Anders Nyberg. Anna Höglund. Anna Sandler. Catarina Kruusval

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anders Nyberg. Anna Höglund. Anna Sandler. Catarina Kruusval"

Transkript

1 Anders Nyberg Född i Arvika 1962 och numera bosatt i Göteborg. Illustratör, grafisk formgivare och musiker. Studerade som 20-åring vid Högskolan för Design och Konsthantverk och vid Nordiska Konstskolan i Karleby i Finland och 1988 tog han en masterexamen i grafisk design. Jordens försvunna skatter, Galna fakta från Andar till Öronvax och Tänk robot m.fl. Anna Höglund Född 1958, är författare, illustratör och konstnär. Hon har både skrivit flera egna böcker och samarbetat med författare som Ulf Stark, Barbro Lindgren, Eva Susso, Gunnar Lundkvist och Ulf Nilsson. Anna Höglund skriver även dramatik och gör tecknad film. Hennes böcker har översatts till många språk. Vad säger ett russin?, ABC och alla de andra gökarna, Vad säger klockorna? m.fl. Anna Sandler Född i Stockholm Gjorde bilderboksdebut år 2000 med Naken om baken. Sedan dess har det blivit ett drygt tjugotal barn- och kapitelböcker. Bland annat böckerna om Megakillen och serien Jakten på Jack. Har även gjort animerade kortfilmer till barnprogram på SVT. Elsa och godnattsagorna, Det här är Bertil, Farmor och paradiset, Megakillen, m.fl. Catarina Kruusval Född 1951 i Halmstad men uppvuxen i Göteborg. Studerade på Konstindustriskolans (HDK) Reklam- och grafiska linje i Göteborg. Frilansade under många som illustratör. Har även jobbat som dekorationschef på ett varuhus, som kursledare i teckning och akvarellmålning samt på bibliotek. Är idag en av Sveriges mest älskade bilderboksmakare. na om Ellen och Olle, Första sagoskatten, Tomten och den röda halsduken m.fl.

2 Elin Fahlstedt Född 1990 och arbetar som serietecknare och illustratör. Gick estetisk program med inriktning bild/form och animationsprogrammet på högskolan på Gotland. Arbetar idag som illustratör med inriktning barn och unga. Arbetar både traditionellt och digitalt och älskar att experimentera med olika tekniker. Umbra, Önskeprickar, Utopi magasin, Tidsskriften Eskapist Emelie Östergren Född 1982 och är utbildad på Konstfack i Stockholm där hon fick sin kandidatexamen Hennes serier och illustrationer har publicerats i böcker, antologier, serietidningar, tidskrifter och fanzins både i Sverige och utomlands. Med en stil som kan beskrivas som avantgardistisk och experimentell. Little boxes, Duke and his army, Evil Dress. Plut och plutarna, Mr Kenneth m.fl. Emma Adbåge Född 1982 i Östergötland och debuterade 2001 på Eriksson & Lindgren. Hon har därefter skrivit och tecknat ett flertal barnböcker på egen hand, men även arbetat med dagstidningsillustration, mjölkpaket, bokomslag samt illustrerat för andra författare. na om Leni Leni är ett sockerhjärta, Leni blir en bebis Lenis Olle och Sven Sven sticker, Sven käkar mat, kapitelboken Jag är jag. Henrik Tamm Född 1972 i Stockholm, men uppvuxen på ett flertal kontinenter. Illustratör, arbetar med filmanimationer och skriver manus och böcker. Som 19-åring åkte han till Los Angeles och började jobba som konceptdesigner i Hollywood. Han har bland annat varit med om att utforma miljöerna i filmerna Shrek och Narnia. Serien Tyko Flores äventyr, Ninja Timmy och de stulna skratten.

3 Ingela P Arrhenius Född 1967 i Holland. Inledde sin karriär i början av nittiotalet som originalare på olika reklambyråer i Stockholm. Hon kom fram till att det var illustration hon skulle ägna sig åt. Genom åren har hon illustrerat allt från barnböcker, frimärken, tapeter och tyger, till parfymförpackningar och barnkläder. na Jag vet!, Titta apan!, Utflykten, Jag lär mig skriva, Jag lär mig räkna m.fl Jenny Karlsson Född 1983, uppväxt i Stenungsund men är numera bosatt i Göteborg. Studerat på Serietecknarskolan i Gävle, debuterade med examensarbetet På Djupet - en bilderbok helt utan text. Frilansande illustratör som syns mestadels i Kamratposten och i bilderböcker, men också i läromedelsböcker och på Arlas mjölkpaket. Kalaskatastrofen, Kartkatastrofen, (Författare Ingelin Angerborn) m.fl. Jonas Burman Född 1962 och bor med sin familj i Uppsala. Han började sin illustratörsbana 1985 som mellantecknare på Cinemation i Stockholm. Filmen han jobbade med var Grodan Boll och Kalle Stropp. Jonas utbildade sig på RMI-Berghs Här kommer bussen, Här kommer polisbåten, Halvan kör brandbil, Halvan kör polisbil, Här kommer tåget, Här kommer rymdskeppet, Halvans ABC m.fl. Kristina Digman Född 1959 i Göteborg och uppvuxen i Båstad. Är illustratör på heltid sedan 1999 då hon debuterade med bilder till Sanna Töringes Vår hemliga trädgård. Hon har sedan dess illustrerat närmare 30 böcker, och medverkat i lika många antologier. Floras Kulle, Floras Blommor, Floras egen bok, Vår Hemliga Trädgård, Lilla Äppelboken, Lilla Vinterboken, Följa Felix, na om Sandvargen m.fl.

4 Linnéa Krylén Född 1987 och uppvuxen i Jämtland. Bor sedan en tid tillbaka i Stockholm och frilansar som illustratör och formgivare. Hennes intresse för konst för barn genomsyrar allt hon tar sig ann. I höst debuterar hon som författare och illustratör till småbarnsbilderboken Frejas plats på bokförlaget Opal. Frejas plats Lisen Adbåge Född 1982 i Linköping, uppvuxen på den lilla landsbygdsorten Sya i Östergötland. Bilderbokskonstnär, författare och serietecknare. Tvillingsyster med Emma Adbåge. Medverkar sedan flera år med illustrationer i Kamratposten och ibland på Arlas mjölkpaket etc. Kurt och Kio, Stor-Emma, böckerna om Koko och Bosse. Matilda Ruta Född 1982 i Stockholm. Efter masterexamen från Konstfack har hon bland annat arbetat med bilderböcker, serier, Sveriges Radios barnwebb, tidskriftsformgivning och väggmålningar. Hennes debut, serieromanen Tummelisa eller Den andra vildmarken kom ut hösten Tummelisa eller Den andra vildmarken, Mirja och pojken i det rosa huset m.fl. Mats Vänehem Född 1966 uppväxt i Örebro och flyttade till Stockholm Är både illustratör och arkeolog. Hans första helt egna bok heter Hitta historien. En faktabilderbok för barn som visar hur en plats förändras från istid till nutid. Som tecknare får han här användning av sina kunskaper i arkeologi, landskaps- och bebyggelsehistoria. Hitta historien, En egen drake, Forsens drottning, Vargens hjärta m.fl.

5 Mattias Olsson Född 1973 och är både konstnär och illustratör med konstnärlig utbildning vid Malmö Konsthögskola. Har även arbetat som konstnärlig pedagog vid både Moderna Museet samt på Rum för barn i Stockholm. Hans teckningar och målningar är harmoniska och fantasifulla, ofta med en detaljrikedom och twist. Minimysterierna, En biljett till stjärnorna, Silverkniven, Fullmåne m.fl. Mia Maria Güettler Född 1978, bosatt i Stockholm. Efter högskolestudier i idéhistoria och filosofi tog lusten att teckna och intresset för bildberättande över. Började frilansa som illustratör 2005 och arbetar numera även som grafisk formgivare, främst av bilderböcker. Debuterade som barnboksförfattare 2011 med bilderboken Trädet är en hemlighet. na om Kjelle, Jag har visst ett djur!, Trädet är en hemlighet m.fl. Per Gustavsson Född 1962, bosatt och verksam i Stockholm. Började rita och måla när han var 14 och bodde i Arvika. Han är nog mest känd för serien om den kaxiga prinsessan som inleddes 2003 med boken Så gör prinsessor. Det blivit sex böcker om prinsessan och fyra böcker om hennes kompis Prinsen. Stoppa bollen, När prinsar fångar drakar, Så känns kärlek, Deckarboken m.fl. Peter Bergting Född 1970 och uppväxt i Åmål. Han är en idag en av Sveriges mest anlitade tecknare och illustratör. Han har illustrerat och gjort omslag till mängder av såväl barn-ungdom- som vuxenböcker, bland annat omslaget till böckerna om Harry Potter, samt Jens Lapidus seriebok Gängkrig 145. The Portent, Legenden om Morwhayle, De dödas rike, Gängkrig 145 m.fl.

6 Sarah Sheppard Född 1971 och uppvuxen i Sollentuna och Atlanta, USA. Sarah är illustratör, formgivare och författare. Hennes första bok Massor av dinosaurier nominerades till Augustpriset I sitt nästa liv är hon paleontolog med hatt och gräver efter fossil i Gobiöknen. Massor av dinosaurier, Varning för Köttgänget, Konstiga bilar m. fl. Stina Wirsén Född 1968 i Älvsjö i Stockholm, är en svensk illustratör och tecknare. Hon är chefsillustratör på Dagens Nyheter sedan Hon har även blivit uppmärksammad för sina barnboksillstrationer. Fler av hennes barnböcker har även filmatiserats. Hennes stil är minimalistisk och fångar med några få pennstreck det väsentliga. Vemböckerna, tex Vem är arg?, Vems byxor? na om Rut & Knut m.fl. Sören Olsson Född 1964 i Karlskoga numera bosatt i Örebro. En av författarna till böckerna om Sune och Bert och många fler. Publicerade första boken vid 19 års ålder. Har arbetat som författare på heltid sedan publicerade böcker, utgivna i ungefär 20 olika länder har sålt cirka 10 miljoner exemplar Sune, Bert, Emanuel, Tuva-Lisa, Håkan Bråkan, Prins Annorlunda m.fl. Åsa Karsin Född 1969, uppvuxen och bosatt i Stockholm och ha varit verksam som författare och illustratör sedan Är aktuell med böckerna om Lilla Lena som är en liten gris som provar på olika yrken. Hösten 2013 kommer första boken i en ny serie ut om Doddi. Var är mina skor? na om Solvej, Tora-lora-lej, Folke är..., Ebba och Abbe m.fl.

Anna Bengtsson. Anna-Clara Tidholm

Anna Bengtsson. Anna-Clara Tidholm Anna Bengtsson Anna Bengtsson, född 1951, uppvuxen i Vreta kloster i Östergötland. Bosatt i Stockholm. KV:s konstskola i Göteborg 1975/76 och Konstfacks linje för grafisk formgivning och illustration 1976-1980.

Läs mer

för de små Vi bjuder på tröst till de allra minsta som aldrig fått gå på bio!

för de små Vi bjuder på tröst till de allra minsta som aldrig fått gå på bio! för de små Vi bjuder på tröst till de allra minsta som aldrig fått gå på bio! Snuttefilm är fem filmberättelser i ett paket som vänder sig till barn från två år och uppåt. Anna- Clara Tidholm och Gun Jacobson

Läs mer

Jens. Ahlbom. illustratör, tecknare och barnboksförfattare. en av skaparna av mulle meck

Jens. Ahlbom. illustratör, tecknare och barnboksförfattare. en av skaparna av mulle meck 1 en av skaparna av mulle meck Jens Ahlbom illustratör, tecknare och barnboksförfattare 2 3 inledning Mulle Meck George Johansson/Jens Ahlbom Foto: Monika Franzon I hjärtat av Hudiksvall i norra Sverige

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013

Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013 Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013 Vi är inne i en av de mörkaste tiderna på året. Kanske är det därför som böckerna jag tipsar om rymmer allvar och som får oss att fundera och

Läs mer

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler En lättläst bok med tilltalande layout. Författarna skriver om barnets utveckling och omvårdnad, med tips om t.ex. amning, sömn, tandborstning

Läs mer

Vi hoppas att du ska ha nytta av handledningen. Välj det som passar dig och din klass.

Vi hoppas att du ska ha nytta av handledningen. Välj det som passar dig och din klass. 1 Att vara jag Text och bild Anna Höglund I Att vara jag får vi möta Rosa 13 år. Rosa vill inte se sig själv utifrån, genom någon annans ögon. Hon vill se själv och söker förklaringar. Hur ser det ut egentligen?

Läs mer

NYA BARNBÖCKER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014

NYA BARNBÖCKER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014 NYA BARNBÖCKER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014 Små barns böcker Adbåge, Emma. Lilla magen. Albrekston, Hanna. Svansar runt på bondgården. Andersson, Laura Ellen. Hundvalpar. Andersson, Laura Ellen,

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah Textilia Textilia Huset med balkongerna Hamngatan 27 Svôlte Street 29 A Lekstugan Farstubron Lilla Fönstret Stora fönstret Hus från Pengsjö Mormor Lisa Klass 3 C examen Din för evigt Tills döden skiljer

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Han som älskade vinden

Han som älskade vinden Draken är färdig hos smeden Torbjörn Nilsson i Råby. Jörgens lilla blå MG Midget får också vara med på bild. Han som älskade vinden Det var en gång en man som tyckte om det som rörde sig. Han älskade vinden

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Välkommen till biblioteket

Välkommen till biblioteket Välkommen till biblioteket Ramsor Baka, baka liten kaka. Rulla, rulla, liten bulla. Mjöla den och pricka den och SHUSSSSSS in i ugnen! Det kommer en mus, och letar efter ett hus. Den kryper och krallar,

Läs mer

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 Viveka Gardahl, Ann Helen Bengtsson, Martina Eriksson, Eva Fresk, Helga Gudding Östman, Hans Karlsson, Sara Karlsson, Gunilla Karlström, Lennart Melin, Anette

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Lalo trummar Av Eva Susso och Benjamin

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Alla får åka med

Läs mer

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen S A G O Tales for everybody! R K O N S T S A G O R HC:Andersen HC Andersen föddes år 1805,när han var 17 år gick han i en skola för barn,han blev mobbad för att han var så lång och klumpig. Därför skrev

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Följ med in i det lilla huset och knacka

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Klassiska sagor

Läs mer

BÖCKERNA DU INTE FÅR MISSA. 50 böcker att läsa innan du fyller 6 år

BÖCKERNA DU INTE FÅR MISSA. 50 böcker att läsa innan du fyller 6 år BÖCKERNA DU INTE FÅR MISSA 50 böcker att läsa innan du fyller 6 år Nu startar en resa i böckernas värld Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja läsa tillsammans. Förutom att det är roligt och

Läs mer

BOKMÄSSA PÅ TRANEMO BIBLIOTEK

BOKMÄSSA PÅ TRANEMO BIBLIOTEK Världsbokdagen 23 april BOKMÄSSA PÅ TRANEMO BIBLIOTEK PROGRAM OCH TIDER 10.00 Johan Schöblom inviger mässan med att läsa en dikt Johan kommer sedan att hålla i en workshop där man kan skriva sin egen dikt

Läs mer

Välkommen till biblioteket

Välkommen till biblioteket Välkommen till biblioteket Ramsor Jag vill ha mat, sa Tummetott Vart ska vi ta t, sa Slickepott I mammas skafferi, sa Långeman Jag törs inte, sa Gullebrann För Lilla Vickevire går bara och skvallrar! Baka,

Läs mer

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Hej. Du håller en tipshandledning i din hand som satts ihop av barnbibliotekarierna på biblioteken i Kävlinge kommun. Tanken är att den ska ge uppslag

Läs mer

CARL-JOHAN MARKSTEDT LÄRARHANDLEDNING TILL NOVELLEN SPÅR I SNÖN

CARL-JOHAN MARKSTEDT LÄRARHANDLEDNING TILL NOVELLEN SPÅR I SNÖN CARL-JOHAN MARKSTEDT LÄRARHANDLEDNING TILL NOVELLEN SPÅR I SNÖN AV JONAS KARLSSON 1 Jonas Karlsson är författare, dramatiker och skådespelare. Han har medverkat i en rad succéfilmer som Livet är en schlager,

Läs mer

Sagans värld. För vuxna, men även för barn!

Sagans värld. För vuxna, men även för barn! Sagans värld För vuxna, men även för barn! 1 F OLKSAGOR Det finns massor av olika folksagor och många av dom är väldigt gamla så vissa sagor vet man inte när dom kom eller var. I början skrev man inte

Läs mer

Sökuppdrag Sofia Kemi, Grupp 11

Sökuppdrag Sofia Kemi, Grupp 11 Sökuppdraget Margareta är specialpedagog och arbetar med barn i förskoleklasser upp till årskurs 6. De barn hon arbetar med är många gånger är traumatiserade och/eller kommer från trassliga hemförhållanden.

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Pelle Svanslös fyller år art.nr. 78831 Pelle Svanslös leker kurragömma art.nr. 78824 Pelle Svanslös Våga vara snäll art.nr. 78800 Berättelser om Pelle Svanslös

Läs mer

Du kan bli vad du vill!

Du kan bli vad du vill! Du kan bli vad du vill! 1 Mamma Nadia läser en bok för sin dotter Amanda. Boken handlar om en man som uppfinner saker. Mannen är en professor. Professor låter som ett spännande jobb. Är det bara killar

Läs mer

KONFERENSPROGRAM 19 20/4 2012

KONFERENSPROGRAM 19 20/4 2012 FESTIVAL AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖöAaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖö WWW.LITTERALUND.SE AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖöAaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖö

Läs mer

Sammanställning av svaren

Sammanställning av svaren Sammanställning av svaren Utvärderingsfrågor Barnboksveckorna 2009 1. Hur tycker ni att det länsövergripande samarbetet kring Barnboksveckorna har fungerat? Vad var bra? Vad var dåligt? Tanken på ett länsövergripande

Läs mer

NYA BARN- OCH UNGDOMSBÖCKER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET HÖSTEN 2013

NYA BARN- OCH UNGDOMSBÖCKER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET HÖSTEN 2013 NYA BARN- OCH UNGDOMSBÖCKER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET HÖSTEN 2013 Små barns böcker 0 3 år Cousins, Lucy. Molly räknar 1 2 3. Cousins, Lucy. Mollys första färger. De Pedro, Jens, Peter. Gapa stort! De Pedro,

Läs mer

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com curriculum vitae CLARA MARIA BODÉN INFO Född 1983.06.07 i Umeå, uppvuxen i Östersund, boende i Oslo. Filmare (klipp,foto, producent) grundare av och ägare i filmbolaget Vapen och Dramatik AS (org nr 996713202

Läs mer

Britt-Lis Erlandsson Evalisa Agathon

Britt-Lis Erlandsson Evalisa Agathon Britt-Lis Erlandsson Evalisa Agathon Bokmärken Pappersdockor Bonader Redaktörer Kerstin Bergengren Anne-Marie Jacobsson Av samma författare har Atremi AB även givit ut följande böcker: Svenska bokmärken

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor firar jul Åsa och Michael Rönn Ingrid Flygare Efter Gösta Knutssons berättelser om Pelle Svanslös Pelle Svanslös börjar skolan art.nr. 83675 Pelle Svanslös firar

Läs mer

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom Då var det dags igen för lite nya boktips! Vi hoppas ni ska bli inspirerade och komma till biblioteket och låna lite böcker! Ha det gott i solen! /Martina och Petra Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare:

Läs mer

Så Gör Prinsessor efter

Så Gör Prinsessor efter Så Gör Prinsessor efter Per Gustavssons bok 4-8 år Foto: Anna Lindkvist Aja Rodas Ulf Montan Handledarmaterial till pjäsen av Lena Yxner Regi och dramatisering: Ika Nord Scenografi/kostym: Benita Bergfeldt-Löfgren

Läs mer

Lars Rylander. GALLERIROND våren 2005

Lars Rylander. GALLERIROND våren 2005 GALLERIROND våren 2005 Galleri Olsson & Uddenberg 19/3 10/4 2005 Lars Rylander Där vägen tar slut nedanför det åttkantiga huset ligger ateljén med hänförande utsikt över Ljungskileviken mot Orust. Mängder

Läs mer

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 6 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Alla kläder på Av Charlotte Ramel och Lotta Olsson Bäbis tittut Av Ann Forslind

Läs mer

Utställningstider 2011. Amatörvinnarna 2009. 5 mars 20 mars

Utställningstider 2011. Amatörvinnarna 2009. 5 mars 20 mars Utställningstider 2011 5 mars 20 mars Amatörvinnarna 2009, Höglandet 26 mars 10 april Matz Nordell, Kalmar 12 november 27 november Åsa Lindsjö och Kristina Karlsson, Nässjö 10 december 8 januari (2012)

Läs mer

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se Bibliotekets vårprogram 2014 BARN OCH UNGA BARN OCH Foto: Frida Edlund (omslag), Love Lannér (Petras Prick), Martin Skoog (Diktatorn). Barnteater Diktatorn Barnteater Petras Prick www.karlskoga.se Illustration:

Läs mer

The epicest of the. epic. reading challenges. Bredda dina läsupplevelser!

The epicest of the. epic. reading challenges. Bredda dina läsupplevelser! The epicest of the epic reading challenges of the universe! Bredda dina läsupplevelser! Världen är full av fantastiska böcker som bara väntar på att bli upptäckta. Anta utmaningen och se om det inte finns

Läs mer

Konstlotteriet 2014/15

Konstlotteriet 2014/15 Konstlotteriet 2014/15 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2015 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle

Läs mer

Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga.

Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga. Vad är en saga? Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga. Från början var sagorna något som man sade, som man berättade, i första hand

Läs mer

Andreas Braula. Horisontvägen 63 128 34 Skarpnäck. Tele: 0730-250 555 Mail: andreas_braula@hotmail.com http://web.comhem.

Andreas Braula. Horisontvägen 63 128 34 Skarpnäck. Tele: 0730-250 555 Mail: andreas_braula@hotmail.com http://web.comhem. Andreas Braula Horisontvägen 63 128 34 Skarpnäck Tele: 0730-250 555 Mail: andreas_braula@hotmail.com http://web.comhem.se/braula/ Magin, ja faktiskt det ordet i att någon talar åt en annan som är. Jag

Läs mer

Vägen till den andra världen

Vägen till den andra världen Vägen till den andra världen KAPITEL 1 Vägen Till Den Andra Världen Trodde aldrig att jag skulle hitta denna underbara värld! Det var en helt vanlig fredag, jag vaknade tidigt för att gå till skolan. Dagen

Läs mer

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 6 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Alla kläder på Av Charlotte Ramel och Lotta Olsson Bonnier Carlsen Först ska

Läs mer

Fackbok (barn & ungdom)

Fackbok (barn & ungdom) Äntligen är vi åter med nya boktips lagom till sportlovet. Hoppas alla lässugna får möjlighet att läsa lite nya böcker nu när ni är lediga. Denna gång tipsar vi om lite nytt lättläst och annat smått och

Läs mer

MatteSafari Kikaren 2B Facit

MatteSafari Kikaren 2B Facit MatteSafari B Facit Tal Hur mycket kostar de tillsammans? Till sidorna i MatteSafari B Skriv talet som fattas. + + + + + + + + + + + + + + kr Böckerna kostar kr tillsammans. Hur mycket kostar den blå boken?

Läs mer

Utforskarna. ålder 4-5 år

Utforskarna. ålder 4-5 år Utforskarna ålder 4-5 år I våra mål satte vi upp att vi ville ha mer drama, konstruktion och berättelse. Detta gjorde att vi delade upp utforskarna i tre grupper med dessa områden som fokus. Barnen fick

Läs mer

Intervju: Karin Holmberg

Intervju: Karin Holmberg Intervju: Karin Holmberg Hej, och varmt välkommen till ännu en intervju här på vår blogg! Idag möter vi en trefaldig bokförfattare som bland annat broderat omslagen till pocketutgåvan av Vilhelm Mobergs

Läs mer

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET illustration: Fibben Hald Detta är ett material till dig som lärare att använda före eller efter ni sett föreställningen Ägget på Unga

Läs mer

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2014

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2014 NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2014 Män seniorer samt P19 och P17 100m 11.33 +1.5 Karl Schenström -91 Skara 23.8 11.44 +1.2 Henning André -97 Stockholm/S 23.8 11.71 +0.1 Jakob Boyer -97 Jönköping

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Barn på sjukhus. Lästips från sjukhusbiblioteket

Barn på sjukhus. Lästips från sjukhusbiblioteket Barn på sjukhus Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2014 Småbarnsberättelser & bilderböcker Billy på sjukhus (2011). Bilderbok. Av Birgitta Stenberg När Billy ramlar från trädet

Läs mer

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 2: Vem är jag?

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 2: Vem är jag? Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 2: Vem är jag? Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Möt konsten

Läs mer

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda!

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! - Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! PLANETEN GODISHUSET Uppfinn din egen planet, beskriv vad den heter och hur den ser ut, vilka djur och

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Böcker. Höst & vinter Pussel. Steg för stegrecept. & bok. Pussel & bok: Enhörningar Övrigt, 307x213x50 mm art.nr

Böcker. Höst & vinter Pussel. Steg för stegrecept. & bok. Pussel & bok: Enhörningar Övrigt, 307x213x50 mm art.nr Höst & vinter 2018 Böcker Pussel & bok Gör det själv squishies, slime och putty Flexband, 170x225 mm art.nr. 34144 Pussel & bok: Enhörningar Övrigt, 307x213x50 mm art.nr. 34250 Gör eget slime Häftad, 183x235

Läs mer

böcker att läsa innan du fyller

böcker att läsa innan du fyller 100 böcker att läsa innan du fyller 6 Häftet tillhör:. Ditt födelseår:.. Datum när ni läste bok nr. 1 i häftet:. Datum när ni läste bok nr. 100 i häftet:..... Favoritböcker:...... Det är aldrig för tidigt

Läs mer

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén Avskalat vs pråligt Johanna Uddén 32 Hur mycket kan jag blanda utan att det blir för mycket? Kan det bli för mycket? Hur ska skålen användas? Är den bruksvänlig? Måste den vara det? Är den bra på att innehålla?

Läs mer

Tema OW Självporträtt

Tema OW Självporträtt Ü ~ å Ç ä É Ç å á å Ö Tema OW Självporträtt Vad säger mitt val av ryggsäck, mina kläder, min samling av suddgummin om mig? Under detta tema får barnen reflektera kring hur man använder saker för att kommunicera

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

diagrambilaga skapande skola

diagrambilaga skapande skola diagrambilaga skapande skola Del 1 Här presenteras resultaten från sammanställningen av redovisningar. 1. Deltagande barn elever per år, antal År 4 År 5 År 6 År 7 År 8 År 9 0 10 000 20 000 30 000 40 000

Läs mer

Det Lilla Världslöftet

Det Lilla Världslöftet Filmfakta Ämne: Livskunskap/Levnadslära, Miljö Ålder: Från 6 år (L, M) Speltid: 8 x 5 minuter Svenskt tal Producent: Little Animation, Kanada Syfte/strävansmål att på ett enkelt sätt förmedla grundläggande

Läs mer

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

Ättlingar Arfs Nils Olsson

Ättlingar Arfs Nils Olsson Ättlingar Arfs Nils Olsson Arfs Nils Olsson. Född 1855-09-20 Malung. Död omkring 1925. Familj med Döllas Brita Jonsdotter (Född 1859-02-22 Malung. Död 1911-04-21.) Vigsel 1879-12-25. 1 Olof Albert Nilsson.

Läs mer

Välkommen till biblioteket

Välkommen till biblioteket Välkommen till biblioteket Ramsor Jag vill ha mat, sa Tummetott Vart ska vi ta t, sa Slickepott I mammas skafferi, sa Långeman Jag törs inte, sa Gullebrann För Lilla Vickevire går bara och skvallrar! Baka,

Läs mer

Då är det åter dags för oss att tipsa om barnböcker. Den här gången blir det böcker med humor som tema.

Då är det åter dags för oss att tipsa om barnböcker. Den här gången blir det böcker med humor som tema. Då är det åter dags för oss att tipsa om barnböcker. Den här gången blir det böcker med humor som tema. Samtidigt vill vi passa på att önska Jenny Olsen som boktipsat tillsammans med oss lycka till, hon

Läs mer

Barn på sjukhus. Lästips från sjukhusbiblioteket

Barn på sjukhus. Lästips från sjukhusbiblioteket Barn på sjukhus Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2016 Småbarnsberättelser & bilderböcker Billy på sjukhus (2011). Bilderbok. Av Birgitta Stenberg När Billy ramlar från trädet

Läs mer

Startlista Vårträffen 2010 Sida

Startlista Vårträffen 2010 Sida Startlista Vårträffen 2010 Sida 1 H80 2660 meter 2 anmälda 1 18215 Gunnar Olofsson IF Hansa-Hoburg 10:18 18062 Sture Larsson Visborgs OK 10:21 H75 3150 meter 3 anmälda 1 423344 Sauli Jacobsson Gotlands

Läs mer

Lärarhandledning till utställningen För ditt eget bästa Serieteckningar av Sara Granér

Lärarhandledning till utställningen För ditt eget bästa Serieteckningar av Sara Granér Lärarhandledning till utställningen För ditt eget bästa Serieteckningar av Sara Granér När: 9 december 11 mars Var: 81m², Dunkers kulturhus Målgrupp: Går att anpassa efter åldersgrupp För ditt eget bästa

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Igloo Mina första djur Boardbook, 240x240 mm art.nr. 30315 Lilla ankan art.nr. 30056 Lilla lammet art.nr. 30063 Var är apan? Boardbook, 160x200 mm art.nr. 30124

Läs mer

080925 Nya svenska frimärken Senast uppdaterad 2008-09-26

080925 Nya svenska frimärken Senast uppdaterad 2008-09-26 080925 Nya svenska frimärken Senast uppdaterad 20080926 Små, små texter på nya frimärken Inlagt 27/9 2008 När jag var på HOLMEX08 så pratade jag med Mats på Posten Frimärken om Socker Conny och hans devis

Läs mer

BARN- BÖCKER BARNBÖCKER BABYALBUM NYHET BÄSTSÄLJANDE. 6 9 år år GODNATTSAGA SÖVANDE. När jag var liten Spiral, 220x241 mm art.nr.

BARN- BÖCKER BARNBÖCKER BABYALBUM NYHET BÄSTSÄLJANDE. 6 9 år år GODNATTSAGA SÖVANDE. När jag var liten Spiral, 220x241 mm art.nr. BARN- BÖCKER BARNBÖCKER NYHET BÄSTSÄLJANDE BABYALBUM Världens bästa bebis Spiral, 220x241 mm art.nr. 30993 När jag var liten Spiral, 220x241 mm art.nr. 13979 6 9 år SÖVANDE GODNATTSAGA Sov gott, dröm sött

Läs mer

sid 1 och 2 är utvändigt omslag

sid 1 och 2 är utvändigt omslag sid 1 och 2 är utvändigt omslag TRE x RUM 2-24 APRIL 2016 AMANDA ERIXÅN ANNIKA ERIXÅN FREJA ERIXÅN TRE x RUM KONSTHALLEN 2-24 april 2016 AMANDA ERIXÅN ANNIKA ERIXÅN FREJA ERIXÅN PRODUCENT Daniel Palmberg

Läs mer

Hej alla bokläsare! Nu är det åter dags för lite trevliga boktips! Ha en skön läshöst önskar Martina & Petra

Hej alla bokläsare! Nu är det åter dags för lite trevliga boktips! Ha en skön läshöst önskar Martina & Petra Hej alla bokläsare! Nu är det åter dags för lite trevliga boktips! Ha en skön läshöst önskar Martina & Petra Verktygsapan och semestersabotören (Hcf, Bilderbok) Författare och illustratör: Chris Monroe

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Carina Asplund, Siv Höglund, Thomas Lindqvist, Allan Lundkvist, Mary Lundkvist, Ingela Melin, Anna Kristina Norman,

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Display Nalleböcker 260x434 mm (inkl. toppskylt) art.nr. 21610 4 titlar x 8 ex God natt Ingrid art.nr. 83699 Djurungar på gården art.nr. 83439 Nu kör vi! art.nr.

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL

INSPIRATIONSMATERIAL L I N D G R E N / S J O V A L L INSPIRATIONSMATERIAL Det här är ett inspirationsmaterial som bygger på teman ur pjäsen Loranga, Masarin och Dartanjang av Barbro Lindgren. Här hittar du också diskussionsfrågor

Läs mer

6. SVENSKA OCH BILD ÅK 5

6. SVENSKA OCH BILD ÅK 5 6. SVENSKA OCH BILD ÅK 5 6.1. Elevenkät, Svenska i skolan Vad tycker du? Sätt kryss i de rutor som stämmer med vad du tycker. Hur viktigt är det att (mycket viktigt, ganska viktigt, inte särskilt viktigt,

Läs mer

Seriekreatörer på plats vid Egmonts monter B 08:42 den 26-29 september

Seriekreatörer på plats vid Egmonts monter B 08:42 den 26-29 september Seriekreatörer på plats vid Egmonts monter B 08:42 den 26-29 september Presenta)on av kreatörer i alfabe)sk ordning. Adam Blomgen Adam Blomgren är en av de handfull frilanstecknare som Egmont anlitar för

Läs mer

LEVA LIVET 2. Arbetsblad. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig.

LEVA LIVET 2. Arbetsblad. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig. 2 Skriv och berätta om vad du kan, vad du vill och om annat som finns i ditt inre rum. Jag är rädd (sidan 4) 1 Läs sidan 4.

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR. Konsthantverkets Dag. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR. Konsthantverkets Dag. textilkonstnär katrin bawah Pressinformation 200 Lukta, vrida, vända, lyssna, lära, prova, smaka, fråga, känna, veta, kliva på och möta... Välkommen till en upplevelse för alla sinnen i öppna ateljéer; museer, butiker och gallerier

Läs mer

Sagan om Sara-Vide 18

Sagan om Sara-Vide 18 Sagan om Sara-Vide 18 av Johanna Uddén Att prata med Sara-Vide Ericson är befriande. Hon är rättfram och enkel. Kanske kan man säga att hon har ett skönt lantligt sätt. Vi träffas i stan för en fika och

Läs mer

Fräs, den lilla panterkatten

Fräs, den lilla panterkatten Fräs, den lilla panterkatten Det handlar om en liten kattunge som hade tappat bort sin mamma. Och så går han iväg, för han vill inte vara på ett ställe. Så hittar han ett hus och familjen som bor i det

Läs mer

Bondemilen 2015 Resultat

Bondemilen 2015 Resultat Bondemilen 2015 Resultat Startnr Klass Namn Ort MSluttid 135 M Samuelsson, Johan Örgryte IS 00:39:15 56 M Landh, Henrik Burseryd 00:39:23 143 M Finnskog, Fredrik Tranemo 00:39:25 83 M Johansson, Gustav

Läs mer

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2010

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2010 NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2010 Män seniorer samt P19 och P17 100m 11.36 +0.3 Hector Falk -93 Stockholm/S 7.8 12.66 +0.5 Per Hedmark -71 Högby 6.8 13.57-0.6 Kent Andersson -55 Högby 6.8 200m

Läs mer

Hurra för Alfons Åberg! Välkommen till ett MAGISKT kalas

Hurra för Alfons Åberg! Välkommen till ett MAGISKT kalas Hurra för Alfons Åberg! Välkommen till ett MAGISKT kalas Stor är han inte, och inte så stark. Och slåss gör han helst inte heller. Och bäst är han inte. Och inte berömd. Och rik ska han nog aldrig bli!

Läs mer

På vilket sätt präglar ditt intresse

På vilket sätt präglar ditt intresse Text: Erik Laquist Bild: Felix Gerlach Felix Gerlach: Född 1984 och uppvuxen i Malmö, där han är bosatt även i dag. Utbildning: Fotoskolan i Gamleby, Reklam och magasin, 2004 2006. Karriär: Blandade frilansuppdrag

Läs mer

Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén

Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén 20 Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén Den här fjärilen har dött, men den hamnade i ett finare land. Olivia som har målat fjärilen går i ettan på Bergaskolan och hon vet vad bildskapande handlar om. På Bror

Läs mer

fångar dagen sådde symboliska frön da vinci-metoden

fångar dagen sådde symboliska frön da vinci-metoden Jag tänker inte låta cancern stoppa mig i mitt liv. Jag har inte tid med det, jag har ju så mycket som jag vill göra. Det var tankar som stärkte Håkan Sandberg, konstnären bakom frimärket Blå bandet, när

Läs mer

Startlista Breddstafetten 2008 Sida

Startlista Breddstafetten 2008 Sida Startlista Breddstafetten 2008 Sida 1 Breddstafetten 19 anmälda 10:00:00 1 Falkenbergs OK Lag 1 1 Christer Håkansson 30488 2A Johan Badenfelt 241987 2B Matilda Martinsson 341516 3A Ronnie Andersson 17392

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Seriefrämjandet. kompetens guiden. vägvisaren i seriebranschen. tecknade serier 6. 4 kompetens

Seriefrämjandet. kompetens guiden. vägvisaren i seriebranschen. tecknade serier 6. 4 kompetens Seriefrämjandet kompetens guiden vägvisaren i seriebranschen tecknade serier 6 4 kompetens Den tecknade serien är idag en av väldigt få former av masskommunikation i vilken individuella röster fortfarande

Läs mer

RESURSCENTRUM FÖR LITTERATUR

RESURSCENTRUM FÖR LITTERATUR RESURSCENTRUM FÖR LITTERATUR Syftet med Resurscentrum för litteratur är att lyfta litteraturen som konstform och att underlätta författarskap, utgivning av litteratur och litteratursamverkan i Norrbotten.

Läs mer

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO VEM ÄR DU? Mellan städerna Oslo och Göteborg finns samhället Tanumshede, där bor en man med sin fru. Mannen har två barn och två barnbarn. Hans namn är Benny Ottosson. Benny är utbildad och har jobbat

Läs mer

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2013

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2013 NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2013 Män seniorer samt P19 och P17 100m 11.64 +1.1 Karl Schenström -91 Skara 31.8 11.70 +1.9 Henning André -97 Jönköping 19.6 11.72 +0.9 Linus Otto Boyer -95 Jönköping

Läs mer

Kenneth Gustavsson. Thomas Wågström. Åke Arenhill. Ulrika Linder 6/7-4/8 2013

Kenneth Gustavsson. Thomas Wågström. Åke Arenhill. Ulrika Linder 6/7-4/8 2013 GALLERI FINAL STÄLLER UT I BÄSTEKILLE Kenneth Gustavsson FOTO Thomas Wågström FOTO Åke Arenhill ILLUSTRATIONER Ulrika Linder TECKNINGAR 6/7-4/8 2013 vernissage lördagen den 6 juli kl 11-17 PER LINDSTRÖM,

Läs mer