Förslag. Ekonomi och avgifter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag. Ekonomi och avgifter"

Transkript

1 Förslag Ekonomi och avgifter

2 Förbundsstyrelsens förslag angående ekonomi och avgifter Förbundets ekonomi Kongressen 2008 beslutade förbundet ska verka för en ekonomi i balans. Förbundets verksamhetskostnader ska kunna täckas av medlemsavgifter, bidrag, hyresintäkter och annonsintäkter. Finansiella intäkter, genererade från kapitalförvaltningen, ska stärka förbundets sparkapital och strejkberedskap och är inte avsedda täcka den löpande verksamheten. Kapitalförvaltningen ska ske på ett aktsamt sätt, dvs avkastningen ska vara så god som möjligt till så låg risk som möjligt. Hittills har förbundets kapitalförvaltning gått mycket bra. Under den senaste kongressperioden har realiserade vinster och ränteintäkter uppgått till totalt drygt kronor. Denna direkta avkastning har, efter sk, bidragit till stärka förbundets konfliktberedskap. Förbundets krav på konfliktberedskap är fastställt genom kongressbeslut och innebär minst 33 procent av nettomedellönen per månad inom avtalsområdena ska kunna finansieras. Per maj 2014 motsvarar den beredskapen en summa om 92,4 miljoner kronor. Konfliktfonden uppgick per 31 december 2013 till 51 miljoner kronor. I konfliktberedskapen inräknas också förbundets obelånade fastighet i Stockholm vilket gör förbundet idag uppfyller kravet på beredskap med råge. Kongressen har också tidigare beslutat konfliktfonden ska växa med sex procent årligen. För konfliktfonden ska kunna växa förutsätts således en vinst efter finansnetto och sk om drygt tre miljoner kronor årligen. Det är i förhållande till förbundets totala ekonomi ett mycket högt avkastningskrav. Tack vare beslutet på kongressen 2011 om förändra avgiftstrappan, samt en effektiv och kostnadsmedveten organisation har medlemsintäkterna burit verksamhetens kostnader under åren Journalistförbundets verksamhet kostade 2011 cirka 76,2 miljoner, 2012 cirka 79,5 miljoner och 2013 cirka 80,1 miljoner kronor. Samtidigt blev resultatet från verksamheten 2011 cirka 2,6 miljoner, 2012 cirka -1,1 miljoner och 2013 cirka 2,8 miljoner kronor. Vinster i verksamheten går in i det egna kapitalet och stärker konfliktberedskapen. År 2012 hölls en framtids- och avtalskonferens för förtroendevalda klubb- och distriktsordföranden.

3 Kostnaden för konferensen gjorde förbundets verksamhet då gick med ett planerat underskott. Underskottet täcktes av överskottet från Medlemsavgifter Avgiftssystemet, som bygger på avgiftsintervaller och de enskilda medlemmarnas inkomster, har varit oförändrat sedan Kongressen 2011 beslutade dock dels utöka trappan och göra om avgiftsnivåerna, dels succesivt utöka med ett steg per och ytterligare ett steg Avgiftssystemet består idag av 15 intervaller, där taket är > kronor/månad med en avgift om 335 kronor. Utöver medlemsavgiften betalar aktiva enkelorganiserade medlemmar, med en inkomst över kronor per månad, en premie om 50 kronor per månad för den obligatoriska inkomstförsäkringen. Per juni 2014 har 80 procent av de anställda medlemmarna en registrerad lön om kronor per månad eller högre och betalar således en avgift om lägst 305 kronor per månad. Av de 80 procenten betalar 27 procent den högsta avgiften. Snittavgiften för anställda, enkelorganiserade medlemmar är 298 kronor per månad. För frilansmedlemmar ser det annorlunda ut. Där har 42 procent en registrerad inkomst om kronor per månad eller högre och betalar en avgift om lägst 183 kronor per månad till förbundet och 159 kronor (ex moms) per månad till Servicebolaget. Frilansarnas registrerade medelinkomst är cirka kronor per månad och snittavgiften till förbundet är 135 kronor och till Servicebolaget cirka 116 kronor (ex moms) per månad. 20 procent av förbundet frilansmedlemmar är registrerade på det lägsta avgiftssteget och 27 procent på det högsta. Förbundet har under de senaste två åren förlorat cirka 500 medlemmar. De huvudsakliga orsakerna till medlemstappet är de strukturella förändringarna i branschen och stora pensionsavgångar. Många journalister lämnar yrket och söker sig till branscher där det finns jobb och färre journalister ska göra fleras jobb, det märks på medlemsantalet. Det skapas visserligen nya journalistjobb och förbundets rekryteringsarbete är framförallt inriktat på hitta dessa nya journalister och nya arbetsplatser. Parallellt med rekryteringen av nya medlemmar arbetar förbundet med behålla de medlemmar som redan finns genom en aktiv medlemsvård. Men med nuvarande utveckling i branschen är det inte troligt antalet medlemmar kan öka i någon större omfning. Förbundet strävar i första hand efter hålla en så hög organisationsgrad som möjligt.

4 Förbundskansliet är anpassat utifrån dagens verksamhetsnivå. Personalkostnaderna (lön, sociala avgifter, pension, utbildning och företagshälsovård) utgör 36 procent av de totala kostnaderna och 35 procent av omsättningen, vilket inte är högt om man jämför förbundet med ett tjänsteföretag, men för högt om antalet medlemmar fortsätter minska. Alla kostnader i förbundet ses ständigt över och ifrågasätts för skapa en så kostnadseffektiv verksamhet som möjligt. Då merparten av medlemmarna redan betalar enligt de högsta avgiftsintervallerna är förutsättningarna för större intäktsökningar små. Då återstår begränsa verksamheten för behålla en ekonomi i balans. En minskad verksamhet ger i sin tur lägre service, färre utbildningar och färre förhandlingar, som exempel. Övriga intäkter Utöver medlemsintäkter har förbundet också hyresintäkter och annonsintäkter samt bidrag för verksamheten med regionala skyddsombud och försäkringsinformation. Hyresintäkterna täcker större delen av kostnaderna för förbundets fastighet. Budgeterade intäkter för 2014 uppgår till 5,5 miljoner kronor och budgeterade kostnader, exklusive avskrivningar, till 5,9 miljoner kronor. Mellanskillnaden 0,4 miljoner, plus avskrivningar 0,4 miljoner samt sk på egen användning 0,5 miljoner kronor utgör förbundets lokalkostnad. Förbundets faktiska kvadratmeterkostnad blir kronor. Hyresnivåerna i Stockholms innerstad är cirka kronor per kvadratmeter och år. Annonsintäkterna i Tidningen Journalisten AB blev 2013 cirka 4,9 miljoner kronor, jämföra med 2012 då utfallet blev 5,5 miljoner. Budgeterade annonsintäkter 2014 är 4,6 miljoner kronor. Budgeterade kostnader för Journalisten 2014 är elva miljoner kronor. Övriga intäkter i Journalisten kommer från förbundets annonsutrymme i tidningen samt den prenumerationsavgift förbundet betalar för hela upplagan, totalt 6,7 miljoner kronor Detta finansieras via medlemsintäkterna. Intäkterna för arbetet med regionala skyddsombud via TCO och arbetet med försäkringsinformation via PTK är inte givna. Förbundet rapporterar utfört arbete och äskar pengar till forts verksamhet. I dagsläget finansierar dessa bidrag drygt en tjänst på förbundskansliet.

5 Upphovsrättsmedel Förbundet hanterar också upphovsrättsmedel om miljoner kronor per år. Dessa medel tillfaller upphovsmännen genom stipendier. Administrationen kring utdelning av stipendier finansieras av upphovsrättsmedlen. I dagsläget finansieras en tjänst på förbundskansliet av dessa pengar. Konfliktfonden Kongressen har beslutat förbundet ska ha egna medel motsvarande minst 33 procent av medellönen per månad inom de olika avtalsområdena. Som egna medel räknas förbundets totala förmögenhet efter sk, dvs fastigheten och finansiella tillgångar. Per sista juni 2014 hade förbundet tillgångar motsvarande 132 procent av målet för konfliktberedskapen. Kongessen har beslutat sex procent av konflikfondens värde per sista december, årligen ska avsättas till konfliktfonden. Det innebär avsättingen i krontal växer varje år. I bokslutet 2013 avses 2,9 miljoner kronor och i 2014 års bokslut kommer 3,1 miljoner kronor avsättas. Avsättningen till konfliktfonden innebär förbundets verksamhet måste gå med vinst motsvarande storleken på avsättningen. Det blir svårt varje år generera en vinst om drygt tre miljoner kronor med det medlemsantal och den intäktsbas som förbundet har idag. Då konfliktberedskapen överträffar målet med drygt 30 procent, ser vi en möjlighet minska avsättningen till konfliktfonden. Det torde räcka med varje år sätta av motsvarande journalistavtalens genomsnittliga värde (beräknad på fondens utgående värde). Höjning av medlemsavgifterna För säkerställa förbundets verksamhet behövs en ökning av intäkterna. Även om inflationen för närvarande är låg, ökar kostnaderna för löner och t ex resor. Den avgiftstrappa som finns idag kommer bara ge måttlig intäktsökning då flertalet medlemmar redan betalar enligt de högsta intervallerna. Förbundsstyrelsen föreslår en förändrad avgiftstrappa som ger en bättre möjlighet till intäktsökning över tiden då intervallerna görs större och ytterligare avgiftssteg läggs till för de med högst månadsinkomst. Det innebär den lägsta avgiften (50 kr/mån) höjs med 55 kronor och den högsta (335 kr/mån) höjs med 20 kr/mån. Den avgift som seniorer, studenter och övriga passiva medlemmar betalar, 50 kronor/månad, föreslås dock ligga kvar på samma nivå.

6 Den förändrade avgiftstrappan beräknas ge cirka kronor mer i intäkter per år jämfört med nuvarande trappa, föruts antalet medlemmar är det samma under 2015 som i augusti Om förbundet förlorar lika många medlemmar under 2015 som enligt prognos för 2014 beräknas intäkterna öka med cirka kronor jämfört med nuvarande avgiftstrappa och prognos för intäkter Höjda avgifter kommer leda till några medlemmar lämnar förbundet. Hur många som går ur förbundet på grund av avgiftshöjningen är dock svårt sia om. Om förbundets intäkter minskar urholkas dock värdet av medlemskapet vilket i sin tur, på sikt, kan få färre välja medlemskap i Journalistförbundet. Det är svårt bedöma den ekonomiska utvecklingen för förbundet under den kommande kongressperioden. Förbundet måste fortsätta arbeta för behålla och rekrytera nya medlemmar men förbundet måste också noggrant överväga hur verksamheten skall rationaliseras för anpassas till, på sikt, minskade ekonomiska resurser. För kunna bibehålla en verksamhet som medlemmarna efterfrågar föreslås förbundsstyrelsen, i likhet med beslut av kongressen 2008, får en möjlighet höja avgifterna med högst fem procent per den 1 januari FS föreslår kongressen besluta målet för förbundets totala konfliktberedskap ska vara ha egna medel motsvarande minst 33 procent av medellönen per månad inom de olika avtalsområdena avsättningen till konfliktfonden sker varje år med en procentsats motsvarande journalistavtalens genomsnittliga värde, beräknad på fondens utgående storlek fasta arvoden utgår till förbundsstyrelsen, revisorerna och valberedningens sammankallande enligt nedan: Ordförande, vice ordförande och ledamot som är frilans ersätts i särskild ordning efter förhandlingar med förbundsstyrelsen. Övrig AU-ledamot ersätts med 0,4 prisbasbelopp per år. Övrig förbundsstyrelseledamot ersätts med 0,2 prisbasbelopp per år.

7 Förtroendevald revisor ersätts med 0,1 prisbasbelopp per år. Valberedningens sammankallande ersätts med 0,05 prisbasbelopp per år. frilansar som av förbundsstyrelsen utses till särskilt uppdrag ersätts i särskild ordning efter förhandlingar med förbundsstyrelsen förrättningsarvoden i övriga fall utbetalas i enlighet med tidigare fastställda regler * avgifterna för aktiva medlemmar uttas i intervaller enligt följande: Från Månadinkomst Förbundsavgift frilansmedlemmar betalar förbundsavgift och serviceavgift enligt tidigare fastslagen fördelningsmodell** seniorer, studenter och övriga passiva medlemmar betalar 50 kronor/månad hedersmedlemmar *** inte betalar förbundsavgift fastställa förbundsstyrelsen får kongressens uppdrag vid behov och, efter ut värdering, höja avgiften i form av extra uttaxering om max 5 procent per * Förrättningsarvode utgår utöver det fasta arvodet till förbundsstyrelseledamot, AU-ledamot, förtroendevald revisor, valberedningens sammankallande samt till andra som

8 har uppdrag för förbundets räkning. Förrättningsarvode utgår inte om uppdraget utförs på betald arbetstid. Ledig dag, semester och kompledighet räknas inte som betald arbetstid; då utgår arvode. Varje timme ersätts med 0,75 procent av månadslönen inklusive fasta tillägg, en uppräkning av lönen med procent (beroende på årsarbetstid). Syftet är täcka eventuellt bortfall av semesterersättning och intjänad pension. Ersättning utgår med högst 14 timmar per dygn, med avrundning till jämna halvtimmar. Tid för eventuell efterföljande måltid ersätts ej. Förrättningens första och sista dag ersätts fullt ut upp till 14 timmar, även restid inräknas. Vid övernning utgår ersättning för första dagen fram till kl (dock högst 14 timmar). För sista dagen utgår ersättning från kl 08.00, dock högst 14 timmar inklusive restid. Mellanliggande dagar ersätts bara faktiskt arbete, dock lägst åtta timmar och högst 14 timmar per dag. Kortaste restid ska uppges av den som rest hemifrån tidigare eller kommit hem senare än nödvändigt. För frilansar räknas det månadsarvode som ska ligga till grund för förrättningsarvodet upp enligt följande: < kr 50 procent kr 30 procent kr 20 procent kr 10 procent > kr 5 procent ** Fördelningsmodellen bygger på frilansmedlemmar och anställda medlemmar ska betala lika mycket utifrån avgiftstrappan. Frilansar betalar 60 procent av medlemsavgiften till förbundet och 52 procent av medlemsavgiften till SJF:s Frilansjournalisters Serviceaktiebolag, såsom serviceavgift. Serviceavgiften till Servicebolaget är i sin helhet avdragsgill i frilansens näringsverksamhet. Skeeffekten gör därmed den totala avgift som en frilansmedlem betalar blir lika med det en anställd medlem betalar. *** Hedersmedlem är den som varit medlem i mer än 50 år.

9

Förslag Ekonomi och avgifter

Förslag Ekonomi och avgifter Förslag Ekonomi och avgifter Förbundsstyrelsens förslag angående ekonomi och avgifter Journalistförbundets ekonomi Förbundet ska över tid ha en ekonomi i balans. För det ska kunna uppnås måste förbundets

Läs mer

Beslutsprotokoll 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 Bilaga 2 Dagordning 56 Dagordning

Läs mer

Proposition Ekonomisk ram för år 2018

Proposition Ekonomisk ram för år 2018 Proposition för år 2018 Inledning och sammanfattning En verksamhet som Vårdförbundets syftar inte till att generera ekonomisk vinst. Det är idéerna som är det bärande och syftet med verksamheten. Pengarna

Läs mer

Budget 2015 2018. Förbundsstyrelsens förslag

Budget 2015 2018. Förbundsstyrelsens förslag Förbundsstyrelsens förslag Budget 2015 2018 Verksamhetsinriktningen 2015 2018 är på samma gång en riktningsgivare och en inspiration för hur vi tillsammans ska nå visionen om Den skola vi vill skapa. Verksamhetsinriktningen

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag till ekonomi

Förbundsstyrelsens förslag till ekonomi juni 2014 Förbundsmöte 2014 Förbundsstyrelsens förslag till ekonomi Förbundsstyrelsens förslag till ekonomi Förbundsstyrelsen lämnar här förslag till förbundsmötet avseende: Medlemsavgifter Modell för

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag till ekonomi

Förbundsstyrelsens förslag till ekonomi Förbundsmöte 2018 juni 2018 Rapport Förbundsstyrelsens förslag till ekonomi 2019 2020 1 Medlemsavgifter och konfliktfond Förslag till beslut för åren 2019-2020 Förbundsstyrelsen lämnar här förslag till

Läs mer

Budgetprognos MED VERKSAMHETSMÅL FÖR ÅR 2018, FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG. Förbundsmöte

Budgetprognos MED VERKSAMHETSMÅL FÖR ÅR 2018, FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG. Förbundsmöte Budgetprognos 2018-2020 MED VERKSAMHETSMÅL FÖR ÅR 2018, FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG Förbundsmöte 2017 Förbundsmöte 2017 Budgetprognos 2018-2020 med verksamhetsmål för år 2018 Förbundsstyrelsens förslag

Läs mer

Budgetprognos FM_2018_omslag.indd :12

Budgetprognos FM_2018_omslag.indd :12 Budgetprognos Budgetprognos 2019-2021 Med verksamhetsmål för år 2019 Förbundsstyrelsens förslag Inledning om planeringsmodellen Förbundets verksamhetsplanerings- och budgetprocess är ett viktigt verktyg

Läs mer

PROPOSITION NR 10. Angående budgetplan för åren 2015-2017 samt medlemsavgifter och arvodering av förbundsstyrelsen och revisorerna för motsvarande tid

PROPOSITION NR 10. Angående budgetplan för åren 2015-2017 samt medlemsavgifter och arvodering av förbundsstyrelsen och revisorerna för motsvarande tid PROPOSITION NR 10 Angående budgetplan för åren 2015-2017 samt medlemsavgifter och arvodering av förbundsstyrelsen och revisorerna för motsvarande tid 1 Beslutsförslag Förbundsstyrelsen föreslår Förbundsmötet

Läs mer

BUDGETBEREDNINGEN FÖR PERIODEN SAMT MEDLEMSAVGIFTER FÖR 2015 BESLUTAD AV BYGGNADS KONGRESS 2014

BUDGETBEREDNINGEN FÖR PERIODEN SAMT MEDLEMSAVGIFTER FÖR 2015 BESLUTAD AV BYGGNADS KONGRESS 2014 FÖR PERIODEN 2015-2018 SAMT MEDLEMSAVGIFTER FÖR 2015 BESLUTAD AV BYGGNADS KONGRESS 2014 Inledning och bakgrund Någon formell budgetberedning har inte utsetts till kongressen 2014 utan det är förbundsstyrelsen

Läs mer

BUDGETBEREDNINGENS FÖRSLAG. Budgetberedningens förslag för perioden samt förslag till medlemsavgifter för 2015

BUDGETBEREDNINGENS FÖRSLAG. Budgetberedningens förslag för perioden samt förslag till medlemsavgifter för 2015 FÖR PERIODEN 2015-2018 SAMT FÖRSLAG TILL MEDLEMSAVGIFTER FÖR 2015 Budgetberedningens förslag för perioden 2015-2018 samt förslag till medlemsavgifter för 2015 2 Inledning och bakgrund Någon formell budgetberedning

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

Rapport förbundsstyrelsens förslag till ekonomi

Rapport förbundsstyrelsens förslag till ekonomi juni 2016 Förbundsmöte 2016 Rapport förbundsstyrelsens förslag till ekonomi 2017-2018 Förbundsstyrelsens förslag till ekonomi Förbundsstyrelsen lämnar här förslag till förbundsmötet avseende: Medlemsavgifter

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet. att avslå första att-satsen. att bifalla andra att-satsen. att bifalla tredje att-satsen

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet. att avslå första att-satsen. att bifalla andra att-satsen. att bifalla tredje att-satsen Förbundsmötet 2012 Utskott nummer 2 Sekreterare: Torbjörn Angelbrant Sida 1 Motion med förslag Motion nr 12. Auktoriserade revisorer Motionär: Christina Brodin Johansson, Vision landstinget Dalarna att

Läs mer

Förslag till budget för Sveriges Arkitekter 2015-2016 samt medlemsavgifter 2015-2016

Förslag till budget för Sveriges Arkitekter 2015-2016 samt medlemsavgifter 2015-2016 Sveriges Arkitekter Sveriges Arkitekters stämma 2014 Föredragningspunkt 7 Budget och medlemsavgifter Förslag till budget för Sveriges Arkitekter 2015-2016 samt medlemsavgifter 2015-2016 Förslag till budget

Läs mer

Proposition om arvoden

Proposition om arvoden Proposition om arvoden 1 () 1 1 1 1 1 2 2 Proposition om arvoden Bakgrund Under kongressperioden har styrelsen diskuterat hur ersättningar och arvoden ser ut inom förbundet. Vid en översyn av förbundets

Läs mer

Vi har bättre förslag. Svenska modellen 2.0. Fastställande av avgifter

Vi har bättre förslag. Svenska modellen 2.0. Fastställande av avgifter Vi har bättre förslag. Svenska modellen 2.0 5 Fastställande av avgifter Avgiftshöjning i tre steg Bakgrund SEKOs verksamhet och struktur bygger i stora stycken på en verklighet där vi hade knappt 150 000

Läs mer

Inkomst- och utgiftstat samt medlems- och serviceavgifter

Inkomst- och utgiftstat samt medlems- och serviceavgifter Sveriges Arkitekters stämma 2018 Föredragningspunkt 8 Inkomst- och utgiftstat samt medlems- och serviceavgifter Stämman ska enligt stadgan ta beslut om inkomst- och utgiftsstat, d.v.s. övergripande ekonomiska

Läs mer

Kommunals övergripande verksamhetsplan 2020 med budgetprognos

Kommunals övergripande verksamhetsplan 2020 med budgetprognos Kommunals övergripande verksamhetsplan 2020 med budgetprognos Kommunals övergripande verksamhetsplan 2020 med budgetprognos, kongress 2019 Kommunals övergripande verksamhetsplan 2020 med budgetprognos

Läs mer

Övriga beslut KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID

Övriga beslut KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Margot Grälls-Anjou, Verdandi Borlänge och Faiza Rebandi, Verdandi Sundbyberg. Två engagerade verdandister i Verdandis förbundsstyrelse. Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Övriga

Läs mer

Från ord till handling FS rapport angående verkställandet av uppdragen från 2011 års kongress

Från ord till handling FS rapport angående verkställandet av uppdragen från 2011 års kongress Från ord till handling FS rapport angående verkställandet av uppdragen från 2011 års kongress MEDLEMSKAP Att uppdra åt FS att utreda förutsättningar för/möjligheter till praktiskt samarbete med andra förbund

Läs mer

Kommunals förbundsmöte 3-4 juni 2014. Budgetprognos

Kommunals förbundsmöte 3-4 juni 2014. Budgetprognos Kommunals förbundsmöte 3-4 juni 2014 Budgetprognos Budgetprognos 2015-2017 Förbundsstyrelsens förslag 1 Inledning om planeringsmodellen Förbundets verksamhetsplanerings- och budgetprocess är ett viktigt

Läs mer

Propositioner från förbundsstyrelsen

Propositioner från förbundsstyrelsen Propositioner från förbundsstyrelsen 2 11. Förslag till medlemsavgift för 2016, 2017 och 2018 År 2006 standardiserades medlemsavgifterna inom Svenska FN-förbundet. Mellan åren 2006-2012 var medlemsavgiften

Läs mer

9 Beslut om uppdrags- reglemente

9 Beslut om uppdrags- reglemente 9 Beslut om uppdrags- reglemente Tryckeri: FASAB Stockholm 2017.03 Uppdragsreglemente för förtroendevalda inom Seko, Service- och kommunikationsfacket 1. Inledning, syfte och målsättning Detta reglemente

Läs mer

Proposition 4: Ekonomi och avgifter

Proposition 4: Ekonomi och avgifter Proposition 4: Ekonomi och avgifter Tillsammans är vi Saco 1/8 Proposition 4: Ekonomi och avgifter Förslag till beslut Styrelsen föreslår att kongressen beslutar att att bemyndiga styrelsen att under åren

Läs mer

PROPOSITION NR 10 Angående budgetplan för åren samt medlemsavgifter

PROPOSITION NR 10 Angående budgetplan för åren samt medlemsavgifter PROPOSITION NR 10 Angående budgetplan för åren 2018-2021 samt medlemsavgifter Beslutsförslag Förbundsstyrelsen föreslår Förbundsmötet besluta att fastställa medlemsavgifterna för 2018-2021 enligt bilaga

Läs mer

Akademikernas ansvar Ekonomi 2009 2012

Akademikernas ansvar Ekonomi 2009 2012 Akademikernas ansvar Ekonomi 2009 2012 Förslag till beslut Styrelsens förslag till beslut med anledning av överskott/underskott enligt de för Saco (moderföreningen) fastställda resultat- och balansräkningarna

Läs mer

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK:S STADGA Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK organiserar akademiker utbildade inom dokumentation, information, kommunikation och kultur. Verksamheten utgår från DIK:s professioner. DIK

Läs mer

Proposition om medlemsavgifter och inkomstförsäkring för

Proposition om medlemsavgifter och inkomstförsäkring för Proposition om medlemsavgifter och inkomstförsäkring för 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 0 Förbundsstyrelsen föreslår kongressen besluta att anta förslaget till fördelning av medlemsavgifter

Läs mer

Frilansande journalister (SJF) - arbetsvillkor, förändringar och framtidsutsikter. 24 september 2015 Sonja von Lochow & Martin Ahlqvist

Frilansande journalister (SJF) - arbetsvillkor, förändringar och framtidsutsikter. 24 september 2015 Sonja von Lochow & Martin Ahlqvist - arbetsvillkor, förändringar och framtidsutsikter 24 september 2015 Sonja von Lochow & Martin Ahlqvist Om undersökningen Fältperiod: 10 augusti 16 september 2015 Omfattning och urval: Totalundersökning

Läs mer

EKONOMIHANDLINGAR 2013

EKONOMIHANDLINGAR 2013 LILLA ÅRSMÖTET 2014 EKONOMIHANDLINGAR 2013 INNEHÅLL FÖRKLARINGAR TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS ÅRSREDOVISNING 2013 (och på sista sidan en jämförelse mellan bokslutet 2013 och den rambudget som Stora

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 577 Älvsjö i Centrum Nuvarande årsavgift 798 kr/m2 och år Budgeterad årsavgift 814 kr/m2 och år FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 kvm bostadsyta 6 159 Styrelsens förslag RÖRELSENS INTÄKTER Budget 2012

Läs mer

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA 1 (14) STADGAR för organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (14) INNEHÅLL Stadgar för den nationella föreningen Företagarna 1 Organisationen Företagarnas uppbyggnad 3 2 Ändamål 3 3 Antagande

Läs mer

2 (32) 1 Kapitalutnyttjande=andel av rörelsekostnader som ej finansieras av medlemsintäkter

2 (32) 1 Kapitalutnyttjande=andel av rörelsekostnader som ej finansieras av medlemsintäkter UNIONEN SKA HA EN VÄLSKÖTT EKONOMI. DET ÄR EN FÖRUT- SÄTTNING FÖR FACKLIG STYRKA. MED EN VÄLSKÖTT EKONOMI, AVSES EN EKONOMI SOM ÄR UNDER KONTROLL OCH ATT FÖRBUNDET MED FINANSIELL STYRKA HAR KRAFT ATT SÄTTA

Läs mer

Förslag till nya stadgar 2018

Förslag till nya stadgar 2018 Förslag till nya stadgar 2018 LEDARNAS STADGAR Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse Motiv till ändring 8.5 BESLUTSORDNING Mom 3 Kongressen ska besluta om Ledarnas strategiska inriktning och ekonomisk plattform

Läs mer

6 Dnr 12K0403 024 Bestämmelser om ersättningar till förtroendevalda Sammanfattning

6 Dnr 12K0403 024 Bestämmelser om ersättningar till förtroendevalda Sammanfattning Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2013-02-18 10(28) Kommunfullmäktige 6 Dnr 12K0403 024 Bestämmelser om ersättningar till förtroendevalda Sammanfattning Inom socialnämnden har en diskussion förts kring

Läs mer

Frilansrekommendationen består dels av ett rekommenderat arvode, dels en beskrivande text, om hur vi kommit fram till detta rekommenderade arvode.

Frilansrekommendationen består dels av ett rekommenderat arvode, dels en beskrivande text, om hur vi kommit fram till detta rekommenderade arvode. 1 Journalistförbundets frilansrekommendation 2015 Denna rekommendation är avsedd för Journalistförbundets medlemmar som regelmässigt eller tillfälligt utför frilansuppdrag. Med frilansar avser vi alla

Läs mer

Information gällande riktlinjer för medlemskap och medlemsavgift

Information gällande riktlinjer för medlemskap och medlemsavgift Information gällande riktlinjer för medlemskap och medlemsavgift FSDB:s kongress 2015 biföll förbundsstyrelsens förslag till riktlinjer för medlemskap i FSDB och förbundsstyrelsens förslag till ändringar

Läs mer

Regionförbundet Örebro län. Arvoden och ersättningar beslutad den 2006-03-30

Regionförbundet Örebro län. Arvoden och ersättningar beslutad den 2006-03-30 Regionförbundet Örebro län Arvoden och ersättningar beslutad den 2006-03-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Tillämpningsområde 2 Ersättningsberättigade sammanträden och förrättningar 2 Former för ersättning 2 Årsarvode

Läs mer

Ekonomi. Förbundsmötet 2018 Lena Arvidsson

Ekonomi. Förbundsmötet 2018 Lena Arvidsson Ekonomi Förbundsmötet 2018 Lena Arvidsson Ekonomi på FM 2018 Innehåll Förvaltningsberättelse Revisionsberättelse Disposition av årets resultat Fondförvaltning Budget 2018 Årsavgifter, förslag 2019 års

Läs mer

MEDLEMSAVGIFTER 2011 2014

MEDLEMSAVGIFTER 2011 2014 Punkt 11 på dagordningen: MEDLEMSAVGIFTER 2011 2014 Medlemsavgifter 2011 2014 Bakgrund 1. Syftet med detta dokument är att be ITF:s 42:a kongress fatta beslut om de tariffer för er 2011 2014 som kan fastställas

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2016 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2016 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

FLEXPENSION I TJÄNSTEFÖRETAG. Översiktlig information

FLEXPENSION I TJÄNSTEFÖRETAG. Översiktlig information FLEXPENSION I TJÄNSTEFÖRETAG Översiktlig information 1 OKTOBER 2017 Innehåll Inledning...3 Varför införs Flexpension i Tjänsteföretag?...4 Vad är den kompletterande flexpensionspremien?...5 Vårt pensionssystem...6

Läs mer

Arvodesbestämmelser och övriga ersättningar för förtroendevalda i Kils kommun

Arvodesbestämmelser och övriga ersättningar för förtroendevalda i Kils kommun KOMMUNFULLMÄKTIGE ARVODESBESTÄMMELSER 2014-09-18 Arvodesbestämmelser och övriga ersättningar för förtroendevalda i Kils kommun I kommunallagen (1991:900) finns de grundläggande bestämmelserna om ersättning

Läs mer

Stadgar för DNF. Ärende 14 Bilaga 1

Stadgar för DNF. Ärende 14 Bilaga 1 Stadgar för DNF Ärende 14 Bilaga 1 Stadgar för DNF 1 Ändamål DNF är en arbetsgivarorganisation för bolag, föreningar, stiftelser och kommunalförbund som bedriver verksamhet inom det kommunala, landstingskommunala

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 428 Gläntan i Vallentuna Nuvarande årsavgift 722 kr/m2 och år Budgeterad årsavgift 722 kr/m2 och år FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 kvm bostadsyta 3 489 Styrelsens förslag RÖRELSENS INTÄKTER Budget

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET

ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Svenska Celiakiförbundet, 802010-4504 får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten Förbundsstyrelsen

Läs mer

Ledningsenheten 2005-10-28 1 (7) Landstingsfullmäktiges finansplan 2006 (08)

Ledningsenheten 2005-10-28 1 (7) Landstingsfullmäktiges finansplan 2006 (08) Ledningsenheten 2005-10-28 1 (7) Landstingsfullmäktiges finansplan 2006 (08) LANDSTINGET KRONOBERG 2005-10-28 2 (7) 1 Finansiella ramar Finansiering av tidigare beslutade driftkostnadsramar föreslås grundat

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Jokkmokks kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA

REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA 1 Tillämpningsområde Detta reglemente gäller för: a) Kommunfullmäktige b) Av kommunfullmäktige vald ledamot i kommunal styrelse, nämnd, kommitté, beredningsorgan,

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 108/04 2005-04-01 Kf 7 1. Kf 172/10 BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNING TILL KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 108/04 2005-04-01 Kf 7 1. Kf 172/10 BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNING TILL KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 108/04 2005-04-01 Kf 7 1 2006-04-01 Ändring Kf 63/06 Kf 89/06 Klu 173/09 Kf 171/10 Kf 172/10 Kf 184/13 Kf 29/15 2006-05-29 Ändring 2006-11-06 Ändring 2007-01-01

Läs mer

arbetslivet. Vi är övertygade om att ju fler vi är, desto starkare är

arbetslivet. Vi är övertygade om att ju fler vi är, desto starkare är Vi är Unionen! Vem är du? Du vet bäst vad som är viktigt i ditt arbetsliv. Men det är tillsammans vi ser till att din tid på jobbet blir som du vill ha den. Vi är våra medlemmar och därför är våra viktigaste

Läs mer

STADGAR. Kost & Näring

STADGAR. Kost & Näring STADGAR för Kost & Näring - en branschförening inom Ledarna Fastställda på Årsmötet 2012-03-24 Sida 1 av 7 Stadgar för Kost & Näring en branschförening inom Ledarna 1 Uppgift och syfte Kost & Näring är

Läs mer

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2015

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2015 Iris Åkerberg, statistiker iris.akerberg@asub.ax Tel. 018-25496 Offentlig ekonomi 2015:1 21.1.2015 Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2015 Höjda intäkter och kostnader Inför 2015 förväntar sig

Läs mer

Stadgar. Förbundet Sveriges Dövblinda, FSDB. Stadgarna senast ändrade vid Förbundet Sveriges Dövblindas kongress 2015

Stadgar. Förbundet Sveriges Dövblinda, FSDB. Stadgarna senast ändrade vid Förbundet Sveriges Dövblindas kongress 2015 Stadgar Förbundet Sveriges Dövblinda, FSDB Stadgarna senast ändrade vid Förbundet Sveriges Dövblindas kongress 2015 Dessa stadgar gäller från och med den 1 januari 2016 2 Stadgar för Förbundet Sveriges

Läs mer

Regler för ersättning till förtroendevalda i Olofströms kommun

Regler för ersättning till förtroendevalda i Olofströms kommun Antagna av kommunfullmäktige 2011-03-14, KF 20 Regler för ersättning till förtroendevalda i Olofströms kommun 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande.

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande. Stadgar för Pacta 1 Ändamål Pacta är ett arbetsgivarförbund för kommunalförbund och företag. Pacta är en ideell förening som har till ändamål att tillvarata och främja sina medlemmars gemensamma intressen

Läs mer

Övergripande prognos. Verksamhet. Omvärldsanalys. 2013-06-20 LD13/00585 Periodrapport maj 2013

Övergripande prognos. Verksamhet. Omvärldsanalys. 2013-06-20 LD13/00585 Periodrapport maj 2013 2013-06-20 LD13/00585 Landstingets samlade prognos per maj pekar mot ett resultat på plus 50 mkr (+/- 20 mkr). Det är 89 mkr sämre än budgeterat. RIPS-ränta försämrar resultatet med ytterligare 230 mkr.

Läs mer

Styrelsens proposition om budget, medlemsavgifter och konfliktfondering för 2016-2018

Styrelsens proposition om budget, medlemsavgifter och konfliktfondering för 2016-2018 Proposition Bilaga 16 Styrelsens proposition om budget, medlemsavgifter och konfliktfondering för 2016-2018 Inledning Förbundets ekonomi står på fast grund. När det gäller själva förbundsverksamheten är

Läs mer

Ersättningsreglemente för förtroendevalda i Tibro kommun

Ersättningsreglemente för förtroendevalda i Tibro kommun Datum 2014-05-26 Ärendenr 2014-185.11 Ersättningsreglemente för förtroendevalda i Tibro kommun Tibro kommuns författningssamling TFS nr 7 Antagen av Kommunfullmäktige 2006-05-29 25 Reviderad av Kommunfullmäktige

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2014 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2014 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2009

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2009 Iris Åkerberg, statistiker Tel. 018-25496 Offentlig ekonomi 2009:1 19.1.2009 Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2009 Mindre andel personalkostnader Kommunernas sammanlagda verksamhetskostnader

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Stadgar. gällande från och med den 28 maj 2015 (Senast ändrat vid extra kongress 27 maj 2015)

Stadgar. gällande från och med den 28 maj 2015 (Senast ändrat vid extra kongress 27 maj 2015) Stadgar gällande från och med den 28 maj 2015 (Senast ändrat vid extra kongress 27 maj 2015) ST, 2004. Produktion: STs kommunikationsenheten. 6:e upplagan. Tryck: Vitt Grafiska 2015. Upplaga: 1000 ex.

Läs mer

Avgiftskommitténs rapport. Beslutsunderlag till LOs 27e ordinarie kongress 2012

Avgiftskommitténs rapport. Beslutsunderlag till LOs 27e ordinarie kongress 2012 Avgiftskommitténs rapport Beslutsunderlag till LOs 27e ordinarie kongress 2012 Landsorganisationen i Sverige 2012 Grafisk form: LO Original: MacGunnar Information & Media Tryck: LO-Tryckeriet, Stockholm

Läs mer

Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda

Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING G 1 1(7) Gäller från Diarienummer 2015-01-01 2014/1201 024 Antagen: kommunfullmäktige 1991-12-16 och ändrad senast 2014-12-15 143 (ersätter: KS AU 2014-11-05 216) Bestämmelser

Läs mer

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2016

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2016 Iris Åkerberg, statistiker iris.akerberg@asub.ax Tel. 018-25496 Offentlig ekonomi 2016:1 8.1.2016 Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2016 Lägre intäkter och högre kostnader Kommunerna förväntar

Läs mer

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning. Riktlinjer för god ekonomisk

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning. Riktlinjer för god ekonomisk Riktlinjer för god ekonomisk hushållning Innehållsförteckning Riktlinjer för god ekonomisk hushållning... 3 Bakgrund 3 God ekonomisk hushållning 3 Självfinansieringsnivå för nya investeringar 5 Resultatutjämningsreserv

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Brunnsvikens Kanotklubb BKK Styrelsen får härmed avge årsredovisning för Brunnsvikens Kanotklubb BKK avseende räkenskapsåret 2015 Brunnsvikens Kanotklubb BKK (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Återkoppling av övriga tidigare kongressbeslut från 2016

Återkoppling av övriga tidigare kongressbeslut från 2016 Återkoppling av övriga tidigare kongressbeslut från 2016 Här följer en beskrivning över vilken status antagna motioner från kongressen 2016 har. Kunskapsinsats för hållbara chefer Motion: 2 att Ledarna

Läs mer

LATHUND utbetalningsrutiner och tillämpning av arvodesbestämmelserna. avsedd för förtroendevalda samt nämndsekreterare/motsvarande

LATHUND utbetalningsrutiner och tillämpning av arvodesbestämmelserna. avsedd för förtroendevalda samt nämndsekreterare/motsvarande LATHUND utbetalningsrutiner och tillämpning av arvodesbestämmelserna avsedd för förtroendevalda samt nämndsekreterare/motsvarande Inkomstbasbeloppet Förtroendevaldas ersättning grundar sig på inkomstbasbeloppet

Läs mer

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Härmed kallas till årsstämma i AB Göta kanalbolag, organisationsnummer

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Föreningslokalen Blå huset. Budget Denna budget för 2016 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 7 december 2015.

Föreningslokalen Blå huset. Budget Denna budget för 2016 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 7 december 2015. December 2015 Brf Matrosen Föreningslokalen Blå huset Budget 2016 Denna budget för 2016 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 7 december 2015. Månadsavgifterna 2016 förblir oförändrade.

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport

Ekonomisk månadsrapport LANDSTINGET I VÄRMLAND PM 1(9) Ekonomisk månadsrapport Utfall per: 30 september 2012 1. Resultaträkning Intäkter och kostnader (mnkr) Utfall Utfall Föränd- Budget Utfall perioden perioden ring perioden

Läs mer

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 PERIODEN I SAMMANDRAG Fortsatt stark hyresmarknad för kommersiella lokaler i Stockholm. Periodens hyresintäkter ökade till 72,9 miljoner kronor

Läs mer

Årsredovisning verksamhetsåret 2014

Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Resultaträkning Not År 2014 År 2013 Verksamhetsintäkter 2 Medlemsavgifter 501 922,00 534 289,00 Gåvor 940 148,90 3 069 000,00 Bidrag 2 322 752,20 1 961 000,00 Nettoomsättning

Läs mer

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA 1 (6) NORMALSTADGAR för lokal förening ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (6) INNEHÅLL Normalstadgar för lokal förening 1 Inledning 12 2 Namn och ändamål 12 3 Antagande

Läs mer

Glasbranschföreningens föreningsmöte 24 april 2013. Motioner. Styrelsens propositioner

Glasbranschföreningens föreningsmöte 24 april 2013. Motioner. Styrelsens propositioner Glasbranschföreningens föreningsmöte 24 april 2013 Motioner Styrelsens propositioner Inkommen motion till GBFs Föreningsmöte 2013 med styrelsens yttrande Motion 1. Samgående av 1:a och 2:a distriktet Motion

Läs mer

Föreningen Villaägare i Järfälla

Föreningen Villaägare i Järfälla Årsredovisning för Föreningen Villaägare i Järfälla Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Föreningen Villaägare i Järfälla 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Föreningen Villaägare i Järfälla, får

Läs mer

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Rambudget 2018

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Rambudget 2018 Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund 2018 Inledning SÄRF:s vision Ett tryggt och olycksfritt samhälle för alla ska genomsyra allt vårt arbete. Under handlingsprogramperioden 2016-2019 ska SÄRF fortsätta

Läs mer

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Härmed kallas till årsstämma i AB Göta kanalbolag, organisationsnummer

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2016 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2017 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Tjänsteskrivelse 1 (7) Kommunledningsförvaltningen Birgitta Hammar 2017-10-04 Dnr KS 2017-821 Kommunstyrelsen Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Förslag till

Läs mer

Månadsrapport Maj 2010

Månadsrapport Maj 2010 Månadsrapport Månadsrapport januari maj Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet för perioden januari-maj visar ett underskott på 2 mkr före finansiella poster, vilket är 89 mkr bättre än samma

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Per Malmquist Tel. 0152-293 48 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Stadgar för Det Nya Förbundet DNF. Bilaga 1A

Stadgar för Det Nya Förbundet DNF. Bilaga 1A Stadgar för Det Nya Förbundet DNF Bilaga 1A Stadgar för DNF 1 Ändamål Föreningens firma är DNF. DNF är en arbetsgivarorganisation för bolag, stiftelser, föreningar samt kommunalförbund som bedriver verksamhet

Läs mer

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK:s stadga Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK DIK är facket för akademiker som arbetar eller studerar inom kultur, medier och kommunikation. Förbundet driver lön- och arbetsrättsliga frågor

Läs mer

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Stadgar Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Innehåll Förbundsstadgar Förbundets värderingar.... 4 Förbundets organisation... 4 Medlemskap.... 4 Kongress... 7 Förbundsfullmäktige... 10 Förbundsstyrelse...

Läs mer

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2019

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2019 Elin Sagulin, Statistiker Tel. 018-25495 Offentlig ekonomi 2019:1 17.1.2019 Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2019 Högre intäkter och högre kostnader Jämfört med 2018 års budget förväntar sig

Läs mer

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag:

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2010-09-20 Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. Förslag till beslut Socialförvaltningens förslår att socialnämnden lämnar följande förslag till

Läs mer

Kontoplan 2014 TILLGÅNGAR. 1686 Vidarefakturering (Se instruktion vid mall för fakturaunderlag) INTÄKTER

Kontoplan 2014 TILLGÅNGAR. 1686 Vidarefakturering (Se instruktion vid mall för fakturaunderlag) INTÄKTER Kontoplan 2014 TILLGÅNGAR 1686 Vidarefakturering (Se instruktion vid mall för fakturaunderlag) INTÄKTER 30-3099 MEDLEMSAVGIFTER 3001 Medlemsintäkter 3002 Återbet. Medlemsintäkter 32-3299 PUBLIKT 3201 Annonser

Läs mer

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Budget

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Förtroendemannareglemente

Förtroendemannareglemente Förtroendemannareglemente 1 Grundläggande bestämmelser A. Nedan angivna bestämmelser om arvoden m m gäller följande förtroendevalda i Partille kommun: 1. kommunalråd 2. kommunfullmäktiges ledamöter och

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning

Läs mer

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2018

Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2018 Elin Sagulin, statistiker elin.sagulin@asub.ax Tel. 018-25495 Offentlig ekonomi 2018:1 11.1.2018 Kommunernas och kommunalförbundens budgeter 2018 Lägre intäkter och högre kostnader Jämfört med 2017 års

Läs mer