Protokoll 1 (22) Se nästa sida.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll 1 (22) Se nästa sida."

Transkript

1 Protokoll 1 (22) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, , kl Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Aleksandra Rodenkrans Hagström, förvaltningschef Anna Palmgren, biträdande förvaltningschef Annika Jansson, sekreterare, fr o m 232 Cornelia Englén, kanslichef Marcus Willman, kommundirektör Justerade paragrafer Justeringens plats och tid kommunhuset i Skurup, , kl Sekreterare Ordförande Justerare Cornelia Englén Annika Jansson Magnus Alm (S) Johan Bolinder (M) Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Beslutande organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset i Skurup Anslaget uppsatt av Annika Jansson

2 Protokoll 2 (22) Beslutande Magnus Alm (S) Maria Ivansson (MP) Bengt Andersson (S) Jessica Möller (S) Roland Hansson (S) Sven-Åke Strandberg (KV) Johan Bolinder (M) Närvarande ej tjänstgörande ersättare Maritha Johansson (S) Camilla Westerdahl (S) Sven Rosengren (-) Niklas Sjöberg (-) Åsa Ekblad (M) Lars Nyström (SD) Arne Nilsson (SD) Jörgen Lidfeldt (SD) Kent Olsson (-) Pernilla Lidfeldt (SD)fr o m 239 Lars Dekan (SD)

3 Protokoll 3 (22) Ärenden vid dagens sammanträde Sida Ny ärendeprocess för kommunstyrelsen...4 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott för hösten 2017 och Utbildningsplan för kommunstyrelsens förtroendevalda och tjänstemän för 2017/ Information från förvaltningarna...9 Smart Little Village...10 Information om budget för Anmälan av protokoll från bolag och utskott...12 Anmälningsärenden från samtliga förvaltningar...13 Anmälan av delegationsbeslut från samtliga förvaltningar...14 Rapporteringsskyldighet enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt enligt Socialtjänstlagen (SoL), ej verkställda beslut Tillsyn av elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare...16 Försäljning av fastigheten Skurup - Gåskarlen Årsredovisning för Samordningsförbundet Nils...21 Övrigt...22

4 Protokoll 4 (22) KS 229 Dnr KS Ny ärendeprocess för kommunstyrelsen Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelen beslutar att avslå ärendeprocessen. Det framgår av kommunstyrelsens reglemente att kommunstyrelsens arbetsutskott ska vara beredande organ till kommunstyrelsen. Så sker inte idag och i syfte att dels kvalitetssäkra ärendeprocessen, dels spara kommunens resurser kommer arbetsutskottet att från och med hösten 2017 vara det beredande organet till kommunstyrelsen. Det innebär att samtliga ärenden kommer att behandlas i arbetsutskottet för att därefter behandlas av kommunstyrelsen. För att tydliggöra den demokratiska processen och fokusera debatten till kommunfullmäktige kommer arbetsutskottet respektive kommunstyrelsen att föreslå ett förslag. Det ökar dessutom transparensen, underlättar ärendeprocessen och ökar rättssäkerheten. Ärendena i arbetsutskottet och kommunstyrelsen kommer att samordnas per förvaltning. Därtill kommer föredragning och beslut att hållas ihop. Inslagen av föredragning i respektive ärende kommer att öka. Syftena med den föreslagna processen är att öka överskådligheten, förtydliga ansvaret för såväl ledamöter som tjänstemän och öka rättssäkerheten. Syftet är också att processen ska vara densamma från att ett ärende initieras till dess att det fattas beslut om det i kommunfullmäktige. Tjänstemännens roll tydliggörs också genom att tjänstemännen förordar ett förslag till beslut i samtliga ärenden. Det är tjänstemannens uppgift att utifrån kommunens beslut, riktlinjer, policys och lagstiftning bistå den demokratiska församlingen med sin profession. Det ökar tydligheten gentemot uppdragsgivaren - dvs. kommuninvånaren - och rättssäkerheten. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna ärendeprocessen.

5 Protokoll 5 (22) KS 229 Dnr KS Förslag till beslut under sammanträdet Johan Bolinder (M) yrkar avslag på förslaget. Niklas Sjöberg (-) yrkar avslag på förslaget. Lars Nyström (SD) yrkar avslag på förslaget. Åsa Ekblad (M) yrkar avslag på förslaget. Sven-Åke Strandberg (KV) yrkar avslag på förslaget. Magnus Alm (S) yrkar att processen förändras på så sätt att KSAU och KS inte bara ska lägga ett förslag och att förvaltningen inte ska föreslå hur de politiska församlingarna ska besluta. Beslutsgång Ordföranden ställer förslagen mot varandra och finner att kommunstyrelsen beslutar att avslå förslaget. Beslutet skickas till: Cornelia Englén, kanslichef/jurist.

6 Protokoll 6 (22) KS 230 Dnr KS Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott för hösten 2017 och 2018 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att fastställa sammanträdesplanen för 2017 och 2018 för kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott. I syfte att förtydliga ärendeprocessen förändras sammanträdestiderna för kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott under 2017 och Kommunstyrelsens arbetsutskott blir beredande organ till kommunstyrelsen i enlighet med Kommunstyrelsen i Skurups kommuns reglemente. Tiden mellan kommunstyrelsen och kommunfullmäktiges sammanträden förlängs i syfte att kvalitetssäkra ärendeprocessen. Beslutsunderlag Sammanträdesplan KS och KSAU 2017 Sammanträdesplan KS och KSAU 2018 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att fastställa sammanträdesplanen för 2017 och 2018 för kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott. Beslutet skickas till: Kommunstyrelsens förtroendevalda. Kommundirektören. Ekonomichefen. Kanslichefen. Förvaltningschefer.

7 Protokoll 7 (22) KS 231 Dnr KS Utbildningsplan för kommunstyrelsens förtroendevalda och tjänstemän för 2017/18 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att lägga informationen till handlingarna. Inom kort förändas central lagstiftning inom det förvaltningsrättsliga området. Till exempel börjar en ny kommunallag att gälla från och med den 1 januari 2018 och en förändrad förvaltningslag träder i kraft den 1 juli Det är av vikt att ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen har kännedom om dessa centrala förändringar. Som ledamot och ersättare i kommunstyrelsen har man ett ansvar för verksamheten. Det är av vikt att de förtroendevalda har insikt i vilket ansvar som följer av uppdraget och konsekvenserna av misstag eller felaktigheter som sker. Enligt kommunallagen är en kommun skyldig att utfärda vissa kompletterande regler utöver vad som följer av kommunallagen. Kommunallagen erbjuder också vissa möjligheter för en kommun att komplettera kommunallagen. Exempel på det nu nämnda är reglemente och delegationsordning. Den förtroendevalde ska ha kännedom om det kompletterande regelverket och vad det innebär. Under hösten 2017 kommer med anledning av ovanstående följande utbildningar att ske under kommunstyrelsens sammanträden. Den nya kommunallagen och förvaltningslagen Den förtroendevaldes ansvar i kommunstyrelsen Skurups kommuns kompletterande regelverk till kommunallagen Fortbildning och kompetensutveckling för medarbetarna är en nyckel för att verksamheten ska hålla hög kvalitet och för att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare. Repetition behövs för att bibehålla kompetensen inom vissa områden och samtidigt tillkommer behov av vidareutbildning då förutsättningarna förändras. Därför kommer ett utbildningspaket att vara obligatoriskt att genomgå för berörda medarbetare under HT-17 och VT-18 enligt följande. Repetition av tryckfrihetsförordningen, offentlighet och sekretess.

8 Protokoll 8 (22) KS 231 Dnr KS Upphandlingsregelverket hur upphandlar man direkt och hur tillämpar man upphandlingsregelverket vid större inköp samt information om kommunens gällande avtal. Den nya kommunallagen Tjänsteskrivelser vilken information ska den innehålla och hur ska den utformas Ärendehantering utbildning i kommunens ärendehanteringssystem och rutiner vid ärendehantering Den nya förvaltningslagen Den nya dataskyddsförordningen Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att lägga informationen till handlingarna. Beslutet skickas till: Kommunledningen

9 Protokoll 9 (22) KS 232 Dnr KS Information från förvaltningarna Kommunstyrelsens beslut Information från individ- och omsorgsförvaltningen läggs till handlingarna. Information från skol- och utbildningsförvaltningen läggs till handlingarna. Information från kommunövergripande staben läggs till handlingarna. Kommunstyrelsen godkänner förvaltningens bedömning att inte besvara remissen. Kommunstyrelsen delegerade , 187, till förvaltningen att besvara remissen Samråd om behovsbedömning och förslag på avgränsning av miljökonsekvensbeskrivning för förslaget till åtgärdsprogram Havs- och vattenmyndighetens föreskrifter (HVMFS 2013:19) om klassificering och miljökvalitetsnormer avseende ytvatten och PFA. Vidare beslutade kommunstyrelsen att yttrandet skulle anmälas till kommunstyrelsen. Marcus Willman, kommundirektör, rapporterar att förvaltningen inte yttrat sig över remissen.

10 Protokoll 10 (22) KS 233 Dnr KS Smart Little Village Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar godkänna flytt av konferensen och att den ska genomföras innan 2017 års utgång. Kommunstyrelsen beslutar ge kommundirektören i uppdrag att förhandla fram nytt avtal med arrangören i enlighet med kommunstyrelsens direktiv. Av det avtal som kommunen tecknat avseende konferensen Smart Little Village framgår bl a att den ska genomföras i september Arrangören har framfört att konferensen krockar med andra stora arrangemang. Därför föreslår arrangören att konferensen flyttas till november Vidare har Region Skåne visat intresserade för att stödja konferensen. Om kommunstyrelsen avser besluta att godkänna flytten krävs ändringar i avtalet. Vid kommunstyrelsens sammanträde framförs att man önskar få in en återbetalningsklausul i det nya avtalet. Niklas Sjöberg (-) deltar inte i beslutet. Förslag till beslut under sammanträdet Åsa Ekblad (M) yrkar på konferensen flyttas och ska genomföras innan 2017 års utgång. Maria Ivansson (MP) yrkar på konferensen flyttas och ska genomföras innan 2017 års utgång. Jörgen Lidfeldt (SD) yrkar på konferensen flyttas och ska genomföras innan 2017 års utgång. Magnus Alm (S) yrkar på konferensen flyttas och ska genomföras innan 2017 års utgång. Vidare yrkar han att kommundirektören i uppdrag att förhandla fram nytt avtal med arrangören i enlighet med kommunstyrelsens direktiv. Beslutet skickas till: Marcus Willman, kommundirektör.

11 Protokoll 11 (22) KS 234 Dnr KS Information om budget för 2018 Kommunstyrelsens beslut Informationen läggs till handlingarna. Magnus Alm, ordföranden, informerar om bakgrunden till att ärendet behandlas. Emma Sandberg, ekonomichef, informerar om förändring av budgetläget 2018.

12 Protokoll 12 (22) KS 235 Dnr KS Anmälan av protokoll från bolag och utskott Kommunstyrelsens beslut Anmälan läggs till handlingarna. Följande protokoll anmäls till dagens sammanträde: KA , Skurup Kommunala AB, , 24-34, Styrelse, KS , Personalutskottet, , 10-20, Romeleås- och sjölandskapskommittén, , Östra Skånes Hjälpmedelsnämnd, , 5-7, SH , Skurupshem AB, , 40-52, Styrelse, KA , Skurup Kommunala AB, , 12-21, Styrelse, KA , Skurup Kommunala AB, , 35-45, Styrelse, MB , Skurups Kommunhus AB, , 20-28, Styrelse, MB , Skurups Kommunhus AB, , 36-46, Styrelse, KS , Personalutskottet, , 10-19, KS , Personalutskottet, , 10-26, KS , Personalutskottet, , 10-20, KS , Skol- och utbildningsutskottet, , KS , Skol- och utbildningsutskottet, ,

13 Protokoll 13 (22) KS 236 Dnr KS Anmälningsärenden från samtliga förvaltningar Kommunstyrelsens beslut Anmälan läggs till handlingarna. Föreligger sammanställning anmälan av: Avtal och övriga ärenden till kommunstyrelsen för perioden Beslutsunderlag Sammanställning anmälan av avtal och domar till kommunstyrelsen

14 Protokoll 14 (22) KS 237 Dnr KS Anmälan av delegationsbeslut från samtliga förvaltningar Kommunstyrelsens beslut Anmälan av delegationsbeslut läggs till handlingarna. Föreligger anmälan av delegationsbeslut för perioden Beslutsunderlag Sammanställning av delegationsbeslut till kommunstyrelsen

15 Protokoll 15 (22) KS 238 Dnr KS Rapporteringsskyldighet enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt enligt Socialtjänstlagen (SoL), ej verkställda beslut 2017 Kommunstyrelsens beslut Rapporten läggs till handlingarna. Kommunen har rapporteringsskyldighet enligt socialtjänstlagen 16 kap, 6 f-h. Rapporteringen gäller ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen. Detsamma gäller om kommunen inte inom skälig tid på nytt tillhandahåller biståndet efter det att verkställigheten avbrutits. Kommunen har också skyldighet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, att rapportera in gynnande beslut som inte verkställt inom tre månader eller beslut som avbrutits och inte på nytt verkställts inom tre månader. Rapporteringen enligt SoL samt enligt LSS sker till Inspektionen för vård och omsorg, kommunens revisorer, kommunfullmäktige samt myndighetsnämnden för individ och omsorg. Rapporteringen skall ske en gång per kvartal. När ett beslut som inrapporterats blir verkställt ska detta rapporteras till Inspektionen för vård och omsorg. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Rapport kvartal 2. Beslutet skickas till: Drago Stojkovic-Stenberg, utredningssekreterare.

16 Protokoll 16 (22) KS 239 Dnr KS Tillsyn av elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen beslutar att föreslå kommunfullmäktige att anta tillägget i kommunstyrelsens reglemente. Kommunstyrelsen beslutar att föreslå kommunfullmäktige att godkänna förslaget till tillsynsavgifter enligt lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare samt att de nya avgifterna ska träda i kraft den 1 oktober Sammanfattning En ny lag om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare trädde i kraft den 1 juli Lagen reglerar att all försäljning av elektroniska cigaretter ska anmälas till kommunen, som ska utöva tillsyn över försäljningen av elektroniska cigaretter. Den nya lagen innebär att likartade regler införs vid försäljning av elektroniska cigaretter som vid försäljning av tobak. Kommunstyrelsen har ansvaret för tillsynen över tobaksförsäljningen, vilken utförs av myndighetsenheten. För att kommunstyrelsen ska kunna bedriva tillsyn över försäljningen av elektroniska cigaretter, behövs ett tillägg i nämndens reglemente. Samtidigt har det kommit fram att kommunstyrelsens reglemente behöver förtydligas vad avser ansvaret enligt alkohol- och tobakslagen. Reglementet bör därför kompletteras enligt följande under 7. Övrig verksamhet 7. Kommunstyrelsen ansvarar för handläggning av ärenden som gäller alkoholserveringstillstånd och försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare, folköl samt tobak. Kommunstyrelsen är lokal tillsynsmyndighet enligt alkohollagen, lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare samt tobakslagen. Kommunen får ta ut en avgift för tillsynen. Införande av tillsynsavgifter i enlighet med den nya lagen föreslås därför också. Bakgrund Den 1 juli 2017 trädde en ny lag, lag om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare, i kraft. Till stor del utgör lagen ett genomförande av artikel 20 i tobaksproduktdirektivet (direktiv 2001/37/EG).

17 Protokoll 17 (22) KS 239 Dnr KS Tobaksproduktdirektivets regelverk för elektroniska cigaretter (e-cigaretter) behandlar sådana produkter och tobaksvaror på ett likartat sätt. Enligt 10 i lagen om e-cigaretter ska all försäljning av e-cigaretter eller påfyllningsbehållare anmälas till den kommun där försäljning ska ske. Kommunen ska enligt 26 samma lag även utöva den omedelbara tillsynen över att försäljningen av e-cigaretter och påfyllningsbehållare sker i enlighet med den nya lagen. Kommunen ges rätt att meddela de förelägganden eller förbud som behövs för att lagen ska följas eller, om förbud är en alltför ingripande åtgärd, meddela varning (31-32 ). De nya reglerna om försäljning av e-cigaretter har sitt ursprung i tobakslagens regelverk och reglerna är likartade bland annat vad avser åldersgräns, krav på program för egen kontroll över försäljningen och produktpresentation på försäljningsställen. De nya reglerna om anmälningsplikt för försäljning av e-cigaretter och påfyllningsbehållare samt tillsynen över denna försäljning har vidare sina direkta motsvarigheter i tobakslagen. Enligt tobakslagen ska försäljning av tobaksvaror anmälas till den kommun där försäljning ska ske och kommunen utövar sedan den omedelbara tillsynen över att bestämmelserna i tobakslagen efterlevs vid försäljningen av tobak (12 c och 19 a ). Kommunen har även rätt att meddela de förelägganden eller förbud som behövs för att lagen ska följas eller, om förbud är en alltför ingripande åtgärd, meddela varning (20-20 a ). Skurups kommun ska, med anledning av den nya lagen om e-cigaretter och påfyllningsbehållare, ta emot och administrera anmälningar om försäljning av e-cigaretter i Skurup. Vidare ska kommunen utöva den omedelbara tillsynen över att reglerna efterlevs vid försäljningen av e-cigaretter. För att kommunstyrelsen ska uppfylla kraven i den nya lagstiftningen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare behöver ett tillägg ske i kommunstyrelsens reglemente. Nuvarande reglering i kommunstyrelsens reglemente Vid granskningen av kommunstyrelsens reglemente för att tillse att den nya lagstiftningen om e-cigaretter m.m. omfattas av reglementet har det kommit fram att det tydligare bör framgå vilket ansvar kommunstyrelsen har enligt alkohollagen och tobakslagen. Av kommunstyrelsens reglemente 7 framgår följande. Kommunstyrelsen ansvarar i övrigt för de förvaltningsoch verkställighetsuppgifter vilka ej ankommer på annat organ. Förslag till ny reglering i reglementet Eftersom ansvaret omfattar myndighetsutövning och tillsyn är det av vikt att det tydligt framgår vilket ansvar kommunstyrelsen har. Reglementet föreslås

18 Protokoll 18 (22) KS 239 Dnr KS därför få följande lydelse under 7. Kommunstyrelsen ansvarar för handläggning av ärenden som gäller alkoholserveringstillstånd och försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare, folköl samt tobak. Kommunstyrelsen är lokal tillsynsmyndighet enligt alkohollagen, lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare samt tobakslagen. Avgifter för tillsynen Kommunstyrelsen har ansvaret för tillsynen över folköls- och tobaksförsäljningen, som bedrivs av myndighetsenheten. Verksamheten är helt avgiftsfinansierad. Kommunen får ta ut en avgift för tillsynen (se 46 aktuell lag2). Införande av tillsynsavgifter i enlighet med den nya lagen föreslås därför också. Kommunfullmäktige beslutade senast den 28 november 2016 ( 404) att fastställa nya tillsynsavgifter för folköl och tobak i enlighet med alkohollagen och tobakslagen. Avgifterna är, i enlighet med kommunallagen, baserade på självkostnads- och likställighetsprincipen. Självkostnadsprincipen innebär att kommuner inte får ta ut högre avgifter än vad som svarar mot kostnaderna för de tjänster eller nyttigheter som kommunen tillhandahåller. Likställighetsprincipen innebär att avgifterna ska vara rättvisa och baserade på objektiv grund. Riksdagen har beslutat att kommunerna ska ta emot och administrera anmälningar om försäljning av e-cigaretter. Vidare ska kommunen utöva den omedelbara tillsynen över att reglerna efterlevs vid försäljningen av e- cigaretter. Eftersom kommunens verksamhet är avgiftsfinansierad måste kommunfullmäktige besluta om taxor för tillsynen. Kostnaderna för tillsyn som de nya reglerna om e-cigaretter ger upphov till är desamma som kostnaderna för tillsynen enligt tobakslagens regler. Därför förslås att tillsynsavgifterna för försäljning av e-cigaretter och påfyllningsbehållare ska motsvara tillsynsavgifterna för försäljning av tobak. De nya avgifterna kommer att föras in i kommunens avgiftskatalog. Beslutsunderlag Socialutskottets betänkande 2016/17:SoU17. Regeringens proposition 2016/17:132. Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att föreslå kommunfullmäktige att anta tillägget i kommunstyrelsens reglemente.

19 Protokoll 19 (22) KS 239 Dnr KS Kommunstyrelsen beslutar att föreslå kommunfullmäktige att godkänna förslaget till tillsynsavgifter enligt lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare samt att de nya avgifterna ska träda i kraft den 1 oktober Beslutet skickas till: Kommunfullmäktige. Ingela Engblom, handläggare. Fredrik Bengtsson, enhetschef.

20 Protokoll 20 (22) KS 240 Dnr KS Försäljning av fastigheten Skurup - Gåskarlen 3 Företagsetableringarna inom företagsparken i Skurup fortsätter. Avtalspartnern ICA Fastigheter AB, via TAM Retail, anför ytterligare en etablering vilket medför att Skurups kommun försäljer markområdet med fastighetsbeteckningen Gåskarlen 3. Pris, avtalsvillkor och omständigheter i enlighet med tidigare beslutat och gällande avtal. Försäljningen medför att två rikstäckande butikskedjor inom segmentet Hem & Fritid etablerar sig inom handelsområdet, vilket bidrar till handelsområdets fortsatta utveckling. Beslutsunderlag Avtal Gåskarlen 3. Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner avtalet vilket innebär att fastigheten Gåskarlen 3 säljs. Beslutet skickas till: Jens Persson, Tam Retail Marcus Willman, kommundirektör.

21 Protokoll 21 (22) KS 241 Dnr KS Årsredovisning för Samordningsförbundet Nils Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att med hänvisning till revisionsberättelsen bevilja de enskilda ledamöterna och de tjänstgörande ersättarna i Samordningsförbundet Nils ansvarsfrihet för verksamhetsåret Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna årsredovisningen för år 2016 och att lägga den till handlingarna. Samordningsförbundet Nils revisorer har lämnat in en revisionsberättelse och granskningsrapport över förbundets verksamhet för Revisorerna tillstyrker att förbundet och de enskilda ledamöterna beviljas ansvarsfrihet samt att redovisningen godkänns. Det finns därför skäl för att även godkänna årsredovisningen för år Beslutsunderlag Verksamhetsberättelse, revisionsberättelse, revisionsrapport och årsredovisning 2016 för Samordningsförbundet Nils. Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att med hänvisning till revisionsberättelsen bevilja de enskilda ledamöterna och de tjänstgörande ersättarna i Samordningsförbundet Nils ansvarsfrihet för verksamhetsåret Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna årsredovisningen för år 2016 och att lägga den till handlingarna. Beslutet skickas till: Kommunfullmäktige. Samordningsförbundet Nils.

22 Protokoll 22 (22) KS 242 Övrigt Kommunstyrelsens beslut Informationen läggs till handlingarna. Jörgen Lidfeldt (SD) efterlyser kommunstyrelsens behandling av hans ärendet avseende köp av mark. Magnus Alm, ordförande, besvarar frågan. Niklas Sjöberg (-) efterlyser kommunstyrelsens behandling av: - initiativärende om öppnade sammanträden. Magnus Alm, ordförande, besvarar frågan. - ärende om hantering av särskolefrågan. Maria Ivarsson, ordförande i skoloch utbildningsutskottet besvarar frågan. Åsa Ekblad (M) framför synpunkter på skötsel av grönytor, häckar och tomer som kommunen äger samt om trafiksituationen i Skivarp.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Förslag till tillsynsavgifter för elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare

Förslag till tillsynsavgifter för elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-20 147 Förslag till tillsynsavgifter för elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare Dnr SN 2017/0382.01.07 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2017-06-08. Föreslagna

Läs mer

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis Protokoll 1 (8) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2019-06-17, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Se nästa sida. Annika Jansson, sekreterare Christian Björkqvist,

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida.

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Protokoll 1 (9) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2019-02-25, kl. 13.00 16.20 Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Se nästa sida. Annika Jansson, sekreterare Christian Björkqvist,

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-09-17, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Gertrud Ekman (S), 32

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-12-12, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 14.15 15. 00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Grahn Gunnar (S) Långström Rolf (L) Monika Utter(MP) Svensson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2019-04-24 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrummet Pråmen, Kommunhuset, kl 13.30 14.55 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Sigge Synnergård (L)

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Meddelandeblad. Nya bestämmelser om rapporteringsskyldighet och särskild avgift (sanktionsavgift) i socialtjänstlagen

Meddelandeblad. Nya bestämmelser om rapporteringsskyldighet och särskild avgift (sanktionsavgift) i socialtjänstlagen Meddelandeblad Mottagare: kommunstyrelsen, socialnämnd eller motsvarande, förvaltningschefer med ansvar för individ- och familjeomsorg, handikappomsorg och/eller äldreomsorg, kommunens revisorer, länsstyrelser,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 17.15 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Ulf Olofsson (S), vice ordförande Åke Andesson (V) Fredrik Johansson (V)

Läs mer

Beslutsunderlag G-Tjänsteskrivelse ASN Revidering av delegationsordning Delegationsordning ASN med markerade förslag till förändringar

Beslutsunderlag G-Tjänsteskrivelse ASN Revidering av delegationsordning Delegationsordning ASN med markerade förslag till förändringar Malmö stad Arbetsmarknads- och socialförvaltningen 1 (8) Datum 2019-05-24 Vår referens Malin Midler Norén Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Revidering av delegationsordning ASN-2019-1000 Sammanfattning

Läs mer

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Jimmy Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Jimmy Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-04-09, kl. 13.00 15.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Aleksandra Rodenkrans Hagström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 14.25 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-08-28 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Dan Larson (M), ordförande Anette Avelin

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup Protokoll 1 (9) Plats och tid Holger, kommunhuset, 2018-06-27, kl. 15.00 15.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 13-17 Justeringens plats

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-11-21 Ärendelista 107 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL samt beslut enligt 9 LSS och rapportering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning Socialnämnden 2019-09-05 1(13) Innehållsförteckning Sida SON 71/19 Information... 3 SON 72/19 Ej verkställda beslut, kv 2 2019... 4 SON 73/19 Delegationsordning för Lag om tobak och liknande varor (2018:2088)

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (17) 2013-11-19 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 19 november 2013 kl. 8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), vice ordförande Annelie Olin (C) Viktor

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-10-16, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Övriga närvarande Justerade paragrafer 69-78 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-02-19 kl 13:30 16:30 13-19, 21-24 Beslutande Anna Zöögling (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S) förhindrad,

Läs mer

Datum Ann-Charlotte Lind, bygg- och miljöchef Anders Simonsson, sekreterare. Måndagen den 23 februari, klockan 8.

Datum Ann-Charlotte Lind, bygg- och miljöchef Anders Simonsson, sekreterare. Måndagen den 23 februari, klockan 8. 1(13) Plats och tid Måndagen den 16 februari, klockan 15.00-16.10 Ordförande ande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Jonas Ahlgren (S) Jonas Ahlgren (S) Niklas Isfeldt (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 15.15, ajournerat 14.50 15.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Björn Aidemark (L) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Björn Aidemark (L) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-02-12, kl. 14.30 16.15 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Aleksandra Rodenkrans Hagström, förvaltningschef

Läs mer

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C)

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C) 1(7) PROTOKOLL Datum 2019-01-31 Plats och tid Beslutande Fågelsjörummet kl. 13.00 Tommy Borg (S) John Nyman (C) Bengt Nyström (L) Per Olov Persson (M) Kurt Ljung (SD) Ersätter Fredik Röjd (LB) Övriga deltagande

Läs mer

Reglemente för Miljönämnden

Reglemente för Miljönämnden Nummer: 60:1 Blad: (1) Reglemente för Miljönämnden A Miljönämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Miljönämnden ska 1. svara för prövning, tillsyn, inspektion, provtagning och utredningar i miljöoch hälsoskyddsärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 17.40 ande Gunnar Tiger (S), ordförande Annika Hedberg Roth (S), vice ordförande Fredrik Johansson (V) Åke Andersson (V) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Datum. ... Andreas Trygg. ... Carl-Inge Westberg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden

Datum. ... Andreas Trygg. ... Carl-Inge Westberg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 13.50 ande Andreas Trygg (V), ordförande 8-10 samt 12-15, utgår på grund av jäv i ärende 11 Carl-Inge Westberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander Plats och tid: Sammaträdesrum 429, 2018-12-17, kl. 14:00 14:15 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Lars Nyander (S) Patrik Ohlsson (SD) Eric Sahlvall (L) Linda Persson (KD) Åsa Larsson

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-03-14 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Maria Ivansson (MP) Anslag/bevis

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Maria Ivansson (MP) Anslag/bevis Protokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2017-01-23, kl. 13.00 15.00 Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Mats Lundqvist, Bitr Förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD)

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Teknikgatan 12 Klockan 15-17 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S), vice ordförande Bo

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.00-16.15 Ajournering kl. 14.50-15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Lena Nilsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln, Sidenvägen 7F Paragrafer 280-285 kl. 13:15-16:15 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande) Helena Carlström

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Social- och arbetsmarknadsförvaltningen, Södra Ågatan 4 B, plan kl. 17:00-18:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bernt A Runberg (S) (ordförande)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Protokoll från Kommunstyrelsens arbetsutskott, måndag 19 juni 2017

Protokoll från Kommunstyrelsens arbetsutskott, måndag 19 juni 2017 Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från Kommunstyrelsens arbetsutskott, måndag 19 juni 2017 Tid: 13:00-13.25 Plats: Konferensrum 128, kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Justerare Gunnar Lidell

Läs mer

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00 Plats och tid: Grå, 2019-02-21, kl. 14:00-17:00 Beslutande: Ersättare: Staffan Broddesson (C) Anders Davidsson (M) Torgny Handreck (S) Anders Ingvarsson (SD) Lina Miremark (Jakaviciute) (L) Jan-Eric Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 9-18

Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Onsdagen den 25 februari 2009 Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:15 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer