Föredragningslista för styrelsemöte nr /2012 vid Stockholms universitets studentkår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föredragningslista för styrelsemöte nr 11 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår"

Transkript

1 Föredragningslista för styrelsemöte nr /2012 vid Stockholms universitets studentkår klockan 17:00-19:00 i Nobelrummet, Nobelhuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare 1.3. Val av justerare 1.4. Fråga om sammanträdets stadgeenliga utlysande 1.5. Justering av röstlängden 1.6. Fastställande av föredragningslista 1.7. Eventuella adjungeringar 2. Presidiebeslut 3. Anmälningsärenden 4. Beslutsärenden 4.1 Momshantering för Nobel NightCap* Föredragande: May Al-Boujassam Beräknad tid: 45 minuter 4.2 Nominering till SSCO* Föredragande: May Al-Boujassam Beräknad tid: 15 minuter 5. Diskussionsärenden 6. Rapporter 7. Övriga frågor 8. Nästa möte Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

2 9. Mötet avslutas * Finns med som bilaga 2 (2)

3 Bilagor 2.1 Presidiebeslut Presidiebeslut nr Momshantering av FFAB Momshantering för FFAB Förslag från Nobel NightCap-general Förslag på Ägardirektiv för FFAB 4.2 Nominering till SSCO Nominering till SSCO CV och personligt brev Emilia Wikström Melin Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

4 Datum Ort Frescati, Stockholm Handläggare Emilia Wikström Melin Presidiebeslut nr /2012 Vikarierande webbredaktör och grafiker Sammanfattning På styrelsemötet den 7 december 2011 uppdrog styrelsen åt presidiet att besluta om anställning av vikarierande webbredaktör och grafiker i enlighet med rekommendation från personalansvarig. Hörande Detta beslut är fattat av ordförande, May Al-Boujassam och vice ordförande Erik Arroy. Verksamhetsrepresentant Andreas Ahl har informerats och haft tillfälle att yttra sig. Beslut Presidiet beslutar att anställa Martin Dahlberg som vikarierande Webbredaktör och grafiker från till May Al-Boujassam, ordförande Erik Arroy, vice ordförande Visiting adress Box Phone +46 (0) Frescativägen 14 A SE Stockholm Telefax +46 (0)

5 Ärende 4.1 Momshantering för Nobel NightCap Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Momshantering för Nobel NightCap Bakgrund Stockholms universitets studentkår anordnar var fjärde är Nobel NightCap. Det är ett projekt som omsätter ca 1 miljon kronor, exklusive sponsring från många företag som tillhandahåller varor och tjänster som inte går att beräkna i budget. Det som bär projektet ekonomiskt är dels intäkter från biljetter, finansiellt stöd från bland annat lärosäte men framförallt sponsorer som till projektet tillhandahåller material och konsumtionsvaror. För att detta ska kunna redovisas både hos företagen och hos oss sker en såkallad rundfakturering Studentkårer är inkomstskattebefriade och därmed inte momspliktiga. Det medför att flera sponsorer och samarbetspartners inte kommer kunna dra av moms för sina tjänster och det ingår inte i avtalen och därmed står SUS inför den kostnaden. För att undvika snedvriden beskattning av sponsorer och begå avtalsbrott, måste fatta ett beslut om hur vi hanterar momsen för projektet Nobel nightcap. Nedan finner ni en redogörelse för hur arbetet sett ut sedan problemet uppdagades. Arbetet hittills I planeringen valde projektledningen att undvika den snedvrida beskattningen för våra sponsorer genom att något av våra bolag, skulle kunna vara mottagare och avsändare av sponsorfakturor. Det enda bolag som skulle vara aktuellt och där verksamheten går att kombinera med projektet är Högskolerestauranger AB, men då Högskolerestauranger valde att gå in som sponsorer så kunde inte den möjligheten användas. Presidiet valde att tillsammans med Högskolerestauranger och projektledarna för Nobel NightCap att konsultera en skattejurist för att lösa problemet. Vi har varit i kontakt med en skattejurist och rådet var främst att registrera SUS för momsplikt med stöd av ett EU-direktiv som inte är implementerat i svensk rätt men som bör ha direkt effekt. Detta gick skatteverket inte med på, så ansökan som juristen hjälpte oss med ändrades till att registrera SUS för blandad verksamhet. Ett annat Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

6 alternativ vi fick var att starta ett aktiebolag för ändamålet Nobel NightCap, men man bedömde det som det sämre alternativet då Nobel NightCap skulle genomföras två veckor senare. Problemet är att vi kommer få avslag från Skatteverket på vår ansökan om momsplikt, då studentkårer är särskilt undantagna (även när det gäller blandad verksamhet). Motiveringen till Skatteverkets beslut, varför EU-direktivet inte är tillämpbart är oklart, men det är något som presidiet bevakar. Oavsett motiveringen av Skatteverkets beslut behöver styrelsen fatta detta beslut omgående. Beslutsalternativ Alternativ 1. Stockholms universitets studentkår står för de kostnader som uppstår för sponsorföretagen då de inte kan dra av för ingående moms, detta i syfte att uppfylla de avtal som upprättats med sponsorföretagen. Denna kostnad beräknas uppgå till mellan 250 tkr till 500 tkr. Mer utförliga beräkningar inväntas från ansvariga för Nobel NightCap. Detta beslut skulle alltså innebära en ganska stor kostnad som inte är beräknad i av fullmäktige beslutade budget. Alternativ 2. Starta ett aktiebolag att administrera fakturorna i. Att starta aktiebolag var ett alternativ som lyftes av skattejurist samt revisor, men att detta beslut måste föregå gott och långsiktigt förarbete och utredning av former. Att starta ett aktiebolag är en möjlig lösning för hela projektet Nobel NightCap även i framtiden, däremot behöver formerna och ägarförhållanden utredas för att kunna tjäna som god lösning. Beslut om bildande av bolag är föremål för fullmäktige enligt stadgan (kap. 6 37). Kostnaderna för att starta aktiebolag snabbt är dels arbetstid, avgifter till Bolagsverket (ca kr) samt att köpa ett färdigt bolag. Eventuell likvidationskostnad efter att projektet är avslutat tillkommer. Även eget kapital måste skapas, det ligger för närvarande på kr, eget kapital skulle återgå till SUS i en likvidation. Alternativ 3 Genom ägardirektiv uppdra åt FFAB att administrera de aktuella fakturor som uppkommer i samband med Nobel NightCap som rör sponsorskap av förtäringsvaror. Att sedan detta skett uppdra styrelsen att likvidera bolaget. 2 (3)

7 På fullmäktigessammanträdet beslutade fullmäktige: Att studentkåren tillför ett ovillkorat aktieägartillskott till Frescati Förvaltningsaktiebolag på kr för att påbörja en avveckling av bolaget genom likvidation Likvidationsprocessen av FFAB ännu inte är påbörjad. Det beslutet är föremål för bolagets styrelse, och inget sådant direktiv från SUS har formellt inte kommit. FFABs styrelse består för närvarande av Gustav Kihlberg, Arsalan Karimi och Pierre Rönnqvist. Alternativ 3 skulle således innebära att styrelsen dels fattar ett beslut som går emot fullmäktiges vilja vilket är mycket allvarligt. Detta alternativ skulle bespara SUS alla kostnader för oberäknad moms. Den aktuella risken som finns för bolaget är uppkomna kostnader om sponsorer inte betalar fakturorna, detta skulle försvåra likvidationen och innebära större arbetsinsats från ägare såväl som bolag. Alternativ 4 Överklaga Skatteverkets beslut till Kammarrätten. Risken är arbetstid, processkostnad samt de uppkomna momskostnaderna om vi förlorar i rätten. Beslutsförslag Revisor Rutger Nordström samt sakrevisorer Gustav Kihlberg, Filip Solsjö och David Björklund har tillfrågats om bäst lösning, eller i vart fall minst sämst lösning, ur revisionssunpunkt. David Björklund kommer att vara närvarande vid styrelsemötet. Presidiet efterlyser en utförlig diskussion i styrelsen där styrelsen beaktar alla ovan nämnda alternativ. Presidiet föreslår med anledning av ovanstående Att anta Ägardirektiv för FFAB enligt bilaga (3)

8 Bakgrund Nobel NigtCap (NNC) är ett projekt som vars värdskap delas på fyra studentkårer i Stockholm. Det betyder att projektet turnerar runt på de olika studentkårerna i Stockholm, så att den var fjärde år hålls på SUS. Projektet skall ha en budget med resultat 0, för att inte belasta kårens ekonomi. För att man ska kunna bjuda på en sådan stor fest med alla dess delar så måste man antingen ta ut en väldigt högt kuvertpris eller få festen dels eller delvis sponsrad. Modellen är allt som oftast att budgeten baseras på dels biljettintäkter och dels på sponsring. Den största delen av projektet baseras på sponsring, och framförallt då produktsponsring, dvs att företag ger bort eller rabatterar kraftigt sina produkter åt NNC för att de vill synas i ett sådant exklusivt sammanhang. Detta är naturligtvis något positivt eftersom både NNC och företaget som sponsrar vinner på det. Problemet uppstår när det inte längre är en vanlig produkt som sponsras, utan det är alkohol. Sponsring av alkohol är nämligen reglerat i lag och även inköp av alkohol är reglerat i lag. Kort sammanfattat så kan leverantören i princip bara köpa in av den som har tillstånd, och bara den som har tillstånd får ge ut alkohol till kund, och måste ta betalt för den. Problemet brukar lösas på det sättet att tillståndshavaren köper in alkohol och sedan fakturerar leverantören för marknadsföring el dyl. I SUS fall blir det dessutom mer komplicerat eftersom det är HÖRS som är tillstånds innehavare och inte SUS. Så i vårt fall uppstår en kedja med fakturor. Leverantörer fakturerar HÖRS, som fakturerar SUS som fakturerar leverantören. Men nu uppstår ett problem med moms. Eftersom SUS (som ideell verksamhet) är momsbefriade, och de andra två som näringsidkare är momspliktiga. Det betyder att leverantören skickar en faktura till HÖRS som är ex moms. HÖRS skickar den vidare med ex moms till SUS. Här uppstår problem, eftersom SUS är momsbefriad så måste SUS betala moms (vilket i det här fallet är 25%) och kan sedan inte fakturera momsen vidare. Det innebär att i dagsläget SUS måste betala alla 25% på alla alkoholfakturor som vi får in. Det är alltså en kostnad som vi inte kan fakturera vidare. Förr i tiden löste man det genom att dra det genom FFAB, som är ett aktiebolag och som är momspliktigt. Men nu när man inte kan göra det uppstår situationen att NNC och SUS kan gå uppskattningsvis flera hundra tusen endast på moms på alkoholfakturor. För att komma undan problemet kontaktade vi en skattejuristbyrå för rådgivning. De rådde oss att registrera SUS/ NNC för blandat verksamhet hos skatteverket. Det skulle i så fall betyda att NNC skulle bli momspliktigt, men inte resten av SUS. Tyvärr finns det ett undantag i lagen som berör moms, som gör att det är omöjligt för studentkårer och nationer att ha blandat verksamhet. De upplyste oss skatteverket om den nionde december. Vi har redan vidtagit åtgärder för att skademinimera och försöka minska de eventuella kostnader som kan uppstå. Åtgärd 1 Göra ingenting

9 Ett scenario är att göra ingenting och betala alkoholfakturorna inklusive momsen och sen skicka fakturorna exklusive moms till företagen. Det gör att projektet kommer gå back med mycket pengar, men tyvärr svårt att säga hur mycket. Åtgärd 2 Bilda bolag En åtgärd är att bilda ett bolag som man skulle kunna dra fakturorna igenom. Problemet är att det tar lång tid för att bilda ett bolag, det kostar en del pengar. Men det största problemet är att leverantörerna vill ha sina fakturor till sitt bokslut. Åtgärd 3 Ta upp FFAB En annan åtgärd är att dra det genom FFAB, precis som det ha gjorts förut när man gjort sådana här projekt. Där har man ju dock tagit ett beslut om att likvidera FFAB på ett FUM, men likvideringsprocessen är inte påbörjad och företaget existerar fortfarande. Här är dock problemet att det eventuellt kan strida mot studentkårens stadga, om man anser att det betyder att man går emot ett fullmäktige beslut. Förslag Vårt förslag är att använda FFAB om revisorerna anser att det inte är att gå emot ett FUM beslut. Vi föreslår det eftersom att det är den process som skulle gå fortast och kosta minst pengar. Om det inte går så är vårt förslag att vi bildar ett bolag eftersom vi bedömer att det trots att det skulle kosta pengar men ändå skulle bli billigare än att betala hela momsen.

10 Ägardirektiv Frescati förvaltning AB Bakgrund Genom detta ägardirektiv ämnar Stockholms Universitets Studentkår (SUS) att tydliggöra och specificera de riktlinjer Frescati förvaltning AB (FFAB) förväntas efterfölja. Detta är således ett styrdokument till FFAB och ska användas som ett instrument för utvärdering, vägledning samt som ett stöd för bolagsstyrelsens arbete. Stockholms universitets studentkår anordnar var fjärde är Nobel NightCap. Det är ett projekt som omsätter ca 1 miljon kronor, exklusive sponsring från många företag som tillhandahåller varor och tjänster Mål för verksamhetsåret Stockholms universitets studentkår uppdrar åt Frescati förvaltning AB att administrera de fakturor som uppkommer i samband med studentkårens projekt Nobel NightCap som rör sponsorskap av förtäringsvaror. Frescati förvaltning AB ska sedan ovan nämnda uppdrag slutförts likvidera bolaget i enlighet med beslut antaget av Stockholms universitets studentkårs fullmäktige Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

11 Ärende 4.2 Nominering SSCO Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Nominering SSCO Bakgrund Studentkåren har möjligheten att inför SSCOs studentråd den 9e maj 2012 att nominera kandidater till SSCOs presidium. Vice ordförande för SSCO Presidiet har den stora äran att föreslå Emilia Wikström Melin som kandidat till vice ordförandeposten i SSCO. Emilia har under verksamhetsåret varit ledningssekreterare och en del av den operativa ledningen på SUS. Hon har lång erfarenhet från flera studentorganisationer och förtroendeuppdrag. Presidiet upplever henne som mycket pålitlig och ansvarsfull och hon har en hög integritet. Vidare upplever vi Emilia som strukturerad och hon har en förmåga att hantera en hög arbetsbelastning vilket hon har visat genom tidigare förtroendeuppdrag. Emilia uppvisar en god förståelse och ett tydligt engagemang för Stockholms utveckling som kunskapsregion och behovet av en stark studentröst i regionen. Med Emilia som vice ordförande är presidiet säkra på att SSCO på ett tydligt och strategiskt sätt kommer att framföra Stockholms studenters intressen. Bifogat finns CV och kandidaturtext från Emilia. Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående att nominera Emilia Wikström Melin till vice ordförande för SSCO under verksamhetsåret 2011/2012. att anse punkten direktjusterad. Visiting adress Box Phone +46 (0) Frescativägen 14 A SE Stockholm Telefax +46 (0)

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-04 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-07-31 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde nr 4 2011/2012

Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde nr 4 2011/2012 Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde nr 4 2011/2012 2012-03-01, klockan 18:01-20:32, De Geer-salen, Frescati Närvarande Ordinarie ledamöter och tjänstgörande suppleanter. Ekonomerna Savas Caliskan

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 12 2015/2016 vid Stockholms universitets studentkår 2015-11-05 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2015-05-28 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-24 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå MÖTESFORMALIA Beslutsmässighet Sektionsstämman är beslutsmässig när fem (5) medlemmar, exklusive sektionsstyrelsen, är närvarande på plats eller

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår 2011-10-20 klockan 18:00-20:00 i Nobelrummet, Nobelhuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde nr /2015

Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde nr /2015 Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde nr 1 2014/2015 2014-11-04, klockan 18:12-20:46, Kårsalen, Frescati Närvarande Ordinarie ledamöter och tjänstgörande suppleanter. VSF Elin Melander Sofia Kaffa

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 22 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 22 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 22 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2015-04-29 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-01-08 BESLUT Bulten AB FI Dnr 14-10285 Verkställande direktören Delgivning nr 2 Box 9148 400 93 GÖTEBORG Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-06-10 B E S L U T G5 Entertainment AB Att: Verkställande direktören Odd Bolin FI Dnr 15 4395 Riddargatan 18 Delgivning 2 114 51 Stockholm Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-07- 29 B E S L U T Trig Social Media AB FI Dnr 15-4921 Verkställande direktören Peter Kristoffersson Delgivning nr 2 Box 1268 131 28 Nacka Strand Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Handlingar Vårsstämma. 2014-05-14. Ekonomsektionen i Luleå

Handlingar Vårsstämma. 2014-05-14. Ekonomsektionen i Luleå Handlingar Vårsstämma 2014-05-14. Ekonomsektionen i Luleå MÖTESFORMALIA Beslutsmässighet Sektionsstämman är beslutsmässig när fem (5) medlemmar, exklusive sektionsstyrelsen, är närvarande på plats eller

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-05-04 BESLUT AB Novestra Att: Verkställande direktören Johan Heijbel FI Dnr 15 5030 Grev Turegatan 3, 4 tr Delgivning 2 114 46 Stockholm Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-09-08 B E S L U T Orexo AB FI Dnr 15-8937 Verkställande direktören Nikolaj Sörensen Delgivning nr 2 Box 303 751 05 Uppsala Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 150302 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 150302 Samhällsvetarsektionen Närvaro Eva Vargas, ordförande Ebba Jacobsson, vice ordförande Anton Rundström, ledamot Jonathan Thor, ledamot Eric Insulahn, ledamot Karolina Mildgrim, ledamot. Anslöt 13.25 Joel Furvik, ledamot. Lämnade

Läs mer

Protokoll GFS StyM-3. Datum: Tid: Plats: Malmstensvångingen, Handelshöskolan Göteborg

Protokoll GFS StyM-3. Datum: Tid: Plats: Malmstensvångingen, Handelshöskolan Göteborg Protokoll GFS StyM-3 Datum: Tid: 13.15 15.30 Plats: Malmstensvångingen, Handelshöskolan Göteborg Närvarande presidialer Håkan Bernhardsson, ordförande, vice ordförande Närvarande ledamöter Karin Bylund,

Läs mer

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 9 13/14

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 9 13/14 2015-05-26 Axelina Flote Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2003:14 Stadgar för Mälardalsrådet Beslutade på Mälardalsrådets möte den 15 maj 2003 (Ersätter Kfs 1993:4) Inledande bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 10 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 10 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 10 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår 2011-12-07 klockan 18:00-19:30 i Nobelrummet, Nobelhuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 10 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2014-06-02 Tid: Kl. 17:00 Plats: Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry Drefeldt* Amanda

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-01-29 BESLUT Rottneros AB Att. Verkställande direktören Carl-Johan Jonsson Box 144 826 23 Söderhamn FI Dnr 14-11365 Delgivning nr 2 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3]

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte nr 17 2011/2012

Protokoll fört vid styrelsemöte nr 17 2011/2012 Protokoll fört vid styrelsemöte nr 17 2011/2012 2012-03-28, klockan 18:04-20:53, Nobelhuset, Frescati Närvarande Ordinarie ledamöter och tjänstgörande suppleanter. Nobel House Mafia Ordinarie: May Al-Boujassam

Läs mer

Att bli fiberförening 5 steg

Att bli fiberförening 5 steg Att bli fiberförening 5 steg Hitta entusiaster och utse en interrimsstyrelse Stadgeförslag, låna inte grannens-fråga oss! Kalla till, och håll, en bildandestämma Konstituerande styrelsemöte hålls efter

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-10-09 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2014-04-29 BESLUT Midway Holding Aktiebolag FI Dnr 14-1162 Verkställande direktören Peter Svensson Delgivning nr 2 Gustav Adolfs Torg 47 211 39 MALMÖ Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Humanistiska och teologiska studentkåren (HTS) vid Lunds universitet

Humanistiska och teologiska studentkåren (HTS) vid Lunds universitet Humanistiska och teologiska studentkåren (HTS) vid Lunds universitet Styrelsen Amanda Bjernestedt Kårordförande Praktisk information Datum: 2016-09-12 Tid: 12.15 14.00 Plats: HTS bibliotek Mat: Lunch Kallade

Läs mer

Verksamhetsplan för 2015/2016

Verksamhetsplan för 2015/2016 2015-05-25 Fastställd på SSCO studentråd 2015-07-30 Reviderad enligt beslut av SSCO studentråd Verksamhetsplan för 2015/2016 SSCO:s vision Stockholm ska vara den ledande studentstaden i Sverige och en

Läs mer

Protokoll GFS StyM /17

Protokoll GFS StyM /17 PROTOKOLL: StyM-1 2016-08-15 Protokoll GFS StyM-1 2016/17 Fört vid sammanträde med GFS styrelse Tid: 2016-08-15, 09.00 Plats: Konferensrummet, Chalmers kårhus Närvarande presidialer Håkan Bernhardsson,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 1 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2013-08-28 Tid: Kl. 16.20-17.54 Plats: Centrummet, Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry

Läs mer

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET Beslutade på rådsmötet den 27 maj 2004 Mälardalsrådet är en frivillig samarbetsorganisation för kommuner och landsting i form av en ideell förening för gemensamma strategiska

Läs mer

Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet

Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet 2012-01-24 Nobelhuset, Frescati Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet Närvarande: 1. Andreas Åström- Sociologiska SR 2. Sandra Hellstrand- Ekonomisk-historiska DR 3. Maria Brandén - Sociologiska

Läs mer

Likvidering av Torshälla 700 AB

Likvidering av Torshälla 700 AB Kommunstyrelsen 2015-09-03 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2015:275 Ann-Sofi Salomon 016-710 50 26 1 (2) Kommunstyrelsen Likvidering av Torshälla 700 AB Förslag till beslut Förslag till

Läs mer

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 15e oktober 2014

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 15e oktober 2014 Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 15e oktober 2014 Närvarande: Ordförande Markus Marttila Vice ordförande Mary Ohrling Skattmästare Anton Sahlén Ordförande för sociala

Läs mer

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande.

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande. STADGAR FÖR STUDENTRÅDET EKONOMISK-HISTORISKA INSTITUTIONEN Antagna på ämnesrådets årsmöte 2012-01-31. Allmänna bestämmelser 1. Ändamål Studentrådet Eko-hist, nedan benämnt studentrådet, är ett organ inom

Läs mer

Föreläggande att upphöra med tillståndspliktig verksamhet

Föreläggande att upphöra med tillståndspliktig verksamhet 2015-10-12 BESLUT TrustBuddy AB FI Dnr 15-13913 Att. Styrelsens ordförande Delgivning nr 1 Biblioteksgatan 9 111 46 STOCKHOLM Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2013-06-27 B E S L U T Global Health Partner AB FI Dnr 13-5259 Östra Hamngatan 26-28 Delgivning nr 2 411 09 Göteborg Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av

Läs mer

Karlstad Studentkårs arbets- och delegationsordning

Karlstad Studentkårs arbets- och delegationsordning Karlstad Studentkårs arbets- och delegationsordning Antagen 2018-05-22 av fullmäktige Innehåll 1 kap. Ansvarsfördelning... 2 2 kap. Fullmäktige... 3 3 kap. Styrelsen... 6 4 kap. Utskott... 8 5 kap. Studentrepresentanter...

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet 2014-03-07 BESLUT Theodor Invest AS FI Dnr 14-2240 Thale Invest AS c/o Erik Tronböl Slemdalsveien 58 0370 Oslo Norge Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80

Läs mer

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter - SFQ Senast uppdaterad av kongressen den 16-17 november 2013 Associationsform 1 Riksförbundet utgör en ideell förening och har som sådan rättshandlingsförmåga.

Läs mer

Sveriges Hundfrisörer

Sveriges Hundfrisörer Sid 1(6) Välkomna till Sveriges Hundfrisörers årsmöte 2008 Årsmöteshandlingar Sid 2(6) Innehåll: 3 Förslag till dagordning 4 Berättelse 5 Verksamhetsplan 5 Förslag avgift 6 Stadgar Sid 3(6) Förslag till

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-05-21 BESLUT Recipharm AB Att: Verkställande direktören Thomas Bengt Eldered FI Dnr 14 17988 Lagervägen 7 Delgivning 2 136 50 Jordbro Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 9 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2011-01-22 Tid: Kl. 09:19-12:18 Plats: Björkögården, Björkö Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman* Niklas Aronsson*

Läs mer

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12)

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) Vad är en ideell förening? En förening kan bildas av ett antal personer med ett gemensamt intresse.

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Förändring av bolagets strategiska inriktning. Skellefteå Kraft AB

Förändring av bolagets strategiska inriktning. Skellefteå Kraft AB www.pwc.se Granskningsredogörelse Förändring av bolagets strategiska inriktning Bo Rehnberg Cert. kommunal revisor AB Mars 2017 Innehåll Sammanfattning...2 1. Inledning...3 1.1. Bakgrund...3 1.2. Syfte

Läs mer

Förvaltningsrätten i Linköping. 581 04 Linköping

Förvaltningsrätten i Linköping. 581 04 Linköping Kenneth Lind Djurgårdsgatan 3 59341 Västervik 2014-03-20 Förvaltningsrätten i Linköping Box 406 581 04 Linköping Överklagande av Västerviks kommunfullmäktiges beslut 2014-02-24, 16, avseende ägardirektiv

Läs mer

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 1.1 NYMBLE 2007-11-07 Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 PROTOKOLL 0708-KF-91 Närvarande j n närvarande vid n:te justeringen av röstlängden Injusterade

Läs mer

Teknologkårens styrelse 2014-08-22 Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 1 13/14

Teknologkårens styrelse 2014-08-22 Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 1 13/14 2014-08-22 Axelina Flote Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30 12.00. Beslutande (M) Tomas Johansson (C) Anders Andersson (KD) (S) Ola Andreasson Pelle Pellby (S) Barbro

Läs mer

Revisionens roll. Revisionens uppgift

Revisionens roll. Revisionens uppgift 1 Reglemente för Malmö Stadsrevision ant av kf 17 18/12 1991, 304, bih 208. Ändr 25/5 2000, 99, bih 50, 1/11 2002, 200, bih 99, 15/5 2003, 105, bih 54, 1/11 2006, 230, bih 145, 29/11 2006, 247, bih 148,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte /17

Protokoll Styrelsemöte /17 Protokoll Styrelsemöte 3 2016/17 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Medicinaregatan 5A Närvarande ledamöter Admir Ramdanovic Annie Björklund Annika Tängmark Mattias Kåår Johansson Lina

Läs mer

Ägardirektiv för Elmen AB

Ägardirektiv för Elmen AB Kommunfullmäktige 2013-08-27 1 (5) Beslutsreferens KF 2013-09-30, 86, Dnr 2013/157 003 Elmens bolagsstämma 2013-11-05, 7 Ägardirektiv för Elmen AB 1 Styrande dokument Bolagets verksamhet regleras av kommunallagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.55 Beslutande M Margareta Lövgren FP Per-Elof Isaksson MBP S S Henry Sandahl Lisa Dahlberg Pauli Kuitunen

Läs mer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Organisationsnummer: 857200-4995 1 Ändamål och uppgifter 1.1 Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) har till ändamål: att tillvarata och främja medlemskårernas och

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2014-09-17 BESLUT Malmbergs Elektriska AB FI Dnr 14-11618 Verkställande direktör Jan Folke Delgivning nr 2 Box 144 692 23 Kumla Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa

Läs mer

Gymnastikförbundet Syd. Från Leif Stille, tel 042-297760, 0705-297760. fax 042-297760, e-mail leif.stille@spray.se

Gymnastikförbundet Syd. Från Leif Stille, tel 042-297760, 0705-297760. fax 042-297760, e-mail leif.stille@spray.se P M Datum 2012-09-20 Till Gymnastikförbundet Syd Från Leif Stille, tel 042-297760, 0705-297760 fax 042-297760, e-mail leif.stille@spray.se Momskonsekvenser vid en bolagisering av föreningens ekonomiska

Läs mer

GFS söker nu studenter till ett antal uppdrag som styrelseledamöter och revisorer till våra bolag och stiftelser.

GFS söker nu studenter till ett antal uppdrag som styrelseledamöter och revisorer till våra bolag och stiftelser. Nomineringsanmodan GFS söker nu studenter till ett antal uppdrag som styrelseledamöter och revisorer till våra bolag och stiftelser. Nominering Rätt att nominera har alla medlemmar i varje medlemskår,

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2012-05-18 B E S L U T Alfa Laval AB FI Dnr 12-2998 att. Lars Renström Delgivning nr 2 Box 73 221 00 LUND Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24

Läs mer

Arbets- och delegationsordning Karlstad Studentkår. Antagen

Arbets- och delegationsordning Karlstad Studentkår. Antagen Arbets- och delegationsordning Karlstad Studentkår Antagen 2017-04-22 Innehåll 1 kap. Ansvarsfördelning... 1 2 kap. Fullmäktige... 2 3 kap. Styrelsen... 4 4 kap. Utskott... 5 5 kap. Studeranderepresentanter...

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:11

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:11 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:11 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Cyssie Hammars bibliotek, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Boris Pendic, vice ordförande

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2012-05-16 B E S L U T Confidence International Aktiebolag FI Dnr 11-12524 Att. Verkställande direktören Delgivning nr 2 Rissneleden 136 174 57 SUNDBYBERG Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/10 Styrelsemöte 6 verksamhetsåret 2011/12 Datum: 2011-11-09 Tid: Kl. 16.30-21.17 Plats: Centrummet, Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Suzanne Green * Tobias Olausson

Läs mer

Bolagsordning för Piteå Näringsfastigheter AB

Bolagsordning för Piteå Näringsfastigheter AB Bolagsordning för Piteå Näringsfastigheter AB Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Bolagsordning för Piteå Näringsfastigheter AB Bolagsordning 2015-02-16, 21 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Närvarande: 1 Mötets öppnande. Ordförande öppnade mötet. 2 Val av en justeringsman tillika rösträknare

Närvarande: 1 Mötets öppnande. Ordförande öppnade mötet. 2 Val av en justeringsman tillika rösträknare Närvarande: Ordförande: Christina Odengran Vice Ordförande: Mary Ohrling Sekreterare: David Wedar Skattmästare: Fredrik Jonasson Ordförande för Sociala Utskottet: Filip Lindell Ordförande för Juridiska

Läs mer

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Lunds universitets studentkårers karneval STADGA Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Innehåll 1. Ändamål och organisation... 2 2. Karnevalsorganet... 2 3. Karnevalskommittén...

Läs mer

Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30

Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30 Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30 2013-09-30, klockan 18:00 i sal 137 (Kårsalen), Studenthuset, Frescati 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Kontroll

Läs mer

Dnr1718.I.B Arbetsordning. Örebro studentkårs fullmäktige 2018/2019

Dnr1718.I.B Arbetsordning. Örebro studentkårs fullmäktige 2018/2019 Arbetsordning Örebro studentkårs fullmäktige 2018/2019 Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 1 Allmänt... 3 1.1 Reglemente... 3 1.2 Fullmäktiges ärenden... 3 1.3 Formaliapunkter... 4 1.4 Bordlagda frågor...

Läs mer

Konstituerande Fullmäktige 2014

Konstituerande Fullmäktige 2014 Konstituerande Fullmäktige 2014 Datum: 2014-04-24 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd och närvaro 3. Laga förfall 4. Val av två justerare tillika rösträknare 5. Fastställande av mötets behöriga

Läs mer

Ägardirektiv Kronolotsen Parkering AB

Ägardirektiv Kronolotsen Parkering AB Ägardirektiv Kronolotsen Parkering AB Detta ägardirektiv avser Kronolotsen Parkering AB, (556704-9481), nedan kallat bolaget. Ägare är Brf Kronolotsen 1 (50 %)och Brf Kronolotsen 2 (50 %) Detta ägardirektiv

Läs mer

Bolagsordning för Hedemora kommunfastigheter AB, org nr

Bolagsordning för Hedemora kommunfastigheter AB, org nr Skapad av: Ann-Christine Östlund Bäckehag STYRDOKUMENT Datum 2019-03-19 Diarienummer: KS 175-19 007 Sida 1(5) Giltighet fr o m: 2019-04-16 Senast reviderad: KF, 2015-03-31, 35 Godkänd/antagen av: Kommunfullmäktige

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2013-09-04 BESLUT Bellander et al AB FI Dnr 13-8322 Lill-Jans plan 5 Delgivning nr 2 114 25 Stockholm Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8

Läs mer

Stadgar. LiTHe Kod. Antagna 30 september 2013

Stadgar. LiTHe Kod. Antagna 30 september 2013 Stadgar LiTHe Kod Antagna 30 september 2013 Innehåll 1 Föreningen 3 1.1 Namn............................................. 3 1.2 Säte.............................................. 3 1.3 Syfte..............................................

Läs mer

Medlemsmöte - Humanitas

Medlemsmöte - Humanitas Medlemsmöte - Humanitas Datum/Tid: 2016-04-12 16.30 Plats: E604 Kallade: Humanitas medlemmar Inledning 1. Mötets öppnande och behöriga utlysande 2. Val av mötespresidium Förslag till mötesordförande: Rickard

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-04-16 BESLUT Odd Molly International AB (publ.) FI Dnr 15-1415 Att: Verkställande Direktören Delgivning nr 2 Kornhamnstorg 1 111 27 Stockholm Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Organisationsnummer: 857200-4995 1 Ändamål och uppgifter 1.1 Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) har till ändamål: att tillvarata och främja medlemskårernas och

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:4

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:4 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:4 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Fanny Fors, vice ordförande Jessica Pettersson,

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-04-16 BESLUT Formpipe Software AB (publ.) FI Dnr 15-3397 Att: Verkställande Direktören Delgivning nr 2 Box 23131 104 35 Stockholm Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(5) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 31-10-2017 kl. 17.00 Närvarande: Ordförande: Agnes Emborg Vice ordförande: Simon Alsing Sekreterare: Emanuel Bergqvist Studierådets ordförande:

Läs mer

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren Protokoll Studentrådet ISD DATUM 2013-01-30 TID kl. 9.00 10.30 PLATS: Stora konferensrummet, Nobelhuset Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 01

Protokoll styrelsemöte 01 Protokoll styrelsemöte 01 Fört vid sammanträde med Kårstyrelsen Tid: 2016-08-21 Plats: Medicinaregatan 5A, Konferensen Närvarande ledamöter Mattias Kåår Naemi Regen Zakaria Yehia (via länk) Ej närvarande

Läs mer

Dagordning JF årsmöte

Dagordning JF årsmöte Dagordning JF årsmöte 2017-02-16 1. Mötets öppnande 2. Mötets vederbörliga utlysande - Utlyst 01-02-2017, kompl. handlingar 09-02-2017 3. Val av mötesordförande 4. Val av mötessekreterare 5. Val av två

Läs mer

1.3 Val av mötesordförande Vide Richter nominerar Vide Richter till mötesordförande.

1.3 Val av mötesordförande Vide Richter nominerar Vide Richter till mötesordförande. Sid 1(5) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 03 15/16 Torsdagen den 22 oktober 2015 klockan 18.00 Plats Sammanträdesrummet, Nymble * = bilaga finnes. Närvarande THS Kårstyrelse Pontus Gard Kårordförande 15/16 Terese

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

Praktisk information om nomineringsprocessen

Praktisk information om nomineringsprocessen Praktisk information om nomineringsprocessen s vision är att det på varje gymnasieskola i Sverige ska finnas en framgångsrik elevkår som genom att tillvarata deras akademiska, ekonomiska, rättsliga och

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2014/15:07

Protokoll Styrelsemöte 2014/15:07 Protokoll Styrelsemöte 2014/15:07 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, kl 18:00 Plats: Gula rummet, Villa Medici Närvarande ledamöter Johanna Börjesson, ordförande Alexandra Sahlström, vice ordförande

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument 2014-04-03 BESLUT Vostok Nafta Investment Ltd FI Dnr 14-1308 c/o Vostok Nafta Sverige AB Delgivning nr 2 Hovslagargatan 5 111 48 Stockholm Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument 2012-05-14 B E S L U T Tindaf AB FI Dnr 11-12790 Att. Verkställande direktören Delgivning nr. 2 Nybrokajen 4 111 48 Stockholm Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm Finansinspektionen [Brunnsgatan

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Protokoll 8. Fört vid sammanträde med styrelsen. Tid: , 18:00 Plats: Biblioteket Villa Medici, Högåsplatsen 6

Protokoll 8. Fört vid sammanträde med styrelsen. Tid: , 18:00 Plats: Biblioteket Villa Medici, Högåsplatsen 6 Protokoll 8 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket Villa Medici, Högåsplatsen 6 Närvarande ledamöter Annie Björklund, ordförande Mattias Kåår Johansson, vice ordförande Fredrik

Läs mer

ÄGARPOLICY FÖR NORRKÖPINGS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige 1999-06-17, 116

ÄGARPOLICY FÖR NORRKÖPINGS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige 1999-06-17, 116 ÄGARPOLICY FÖR NORRKÖPINGS KOMMUN Fastställd av kommunfullmäktige 1999-06-17, 116 Bakgrund och syfte Kommunen bedriver verksamhet i såväl nämnd- som bolagsform. Inom kommunen skall en helhets- och samsyn

Läs mer

Revisionsreglemente. Antaget av kommunfullmäktige , 119 Reviderat av kommunfullmäktige , 102

Revisionsreglemente. Antaget av kommunfullmäktige , 119 Reviderat av kommunfullmäktige , 102 Revisionsreglemente Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-11, 119 Reviderat av kommunfullmäktige 2011-09-26, 102 Reglemente för Revisionen i Ödeshögs kommun Revisionens roll 1 Den övergripande revisionsuppgiften

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer