Forsåker. central stadsdel omgiven av gammal stadsmiljö. Socialdemokraterna i Mölndal

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Forsåker. central stadsdel omgiven av gammal stadsmiljö. Socialdemokraterna i Mölndal"

Transkript

1 Forsåker En ny central stadsdel omgiven av gammal stadsmiljö Socialdemokraterna i Mölndal

2 Inledning Mölndals stad köpte 2009 området där det gamla pappersbruket Papyrus låg. Idag benämns området Forsåkersområdet. Området ska utvecklas med bostäder och verksamheter för att i framtiden utgöra en ny komplett stadsdel i Mölndal. Socialdemokraterna har tagit initiativ till flera dialogmöten med medborgare där man kunnat lämna synpunkter. Vi tycker det är viktigt att medborgarna får komma till tals och ge sin syn på saken, det är ju på det sättet en hållbar utveckling blir möjlig. Att bygga en stad Forsåkersområdet blir en ny stadsdel i centralt läge vilket innebär att den ska byggas stadsmässigt. Det räcker inte med parker, skolor och bra bostäder för att skapa en bra stadsdel. Vi vill att den ska präglas av folkliv, handel, kultur och andra användningsområden. Stadsmässigheten innebär att vi vill bygga en stadsdel med korta kvarter. Detta för att främja cirkulation av människor för att ge en känsla av livaktighet och många möten. Goda kommunikationer inne i området är viktiga och det ställer krav på utformningen av kollektivtrafik och trafikleder. Det skapar också livaktighet och puls. Vi vill att bebyggelsen blir varierande, både när det gäller höjder och utseende. Upplåtelseformerna, det vill säga hyresrätter, bostadsrätter och äganderätter, ska vara olika för att ge valfrihet och mångfald.

3 Fastigheten 10:an Vi tycker att hyresrättens betydelse för en stad är stor och är en garanti för mångfald. Därför ska minst en tredjedel vara hyresrätter där allmännyttan ska utgöra en viktig del. Vi vill att det ska vara en tät bebyggelse med många bostäder. Orsaken är helt enkelt att det är människor som ger liv åt en stadsdel. Många ska bo i stadsdelen och många ska ta sig dit för att arbeta, studera, för att handla, för att gå på restaurang eller bara för att ta en promenad. Forsåkersområdet skall inrymma all den offentliga service som är närhetsberoende. Det vill säga förskola, grundskola, äldreomsorg, trygghetsboende med mera. Även näridrottsplats och lokaler för idrotts- och kulturverksamhet skall finnas i området. En utomhusscen vid vattnet skulle utgöra en extra kvalité. Vi tycker att delar av området kan innehålla verksamheter som handel, utbildning, kontor, hantverk och liknande, dock inte industri. Verksamheter som hotell, restauranger, caféer, butiker, hantverk är mycket lämpliga för etablering i området. Vi vill utveckla den fastighet som kallas för 10:an och är en av de mest centrala fastigheterna på själva fabriksområdet. Det är en karaktäristisk tegelbyggnad som en gång var maskinhall inne på området. Den vill vi utveckla till utbildnings- och kulturcentrum. Med en sådan utveckling räddar man delar av ett kulturarv och gör det dessutom öppet för allmänheten. Om man väljer att flytta gymnasieskola, Komvux och kulturskola hit så kan man skapa en bra bas som ger rörelse och liv till området.

4 Trafiken När vi startade vårt utvecklingsarbete med området var vi helt fokuserade på just gamla Papyrusområdet, men vi har konstaterat att för att utveckla ett så stort område så måste man vidga perspektivet en del. Inte minst när det gäller infrastrukturen, det vill säga vägar, gator, P-platser, kollektivtrafik med mera, runt området. Det finns också närliggande delar till området som skulle kunna utvecklas tillsammans med Forsåkersområdet för att skapa en bättre helhet. Det ska vara enkelt att ta sig fram med cykel och också enkelt att pendla till arbetet med cykel. Vi konstaterar att kollektivtrafikstråk inne i området inte är självklara med tanke på kvartersbebyggelse och den känsliga karaktären med Mölndalsån. Vi vill prova ett miljövänligt alternativ i liten skala. Exempel på detta är små el-bussar som går i skytteltrafik. Det är tydligt att trafiksituationen i Östra Mölndal redan idag är problematisk och det måste till förändringar för att det ska fungera bra när man nu etablerar nya bostäder i Östra Mölndal. När vi nu ska utveckla Forsåkersområdet kan vi snabbt konstatera att ett ordentligt arbete måste göras för att lösa infrastrukturen runt om Forsåkersområdet på ett långsiktigt och hållbart sätt som skapar möjligheter för att bygga en ny stadsdel utan att det ska hämma de som redan bor stadsdelen.

5 Östra Mölndal Närheten till tåg och buss och stora trafikleder är positivt men de utgör också barriärer som måste överbryggas. De skapar också buller och förorenar luften. Vårt idé är djärv och innehåller både en tunnellösning som ersättning för Kråkan som mynnar norr om Mölndals Brandstation och som går under Kvarnbyvallen för att komma ut vid Mölndals Museum, det innehåller också en tunnel för E6:an från söder om Mölndalsbro till Almedal. Dessa tunnlar är naturligtvis sammanknutna inne i berget, men kan byggas oberoende av varandra och skapar en långsiktig hållbar lösning för utvecklingen av Forsåkersområdet och Mölndals centrala delar.

6

7

8 Kråkan Mölndals Kråka är idag en ganska trång backe som utgör en barriär mellan det nya bostadsområdet som planeras på f.d. SOAB på ena sidan och forsen med gamla Kvarnbyn på den andra. Med en tunnellösning skulle Kråkan avlastas och kunna göras om till en s.k. gåfartsgata där Kvarnbyområdet ytterligare skulle kunna utvecklas genom att man öppnar upp mot forsen och skapar miljöer där människor kan mötas, titta på utsikten, besöka kaféer, restauranger etc.

9 Mölndalsån Mölndalsån som rinner genom området har genom historien varit stadens pulsåder och varit den plats där Mölndal en gång startade. Det är en självklarhet att vattnet har stor betydelse i området. Mölndalsån ska vara ett offentligt rum med promenadstråk på ömse sidor, detta kommer att ställa krav på flera gångbroar i området. Vi anser att området nära vattnet skall ha ett utbud av restauranger och caféer. Likaså ska det vara ett område för fritid, kultur och för en stunds betraktelse (kontemplation). Vi kan tänka oss att man skapar vattenspeglar i området genom att leda av vatten från ån. Möjligen kan dessa också vara plask- och baddammar. Fiskens vandringsmöjligheter i forsen ska utvecklas.

10 Miljö En ny stadsdel ska naturligtvis byggas med miljöeffektiva metoder och smarta energilösningar. Solenergi är ett alternativ som bör användas i området. Forsen utgör ju möjlighet för att prova vattenkraft i liten skala, om inte annat så kan det utgöra ett historiskt inslag i pedagogiskt syfte. Kollektivtrafikstråk inne i området känns inte självklart med tanke på den känsliga karaktären med Mölndalsån. Istället kan man prova något miljövänligt alternativ i liten skala. För att undvika tunga transporter kan en sopsug vara lösningen där allt hushållsavfall samlas och hämtas på ett ställe. Vi ser självklart att forsen i kombination med vattendammar och parker utgör en del av den gröna miljön som är nödvändig att bygga in i stadsnära områden av den här storleken.

11 Göteborg Syd/Mölndalsbro Vi vill att den kommande Götalandsbanan ska sträckas från Göteborg genom Mölndal med en station i nuvarande läge men med flera perronger. Detta skapar en effektiv järnvägsknutpunkt med snabb angöring till Landvetter Flygplats och vidare mot Borås. Hela järnvägsområdet med perronger kan övertäckas med ett glastak som har integrerade solceller. Vi kallar den Göteborg Syd/Mölndalsbro. På sätt kan vi få ett väderskydd som samtidigt är en lättare överdäckning och bullerdämpare. Fortsättning följer Du har nu läst den andra av våra skrifter om utvecklingen av Forsåkersområdet. Den första hette Papyrus från bruksområde till blandstad för alla. Det är viktigt att se dessa två skrifter som en sammanhållande text för hur vi vill utveckla Forsåkersområdet. Vi kommer att gå vidare och fördjupa oss och göra nedslag i enskilda områden, det kan handla om forsen, byggnad 10 med mera, men det kan också vara inom verksamhetsområden som skola, barnomsorg, handel, kultur med mera. Vill ni lämna synpunkter, kontakta oss på: Socialdemokraterna i Mölndal Telefon: E-post: sap.molndal@gmail.com Facebook: socialdemokraternaimolndal Twitter: smolndal1

12 Socialdemokraterna i Mölndal Folkets Hus, Göteborgsvägen 19, Mölndal Tel Tryckort:

Papyrus. Från bruksområde till blandstad för alla. Socialdemokraterna i Mölndal

Papyrus. Från bruksområde till blandstad för alla. Socialdemokraterna i Mölndal Papyrus Från bruksområde till blandstad för alla Socialdemokraterna i Mölndal Inledning Det här är en Socialdemokratisk idé, eller vision om man så vill, för hur vi tycker att Papyrusområdet skall utvecklas.

Läs mer

F Ö R S L A G 11 V I S I O N O C H Ö V E R G R I P A N D E S T R A T E G I E R Järna 2025 - En kreativ småstad i en ekologisk landsbygd År 2025 är Järna en ort med karaktär av småstad där närheten till

Läs mer

Detta är Västsvenska paketet

Detta är Västsvenska paketet Västsvenska paketet en satsning som öppnar för framtiden Detta är Västsvenska paketet Foto: Folio Bildbyrå Vi vill skapa ett attraktivt, hållbart och växande Västsverige Västsverige växer, utvecklas och

Läs mer

Fem förslag har blivit ett

Fem förslag har blivit ett Fem förslag har blivit ett Minskat geografiskt område Fokus på centrum med fördubblad handelsyta och fler arbetstillfällen Ingen tunnel, men överdäckning vid Torsviks torg Bullerdämpande åtgärder längs

Läs mer

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde!

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde! Vision 2.1 Denna Vision är ett levande dokument och ett arbetsredskap för att utveckla en ny attraktiv stadsdel. Det innebär att Visionen kommer uppdateras allt eftersom utvecklingsprocessen fortsätter.

Läs mer

SE-151

SE-151 activitybasedcity.se Låt oss forma framtidens stadsutveckling tillsammans På politikernas agenda står 700 000 bostäder och fossilfria transporter inom 15 år. ABC-staden 2.0 är ett konkret exempel på hur

Läs mer

Genomförande av Detaljplan Backa västra. Rafed Baban Anders Lorentzson Robin Axelsson Lena Johansson Daniel Lindell Maria Lejdebro

Genomförande av Detaljplan Backa västra. Rafed Baban Anders Lorentzson Robin Axelsson Lena Johansson Daniel Lindell Maria Lejdebro Genomförande av Detaljplan Backa västra Rafed Baban Anders Lorentzson Robin Axelsson Lena Johansson Daniel Lindell Maria Lejdebro Agenda Landvetters Backa västra Kort om Landvetter södra Frågestund/tankar

Läs mer

Klarastaden. Perspektiv från Kungsholms strand

Klarastaden. Perspektiv från Kungsholms strand Klarastaden Perspektiv från Kungsholms strand Nytt förslag Klarastaden Stockholm växer och för att tillmötesgå befolkningstillväxten måste det byggas fler bostäder. Det mest hållbara sättet att göra detta

Läs mer

Social konsekvensanalys och Barnkonsekvensanalys

Social konsekvensanalys och Barnkonsekvensanalys Social konsekvensanalys och Barnkonsekvensanalys för Detaljplan Västra Forsa, Bollebygd kommun 2018-05-08 2018-06-01 SKA/BKA Västra Forsa 1 Inventering Hur fungerar området idag? Hur fungerar platsen för

Läs mer

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas.

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas. Information till närboende Katrinehill En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas Ett projekt inom Sundsvalls Sundsvalls kommun kommun Vad är det som är på gång i skogen

Läs mer

MEDEL# 3. Kvartersplan Funktionsplan Trafikplan. urban symbios 089

MEDEL# 3. Kvartersplan Funktionsplan Trafikplan. urban symbios 089 MEDEL# 3 Kvartersplan Funktionsplan Trafikplan urban symbios 089 KVARTERSPLAN HPL BANGÅRD PARKERING Planen visar på förhållandet mellan bebyggd yta och öppna ytor. Enligt principen med en ny struktur över

Läs mer

Prata framtidens Sävar med oss!

Prata framtidens Sävar med oss! Prata framtidens Sävar med oss! Fördjupad översiktsplan för Sävar Umeå kommun arbetar med en fördjupad översiktsplan för Sävar. Översiktsplanen ska visa hur Sävar kan komma att se ut och utvecklas i framtiden.

Läs mer

UPPDRAG. Medborgarnas perspektiv och deras behov av tillgång till grönområden är viktig och då i synnerhet barnens perspektiv.

UPPDRAG. Medborgarnas perspektiv och deras behov av tillgång till grönområden är viktig och då i synnerhet barnens perspektiv. 2013 02 26 GRÖNPLAN UPPDRAG Park- och naturnämnden beslutade 2011-06-21, att ge park- och naturförvaltningen i uppdrag att ta fram en Grönplan för Göteborgs Stad i samverkan med övriga berörda förvaltningar

Läs mer

Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050

Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 En sammanfattning Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 lägger grunden för den fortsatta planeringen. Den har tagits fram i samarbete mellan

Läs mer

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Josephine Nellerup Planeringsarkitekt FRP/MSA PLANCHEF Stadsbyggnadskontoret Josephine.nellerup@malmo.se PRIOTERADE INRIKTNINGAR Regional motor för

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Virkesvägen 2, Hammarby Sjöstad kvm. Yta: kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 9

HAMMARBY SJÖSTAD. Virkesvägen 2, Hammarby Sjöstad kvm. Yta: kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 9 Yta: 6 000-18 100 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken 9 Sidan 1 (6) Om lokalen I växande Hammarby Sjöstad hittar du Trikåfabriken. En byggnad som rymmer mer än hundra år av historier

Läs mer

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Handlingsprogram 2011-2014 Socialdemokraterna i Mark Frihet är grunden för att du ska ha ett gott liv och kunna ta vara på möjligheternas Mark men friheten ska

Läs mer

Mer människor, mindre trafik

Mer människor, mindre trafik Mer människor, mindre trafik Nyckeln till ett större och mer hållbart Göteborg Västlänken En storstad med trivsel och nära till det mesta Året är 2026 och Göteborgsregionen beräknas ha 1,6 miljoner invånare,

Läs mer

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. vision 2022 Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Vi närmar oss Vision Mölndal 2022 när: Fler än två av tre invånare starkt rekommenderar

Läs mer

Gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner. Utställning. 14 juli 20 september 2010

Gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner. Utställning. 14 juli 20 september 2010 Gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Utställning 14 juli 20 september 2010 Vi har en plan! I Karlskoga och Degerfors kommuner arbetar vi tillsammans för att skapa en livskraftig

Läs mer

Ny översiktsplan. Om Borås framtid i korthet. Vi vill höra din åsikt!

Ny översiktsplan. Om Borås framtid i korthet. Vi vill höra din åsikt! Ny översiktsplan Om Borås framtid i korthet Vi vill höra din åsikt! www.boras.se/oversiktsplan Övergripande strategier Översiktsplanen föreslår ett antal vägledande strategier. Här kan du läsa i korthet

Läs mer

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG Process till antagande BN-beslut Samråd BN-beslut Utställning BN-beslut Godkänd Antagande KF STRATEGIER FÖR STADENS UTBYGGNAD Bygg och utveckla centralt! Komplettera

Läs mer

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker ÄLVSJÖ STADEN En stadsdel i förvandling 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker STADEN FLYTTAR TILL ÄLVSJÖ Med Öster om Älvsjövägen, söder om Solbergaskogen och strax nordväst om Älvsjö

Läs mer

Rävbergsvägen industri kontor bilservice vård skola

Rävbergsvägen industri kontor bilservice vård skola Rävbergsvägen industri kontor bilservice vård skola Rävbergsvägen industri kontor bilservice vård skola Europeiska unionen Verksamhetsområdets yta: 150 000 kvm Avstånd Landvetter: 26 km Avstånd Centralstationen/City:

Läs mer

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal nya möten på historisk mark 1 STIFTELSEN STOR A SKÖNDAL VISION FÖR STADSBYGGANDE I STOR A SKÖNDAL GULLMARSPLAN GLOBEN Ett nytt område med nya möjligheter Innehåll

Läs mer

falun.se/resecentrum Samhällsinformation Resecentrum Falun Följ med på resan! Ett viktigt steg mot en större stad

falun.se/resecentrum Samhällsinformation Resecentrum Falun Följ med på resan! Ett viktigt steg mot en större stad falun.se/resecentrum Samhällsinformation Resecentrum Falun Ett viktigt steg mot en större stad Följ med på resan! Nu bygger vi framtidens Falun En satsning för dig och morgondagens falubor! I en modern

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2 DANDERYDS KOMMUN Centrala Danderyd Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2 Tisdag 8 oktober träffades 32 engagerade Danderydsbor i Kevingeskolans matsal för att

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Användning av mark- och vattenområden

Användning av mark- och vattenområden ANVÄNDNINGSKARTA Användning av mark- och vattenområden Här redovisas hur kommunen i stora drag anser att Åryds mark- och vattenområde ska användas samt riktlinjer för fortsatt planering, byggande och andra

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénum

lidingö Lokalfakta Dalénum lidingö Lokalfakta Dalénum Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1912-1970 Lediga lokaler: ca 100 m 2 till 8 500 m 2 Tillträdesdatum: Kontakter: Enligt överenskommelse JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

5 0 0 m e t e r PLANFÖRSLAG

5 0 0 m e t e r PLANFÖRSLAG I del två påvisas skillnaderna i integration mellan rutnät- och trädstrukturer. Rutnätsstrukturer kan generellt sägas ha högra medelintegration och högre läsbarhet än trädstrukturer. Planförslaget för

Läs mer

Området Ångfärjan Mål och motiv

Området Ångfärjan Mål och motiv Området Ångfärjan Mål och motiv w w w. h e l s i n g b o r g. s e /a n g f a r j a n Området Ångfärjan ska utvecklas till en ny mötesplats för helsingborgarna. Här ska man ses, flanera, umgås, äta, underhållas

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1934 Lediga lokaler: från ca 12 m 2 Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse Kontakt: JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Utvärdering av Tölö ängar Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Upplägg av presentation 1. Kort om utvärderingen 2. Fakta om området 3. Utformningen av området och de boendes attityder 4. Sammanfattning

Läs mer

Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning.

Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning. Stadsmiljöenkät 202 Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning. Om du råkar kryssa i fel ruta, stryk över och kryssa i rätt ruta. Frågorna i

Läs mer

Dialog Tullinge - sammanfattning av Idévecka 1

Dialog Tullinge - sammanfattning av Idévecka 1 Det här dokumentet ger en samlad bild av alla synpunkter och idéer som framförts under den första delen av dialogen, Idévecka 1 och Öppet hus. Sammanställningen är gjord utifrån enkätsvar, bildprotokoll

Läs mer

RESECENTRUM 2.0 RESECENTRUM 2.0 LINKÖPING JÄRNVÄG I TUNNEL FÖR ATTRAKTIVA STADSMILJÖER OCH NYA FRAMTIDSMÖJLIGHETER IDESKISS 2013 08 28

RESECENTRUM 2.0 RESECENTRUM 2.0 LINKÖPING JÄRNVÄG I TUNNEL FÖR ATTRAKTIVA STADSMILJÖER OCH NYA FRAMTIDSMÖJLIGHETER IDESKISS 2013 08 28 RESECENTRUM 2.0 JÄRNVÄG I TUNNEL FÖR ATTRAKTIVA STADSMILJÖER OCH NYA FRAMTIDSMÖJLIGHETER NYA MÖJLIGHETER SKISSEN VILL VISA PÅ MÖJLIGHETER SOM EN JÄRNVÄG I TUNNEL SKULLE GE. Några möjligheter som borde

Läs mer

Remissvar översiktsplan för Stockholm, dnr

Remissvar översiktsplan för Stockholm, dnr Sida 1 (6) 2016-10-05 Handläggare Inger Cronlund Telefon: 08-508 033 54 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Remissvar översiktsplan för Stockholm, dnr 2015-10143 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta

Läs mer

Året är Håbo år 2030 är en kommun för framtiden.

Året är Håbo år 2030 är en kommun för framtiden. vårt håbo 2030 Året är 2030 Året är 2030 och Håbo kommun i hjärtat av Mälardalen är en plats för hela livet. Det bor 25 000 invånare i vår växande kommun och vi har hög kvalitet i alla våra verksamheter.

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénum

lidingö Lokalfakta Dalénum lidingö Lokalfakta Dalénum Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1912-1970 Lediga lokaler: ca 100 m 2 till 4 000 m 2 Tillträdesdatum: Kontakter: Enligt överenskommelse JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

Medborgardialog ÖP-boden

Medborgardialog ÖP-boden Medborgardialog ÖP-boden Sammanfattning av svar från alla orter 2016-07-26 Nordanstig Naturligtvis Här förverkligar du dina livsdrömmar Den viktigaste frågan när det gäller kommunikationer är att Satsa

Läs mer

Till Tord Lundborg Bygg- och miljökontoret För kännedom Kommunstyrelsen

Till Tord Lundborg Bygg- och miljökontoret För kännedom Kommunstyrelsen Socialdemokraterna i Mark 2012-10-30 Till Tord Lundborg Bygg- och miljökontoret För kännedom Kommunstyrelsen Synpunkter på utveckling av kommunens struktur i ett långsiktigt perspektiv, 15-20 år Socialdemokraterna

Läs mer

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller.

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Upplev en fantastisk bokvalitet i en kulturskyddad park femton minuter från city. Nu öppnar sig en helt

Läs mer

DJURGÅRDEN CENTRUM LINKÖPING

DJURGÅRDEN CENTRUM LINKÖPING VY TORGET VY KANALEN VY TORGET VY GATAN VY PARKERINGEN VY FRÅN SYDÖST VY FRÅN SYDVÄST VY FRÅN NORDOST VY FRÅN NORDVÄST INFART TOMTEN PARKERING 120 st P 24 st DJURGÅRDEN CENTRUM, parallella uppdrag. BESKRIVNING

Läs mer

Säbytown. Skala:1:500

Säbytown. Skala:1:500 Säbytown Skala:1:500 I vår stad använder vi oss bara av förnybar energi från sol, vind och vatten. Vi ska utnyttja denna energi effektivare genom att bygga ut nätverket. Med ett nytt slags elnät blir det

Läs mer

Ekbacken Radhus. 8 flexibla radhus i Stadsskogen Alingsås

Ekbacken Radhus. 8 flexibla radhus i Stadsskogen Alingsås Ekbacken Radhus 8 flexibla radhus i Stadsskogen Alingsås Stadsskogen - Alingsås nya stadsdel Den nya stadsdelen i Alingsås, Stadsskogen, kommer att erbjuda närmare 1000 nya hem och är ett av Västsveriges

Läs mer

För en levande kommun. Mariestad

För en levande kommun. Mariestad För en levande kommun Mariestad Handlingsprogram 2011-2014 Vår vision Mariestad ska vara en säker och trygg kommun för alla. Mariestad ska vara en kommun där människor vill leva och bo. Den service kommunen

Läs mer

- kvarter 4, 5, 6 - parkering - Landvetter södra

- kvarter 4, 5, 6 - parkering - Landvetter södra Välkommen! På programmet ikväll: - kvarter 4, 5, 6 - parkering - Landvetter södra HÄRRYDA KOMMUN2 Kom i kontakt med kommunen Ring vår växel och kontaktcenter 724 61 00 Maila till kommun@harryda.se Lämna

Läs mer

Styrelsens förslag till Valprogram. Växjö kan bättre!

Styrelsens förslag till Valprogram. Växjö kan bättre! Styrelsens förslag till Valprogram Växjö kan bättre! Vi tycker att Växjö är en bra kommun att leva i. Många vill bo och verka här och det välkomnar vi. Men mycket i Växjö går åt fel håll. Klyftorna mellan

Läs mer

TANUMS KOMMUN I FRAMTIDEN

TANUMS KOMMUN I FRAMTIDEN TANUMS KOMMUN I FRAMTIDEN NY ÖVERSIKTSPLAN FÖR TANUMS KOMMUN IDENTITET OCH FRAMTID Tanums kommun Grebbestad Fjällbacka Rabbalshede Lur Resö Hamburgsund Bullaren Östad Tanumshede Gerlesborg Sannäs Havstenssund

Läs mer

Plats och tid för Rådasjön (fd A-rummet), kommunhuset, Mölnlycke sammanträde måndagen den 16 februari 2015 kl 16.00

Plats och tid för Rådasjön (fd A-rummet), kommunhuset, Mölnlycke sammanträde måndagen den 16 februari 2015 kl 16.00 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-09 Nämnd/styrelse Kommunstyrelsen - information Plats och tid för Rådasjön (fd A-rummet), kommunhuset, Mölnlycke sammanträde måndagen den 16 februari 2015 kl 16.00 Ärenden

Läs mer

Hagastaden. på väg mot ett Stockholm i världsklass.

Hagastaden. på väg mot ett Stockholm i världsklass. Hagastaden på väg mot ett Stockholm i världsklass www.stockholm.se/hagastaden Hagastaden ska bli en levande innerstadsdel med 5 000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser, inräknat befintliga arbetsplatser

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop ca 35 personer deltog i workshopen foto: Botkyrka kommun/tobias Fischer Hur ska framtida Tullinge se ut? Hur tätt ska det vara? Hur högt ska det vara? Hur grönt ska det vara? osv. Som utgångspunkt för

Läs mer

Vill du etablera dig i Mark?

Vill du etablera dig i Mark? Mot Landvetter och Göteborg Mot Borås Skene Kinna Örby Mot Svenljunga Mot Varberg MARK-VÄRDIGT Vacker natur och intressant historia. Rikt kulturliv och evenemang för alla. MADE IN MARK Enkelt att driva

Läs mer

Svenska Hus i Göteborg

Svenska Hus i Göteborg Svenska Hus i Göteborg 29 Svenska Hus i Göteborg Vår vision är att förvalta och utveckla fastigheter med ett evighetsperspektiv och säkerställa en hållbar och lönsam projektportfölj. Vi ska ta hand om

Läs mer

Ny översiktsplan för Göteborg Samrådsförslag

Ny översiktsplan för Göteborg Samrådsförslag Ny översiktsplan för Göteborg Samrådsförslag Vad är en översiktsplan? En långsiktig och hållbar målbild för användning av mark, vatten och bebyggd miljö En samlad framtidsdiskussion med medborgarna och

Läs mer

Projekt Göteborg Borås

Projekt Göteborg Borås TMALL 0141 Presentation v 1.0 Projekt Göteborg Borås Informationsmöte Almedal Mölnlycke Fokus Mölndal och Göteborg Kulturhuset Möllan 6 december 2016 Inledning Åsa Lindell, moderator Göteborg Borås, en

Läs mer

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Arbetar i Fagersjö Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Otrygga sluttningar Brist på besöksparkering Ungdomar tycker om Lidl Positiva och negativa platser Positivt

Läs mer

UTVECKLING SÄVE UTVECKLING SÄVE 2018

UTVECKLING SÄVE UTVECKLING SÄVE 2018 UTVECKLING SÄVE Perfekt läge i Norden Göteborg utgör ett av Nordens viktigaste logistikcentra och Göteborgs hamn är Skandinaviens största. NORGE OSLO E6 SVERIGE STOCKHOLM NYNÄSHAMN E4 Göteborgs hamn är

Läs mer

Ulleråker. Möte om detaljplan för centrala Ulleråker

Ulleråker. Möte om detaljplan för centrala Ulleråker Ulleråker Möte om detaljplan för centrala Ulleråker 2016-08-24 Ulleråker en del av ett växande Uppsala Ny översiktsplan för Uppsala kommun Prioriteringar En drivande kraft i världen En kommun för alla

Läs mer

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens: Josefin Adolfsson Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora Dag och tid Måndag 19 mars kl. 19-21 Plats Malmsjö skola Närvarande Ledamöter i dialogforum Boende

Läs mer

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Kontor, kunskap och kommunikationer Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Framtidens arbetspla Stockholms bästa läge Till Stockholm city är det 12 km, till Arlanda kommer

Läs mer

Rösta. september! Möjligheternas. Välfärd före skattesänkningar

Rösta. september! Möjligheternas. Välfärd före skattesänkningar Rösta 19 september! Möjligheternas Kommun Välfärd före skattesänkningar HAMMARÖ ska vara möjligheternas kommun framtida välfärd Det är många som vill bo på Hammarö, vilket är positivt. Fler invånare ger

Läs mer

Det perfekta kvarteret! 8 december 2009

Det perfekta kvarteret! 8 december 2009 Det perfekta kvarteret! 8 december 2009 1 Vi frågade 600 invånare* i Stockholms Stad om vad som bäst bidrar till ett perfekt kvarter generellt och för Slussen specifikt. Tänk dig att du skulle bo i Stockholms

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

Tillfälliga ersättningsparkeringar på Heden Infomöte Scandic Rubinen 7 nov

Tillfälliga ersättningsparkeringar på Heden Infomöte Scandic Rubinen 7 nov Tillfälliga ersättningsparkeringar på Heden Infomöte Scandic Rubinen 7 nov Vad vi ska prata om idag Varför ersättningsparkeringar behovet av Heden Förslaget om tillfälliga ersättningsparkeringar på Heden

Läs mer

INBJUDAN. till tre kövisningar

INBJUDAN. till tre kövisningar INBJUDAN till tre kövisningar BRF BRYGGHUSEN Norra Sjötorget, Väsjön, Sollentuna I Sollentuna kommer den nya stadsdelen Väsjön växa fram. Här bygger vi lägenheter med bästa läge vid sjön, med närhet till

Läs mer

ett kontor med gyllene möjligheter

ett kontor med gyllene möjligheter ett kontor med gyllene möjligheter i hjärtat av Citadellsstaden Möjligheter att bo, arbeta och leva på samma plats Modern stadsmiljö med plats för kontor, förskola, butiker, caféer och bostäder I området

Läs mer

Barn i stadsplanering Barnkonsekvensanalyser och barns och ungas perspektiv

Barn i stadsplanering Barnkonsekvensanalyser och barns och ungas perspektiv Hållbar stad öppen för världen Barn i stadsplanering Barnkonsekvensanalyser och barns och ungas perspektiv Detta tänkte jag prata om Göteborgs stads barnkonsekvensanalysmodell Får barnen plats i staden?

Läs mer

Vision 2030 Sammanfattning och analys av tankar och åsikter från olika aktörer

Vision 2030 Sammanfattning och analys av tankar och åsikter från olika aktörer Vision 2030 Sammanfattning och analys av tankar och åsikter från olika aktörer Sammanfattning och analys Under arbetet med insamling och sammanställning av inkommet material är det tydligt att deltagare

Läs mer

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder EMMABODA 59 Emmaboda 1 Centrum och norra järnvägsområdet 2 Punkthus på gamla taxitorget 12 3 4 Ny järnvägspassage Tunneln görs kortare 5 Nya bostäder 11 13 6 Silos ges ett spännande uttryck 9 10 7 Södra

Läs mer

ett kontor med gyllene möjligheter

ett kontor med gyllene möjligheter ett kontor med gyllene möjligheter i hjärtat av Citadellsstaden Möjligheter att bo, arbeta och leva på samma plats Modern stadsmiljö med plats för kontor, förskola, butiker, caféer och bostäder I området

Läs mer

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Diarienummer: KS-504/2008 I Norrköping finns det goda livet. Här finns möjligheter till ett berikande liv för människor i alla åldrar med möjligheter

Läs mer

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Sträckan Huvudsta Duvbo genom Solna, Sundbyberg och Stockholm Välkommen! Mälarbanan ska byggas ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll för

Läs mer

Ensamhet. En studie över den ofrivilliga ensamheten i våra städer och vad vi kan göra för att bryta den.

Ensamhet. En studie över den ofrivilliga ensamheten i våra städer och vad vi kan göra för att bryta den. Ensamhet En studie över den ofrivilliga ensamheten i våra städer och vad vi kan göra för att bryta den. Den upplevda ensamheten är störst bland unga och i våra större städer Händer det att du känner dig

Läs mer

LINNÉUNIVERSITET I KALMAR - KALMAR NYCKEL

LINNÉUNIVERSITET I KALMAR - KALMAR NYCKEL LINNÉUNIVERSITET I KALMAR - KALMAR NYCKEL ARALLELLT UDRAG 2009-09-30 ARALLELLT UDRAG 2009-09-30 1/4 UNIVERSITETSGATAN Området vid Kalmar Nyckel har en mycket intressant potential. De positiva effekterna

Läs mer

VÄSTRA HALLERNA STENUNGSUND

VÄSTRA HALLERNA STENUNGSUND VÄSTRA HALLERNA STENUNGSUND BO HAVSNÄRA I STENUNGSUND Stenungsund är en av Sveriges snabbast växande orter. Det är inte förvånande här finns det mesta blomstrande företag, härlig natur, bryggliv, pendelavstånd

Läs mer

Flytta till Båstad... ett bättre sätt att leva

Flytta till Båstad... ett bättre sätt att leva Flytta till Båstad... ett bättre sätt att leva Att leva, arbeta och bo på Bjärehalvön är att välja ett liv med både hjärta och puls. Mötesplatsen Båstad erbjuder ett levande kultur- och nöjesliv och en

Läs mer

Ärendet Föreligger förvaltningens tjänsteutlåtande, dnr /

Ärendet Föreligger förvaltningens tjänsteutlåtande, dnr / Sida 44 (64) 34 Motion (2017:33) om ett modernt och hållbart Stockholm Beslut 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens svar på remissen. 2. Beslutet justeras omedelbart. Ärendet Föreligger förvaltningens

Läs mer

Lokal utvecklingsplan för Vadstenas södra kommundel framtagen av Östgöta Dal ekonomisk förening 2012-05-31

Lokal utvecklingsplan för Vadstenas södra kommundel framtagen av Östgöta Dal ekonomisk förening 2012-05-31 Lokal utvecklingsplan för Vadstenas södra kommundel framtagen av Östgöta Dal ekonomisk förening 2012-05-31 Inledning Dals härad är en gammal kulturbygd i Vadstena kommun i västra Östergötland. Den består

Läs mer

ett kontor med gyllene möjligheter

ett kontor med gyllene möjligheter ett kontor med gyllene möjligheter i hjärtat av Citadellsstaden Möjligheter att bo, arbeta och leva på samma plats Modern stadsmiljö med plats för kontor, förskola, butiker, caféer och bostäder I området

Läs mer

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Reservation för eventuella ändringar och tryckfel. 1 Välkommen till ditt Notholmen Morgonkaffe med havsutsikt? Vill du bo i ett idylliskt

Läs mer

Östra Sala backe. sammanfattning av planprogram. White

Östra Sala backe. sammanfattning av planprogram. White Östra Sala backe sammanfattning av planprogram 1 White Planprogram Östra Sala backe Östra Sala backe ligger knappt två kilometer från Uppsalas stadskärna i en av de mest expansiva delarna av Uppsala stad.

Läs mer

www.valhallpark.se Fritid Kommunikationer Handel Arbete Boende - den goda miljön Valhall Park 110822.indd 1 2011-08-22 15:32:02

www.valhallpark.se Fritid Kommunikationer Handel Arbete Boende - den goda miljön Valhall Park 110822.indd 1 2011-08-22 15:32:02 www.valhallpark.se Boende Arbete Fritid Kommunikationer Handel - den goda miljön Valhall Park 110822.indd 1 2011-08-22 15:32:02 Var ligger Valhall Park? Valhall Park ligger ett stenkast från havet, 5 kilometer

Läs mer

I Göteborg stad återfinns många möjligheter till lek.

I Göteborg stad återfinns många möjligheter till lek. Otrygg trafiksituation som begränsar rörelsefrihet och självständighet Gamla industriområdet instängslat. Många barriärer, E6an, järnväg, Mölndalsvägen. Liseberg har positiv inverkan på integration, barn

Läs mer

Lidingö stad, Stadshuset Besöksadress: Stockholmsvägen 50 Postadress: Lidingö Telefon : vx E-post:

Lidingö stad, Stadshuset Besöksadress: Stockholmsvägen 50 Postadress: Lidingö Telefon : vx E-post: Lidingö stad, Stadshuset Besöksadress: Stockholmsvägen 50 Postadress: 181 82 Lidingö Telefon : 08-731 30 00 vx E-post: lidingo.stad@lidingo.se Webbplats: www.lidingo.se 2013-06-05 A: TORSVIKSDIKET/BROPARKEN

Läs mer

Landvetter. 18 december 2018

Landvetter. 18 december 2018 Landvetter 18 december 2018 Kommundelsdialog 19:00-19:10 Per Vorberg hälsar välkomna 19:10-19:30 Vad är en översiktsplan? Fika 19:30 20:40 Workshop - Orten med ord: Övning 1: Vad karaktäriserar din ort?

Läs mer

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014 Kandidater i sjöstaden kommun och landsting Kandidater 2014 I denna folder presenteras Sjöstadsföreningens kandidater till Kommun och Landsting Krets 1 Moderaterna i Sjöstaden är en aktiv lokalförening

Läs mer

NYA KRONAN SUNDBYBERG KONTOR MED MILJÖPROFIL. I Nöten erbjuder vi moderna, hållbara kontor som uppmuntrar till kreativitet och samarbete samtidigt

NYA KRONAN SUNDBYBERG KONTOR MED MILJÖPROFIL. I Nöten erbjuder vi moderna, hållbara kontor som uppmuntrar till kreativitet och samarbete samtidigt MED MJÖPROF I Nöten erbjuder vi moderna, hållbara kontor som uppmuntrar till kreativitet och samarbete samtidigt som de är effektiva och funktionella. Att de även har en tydlig miljöprofil är naturligtvis

Läs mer

Utvecklingsstrategi för Hagalund - remissförslag

Utvecklingsstrategi för Hagalund - remissförslag SOLNA STAD Stadsledningsförvaltningen 2014-08-15 SID 1 (5) KS/2013:357 TJÄNSTESKRIVELSE Utvecklingsstrategi för Hagalund - remissförslag Sammanfattning Kommunstyrelsen beslutade, efter en förfrågan från

Läs mer

13 Motion (2017:33) om ett modernt och hållbart växande Stockholm Svar på motion från kommunstyrelsen, dnr: /2017

13 Motion (2017:33) om ett modernt och hållbart växande Stockholm Svar på motion från kommunstyrelsen, dnr: /2017 2017-10-19 16 13 Motion (2017:33) om ett modernt och hållbart växande Stockholm Svar på motion från kommunstyrelsen, dnr:106-876/2017 BESLUT beslutar följande: 1. Förvaltningens tjänsteutlåtande överlämnas

Läs mer

ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001

ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001 ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001 Antagen av KF 2001-06-11 Laga Kraft 2003-09-24 av parkeringsytan, hörnet Göteborgsvägen Strandvägen, under förutsättning att möjligheterna till framtida

Läs mer

SAMHÄLLSBAROMETERN WWW.PE.SE. Om Projektengagemang

SAMHÄLLSBAROMETERN WWW.PE.SE. Om Projektengagemang SAMHÄLLSBAROMETERN 2016 Om Projektengagemang Projektengagemang erbjuder kvalificerade konsulttjänster och lösningar inom arkitektur, byggnad, el- och teleteknik, VVS, industri och energi, infrastruktur

Läs mer

Paradis? Hur då? Vår tanke bakom PapyrusParadis är att erbjuda bra bostäder åt Mölndalsbor, i ett centralt beläget område med goda förbindelser till både Mölndal och Göteborg samtidigt som området blir

Läs mer

Hållbara städer - så bygger vi nytt

Hållbara städer - så bygger vi nytt Hållbara städer - så bygger vi nytt Kvillebäcken Staffan Bolminger, Älvstranden utveckling AB Krokslätts Fabriker Lennart Larsson, Husvärden AB Berth Olsson, Bengt Dahlgren AB Hållbar kunskapsstad Lund

Läs mer

Dialogmöte Exercisheden

Dialogmöte Exercisheden Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte #1 med allmänheten (21 januari 2017) Varför är vi här? Stadsbyggnadskontoret har bjudit in till ett antal dialoger kring utvecklingen av Heden på temat Vad

Läs mer

Information om Planprogram Eriksberg och Ekebydalen

Information om Planprogram Eriksberg och Ekebydalen Information om Planprogram Eriksberg och Ekebydalen 2017-11-16 Uppsala växer fler bostäder behövs Eriksberg har potential att utvecklas 2 Från översiktsplan till bygglov BYGGLOV DETALJPLAN PLANPROGRAM

Läs mer

Yttrande över förslag till ny bangårds- och älvförbindelse

Yttrande över förslag till ny bangårds- och älvförbindelse Yttrande över förslag till ny bangårds- och älvförbindelse YimbyGBG YimbyGBG är ett politiskt obundet nätverk av medborgare som vill se mer tät, levande blandstad i Göteborg. Vi vill genom positiv, konstruktiv

Läs mer

Socialdemokraterna i Klippans kommun. Handlingsprogram

Socialdemokraterna i Klippans kommun. Handlingsprogram Socialdemokraterna i Klippans kommun Handlingsprogram 2019-2022 Ett jämlikt Klippans kommun Människans frihet socialdemokraternas viktigaste mål. Alla människor ska vara fria att utvecklas som individer.

Läs mer

VÄRDESKAPANDE STADSUTVECKLING

VÄRDESKAPANDE STADSUTVECKLING VÄRDESKAPANDE STADSUTVECKLING Värdering av stadskvaliteter för bostäder, Undertitel kontor och handel i Göteborgsregionen 161206 Datum METOD METOD Spatiala analyser Statistiska analyser Förklaringsmodell

Läs mer