.gmk.de www HUSBILAR 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ".gmk.de www www.forsbergsfritidscenter.se HUSBILAR 2010"

Transkript

1 på väg hemma HUSBILAR 2010

2 2 Äkta handarbete Made in Germany För husbilskännare är det sedan länge ett faktum: Märket FRANKIA står för banbrytande uppfinningar och nyheter inom husbilsbyggandet. Många nyheter, som har förändrat husbilsbranschen helt och hållet, har sitt ursprung i idésmedjan från FRANKIA. Detta eftersom FRANKIA ständigt är på jakt efter innovationer, som gör semestern i husbilen ännu mer bekväm och angenäm. Ibland är dessa bara små förbättringar, men ofta även revolutionära nyheter. FRANKIA var till I april 2008 invigdes den nya, rymliga tillverkningshallen officiellt med anledning framtida kundmöten hos FRANKIA. 780 entusiastiska FRANKIA-kunder såväl som talrika affärspartner har blivit övertygade av den moderna tillverkningsanläggningen i staden Marktschorgast i bayerska Oberfranken. Kvalitet made in Germany. Det är det som FRANKIA satsar på i kundernas intresse över hela Europa.

3 3 exempel en av de första tillverkarna som byggde sina husbilar vinterbonade med uppvärmda dubbelgolv, och detta redan för 15 år sedan. Även det förvandlingsbara tvätt- / duschrummet, som görs om efter behov, är en idé från FRANKIA. Det ger dig en hittills aldrig upplevd känsla av ett rymligt badrum i husbilen. Upptäck även du alla specialiteter hos FRANKIAs husbilar! Hjärtligt välkommen till FRANKIA! Precis utanför Kundcentrat väntar en uppställningsplats för husbilar med möjlighet till att både fylla och tömma tankarna för våra FRANKIAkunder.

4 4 FRANKIA-patent * Dubbel Thetford toalettkassett Nedsänkbar TV-Hylla med svängarm Bordet skjutbart fram till förarhytten Central försörjnings- och avfallshantering Tack vare den dubbla toalettkapaciteten kan Vid behov kan TV-facket enkelt sänkas ner till Hur lätt som helst kan bordet skjutas in till Enkelt och praktiskt: kompakt i en lucka man vara längre oberoende från försörjnings- en bekväm höjd och TV. förarhytten och därigenom skapas ännu mer befinner sig färskvatten- och gråvattentöm- och avfallsstationer. plats i bodelen. ningar, såväl som elförsörjningen. *Detta avser Patent & Mönsterskydd

5 5 Förvandlingsbart tvättrum Handfatslift Duo-bädd i alkovfordonen och de integrer- Ryggdynsslift (i FF2) Revolutionen inom husbilsbadrum: Med bara Genom den här uppfinningen kan handfatet ade husbilarna När man ska lägga sig skjuts ryggdynorna i ett enkelt handgrepp kan man genom att installeras ovanför toaletten och spara plats. På enorma två gånger två meter kan man på den mysiga rundsittgruppen iväg uppåt och vrida tvättrumsväggen förvandla två åtskil- Detta möjliggör helt nya planlösningar och den här höj- och sänkbara sängen sova på sängen är färdig. da toalett- och duschrum till ett riktigt stort formgivningsmöjligheter, även på de mindre längden eller tvären. badrum. karosslängderna.

6 6

7 7 Husbilen för två! FRANKIA FÖR TVÅ *Vikterna är angivna med cirkamått. Avvikelser på +/- 5 % är tillåtna och kan förekomma. I tjänstevikten ingår, enligt EN1646-2: bilen i standardutförande eller standardvariant, inkl. förare (75 kg), full bränsletank, 100% fylld färskvattentank (50 liter) och gasolförråd. Den angivna lastförmågan är relaterad till den angivna tjänstevikten. Nyheten 2010: Med FF2 uppfyller FRANKIA ännu en gång precis vad många husbilsresenärer önskar sig. FF2 är en lätthanterlig, lättmanövrerad bil med endast 3,5 t totalvikt. Trots denna låga vikt har den här nya snabba FRANKIAbilen en häpnadsväckande lastförmåga på ca 500 kg*. Sin verkliga storhet visar FF2 i bodelen. Den generösa rundsittgruppen i den bakre delen kan mycket enkelt förvandlas till två bekväma Enkelsängar. Egentligen självklart hos FRANKIA även den här modellen förfogar över ett topputrustat kök och ett badrum med separat duschkabin. T FF2 Med FF2 har vi äntligen hittat den perfekta husbilen för oss. Den är lätthanterlig och ändå rymlig och så perfekt genomtänkt att man verkligen kan trivas jättegott.

8 8 Så här snabbt och okomplicerat förvandlas endast i en FRANKIA FF2 en generös rundsittgrupp till två bekväma sängar. Ryggstöden skjuts bekvämt iväg uppåt, bordet skjuts mycket enkelt på skenor fram i förarhytten. I en stor sänglåda finns plats för sängkläder under dagen och på kvällen dynorna som inte behövs. Det är inte underligt att FRANKIA har fått patent för den här fantastiska uppfinningen. FRANKIA FÖR TVÅ

9 9

10 10

11 compact class 11 luxury class Mycket komfort med en kompakt längd Kraftig, dynamisk, flexibel så låter sig CompactClass beskrivas med några få ord. Lättmanövrerad och pigg kan CompactClass hanteras även på smalare gator och små ställplatser. Därför att semestern i CompactClass är helt okomplicerad. Det spelar ingen roll om du är på väg ute på landet eller i de stora städerna över hela Europa. CompactClass erbjuder dig allt, som du behöver för en komfortabel semester med husbilen. Fr.o.m. i år har du ett urval av fem olika planlösningar, och vardera möjlig att få som alkov, halvintegrerad eller integrerad husbil. En nyhet i CompactClass är planlösningen ED med våningssäng för barnen och planlösningen BD för två personer. Vi är inte intresserade längre av slutbokade paketresor på semestern. Eftersom med vår FRANKIA-husbil är vi helt oberoende och njuter av semestern från allra första dagen

12 12 compact class En överblick över CompactClass A T I 640/6400 SD luxury class A T I 640/6400 ED A T I 640/6400 SG A T I 640/6400 FD A T I 640/6400 BD Modellen A 640 ED är en kompakt familjehusbil, där du inte behöver avstå från något. Barnen älskar den snygga Nedfällbara bakre sängen, och i den bekväma alkovsängen finner deras föräldrar den vilsamma sömnen. Den bekväma sittgruppen blir alldeles säkert familjens träffpunkt till måltiden eller när man ska spela spel tillsammans. Självklart förfogar A 640 ED även över ett väl utrustat kök och ett tvättrum med separat dusch.

13 13

14 14

15 comfort class holiday class 15 En världsupptäckare compact class luxury class Att uppleva nya saker. Dag för dag. Och, ja varför inte stanna lite längre, nu när vi har det så bra. Den som vill ha längre, kanske flera veckor långa husbilssemestrar och vill kombinera dem med mellanstopp i större städer, har hittat precis rätt med husbilarna i modellen HolidayClass. För den förfogar över mycket plats och stuvutrymme, och ändå är den lättmanövrerbar och flexibel, när du någon gång behöver komma tillrätta i små trånga gator och städer. Inte minst erbjuder dig HolidayClass det största urvalet av olika planlösningsvarianter. Vi har verkligen jättekul med vår FRANKIA. Vi njuter av friheten att på morgonen bara så där spontant bestämma oss vart vår resa ska ta oss, ja, vi har ju allt vad behöver med oss ombord.

16 16 comfort class holiday class En överblick över HolidayClass A T I 680/6800 SD compact class A T I 680/6800 BD luxury class A T I 680/6800 BK A T I 680/6800 ED A T I 680/6800 FD A T I 680/6800 GD De två bekvämt tillgängliga sängarna är The Highlight på planlösningarna GD, som nu också kan erbjudas i HolidayClass. De T 680 / 6800 GD som visas här är optimala för två personer, som sätter värde på hög sovkomfort i en lättmanövrerad, men ändå rymlig husbil.

17 17

18 18

19 comfort class 19 Semesterhusbilen holiday med class klass compact class Redan vid en första anblick på FRANKIA ComfortClass blir det mycket snabbt helt klart: När du tar semester med den här husbilen, kommer du inte att vilja skynda dig hem. För du kommer att njuta av den alldeles luxury class särskilda atmosfären och verkligen hitta allt som gör din husbilssemester angenäm och komfortabel. Ett rymligt badrum, ett topputrustat kök, bekväma sittgrupper och mycket stuvutrymme finns att välja på i de fyra olika planlösningarna. Däribland de helt nya finslipade planlösningarna GD, QD och FD, som kommer att överraska dig med sina många nya designidéer. Äntligen har vi hittat en husbil, där vi helt enkelt trivs jättebra och som passar oss perfekt. Utformningsmöjligheterna hos FRANKIA är verkligen oslagbara.

20 20 comfort class En överblick över ComfortClass A T I 740/7400 BD holiday class A T I 740/7400 FD compact class A T I 740/7400 luxury GD class A T I 740/7400 QD Så underbar kan semestern i husbilen vara: Planlösningen I 7400 FD visar sig med en helt ny rumsutrustning. Det stora badrummet ligger där bak, och framför det den bekväma dubbelsängen. Två riktigt stora skåp, ett klädskåp och ett linneskåp ger väldigt mycket plats för era kläder, även för längre resor.

21 21

22 22

23 compact class luxury class 23 Garantin för en mobil lyxsemester Den som lär känna LuxuryClass från FRANKIA, vet med en gång att man här har allt ombord, som utgör en lyxig husbilssemester. För hos LuxuryClass finns det inga antingen eller, utan helt enkelt ett allt i ett. Vid en första anblick blir du helt såld av LuxuryClass, bara genom dess storstilade och rymliga utbud; vid en andra anblick fascineras du av de enastående detaljerna, som gör LuxuryClass till en absolut drömhusbil. Med fyra lyxiga planlösningsvarianter, som har den absolut nyaste tekniken i byggandet av husbilar och med varenda blott tänkbara komfortdetalj, finns det verkligen inga fler önskemål att uppfylla. Vi tar gärna med oss våra barnbarn på våra resor. Med vår FRANKIA är det inga problem alls, eftersom det verkligen finns tillräckligt med plats för oss alla.

24 24 compact class luxury class En överblick över LuxuryClass A T I 840/8400 BD A T I 840/8400 FD A T I 840/8400 GD A T I 840/8400 QD Älskar du att resa lyxigt? Då kommer du att bli helt begeistrad av I 840 BD. En stor säng bak över det rymliga garaget, ett lyxigt tvättrum, det perfekta köket, ett upplyst designad glasvitrinskåp och en mysig sittgrupp samt naturligtvis en massa plats för allt som tillhör din drömsemester.

25 25

26 26

27 27 Friheten att själv kunna bestämma En avkopplande segeltur. En spännande utflykt med motorcykeln. En äventyrsutflykt med fyrhjulingen. Gör vad du vill, när som helst, var som helst. Det är du som väljer! Du väljer kursen, du väljer dina följeslagare, du letar efter äventyret. FRANKIA ger dig frihet på semestern, friheten att inte behöva avstå från så mycket. Därför satsar FRANKIA i PremiumClassen på ett chassi från IVECO. På grund av den extremt höga släpvagnsvikten på 3,5 t, har du t.o.m. möjlighet att transportera en båt och ditt bakre garage har tillräckligt med stuvutrymme för fler äventyrslystna följeslagares behov.* PremiumClass ger oss möjligheten att kunna njuta av privilegiet av en förstklassig husbil och att ha med vår egen båt för en spontan segeltur. Det är så vi tänker oss semester! *Inom ramen för den tillåtna Totalvikten.

28 28 PremiumClass en överblick I 8800 BD I 8800 GD I 8800 QD En verklig höjdpunkt är även det riktigt rymliga badrummet i Premium- Class. I centrum finns där naturligtvis den komfortabla hörnduschen med designad duschpanel. Inte ens en indirekt belysning saknas i denna Wellness-oas. I ett extra skåp har ni era handdukar och badrumstillbehör alltid nära till hands.

29 29

30 30

31 31 En klass för sig på alla områden Ingen behöver tala om för er vad ni måste göra. Ni gör precis vad ni vill. Ni tar semester när ni har lust och naturligtvis även så länge som ni vill. Vill ni förverkliga er dröm om den fullkomliga friheten på semestern? Är ni äventyrslystna och åker gärna på upptäcktsresor, och har ni även höga anspråk när det gäller kvalitet och komfort? I så fall borde ni lära känna den rent kungliga friheten i RoyalClass. Med RoyalClass har ni en lyxig semesterlägenhet var ni än vill vara. Därför ni är mobila. Och detta i dubbel bemärkelse. Eftersom då när ni kör kortare sträckor eller i städer, tar ni helt enkelt ur er lilla snabba kärra ur det bakre garaget. Den här lyxen kommer folk att avundas er. Vår RoyalClass är vår mobila andrabostad under många veckor om året. VI älskar solen och värmen söderut, men vi vill inte heller avstå från levnadsstandarden som vi är vana vid.

32 32

33 33

34 34

35 35 En överblick över RoyalClass I 8600 BD I 8600 GD I 8600 QD I 8600 QD-Car-Smart I 9800 QD-Car I 9800 QD-Car Smart Kunglig komfort RoyalClass ger er en fullkomligt ny känsla av frihet. Ert exklusiva badrum med stora upplysta spegelskåp gör dig helt oberoende av externa sanitära inrättningar. Även när det gäller kökets utrustning finns det självklart inga fler önskemål att fylla. Och efter varje händelsefull semesterdag väntar er stora bekväma säng på er.

36 36

37 37 Mer utrymme Komfort Avkoppling Vill du koppla av efter en händelserik semesterdag, sträcka ut benen och bara helt enkelt luta dig tillbaka med ett glas vin och njuta av din frihet? VarioSpace från FRANKIA anpassar sig perfekt efter dina behov och ger dig den här lyxiga rörelsefriheten. Med ett knapptryck kan du mycket enkelt och blixtsnabbt, genom att göra ett utdrag på sidan, förvandla bodelen till en rymlig och bekväm lounge. Högvärdig design och en exklusiv utrustning lämnar inga önskemål ouppfyllda. Låt de många fascinerande intrycken från semesterdagen smälta in igen mot slutet av dagen och sedan kanske du kan avsluta kvällen med andra trevliga människor i gemytlig atmosfär. För i VarioSpace har du och dina gäster gott om komfortabel plats. A T I 840 SD VS Alltsedan vi åtnjuter den exklusiva atmosfären och rörelsefriheten från vår VarioSpace, blir tiden mellan våra resor allt kortare. Vi har fortfarande många nya saker att upptäcka och nu har vi den riktiga husbilen för det.

38 38 Det speciella med VarioSpace är att du med ett knapptryck kan förvandla bodelen till en gemytlig Lounge. På bara några sekunder förvandlas soffan till en gemytlig plats för avkoppling där två personer kan koppla av och sträcka ut benen. En angenäm bieffekt med detta är att bodelen genom utdragningen blir ännu mer rymlig i sin helhet.

39 39

40 40

41 41 Design med funktion Att knyta ihop det vackra med det användbara Det här har sedan många år varit en viktig del i FRANKIA-filosofin. Och det är ju så att det framför allt är detaljerna och de tekniska finesserna i husbilen som är avgörande för bokomforten. På det viset uppstår bl.a. en speciell atmosfär av välbehag, där man verkligen kan njuta medan man låter semesterdagen tona bort, genom den varma indirekta belysningen på kvällen. Naturligtvis sätter vi värde på snygg design, både hemma och i vår husbil. Men samtidigt vill jag under inga omständigheter avstå från funktionalitet, särskilt på semestern. Jag har ju faktiskt semester!

42 42 Vridbar sittbänk på sidan med säkerhetsbälte L-sittgrupp med bälte L-sittgrupp utan bälte (Couch) Hur många sittplatser med 3-punkts säkerhetsbälten behöver du i din husbil? Beroende på planlösning kan du välja mellan L-sittgruppen med säkerhetsbälten eller den raka sittgruppen utan bälten, som är optimal för husbilssemestern för två, eftersom ni då sparar in på bältenas vikt. Den ovala bordsformen harmoniserar perfekt till sittgrupperna. Ensitsplats med bälte på passagerarsidan (tillval beroende på planlösning) Det praktiskt skjutbara bordet. Ensitsplats med bälte på förarsidan (tillval beroende på planlösning)

43 43 En mångfald i färger i bodelen Klädslarna från FRANKIA, klassiska eller sista modet, i vilket fall högsta kvalitet. Du kan välja mellan två olika tyger. Som extrautrustning erbjuder dig FRANKIA ett stort urval av mikrofibertyger, eller mycket exklusiv Skinnklädsel i ett flertal nyanser. Leon Sahara Skinnklädsel ÄKTA SKINN Mikrofiber Även när det gäller möbeldesignen kan du få din husbil med individuell karaktär. Compact-, Holiday- och ComfortClass är som standard utrustade med möbler av Goldberg-lönn. På FF2, LuxuryClass, PremiumClass och RoyalClass skapar det nya Träslaget Milano körsbärsträ en helt ny ädel atmosfär. Milano Körsbärsträ kan du även beställa som tillval i de övriga FRANKIA-husbilarna. Goldberg-Lönn Milano-körsbärsträ

44 44 FRANKIA-Badrum visar på nya vägar En husbil är inte verkligen riktigt bra utrustad förrän den har ett komfortabelt badrum. Snygga halogenbelysningar, en avskild duschkabin, en stor belyst spegel nu med helt ny förstoringsspegel och en massa stuvutrymmen, dessa är hos FRANKIA en självklarhet. En ny FRANKIAuppfinning är tvättfatsliften som öppnar för helt nya formgivningsmöjligheter i planlösningarna. Det höj och sänkbara tvättfatet Upplyst spegelskåp Den nya duschpanelen

45 Uppfriskande idéer för det mobila badrumet 45 Det variabla badrummet är en uppfinning från FRANKIA som absolut har revolutionerat badrummet i husbilarna. En enda liten sväng räcker och du har inom bara några sekunder ett riktigt stort badrum. Med en sväng tillbaka är boutrymmet stort igen. På det viset blir det riktigt kul att duscha i husbilen och dessutom är du helt oberoende av andra sanitära inrättningar

46 46 Sängar i den bakre delen De bakre sängarna hos FRANKIA garanterar en ostörd, återhämtande sömn, om du så väljer den höj & sänkbara med garage under, dubbelsängen, våningssängen eller två långbäddar. Alla FRANKIA-sängar i den bakre delen är utrustade med Kallskummadrasser av högsta kvalitet. FD - Bakre säng på längden GD - Långbäddar QD - Queen-size säng ED - Våningssängar BD - Bakre säng på tvären

47 47 Sängar i förarhytten ca. 85 cm ca. 58 cm ca. 55 cm Alkovsäng Duo-sängen i alkovmodellerna ca. 90 cm Den höj- och sänkbara sängen i den integrerade modellen Duo-sängen i den integrerade modellen Alla FRANKIA-sängar är utrustade med kallskummadrasser med ribbotten av högsta kvalitet. Det bästa medlet mot sömnlöshet är de mysiga höj- och sänkbara sängarna och alkovsängarna. Vardera kan som tillval även fås som Duo-säng med det enorma bäddmåtten på ca: 2 gångar 2 meter. Sängarna kan vid behov helt enkelt dras ut och erbjuder en massa plats och sovkomfort (FRANKIA-Patent).

48 48 Kulinarisk njutning Om du har allting nära till hands, har du roligare när du lagar mat. Därför sätter vi hos FRANKIA särskilt stort värde på ett intelligent utnyttjande av utrymmena i köksdelen. Alla FRANKIA-kök är standardutrustade med 3-lågig spis, kylskåp, köksfläkt och en rejäl diskho. Utdragsskåpen för skafferi och allt porslin har nu en praktisk automatisk mjukstängande funktion. För passionerade kockar eller större familjer finns som tillval (förutom i LuxuryClass där det delvis är standard) även gasolugn, en fyr-lågig spis (varav en är en 230-volts kokplatta), och ett 160 liters kylskåp med frysfack att välja mellan. Extra Avställning & Skärbräda med nytt Utdragssystem (endast i L-Köket) En praktisk detalj: kombinerad Skärbräda och iläggsskiva för diskhon rymlig bestickslåda

49 49 Allt kan hållas hygieniskt och fräscht. Skafferiskåp med rymliga utdragshyllor

50 50 Smarta Garage Garage 2-delat med Sidoutdrag Garage 1-delat De Smarta Garagen från FRANKIA är en perfekt kombination av storlek och utformningsmöjligheter. Efter behov kan de utrustas med de helt olika inskjutningssystemen för fyrhjuling (Quad), skoter eller cykel. Ett sant platsunder och optimalt utnyttjat utrymme är även Bilgaraget i RoyalClass. Quad-Garage Garage 2-delat Höj & Sänkbart med MC Hållare Bilgarage i RoyalClass

51 51 Snygg exterior Design Vit Grey-Line Även färgen på FRANKIA-husbilen kan du nu välja efter din individuella smak. Ska du bestämma dig för den klassiskt vita färgen, den sportiga vit-grå/silverkombinationen på modellen Grey-line eller den eleganta silverlackeringen på modellen Silver-line (Grey-line & Silver-line som Tillval)? I varje fall väljer du en individuell design, som passar dig och din husbil perfekt. Silver-Line

52 52 Värme - koncept Truma Luftburen Centralvärme ALDE Vattenburen Centralvärme Särskilt för husbilsresenärer på vintern är det enormt viktigt med en bra värmeteknik i husbilen. Hos FRANKIA kan du välja mellan två uppvärmningssystem. Sedan åratal tillbaka erbjuder FRANKIA Luftburet Centralvärmesystem från TRU- MA. (tillval utan extra kostnad) Det ger en snabb uppvärmning och drivs med både gasol & el. Som Standard i Sverige erbjuds: ALDE Centralvärme. ALDE värmen ger en angenäm värmefördelning i hela husbilen, från förarhytten till den bakre sängen. ALDE drivs med både gasol & el Vid båda värmesystemen värms även dubbelgolvet upp, för att hålla försörjningsledningarna frostfria (t.o.m. -15 ). Luftburen Centralvärme: Energi: Gasol & 230v Hersteller: Truma Vattenburen Centralvärme: FRANKIA-Polarvärme: Energi: Tillverkare: Gasol & 230v Alde

53 53 El - vatten - sanitet Avluftning Toalett Avloppstank Pump 3 Tum Avlopp Spolningsledning Extra Kasettoatank Centralförsörjningssystemet FRANKIA levererar sina fordon i Comfort, Luxury & RoyalClass som standard med en andra Thetford-Kassett, d.v.s. din rörelsefrihet har ökats genom denna andra kassett, och du är mera oberoende. För tillfällen emellertid, när du reser i länder där det inte finns så många möjligheter till avfallshantering, erbjuder dig FRANKIA för LuxuryClass och RoyalClass en extra 80 l avloppstank (tillval). Fördelen är att du använder den vanliga Thetford-kassetten och endast vid behov använder avloppstanken genom att pumpa över. I FRANKIA-dubbelgolvkonceptet ligger tanken i dubbelgolvet och är skyddad från frost.

54 54 FRANKIA - dubbelgolvkonzeptet Stuvutrymmes- och komfortfördelar Äntligen lov och semester, äntligen tid för dina intressen, som man sällan har tid för hemma. Med din FRANKIA-husbil har du tack vare det rymliga dubbelgolvet en massa plats för dina sportprylar. Om det så är golf- eller fiskeutrustning, skidor, snowboard eller t.o.m. en surfbräda, allt skyddas och stuvas undan stöldsäkert. Färsk & gråvattentankar ligger isolerade i Dubbelgolvet. Genomgående lastutrymmen gör att man får fantastiska utrymmen att lasta i. Hos FRANKIA är alla Modeller byggda på Fiat-Chassie samt Modellerna CompactClas & HolidayClass på Mercedes-Chassie, byggda med ett fullvärdigt FRANKIA-dubbelgolv. Genom att bygga dessa på ALKO-Lågramchassien får man genomgående och extra stora lastutrymmen. FRANKIA-Dubbelgolvsystemet är alltid individuellt anpassat för att optimera lastutrymmena för respektive modell.

55 55 Placeringen av färsk & gråvattentankar gör att man för större lastutrymmen. Genom att det tekniska dubbelgolvet är uppvärmt, förblir utrymmet frostfritt* På modellerna ComfortClass & LuxuryClass på Mercedes-Chassie byggs de med Mercedes extra kraftiga Höhramschassie & Dubbelgolv, Genom en upphöjning av golvet i det bakre utrymmet placeras här de bägge tankarna naturligtvis frostfritt. Genom att man har lyft upp golvet i det bakre lastutrymmet får man även mer plats att lasta i. Exteriört karakteriseras dessa modeller av en upphöjning på den bakre delen av taket, som kännetecknar FRANKIAS stora modeller byggda på Mercedes- Chassien. *Tankarna är garanterat frostfria till -15 C.

56 56 Säkert skydd i alla väder Aluminiumprofil GFK Ytterbeklädna Styrofoam Isolering PU-reglar Wanddicke 34 mm Styrofoam Isolering Aluminiumprofil Allt hänger på Skelettet! Konstruktionen på Karossen är det viktigaste när det handlar Om en Husbils Kvalitet. Att Boendekomforten blir den bästa Tänkbara med de valda Materialen, som Frankias väggar som Förblir Svala på Sommaren och som inte drar åt sig Kyla på Vintern. Beklädnad inuti

57 57 Klister-tätning av Polyuretan GFK Ytterbeklädnad Bandtätning Tak Yttertäckprofil i Aluminium Istället för trälister, används i FRANKIA karosskonceptet den prövade glasfiberförstärkta ytterbeklädnaden (GFK) med mycket stabila aluminiumprofiler. Tillsammans med en fuktresistent PU-isolering, som vi funderat ut, uppstår en karosskonstruktion som förfogar över optimala klimategenskaper. För att uppnå en ännu högre väggstabilitet och undvika köldknäppar blir PU-isoleringen utfräst runt om aluminiumprofilen. Aluminiumprofil Beklädnad inuti Golvbeläggning av PVC Hörnprofil i Aluminium Klister-tätning av Polyuretan PU-reglar Styrofoam Isolering Aluminiumprofil Golv i bodelen Trälamellskiva GFK Ytterbeklädnad Golv i Lastutrymmet PU-reglar Aluminiumprofil Kantprofil i Aluminium Underredsbehandling GFK Ytterbeklädnad Sidokjol i Aluminium

58 58 Fiat eller Mercedes? Du bestämmer! c o m p a c tc l a s s h o l i d a yc l a s s c o m f o r tc l a s s l u x u r yc l a s s c o m p a c tc l a s s h o l i d a yc l a s s c o m f o r tc l a s s l u x u r yc l a s s c o m p a c tc l a s s h o l i d a yc yc l a s s c o m f o r tc l a s s l u x u r yc l a s s h o l i d a y c l a s s H o lidayc l a s s Chassie FIAT h o l i d a y c l a s s H o lidayc l a s s C O M PA C T c l a s s c o m p a c t c l a s s C O M PA C T c l a s s c o m p a c t c l a s s Följande chassien och motorer kan du välja till din FRANKIA comfort class comfort class Chassis-Typ c o m p a c tc l a s s Fiat holiday class Totalvikt Framaxel Bakaxel Chassis-Typ Mercedes holiday class Totalvikt Framaxel Bakaxel h o l i d a yc l a s s h o l i d a y c l a s s 35 Light compact / 130 hk class S kg kg c o m f o r tc l a s kg s h o l i d a y c l a s s 316 Maxi compact / 163 class hk S kg kg kg 35 Light / 157 hk O kg kg luxury class l u x u r yc l a s s kg Maxi / 190 hk O kg kg kg H o lidayc l a s s H o lidayc l a s s luxury class Heavy / 130 hk O kg kg kg 316 Maxi 4,2 / 163 hk O kg kg kg 40 Heavy / 157 hk O kg kg kg 319 Maxi 4,2 / 190 hk O kg kg kg C O M PA C T c l a s s c o m p a c t c l a s s C O M PA C T c l a s s c o m p a c t c l a s s 516 / 163 hk N comfort class 519 / 190 comfort hk class N Light c o m p a c tc l a s s holiday / 130 class hk S kg kg kg 316 Maxi holiday / 163 class hk S kg kg kg h o l i d a yc l a s s Light / 157 hk O kg kg kg c l a s s compact class Maxi / 190 hk O kg kg kg c o m f o r tc l a s s h o l i d a y c l a s s compact class 40 Heavy / 130 hk O kg kg kg 316 Maxi 4,2 / 163 hk O kg kg kg luxury class l u x u r yc l a s s H o lidayc l a s 40 Heavy / 157 hk O kg kg kg s 319 Maxi luxury 4,2 class / 190 hk O kg kg kg h o l i d a y H o lidayc l a s s C O M PA C T c l a s s c o m p a c t c l a s s Chassie Mercedes 516 / 163 hk N C O M PA C T c l a s s c o m p a c t c l a s 519 / s 190 hk N Heavy Enkelaxel/130 hk comfort class S kg kg kg 316 Maxi / 163 hk comfort class S kg kg kg Heavy Enkelaxel/157 hk O kg kg c o m p a c tc l a s kg s Maxi holiday class / 190 hk O kg kg kg holiday class 40 Heavy Boggieaxel/130 hk O kg kg h o l i d a yc yc l a s s kg 516 / 163 hk O kg kg kg 40 Heavy compact Boggieaxel/157 class hk O kg kg c o m f o r tc l a s kg s 519 / 190 compact hk class O kg kg kg Heavy luxury Boggieaxel/130 class hk S kg kg l u x u r yc l a s s kg 516 / 163 luxury hk class S kg kg kg Heavy Boggieaxel/157 hk O kg kg kg / 190 hk O kg kg kg N: Nej, Ej möljigt O: Option / Tillval S: Standard

59 59 Chassiet och planlösningen passar alltid ihop Även vid valet av chassi och påbyggnad visar FRANKIA prov på absolut flexibilitet: Varenda en av de olika planlösningarna kan antingen byggas som Integrerad, Alkov eller Halvintegrerad. Och detta på Fiat eller Mercedes-chassi (på Mercedes dock inte alkov). Välj er planlösning här som Alkov... som Halvintegrerad... eller som Integrerad Eftersom hos FRANKIA är inte planlösningarna bundna till en särskild karosstyp (Integrerade Alkover, Halvintegrerade). Och detta gäller för alla storlekar från CompactClass ända upp till LuxuryClass.

60 60

61 61 Individuella planlösngar Precisionsarbete i husbilsbyggnation FRANKIA-husbilar är ingen massproduktionsvara. Eftersom hos FRANKIA står du som husbilsköpare i centrum. Vi uppfyller dina önskemål och individuella krav, inom ramen för de tekniska möjligheterna. Det är din personliga smak som avgör. När än det är möjligt förverkligar vi dina helt personliga, individuella önskemål om ändringar av planlösningarna. Alla FRANKIA-husbilar är komfortabelt utrustade som standard. Genom det stora urvalet av Tillvalsutrustning kan du emellertid få din husbil av ännu mer individuell karaktär. Vi vill i alla fall att din husbil ska passa dig och dina krav som om den vore skräddarsydd. Standardmässig planlösning med GD-sängar Här har planlösningen blivit ombyggd enligt kundens önskemål.

62 comfortclass luxuryclass comfortclass luxuryclass compactclass holidayclass comfortclass luxuryclass compactclass holidayclass holidayclass luxury class comfortclass luxuryclass compact class holiday class comfort class luxury class compact class holiday class A A I 640/6400 ED A T I 640/6400 FD A T I 640/6400 BD T I 680/6800 ED A T I 680/6800 FD A T I 680/6800 BD A T I 740/7400 QD A T I 740/7400 FD A T I 740/7400 BD A T I 840/8400 QD A T I 840/8400 FD A T I 840/8400 BD luxury class luxur comp 62 Översikt - Planlösningar T I 8800 QD I 8600 QD I 8600 QD-Car-Smart I 8800 BD I 8600 BD

63 SD A T I 680/6800 GD A T I 680/6800 SD A T I 740/7400 GD T FF2 T I 680/6800 BK Legende A T I 840/8400 GD I 8800 GD I 8600 GD A I T I I - T - A - BD - BK - ED - FD - SD - SG - GD - QD - QD-Car - VS - SD VS QD-Car-Smart I holiday class holiday class HolidayClass HolidayClass A Integrerad husbil Halvintegrerad husbil Alkovhusbil Dubbelsäng på tvären bak med separat Dusch Dubbelsäng på tvären bak med separat Dusch & Mindre Sittgrupp Våningssängar bak med separat dusch Dubbelsäng på längden bak med separat dusch Stor sittgrupp i mitten med separat dusch Stor sittgrupp i mitten och garage Långbäddar bak med separat dusch Långbäddar bak med separat dusch Queen-size dubbelsäng bak med separat dusch & Bil-Garage VarioSpace 9800 QD-Car holiday class 640/6400 FRANKIA FÜR ZWEI I comfort class T compactclass holidayclass A compact class SG COMPACTclass 640/6400 compact class I COMPACTclass T FRANKIA FÜR ZWEI A comfort class 63

64 64 Standardtrustning FF2 CompactClass HolidayClass ComfortClass LuxuryClass VarioSpace Alla T Alla A/T Alla I Alla A/T Alla I Alla A/T Alla I Alla A/T Alla I Alla A/T Alla I CHASSIE Mercedes Alko Lågramschassi (endast halvintegrerade och integrerade) N S S S S N N N N N N Mercedes Högramschassi N N N N N S S S S N N Fiat Alko Lågramschassi S S S S S S S S S S S Mercedes ABS/ASR/ESP N S S S S S S S S N N Fiat ABS S S S S S S S S S S S Fiat ASR O O O O O O O O O O O Fiat enkelaxel kg vid leverans som 40 Heavy O O O O O S S N N N N Förarairbag Fiat S S S S S S S S S S S Passagerarairbag Fiat S S S S S S S S S S S Förar- / passagerarairbag Mercedes N S N S N S N S N N N Pilot-Comfort-säte med två armstöd -Snurrbara S S N S N S N S N S N Pilot-Comfort-säte med två armstöd och integrerat Säkerhetsbälte -Snurrbara N N S N S N S N S N S Uppvärmningsbara och elektriskt inställbara Ytterbackspeglar S S N S N S N S N S N Uppvärmningsbara och elektriskt inställbara Ytterbackspeglar med spegel för döda vinkeln N N S N S N S N S N S Elektrisk Fönsterhiss S S S S S S S S S S S Centrallåssystem (för förarhyttsdörr) S S O S O S O S O S O Tätningsmedel för Däck med Elektrisk Kompressor S S S S S S S S S S S Reservhjul med Hållare och Domkraft O O O O O O O O O O O EXTERIÖR Sidovägg med GFK / aluminiumprofil/ PU-isolering S S S S S S S S S S S Förstärkt Ytterkaross med Aluminiumram S S S S S S S S S S S ExteriörDesign Vit O S S S S S S S S S S ExteriörDesign Grey-Line (sidoväggar grå / förarhytt vit) S O O O O O O O O O O ExteriörDesign Silver -Line (ytlackering i grå-aluminium) O O O O O O O O O O O TV-Antenn Elektronisk S S S S S S S S S S S El-manövrerat Fotsteg vid Bodelsdörren S S S S S S S S S S S Ytterbelysning S S S S S S S S S S S Stödben bak O O O O O S S S S S S Ytterdörr med Fönster och Säkerhetslås S S S S S S S S S S S Centralförsörjningssystem Vatten / Avlopp / 230 V O O O O O S S S S S S INTERIÖR Elektriskt inställbar Höj- och Sänkbar säng för Integrerade Fordon N N O N O N O N S N S Aluminiumfönster med Tonade Rutor S7 S S S S S S S S S S S Myggnät för Ytterdörren O O O O O O O S S S S Glasvitrin *11) N N N N N N N S S S S Taklucka i Klarglas S S S S S N N N N N N Mini-Heki i Klarglas O O O O O S S S S S S Midi-Heki vid Sittgruppen S S S S S N N N N N N Heki 2 vid Sittgruppen *2 ) O O O O O S S N N N N Heki 3 vid Sittgruppen *2 ) O O O O O O O S S S S Kompositmaterial i Köksbänk och Handfat i Badrum O O O O O O O S S S S Heltäckningsmatta i Förarhytt S S S S S S S S S S S Heltäckningsmatta i Bodel S S S S S S S S S S S Sko- och servicefack åtkomliga inifrån (beroende på planlösning) *3 ) S S S S S S S S S S S Träpanel i Förarhytt O O O O O O O S S S S Möbler i lönn (ljus träton) O S S S S S S O O O O Möbler i körsbär (mörk träton) S O O O O O O S S S S

65 Standardtrustning 65 FF2 CompactClass HolidayClass ComfortClass LuxuryClass VarioSpace Alle T Alle A/T Alle I Alle A/T Alle I Alle A/T Alle I Alle A/T Alle I Alle A/T Alle I Sittgrupp med 3-punkts säkerhetsbälte *10) N S S S S S S S S N N Sittgrupp utan Säkerhetsbälte (inget pristillägg) *6) S O O O O O O O O S S Möjlighet till ombyggnad av sittgruppen till extra säng *4) S S S S S S S S S N N Skjutbart Bordsstativ i trä *1) S S S S S S S S S N N Träskjutdörr till Sovrum (beroende på planlösning) *5) N O O O O S S S S S S Plissédraperi till Sovrum N S S S S N N N N N N Utvändig Isoleringsmatta för Förarhytten (placering på utsidan) O O O O O O O O O O O Isolerings- och Mörkläggningsjalusi för Förarhytten O O S O S S S S S S S Soljalusi på sidan för de integrerade N N S N S N S N S N S Kallskummadrass S S S S S S S S S S S Sophink S S S S S S S S S S S Dimmer för Belysning O O O O O O O S S S S EL / VÄRME / KYLSKÅP / SANITET / KÖK Belysning för stuvutrymme O O O O O O O S S S S Kylskåp RM 8501 / 90 l +9 l med belysning S S S S S N N N N N N Kylskåp RMD 8505L-160 l med belysning/aes (beroende på planlösning) N O O O O S S S S S S Köksblock med 3-lågig spis, 1 kokplatta 230 V, grill och gasolugn (beroende på planlösning) N O O O O O O S S S S Vattenkranar / Engreppsblandare av metall (kök / bad) S S S S S S S S S S S Gasolspis (antal lågor) Dubbla diskhoar / iläggsskiva som skärbräda *7) N S S S S S S S S S S Glashällslock med stänkskydd i köket S S S S S S S S S S S Keramiktoalett Thetford C-250 S CB O O O O O O O S S S S TRUMA Centralvärme (Luftburen med elpatron = Option utan extra kostnad) O O O O O O O O O O O ALDE Centralvärme (vattenburen med elpatron) S S S S S S S S S S S Extra Thetford-kassett i extra stuvfack O O O O O S S S S S S Bodelsbatteri 90 Ah/20h S S S S S S S N N N N Bodelsbatteri 130 Ah/20h O O O O O O O S S S S Färskvattentank *8) 150 l 150 l 150 l 150 l 150 l 150 l 150 l 150 l 150 l 150 l 150 l Gråvattentank Fiat *8) 130 l 130 l 130 l 130 l 130 l 130 l 130 l 130 l 130 l 130 l 130 l Gråvattentank Mercedes (beroende på modell) *8) N 130 l 130 l 130 l 130 l 120 l 120 l 120 l 120 l N N DVD & CD spelare i Förarhytt med 4 högtalare S S S S S S S S S S S Badrumsmöbel av trä S S S S S S S S S S S Nedsänkbar TV-hylla för Platt-tv (beroende på modell) *9) S S S S S S S S S S S Handdukshängare på Badrumsdörren (beroende på planlösning) S S S S S S S S S S S Servicepanel med Analog Display S S S S S N N N N N N Servicepanel med Digital Display O O O O O S S S S S S N: Nej / Ej möjligt O: Option / Tillval S: Standard A: Alkov T: Halvintegrerad I: Integrerad *1) ej möjligt på: 680/6800 GD, FF2 med bordsstomme Alu *2) ej möjligt på halvintegrerade *3) ej möjligt i Mercedes 7400/8400 *4) endast möjligt med skjutbar bordsstomme, i 680/6800 GD är ingen ombyggnad möjlig *5) ej möjligt på: 640/6400 FD, 680/6800 FD, 680/6800 GD, 740/7400 GD *6) Standard i: 640/6400 BD, 640/6400 FD, 740/7400 FD, 740/7400 QD *7) Diskho med en ho i: 640/6400 BD, 640/6400 FD, 640/6400 ED, 680/6800 GD, 740/7400 FD, 740/7400 QD *8) Teoretisk kapacitet vattentank (+/- 8 %) *9) Passar ej alla Platt TV apparater - beror på mått & modell. *10) Kan inte levereras på: 640/6400 BD, 640/6400 FD, 680/6800 GD, 740/7400 FD, 740/7400 QD *11) HolidayClass SD Standard Utrustningslista FRANKIA modell 2010; beroende på planlösning och modell kan utrustningen variera. Bilarna är delvis avbildade med extrautrustning, som kan levereras mot pristillägg. Er återförsäljare ger er gärna råd angående dessa detaljer. Vi reserverar oss mot ändringar i konstruktion, utrustning och ev. villfarelser.

66 66 Standardutrustning PremiumClass Alla I RoyalClass Alla I MAN CHASSIE M.A.N Chassi S M.A.N ABS Bromsar - S Förar- och Passagerar-Luftfjädrad Komfortstol med Armstöd - S Förvärmningselement till Bränslesystem - S Växellåda M.A.N Tipmatic - S Rattlås med Immobilizer - S Generator 28 V / 80 A - S Luftfjädring Bakaxel - S Uppvärmd Lufttork för Bromssystemet - S Farthållare - S Förstärkt Framaxel - S Förstärkta Däck 225/75 R 17,5 - S Bränsletank 150 l - S Extra Värmare (Webasto Thermo Top) - S Airbag - N IVECO CHASSI IVECO 65C hk S - IVECO ABS/EBD/ASR S - Farthållare S - Elektronisk Immobilizer S - Växellåda 6 växlar S - Dieselpartikelfilter S - Bränsletank 100 l S - Extra Värmare (Webasto Thermo Top) S - Airbag N - EXTERIÖR Sidovägg med GFK / Aluminiumprofil / PU-isolering S S Förstärkt Ytterkaross med Aluminiumram S S ExteriörDesign Silver-Line (grå-aluminium) O S Säkerhetsdörr (bodel) med Fönster S S Ytterbelysning S S Elektriskt Fotsteg S S Stödben Bak S S Centralförsörjningssystem Vatten / Avlopp / 230 V S S ExteriörDesign Grey-Line S O INTERIÖR Elektriskt Höj och Sänkbar Säng Fram (integrerade) S S Tonade Fönster med Aluminiumram S S Myggnätsdörr S S Isolerglasfönster i Förarhytt - S Glasvitrin *2) S S Heki 3 vid Sittgrupp och Säng S S Elektrisk Mörkläggningsgardin för Framruta S S Kallskummadrasser S S Träpanel i förarhytt S S Möbler i Körsbär ( mörk träton ) S S *1) Teoretisk Kapacitet Vattentank (+/- 8%) *2) Ej möjlig på 8800 GD *3) Endast med skjutbart Bordsstativ Följande Bilar Passar i Garaget TYP QD-Car QD-Car Smart QD-Car Smart X X X Citroën C1 - - X Fiat X Peugeot X Toyota IQ - - X PremiumClass Alla I RoyalClass Alla I Mini-Heki i Klarglas S S Kompositmaterial i Köksbänk och Handfat i Badrum S S Sophink S S Soljalusi på sidan ( integrerade ) S S Sittgrupp med 3-punkts Säkerhetsbälte S S Möjlighet till ombyggnad av sittgrupp till extra säng *3) S S Heltäckningsmatta i Förarhytt S S Heltäckningsmatta i Bodel S S Skjutbart Bordsstativ i Trä S S Träskjutdörr till Sovrum S S Dimmer till Belysning S S EL / VÄRME / KYLSKÅP / SANITET / KÖK Belysning för stuvutrymme under främre sittgrupp S S Kylskåp RM 8505L-160l S S 3-Lågig spis, 1 Kokplatta 230 V, Grill och Gasolugn S S Vattenkranar / Engreppsblandare av Metall (Kök/Bad) S S Gasspis (Antal Lågor) 3 3 Dubbla Diskhoar / Iläggsskiva som Skärbräda S S Spislock i Glas med Stänkskydd S S ALDE Centralvärme (vattenburen med elpatron) S S Thetford Kassettoalett i Keramik C-250 S CB S S Extra-Thetford-Kassett i extra Stuvfack S S Bodelsbatteri 200 Ah/20h N S Bodelsbatteri 130 Ah/20h S - Färskvattentank *1) 300 l 300 l Gråvattentank *1) 260 l 260 l DVD & CD spelare i Förarhytt med 4 Högtalare S S Badrumsmöbel av Trä S S Nedsänkbar TV-Hylla för Platt-TV S S Handdukshängare på Badrumsdörr S S Servicepanel med Digital Display S S

67 Standardutrustning 67 AL-KO Lågramchassie (ej på Mercedes 7400/8400) Ytterbelysning Uppvärmda och Elektriskt inställbara Ytterbackspeglar (här på Integrerade) El-Manövrerat Fotsteg med Integrerad Belysning GFK Ytterbeklädnad med Dubbelgolv Elektrisk Fönsterhiss Tonade Fönster i Aluminium Midi Heki Mini-Heki (Standard på Comfort, Luxury, Premium & RoyalClass) Myggnätsdörr (Standard på Luxury, Premium & RoyalClass)

68 68 Standardtrustning Centralförsörjningssystem (Standard på Comfort, Luxury, Premium, RoyalClass) Extra Påfyllnadsslang för Färskvatten Dubbel Thetford toalettkassett Förvaringsplats för TV Färskvattentank 150 l Gråvattentank 130 l (120 l på vissa Mercedes modeller) Takspoiler med Högt 3:e Bromsljus Bakljusramper i Modern Design Soljalusi på Sidorna (Integrerade) Mörkläggningsjalusi i Alkover & Halvintegrerade (Standard på Comfort, Luxury, Premium & RoyalClass) Mörkläggningsjalusi i Integrerade Förar & Passagerar Airbags (Ej möjligt på Integrerade Mercedes)

69 Standardtrustning 69 Pilot-Comfort Stolar med dubbla armstöd Snurrbara (Fiat Alkov & Halvintegrerade) Pilot-Comfort Stolar med dubbla armstöd & Integrerat Säkerhetsbälte - Snurrbara (Fiat Integrerade) Pilotstolar med dubbla armstöd Snurrbara (Mercedes Integrerade) Rymlig Garderob L-Sittgrupp med 3-Punkts säkerhetsbälte L-sittgrupp med nedfällbara armstöd. Du kan bekvämt lägga upp dina fötter. Pilot-Comfort Stolar med dubbla armstöd Snurrbara (Mercedes Halvintegrerade) Heltäckningsmattor i Bodel & Förarhytt

70 70 Standardutrustning Elektrisk Höj & Sänkbar Säng på Integrerade (Standard på Luxury & RoyalClass) Skofack i Dubbelgolvet (beroende på Planlösning) Indirekt Belysning & Ljusramp Handdukshängare på Badrumsdörren ALDE Vattenburen Centralvärme = STANDARD TRUMA Luftburen Centralvärme = TILLVAL UTAN EXTRA KOSTNAD Kontrollpanel Analog (Standard på Compact & HolidayClass) Kontrollpanel Digital (Standard på Comfort, Luxury Premium & Royal- Class) Secumotion Gasoltestare Sopbehållare på Ytterdörr Corian Köksbänkskiva i Kompositmaterial (Standard på Luxury & RoyalClass) Blandare i Kök & Badrum av Metall

71 Standardutrustning 71 Kallskummadrasser Kylskåp 107 l (Standard på Compact, Holiday & ComfortClass) Kylskåp 160 l (Standard på Luxury, Premium & RoyalClass) Högtalare Glasvitrinskåp (Standard på 680/6800 SD & Luxury & Royal- Class) Praktiskt Dragskåp Gasspis med 3 Lågor & Glaslock Köksfläkt Nedsänkbart TV-Skåp (Beroende på Planlösning)

72 72 Option / Tillvalsutrustning Tekniska Prylar som gör er Frankia till er Dröm-Mobil. Duo Bädd Alkover Duo Bädd Integrerade Höj & Sänkbar Säng Bak (BD & FD) Skåp Fram istället för Integrerad Säng Elektrisk Höj & Sänkbar Säng Fram (Standard på Luxury Premium & RoyalClass) Klappmekanism till L-Sittgrupp Ensitsplats med bälte på passagerarsidan (tillval beroende på planlösning) Belysning i Lastutrymme Gasolugn KöksBlock med 3 lågig Gasolspis & 1 Kok-platta 230 v Corian Köksbänkskiva i Kompositmaterial (Standard på Luxury Premium & RoyalClass) Tec Tower Kyl / Frys / gasolugn

73 Option / Tillvalsutrustning 73 Dolby Surround Ljudanläggning Platt TV Navigationssystem Träpanel (Standard på Premium, RoyalClass) Dimmer för Belysning (Standard på Luxury & RoyalClass) Extra Belysning Centrallås på Förardörr, Bodelsdörr & Garagelucka (Integrerade) Strömomvandlare Keramik Toalett Toalettavluftning Centralförsörjningssystem (Standard på Comfort, Luxury Premium & RoyalClass) Större Toalettank 80 l

74 74 Option / Tillvalsutrustning Backkamera Backsensorer Takräcke & Stege Elverk Air Condition ALDE Vattenburen Centralvärme = STANDARD Solpanel Sidoutdrag i Garage Höger &/Eller Vänster Cykelställ Utdragbart MC-Ställ Myggnätsdörr (Standard på Luxury, Premium & RoyalClass)

75 Option / Tillvalsutrustning 75 Isolerglasfönster i Förarhytt Elektrisk Frontrollo Utvändig Isolermatta Elektriska Stödben Markis Stödben Bak (Standard på Comfort, Luxury, Premium & RoyalClass) AL-KO Luftfjädring Aluminiumfälgar Grey-Line Lackering Silver-Line Lackering (Standard på RoyalClass) Stadsvattenanslutning / Utvändig Dusch / Utvändigt Gasoluttag Parabolantenn

76 FRANKIA ett företag från Pilote-gruppen FRANKIA Pilote GmbH & Co. KG Bernecker Str. 12 D Marktschorgast Exklusiv Importör i Sverige: Solbacken. SE Hyssna Tel Fax: info@forsbergsfritidscenter.se

Challenger Sirius. Nu i fem olika modeller 3097-3098 - 3197-3197GA - 3198

Challenger Sirius. Nu i fem olika modeller 3097-3098 - 3197-3197GA - 3198 2015 Challenger Sirius Nu i fem olika modeller 3097-3098 - 3197-3197GA - 3198 Läs mer på sid 6-7 Sirius 3097 och 3098 Grundpris inklusive Sweden Edition utrustning 725.000:- Klädsel: Träslag inredning:

Läs mer

P R I S L I S TA O C H T E K N I S K DATA Upptäck mer.

P R I S L I S TA O C H T E K N I S K DATA Upptäck mer. P R I S L I S TA O C H T E K N I S K D ATA Upptäck mer. ACTION PRISLISTA Solifer Action A723 Pris: 595.000 kr Solifer Action A726 Pris: 589.000 kr Solifer Action T598 Pris: 561.000 kr Solifer Action T693

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

VÅR MEST PRISVÄRDA ÅRET RUNT-BIL

VÅR MEST PRISVÄRDA ÅRET RUNT-BIL VÅR MEST VÄRDA ÅRET RUNT-BIL 594.000 ALL- INCLUSIVE NORDKAPP EDITION matrix - coral - twin MATRIX nordkapp edition Planlösningar M 670 SC L (mm) 7503 5 5 B (mm) 2299 769.000 M 670 SL L (mm) 7503 5 +1 5

Läs mer

KATALOG FÖR SA M TLI GA M ODELLER 2013. Upptäck mer.

KATALOG FÖR SA M TLI GA M ODELLER 2013. Upptäck mer. KATALOG FÖR SA M TLI GA M ODELLER 2013 Upptäck mer. Att bo i husbil är ett smidigt sätt att uppleva naturen på nära håll. Dessutom blir själva resan riktigt bekväm eftersom du har en öppen passage mellan

Läs mer

S 10 års jubileumserbjudande

S 10 års jubileumserbjudande S 10 års jubileumserbjudande 10 succéfyllda år med Sunlight! Det ska firas! Praktiskt L-formad kök i Sunlight. Smart och snyggt! Vi säger tack! för din lojalitet med de två populära modellerna T 68 och

Läs mer

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd S 4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd Nya Dethleffs 4-travel Innovation möter design Det här hör också till 4-travel: elegant köksdel med gashäll med tre plattor och stora lådor. Särskild

Läs mer

PRISLISTA FÖR SAMTLIGA M ODELLE R. Upptäck mer.

PRISLISTA FÖR SAMTLIGA M ODELLE R. Upptäck mer. PRISLISTA FÖR SAMTLIGA M ODELLE R 2013 Upptäck mer. PRISLISTA Bruttoprislista (inkl moms) Solifer Action I standardutförande med 130 hk motor Med Soliferpaket Action A 663 521 000 kr 582 000 kr Action

Läs mer

stolt Partner till Längdlandslaget

stolt Partner till Längdlandslaget stolt Partner till Längdlandslaget KATALOG FÖR samtliga MODELLER polar campers En camper är ett energisnålt och smidigt sätt att resa med övernattningsmöjlighet. Det är också en perfekt lösning för den

Läs mer

Camping med 4 hjul och motor?

Camping med 4 hjul och motor? simple clever smart Camping med 4 hjul och motor? HUSBILAR 2013 www.weinsberg.com Ibland är det lätt att vara fri Är du en punkare? Skate-åkare? Bergsklättrare? Husbyggare? Romantisk? Spelar ingen roll:

Läs mer

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA.

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA. www.adria.se Designa din alldeles egen husvagn och njut av Altea4fours prisbelönta funktioner. Designa din egen Altea4four. Med nya Altea4four firar vi 50 år som framgångsrika husvagnstillverkare. Och

Läs mer

PRISLISTA FÖR HUSBILAR 2015. Res smart, allt ingår!

PRISLISTA FÖR HUSBILAR 2015. Res smart, allt ingår! PRISLISTA FÖR HUSBILAR 2015 Res smart, allt ingår! TEKNISK INFORMATION MODELLÅR 2015 HALVINTEGRERADE MODELLER Modell T 132 T 135 Grundpris inkl. moms. 409.000 kr 429.000 kr Längd / bredd / höjd cm 598

Läs mer

KATALOG FÖR SAMTLIGA MODELLER

KATALOG FÖR SAMTLIGA MODELLER KATALOG FÖR SAMTLIGA MODELLER POLAR KODIAK Den som sitter med en lång önskelista i handen och letar husbil kan sluta leta här och nu. Polar Kodiak är nämligen en av marknadens mest välutrustade, välbyggda

Läs mer

Den totala friheten. Polar Camper.

Den totala friheten. Polar Camper. Den totala friheten. Polar Camper. Polar Camper är världens smartaste idé för ditt mobila liv. Bekväm husbil när du vill, vanlig pick-up när du vill. Polar Camper är tillverkad med samma kvalitet som gjort

Läs mer

Davis. för alla. Åka till sjön för att bada med

Davis. för alla. Åka till sjön för att bada med Davis Det finns något för alla. Åka till sjön för att bada med familj och vänner, hämta den nya sogruppen från möbelaären, köra uppför branta serpentinvägar, erövra livliga småstäder... Livet har rätt

Läs mer

caradofeeling Enjoy the good times

caradofeeling Enjoy the good times Husbilarna är delvis avbildade med extra utrustning, som finns i den gällande prislistan och kan beställas mot pristillägg. vbildade dekorationer ingår inte i arados leverans. Vattenförsörjningsanläggningen

Läs mer

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 596 Arctic Star 685 Arctic Star 785

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 596 Arctic Star 685 Arctic Star 785 Arctic Star Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 596 Arctic Star 685 Arctic Star 785 Unternehmen Mer än 50 års know-how HYMER-produktionsställe i Bad Waldsee. Europas modernaste husvagnsproduktion

Läs mer

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet.

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Husbilen som passar alla väder Den är snygg. Den är lättkörd. Den är ombonad. Den är helt ny. Cabbys nyutvecklade husbil har skapats runt tre grunder

Läs mer

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785 Arctic Star Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785 gäller från 08/2009 Arctic Star 595 När de första snöflingorna dansar i vinden. När en klar himmel och gnistrande kyla bjuder

Läs mer

HYMER DuoMobil. Tänkt för två, gjord för två.

HYMER DuoMobil. Tänkt för två, gjord för två. HYMER DuoMobil Tänkt för två, gjord för två. HYMER DuoMobil Heidi och Lothar Schleinkofer Initiativtagarna till HYMER DuoMobil. Mer information finns på: www.duomobil.de Fiat Ducato Maxi 8 hk Multifunktionell

Läs mer

Eriba Jumbo-Jet 773 är tillverkad av: Hymer AG, Bad Waldsee, Tyskland. Svensk generalagent: Bergholm.com

Eriba Jumbo-Jet 773 är tillverkad av: Hymer AG, Bad Waldsee, Tyskland. Svensk generalagent: Bergholm.com Eriba Jumbo-Jet 773 är tillverkad av: Hymer AG, Bad Waldsee, Tyskland Svensk generalagent: Bergholm.com READY FOR TAKEOFF! 50.000 testkilometrar, 300 testdagar, 150 övernattningar i temperaturer ned till

Läs mer

känt till. För att inte nämna den utsökta inredningen med dekor av päronträ och silverränder, vilket erbjuder en smakfull atmosfär.

känt till. För att inte nämna den utsökta inredningen med dekor av päronträ och silverränder, vilket erbjuder en smakfull atmosfär. Dexter Realisera dina visioner Att låta sina drömmar bli sanna och ta itu med vardagen mer avslappnat - det kan du uppleva på ett perfekt sätt i en Dexter. Knappast någon husbil har flyttat så mycket,

Läs mer

PRISLISTA 2017 VANTANA 2017 OPTIMA 2017 ÄLSKA LIVET

PRISLISTA 2017 VANTANA 2017 OPTIMA 2017 ÄLSKA LIVET PRISLISTA 2017 H O B BY H U S B I L A R VANTANA 2017 Hobby_prislista 2017.indd 1 OPTIMA 2017 ÄLSKA LIVET 2016-08-29 11:0 Sid 2 PRISER HUSBILAR Hobby_prislista 2017.indd 2 2016-08-29 11:0 HOBBY HUSBILAR

Läs mer

KARAKTÄR SOM GÖR SKILLNAD.

KARAKTÄR SOM GÖR SKILLNAD. design in motion KARAKTÄR SOM GÖR SKILLNAD. Collect Beauty. SNYGG, SPÄNNANDE, MODERN: ETRUSCO ERBJUDER DET VACKRASTE SÄTTET ATT UPPTÄCKA VÄRLDEN. PÅ RESANDE FOT OCH ÄNDÅ HEMMA. Collect Moments. BLI EN

Läs mer

2017. SVENSKA NYDEFINIERAD FRIHET HOME FIRST CLASS REISEMOBILE. MADE IN GERMANY

2017. SVENSKA NYDEFINIERAD FRIHET HOME FIRST CLASS REISEMOBILE. MADE IN GERMANY 2017. SVENSKA NYDEFINIERAD FRIHET HOME FIRST CLASS REISEMOBILE. MADE IN GERMANY 2 3 VÅRA PARTNERS MÅNGA SPECIALISTER, ETT MÅL VB AIRSUSPENSION Denna specialist på luftfjädring gör våra husbilar ännu bekvämare

Läs mer

En modell för alla MATRIX SERIEN CROSSOVER MATRIX SUPREME MATRIX PLUS MATRIX AXESS

En modell för alla MATRIX SERIEN CROSSOVER MATRIX SUPREME MATRIX PLUS MATRIX AXESS SERIEN SUPREME PLUS AXESS En modell för alla SUPREME Vår eleganta och mångsidiga crossover-serie Matrix är fylld med praktiska lösningar. Nytt för säsong 2017 är ny inredning och grafisk exteriör. Byggd

Läs mer

Husbil 2015. Gjelder fra 1.1-2015. Prislista och teknisk data

Husbil 2015. Gjelder fra 1.1-2015. Prislista och teknisk data Husbil 2015 Gjelder fra 1.1-2015 Prislista och teknisk data Grundpriser Solifer Action husbil Solifer Action A 723 Solifer Action A 726 Solifer Action T 693 Solifer Action T 738 Solifer Action T 742 Solifer

Läs mer

IVECO DAILY 7,5T - från 8,3 m - 9,3 m

IVECO DAILY 7,5T - från 8,3 m - 9,3 m IVECO DAILY 7,5T - från 8,3 m - 9,3 m STANDARDUTRUSTNING Iveco Daily 70c17 - CCS - Empt 5100-7,49t Manuell växellåda Farthållare Omformare 350W (winch, baklucka)* Solcell 140W ABS - ASR - med hill holder

Läs mer

FÖRVERKLIGA DIN DRÖM: BÜRSTNER fi fty-fi ve -EDITION

FÖRVERKLIGA DIN DRÖM: BÜRSTNER fi fty-fi ve -EDITION 2340013 5 A1 08/13 koncept & design: tsitrone medien GmbH & Co. KG, Köln foto: BoGe Fotodesign, R2N-Studios printed in germany Uppgifterna och bilderna i den här katalogen motsvarar den information som

Läs mer

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET.

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. 72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. Ljus, mycket plats, trygghet. Integra återspeglar samtidigt lusten till

Läs mer

Vänder man på blicken så hittar man köket på vänster sida. Kylskåpet, garderober och Truma pannan på den andra. Därefter längre fram...

Vänder man på blicken så hittar man köket på vänster sida. Kylskåpet, garderober och Truma pannan på den andra. Därefter längre fram... Knaus Azur 750 FU av Markus Vesala Knaus Azur 750 FU i ny dräkt. Denna gången har Knaus tagit fram en stor husvagn för den ensamma paret. Sedvanliga sovrummet längst fram och rundsittgruppe längst bak.

Läs mer

Loves to move Solifer 2012

Loves to move Solifer 2012 Loves to move Solifer 2012 ACTION ActionSOLIFER T-693 2 Ett robust, välplanerat och prisvärt fritidsfordon som tilfredställer alla storlekar på familjen. Här finns elgolvvärme, värmaren som kan alternera

Läs mer

Utrustningslista. x 5 växlad låda. x Fiat Ducato. x Motor 2.5 liter. x Turbodiesel. 6 växlad låda Växellåda automat

Utrustningslista. x 5 växlad låda. x Fiat Ducato. x Motor 2.5 liter. x Turbodiesel. 6 växlad låda Växellåda automat Utrustningslista x 5 växlad låda 6 växlad låda Växellåda automat x Fiat Ducato Citroën Jumper Peugeot Boxer Ford Transit Renault Motor 2.0 liter Motor 2.3 liter x Motor 2.5 liter Motor 2.8 liter Motor

Läs mer

DEN LEDANDE SVENSKA TILLVERKAREN AV HUSBILAR FÖR ÅRET RUNT BRUK!

DEN LEDANDE SVENSKA TILLVERKAREN AV HUSBILAR FÖR ÅRET RUNT BRUK! 2005 En unik husbil byggd och utrustad för året runtanvändning i nordiskt klimat. DEN LEDANDE SVENSKA TILLVERKAREN AV HUSBILAR FÖR ÅRET RUNT BRUK! Den ledande svenska tillverkaren När vi började bygga

Läs mer

Ett fantastiskt sätt att spendera sin fritid 365 dagar per år!

Ett fantastiskt sätt att spendera sin fritid 365 dagar per år! Ett fantastiskt sätt att spendera sin fritid 365 dagar per år! Hotell och organiserade rundresor i all ära, men nog är det väl skönare att få rå sig själv? Att styra kosan dit, där ingivelsen tar dig.

Läs mer

/ :46 Tekniska data / Säsong 2019 Aviva 563 PT

/ :46 Tekniska data / Säsong 2019 Aviva 563 PT MÅTT OCH VIKTER Totallängd (mm) 7590 Karosslängd (mm) 6154 Invändig längd (mm) 5652 Bredd (mm) 2450 Invändig bredd (mm) 2310 Utvändig höjd (mm) 2580 Ståhöjd (mm) 1950 Förtältdimension (cm) 1012/592 Maxvikt

Läs mer

/ :25 Tekniska data / Säsong 2019 Adora 593 UK

/ :25 Tekniska data / Säsong 2019 Adora 593 UK Tekniska data / Säsong 2019 MÅTT OCH VIKTER Totallängd (mm) 8028 Karosslängd (mm) 6542 Invändig längd (mm) 5932 Bredd (mm) 2460 Invändig bredd (mm) 2310 Utvändig höjd (mm) 2600 Ståhöjd (mm) 1950 Förtältdimension

Läs mer

Pressmeddelande Swift husbilar 2019

Pressmeddelande Swift husbilar 2019 1(6) Pressmeddelande Swift husbilar 2019 Swift, Europas största varumärke! Swift Toscane 599 FB ny plåtis med samma höga säkerhetstänk och utrustningsnivå som sina större syskon! Uppmuntrade av försäljningsframgångarna

Läs mer

HUSBILAR Tekniska data Utgåva februari 2014

HUSBILAR Tekniska data Utgåva februari 2014 HUSBILAR Tekniska data Utgåva februari 01 BÜRSTNER 01: MADE FOR SWEDEN TRYGGHETEN FORTSÄTTER 01 presenterar Bürstner ett något minskat modellprogram, men också ett mycket förfinat sådant. I år finner man

Läs mer

/ :25 Tekniska data / Säsong 2019 Adora 613 UL

/ :25 Tekniska data / Säsong 2019 Adora 613 UL Tekniska data / Säsong 2019 MÅTT OCH VIKTER Totallängd (mm) 8242 Karosslängd (mm) 6752 Invändig längd (mm) 6142 Bredd (mm) 2460 Invändig bredd (mm) 2310 Utvändig höjd (mm) 2600 Ståhöjd (mm) 1950 Förtältdimension

Läs mer

PremiumF örd elar. 4 En luftkanal och konvektorer för påbyggnadsvärmaren på instrumentpanelen garanterar snabb avfrostning av rutan.

PremiumF örd elar. 4 En luftkanal och konvektorer för påbyggnadsvärmaren på instrumentpanelen garanterar snabb avfrostning av rutan. G lobet rotter X l i i n T e G rerad PremiumF örd elar 1 I XL I finns det enbart ergonomiska Aguti-pilotsäten med integrerade trepunktsbälten. De integrerade bältena ger maximal rörelsefrihet och perfekt

Läs mer

Kompakta mått, oändliga möjligheter

Kompakta mått, oändliga möjligheter SERIEN SLIDE OUT AXESS Kompakta mått, oändliga möjligheter SLIDE OUT Compact sätter standarden för de lite mindre husbilarna. En smidig stadsbil men med fullgott utrymme som passar för alla typer av semestrar.

Läs mer

Davis. Dexter. Colorado

Davis. Dexter. Colorado 2013 Davis Dexter Colorado 2 Design, Dynamik, Komfort Den som gör en resa... har alltid något att berätta. För många entusiastiska husbilsresenärer har de bästa berättelserna alltid börjat i en Karmann-mobil.

Läs mer

För par såväl som familj!

För par såväl som familj! För par såväl som familj! Hobbys alkovbilar i Siestaserien känns igen på bakstammen. Om det finns en funktion med formen är oklart. En del hävdar att den minskar suget, men de från Hobby jag talat med

Läs mer

Cykelställ och långbädd. Plats för 2 cyklar Lastförmåga: 30kg Nettovikt cykelställ: 15kg. Längd: 2000mm Bredd: 900/700mm

Cykelställ och långbädd. Plats för 2 cyklar Lastförmåga: 30kg Nettovikt cykelställ: 15kg. Längd: 2000mm Bredd: 900/700mm Cykelställ och långbädd Plats för 2 cyklar Lastförmåga: 30kg Nettovikt cykelställ: 15kg Längd: 2000mm Bredd: 900/700mm EC 6eco/H-2,0/2,1 EC 6S EC 6SH-2,0 / 2,1 Inv. längd mm 3460 3800 3800 Utv. bredd mm

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E KABE husvagnar 2011 Mer kungligt från KABE Marknadens bredaste modellprogram blir nu ännu större! Royal serien utökas nu med ytterligare 3 modeller, vilket ger hela 18 nya planlösningar detta tack vare

Läs mer

HUSBILAR 2014 FAKTA & PRISER

HUSBILAR 2014 FAKTA & PRISER HUSBILAR 2014 FAKTA & PRISER Sid 2 STANDARDUTRUSTNING STANDARDUTRUSTNING Extrautrustning Standardutrustning Exklusiv 640 6400 680 6800 740 7400 Luxury 790 7900 840 8400 Iveco 815, 875, 925 A ABS-bromsar

Läs mer

/ :07 Tekniska data / Säsong 2019 Adora 613 HT

/ :07 Tekniska data / Säsong 2019 Adora 613 HT MÅTT OCH VIKTER Total length including drawbar (mm) 8211 Karosslängd (mm) 6752 Invändig längd (mm) 6142 Bredd (mm) 2450 Invändig bredd (mm) 2310 Utvändig höjd (mm) 2580 Ståhöjd (mm) 1950 Förtältdimension

Läs mer

malibu van Bussen att trivas i.

malibu van Bussen att trivas i. Modellprogram 1/2016 malibu van Bussen att trivas i. www.malibu-carthago.com Exklusivitet malibu en namn med historia. Kära husbilsvänner, malibu van är exklusiv: genomtänkt, trivsam och bekväm på samma

Läs mer

/ :05 Tekniska data / Säsong 2019 Altea 432 PX

/ :05 Tekniska data / Säsong 2019 Altea 432 PX Tekniska data / Säsong 2019 Altea 432 P Altea 432 P MÅTT OCH VIKTER Totallängd (mm) 6430 Karosslängd (mm) 4970 Invändig längd (mm) 4322 Bredd (mm) 2296 Invändig bredd (mm) 2170 Utvändig höjd (mm) 2580

Läs mer

/ :39 Tekniska data / Säsong 2019 Twin Axess 640 SL

/ :39 Tekniska data / Säsong 2019 Twin Axess 640 SL Tekniska data / Säsong 2019 CHASSI Miljöklass (Euro 5/Euro 6) Euro 6 Citroen 6 2,0 130 Hp 35L Citroen 6 2,0 160 Hp 35L MÅTT CH VIKTER Karosslängd (mm) 6363 Bredd (mm) 2050 Utvändig höjd (mm) 2580 Ståhöjd

Läs mer

Sirius Sirius sid 4-5. sid 6-7

Sirius Sirius sid 4-5. sid 6-7 Sirius 3097 sid 4-5 Sirius 3098 sid 6-7 Challenger hos Forsbergs No 1 i Frankrike, No 3 i Norge Nu äntligen i Sverige! Challenger är ett ledande husbilsmärke grundat 1985 i Frankrike. Välutrustade husbilar

Läs mer

Ny kontrollpanel för: Batteristatus Vatten och gråvattentank Inne och utetemp EC 5eco EC 6eco H-2,0/2,1 EC 6SH-2,0/2,1 Inv. längd mm 3430 3600 3800 Utv. bredd mm 2080 2080/2160 2080 / 2160 Inv. bredd mm

Läs mer

HUSBILAR. ALKOV OCH DELINTEGRERADE TEKNISKA DATA UTRUSTNING

HUSBILAR. ALKOV OCH DELINTEGRERADE TEKNISKA DATA UTRUSTNING HUSBILAR. ALKOV OCH DELINTEGRERADE 206 TEKNISKA DATA UTRUSTNING SE Tekniska data. Utföranden. Typ/Modell T 58 T 60 T 63 T 64 T 65 T 66 Tekniska data Längd/bredd/höjd cm 623/233/29 598/233/29 678/233/29

Läs mer

Frihet är att känna sig som hemma men vara oberoende.

Frihet är att känna sig som hemma men vara oberoende. Frihet är att känna sig som hemma men vara oberoende. Campingbilar 2013 BoxStar Freiheit, Frihet die bewegt. på väg. bergholm.com Frihet... har olika meningar för var och en Du kommer att upptäcka nya

Läs mer

Carado Husbil 2019 SE

Carado Husbil 2019 SE Carado Husbil 2019 SE Kompakt, flexibel och underbart okomplicerad. Carado Husbil 2019 Utrustning Översikt Höjdpunkter Paket 10 14 18 Jämför modeller Planlösningar Tvärbädd Långbädd 20 22 26 Resa med Vlow

Läs mer

Långbädd Längd: 2000mm Bredd: 900/700mm. Tillval till: EC 6eco EC 6S-2,0 EC 6SH-2,0/2,1 EC 8L-2,0 EC 8LH-2,1 EC 8,5C EC 8,5SH-2,15

Långbädd Längd: 2000mm Bredd: 900/700mm. Tillval till: EC 6eco EC 6S-2,0 EC 6SH-2,0/2,1 EC 8L-2,0 EC 8LH-2,1 EC 8,5C EC 8,5SH-2,15 Långbädd Längd: 2000mm Bredd: 900/700mm Tillval till: EC 6eco EC 6S-2,0 EC 6SH-2,0/2,1 EC 8L-2,0 EC 8LH-2,1 EC 8,5C EC 8,5SH-2,15 EC 6eco EC 6S EC 6SH-2,0 / 2,1 Inv. längd mm 3460 3800 3800 Utv. bredd

Läs mer

Paketöversikt husbilar 2013

Paketöversikt husbilar 2013 Paketöversikt husbilar 2013 Chassi paket Fiat chassi Globe S A T T I T I Kod: 1417 1417 1417 1418 1417* 1418* Klimat komfort paket (kkp) (Klimatautomatik, elektr. uppvärmda speglar, tempomat Luftkonditionering

Läs mer

första intrycket NIESMANN SMOVE 7.4E FÖRSTA INTRYCKET Allt om Husvagn & Camping l 7/2017

första intrycket NIESMANN SMOVE 7.4E FÖRSTA INTRYCKET Allt om Husvagn & Camping l 7/2017 första intrycket NIESMANN SMOVE 7.4E 26 FORMER FÖR FRAMTIDEN Det är inte någon halvintegrerad modell och inte heller någon Liner. Prisbelönta Niesmann Smove är faktiskt både och. AV Anders Wallsten 27

Läs mer

Bürstner Belcanto 720 TS av Markus Vesala

Bürstner Belcanto 720 TS av Markus Vesala Bürstner Belcanto 720 TS av Markus Vesala Vi går upp i storlek och ser på en Bürstner Belcanto 720 TS. En husvagn likt många av konkurrenterna i denna storleken. Här finns en rundsittgruppe längst bak

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E Massor av nyheter! KABE Husvagn 2012 Raden av nyheter till modellåret 2012 skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Utvecklingsavdelningen i Tenhult har verkligen inte legat på latsidan, det sista

Läs mer

L!VE WAVE. Taksäng ÅRETS NYHET. Välj mellan låga eller höga enkelsängar utan extra kostnad! FRÅN Isofix fäste för 2 barnstolar

L!VE WAVE. Taksäng ÅRETS NYHET. Välj mellan låga eller höga enkelsängar utan extra kostnad! FRÅN Isofix fäste för 2 barnstolar ÅRETS NYHET L!VE WAVE Taksäng Välj mellan låga eller höga enkelsängar utan extra kostnad! ETT UNIVERSELLT GENI Med denna nyhet ger sig Knaus in i ett helt nytt prissegment. L!VE Wave är en elegant, modern

Läs mer

CABBY CARAVAN AB Box 1022 Bodalsv. 2 SE Kristinehamn Sweden Tel Fax

CABBY CARAVAN AB Box 1022 Bodalsv. 2 SE Kristinehamn Sweden Tel Fax 2007 2007 www.home-car.nl Photo s by: Rolf Verhagen Home-Car husvagnar tillhör den nederländska Tirus gruppen Yves Demaria, Världsmästare MX3: Mitt val blev en Home-Car. CABBY CARAVAN AB Box 1022 Bodalsv.

Läs mer

Tekniska data Utgåva augusti 2012 HUSVAGNAR

Tekniska data Utgåva augusti 2012 HUSVAGNAR Tekniska data Utgåva augusti 2012 HUSVAGNAR NOTERINGAR HUSVAGNAR Komfort med kvalitet INNEHÅLL Premio 4 7 Averso 8 11 Averso top 12 15 Averso plus 16 17 Klädsel 18 1 Fönster 2 Fast säng 3 Kök 4 Kylskåp

Läs mer

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT SE 1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT ETT PERFEKT INSTEG I PREMIUMKLASSEN. Att lyx inte är en fråga om storlek är något som Credo alltid bevisat. Credo har samma egenskaper som kännetecknar Concordes

Läs mer

Adria Adora 552 PK. av Markus Vesala

Adria Adora 552 PK. av Markus Vesala Adria Adora 552 PK av Markus Vesala Nästa storlek i Adria Adora Flottan anno 2006. En Adria Adora 552 PK, där man har placerat ett badrum bak i ena hörnan och våningssängar längst med långsidan i den andra

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

/ :36 Tekniska data / Säsong 2019 Alpina 663 HT

/ :36 Tekniska data / Säsong 2019 Alpina 663 HT Tekniska data / Säsong 2019 MÅTT OCH VIKTER Totallängd (mm) 8690 Karosslängd (mm) 7281 Invändig längd (mm) 6632 Bredd (mm) 2460 Invändig bredd (mm) 2310 Utvändig höjd (mm) 2600 Ståhöjd (mm) 1950 Förtältdimension

Läs mer

Har kommer lite info om vad vi har att erbjuda. Vi är agenter åt Lambert i Sverige och kan erbjuda ett enormt sortiment av marknadstillbehör.

Har kommer lite info om vad vi har att erbjuda. Vi är agenter åt Lambert i Sverige och kan erbjuda ett enormt sortiment av marknadstillbehör. Försäljningsystem För torg och marknader Mobila Försäljningssystem Hej. Har kommer lite info om vad vi har att erbjuda. Vi är agenter åt Lambert i Sverige och kan erbjuda ett enormt sortiment av marknadstillbehör.

Läs mer

KATALOG FÖR SA MTLI GA M ODELLER

KATALOG FÖR SA MTLI GA M ODELLER KATALOG FÖR SA MTLI GA M ODELLER POLAR CA M P E R S POLAR CA M P E R S En camper är ett energisnålt och smidigt sätt att resa med övernattningsmöjlighet. Det är också en perfekt lösning för den som vill

Läs mer

Easy Campers Made in DOROTEA

Easy Campers Made in DOROTEA Easy Campers Made in DOROTEA BILDER: FOTOGRAF EIVON CARLSON LULEÅ 0815 S Karosser AB Timmervägen 11 917 32 DOROTEA Tel. 0942-512 90 vx. Fax. 0942-514 00 E-post: info@skarosser.se www.skarosser.se Easy

Läs mer

Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala

Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala Här! En verklig nyhet för den nordiska marknaden. En Bürstner Belcanto Nordic 680 TK. Kanske denna vagnen passar bättre för dom som inte vill gå igenom

Läs mer

/ :57 Tekniska data / Säsong 2019 Action 391 PH

/ :57 Tekniska data / Säsong 2019 Action 391 PH Tekniska data / Säsong 2019 MÅTT OCH VIKTER Totallängd (mm) 5970 Karosslängd (mm) 4310 Invändig längd (mm) 3910 Bredd (mm) 2196 Invändig bredd (mm) 2080 Utvändig höjd (mm) 2580 Ståhöjd (mm) 1950 Förtältdimension

Läs mer

CREDO CARVER/CHARISMA CRUISER. Reisemobile aus leidenschaft

CREDO CARVER/CHARISMA CRUISER. Reisemobile aus leidenschaft CREDO se Reisemobile aus leidenschaft CARVER/CHARISMA se Reisemobile aus leidenschaft LINER PLUS se Reisemobile aus leidenschaft CRUISER d Reisemobile aus leidenschaft CREDO CREDO Storlek Typ Chassie Motor

Läs mer

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Ekerum Campingen ligger mycket attraktivt alldeles vid Kalmarsund endast en dryg mil från sommarmetropolen Borgholm med dess

Läs mer

Travel Master HI. SÄKERHET: Airbag ABS-bromsar AL-KO Säkerhetschassi med låg tyngdpunkt och bred spårvidd.

Travel Master HI. SÄKERHET: Airbag ABS-bromsar AL-KO Säkerhetschassi med låg tyngdpunkt och bred spårvidd. Travel Master Travel Master HI Inv längd, bodel 4640 mm Inv bredd 2150 mm Inv höjd 1960 mm Tjänstevikt ca 2900 kg Totalvikt 3500 kg (alt 3850 kg med ABS) Totallängd 6880 mm Totalhöjd 2660 mm Totalbredd

Läs mer

SVERIGEUTRUSTADE! allt du behöver för ditt fordon skall ingå så ingår allt. Weinsberg Husvagnar Prislista 2015 bergholm

SVERIGEUTRUSTADE! allt du behöver för ditt fordon skall ingå så ingår allt. Weinsberg Husvagnar Prislista 2015 bergholm SVERIGEUTRUSTADE! I Sverige ställer vi andra krav på fritidsfordon än övriga Europa och därför ser vi det extra viktigt att allt du behöver för ditt fordon skall ingå. När du handlar av en auktoriserad

Läs mer

Weinsberg Husvagnar Prislista 2015/2. www.bergholm.com

Weinsberg Husvagnar Prislista 2015/2. www.bergholm.com SE Weinsberg Husvagnar Prislista 2015/2 www.bergholm.com CaraOne Tekniska Specifikationer CaraOne 390 QD 400 LK 420 QD 450 FU 480 EU Tekniska Specifikationer / Pris 166 700 kr 166 700 kr 177 900 kr 193

Läs mer

Förr eller senare kommer man till en punkt, när man inte längre vill kompromissa.

Förr eller senare kommer man till en punkt, när man inte längre vill kompromissa. Förr eller senare kommer man till en punkt, när man inte längre vill kompromissa. 4 För de flesta kommer det en tid när man tröttnat på att ge efter, kompromissa och nöja sig med mindre. Som du säkert

Läs mer

att komma fram och vilja stanna för gott.

att komma fram och vilja stanna för gott. Semesterstugor i boltenhagen att komma fram och vilja stanna för gott. Våra svenska Regenbogen stugor i Boltenhagen Här börjar avkopplingen så fort du har anlänt. Njut av den härliga havsbrisen, lägg upp

Läs mer

www.buerstner.se/city-car

www.buerstner.se/city-car Edition 08/13 koncept & design: tsitrone medien GmbH & Co. KG, Köln fotos: Bornmann & Gebert printed in germany Uppgifterna och bilderna i den här katalogen motsvarar den information som förelåg vid tryckningen.

Läs mer

En modern tillverkare för smarta boendelösningar, både för privat och industri.

En modern tillverkare för smarta boendelösningar, både för privat och industri. En modern tillverkare för smarta boendelösningar, både för privat och industri. Vi är ett mindre företag beläget i västra Sverige. Vår affärsidé är att bygga flexibla, mobila modulhus för alla behov. Vi

Läs mer

NEU. S Husbilar 2015

NEU. S Husbilar 2015 32 1 Det sto ra JUBELeumet! NEU S Husbilar 2015 2 3 Välkommen till ˮSunlight-världenˮ En liten vägvisare: Innehåll 10 år med Sunlight Delintegrerade Delintegrerade med uppfällbar bädd 3 4 6 10 Alkovmodeller

Läs mer

Vill du ha det ännu bekvämare? Med förbehåll för tekniska ändringar och fel (men inte för nöje!)

Vill du ha det ännu bekvämare? Med förbehåll för tekniska ändringar och fel (men inte för nöje!) Vill du ha det ännu bekvämare? Med förbehåll för tekniska ändringar och fel (men inte för nöje!) För dina personliga komfortönskemål erbjuder vi prisvärd specialutrustning. Mer information hittar du i

Läs mer

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Modeller och priser: MOTOR HK VÄXELLÅDA CO2 g/km Master Skåp L1H1 (8 m 2 ) Framhjulsdrift FÖRBRUK. L/MIL * TJÄNSTEVIKT Kg** DRAGVIKT Kg***

Läs mer

Vi stöttar din fritid. Succé- Vagnen. Klar från kr

Vi stöttar din fritid. Succé- Vagnen. Klar från kr Vi stöttar din fritid Succé- Vagnen Klar från 115.000 kr Vi stöttar din fritid genom att vara lättare, mindre, men även att den har ett attraktivt pris lämpat för att stötta din värdefulla fritid. Det

Läs mer

stolt Partner till Längdlandslaget

stolt Partner till Längdlandslaget stolt Partner till Längdlandslaget KATALOG och prislista FÖR samtliga MODELLER polar kodiak Den som sitter med en lång önskelista i handen och letar husbil kan sluta leta här och nu. Polar Kodiak är nämligen

Läs mer

ERIBA COMPACT ERIBA VAN ERIBA CAR ERIBA JET

ERIBA COMPACT ERIBA VAN ERIBA CAR ERIBA JET Den bästa erfarenheten ERIBA COMPACT ERIBA VAN ERIBA CAR ERIBA JET Eriba erbjuder sköna semesterupplevelser. Upplev frihet och säkerhet. Kärlek 2 ERIBA COMPACT Utvändigt 4 invändigt 6 Tyg 10 Tekniska data

Läs mer

Adria Action. av Markus Vesala

Adria Action. av Markus Vesala Adria Action av Markus Vesala Vi kan lika gärna börja med stjärnan på mässan med det samma. Iallafall den Stora stjärnan i mina ögon. Även om storleken är liten. En frisk nyhet, med många smarta ideer

Läs mer

CAPELLI RIB - ITALIENSK DESIGN

CAPELLI RIB - ITALIENSK DESIGN CAPELLI RIB - ITALIENSK DESIGN SOL & BAD MED STIL En vidareutvecklad RIB-modell med helt nya innerlinjer som gjord för härliga dagsutflykter. Båten ger nästintill obegränsat utrymme för trevligt umgänge

Läs mer

Caravan januari 1/2008. Vagnar och bilar. Kabe Royal 560 XL King Size Nära det perfekta

Caravan januari 1/2008. Vagnar och bilar. Kabe Royal 560 XL King Size Nära det perfekta 1 Caravan januari 1/2008 Vagnar och bilar Kabe Royal 560 XL King Size Nära det perfekta Kabe fyller nu 50 år och det tredje största vagnmärket på våra marknader och den mest populära modellen i Finland

Läs mer

SVÅRT VAL! Bättre begagnad eller sprillans ny?

SVÅRT VAL! Bättre begagnad eller sprillans ny? Duell mellan begagnad och ny bil SVÅRT VAL! Bättre begagnad eller sprillans ny? Vad försakar man om man väljer en bil med några år på nacken? Och är nya bilar värda merkostnaden? Till synes enkla frågor

Läs mer

HUSVAGNAR Tekniska data Utgåva augusti 2013

HUSVAGNAR Tekniska data Utgåva augusti 2013 HUSVAGNAR Tekniska data Utgåva augusti 2013 NOTERINGAR HUSVAGNAR Komfort med kvalitet INNEHÅLL Premio 4 7 Averso 8 11 Averso top 12 15 Averso plus 16 17 Klädselalternativ 18 Inredningsalternativ 19 1 Fönster

Läs mer

Travel Master WF Travel Master HI Travel Master MF Travel Master AL

Travel Master WF Travel Master HI Travel Master MF Travel Master AL 2004 En unik husbil byggd och utrustad för året runt-användning i nordiskt klimat. Travel Master WF Travel Master HI Travel Master MF Travel Master AL Våra husbilar har utvecklats med hjälp av all den

Läs mer

Alkoven som har allt

Alkoven som har allt Alkoven som har allt Kanske inte ett exklusivt yttre, men tre axlar och en bodel som andas tyngd inger ändå viss respekt. Bilen har pondus. Få husbilar överträffar förväntningarna. Men den här tio år gamla

Läs mer

Alkovhusbilar 2009. Hymer Camp

Alkovhusbilar 2009. Hymer Camp Alkovhusbilar 2009 Hymer Camp Hymer Van Hymer Tramp CL Hymer Tramp SL Eriba-Touring Hymer-Feeling Hymer-Sporting Hymer-Nova SL Hymer-Nova GL Hymer-Nova S Hymer EXSIS-i Hymermobil B-Klasse CL Hymermobil

Läs mer

Teknisk information och utrustning Scandinavian Edition. Informationen giltig från augusti 2015. Colibri Davis Jump! Davis Dexter Go!

Teknisk information och utrustning Scandinavian Edition. Informationen giltig från augusti 2015. Colibri Davis Jump! Davis Dexter Go! Teknisk information och utrustning Scandinavian Edition Informationen giltig från augusti 2015 Davis Jump! Davis Dexter Go! Dexter 2015 / 2016 Teknisk information Davis Jump! DA Jump! 540 DA Jump! 590

Läs mer

Elegantare dekor och ny karossplåt tillhör de utvändiga nyheterna.

Elegantare dekor och ny karossplåt tillhör de utvändiga nyheterna. Helt nya KABE 2009 Förnyad utvändig design på husvagnarna, nya snickerier i både husvagnar och husbilar, många nya husvagnsmodeller och en helt ny lite mindre Travel Master. Ja, nyheterna är verkligen

Läs mer

KARAKTÄR SOM GÖR SKILLNAD. Sygg, spännande, modern: Etrusco erbjuder det vackraste sättet att upptäcka världen.

KARAKTÄR SOM GÖR SKILLNAD. Sygg, spännande, modern: Etrusco erbjuder det vackraste sättet att upptäcka världen. design in motion KARAKTÄR SOM GÖR SKILLNAD Sygg, spännande, modern: Etrusco erbjuder det vackraste sättet att upptäcka världen. UPPLEV FRIHETEN ATT VARA HEMMA ÖVERALLT Spontana utflykter eller långa semesterresor

Läs mer

Mercedez Benz. 1 modell. för 4 bäddar

Mercedez Benz. 1 modell. för 4 bäddar tekniska data adria husbilar polaris Mercedez Benz 1 modell för 4 bäddar vision Renault Master 3 modeller för 4-5 bäddar coral supreme edition Fiat Ducato 3 modeller för 3-5 bäddar sid 4 sid 8 sid 12 The

Läs mer