Luftmiljö Free Svensktillverkad FTX-ventilation med energiåtervinning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Luftmiljö Free Svensktillverkad FTX-ventilation med energiåtervinning"

Transkript

1 Luftmiljö Free Svensktillverkad FTX-ventilation med energiåtervinning

2 Produktserien MiniWin Roterande återvinnare. Flödesområde l/s. SFP 1,5 vid 40 l/s och 75 Pa Återvinningsgrad upp till 83 %. Elektrisk eftervärme som tillval. Kan integreras med spiskåpa. CombiWin Luftvärmeaggregat mått och funktion anpassade för utbyte av äldre aggregat typ Bacho ACJ m.fl. Kan med fördel kombineras med MiniWin. FREE-H90 Roterande återvinnare. Flödesområde l/s. SFP 1,2 vid 65 l/s & 100 Pa Återvinningsgrad upp till 89 %. Elektrisk eller vätskeburen tillskottsvärme. Förberedd för frikyla FREE-V90 Roterande återvinnare. Flödesområde l/s. SFP 1,2 vid 65 l/s & 100 Pa Återvinningsgrad upp till 89 %. Elektrisk eller vätskeburen tillskottsvärme. Förberedd för frikyla FREE-H230 Sidoanslutning, roterande återvinnare. Flödesområde l/s. SFP 1,2 vid 175 l/s & 200 Pa Återvinningsgrad upp till 89 %. Elektrisk eller vätskeburen tillskottsvärme. Förberedd för frikyla Bottenbalk. FREE-V230 Toppanslutning, roterande återvinnare. Flödesområde l/s. SFP 1,2 vid 175 l/s & 200 Pa Återvinningsgrad upp till 89 %. Elektrisk eller vätskeburen tillskottsvärme. Förberedd för frikyla. Bottenbalk.

3 Energieffektiv ventilation Free, MiniWin & CombiWin Free, MiniWin & CombiWin är aggregat i Luftmiljö Free-serien. Serien passar alla typer av bostäder. Aggregaten klarar kraven för passivhus med god marginal. Energieffektivitet, låg ljudnivå, användarvänlighet och design är utmärkande för serien. Minskar uppvärmningskostnaderna! Free-aggregaten har mycket hög återvinningskapacitet och låg energiförbrukning. Energiförbrukningen i FREE-90 är endast 85W, återvinningskapaciteten motsvarar en tilluftstemperatur på +17 C vid -20 C utomhustemperatur, 65 l/s och aktiverad vinterjusteringsfunktion. Varje system har sin unika karaktär och förhållande i luftfl öde, tryckfall i kanalsystem och temperaturer. Prata med din installatör om du vill veta mer om prestanda i just din fastighet. Passivhusstandard Free-aggregaten är utvecklade för hårt uppställda krav på prestanda. Passivhusstandarden uppger ett minimikrav på 82 % eller högre, och SFP* under 1,5. Free-aggregaten klarar dessa krav med god marginal. *SFP-tal: specifi k fl äkteffekt - kw/m³/s

4 Professionell produkt Free FTX-aggregat Free aggregaten är avsedda att ventilera bostäder och skapa komfort för människor. Free ger en hälsosam boendemiljö, säkerställer att fastigheten aldrig utsätts för övertryck, och ser till att fukt och luftföroreningar transporteras bort på ett energieffektivt sätt. Effektiv energiåtervinning Free tar maximalt tillvara på energiinnehållet i ventilationsfrånluften. Andelen tillsatt energi reduceras ras till ett minimum. Med Free får du en effektiv energiåtervinning under årets alla dagar. Free e återvinner både värme och kyla och ger ett optimalt inneklimat till lägst kostnad. Anpassad installation Free kan anpassas med olika komplement för att ytterligare öka komforten. I det enklaste och mest energisnåla utförandet utnyttjas endast återvunnen energi att värma eller kyla tillluften, Som tillval fi nns elektrisk eller vattenburen tillskottsvärme som ger ökad komfort under årets kallaste dagar. Du kan även välja tillskottskyla som kan anslutas till jord eller bergvärmepump för frikyla som ger sval inblåsningstemperatur under sommaren. Professionell Produkt Free serien är utvecklad med målsättningen att skapa en ny högre standard på luftbehandlingsaggregat för bostäder. Detta innebär i praktiken att ditt nya Free-aggregat håller mycket hög kvalité i varje detalj och att du kan räkna med många års problemfri drift. Professionell kvalité Free ser till att du får den bästa kvalitén på den friska luften i din bostad. Filtren håller klass F7 och samlar effektivt upp pollen, skadliga partiklar och håller aggregatets viktiga funktionsdelar rena från smuts. Filterklass F7 är samma typ av fi lter som normalt används i kontor, butiker och offentliga lokaler.

5 Kvalité i varje detalj Tystgående och lättplacerad Free ger låg ljudnivå till aggregatets omgivning, har diskret design med rundade hörn och pulverlackerat hölje. Detta innebär att aggregatet kan placeras i utrymmen man normalt inte tidigare skulle placera ett ventilationsaggregat. Förenklar både skötsel och installation. Smarta lösningar Många av våra aggregat är anpassade för att förenkla installationsarbetet då man ska byta ut ett gammalt aggregat mot ett nytt. Med exempelvis MiniWin kan vi nu erbjuda ett toppmodernt FTX-aggregat, anpassat i mått, funktion och kanalplacering för enkelt utbyte och samtidig innehåller den senaste tekniken inom energi, funktion och prestanda. Kommentarer från våra kunder Stort beröm för ert fi na villaaggregat, det var det tystaste jag någonsin installerat! Det blev jättebra! Vi sänkte innetemperaturen med 2-3 grader tack vare effektivare värmeåtervinning! Behovsstyrd ventilation Free erbjuder nya nivåer av amvändarvänlighet och möjligheter att påverka och anpassa ditt inneklimat. Styrsystemet är helt förprogrammerat och du kan enkelt och utan risk för fel, välja fem olika luftfl ödesnivåer och tre olika temperaturval. Smarta tilläggsfunkioner som spar energi och samverkar med inbrottslarm, braskamin, spisfl äkt fi nns förberedda och kan enkelt aktiveras vid installation. Vi bytte kyl och frys samtidigt som vi fi ck det nya aggregatet installerat, och nu är ventilationen är till och med tystare än de nya vitvarorna! Utvecklad och tillverkad i Sverige Free är konstruerad för Nordiskt klimat, funktionsprovad under mycket låga utetemperaturer och tredjepartsprovad av Intertek Semko för elsäkerhet. Aggregaten tillverkas i Sverige och ger arbetstillfällen på Svensk mark.

6 Optimal behovsstyrning Nu kan du bestämma själv Det Nordiska klimatet erbjuder stor variation under året, under årets kalla årstid är det skönt med lite varmare inomhus och under sommarmånaderna ger det stor komfort att få det lite svalare inblåsningstemperatur. Free har även ett stort antal smarta reglerfunktioner som säkerställer energioptimerad drift under hela året. Behovsstyrning på högsta nivå Till aggregatet medföljer en Comfortpanel, på panelen väljer du enkelt vilken inställning du vill ha för ditt inneklimat. Alla inställningar du gör är helt felsäkra och du behöver inte bläddra i olika menyer för att göra ditt val. Det hela är mycket enkelt och lätt att använda. Du kan även koppla in en extra comfortpanel, kan vara praktiskt om du har två våningar i din bostad. Det senaste knapptrycket styr Free-aggregatet. Med ett knapptryck Välj mellan Normal - Eco - Cool på knapparna som symboliseras med en termometer för att växla mellan olika inblåsningstemperaturer. Free-aggregatet ställer då om sig efter det aktuella valet och optimerar funktionen med prioritet för energieffektivaste åtgärden i första hand. Välj mellan fem olika luftflödesinställningar Du kan skifta mellan fem olika luftfl ödesinställningar Borta - Passiv - Normal - Aktiv - Forcerad luftfl ödesinställning. Free-aggregatet håller ordning på luftfl ödesbalansen genom hela registret och säkerställer att det alltid är ett litet undertryck i fastigheten. Energisparläge Då man väljer luftfl ödesläge Borta eller Energisparläge som det även kan kallas, så minskar Free-aggregatet luftfl ödet till inställt minfl öde. Dessutom stoppas eftervärme och kylfunktion för att maximalt reducera energiförbrukningen då ingen är hemma. Maxbegänsning av tilluftstemperaturen Free-aggregatets reglersystem har en inbyggd maxbegränsning för inblåsningstemperaturen. Detta motverkar att aggregatets inblåsningstemperatur överträffar husets ordinarie värmekälla. Något som annars skulle leda till ökade energikostnader. Larm I comfortpanelen visas även aktuell status för drift och larm. Skulle något fel inträffa eller när det är dags för fi lterbyte så indikerar larmlampan med att lysa eller blinka rött samtidigt som en larmkod för felorsak visas i displayen. Free påminner dig om när det är dags att beställa hem fi lter, när det tid för byte och när larmgränsen är uppnådd. Anslut till inbrottslarmet Free-aggregatets reglersystem är förberett för inkoppling av ett antal externa funktioner. Du kan exempelvis ansluta aggregatet till ditt inbrottslarm, när du ska åka bort och aktiverar larmet så aktiveras även bortaläget i Free-aggregatet som då går ner på energisparläge. Prata med din installatör om vilka andra tilläggsfunktioner du kan ha nytta av.

7 Professionella installatörer Trygg och långsiktig investering När du bestämt dig för någon av våra produkter vänder du dig till någon av de ventilationsinstallatörer vi samarbetar med. Där får du professionell hjälp med projektering, installation och luftfl ödesinjustering av din nya ventilationsanläggning. Vill du ha hjälp att komma i kontakt med en installatör kan du fråga oss på Luftmiljö AB! Informationsmaterial Luftmiljö AB eftersträvar att alltid erbjuda informationsmaterial av bästa kvalité för de produkter vi tillverkar. Som installatör har man tillgång till projekteringsanvisningar med prestandadiagram för luftfl öde, återvinningskapacitet, tillskottsvärme mm. För nedladdning på vår hemsida fi nns även tredimensionella modeller av samtliga aggregat i Free-serien som förenklar projekteringen av anläggningen. Snabbguide Det är enkelt att använda och sköta aggregaten i Free-serien. För att göra det på bästa sätt bifogar vi en snabbguide tillsammans med installationsmanualen då aggregatet levereras. Dessa hittar du givetvis även på vår hemsida: Filterprenumeration Passa på att teckna fi lterabonnemang i samband med installationen. Som prenumerant betalar du lägre pris och får nya fi lter skickade till dig när det är dags för fi lterbyte. Billigt, enkelt och i rätt tid!

8 M:Dokumentation/produktbroschyrer Ny professionell standard Luftmiljö AB kan stolt presentera en ny nivå av professionell standard av luftbehandlingsaggregat för ventilation med energiåtervinning i bostäder. Produkter för olika användningsområden Produktserien som vi valt att kalla FREE består av sex olika luftbehandlingsaggregat i fl ödesområden upp till 230 l/s. Svensktillverkad Produktserien tillverkas i Lidköping på Västgötaslätten, här fi nns vårt ursprung och det som har format våra värderingar som legat till grund för utvecklingsarbetet i FREE aggregaten. Vår strävan har genom alla led i utvecklingsprocessen varit att utveckla aggregat med hög energieffektivitet, lägsta möjliga ljudalstring, största möjliga användarvänlighet och en hög kvalité. Vårt utvecklingsarbete har lett fram till att vi idag erbjuder produkter med enastående prestanda i energiförbrukning, återvinningsgrad och inte minst ljudnivå. Vi här på Luftmiljö AB förordar decentral ventilation. Vi anser att detta ökar användarens möjlighet att själv bestämma sin komfort och ta ansvar för sin energibesparing. Att detta också innebär den optimala behovsstyrningen och att vårt koncept starkt bidrar till energieffektivisering i samhället. Våra värderingar och mål har tagit oss till en ny nivå av användarvänlighet och påverkan av inneklimatet inom ventilationsbranschen. Vi vågar påstå att Luftmiljö AB är marknadsledande inom FTX-ventilation för bostäder! Luftmiljö AB Änghagsgatan Lidköping Telefon:

Luftmiljö Utbytesguide. Enkelt utbyte av äldre FTX-aggregat

Luftmiljö Utbytesguide. Enkelt utbyte av äldre FTX-aggregat Luftmiljö Utbytesguide Enkelt utbyte av äldre FTX-aggregat Utbytesguide lägenhets-, & villaaggregat BACHO Minivent ACF Minivent RDKG - 30 mm djupare - Större kanaldiam + spiskåpa BACHO Minimaster ACF Minimaster

Läs mer

Luftmiljö Free Så fungerar FTX-ventilation

Luftmiljö Free Så fungerar FTX-ventilation Luftmiljö Free Så fungerar FTX-ventilation 365 Produktserien MiniWin Lägenheter & villor upp till 120 m² vid placering i kök, eller upp till 160 m² vid placering i tvättstuga, groventré eller liknande.

Läs mer

Projekteringsanvisning. MiniWin. Värmeåtervinningsaggregat

Projekteringsanvisning. MiniWin. Värmeåtervinningsaggregat Projekteringsanvisning MiniWin Värmeåtervinningsaggregat Företags- och produktpresentation Ny professionell standard Luftmiljö AB kan stolt presentera en ny nivå av professionell standard av luftbehandlingsaggregat

Läs mer

Andas frisk luft hemma

Andas frisk luft hemma Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Andas frisk luft hemma Bostadsventilation Vi äter och dricker ca

Läs mer

Teknisk dokumentation

Teknisk dokumentation Teknisk dokumentation CombiWin Installations och underhållsanvisningar för Luftvärmeaggregat CombiWin. Beskrivning Aggregatuppbyggnad Luftvärmeaggregat CombiWin Hölje Aggregatet är uppbyggt av dubbla plåtar

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

Projekteringsanvisning MiniWin Värmeåtervinningsaggregat

Projekteringsanvisning MiniWin Värmeåtervinningsaggregat Rev: A, 2013-05-13 Projekteringsanvisning MiniWin Värmeåtervinningsaggregat Produktöversikt MiniWin Lägenheter & villor upp till 120 m² vid placering i kök, eller upp till 160 m² vid placering i tvättstuga,

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

CombiWin. Kan kombineras med värmepump! Nytt utbytesaggregat som ersätter Bacho ACJ. Korta fakta om CombiWin... CombiWin

CombiWin. Kan kombineras med värmepump! Nytt utbytesaggregat som ersätter Bacho ACJ. Korta fakta om CombiWin... CombiWin Nytt utbytesaggregat som ersätter Bacho ACJ Kan kombineras med värmepump! Korta fakta om... ersätter Bacho ACJ luftvärmeaggregat Stämmer med de gamla måtten för enkelt utbyte Energieffektiv med EC motor

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

MultiWin FTX-Ventilation

MultiWin FTX-Ventilation MultiWin FTX-Ventilation för bostadsfastigheter & flerfamiljsbostäder Luftmiljö AB Änghagsgatan 13 531 40 Lidköping Tel: 0510 228 00 www.luftmiljo.se Luftmiljö MultiWin - en kostnadseffektiv lösning FTX-Ventilation

Läs mer

Swegon Home Solutions. Varför FTX. Pocket guide. www.swegonhomesolutions.se

Swegon Home Solutions. Varför FTX. Pocket guide. www.swegonhomesolutions.se Swegon Home Solutions Varför FTX Pocket guide www.swegonhomesolutions.se Innehållsförteckning 3. Inledning 4-5. Vad kan jag göra åt min nuvarande anläggning? 6-7. Vanliga problem med äldre ventilationssystem

Läs mer

Enervent ventilation SYSTEM AVSEDDA FÖR ANDRA UTRYMMEN ÄN BOSTÄDER

Enervent ventilation SYSTEM AVSEDDA FÖR ANDRA UTRYMMEN ÄN BOSTÄDER Enervent ventilation SYSTEM AVSEDDA FÖR ANDRA UTRYMMEN ÄN BOSTÄDER Decentraliserade ventilationssystem Planering av decentraliserad ventilation i andra byggnader än bostäder är klokt. Uppdelning av byggnaden

Läs mer

REC Vent. plus. Ventilation och värme till nya och befintliga bostäder! Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning

REC Vent. plus. Ventilation och värme till nya och befintliga bostäder! Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning REC Vent plus Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning Ventilation och värme till nya och befintliga bostäder! REC Temovex REC har i mer än 50 år försett den svenska marknaden med ventilationsprodukter.

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

KUNSKAP, KLIMAT OCH KYLA

KUNSKAP, KLIMAT OCH KYLA KUNSKAP, KLIMAT OCH KYLA Toppanslutning sparar plats Integrerad styr Bra driftsekonomi Enkel installation Integrerad kyla Envistar succén finns nu med toppanslutning. KVALITET OCH PRESTANDA Envistar Top

Läs mer

Swegon Home Solutions. CASA Utbytesguide GUIDE FÖR UTBYTE AV ÄLDRE FTX-AGGREGAT.

Swegon Home Solutions. CASA Utbytesguide GUIDE FÖR UTBYTE AV ÄLDRE FTX-AGGREGAT. Swegon Home Solutions CASA Utbytesguide GUIDE FÖR UTBYTE AV ÄLDRE FTX-AGGREGAT www.swegon.com HOME VENTILATION www.swegon.com/casa Innehåll 04 SNABBGUIDE CASA R 06 LÄGENHETS- OCH VILLAAGGREGAT 06 Swegon

Läs mer

Nordicserien. Ventilationsaggregat för bostäder Nordic S2 Nordic S3 Nordic S4

Nordicserien. Ventilationsaggregat för bostäder Nordic S2 Nordic S3 Nordic S4 Nordicserien Ventilationsaggregat för bostäder Nordic S2 Nordic S3 Nordic S4 Energieffektiva och tystgående ventilationsaggregat som ger ett bra inomhusklimat. Smart styrning med Flexit GO. Flexit GO Bra

Läs mer

eco TOP » LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED TOPP-ANSLUTNA KANALER AIR COMFORT AIR TREATMENT

eco TOP » LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED TOPP-ANSLUTNA KANALER AIR COMFORT AIR TREATMENT AIR COMFORT AIR TREATMENT eco TOP» LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED TOPP-ANSLUTNA KANALER Spara energi, kostnader och miljö med Fläkt Woods Optimering av energiförbrukning är en viktig aspekt av ventilation,

Läs mer

Enervent greenair toppanslutna ventilationsaggregat 15-390 l/s

Enervent greenair toppanslutna ventilationsaggregat 15-390 l/s DEN MEST ENERGIEKONOMISKA LÖSNINGEN wwwenerventse Enervent greenair toppanslutna ventilationsaggregat 15-39 l/s Den roterande värmeväxlaren - en genial uppfinning I Enervent greenair-ventilationsaggregaten

Läs mer

CombiWin. Nytt utbytesaggregat som ersätter Bahco ACJ. Korta fakta om CombiWin... CombiWin. CombiWin ersätter Bahco ACJ luftvärmeaggregat

CombiWin. Nytt utbytesaggregat som ersätter Bahco ACJ. Korta fakta om CombiWin... CombiWin. CombiWin ersätter Bahco ACJ luftvärmeaggregat Nytt utbytesaggregat som ersätter Bahco ACJ Korta fakta om... ersätter Bahco ACJ luftvärmeaggregat Stämmer med de gamla måtten för enkelt utbyte Energieffektiv med EC motor Mycket tystgående med extra

Läs mer

RDKS RDAS RDAF. Ventilation för hälsa och ekonomi i alla typer av bostäder

RDKS RDAS RDAF. Ventilation för hälsa och ekonomi i alla typer av bostäder RDKS RDAS RDAF Ventilation för hälsa och ekonomi i alla typer av bostäder Här presenterar vi våra tre senaste ventilations aggregat; RDAS, RDAF och RDKS, för placering på vinden, i källaren, tvättstugan

Läs mer

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel värmepump. Ventilation, värme och kyla i ett är oslagbart

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel värmepump. Ventilation, värme och kyla i ett är oslagbart GOLD RX/HC Luftbehandlingsaggregat med reversibel värmepump Ventilation, värme och kyla i ett är oslagbart Allt i ett Ventilation, värme och kyla i ett paket Det finns många olika lösningar för att förse

Läs mer

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT NEWS NEWSNEWS 2014 Ger dig full koll på det senaste Växel 0470-75 88 00 Styrsupport 0470-75 89 00 www.ivprodukt.se FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT Vi har sparat på jordens resurser i över fyrtio

Läs mer

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS INTELLIGENT INOMHUSKLIMAT FÖR MÄNNISKOR OCH HEM SOM GARANTERAR FRISK OCH HÄLSOSAM LUFT Luft har en väldigt stor betydelse för hur vi mår. Den kan påverka vår sömn, vår koncentrationsförmåga och vår hälsa.

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior och Premium Ventilationsaggregat med kyl-/värmepump kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- och Premium -serier Ventilation värme kyla Ventilationsaggregaten

Läs mer

AT3 Ventilationsvärmepump

AT3 Ventilationsvärmepump AT3 Ventilationsvärmepump från TerraTerm-Air AB Informationshäfte Innehåll Vad är AT3 Ventilationsvärmepump 2 Vem behöver AT3; Användningsområden 4 Funktion & Styrning 5 Tekniska data 6 Kontakt 7 1 Vad

Läs mer

Ventilationsnormer. Svenska normer och krav för bostadsventilation BOSTADSVENTILATION. Det finns flera lagar, regler, normer och rekommendationer

Ventilationsnormer. Svenska normer och krav för bostadsventilation BOSTADSVENTILATION. Det finns flera lagar, regler, normer och rekommendationer Svenska normer och krav för bostadsventilation Det finns flera lagar, regler, normer och rekommendationer för byggande. Avsikten med detta dokument är att ge en kortfattad översikt och inblick i överväganden

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

Flexit. Automatik & styr. till luftbehandlingsaggregat. (50-195 l/s) Flexit S3X, S4X, S7X Flexit L4X, L7X Flexit S4R, S6R, S7R

Flexit. Automatik & styr. till luftbehandlingsaggregat. (50-195 l/s) Flexit S3X, S4X, S7X Flexit L4X, L7X Flexit S4R, S6R, S7R Flexit Automatik & styr. till luftbehandlingsaggregat (50-195 l/s) Flexit S3X, S4X, S7X Flexit L4X, L7X Flexit S4R, S6R, S7R F Ö R E N S U N D I N N E M I L J Ö Våra produkter utvecklas kontinuerligt och

Läs mer

Upplev kvalitén! Utbytesguide. Utbytesguide REGO-200VE Version 1:3. www.luftmiljo.se

Upplev kvalitén! Utbytesguide. Utbytesguide REGO-200VE Version 1:3. www.luftmiljo.se Utbytesguide Upplev kvalitén! Utbytesguide REGO-200VE Version 1:3 www.luftmiljo.se Ubytesguide REGO-200VE REGO-200VE-B-C4 Blås bort det gamla, in med nya friska vindar... Effektiv värmeåtervinning, tystare

Läs mer

Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur även på sommaren

Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur även på sommaren Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdon Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur även på sommaren 2 Att andas är att leva Eftersom vi tillbringar

Läs mer

Piccolo - litet, men effektivt och energisnålt ventilationsaggregat

Piccolo - litet, men effektivt och energisnålt ventilationsaggregat VENTILATION PÅ NATURENS VILLKOR SEDAN 1983 FÖR LÄGENHETER Piccolo - litet, men effektivt och energisnålt ventilationsaggregat Piccolo ON -modellerna I en liten bostad kan det vara svårt att finna plats

Läs mer

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 700S-EC

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 700S-EC Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 7S-EC RT 7S-EC Luftbehandlingsaggregat REC Temovex RT 7S-EC Allmänt REC Temovex 7S-EC är ett kompakt enhetsaggregat för effektiv ventilation med högeffektiv värmeåtervinning.

Läs mer

Balanserad ventilation för lokaler

Balanserad ventilation för lokaler Balanserad ventilation för lokaler Flexit Albatros-serien 280-1400 lit/sek Albatros S10 R toppanslutning Aggregat Luftvolym Kanalmotstånd S10 R 280 l/s 200 Pa Aggregat: S10 R Automatik: CS 2000 Höjd: 1360

Läs mer

AMP 1200. Inneklimat i världsklass. info@airmaster.se www.airmaster.se. Krantz, tel. +46 706 536 536 www.airmaster.se. Jens info@airmaster.

AMP 1200. Inneklimat i världsklass. info@airmaster.se www.airmaster.se. Krantz, tel. +46 706 536 536 www.airmaster.se. Jens info@airmaster. AMP 1200 Inneklimat i världsklass Box 74 Box 74 Box Tel. 74 040-40 77 65 S - 518 21 Sandared S - 518 S - 21 518 Sandared 21 Sandared Jens Sverige Sverige Sverige Håkan Vår senaste innovation inom decentral

Läs mer

R7-H Comfort CASA. Swegon Home Solutions LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED ROTERANDE VÄRMEVÄXLARE

R7-H Comfort CASA. Swegon Home Solutions LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED ROTERANDE VÄRMEVÄXLARE Swegon Home Solutions CASA R7-H Comfort LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED ROTERANDE VÄRMEVÄXLARE Avsett för större villor och fritidsbostäder. Aggregatets maximala luftflöde är 220 l/s med en temperaturverkningsgrad

Läs mer

Arctic luftvärmepumpar från Fujitsu. Marknadens bästa och tryggaste val för ditt hus

Arctic luftvärmepumpar från Fujitsu. Marknadens bästa och tryggaste val för ditt hus Arctic luftvärmepumpar från Fujitsu Marknadens bästa och tryggaste val för ditt hus Vi vet att Fujitsus Arctic-serie levererar komfort och ger dig bättre ekonomi i alla väder Därför är det bara Fujitsu

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMART HEATING & COOLING Samsung Smart HEATING & COOLING värd att längta hem till Det är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern är

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation För fullständiga garantivillkor se www.flexit.com Flexit SPIRIT K2 R (upp till ca 100 m 2 bostadsyta) Luftbehandlingsaggregat med effektiv roterande värmeåtervinnare och lågenergifläktar.

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

Det enda du inte kan mäta är potentialen

Det enda du inte kan mäta är potentialen lindab vi förenklar byggandet Det enda du inte kan mäta är potentialen LindabUltraLink Ny teknologi för mätning av luftflöde och temperatur utan ökat tryckfall i ventilationssystem 2 Vi förenklar byggandet

Läs mer

Totalmetodiken. Totalmetodiken Kortrapport för Etapp 1 februari 2016. Fastighet: Eldkvarnen 1 Fastighetsägare: Stockholmstad Konsulter: ÅF

Totalmetodiken. Totalmetodiken Kortrapport för Etapp 1 februari 2016. Fastighet: Eldkvarnen 1 Fastighetsägare: Stockholmstad Konsulter: ÅF Fastighet: Eldkvarnen 1 Fastighetsägare: Stockholmstad Konsulter: ÅF Totalmetodiken Etapp 1. Framtagning av åtgärdspaket Fastigheten och dess användning Byggår: 1923 Area: 30380 m² Atemp Verksamhet: Kontor,

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 400

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 400 Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 00 RT-00 Luftbehandlingsaggregat REC Temovex RT00 Allmänt REC Temovex 00 är ett kompakt enhetsaggregat för effektiv ventilation med högeffektiv värmeåtervinning. Aggregatet

Läs mer

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus.

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. Värmepumpar Bergvärme Frånluft Sänk energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. - tryggt och enkelt sedan 1989 Inomhusklimat är ett nogrannt utvalt produktsortiment av marknadens

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

www.mitsubishi-aircon.se LUFT/VATTEN INVERTER 70 C FASTIGHET Hetvattenpump CAHV P500

www.mitsubishi-aircon.se LUFT/VATTEN INVERTER 70 C FASTIGHET Hetvattenpump CAHV P500 www.mitsubishi-aircon.se LUFT/VATTEN INVERTER 70 C FASTIGHET Hetvattenpump CAHV P500 Höj temperaturen med 70 C Inverter LUFT/VATTEN INVERTER 70 C Mitsubishi Electrics nya, energieffektiva högtempererande

Läs mer

Toppklimat för småhus

Toppklimat för småhus VENTILATION SVALKA SKÖTSEL INSTALLATION TEKNIK Toppklimat för småhus VÄRME Värme Ventilation Luftkonditionering Värme Med hjälp av en värmepump återvinns värme och energi från den luft som ventileras bort

Läs mer

Luftvärmeaggregat CombiWin Installationsmanual

Luftvärmeaggregat CombiWin Installationsmanual CombiWin 9000512-02 Luftvärmeaggregat CombiWin Installationsmanual Dokumentets originalspråk är svenska Installation/Info Funktion Luftvärmeaggregatet värmer din bostad eller villa genom att värma upp

Läs mer

Bosch Compress 5000/7000 AA Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat

Bosch Compress 5000/7000 AA Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat osch Compress 5000/7000 Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat Vill du ha extra trygghet när du istallerar en osch värmepump? Då ska du välja en VärmePartner. De är installatörer med stor erfarenhet

Läs mer

Ventilation med återvinning för alla självdragsfastigheter

Ventilation med återvinning för alla självdragsfastigheter Clean-Air24 FTX Minska värmekostnaden Ventilation med återvinning för alla självdragsfastigheter Det enda systemet med återvinning som kan installeras i befintligt kanalsystem Inga rör och aggregat som

Läs mer

eco TOP & eco SIDE » KOMPAKT LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED KAPACITET < 0,8 m 3 /s LUFTBEHANDLING eco TOP & eco SIDE

eco TOP & eco SIDE » KOMPAKT LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED KAPACITET < 0,8 m 3 /s LUFTBEHANDLING eco TOP & eco SIDE LUFTBEHANDLING eco TOP & eco SIDE eco TOP & eco SIDE» KOMPAKT LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED KAPACITET < 0,8 m 3 /s Energieffektivitet den viktigaste delen av våra lösningar I all vår forskning, utveckling

Läs mer

Centrala FTX-lösningar

Centrala FTX-lösningar Swegon Home Solutions Centrala FTX-lösningar www.swegonhomesolutions.se HOME VENTILATION www.swegonhomesolutions.se Centrala FTX-lösningar för bostadsventilation SVENSKA BOSTADSMARKNADEN Statistiken visar

Läs mer

DET LÖNAR SIG ALLTID NU FLER STORLEKAR. Luften är fri EKONOMI VÄRME ENKELHET MILJÖ TRYGGHET

DET LÖNAR SIG ALLTID NU FLER STORLEKAR. Luften är fri EKONOMI VÄRME ENKELHET MILJÖ TRYGGHET EKONOMI VÄRME ENKELHET MILJÖ TRYGGHET DET LÖNAR SIG ALLTID NU FLER STORLEKAR Luft-luftvärmepump Innova. Marknadsförs av Ahlsell Sverige AB. Säljs via återförsäljare inom vitvaruhandeln, byggvaruhus och

Läs mer

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 1000S

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 1000S Luftbehandlingsaggregat REC Temovex S Luftbehandlingsaggregat REC Temovex RT-S Allmänt REC Temovex S är ett kompakt enhetsaggregat för effektiv ventilation med högeffektiv värmeåtervinning. Aggregatet

Läs mer

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare intelligent flexibel lättanvänd tyst Intelligent Ställer om sig automatiskt efter din lokal SWH anpassar sig automatiskt till förutsättningarna i din lokal.

Läs mer

Swegon Connect. Internet of Things för kontroll av inneklimatet

Swegon Connect. Internet of Things för kontroll av inneklimatet Swegon Connect Internet of Things för kontroll av inneklimatet Swegon Connect Inneklimat ur ett molnperspektiv Internet of things handlar om kommunikation mellan produkter och användare via internet. Swegon

Läs mer

Val av energieffektiviserande åtgärder. Energy Concept in Sweden. Fastigheten. Krav 1 (5)

Val av energieffektiviserande åtgärder. Energy Concept in Sweden. Fastigheten. Krav 1 (5) Fastighet: Fastighetsägare: Konsulter: Altona, Malmö Stena Fastighter Energy Concept in Sweden Val av energieffektiviserande åtgärder Fastigheten Byggår: 1967 Area: 9 500 m 2 A temp Verksamhet: Kontorsbyggnad,

Läs mer

Topvex med SoftCooler

Topvex med SoftCooler Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur - även på sommaren

Läs mer

Det enda du inte kan mäta är potentialen

Det enda du inte kan mäta är potentialen lindab vi förenklar byggandet Det enda du inte kan mäta är potentialen Uppdaterad teknologi Lindab Revolutionerande teknologi för exakt mätning och reglering av luftflöde utan ökat tryckfall i ventilationssystem

Läs mer

AIAS. Den energieffektiva vägen

AIAS. Den energieffektiva vägen Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar AIAS Den energieffektiva vägen 2 AIAS - Energieffektiv behovsstyrd

Läs mer

TIME ec. Kompakt luftbehandlingsaggregat

TIME ec. Kompakt luftbehandlingsaggregat Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Luftkonditionering Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar TIME ec Kompakt luftbehandlingsaggregat Luftbehandlingsaggregaten

Läs mer

Ren luft inomhus! ET! NYHET! NYHET! NYH. Energiåtervinningsaggregatet HERU väggmodell för hälsan och ekonomin. www.ostberg.com

Ren luft inomhus! ET! NYHET! NYHET! NYH. Energiåtervinningsaggregatet HERU väggmodell för hälsan och ekonomin. www.ostberg.com Ren luft inomhus! Energiåtervinningsaggregatet HERU väggmodell för hälsan och ekonomin ET! NYHET! NYHET! NYH www.ostberg.com Innehåll NYA MÖJLIGHETER TILL REN LUFT INOMHUS.......3 ENERGIÅTERVINNINGSAGGREGAT

Läs mer

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT NEWSNEWSNEWS 2014 Ger dig full koll på det senaste Växel 0470-75 88 00 Styrsupport 0470-75 89 00 www.ivprodukt.se FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT Vi har sparat på jordens resurser i över fyrtio

Läs mer

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 250S-EC

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 250S-EC Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 25S-EC RT 25S-EC Luftbehandlingsaggregat REC Temovex RT 25S-EC Allmänt REC Temovex 25S-EC är ett kompakt enhetsaggregat för effektiv ventilation med högeffektiv värmeåtervinning.

Läs mer

CASA. R15 Comfort. Luftbehandlingsaggregat med roterande värmeväxlare

CASA. R15 Comfort. Luftbehandlingsaggregat med roterande värmeväxlare CASA R15 Comfort Luftbehandlingsaggregat med roterande värmeväxlare Avsett för större villor, flervåningshus, daghem, kontor, butiker etc. Aggregatets maximala luftflöde är 475 l/s med en temperaturverkningsgrad

Läs mer

Systemlösningar. Logistikbyggnader

Systemlösningar. Logistikbyggnader Systemlösningar Logistikbyggnader Längre än från A till B Logistik är så mycket mer än bara lastbilstransport. Och klimat är så mycket mer än bara lufttillförsel: Det handlar dessutom bl.a. om hallar

Läs mer

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life We Bring Air to Life Fläkt Woods Group kan erbjuda ett komplett sortiment av produkter och lösningar för ventilation, luftbehandling och industriell luftteknik Kylenhet Cooler Försäljningskontor Luleå

Läs mer

DET LÖNAR SIG ALLTID NU MED WI-FI. Luften är fri EKONOMI VÄRME ENKELHET MILJÖ TRYGGHET

DET LÖNAR SIG ALLTID NU MED WI-FI. Luften är fri EKONOMI VÄRME ENKELHET MILJÖ TRYGGHET EKONOMI VÄRME ENKELHET MILJÖ TRYGGHET DET LÖNAR SIG ALLTID NU MED WI-FI Luft-luftvärmepump Innova. Marknadsförs av Ahlsell Sverige AB. Säljs via återförsäljare inom vitvaruhandeln, byggvaruhus och kylinstallatörer.

Läs mer

CASA R15 Comfort. Luftbehandlingsaggregat med roterande värmeväxlare

CASA R15 Comfort. Luftbehandlingsaggregat med roterande värmeväxlare CASA R15 Comfort Luftbehandlingsaggregat med roterande värmeväxlare Avsett för större villor, flervåningshus, daghem, kontor, butiker etc. Aggregatets maximala luftflöde är 475 l/s med en temperaturverkningsgrad

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

SMARTA HEM STANDARDPAKET

SMARTA HEM STANDARDPAKET SMARTA HEM STANDARDPAKET Eco-Smarta hus med KNX-system Vi bygger Eco-Smarta hus med ett inbyggt system för att styra hemmet, baserat på världsstandarden KNX. Systemet innebär att du kan styra allehanda

Läs mer

MONTAGEANVISNING, DRIFT- OCH SKÖTSELANVISNING TILL RGS SERIEN

MONTAGEANVISNING, DRIFT- OCH SKÖTSELANVISNING TILL RGS SERIEN 2 INSTALLATION OCH MONTAGE 2.1 ALLMÄN INFORMATION 1. Aggregatserien RGS är byggd för inomhusmontage. Pga. av det isolerade höljet (50mm) kan aggregatet installeras på vinden eller i kallt uterum utan extra

Läs mer

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt RECVENT+ Ventilation och värme Tryggt, Säkert och Enkelt REC i korthet REC Indovent AB grundades 1954 och är verksamma inom affärsområdena Ventilation & Energi och Industriprodukter. Huvudkontoret finns

Läs mer

Ventilationsutredning lägenhetsaggregat Östermalmsgatan Umeå 2013-09-24

Ventilationsutredning lägenhetsaggregat Östermalmsgatan Umeå 2013-09-24 Ventilationsutredning lägenhetsaggregat Östermalmsgatan Umeå 2013-09-24 Ventilationsutredning lägenhetsaggregat Östermalmsgatan Umeå En presentation av åtgärder i samband med utbyte av kryddhylleaggregat

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMART HEATING & COOLING Samsung Smart HEATING & COOLING Värme värd att längta hem till Det är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern

Läs mer

Flexit fläktar med tillbehör - tar effektivt bort fukt och lukt

Flexit fläktar med tillbehör - tar effektivt bort fukt och lukt Flexit fläktar med tillbehör - tar effektivt bort fukt och lukt Badrumsfläktar Kanalfläktar Värmeflyttare FOR EN SUND INNEMILJÖ Moderna och effektiva badrumsfläktar Flexit badrumsfläktar avlägsnar fukt

Läs mer

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA DRIFTCENTRAL ENERGI INSPEKTION ISBANOR FÄRDIG KYLA KONSTRUKTION VÄLKOMMEN TILL HUURRE I Sverige har vi verkat sedan 70 år tillbaka och Huurre är Sveriges

Läs mer

E-Control. Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem.

E-Control. Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem. E-Control Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem. Vår produkt E-Control ska hjälpa människor som känner att de vill minska energiförbrukningen i hemmet. Vi har tänkt att den ska sitta

Läs mer

A70T Ventilationsaggregat. Tryggt val

A70T Ventilationsaggregat. Tryggt val A70T Ventilationsaggregat Tryggt val Allmänt a-collection ventilationsaggregat är konstruerat med senaste teknik för att ge hög luftkomfort med låg driftskostnad. Effektiv värmeåtervinning med roterande

Läs mer

Ren luft inomhus! HERU EC. HERU EC energiåtervinningsaggregat för hälsan, ekonomin och miljön. Energiåtervinningsaggregat med lågenergimotorer

Ren luft inomhus! HERU EC. HERU EC energiåtervinningsaggregat för hälsan, ekonomin och miljön. Energiåtervinningsaggregat med lågenergimotorer HERU EC Energiåtervinningsaggregat med lågenergimotorer Ren luft inomhus! HERU EC energiåtervinningsaggregat för hälsan, ekonomin och miljön www.ostberg.com Innehåll REDUCERA ENERGIANVÄNDNINGEN ÄNNU MER.....................3

Läs mer

Åvestadalskolan högstadium Krylbo 6:20 Totalmetodiken Etapp 1. Framtagning av åtgärdspaket

Åvestadalskolan högstadium Krylbo 6:20 Totalmetodiken Etapp 1. Framtagning av åtgärdspaket Totalmetodiken Kortrapport av Etapp 1 Fastighet: Fastighetsägare: Konsulter: Åvestadalskolan högstadium Krylbo 6:20 Gamla Byn AB Ramböll Sverige AB april 2014 Totalmetodiken Etapp 1. Framtagning av åtgärdspaket

Läs mer

IVT Nordic Inverter 12 KHR-N

IVT Nordic Inverter 12 KHR-N IVT Nordic Inverter KHR-N Vår mest kraftfulla luft/luft-värmepump. Nyhet! Lägre ljudnivå, bättre besparing och marknadens bästa trygghet. IVT Nordic Inverter KHR-N är en helt nyutvecklad luft/luft värmepump.

Läs mer

Drift och skötselanvisningar

Drift och skötselanvisningar Drift och skötselanvisningar VoltAir System, Styrutrustning för VSEi, VSEt Regulator: Siemens Climatix Objekt: 2013 01 25 Sida 1 av 8 Dok. Nr. D1034 03 Innehåll 1. Allmänt... 3 Användningsområde... 3 Översikt

Läs mer

REC Temovex luftbehandlingsaggregat Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning

REC Temovex luftbehandlingsaggregat Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning REC Temovex luftbehandlingsaggregat Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning Upp till 87% värmeåtervinning med vår unika motströmsväxlare REC Temovex luftbehandlingsaggregat Bra inomhusmiljö med hög

Läs mer

Konceptet har ett namn: RECVENT, och vid eventuella tillval utöver ventilation RECVENT+.

Konceptet har ett namn: RECVENT, och vid eventuella tillval utöver ventilation RECVENT+. www.recvent.se Tryggt, Säkert och Enkelt Kanske är detta synonymt med vad ert företag och era hus står för. Genom samarbetet med REC kan ni leverera ett komplett paket med miljövänlig ventilation + värme/varmvatten

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning. Daikin sätter ny standard för klimatet

URURU SARARA. Total. komfortlösning. Daikin sätter ny standard för klimatet URURU SARARA Total komfortlösning Daikin sätter ny standard för klimatet Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på temperaturen på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Liggande ventilationsaggregat för småhus och bostäder

Liggande ventilationsaggregat för småhus och bostäder VENTILATION PÅ NATURENS VILLKOR SEDAN 1983 FÖR SMÅHUS OCH KONTOR Liggande ventilationsaggregat för småhus och bostäder Du mår bättre då inneluften är hälsosam I vårt nordiska klimat tillbringar vi en stor

Läs mer

eq Top/TopMaster Air Magic by Fläkt Woods

eq Top/TopMaster Air Magic by Fläkt Woods eq Top/TopMaster Air Magic by Fläkt Woods Energieffektiva och kompakta luftbehandlingsaggregat eq Top och TopMaster Spara energi, kostnader och miljö med Fläkt Woods Optimering av energiförbrukning är

Läs mer

DITT ENERGIEFFEKTIVA A-HUS

DITT ENERGIEFFEKTIVA A-HUS DITT ENERGIEFFEKTIVA A-HUS BYGG FÖR FRAMTIDEN MED A-HUS Alla hus som kommer från A-hus tillverkas både med hänsyn till miljön och din plånbok. Klimatsmart boende är ett begrepp som ligger i tiden och innebär

Läs mer

iq Star Wega/Wega Power/Nova Energieffektiva kylbafflar Star by Fläkt Woods

iq Star Wega/Wega Power/Nova Energieffektiva kylbafflar Star by Fläkt Woods Star by Fläkt Woods iq Star Wega/Wega Power/Nova Energieffektiva kylbafflar Maximal luftkvalitet med minimal energiförbrukning det är dagens baskrav i moderna fastigheter Det perfekta inomhusklimatet uppnås

Läs mer

Swegon Home Solutions CASA. R2 Comfort. Designkåpa Dance till CASA R2 Comfort. Dokumentets originalspråk är svenska

Swegon Home Solutions CASA. R2 Comfort. Designkåpa Dance till CASA R2 Comfort. Dokumentets originalspråk är svenska Swegon Home Solutions CASA R2 Comfort Designkåpa Dance till CASA R2 Comfort Dokumentets originalspråk är svenska Innehållsförteckning Innehållsförteckning 3 Installation/Info 4 Varningar 5 Sprängskiss

Läs mer

Luftbehandlingsaggregat

Luftbehandlingsaggregat Nya REC Temovex 1S-EC-RS Experter på inneklimat i lågenergihus RT 1S-EC-RS REC Temovex 1S-EC-RS Används med fördel som trapphusaggregat - Upp till 8 st lägenheter - Kompakt Lättplacerad Kostnadseffektiv

Läs mer

Andas frisk luft hemma

Andas frisk luft hemma Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Värmeprodukter Tunnelfläktar Andas frisk luft hemma Bostadsventilation Vi äter och dricker ca 4 kg/dag och andas

Läs mer