FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande."

Transkript

1 FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 7 oktober 2014 klockan på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande), P. G. Petersson, Bertil Bengtsson, Cecilia Kristensen, Seth Ljunggren och Dan Öjvind Gasstorp (sekreterare) samt Camilla Kärrsten och Eva-Lis Boman (Guldfiskarna) och Berit Kläpping. Före mötet informerade Ida Wahman om projektet KIX, som hon vill starta inom Studieförbundet Vuxenskolan. Med projektet hoppas hon få igång ett brett utbud av fritidsaktiviteter för i första hand barn och ungdomar med funktionsnedsättning. 1. Ordförande vid dagens möte. Ingvar utsågs på tidigare styrelsemöte till ordförande för dagens möte. 2. Mötets öppnande. Ingvar öppnade mötet. 3. Val av justerare. Utsågs Cecilia till att, förutom mötesordföranden, justera protokollet. 4. Godkännande av föredragningslista. Godkändes det av sekreteraren skissade och av beredningsutskottet behandlade förslaget till föredragningslista [bilaga 1]. 5. Godkännande av protokoll från den 2/9. Noterades att i 7 a) planerat samråd med UAF den 6/10 aldrig blivit av. Godkändes protokollet. 6. Framtida arbetsordning, sammanträdes- och fika-tid. Beredningsutskottet hade föreslagit en återgång till ordningen med fika någon timma in på sammanträdet och att verksamhetsplaneringsfrågor och ärenden som kan särskilt intressera Guldfiskarna eller andra adjungerade läggs tidigt under sammanträdet. Styrelsen beslutar att tills vidare pröva att börja styrelsens sammanträden klockan 18.00, att göra paus vid 19-tiden, att ha ambitionen att avsluta sammanträdena kl samt att lägga verksamhetsplanerings- och beslutsärenden först. 7. Rapporter och skrivelser: a) Samråd mm Anteckningar (odaterade) finns nu från samrådet på UAF den 1/9. Som framgick av 5 blev det inget samråd den 6/10 [bilaga 2]. Ingvar och Dan Öjvind träffade den 5/9 grund(sär)skolerektorer m.fl på Kärnhuset. Analyserades bland annat varför det blivit så få anmälningar till föräldrainformationen den 27/3 och hur man istället skulle kunna göra. Hoppet sätts nu till ett bättre samarbete med barnteamen på Habiliteringen. Cecilia och Ingvar var den 8/9 på samråd med Nytida. Anteckningar har inte kommit än.

2 Bertil och PG var på LSS den 24/9. Anteckningar ligger redan på vår hemsida. En bilaga innehåller tabeller som inte går att tyda [bilaga 3]. b) Beredningsutskott Ingvar, PG och Dan Öjvind var samlade till arbetslunch den 2/10. De förberedde bland annat 4 och 6. c) Ekonomi, medlemmar. Ansökan om föreningsbidrag. Medlemsavgifter Föreningsbidrag från Halmstads kommun ska sökas före den 31/10. Styrelsen ger Dan Öjvind i uppdrag att till beredningsutskott den 29/10 forma förslag till budget 2015 och verksamhetsplan och att därefter skicka in ansökan. Senast den 15/11 ska ändring av medlemsavgift för 2015 rapporteras till förbundskansliet. Styrelsen konstaterar att den inte har för avsikt att föreslå någon ändring. d) Expedition, hemsida, e-post/web-server, telefon. PG har köpt hem toner (för 3.418,-) till den nya skrivaren/kopiatorn och han köper mera kopieringspapper före nästa utskick. PG har fått igång den web-server som nås på e-post-adressen fub.halmstad@telia.com och flera av styrelseledamöterna kan nå den via också hemifrån. I motsats till First Class-servern som administrerar bland annat halmstad@fub.se och den gamla hemsidan har Telia-servern mycket stor lagringskapacitet. PG och Dan Öjvind hjälps åt med att bevaka de båda web-servrarna och med att lagra viktigare mejl på datorn på expeditionen. e) Guldfiskarna. Camilla och Eva-Lis rapporterar från verksamheten i Guldfiskarna. Mycket arbete har lagts ner på Hallandsklippans tvådagarskonferens på Tylebäck den 27-28/9. Bland annat fick man information om det egenorganiseringsprojekt om Klippan- och Grundenföreningar som forskare vid Halmstads och Malmö Högskolor driver, om Godemans- och förvaltarföreningen och om boendestöd. På lördagskvällen hade man dansat line-dance. För närvarande är man deltagare på Guldfiskarnas sammankomster. 12 från Guldfiskarna är anmälda till medlemsmötet den 22/10. Guldfiskarna anser sig inte kunna vara med på styrelsen mer än en gång i halvåret. Istället välkomnar man styrelseledamöter till sina sammankomster. Cecilia försöker vara med den 20/11. I november hoppas man kunna fortsätta arbetet med hemsidan tillsammans med Owe Dammvik. f) Lokala broschyrer. Dan Öjvind kopierar inför Tillgänglighetsdagen den 12/10 upp en reviderad version av den lokala remsa vi lägger i foldern FUB FÖR ALLA [bilaga 4]. I bästa fall kan Guldfiskarnas arbete med hemsidan [Jfr 7 e)] senare också utgöra grunden för en lättläst lokal broschyr. g) LänsFUB. Det lär vara dåligt med anmälningar till föreläsningen med jurist T. Bäckman den 9/10. Till nästa länsfubstyrelse, den 19/11, kallas också valberedare. Bertil tänker lämna länsfubstyrelsen vid årsmötet. Dan Öjvind fortsätter gärna som ersättare, men vill inte bli ledamot. Ingvar, som är vår valberedningsrepresentant, får råd på vägen. h) (Tillgänglig) Fritid för alla. Den första katalogen har kommit och finns på kommunens hemsida. Bra information om Guldfiskarna och om gokart, men ingen presentation av föreningarna.

3 Ingen av de närvarande var på utbildningen den 30/9. Dan Öjvind anmäler intresse för nätverksträff den 31/10 f.m [bilaga 5]. i) Inköp av skrifter. [Jfr m)] PG gör en lista där vi noterar hemlån. Tillsvidare håller vi referensbiblioteket internt. j) Insändare om åldersgräns i högkostnadsskyddet för läkemedel och sjukresor. FUB Halmstad-Hylte har ställt sig bakom en insändare om högkostnadsskyddet för läkemedel och sjukresor, som RBU och Attention tagit initiativ till [bilaga 6]. k) Studieförbundet Vuxenskolan. [Jfr b)]. Eva-Lis ser inte skäl för att representant för Guldfiskarna skulle delta vid träff med Anneli Ovik. Till bevakningslistan. l) Mattias Larsson, Nolltrefem, om idépeng. [Jfr o)]. Till bevakningslistan. m) Hushållningssällskapet, matkonsult Martina Jönsson. [Jfr p)]. Till bevakningslistan. n) Östra teatern. Ingvar och Dan Öjvind deltog den 9/9 i en trevlig teaterföreställning Churchill var inte heller klok om arbetslivet för personer med funktionsnedsättning, som socialförvaltningen i Halmstad ordnat. Tyvärr var Figarosalen långt ifrån fullsatt. o) Husknuten. Ingen av de närvarande deltog i Husknutens verksamhetsplanering den 13/9. PG har lovat hjälpa till på en kultursopplunch, men fler frivilliga behövs. p) Anhörigstöd. Dan Öjvind deltog den 22/9 i möte med anhörigstödets referensgrupp. Representanter för Attention, Ångestsyndromsällskapet, FUB och Föreningen för Anhörigvårdare mötte anhörigstödjarna Niklas Milén och Magnus Palmqvist. Socialförvaltningen erbjuder enskilt stöd, måndags- och tisdagsgrupp, linedance, medicinsk yoga, dagsretreat mm. Niklas har träffat Hans Nilsson ett par gånger och de är inriktade på att i vinter tillsammans ge information till personal på boenden etcetera. [Jfr t)] q) Badet Halmstad Arena. Ingen av de närvarande var med den 4/10 då länsfub bjöd på bad. r) Nationella anhörigdagen. Ingen hade heller den 6/10 varit med på den föreläsning med Lisbeth Carlborg, som Föreningen för Anhörigvårdare anordnat i samarbete med Halmstads kommuns anhörigstödjare. s) Jens Ineland. Ingen av de närvarande har anmält sig till föreläsningen Kropp och känsla perspektiv på hälsa, inkludering och funktionsnedsättning med Jens Ineland från Umeå universitet på Högskolan den 8/10 e.m. t) LL-dag på stadsbiblioteket. Dan Öjvind planerar att vara med på delar av Berätta, lyssna, läs! en dag med språkglädje och lättläst i fokus på Stadsbiblioteket den 8/10 e.m. [bilaga 7]. u) Tillgänglighetsdag. [Jfr b)] Cecilia och Dan Öjvind är inriktade på att bemanna vårt och RBUs bokbord på stadsbiblioteket den 12/10. Fler behövs! Fångad i fattigdom är uppkopierad, Hans Nilsson har ordnat hem affischerna till Ansökan om ett vanligt livkampanjen och Dan Öjvind fixar [Jfr 7 f) ovan] den lilla remsan att lägga i FUB FÖR ALLA, men det känns ändå tunt med material.

4 v) Halloween/skördefest. [Jfr u)] Inbjudan till RBUs utflykt till Ysby den 26/10 har gått ut också till våra medlemmar. w) Bemötande o delaktighet. [Jfr s)] Hans Nilsson och Dan Öjvind är anmälda till Region Hallands konferens på Högskolan den 5/11. Cecilia står som reserv för jobbet. x) Informationsträff om LSS, SoL, LVM mm Ingvar har anmält sig till Halmstads socialförvaltnings informationsträff den 11/11 e.m. y) Övriga rapporter och skrivelser: Katrinebergskurser: Vi har fått inbjudan till vårens tre veckoslutskurser. Den går ut i nästa utskick. Anmälan senast den 15/12. [Bilaga 8]. Länsförbundsstyrelsen vädjar om hjälp med att rekrytera ledare till Katrinebergskurserna och Eva-Lis, som jobbat med dem i många år, stryker under. Kanske kan vi hålla i något arbetspass och hitta folk som vill prya under någon halvdag? Våld mot barn handlade ett par stort uppslagna artiklar i Hallandsposten den 2/10 om. En person har hört av sig på mejl och bett om hjälp i arbetet för upprättelse. Styrelsen konstaterar att de beskrivna fallen inte verkar höra till vår personkrets. 8. Bevakningsärenden: a) Biblioteksinformationsmöten, LL-gruppen. Ingvar och Dan Öjvind deltog den 11/9 i möte med LL-gruppen. Ny i gruppen är Ann Erixson, Årets läsombud Inledningsvis konstaterades att biblioteket också utsetts till Bästa lättlästa bibliotek [Minnesanteckningar bilaga 9]. b) Ansökan om ett vanligt liv. [Jfr 7 u) ovan]. Hans Nilsson har, som sagt, lyckats få hem affischer. c) Intressepolitiskt påverkansarbete, bl.a utifrån Fångad i fattigdom. Kvar på bevakningslistan. 9. Beslutsärenden: a) Hästsport. Bertil har fortsatt kontakt med handikappkonsulenten i Halmstad angående äganderätten till travsulkyn. Dan Öjvind har hänvisat Lummerskolans korttids till Soc fritidsverksamhet i deras sökande efter ponnytrav. Hylte Ryttarförening bedriver ridverksamhet i Rydöbruk för barn och ungdomar med funktionshinder och vill ha med fler. Cecilia försöker få med information i utskick. Styrelsen beslutar hänföra frågorna till bevakningslistan. b) Gokart. Information om möjligheten att köra kombikart på avlyst bana den 28/9, 26/10 och 30/11 har gått ut i utskick. Styrelsen beslutar hänföra frågan till bevakningslistan. c) Möte: Brister i LSS-stöd/Willy Engebrethsen och om Unik försäkring. Anmälningar till medlemsmötet den 22/10 strömmar in. Ser ut att bli lagom många för den bokade lokalen. Ingvar bestämmer sista tidpunkt för anmälan och beställer förplägnad. Den enkla fika vi bjuder alla på [Jfr d)] bör vara räkmacka. Ingvar köper också kaffe, te och mjölk. Cecilia organiserar kaffebryggning etcetera, men vill gärna ha fler till hjälp. Styrelsen beslutar att delegera till Ingvar och Cecilia att ta de beslut och göra de inköp som erfordras för att genomföra mötet.

5 d) Möte: I dina ögon/thomas Nybom. Mötet den 3/11 genomförs i samverkan med RBU, Attention och ABF på Söndrumsskolan. Man anmäler sig till ABF. Det kostar 50,- för medlemmar i de arrangerande föreningarna, 100,- för övriga. Styrelsen har tidigare [Jfr f) och e)] delegerat till PG att ta de beslut kring mötet som behövs. Två från varje förening ska hjälpa till med praktiska saker före och efter mötet; PG och Cecilia anmäler sig; Dan Öjvind står som reserv. Styrelsen beslutar att godkänna vad som rapporterats. e) Luciafest. Styrelsen har [jfr g)] gett Ingvar i uppdrag att kontakta Martin Luthers församling och att i samråd med dem bestämma tid för luciafest. Det blir på själva luciadagen den 13/12 klockan Inbjudan går ut i utskick i mitten av november. Styrelsen beslutar att uppdra åt Ingvar att, med hjälp av övriga festkommittén, Cecilia och, förhoppningsvis, Elsie och Owe Dammvik, genomföra arrangemanget. f) Medlemsmöten och -aktiviteter i övrigt. Styrelsen beslutar att planera senvinterns och vårens aktiviteter den 4/11. g) RHRs Utmärkelse/pris. Regionhandikapprådet vill före den 31/10 ha förslag mottagare av utmärkelse/pris. Personen ska ha ett personligt engagemang och ha gjort betydelsefulla insatser som kommit människor med funktionsnedsättning i Halland till del. Styrelsen beslutar att uppdra åt Dan Öjvind att samla fakta och, om han finner det lämpligt, nominera en person. 10. Övriga frågor. Framfördes inte någon övrig fråga. 11. BU och styrelsemöten framöver. Anmäls att beredningsutskottet samlas onsdagen den 29/10 klockan på expeditionen. Styrelsen beslutar att nästa styrelsemöte hålls tisdagen den 4/11 klockan [Jfr 6] med Bertil som ordförande, att Bertil ordnar lokal, fika och nyckel till den 4/11, att styrelsen samlas till måltid på restaurang (troligen Verona) tisdagen den 2/12 klockan 18.00, att också bjuda in Guldfiskarna, kassaförvaltaren, revisorerna, valberedningen och Elsie Dammvik till måltiden, samt att uppdra åt Ingvar att organisera måltiden. 12. Mötet avslutas. Avslutar Ingvar i ovanligt god tid sammanträdet. Vid protokollet Dan Öjvind Gasstorp, sekreterare. Justeras: Ingvar Nilsson, mötesordförande. Cecilia Kristiansen, justerare.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 2 september 2014 klockan 18.00 21.15 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: P. G. Petersson (mötesordförande),

Läs mer

c) Informationsträff om LSS, SoL, LVM mm anordnar socialförvaltningen i Halmastad den 11/11. Ingvar har anmält sig.

c) Informationsträff om LSS, SoL, LVM mm anordnar socialförvaltningen i Halmastad den 11/11. Ingvar har anmält sig. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 4 november 2014 klockan 18.00 20.20 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet.

FUB Halmstad-Hylte. 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. FUB Halmstad-Hylte. 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 9 september 2015 klockan 18.00 20.30

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 30 augusti 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Bertil

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:   1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 12 oktober 2016 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 6 maj 2014 klockan 18.00 19.50 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 12 april 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 juni 2014 klockan 17.45 20.45 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 10 maj 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. 1 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande), Bertil

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 7 juni 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. Utsågs

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. Utsågs FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 19 augusti 2015 klockan 16.00 18.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen (ordförande),

Läs mer

1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Birgitta Jonsson hälsas särskilt välkommen. Deltagarna presenterar sig.

1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Birgitta Jonsson hälsas särskilt välkommen. Deltagarna presenterar sig. FUB Halmstad-Hylte. Prot 151118 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 18 november 2015 klockan 18.00 20.15 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 8 februari 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Birgitta

Läs mer

2. Val av justerare. Utsågs PG till att, förutom mötesordföranden, justera protokollet.

2. Val av justerare. Utsågs PG till att, förutom mötesordföranden, justera protokollet. FUB Halmstad-Hylte. Prot 160120 tidig 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 20 januari 2016

Läs mer

Seth Ljunggren, Kerstin Mårtensson, Kjell Bengtsson, Elisabeth Lundin.

Seth Ljunggren, Kerstin Mårtensson, Kjell Bengtsson, Elisabeth Lundin. FUB Halmstad-Hylte. Verksamhetsberättelse för FUB Halmstad-Hylte för verksamhetsåret 2014. Enligt stadgarna är verksamhetsåret = kalenderår. Dock redovisas, av tradition, verksamheten från årsmöte till

Läs mer

Prot tidig. FUB Halmstad-Hylte.

Prot tidig. FUB Halmstad-Hylte. FUB Halmstad-Hylte. Prot 160217 tidig Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 17 februari 2016 klockan 18.00 20.45 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia

Läs mer

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 14 januari 2014 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: P G Petersson

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 14 januari 2014 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: P G Petersson FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 14 januari 2014 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: P G Petersson (mötesordförande),

Läs mer

Årsmötesprotokoll Länsförbundet FUB i Halland

Årsmötesprotokoll Länsförbundet FUB i Halland Årsmötesprotokoll Länsförbundet FUB i Halland 1-19 Protokoll, fört vid årsmöte med Länsförbundet FUB i Halland Bilaga 1-6 onsdagen den 5 april 2017 i Hamnkorgen, Falkenberg. Närvarande: Vid protokollet:

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2006-03-02

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2006-03-02 Fördelning: Handläggare Jan Kovacs 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE Styrelsen, revisorerna, samtliga sektionsledare NÄRVARANDE Peder Johansson Ingvar Wihlborg Erika Weddfelt Svenåke Ericson Sune Pettersson

Läs mer

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad på scenen på Glada Hudik teater i september månad Konserthuset med tjejgruppen Upp & ner gympa Ombord på Birka Klippans möte

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr.

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 5. Extra årsmöte Beslutades att ett extra årsmöte om revisionsrapporten hålls söndagen den 24 mars 13.00 14.00 i föreningslokalen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 6. Kansliet stängt måndagar tills vidare Bengt

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014 FUB i Linköping Verksamhetsplan 2014 Verksamhets plan för 2014 för FUB i Linköping Aktiviteter Vi kommer att ha möte med omsorgsnämnden, utförare, anhörigstöd, LSS funktionsstöd, dagligverksamhets chefer

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 15 augusti 2005 Plats: Lars Nilsson i Bräkne-Hoby, kl. 18.30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 15 augusti 2005 Plats: Lars Nilsson i Bräkne-Hoby, kl. 18.30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 15 augusti 2005 Plats: Lars Nilsson i Bräkne-Hoby, kl. 18.30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar Myhr, Laila Myhr,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde med DHR Halmstad-Hylte- Laholmsavdelningen.

Protokoll fört vid styrelsesammanträde med DHR Halmstad-Hylte- Laholmsavdelningen. Sida 1 av 6 Protokoll fört vid styrelsesammanträde med DHR Halmstad-Hylte- Laholmsavdelningen. Datum: onsdagen den 26 november 2015 Tid: 15.30 18.00 Plats: Husknuten, Nässjögatan 10 i Halmstad. Närvarande:

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-11-17 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Närvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, SR, RH och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Individuell plan LSS

Individuell plan LSS Individuell plan LSS Ett sätt för dig att påverka din situation Vad är en individuell plan? Du som har rätt att få insatser enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har rätt

Läs mer

ATT ARBETA I STYRELSE. Tips och råd för ledamöter i SPF Seniorernas föreningsstyrelser

ATT ARBETA I STYRELSE. Tips och råd för ledamöter i SPF Seniorernas föreningsstyrelser ATT ARBETA I STYRELSE Tips och råd för ledamöter i SPF Seniorernas föreningsstyrelser SPF Seniorerna Viktiga frågor Hur kan äldre hålla sig friska? Hur kan äldres inkomstnivå förbättras rimligt i takt

Läs mer

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Tid: Kl. 19:00 Plats: Ingelstavägen 11 i Latorp (värd: Anders Holm, Lions) Närvarande: Anders Holm, ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo

Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo 1. Öppnande av mötet. Ordförande hälsar alla välkomna till årsmötet och förklarar mötet öppnat. 2. Kallelse till mötet. Årsmötet

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid Postens idrottsförbunds styrelsemöte i Västerås 2012-11-09 Närvarande: Gunilla Karlbom, Ola Svensson, Christer Antman, Monica Hjerp, Stig Davidsson, Ewa Wiklund, Christer Gunnarsson,

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 4-2011 Fört vid möte i 2011-02-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen, fr o m 6b. Lena Svangren May Hilland Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Lennart Roth, Deltog ej under 16a. Susanne

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2014-05-19, 9.00-12.00 Plats: Bohusläns museum, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet.

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet. Bilaga 4e Datum: 2012-01-12 Plats: Halda, Visionen 1. Mötets öppnande valdes till mötesordförande och öppnade mötet. 2. Val av justeringsperson valdes till justeringsperson. 3. Adjungeringar 4. Föredragningslista

Läs mer

Protokoll fört vid DHR Halmstad-Hylte-Laholmsavdelningens styrelsemöte den 8 april 2015

Protokoll fört vid DHR Halmstad-Hylte-Laholmsavdelningens styrelsemöte den 8 april 2015 1-6 Närvarande: Bodil Timmermann, Jonny Persson, Jonas Vesterlund, Marita Ihlström Lämnat återbud: Karin Andersson Ej lämnat återbud: Gustav Thellqvist Adjungerad: Malin Nilsson 19 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Tid och plats: Klockan 13.15 14.50, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten

Tid och plats: Klockan 13.15 14.50, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten 2013-02-07 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 14.50, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Bo Kron (s) Henry Larsson (s) Zita Boman, vice ordf

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 2013-10-07 1 (6) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 7 oktober 2013, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Funktionshinderrådets möte den 12 november 2013

Funktionshinderrådets möte den 12 november 2013 Sida 1 (5) Funktionshinderrådets möte den 12 november 2013 Ledamöter Kerstin Järneberg, ordförande 1 Carita Mandelin Ove Martinsson Lars Jonsson Vakant plats Förhinder Blazena Westerlund, vice ordförande

Läs mer

Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare. Brösarps pensionärsförening

Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare. Brösarps pensionärsförening Rådsprotokoll 1 Närvarande: Åke Ranteg Ulf Persson Kjell Fröjd Gun Hedar Ordförande (m) Ledamot (c) Brösarps pensionärsförening Tranås pensionärsförening Tage Andersson SPF Klubb 67 Agne Persson Kommunalpensionärerna

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-11-29, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på Aktiviteter För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen TRÄFFPUNKTEN TÄBY Linbastuvägen 1, måndagar kl 18 21 Träffpunkten erbjuder en

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

PROTOKOLL. Göteborgspolisens Pensionärsförening (GPP) Styrelsen. sidan. Saken Styrelsemöte sidan 1 (5 ) Tid klockan

PROTOKOLL. Göteborgspolisens Pensionärsförening (GPP) Styrelsen. sidan. Saken Styrelsemöte sidan 1 (5 ) Tid klockan 1 Göteborgspolisens Pensionärsförening (GPP) Styrelsen PROTOKOLL sidan Saken Styrelsemöte sidan 1 (5 ) Tid 2015-06-09 klockan 09.30-14.15 Plats Polishuset, rum 6532, Ernst Fontells Plats, Göteborg Närvarande

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015 NÄTVERK FÖR ANHÖRIGA Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015 taby.se/anhorigstod NÄTVERK HÖSTEN FÖR ANHÖRIGA 2015 Mötesplatser för anhöriga Täby kommun ordnar mötesplatser där du som anhörig får

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Bo Törnros Attention Ann Clarino RBU Claes Lydén, FA Glenn Hanzén RBU Bertil Bengtsson FUB Per-Gunnar Pettersson FUB Staffan Eriksson NHR

Bo Törnros Attention Ann Clarino RBU Claes Lydén, FA Glenn Hanzén RBU Bertil Bengtsson FUB Per-Gunnar Pettersson FUB Staffan Eriksson NHR Minnesanteckningar Möte med LSS-samrådet 2013-11-21 Närvarande: Deltar ej: Bo Törnros Attention Ann Clarino RBU Claes Lydén, FA Glenn Hanzén RBU Bertil Bengtsson FUB Per-Gunnar Pettersson FUB Staffan Eriksson

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 3 2014-11-13 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 13:e november 2014, klockan 12.00. Styrelserummet, Department of Peace

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Protokoll nr 5 / Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll nr 5 / Rådet för funktionshinderfrågor Södermalms stadsdelsnämnd Protokoll nr 8/2016 Sida 1 (7) 20170608 Protokoll nr 5 / 2017. Rådet för funktionshinderfrågor NYTT Prioriterade ärenden till Södermalms SDN. För att belysa rådet ståndpunkter

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2006-09-04

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2006-09-04 Fördelning: Handläggare Åsa Kaliff 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2006-09-04 Styrelsen, revisorerna, samtliga sektionsledare NÄRVARANDE Åsa Kaliff Lars-Göran Granath Ingvar Wihlborg Sune Pettersson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg.

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg. Protokoll nr 1 2013 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Borås Datum: onsdagen den 23 januari 2013 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

PROTOKOLL 04 / Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum Tid Plats Eleonoragatan 18

PROTOKOLL 04 / Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum Tid Plats Eleonoragatan 18 Sidan 1 av 7 2010-02-15 SÖRMLAND PROTOKOLL 04 / 2014 Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum 2014-11-19 Tid 18.00-19.45 Plats Eleonoragatan 18 39 50 39. Mötets öppnade Roland Elfving hälsade alla

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 2015-08-06 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hästskovägen, Åled Tid: 18.00-21.00 Deltagare: Peter Höglund Ordförande Stefan Eliasson Ledamot Morgan Engdahl Kassör Beatrix Uvenfeldt Ledamot Pernilla Engdahl

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Christer Johnsson (HLF)

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Christer Johnsson (HLF) 2015-12-14 1 (6) Plats Hörsalen, biblioteket, Vänersborg Tid Måndag 14 december 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-29 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 29 november 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Athena, Kvinnohälsovården, Brogatan

Läs mer

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte.

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2015 Mötesdatum: Måndagen den 18 maj 2015 Tid: Kl. 19:00 20:00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Bringsalen, Ersta hotell & konferens Kenneth

Läs mer

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM 1 ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM Protokoll fört vid årsmöte på Tullhuset - 2014 04 08 1 Öppnande Mötet öppnas av ordförande Richard Nordgård som hälsar all välkomna.. 2 Fastställande av dagordning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 oktober 2017, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Nagam Alkass, Försäkringskassan.

Läs mer