Always moving forward

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Always moving forward"

Transkript

1 NEWSUppdrag: ERÖVRA SVERIGE intervju med Johan Lind Always moving forward KUNGARNA AV VÄRMLAND Lecab går över till Lukoil NYA KUNDER Från norr till söder Photo: Gustav Lindh 2012, Scania Image Bank RACING STCC, BROVALLEN DESIGN OCH NIKLAS OLSSON LUKOIL NEWS UTKOMMER CIRKA 4 GÅNGER PER ÅR. LUKOIL LUBRICANTS EUROPE, VIKDALSGRÄND 10A, NACKA, TEL:

2 NYA KUNDER SANDBERGS I JÄMTLAND startades redan 1986 av Micael Sandberg och är idag 9 anställda. Företaget har kontinuerligt byggt upp sin verksamhet genom att fokusera på sin lokala service. Sandbergs transporterar bland annat diesel, eldningsolja och bensin för Statoil och kan numera även titulera sig återförsäljare för Lukoils oljor. REXAM är ett av världens största tillverkare av konsumentförpackningar och levererar bland annat aluminiumburkar till en viss brun läsk i röda och vita burkar. Med en produktion på över 7 miljoner burkar per timme behöver maskinerna den bästa smörjningen dygnet runt. Det är en av anledningarna till att Rexam nu använder Lukoils smörjoljor. DÄCKTEAM valde nyligen Lukoil för att vi helt enkelt gav dem något dom inte hade tidigare en smörjmedelspartner. Ett 10-tal av Däckteams handlare har större verkstäder och kräver en trygg och pålitlig oljeleverantör. De mindre verkstäderna erbjuder numera top-up med Lukoils JICK KIT vid sina däckbyten (65% av bilarna behöver top-up-olja mellan servicarna i och med dagens långa serviceintervaller). DAF DANMARK Vi är stolta över att kunna säga att vår första partner i Danmark är inga mindre än självaste DAF Truckcenter. Truckcenter utför alla typer av servicar på lastbilar, bussar, släp etc. Vi söker ständigt efter nya partners i våra skandinaviska länder och håller just nu på med att se på möjligheterna att expandera speciellt i Danmark och Norge. Antal dagliga resenärer i de 6,000 bussarna som Lukoil servar i Moskva: 4,500,000

3 Kungarna av Värmland siktar på att bli BÄST I SVERIGE Photo: Gustav Lindh 2012, Scania Image Bank Vi har valt Lukoil för dess genomgående höga kvalitet i produkterna. Lecab är en av de Sveriges största Scaniapartners med servicehallar i Karlstad, Kristinehamn, Arvika och Sunne. Varje år servas tusentals lastbilar med alltifrån tungkyla, bakgavelhissar, påbyggnationer och service på släp. Oscar Svedlund är VD på Lecab Lastbilar sedan 2011 och arbetar stenhårt för att företaget ska nå sitt mål att bli bäst i Sverige på service av Scaniabilar. Vi har idag Sveriges modernaste anläggningar för service, reparationer, tvätt, hydraulik och kylservice och däckverkstad för Scaniabilar och äger idag Scania agenturen för hela Värmland. Vi har kommit en bra bit mot vår ambition att bli bäst i Sverige och vi letar ständigt efter nya möjligheter att expandera verksamheten för att kunna ge våra kunder den bästa möjliga servicen, säger Oscar Svedlund. Som ett av de största företagen i branschen säkerställer Lecab att kvaliteten på produkterna som används i verksamheten håller lika hög nivå som yrkesskickligheten. På person och lastbilssidan har vi ju strikta rekommendationer från Scania och de övriga märkena angående vilka åtgärder som ska göras vid de olika serviceintervallen samt vilka kvalitetskrav de ställer på de oljeprodukter som vi använder. Dessa krav har lett till att vi nu exklusivt använder Lukoils produkter. Lecab har sedan början av 2011 använt Lukoils oljor på personbilssidan där tusentals servicearbeten utförs varje år. Och med märken som VW, Audi, Skoda, VW Transport och SEAT har företaget många kravlistor att uppfylla. Vi har valt Lukoil för dess genomgående höga kvalitet i produkterna. Både våra kunder och partners kräver högkvalitativa oljor i bilarna och det har vi funnit hos Lukoil. Produkterna fungerade så pass bra på personbilssidan, så att vi inför 2013 bestämde oss för att även lyfte in Lukoil på lastbilssidan. Nu använder vi Lukoils tungstransportprodukter vid alla våra servicearbeten vilket innebär att vi köper in över 100 kubik olja per år. Vi beställer oljorna från centralt håll, men vi har alltid nära till deras återförsäljare om vi skulle behöva hjälp med något, avslutar Oscar.

4 Uppdrag: Erövra Sverige Det råder febril aktivitet på Lukoils kontor i Nacka utanför Stockholm. Telefonerna ringer, säljare går runt med sina headset och diskuterar intensivt med sina återförsäljare och Sales Director Johan Lind ringer ytterligare ett samtal för att prata viskositet med en ny kund. Det gemensamma målet på kontoret är glasklart att visa den svenska marknaden att Lukoil är här för att stanna. Oljebolaget Lukoil Lubricants etablerade sig i Sverige 2011 med syfte att försöka ta några promille av den svenska marknaden. Det gick bättre än väntat. Mycket bättre. I år siktar företaget med Johan Lind i spetsen på att nå en marknadsandel på 10% inom automotiva smörjmedel och prognoserna för de närmaste åren ser minst sagt ljusa ut. Vad beror Lukoils framgångar på? Framgångarna på den svenska marknaden är resultatet av bra produkter och hårt arbete. Vi har lagt ner mycket jobb för att lära känna våra kunder, vår marknad och vad vi kan göra bättre än våra konkurrenter. Trenden på oljemarknaden är att de största bolagen säljer ut sitt egna distributionsnät till lokala distributörer för att själva fokusera sina resurser på upstream eller i utvecklingsländer. Detta innebär att deras kundansvariga ofta sitter utomlands och försöker serva större företag och industrier som kräver lokal kännedom. På Lukoil gör vi tvärtom. Vi bygger ständigt ut med nya återförsäljare, satsar mycket på downstream och kommer under året att även arbeta mer med rikstäckande partners, säger Johan.

5 Våra fyndigheter utgör 1% av världens totala resurser Med kunder som GM, Rexam och Lecab har Lukoil bevisat att kunderna litar på kvaliteten på produkterna. Marknaden växer stadigt med FWS, Entreprenad och övriga segment och Lukoils mål för 2015 är att täcka 12% av Skandinaviens totala smörjmedelsbehov. Det många inte vet är att Lukoil är en av världens tre största oljebolag. Större än både Shell och TOTAL när man ser till Proven Oil Reserves. Med en sådan stor ägare i ryggen med både finansiella och logistiska muskler har vi alla förutsättningar för att nå vårt mål att bli en av de stora leverantörerna av olje och smörjprodukter på den svenska marknaden. Tillsammans med våra återförsäljare kan vi erbjuda en hög och säker leveransnivå och leverera till våra kunder inom 24 timmar, oavsett produkt, fortsätter Johan. Vad skiljer Lukoil mot övriga konkurrenter? Våra styrkor är kvaliteten på våra produkter, det konkurrenskraftiga priset samt vår serviceorganisation via våra återförsäljare runt om i landet. Vi vet även att många av våra kunder uppskattar att vi sköter allt inom Sveriges gränser och inte behöver gå internationellt för att få ett OK på en affär. Vi har en långsiktig strategi både för Sverige och Danmark och vi siktar även på att komma igång i Norge under året. Det har gått lysande hittills och nu ska vi se till att framtiden blir ännu bättre. På den globala smörjmarknaden är Lukoil Lubricants nu nummer 6 i världen och levererar bland annat till Moskvas alla bussar som totalt transporterar över 4,5 miljoner människor varje dag. På hemmamarknaden i Ryssland är Lukoil störst med stora kunder som bland annat gruvbolag och stålverk och internationellt använder både GM, Renault och Nissan Lukoils produkter i sina bilar. Hur ser framtiden ut för den svenska marknaden? Jag tror att den svenska marknaden behöver en ny stark aktör som tar rollen som prispressare på bulk men även med en satsning på downstream. I och med att vi äger våra egna fyndigheter, som utgör 1% av världens totala resurser, kan vi ta fram produkter som matchar och till och med överträffar våra konkurrenters och göra det till mycket konkurrenskraftiga priser. Våra storsäljare idag är lastbilsoljan Lukoil Avantgarde Ultra 15W40 och hydrauloljan Geyser LT, mycket beroende på att dessa är volymprodukter inom entreprenad. Vi är väldigt starka inom den tunga sektorn i och med att det fortsatta byggandet i Sverige kräver våra produkter. Det känns väldigt spännande att nu påbörja satsningen på downstream genom att förädla vår olja och sälja fler av våra egna färdiga produkter.

6 LUKOIL OCH BROVALLEN DES Brovallen Design och Lukoil Scandinavia har tecknat ett treårigt samarbetsavtal. Lukoil är ett bolag som har ett stort engagemang för motorsport och vi är förstås jätteglada över avtalet, säger Tobias Johansson, ägare och teamchef i Brovallen Design. Lukoil är ett av de stora oljebolagen i Ryssland och företaget syns i många olika idrottssammanhang, bland annat skidor, ishockey, fotboll och motorsport. Till exempel är Lukoil en stor partner till Ladas team i VM serien WTCC. När Lukoil Scandinavia gör en satsning på svensk motorsport är det alltså tillsammans med Brovallen Design. Lukoils medverkan kommer att synas tydligt på teamets Citroën C5 BDE i STCC. Dessutom kommer Lukoil att genomföra event för kunder och återförsäljare under STCC helgerna tillsammans med Brovallen Design. Vi kommer också att hjälpa Lukoil med event på andra motorsportevenemang. Lukoil är relativt nytt på svenska marknaden och gör nu en medveten satsning för att ta marknadsandelar. Att vi får vara med på den resan känns inspirerande, säger Tobias Johansson. Hubert Bergh är ansvarig för Lukoil Scandinavias samarbete med Brovallen Design i STCC. STCC är medialt intressant och bjuder på spännande underhållning. Vi har god erfarenhet av svensk motorsport och det känns helt rätt att vi är med, säger Hubert Bergh som framhåller att ett av huvudmålen med satsningen är att stärka Lukoils återförsäljare. De får ytterligare ett verktyg att arbeta med, avslutar Hubert. Niklas Olsson klar för STCC årige Niclas Olsson från Trollhättan är nu klar för STCC 2013 tillsammans med Brovallen Design. Det ska bli jäkligt kul, säger Olsson inför sin riktiga debut i svenska eliten. Olsson körde STCC förra säsongen, då i privatförarcupen. Men i år handlar det om en satsning mot de allra bästa och under STC C:s tredagarstest på Knutstorp fick han bekanta sig med den nya bilen för första gången. Årets STCC bil är någonting helt annat jämfört med den bil han körde förra säsongen. En riktig racerbil som är svår att lära sig. Men den är snabb och det finns mycket potential. Vad har varit svårast? Jag har haft lite problem att hitta rätt med bromsarna, det har varit den största utmaningen. Jag var på Knusttorp för att få många varv och lära mig bilen, resultat betyder ingenting i det här laget. De flesta i startfältet har ett års erfarenhet av bilen och vi har en del att ta igen, säger han. Jocke Mangs körde teamets Citröen C5 BDE i TTA redan förra året och han var med och högg i toppen under Knutstorpstesterna. Jättekul att vi äntligen är igång. Körmässigt har det gått bra, jag har varit med bra i alla dagarna och i sista passet fattades det bara 1,5 tiondel till toppen, säger han. Teamchefen Tobias Johansson var nöjd med testdagarna. Tre problemfria dagar, konstaterar han. Det var också premiär på Knutstorp för de nya STCC-bilarna. Det tar alltid tid innan man kommer underfund med en ny bana men det känns som vi hittade en bra grund att stå på inför premiären om två veckor, säger Johansson som var belåten med att ha knutit upp ytterligare en förare till teamet. Niclas är en talang som jag tror kommer att blomma ut. Både han och Jocke fick nyttiga mil i kroppen under de här dagarna och jag tycker att Niclas kom in i det bra. Nu har Brovallen Design en ledig bil i garaget. Vi jobbar på att även den ska komma ut på banan, säger Tobias Johansson.

7 IGN I TREÅRIGT SAMARBETE Lukoil sponsrar ryska skidlanslaget Lukoil är en av de största ägarna och sponsorerna av ryska topplag och team inom bland annat racing (Lukoil Racing Team), fotboll (Spartak Moskva) och längdskidåkning (ryska landslaget). Och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Spartak Moskva är idag niofaldiga ryska mästare och racingteamet skördar ständigt framgångar på tävlingar runt om i världen. För längdspåren sponsrar Lukoil både herr- och damlandslaget sedan många år tillbaka samt satsar hårt på ungdomsidrotten i Ryssland. Håll utkik efter vår logotyp på upploppen hädanefter den kommer med all sannolikhet att synas på vinnarna många gånger under året.

8 PERSONBILAR LUKOIL GENESIS 5W-30 Lukoil Genesis Premium 5W-30, API SN/CF är en helsyntetisk, högklassig multigradeolja med lågt innehåll av sulfataska, fosfor och svavel (låga SAP) som är energibesparande. Rekommenderas för nya bilar, både under garantiperioden och därefter. Kvalitetsklass: API SN/CF; ACEA A3/B4-08, С3-08. LUKOIL GENESIS 5W-40 Lukoil Genesis Premium 5W-40, API SN/CF är även den en högklassig,helsyntetisk multigradeolja med lågt innehåll av sulfataska, fosfor och svavel (låga SAP) som ger ökad energieffektivitet. Den framställs av högkvalitativa syntetoljor som blandas med särskilda avancerade tillsatser för att uppfylla prestandanivån API SN/CF; ACEA A3/B4-08, С3-08. TUNGTRANSPORT LUKOIL AVANTGARDE PROFESSIONAL Helsyntetisk dieselmotorolja gjord på oljor och tillsatser som uppfyller API CF-specifikationen. För smörjning av dieselmotorer som arbetar under hårda driftförhållanden och kräver förlängda oljebytesintervaller. Uppfyller standarderna Euro-1, 2, 3, 4, 5 och rekommenderas för dieselmotorer som arbetar med höga motoreffekter och varvtal, som är utrustade med EGR avgasåterledning och NOx SCR-avgasrening, och som inte har DPF (dieselpartikelfilter). Utmärkt skydd mot slitage, korrosion samt slam och högtemperaturavlagringar. JORDBRUK & ENTREPRENAD LUKOIL AVANTGARDE ULTRA LUKOIL AVANTGARDE ULTRA, API CI-4 / SL produceras av raffinerade mineralbasoljor som blandas med en särskild mix av gynnsamma tillsatser som uppfyller kraven för API CI-4/SL. Framtagen främst för smörjning av moderna kompressormatade, fyrtakts dieselmotorer för krävande driftförhållanden och höga hastigheter (Euro IV), utrustade med EGR avgasåterledning, tillverkad från 2002, men även för kompressormatade motorer med gnisttändning (bensin), med tillverkningsår från Ger oöverträffad drift hos motorer som har teknik för EGR avgasåterledning och NOx-avgasrening (NOx SCR - selektiv katalysatorrening). Skyddar motorn maximalt mot slitage, korrosion och avlagringar/ slambildning som uppstått pga höga temperaturer och gör att motorn går tystare och drar mindre bränsle. LUKOIL GEYSER LT Lukoil Geyser LT är en serie multigradehydrauloljor med utmärkt flytbarhet, i synnerhet vid låga temperaturer. Lukoil Geyser LT tillverkas av högklassig mineralolja och avancerade multifunktionstillsatser. Oljorna håller en hög renhetsgrad, uppvisar goda egenskaper vid låga temperaturer, motverkar skumning och skyddar mot slitage och korrosion. Denison HF-0, HF-1, HF-2 (ISO 32, 46, 68) DIN (HVLP) Amco Veba (ISO 32) Bosch Rexroth Joy Mining Machinery (ISO 46, 68) Cincinnati Machine P-68/69/70 Vickers I-286-S (industriell utrustning) Vickers M-2950-S (mobil utrustning). LUKOIL VERSO 10W-30 LUKOIL VERSO 10W-30 är en syntetolja på mineraloljebas med mycket högt viskositetsindex och avancerade kvalitetstillsatser. Oljan har höga prestanda och lämpar sig som universalsmörjmedel för transmission, hydraulik och våtbromsar på traktorer (UTTO Universal Tractor Transmission Oil). KONTAKT Lukoil Lubricants Europe Vikdalsgränd 10A NACKA Johan Lind, Sales Director Scandinavia Hubert Bergh, Sales Manager Sanna Nilsson, Fulfillment Manager Niclas Nilsson, Sales Representative North Ted Willes, Sales Support Kontakta oss på

Always moving forward

Always moving forward NEWS Always moving forward BÄST I TEST! KEOLIS VÄLJER LUKOIL Lukoil bäst i Keolis test LUKOIL IN I AD BILDELARS SORTIMENT En glädjande nyhet för 2 500 bilverkstäder i Sverige Foto: Keolis RAMONA VS RALLYVÄRLDEN

Läs mer

LUKOIL EXPANDERAR MED NY FABRIK JAG BRINNER FÖR SMÖRJMEDEL LANDSLAGETS VALLNINGSBIL MOT VM KUUSAKOSKI RECYCLING BYTER TILL LUKOIL

LUKOIL EXPANDERAR MED NY FABRIK JAG BRINNER FÖR SMÖRJMEDEL LANDSLAGETS VALLNINGSBIL MOT VM KUUSAKOSKI RECYCLING BYTER TILL LUKOIL NEWS Always moving forward LUKOIL EXPANDERAR MED NY FABRIK Foto: Scania JAG BRINNER FÖR SMÖRJMEDEL Möt Lukoils nya Sales Manager Direct. LANDSLAGETS VALLNINGSBIL MOT VM KUUSAKOSKI RECYCLING BYTER TILL

Läs mer

RACING PWR Racing Team vill lyfta svensk motorsport. NYTT SORTIMENT på väg in i hamn OLIEKOMPAGNIET BLIR LUKOILS AMBASSADÖR I DANMARK

RACING PWR Racing Team vill lyfta svensk motorsport. NYTT SORTIMENT på väg in i hamn OLIEKOMPAGNIET BLIR LUKOILS AMBASSADÖR I DANMARK NEWS Always moving forward NYTT SORTIMENT på väg in i hamn OLIEKOMPAGNIET BLIR LUKOILS AMBASSADÖR I DANMARK RACING PWR Racing Team vill lyfta svensk motorsport NR 2 2015 LUKOIL NEWS UTKOMMER CIRKA 4 GÅNGER

Läs mer

LUKOIL LUBRICANTS EUROPE. Always moving forward

LUKOIL LUBRICANTS EUROPE. Always moving forward LUKOIL LUBRICANTS EUROPE Always moving forward LUKOIL LUBRICANTS GLOBALT Kort om LUKOIL 1:a 3:e 1% 7:e privatägda ryska oljebolaget som är börsnoterat på Londonbörsen största oljebolaget i världen sett

Läs mer

PLATINUM RIDER 4T 10W-40

PLATINUM RIDER 4T 10W-40 PLATINUM RIDER 4T 10W-40 Modern, delsyntetisk olja som gör det möjligt att uppnå motorcykelns maximala prestanda. Passar motorcyklar, skotrar och fyrhjulingar av de modernare slaget. Oljan garanterar enkel

Läs mer

SKÄROLJOR ICKE VATTENBLANDBARA VÄTSKOR FÖR OLIKA METALLER OCH BEARBETNINGAR FÖR MEDELSVÅR SLIPNING OCH SVARVNING I ALLA MATERIAL

SKÄROLJOR ICKE VATTENBLANDBARA VÄTSKOR FÖR OLIKA METALLER OCH BEARBETNINGAR FÖR MEDELSVÅR SLIPNING OCH SVARVNING I ALLA MATERIAL Skäroljor och smörjmedel för fordon SKÄROLJOR ICKE VATTENBLANDBARA VÄTSKOR FÖR OLIKA METALLER OCH BEARBETNINGAR Skärvätskor används vid skärande bearbetning och slipning för både smörjning och kylning.

Läs mer

Klassningssystem. På den amerikanska marknaden sätts kraven och klassificeringen genom en etablerad process som leds av API, AAM EMA och ACC.

Klassningssystem. På den amerikanska marknaden sätts kraven och klassificeringen genom en etablerad process som leds av API, AAM EMA och ACC. Klassningssystem Behovet av att kunna klassificera prestandan hos motoroljor har funnits länge. I dag är det kanske viktigare än någonsin med tanke på den accelererande takt med vilken nya krav på lägre

Läs mer

CASTROL-OLJA FÖR KOMMERSIELLA FORDON PRODUKTKATALOG MOTOROLJA

CASTROL-OLJA FÖR KOMMERSIELLA FORDON PRODUKTKATALOG MOTOROLJA CASTROL-OLJA FÖR KOMMERSIELLA FORDON PRODUKTKATALOG MOTOROLJA 1 INNEHÅLL CASTROL VECTON MED SYSTEM PRO TECHNOLOGY 03 Castrol CRB TURBOMAX MED DURASHIELD BOOSTERS 04 HITTA RÄTT OLJA FÖR DIN MOTOR 05 CASTROL

Läs mer

Always moving forward

Always moving forward NEWS Always moving forward Reportage: AV HÖGSTA KVALITET Vi besöker laboratoriet i Hamina RÄTT OLJA I RÄTT TID Sanna Nilsson styr över leveranserna i Skandinavien DEL AV OMV FÖRVÄRVAS LUKOILS GLOBALA SATSNING

Läs mer

GAMMAL KUNSKAP NYA TANKAR

GAMMAL KUNSKAP NYA TANKAR GAMMAL KUNSKAP NYA TANKAR SE MIDLAND NYTT OLJEMÄRKE I EUROPA THOMAS BRACK, vd för Oel-Brack AG/Midland Schweiz som tillverkar hela produktsortimentet för Europa. Thomas tillhör fjärde generationen Brack.

Läs mer

SMÖRJMEDEL. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET DÄCK

SMÖRJMEDEL. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET DÄCK Allt du behöver veta om Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR KLIMATANLÄGGNING BATTERIET BROMSAR PIRATTILLVERKNING UTBYTESDELAR AVGASSYSTEM BELYSNING PARTIKELFILTRET STÖTDÄMPARE PEUGEOT ORIGINALDELAR

Läs mer

121007 Formula Helsyntet 5W-40 API SM/CF ACEA A3/B4 ACEA A3/B3 MB 229.3 VW 502.00/505.00 API SM/CF ACEA A3/B4 ACEA A3/B3 MB 229.3 VW 502.00/505.

121007 Formula Helsyntet 5W-40 API SM/CF ACEA A3/B4 ACEA A3/B3 MB 229.3 VW 502.00/505.00 API SM/CF ACEA A3/B4 ACEA A3/B3 MB 229.3 VW 502.00/505. Produktnyheter 0836 Motorolja för personbilar 121007 Formula Helsyntet 5W-40 API SM/CF MB 229.3 VW 502.00/505.00 Användningsområde Universal helsyntetisk motorolja speciellt utvecklad för optimalt skydd

Läs mer

BRÄNSLEBESPARANDE LÅGFRIKTIONS MOTOROLJOR VÄXELLÅDSOLJOR BRÄNSLETILLSATSER

BRÄNSLEBESPARANDE LÅGFRIKTIONS MOTOROLJOR VÄXELLÅDSOLJOR BRÄNSLETILLSATSER BRÄNSLEBESPARANDE LÅGFRIKTIONS MOTOROLJOR VÄXELLÅDSOLJOR BRÄNSLETILLSATSER MED VÅR PRISBELÖNTA NANODRIVE BRÄNSLEBESPARANDE LÅGFRIKTIONS - MOTOROLJOR VÄXELLÅDSOLJOR BRÄNSLETILLSATSER NANODRIVE TECHNICAL

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Stabila smörjmedel för en vindkänslig bransch

Stabila smörjmedel för en vindkänslig bransch Stabila smörjmedel för en vindkänslig bransch Frisk till hård vind väntas i hela landet Som driftsansvarig för vindkraftverk bryr du dig om när och hur det blåser. Väder och vind låter sig inte påverkas.

Läs mer

Yutong Eurobus. Din partner i Nordeuropa! Yutong. världen. Vi vill göra allt för att du ska bli en nöjd kund och samarbetspartner.

Yutong Eurobus. Din partner i Nordeuropa! Yutong. världen. Vi vill göra allt för att du ska bli en nöjd kund och samarbetspartner. Yutong Eurobus Din partner i Nordeuropa!, Yutong bussstörsta aren i tillverk! världen Vi vill göra allt för att du ska bli en nöjd kund och samarbetspartner. Scandinavien och Kina har en lång och rik historia

Läs mer

CASTROL OLJEUTBILDNING

CASTROL OLJEUTBILDNING CASTROL OLJEUTBILDNING Skolforum Oktober 2013 Katharina Fineman Technical Advisor Agenda Varför behöver bilen motorolja? Basolja Tillsatser/additiv Viskositet Specifikationer Heavy Duty Fyrtaktscykeln

Läs mer

Gulf Priser - Rek.priser 2013-03-01

Gulf Priser - Rek.priser 2013-03-01 Gulf Priser - Rek.priser 2013-03-01 1094 Gulf Flushing oil Flushing oil - Mineral 1109 Gulf Racing 5W-50 GLF1109 En helsyntetisk motorolja av högsta kvalitet som ger utmärkt prestanda i bensin- och dieselmotorer.

Läs mer

Mereta-serien Syntetiska cirkulations- och växellådsoljor för industrin

Mereta-serien Syntetiska cirkulations- och växellådsoljor för industrin Mereta-serien Syntetiska cirkulations- och växellådsoljor för industrin Mereta-serien Innehåll Inledning 4 Produktintroduktion och användningsområde 5 Egenskaper och fördelar 5 Temperaturområden 6 Livslängd,

Läs mer

Svenska Rally Cup 2015. Prislista för deltagarna

Svenska Rally Cup 2015. Prislista för deltagarna Svenska Rally Cup 2015 Prislista för deltagarna SUNOCO Efter avtalet med Svenska Rally Cup för 2015 vill vi gärna berätta lite om företaget. SUNOCO är ett av dom största olje och bensin företag i världen.

Läs mer

DET KOMPLETTA SKYDDET FÖR LASTBILAR OCH BUSSAR

DET KOMPLETTA SKYDDET FÖR LASTBILAR OCH BUSSAR DET KOMPLETTA SKYDDET FÖR LASTBILAR OCH BUSSAR MINIMERAR DRIFTSKOSTNADER MAXIMAL PRODUKTIVITET Chevron har en lång tradition av innovationer när det gäller utveckling av smörjmedel för transportbranschen.

Läs mer

SHELL HELIX PRODUKTKATALOG

SHELL HELIX PRODUKTKATALOG SHELL HELIX PRODUKTKATALOG PROUD DRIVERS CHOOSE SHELL HELIX 1 2 VILKA KRAV DINA KUNDER ÄN HAR, SÅ FINNS DET... ALLTID EN LÄMPLIG MOTOROLJA I SHELL HELIX SORTIMENT INNEHÅLL 4 SHELL HELIX - PURE PLUS 5 SHELL

Läs mer

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA En av våra servicebilar FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA HISTORIA Freetrailer grundades i Danmark 2003 och kom till Sverige 2008. Bakom den rullande succén står ett par danska herrar med grundtanken

Läs mer

DET ÄR MÄNNISKOR SOM SKAPAR SÄKERHETEN

DET ÄR MÄNNISKOR SOM SKAPAR SÄKERHETEN DET ÄR MÄNNISKOR SOM SKAPAR SÄKERHETEN VÄLKOMMEN! ADI är den marknadsledande distributören av brand- och säkerhetsprodukter och har bedrivit verksamhet i över 30 år. Vi säljer allt från video- till brandsäkerhetslösningar

Läs mer

PÅ VÄG FÖR VÄRMLANDS ÅKARE

PÅ VÄG FÖR VÄRMLANDS ÅKARE PÅ VÄG FÖR VÄRMLANDS ÅKARE Affärer på värmländska Inget annat landskap är som Värmland. Och vi värmlänningar är inte som andra. Därför behövs Värmlandsåkarna en egen förening som hjälper åkerier i Värmland

Läs mer

Nyckeln till lönsam tillväxt

Nyckeln till lönsam tillväxt Nyckeln till lönsam tillväxt Anders Ekdahl Strategisk rådgivning Affärsutveckling Inspiration Hej Anders, Det går bra för Bosch Rexroth och det gör oss stolta, men vi vill fortsätta bli ännu bättre. Vi

Läs mer

Vi har totallösningar från start till mål!

Vi har totallösningar från start till mål! Bohlin Racing (BR) Motorsport AB som ägs av Lennart Bohlin har sysslat med racing i över 50 år. Världsmästare i Superkart och senast 2012 segrare i Swedish GT, GTB klassen, är några av meriterna. Familjen

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

För dig som älskar att ta kurvorna på två hjul

För dig som älskar att ta kurvorna på två hjul Maj -07 96397-5 Smörjmedel För dig som älskar att ta kurvorna på två hjul OK-Q8 AB Smörjmedel Box 23900 104 35 Stockholm tel 08 506 805 40 www.okq8.se Alla MC-motorer mår bra av en kvalitetsolja För några

Läs mer

Nr 1 100% 40 länder. Ett varumärke har blivit två nya. FUCHS i korthet anställda. 24 Laboratorier

Nr 1 100% 40 länder. Ett varumärke har blivit två nya. FUCHS i korthet anställda. 24 Laboratorier FUCHS Lubricants Ett varumärke har blivit två nya Statoil servicestationer: Har bytt varumärke till Circle K. Den kanadensiska ägaren Couche- Tard profilerar om samtliga butiker i världen. Statoil Lubricants:

Läs mer

MECHANUM FRAMTIDENS BILVERKSTAD

MECHANUM FRAMTIDENS BILVERKSTAD MECHANUM FRAMTIDENS BILVERKSTAD Mechanum är ett bilserviceföretag som vill förändra synen på verkstadsbranschen genom att erbjuda allt kunden behöver för sin bil till en kvalitets- och servicenivå som

Läs mer

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Utan frågor & svar stannar världen OM BISNODE Det finns små och stora frågor inom alla företag, organisationer och verksamheter. Frågor som kräver uppmärksamhet

Läs mer

www.alfredssontransport.com NÄR KVALITET, MILJÖ OCH PERSONLIGHET ÄR AVGÖRANDE

www.alfredssontransport.com NÄR KVALITET, MILJÖ OCH PERSONLIGHET ÄR AVGÖRANDE www.alfredssontransport.com NÄR KVALITET, MILJÖ OCH PERSONLIGHET ÄR AVGÖRANDE Familjen Alfredsson: Magnus, Heléne, Olle, Erik ETT INNOVATIVT FAMILJEFÖRETAG Alfredsson Transport startades redan 1937. Idag

Läs mer

Syntetiska Mobil-industrismörjmedel. Designade för att prestera

Syntetiska Mobil-industrismörjmedel. Designade för att prestera Syntetiska Mobil-industrismörjmedel Designade för att prestera En utmärkt smörjningslösning som du blir nöjd med och kan lita på... Banbrytande teknologi Syntetiska Mobil-smörjmedel har utvecklats för

Läs mer

DE SÄKERSTÄLLER ATT SIGNALEN ÄR MOTTAGEN, OAVSETT FÖRHÅLLANDE!

DE SÄKERSTÄLLER ATT SIGNALEN ÄR MOTTAGEN, OAVSETT FÖRHÅLLANDE! DE SÄKERSTÄLLER ATT SIGNALEN ÄR MOTTAGEN, OAVSETT FÖRHÅLLANDE! Vad har följande gemensamt: en rockkonsert, ett formel 1-team som vinner ett Grand Prix, tusentals flygpassagerare och de 10 nyckelringar

Läs mer

Kraftigt ökad bilförsäljning

Kraftigt ökad bilförsäljning 2005-10-03 Kraftigt ökad bilförsäljning Nybilsförsäljningen ökade i september med 11,6 % jämfört med samma månad förra året till 25 076 bilar. Hittills i år har försäljningen ökat med 3,8 %. Lastbilsförsäljningen,

Läs mer

Inspirerad STCC-comeback för KMS och Volkswagen

Inspirerad STCC-comeback för KMS och Volkswagen PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2017-04-06 Datum Inspirerad STCC-comeback för KMS och

Läs mer

SSG Hydraulikdagar 2016 SHU 20år AUH 40år

SSG Hydraulikdagar 2016 SHU 20år AUH 40år SSG Hydraulikdagar 2016 SHU 20år AUH 40år Varnish problem Tema Lackartade beläggningar från Hydrauloljor Basoljor som används som hydraul-/och smörjoljor Grupp I Produceras genom så kallad Solvent Raffinering.

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

PRODUKTÖVERSIKT FÖR TUNGA FORDON

PRODUKTÖVERSIKT FÖR TUNGA FORDON BÄTTRE DÄR DET GÖR SOM MEST SKILLNAD Oväntade haverier medför stora tidsförluster och höga kostnader. Om oönskade förseningar ska undvikas måste reservdelarna fungera pålitligt och problemfritt. Gates

Läs mer

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar Skillnaden ligger i detaljerna Främsta konkurrensfördelar med LG Solar FINANSIELL STYRKA HUR ÄR DEN AKTUELLA SITUATIONEN INOM SOLCELLSINDUSTRIN? Marknaden för solceller är under kraftig förändring. Minskande

Läs mer

Information. Nyregistreringar under april 2002. Till Pressen 2002-05-02

Information. Nyregistreringar under april 2002. Till Pressen 2002-05-02 Information Till Pressen 2002-05-02 Nyregistreringar under april 2002 Under april registrerades enligt BIL Sweden 24 311 nya personbilar vilket är en ökning med 5,8 % jämfört med samma månad förra året.

Läs mer

Är ni lika unika? Varumärkeskläder från ACC Another Clothing Concept

Är ni lika unika? Varumärkeskläder från ACC Another Clothing Concept Är ni lika unika? Varumärkeskläder från ACC Another Clothing Concept Topp till tå Vi på ACC brinner för maxade ambitioner. Som er samarbetspartner vänder vi gärna ut och in på era behov och lever med i

Läs mer

Bästa junimånaden någonsin för lastbilar

Bästa junimånaden någonsin för lastbilar 2007-07-02 Bästa junimånaden någonsin för lastbilar - Lastbilsregistreringarna nådde den högsta nivån någonsin för en junimånad. Detta är ett tecken på en fortsatt stark svensk konjunktur, säger Bertil

Läs mer

ELITE OIL - ett svenskt oljebolag

ELITE OIL - ett svenskt oljebolag Produktsortiment Teamet Elite Oil AB. Från vänster: Per Eriksson, Anton Vibeke, Rickard Hansebrink, Sandra Jansson, Jari Hansebrink, Lars Albinsson, Rasmus Vibeke och Mikael Persson. ELITE OIL - ett svenskt

Läs mer

Ett steg längre inom Print och IT

Ett steg längre inom Print och IT Ett steg längre inom Print och IT TDO som IT-partner. Alla företag är i behov av IT-kompetens, men det är inte alla företag som kan eller vill anställa en IT-specialist. Låt oss berätta hur vi kan ta över

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Scandinavian Raceway tecknar historiskt avtal DTM till Sverige sommaren 2020

Scandinavian Raceway tecknar historiskt avtal DTM till Sverige sommaren 2020 Page 1 of 6 19 september 2019 Scandinavian Raceway tecknar historiskt avtal DTM till Sverige sommaren 2020 Första DTM-tävlingen någonsin på svensk mark Audi, BMW och Aston Martin till Anderstorp den 12-14

Läs mer

CMT ADVANCED Diagnos för Bilar och Lastbilar ADVANCEDTECHNOLOGY

CMT ADVANCED Diagnos för Bilar och Lastbilar ADVANCEDTECHNOLOGY CMT ADVANCED Diagnos för Bilar och Lastbilar ADVANCEDTECHNOLOGY CARS CARS är ett professionellt diagnossystem för verkstäder. Systemet arbetar med en omfattande databas med mycket god täckning av den moderna

Läs mer

Det finns självklart en proffsdröm

Det finns självklart en proffsdröm Nummer 4, November Från Halmstads Energi och Miljö AB Det finns självklart en proffsdröm - Robert Bladh, HK Drott Värmeljus blir till proteser i Thailand Vintertider på våra ÅVC:er Nr. 4 Nov. 2014 Med

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

HELSINGBORG TRANSPORT OCH LASTBILCENTER VÄLKOMMEN TILL EN AV EUROPAS STÖRSTA BILHALLAR FÖR TRANSPORT- OCH LASTBILAR

HELSINGBORG TRANSPORT OCH LASTBILCENTER VÄLKOMMEN TILL EN AV EUROPAS STÖRSTA BILHALLAR FÖR TRANSPORT- OCH LASTBILAR HELSINGBORG TRANSPORT OCH LASTBILCENTER VÄLKOMMEN TILL EN AV EUROPAS STÖRSTA BILHALLAR FÖR TRANSPORT- OCH LASTBILAR 2 HEDIN BIL TRANSPORT- OCH LASTBILCENTER HELSINGBORG JÖRGEN BENGTSSON FAKTA Hedin Bil

Läs mer

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media Information Till media 2004-01-12 Definitiva nyregistreringar under 2003 Under december registrerades enligt BIL Sweden 20 984 nya personbilar vilket är oförändrat jämfört med samma månad förra året. Under

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SWELUBE

VÄLKOMMEN TILL SWELUBE PRESENTATION VÄLKOMMEN TILL SWELUBE Swelube grundades år 2005 och är distributör av Amalie Oil, Peak Antifreeze, och MPM Oil på den Skandinaviska marknaden. Swelube är en komplett leverantör av smörjmedel,

Läs mer

BESPARINGSRAPPORT VALTRA T-SERIENS LÅGA TOTALA ÄGARKOSTNADER TAR EFEKTIVITET TILL NÄSTA NIVÅ HUR KAN JAG MINSKA UTGIFTERNA MED T-SERIEN?

BESPARINGSRAPPORT VALTRA T-SERIENS LÅGA TOTALA ÄGARKOSTNADER TAR EFEKTIVITET TILL NÄSTA NIVÅ HUR KAN JAG MINSKA UTGIFTERNA MED T-SERIEN? VALTRA T-SERIENS LÅGA TOTALA ÄGARKOSTNADER BESPARINGSRAPPORT TAR EFEKTIVITET TILL NÄSTA NIVÅ Med Valtras nya T-serie sänks den totala ägarkostnaden för en traktor till en ännu lägre nivå. Vi kompromissade

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

Ökad försäljning av både personbilar och tunga lastbilar

Ökad försäljning av både personbilar och tunga lastbilar 2005-09-01 Ökad försäljning av både personbilar och tunga lastbilar Nybilsförsäljningen ökade i augusti med 14,2 % jämfört med samma månad förra året till 20 361 bilar. Hittills i år har försäljningen

Läs mer

Statistiken över nyregistreringar av miljöbilar och specialstatistik kring dieselbilarna presenteras omkring kl

Statistiken över nyregistreringar av miljöbilar och specialstatistik kring dieselbilarna presenteras omkring kl ÖKADE REGISTRERINGAR AV BÅDE PERSONBILAR OCH LASTBILAR Under april registrerades 25 809 nya personbilar, vilket är en ökning med 0,4 % jämfört med samma månad förra året. Hittills i år, januari-april,

Läs mer

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Det legendariska mullret fyller 40. P09301SE / Per-Erik Nordström 31 mars 2009

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Det legendariska mullret fyller 40. P09301SE / Per-Erik Nordström 31 mars 2009 PRESS info P09301SE / Per-Erik Nordström 31 mars 2009 Scania V8 1969-2009 Det legendariska mullret fyller 40 Kraften, känslan och det omisskännliga ljudet hör till det som gör Scanias V8- motor legendarisk.

Läs mer

Industrirobotar utveckling och användning utifrån ett danskt perspektiv

Industrirobotar utveckling och användning utifrån ett danskt perspektiv Industrirobotar utveckling och användning utifrån ett danskt perspektiv Världsmarknaden över industrirobotar har ökat kraftigt under senare år och är på väg att hämta sig från tiden efter 2001. Året före

Läs mer

By-pass-flitren finns i flera olika modeller och storlekar anpassade till olika fordon/maskiner och användningsområden.

By-pass-flitren finns i flera olika modeller och storlekar anpassade till olika fordon/maskiner och användningsområden. Undvik driftstopp och minska By-pass-flitren finns i flera olika modeller och storlekar anpassade till olika fordon/maskiner och användningsområden. Föroreningarna samlas i filterpatronen som byts ut med

Läs mer

Välkommen till oss i monter U:550!

Välkommen till oss i monter U:550! Nummer 1 2012 Tidningen du just nu läser är så aktuell som den kan bli. Vi producerade tidningen på plats på mässan under onsdagen. Den skickades till tryckeriet för tryck samma dag och började delas

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen i Sverige

Första Formel Ford tävlingen i Sverige Första Formel Ford tävlingen i Sverige Nu var det dags igen, Endast en vecka efter vår formel ford premiär så var det dags att tävla igen, nu på Svensk mark och platsen var Anderstorp nere i småland. Vi

Läs mer

Information. Nyregistreringar under januari Till Pressen

Information. Nyregistreringar under januari Till Pressen Information Till Pressen 2002-02-01 Nyregistreringar under januari 2002 Under januari registrerades enligt BIL Sweden 16 293 nya personbilar vilket är en minskning med 2 % jämfört med samma månad förra

Läs mer

Tillsammans räddar vi liv. www.dignita.se info@dignita.se 0046 (0)90 12 94 00

Tillsammans räddar vi liv. www.dignita.se info@dignita.se 0046 (0)90 12 94 00 Tillsammans räddar vi liv Dignita Vi är ett kompetent teknikföretag med lång erfarenhet inom motorbranschen, trafiksäkerhet och designutveckling. Vårt mål är att utveckla högkvalitativa och prisvärda produkter

Läs mer

Premiär turen och första testet

Premiär turen och första testet Premiär turen och första testet Hej, Äntligen har vi kommit i gång med säsongen. Vi körde en liten kort test på Sviesta banan i Linköping förra onsdagen, mest för att känna på bilen och se att allt var

Läs mer

Lingon & Blåbär 2008-03-10 Senast uppdaterad 2008-07-07

Lingon & Blåbär 2008-03-10 Senast uppdaterad 2008-07-07 Lingon & Blåbär 2008-03-10 Senast uppdaterad 2008-07-07 Vinnare av historiens första Beautiful Business Award blev Marie Höckerman och Britt Hörding som driver företaget Lingon & Blåbär. Företaget erbjuder

Läs mer

Nytt namn - ny modellserie!

Nytt namn - ny modellserie! Nytt namn - ny modellserie! Atlas Weyhausen, numera Atlas Weycor är världens äldsta tillverkare på hydrostatiska lastmaskiner. Bolaget grundades under 1950-talet av Friedrich Weyhausen (därav namnet) i

Läs mer

Smörjmedel anpassade för rullningslager Brett produktsortiment - för många olika applikationer Rätt smörjmedel förlänger livslängden på lagret

Smörjmedel anpassade för rullningslager Brett produktsortiment - för många olika applikationer Rätt smörjmedel förlänger livslängden på lagret Produkter Lager Eftermarknad Smörjmedel Smörjmedel Smörjmedel anpassade för rullningslager Brett produktsortiment - för många olika applikationer Rätt smörjmedel förlänger livslängden på lagret Bra att

Läs mer

För avancerad syntetisk prestanda. mobiloil.se

För avancerad syntetisk prestanda. mobiloil.se För avancerad syntetisk prestanda mobiloil.se Avancerad syntetiska motoroljor, växellådsoljor och specialoljor för tunga kommersiella, lätta kommersiella, bygg-, jordbruks- och andra nyttofordon Med över

Läs mer

ÅF-Barometern Stockholm Bilhandlares anseende i Stockholmsregionen 2012 TNS SIFO AB 2012-06-11

ÅF-Barometern Stockholm Bilhandlares anseende i Stockholmsregionen 2012 TNS SIFO AB 2012-06-11 ÅF-Barometern Stockholm Bilhandlares anseende i Stockholmsregionen 2012 TNS SIFO AB 2012-06-11 1 ÅF-Barometern Stockholm 2012 Fakta om undersökningen Bakgrund Återförsäljarens uppgift är att sälja bilar,

Läs mer

Hur arbetar en intraprenör?

Hur arbetar en intraprenör? Hur arbetar en intraprenör? Fördjupningsuppgift i entreprenörskap / entreprenörskap och företagande En entreprenör är som du vet en person som är idérik, lösningsfokuserad, kreativ, riskvillig och driven.

Läs mer

furniture in time presented by Hans K

furniture in time presented by Hans K furniture in time presented by Hans K Rötter från Hyssna - från Hyssna till ett framgångsrikt internationellt möbelproducerande designföretag För den som är intresserad av möbler väcker namnet Hyssna direkt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KIAS VÄRLD

VÄLKOMMEN TILL KIAS VÄRLD VÄLKOMMEN TILL KIAS VÄRLD DET HANDLAR OM ÄKTA ENGAGEMANG Vi på Kia är väldigt stolta över våra bilar, det man är stolt över VILL MAN så klart ta extra väl hand om. DÄRFÖR GÖR VI ALLTID VÅRT YTTERSTA FÖR

Läs mer

Ökad bilförsäljning i juni. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material.

Ökad bilförsäljning i juni. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material. Information 2004-07-01 Ökad bilförsäljning i juni Nybilsförsäljningen ökade i juni med 10,7 % jämfört med samma månad förra året till 27 179 bilar. Trots den starka juniförsäljningen är det ackumulerade

Läs mer

RENOLIN ZAF MC. Teknisk rapport om energibesparande hydrauloljor

RENOLIN ZAF MC. Teknisk rapport om energibesparande hydrauloljor RENOLIN ZAF MC Teknisk rapport om energibesparande hydrauloljor RENOLIN ZAF MC Energibesparande hydrauloljor FUCHS Teknisk rapport 2 INNEHÅLL Energibesparande hydrauloljor 3 Mer om användningsområdet 3

Läs mer

Har farten men inte turen

Har farten men inte turen Har farten men inte turen Nu har vi varit i granlandet i väster och tävlat, denna gång var det i Padborg Park i mellersta Jylland. Det var en riktigt rolig bana med mycket dolda krön och branta upp och

Läs mer

SMÖRJMEDELSKATALOG SVERIGE

SMÖRJMEDELSKATALOG SVERIGE SMÖRJMEDELSKATALOG SVERIGE 1 UNIVAR EN LEDANDE LEVERANTÖR Univar Lubricants är en ledande distibutör av smörjmedel som erbjuder den nordiska marknaden kommersiell, teknisk och logistisk expertis samt ett

Läs mer

Precision* 3-i-1 Skydd Litium och litium komplex fett

Precision* 3-i-1 Skydd Litium och litium komplex fett Inledning Petro-Canada PRECISION* fetter är en serie högkvalitativa, multifunktionella och lågtidsverkande smörjfetter som är formulerade för att reducera slitage och underhållskostnaderna genom att förlänga

Läs mer

- Det är positivt att lastbilsförsäljningen ökar. Det är ett tecken på att den generella konjunkturen är på väg uppåt, tillägger Ulf Perbo.

- Det är positivt att lastbilsförsäljningen ökar. Det är ett tecken på att den generella konjunkturen är på väg uppåt, tillägger Ulf Perbo. Pressmeddelande 2004-08-02 Minskad bilförsäljning i juli Nybilsförsäljningen minskade i juli med 8,1 % jämfört med samma månad förra året, till 16 703 personbilar. Hittills i år har försäljningen minskat

Läs mer

Alla bilkostnader på en faktura.

Alla bilkostnader på en faktura. Alla bilkostnader på en faktura. Du kör bil vi sköter resten Vi har gjort det så enkelt det bara går att vara företagskund hos Audi. Ditt företag kanske har ett par bilar, eller en större vagnpark. Business

Läs mer

Workshop 3. -Hur kan vi samverka och fördela tillgängligt bränsle vid brist?

Workshop 3. -Hur kan vi samverka och fördela tillgängligt bränsle vid brist? Workshop 3 -Hur kan vi samverka och fördela tillgängligt bränsle vid brist? Energipolitiken utgår från en global liberal marknadsstrategi Marknaden ska lösa de energisäkerhetsproblem som kan uppkomma.

Läs mer

Vårt erbjudande till dig är enkelt:

Vårt erbjudande till dig är enkelt: Vårt erbjudande till dig är enkelt: Produkter till rätt pris Hos oss hittar du bara produkter av hög kvalitet från utvalda leverantörer. Alltid till konkurrenskraftiga priser! Smarta tillbehör Vi säljer

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

Minskad personbilsförsäljning fortsatt uppåt för lastbilar. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material.

Minskad personbilsförsäljning fortsatt uppåt för lastbilar. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material. Information 2005-04-01 Minskad personbilsförsäljning fortsatt uppåt för lastbilar Nybilsförsäljningen minskade i mars med 5,0 % jämfört med samma månad förra året till 23 936 bilar. Hittills i år har försäljningen

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen avklarad

Första Formel Ford tävlingen avklarad Första Formel Ford tävlingen avklarad Hej på er, Nu har vi äntligen kommit igång med vår race säsong och vi valde att ställa upp i premiär racet i det Danska mästerskapet för att få så mycket rutin och

Läs mer

lösningar som hjälper arbetslag att samarbeta tillsammans i SharePoint

lösningar som hjälper arbetslag att samarbeta tillsammans i SharePoint lösningar som hjälper arbetslag att samarbeta tillsammans i SharePoint DEN STÖRSTA UTMANINGEN INOM FÖRETAGSLEDNING Ett företag som vill hålla sig i framkanten måste effektivt planera och följa sin strategi.

Läs mer

service & after sales The sideloader specialist

service & after sales The sideloader specialist service & after sales The sideloader specialist 2 Världsledande och alltid nära våra kunder HAMMAR Maskin AB utvecklar, tillverkar och marknadsför en mobil självlastande containerutrustning, sidlastare,

Läs mer

Motormännens Nybilsenkät 2004

Motormännens Nybilsenkät 2004 Hur nöjd är Du med din nya bil? Märke & Modell Betyg Betyg föregående år Toyota Yaris 212 9,40 9,38 Volvo XC90 165 9,40 9,10 Mercedes C-klass 214 9,25 9,33 BMW 3-serien 282 9,22 9,44 Toyota Corolla 788

Läs mer

Hur kan oljor spara energi?

Hur kan oljor spara energi? Hur kan oljor spara energi? SSG Hydraulikdagar 10-11 april 2013 Max Karlovini 2013 Exxon Mobil Corporation. All rights reserved Mobil DTE 10 Excel Varför Mobil DTE 10 Excel? Mobil DTE 10 Excel Profil Egenskaper

Läs mer

MAIKO, OKAYAMA, JAPAN EN MYCKET NOGGRANN UNDERLEVERANTÖR

MAIKO, OKAYAMA, JAPAN EN MYCKET NOGGRANN UNDERLEVERANTÖR MAIKO, OKAYAMA, JAPAN EN MYCKET NOGGRANN UNDERLEVERANTÖR Hur schweizisk flerspindlig teknologi hjälper en huvudaktör i Asien. Maiko är ett aktiebolag som har specialiserat sig på mycket noggrann automatsvarvning.

Läs mer

Där påfrestningen är som mest Behövs Prolong som bäst.

Där påfrestningen är som mest Behövs Prolong som bäst. NO EQUAL IN THE WORLD AFMT (Anti-Friction Metal Treatment) ( Anti - Friction metallbehandling ) Prolongs AFMT Multi - Purpose Smörjmedel Concentrate är formulerad med Prolongs AFMT avancerad teknik för

Läs mer

BIK Karlskoga ungdom

BIK Karlskoga ungdom BIK ungdom består idag av 9 lag med barn och ungdomar fördelade från team 07-08 som är ett gemensamt lag, sedan följer årskullarna varandra upp till team 99. Totalt finns ca xxxxx barn och ungdomar i BIK

Läs mer

SMÖRJMEDELSKATALOG SVERIGE

SMÖRJMEDELSKATALOG SVERIGE SMÖRJMEDELSKATALOG SVERIGE 2018 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Efter användningsområde Alfabetisk register Automotiva smörjmedel A M UNIVAR EN LEDANDE LEVERANTÖR Univar Lubricants är en ledande distibutör av smörjmedel

Läs mer

Smörjmedel för nordiska förhållanden.

Smörjmedel för nordiska förhållanden. Smörjmedel för nordiska förhållanden. PRODUKTSORTIMENT 2014-2015 Teamet Elite Oil AB. Från vänster: Per Eriksson, Anton Vibeke, Rickard Hansebrink, Sandra Jansson, Jari Hansebrink, Lars Albinsson, Rasmus

Läs mer

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor Bandrift Möjligheter och fördelar med extern entreprenad Proffs på gröna sportytor Golfsverige i förändring kräver smarta lösningar för bandrift Golfsverige befinner sig i en förändringsprocess som innebär

Läs mer

Tillsammans räddar vi liv (0)

Tillsammans räddar vi liv (0) Tillsammans räddar vi liv Dignita Vi är ett kompetent teknikföretag med lång erfarenhet inom fordonsbranschen, trafiksäkerhet och designutveckling. Vårt mål är att utveckla högkvalitativa och prisvärda

Läs mer

24H COTA USA 2018 År 2018 är huvudmålet 24-timmars i USA tillsammans med Lestrup Racing Team.

24H COTA USA 2018 År 2018 är huvudmålet 24-timmars i USA tillsammans med Lestrup Racing Team. Häng med på vår resa in i svensk racings elit, STCC och upplev motorsportvärlden från insidan 24H COTA USA 2018 År 2018 är huvudmålet 24-timmars i USA tillsammans med Lestrup Racing Team. Samarbete Ett

Läs mer

Ökad försäljning av både personbilar och lastbilar

Ökad försäljning av både personbilar och lastbilar 2005-12-01 Ökad försäljning av både personbilar och lastbilar Nybilsförsäljningen ökade i november med 4,0 % jämfört med samma månad förra året till 24 617 bilar. Hittills i år, januari-november, har försäljningen

Läs mer