BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET MARIEHAMN- BERGHAMN 895:0:1. DETALJPLANÄNDRING FÖR KVARTER 4209, PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET MARIEHAMN- BERGHAMN 895:0:1. DETALJPLANÄNDRING FÖR KVARTER 4209, PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE."

Transkript

1 JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET MARIEHAMN- BERGHAMN 895:0:1. DETALJPLANÄNDRING FÖR KVARTER 4209, PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 17 mars 2017, rev. den 21 juni Områdesbestämning: Detaljplan för del av fastighet Mariehamn-Berghamn 895:0:1. Detaljplanändring för kvarter 4209, park- och trafikområde i Möckelö by (420). Genom detaljplanen bildas trafikområde. Genom detaljplaneändringen ändras kvarter 4209, parkområdet minskas och trafikområdet förstoras. Lägesbestämning: Området ligger i Möckelö. Området ligger ca 6 km från kommuncentrum i Jomala. Områdets areal är ca 4,9 ha.

2 1 BASFAKTA 11 Planeringssituation 11.1 Generalplan eller motsvarande (karta 1) För planområdet finns två antagna delgeneralplaner: 1. Delgeneralplan för Möckelö och en del av Sviby. Delgeneralplanen är godkänd av kommunfullmäktige den 15 september 1998 och fastställd av landskapsregeringen den 7 september 2004 samt fastställd efter rättelse av landskapsregeringen den 1 mars Ändring av Möckelö delgeneralplan. Delgeneralplanen är godkänd av kommunfullmäktige den 20 oktober 2009, 74, beslutet har vunnit laga kraft den 30 mars Karta 1: Utdrag ur från gällande delgeneralplaner. Detaljplaneområdet är markerat med gult. Teckenförklaringar och delgeneralplanbestämmelser

3 I delgeneralplanen visas detaljplaneområdet som område för service och administration (AK), område för icke miljöstörande industri (FS), parkområde (P) och område för närrekreation (PN) samt skyddsgrönområde (EP). Område för icke miljöstörande industri (FS) innehåller även med ändamålet sammanhängande områden för utomhuslagring, trafikleder, skyddszoner, områden för samhällsteknisk försörjning samt andra utrymmen, som betjänar områdets huvudsakliga verksamheter, såsom kontors- och terminalområden. Parkområde (P) omfattar både områden, som utvecklas som skyddszoner och områden, som planteras och vårdas i parkartat skick. När det gäller område för närrekreation (PN) föreskrivs att trädbeståndet, som avgränsar vattenområde, inte får avlägsnas helt och att täktverksamhet, fyllning och kalavverkning är förbjudet. För landskapsvården nödvändiga åtgärder är tillåtna. Skyddsområdet (EP) bildar en skyddszon mot trafikled eller industri-/lagerområde. Träd och buskage i området ska bevaras och vid behov planteras nya. Längs med Hammarlandsvägen som är regional väg, finns område visat för gång- och cykelväg och även befintliga ledningar, huvudvatten- och huvudavloppsledningar. I planen östra gräns visas en elledning, 10 kv. Följande allmänna bestämmelser gäller för området: Vid planering och utbyggnad bör man särskilt beakta anpassande av nybyggnation till omgivande bebyggelse och landskap med hänseende av placering, skala, takmaterial samt färger. På områden som inte är detaljplanerade ska byggnadsordningens bestämmelser iakttas Detaljplan Följande fastställda detaljplaner finns på området: - Detaljplan för kvarter samt park-, väg- och trafikområden. Detaljplanen är antagen av kommunfullmäktige den 19 september 2000, 86 och planen har vunnit laga kraft den 24 oktober Detaljplaneändring för kvarteren och väg-, trafik- och parkområden. Planen är antagen av kommunfullmäktige den 11 december 2007, Detaljplaneändring för kvarteret 4209 samt parkområde. Detaljplanen är antagen av kommunfullmäktige den 26 oktober 2010, 74, planen vann laga kraft den 27 november Detaljplaneändring för kvarter Detaljplanen är antagen av kommunfullmäktige den 6 november Byggnadsordning I kommunens byggnadsordning, som trädde i kraft , 53, finns inga specialbestämmelser som berör planområdet Fastighetsregister och tomtindelning Inom planområdet ligger fastigheterna Möckelö norra 10:1, Blombergs 10:22, Södergård-Rosenholm 4:84, Mariehamn-Berghamn 895:0:1, HV1-Sviby skola 895:1:214 och Möckelövägen (HV1)-Trouville 895:1:216. Fastighet 10:22 är bebyggd Byggnadsförbud På området råder inte byggnads- och åtgärdsförbud.

4 11.6 Beslut, planer - Kommunstyrelsens beslutade den , 206, att godkänna anhållan om detaljplaneändring av separat gång- och cykelväg. Kommunstyrelsen beslutade vidare att Jomala kommun åtar sig stå för planläggningskostnaderna eftersom ändringarna är av vikt för Jomala kommuns utveckling i närområdet. Kommunens planläggare får i uppdrag att utföra detaljplaneändringen och uppdraget ska prioriteras Baskarta Baskartan är uppgjord av lantmäteriverket Råelement och terrängdata är uppdaterat med uppgifter från lantmäteriet i januari Markägande Planområdet ägs av kommunen, företag och av landskapet. 13 Befolkning och arbetsplatser Inom detaljplaneområdet finns en bebyggd tomt där det finns arbetsplatser. 14 Bebyggd omgivning Planområdet gränsar i norr och nordväst mot bebyggelse för handel, förvaltning och service. Mot öster gränsar planområdet parkområde. I sydöst gränsar området till bostadsområde för egnahemsbebyggelse. Sydväst om planområdet finns det byggnader för småindustri- och affärsbyggnader 15 Särdrag och skyddsobjekt Området är delgeneralplanerat. I delgeneralplanerna visas inga områden eller objekt som är skyddade eller skyddsvärda. 16 Störande faktorer Störande faktorer inom området är buller från huvudvägen. Andra störande faktorer i planområdets närhet har inte konstaterats.

5 2. DETALJPLAN OCH DESS MOTIVERING Den totala markanvändningen för planområdet är följande: Areal andel av hela (ha) planområdet (%) detaljplan ny detaljplan detaljplan ny detaljplan Oplanerat område 0, Parkområden (PN, P) 2,38 2, Område för handel, förvaltning och service (HF) 0,73 0, Trafikområde (TG) 1,61 2, Gatuområde 0,06 0, ,86 4, För hela planområdet gäller följande allmänna bestämmelser: 1. Strategi för dagvattenhantering i Jomala kommun, antagen av kommunstyrelsen den 10 maj 2010 ( 164), ska tillämpas. Bilplatsbestämmelser för planområdet är enligt följande: För HF-områden ska det på varje tomt reserveras minst 1 bilplats/30 m 2 bebyggd våningsyta. Kvartersområde för handel, förvaltning och service (HF) HF-området är ca 2 ha vilket motsvarar ca 15 % av hela planområdet. I planen är tomt 1 i kvarter 4209 planerad för handel, förvaltning och service. Byggnaderna får uppföras i högst två våningar och exploateringstalet är e=0,4 vilket motsvarar drygt 2900 m 2 våningsyta. I anslutning till affärs- och kontorsbyggnader får en så kallad övernattningslägenhet byggas. Bostadens våningsyta får vara högst 80 m 2. Fasad- och takfotslinjer som är längre än 30 m ska brytas på minst en punkt genom indragning eller förskjutning med minst 2 m. Alternativt genom utbyggnad av yttre trapphus eller burspråk, vars fasadliv i sin helhet överstiger minst 60 cm över takfotslinjen. Byggnaderna ska ha sadeltak. Taklutningen ska vara 1:5 1:3 (11º-18º). Brantare lutning och pulpettak får användas i mindre takpartier och av arkitektoniska skäl. Byggnaderna på området ska bilda en arkitektoniskt harmonisk och vacker helhet. Av byggnadens väggyta, fönster borträknade, ska minst 70 % bestå av antingen betong eller rappat stenmaterial, fasadglas eller slät fasadplåt. Andra material så som trä får användas som kompletterande material. Utomhuslagring är inte tillåten. Bilplatsområden som är större än 35x20 m ska delas i mindre fält med buskar och träd. På de visade planterade områdena ska minst ett träd/40 m 2 planteras eller bevaras. På området får företagets reklamtorn placeras. Tomtinfartens bredd får vara högst 6 m. Byggnadernas avstånd från tomtgräns ska vara minst 4 m om detaljplankartan inte visar annat. I samband med detaljplaneändringen justeras kvartersgränsen, i väster, mot trafikområde så att den överensstämmer med fastighetsgränsen. I kvartersområdets sydvästra hörn minskar kvartersområdet till förmån för trafikområdet.

6 Parkområde (PN och P) Parkområde som ska bevaras i naturligt tillstånd (PN) Som parkområde visas ett område, på södra planhalvan, som ligger vid Möckelövägens västra sida. Parkområdet, som ska bevaras i naturligt tillstånd, är totalt ca 0,16 ha vilket motsvarar ca 3,3 % av hela planområdet. Området ska vårdas så att det bildar en tätskyddszon mellan olika markanvändningar. Parkområde som ska iordningställas och underhållas (P) Längs med Hammarlansvägens båda sidor har planerats som parkområde som ska iordningställas och underhållas. Slänterna ska planteras med låga bergtallar eller annan jämförbar växt. Genom parkområdet, på södra sidan av Hammarlandsvägen, finns område reserverat för gång- och cykeltrafik. P-området är totalt ca 1,85 ha vilket motsvara ca 38,1 % av hela planområdet. Trafikområde (TG) Trafikområdet förstoras i o m detaljplanen från att ha varit ca 1,61 ha till ca 2,09 ha, vilket motsvara 33 respektive 43 % av hela planområdets areal. Området förstoras så att det finns möjlighet att bygga gång- och cykelväg inom delar av området och så att det är möjligt att bygga en planskild korsning, tunnel, för lättrafiken. Längs med Flygfältsvägens och Möckelövägens östra sida, mellan huvudväg och gcväg, ska en trädrad planteras. Träden ska vara av arten lind eller lönn. I samband med detaljplaneändringen justeras gränserna mellan park- och trafikområde så att de överensstämmer med fastighetsgränserna. Gatuområde I samband med detaljplaneändringen minskar gatuområdet till förmån för trafikområde (TG), differensen är ca 0,03 ha. Inga nya gator planeras. Kommunalteknik och ledningar Detaljplanerade områden ska anslutas till kommunalt vatten- och avloppsnät. Till planområdet finns el, telefon, vatten- och avloppsledning. På Hammarlandsvägens norra sida finns huvudavlopps- och huvudvattenledningar som går till/från västra Åland. Kommunaltekniken planeras av exploatören i samarbete med kommunen och ritningarna ska godkännas av kommunen. En ev. flyttning av befintliga ledningar ska ske i samarbete med ledningsägarna. 3. GENOMFÖRANDE Detaljplanen har gjorts på initiativ av Ålands landskapsregering, ägare till trafikområdet. Kommunstyrelsen beslöt att godkänna anhållan om detaljplaneändring för byggande av gång- och cykelväg. Fastighetsägarna ansvarar för genomförandet av planen. Nya gång- och cykelvägar inklusive tunnlar utarbetas och förverkligas av Ålands landskapsregering. En ev. flyttning av befintliga ledningar ska ske i samarbete med ledningsägarna. De markanvändningsavtal som det avtalas om ska godkännas av kommunstyrelsen innan detaljplanen antas.

7 4. KONSEKVENSER När förverkligande av detaljplanen är genomförd i sin helhet kommer trafiksäkerheten i området att öka. Två tunnlar under trafikområde leder lättrafiken dels väster-/österut och dels norr-/söderut. All lättrafik styrs därmed bort från huvudleden för fordonstrafik. Konsekvenserna av ny bebyggelse på området kan anses vara ringa eftersom kvarter 4209 är bebyggt. Konsekvenserna för befintlig bebyggelse kring planområdet kan i förverkligande skedet vara störande. Parkområdena i området minskar och därmed minskar växtligheten. Parkområden som ska bevaras i naturligt tillstånd, på södra sidan om Hammarlandsvägen, ändras till parkområden som ska iordningställas och underhållas vilket ändrar vegetationen till mera buskbetonade planteringar främst på gång- och cykelbanans slänter. Rev. den 21 juni Jomala den 17 mars Åsa Mattsson planläggare

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 2 OCH 3 I KVARTER SAMT PARKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY.

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 2 OCH 3 I KVARTER SAMT PARKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY. JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY MÖCKELÖ STRAND BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 2 OCH 3 I KVARTER 42026 SAMT PARKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 8 augusti

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR DEL AV KVARTER 4205 SAMT DEL AV PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY (420).

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR DEL AV KVARTER 4205 SAMT DEL AV PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY (420). JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING FÖR DEL AV KVARTER 4205 SAMT DEL AV PARK- OCH TRAFIKOMRÅDE I MÖCKELÖ BY (420). Beskrivningen avser detaljplankartan som är daterad 15 augusti

Läs mer

JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY

JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY 1 JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY DETALJPLANÄNDRING FÖR TOMT 1 I KVARTER 4206 PLANBESKRIVNING Genom detaljplanändringen delas tomten, gatuområde införlivas till tomtområde och exploateringstalet förhöjs. Detaljplanändringen

Läs mer

TECKENFÖRKLARINGAR OCH DETALJPLANEBESTÄMMELSER Z Z Z Z Z Z Z Z :895:0: Jomala. Mariehamn 11:2 BYNUMMER. KVARTERSNUMMER.

TECKENFÖRKLARINGAR OCH DETALJPLANEBESTÄMMELSER Z Z Z Z Z Z Z Z :895:0: Jomala. Mariehamn 11:2 BYNUMMER. KVARTERSNUMMER. 39 38 478070060003 47807006000 478070060001 47870000056 39 38 478070060003 47807006000 478070060001 / 4780700004 47870000056 DETALJPLAN SOM UPPHÄVS NY DETALJPLAN 4 38 Havsörnsvägen Jomala 46 46 SVIBY 6:6

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 16 mars 2018.

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 16 mars 2018. 1 JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 16 mars 2018. Områdesbestämning: Detaljplaneneändringen omfattar kvarteren 4245 och 4246 samt

Läs mer

JOMALA KOMMUN ÄNDRING AV DELGENERALPLANEN FÖR CENTRALOMRÅDET

JOMALA KOMMUN ÄNDRING AV DELGENERALPLANEN FÖR CENTRALOMRÅDET JOMALA KOMMUN ÄNDRING AV DELGENERALPLANEN FÖR CENTRALOMRÅDET BESKRIVNINGEN AVSER PLANFÖRSLAGET SOM ÄR DATERAT DEN 15 MARS 2018. Ortofoto från lantmäteriverkets fastighetsdatatjänst (FDS), mars 2018. 1.

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 25 februari 2019.

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 25 februari 2019. 1 JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 25 februari 2019. Områdesbestämning: Detaljplaneneändring för del av kvarteret 4363 och lantbruksområde.

Läs mer

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0711 Byggnadstekniska nämnden

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0711 Byggnadstekniska nämnden o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Plats: telefonsammaträde Tid: fredag den 22 juli 2011 kl. 12.00 13.00 Nr Ärende 087 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 088 Val av protokolljusterare

Läs mer

~ 1 ~ HAMMARLANDS KOMMUN PRÄSTGÅRDEN, OMRÅDET STORÄNG PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING.

~ 1 ~ HAMMARLANDS KOMMUN PRÄSTGÅRDEN, OMRÅDET STORÄNG PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING. HAMMARLANDS KOMMUN PRÄSTGÅRDEN, OMRÅDET STORÄNG PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLANÄNDRING. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 18 januari 2018. Genom detaljplanändringen möjliggörs en

Läs mer

Planbeskrivning över utvidgad och ändrad detaljplan för kvarter 5 i Kattby.

Planbeskrivning över utvidgad och ändrad detaljplan för kvarter 5 i Kattby. HAMMARLANDS KOMMUN Planbeskrivning över utvidgad och ändrad detaljplan för kvarter 5 i Kattby. 0. OMRÅDE OCH LÄGE. Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar Kvarter 5 i Kattby och en utvidgning västerut.

Läs mer

JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN KALMARNÄS II

JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN KALMARNÄS II 1 JOMALA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN KALMARNÄS II Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 12 augusti 2010, reviderad 3 september 2013, reviderad 11 februari 2014 och reviderad enligt

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING FÖR TOMT 2 I KVARTER Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 26 oktober 2017.

BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING FÖR TOMT 2 I KVARTER Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 26 oktober 2017. JOMALA KOMMUN DALKARBY BY BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING FÖR TOMT 2 I KVARTER 4055. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 26 oktober 2017. Områdesbestämning: Detaljplaneändring

Läs mer

TOSARBY BY, SUND BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR SLOTTSUND 1:19 I TOSARBY BY.

TOSARBY BY, SUND BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR SLOTTSUND 1:19 I TOSARBY BY. SLOTTSUND TOSARBY BY, SUND BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN FÖR SLOTTSUND 1:19 I TOSARBY BY. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 13 januari 2016. Områdesbeskrivning: Detaljplan för Slottsund

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 05 november 2015. Björkebo I

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 05 november 2015. Björkebo I HAMMARLANDS KOMMUN FREBBENBY, OMRÅDET BJÖRKLIDEN PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 05 november 2015. Björkebo I Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekarta som är daterad den 1 juni 2010, reviderad den 2 september 2010.

Beskrivningen avser detaljplanekarta som är daterad den 1 juni 2010, reviderad den 2 september 2010. JOMALA KOMMUN MÖCKELÖ BY Planbeskrivning över detaljplan. Beskrivningen avser detaljplanekarta som är daterad den 1 juni 2010, reviderad den 2 september 2010. Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar en

Läs mer

DETALJPLANEBESTÄMMELSER Dokument nr: A

DETALJPLANEBESTÄMMELSER Dokument nr: A DETALJPLANEBESTÄMMELSER Dokument nr: A-01.5-100 Degerby Detaljplan Degerby 406 Föglö FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 19.09.2013 Upprättad av: SAT arkitekter AB på uppdrag av Föglö Kommun. Handläggare:

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 24 september 2014.

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 24 september 2014. GETA KOMMUN BESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 24 september 2014. Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar fastigheterna 2:90, 2:144 och 2:149 i Dånö by.

Läs mer

~ 1 ~ KUMLINGE KOMMUN KUMLINGE BY PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 27 maj 2019

~ 1 ~ KUMLINGE KOMMUN KUMLINGE BY PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 27 maj 2019 KUMLINGE KOMMUN KUMLINGE BY PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 27 maj 2019 Områdesbestämning: Detaljplanändring omfattar en del av fastighet Talltorp

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G sid1 (3) Ängelholms kommun B 308 Detaljplan för KV SAMSKOLAN M M i Ängelholms stad P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av: - Plankarta med bestämmelser -

Läs mer

180 Smedsby Kvarter 281

180 Smedsby Kvarter 281 180 Smedsby Kvarter 281 Ändring av detaljplan i kvarter 281 samt till kvarteret angränsande vägoch rekreationsområde. Planläggningsavdelningen 16.5.2013 Planen godkänd av samhällsbyggnadsnämnden _..201_

Läs mer

Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden

Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden 1 Detaljplan 429 BESKRIVNING AV DETALJPLAN 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter HAIKO, LASARETTET Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden

Läs mer

FÖR ÅLAND GEMENSAMMA PLANBETECKNINGAR GENERALPLAN. beteckning textförklaring tidigare förklaring. Våningshusdominerat bostadsområde.

FÖR ÅLAND GEMENSAMMA PLANBETECKNINGAR GENERALPLAN. beteckning textförklaring tidigare förklaring. Våningshusdominerat bostadsområde. FÖR ÅLAND GEMENSAMMA PLANBETECKNINGAR GENERALPLAN kod färg/ utseende beteckning textförklaring tidigare förklaring 1 A Område för offentlig service och förvaltning. (A=allmän) 2 HF Område för handel, förvaltning

Läs mer

BESKRIVNING AV DETALJPLANEÄNDRING TOMT 14 I KVARTER 1, EN DEL AV KEMIRAVÄGEN OCH EN DEL AV OUTOKUMPUVÄGEN I STADSDEL 43

BESKRIVNING AV DETALJPLANEÄNDRING TOMT 14 I KVARTER 1, EN DEL AV KEMIRAVÄGEN OCH EN DEL AV OUTOKUMPUVÄGEN I STADSDEL 43 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER BESKRIVNING AV DETALJPLANEÄNDRING TOMT 14 I KVARTER 1, EN DEL AV KEMIRAVÄGEN OCH EN DEL AV OUTOKUMPUVÄGEN I STADSDEL 43 PLANOMRÅDE 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER

Läs mer

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen Karperö Holmhagen-Svedjeback

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen Karperö Holmhagen-Svedjeback S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 26.5.2017 Karperö Holmhagen-Svedjeback S i d a 1 Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt 63 i markanvändnings-

Läs mer

HAIKOBRANTEN Stadsdelen 33 En del av kvarteret 3527, kvarteren 3541-3551 och 3553 samt gatuoch parkområdena

HAIKOBRANTEN Stadsdelen 33 En del av kvarteret 3527, kvarteren 3541-3551 och 3553 samt gatuoch parkområdena 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter BORGÅ, HAIKO HAIKOBRANTEN Stadsdelen 33 En del av kvarteret 3527, kvarteren 3541-3551 och 3553 samt gatuoch parkområdena Detaljplan för

Läs mer

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen TOBY Ändring av detaljplan Tuovilan koulu

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen TOBY Ändring av detaljplan Tuovilan koulu S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 12.9.2016 TOBY Ändring av detaljplan Tuovilan koulu S i d a 1 Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 30 november 2015

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 30 november 2015 HAMMARLANDS KOMMUN SKARPNÅTÖ PLANBESKRIVNING ÖVER DETALJPLAN. Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 30 november 2015 Områdesbestämning: Detaljplanen omfattar en del av fastighet Mösund

Läs mer

Gestaltningsprogram för Karlskronaviken Bilaga till detaljplan för Karlskronaviken, plan nr 80-47

Gestaltningsprogram för Karlskronaviken Bilaga till detaljplan för Karlskronaviken, plan nr 80-47 SALEMS KOMMUN GESTALTNINGSPROGRAM Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen 15-02-23 rev 15-04-15 Dnr Bom 1997/300 Plan- och exploateringsenheten Conny Olsson 1 Gestaltningsprogram för Karlskronaviken Bilaga

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande Samrådshandling 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2011-12-13 Samrådshandling 2 HANDLINGAR

Läs mer

Ändring av Kyrkoby detaljplan, lättrafikled på Sandåkers. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Kyrkoby detaljplan, lättrafikled på Sandåkers. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Kyrkoby detaljplan, lättrafikled på Sandåkers Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599406201611 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR...

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE Karleby stads planläggningstjänster har utarbetat detta program för

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 20.4.2017, kompletterat 16.8.2017 SMEDSBY, kvarter 601 Ändring av detaljplan Avsikten med ett program för deltagande och bedömning

Läs mer

JOMALA KOMMUN Samrådsredogörelse 1. Samrådsmöte 19 november 2013, protokoll. 1.1 Anmärkningar inlämnade till samrådet av Johanna Backman.

JOMALA KOMMUN Samrådsredogörelse 1. Samrådsmöte 19 november 2013, protokoll. 1.1 Anmärkningar inlämnade till samrådet av Johanna Backman. JOMALA KOMMUN Samrådsredogörelse avseende inkomna synpunkter angående förslag till detaljplan Kalmarnäs II, för del av fastigheterna 4:63, 4:73 och 4:74 i Vesterkalmare by, daterad den 12 augusti 2010,

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Esbo stad Protokoll 75. Fullmäktige Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 75. Fullmäktige Sida 1 / 1 Fullmäktige 09.06.2014 Sida 1 / 1 6270/10.02.03/2011 Stadsplaneringsnämnden 186 26.11.2013 Stadsplaneringsnämnden 44 23.4.2014 Stadsstyrelsen 144 12.5.2014 75 Godkännande av ändring av detaljplanen Mattby

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning Plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Rockebro 8:9 och del av Rockebro 8:2 i Sommens samhälle Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 244/12

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING/ LINNUSPERÄ

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING/ LINNUSPERÄ KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING/ LINNUSPERÄ Initiativtagare är Karleby stad. Staden har köpt ett åkerområde i Linnusperä

Läs mer

SMÅHUSOMRÅDET I HANGAS, SÖDRA DELEN

SMÅHUSOMRÅDET I HANGAS, SÖDRA DELEN Bilaga till kvartersplanen Byggsättsanvisningar SMÅHUSOMRÅDET I HANGAS, SÖDRA DELEN GULLRISVÄGEN, RENFANEVÄGEN OCH VÄNDEROTSVÄGEN Kvarter 26 34 i stadsdel 251. 14.10.2016 uppdaterad 1.9.2017 INNEHÅLL 1.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLANEN SOM BERÖR KVARTER 130, 132, 134 OCH 135 I NÄSBY BY

ÄNDRING AV DETALJPLANEN SOM BERÖR KVARTER 130, 132, 134 OCH 135 I NÄSBY BY ÄNDRING AV DETALJPLANEN SOM BERÖR KVARTER 130, 132, 134 OCH 135 I NÄSBY BY Planbeskrivning 2 Innehåll 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 Identifikationsuppgifter... 4 1.2 Planområdets läge...

Läs mer

Bilaga D PLANBESKRIVNING STPLNR 1066 MARIEHAMNS STAD

Bilaga D PLANBESKRIVNING STPLNR 1066 MARIEHAMNS STAD Bilaga D PLANSKRIVNING STPLNR MARIEHAMNS STAD Förslag till ändring av stadsplanen och tomtindelningen för Sviby by, lägenheten Rnr : samt tomtindelning för stadsdelen Klinten, kvarter, tomterna av den..

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: Ks: PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: Ks: PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-06-04 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: 10-10059.214 Ks: 10-509 PLANBESKRIVNING Röd markering

Läs mer

KORSHOLMS KOMMUN ÄNDRING AV STRANDDETALJPLAN PÅ HEMLANDSSKATAN KVARTER 6 OCH REKREATIONSOMRÅDEN. Planebeskrivning

KORSHOLMS KOMMUN ÄNDRING AV STRANDDETALJPLAN PÅ HEMLANDSSKATAN KVARTER 6 OCH REKREATIONSOMRÅDEN. Planebeskrivning KORSHOLMS KOMMUN ÄNDRING AV STRANDDETALJPLAN PÅ HEMLANDSSKATAN KVARTER 6 OCH REKREATIONSOMRÅDEN Planebeskrivning 9.1.2018 Hemlandsskatan INNEHÅLLSFÖTECKNING 1 Grund- och identifikationsuppgifter... 1 1.1

Läs mer

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan, kvarter

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan, kvarter P r o g r a m f ö r d e l t a g a n d e o c h b e d ö m n i n g, k v a r t e r 6 6 1-665 S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 11.12.2015 Uppdaterat 3.5.2016

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Utöver planbeskrivningen finns följande planhandlingar:

Läs mer

VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE, DETALJPLANÄNDRING OCH UTVIDGNING FÖR KVARTER 1.

VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE, DETALJPLANÄNDRING OCH UTVIDGNING FÖR KVARTER 1. VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE Planbeskrivning Planläggningsavdelningen 23.5.2013 Planen godkänd av kommunfullmäktige XX.XX.2013 XX VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE, DETALJPLANÄNDRING OCH UTVIDGNING FÖR KVARTER 1. VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE,

Läs mer

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 16 augusti 2005 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Enkelt planförfarande Kartan visar

Läs mer

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl.

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. Datum 01-0- Ert datum Beteckning 01.6 Er beteckning PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Utlåtande Fastighetsförteckning Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. i Klippans kommun, Skåne

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Dnr 0716/09. Antagandehandling Upphävande av byggnadsplan Dyrtorp 1:1 m.fl Stenungsund

PLANBESKRIVNING. Dnr 0716/09. Antagandehandling Upphävande av byggnadsplan Dyrtorp 1:1 m.fl Stenungsund Dnr 0716/09 Antagandehandling 2010-04-28 PLANBESKRIVNING Upphävande av byggnadsplan Dyrtorp 1:1 m.fl Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer

BÖLE Sveden, ändring av detaljplan för kvarter 42

BÖLE Sveden, ändring av detaljplan för kvarter 42 S i d a 1 Bilaga 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 2.9.2013 Uppdaterat 16.11.2015 BÖLE Sveden, ändring av detaljplan för kvarter 42 S i d a 1 Avsikten med ett program

Läs mer

FÖR ÅLAND GEMENSAMMA PLANBETECKNINGAR BYGGNADSPLAN OCH STADSPLAN. bostäder. (tidigare: för affärs- och bostadsvåningshus)

FÖR ÅLAND GEMENSAMMA PLANBETECKNINGAR BYGGNADSPLAN OCH STADSPLAN. bostäder. (tidigare: för affärs- och bostadsvåningshus) FÖR ÅLAND GEMENSAMMA PLANBETECKNINGAR BYGGNADSPLAN OCH STADSPLAN kod färg/ utseende beteckning textförklaring tidigare förklaring 1 A Kvartersområde för allmän byggnad. (A=allmän) 2 AF Kvartersområde för

Läs mer

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER Handläggare Direkttelefon Vår beteckning Er beteckning Anna Steinwandt 0455-06 PLAN 09/ 05-0-6 Datum Detaljplan för GÄNGLETORP 5:0 M FL., KARLSKRONA KOMMUN, BLEKINGE LÄN Granskningshandling 05-0-6 KONSEKVENSER

Läs mer

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Planområdet Enkelt planförfarande 2010-04-09, just 2010-05-12 Diarienummer: MBN 0235/09 PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 21.2.2018, kompletterat 20.4.2018 FÅGELBERGETS FÖRETAGSCENTER Ändring av detaljplan för del av kvarter 2 med tillhörande väg- och

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Stadsfullmäktige 76 10.06.2015. Stadsplaneringsnämnden 18.11.2014 179

Stadsfullmäktige 76 10.06.2015. Stadsplaneringsnämnden 18.11.2014 179 Stadsfullmäktige 76 10.06.2015 L35 Gränsbevakningsgatan, stadsdel 2 Ahtsalmi, ändring av detaljplanen och tomtfördelningen för en del av kvarter 224 samt rekreations-, parkerings- och gatuområde Stadsplaneringsnämnden

Läs mer

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning?

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning? GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 29.4.2011, uppdaterat 26.3.2012 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är ett program för deltagande och bedömning?

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Tomt 3 i kvarteret 3206 och kvarteren samt gatu-, rekreations- och specialområden

Tomt 3 i kvarteret 3206 och kvarteren samt gatu-, rekreations- och specialområden PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING BILAGA _ BORGÅ Ölstens norra STADSDELEN 31 Tomt 3 i kvarteret 3206 och kvarteren 3218 3221 samt gatu-, rekreations- och specialområden Ändringen av detaljplanen gäller

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 4.9.2014 VIKBY, ÄNDRNING AV DETALJPLAN FÖR KVARTER 7 PÅ VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE PDB, Detaljplanändring Kv 7, Vikby företagsområde ~

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Detaljplan nr 1087 KORSNÄSTÅGETS CENTRUM Detaljplane- och tomtindelningsändring PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vasa stads planläggning 25.1.2019 Planeringsobjekt Detaljplanen berör 29 stad8sdelens

Läs mer

VIKBY ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KVARTER 4,7 och 12 PÅ VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE.

VIKBY ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KVARTER 4,7 och 12 PÅ VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE. VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE Planbeskrivning Planläggningsavdelningen 3.2.2017, 23.2.2017 Planen godkänd av kommunfullmäktige XX.XX.2017 XX VIKBY ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KVARTER 4,7 och 12 PÅ VIKBY FÖRETAGSOMRÅDE.

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan P r o g r a m f ö r d e l t a g a n d e o c h b e d ö m n i n g, G ä d d a o m r å d e t i S m e d s b y S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 11.12.2015 SMEDSBY,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antaget förslag Dnr 2005.248.214 PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Detaljplan för Del av Örnen 7 i Klippans kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-04-21 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Planeringstyp: Detaljplan, ändring av detaljplan och tomtindelning Planens namn: Daghemmet vid Nyskogsvägen Planens nummer: 1090

Planeringstyp: Detaljplan, ändring av detaljplan och tomtindelning Planens namn: Daghemmet vid Nyskogsvägen Planens nummer: 1090 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1. Idenfikationsuppgifter Kommun: 905 Vasa Stadsdel: 31. Fastighet: 905-402-17-2 Planeringstyp: Detaljplan, ändring av detaljplan och tomtindelning Planens namn: Daghemmet

Läs mer

Ändring av Bennäs detaljplan, kvarter 13. Planbeskrivning Plankod:

Ändring av Bennäs detaljplan, kvarter 13. Planbeskrivning Plankod: Ändring av Bennäs detaljplan, kvarter 13 Planbeskrivning Plankod: 599401201609 Innehållsförteckning: 2 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 3 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 3 1.2 PLANOMRÅDETS LÄGE...

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Planområde Antagen av byggnadsnämnden 2010-10-21 Laga kraft

Läs mer

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 7 oktober 2015, reviderad enligt kommunstyrelsens beslut 207, 19 oktober 2015.

Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 7 oktober 2015, reviderad enligt kommunstyrelsens beslut 207, 19 oktober 2015. 1 JOMALA KOMMUN/NORRA KALMARNÄS BESKRIVNING ÖVER DETALJPLANEÄNDRING Beskrivningen avser detaljplanekartan som är daterad den 7 oktober 2015, reviderad enligt kommunstyrelsens beslut 207, 19 oktober 2015.

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599406201611 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER

Läs mer

Bilaga 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat BÖLE, HEMSKOG 1

Bilaga 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat BÖLE, HEMSKOG 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 8.8.2013, justerat 28.2.2014 BÖLE, HEMSKOG 1 Sida 1 Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt 63 i markanvändnings-

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-02-15 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

GERBY V BYGGANVISNINGAR

GERBY V BYGGANVISNINGAR GERBY V BYGGANVISNINGAR Janina Lepistö Planläggningen Vasa stad 2012 BYGGANVISNINGAR FÖR OMRÅDET GERBY V I VASA UTARBETADE AV Planläggningsarkitekt Janina Lepistö ENLIGT MARKANVÄNDNINGS- OCH BYGGLAGEN

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd

Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd Del av Näsby 4:1469 samt del av Basilikan 1

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av kvarteret Åkerskogen och kvarteret Karestäppan inom Mjälga i Borlänge kommun, Dalarnas län SAMRÅDSHANDLING

Planbeskrivning. Detaljplan för del av kvarteret Åkerskogen och kvarteret Karestäppan inom Mjälga i Borlänge kommun, Dalarnas län SAMRÅDSHANDLING Diarienummer: Plannummer: 2015/36378 440 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av kvarteret Åkerskogen och kvarteret Karestäppan inom Mjälga i Borlänge kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2015 Normalt

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Frågor och svar om Svinö holme

Frågor och svar om Svinö holme Stadsarkitektkansliet 1/5 23.06.2015 Frågor och svar om Svinö holme På stadsfullmäktiges uppdrag har stadsarkitektkansliet tagit fram tre alternativa skisser gällande markanvändning för Svinö holme. En

Läs mer

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län Rektangel markerar planområdets läge PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN BESKRIVNING

SOLLENTUNA KOMMUN BESKRIVNING /dl-ci'tl-l- f AKTBILAGA 9.87.33/ SOLLENTUNA KOMMUN BESKRIVNING 1987-01-27 U Hedetröm, tel 08-92 114 78,al/14 1(5) Drir 1986.220 W87-O8-1 8 64 48. D-082-09, område vid Steglitsvägen, förslag till stadsplan

Läs mer

FASTIGHETERNA OCH , ANSÖKAN OM UNDANTAG, ASUNTO OY PORVOON ANKKALINNA, TARKMANSVÄGEN (MAJBERGET)

FASTIGHETERNA OCH , ANSÖKAN OM UNDANTAG, ASUNTO OY PORVOON ANKKALINNA, TARKMANSVÄGEN (MAJBERGET) FASTIGHETERNA 638-13-6009-1 OCH 638-13-6009-2, ANSÖKAN OM UNDANTAG, ASUNTO OY PORVOON ANKKALINNA, TARKMANSVÄGEN 11 13 (MAJBERGET) StUN 219 Beredning och tilläggsuppgifter: planläggningstekniker Kjell Magnusson,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer