skörd av människor som vi har fått bärga in i Guds rike.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "skörd av människor som vi har fått bärga in i Guds rike."

Transkript

1 Nyhetsbrev Nr Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Choma, Zambia Ty idag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren. Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: Ära vare Gud i höjden och frid på jorden, till människor hans välbehag. Luk 2:11-14 Juletiden är återigen här. För mig personligen är den här årstiden den som jag tycker mest om. Ett långt år av kampanjer utöver hela världen är över, och jag får vara tillsammans med min familj och fira Jesus. Jag är säker på att ni alla tycker om denna välsignade årstid! När vi nu firar julen och avslutar detta år så blickar vi tillbaka på det gångna året med tacksamhet. Vi är tacksamma för Hans godhet, Hans nåd och välsignelser, ja för allt som Han har gjort. Vi tackar Honom för den stora skörd av människor som vi har fått bärga in i Guds rike. Vi ser framemot det nya året Jag har tillförsikt i mitt hjärta att det blir ett år fyllt med segrar för evangeliet. Ett år av skörd då stora skaror kommer att få möta den livsgivande frälsaren Jesus, som ger hopp åt hela mänskligheten. Vi ser framemot allt som Herren kommer att göra! Tack för att ni har förenat era hjärtan och er tro med oss. Tack för ert trofasta givande och förböner. Var välsignade denna jul och nyår! KAMPANJ I CHOMA, ZAMBIA 1 Kung. 18:24 Den gud som svarar med eld, han är Gud. Choma är en liten ort i södra Zambia. Den sista kampanjen som hölls där var den som vi höll för 18 år sedan. Efter alla dessa år tyckte vi att det var dags för oss att återvända till Choma. Församlingarna var förväntansfulla och glada, men det som gladde mig

2 mest var att se den långvariga frukten efter 18 år. Ett flertal av pastorerna i staden hade blivit frälsta på den tidigare kampanjen. Min tolk var samma som förra gången. På den kampanjen var han en butiksägare som blev berörd och kallad av Herren. Idag är han känd som en av de starkaste evangelisterna i Zambia. Jag har genom åren sett hur hans tjänst och arbete har växt. Jesus sade att vi skall bära frukt och vår frukt förbli bestående. Efter att ha predikat evangeliet i Afrika i 27 år, har jag genom åren fått många andliga söner som blivit frälsta under kampanjerna och idag tjänar de Herren som pastorer och evangelister i ett flertal länder i Afrika. All ära till Jesus! Kampanjen började med skaror av folk som samlades för att höra evangeliet. De gensvarade helhjärtat till frälsningsinbjudan och tog emot Jesus som sin Herre och Frälsare. Herren bekräftade Sitt ord med tecken och under och en lång kö bildades av människor som ville vittna om vad Herren hade gjort för dem. Flera människor fick sina döva öron öppnade. En man som var nästan helt blind och bara hade ledsyn fick sin syn. Två kvinnor vars kroppar var krokiga och framåtböjda dansade av glädje efter att Jesus helat dem. Andra vittnade om olika helandeunder som Jesus hade gjort. En stor skara samlades för att höra evangeliet den nästa kvällen. Jag predikade utifrån Joh 3 om att Du måste bli född på nytt och återigen gensvarade många och lämnade sig åt Jesus. Herren gav stor nåd och gjorde under bland folket. Människor fick sina döva öron öppnade, två kvinnor som inte kunde gå, reste sig och gick. En kvinna som haft en stroke och var förlamad i vänster arm och vänster sida av ansiktet blev återställd. En synskadad kvinna fick sin syn, en kvinna vars högra hand och arm var svullen och obrukbar blev helad. Många andra vittnade om vad Herren hade gjort för dem. Vi ger all lov pris och ära till Jesus som allena är värdig! De blinda se, de döva höra, de döda få liv igen. Ovan: Nästan fullt blind kan se. Höger: Döv på ena örat i 34 år. Hennes vänstra arm samt sidan av ansiktet var förlamat efter en stroke.

3 Folket i Choma var mycket hungriga efter evangeliet. Choma är en landsort, långt borta från de stora städerna, men trots detta kom folk i stora skaror för att möta Gud och ta emot frälsning. Den helige andes kraft fortsatte att vila över Choma. Vissa kvällar kom Guds ande med en sådan kraft att många i folkmassan föll omkull och skrek pga de onda andarna som lämnade dem. Allt detta på grund av kraften i Namnet Jesus! Varje kväll bekräftade Herren sitt ord genom kraftgärningar mitt ibland oss. Många människor vittnade sedan om de underbara ting som Herren hade gjort för dem. Den sista kvällen upplevde jag att Herren ville att jag skulle predika om Jesus blod. Det är alltid blodet som drar ner kraften och Gud svarar alltid predikan om Jesu Blod med den helige andes eld. Massor av folk fanns på plats den sista kvällen och vi såg ett helt fantastiskt gensvar till frälsningsinbjuden. Därefter bad vi för folket att ta emot dopet med den helige ande och med eld. Guds ande kom över folket med en våldsam kraft och många tog emot den helige ande innan jag bad för dem. Guds eld kom med full kraft och det såg ut som en bomb slagit ned. Över hela fältet blev tusentals människor döpta med den helige ande och med eld. De ropade och bad i andra tungomål. Många föll handlöst ner till marken och många hade tårar rinnande nerför kinderna när Guds ande kom över dem. Våg efter våg av kraft och härlighet sköljde över oss. Vi som stod på scenen upplevde det fysiskt som en tsunami av Guds kraft kom över oss och sköljde rakt igenom oss. En Afrikansk pingstupplevelse som inte går att beskriva! Framåtböjd, haltade sig fram med käpp. Döva öron öppnades!

4 Efter detta blev människor helade från olika sjukdomar och åkommor. Tumörer försvann, döva, synskadade, röreslsehindrade, sjuka och skadade blev helade. Vi avslutade mötet och därmed kampanjen med mycket sång, lovprisning, dans och jubel till Herrens ära. Tack för att ni sänder ut oss till skördefältet! När ni får detta nyhetsbrev befinner jag mig i Norra Indien eller har precis kommit hem därifrån efter att ha hållit årets sista kampanj. hålla flera kampanjer i olika Afrikanska länder under Tack än en gång för ert ekonomiska understöd och förböner. Var rikligen välsignad i allt, vi önskar er en underbar Julhelg och ett GOTT NYTT ÅR! I Jesus Kristus, Christopher och Britta Alam Vi ser fram emot allt som Herren kommer att göra det kommande året. Redan den 31 December reser jag till Ukraina och därefter har vi planerat att De lama gå, de stumma tala och prisa sin Gud. Framåtböjd och haltade sig fram med stor svårighet! Ytterliggare en kvinna som går! Döv o stum började höra o tala.

5 Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft. Det står ju skrivet: Jag skall göra de visas God visdom om intet, och de Jul förståndigas förstånd skall jag slå ner. Var är de visa? Var är de skriftlärda? Var är den här världens ordvrängare? Har inte Gud gjort den här världens visdom till dårskap? Jo, eftersom världen i sin visdom inte lärde känna Gud i hans vishet, beslöt Gud att genom den dårskap som vi predikar frälsa dem som tror. Ty judarna begär tecken Låt oss och grekerna denna söker Jultid visdom. gå Men djupare vi predikar i Kristus vår förståelse som korsfäst, för om judarna den en stötesten och för hedningarna en dårskap. STORA Men kärlek för de kallade, som både Gud judar visat och greker, oss predikar genom vi Kristus att sända som Guds sin kraft Son och Guds Jesus vishet. 1 Kor 1:18-24 till jorden. Låt oss aldrig glömma att det är endast genom Jesus som vi kan ge Hopp till världen runtom oss! Christopher och Britta Alam med sitt barnbarn Annelise En Välsignad Jultid önskar vi er alla! Sång - Mary Did You Know by Mark Lowry /översättning David Castaneda Maria visste du att din egen son En dag ska gå på vattnet? Maria visste du att han en dag Ska göra ljus om natten? Visste du att din lille son Från himlen kommit ner? Det barn som du förlossat Ska förlossa dig en dag. Maria, visste du att din lille son Som ligger i sin linda Maria, visste du att han en dag Ska ge syn åt de blinda? Visste du att din lille Son Ska frälsa våra barn? Och när du kysser honom Kysser du Guds ansikte. Maria visste du.. Dom blinda ska se, Dom lama ska gå, Dom döva höra vart ljud. Dom döda få liv, Dom stumma ska tala, Och prisa sin Gud. Maria visste du att din lille son Det är han som är den Som ska ge sitt liv uppå ett kors För att frälsa världen? Visste du att din Lille Son Från döden ska uppstå? Det barn som du nu håller Han är Guds Son.

6 Christopher Alam besöker Sverige Januari, 2015 Ons 14 Jan Citykyrkan Örebro, kl Tors 15 Jan Korskyrkan Uppsala, kl Sön 18 Jan Pingstkyrkan Köping, kl För ytterliggare detaljer kontakta Monica på Dynamis kontoret eller Reseschema Dynamis Sponsor Dynamis Världsmission, 2014, All rights reserved Januari, 2015 UkRAina Januari, 2015 Sverige EUROPE: Box 932, Arlandastad, SVERIGE Tel: E-post: Plusgiro: USA: 2384 New Holland Pk, Lancaster, PA 17601, USA Tel: +1(717) AFRIKA: P.O. Box AP73 Harare Airport, ZIMBABWE Tel & Fax: +263 (4) Hennes högra arm o hand var svullen och förlamad. Förlamad dam går! Hon hade svullna körtlar i sin hals.

Mirakler i Maramba och Chinotimba! MARAMBA:

Mirakler i Maramba och Chinotimba! MARAMBA: A deaf-mute girl who heard and spoke for the first time in her life. Reseschema 2-4 Oktober, 2015 8 November, 2015 7-11 Oktober, 2015 15 November, 2015 Jakarta, Indonesien Seke, Zimbabwe 14-18 Oktober,

Läs mer

Reseschema. Guds Eld Över Chawama! Juli, Christopher Alam. Besöker Sverige. Jesusfestivalen i Älmhult.

Reseschema. Guds Eld Över Chawama! Juli, Christopher Alam. Besöker Sverige. Jesusfestivalen i Älmhult. Vänster: Ung pojke döv på båda öron får sin hörsel. Dynamis Sponsor Reseschema Waterloo Pentecostal Waterloo, canada 27-28 Juni, 2015 International Christian Bangkok, Thailand Dynamis Världsmission, 2015,

Läs mer

Lågor Över Monze! fältet (som vi kunde använda) utanför själva staden.

Lågor Över Monze! fältet (som vi kunde använda) utanför själva staden. Denna lilla flicka var döv! Reseschema 8 November, 2015 Trinity Assembly Algood, Tennessee, USA 15 November, 2015 New Creation Church Longmont, Colorado, USA 22 November, 2015 Nyhetsbrev Nr 10 2015 First

Läs mer

GUDS ANDES KRAFT I INDONESIEN, MALAWI, ARGENTINA

GUDS ANDES KRAFT I INDONESIEN, MALAWI, ARGENTINA Nyhetsbrev Nr 12 2012 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) GUDS ANDES KRAFT I INDONESIEN, MALAWI, ARGENTINA Kära syskon, Hälsningar i Jesu underbara Namn! Jag har just kommit hem

Läs mer

Reseschema. Julhälsningar. En Välsignad Jul och Gott Nytt År till er alla! Dynamis Sponsor. Skaror kom för att höra Evangeliet.

Reseschema. Julhälsningar. En Välsignad Jul och Gott Nytt År till er alla! Dynamis Sponsor. Skaror kom för att höra Evangeliet. Skaror kom för att höra Evangeliet. Hon hade en stor växt på sidan som försvann. Nyhetsbrev Nr 12 2015 Denne man var döv på ena örat. Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Hon kunde

Läs mer

Den Helige Andes Eld i Zambia!

Den Helige Andes Eld i Zambia! Nyhetsbrev Nr 10 2013 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Den Helige Andes Eld i Zambia! I September hade vi två kampanjer i kåkstäderna Chipata och Musonda i Zambia. Båda dessa

Läs mer

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Eld I Indonesien!

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Eld I Indonesien! Nyhetsbrev Nr 4 2013 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Kära syskon, Hälsningar i Jesu Namn! När jag skriver detta brev har jag o teamet avslutat två kampanjer i Zambia. Kampanjerna

Läs mer

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) ELD I ROSARIO!

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) ELD I ROSARIO! En blind dam ser! Nyhetsbrev Nr 2 2012 Han var döv, såg dåligt samt hade dålig rygg Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) En tumör stor som ett ägg på hans bröst försvann! Hon var

Läs mer

Reseschema. Bygg en Stark Relation Med Gud. Bygg Starka Relationer Med Människor. GRATTIS på Födelsedagen Christopher! PINGSTELD i JANUARI

Reseschema. Bygg en Stark Relation Med Gud. Bygg Starka Relationer Med Människor. GRATTIS på Födelsedagen Christopher! PINGSTELD i JANUARI Hans farfar var pingstpredikant under kommunismens tid. Kummunisterna arresterade honom och avrättade honom inom några dagar. Han lämnade bakom sig hustru och 5 små barn. Pastor Peters far är också Pingstpastor,

Läs mer

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia!

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia! Nyhetsbrev Nr 7 2013 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia! Kära syskon, Hälsningar i Jesu Namn! I detta nyhetsbrev vill jag dela från våra kampanjer som hölls

Läs mer

kvällen. Många gensvarade på frälsningsinbjudan.

kvällen. Många gensvarade på frälsningsinbjudan. Från vänster: Höger sida av hennes kropp var lam. Jesus botade henne! Denna kvinna hade en stor tumör på sitt bröst som försvann. En dam som varit fullständigt blind rör vid min näsa för att visa att hon

Läs mer

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8)

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Reseschema 28 Augusti, 2016 20-25 September, 2016 4 September, 2016 28 Sept - 2 Okt, 2016 Lighthouse Worship Center Hayes, VA, USA Ndirande, Malawi Christian Life Center Bensalem, PA, USA Tack! 2016 firar

Läs mer

Pingsteld Över Nordindien!

Pingsteld Över Nordindien! Hon saknade inneröra. Gud gjorde ett skapande mirakel, och hon började höra! 5 Juni, 2016 Shanghai, China 7-12 Juni, 2016 Beira, MOÇAMBIQUE 22 Maj, 2016 Christ Community Church State College, PA, USA Maj

Läs mer

Skördetid i Bilai, Indien

Skördetid i Bilai, Indien Nyhetsbrev Nr 03 2015 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Skördetid i Bilai, Indien Denna rapport är från vår kampanj i Bilai, en stad i Norra Indien. Bilai är ett fäste för den

Läs mer

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Gud med tacksamhet i era hjärtan. Kol 3:17 Och allt vad

Läs mer

Skördetid i Dzivareskva o St Mary s, Zimbabwe!!!

Skördetid i Dzivareskva o St Mary s, Zimbabwe!!! Nyhetsbrev Nr 6 2011 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Skördetid i Dzivareskva o St Mary s, Zimbabwe!!! Kära Syskon, Hälsningar i Jesu Namn! Britta och jag är tacksamma för Herrens

Läs mer

Sjätte Påsksöndagen - år B

Sjätte Påsksöndagen - år B 651 Sjätte Påsksöndagen - år B Ingångsantifon (jfr Jes 48:20) Förkunna det med jubelrop, låt det bli känt till jordens yttersta gräns: Herren har befriat sitt folk. Halleluja. Inledning Vi är omslutna

Läs mer

Frälsning o Mirakler i Indonesien och Indien!

Frälsning o Mirakler i Indonesien och Indien! Nyhetsbrev Nr 4 2014 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Frälsning o Mirakler i Indonesien och Indien! Kära syskon, Hälsningar i Jesu Namn! Mycket har hänt sedan vårt sista nyhetsbrev.

Läs mer

Bibeltexter till predikan

Bibeltexter till predikan Bibeltexter till predikan 2016 03 13 Apg 2:38 Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då får ni den helige Ande som gåva. Rom 6:6 Vi vet

Läs mer

Juldagen år B. Ingångsantifon Jes 9:6

Juldagen år B. Ingångsantifon Jes 9:6 127 Juldagen år B Ingångsantifon Jes 9:6 Ett barn är oss fött, en son är oss given, och på hans skuldror skall herradömet vila. Och hans namn skall vara Underbar i råd, Väldig Gud, Evig fader, Fridsfurste.

Läs mer

Luk 1:26a I sjätte månaden blev ängeln Gabriel sänd av Gud Luk 1:27 till en jungfru i staden Nasaret i Galileen. Luk 1:28 Ängeln kom in och sade till

Luk 1:26a I sjätte månaden blev ängeln Gabriel sänd av Gud Luk 1:27 till en jungfru i staden Nasaret i Galileen. Luk 1:28 Ängeln kom in och sade till Luk 1:26a I sjätte månaden blev ängeln Gabriel sänd av Gud Luk 1:27 till en jungfru i staden Nasaret i Galileen. Luk 1:28 Ängeln kom in och sade till henne: "Gläd dig, du benådade. Herren är med dig."

Läs mer

Att leva i två världar

Att leva i två världar Att leva i två världar 15 Han sade till dem: "Och ni? Vem säger ni att jag är? 16 Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son." 20 Sedan befallde han lärjungarna att inte berätta för någon

Läs mer

Alla Bibeltexterna är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015

Alla Bibeltexterna är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Alla Bibeltexterna är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Rom 1:1 Från Paulus, Kristi Jesu tjänare, kallad till apostel och avskild för Guds evangelium, Rom 1:2 som han har utlovat genom sina profeter

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas?

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas? Predikotext: Sak 9:9-10; Matt 21:1-11 Adventstiden är en härlig och speciell tid av året. Det märks på många sätt. När det är som mörkast ute tänder vi upp mängder av stjärnor och ljusstakar. Vi förbereder

Läs mer

1 e Trettondedagen. Psalmer: 350, 709, 33, 726, 132:2,3 Texter: 2 Mos 1:22-2:10, 1 Joh 5:6-12, Luk 3:15-17, 21-22

1 e Trettondedagen. Psalmer: 350, 709, 33, 726, 132:2,3 Texter: 2 Mos 1:22-2:10, 1 Joh 5:6-12, Luk 3:15-17, 21-22 1/5 1 e Trettondedagen Psalmer: 350, 709, 33, 726, 132:2,3 Texter: 2 Mos 1:22-2:10, 1 Joh 5:6-12, Luk 3:15-17, 21-22 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. Luk 3:15-18,

Läs mer

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter Veckan efter pingst Den vecka som börjar med pingstdagen talar om det liv som väcks av Anden. Den heliga Andens verk begränsades inte till Jerusalem utan började spridas ut över hela världen. Andens och

Läs mer

FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL. Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen

FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL. Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen EVANGELIUM ÄR: - Det glada budskapet om vår Frälsare Jesus Kristus (Mark 1:14-15). - Något som skall presenteras klart och

Läs mer

2 söndagen 'under året' - år A. Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste.

2 söndagen 'under året' - år A. Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste. 805 2 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (jfr Ps 66:4) Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste. Inledning Redan sedan en vecka tillbaka har 'Tiden

Läs mer

16 söndagen under året år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön

16 söndagen under året år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön 1093 16 söndagen under året år A Ingångsantifon (jfr Ps 54:6, 8) Se, Gud är min hjälpare, Herren uppehåller min själ. Jag skall offra åt dig med villigt hjärta, jag skall prisa ditt namn, ty det är gott.

Läs mer

Texter till Predikan

Texter till Predikan Texter till Predikan 2016 05 01 Luk 11:1 En gång var Jesus på en plats och bad. När han hade slutat, sade en av hans lärjungar till honom: "Herre, lär oss att be, liksom Johannes lärde sina lärjungar."

Läs mer

Välkomnande av nya medlemmar

Välkomnande av nya medlemmar Välkomnande av nya medlemmar Anvisningar Församlingen välkomnar som medlem var och en som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre samt är döpt. Församlingen kan ge möjlighet till medlemskap i väntan

Läs mer

Fjärde söndagen i advent - år C

Fjärde söndagen i advent - år C 89 Fjärde söndagen i advent - år C Ingångsantifon (jfr Jes 45:8) Dryp, ni himlar därovan, och må skyarna låta rättfärdigheten strömma ner. Må jorden öppna sig och dess frukt bli Frälsaren. Inledning Vår

Läs mer

INDENTITET, GUDS RIKE, HELANDE OCH GUDS VILJA

INDENTITET, GUDS RIKE, HELANDE OCH GUDS VILJA INDENTITET, GUDS RIKE, HELANDE OCH GUDS VILJA Gud sade: "Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himlen, över boskapsdjuren

Läs mer

Herrens Dop - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Herrens Dop - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön 237 Herrens Dop - år B Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern lät höra sin röst: Detta är min älskade Son, han är

Läs mer

Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19)

Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) 785 Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och behålla oss vid liv i hungerns tid. Inledning Dagens

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år A

Sjunde Påsksöndagen - år A 685 Sjunde Påsksöndagen - år A Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

Herrens Dop - år A Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern

Herrens Dop - år A Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern 231 Herrens Dop - år A Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern lät höra sin röst: Detta är min älskade Son, han är

Läs mer

Andra Påsksöndagen - år A Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag

Andra Påsksöndagen - år A Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag 563 Andra Påsksöndagen - år A Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag Ingångsantifon (1 Pet 2:2) Som nyfödda barn skall ni längta efter den rena, andliga mjölken, för att växa genom den och bli räddade.

Läs mer

Vår Herre Jesus Kristus, den evige Översteprästen - år A. Första läsningen - 1 Mos 22:9-18 (Vår fader Abrahams offer)

Vår Herre Jesus Kristus, den evige Översteprästen - år A. Första läsningen - 1 Mos 22:9-18 (Vår fader Abrahams offer) 727 Vår Herre Jesus Kristus, den evige Översteprästen - år A Ingångsantifon (jfr Heb 7:24,9:15) Kristus, det nya förbundets Förmedlare, behåller för alltid sitt prästämbete, eftersom han är till i evighet.

Läs mer

26 december - Annandag Jul - Stefanos den första martyren

26 december - Annandag Jul - Stefanos den första martyren Ingångsantifon 1589 26 december - Annandag Jul - Stefanos den första martyren Himlens portar öppnades för den helige Stefanos, den förste bland martyrerna, och han gick in och mottog härlighetens segerkrans.

Läs mer

Tredje söndagen i advent - år C

Tredje söndagen i advent - år C 69 Tredje söndagen i advent - år C Ingångsantifon (Fil 4:4, 5b) Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Herren är nära. Inledning Denna tredje söndag i advent som i Kyrkans tradition

Läs mer

Sjätte Påsksöndagen - år A

Sjätte Påsksöndagen - år A 645 Sjätte Påsksöndagen - år A Ingångsantifon (jfr Jes 48:20) Förkunna det med jubelrop, låt det bli känt till jordens yttersta gräns: Herren har befriat sitt folk. Halleluja. Inledning 'Jag skall inte

Läs mer

Femte söndagen i fastan - år B

Femte söndagen i fastan - år B 375 Femte söndagen i fastan - år B Ingångsantifon (Ps 43:1-2) Skaffa mig rätt, o Gud, och utför min sak mot ett folk utan fromhet, rädda mig från falska och orättfärdiga människor. Ty du är den Gud som

Läs mer

Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015

Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Mat 4:23 Jesus vandrade omkring i hela Galileen, och han undervisade i deras synagogor och förkunnade evangeliet om riket och botade alla slags

Läs mer

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen Gud blev människa Nr 3 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUD UPPENBARAR SIG FÖR OSS Kristna tror att Gud söker oss människor i alla tider och överallt på jorden. Gud har visat oss vem han är genom

Läs mer

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga D. På födelsedagen På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär använda det i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Psalmer Följande psalmer

Läs mer

Fjärde söndagen i advent år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Fjärde söndagen i advent år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön 75 Fjärde söndagen i advent år A Ingångsantifon Jfr Jes 45:8 Dryp, ni himlar därovan, och må skyarna låta rättfärdigheten strömma ner. Må jorden öppna sig och dess frukt bli Frälsaren. Inledning Adventstiden

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

Herrens moder om inkarnationen. Fjärde Advent, 20 dec, 2015

Herrens moder om inkarnationen. Fjärde Advent, 20 dec, 2015 Herrens moder om inkarnationen Fjärde Advent, 20 dec, 2015 Lukas 1:26 38 I den sjätte månaden blev ängeln Gabriel sänd av Gud till en jungfru i staden Nasaret i Galileen. Hon var trolovad med en man som

Läs mer

Julnattens mässa - år A

Julnattens mässa - år A Ingångsantifon (Ps 2:7) 95 Julnattens mässa - år A Herren sade till mig: Du är min Son, jag har fött dig i dag. Inledning Vi samlas vid midnatt för att återuppleva den händelse som en gång ägde rum i Betlehem.

Läs mer

Fjärde Påsksöndagen - år C

Fjärde Påsksöndagen - år C 621 Fjärde Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Ps 33:5-6) Jorden är full av Herrens nåd, himmelen är skapad genom hans ord, halleluja. Inledning Den Uppståndne Herren församlar oss idag till firandet

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Femte Påsksöndagen - år C

Femte Påsksöndagen - år C 639 Femte Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Ps 98:1-2) Sjung till Herrens ära den nya sången, ty Herren har gjort under. Han har låtit folken få se hans rättfärdighet, halleluja. Inledning I egenskap

Läs mer

Sjätte Påsksöndagen - år C

Sjätte Påsksöndagen - år C 659 Sjätte Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Jes 48:20) Förkunna det med jubelrop, låt det bli känt till jordens yttersta gräns: Herren har befriat sitt folk. Halleluja. Inledning Till Jesus, som

Läs mer

Juldagen år A. Ingångsantifon Jes 9:6

Juldagen år A. Ingångsantifon Jes 9:6 119 Juldagen år A Ingångsantifon Jes 9:6 Ett barn är oss fött, en son är oss given, och på hans skuldror skall herradömet vila. Och hans namn skall vara Underbar i råd, Väldig Gud, Evig fader, Fridsfurste.

Läs mer

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Gud med tacksamhet i era hjärtan. 1Ko 14:26 Hur ska det

Läs mer

31 söndagen 'under året' - år B

31 söndagen 'under året' - år B 1393 31 söndagen 'under året' - år B Ingångsantifon (jfr Ps 38:22-23) Överge mig inte, Herre min Gud, lämna mig inte, skynda dig att hjälpa mig, Herre, du som räddar mig. Inledning Vi står inför Gud som

Läs mer

Inför det nyfödda Ljuset och Heligheten låt oss bekänna att vi är omslutna av syndens mörker.

Inför det nyfödda Ljuset och Heligheten låt oss bekänna att vi är omslutna av syndens mörker. 135 Juldagen år C Ingångsantifon Jes 9:6 Ett barn är oss fött, en son är oss given, och på hans skuldror skall herradömet vila. Och hans namn skall vara Underbar i råd, Väldig Gud, Evig fader, Fridsfurste.

Läs mer

Kristi Himmelsfärdsdag - år C Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Kristi Himmelsfärdsdag - år C Ingångsantifon Inledning Kollektbön 679 Kristi Himmelsfärdsdag - år C Ingångsantifon (jfr Apg 1:11) Ni galiléer, varför står ni och ser upp mot himlen? Så som ni har sett honom fara upp till himlen, så skall han komma åter. Halleluja. Inledning

Läs mer

Hur man blir kristen i 10 steg. Christian Mölk

Hur man blir kristen i 10 steg. Christian Mölk Hur man blir kristen i 10 steg Christian Mölk www.christianmolk.se 1. Guds avbild 1 I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. 2 Jorden var öde och tom, och mörker var över djupet. Och Guds Ande svävade

Läs mer

Herrens Dop - år C. Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17)

Herrens Dop - år C. Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) 245 Herrens Dop - år C Ingångsantifon (jfr Matt 3:16-17) När Herren blivit döpt öppnades himlarna, och Anden vilade över honom som en duva, och Fadern lät höra sin röst: Detta är min älskade Son, han är

Läs mer

Heliga Trefaldighets dag - år B

Heliga Trefaldighets dag - år B Ingångsantifon 751 Heliga Trefaldighets dag - år B Välsignad vare Gud: Fadern och den enfödde Sonen och den helige Ande. Ty han har visat barmhärtighet mot oss. Inledning Varje firande av Eukaristin börjar

Läs mer

JEHOVAH RAPHA HERREN MIN LÄKARE Jesus, slagen 39 gånger 39 Bibelord om helande genom hans sår

JEHOVAH RAPHA HERREN MIN LÄKARE Jesus, slagen 39 gånger 39 Bibelord om helande genom hans sår JEHOVAH RAPHA HERREN MIN LÄKARE Jesus, slagen 39 gånger 39 Bibelord om helande genom hans sår (Alla Bibelord ifrån Svenska Folkbibeln) Om du hör Herrens, din Guds, röst och noga lyssnar till hans bud och

Läs mer

Maria, Guds Moders högtid 1 januari år A

Maria, Guds Moders högtid 1 januari år A 165 Maria, Guds Moders högtid 1 januari år A Ingångsantifon (Sedulius) Gläd dig, Moder till Gud, till den som i evighet råder över himmel och jord, över alla oändliga världar. Inledning Man ville i Rom

Läs mer

7 söndagen under året år A

7 söndagen under året år A 911 7 söndagen under året år A Ingångsantifon (Ps 13:6) Herre, jag förtröstar på din nåd, mitt hjärta fröjdar sig över din frälsning. Jag vill sjunga till Herrens ära, ty han har gjort väl mot mig. Inledning

Läs mer

14 söndagen 'under året' - år C

14 söndagen 'under året' - år C 1065 14 söndagen 'under året' - år C Ingångsantifon (jfr Ps 48:10-11) Vi tar emot din nåd, o Gud, i ditt tempel. Som ditt namn, o Gud, så når också ditt lov intill jordens gränser. Din högra hand är full

Läs mer

Andra Påsksöndagen - år B Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag

Andra Påsksöndagen - år B Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag 571 Andra Påsksöndagen - år B Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag Ingångsantifon (1 Pet 2:2) Som nyfödda barn skall ni längta efter den rena, andliga mjölken, för att växa genom den och bli räddade.

Läs mer

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2):

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2): TAL vid sommarfest i Pörtom kyrka 9.8.2008 Bön Om sakramenten och vi kristna Käre himmelske Fader. Vi tackar dig för att du har sänt oss Jesus Kristus. Vi tackar dig för frälsningen genom hans blod. Öppna

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön 691 Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL

KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL Välkomna B I L L D A L S P I N G ST KY R A START FEB 4 KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER! VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL 19.00-20.00 ÄMNEN: Läran om Fadern Läran om Sonen Läran om Anden Rättfärdighet

Läs mer

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf Helande En lärjungens identitet Av: Johannes Djerf På en temasamling under årets tonårsläger så får ett 100-tal människor, under väldigt enkla omständigheter och under väldigt enkla och tydliga böner riktade

Läs mer

13 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 47:2) Klappa i händerna, alla folk, höj jubel till Gud med fröjderop!

13 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 47:2) Klappa i händerna, alla folk, höj jubel till Gud med fröjderop! 1033 13 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 47:2) Klappa i händerna, alla folk, höj jubel till Gud med fröjderop! Inledning Idag skall vi få höra Jesu varning till oss, en varning som kräver

Läs mer

Gudstjänst på julaftonen

Gudstjänst på julaftonen Gudstjänst på julaftonen Julaftonens gudstjänst firas på eftermiddagen. Om julaftonen är en söndag kan gudstjänsten firas som församlingens huvudgudstjänst. I Inledning 1. Ingångspsalm Psalmen kan ersättas

Läs mer

6 Kom du Helige. 1 Välkommen till denna plats

6 Kom du Helige. 1 Välkommen till denna plats 1 1 Välkommen till denna plats Välkommen till denna plats Välkommen in i mitt öppna hjärta Du har sagt i ditt ord att du tronar på vår lovsång Så vi ärar dig, och vi prisar dig Och vi offrar denna kärlekssång

Läs mer

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson drsppens påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson Skärtorsdagen Den som äter mitt kött och dricker mitt blod förblir i mig och jag i honom. Joh.6:56 Ta emot syndernas förlåtelse!

Läs mer

Kristi Himmelsfärdsdag - år A

Kristi Himmelsfärdsdag - år A 667 Kristi Himmelsfärdsdag - år A Ingångsantifon (jfr Apg 1:11) Ni galiléer, varför står ni och ser upp mot himlen? Så som ni har sett honom fara upp till himlen, så skall han komma åter. Halleluja. Inledning

Läs mer

6 söndagen 'under året' - år C Ingångsantifon (Ps 31:3-4) Vänd ditt öra till mig, rädda mig snart, var mig en fast klippa, en borg för min frälsning.

6 söndagen 'under året' - år C Ingångsantifon (Ps 31:3-4) Vänd ditt öra till mig, rädda mig snart, var mig en fast klippa, en borg för min frälsning. 905 6 söndagen 'under året' - år C Ingångsantifon (Ps 31:3-4) Vänd ditt öra till mig, rädda mig snart, var mig en fast klippa, en borg för min frälsning. Ty du är mitt bergfäste och min borg, och du skall,

Läs mer

Avsnitt 6: Vårt framtidshopp

Avsnitt 6: Vårt framtidshopp Avsnitt 6: Vårt framtidshopp 02:16 02:48 03:15 03:45 05:31 06:12 07:52 07:55 1 Kor 15:19-22 Om vi i detta livet sätter vårt hopp endast till Kristus, och han inte har uppstått, då är vi de mest beklagansvärda

Läs mer

Kristi Himmelsfärdsdag - år B Ingångsantifon (jfr Apg 1:11) Ni galiléer, varför står ni och ser upp mot himlen? Så som ni har sett honom fara upp

Kristi Himmelsfärdsdag - år B Ingångsantifon (jfr Apg 1:11) Ni galiléer, varför står ni och ser upp mot himlen? Så som ni har sett honom fara upp 673 Kristi Himmelsfärdsdag - år B Ingångsantifon (jfr Apg 1:11) Ni galiléer, varför står ni och ser upp mot himlen? Så som ni har sett honom fara upp till himlen, så skall han komma åter. Halleluja. Inledning

Läs mer

B. På årsdagen av dopet

B. På årsdagen av dopet B. På årsdagen av dopet På årsdagen av dopet kan man hålla andakt. Detta formulär kan i tillämpad form användas också i sådana situationer, där dopets betydelse betonas, t.ex. på läger vid andra församlingstillställningar.

Läs mer

5 i påsktiden. Psalmer: 470, 707 (Ps 67), 715, 94, 72, 200:7-8 Texter: Hos 14:5-9, 1 Joh 3:18-24, Joh 15:9-17

5 i påsktiden. Psalmer: 470, 707 (Ps 67), 715, 94, 72, 200:7-8 Texter: Hos 14:5-9, 1 Joh 3:18-24, Joh 15:9-17 1/5 5 i påsktiden Dagens bön: Kärlekens Gud, du som formar dina troende så att de blir ens till sinnes. Lär oss att älska din vilja och längta efter det du lovar oss så att vi i denna föränderliga värld

Läs mer

Jesus: förödmjukad och upphöjd

Jesus: förödmjukad och upphöjd Lektion 9 Jesus: förödmjukad och upphöjd Vi undersöker Kristi liv i två faser Vilken underbar plan Gud förberedde för att rädda mänskligheten efter syndafallet! Denna plan som är given åt syndare världen

Läs mer

B. Förbön för döende

B. Förbön för döende B. Förbön för döende Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar och bör utformas i enlighet med situationens krav. Det fullständiga

Läs mer

Dopgudstjänst så här går det till

Dopgudstjänst så här går det till Dopgudstjänst så här går det till Ni har bokat tid för dop i vår kyrka. Här kan ni inför dopsamtalet gå igenom hur en dopgudstjänst brukar gå till. Psalmer samtalar vi om på dopsamtalet, där vi kommer

Läs mer

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA Den bön som vi nu ska be har sina rötter flera tusen år tillbaka i tiden. Det finns exempel i bibeln på att Jesus bad sina böner på ett sätt som liknar den ordning som

Läs mer

10 söndagen 'under året' - år B

10 söndagen 'under året' - år B 977 10 söndagen 'under året' - år B Ingångsantifon (Ps 27:1) Herren är mitt ljus och min frälsning, för vem skulle jag frukta? Herren är mitt livs värn, för vem skulle jag rädas? Inledning 'Det synliga

Läs mer

Dopgudstjänst I GRYTNÄS FÖRSAMLING

Dopgudstjänst I GRYTNÄS FÖRSAMLING Dopgudstjänst I GRYTNÄS FÖRSAMLING Psalm Inledningsord Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att rädda oss från det onda. Genom dopet föder han

Läs mer

BÖNESKOLA tisdagar 18.30: 15 jan Bön i vardagen A Leetmaa 29 jan Strategisk bön Kent Pekár 5 feb Strida i Guds armé A Halvardsson och U Johansson

BÖNESKOLA tisdagar 18.30: 15 jan Bön i vardagen A Leetmaa 29 jan Strategisk bön Kent Pekár 5 feb Strida i Guds armé A Halvardsson och U Johansson BÖNESKOLA tisdagar 18.30: 15 jan Bön i vardagen A Leetmaa 29 jan Strategisk bön Kent Pekár 5 feb Strida i Guds armé A Halvardsson och U Johansson BÖN i vardagen Jesus lärde aldrig sina lärjungar hur de

Läs mer

23 söndagen "under året"- A

23 söndagen under året- A 1235 23 söndagen "under året"- A Ingångsantifon (Ps 119:137, 124) Herre, du är rättfärdig, och dina domar är rättvisa. Gör med din tjänare efter din nåd, och lär mig dina stadgar. Inledning Eukaristins

Läs mer

25 mars - Herrens bebådelse - Jungfru Marie bebådelsedag. Första läsningen - Jes 7:10-14 (Den unga kvinnan är havande)

25 mars - Herrens bebådelse - Jungfru Marie bebådelsedag. Första läsningen - Jes 7:10-14 (Den unga kvinnan är havande) 1481 25 mars - Herrens bebådelse - Jungfru Marie bebådelsedag Ingångsantifon (Heb 10:5, 7) När Herren trädde in i världen sade han: Se, jag kommer, Gud, för att göra din vilja. (P.T. Halleluja) Kollektbön

Läs mer

21 söndagen under året år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön

21 söndagen under året år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön 1195 21 söndagen under året år A Ingångsantifon (jfr Ps 86:1-3) Herre, böj ditt öra till mig och svara mig, ty jag är betryckt och fattig. Du min Gud, fräls din tjänare, som förtröstar på dig. Var mig

Läs mer

Fjärde Påsksöndagen - år B

Fjärde Påsksöndagen - år B 615 Fjärde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon (jfr Ps 33:5-6) Jorden är full av Herrens nåd, himmelen är skapad genom hans ord, halleluja. Inledning Vi är kyrkan, Kristi fårahus. Jesus, den gode Herden,

Läs mer

1. Skapad till Guds avbild

1. Skapad till Guds avbild Introduktion Detta material är tänkt som ett samtalsunderlag i frälsningsoch dopsamtal. Steg för steg går man igenom de 10 stegen och samtalar om den kristna trons grunder. När alla har förstått ett av

Läs mer

Första läsningen - 4 Mos 21:4-9 (Kopparormen)

Första läsningen - 4 Mos 21:4-9 (Kopparormen) 1529 14 september - Det heliga korsets upphöjelse Ingångsantifon Jfr Gal 6:14 Vi vill beröma oss av vår Herre Jesu Kristi kors, som är vårt liv och vår uppståndelse, vår räddning och befrielse. Inledning

Läs mer

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST VÄLKOMSTHÄLSNING SAMLINGEN KLOCKRINGNING * INGÅNGSPSALM INLEDNINGSORD BÖN OM FÖRLÅTELSE En: Livets Gud, genom din Son, öppnar du din famn för oss. Alla: Du

Läs mer

Vilket namn har ni gett ert barn? Förälder svarar. Någon av följande böner leds av förälder eller annan anhörig:

Vilket namn har ni gett ert barn? Förälder svarar. Någon av följande böner leds av förälder eller annan anhörig: Dopgudstjänst KLOCKRINGNING MUSIK SAMLINGSORD PSALM INLEDNINGSORD I dopet för Gud oss samman med Jesus Kristus och ett liv tillsammans med honom. Det gör Gud med detta/dessa barn/dig/er som idag ska döpas.

Läs mer

På flera ställen i Nya testamentet står det om Guds hemlighet. Vad är det för hemlighet? Jag tänkte att vi skulle undersöka det.

På flera ställen i Nya testamentet står det om Guds hemlighet. Vad är det för hemlighet? Jag tänkte att vi skulle undersöka det. På flera ställen i Nya testamentet står det om Guds hemlighet. Vad är det för hemlighet? Jag tänkte att vi skulle undersöka det. 1 Rom 16:25-26. Hemligheten var dold innan Jesus Kristus avslöjade den.

Läs mer