Fondens beteckning är Alfred Berg Ränteallokering Plus. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fondens beteckning är Alfred Berg Ränteallokering Plus. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder."

Transkript

1 FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg Ränteallokering Plus Fondbestämmelserna fastställda av styrelsen den 14 december 2012 Fondbestämmelserna godkända av Finansinspektionen 21 december, Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Ränteallokering Plus. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. Fondförmögenheten ägs av andelsägarna gemensamt och varje fondandel i en andelsklass medför lika rätt till den egendom som ingår i fonden. Fonden kan inte förvärva rättigheter eller ta på sig skyldigheter. Fonden förvaltas av det fondbolag som framgår nedan under 2. Fondbolaget företräder fondandelsägarna i alla frågor som rör fonden, beslutar om egendom som ingår i fonden samt utövar de rättigheter som härrör ur egendomen. Fonden riktar sig till allmänheten och inte en avgränsad krets av personer. Verksamheten bedrivs enligt dessa fondbestämmelser, bolagsordningen för fondbolaget, lagen om investeringsfonder och övriga tillämpliga författningar. Dessa fondbestämmelser kompletteras av en särskild informationsbroschyr. Informationsbroschyren tillhandahålls av fondbolaget. Andelsklasser Fonden har två andelsklasser och skillnaderna dem emellan består i olika krav på lägsta belopp för initial investering samt olika avgiftsstruktur. Skillnaderna mellan andelsklasserna framgår i sin helhet nedan under 9 och 11. Andelsklasserna benämns A respektive B. 2 Fondförvaltare Fonden förvaltas av Alfred Berg Fonder AB, organisationsnummer , nedan kallat fondbolaget. Fondbolaget bedriver fondverksamhet enligt lagen om investeringsfonder.

2 3 Förvaringsinstitutet och dess uppgifter Fondens tillgångar förvaras av Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), organisationsnummer , såsom förvaringsinstitut. Förvaringsinstitutet handlar oberoende av fondbolaget och skall verkställa beslut avseende fonden som fondbolaget fattat, om dessa inte strider mot lagen om investeringsfonder eller dessa fondbestämmelser. Förvaringsinstitutet skall ta emot och förvara den egendom som ingår i fonden samt se till att försäljning och inlösen av fondandelar, beräkning av fondandelarnas värde samt att användningen av fondens medel inte strider mot lagen om investeringsfonder och dessa fondbestämmelser. Förvaringsinstitutet skall även se till att tillgångarna i fonden utan dröjsmål kommer fonden tillhanda. 4 Fondens karaktär Fonden är en bred räntefond som främst placerar i obligationer med hög och låg kreditvärdighet. Fondens medel skall placeras i syfte att erhålla en god kapitaltillväxt. 5 Fondens placeringsinriktning 5.1 Allmänt Fondens medel kan vara placerade i följande tillgångsslag: Överlåtbara värdepapper Penningmarknadsinstrument Derivatinstrument Konto hos kreditinstitut Fonden är en räntefond som placerar i ränterelaterade värdepapper, penningmarknadsinstrument och derivatinstrument utfärdade inom EES och USA. Innehaven ska vara utgivna av stater, bostadsinstitut och företag. Kreditrisken i de instrument som fonden investerar i varierar, från instrument med låg kreditrisk till instrument med hög kreditrisk. Maximalt 10 procent av fondförmögenheten får placeras i andelar i andra fonder. Målsättningen med förvaltningen är att med en aktiv riskspridning erhålla en god kapitaltillväxt. Placeringar i derivatinstrument kan ske som ett led i fondens placeringsinriktning.

3 Fonden förvaltas med ett aktivt risktagande baserat på en fundamental analys. Den aktiva riskexponeringen sker genom att positioner tas i duration, räntekurva, krediter och val av överlåtbara värdepapper. Durationen för fondens samtliga placeringar ska uppgå till mellan - 5 år och + 10 år. Om fonden utnyttjar möjligheten enligt ovan att placera fondens medel i derivatinstrument kan underliggande tillgångar utgöras eller hänföras till något av de tillgångar som framgår av 5 kap. 12 första stycket lagen om investeringsfonder. Fonden skall under normala marknadsförhållanden vara fullinvesterad, dvs. andelen likvida medel skall vara låg. 5.2 Beräkning av sammanlagda exponeringar med Value-at-Risk (VaR) Fonden använder en VaR-modell för beräkning av sammanlagd exponering. VaR är ett sannolikhetsbaserat statistiskt mått på risken i en portfölj. Måttet uttrycker den förlustnivå som portföljen förväntas överskrida under en given tidsperiod med en given grad av statistisk säkerhet. Fonden använder en absolut VaR modell för att beräkna risken i portföljen samt den sammanlagda exponeringen av fonden. Modellen är Monte Carlo-baserad och bygger på slumpmässiga simuleringar av utfall som sedan används för att mäta VaR. Modellen använder sig av ett konfidensintervall om 99 procent med en investeringsperiod om 20 dagar. För ytterligare information se fondens informationsbroschyr. 6 Marknadsplatser Fondens medel får placeras i finansiella instrument som är upptagna till handel på en reglerad marknad eller handelsplattform inom EES eller annan marknad som står under motsvarande tillsyn i USA. 7 Särskild placeringsinriktning Fonden får placera medel i sådana överlåtbara värdepapper och penningmarknadsinstrument som avses i 5 kap. 5 lagen om investeringsfonder. Derivatinstrument får användas som ett led i fondens placeringsinriktning.

4 Fonden får även använda sig av sådana derivatinstrument som avses i 5 kap. 12 andra stycket lagen om investeringsfonder (s.k. OTC-derivat). Fondbolaget har Finansinspektionens tillstånd att förvalta fonden i enlighet med 5 kap. 8 lagen om investeringsfonder. Skuldförbindelser som Fonden investerar i med stöd av 5 kap. 8 lagen om investeringsfonder ska komma från minst sex olika emissioner och de som kommer från en och samma emission får ej överstiga 30 procent av fondens värde. De emittenter eller garanter som ger ut eller garanterar skuldförbindelser som Fonden till mer än 35 procent av Fondens värde kan investeras i är Japan, USA, svenska staten, svenska kommuner, stater eller kommunala myndigheter inom EES eller mellanstatliga organ i vilket en eller flera stater inom EES är medlemmar. Derivatinstrument har speciella egenskaper som kan medföra väsentligt högre risker än vid exempelvis handel med obligationer. 8 Värdering Fondens värde beräknas genom att från Fondens tillgångar avdrages de skulder som avser Fonden. Fondens tillgångar värderas till gällande marknadsvärde. Värderingen sker dagligen till senaste betalkurs eller, om sådan inte finns, senaste köpkurs och om denna inte anges till senast säljkurs. För att bestämma värdet på icke marknadsnoterade överlåtbara värdepapper och penningmarknadsinstrument som avses i 5 kap. 5 lagen om investeringsfonder används i normalfallet senaste betal- eller köpkurs. Om ovan nämnda värderingsmetoder enligt fondbolagets bedömning är missvisande, fastställs ett marknadsvärde på objektiva grunder efter en särskild värdering. Till grund för den särskilda värderingen läggs till exempelvis marknadspriser från: en icke reglerad marknad, en oberoende mäklare, andra externa oberoende källor, ett annat noterat finansiellt instrument, ett index eller en bolagshändelse med påverkan på marknadsvärdet.

5 För sådana instrument som avses i 5 kap. 12 andra stycket lagen om investeringsfonder, s.k. OTC-derivat, fastställs ett marknadsvärde enligt följande: Marknadspris som är ställt av en aktiv marknad. I de fall ett marknadspris inte kan erhållas skall OTCderivat värderas enligt värderingsmodeller såsom Black & Scholes och Black 76. Värdet av en fondandel är lika med Fondens värde delat med antalet fondandelar med beaktande av de villkor som är förenade med respektive andelsklass. 9 Försäljning och inlösen av fondandelar Andelsklasserna A och B Priset vid fondbolagets försäljning (andelsägares köp) av fondandel är fondandelsvärdet på den bankdag då försäljningen verkställs. Priset vid fondbolagets inlösen (andelsägares försäljning) av fondandel är fondandelsvärdet på den bankdag då inlösen verkställs. Försäljning och inlösen av fondandelar kan ske varje bankdag genom fondbolaget. Försäljnings- och inlösenpris kan erhållas från fondbolaget. Publicering sker även i dagstidningar eller i liknande media. Kursen en viss bankdag offentliggörs i normalfallet på kvällen samma bankdag. Begäran om försäljning (andelsägares köp) av fondandel skall ske skriftligen via fax, eller via datamedia efter särskild överenskommelse. Begäran om inlösen (andelsägares försäljning) av fondandel skall ske skriftligen via fax, eller via datamedia efter särskild överenskommelse. Begäran som lämnas skriftligen via fax skall vara egenhändigt undertecknad av andelsägaren. Begäran verkställs samma dag som den lämnas, förutsatt att begäran kommit fondbolaget tillhanda senast vid den tidpunkt och i enlighet med de villkor som anges i informationsbroschyren. I annat fall verkställs begäran nästkommande bankdag. Begäran om inlösen får återkallas endast om fondbolaget medger detta.

6 Försäljning respektive inlösen sker till ett fondandelsvärde som ej är känt när begäran sker. Andelsklass B Utöver vad som framgår ovan avseende försäljning och inlösen av fondandelar gäller för Andelsklass B att minsta initiala investering ska uppgå till minst 500 MSEK. Investeringar därefter kan företas med valfritt belopp. 10 Extraordinära förhållanden Fonden kan komma att stängas för försäljning respektive inlösen om sådana extraordinära händelser har inträffat som gör att det inte är möjligt att värdera fondens tillgångar på ett sätt som säkerställer fondandelsägarnas lika rätt. Detsamma gäller om hela eller delar fondens tillgångar inte kan värderas på grund av att de marknader som fonden investerar i håller stängt. 11 Avgifter och ersättning Fast förvaltningsavgift Andelsklass A och B Ur fondens medel ska fondbolagets förvaltningsavgift betalas. För Andelsklass A utgår förvaltningsavgiften med en fast avgift om högst 0,75 procent av det totala värdet för Andelsklass A per år. För Andelsklass B utgår förvaltningsavgiften med en fast avgift om högst 0,50 procent av det totala värdet för Andelsklass B per år. Förvaltningsavgiften beräknas dagligen och erläggs till fondbolaget månadsvis i efterskott. Förvaltningsavgiften inkluderar ersättning till förvaringsinstitutet för förvaring av de i fonden ingående finansiella instrumenten, ersättning till fondbolagets revisorer samt ersättning till Finansinspektionen för dess tillsynsverksamhet. Prestationsbaserad förvaltningsavgift Andelsklass A Utöver den fasta förvaltningsavgiften enligt ovan belastas Andelsklass A med en prestationsbaserad förvaltningsavgift. Ersättningen, beräknas och belastar andelsklassen kollektivt med en upplupen kostnad dagligen, det vill säga att andelsklassen skuldsätts och NAV:et påverkas dagligen. Den resultatbaserade ersättningen utgår endast då fondens relativa värdeutveckling överstigit utvecklingen för fondens, i detta avseende, jämförelseindex, OMRX T-Bill. Den resultatbaserade avgiften beräknas och tas ut efter uttag av den fasta avgiften. Om under någon period en andelsägare erhåller

7 en värdeutveckling som understiger fondens jämförelseindex, och det under senare perioder uppstår en positiv värdeutveckling, skall ingen resultatbaserad ersättning utgå förrän tidigare perioders underavkastning med tillägg av jämförelseindexet har kompenserats. Ersättningen uppgår till 20 procent av överavkastningen, d.v.s. den del av fondens värdeutveckling som överstiger värdeutvecklingen för jämförelseindexet. Om en fondandelsägare löser in sina fondandelar när andelsägaren har en ackumulerad underavkastning tillgodo återbetalas inte eventuellt tidigare erlagd resultatbaserad ersättning. Antalet andelar avrundas till fyra decimaler. Det görs ingen avrundning vid beräkning av den resultatbaserade avgiften. En resultatbaserad avgift kan komma att tas ut trots att avkastningen i absoluta tal varit negativ. Andra kostnader och avgifter Andelsklass A och B Ur fondens medel bestrids vidare courtage och andra kostnader hänförliga till köp och försäljning av finansiella instrument. 12 Utdelning Fonden lämnar ingen utdelning. 13 Räkenskapsår Räkenskapsår för fonden är kalenderår. 14 Halvårsredogörelser och årsberättelser, ändring av fondbestämmelserna Årsberättelse och halvårsredogörelse för fonden skall hållas tillgängliga hos fondbolaget inom fyra respektive två månader efter rapportperiodens utgång. Beslutar fondbolaget om ändringar av dessa fondbestämmelser skall beslutet underställas Finansinspektionen för godkännande. Beslutet skall hållas tillgängligt hos fondbolaget och förvaringsinstitutet samt tillkännages på sätt som Finansinspektionen anvisat Ändringarna skall träda i kraft i samband med tillkännagivandet eller den senare tidpunkt som angivits i tillkännagivandet. Ändringarna skall vara gällande gentemot samtliga andelsägare. 15 Pantsättning och överlåtelse

8 Pantsättning av fondandel skall anmälas skriftligen till fondbolaget. Av anmälan skall framgå andelsägare, panthavare, pantsättningens omfattning och eventuella begränsningar. Anmälan skall vara undertecknad av pantsättaren. Fondbolaget skall notera uppgifter om pantsättning i andelsägarregistret samt underrätta andelsägaren om noteringen. Uppgift om pantsättning skall borttas ur registret efter anmälan från panthavaren. Fondbolaget har rätt att ta ut ersättning för den kostnad som pantsättningen medför, dock högst 500 kronor per pantsättningstillfälle. 16 Ansvarsbegränsning Varken fondbolaget eller förvaringsinstitutet är ansvarigt för skada som beror av svenskt eller utländskt lagbud, svensk eller utländsk myndighets åtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet, exempelvis data- eller telefel. Förbehållet i fråga om strejk, blockad och lockout gäller även om fondbolaget och/eller förvaringsinstitutet själv är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. Skada som uppkommit i andra fall skall inte ersättas av fondbolaget eller förvaringsinstitutet, om fondbolaget eller förvaringsinstitutet varit normalt aktsamt. Varken fondbolaget eller förvaringsinstitutet ansvarar i något fall för indirekt skada. Vad som nämns ovan i denna paragraf begränsar inte andelsägares rätt till skadestånd enligt 2 kap. 21 lagen om investeringsfonder.

Fondens beteckning är Alfred Berg Kort Kreditfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fondens beteckning är Alfred Berg Kort Kreditfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg Kort Kreditfond Fondbestämmelserna fastställda av styrelsen 30 april 2014 Fondbestämmelserna godkänna av Finansinspektionen 19 juni 2014, FI dnr 14-6201 1 Fondens rättsliga

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg OBLIGATIONSFOND 1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Obligationsfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Läs mer

Fondens beteckning är Alfred Berg Penningmarknadsfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fondens beteckning är Alfred Berg Penningmarknadsfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg PENNINGMARKNADSFOND 1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Penningmarknadsfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Penningmarknadsfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Sverige Plus. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder

1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Sverige Plus. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg SVERIGE PLUS 1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Sverige Plus. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder Fonden riktar

Läs mer

BANCO SVENSK MILJÖ FONDBESTÄMMELSER. 1 Fondens rättsliga ställning. Fondens beteckning är Banco Svensk Miljö.

BANCO SVENSK MILJÖ FONDBESTÄMMELSER. 1 Fondens rättsliga ställning. Fondens beteckning är Banco Svensk Miljö. FONDBESTÄMMELSER BANCO SVENSK MILJÖ 1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Banco Svensk Miljö. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. Fondförmögenheten

Läs mer

Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017

Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017 Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Jämställda Bolag Sverige. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Läs mer

Plain Capital ArdenX. 4 Fondens karaktär. 1 Fondens namn och rättsliga ställning. 5 Fondens placeringsinriktning. 2 Fondförvaltare

Plain Capital ArdenX. 4 Fondens karaktär. 1 Fondens namn och rättsliga ställning. 5 Fondens placeringsinriktning. 2 Fondförvaltare Plain Capital ArdenX 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Plain Capital Ardenx. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder (LIF). Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Trend Räntefond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

Exceed Select Fondbestämmelser

Exceed Select Fondbestämmelser Exceed Select Fondbestämmelser 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Exceed Select. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). Fonden har fyra andelsklasser:

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD. 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden.

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD. 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden. 1 (6) 2014-06-01 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden. Fonden är

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE. 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden.

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE. 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden. 1(5) 2014-06-23 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden. Fonden

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Likviditetsfond

Fondbestämmelser för Lannebo Likviditetsfond 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser för Lannebo Likviditetsfond Lannebo Likviditetsfond, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 RÄNTEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 RÄNTEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 RÄNTEFOND Godkända av Finansinspektionen den 31 mars 2017 1 Fondens rättsliga ställning AP7 Räntefond (Fonden) är en s.k. syntetisk värdepappersfond (prop. 1997/98:151 s. 421,

Läs mer

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar.

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS RÄNTEFOND KORT 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Cliens Räntefond Kort, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Kapitalförvaltning AB

Kapitalförvaltning AB FONDBESTÄMMELSER FÖR VALBAY SWEDISH EQUITY FUND 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Valbay Swedish Equity Fund, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad specialfond enligt lagen

Läs mer

Fondbestämmelser för PLUS Mikrobolag Sverige Index

Fondbestämmelser för PLUS Mikrobolag Sverige Index Fondbestämmelser för PLUS Mikrobolag Sverige Index 1. Fondens rättsliga ställning PLUS Mikrobolag Sverige Index, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fondförvaltare är Lundmark & Co Fondförvaltning AB, organisationsnummer 556703-8269, nedan kallat fondbolaget

Fondförvaltare är Lundmark & Co Fondförvaltning AB, organisationsnummer 556703-8269, nedan kallat fondbolaget World Equity Replication Fund - Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är World Equity Replication Fund, nedan kallad fonden. Fonden är en

Läs mer

HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER

HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Sverigefond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

VAPP 60 Fondbestämmelser april 2017

VAPP 60 Fondbestämmelser april 2017 VAPP 60 Fondbestämmelser april 2017 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är VAPP 60. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder (LAIF). Fonden

Läs mer

Fonden förvaltas av Naventi kapitalförvaltning AB, organisationsnummer 556630-8689, (nedan kallat fondbolaget ).

Fonden förvaltas av Naventi kapitalförvaltning AB, organisationsnummer 556630-8689, (nedan kallat fondbolaget ). Fondbestämmelser 1 Fonden Fondens namn är Naventi Balanserad Flex 2 (nedan kallad fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ). Fonden bildas genom kapitaltillskott

Läs mer

Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB

Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Affärsvärlden Fonden, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt

Läs mer

HUMLE KAPITALFÖRVALTNINGSFOND

HUMLE KAPITALFÖRVALTNINGSFOND HUMLE KAPITALFÖRVALTNINGSFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Kapitalförvaltningsfond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget.

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget. FONDBESTÄMMELSER 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Humle FondSelect, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

HUMLE SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER

HUMLE SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER HUMLE SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Småbolagsfond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15 Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa fondbestämmelser

Läs mer

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus Lannebo Sverige Plus, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. Verksamheten

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Trend Räntefond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SMÅBOLAGSFOND

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SMÅBOLAGSFOND 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Catella Småbolagsfond nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fondens namn är Handelsbanken Euro Ränta. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fondens namn är Handelsbanken Euro Ränta. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 2014-02- FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EURO RÄNTA Fondens rättsliga ställning m m Fondens namn är Handelsbanken Euro Ränta. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

Sparbanken Aktiefond Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15.

Sparbanken Aktiefond Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. Sparbanken Aktiefond Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa

Läs mer

Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER RETURN 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Return. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. Fondförmögenheten

Läs mer

Fondens namn är Catella Sverige Index nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Fondens namn är Catella Sverige Index nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). FONDBESTÄMMELSER CATELLA SVERIGE INDEX 1 Fondens rättsliga karaktär och andelsklasser Fondens namn är Catella Sverige Index nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

BANCO ETISK SVERIGE SPECIAL

BANCO ETISK SVERIGE SPECIAL FONDBESTÄMMELSER BANCO ETISK SVERIGE SPECIAL 1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Banco Etisk Sverige Special. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Läs mer

Fondens namn är Handelsbanken Stabil 25. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fondens namn är Handelsbanken Stabil 25. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 2014-02-28 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN STABIL 25 Fondens rättsliga ställning m m Fondens namn är Handelsbanken Stabil 25. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER. 2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Plain Capital Asset Management Sverige AB, org. nr. 556737-5562, nedan kallat bolaget.

FONDBESTÄMMELSER. 2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Plain Capital Asset Management Sverige AB, org. nr. 556737-5562, nedan kallat bolaget. FONDBESTÄMMELSER 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Plain Capital BronX. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder (LAIF). Fondförmögenheten

Läs mer

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Värdepappersbolagets styrelse 2013-12-10 och godkända av Finansinspektionen 2014-04-11.

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Värdepappersbolagets styrelse 2013-12-10 och godkända av Finansinspektionen 2014-04-11. Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Värdepappersbolagets styrelse 2013-12-10 och godkända av Finansinspektionen 2014-04-11. 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond enligt

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN SVERIGE SELEKTIV

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN SVERIGE SELEKTIV 2014-04-23 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN SVERIGE SELEKTIV Fondens rättsliga ställning m m 1 Fondens namn är Handelsbanken Sverige Selektiv. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

Fondbestämmelser för Optimus High Yield

Fondbestämmelser för Optimus High Yield Fondbestämmelser för Optimus High Yield Godkända av Finansinspektionen 2013-04-22 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Optimus High Yield, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt

Läs mer

Fondbestämmelser Select Brasilien

Fondbestämmelser Select Brasilien Fondbestämmelser Select Brasilien 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Select Brasilien, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder, nedan kallad

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER SVERIGE 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Sverige. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Klass B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift.

Klass B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS SVERIGE 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Cliens Sverige nedan kallad Fonden. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder (LIF). Fonden

Läs mer

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget.

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget. FONDBESTÄMMELSER 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Humle FondSelect, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

2. Fondförvaltare Fonden förvaltas av Didner & Gerge Fonder AB (org nr 556491-3134), nedan kallat fondbolaget.

2. Fondförvaltare Fonden förvaltas av Didner & Gerge Fonder AB (org nr 556491-3134), nedan kallat fondbolaget. Fondbestämmelser för Didner & Gerge Aktiefond 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Didner & Gerge Aktiefond, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Plain Capital Asset Management Sverige AB, org. nr , nedan kallat bolaget.

2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Plain Capital Asset Management Sverige AB, org. nr , nedan kallat bolaget. 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder (nedan kallad LAIF). Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna

Läs mer

1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Sverige Pro, (org.nr.504400-7127).

1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Sverige Pro, (org.nr.504400-7127). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER SVERIGE PRO 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Sverige Pro, (org.nr.504400-7127). Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare

Läs mer

Fondbestämmelser för Handelsbanken Balans 50

Fondbestämmelser för Handelsbanken Balans 50 2008-11-27 Fondbestämmelser för Handelsbanken Balans 50 1 Fondens rättsliga ställning m m Fondens namn är Handelsbanken Balans 50. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EUROPA SELEKTIV

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EUROPA SELEKTIV 2014-02-21 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EUROPA SELEKTIV Fondens rättsliga ställning m m 1 Fondens namn är Handelsbanken Europa Selektiv. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

Fondbestämmelser. Naventi Balanserad Strategi Movestic

Fondbestämmelser. Naventi Balanserad Strategi Movestic Fondbestämmelser Naventi Balanserad Strategi Movestic 1 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Naventi Balanserad Strategi Movestic (nedan kallad Fonden ). Verksamheten bedrivs enligt lagen

Läs mer

1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 1 (5) 2013-08-21 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST SVERIGE BETA 1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. 1 (6) 2013-05-13 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST SRI GLOBAL INVESTERINGSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Invest SRI Global, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

SAMARITFONDEN FONDBESTÄMMELSER. 1 Fondens rättsliga ställning. Fondens beteckning är Samaritfonden.

SAMARITFONDEN FONDBESTÄMMELSER. 1 Fondens rättsliga ställning. Fondens beteckning är Samaritfonden. FONDBESTÄMMELSER SAMARITFONDEN 1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Samaritfonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. Fondförmögenheten ägs av andelsägarna

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SVERIGE AKTIV HÅLLBARHET

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SVERIGE AKTIV HÅLLBARHET FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SVERIGE AKTIV HÅLLBARHET 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Catella Sverige Aktiv Hållbarhet nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige 1 Fondbestämmelser för GustaviaDavegårdh Sverige Godkända av Finansinspektionen 2010-03-01 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är GustaviaDavegårdh Sverige.

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 AKTIEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 AKTIEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 AKTIEFOND Godkända av Finansinspektionen den 31 mars 2017 1 Fondens rättsliga ställning AP7 Aktiefond (Fonden) är en s.k. syntetisk värdepappersfond (prop.1997/98:151 s. 421, prop.

Läs mer

Fondbestämmelser Ekvator Total

Fondbestämmelser Ekvator Total Fondbestämmelser Ekvator Total 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Ekvator Total, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Pension

Fondbestämmelser för Lannebo Pension Fondbestämmelser för Lannebo Pension 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Pension, nedan kallad fonden, är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan

Läs mer

Fondens beteckning är Alfred Berg Ryssland, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fondens beteckning är Alfred Berg Ryssland, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg RYSSLAND 1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Ryssland, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Pension

Fondbestämmelser för Lannebo Pension Fondbestämmelser för Lannebo Pension 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Lannebo Pension, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder,

Läs mer

Förvaringsinstitut för fonden är Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), organisationsnummer 502032-9081.

Förvaringsinstitut för fonden är Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), organisationsnummer 502032-9081. Fondbestämmelser för Lannebo High Yield Allocation Sverigeregistrerad värdepappersfond 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo High Yield Allocation, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen

Läs mer

Fondens namn är Handelsbanken Global Tema. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fondens namn är Handelsbanken Global Tema. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 2014-09-18 1 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN GLOBAL TEMA Fondens rättsliga ställning m m Fondens namn är Handelsbanken Global Tema. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN PENSION 80 AKTIV

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN PENSION 80 AKTIV 2013-12-18 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN PENSION 80 AKTIV Fondens rättsliga ställning m m 1 Fondens namn är Handelsbanken Pension 80 Aktiv. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

World Equity Replication Fund Fondbestämmelser Sentat Asset Management AB

World Equity Replication Fund Fondbestämmelser Sentat Asset Management AB World Equity Replication Fund Fondbestämmelser Sentat Asset Management AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är World Equity Replication Fund, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

Indecap Guide Tillväxtmarknadsfond Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15

Indecap Guide Tillväxtmarknadsfond Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15 Indecap Guide Tillväxtmarknadsfond Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond.

Läs mer

Sparbanken Global. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15.

Sparbanken Global. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. Sparbanken Global. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa fondbestämmelser

Läs mer

Consensus Småbolag Fondbestämmelser april 2017

Consensus Småbolag Fondbestämmelser april 2017 Consensus Småbolag Fondbestämmelser april 2017 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Consensus Småbolag ( fonden ). Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa

Läs mer

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift.

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS MIXFOND 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Cliens Mixfond nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar.

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS RÄNTEFOND KORT 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Cliens Räntefond Kort, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Indecap Guide Företagsobligation Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse och godkända av Finansinspektionen

Indecap Guide Företagsobligation Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse och godkända av Finansinspektionen Indecap Guide Företagsobligation Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2016-03-17 och godkända av Finansinspektionen 2016-06-17 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa

Läs mer

Förvaringsinstitut för fonden är Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), organisationsnummer

Förvaringsinstitut för fonden är Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), organisationsnummer Fondbestämmelser för Lannebo Corporate Bond Sverigeregistrerad värdepappersfond 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Lannebo Corporate Bond, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

Fondbestämmelser för Öhman Sverige

Fondbestämmelser för Öhman Sverige Fondbestämmelser för Öhman Sverige 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Öhman Sverige, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ).

Läs mer

Fondbestämmelser Lannebo Sverige 130/30

Fondbestämmelser Lannebo Sverige 130/30 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser Lannebo Sverige 130/30 Investeringsfondens namn är Lannebo Sverige 130/30, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder,

Läs mer

Gustavia Fonder AB FONDBESTÄMMELSER ALLRA STRATEGI LAGOM

Gustavia Fonder AB FONDBESTÄMMELSER ALLRA STRATEGI LAGOM Sida 1 av 7 Gustavia Fonder AB FONDBESTÄMMELSER ALLRA STRATEGI LAGOM 1 Värdepappersfondens rättsliga ställning Fondens namn är Allra Strategi Lagom. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Kazakstan Och Centralasien

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Kazakstan Och Centralasien Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Kazakstan Och Centralasien 1 Fondbestämmelser för GustaviaDavegårdh Kazakstan och Centralasien Godkända av Finansinspektionen 2010-03-01 1 Fondens rättsliga ställning

Läs mer

Indecap Guide Hedgefond Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15.

Indecap Guide Hedgefond Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. Indecap Guide Hedgefond Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa fondbestämmelser

Läs mer

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus Lannebo Sverige Plus, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. Verksamheten

Läs mer

Fondens namn är Catella Avkastningsfond nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Fondens namn är Catella Avkastningsfond nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA AVKASTNINGSFOND 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Catella Avkastningsfond nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Sverige

Fondbestämmelser för Lannebo Sverige 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser för Lannebo Sverige Lannebo Sverige, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. Verksamheten

Läs mer

Fondens namn är Cliens Småbolag, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Fondens namn är Cliens Småbolag, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS SMÅBOLAG 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Cliens Småbolag, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Småbolag

Fondbestämmelser för Lannebo Småbolag 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser för Lannebo Småbolag Lannebo Småbolag, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. Verksamheten

Läs mer

Stockholm den 25 september 2013

Stockholm den 25 september 2013 Stockholm den 25 september 2013 Ändring av fondbestämmelser HealthInvest Value Fund HealthInvest Partners har erhållit Finansinspektionens godkännande att genomföra ändringar i fondbestämmelserna för HealthInvest

Läs mer

2 Fondförvaltare Fonden förvaltas av Granit Fonder AB, 556787-7088, nedan

2 Fondförvaltare Fonden förvaltas av Granit Fonder AB, 556787-7088, nedan Fondbestämmelser Granit Basfonden 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Basfonden, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lag (2004:46) om investeringsfonder, nedan

Läs mer

Kapitalförvaltning AB

Kapitalförvaltning AB FONDBESTÄMMELSER FÖR VALBAY NORDIC EQUITY FUND 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Valbay Nordic Equity Fund, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad specialfond enligt lagen

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. FONDBESTÄMMELSER FÖR PASSIV STIFTELSEFOND SKÅNE VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Passiv Stiftelsefond Skåne, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen

Läs mer

Indecap Guide Q30. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse och godkända av Finansinspektionen

Indecap Guide Q30. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse och godkända av Finansinspektionen Indecap Guide Q30. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2017-05-03 och godkända av Finansinspektionen 2017-08-02. 1 Fondens rättsliga ställning Indecap Guide Q30, nedan kallad fonden,

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SVERIGE AKTIV HÅLLBARHET

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SVERIGE AKTIV HÅLLBARHET FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SVERIGE AKTIV HÅLLBARHET 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Catella Sverige Aktiv Hållbarhet nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ).

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER SMÅBOLAGSFOND 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Enter Småbolagsfond ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Select Pro, (org. nr ).

1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Select Pro, (org. nr ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER SELECT PRO 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Select Pro, (org. nr. 504400-8596). Fonden är en specialfond enligt investeringsfonder, nedan

Läs mer

IKC Fonder Fondbestämmelser. Bilaga 2 till Informationsbroschyr

IKC Fonder Fondbestämmelser. Bilaga 2 till Informationsbroschyr IKC Fonder Fondbestämmelser Bilaga 2 till Informationsbroschyr IKC ER Innehåll Innehåll 2 IKC 0 50 3 IKC 0 100 6 IKC Asien 9 IKC Avkastningsfond 13 IKC Fastighetsfond 17 IKC Filippinerna 21 IKC Global

Läs mer

Andelsklass A Ackumulerande (icke utdelande) Andelsklass B Ackumulerande (icke utdelande)

Andelsklass A Ackumulerande (icke utdelande) Andelsklass B Ackumulerande (icke utdelande) Pacific Explorer Dynamic Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Pacific Explorer Dynamic, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lag (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER MAXIMAL 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Maximal. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift.

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS MIXFOND 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Cliens Mixfond nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan kallad LAIF.

Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan kallad LAIF. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER RETURN 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Return (org.nr. 515602-3060). Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa

Läs mer

ISEC Services AB Fondbestämmelser

ISEC Services AB Fondbestämmelser Sida 1 av 7 ISEC Services AB Fondbestämmelser Zensum Trygg Sida 2 av 7 Fondbestämmelser för Zensum Trygg 1 Värdepappersfondens rättsliga ställning Fondens namn är Zensum Trygg Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

Fondbestämmelser Select Sverige

Fondbestämmelser Select Sverige Fondbestämmelser Select Sverige 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Select Sverige, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder,

Läs mer

Förvaringsinstitut för fonden är Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), organisationsnummer

Förvaringsinstitut för fonden är Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), organisationsnummer Fondbestämmelser för Lannebo Corporate Bond Sverigeregistrerad värdepappersfond 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Corporate Bond, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Europa Småbolag

Fondbestämmelser för Lannebo Europa Småbolag Fondbestämmelser för Lannebo Europa Småbolag 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Europa Småbolag, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Master

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Master Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Master 1 Fondens rättsliga ställning Den alternativa investeringsfondens namn är QQM Equity Hedge Master, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lag (2013:561)

Läs mer

Fondbestämmelser Zmart Maximal

Fondbestämmelser Zmart Maximal Fondbestämmelser Zmart Maximal 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Zmart Maximal, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Indecap Fondguide Aktie Fondbestämmelser fastställda av Värdepappersbolagets styrelse 2013-12-10 och godkända av Finansinspektionen 2014-05-16

Indecap Fondguide Aktie Fondbestämmelser fastställda av Värdepappersbolagets styrelse 2013-12-10 och godkända av Finansinspektionen 2014-05-16 Indecap Fondguide Aktie Fondbestämmelser fastställda av Värdepappersbolagets styrelse 2013-12-10 och godkända av Finansinspektionen 2014-05-16 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond enligt

Läs mer