1.2 Kontaktuppgifter Postadress: PubA PubA, A-sektionen Teknologgården 2 Sven Hultins gata Göteborg Göteborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1.2 Kontaktuppgifter Postadress: PubA PubA, A-sektionen Teknologgården 2 Sven Hultins gata 6 412 58 Göteborg 412 58 Göteborg"

Transkript

1 1. Allmänt Dessa riktlinjer är en utförlig beskrivning av vad arbetet i Arkitekturstuderandesektionens pubkommitté PubA innebär. Ovanför riktlinjerna arbetar PubA utifrån A-sektionens stadga och reglemente. 1.1 Namn och organisation Kommitténs namn (PubA) skrivs alltid med stort P och stort A. Pubkommittén ansvarar för att anordna pubar för sektionens medlemmar. PubA har egna, fristående möten och fattar egna beslut, men ekonomiskt stöd och administrativ hjälp finns att hämta hos A- & AT-styret. Allt arbete i PubA sker på ideell basis, vilket betyder att alla som jobbar för PubA jobbar utan ekonomisk ersättning. Lönen består av nya vänner och kontakter, en merit till sitt CV och inbjudan till diverse skojiga fester! Och inte att förglömma: ett par rödmålade snickarbyxor. 1.2 Kontaktuppgifter Postadress: PubA PubA, A-sektionen Teknologgården 2 Sven Hultins gata Göteborg Göteborg (Kårhuset) (Bredvid A-vaktis) Mejladress: Informationsmedier: puba@lists.chalmers.se sök: PubA Bankkontonr: Clearingnr: 5003 (SEB) Bankgiro: Poster På sista sektionsmötet för året väljs kommitténs ordförande och kassör in. Vid behov av fyllnadsval väljer sektionsmötet ordförande och kassör, medan A- & ATstyret godkänner fyllnadsval för övriga poster. 2.1 Ordförande Ser till att möten utlyses, att regler följs, att frågor tas upp (dagordning), att beslut blir fattade, att logistiken fungerar och att alla har roligt och känner sig delaktiga. Denne går på möten med alla andra kommittéordföranden samt sektionsordföranden. Det bör också vara ordföranden som går på NU-möten (Nöjesutskottet i kåren), eftersom det som tas upp där främst rör PubA och eftersom ordföranden även har kontakt med sektionens övriga ordföranden.

2 Ordföranden ansvarar för att riktlinjerna och testamentet hålls uppdaterade. Ordförande ansvarar också för viss IT-administration för PubA. PubA har en flik under Chalmers Studentkårs hemsida ( vilken ska uppdateras inför varje nytt PubA (informationen som finns här publiceras i Den lilla gröna och det vore tråkigt om alla Chalmerister fick inaktuella kontaktuppgifter till föregående års kommitté). PubA har också en maillista (puba@lists.chalmers. se) som administreras av ordföranden, dvs ordföranden måste gå in på en hemsida och godkänna mail till denna lista innan resten av kommittén får dem. När en ny kommitté tillträder ordnar den gamla ordföranden så att den nya får administrativa rättigheter till både PubA s flik på kårens hemsida och maillistan. 2.2 Vice ordförande Sköter ordförandens uppdrag då denne inte kan. För protokoll vid möten, renskriver dessa och ser till att mötespunkter inte glöms bort. Skickar ut mötesanteckningar/ protokoll via PubA-mailen. Gör scheman inför arrangemang då detta behövs. 2.3 Kassör Håller stenkoll på alla siffror som rör pubkommittén. Räknar, kontrollräknar och räknar om igen. Ansvarar för PubA s kassa, både kontanter och på banken. Lägger upp budgeten inför arrangemang och ser till att det finns pengar på bankkontot och växelkassa till alla pubar. Kassören får hjälp av A-sektionens revisor att kontrollera ekonomin inför överlämning till nytt PubA. När en kassör ska lämna över till sin efterträdare krävs ett besök på banken. Kassören ringer då kommitténs bankkontor i förväg och bestämmer en tid då han/ hon kan komma dit med efterträdaren. Kassören ser till att ha med alla viktiga dokument som banken kräver (legitimation, underskrivet sektionsmötesprotokoll från sektionsmötet då invalet av efterträdaren skedde, stadga). 2.4 Öhlchef Öhlchefen skall vara 20 år fyllda. Öhlchefen bör ha gått SUS-utbildningen och Chalmrest s restaurangutbildning (bör alltså vara godkänd som serveringsansvarig). Öhlchefen beställer alkohol inför arr, både då den inhandlas från Kårrestaurangen och då den köps direkt från Systembolaget. Öhlchefen har stenkoll på vad för dricka och i vilken mängd som förvaras i förrådet, dels så att ölen inte står och blir gammal och så att det aldrig är slut inför en pub. Öhlchefen ansvarar även för att alkoholfri dryck och tilltugg/mat/fika köps in när detta behövs. Inför pubrundor bjuder vso in till pubforum där information inför pubrundan och eventuella frågor behandlas. Dessa möten skall öhlchefen gå på.

3 Chalmers samarbetar med Carlsberg i något som heter AB Ölbruket. Ölbruket arbetar med olika event, såsom ölprovningar och annat, för att förmedla god ölkunskap och ölkultur hos chalmerister. Öhlchefen kommer att bjudas in till Ölbruket och bör delta i deras möten och verksamhet. Öhlchefen går även på PR-forum hos kåren. PR-forum samlar representanter från Chalmers PR-föreningar och -kommittéer för att dela idéer och inspiration samt främja samarr. 2.5 Lokalansvarig Har ansvar över schema och bokningar så att inga krockar sker. Denne måste gå SUS-utbildningen för att få en inlogg till bokning.chalmrest.se. Detta för att undvika krockar även med Sigurds bokningar som sköts av Studentkåren (vso). Lokalansvarig har i uppgift att hålla Hyresregler för Röda Rummet och Kontrakt Röda Rummet uppdaterade och att sköta kontinuerlig kontakt med hyresgäster. Lokalansvarig är även ansvarig för ekonomin över uthyrningarna om inte annan överenskommelse görs med PubA s kassör. Lokalansvarig sköter alla festanmälningar, både när PubA arrar och när någon annan kommitté eller dylikt nyttjar lokalen. Lokalansvarig ansvarar för att det finns ett fungerande bokningssystem där kontaktuppgifter till den som bokat finns. 2.6 Vice lokalansvarig Har i uppgift att stötta Lokalansvarig i dennes arbetsuppgifter och hjälpa till då Lokalansvarig behöver det. Vice Lokalansvarig har även i uppgift att ta hand om ungefär hälften av uthyrningarna, i överenskommelse med Lokalansvarig. 2.7 PR-ansvarig PR ansvarar för att arrangemang annonseras ut i god tid (helst två veckor innan aktuellt datum). Infon om arrangemangen kan komma ut i form av flashiga affischer i Chalmers lokaler, spännande inbjudningar över studentmailen, facebook-event eller genom så kallad infning (att PubA går ut och informerar under föreläsningarna). Infning brukar ge bäst respons, framför allt under nollningen, då studenter på Chalmers har en förmåga att blunda för all pappersinformation på skolområdet. Värt att tänka på är hur man gör reklam för olika arr. Har man ett vitt arr (dvs om man har serveringstillstånd) kan man göra hur tydlig reklam som helst. Vid mindre arr i Röda Rummet, då serveringstillstånd ofta saknas och det dessutom bara ryms 40 pers, är det lämpligt att vara mer diskret och hålla sig till att göra reklam i A-huset. Inför jul- och sommarlov är det trevligt om PubA s PR-ansvarig printar ut några säsongsanknutna vykort att lägga i postfacken till de kommittéer och utskott som PubA tycker bättre om. KOM IHÅG A-vaktis också! PR-ansvarig ansvarar även för att allt digitalt material (logotyper, eventuella mallar

4 för prislistor och dylikt) hålls uppdaterade, samlade på ett ställe och överlämnas till efterträdande kommitté. PubA har en flik under A-sektionens hemsida där information om arrangemang och dylikt läggs upp. Självklart ser PR-ansvarig till att information om pubar och annat trevligt kontinuerligt läggs upp här. 2.8 Ljudansvarig Ser till att högtalare, dator och projektor med tillbehör fungerar samt att det finns spellistor till alla PubA s arr. Ljudansvarig ansvarar för att instruktionsböcker och annat till elektroniken inte kommer bort och samlar lämpligen allt sådant i en pärm i det låsta skåpet i Röda Rummet. Ljudansvarig bokar utrustning från lob vid behov och ser till att utrustningen hämtas och lämnas tillbaka i tid. Ljudansvarig slås med fördel ihop med en av de andra posterna, eftersom den innebär ett mindre ansvar. 3. Nycklar och access Varje kommittémedlem har en nyckel till Röda Rummet. Dessa kvitteras ut mot deposition av varje kommittémedlem från sektionsstyrelsen då den nya kommittén tillträder. För att komma in i förrådet krävs ytterligare en nyckel. En förrådsnyckel kvitteras ut av ordföranden och förvaras i det låsta skåpet i Röda Rummet så att alla kommitténs medlemmar kan komma åt den. Det finns flera förrådsnycklar, men inte så att det räcker till alla. Om ordföranden, öhlchef och ljudansvarig vill kvittera ut egna förrådsnycklar har de förtur till dessa. För att komma in i styrelsetorget och det rum där som disponeras av A-sektionen krävs en aptus-bricka. Dessa fixar sektionsordföranden från A-vaktis efter att ha pratat med PubA s ordförande. Lämpligt är att ordförande, kassör, lokalansvarig, vice lokalansvarig och ljudansvarig i PubA har sådana aptus-brickor. När man arrar något produceras mängder av sopor. Sopsäckar slängs i komprimatorn som finns bakom dörren märkt Sluss i utomhus-korridoren mellan V- och forskarhuset. För att komma in där krävs access. Access får man om man tar sitt Trax-kort och går till A-vaktis och förklarar att man sitter i PubA och vill ha access till komprimatorn. Till A-vaktis går man även om man behöver access någon annanstans i huset (t ex ateljéerna om man ska arra där) eller om man vill boka bord, stolar och stora svarta lådor som gör sig bra som bardisk till något arr. 4. Arrangemang Nedan följer de arrangemang och andra uppgifter som PubA förväntas genomföra under sitt verksamhetsår. Glöm inte att utvärdera varje aktivitet så att ni sedan kan utveckla och förbättra dessa riktlinjer till nästa års kommitté!

5 4.1 Ohmsits eller ohmpub För att tacka av det gångna årets PubA anordnar det nya PubA en stor, magnifik, sprakande och hej-dundrande ohmsits eller ompub för dessa fantastiska människor. Med fördel kan denna tillställning arrangeras tillsammans med nya AØK, A6, A- laget och A- & AT-styret eller valfria kommittéer på t ex V-sektionen vilka också ska tacka av sina pateter. Ohmsitsen eller ohmpuben bör arrangeras under vårterminen av flera anledningar, treor som satt i föregående års kommitté har en förmåga att försvinna från skolan till hösten och det är roligt om de kan vara med och dessutom är det fullt upp med mottagning och aspning under hösten. Inbjudan till denna tillställning skickas ut i god tid. Om tillställningen endast vänder sig till PubA bjuds alla gamla PubA-medlemmar in. Om det är ett samarr med andra kommittéer kanske det är lämpligt att endast bjuda in föregående års eller de två föregående årens kommittéer (beroende på hur stort arrangemang man vill göra av det, vilken lokal man ska vara i osv). Det är trevligt, men inte absolut nödvändigt, med ett tema som är roligt och förhållandevis enkelt att klä ut sig till. För kontaktuppgifter då inbjudan ska skickas, se Lista över pateter. På en omsits eller ompub är det trevligt om pateterna får gå gratis. Pateterna förväntas betala för sin sittningsalkohol, men de blir glada om de får en fördrink och en öl/ cider till maten. 4.2 Hemmapub Minst 2 gånger per läsperiod ska PubA arrangera hemmapub som komplement till pubrundan. Detta är en mindre tillställning som kräver förhållandevis liten arbetsinsats, men som ger väldigt god stämning på sektionen! Inför: Bestäm datum och släng ut ett mejl till alla A- och AT-studenter. Det är även trevligt med några affischer i A-husets trapphus. OBS! Hemmapubarna riktar sig främst till A-sektionens medlemmar och därför bör man vara lite uppmärksam kring PR-andet av dessa; Röda Rummet (RR) kan bara lösa 12 st serveringstillstånd per år, vilket inte räcker till alla arr med alkohol. Ni bör därför tidigt under ert år som sittande diskutera igenom vilka datum ni vill söka tillstånd för. Bestäm vad som behöver inhandlas: - Nachos, toast, pan pizza och snacks fungerar alltid, men har man ett speciellt tema eller bara lust så är det alltid trevligt med något nytt. - 2 sorters öl och en typ av cider räcker i baren, men det är ju roligt med vin och lite udda ölsorter också OBS! Glöm inte alkoholfria alternativ! - Städa i ordning Röda Rummet. Kom ihåg musik och värmeljus.

6 Ett tips är att öppna puben redan vid 17 så folk kan gå direkt från skolan, annars är risken stor att folk går hem och inte orkar komma tillbaka. Om det bara är en enkel pub en vanlig dag kan man stänga tidigt, men till helgen vill A-studenten festa länge. 4.3 Sittningar I huvudsak arrar A6 och AØK sittningar för sektionens medlemmar, men om PubA får för sig att arra sittning så är det självklart fritt fram. Om PubA inte vill arra sittning själv ställer de ändå självklart upp om en annan kommitté behöver hjälp. En sittning innebär att studenter, för en rimlig avgift, får njuta en trerätters middag med ett visst tema (t.ex. schlager eller pirat). En eller ett par toastmasters styr själva sittningen och bestämmer vem eller vilka som ska ta upp dryckesvisor, hålla tal, spexa, gyckla, osv. En sittning mynnar ofta ut i dans i samma lokal (om musikanläggning och omgivande grannar tillåter). Annars kan man gemensamt ta sig till annan lokal, med fördel Gasquen. 4.5 Nollningen De nya studenternas första intryck av PubA och övriga kommittéer på sektionen är jätteviktigt! För att sprida informationen om vad PubA är och vad PubA gör, är det bra om PubA-medlemmarna engagerar sig som Phaddrar under nollningen. På så sätt får nollan ansikten och namn på oss i kommittén och vi får en bättre relation till våra nya vänner! Dessutom, när man ändå befinner sig i staden och är på socialt festhumör, är det jättebra om PubA och AØK kan samarbeta och samarra så mycket som möjligt under dessa veckor. Minsta möjliga engagemang under nollningen är att PubA arrar Nollpubrundan (lp1), men det finns oändliga möjligheter för ytterligare PubA-arr. Nollningen är er stora chans att göra reklam för kommittén. Använd era fina röda byxor mycket och ofta och se till att nollans kaloriintag inte bara består av öl utan också en hel del barsnacks. Tänk på att boka eventuella utomstående lokaler redan innan sommarlovet (t.ex. Chalmersbastun och Sigurd) och att inte hyra ut Röda Rummet mer än absolut nödvändigt under denna period då både PubA, AØK och A6 behöver lokalen. 4.6 Aspning Det är jätteviktigt att informationen om hur aspningen går till kommer ut till A-studenterna så tidigt som möjligt. Se till att arra flera mindre och ett par större happenings. Försök då att involvera asparna så mycket som möjligt genom t.ex. uppdrag och utmaningar på olika sätt. Viktigast för att intressera så många bra aspar som möjligt är att visa upp sig och bjuda på bra arr under nollningen. Då har ni ju också möjlighet att lära känna dem och få en känsla för vilka som skulle passa i PubA! 4.7 Överlämningssits Då asparna är slutkörda och färdigtestade beslutas internt vilka personer som får äran att nomineras till nästkommande års PubA (sektionsmötet har därefter sista

7 ordet när det gäller vilka som faktiskt väljs in). När detta är bestämt är det hög tid att bjuda in till Överlämningssits en sittning för nästa års kommitté! Överlämningssitsen kan med fördel arras tillsammans med sektionens övriga kommittéer och utskott samt sektionsstyrelsen. 5. Lokaler 5.1 Röda Rummet Röda Rummet (RR) är A-sektionens studenters extra vardagsrum och publokal. PubA ansvarar för Röda Rummets väl och ve, liksom för uthyrning av lokalen. 5.2 Förrådet PubA s ägodelar förvaras i förrådet. I förrådet bör det alltid förvaras en försvarlig mängd alkohol och alkoholfri dryck samt gärna lite chips så att man när så önskas snabbt kan arra en pub. Förrådet finns i kulverten till höger om Röda Rummets dörrar (från Sigurd sett). 5.3 Awesomenest Första dörren på vänster sida i kulverten till vänster om Röda Rummet (från Sigurd sett). Här inne håller både A6 och AØK till. 6. Övrigt 6.1 Föreningsuniform När man jobbar i PubA är det viktigt att gästerna kan se vem man är. Därför bör den nytillträdda kommittén beställa röda snickarbyxor (eller vita från t ex Jula som sedan färgas, men tänk på att det då finns risk för att ni ser ut data i dålig belysning) som dekoreras med PubA, namn och eventuellt lite trevliga skyddshelgon (Marsipulami och Super Mario) samt år. Till de röda snickarbyxorna bärs med fördel något svart upptill. Om så önskas kan den sittande kommittén, i mån av ekonomiska tillgångar, besluta att inhandla likadana t-shirts med trevligt tryck. Viktigt att hålla i minnet är att ni alltid representerar PubA, A-sektionen och Chalmers studentkår när ni bär de röda snickarbyxorna och att allt ni gör may come back to haunt you! 6.2 Nöjeslivsutskottet Nöjeslivsutskottet (NU) behandlar fall av uppförandeproblem bland besökare av arr. inom Chalmers föreningar. NU sköter även sådant som att ta fram internarbetsordningar och sittningshandbok, i vilken man kan läsa om alla sektioners sittningstraditioner, -historia och -regler. Varje sektion förväntas närvara med en representant vid NU-möten; denna person bör vara ordföranden i PubA, som både har kontakt med PubA och sektionens övriga ordföranden. 6.3 PQ printerquota PR-ansvarig kommer under året att bränna mängder av PQ s på planscher, prislistor, sånghäften, biljetter, etc. Även övriga kommittémedlemmar kommer säkerligen

8 att skriva ut både ditt och datt åt kommittén under året. PQ står självklart kommittén för, liksom alla andra utlägg kommittémedlemmen gör. Viktigt är att var och en håller reda på hur mycket printerquota han/hon förbrukar så att korrekta uppgifter sedan kan lämnas till kassören. 6.4 Kontinuitet Riktlinjerna är till för att utnyttjas på alla möjliga tänkbara sätt av ordföranden, lika väl som av övriga PubA. Det som står i detta dokument bör uppdateras inför varje överlämning så att den nya kommittén har den senaste informationen. Kommittémedlemmarna förväntas läsa igenom riktlinjerna vid tillträdandet och sedan utgå från detta vid PubA s olika arr. Utöver den information i riktlinjerna som rör hela kommittén förväntas även respektive post i PubA uppdatera den text som berör den egna posten och där inkludera nya tips och trix etc. till sin efterträdare. Nedan Följer: TestAmente för Puba - Förklaringar förkortningar och studentikosa - Kontaktuppgifter till pateter - (Bifogade verksamhetsberättelse från föregående år)

9 Förklaring Förkortningar A6 Arkitekturstuderandesektionens sexmästeri A6-kladdkaka Kladdkakan A6 bakar och bjuder på så ofta de bara kan! AnollK (AØK) A-sektionens nollningskommitté ÆnollK (ÆØK) Æ s nollningskommitté A-laget A-sektionens idrottskommitté Arr (att arra) arrangemang (att arrangera) Aspning (att aspa) Man är aspirant för en post inom en förening på Chalmers A-vaktis Våra fantastiska vaktmästare i A-huset. Kladdkaka uppskattas! BUP Motsats till PUB; puben är öppen utan alkoholförsäljning CCC Chalmers Cortége Committé D6 Datas sexmästeri Delta Datas PR-förening Drift Driftgruppen för Gasquen FestU Arrar de stora kårhusfesterna. Puffa hos dem blir de glada! Fulöhl Billig öl, ofta inköpt i Tyskland, som man inte pratar högt om Gasqua Att festa i Gasquen Gasquen (att) Chalmers nattklubb (i Kårhusets undervåning)gasquek GasqueKommittén se Drift Gyckel Spex/uppträdande under sittning (finns inga dåliga!) Gyckellista Någon form av lista på vilken man kan skriva upp sitt gyckel Infning (att infa) PR av arr som ex påhälsning efter föreläsning Kapten Chölmärs Far till Bröderna Röde Rummerus och Sabelsnok Kapten Röde Rummerus Son till Kapten Chölmärs, bror till Kapten Sabelsnok Kapten Sabelsnok Son till Kapten Chölmärs, bror till Kapten Röde Rummerus Kfkb6 Kemiteknik med fysik och bioteknik s sexmästeri LoB Ljud- och Bild-experterna på skolan. Hyr ut div ljudutrustning MFG Medicinska Föreningens Gemenskap NU NöjeslivsUtskottet Patet En före detta föreningsaktiv (se även Räv) Prosex TD s PR-förening och sexmästeri (under Maskin-sektionen) PU Programutskottet. Anordnar filmvisningar, konserter, etc. Puffa Att hjälpa till och jobba på en annan kommittés arr. Räv En fjolårs-aøk:are (blir sedan patet) Röda Rummet (RR) A-sektionens pub SNOK (SnobbenKommittén) V-sektionens PR-förening, som ansvarar för sektionens pub SVEA/ SVEA skivgarde DJ-föreningen på skolan, har Sveriges största skivsamling! V6 V-sektionens sexmästeri Verum V-sektionens pub VØK V-sektionens nollningskommitté Virus Rustmästerie, idrott, minibussen Vera och hamburgare på V. vso Vice ordförande Sociala enheten. Alkoholhantering på Kåren.

10 Lista över pateter 2009 (Första året, A6 skötte Röda Rummet innan det!) Milad Abedi Fredrik Asphult Manuel Cespedes Arman Ghahraman Tobias Göthfelt Erica Henrysson (Ordförande) Filip Karlén Malin Mirsch Pedram Seddighzadeh Mikael Stenberg se; ; malinmirsch@hotmail.com; mikste@student.chalmers.se; 2010 Sandra Baumann Sara Bärling Pär Bratt Helene Flink (Ordförande) Arman Ghahraman Tobias Göthfelt Viktoria Henriksson Filip Karlén Jonas Lundgren Tove Magnusson ; ; ; ; ; ; spray.se ; bratten89@gmail.com ; vviikkttoorriaa@hotmail.com ; sara.barling@ hotmail.com ; tobies@student.chalmers.se; jonaslundgren@live.com; jonlund@student. chalmers.se; armang@student.chalmers.se 2011 André Agi Mikaela Bengtsson Karin Cajmatz (Ordförande) Sofia Ek Camilla Henricson Hanna Järbel David Oscarsson Linda Sandström Lina Svensdotter Hanna Stegrell cajmatz@student.chalmers.se;

AØK väljer varje år ett tema på Nollningen som finns med som logga, musik, film, pub, sittning, etc.

AØK väljer varje år ett tema på Nollningen som finns med som logga, musik, film, pub, sittning, etc. 1. Allmänt AØK är Arkitekturstuderandesektionenssektionens mottagningskommitté vilket innebär att arbeta för välkomnandet av nya medlemmar genom att planera och arrangera en fyra veckor lång mottagning

Läs mer

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG har som uppgift att agera som kontakten mellan kemisektionen och arbetsmarknaden.

Läs mer

Instruktioner för kemisektionens programråd och rustmästeri, HÄKS

Instruktioner för kemisektionens programråd och rustmästeri, HÄKS Instruktioner för kemisektionens programråd och rustmästeri, HÄKS 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens programråd och rustmästeri, HÄKS har som uppgift att regelbundet anordna pubar och aktiviteter

Läs mer

AØK väljer varje år ett tema på Mottagningen som finns med som tema för logga, entrélåt, film, pub, sittning, etc.

AØK väljer varje år ett tema på Mottagningen som finns med som tema för logga, entrélåt, film, pub, sittning, etc. ARKITEKTURSTUDERANDESEKS 2015-01-16 1. ALLMÄNT AØK är Arkitekturstuderandesektionens mottagningskommitté vilken arbetar för välkomnandet av nya studenter genom att planera och arrangera en fyra veckor

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAD: ! ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAD: ! ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE REGLEMENTE ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE REGLEMENTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7.

Läs mer

Instruktioner för Rustmästeriet

Instruktioner för Rustmästeriet för Rustmästeriet Rustmästeriet Masinteknologsektionens Rustmästeri (Rustet) har ansvaret för skötsel och förvaltning av sektionens lokaler. De bedriver pub- och after workverksamhet samt hyr ut skåp till

Läs mer

Instruktioner för kemisektionens teknologtidning, Kempressen

Instruktioner för kemisektionens teknologtidning, Kempressen Instruktioner för kemisektionens teknologtidning, Kempressen 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens teknologtidning, Kempressen, har som uppgift att varje läsperiod ge ut en tidning som riktar sig

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion s. 3 Allmänt s. 4 Startkapital s. 4 Budget s. 4 Äskningar s. 4 Kontanthantering s. 4 Inköp s. 5 Kläder s. 5 Större inköp s. 5 Arrangemang s. 5 Sektionsmöte

Läs mer

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort.

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort. Styrelsemöte 20140306 1. OFMÖ Klockan 12:12 2. Godkännande av dagordning och tid Dagordning godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Emanuel Mettmann väljs till justeringsperson. 4. Eventuella

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7. Sektionsmöte s.10 8 Programmöte s.11 9. Valberedning s.12 10.

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Material Överlämningsguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 9

Material Överlämningsguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 9 Sida 2 av 9 Överlämning till den nya elevkårsstyrelsen och övriga förtroendevalda Årsmötet är över, en ny styrelse är vald och arbetet som styrelseledamot är över så fort årsmötesordföranden har slagit

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #06

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #06 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2017-09-12 #06 Maskinteknologsektionens styrelsemöte 2017-09-12 Plats: Konferensrummet Tid: Tisdag den 12 September kl. 17:00 Närvarande: Moa Ekdal, Carl

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-11-27 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Dea Ternström Karolina Lundh Eleonora Grönlund Pernilla Lindau Johannes Corbee Daniel

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #32

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #32 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2018-02-12 #32 s styrelsemöte 2018-02-12 Plats: Konferensrummet Tid: Måndag den 12 februari kl. 12:00 Närvarande: Carl Bodin, Jonathan Sjölander, Stina Wahlström,

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag?

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag? FAQ till Kassören I detta dokument följer svaret på en rad frågor Kassören ofta får. Om du inte hittar svaret här är du självklart välkommen att kontakta Kassören! Kontaktuppgifter finns längst ner. Göra

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7. Sektionsmöte s.10 8 Programmöte s.11 9. Valberedning s.12 10.

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

TLTHs alkohol- och drogpolicy

TLTHs alkohol- och drogpolicy TLTHs alkohol- och drogpolicy TLTHs alkohol- och drogpolicy gäller hela TLTHs verksamhet, där inräknat sektioner och fria föreningar. 1. Bakgrund Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola (TLTH) är en

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

ÅRSMÖTE 2 FEBRUARI 2012 A-SEKTIONEN

ÅRSMÖTE 2 FEBRUARI 2012 A-SEKTIONEN ÅRSMÖTE 2 FEBRUARI 2012 A-SEKTIONEN KALLANDE A- & AT-STYRET PLATS VB-SALEN TID: 12.15-13.18 NÄRVARANDE (54) AT1 Patrik Rosefors Gustav Good Hanna Gerhardsson Yrsa Dahlman Jens Lundgren Agnes Nerelius Josefin

Läs mer

1. Preliminärer. Godkännande av föredragningslistan. Val av justeringsmän. Adjungeringar. Uppföljning av beslut

1. Preliminärer. Godkännande av föredragningslistan. Val av justeringsmän. Adjungeringar. Uppföljning av beslut Sidan 1 av 5 Kl: 12:00 Mötesnummer: 3-2011/2012 Plats: Styrelserummet Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande Amanda Ohlson aohlson Vice Alvean Ekman alvean Sekreterare Alexandra Angerd angerd Kassör

Läs mer

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00.

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 1. OFMÖ Klockan 12:15 2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Elias Friberg väljs till justeringsperson.

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #15

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #15 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2016-12-12 #15 s styrelsemöte 2016-12-12 Plats: Konferensrummet M-Husets källare Tid: Måndag den 12 december kl. 12:00 Närvarande: Alice Abrahamsson, Staffan

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

NÄRVARANDE SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR 13 DECEMBER 2018 KALLANDE: A-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 17:00

NÄRVARANDE SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR 13 DECEMBER 2018 KALLANDE: A-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 17:00 SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN KALLANDE: A-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 17:00 NÄRVARANDE 103 PERSONER NÄRVARADE PÅ MÖTET FÖR ATT SE DAGORDNINGEN OCH DEN FULLSTÄNDIG NÄRVAROLISTAN, VÄNLIGEN KONTAKTA A-STYRET FÖRTYDLIGANDE:

Läs mer

Kallelse föreningsmöte 1 (1)

Kallelse föreningsmöte 1 (1) Kallelse föreningsmöte 1 (1) Plats Gamma Tid Tisdagen den 19 mars klockan 17.15 Föredragningslista 1. Preliminärer a. Mötets öppnande b. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare c. Justering av

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #13

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #13 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2017-10-10 #13 s styrelsemöte 2017-10-10 Plats: Konferensrummet Tid: Tisdag den 10 Oktober kl. 17:15 Närvarande: Moa Ekdal, Carl Bodin, Jonathan Sjölander,

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Pubföreningen! Lindholmens+Pubförening! Föreningsmöte! 2015012016! !!!!

Pubföreningen! Lindholmens+Pubförening! Föreningsmöte! 2015012016! !!!! Lindholmens+Pubförening Föreningsmöte 2015012016 Lindholmens pubförening - Föreningsmöte 1. Preliminärer a. Mötets öppnande i. Karl Lindell öppnar mötet. b. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Beslutsmöte #04

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Beslutsmöte #04 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2016-10-13 Beslutsmöte #04 Maskinteknologsektionens beslutsmöte 2016-10-13 Plats: Konferensrummet M-Husets källare. Tid: Torsdagen 13 oktober kl. 12:02 Närvarande: Alice

Läs mer

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-08-31

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-08-31 Sidan 1 av 6 Kl: 12:00 Mötesnummer: 5-2012/2013 Plats: Styrelserummet Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande Johan Sjöblom sjoblomj Vice Oscar Carlsson coscar Sekreterare Caroline Strandberg carstra

Läs mer

den 31 mars u n å (2003 b t), å Lappkärrsberget

den 31 mars u n å (2003 b t), å Lappkärrsberget Konglig Elektrosektionen K T H Protokoll fört vid Konglig Elektrosektionens StyrelseÖverläggningsTräff #6 den 31 mars u n å 101111 (2003 b t), å Lappkärrsberget 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 3 2014-11-13 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 13:e november 2014, klockan 12.00. Styrelserummet, Department of Peace

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

BRÖLLOP. prislista 2015

BRÖLLOP. prislista 2015 BRÖLLOP prislista 2015 BRÖLLOP Bröllop är något väldigt, väldigt speciellt. Även om jag fotograferat massor av bröllop, så blir jag varje gång tagen av hur tydligt man ser personligheter i alla val som

Läs mer

Kallelse till sektionsmöte

Kallelse till sektionsmöte Datateknologsektionen Chalmers studentkår Kallelse till sektionsmöte Sida 1 av 3 3 maj 2017 Tid: 17:17, 2017-05-11 Plats: HB3 Mötesnr: 1-2017/2018 Kallelse till sektionsmöte Preliminär föredragningslista

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2014-12-08 #16 s styrelsemöte 2014-12-08 Plats: Tid: Konferensrummet Måndagen den 8:e december Närvarande: Dennis Norman, Hedvig Olsson, Elin Andersson, Erik Kvarnström,

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Närvarande: Jonas Bergström, Aktu-ordförande Gustav Nilsson Orviste, Ngm-ordförande Robin Gustavsson, Verkmästare Benjamin Mattsson,

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #46

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #46 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2018-04-23 #46 Maskinteknologsektionens styrelsemöte 2018-04-23 Plats: Konferensrummet Tid: Måndag den 23:e April kl. 12:00 Närvarande: Moa Ekdal, Carl Bodin,

Läs mer

1. Preliminärer. 2. Hänt i veckan. Godkännande av föredragningslistan. Val av justeringsmän. Adjungeringar. Uppföljning av beslut.

1. Preliminärer. 2. Hänt i veckan. Godkännande av föredragningslistan. Val av justeringsmän. Adjungeringar. Uppföljning av beslut. Sidan 1 av 5 Kl: 12:00 Mötesnummer: 14 2011/2012 Plats: Styrelserummet Närvarande: Funktion Namn Email Ordförande Amanda Ohlson aohlson Vice Alvean Ekman alvean Sekreterare Alexandra Angerd angerd Kassör

Läs mer

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Regler för lån av Verum

Regler för lån av Verum Regler för lån av Verum Fastställd av: V-Styret 28 april 2015 Sida 1 (12) Information Bokning kan ske max en månad i förväg och senast tre dagar innan arrangemanget om inget annat bestäms med Verdinnan.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare.

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 5/år 2015 Datum: 3/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 5/år 2015 Datum: 3/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Mötesanteckningar KU11

Mötesanteckningar KU11 Mötesanteckningar 11 Plats: Maskinhuset, Johanneberg Tid: 9 maj 2013 klockan 17:30 ca 20:00 Deltagare: David Ådvall, D-sektionen Jens Henriksson, Z-sektionen Michel Wester, I-sektionen Edvin Bergman, M-sektionen

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m 2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Telefon: 031-772 39 28 ztyret@mtek.chalmers.se Sida 1 av 6

Telefon: 031-772 39 28 ztyret@mtek.chalmers.se Sida 1 av 6 Protokoll Ztyret 07/08 nr 12 2007-05-15 Konferensrummet i källaren Klockan 12-13 Närvarande: Christoffer Sernevi, Ordförande Alexander Östberg, Vice Ordförande Linda Rydén, Sekreterare Niklas Johansson,

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Internarbetsordning för arrangemang inom Chalmers Studentkår.

Internarbetsordning för arrangemang inom Chalmers Studentkår. Internarbetsordning för arrangemang inom Chalmers Studentkår. Internarbetsordningen är tänkt att användas som ett uppslagsverk under hela din tid som föreningsaktiv. Läs igenom den ordentligt första gången

Läs mer

Ekonomisk policy. Maskinteknologsektionen. Skriven: 2014-01-19 Senast uppdaterad: 2014-01-21. 1 av 12

Ekonomisk policy. Maskinteknologsektionen. Skriven: 2014-01-19 Senast uppdaterad: 2014-01-21. 1 av 12 Ekonomisk policy Maskinteknologsektionen Skriven: 2014-01-19 Senast uppdaterad: 2014-01-21 1 av 12 Innehåll Ekonomisk policy... 1 Maskinteknologsektionen... 1 Introduktion... 3 Allmänt... 4 Startkapital

Läs mer

Ekonomisk policy Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola

Ekonomisk policy Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Chalmers tekniska högskola Antagen: 2012 12 06 Sida 1 av 5 Innehåll 1 Syfte 2 2 Anmärkningar 2 3 Slarv 2 4 Mat under arrangemang 2 5 Aspning 3 6 Överlämning 3 7 Representation 3 7.1 Profilering....................................

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Fysikteknologsektionen

Fysikteknologsektionen Fysikteknologsektionen Protokoll fört vid styretmöte 26 september 2013 Tid: 12:00 Plats: Styretrummet Närvarande Vice ordförande Kassör Ledamot DP F6 FnollK SNF Foc FARM Vice ordförande FARM Karl Netto

Läs mer

Proposition gällande styrelsens struktur

Proposition gällande styrelsens struktur Proposition gällande styrelsens struktur Bakgrund Idag består styrelsen för Industriell ekonomi utav tolv medlemmar, varav sex ledamöter från några av sektionens kommittéer samt sex förtroendevalda presidiemedlemmar.

Läs mer

Plats: HA4 Tid: Tisdagen den 10 april 2018 kl. 12:00 13:00 med fortsättning kl. 17:30

Plats: HA4 Tid: Tisdagen den 10 april 2018 kl. 12:00 13:00 med fortsättning kl. 17:30 Kallelse till Maskinteknologsektionens andra ordinarie vårmöte Plats: HA4 Tid: Tisdagen den 10 april 2018 kl. 12:00 13:00 med fortsättning kl. 17:30 1 Mötets öppnande 2 Adjungeringar 3 Val av mötesordförande

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

SEKTIONSMÖTE A- SEKTIONEN

SEKTIONSMÖTE A- SEKTIONEN SEKTIONSMÖTE A- SEKTIONEN KALLANDE: A- & AT- STYRET PLATS: VA- SALEN TID: 12.15-17.00 NÄRVARANDE (53) A1(14) Maria-Therese Lidenholm Frida Carlvik Emma Wahlfridsson Anisia Gorchkov Ashour Hermez Ebba Johansson

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Medlemmar SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS MEDLEMMAR Varför är det viktigt för din klubb att ha många

Läs mer

VARFÖR VIT JUL? Diskutera

VARFÖR VIT JUL? Diskutera ARRANGERA VIT JUL VARFÖR VIT JUL? När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet då finns vi där och gör julen till

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Kassörhandbok SLUG UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

Kassörhandbok SLUG UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET SLUG Kassörhandbok Status: Beslutad Skapat: 2008-08-28 : 2008-08-28 Senast ändrat: 2008-08-28 Av: Kårstyrelsen Version: 1.0 Beslutsreferens: Kår-StyM 2008/09:02 4.3 Utskriftsdatum: 2008-09-04 10:45 E-post:

Läs mer

Rutiner för bokning & fakturering och användning förav Chalmers Studentkårs kassor

Rutiner för bokning & fakturering och användning förav Chalmers Studentkårs kassor Rutiner för bokning & fakturering och användning förav Chalmers Studentkårs kassor Dessa rutiner gäller endast vid försäljning i kårens organisationsnummer och inte under arrangemang inom Mat&Kalas(t.ex.

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Styrelsemöte #1, VT 2019

Styrelsemöte #1, VT 2019 Styrelsemöte #1, VT 2019 Tid: Onsdag 23:e januari, kl 12:00 Plats: Stora grupprummet på Bondgatan Närvarande: Adam Ingemarsson Andréas Löfgren Robert Sjövall Linus van Ginhoven Sanna Dahlqvist Malin Rydén

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarar mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne väljs till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarar mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne väljs till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2013-04-24 Tid: 17:15 Plats: R19 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara

Läs mer

Hyreskostnad: 1300:- Avdrag ges på hyreskostnad motsvarande 1/6 av kvällens omsättning 3, detta återfås efter arrangemang.

Hyreskostnad: 1300:- Avdrag ges på hyreskostnad motsvarande 1/6 av kvällens omsättning 3, detta återfås efter arrangemang. Sida 1/5 Avsändare: Pub & Eventkommittén vid Göta studentkår Datum: 2016-08-13 Bokningsvillkor för Kårkällar n Göta studentkårs kårföreningar och studentgrupper Hyreskostnad: 700 kr, 1/6 av kvällens omsättning

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #29

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #29 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2017-04-27#29 s styrelsemöte 2017-04-27 Plats: Konferensrummet M-Husets källare Tid: Torsdagen den 27 April kl. 17:26 Närvarande: Alice Abrahamsson, Fredric

Läs mer

Styrdokument för ansvarsposter 2013-10-17. Skapat 2008-08-09 Senast ändrat 2013-10-17

Styrdokument för ansvarsposter 2013-10-17. Skapat 2008-08-09 Senast ändrat 2013-10-17 1(5) Skapat 2008-08-09 Senast ändrat 1 Mästarna Ansvarar gemensamt för TMEITs verksamhet. att det finns en marknadsföringsplan. att det finns en verksamhetsplan. att det finns en budget för verksamhetsåret.

Läs mer

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning SÄLJGUIDE - så lyckas du med din försäljning Hej! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när webbutiken ska öppna och försäljningen

Läs mer

SEKTIONSMÖTE DEN 8 MARS 2012 A-SEKTIONEN

SEKTIONSMÖTE DEN 8 MARS 2012 A-SEKTIONEN SEKTIONSMÖTE DEN 8 MARS 2012 A-SEKTIONEN KALLANDE A- & AT-STYRET PLATS A-SALEN TID: 12.30 14.00 NÄRVARANDE (29) A1 Caroline Ekberg Elizabeth Johansson Ellen Linder Jakob Hedlund Jonathan Naraine Malin

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer