningsstämma väljs en valberedning för det kommande året. Förslag till styrelseledamöter och suppleanter kan lämnas till valberedningen eller direkt på föreningsstämman. 1.4 FÖRENINGSSTÄMMAN, MOTIONER Föreningsstämma hålls en gång per år, kallelse till stämman ska ske två till fyra veckor innan mötet. Alla medlemmar har rätt att komma med motioner som ska beslutas av stämman, dessa ska dock vara styrelsen tillhanda senast två månader innan stämman för att styrelsen ska ha tid att bereda ärendet. På föreningsstämman kan du ta del i diskussioner och beslut som i hög grad angår dig, din boendetrivsel och din boendeekonomi. Bild från föreningsstämman (18)

5 2 PERSONAL, FELANMÄLAN 2.1 FÖRVALTAREN Föreningen anlitar för närvarande HSB Stockholm för förvaltningstjänsten. Aktuella kontaktuppgifter för förvalteren får du av servicecenter på tfn eller via e-post till 2.2 FASTIGHETSSKÖTAREN Styrelsen beslutade 2011 att anlita en entreprenadfirma för föreningens fastighetsskötsel. Denna firma sköter tjänster som gräsklippning, snöröjning, sandning samt översyn av gemensamma utrymmen som tvättstugor, dörrar och belysning mm. Fastighetsskötaren nås på föreningens mobil tfn eller via e-post till 2.3 FELANMÄLAN Felanmälan kan göras till: HSB-servicecenter, förvaltaren, fastighetsskötaren eller till styrelsen. Förvaltaren Föreningen anlitar en förvaltare från HSB, denne kontaktas via HSB-servicecenter HSB-servicecenter Registrerar ärenden, förmedlar och svarar på frågor. Servicecenter är öppet vardagar mellan 08:00 och 16:30 och nås på tfn eller via e-post Fastighetsjour På kvällar och helger finns SLB fastighetsjour att tillgå för akut service, tfn Obs. Använd denna endast om det är akut och nödvändigt. Kom ihåg att en jourutryckning för de delar du själv är underhållsansvarig för kommer du att få betala själv (se avsnitt: Vem som ansvarar för vad.) Fastighetsskötaren Meddelanden kan lämnas på telefonsvararen på mobilen tfn eller via e-post till Styrelsen En lista på aktuell styrelse finns uppsatt på anslagstavlorna i samtliga portar. Föreningens expedition är öppen onsdagar 19:00 20:00 där kan du träffa representanter från styrelsen. Styrelsen sköter då nyckelhantering, bokning och betalningar för gästrum, föreningslokal och andra gemensamma utrymmen. Expeditionen finns i källarnedgången till tvättstugan intill port 219. Frågor och meddelanden till Styrelsen kan lämnas på expeditionen eller via e-post till föreningen. brf.erland@bredband.net 5 (18)

6 Föreningens traktor 3 GEMENSAMMA UTRYMMEN, AKTIVITETER 3.1 BARNVAGNSRUM, CYKELRUM I varje hus finns ett barnvagnsrum och ett cykelrum, dessa ska användas för förvaring av barnvagnar respektive cyklar, det är alltså inte tillåtet att förvara cyklar i barnvagnsrummet eller vice versa. 3.2 BORDTENNISLOKAL Det finns en bordtennislokal i källarplanet i Hus A, lokalen är låst och nås via källartrappen mot Spångavägen. Här passar nyckeln till tvättstugorna om man går via källardörren ut mot Spångavägen. 3.3 FRITIDSAKTIVITETER Inom brf Erland ordnas div. fritidsaktiviteter, ex på tillställningar kan vara bingo, sillunch eller andra aktiviteter. Föreningen har en aktiv pensionärsförening som ordnar många av aktiviteterna. (Läs mer om pensionärsföreningen under rubriken Pensionärsförening.) 3.4 FÖRENINGSLOKAL Alla boende på området har möjlighet att hyra vår föreningslokal för privata fester och tillställningar. Lokalen finns i hus B, ingång från Dagsverksvägen 249. Lokalen används i huvudsak för föreningsverksamhet inom föreningen eller HSB distriktet. Lokalen bokas på föreningens expedition, hyran är 300 kr plus en depositionsavgift på 700kr. (Priserna är ett riktvärde i skrivande stund, hör efter på expeditionen om aktuella priser). Depositionsavgiften återfås när lokalen återlämnats städad och har besiktigats av föreningen. Lokalen får inte hyras av personer utanför Erland, och inte hyras för kommersiellt bruk. Lokalen ska ha hög tillgänglighet för alla boende varför inte periodiska uthyrningar får ske utan lokalen bokas för varje specifikt tillfälle. 6 (18)

7 3.5 FÖRENINGSEXPEDITION Föreningens har en fast expedition, denna är också föreningens officiella postadress. För aktuell adress och öppettider se anslag i portarna. 3.6 GÄSTRUM Föreningen inredde år 2005 ett gästrum i hus A, rummet är inrett med dubbelsäng och bäddsoffa. Totalt finns 4st sängplatser, wc och handfat (dusch saknas). Övernattningsrummet kan hyras av medlemmar för besökande släkt och vänner 1-7dagar i följd för 100kr/natt, hyran och depositionsavgiften på 500kr lämnas i förväg. (Priserna är ett riktvärde i skrivande stund, hör efter på expeditionen om aktuella priser). Depositionen återfås när lokalen återlämnas städad och godkänd till föreningen. Rummet bokas på föreningens expedition. 3.7 Pensionärsförening Brf Erland har en pensionärsklubb, som är såväl en HSB pensionärsklubb som en PROförening. Föreningen heter Erlands pensionärsklubb, förkortas EPK. Alla pensionärer är välkomna att bli medlemmar, föreningen har ett medlemsmöte i månaden utom under sommaren. Föreningen bedriver en omfattande studieverksamhet samt anordnar många resor såväl inom- som utomlands. EPK anordnar också ett stort antal studiebesök på museer mm. 3.8 SNICKERILOKAL Det finns en snickerilokal med de vanligaste verktygen och maskinerna ex. hyvelbänkar, bandsåg, cirkelsåg, svarv och div. handverktyg. Här finns även ett utrymme där man kan måla sina snickerier eller mindre möbler. Lokalen är endast till för arbeten i trä av olika slag. Användning av maskiner och verktyg i snickerilokalen sker helt på egen risk och medlem förväntas själv inhämta nödvändig kunskap innan användning av dessa. Snickerilokalen får inte beträdas av minderåriga utan vuxens tillsyn och maskiner får under inga omständigheter användas av minderåriga. Lokalen finns i källarplanet i Hus E. En årsavgift för medlemskap i snickeriföreningen tas ut, hör efter på expeditionen om aktuellt pris. Nyckel köps på expeditionen vid inträde i snickeriföreningen. 7 (18)

8 3.9 TVÄTTSTUGOR OCH MANGELRUM Föreningen har år 2009 totalrenoverat samtliga tvättstugor i hus G, antalet tvättstugor där minskades då från 4st till 3st. Ytterligare en tvättstuga finns inredd i hus D. Bokning av tvättstugor sker via tvättlistor som finns på en skrivplats i tvättstugorna i hus G och hus D, medlemmen själv skriver in önskad tid på resp. lista. Det är INTE tillåtet att samtidigt boka flera stugor, tvättiden ska vara påbörjad innan en ny tid får bokas. Tvättstuga 2 i hus G, (bilden) syns tre tvättmaskiner med torkskåpet i bakgrunden. Förutom detta finns även en torktumlare och mangel samt styrkbräda i alla stugor. Nyckel till tvättstugorna kan kvitteras ut på expeditionen. Till tvättstugorna i hus G finns två torkrum per stuga och i hus D ett torkrum. Torkrummen i hus G behöver i nuläget inte bokas utan regeln är att max 2st kan användas per tvättpass. Samtliga tvättstugor är utrustade med moderna automatmaskiner, elmangel, torktumlare och torkskåp. En av stugorna har en större automatisk grovtvättmaskin. I hus G finns även läggningsrum, mangelrum med en stenmangel och toalett, dessa behöver inte bokas. För hus D används ingången till yttre källartrappan utanför valvet, där passar nyckeln för tvättstugorna. Tvättstugorna är kostnadsfria och får användas av alla boende i föreningen för privat/enskild användning, inte för tvättning i yrkesmässigt bruk eller för boendes registrerade firmors räkning. De boendes egna arbetskläder undantagna. Föreningens anställda och anlitade entreprenörer är tillåtna efter överenskommelse med styrelsen. 8 (18)

9 I tvättstuga 3 i hus G finns en större helautomatisk grovtvättmaskin. Mangel och torktumlare i stuga3,hus G Alla föreningens tvättmaskiner har både kall och varmvattenintag för att hålla nere energikostnaderna. De senast inköpta maskinerna väger även tvätten för anpassning av vattenmängden VÄVLOKALEN På området finns en vävlokal med nio vävstolar den finns i källaren till Hus A. Vävningen är öppen för alla boende inom Erland, dock fordras erfarenhet. Anmälan sker till vävföreningen då intagning tas i mån av plats. Information om kontaktperson kan fås på expeditionen eller av styrelsen. Vävlokalen i hus A 9 (18)

10 4 INFORMATION, MEDIA 4.1 ANSLAGSTAVLOR I samtliga portar, valv och vid spolplattan finns anslagstavlor för föreningsinformation. Dessa tavlor är avsedda för föreningens eller de boendes information INTE för reklam. Om det dyker upp reklam eller annan information på dessa anslagstavlor hjälps vi alla åt att ta bort den, det är också tacksamt om vi alla hjälps åt att ta bort inaktuell information. 4.2 TV-ANLÄGGNING Föreningen har en egen anläggning för mottagning och vidaresändning av TV-kanaler. Paraboler och antenner för mottagning finns på taket på hus E, Logvägen 77. Via antennuttaget finns både analoga och digitala signaler, de flesta nya TV-mottagare kan hantera båda systemen. Ett antal betalkanaler ingår i avgiften, dessa finns endast för analog mottagning. Det går att komplettera det fria digitala utbudet med betalkanaler men då krävs ett eget abonnemang samt kortläsare. Paraboler och antenner finns på taket till hus E Föreningen har under 2010 kompletterat med en MUX för mottagning av digitala HDsändningar. (För detta krävs avsedd HD-box). TV-kanaler, Analoga (via centralantenn): Kanal E2 TV2 Stereo Kanal E4 TV1 Stereo Kanal E5 Kanal E6 Barnkanalen Stereo Kanal E7 Erland lokal TV Stereo Kanal E9 TV4 Stereo Kanal E11 TV3 Stereo Kanal S7 Discovery - Kanal S9 MTV Stereo Kanal S11 Femman Stereo Kanal S13 BBC - Kanal S14 TV4+ - Kanal S15 TV6 Stereo Kanal S16 BBC world - Kanal S17 Crime - Kanal S18 TV8 - Kanal S19 Eurosport - Kanal S20 SVT24 Stereo TV-kanaler, Digitala (via centralantenn): Fria kanaler (digitalbox): TV1, TV2, TV4, TV6, SVT24 och Barnkanalen samt lokala kanaler Kanal E21, E22 Köpkanaler (digitalbox, Boxer): TV3, Femman, TV4+, TV4film, TV400, TV4fakta Eurosport, Discovery, Animalplanet, MTV, Vh1,Z TV8, Kanal9, CNN, Nicolodium, Star, 7, Disney Silver, TCM Canal+ sport, Canal+ Film1, Canal+ Film2 Aktuellt utbud enl. Kanal E24, E25 och E26, E27 Tilläggsutbud, Canaldigital: (digitalbox tfn ) Kanal S26 10 (18)

11 4.3 INFORMATIONSKANAL Föreningen installerade 2005 en egen TV-kanal för intern information, den var tänkt för sändning av information från möten och andra egna program. (För närvarande är denna kanal inte aktiv.) 4.4 INTERNET - BREDBAND Föreningen anlitar Bredbandsbolaget för anslutning mot Internet. Varje lägenhet har ett eget bredbandsuttag placerat ovanför ytterdörren till lägenheten. Via bredbandsuttaget finns möjlighet att få data (100Mbit) samt telefon och bredbands-tv. Boende tecknar själva avtal med Bredbandsbolaget. tfn SERVICE på OMRÅDET 5.1 AVLOPP, NAMNSKYLTAR MM Efter stambytet har varje lägenhet försetts med egen avstängning för varm och kallvatten. Avstängningskranarna hittar du vanligtvis under diskbänken eller under tvättstället. Får du något problem med avlopp, behov av ytterligare vattenavstängning el. dyl. kontaktar du fastighetsskötaren som kan hjälpa dig eller ge råd om vad som ska göras. Fastighetsskötaren utför byte av namnskylt på dörr och i trapphus. 5.2 BOKNING AV LOKALER Styrelsen har hand om bokningslistor, uthyrning och hantering av nycklar för föreningslokal, gästrum, snickeri och övriga gemensamma utrymmen. Föreningens expedition är öppen onsdagar 19:00 20:00 där representanter från styrelsen finns på plats. Expeditionen finns i källarnedgången till tvättstugan intill port LÄGENHETSNYCKLAR Nycklar till lägenhetsdörren och porten får du av din företrädare, när du flyttar in i Erland. Portnyckeln går till källare, cykelrum och barnvagnsrum men bara i ditt hus. I källaren och i matkällaren har du förrådsutrymmen. Till dessa utrymmen får du hålla egna lås. Om du vill ha flera nycklar till gemensamma utrymmen måste du köpa dem på expeditionen. 5.4 P-PLATSER, GARAGE och KÄLLARKONTOR Styrelsen och fastighetsskötaren har hand om uthyrning av extra källarförråd. HSB-servicecenter har från 2012 hand om kölistor och uthyrning av p-platser och garage. 6 RENOVERING, OMBYGGNAD och ANSVAR 6.1 INRE FOND Varje lägenhet har historiskt haft en egen fond för inre underhåll. Denna fond avskaffades efter beslut av styrelsen 2009 då den inte längre ansågs ha någon funktion. Kvarvarande innestående medel kan efter begäran kvitteras ut av bostadsrättsägaren. Kontakta styrelsen på expedition om du vill ta ut din fond. 11 (18)

12 6.2 VÄGGAR Vid all väsentlig förändring i lägenhetens planlösning måste godkännande inskaffas från styrelsen. 6.3 VEM ANSVAR FÖR VAD Föreningens ansvar slutar vid ytterdörren till din lägenhet, en gräns för kostnadsansvar dras vid utsidan av dörren. Föreningen ansvarar för utsidan och den boende för insidan. Inne i lägenheten ansvarar föreningen för rör och ledningar som delas med andra lägenheter, men också för element och kranar. Föreningen har försett alla lägenheter med en brandvarnare med 10-års batteri. Det är upp till lägenhetsinnehavaren att kontrollera att den fungerar, vid fel kontaktas fastighetsskötaren. Elinstallationen i alla lägenheter gjordes om i samband med stamrenoveringen. Elanläggningen försågs då med jordfelsbrytare, alla uttag byttes mot jordade och spisanslutningen ändrades till 3-fas 400V. Innehavaren av borätten ansvarar för elinstallationen i borätten. Obs. Att det inte är tillåtet att själv ändra och dra ledningar till nya uttag, en behörig elfirma eller elektriker måste alltid anlitas. För mer ingående information om ansvaret se separat bifogad broschyr från HSB eller fråga på expeditionen. 7 ORDNINGSREGLER Våra ordningsregler är till stor del självklara regler, de är nödvändiga för att alla ska trivas och kunna känna en trygghet i vårt område. Det är också nödvändigt att ordningsregler respekteras och följs av alla. Ansvar för ordningen Styrelsens normala uppgift är att ha hand om den löpande förvaltningen och verkställa de beslut som fattas på föreningsstämman, men här finns också ett ansvar att se till att gemensamma regler följs av alla. Våra regler gäller alla boende Reglerna gäller för samtliga som bor och vistas inom området oavsett om man äger, hyr, arbetar eller är på besök här. Det är alla boendes uppgift att vid behov informera sina gäster och besökare om våra gemensamma regler. Regler och tider gäller även för hantverkare som en boende anlitar för reparationer eller underhåll. Vad händer om ordningsreglerna inte följs Om ordningsreglerna inte följs kan styrelsen i allvarligare fall ifrågasätta om du ska få bo kvar. Förseelser som är av ringa art kan inte leda så långt, men om en medlem medvetet och efter tillrättavisning fortsätter att bryta mot våra gemensamma regler kan styrelsen driva frågan vidare till att borätten förverkas, dvs. man mister sin rätt att bo i föreningen. Ett sådant förfarande kan dock normalt inte ske utan att medlemmen först blivit uppmanad till rättning och att sådan inte skett. 12 (18)

13 Gemensamt ansvar Det är allas ansvar att inte i onödan slösa med gemensamma resurser utan iaktta sparsamhet med varmvatten, el och andra gemensamma resurser. Alla har skyldighet att rapportera fel som kan orsaka onödiga kostnader för föreningen, ex. droppande kranar, toaletter som står och rinner och dylikt. Det är också bra om vi tar för vana att meddela fastighetsskötaren om de fel och brister vi upptäcker och inte litar på att grannen rapporterar felen. Det är viktigt för oss alla att vi trivs och kan känna oss trygga där vi bor. Styrelsen jobbar mycket med trygghet och trivselfrågor, det är också viktigt att du har en bra relation till dina grannar. Grannsamverkan är ett av de bästa sätten att motverka brottslighet. Om du ska resa bort är det bra om din granne vet om det om något oförutsett skulle inträffa. Ett gott samarbete grannar emellan tjänar alla på. Se till att portarna alltid hålls stängda så att låsningen fungerar. (Hösten 2010 beslutade styrelsen att portarna ska hållas låsta tills vidare för att minska risken för bostadsinbrott. I samband med låsningen installerades ett IR-system så att myndigheter, social service och tidningsbud elektroniskt kan öppna portarna.) Ditt eget ansvar Med det av föreningen gemensamt tecknade bostadsrättstillägget till din egen hemförsäkring har du fullt försäkringsskydd men du är ändå skyldig att skydda din egendom. Du måste se till att din bostad alltid är låst när ingen är hemma, annars gäller inte försäkringen. Du skall aldrig förvara stöldbegärligt gods i källaren eller i bilen, det är att inbjuda till brott. Sätt ett rejält hänglås på ditt förråd, det försvårar inbrott. Tänk på att anlita en behörig elektriker för dina elinstallationer. Hemförsäkringen täcker inte brand eller annan skada som uppkommer om installationer inte är fackmannamässigt utförda. Det är du som lägenhetsinnehavare som ansvarar för lägenhetens elanläggning. Nedan följer regler som styrelsen vill att vi är särskilt medvetna om! 7.1 ANDRAHANDSUTHYRNING Uthyrning av en lägenhet är endast tillåten efter styrelsens godkännande och under förutsättningar som anges i föreningens stadgar 37. Den som utan tillstånd hyr ut i andra hand, riskerar att förverka sin borätt. Om du tänker ansöka om att hyra ut använd då blankett för andrahandsuthyrning som finns att hämta på föreningens expedition eller på föreningens webbplats När blanketten lämnas till styrelsen måste personuppgifter om den tänkta hyresgästen finnas med samt den tiden som uthyrningen avser. Godkända anledningar för uthyrning kan vara: Längre tids arbete på annan ort utlandsarbete eller att provbo med sin sambo el. liknande. 13 (18)

14 7.2 BALKONGER Den boende svarar för att balkongen hålls fri från snö vintertid. Tvätt får inte hängas synligt på balkong. Blomlådor får inte hängas på utsidan av räcket, häng lådorna på insidan. Det är förbjudet att mata fåglarna på balkongen, de smutsar då ner även din grannes balkong. Det är förbjudet att utan styrelsens godkännande montera upp parabolantenner på balkongen. För alla inglasningar av balkonger ska det finnas avtal mellan innehavaren av borätten och föreningen. 7.3 BILTRAFIK & PARKERING Biltrafik inom området är endast tillåten i samband med i och urlastning vid transporter. Undvik onödig körning inne på gårdarna. Hastigheten får vara högst 20 km/tim, tag hänsyn och håll hastigheten nere! Parkering på gårdarna är förbjuden för vår egen trivsels skull, och för att utryckningsfordon ska ha framkomlighet vid olyckor. Föreningen anlitar Q-park för övervakning att våra parkeringsregler för gårdar och gästparkering följs. Brf Erland har 22 garage och 133 parkeringsplatser. Av p-platserna har 68st eluttag. Det finns oftast lediga parkeringsplatser att hyra, hör efter med HSB servicecenter om detta. Det finns ett kösystem till mer eftertraktade objekt som parkering på inre gården eller till garagen. P-platser finns för motorcyklar och mopeder, denna är kostnadsfri. 7.4 BILTVÄTT Biltvätt finns intill värmepumpshuset och är fri att användas av alla boende i Erland. Ingen bokning behövs, din portnyckel passar till låset för bommen. Du som har garage måste observera att det inte är tillåtet att tvätta bilen i garaget. 7.5 BLOMMOR Styrelsen har bestämt att varje port får ha en större kruka med blommor på trappen intill porten. Föreningen står för kostnaden om de boende i trappuppgången tar på sig ansvaret för vattning och skötsel. Ersättning för rimliga utgifter för inköp av blommor och kruka fås mot kvitto. 7.6 CYKLAR & MOPEDER Cyklar ska parkeras på avsedda platser vid våra cykelställ och inte framför eller intill portarna. Parkering ska ske så att inte onödigt utrymme tas i anspråk (inga cyklar på tvären fastlåsta i cykelställen). Mopeder av klass 2 och 3 (utan nummerplåt) får parkeras i cykelställen. 7.7 ELSKROT Föreningen har inrett ett utrymme för elskrot i hus C (långa huset intill spolplattan). Till dörren passar nyckeln till tvättstugorna. Här finns kärl för hemelektronik, lysrör och lampor. Större TV-apparater ställs på golvet. Som regel räknas allt som har sladd som elskrot. Större elskrot som spis, kyl & frys, tvättmaskiner får du självt transportera till sopstationen. Obs. att elskrot absolut inte får slängas i containern på gården, detta medför höga straffavgifter för föreningen vid tömningen. 14 (18)

15 7.8 GRILLNING Vi tillåter inte grillning på balkong eller på privata uteplatser, detta för att oset i de flesta fall kommer in till grannen. Grillning får endast ske på de av föreningen aviserade platserna för detta. Idag finns tre gemensamma grillplatser, vid hus A, hus D och uppe i skogsdungen i cementgrillen. 7.9 GROVSOPOR Föreningen hyr regelbundet en container för grovsopor, information om när den kommer annonseras på anslagstavlorna. Containern får inte användas för miljöfarliga objekt som bildäck, kyl & frys, spisar, batterier, färgburkar eller elsopor. Sopor från större röjningar i lägenheter ska den boende själv transportera till avsedd sopstation. Tidningar, glas och plåtburkar läggs i återvinningsstationen vid macken, mitt för stora infarten till området. Mindre elskrot hanteras enligt punkt HUNDAR OCH KATTER Alla hundar måste hållas kopplade inom föreningens område, du får aldrig lämna din hund utan uppsikt. Du måste också tänka på att plocka upp föroreningar efter din hund. Katter är mer egensinniga djur men du ansvarar alltid för din katt, se till att den inte förorenar lekplatsernas sandlådor. Spola aldrig ner kattsand i toaletten, det innebär ett garanterat framtida stopp. Släng sanden i soporna, men se till att den är väl förpackad i en tättslutande påse. Ett tips är att använda hundpåsar även till kattens låda. Obs. att hundar inte får vara med i tvättstugorna KÄLLARE Lyset i källarnas sidogångar och i matkällarna släcks automatiskt. Förvaring av bensin eller annan brandfarlig vätska i källare bör undvikas. Föremål får inte ställas i källargångarna. Obs. att rökning enligt brandstadgan är förbjuden i alla källarlokaler MATNING AV FÅGLAR Matning av fåglar får endast göras på av föreningen godkända platser. Mat till fåglar får inte kastas ut på marken då det finns stor risk att det drar till sig råttor eller andra skadedjur MOTORVÄRMARE Eluttagen är säkrade med en säkring på 10 ampere. Anslutningskabeln ska vara ur när uttaget inte används och luckan till eluttaget ska alltid vara låst. I nuläget finns ett strömsparande styrsystem av märket Termotact i drift, detta system känner av yttertemperaturen och kopplar på och av strömmen i intervaller. Tänk på att spara på el om det går! 7.14 OMBYGGNAD Det är förbjudet att riva väggar eller ta upp hål i väggar i lägenheten utan styrelsens godkännande, detta för att inte äventyra bärigheten i fastigheten. Fråga alltid styrelsen, förvaltaren eller fastighetsskötaren i dessa frågor. 15 (18)

16 7.15 OHYRA. Om du träffar på pälsängrar, mjölbaggar eller andra skadedjur i din lägenhet är du skyldig att anmäla detta till förvaltaren för åtgärd. Föreningen har avtal med en firma för skadedjurssanering, föreningen står för denna kostnad PARABOL Det är förbjudet att utan styrelsens godkännande montera upp parabolantenner på fasad eller på balkonger. Montering får endast ske på godkänd plats inne på balkongen, balkongens räcke får aldrig användas för monteringar PISKNING Piskning av mattor, sängkläder mm får endast ske på därför avsedd plats på gården, inte genom fönster eller på balkongen RÖKNING Rökning är inte tillåten i föreningens gemensamma lokaler, detta gäller överallt ex. källargångar, tvättstugor, läggningsrum, mangelrum, vävlokal, snickeri, pingisrum och i alla portar, trappuppgångar. Det är inte tillåtet att slänga fimpar på marken inom området detta ger föreningen en merkostnad, ökad brandrisk och ett onödigt arbete med städning SPISFLÄKTAR Det är absolut förbjudet att ha spisfläktar anslutna till ventilationen, en sådan montering förstör balansen i ventilationssystemet. Den typ av fläktar som är tillåten är kolfilterfläktar som har sitt utblås ut i rummet SOPOR I föreningen finns 3st sopstationer för hushållssopor, sopor får inte ställas på marken vid sidan av dessa stationer. Sopstationerna är föreningens egna och bara till för boende och hyresgäster på området. För att minska föreningens sopmängd och uppfylla kommunens sopsorteringskrav uppmanas alla att i möjligaste mån källsortera sina sopor och utnyttja den kommunala sopsorteringen vid macken STÖRNING Boende på området måste visa hänsyn till sin omgivning och sina grannar, störningar utöver normalt boende kan inte accepteras. Särskilt allvarligt är störningar som pågår mer ständigt och under natten. Det är inte acceptabelt att ha stökiga fester och bullriga gäster som går hem tidigt på morgonen. Alla typer av störningar som inte kan klaras upp grannar emellan rapporteras till styrelsen. I svårare fall anlitar styrelsen extern hjälp vid dessa tillfällen. 16 (18)

17 7.22 TIDER Det är viktigt att vi visar särskild hänsyn till våra grannar och inte har störande musik, är bullriga eller är högljudda mellan klockan 22:00 på kvällen och 07:00 på morgonen. Ska du ha en fest eller en träff med vänner i hemmet kan det vara klokt att förvarna dina grannar och komma överens om tider. Tänk på att du ansvarar för att dina gäster inte stör på något sätt! 7.23 TRAPPHUSEN Med anledning av fastställda brandskyddsregler och för att inte försvåra städning får inga cyklar och barnvagnar parkeras i trapphusen. Brandstadgan förbjuder uppställning av föremål i trapphus då detta är en utrymningsväg vid eldsvåda. Vid rökfyllda trapphus kan dessa föremål hindra utrymning och vara en fara för liv. Det får inte heller finnas dörrmattor framför lägenhetsdörrarnas utsida i trapphusen UTEPLATSER För att anlägga en ny eller förändra en befintlig uteplats krävs styrelsens tillstånd. Den medlem som anlagt eller köpt en borätt med uteplats är förbunden att sköta denna så att den uppfyller föreningens och styrelsens krav. Om medlemmen inte önskar ha uteplatsen ska den återställas och återlämnas till föreningen. Obs. att infästningar aldrig får göras i husens fasader, dörrar eller fönster. Obs. att uteplatsen är anlagd på lånad mark från föreningen. Skötsel och utseende på den privata uteplatsen påverkar helhetsintrycket för området. En uteplats måste hållas snygg och städad, trasiga staket, vildvuxna växter och dyl. ska genast åtgärdas av innehavaren. För uteplatserna i hus G gäller speciella regler då luftintagen till tvättstugorna finns i marknivån invid dessa uteplatser. Dessa luftintag får inte täppas för eller utsättas för röklukt eller motsvarande. 17 (18)

18 8 STADGAR 8.1 STADGARNA Stadgarna reglerar föreningens verksamhet och har fastställts av föreningsstämman med ledning av HSB s mönsterstadgar. Eventuella förändringar i våra stadgar måste föreslås till stämman och sedan beslutas om på två efter varandra kommande stämmor. De nya stadgarna (från 2008) ger den boende större rättigheter men också större skyldigheter och ökat ansvar. /Styrelsen 18 (18)

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen DALGÅRDEN Dalbacksgatan Karlskoga Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler för Brf Tegeltrasten Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen, samt som hyresgäst har Du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller.

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. ORDNINGSREGLER Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. DET HÄR BÖR DU VETA Styrelsens uppgift är att

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Fastställda av styrelsen

Fastställda av styrelsen BRF TORPEDBÅTEN 1 ORDNINGSREGLER För Bostadsrättsföreningen Torpedbåten 1 Fastställda av styrelsen 2013-03-20 ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN 1 Det här bör du veta om föreningens

Läs mer

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler.

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. ORDNINGSREGLER För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1 TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1 E-post: brf.farfadern1@gmail.com Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta

Läs mer

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor ORDNINGSREGLER utgåva B, 2008-11-17 Brf Halltorp på Öland Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman

Läs mer

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 Det här bör du veta om föreningens Ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om föreningens löpande förvaltning

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Varför har vi regler? Ofta handlar regler om ting som är rena självklarheterna. Men det självklara är inte alltid självklart för alla. Därför behöver vi ibland

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Åkeslund Nr1, Bromma

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Åkeslund Nr1, Bromma 2018-12-06 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Åkeslund Nr1, Bromma Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2016-07-02 I detta dokument hittar du dom regelverk som gäller för Brf Vitalis: - Ordningsregler - Regler för soprum - Regler för tvättstugorna - Regler för parkering och garage

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Brf Geväret Västeråshus nr. 6 www.brfgeväret.se Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Lägenhetspärm Brf Geväret, Västeråshus nr 6 Att tänka på... 3 Vad innebär bostadsrätt... 3 Nyttjanderätten kan förverkas...

Läs mer

Allmänna trivsel- och ordningsregler för Brf Sicklahus

Allmänna trivsel- och ordningsregler för Brf Sicklahus Allmänna trivsel- och ordningsregler för Brf Sicklahus På denna sida finns information, regler och anvisningar som vi alla ska följa för; Att öka trivsel där vi bor. Att underlätta vårt boende. Att vi

Läs mer

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Ejdern Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 Vi är en liten förening med 20 lägenheter. Vi äger och förvaltar huset tillsammans samt ser till att gemensamt värna och bevara det som är vårt. I detta

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten

Läs mer

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor.

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor. Antaget vid möte 2012-05-15 Välkommen till Brf Grisselmaren 1! Som medlem i Brf Grisselmaren 1 är du tillsammans med andra medlemmar delägare i fastigheten. I vår förening utgår vi ifrån en enkel punkt

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER HSB 20 GÖRAN

ORDNINGSREGLER HSB 20 GÖRAN ORDNINGSREGLER HSB 20 GÖRAN 1 Innehållsförteckning ORDNINGSREGLER HSB 20 Göran För vem gäller reglerna? 3 Vad händer om reglerna inte följs? 3 Allmänt 3 Gården 4 Fastigheten 5 Lägenheten 5 Övrigt 6 Dessa

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2017-06-14 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 grundades 2007 och köpte, i april 2008, fastigheten på Barrstigen

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler.

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

ORDNINGSREGLER 2006-09-11

ORDNINGSREGLER 2006-09-11 ORDNINGSREGLER 2006-09-11 för Bostadsrättsföreningen Vingården Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av

Läs mer

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33 Välkommen till 2013-04-09 Mariehemsvägen 31 33 Hjärtligt välkommen till oss på bostadsrättsföreningen Storspoven Styrelsen för Riksbyggens bostadsrättsförening Storspoven hälsar Dig välkommen som medlem

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen.

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen. Brf Ferlinsgatan Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. November 2016 Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE Senast uppdaterad 180913 Att bo i en bostadsrätt Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens fastigheter. Alla medlemmar har ansvar för sin egen

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN Trivselanvisningar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MIDNATTSSOLEN i RÅCKSTA VÄLLINGBY Sida 1 Innehåll 1. Avfallshantering... 3 a. Grovsopor... 3 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Garage och P-platser utomhus...

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna

Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna 2016-03-16 Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande

Läs mer

Ordningsregler för Brf Skrapkakan

Ordningsregler för Brf Skrapkakan Ordningsregler för Brf Skrapkakan Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Lemansgatan 6, 8 & 10 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Ked 15

Bostadsrättsföreningen Ked 15 Bostadsrättsföreningen Ked 15 Org.nr 769604-1206 Det här bör du veta om föreningens Trivsel- & Ordningsregler Styrelsens uppgift Styrelsen har som ansvar att förvalta våra gemensamma tillgångar och verkställa

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer