FÖRESKRIFT Nr 20/08 Dnr 768/22/2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRESKRIFT Nr 20/08 Dnr 768/22/2008"

Transkript

1 FÖRESKRIFT Nr 20/08 Dnr 768/22/2008 Giltighetstid Bemyndigande Lag om stöd för utveckling av landsbygden (1443/2006) 35, 37 och 38 Motsvarande EG-rättsakter Rådets förordning (EG) nr 1698/2005, EUT nr L 277, , s. 1; Rådets förordning (EG) nr 1290/2005, EUT nr L 209, , s. 1; Rådets förordning (EG) nr 1974/2006, EUT nr L 368, , s. 15; Kommissionens förordning (EG) nr 1975/2006, EUT nr L 368, , s. 74. Kommissionens förordning (EG) nr 885/2006, EUT nr L 171, , s. 90 LANDSBYGDSVERKETS FÖRESKRIFT OM ANSÖKAN OM UTBETALNING AV FÖRETAGS- OCH PROJEKTSTÖD OCH OM BILAGOR TILL DEN Landsbygdsverket har med stöd av 35, 37 och 38 i lagen av den 29 december 2006 om stöd för utveckling av landsbygden (1443/2006) beslutat: 1 Tillämpningsområde Denna föreskrift gäller de blanketter och bilagor till dem som skall användas vid ansökan om utbetalning av projekt- och företagsstöd som avses i lagen om stöd för utveckling av landsbygden(1443/2006) och som Europeiska gemenskapen delfinansierar enligt programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland Betalningsansökan Betalning av företagsstöd söks med blankett nummer 2315 som Landsbygdsverket har fastställt.

2 Betalning av projektstöd söks med blankett nummer 2316 som Landsbygdsverket har fastställt. Till betalningsansökan fogas de dokument som anges i denna föreskrift. Inga dokument behöver lämnas in om samma dokument har inlämnats som bilaga till ansökan om stöd eller i samband med beredningen av stödbeslutet eller som bilaga till en tidigare betalningsansökan som gäller samma åtgärd eller projekt, och om inga förändringar har inträffat i stödtagarens förhållanden sedan dokumentet lämnades in. 3 Revisionsberättelse Den som genomför en åtgärd eller ett projekt skall till betalningsansökan foga en revisionsberättelse över den senaste revisionen av stödtagaren. När det gäller fleråriga åtgärder och projekt fogas revisionsberättelsen till betalningsansökan årligen i de fall och enligt den tidtabell som stödtagaren skall låta förrätta revision enligt revisionslagen (459/2007). I fråga om kortvariga åtgärder och projekt som tar mindre än 18 månader att genomföra skall en revisionsberättelse över den senaste revisionen av stödtagaren fogas till ansökan om slutbetalning i de fall och enligt den tidtabell som stödtagaren skall låta förrätta revision enligt revisionslagen. 4 Bokföringshandlingar Som bilaga till betalningsansökan skall alltid i fråga om de kostnader och den finansiering som ansökan gäller fogas: 1) ett utdrag ur den bokföringsskyldiges huvud- och kassabok för åtgärden eller projektet för den period som är föremål för betalningsansökan; 2) i fråga om en stödtagare som beskattas enligt inkomstskattelagen för gårdsbruk (543/1967), anteckningar beträffande den period som ansökan om utbetalning för åtgärden eller projektet gäller. Med sin namnteckning styrker bokföraren att bokföringen är korrekt. 5 Preciserande uppgifter om verifikat I syfte att undgå dubbla betalningar och för att förbinda utgifterna med rätt stödbeslut skall det åtgärdsnummer eller projektnummer som utgiften hänför sig till och som anges i stödbeslutet antecknas på varje ursprunglig faktura eller annat verifikat. 6 Utgiftsverifikat Verifikaten skall vara utställda på stödtagaren. De verifikat som bifogas betalningsansökan numreras på det sätt som bestäms i bokföringslagen (1336/1997). När det gäller stödtagare som beskattas enligt inkomstskattelagen för gårdsbruk (543/1967) numreras stödtagarnas verifikat på det sätt som bestäms i skattestyrelsens

3 beslut (Dnr 1856/38/2006). Som utredning av att utgifterna och kostnaderna är faktiska skall som bilaga till betalningsansökan uppvisas kopior av godkända och i bokföringen införda fakturor. Till verifikatkopiorna fogas anslutande beställningslistor samt andra dokument som faktureraren sänder som bilaga till fakturan. Verifikat i samband med papperslös bokföring eller som annars skickas papperslöst skall överlämnas till handläggaren av betalningsansökan i en sådan form att de kan behandlas på samma sätt som verifikatkopior på papper. 7 Betalningsverifikat Som utredning av att utgifterna och kostnaderna är faktiska skall som bilaga till betalningsansökan uppvisas kopior av betalningsverifikaten. Som betalningsverifikat godkänns ett bankkontoutdrag, ett specificerat kassakvitto från en affär eller någon annan tillförlitlig utredning. Om kontoutdrag över en kommuns, samkommuns eller statlig inrättnings utgiftsverifikat inte kan uppvisas, måste stödtagaren förete en annan motsvarande och tillförlitlig utredning av att fakturan har betalts av stödtagaren. I fråga om kontantkvitton skall stödtagaren med hjälp av bokföringsanteckningar, kontoutdrag eller liknande kunna visa varifrån pengarna kommer i det fall att kostnaden överstiger tio euro. 8 Finansiering I samband med ansökan om utbetalning skall stödtagaren uppvisa en utredning av att den privata och övriga offentliga finansieringen har genomförts i överensstämmelse med beslutet om beviljande av stöd. När det gäller finansieringen fogas kopior på de verifikat som förts in i bokföringen samt kopior på kontoutdragen till betalningsansökan. Om den privata medfinansieringen samlas in genom deltagaravgifter eller motsvarande prestationer skall stödtagaren till betalningsansökan foga en utredning av influtna deltagaravgifter och motsvarande avgifter. I fråga om en åtgärd eller ett projekt som har finansierats ur finansieringskvoten för en lokal aktionsgrupp skall som bilaga till var och en betalningsansökan fogas ett kontoutdrag som visar att den utbetalda kommunfinansieringen motsvarar de faktiska kostnaderna. Om inget kontoutdrag bifogas betalningsansökan skall det lämnas till Arbetskrafts- och näringscentralen innan betalningsbeslutet godkänns. 9 Inkomstverifikat Till ansökan om utbetalning fogas en utredning av inkomsterna från genomförandet av projektet under den period som betalningsansökan gäller. När det gäller inkomsterna skall till betalningsansökan fogas kopior av de inkomst- och betalningsverifikat som förts in i bokföringen.

4 Som utredning av inkomsterna från en åtgärd eller ett projekt skall till betalningsansökan fogas: 1) en utredning av försäljningsinkomsterna, 2) en utredning av bruksavgifterna eller 3) av andra motsvarande inkomster. De inkomstverifikat som inlämnas som bilaga till ansökan om betalning av stöd skall specificeras så att det i samband med handläggningen av betalningsansökan går att koppla inkomsterna till genomförandet av den åtgärd eller det projekt som stöds. Specifikationen kan göras genom att anteckna ytterligare uppgifter på verifikatet. 10 Utredning av prisnivån Som utredning av att kostnaderna är skäliga skall stödtagaren i överensstämmelse med storleken på anskaffningen foga till betalningsansökan: 1) en utskrift av upphandlingsannonsen och ett motiverat upphandlingsbeslut som förutsätts i lagen om offentlig upphandling (348/2007), eller 2) Landsbygdsverkets blankett 2310 eller motsvarande utredning av förfarandet vid begäran om anbud, jämförelsen av anbud samt en motiverad upphandlingsutredning eller 3) Landsbygdsverkets blankett nummer 2310 eller en motsvarande utredning av den gängse prisnivån på orten, jämförelsen av prisnivån samt en motiverad upphandlingsutredning. 11 Lönekostnader I fråga om lönekostnader skall som bilaga till ansökan om utbetalning för en åtgärd eller ett projekt fogas: 1) en kopia av den punkt i arbetsavtalet eller en annan motsvarande utredning som visar lönens storlek och grunderna för den, 2) en timjournal över det arbete som utförts för åtgärden eller projektet med användning av Landsbygdsverkets blankett nummer 2326L eller en utredning med motsvarande uppgifter och 3) en utredning av grunderna för och betalningen av lagstadgade sidokostnader och semesterpenningar. I fråga om projekt inlämnas dessutom 4) platsannonsen för en arbetstagare som anställts för längre tid än ett år, om det inte gäller avlöning av en arbetstagare som vid den tidpunkt då ansökan om stöd gjordes inte var ordinarie tjänsteinnehavare eller anställd i arbetsförhållande som gäller tills vidare hos sökanden. 12 Arvoden I fråga om kostnader för arvoden som inkluderats i betalningsansökan skall uppvisas en kopia av den punkt i ett avtal eller annat dokument som betalningen av arvodet bygger på.

5 13 Resekostnader När det gäller resekostnader skall som bilaga till betalningsansökan fogas en reseräkning som den som genomför åtgärden eller projektet har godkänt och av vilken resans syfte framgår. I fråga om utrikesresor och studieresor bifogas dessutom reseprogrammet och en reserapport. En faktura över en resa i hemlandet uppgörs på Landsbygdsverkets blankett nummer 2320L eller en blankett med motsvarande uppgifter. En faktura över en utrikesresa uppgörs på Landsbygdsverkets blankett nummer 2327L eller en blankett med motsvarande uppgifter. 14 Möteskostnader I fråga om möteskostnader skall som bilaga till betalningsansökan framläggas: 1) grunderna för mötesarvoden och andra möteskostnader, 2) en kopia av mötets föredragningslista samt deltagarförteckning. 15 Naturaprestationer Över användningen av eget virke lämnas en utredning på blankett 2323L som Landsbygdsverket har fastställt och över användningen av egna marksubstanser lämnas en utredning på blankett 2322L som Landsbygdsverket har fastställt. Utredningen kan också ges i ett annat dokument med motsvarande uppgifter. Utredningen skall innehålla en sakkunnigvärdering av virkets eller marksubstansens ursprung, mängd, kvalitet och pris. Den sakkunniges namn, kompetens och kontaktuppgifter skall uppges i utredningsdokumentet. En utredning av talkoarbete lämnas på blankett nummer 2325L som Landsbygdsverket har fastställt. Utredningen kan också ges i ett annat dokument med motsvarande uppgifter. På listan över talkoarbete skall den som utfört talkoarbetet uppge den utförda arbetsprestationens innehåll, varaktighet och värde samt arbetstagarens födelseår. Genom att med sin namnteckning bestyrka dess riktighet ansvarar den som utfört talkoarbetet och projektgenomföraren för att listan över talkoarbete är korrekt. 16 Delade kostnader Om en kostnad som är föremål för ansökan om utbetalning inte hänför sig till endast den åtgärd eller det projekt som ansökan gäller, skall som bilaga till betalningsansökan fogas en motiverad utredning av hur kostnaderna är fördelade. En utredning av grunderna för fördelning av delade kostnader skall lämnas på Landsbygdsverkets blankett nummer 2321L eller en blankett med motsvarande uppgifter.

6 17 Publikationer och meddelanden I fråga om kostnader för publikationer, annonser eller meddelanden skall som bilaga till betalningsansökan fogas: 1) en kopia eller motsvarande av tidningsannonser, reklamblad, broschyrer eller annan informations- och publikationsverksamhet som rör åtgärden eller projektet. 2) en utskrift av webbsidor som fått stöd, åtminstone hemsidan, 3) senast i samband med ansökan om slutbetalning ett exemplar av den publikation, det audiovisuella material eller någon annan motsvarande produkt som producerats med stödets hjälp. 18 Byggande Till en ansökan om utbetalning för byggande fogas kopior av protokollen över de syneförrättningar som förutsatts i beslutet om bygglov, när en syn som förutsatts i bygglovsbeslutet har utförts. Utgiftsverifikat över planeringskostnader skall fogas till den första betalningsansökan som följer på beslutet om beviljande. 19 Maskiner och anordningar I fråga om maskiner och anordningar som inhandlats som begagnade skall som bilaga till betalningsansökan lämnas en sakkunnigbedömning eller annan utredning av maskinens eller anordningens gängse värde, återstående brukstid och tekniska egenskaper. 20 Förvärv av byggnad Vid förvärv av en byggnad på arrendemark skall en kopia av arrendeavtalet och inskrivningen av tidsbunden arrenderätt inlämnas i samband med den första betalningsansökan. 21 Utbildning I fråga om åtgärder och projekt som gäller utbildning skall som bilaga till betalningsansökan fogas: 1) en kopia av deltagarförteckningen för varje kurs varav framgår deltagarens namn, organisation eller hemkommun och underskrift; 2) en kopia av kursprogrammet.

7 22 Ikraftträdande Denna föreskrift träder i kraft den elfte april Föreskriften tillämpas i relevanta delar på uppgifterna i dokument som uppkommit innan föreskriften trädde i kraft. Åtgärder som verkställigheten av föreskriften förutsätter får vidtas innan föreskriften träder i kraft. Helsingfors den elfte april 2008 Överdirektör Leena Tenhola Överinspektör Tuula Seurujärvi

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014):

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014): 1(5) FÖRESKRIFT Nr 53/15 Dnr 1189/54/2015 Giltighetstid 2.7.2015-31.12.2023 LANDSBYGDSVERKETS FÖRESKRIFT OM ANSÖKAN OM UTBETALNING AV STÖD FÖR UTVECKLINGSPROJEKT, FÖRETAGSSTÖD FÖR LANDSBYGDEN OCH VERKSAMHETSPENNING

Läs mer

ANVISNING FÖR UPPGÖRANDET AV ANSÖKAN OM UTBETALNING AV FÖRETAGSSTÖD

ANVISNING FÖR UPPGÖRANDET AV ANSÖKAN OM UTBETALNING AV FÖRETAGSSTÖD ANVISNING FÖR UPPGÖRANDET AV ANSÖKAN OM UTBETALNING AV FÖRETAGSSTÖD Inledning Denna anvisning är avsedd att vara till hjälp vid uppgörandet av ansökan om utbetalning av företagsstöd (Landsbygdsverkets

Läs mer

IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT. Blnr 3316_anvisning ALLMÄNT

IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT. Blnr 3316_anvisning ALLMÄNT 1(6) IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT EUROPEISKA UNIONEN Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Läs mer

Dnr 1456/22/2010 Avdelningen för finansförvaltning Författningsnummer 59/10 Enheten för utbetalning av stöd

Dnr 1456/22/2010 Avdelningen för finansförvaltning Författningsnummer 59/10 Enheten för utbetalning av stöd 15.9.2010 Dnr 1456/22/2010 Avdelningen för finansförvaltning Författningsnummer 59/10 Enheten för utbetalning av stöd Kommunernas landsbygdsnäringsmyndigheter ELY-centralerna Betalning av miljöstöd för

Läs mer

LANDSKAPSREGERINGENS BESLUT OM STÖDBERÄTTIGANDE UTGIFTER SOM MEDFINANSIERAS AV EUROPEISKA SOCIALFONDEN

LANDSKAPSREGERINGENS BESLUT OM STÖDBERÄTTIGANDE UTGIFTER SOM MEDFINANSIERAS AV EUROPEISKA SOCIALFONDEN LANDSKAPSREGERINGENS BESLUT OM STÖDBERÄTTIGANDE UTGIFTER SOM MEDFINANSIERAS AV EUROPEISKA SOCIALFONDEN Tillämpningsområde och status Vid finansiering av projekt inom ramen för Ålands operativa program

Läs mer

FORESKRIFT Nr 4/18 Arendenr 310/ /2018. Giltighetstid tills vidare

FORESKRIFT Nr 4/18 Arendenr 310/ /2018. Giltighetstid tills vidare FORESKRIFT Nr 4/18 Arendenr 310/04.00.00/2018 Giltighetstid 8.2.2018 - tills vidare Bemyndigande Lag om strukturstdd for renhushallning och naturnaringar (986/2011) Skoltlag (253/1995) LANDSBYGDSVERKETS

Läs mer

INLÄMNING AV ANSÖKAN OM UTBETALNING OCH UTBETALNING AV STÖDET

INLÄMNING AV ANSÖKAN OM UTBETALNING OCH UTBETALNING AV STÖDET 1(5) ANVISNING FÖR IFYLLANDE AV BLANKETT 3317 ANSÖKAN OM UTBETALNING AV VERKSAMHETSPENNING TILL AKTIONSGRUPP Blnr 3316A EUROPEISKA UNIONEN Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar

Läs mer

Statsrådets förordning om främjande av livsmedelskedjans verksamhet

Statsrådets förordning om främjande av livsmedelskedjans verksamhet Statsrådets förordning om främjande av livsmedelskedjans verksamhet I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 i statsunderstödslagen (688/2001) och 7 c i lagen om statsbudgeten (423/1988),

Läs mer

FORESKRIFT Nr 32/16 Ärendenr 920/ / Giltighetstid Betalningstid

FORESKRIFT Nr 32/16 Ärendenr 920/ / Giltighetstid Betalningstid FORESKRIFT Nr 32/16 Ärendenr 920/03.03.00/2016 30.05.2016 Giltighetstid 31.5-14.10.2016 Betalningstid 3.6.-14.10.2016 Bemyndigande: Lag om verkställighet av jordbruksstöd (192/2013) 19 2 mom. Motsvarande

Läs mer

RP 17/2008 rd. jordbruk, stöd för djurens välbefinnande. I denna proposition föreslås att lagen om. kompensationsbidrag och miljöstöd för jordbruket

RP 17/2008 rd. jordbruk, stöd för djurens välbefinnande. I denna proposition föreslås att lagen om. kompensationsbidrag och miljöstöd för jordbruket Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om kompensationsbidrag, miljöstöd för jordbruket samt om vissa andra stöd som har samband med förbättrande av miljöns och

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 4 /03 Dnr 386/01/

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 4 /03 Dnr 386/01/ JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 4 /03 Dnr 386/01/2003 31.1.2003 Giltighetstid 29.2.2003 tills vidare Bemyndigande Lagen om verkställighet av Europeiska gemenskapens gemensamma jordbrukspolitik

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 49/02 Dnr 1885/521/

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 49/02 Dnr 1885/521/ JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 49/02 Dnr 1885/521/2002 5.6.2002 Giltighetstid 12.6.2002 tills vidare Bemyndigande 11 lagen om verkställighet av Europeiska (1100/1994); 13 lagen om förfarandet

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2007 Utgiven i Helsingfors den 5 september 2007 Nr 828 830 INNEHÅLL Nr Sidan 828 Lag om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i överenskommelsen

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 3/04 Dnr 130/01/

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 3/04 Dnr 130/01/ JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 3/04 Dnr 130/01/2004 21.1.2004 Giltighetstid 28.1.2004 tills vidare Bemyndigande 11 lagen om verkställighet av Europeiska gemenskapens gemensamma jordbrukspolitik

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd för kompetensutveckling

Läs mer

STÖDANSÖKAN UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGPROJEKT

STÖDANSÖKAN UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGPROJEKT STÖDANSÖKAN UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGPROJEKT 1 Blankett 3306A Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden Ny ansökan Rättelse/komplettering till föregående

Läs mer

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Anvisning 1 (5) 5.4.2013 ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Allmänt Denna blankett använder man när man ansöker om utbetalning av stöd hos Kommunikationsverket enligt lagen

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av stöd till insatser

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 133/00 Dnr 4468/01/2000

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 133/00 Dnr 4468/01/2000 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 133/00 Dnr 4468/01/2000 Giltighetstid 15.12.2000 tillsvidare Landsbygdsavdelningarna vid arbetskrafts- och näringscentralerna Länsstyrelsen i landskapet Åland

Läs mer

Betalning av miljöspecialstöd för jordbruket år 2010

Betalning av miljöspecialstöd för jordbruket år 2010 Avdelningen för finansförvaltning 15.9.2010 1457/22/2010 Enheten för utbetalning av stöd Författningsnummer 60/10 ELY-centralerna Betalning av miljöspecialstöd för jordbruket år 2010 Landsbygdsverkets

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N30

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N30 PROTOKOLL Nummer 24 9.10.2015 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N30 Beslutande Föredragande Justerat Vicelantråd Roger Nordlund Finansieringshandläggare

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om allmänna villkor för beviljande av investeringsstöd för förnybar energi och ny energiteknik I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 i statsunderstödslagen (688/2001):

Läs mer

Kostnadsförslag och finansieringsplan. Information för dig som gör kostnadsförslaget:

Kostnadsförslag och finansieringsplan. Information för dig som gör kostnadsförslaget: Kostnadsförslag och finansieringsplan Sökandes namn: Projektets namn: Projekttid: Moms ingår i beloppen, ja/nej: Kostnadsförslag per år Lönekostnader Xbefattning anställd på xx % av heltid: Bruttolön/månad

Läs mer

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om veterinärernas bokföring över medicinsk behandling

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om veterinärernas bokföring över medicinsk behandling JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING nr 8/VLA/2008 Datum Dnr 16.12.2008 2843/01/2008 Ikraftträdande 1.1.2009 Bemyndigande Lag om medicinsk behandling av djur (617/1997) 44 Läkemedelslag (395/1987,

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om stödberättigande kostnader som medfinansieras av strukturfonderna Utfärdad i Helsingfors den 12 maj 2011 I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från arbets-

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N30

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N30 PROTOKOLL Nummer 15 18.6.2015 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N30 Beslutande Föredragande Justerat Minister Fredrik Karlström Finansieringshandläggare

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Vart ska ni skicka blanketten? Du ska skicka ansökan om utbetalning till Jordbruksverket, Företagsstödsenheten, 551 82 Jönköping.

Läs mer

2. Uppgörande av ansökan om utbetalning på initiativ av projektets verkställare

2. Uppgörande av ansökan om utbetalning på initiativ av projektets verkställare 3.7.2008 Bilaga 11 ANVISNING OM ANSÖKNINGAR OM UTBETALNING 1. Allmänt Projektets totalkostnader är godkända i finansieringsbeslutet och i den godkända projektplanen. I finansieringsbeslutet har även uppställts

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 136/00 Dnr 4590/522/2000 22.12.2000

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 136/00 Dnr 4590/522/2000 22.12.2000 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 136/00 Dnr 4590/522/2000 22.12.2000 Giltighetstid 2.1.2001- tills vidare Bemyndigande Lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1059/1994)

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om stödjande av landsbygdens utveckling

Lag. om ändring av lagen om stödjande av landsbygdens utveckling Lag om ändring av lagen om stödjande av landsbygdens utveckling I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014) 8 3 mom. och 67, ändras 5 24 och 30 punkten

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N30

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N30 PROTOKOLL Nummer 18 20.8.2015 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N30 Beslutande Föredragande Justerat Minister Fredrik Karlström Finansieringshandläggare

Läs mer

Betalning av investeringsstöd till gårdsbruk

Betalning av investeringsstöd till gårdsbruk Betalning av investeringsstöd till gårdsbruk 14.4.2015 Pauliina Sundin Österbottens ELY-central 1 Hur får man ut pengarna som man beviljats? Nytt för i år är att ansökan om utbetalning kan göras via Hyrrä

Läs mer

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning Denna blankett använder du när du vill söka utbetalning av projektstöd inom Leader. Tänk på: Din ansökan om slututbetalning måste ha kommit in till länsstyrelsen

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR UPPGÖRANDE AV UTBETALNINGSANSÖKAN I ERUF- OCH ESF-PROJEKT

ANVISNINGAR FÖR UPPGÖRANDE AV UTBETALNINGSANSÖKAN I ERUF- OCH ESF-PROJEKT ANVISNINGAR FÖR UPPGÖRANDE AV UTBETALNINGSANSÖKAN I ERUF- OCH ESF-PROJEKT Anvisningen gäller ESF-projekt som fått finansieringsbeslut av Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten fr.o.m.

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Var finns övriga blanketter? Alla blanketter finns på Jordbruksverkets webbplats

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om regionalt stödjande av transporter PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås det att giltighetstiden

Läs mer

17.2.2012. Utlåtande om bokföring av kostnader för utvecklingsprojekt och av statsunderstöd för projekt

17.2.2012. Utlåtande om bokföring av kostnader för utvecklingsprojekt och av statsunderstöd för projekt Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 104 1 (7) 17.2.2012 Utlåtande om bokföring av kostnader för utvecklingsprojekt och av statsunderstöd för projekt 1.1 Begäran om utlåtande Social- och hälsovårdsministeriet

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 7 april 2015 351/2015 Statsrådets förordning om fonderna inom området för inrikes frågor Utfärdad i Helsingfors den 2 april 2015 I enlighet med statsrådets

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om projektstöd inom

Läs mer

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett.

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett. Anvisning till blanketten BYTE AV SÖKANDE ELLER STÖDMOTTAGARE - ansökan om stöd Vem ska använda blanketten? Använd blanketten för att ansöka om något av följande: byta sökande på en redan inlämnad ansökan

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om statsunderstöd till allmännyttiga sammanslutningar och stiftelser för främjande av hälsa och social välfärd I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 i statsunderstödslagen

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 23 december 2014 1187/2014 Lag om ändring av lagen om strukturstöd till jordbruket Utfärdad i Helsingfors den 19 december 2014 I enlighet med riksdagens

Läs mer

1 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET ÖRORDNING Nr 99/01 7.1.2002 4575/00/2001. Ikraftträdande och giltighetstid 10.1.

1 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET ÖRORDNING Nr 99/01 7.1.2002 4575/00/2001. Ikraftträdande och giltighetstid 10.1. 1 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET ÖRORDNING Nr 99/01 Datum Dnr 7.1.2002 4575/00/2001 Ikraftträdande och giltighetstid 10.1.2002 - tillsvidare Upphäver jord- och skogsbruksministeriets förordning om de

Läs mer

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6)

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6) 1(6) Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd för kompetensutveckling Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av beviljat företagsstöd

Läs mer

STATENS REVISIONSVERKS FÖRESKRIFT

STATENS REVISIONSVERKS FÖRESKRIFT Statens revisionsverk 1 (3) FÖRESKRIFT Dnr 361/41/2010 10.12.2010 Statens revisionsverks föreskriftssamling 2/2010 Ikraftträdande och giltighetstid: 1.1.2011 - tills vidare. Uppgifter om ändringar: - Rättsgrund:

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 31 december 2014 Lag om stöd för nyskiften Utfärdad i Helsingfors den 30 december 2014 I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: 1 kap. Allmänna

Läs mer

Verket för näringslivsutvecklings författningssamling

Verket för näringslivsutvecklings författningssamling Verket för näringslivsutvecklings författningssamling Utgivare: Kristina Lindskog, verksjurist ISSN 1401-2065 Rådets för Europeiska socialfonden i Sverige föreskrifter om stöd från Europeiska socialfonden

Läs mer

Uppföljning och utvärdering för projekt - Utbildning

Uppföljning och utvärdering för projekt - Utbildning Uppföljning och utvärdering för projekt - Utbildning 15.1.2018 Maria Konsin-Palva Ansvarig för landsbygdsprogrammet i Nyland NTM-centralen i Nyland Sivu 1 Uppföljningsuppgifter Uppföljningsuppgifter =

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om förvaltning av EG:s strukturfonder; SFS 2007:14 Utkom från trycket den 6 februari 2007 utfärdad den 18 januari 2007. Regeringen föreskriver följande. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om internationaliseringsunderstöd för företags gemensamma projekt åren 2016 2020 I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 i statsunderstödslagen (688/2001) 1 Tillämpningsområde

Läs mer

Slutredovisning. Statsbidragsutbildning Redovisningschef Juha Kekkonen

Slutredovisning. Statsbidragsutbildning Redovisningschef Juha Kekkonen Slutredovisning Statsbidragsutbildning 13.6.2013 11.10.2016 Redovisningschef Juha Kekkonen 1 Slutredovisningens innehåll På slutredovisningsblanketten lämnas en redogörelse för hur projektet har genomförts

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 SJVFS 2017:32 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 150/2003 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om ändring av sjukförsäkringslagen, 2 lagen om arbetsgivares socialskyddsavgift och 5 lagen om storleken av den försäkrades

Läs mer

Allmänna principer för beviljande av understöd och stipendier

Allmänna principer för beviljande av understöd och stipendier beviljande av understöd och stipendier Träder i kraft 1.1.2018 Godkänt av Stadsstyrelsen 11.12.2017 VD/10147/02.03.01.03/2017 2/8 INNEHÅLL ALLMÄNNA PRINCIPER FÖR BEVILJANDE AV STADENS UNDERSTÖD... 3 Tillämpningsområde

Läs mer

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen ISSN 0347-1667 17 FS 1999:18 Utkom från trycket Länsstyrelsens i Värmlands län föreskrifter om den 28 juni 1999 vissa stöd från EG:s strukturfonder; beslutade

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N3

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N3 PROTOKOLL Nummer 1 9.1.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Fiskeribyrån, N3 Beslutande Föredragande Justerat Vicelantråd Camilla Gunell Byråchef Jenny Eklund-Melander

Läs mer

Landsbygdsverkets föreskriftssamling 38/10

Landsbygdsverkets föreskriftssamling 38/10 LANDSBYGDSVERKET FÖRESKRIFT Avdelningen för landsbygdsnäringar PB 256 00101 HELSINGFORS Datum 29.4.2010 Dnr 760/22/2010 Landsbygdsverkets föreskriftssamling 38/10 Bemyndigande: Lag om verkställighet av

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i din projektplan

Läs mer

Bokföringsfrågor. Statsbidragsutbildning Redovisningschef Juha Kekkonen

Bokföringsfrågor. Statsbidragsutbildning Redovisningschef Juha Kekkonen Bokföringsfrågor Statsbidragsutbildning 11.10.2016 Redovisningschef Juha Kekkonen 1 Separat projektbokföring Den bokföring som gäller projektet ska vara tillräckligt klart separerad från understödstagarens

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 95/00 Jordbruksavdelningen 15.9.2000 Dnr 3080/01/2000

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 95/00 Jordbruksavdelningen 15.9.2000 Dnr 3080/01/2000 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 95/00 Jordbruksavdelningen 15.9.2000 Dnr 3080/01/2000 Kommunernas landsbygdsnäringsmyndigheter Landsbygdsavdelningarna vid arbetskrafts- och näringscentralerna

Läs mer

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter:

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter: ANSÖKAN TILL PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Vi ber att Patent- och registerstyrelsen beviljar tillstånd att grunda stiftelsen [stiftelsens namn] och fastställer stiftelsens stadgar. Helsingfors, den 6 september

Läs mer

Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om stöd för byggande av bredband i glesbygdsområden

Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om stöd för byggande av bredband i glesbygdsområden Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om stöd för byggande av bredband i glesbygdsområden PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås det

Läs mer

SAMMANDRAG AV STADGARNA FÖR VARUBESIKTNING (i kraft från den 1 januari 2015)

SAMMANDRAG AV STADGARNA FÖR VARUBESIKTNING (i kraft från den 1 januari 2015) SAMMANDRAG AV STADGARNA FÖR VARUBESIKTNING (i kraft från den 1 januari 2015) Enligt 7 i stadgarna för varubesiktning ska varubesiktningsmannen ge parterna vid besiktningen för information den del av stadgarna

Läs mer

RP 47/2010 rd. Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 14 i lagen om överlåtelseskatt

RP 47/2010 rd. Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 14 i lagen om överlåtelseskatt Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 14 i lagen om överlåtelseskatt PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING I denna proposition föreslås det att lagen om överlåtelseskatt

Läs mer

Lag. om ändring av bokföringslagen

Lag. om ändring av bokföringslagen Lag om ändring av bokföringslagen I enlighet med riksdagens beslut ändras i bokföringslagen (1336/1997) 3 kap. 2, 2 a, 3, 4, 12 och 13, sådana de lyder, 2, 2 a, 3 och 4 i lag 1620/2015, 12 i lagarna 1208/2015

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd från det nationella

Läs mer

Förordning om förvaltning av asyl-, migrations- och

Förordning om förvaltning av asyl-, migrations- och Utkom från trycket den 30 december 2014 Förordning om förvaltning av asyl-, migrations- och integrationsfonden; utfärdad den 18 december 2014. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser 1

Läs mer

Om din ansökan om slututbetalning kommer in till oss senare än tre månader efter klardatum kan det hända att du inte får några pengar alls.

Om din ansökan om slututbetalning kommer in till oss senare än tre månader efter klardatum kan det hända att du inte får några pengar alls. Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Du ska följa de allmänna villkoren. Om du inte gör det kan du få avdrag på ditt företagsstöd. Bilaga 1

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som vill ansöka om utbetalning

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 82/02 Dnr 3352/01/

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 82/02 Dnr 3352/01/ JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 82/02 Dnr 3352/01/2002 5.11.2002 Giltighetstid 11.11.2002 tills vidare Landsbygdsavdelningarna vid arbetskrafts- och näringscentralerna Länsstyrelsen på Åland

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 62/05 Dnr 3635/01/

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 62/05 Dnr 3635/01/ JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 62/05 Dnr 3635/01/2005 30.8.2005 Giltighetstid 7.9.2005-tills vidare Bemyndigande Lag om finansiering av landsbygdsnäringar (329/1999, ändr. 44/2000) 11 4

Läs mer

GÅRDSBRUKENS STRUKTURSTÖD Aktuellt om gårdsbrukens investeringsstöd 2016. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Österbotten

GÅRDSBRUKENS STRUKTURSTÖD Aktuellt om gårdsbrukens investeringsstöd 2016. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Österbotten GÅRDSBRUKENS STRUKTURSTÖD Aktuellt om gårdsbrukens investeringsstöd 2016 Ansökan om stöd: söks elektroniskt Kontinuerlig ansökningstid! Beslutsfattandet indelas i perioder: 16.10-15.1 16.1-15.3 16.3-15.8

Läs mer

Kiito-finansiering Godtagbara kostnader och projektuppföljning

Kiito-finansiering Godtagbara kostnader och projektuppföljning Kiito-finansiering Godtagbara kostnader och projektuppföljning Finansieringsvillkoren: De minimis-stöd för företag 5.5.2017 Copyright Tekes Ansvarig projektledare: Läs noggrant igenom finansieringsbeslutet

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd. Ska du ansöka om utbetalning av projektstöd

Läs mer

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Riktlinjer för samordningen av skyldigheterna i beställaransvarslagen och upphandlingslagen Rådgivningsenheten för offentlig upphandling Helsingfors 7.7.2008

Läs mer

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet Dnr 3.2.16-1559/14 2014-05-22 Landsbygdsutvecklingsenheten Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Läs mer

ANSÖKAN Ersättning för icke-produktiva investeringar Anläggning av våtmark

ANSÖKAN Ersättning för icke-produktiva investeringar Anläggning av våtmark ANSÖKAN Ersättning för icke-produktiva investeringar Anläggning av våtmark Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden Ansökan med bilagor lämnas in till

Läs mer

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald 1(7) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat arealstöd

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om företagsstöd

Läs mer

Information och råd. Ver. 1, 071217

Information och råd. Ver. 1, 071217 Information och råd till dem som beviljats stöd ur något av de Regionala strukturfondsprogrammen för regional konkurrenskraft och sysselsättning 2007-2013 Ver. 1, 071217 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Information

Läs mer

RP 94/2012 rd. Det föreslås samtidigt att lagen om temporärt. för skatteåren 2009 och 2010 upphävs.

RP 94/2012 rd. Det föreslås samtidigt att lagen om temporärt. för skatteåren 2009 och 2010 upphävs. RP 94/2012 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om skatteåren 2013 2015 och upphävande av lagen om temporärt PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås

Läs mer

Villkor och begränsningar för allmänt understöd

Villkor och begränsningar för allmänt understöd ANVISNING 1 (5) Villkor och begränsningar för allmänt understöd Allmänt Statsunderstöd kan beviljas som allmänt understöd eller som specialunderstöd. Allmänt understöd kan beviljas för mottagarens verksamhet

Läs mer

HELSINGFORS STAD ANSÖKAN OM UNDERSTÖD 1 (6) Samfund Myndighet till vilken ansökningen riktas Datum För år

HELSINGFORS STAD ANSÖKAN OM UNDERSTÖD 1 (6) Samfund Myndighet till vilken ansökningen riktas Datum För år HELSINGFORS STAD ANSÖKAN OM UNDERSTÖD 1 (6) Myndighet till vilken ansökningen riktas Datum För år Studera de separata anvisningarna för ifyllande av blanketten på sidorna 5-6 som utgör bilaga till denna

Läs mer

STÖDBERÄTTIGANDE UTGIFTER. för Leader-finansierade projekt på Åland

STÖDBERÄTTIGANDE UTGIFTER. för Leader-finansierade projekt på Åland STÖDBERÄTTIGANDE UTGIFTER för Leader-finansierade projekt på Åland 2015-2020 Tillämpningsområde Följande regler kommer att tillämpas för projektfinansiering inom ramen för finansiering ur Ålands landsbygdsutvecklingsprogram

Läs mer

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1 (6) Inkom till fiskeområdesgruppen, datum: Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1. Insats Projektrubrik Startdatum för insatsen Slutdatum

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Boverket Titel: Konsekvensutredning

Läs mer

deras rättsliga ställning och hur de finansieras. Ekonomisk verksamhet är all verksamhet som erbjuder varor och tjänster på en marknad.

deras rättsliga ställning och hur de finansieras. Ekonomisk verksamhet är all verksamhet som erbjuder varor och tjänster på en marknad. Bilaga 1 - Allmänna villkor Affärsutvecklingscheckar 2014 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Allmänna villkor för Affärsutvecklingscheckar

Läs mer

UNG OCH AKTIV I EUROPA BIDRAGSAVTAL. Diarienr: «Internal_reference_number» Ref: «Project_reference_number»

UNG OCH AKTIV I EUROPA BIDRAGSAVTAL. Diarienr: «Internal_reference_number» Ref: «Project_reference_number» «Applicant_Name_Latin_characters» Att: «Applicant_Contact_firstname» «Applicant_Contact_lastname» «Applicant_address» «Applicant_postal_code» «Applicant_town» UNG OCH AKTIV I EUROPA BIDRAGSAVTAL Diarienr:

Läs mer

REKOMMENDATIONSAVTAL OM FÖRRÄTTNINGSARVODEN

REKOMMENDATIONSAVTAL OM FÖRRÄTTNINGSARVODEN REKOMMENDATIONSAVTAL OM FÖRRÄTTNINGSARVODEN 1 Tillämpningsområde mom. 1 Kyrkans arbetsmarknadsverk samt Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU rf och Kyrkliga sektorns fackorganisation

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2006 Utgiven i Helsingfors den 6 oktober 2006 Nr 866 871 INNEHÅLL Nr Sidan 866 Lag om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i protokollet

Läs mer

Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen

Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen Jaana Summanen, sakkunnig Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen Undervisningsväsendets personalutbildning 2013 Informationstillfälle 2.11.2012, Utbildningsstyrelsen

Läs mer

ANVISNING FÖR TELEFÖRETAG SOM ANSÖKER OM FÖR BREDBANDSSTÖD HOS NÄRINGS-, TRAFIK- OCH MILJÖCENTRALEN

ANVISNING FÖR TELEFÖRETAG SOM ANSÖKER OM FÖR BREDBANDSSTÖD HOS NÄRINGS-, TRAFIK- OCH MILJÖCENTRALEN 1 Blnr 2340A ANVISNING FÖR TELEFÖRETAG SOM ANSÖKER OM FÖR BREDBANDSSTÖD HOS NÄRINGS-, TRAFIK- OCH MILJÖCENTRALEN - gäller projekt för bredbandsinfrastruktur som finansieras med tilläggsmedel beviljade

Läs mer

ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE

ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE 2/500/2016/OPH ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE Utbildningsstyrelsens allmänna anvisningar om ansökan, användning och övervakning av behovsprövade statsunderstöd Godkänd

Läs mer

EU-projekt i arkiven. FALK, 21 september 2011 Bodil Fredriksson bodil.fredriksson@arkivnamnden.goteborg.se

EU-projekt i arkiven. FALK, 21 september 2011 Bodil Fredriksson bodil.fredriksson@arkivnamnden.goteborg.se EU-projekt i arkiven FALK, 21 september 2011 Bodil Fredriksson bodil.fredriksson@arkivnamnden.goteborg.se EU-regler i Sverige EU:s direktiv måste Sverige göra om till svensk lag Förordningar gäller direkt

Läs mer

LANDSBYGDSVERKETS FÖRESKRIFT OM ANSÖKNINGSTIDER FÖR NATIONELLA STÖD 2012

LANDSBYGDSVERKETS FÖRESKRIFT OM ANSÖKNINGSTIDER FÖR NATIONELLA STÖD 2012 LANDSBYGDSVERKET FÖRESKRIFT Avdelningen för landsbygdsnäringar PB 405 60101 SEINÄJOKI Datum 2.2.2012 Dnr 18/22/2012 Landsbygdsverkets föreskriftssamling Nr 1/12 Bemyndigande: Lag om nationella stöd till

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om förvaltning av fonden för europeiskt bistånd till dem som har det sämst ställt; SFS 2014:1374 Utkom från trycket den 2 december 2014 utfärdad den 13 november 2014.

Läs mer

Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer

Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer Bilaga 1 Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer ska

Läs mer

Riktlinjer till reglemente för attest av ekonomiska transaktioner

Riktlinjer till reglemente för attest av ekonomiska transaktioner 1 (5) Typ: Riktlinjer Giltighetstid: Tills vidare Version: 1.0 Fastställd: KF 2009-09-16, 64 Uppdateras: av ekonomiska transaktioner Paragrafen efter rubriken är hänvisning till reglementet för attest

Läs mer