Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 16 april 2002 kl Beslutande Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist Karin Paulsson Thomas Andersson Marianne Larm-Svensson Gunnar Geijer Annelie Bengtsson Anna-Britt Bromée MonaLisa Norrman Nina Fållbäck-Svenson Lars-Olof Eliasson Jan-Olof Dahlin Harriet Svaleryd Börje Frisk för Per-Owe Öberg ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ellen Hyttsten Staffan Granström Åsa Norlin Dan Gideonsson Göran Rydquist, 43 Utses att justera Justeringens plats och tid Thomas Andersson Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Staffan Granström Maidie Wiklund Thomas Andersson Organ Jämtlands läns landstingsstyrelse Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Landstingets kansli, Fritzhemsgatan 1, Frösön BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags nedtagande Underskrift Åsa Norlin

2 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 2 (11) 42 Fastställande av föredragningslista Enligt reglemente för landstingsstyrelsen ( 7) hade preliminär föredragningslista över de ärenden som avses bli behandlade vid sammanträdet utsänts till ledamöter och ersättare. 1. Val av styrelseledamot och ersättare i Jämtlands läns Mineral AB tas upp som ärende nr Preliminär föredragningslista fastställes i övrigt som slutlig föredragningslista. 43 Landstingsdirektörens rapport 1. Prognos per mars Prognosen per mars visar ett resultat på 28,4 mkr för helår. Enligt budget ska resultatet uppgå till 38,0 mkr för helår. För följande förvaltningar redovisas underskott: för länssjukvårdsförvaltningen 11,2 mkr, för primärvårdsförvaltningen 11,4 mkr, för tandvårdsförvaltningen 3,0 mkr för Emefté resultatenhet 5,3 mkr och för Emefté anslagsfinansierad 1,5 mkr. 2. AFA AFA är ett försäkringsbolag som stöder forskningsprojekt i arbetsmiljöfrågor. AFA har utvecklat en modell för att förbättra arbetsmiljön både på organisationsnivå och individnivå. Arbetsmiljörådet beslutar om vilka landsting som får delta på rekommendationer från AFA. 3. Landstingen och privatvården Under år 2000 köpte landstingen privat sjukvård (läns- och regionsjukvård samt primärvård) för totalt 9,5 mdkr, totalt 9,1 procent av nettokostnaden. Prognosen för 2001 har ökat ytterligare till 10,3 procent av den totala nettokostnaden. Jämtlands län köpte år 2000 privat vård för 4,8 procent av budget (67 mkr). 4. Palett Landstinget använder sedan 1993 det löneadministrativa systemet Palett. Ett försök pågår f n som innebär att de anställda själva ska kunna gå in och registrera sin arbetstid, ansöka om ledigheter, skriva reseräkningar, kolla lönebesked m m. Ett försök planeras även för att automatisera utbetalning av arvoden till förtroendevalda.

3 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 3 (11) 44 Disposition av särskilda Dagmarmedel för 2002 (Jll 56/2002) Från 1991 har staten och landstingen, inom ramen för Dagmaröverenskommelsen, enats om att avsätta särskilda medel från sjukförsäkringen för medicinska rehabiliterings- och behandlingsinsatser inom sjukvården. Den grundläggande målsättningen är densamma som tidigare, dvs att stimulera gränsöverskridande samverkan i syfte att sänka ohälsotalet. En viktig förutsättning för detta är kunskapen om de faktorer som genererar ohälsa samt att resurser skapas för bedömning av mer komplexa sjukdomstillstånd i syfte att utveckla rehabiliteringen och därmed minska och förkorta sjukskrivningarna. För år 2002 har för Jämtlands län avsatts 2,3 miljoner kronor. En förutsättning för utbetalningen av pengarna är att överenskommelse träffas mellan sjukvårdshuvudmannen och försäkringskassan. Arbetsgruppen med representanter från landstinget, försäkringskassan och kommunförbundet som samordnat frågor kring disposition av Dagmarmedlen har föreslagit att de för år 2002 reducerade ramarna för s k Dagmarmedel bör prioriteras inom ett fåtal strategiska områden och inte fördelas via särskilda ansökningar. Arbetsgruppen föreslår följande fördelning av de 2,3 mkr för år 2002: Projekt Självåtervinning Projekt Kvinnohälsan Utveckling av psykosociala team inom primärvården 950 tkr 700 tkr 650 tkr Projekt Självåtervinning Projektet har sökt om ett års förlängning av det pågående projektet Självåtervinning vars syfte är att utifrån en helhetssyn med gruppstöd få deltagarna att ta eget ansvar i rehabiliteringsprocessen. Projekttid Projektinnehåll: - att starta en grupp för de personer som redan tidigare står i kö för att få delta i projektet. - att erbjuda en fortsättningsgrupp - att komplettera utvärderingsarbetet med provtagning av hormonnivåer före och efter behandling i samråd med IPS. - att göra en medicinsk bedömning och en somatisk undersökning före deltagandet. Utvärdering sker efter i projektansökan angiven utvärderingsplan.

4 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 4 (11) Projekt Kvinnohälsan Kvinnohälsan i Jämtlands län har funnits i ett antal år. Verksamheten har delvis finansierats genom Dagmarmedel. Tidigare beslutad finansiering från Dagmarmedel upphör Kvinnohälsan har med en liten budgetram bedrivit en framstående verksamhet med forskning och sjukvård. Det finns idag möjlighet att förstärka Kvinnohälsan med en kvinnlig gynekolog. Verksamheten kan genom detta tillskott utvecklas vidare och få en betydande kvalitetshöjning. Kvinnohälsan bör även utgöra en plattform för utveckling av behandlingsmetoder för kvinnor med komplexa och svårdiagnostiserad ohälsa. Den komplexa problembilden leder ofta till att denna grupp hamnar mellan stolarna och bollas mellan olika enheter och vårdgivare. Kvinnohälsans personal bör ges möjlighet att aktivt medverka i arbetet med insatser för att konkret stödja dessa personer. Utveckling av psykosociala enheter inom primärvården Utifrån att Dagmarmedlen halverats för år 2002 i förhållande till tidigare år föreslår arbetsgruppen att resterande medel används till att utveckla befintlig verksamhet för att i samråd mellan kommunerna och försäkringskassan arbeta med insatser mot stressrelaterad ohälsa och med patienter med bl a funktionsnedsättning och där psykologiska och sociala konsekvenser är av stor betydelse för bedömningen av rehabiliteringspotentialen. Utvärdering av insatserna ska göras av arbetsgruppen för fördelning av Dagmarmedel. För samtliga anslag gäller att resurserna ska användas för rehabilitering av patientgrupper med komplexa sjukdomstillstånd där inga entydiga åtgärder eller behandlingar finns att tillgå och där även existentiella och psykiska faktorer ingår i sjukdomsbilden. En utvärdering ska göras utifrån samtliga projekts/insatsers förmåga att utveckla rehabiliteringsmetoder och därmed minska eller förkorta sjukskrivningar års Dagmarmedel fördelas till 1. Förlängning av projektet Självåtervinning, 950 tkr 2. Utveckling av arbetsmetoder och innehåll i Kvinnohälsan, 700 tkr 3. Förstärkning och utveckling av primärvårdens psykosociala team, 650 tkr Enligt landstingsdirektörens förslag.

5 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 5 (11) 45 Utbyte av lön mot andra förmåner (Jll 270/2002) Förmåner av olika slag bör ses som ett strategiskt styrmedel för att locka, behålla och värna om medarbetare. Olika förmåner bör kopplas till den enskilde medarbetarens behov. För att lyckas i det kommande rekryteringsarbetet måste vi i ökad utsträckning sätta fokus på individuella lösningar i stället för kollektiva. I enlighet med de värderingar som landstingets personalpolitiska policy anger skall vi, för att kunna hålla en hög kvalitet i våra verksamheter, arbeta systematiskt och långsiktigt för att behålla och utveckla redan anställda samt rekrytera nya medarbetare. Landstingets verksamhet skall ge förutsättningar för och uppmuntra till lärande och ständiga förbättringar. För detta behövs många olika verktyg där erbjudande om utbyte av lön mot andra förmåner kan vara ett. Detta blir allt vanligare. I landstingsvärlden har t.ex. löneväxling till pension införts i Blekinge och i Västra Götaland och planeras i Stockholms läns landsting. I Norra regionen håller en arbetsgrupp från Västernorrland och Västerbotten på att ta fram ett kollektivavtalsförslag för löneväxling till pension. Regeringen har nyligen presenterat ett förslag gällande individuella kompetensutvecklingskonton. I dagsläget saknas i Jämtlands läns landsting riktlinjer för rekryterings- och anställningsförmåner. Kompetensförsörjningsprojektet har lämnat förslag till sådana, en meny av möjliga förmåner, t.ex. löneväxling till pension, kompetensutveckling, hemservice och avbetalning av studielån. Skattemyndigheten har konsulterats och skatteregler för varje föreslagen förmån finns beskriven. Mot bakgrund av ovanstående föreslås att Jämtlands läns landsting börjar tillämpa principen att lön kan bytas ut mot andra förmåner. Det är viktigt att understryka att utbytet inte får vara kostnadsdrivande. De förmåner som utges ska således inte kosta landstinget mer än om hela lönen utges som penningersättning. Uppföljning och uppdatering samt redovisning till styrelsen av Förmånsbanken bör genomföras årligen, bl.a. bör man kontrollera att kostnadsneutralitet hålls. Kontinuerlig kontakt bör också hållas med Skattemyndigheten för bevakning av nyheter och förändringar i lagstiftningen. 1. Utbyte av lön mot andra förmåner får ske. 2. Uppdrag till landstingsdirektören att fastställa vilka förmåner som ska utges i stället för lön samt att utfärda tillämpningsanvisningar. Enligt landstingsdirektörens förslag.

6 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 6 (11) 46 Avtal om regional biblioteksverksamhet och sjukhusbiblioteksverksamhet med Östersunds kommun, enheten Jämtlands läns bibliotek (Jll 20/2001) Landstinget har enligt tidigare beslut avtal om regional biblioteksverksamhet och sjukhusbiblioteksverksamhet med Östersunds kommun, enheten Jämtlands läns bibliotek. Avtalet har förhandlats och nu föreligger ett förslag som innebär en långsiktig kostnadsminskning för landstinget på 200 tkr kopplat till sjukhusbibliotekens basverksamhet. Detta kan genomföras delvis till följd av sänkta kostnader på tidskriftsprenumerationer. Uppföljningen av tidigare avtal visar att kommunen har uppfyllt de krav och förväntningar som angivits. Den regionala biblioteksverksamheten har bland annat utvecklat och förankrat nya samarbetsformer med länets kommuner. Sjukhusbiblioteksverksamheten har behållit en god servicenivå på såväl huvudenheten på sjukhuset som på filialen vid Remonthagen. Med hänsyn till frågan om regionalt samverkansorgan och ett eventuellt nytt kulturprogam för Jämtlands län föreslås avtalet gälla ett år, eftersom mål och uppdrag till institutionerna kan komma att omformuleras. Avtalet består som tidigare av ett huvudavtal och två avtalsdelar som berör respektive biblioteksområde, samt en uppföljningsdel. Utanför avtalet uppdrar landstinget åt biblioteket till en engångskostnad på 200 tkr att informera, marknadsföra och genomföra utbildning i EIRA/OVID för landstingsanställd personal. (EIRA är ett nytt digitalt bibliotek för medicinska databaser och vetenskapliga tidskrifter som flera landsting nu erbjuder sin personal). Utarbetat förslag till avtal med Östersunds kommun, enheten Jämtlands läns bibliotek, om att bedriva regional biblioteksverksamhet och sjukhusbiblioteksverksamhet för landstingets räkning godkänns. Enligt landstingsdirektörens förslag. 47 Likviditetsrapport (Jll 66/2002) Likviditetsrapporten per den 31 mars 2002 visar samt kommenterar landstingets prognostiserade samt verkliga likviditet under mars Dessutom visas landstingets utestående placeringar och lån. En kommentar ges till periodens räntetutveckling.

7 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 7 (11) Likviditetsrapporten noteras till protokollet. Enligt landstingsdirektörens förslag. 48 Anmälan av inkomna handlingar (Jll 8/2002) Information om till styrelsen inkomna handlingar enligt upprättad förteckning noteras till protokollet. 49 Anmälan av delegationsbeslut (Jll 24/2002) Enligt landstingsstyrelsens delegationsordning, fastställd av styrelsen , 141, skall beslut som fattats efter delegation från styrelsen anmälas vid styrelsens nästa sammanträde. Information om delegationsbeslut enligt upprättad förteckning noteras till protokollet. 50 Jämtlands läns Mineral AB: Val av en styrelseledamot och en ersättare för tiden t o m Ledamot Alf Astner (s), Östra Fågelvägen 4, Sveg Ersättare Gunnar Geijer (c), Storgatan 56, Hammerdal

8 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 8 (11) Ärenden till landstingsfullmäktige 51 Översyn av landstingets politiska organisation - etapp 1 (Jll 626/2000) Landstingsfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde den 10 oktober 2001, 141,att uppdra till en parlamentarisk kommitté med företrädare för samtliga partier i fullmäktige att genomföra en översyn av landstingets politiska organisation inför den mandatperiod som börjar Kommittén har överlämnat en rapport med förslag till förändrad politisk organisation inom landstinget, Översyn av landstingets politiska organisation - etapp 1. Kommittén föreslår i sin rapport 1. Landstingets politiska organisation ska fr o m den 1 januari 2003 omfatta?? Landstingsfullmäktige med 55 ledamöter?? 5 permanenta beredningar och särskilda beredningar enligt kommitténs förslag?? Landstingsstyrelse tillika hälso- och sjukvårdsnämnd, tandvårdsnämnd och utbildningsnämnd med 15 ledamöter och 15 ersättare?? Personalpolitisk delegation inom styrelsen med 3 ledamöter och 3 ersättare?? Patientnämnd med 5 ledamöter och 5 ersättare?? 6 revisorer och 6 ersättare 2. Nuvarande utskott upphör fr o m den 1 januari Fortsatt uppdrag till kommittén för översyn av landstingets poltiska organisation att?? Utforma förslag till arvodesbestämmelser för förtroendevalda inom landstinget?? Utforma förslag till arbetsordning för landstingsfullmäktige?? Utforma förslag till reglementen för landstingsstyrelsen m fl politiska organ?? Utforma förslag till delegationsbestämmelser för den politiska organisationen?? Ansvara för och förbereda introduktion och utbildning av den nya fullmäktigeförsamlingen 4. Uppdrag till landstingsstyrelsen att anpassa förvaltningen till kommitténs förslag. 5. Avvakta folkhögskoleutredningens förslag beträffande styrelsefrågan. Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige

9 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 9 (11) Kommitténs förslag godkänns. YRKANDEN Monalisa Norrman yrkar: 1. En ny punktsats på sid 19 under rubriken För att stärka beredningarnas ställning med följande lydelse: bereda långsiktigt strategiska frågor för landstinget 2. Sista meningen i näst sista stycket på sid 20 stryks. Jan-Olof Dahlin yrkar följande tillägg efter första meningen i första stycket under på sid 21: Partier som inte är representerade skall erhålla insynspost. Anna-Britt Bromée yrkar följande ändring av punkt 1 i kommitténs förslag: Landstingets politiska organisation ska fr o m den 1 januari 2003 omfatta:?? Landstingsfullmäktige med 49 ledamöter?? För att ansvara för den landstingsägda produktionsverksamheten svarar landstingsstyrelsen med 15 ledamöter och 15 ersättare?? Ett personalutskott och ett teknik- och miljöutskott inrättas ur styrelsen?? För beredning av landstingets forskningsfrågor tillskapas en FoU-beredning direkt under landstingsstyrelsen?? För att företräda länets medborgare inrättas en hälso- och sjukvårdsnämnd tillika tandvårdsnämnd med 15 ledamöter och lika många ersättare?? Under hälso- och sjukvårdsnämnden inrättas tre beredningar. En för länssjukvård, en för primärvård och en för tandvårdsfrågor och frågor rörande funktionshinder och hjälpmedel?? Patientnämnden utökas med 2 ledamöter plus ersättare. Antalet revisorer ska liksom hittills vara 6 med lika många ersättare?? Om landstingets länsutvecklingsarbete inte ska ingå i det samverkansorgan som utreds, bildas en regionalpolitisk nämnd tillika utbildningsnämnd parallellt med hälso- och sjukvårdsnämnden. Under den regionalpolitiska nämnden inrättas två funktionella beredningar, en för kultur- och folkhögskolefrågor samt en för näringspolitiska frågor inklusive internationella frågor och turism. PROPOSITION Ordföranden ställer proposition på Monalisa Norrmans yrkande nr 1 och finner yrkandet antaget. Ordföranden ställer proposition på Monalisa Norrmans yrkande nr 2 och finner yrkandet antaget. Ordföranden ställer proposition på Jan-Olof Dahlins yrkande och finner yrkandet antaget.

10 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 10 (11) Ordföranden ställer proposition på landstingsdirektörens förslag och Anna-Britt Bromées yrkande avseende punkt 1 och finner landstingsdirektörens förslag antaget. Ordföranden ställer proposition på landstingsdirektörens förslag avseende punkterna 2-5 och finner förslaget antaget. Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige Kommitténs förslag godkänns med antagna yrkanden enligt ovan. 52 Motion från Berit Johansson (c) om hur landstinget tillmötesgår anhörigvårdarna i länet (Jll 342/2000) I en motion från Berit Johansson (c) föreslås att landstinget aktivt tar del av arbetet i att utveckla anhörigvården i Jämtland. Som framgår av motionen utförs 2/3 av all omvårdnad för personer över 65 år av anhöriga i hemmet. Dessa personer behöver ha stöd och hjälp av ett kunnigt vårdteam samt någon att vända sig till dygnet runt för att känna sig trygga i sin roll som anhörigvårdare. Fr o m 1999 pågår ett riksomfattande projekt Anhörig 300 i kommunerna, tillsammans med kyrkan och frivilligorganisationer, vars syfte är att synliggöra anhörigvårdarnas situation samt utveckla metoder för hur dessa vill ha sitt stöd utformat. I motionen framgår att landstinget som en lärande, kompetent specialistorganisation spelar en viktig roll i det stödjande arbetet. Motionären anser att landstingets deltagande i anhörigprojektet bör utvecklas genom aktivt deltagande från både länssjukvård och primärvård. Anhörigvårdare kan man vara till personer i alla åldrar, från spädbarn till gammal. Inom länssjukvården har det under flera år successivt tillsatts speciella sjukskötersketjänster i syfte att öka tillgängligheten och att vara extra stöd och bollplank för patienter och anhöriga både under och efter sjukhusvistelsen. Det finns idag t ex hjärtsvikt-, hjärtinfarkt-, stroke-, diabetes-, njur-, bröst-, stomi-, pacemaker-, allergi-, cytostatika-, syrgas-, prostata- och kärlsjuksköterska samt uroterapeuter som har ett stort kontaktnät med patienter och närstående. Inom psykiatrin finns dessutom anhöriggrupper som utgör ett stöd till varandra för vissa patientgrupper. När det gäller primärvården så fungerar personalen idag som en lots till olika instanser för anhörigvårdarna. Även primärvården har på vissa håll diabetessjuksköterskor som fungerar som stöd till patienter och närstående. Det finns anledning att påminna om att ansvaret för anhörigvård med tillhörande resurser överfördes till kommunerna genom Ädel-reformen.

11 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 11 (11) De psykosociala enheterna inom primärvården finns också tillhands för anhörigvårdarna. Landstinget har genom primärvårdens vårdstrateg och länssjukvårdens omvårdnadsutvecklare inlett ett samarbete med Östersunds kommun och Consensus i projektet Anhörig 300 där vi tillsammans ser över hur vi på olika sätt kan förbättra för anhörigvårdarna i länet. Planer finns på ett gemensamt seminarium under hösten 2002 för att synliggöra möjligheterna för stöd till anhöriga. I den nationella handlingsplanen för Jämtlands län anges att anhöriga ska få ökad utbildning och information så att de känner trygghet i sin roll som anhörigvårdare, eller stöd till anhörig vid vård i livets slutskede. Landstingets roll i arbetet med att stödja anhöriga i vården är i första hand kompetensutveckling och information. De konkreta insatserna kommer successivt att preciseras i arbetet med att genomföra den nationella handlingsplanen i länet. Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige Motionen anses besvarad med hänvisning till arbetet med den nationella handlingsplanen för hälsooch sjukvård i länet. YRKANDE Thomas Andersson, med instämmande av Lars-Olof Eliasson, yrkar att motionen skall bifallas. PROPOSITION Ordföranden ställer proposition på landstingsdirektörens förslag och på Thomas Anderssons yrkande och finner landstingsdirektörens förslag antaget. Enligt landstingsdirektörens förslag.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 26 februari 2002 kl 13.30 14.00 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 24 oktober 2002 kl 14.45 15.50 Beslutande Per-Owe Öberg Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist Karin Paulsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 29 april 2004 kl 14.45-15.15 Beslutande Maidie Wiklund Robert Uitto Mona Nyberg Bengt Bergqvist Karin Paulsson Thomas Andersson Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 20 augusti 2003 kl 14.45 15.20 Beslutande Maidie Wiklund, ordf Robert Uitto Mona Nyberg Bengt Bergqvist Karin Paulsson Thomas Andersson

Läs mer

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud Protokoll 1(6) 2010-12-15 Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Robert Uitto Monalisa Norrman Harriet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 19 oktober 2000 kl 13.00-14.15 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Karin Paulsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Tingssalen, Borgen, Frösön den 17 april kl 8.00-8.05 Beslutande Robert Uitto, ordf Harriet Jorderud Thomas Andersson Bernt Söderman Jan-Olof Andersson Gunnar Engnér Monalisa Norrman

Läs mer

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V)

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V) Protokoll 1(7) 2012-10-29 Tid och plats för Styrelserummet, Landstingshuset, Östersund den 29 oktober 2012, kl 10.00-10.25 Sammanträdet Beslutande Harriet Jorderud (S) Karin Österberg (MP) ej tjänstgörande

Läs mer

Protokoll 1(8) 2010-11-16. Samlingssalen, Borgen, Frösön den 16 november 2010 kl 8.00-8.15. Christer Siwertsson Harriet Jorderud

Protokoll 1(8) 2010-11-16. Samlingssalen, Borgen, Frösön den 16 november 2010 kl 8.00-8.15. Christer Siwertsson Harriet Jorderud 1(8) Organ Tid och plats för sammanträdet Beslutande Samlingssalen, Borgen, Frösön den 16 november 2010 kl 8.00-8.15 Robert Uitto Christer Siwertsson Harriet Jorderud Gunnar Engnér Bengt Bergqvist Monalisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 30 augusti 2001 kl 14.45-15.40 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Thomas Hägg Bengt Bergqvist Marianne Larm-Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 29 augusti 2002 kl 14.00 15.30 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Bengt Bergqvist Karin Paulsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stora sessionssalen, shuset, Frösön den 19 oktober 2000 kl 13.00-14.15 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Karin Paulsson Jöran Hägglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-11-22

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-11-22 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-11-22 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Hus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla sessionssalen, Landstingshuset, Frösön. Kl10.00-14.00 Beslutande Harriet Jorderud Nina Fållbäck-Svensson Ordförande Övriga deltagande Tommy Renström Jan W Göransson Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stora seesionssalen, landstingshuset, Frösön den 20 december 2001 kl 14.45-16.50 Beslutande Per Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (4)

Sammanträdesprotokoll 1 (4) 1 (4) Personalpolitiska delegationen 2006-12-13 Plats och tid Landstingshuset/Borgen, Frösön 2006-12-12, kl 09.00-13.30 Beslutande Harriet Jorderud (s) Börje Lundin (v) Mona Nyberg (s) Ordförande Ers för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) 1 (13) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 24 augusti 2005 kl 14.45-16.30 Beslutande Robert Uitto Harriet Jorderud Mona Nyberg Bengt Bergqvist Karin Paulsson Thomas Andersson

Läs mer

Protokoll 1(6) Personalpolitiska utskottet. kl Ordförande Vice ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(6) Personalpolitiska utskottet. kl Ordförande Vice ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(6) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, Hus 3, konferensrummet, plan 2, den 23 september 2011, kl. 08.30-12.00. Beslutande Bengt Bergqvist (S) Lars-Eric Bergman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) 2005 01 19 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, Landstingshuset Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svenson (v) Christer Åkerlind (s) Ann Marie Johansson (s) Sven Åke Draxten (s) Carina Akay

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden PROTOKOLL 1 (6) 19 28, 2 bilagor Plats Beslutande Övriga Videokonferens: Allmän service Skellefteå, Dorotearummet Umeå Videokonferensrum 2 Lycksele Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-01-10

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-01-10 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-01-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Musslan, Östersunds sjukhus den 10 januari 2008 kl 09.00-16.30 Sandal Björn Axelsson Gun-Marie Geijer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Personalpolitiska delegationen 2005-12-01 Plats och tid Lilla sessionssalen, Landstingshuset, Frösön Kl 08.30-14.30 Beslutande Övriga deltagande Harriet Jorderud (s) Bernt Söderman Nina Fållbäck-Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) 1 (13) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 29 oktober 2004 kl 14.45-15.35 Beslutande Maidie Wiklund Robert Uitto Mona Nyberg Bengt Bergqvist Karin Paulsson Thomas Andersson Inger

Läs mer

Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 13 april 2000 kl 13.00-14.45

Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 13 april 2000 kl 13.00-14.45 Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 13 april 2000 kl 13.00-14.45 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist

Läs mer

Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson Bo Olsson Per-Olov

Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson Bo Olsson Per-Olov Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-10-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Strömsund den 30 september 2003 kl 9:00-17:00 Beslutande Sandel, Björn Geijer, Gunnar Winberg, Emilia Nyberg-Finn, Katarina Abramsson, Mikael Laws

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 13 maj 2003 kl 14.45-16.15 Beslutande Maidie Wiklund, ordf Robert Uitto Mona Nyberg Bengt Bergqvist Karin Paulsson

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134 Sammanträdets plats och tid Övrigt Landstinget, Hus 3, Styrelserummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-10-20, klockan 10.00-11.45 Möte med Landstingsfullmäktiges presidium, klockan 8.30-9.30 Utbildning,

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad Håkan Blomgren 2014-03-18 Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad 2014-03-21 Reviderad 2014-04-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Politisk organisation i Landstinget Blekinge 2015-2018 Landstingsfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-05-10

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-05-10 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-05-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Strömsunds kommunhus den 10 maj 2007 klockan 09:30-17:00 Sandal Björn Geijer Gunnar Danielsson Bo Laws

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Protokoll 1(6) Ekonomiutskottet. Styrelserummet, hus 3, plan 3, Landstingshuset, 17 januari 2012, kl

Protokoll 1(6) Ekonomiutskottet. Styrelserummet, hus 3, plan 3, Landstingshuset, 17 januari 2012, kl Protokoll 1(6) Organ Plats och tid Styrelserummet, hus 3, plan 3, Landstingshuset, 17 januari 2012, kl.13.00-14.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Harriet Jorderud (S) Robert Uitto (S) Christer

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden Plats och tid Regionens hus, hus tre plan tre Stora konferensrummet kl. 09:00-16:00 Beslutande ledamöter David Adervall (S) (Ordförande) Cristine Persson (C) (Vice ordförande) Britt Carlsson (S) Jonny

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: OMNMJMOJMO=

PROTOKOLL. Datum: OMNMJMOJMO= Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.30 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Carina Abidi (S) Siw Lundkvist (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Protokoll 1(8) Sonaten, OSD, Östersund den 18 juni 2013, kl Glenn Löfblad (S) Ulf Edström (C) Karin Österberg (MP)

Protokoll 1(8) Sonaten, OSD, Östersund den 18 juni 2013, kl Glenn Löfblad (S) Ulf Edström (C) Karin Österberg (MP) Protokoll 1(8) 2013-06-18 Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Sonaten, OSD, Östersund den 18 juni 2013, kl. 07.45-09.00 Harriet Jorderud (S) Robert Uitto (S) Lena Bäckelin (S) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08 Protokoll 1(8) Tid och plats för Sammanträdet Bergs kommun Svenstavik Tingshuset kl 9:00-16:00 Beslutande Stefan Wikén Gun-Marie Axelsson Gunnar Geijer Staffan Granström Karin Österberg Per-Olov Olsson

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur 2005-11-14 Plats och tid Kommunhuset, Svenstavik Kl 09.00-16.30 Beslutande Harriet Svaleryd (s) Ulla-Britt Lindblad (s) Carl-Arne Åhlin (s) Runar Englund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) B Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stora Sessionssalen Landstingshuset Frösön, torsdag den 8 maj kl 09.00-17.00 Beslutande Harriet Svaleryd Carl Arne Åhlin Danuta Finke Jan Erik Eriksson Catarina

Läs mer

Styrelsen leder, styr och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter och har uppsikt över övriga nämnders verksamhet.

Styrelsen leder, styr och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter och har uppsikt över övriga nämnders verksamhet. Fastställt av fullmäktige 2014-11-25, 117/14 Reglemente för Landstingsstyrelsen Landstingsstyrelsens uppgifter 1 Styrelsen är landstingets ledande politiska förvaltningsorgan och har det övergripande ansvaret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: Landstingshuset, Hus 3, Dr Prag Kl

PROTOKOLL. Datum: Landstingshuset, Hus 3, Dr Prag Kl Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 3, Dr Prag Kl. 09.00 15.15 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Danuta Finke (C) Margareta Gladh (M) Annelie Bengtsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Musslan, Östersunds sjukhus, kl 09.00-16.15 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Annelie Bengtsson (m) Anna Gundersson (s) Björn Karlsson (s) Stefan Wikén (s) Yngve Hamberg (c) Lise Hjemgaard-Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-03

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-03 Tid och plats för sammanträdet Kretsloppshuset, Mörsil, Kl. 13.30-16.15. Beslutande Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Siw Lundkvist (S) Olle Arnsten (C) Yngve Hamberg (C) Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 08:30-09:45 S C MP S C C S Hanne Jensen ersätter Claes Redberg, Västra Götalandsregionen Sandra Eliasson ersätter

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen. Datum: 2009-02-26. Tid och plats för sammanträdet

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen. Datum: 2009-02-26. Tid och plats för sammanträdet Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2009-02-26 Tid och plats för sammanträdet Stora konferensrummet Landstingshuset Östersund den 26 februari 2009 kl 09:00-16:30 Beslutande Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 7 juni 2001 kl 14.45-16.30 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist Karin

Läs mer

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 178 Genomgång av föredragningslista. 179 Förvaltningen informerar. 180 Budgetuppföljning januari-maj 2019 IFON

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 178 Genomgång av föredragningslista. 179 Förvaltningen informerar. 180 Budgetuppföljning januari-maj 2019 IFON Register 178 Genomgång av föredragningslista 179 Förvaltningen informerar 180 Budgetuppföljning januari-maj 2019 IFON 181 Revidering av delegationsordningen 182 Tilläggsöverenskommelse avseende samverkan

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 15 mars 2000 kl 13.00-14.15

Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 15 mars 2000 kl 13.00-14.15 Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 15 mars 2000 kl 13.00-14.15 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Karin Paulsson Marianne

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

LS Bilaga 2

LS Bilaga 2 1(5) Bilaga 2 DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSTINGSSTYRELSEN Fastställd den 17 december 2002, 253, kompletterad och ändrad den 17 juni 2003, 146, den 16 mars 2004, 75, den 14 december 2004, 331, den 13 mars

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson (S) Maria Söderberg (C)

Läs mer

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 2014-10-29 rev.2014-11-06 Håkan Blomgren Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 1. Nämnden för primärvård och tandvård består av 9 ledamöter och 9 ersättare, som väljs av landstingsfullmäktige

Läs mer

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson,

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:56 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets pensionärsorganisationer Föredragande landstingsråd: Chris Heister Ärendet

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Reglemente för Patientnämnden

Reglemente för Patientnämnden Reglemente för Patientnämnden Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2015-02-17, 22 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser gäller även för nämnds

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2008:75 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2007:1 av Dag Larsson m fl (s) om införande av trygghetskvitto inom psykiatrin Föredragande landstingsråd: Birgitta Rydberg Ärendet

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2016-02-16, 25 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden Regionens hus, hus 3 plan 3 Stora konferensrummet och City Sjukg kl.

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden Regionens hus, hus 3 plan 3 Stora konferensrummet och City Sjukg kl. Plats och tid Övriga närvarande Utses att justera Regionens hus, hus 3 plan 3 Stora konferensrummet och City Sjukg kl. 09:00-15:30 David Adervall (S) (Ordförande) Cristine Persson (C) (Vice ordförande)

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Protokoll 1(11) Gun Råberg Kjellerstrand Johanna Vackdahl. Sekreterare Paragrafer 32-35

Protokoll 1(11) Gun Råberg Kjellerstrand Johanna Vackdahl. Sekreterare Paragrafer 32-35 Protokoll 1(11) Tid och plats för OSD (Folkets hus), Vinterrummet, kl 08.15 08.35 Sammanträdet Beslutande Harriet Jorderud (S) Robert Uitto (S) Lena Bäckelin (S) Anne-Marie Johansson (S) Bengt Bergqvist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (6) 46-54, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom Helen Forsberg Karin Lundström

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (5) Personalpolitiska delegationen Plats och tid Lilla sessionssalen, Landstingshuset, Frösön kl 08.30-15.00 Beslutande Icke beslutande Harriet Jorderud (s) Bernt Söderman Nina Fållbäck-Svensson (v)

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (22)

Sammanträdesprotokoll 1 (22) 1 (22) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 23 september 2003 kl 14.45-16.40 Beslutande Maidie Wiklund Robert Uitto Mona Nyberg Bengt Bergqvist Thomas Andersson Inger Jonsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering PROTOKOLL 1 (5) 28-37, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Västerbottensrummet, Umeå Kenneth Andersson, ordförande Liv Granbom, vice ordförande Inger Eriksson, ersättare för Anna S Lindström Marika

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 9-16 Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 9-16 Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-06-02, kl 0800-1130 ande Laila Mäki, S Johny Lantto, S Pirkko Heikkilä, V Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Parlamentariska nämnden 8-15

Parlamentariska nämnden 8-15 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Regionens hus sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Hans Toll (S), vice ordförande Urban Persson (M) ers. Håkan Jansson (M) Lennart Bogren

Läs mer

Jessica Hådell (Sekreterare) Åsa Hofsten (IT-strateg) Nesterud Thomas (IT-strateg) Mikael Ferm (Regionstabschef) Li Zakrisson (estrateg)

Jessica Hådell (Sekreterare) Åsa Hofsten (IT-strateg) Nesterud Thomas (IT-strateg) Mikael Ferm (Regionstabschef) Li Zakrisson (estrateg) Plats och tid Dr Prag kl. 09:00-11:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Bengt Bergqvist (S) (Ordförande) Thomas Hägg (S) (Åre kommun) Jenny Palmquist (S) (Ragunda kommun) Therese

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 10:00-11:45 S M MP S M C S Claes Redberg, Västra Götalandsregionen. Ersättare Hanne Jensen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nina Fållbäck Svenson (v) Ann Marie Johansson (s) Astrid Olofsson (s) Sven Åke Draxten (s) Carina Akay (s) Bo Danielsson (v) Marianne

Läs mer

Landstingsfullmäktige 99-114

Landstingsfullmäktige 99-114 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 100 99 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln, Sidenvägen 7F Paragrafer 280-285 kl. 13:15-16:15 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande) Helena Carlström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (5) 1-10, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Helen Forsberg Karin Lundström Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 26 februari 2003 kl 14.45-16.25 Beslutande Maidie Wiklund, ordf Robert Uitto Mona Nyberg Bengt Bergqvist Karin

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) 2009-10-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 5 oktober 2009, klockan 13.00 14.35 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S)

Läs mer