Byggbeskrivning katthus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Byggbeskrivning katthus"

Transkript

1 Katthuset bygger på en modell framtagen av Bill McFadden och Ken Crawford vid Ritningen har sedan omarbetats till Svenska och planerats för tjockare isolering av Göteborgs Katthjälp och därefter anpassats ännu en gång med detaljerade måttuppgifter av Akutgruppen i Stockholm. Lämpliga verktyg Följande verktyg behövs eller underlättar arbetet. Hammare Såg, gärna en elektrisk cirkelsåg och en geringssåg (se bild) Skruvdragare och/eller borrmaskin samt borrar och skruvbits som passar trallskruven enligt nedan (jag har t.ex. använt borr med 4,2mm och 2,5mm dimension) En vinklad skruvmejsel kan underlätta monteringen av vindskivan om övriga väggar monterats före vindskivan Vinkelhake Stållinjal eller annan bra längre linjal (tumstock är inte så smidig för långa räta linjer men dock mycket bra att mäta med) Tuschpenna/snickarpenna Häftpistol samt rostfria klamrar (t.ex. modell 140/10 mm) för att fästa golvmattan. Notera att rostfria klamrar kan vara svåra att hitta annat än hos särskilda järnhandlare.

2 Material Följande material behövs till katthuset. Priserna baserar sig på uppgifter från ByggMax ordinarie priser från den 15 oktober st 12x1200x2500mm plywoodskiva för ytterväggar eller formplywood som redan är täckt med ett plastskikt så att endast mindre ytor behöver målas. Kostar ca 379 kr per skiva för formplywood. 1 st 12x1200x2500mm (kan ev. benämnas 11x1197x2440) OSB-skiva eller plywood för innerväggar. Kostar ca 119 kr per skiva. Även tunnare panelskiva kan användas men 12mm OSB-skiva har använts för denna ritning. 4 st Kortlängder av träregel 45x70mm. En kortlängd är enklare att hantera vid hemtransport före sågning då den inte är längre än ca 3 meter. Kostar ca 13kr per meter d.v.s. ca 156 kr för fyra gånger tre meter. Fotot visar redan sågade delar.

3 Isolering (t.ex. glasfiber) på skivor med mm tjocklek. Kostar ca 240 kr för en säck/rulle som räcker till minst åtta hus. Takpapp eller takshingel för att täcka ca 1,2 m². Linoleummatta, plastmatta eller annat vattentåligt golvmaterial som skall täcka ca 0,8 m². Linoleummatta kan kosta ca 150 kr per m² t.ex. på Mattvaruhuset. Utomhusfärg, gärna i en kulör som smälter in i miljön där huset skall stå. Undvik slamfärg. Om du stryker grundfärg eller träolja före huvudfärgen ger detta förstås bästa möjliga hållbarhet. Ca 70-tal skruvar, lämpligen trallskruv för utomhusbruk med dimensionerna 4.2x55mm. Kostar ca 60 kr för ett paket med 250 skruvar. Trälim för utomhusbruk. Ca 100 st pappspik. Spikarna skall helst inte vara så långa att de går igenom taket d.v.s. max ca 12 mm långa. Kopparnubb med stora huvuden fungerar utmärkt. Ev. ledhasp och hänglås. Ev. handtag för att underlätta flytt av huset. Ev. 2 st större krokar att haka fast spången till dörren med i dörröppningen om inte spången skruvas fast i öppningen. Tryckimpregnerade hörnstolpar eller lekablock att ställa huset på. Stolpar med samma dimension som reglarna d.v.s. 45x70mm rekommenderas då huset därmed står stadigt även vid hård blåst och denna lösning beskrivs i slutet av denna beskrivning. Lämplig längd på virket per hus är 4 st x 50 cm + 4 st x 10 cm = 240 cm. En spång för katterna (använd del av spillvirket) till ingången, kan behövas.

4 Att tänka på innan du börjar bygga Följande text kan hjälpa dig att avgöra vad du behöver köpa och det arbete som kommer krävas samt ge dig ett par hjälpsamma tips. Hur många katter behöver du plats för? Detta avgör hur många hus du behöver bygga. Tänk på att alla katter troligen inte kommer att använda huset, åtminstone inte samtidigt. Huset bör inte hysa mer än fyra katter samtidigt. Använd endast utomhusfärg för att skydda huset mot vädret, helst mörkgrönt eller mörkbrunt för att huset skall smälta in i omgivningen. Golvet bör ha linoleummatta, plastmatta e.d. istället för textilier. Mattor, handdukar etc. drar åt sig fukt och bör inte användas om man inte regelbundet byter ut dessa. Använd skruv istället för spik då det ger bättre hållbarhet och limma helst delarna (mot ytterväggar och yttre reglar) mot varandra med trälim avsett för utomhusbruk. Taket måste luta för att vatten ska kunna rinna av. Vindskydd (se ritning) ska placeras i husets ingång för att öka värmen och förhindra drag. Du kan även sätta en canvaslucka eller vanlig kattlucka i ingången. Du kan även sätta en ledhasp med hänglås på huset om du vill förebygga att taket öppnas av andra. Flis, halm eller hö kan placeras på insida av huset för värme och komfort. Placera aldrig vatten inuti huset. Välter skålen så får katterna ett blött och isigt sovställe. Ett par hus tar ca två hela dagar att bygga för en ensam person och ytterligare en till två dagar för målning då färgen måste torka mellan strykningarna. Framförallt de första momenten där de stora träskivorna sågas till kräver utrymme så kan du göra detta redan på brädgården kan det underlätta hanteringen. Var noga när du sågar. Välj en metod för placering av sågen, antingen på insidan eller på utsidan av de pennstreck du ritar. Byt inte metod utan se till att alla delar sågas på samma sätt för bästa precision. Var också noga med att sätta allt vinkelrätt så att delarna verkligen möts där de ska.

5 Nu bygger vi Börja med att såga till alla delar enligt ritningarna nedan. (Finns även i större skala i slutet av dokumentet) Ritningarna visar hur respektive skiva utnyttjas. De ljusblå delarna blir spillvirke. Det finns dock material nog att bygga en hylla av i huset men i denna version av ritningen har detta inte lagts in då hyllan gör huset svårare att hålla rent och hindrar bra täckning med plastmattan i botten. En spång från marken till ingången kan också sågas till av spillvirket beroende på hur högt upp du avser montera huset (på stolpar eller t.ex. lecablock).

6 Bilden nedan visar OSB-skivan med innerväggarna markerade. De ljusblå delarna blir spillvirke. Bygger du många hus kan de större spillytorna användas till andra hus för att spara material.

7 Bilden nedan visar hur reglarna kan sågas till från fyra kortlängder med sidodimensionerna 45x70mm. Notera att den nedersta regeln i bilden visas på högkant så att avfasningarna syns. Måtten anger dock alltid den längsta delen varför reglarna först kan kapas till dessa mått och sedan fasas av med en geringssåg till rätt vinkel i ena änden. Enklast görs detta förmodligen genom att reglarna provmonteras och markeras med en penna längs lutningen på sidoväggarna, varefter reglarna sågas till. Vinkeln för avfasningen är annars 16 grader och kan användas på alla delar som skall fasas av. Var bara noga med att vända reglarna åt rätt håll. När du kapat till alla delar är det dags att börja montera. Vi börjar från botten med den yttre bottenskivan samt reglarna för densamma. Utrymmet mellan ytter- och innerskiva skall fyllas med isolering innan innerskivan monteras. Lämna 12mm till ytterkanterna på bottenskivan eftersom alla ytterväggar skall monteras mot reglarna där.

8 För att få ett maximalt stabilt hus kan du både limma och skruva fast reglarna. Generellt sett är det en fördel om allt som fixeras mot en yttervägg limmas för stadgans skull medan ytor som utgör innerväggarna bara skruvas fast. Då blir huset stabilt men man kan ändå komma åt att byta isolering om det någon gång skulle komma in mycket fukt i huset.

9 I fotot nedan ser du hur glasfiberisoleringen skurits till och passats in mellan reglarna. Notera också 12mm-avståndet till alla ytterkanter på bottenskivan. Bilden nedan visar den inre bottenskivan som, om du följer rådet att inte limma innerskivor, bara skall skruvas fast i reglarna. Kontrollera att innerskivan inte sticker ut utanför reglarna för då kan inte väggarna gå vinkelrätt uppåt och du kommer att få svårt att få ihop väggarna mot hörnreglarna i nästa steg.

10 Nästa bild visar hur reglarna skall passas in i hörnen av den inre bottenskivan. Montera dock väggarna samtidigt så att alla delar blir stabila och kan hållas på plats med skruvarna. Om du inte redan fasat av reglarna så kan du göra det nu genom att rita en linje efter lutningen på sidoväggarna. Det färdiga resultatet med ytterväggar mot reglar visas nedan.

11 Följande foton visar samma moment som ovan där ytterväggarna fästs mot bottenreglarna med lim och skruv samt hur den ena kortsidan monteras. Försök sätta skruvarna i mitten av reglarna så att skruven får bra fäste utan att spräcka reglarna. Se upp med dolda skarvar så inte skruven hamnar mitt emellan två reglar. Om trät är tillräckligt mjukt behöver du inte förborra, men det är bara bra om du orkar göra det för att minska spänningar i trät. Allra bäst blir det om du borrar i den första ytan (där skruvens släta yta passerar) med samma dimension på borret som skruven (4,2mm) och med ett betydligt smalare borr i den yta där skruven skall fästas (t.ex. 2,5mm). Bilden nedan visar stödreglarna för innerväggarna. Notera att dessa monteras på annan lädd än huvudreglarna och alltså måste fasas på den långa sidan (70mm) istället för mot den korta sidan (45mm). Notera också att måtten på reglarna visar den avfasade sidan (39,1 cm) medan måttet på framsidan visar reglarnas högsta punkt (40,3 cm).

12 Nästa bild visar hur de kortare reglarna mot baksidan monteras. Måtten i bilden utgör den högsta punkten på reglarna så den avfasade sidan är lägre (motsvarande måttet på den bakre väggen d.v.s. 24,3 cm).

13 Fotona nedan visar åter igen stödreglarnas montering. Notera att reglarna på bilderna inte har sågats till rätt längd i förväg utan här har jag markerat avfasningarna med penna från sidornas lutning och först därefter kapar jag reglarna till rätt vinkel och längd. Hur du gör är valfritt så länge du är noggrann om du utgått från redan kapade delar så att måtten stämmer över hela huset. Om du monterar något snett så kan redan kapade bitar visa sig vara för korta, vilket förstås är tråkigare än om bitarna är för långa från början. Fotona nedan visar hur innerväggarna kapas till med rätt vinkel genom att ytterväggarna får styra lutningen. Detta behöver du alltså, precis som tidigare, bara göra om du inte redan kapat alla delar exakt enligt måtten i början av denna beskrivning. Notera särskilt (se röd text i fotot nedan till höger) att innerväggen på framsidan (mot ingången) också har en fasad översida d.v.s. OSB-skivan har här också fasats av (slipats till eller sågats med en vinklad cirkelsåg) så att skivan går ända upp mot taket på sin högsta punkt men lutar inåt precis som reglarna, så att taket när det monteras inte fastnar på en uppskjutande del av innerväggen. Detta för att säkerställa att glasfiberisoleringen inte kan slinka in i huset d.v.s. innerväggen måste passa väl mot taket. Innerväggen mot baksidan däremot kan få vara lite för låg då den sida som är mot isoleringen når upp till taket och därmed hindrar att isoleringen kommer in i huset.

14 Nu kan vindskivan monteras. Här kan det vara svårt att komma åt att skruva fast skivan i regeln vid dörren, så en vinklad skruvmejsel/bitsmejsel är en stor fördel för att komma åt. Tänk på att vända skivan åt rätt håll så den inte blir så hög att den tar i innertaket (som kommer ned en bit i huset p.g.a. isoleringsdistansen från yttertaket. Fotot nedan visar en vindskiva med lite andra mått än ritningen. Ritningen är dock bättre och kräver inte att vindskivan fasas av. Notera att isoleringen placerats mellan väggarna. Var noga med att få ned isoleringen ända i botten. Använd gärna en stållinjal e.dyl. för att skjuta ned den understa kanten på isoleringsskivan så att inga stora luftfickor blir oisolerade nära botten.

15 Nu är vi redo att bygga taket med sin isolerade mittdel, ungefär som när du la bottenplattan.

16 Tänk på att måtten för taket skiljer sig en hel del från bottenplattan både då innerdelen som håller isoleringen skall få plats trots att taket och därmed reglarna lutar och då det stora yttertaket sticker ut rejält åt alla håll. Lämna särskilt mycket av yttertaket utstickande på framsidan så att det bildas ett regnskydd över ingången till huset. Glöm inte isoleringen mellan yttertak och innertak.

17 Bilden nedan visar exempel på avstånd till ytterkanterna för de olika sidorna. Notera alltså att taket sticker ut mer på framsidan (20 cm) av huset än baksdian (14,8 cm) men att det naturligtvis sitter symmetriskt i sidled (10,9 cm på vardera sidan). Nu är själva husbyggnaden färdig. Passa på att njuta av ditt verk!

18 Dags att måla och klä husets tak med papp samt golvet med en skyddande matta. Måla alla exponerade träytor, helst (minst) två gånger! Finns tid kan även husets insida med fördel målas för att bli så tåligt och lätt att rengöra som möjligt. Du skall bara använda färg avsedd för utomhusbruk eftersom huset utsätts för både kyla och fukt. Undvik alla former av s.k. slamfärger eftersom de släpper lite färgpulver vid all kontakt. Faluröda katter är inte nöjda katter. Om du använde takpapp istället för shingel är denna ganska skör och bör inte vikas för skarpt. Du kan dock vika in pappen mjukt runt kanten (låt den sitta lite luftigt) och sedan fästa den med kopparnubben på undersidan av taket. Tänk på att fästa den papp som sitter längst ned först så att regnvatten inte rinner in under kanten. Montera alltså den papp som sitter närmast ingången allra sist så att den ligger ovanpå nästa skikt.

19 Om du väljer att bygga en benställning kan detta med fördel göras av tryckimpregnerat virke 45x70mm då dessa pelare står mot den fuktiga marken och kan ruttna om de inte är impregnerade. I bilden nedan har längder om 50 cm använts och en 10 cm lång bit har skruvats fast under huset mot stolpen så att huset vilar på denna bit och inte enbart hänger i stolparnas skruvar. Den 10 cm långa biten bör dessutom limmas mot stolpen för att ge maximal styrka. Själva stolpen räcker det dock att fästa med tre skruvar. Sätt fast stolparna på utsidan av huset mitt emot de befintliga hörnreglarna så att det finns stadigt material att fästa i. Spången på bilden ovan är gjord av 12x70 cm formplywood d.v.s. del av spillvirket från första momentet. Har du även några bitar målad list kan du göra små trappsteg genom att skruva fast listen på 3-4 ställen längs spången så katterna får bra stöd även om spången är hal. Spången kan antingen skruvas fast i huset vid dörren eller hakas fast om två större krokar fästs i ena änden och sedan läggs över ingången (ungefär som ett par änterhakar ). Fotona nedan visar nästan samma lösning som beskrivits i det föregående, men här har grövre stolpar använts (70 x 70mm) vilka istället sågats ned så att en hylla bildats på vilken huset vilar. Detta är dock besvärligare om man inte har en bandsåg eller en djupgående cirkelsåg (minst 70mm) varför den lösning som beskrivits ovan rekommenderas. Montera slutligen eventuell hasp med lås för taket. Glöm inte heller att tydligt märka huset med organisationens namn samt kontakttelefonnummer både på utsidan och på insidan. Väl jobbat!

20 Sågmall Yttersida

21 Sågmall Innersida

DETALJERAD MONTERINGSANVISNING

DETALJERAD MONTERINGSANVISNING DETALJERAD MONTERINGSANVISNING Utplacering av grundstenarna Placera ut de grundstenar som friggeboden skall vila på. Se till så att Du har stadigt under grundstenarna. Var noga med att alla grundstenar

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Förrådsbod

MONTERINGSANVISNING Förrådsbod UTG 3 MONTERINGSANVISNING Förrådsbod Norsk monteringsanvisning följer efter den Svenska www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION Husen levereras obehandlade. För att undvika svamp och mögelangrepp på träytorna

Läs mer

TRÄ- FASAD SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se

TRÄ- FASAD SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRÄ- FASAD SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se PANEL & LIST En välskött fasad är en investering som ger dig ett hus med högre värde och med rätt isolering en bättre ekonomi. Trä är ett levande

Läs mer

Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran

Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställandesätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta

Läs mer

Cool sekretär. Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare.

Cool sekretär. Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare. Cool sekretär Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare. 1 Inledning Stora lådor och fack är passé i tider när allt

Läs mer

Monteringsanvisning. Veranda med pulpettak. Rev.nr 150730. För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång

Monteringsanvisning. Veranda med pulpettak. Rev.nr 150730. För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång Monteringsanvisning Veranda med pulpettak Rev.nr 150730 Borrmaskin/ Vinkelhake Skruvdragare+ Såg Torx & Kryssbits Skiftnyckel Vattenpass Hammare Trälim för utomhusbruk Tumstock För montering av plåttak

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. www.isotimber.se

MONTERINGSANVISNING. www.isotimber.se MONTERINGSANVISNING www.isotimber.se Isolerande och bärande väggsystem IsoTimber är ett väggsystem för ytterväggar och innerväggar. IsoTimber är trä och luft, inga andra material. IsoTimber väggsystem

Läs mer

Byggbeskrivning UC-Box Byggbeskrivning för Unit Counter - Box

Byggbeskrivning UC-Box Byggbeskrivning för Unit Counter - Box Byggbeskrivning för Unit Counter - Box CDT 2009-09-01 2009-08-07 EXCEPTO1150A 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Översikt... 3 Kontrollera material... 3 Byggbeskrivning... 3 Förbered materialet...

Läs mer

Monteringsanvisning. Jonsbastu 9 kvm

Monteringsanvisning. Jonsbastu 9 kvm Monteringsanvisning Jonsbastu 9 kvm Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Innan du påbörjar monteringen, studera ritningen och gå igenom materialet i paketet (paketen). Eventuella reklamationer

Läs mer

Monteringsanvisning Byggstommar.se

Monteringsanvisning Byggstommar.se Monteringsanvisning Byggstommar.se 1. Markera väggblockens placering på grundplattans (alt bjälklagets) långsidor. Markera ett streck 1200mm från gaveln, ett streck 2400mm från gaveln osv, 1200 mm mellan

Läs mer

MONTERINGSANVISNING LEKSTUGA BÄSTIS

MONTERINGSANVISNING LEKSTUGA BÄSTIS UTG 5 MONTERINGSANVISNING LEKSTUGA BÄSTIS Norsk monteringsanvisning följer efter den Svenska www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION Husen levereras obehandlade. För att undvika svamp och mögelangrepp

Läs mer

Höga paneler på ett par timmar. 2 lösningar som ger

Höga paneler på ett par timmar. 2 lösningar som ger LÖSNING Släta paneler med en profilerad dekorlist upptill skapar enkelhet på ett nästan klassiskt sätt. Lätt Svårt Svårighetsgrad: Monteringen är enkel om du bara har mätt och sågat rätt. Tidsåtgång: Beror

Läs mer

Monteringsanvisning. Veranda med sadeltak. Rev.nr 150730. För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång

Monteringsanvisning. Veranda med sadeltak. Rev.nr 150730. För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång Monteringsanvisning Veranda med sadeltak Rev.nr 150730 Borrmaskin/ Vinkelhake Skruvdragare+ Såg Torx & Kryssbits Skiftnyckel Vattenpass Hammare Trälim för utomhusbruk Tumstock För montering av plåttak

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Lusthus

MONTERINGSANVISNING Lusthus UTG 2013 MONTERINGSANVISNING Lusthus www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION (Lusthus) Husen är före leverans behandlade med en färglös impregnerande grundolja. Denna behandling ger ett temporärt skydd

Läs mer

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.2

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.2 Monteringsanvisning Nyby Stuga 25m 2 med loft v1.2 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

MONTERINGSANVISNING LEKSTUGA FUNKIS

MONTERINGSANVISNING LEKSTUGA FUNKIS UTG 5 MONTERINGSANVISNING LEKSTUGA FUNKIS www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION Husen levereras obehandlade. För att undvika svamp och mögelangrepp på träytorna är det därför ytterst viktigt att så

Läs mer

Trähuset. Pelle-ved 6

Trähuset. Pelle-ved 6 Trähuset Pelle-ved 6 Jag önskar er lycka till med stugan eller boden ni har köpt. Obs! Det krävs lite händighet att montera en bod eller stuga. Läs monteringsanvisningen noga innan ni ringer Trähuset Lycka

Läs mer

Bygginstruktion Bygg ett riktigt cykelskjul

Bygginstruktion Bygg ett riktigt cykelskjul Bygginstruktion Bygg ett riktigt cykelskjul yklar ska parkeras under tak som ger skydd. I det här enkla cykelgaraget är cykeln alltid redo. På väggarna finns plats för krokar och hyllor för cykelpumpar,

Läs mer

City-Boxens Vindskydd B3000xL6000. Vindskydd på bilden är 3x9m Finns även med en bit heltäckt vägg i fronten.

City-Boxens Vindskydd B3000xL6000. Vindskydd på bilden är 3x9m Finns även med en bit heltäckt vägg i fronten. City-Boxens Vindskydd B3000xL6000 Vindskydd på bilden är 3x9m Finns även med en bit heltäckt vägg i fronten. Innan du börjar montera vindskyddet Innan du startar uppmonterar ber vi dig noggrant läsa igenom

Läs mer

Monteringsanvisning. Bruks Stuga 10m 2. v1.1

Monteringsanvisning. Bruks Stuga 10m 2. v1.1 Monteringsanvisning Bruks Stuga 10m 2 v1.1 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard Monteringsanvisningar Uteboxen Standard FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställandesätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta

Läs mer

Bruks Stuga/Bastu 5m2

Bruks Stuga/Bastu 5m2 Monteringsanvisning Bruks Stuga/Bastu 5m2 v1.4 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i

Läs mer

Monteringsanvisning Standardförråd 14,9 kvm

Monteringsanvisning Standardförråd 14,9 kvm Monteringsanvisning Standardförråd 14,9 kvm Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Innan du påbörjar monteringen, studera ritningen och gå igenom materialet i paketet (paketen). Eventuella reklamationer

Läs mer

Montering & Bruksanvisning Harry

Montering & Bruksanvisning Harry Montering & Bruksanvisning Harry Rev.nr: 140828 Skruvdragare Bits: Kryss 3 & 6 mm borr Skruvmejsel Tumstock Vattenpass Tång Såg Kniv Hammare Skiftnyckel Trappstege PM70-5957 Förord: För monteringsanvisning

Läs mer

Monteringsanvisning. Tjakke 15m 2. v1.0

Monteringsanvisning. Tjakke 15m 2. v1.0 Monteringsanvisning Tjakke 15m 2 v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. För takläggare eller för dig som lägger taket själv. Strängpressat lertegel (För måttuppgifter se separat produktblad) BENDERS TAK

LÄGGNINGSANVISNING. För takläggare eller för dig som lägger taket själv. Strängpressat lertegel (För måttuppgifter se separat produktblad) BENDERS TAK BENDERS TAK LÄGGNINGSANVISNING Strängpressat lertegel (För måttuppgifter se separat produktblad) För takläggare eller för dig som lägger taket själv benders.se Tillbehör och taksäkerhet till Benders strängpressade

Läs mer

Minimalistisk badrumsmöbel

Minimalistisk badrumsmöbel Minimalistisk badrumsmöbel Rent och snyggt Minimalistisk badrumsmöbel Stilren design i badrummet är hett just nu. Detta tvättbord representerar det slitstarka uttrycket less is more! 1 Inledning En idé

Läs mer

Monteringsanvisning. Svergo Bod 15m 2. v1.5

Monteringsanvisning. Svergo Bod 15m 2. v1.5 Monteringsanvisning Svergo Bod 15m 2 v1.5 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Monteringsanvisning. Bure stuga 25m 2. med loft. v1.0

Monteringsanvisning. Bure stuga 25m 2. med loft. v1.0 Monteringsanvisning Bure stuga 25m 2 med loft v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt.

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. Bygg en löpsimulator HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. presenterar. Löptrumma. Fondvägg. Doftaggregat. Stomme. Stomme Stomdel (plywood, 8 mm) Förbered materialet Förbered delarna till stommen efter

Läs mer

Monteringsvägledning

Monteringsvägledning Monteringsvägledning Sida 1 Hej! Vi vill gärna börja med att tacka dig för att du valt oss på Danska Trappor AB för att ta fram din nya trappa. Nu när det är dags att montera trappan är det viktigt att

Läs mer

Monteringsanvisning. Bruks Bod 15m 2. v1.4

Monteringsanvisning. Bruks Bod 15m 2. v1.4 Monteringsanvisning Bruks Bod 15m 2 v1.4 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Vind-/regnskydd Bilaga 1

Vind-/regnskydd Bilaga 1 Vind-/regnskydd Bilaga 1 Här kommer Hans Mårtenssons ritning och byggbeskrivning av ett ganska avancerat vindskydd Om du inte vill bygga exakt efter ritningen så tror vi i alla fall att du kan ha stor

Läs mer

Monteringsanvisning Kapad pulpettakstomme

Monteringsanvisning Kapad pulpettakstomme Monteringsanvisning Kapad pulpettakstomme Rev.nr 140224 Borrmaskin/ Vinkelhake Skruvdragare+ Såg Torx & Kryssbits Skiftnyckel Vattenpass Hammare Trälim för utomhusbruk Tumstock Innehållsförteckning A Väggbalk

Läs mer

Optidrain Monteringsanvisning

Optidrain Monteringsanvisning Optidrain Monteringsanvisning En varm och torr grund ger dig kvalitet i ditt boende Utvändig isolering är bäst Källarväggar bör man isolera utvändigt. Utvändig isolering ger alltid den varmaste och torraste

Läs mer

Monteringsanvisning Botnia Friggebod 15

Monteringsanvisning Botnia Friggebod 15 Monteringsanvisning Botnia Friggebod 15 Vid frågor kan du ringa Stig Wikström VD/Säljare. Montering/Tekniska frågor. Telefon: 0910-78 17 80 Telefon: 0910-78 17 84 Stig@Botniastugan.se info@botniastugan.se

Läs mer

Byggbeskrivning UC-Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole

Byggbeskrivning UC-Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole CDT 2009-09-01 2009-08-04 EXCEPTO1155A 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Översikt... 3 Kontrollera material... 3 Byggbeskrivning... 3 Förbered materialet...

Läs mer

Monteringsanvisning. Veranda med valmat tak. Rev.nr 150730. För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång

Monteringsanvisning. Veranda med valmat tak. Rev.nr 150730. För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång Monteringsanvisning Veranda med valmat tak Rev.nr 150730 Borrmaskin/ Vinkelhake Skruvdragare+ Såg Torx & Kryssbits Skiftnyckel Vattenpass Hammare Trälim för utomhusbruk Tumstock För montering av plåttak

Läs mer

Monteringsanvisning. Friggebod 14,9 kvm

Monteringsanvisning. Friggebod 14,9 kvm Monteringsanvisning Friggebod 14,9 kvm Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Innan du påbörjar monteringen, studera ritningen och gå igenom materialet i paketet (paketen). Eventuella reklamationer

Läs mer

Monteringsanvisning Kapad pulpettakstomme Glastak

Monteringsanvisning Kapad pulpettakstomme Glastak Monteringsanvisning Kapad pulpettakstomme Glastak Rev.nr 150720 Borrmaskin/ Vinkelhake Skruvdragare+ Såg Torx & Kryssbits Skiftnyckel Vattenpass Hammare Trälim för utomhusbruk Tumstock Innehållsförteckning

Läs mer

Bygginstruktion Bygg Annas utekök

Bygginstruktion Bygg Annas utekök Bygginstruktion Bygg Annas utekök Text & bild: Anna www.godastunder-tokigaideer.blogspot.se Ett stilrent bygge som inspirerar. Bygg ett stilrent utekök! Hemmafixaren Anna ger dig sina tips. Vi har länge

Läs mer

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna - 1 - Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna CityBoxens Monteringsanvisning Innan du börjar montera boxarna Innan du startar uppmonterar av City-Boxen

Läs mer

Santex Rum 35 med Santex Fasta eller Skjutbara tak och med Synlig eller Inbyggd hängränna

Santex Rum 35 med Santex Fasta eller Skjutbara tak och med Synlig eller Inbyggd hängränna Santex Rum 35 med Santex Fasta eller Skjutbara tak och med Synlig eller Inbyggd hängränna Läs igenom hela monteringsanvisningen innan du börjar montaget. Detta är en generell monteringsanvisning för Santex

Läs mer

Monteringsanvisning Standardförråd 9,9 kvm

Monteringsanvisning Standardförråd 9,9 kvm Monteringsanvisning Standardförråd 9,9 kvm Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Innan du påbörjar monteringen, studera ritningen och gå igenom materialet i paketet (paketen). Eventuella reklamationer

Läs mer

Självbyggarens hus står på betongplintar

Självbyggarens hus står på betongplintar SJÄLVBYGGARENS SOMMARSTUGA DEL 2 GRUNDEN I del 1 av självbyggarens sommarstuga visade vi hur du snickrar vägg- och golvsektioner. I detta nummer bestämmer vi var huset skall stå samt anlägger en grund

Läs mer

RIKSBYGGENS BRF. YSTADSHUS NR 10

RIKSBYGGENS BRF. YSTADSHUS NR 10 RIKSBYGGENS BRF. YSTADSHUS NR 10 ANVISNINGAR OCH FÖRKLARINGAR VID ISOLERING AV LÄGENHETSFÖRRÅD 2015-02-23 AB SKÅNSKA TEKNIK-& KONSULTTJÄNSTER ARBETSNUMMER 15005 AB Skånska Teknik- & Konsulttjänster Hyllie

Läs mer

Monteringsanvisning. Forsnäs Förråd 15m 2. v1.0

Monteringsanvisning. Forsnäs Förråd 15m 2. v1.0 Monteringsanvisning Forsnäs Förråd 15m 2 v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Månäs Stuga 25m 2 med loft

Månäs Stuga 25m 2 med loft Monteringsanvisning Månäs Stuga 25m 2 med loft v1.2 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV LÄGGNINGSANVISNING BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV PRODUKTINFORMATION Europeisk ekstav med ca. 3,6 mm slitskikt, färdigslipad till 120 korn. Stavformat L=340 mm, B=68 mm, T=13 mm. 1st fp.

Läs mer

CM Förstärkarlåda, sida 1.

CM Förstärkarlåda, sida 1. CM-0-17 Förstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Montering av Lustväxthus 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Detta behövs vid montering Det krävs minst två personer för att montera växthuset. Följande

Läs mer

Monteringsanvisning Okapad Limträstomme Pulpettak

Monteringsanvisning Okapad Limträstomme Pulpettak Monteringsanvisning Okapad Limträstomme Pulpettak Ar nr: 61-2425 Rev.nr 140127 Borrmaskin/ Vinkelhake Skruvdragare+ Såg Torx & Kryssbits Skiftnyckel Vattenpass Hammare Trälim för utomhusbruk Tumstock 61-2425

Läs mer

Monteringsanvisning Blocksystem

Monteringsanvisning Blocksystem Monteringsanvisning Blocksystem VIKTIGT Läs igenom hela anvisningen innan montage påbörjas Monteringsanvisningen beskriver hur du bygger en byggnad med vårt väggblockssystem. Anvisningen är generell och

Läs mer

Monteringsanvisning City-Boxens uteboxar

Monteringsanvisning City-Boxens uteboxar Monteringsanvisning City-Boxens uteboxar Innan du börjar montera boxarna Innan du startar uppmonterar av City-Boxen ber vi dig noggrant läsa igenom denna monteringsanvisning steg för steg samt titta på

Läs mer

Monteringsanvisning. Örnäs Stuga 15m 2. v1.0

Monteringsanvisning. Örnäs Stuga 15m 2. v1.0 Monteringsanvisning Örnäs Stuga 15m 2 v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Tack för ditt köp av Herrljunga ledstångsfabriks räckessystem. Vi önskar dig all lycka med monteringen av ditt nya räcke och hoppas att instruktionerna är tydliga.

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Funkisstugan/förråd 15

MONTERINGSANVISNING Funkisstugan/förråd 15 MONTERINGSANVISNING Funkisstugan/förråd 15 www.grastorpstugan.se Bästa kund; Vi har valt att göra en monteringsanvisning som innehåller montering av våra Funkisstuga/förråd 15 med samtliga tillval. Vi

Läs mer

Monteringsanvisning Funkis 11

Monteringsanvisning Funkis 11 Monteringsanvisning Funkis 11 Vid frågor kan du ringa Stig Wikström VD/Säljare. Montering/Tekniska frågor. Telefon: 0910-78 17 80 Telefon: 0910-78 17 84 Stig@Botniastugan.se info@botniastugan.se Lycka

Läs mer

MONTERINGSANVISNING TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV

MONTERINGSANVISNING TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV Underlaget där Tycroc TWP-byggskivor ska monteras bör vara torrt, starkt, styvt och stabilt, fritt från smuts, olja och övriga smörjmedel samt inte fruset. SKÄRNING

Läs mer

Monteringsanvisning Blocksystem

Monteringsanvisning Blocksystem Monteringsanvisning Blocksystem VIKTIGT Läs igenom hela anvisningen innan montage påbörjas Monteringsanvisningen beskriver hur du bygger en byggnad med vårt väggblockssystem. Anvisningen är generell och

Läs mer

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1.

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 INSTRUKTIONER G-VAGN Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL

Läs mer

FASTSATT i väggen med EJ bort fästvinklarna innan madrassen demonterats. Lämna aldrig sängskåpet utan uppsikt om det inte är fastsatt i väggen.

FASTSATT i väggen med EJ bort fästvinklarna innan madrassen demonterats. Lämna aldrig sängskåpet utan uppsikt om det inte är fastsatt i väggen. sid 1 VARNING! ALLTID VID MONTERING: Skruva fast skåpet i väggen med fästvinklarna på taket av sängskåpet innan madrassen monteras. VID ANVÄNDNING: Sängskåpet måste alltid vara fästvinklarna på taket av

Läs mer

TRALL & TRÄDÄCK SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se

TRALL & TRÄDÄCK SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRALL & TRÄDÄCK SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRALL & TRÄDÄCK Ge huset ett riktigt lyft. En trall eller ett trädäck kan skapa en inbjudande veranda framför huset eller varför inte lägga

Läs mer

Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker.

Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker. LPP i slöjd år 6. Syfte: Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker. Välja och motivera tillvägagångssätt med tanke på kvalitet och miljö.

Läs mer

Mataki Självtäck 3. Arbetstempertur: Över 5 C

Mataki Självtäck 3. Arbetstempertur: Över 5 C Mataki Självtäck 3 SE Monteringsanvisning Med Mataki Självtäck 3 kan du tryggt göra jobbet själv! Produkten är lämplig för alla typer av byggnader med minst 3 taklutning (6 cm/m eller mer). Du klarar dig

Läs mer

Monteringsanvisning för träkomposittrall

Monteringsanvisning för träkomposittrall Monteringsanvisning för träkomposittrall Grattis till ert val av trall från Scandinavian Plank. Vi har längre erfarenhet av trall i träkomposit än många av våra konkurrenter därför vet vi också vad man

Läs mer

Monteringsanvisning Thermo

Monteringsanvisning Thermo Monteringsanvisning Thermo För att minska risken för transportskador vid leverans är ramen omonterad. Vi har dock före leverans monterat ihop hela systemet med luckor för att säkerhetsställa att alla detaljer

Läs mer

Monteringsanvisning för träkomposittrall

Monteringsanvisning för träkomposittrall Monteringsanvisning för träkomposittrall Grattis till ert val av trall från Scandinavian Plank. Vi har längre erfarenhet av trall i träkomposit än många av våra konkurrenter därför vet vi också vad man

Läs mer

Modellbygge - Bondestenåldern

Modellbygge - Bondestenåldern Modellbygge - Bondestenåldern Mål: Skapa en modell av ett hus och undersöka vad byggnaden kan berätta om människornas levnadsvillkor. Material: Frigolitplatta, en per hus Limpistol A4-papper Rundstavar

Läs mer

SKRUVA UTE MED GUIDE MED RÄTT VAL FÖR TRALL, ALTAN, HÄNGRÄNNOR, STAKET, PANEL OCH BRYGGOR. www.grabber.se

SKRUVA UTE MED GUIDE MED RÄTT VAL FÖR TRALL, ALTAN, HÄNGRÄNNOR, STAKET, PANEL OCH BRYGGOR. www.grabber.se SKRUVA UTE MED GUIDE MED RÄTT VAL FÖR TRALL, ALTAN, HÄNGRÄNNOR, STAKET, PANEL OCH BRYGGOR www.grabber.se SKRUVTIPS UTOMHUS Precis som när det gäller skruvar inomhus underlättas arbetet av rätt verktyg

Läs mer

ÖRNEN 20 BASTU 3-RUM 20 KVM

ÖRNEN 20 BASTU 3-RUM 20 KVM ÖRNEN 20 BASTU 3-RUM 20 KVM MONTERINGSANVISNING Plint & Syll ritning Örnen 20 5400 x 3700 Ca 100 mm Fritt 5385 2060 1827,5 1977,5 3655 Måtten avser utvändigt syllram med centrum på mitten samt ev. mellanvägg

Läs mer

Innan du påbörjar monteringen skall du kontrollera följande! Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid

Innan du påbörjar monteringen skall du kontrollera följande! Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Monteringsanvisning Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Innan du påbörjar monteringen, studera ritningen och gå igenom materialet i paketet (paketen). Eventuella reklamationer på grund av

Läs mer

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Sida 1/19 Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Till modell 712, 714 och 716 monteras sockelprofilerna till långsidan, med hjälp av en skruvplattan. Skruvplattan monteras invändigt i sockelprofilen.

Läs mer

Färdigbehandlat innertak Elittaket

Färdigbehandlat innertak Elittaket Produkter INNERTAK Med Byggelits färdigbehandlade innertak blir det enklare när det är dags att renovera eller bygga nytt. Taket fungerar utmärkt i såväl hemmet och garaget som sommarstugan eller kontoret.

Läs mer

Monteringsanvisning.

Monteringsanvisning. Hustyp SMEAN Monteringsanvisning. De första bladen i denna monteringsanvisning innehåller råd som ni kan ha mycket glädje av när ni ska montera er stuga. Har ni några frågor när ni läst igenom denna text

Läs mer

Sidobord som rumsavdelare

Sidobord som rumsavdelare Sidobord som rumsavdelare Bara chokladsidor Sidobord som rumsavdelare Allt har sina sidor. Men på denna rumsavdelare är den ena vackrare än den andra. Sätt igång! 1 Inledning Vad är det som är av massivt

Läs mer

Hemfjäll Stuga 25m 2

Hemfjäll Stuga 25m 2 Monteringsanvisning Hemfjäll Stuga 25m 2 med loft v1.1 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande

Läs mer

TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se

TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRÄGOLV Ett golv av trä ger rummet liv och atmosfär. Med rätt ytbehandling och underhåll blir golvet bara vackrare med åren. Här hittar du tydliga

Läs mer

Monteringsanvisning. Veranda med valmat tak. Rev.nr För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång

Monteringsanvisning. Veranda med valmat tak. Rev.nr För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång Monteringsanvisning Veranda med valmat tak Rev.nr 160706 Borrmaskin/ Vinkelhake Skruvdragare+ Såg Torx & Kryssbits Skiftnyckel Vattenpass Hammare Trälim för utomhusbruk Tumstock För montering av plåttak

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR RÖK

INSTRUKTIONER FÖR RÖK Komplettera instruktionerna med vår instruktionsfilm som du hittar på thebok.se DU BEHÖVER 10 st 38 löpmeter spontad plank, 20 x 95 mm 28 löpmeter läkt, 15 x 15 mm 2 kvm takfotsnät Termometer Reglerbar

Läs mer

MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING

MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING 1. BÖRJA MED ATT BESTÄMMA VAR PUSH-TO-OPEN FUNKTIONEN SKA VARA Varje modul är försedd med sk. push-to-open. Detta betyder att du trycker på dörren för att den ska

Läs mer

Monteringsanvisning Trebolit Glaciär 3

Monteringsanvisning Trebolit Glaciär 3 Monteringsanvisning Trebolit Glaciär 3 SE Monteringsanvisning Med Trebolit Glaciär 3 kan du tryggt göra jobbet själv! Produkten är lämplig för alla typer av byggnader med minst 3 taklutning (6 cm/m eller

Läs mer

50 KONSTHANTVERK monteringsanvisning Sätt igång. Bygg din egna loungestol.

50 KONSTHANTVERK monteringsanvisning Sätt igång. Bygg din egna loungestol. 50 KONSTHANTVERK monteringsanvisning Sätt igång. Bygg din egna loungestol. 001 8 8 8 8 8 8 8 6 469 589 598 671 74 31 1 77 556 469 598 671 31 1 74 483 77 556 483 6 6 6 1 1 399 589 399 81 81 68 68 444 486

Läs mer

Installation System T, System HATT VertiQ. Lösningar för väggabsorbenter med hög slagtålighet

Installation System T, System HATT VertiQ. Lösningar för väggabsorbenter med hög slagtålighet Installation System T, System HATT VertiQ Lösningar för väggabsorbenter med hög slagtålighet System T, System HATT VertiQ Innehåll Systemalternativ..................... 3 Kanter och storlekar.................

Läs mer

En liten skrift om Solohyvelns möjligheter

En liten skrift om Solohyvelns möjligheter Från panel till list En liten skrift om Solohyvelns möjligheter Dimensionering och släthyvling av virke En nysågad bräda är plan men har måttavvikelser. Efter torkning till byggtorrt dvs. 15-20% fukthalt

Läs mer

Kundreferenser. Innehåll

Kundreferenser. Innehåll Kundreferenser Då och då får vi bilder från nöjda kunder tillskickade oss. Nedan följer ett urval av dessa samt några bilder som vi själva tagit i samband med lokala installationer. Samtliga installationer

Läs mer

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X M O N T E R I N G G O L V Nu är det dags att börja montera friggeboden, golvet blir den naturliga delen att börja med. Det första Ni måste göra är att göra i ordning plintar enligt plintritningen från

Läs mer

Nu kan stugan användas nästan hela året

Nu kan stugan användas nästan hela året SJÄLVBYGGARENS SOMMARSTUGA DEL 6 FASADBEKLÄDNAD Självbyggaren gör nu i ordning husets fasad. Det arbetet handlar om mer än den snygga träpanelen, för isolering, fuktskydd och vindskydd skall arbeta ihop

Läs mer

Monteringsanvisning. Sandsele Bastu 7m 2. v1.2

Monteringsanvisning. Sandsele Bastu 7m 2. v1.2 Monteringsanvisning Sandsele Bastu 7m 2 v1.2 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se

TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRÄGOLV Ett golv av trä ger rummet liv och atmosfär. Med rätt ytbehandling och underhåll blir golvet bara vackrare med åren. Här hittar du tydliga

Läs mer

Friggebod 14,9 kvm Plåttak

Friggebod 14,9 kvm Plåttak Monteringsanvisning Friggebod 14,9 kvm Plåttak Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Innan du påbörjar monteringen, studera ritningen och gå igenom materialet i paketet (paketen). Eventuella

Läs mer

Monteringsanvisning Fristående Limträstomme Pulpettak

Monteringsanvisning Fristående Limträstomme Pulpettak Monteringsanvisning Fristående Limträstomme Pulpettak Rev.nr: 150212 Borrmaskin/ Skruvdragare+ Torx & Kryssbits Vattenpass Trälim för utomhusbruk Vinkelhake Såg Hammare Tumstock Innehållsförteckning A

Läs mer

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.7

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.7 Monteringsanvisning Nyby Stuga 25m 2 med loft v1.7 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

Monteringsanvisning. Heden Förråd 25m 2. v1.0

Monteringsanvisning. Heden Förråd 25m 2. v1.0 Monteringsanvisning Heden Förråd 25m 2 v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Byggförslag till Sauno virkestork

Byggförslag till Sauno virkestork 1 Byggförslag till Sauno virkestork www.sauno.snickra.net www.snickra.net Här är en beskrivning på en liten tork som skruvas ihop med specialskruv Med denna tork som exempel bygger du den storlek du själv

Läs mer

Monteringsanvisning

Monteringsanvisning Kebony altan- och bryggdäck Allmänt Själva underkonstruktionen måste vara fackmässigt utförd i enlighet med gällande standarder och föreskrifter. Säkerställ god luftcirkulation under altanen och förebygg

Läs mer

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt.

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. Bygg en fiskeoas HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. presenterar. Lyftanordning. Tillbyggnad. Inredning. Grundstomme. Grundstomme Kapa reglarna till grundstommen enligt ritningen. Såga till golvplattorna

Läs mer