PROTOKOLL FÖRT VID SAMFÄLLIGHETEN BAKBORDETS ÅRSMÖTE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL FÖRT VID SAMFÄLLIGHETEN BAKBORDETS ÅRSMÖTE 2005-10-06"

Transkript

1 PROTOKOLL FÖRT VID SAMFÄLLIGHETEN BAKBORDETS ÅRSMÖTE Bakbordets ordförande Stefan Säve hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Val av ordförande och sekreterare för stämman Till ordförande valdes Anders Olsson och till sekreterare Elisabeth Åström. 2 Val av justeringsmän Till justeringsmän valdes Eva-Lotta Wahlstedt samt Roger Pott. 3 Mötets utlysande Årsmötet var utlyst i behörig tid. 4 Styrelsens och revisorernas berättelse Styrelsens förvaltningsberättelse lästes upp och godkändes och lades därmed till handlingarna. Resultaträkningen, som bifogats kallelsen, gicks igenom av kassören Kenneth Karlsson och kommenterades. Det framgick att samfällighetsföreningen gått med en vinst på kronor. Banklånet för bredbandet sjunker enligt plan. I somras hade vi brist på likvida medel pga. av att vissa medlemmar inte betalt sin medlemsavgift i tid. Vissa i styrelsen betalade in i förskott för att vi skulle kunna betala de löpande räkningarna. Vi har alltid en svacka på sommaren men brukar normalt klara av att betala samtliga räkningar. I år har vi dock haft stora kostnader såsom värmecentralen som betalades kontant samt asfalten som också är betald. Föreningens likviditet är nu på väg upp igen. Alla medlemmarna uppmanas att betala avgiften i tid. En fråga uppkom angående banklånet för bredband, vilken räntesats samt om de som betalar av lånet kan utnyttja ränteavdrag. Kassören Kenneth Karlsson kommer att undersöka detta. Resultaträkningen godkändes och lades till handlingarna. Revisionsberättelsen lästes upp, godkändes och lades till handlingarna. 5 Ansvarsfrihet för styrelsen Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret. 6 Framställningar från styrelsen samt motioner från medlemmarna Framställan angående energioptimering Anders Olsson informerade vad som har hänt i och med bytet av värmecentralen. När det gäller förbrukningen har vi sparat 7 % och när det gäller kostnaderna har vi sparat 9 %.

2 En jämförelse har gjorts med grannföreningen Baktråget som också har bytt sin värmecentral. De hade dock en äldre utrustning än vad vi hade och som var i väldigt dåligt skick. Efter bytet har denna förening gjort en mycket större vinst än vad vi har gjort. Värmekostnaden är den största utgiften vi har och kan vi dra ned på den så kan föreningen förbättra sin ekonomi betydligt. Styrelsen vill därför ta in en extra resurs (en expert på energioptimering) för att göra en kartläggning på vår energi och en undersökning på hur vi ska kunna spara mer pengar. Olika mätningar kommer att ske inom området. Kan vi ev. omfördela värmen mellan husen? Vi lär oss också hur värmesystemet fungerar för att utnyttja den på bästa sätt. En handlingsplan kommer sedan att uppföras med ev. åtgärder som vi måste vidtaga. Om vi inte gör någonting idag så kan vi bli tvungna att höja medlemsavgiften i framtiden då allt blir dyrare. Men om vi får ner värmekostnaderna så kanske vi slipper detta. Övriga förslag som kom fram på mötet om hur vi ska kunna spara för att få ner värmekostnaderna var bl.a. att strypa värmen i garagen samt att se över våra fönster. Garagen är föreningens ansvar men fönstren har var och en av medlemmarna ansvar för. Vi kom överens om att göra denna kartläggning angående energin först och se vad vi får för resultat. Vi avsätter kr för detta (kostnaden läggs in i budgeten för kommande år). Framställan bifölls och styrelsen ser till att detta blir gjort. Framställan angående ett levande regelverk för samfällighetens Bakbordet Styrelsen föreslår att det dokument som idag heter Information för nyinflyttade byter namn till Att bo i föreningen Bakbordet. Detta dokument ska innehålla de regler som vi beslutat på våra årsstämmor och delas ut till samtliga boende i området. Dokumentet ska sedan uppdateras av årsstämman varje år. Framställan bifölls men namnet på dokumentet blir: Att bo i samfälligheten Bakbordet Framställan angående våra parkeringar Vi har idag ett problem att det blir ganska fullt på våra parkeringar då fler och fler skaffar sig mer än en bil. Styrelsen får in många synpunkter angående detta. Ett regelverk saknas för vad som gäller för våra parkeringar. Styrelsen har några punkter angående de regler som bör gälla för parkeringen. Ett förslag från styrelsen är att lägga in en text i dokumentet Att bo i samfälligheten Bakbordet". På mötet framkom även det problem vi har med moped- samt bilkörningen inom området, även på parkeringarna. En arbetsgrupp tillsattes för ca 2 år sedan för att utreda om vi skulle sätta upp bommar eller dylikt. Gruppen kom då fram till att allt kostar väldigt mycket. Resultatet blev att vägbulor gjordes på ett antal ställen.

3 Vi har också betongklumpar suggor som finns på vissa ställen. Goran Mustapic påpekade att de suggor som står mellan garagen inte gör någon större nytta, dessa borde kunna flyttas till andra platser där de kan verka som farthinder. Styrelsen lovade att ta detta i beaktande och se över placeringen av suggorna. Problemet med suggorna är att de måste flyttas på vintern för att snöröjaren ska komma fram. Idag har vi dock ett avtal med snöröjaren att han även flyttar suggorna. Framställan bifölls med att ett regelverk skrivs in i dokumentet Att bo i samfälligheten Bakbordet med följande lydelse. - Husvagnar/släpvagnar får inte ställas på våra parkeringar. Endast för i och urlastning. Dock inte längre än 3 dygn. - Avställda bilar får inte förvaras på parkeringen längre än 7 dygn. - Varje hushåll får maximalt ha 2 bilar stående på vår parkering. För övriga fordon, inom hushållet, gäller max 3 dygn. - Låg fart gäller på hela området - Parkera långt in i parkeringsrutorna. Detta för att de som har garaget bakom ska kunna komma in och ut. - Parkeringen är ingen lämplig lekplats för barn. Styrelsen ska även se till att vägbulorna ska markeras med vit färg så att de blir synliga. Framställan från styrelsen angående betalningspåminnelse Vid förra årets stämma togs ett beslut angående uttagande av påminnelseavgift samt ränta om man inte betalar medlemsavgiften i tid. Styrelsen vill komplettera detta med en text som tydliggör vad som händer om avgiften inte betalas. Direktiv enligt nedan: 1. En påminnelse skickas ut 3 veckor efter sista betalningsdag enligt avin. Påminnelseavgift á 20: % ränta registreras som kommer att faktureras på juni avin. 2. Om betalning inte inkommer, kommer en andra påminnelse att skickas ut 6 veckor efter sista betalningsdag enligt avin. Påminnelseavgift á 20: % ränta tillkommer som kommer att faktureras på juni avin. Om inte betalningen inkommit innan aktuell månads utgång lämnas ärendet till kronofogdemyndigheten för indrivning, vilket innebär ytterligare kostnader för medlemmen samt en betalningsanmärkning. De flesta på mötet tyckte reglerna var ok. Några tyckte dock att tiden var för lång. Framställan bifölls med tillägget att vi provar detta ett år och gör en ändring om det behövs. Motion till styrelsen angående östra (stora) lekparken Goran Mustapic presenterade en upprustning av östra lekparken. Han visade några exempel på utrustning som kan vara lämplig. Önskemålet är att vi på årsmötet bestämmer hur mycket pengar vi är beredda att satsa och vad vi ska göra.

4 Kommentarer från medlemmarna var: De större barnen behöver något, ovannämnda utrustning är mera lämplig till mindre barn. Leksaker för de mindre barnen finns redan vi den andra parkeringen (västra). Enligt tidigare beslut så skulle den västra lekparken var till för de mindre barnen och den östra för de större barnen. Det är väldigt stort slitage på lekparken. Det krävs ordenligt underhåll. Många saker används på fel sätt av för stora barn. EU-regler finns för hur lekparker ska se ut och utrustas, viktigt att man håller sig till dessa. Kommentar från styrelsen: Det finns andra saker som är viktigare, t.ex. att få värmecentralen att fungera som den ska samt att åtgärda krypgrunderna. Vi har inte så mycket pengar just nu. Detta beslut fattades på årsstämman: Vi tillsätter en arbetsgrupp som får arbeta fram ett förslag till nästa årsmöte Arbetet ska rikta sig i första hand mot de större barnen och beroende vad det blir för utfall även något för de mindre. Gruppen fick även frihet att göra underhåll i lekparken där det finns behov. Vid eventuella kostnader därav bör Styrelsen kontaktas Gruppen ska bestå av: Goran Mustapic (sammankallande) Jenny Lindblom Henrik Pettersson Hans Hovbratt Emanuel Ström (ej närvarande på mötet men har visat intresse tidigare) 7 Ersättning till styrelsen och revisorerna Styrelsearvodet blir även nästkommande verksamhetsår kr att fördelas inom styrelsen. 8 Styrelsens förslag till utgifts- och inkomststat samt debiteringslängd. Förslaget gicks igenom. En fråga uppkom: Om vi har undersökt föreningens el-avtal. Styrelsen meddelade att detta har vi inte gjort. Det är väldigt besvärligt att byta elleverantör då alla medlemmarna måste godkänna och skriva under avtalet. Det finns även risker med att binda sig för vissa avtal. Styrelsen vill inte ta ansvar för detta. Årsmötet godkände den förslagna utgifts- och inkomststaten samt debiteringslängden. 9 Val av styrelse och ordförande Valberedningen har under verksamhetsåret utgjorts av Johan Tirén, Roger Pott samt Mats Wahlstedt. Johan redogjorde för valberedningens förslag till styrelses sammansättning kommande budgetår. I enighet med valberedningens förslag valde stämman: Ordinarie ledamöter Stefan Säve, ordförande Kenneth Karlsson, ordinarie ledamot (omval 2 år)

5 Elisabeth Åström, ordinarie ledamot Anders Olsson, ordinarie ledamot Hans Höglund, ordinarie ledamot Sture Lundvall, suppleant Hans Hovbratt, suppleant (kvarstår 1 år) (omval 2 år) (nyval 2 år) 10 Val av revisorer I enlighet med valberedningens förlag valde stämman. Solveigh Skrufve-Wahlfridsson Diana Wiik 11 Val av valberedning I enlighet med valberedningens förslag valde stämman. Emanuel Ström Johan Tirén 12 Val av festkommitté Henrik Pettersson Carina Mustapic Charlotte Deighton 13 Övriga frågor Takkupoler Anders presenterade och visade förslag (öppningsbar samt fast). Det är idag tre stycken i föreningen (som vi känner till) som har problem med läckage. Förslaget som tidigare lämnats ut är ett eget initiativ taget av Stefan Säve personligen och kommer inte från styrelsen. Förslaget är framtaget hos samma firma som bytte våra tak för några år sedan. Det ansågs enklast då de vet vilket material som använts för taken, bättre med hänsyn till vissa garantier. Därför har inga fler offerter tagits in. Varför firman vill göra detta i januari beror på att de har mindre jobb vid den årstiden och det är lättare att få en tid. De utför naturligtvis arbetet när väderförhållandet tillåter detta. De gör inget från insidan så man behöver inte vara hemma. Bör ev. lägga något skydd på golvet nedanför då det kan ramla ner skräp. Det ingår ingen invändig målning i offerten. Det är upp till var och en att ta ställning om man gör det själv eller anlitar hjälp. Det finns inga försäkringar som gäller om det blir skador genom taken så det kan vara viktigt att fixa detta innan det blir läckage. Önskemål fanns om att kolla upp om firman har ansvarsförsäkring som täcker ev. dolda fel. Stefan Säve kollar upp detta. Lapparna ska lämnas senast den 29/10 till Stefan Säve nr 94, detta är deadline. Digital-TV De som har kabel-tv genom Com-Hem behöver inte bry sig. Styrelsen kommer inte att komma med några rekommendationer. Var och en får sluta sitt eget avtal. Förslag framkom att vi skulle ha samfälld TV-anslutning. Då krävs det att alla måste gå med, gemensamhetsanläggning måste bildas samt så uppstår det lantmäterikostnader på ca kr.

6 Idag är det 12 stycken som inte har Com-Hem (eller som inte betalar) Vi kan inte jämföra oss med Håkanstorpsgatan då de hade gemensamt avtal från början. Förslag fanns att det skulle bildas en grupp som undersöker detta. Roger Pott har tidigare gjort undersökningar men inte fått några bra svar. Stämman beslutade att lämna frågan t.v. Krypgrunderna Stefan Säve informerade om krypgrunderna gjorde Anticimex en ordentlig besiktning av våra krypgrunder. Det framkom då att vissa saker borde åtgärdas. Detta var bl.a. plast som glidit ner, pumpar som inte fungerade, pumpgropsmaterial som måste bytas mm. Vi tog tidigare beslut om att åtgärda de värst drabbade husen först. Offert gick ut till 4 stycken firmor. PEAB fick jobbet. Planering av vad som ska göras pågår och det värst drabbade huset, d.v.s husnr , kommer att tas först. Detta kommer att påbörjas någon gång i höst. Asfalt Stefan Säve informerade om att asfaltering kommer att fyllas i där det spruckit och saknas. Dels på parkeringen (västra) samt vid vissa förråd. Vi bör även undersöka kulverten tvärs över parkeringen då det ser ut som det sjunkit där. Det påpekades även återigen att det är dålig uppslutning vid städdagarna. Bör man kanske ändra områdesindelningen? Ingen åtgärd fn. 14 Meddelande av plats där stämmoprotokollet hålles tillgängligt Protokollet delas ut till samtliga hushåll. Vid protokollet Elisabeth Åström Sekreterare för stämman Anders Olsson Ordförande för stämman Justerat: Eva-Lotta Wahlstedt Av stämman utsedda justeringsmän Roger Pott

PROTOKOLL FÖRT VID SAMFÄLLIGHETEN BAKBORDETS ÅRSMÖTE 2004-10-06

PROTOKOLL FÖRT VID SAMFÄLLIGHETEN BAKBORDETS ÅRSMÖTE 2004-10-06 PROTOKOLL FÖRT VID SAMFÄLLIGHETEN BAKBORDETS ÅRSMÖTE 2004-10-06 Bakbordets ordförande Stefan Säve hälsade alla närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Val av ordförande och sekreterare för stämman

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

Ea,lrrrorrlGt prorokoll rönr wd samrrir,r,rcheten BAr(BoRDETS Ånsmörn 2011-10-25. kl 19.00

Ea,lrrrorrlGt prorokoll rönr wd samrrir,r,rcheten BAr(BoRDETS Ånsmörn 2011-10-25. kl 19.00 Ea,lrrrorrlGt prorokoll rönr wd samrrir,r,rcheten BAr(BoRDETS Ånsmörn 2011-10-25. kl 19.00 Bakbordets ordftjrande Stefan Säve hälsade alla välkomna och fiirklarade mötet öppnat. s1 Val av ordförande och

Läs mer

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1(9) Föreningsstämma Tid: 2015-03-24 Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1 Protokoll 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Ordförande Sven Bjerèn valdes

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA 1 Stämmans öppnande 2 Kallelse till stämman 3 Fastställande av dagordning DAGORDNING FÖR ÅRSSTÄMMAN 4 a Val av ordförande för stämman b Val av sekreterare

Läs mer

1 Årsstämmans öppnande Markus Andersson hälsade alla välkomna och Årsstämman öppnades.

1 Årsstämmans öppnande Markus Andersson hälsade alla välkomna och Årsstämman öppnades. Holma Östra Samfällighetsförening, Svedala 2013-02-12 Sida 1(3) Närvarande: 10 hushåll av 92 Styrelsenärvarande: Markus Andersson, Roger Hansson, Anna Käck, Jenny Nilsson, Ambjörn Persson. Frånvarande:

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna Tid: Söndag den 18 februari 2018, klockan 13.00 Plats: Gamla Skolan i Väjern Stämmomötet inleddes med att Pelle Karlsson som sittande ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening Årsmöte 2014-03-11 Stefan Lindvall 1 Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening 2014-03-11 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Lindvall förklarade mötet öppnat. 2. Godkännande

Läs mer

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Dagordning Val av ordförande för stämman Val av sekreterare för stämman Val av två justeringsmän Fråga om kallelse till stämman utsänts

Läs mer

Hasselnötens Samfällighetsförening

Hasselnötens Samfällighetsförening Hasselnötens Samfällighetsförening Föreningsstämma 090505 Närvarande: Linda Nyström (94:56) Thomas Persson (94:73) Monica Lännbjer (94:48) Leif Tell (94:48) Håkan Persson (94:62) Margit Piotrowski (94:85)

Läs mer

Anläggningssamiållighet

Anläggningssamiållighet Anläggningssamiållighet Grimsta B Protokoll från ordinarie stämma 2003 2004-02-16 kl. 18.30-21.00 i Breddenskolans matsal 1. Stämmans öppnande Ordförande Björn Hedlund hälsade samtliga välkomna och förklarade

Läs mer

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Närvarande Se separat närvarolista. Slag av sammanträde ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA INOM LYCKSTA SAMFÄLLIGHET Kl. 19:00 Plats Föreningslokalen Lycksta Sekreterare

Läs mer

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 23 mars 2010. 1 Mötets öppnande. Ordförande Magnus Bergsten hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Fråga om

Läs mer

1 Mötet förklarades öppnat av föreningens ordförande och mötesdeltagarna hälsades välkomna.

1 Mötet förklarades öppnat av föreningens ordförande och mötesdeltagarna hälsades välkomna. Protokoll från ordinarie årsmöte 2006-02-27 1 Mötet förklarades öppnat av föreningens ordförande och mötesdeltagarna hälsades välkomna. 2 Mikael Almvret väljs av mötet till mötets ordförande. 3 Ann Ruck

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (7) ) Stämmoprotokoll med bilaga 1 innehållande debiteringslängd och utgifts-och inkomststat fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2019. Tid:

Läs mer

1 Årsstämmans öppnande Markus Andersson hälsade alla välkomna och Årsstämman öppnades.

1 Årsstämmans öppnande Markus Andersson hälsade alla välkomna och Årsstämman öppnades. Holma Östra Samfällighetsförening, Svedala 2012-02-14 Sida 1(3) Protokoll Årsstämma 2011-3 ****************************************************************************** Närvarande: 11 hushåll av 92 Styrelsenärvarande:

Läs mer

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA ONSDAGEN DEN 25 APRIL 2012 Protokoll vid Gessie Villastads Samfällighetsförenings årsstämma Org nr 717905-4346 Plats: Samfällighetsförenings

Läs mer

Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Dagordningen föredrogs och godkändes. (bilaga 2) Till ordförande för årsstämman valdes Sterne Johannesson

Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Dagordningen föredrogs och godkändes. (bilaga 2) Till ordförande för årsstämman valdes Sterne Johannesson Rödeby vägars samfällighet Protokoll fört vid årsstämma 2013 Tid 2013-03-18 18.30 Plats Rödeby kommunalhus Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Årsstämmans öppnande Ordförande för Rödeby vägars

Läs mer

STENHAMRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

STENHAMRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STENHAMRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie årsstämma den 2010-09-23 Klockan 19:00 Plats: Stenhamraskolans matsal, Stenhamra 1. Val av ordförande för stämman. 2. Val av sekreterare för stämman.

Läs mer

3 Val av ordförande för stämman Beslut att välja Hans-Erik Lindeblad till ordförande för stämman.

3 Val av ordförande för stämman Beslut att välja Hans-Erik Lindeblad till ordförande för stämman. Protokoll fört vid föreningsstämman med Ankarsmeden/Låssmedens Samfällighetsförening söndagen den 24 mars 2013 klockan 18.00 i Högalids Folkhögskolans matsal. 1 Mötets öppnande och upprop Ordförande Hans-Erik

Läs mer

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän.

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän. 1 Org. nr: 717909-3039 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Tid: lördagen den 13 juli 2019 kl. 15.00 17.00. Plats: Änggården, Mollösund. Antal närvarande: 13 delägarfastigheter är företrädda vid

Läs mer

Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21

Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21 Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21 Årsmötets öppnande Årsmötet förklarades öppnat. Röstlängd/närvaroförteckning 46 hushåll var representerade. Stämmans behöriga utlysande

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 1 MOLLÖSUNDS 2016-06-15 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie föreningsstämma Tid och plats: lördagen den 16 juli 2016 kl. 15.00 i Änggården Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen e Sjöbrisens Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen Tid: Torsdag 9 mars 2017, kl 19:00-21:00 Plats: Kärrdalsskolans matsal 1. Stämmans öppnande Henry Eivarsson hälsade alla

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2018-03-21 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2. Röstlängd/närvarolista Bilaga 3. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Vallbovägens vägförening 2013-03-26 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2013-03-26 på Flommens Golfklubb. Närvarande enligt bifogad närvarolista. Dagordning.

Läs mer

Mollösunds samfällighetsförening

Mollösunds samfällighetsförening 1 Mollösunds samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Tid: Lördagen den 14 juli 2012 kl. 15 16.15. Plats: Änggården, Mollösund. Antal närvarande: 14 delägarfastigheter var företrädda

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. ! 1 Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2016-09-17 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 41 medlemmar representerande 30 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

Tygelsjö Norra Samfällighetsförening

Tygelsjö Norra Samfällighetsförening Tygelsjö Norra Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2009 Sammanträdesdatum: 090323 Plats: Tygelsjöskolans matsal Närvarande medlemmar: Vapenhusgatan: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9 Mittskeppsgatan:

Läs mer

Eleshults Samfällighetsförening

Eleshults Samfällighetsförening Eleshults Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Eleshults Samfällighetsförening på Nyhamnsgården den 10 mars 2014. 1 Mötets öppnande. Stämman öppnades av ordförande Alf

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte Samfällighetsföreningen Rökmolnet

Protokoll fört vid Årsmöte Samfällighetsföreningen Rökmolnet Protokoll fört vid Årsmöte Samfällighetsföreningen Rökmolnet 2015-11-12 1. Mötets öppnande Ordförande Elionor Ärleskog hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 37 medlemmar närvarande.

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017 PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017 Segersängs samfällighetsförening Org. nr. 717908-8088 Datum: 2017-05-23 Tid: 19.00 Plats: Fritidshemmet, Inägan 8. Närvarande: Styrelsen: Agne Lagercrantz, Katarina Hall,

Läs mer

Stadgar. Sammanträdesdatum

Stadgar. Sammanträdesdatum Stadgar Sammanträdesdatum 2012-11-15 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973: 1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 I ÖSTRA KVARTERSLOKALEN DAGORDNING VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Mötet äger rum kl 19:00 den 23 Mars 2010 i östra kvarterslokalen. 1 Mötets

Läs mer

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Samfälligheten Porfyren Kallelse till årsstämma Styrelsen hälsar medlemmarna Välkomna till ordinarie årsstämma Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 19.00 i Lillsjöskolans matsal Verksamhetsberättelse och övriga

Läs mer

Samfälligheten Grimsta B

Samfälligheten Grimsta B Samfälligheten Grimsta B Protokoll från ordinarie stämma 2005 2006-02-21 kl.19:00-21:30 1. Stämmans öppnande Björn Hedlund hälsade samtliga välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSSTÄMMA MED DEGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING DEN 16 NOVEMBER 2011.

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSSTÄMMA MED DEGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING DEN 16 NOVEMBER 2011. PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSSTÄMMA MED DEGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING DEN 16 NOVEMBER 2011. Närvarande: Enl. bifogad förteckning 1 Årsstämman Styrelsens ordförande hälsade de närvarande välkomna öppnas och förklarade

Läs mer

Slätmossen Västra Samfällighetsförening

Slätmossen Västra Samfällighetsförening via 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Beckman förklarade mötet öppnat. 2. Godkännande av kallelse Kallelsen var utsänd i föreskriven tid och godkändes. 3. Godkännande av dagordning Den utsända dagordningen

Läs mer

Samfällighetsföreningen Blästad

Samfällighetsföreningen Blästad PROTOKOLL Årsstämma Fredag den 9 mars 2018 kl. 19.00 Blästadsskolans matsal 1. Öppnande Ordförande Bo Einarsson hälsade välkommen samt förklarade stämman för öppnad. 2. Fastställande av röstlängd 43 hushåll

Läs mer

Dagordning för Årsstämma i Samfällighetsföreningen Farsta-Ekliden

Dagordning för Årsstämma i Samfällighetsföreningen Farsta-Ekliden Dagordning för Årsstämma i Samfällighetsföreningen Farsta-Ekliden Tid och plats: torsdagen den 24 oktober 2013 kl. 19.00 i lokal Rättaren, Farsta Gård. Detta är samtidigt föreningsstämma i Ekonomiska föreningen

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 12 oktober 2016 kl. 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel.

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel. Protokoll årsmöte 15 juli 2012 Kebals vägförening. Tid:10.00 Plats: Folkets hus Strömstad. Närvarande: Närvarolista är bilagd originalprotokoll. 1 Mötet öppnas av ordförande Per Thorsell och han gör en

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Tegelhagens samfällighetsförening måndagen den 11 april 2019

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Tegelhagens samfällighetsförening måndagen den 11 april 2019 Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2019-04-11 1 (6) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Tegelhagens samfällighetsförening måndagen den 11 april 2019 Föreningens ordförande Gerhard Eliassen

Läs mer

Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2019

Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2019 Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2019 Tisdagen den 26 mars kl 19.00 i Fågelvik skolas matsal, Ingarö Dagordning 1. Val av ordförande, sekreterare och två justeringsmän för stämman 2. Styrelsens

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL FÖR GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 27 NOVEMBER 2013. Årsstämman hölls enligt utsänd kallelse. 24 fastigheter deltog på stämman.

ÅRSMÖTESPROTOKOLL FÖR GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 27 NOVEMBER 2013. Årsstämman hölls enligt utsänd kallelse. 24 fastigheter deltog på stämman. ÅRSMÖTESPROTOKOLL FÖR GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 27 NOVEMBER 2013 Årsstämman hölls enligt utsänd kallelse. 24 fastigheter deltog på stämman. 1. Årsstämmans öppnandes av ordförande Bertil Persson.

Läs mer

S^+ N"- Protokoll från Föreningsstämma 15:e april 2OL5 kl. 18:15

S^+ N- Protokoll från Föreningsstämma 15:e april 2OL5 kl. 18:15 N"- p S^+ Skogsbo Samfä I I ighetsförening i M öl nda Is Kom mu n Org nr 7L7905-5863 Protokoll från Föreningsstämma 15:e april 2OL5 kl 18:15 Plats: Kållereds ishall Mötets öppnande Föreningens kassör Åsa

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Närvarande 38 personer. 1. Årsstämman öppnas Årsstämman förklarades öppnad av ordföranden Tina Lindberg. 2. Prövning om

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening Protokoll fört vid Årsstämma 2015 2016 med Fågelsudds Samfällighetsförening Datum: 2016-07-24 Mötesplats: Slakmöre Bygdegård 1 Mötets öppnande Samfällighetens ordförande Anders Elowson hälsar alla närvarande

Läs mer

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 1 SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 2 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av dagordning 3. Upprättande av röstlängd 4. Val av ordförande för stämman 5. Val av sekreterare för stämman

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Lördagen den 29 mars 2014, kl 14.00. Närvarande: 88 deltagare.

Läs mer

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter.

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND www.spexaren.info Årsmötesprotokoll 2009-04-21 Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. 1 Stämmans öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Plats: Hembygdsgården, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden

Läs mer

Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2018

Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2018 Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2018 Tisdagen den 20 mars kl 19.00 i Fågelvik skolas matsal, Ingarö Dagordning 1. Val av ordförande, sekreterare och två justeringsmän för stämman 2. Styrelsens

Läs mer

Askegårdens samfällighetsförening

Askegårdens samfällighetsförening Askegårdens samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämma i Askegårdens samfällighetsförening den 25 april 2010. $1 Mötets öppnande Stämman förklarades öppnad av ordförande Fredrik Samuelsson. $2

Läs mer

ÅRSSTÄMMA I KUNGSSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

ÅRSSTÄMMA I KUNGSSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 Plats: Sandvikens Båtsällskaps klubbhus, Sandviken, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden Anders Häggkvist hälsade alla närvarande välkomna till årsstämman och förklarade

Läs mer

Myrängens Samfällighetsförening. Årsstämma

Myrängens Samfällighetsförening. Årsstämma Årsstämma 2011 2011.03.24 1 Fråga om mötets behöriga utlysande... 3 2 Val av ordförande och sekreterare för stämman... 3 3 Val av två justerare och tillika rösträknare... 3 4 Styrelsens och revisorernas

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013 Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 7 PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Klevbergets samfällighetsföreningar nr 1 och 2, torsdagen den 25

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål. Sida 1 av 5 STADGAR Den 1/11 2006 beviljade lantmäterimyndigheten i Uppsala län registrering av Malma Backes Samfällighetsförening. Stadgar reviderade 2010 12 07 1 Firma Ärende 2 Samfälligheter Stadgar

Läs mer

TIDÖ-LINDÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

TIDÖ-LINDÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 TIDÖ-LINDÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Närvarande 1. Ordförande 2. Sekreterare 3. Justeringsmän PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma 2006-04-23 Representanter för 35 fastigheter var närvarande. Mötets öppnande

Läs mer

HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING

HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING PROTOKOLL fört vid årsstämma 2008 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 25 september 2008. Närvarande från styrelsen; Markus Sölvberg Per Heurlin Roine Pettersson Bo Kahn

Läs mer

Protokoll, Årsstämma 2019 Cementröret samfällighetsförening

Protokoll, Årsstämma 2019 Cementröret samfällighetsförening Protokoll, Årsstämma 2019 Cementröret samfällighetsförening Datum: Torsdagen den 10 april 2019 Tid: kl 19.00 Plats: Malmö Sjöscoutkår, Glasbrukskajen 11 Protokoll Mötet öppnandes av föreningens ordförande,

Läs mer

Årsmötesprotokoll Ekeby samfällighetsförening

Årsmötesprotokoll Ekeby samfällighetsförening Årsmötesprotokoll Ekeby samfällighetsförening Plats: Kvartersgården Datum: 2018-03-20 Tid: kl.19.00 1. Mötets öppnande: Ordförande Marcus Sahlin öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Frågan om stämman

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (7) ) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2018. Tid: den 25 mars 2018 kl.12.00-14.30 Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015.

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Tid: Lördagen den 18 juli kl.15.00. Plats: Nämndehuset, Storön

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

Utgåva B-17. Föreningens firma är Papegojans samfällighetsförening.

Utgåva B-17. Föreningens firma är Papegojans samfällighetsförening. STADGAR Sammanträdesdatum 2017-03-28 Sammanträdesledare Ewon Wall Ärende 1 Firma 2 Samfälligheter 3 Grunderna för förvaltningen 4 Medlem 5 säte, sammansättning Stadgar för samfällighetsförening, bildad

Läs mer

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening,

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening, Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2014-09-27 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 19 medlemmar var närvarande representerande 12 fastigheter. 1. Mötets öppnande

Läs mer

Föreningens firma är Loddby Evalunds Vägsamfällighetsförening (LEV).

Föreningens firma är Loddby Evalunds Vägsamfällighetsförening (LEV). STYRELSEN 2016-03-30 Sid 1 (5) Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE DAGORDNING Vid ordinarie föreningsstämma i Sammfällighetsföreningen Farsta Ekliden torsdagen den 23 oktober 2014 kl. 19.00 i lokal Rättaren, Farsta Gård. Detta är samtidigt föreningsstämma i Ekonomiska

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-02-17

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-02-17 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-02-17 När: Tisdag 2015-02-17 kl.19.00. Var: Humlebacken 28 (Lasse). Närvarande Magnus Ehdwall (44), Johan Olofson (36), Mona Lif (4), Lasse Eriksson (28), Sara Ekström (38),

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2013-05-14 Utskriven: 2013-05-15 Närvarande medlemmar: 54

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

TOFSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STADGAR. Föreningen förvaltar gemensamhetsanläggning tillkommen genom anläggningsbeslut (D99617).

TOFSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STADGAR. Föreningen förvaltar gemensamhetsanläggning tillkommen genom anläggningsbeslut (D99617). TOFSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STADGAR Stadgar för Tofsö Samfällighetsförening org nr 717904-3836 enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla

Läs mer

Vårdkasens W Vägförening. Protokoll från Årsstämma 2011-06-30. 1 Val av ordförande för stämman. 2 Val av sekreterare för stämman

Vårdkasens W Vägförening. Protokoll från Årsstämma 2011-06-30. 1 Val av ordförande för stämman. 2 Val av sekreterare för stämman Protokoll från Årsstämma 2011-06-30 Antal fastigheter: 66 av 132 representerade (inkl fullmakter) Antal fullmakter: 14 Antal andelar: 187,4 av 360,1 representerade (inkl fullmakter) 1 Val av ordförande

Läs mer

Mötesprotokoll Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet, ordinarie årsstämma

Mötesprotokoll Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet, ordinarie årsstämma Mötesprotokoll Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet, ordinarie årsstämma 2017-07-22 Plats: Gula Garaget, Kämpersvik Tid: 13:00-15:00 1 Ordförande Anders Westgren hälsade alla välkomna till årsstämman. 1. Godkännande

Läs mer

STADGAR 2002-05-15. Anders A. Stadgar för Ekås Samfällighetsförening

STADGAR 2002-05-15. Anders A. Stadgar för Ekås Samfällighetsförening STADGAR Sammanträdesdatum 2002-05-15 Sammanträdesledare Anders A Ärende Stadgar för Ekås Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen

Läs mer

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal.

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. Protokoll Årsstämma 2009 Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. 1. MÖTETS ÖPPNANDE Björn Ericsson öppnade stämman och

Läs mer

Lötgärdets samfällighetsförening Årsmöte

Lötgärdets samfällighetsförening Årsmöte Lötgärdets samfällighetsförening Årsmöte Protokoll fört vid årsmöte för Lötgärdets samfällighetsförening. Tid: 2015-04-22 kl.18:30 Plats: Norra kvartersgården Närvarande: 22 hus av 98 var representerade

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tid: Onsdagen den 24 augusti 2010 kl. 19.00 Plats: Heimdal, Ekeby-Almby - Örebro Närvarande: Lars-Inge Carlsson, ordförare Jan Hörman Rolf Elsrud Pontus Norlin Lars Henriksson Karl-Gustaf Larsson Ulf Andersson

Läs mer

Protokoll (06-07) fört vid styrelsemöte för Sida 1 (3) Ljunghedens samfällighetsförening Måndagen den 20 november 2006

Protokoll (06-07) fört vid styrelsemöte för Sida 1 (3) Ljunghedens samfällighetsförening Måndagen den 20 november 2006 Protokoll (06-07) fört vid styrelsemöte för Sida 1 (3) Närvarande: Ulf Hertin ordf., Owe Eriksson v ordf., Bo Andersson kassör, Jan Holmgren UC-ansvarig, Susanne Härfstrand suppl., Kenneth Mölleborn suppl.,

Läs mer

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare 1 Ornöfärjans samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 20 maj 2017, klockan 10:30 i Bygdegården på Ornö. 1. Val av ordförande för stämman 2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare

Läs mer

Utgåva A4 Förslag till ändring av STADGARNA daterade Överstruket utgår och tillägg är skrivet med rött.

Utgåva A4 Förslag till ändring av STADGARNA daterade Överstruket utgår och tillägg är skrivet med rött. STADGAR Sammanträdesdatum 2016-03-15 Sammanträdesledare Ewon Wall Ärende 1 Firma 2 Samfälligheter 3 Grunderna för förvaltningen 4 Medlem 5 säte, sammansättning Stadgar för samfällighetsförening, bildad

Läs mer

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Bilaga 5 till dagordningen vid Förslag till stadgar SvVF Årsstämma 2015 förelagt årsstämman 2014 och 2015 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2015 04 15 STADGAR för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Sammanträdesledare

Läs mer

Vårdkasens vägförening

Vårdkasens vägförening Orgnr: 717904-4727 Årsmöte Sida 1 (4) Datum 2008-03-18, kl 19.00-20.20 Plats Stockbygården 1. Öppnande av stämman: Styrelsens ordförande Ulf Gladh hälsade välkommen och öppnade stämman 2. Val av ordförande

Läs mer

Bärnstenens samfällighetsförening

Bärnstenens samfällighetsförening Bärnstenens samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma 2011-04-14 i Carlskyrkan 1 Stämman öppnas Jan Vestling öppnar årsstämman och hälsar alla välkomna. 2 Godkännande av dagordning Den

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma

Protokoll ordinarie föreningsstämma Protokoll ordinarie föreningsstämma Dag Plats Önneredshallen, Påvelund Tid kl 19:00 20:00 Närvarande 22 fastigheter enligt bilaga 1 1 Stämmans öppnande Roland Norlén (RN) hälsade alla välkomna och höll

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6)

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Deltagare: Enligt rösträkning Kopiemottagare: HT 1,2, 3 och samtliga andelsägare Dagordning Sida 1. Stämman öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Fråga om stämman

Läs mer

Protokoll årsmöte 2011-08-13 Stare samfällighetsförening

Protokoll årsmöte 2011-08-13 Stare samfällighetsförening Protokoll årsmöte 2011-08-13 Stare samfällighetsförening 1. Val av ordförande för stämman Till ordförande på mötet valdes Thomas Carlsson. 2. Val av sekreterare för stämman Till sekreterare valdes Pelle

Läs mer

SJÖSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

SJÖSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll f öreningsstämma Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Sjöskogens samfällighetsförening lördagen den 25 maj, Bergshamra Bygdegård, Bergshamra, Norrtälje. Stämman

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

HARAKÄRRS SAMFÄLLIGHET

HARAKÄRRS SAMFÄLLIGHET HARAKÄRRS SAMFÄLLIGHET SAMFÄLLIGHETEN Protokoll fört vid Harakärrs Samfällighets årsstämma Datum: 28 april 2015 kl. 19.00 Plats: Lindhaga, Åkarp Närvarande vid stämman: Se bilaga 1 Lämnade fullmakter:

Läs mer

Seraljens samfällighetsförening 716416-2609

Seraljens samfällighetsförening 716416-2609 Årsredovisning för Seraljens samfällighetsförening 716416-2609 Räkenskapsåret 2011-01-01---2011-12-31 Förvaltningsberättelse verksamhetsåret 2011 Styrelsen för Seraljens samfällighetsförening lämnar härmed

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

Stadgar för Portvaktens Samfällighetsförening

Stadgar för Portvaktens Samfällighetsförening 2015-06-14 Sida 1 (5) Organisationsnummer 717909-3575 Stadgarna är fastställda vid sammanträde 2007-01-22, samt med ändringar vid årsstämma 2009-09-02, 2011-09-29 och 2014-09-22. Ärende Stadgar för samfällighetsförening

Läs mer

Styrelsens E-postadress är styrelsen@figarosff.se Föreningens hemsida finns på http://figarosff.se

Styrelsens E-postadress är styrelsen@figarosff.se Föreningens hemsida finns på http://figarosff.se Sida 1 av 6 Närvarande: 28 st medlemmar enligt närvarolista 1 Mötets öppnande och val av ordförande och protokollförare Ove Sandberg valdes till ordförande och Anders Boman valdes till sekreterare. 2 Val

Läs mer

Kolviks samfallighetsforening

Kolviks samfallighetsforening Kolviks samfallighetsforening Protokoll fran arsmote 2009 Plats: Stora Hemmestaskolans matsal Tid: Sondagen den 15 februari 2009 kl. 10.00 Motets oppnande Ordforande Lars Ahlenfalk halsade alia valkomna

Läs mer