JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser"

Transkript

1 JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser Vi räknar med att det blir en blandning av hängivna ryttare och äventyrslystna livsnjutare. Förmodligen blir det en uppdelning med 8+6 personer. 8 som rider ca 10 tillfällen och 6 som gör lite av varje: prova på att rida, bågskytte, lerduveskytte, besöka grottor, flodfärder, titta på djurlivet, bada i vattenfall mm. I övrigt blir det mycket naturupplevelser, safari, fågelskådning, grillning och mysiga kvällar vid elden där vi njuter av Afrikas alla läten. Ett par dygn vid Natalkustens dramatiska stränder! Det blir en repris av årets resa som blev så uppskattad, men med ett par uppdateringar för att göra resan ändå bättre! Drakensbergen, Natalkusten norr om Durban, Zululand och avslut i Mpumalangas berg hos Leon & Cristo i Mpumalangas bergsområden innan ringen sluts tillbaka på Johannesburgs flygplats. Resan passar bra för dig som redan varit med på några av våra Sydafrikaresor och vill ha mer! Ryttare, livsnjutare och ev golfare kan hänga med. äng. Det blir ganska många ombyten av miljö och boende. Det är en vild blandning av riktigt enkelt boende, lyxigt och charmigt. Här kan ryttare få ca 9 ridtillfällen (några pass på 2 timmar och flera lite längre ritter). Ev medföljande som vill spela golf får ett par rundor golf, men även annat kul. Alla får en härlig tur med gummibåt (flodfärd), besök vid vattenfall & grottor och annat trevligt.vi upplever också gemensamt det magnifika fågel- & djurlivet på och i vattnet med båt på ett av de fina våtmarkerna i Zululand. Självklart rolig och trevlig vistelse utanför det, god mat! Datum för resan i år: 22/12 från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Hemresa 5/1 från Johannesburg, landar i Sverige 6/1.

2 Ridning på Indiska Oceanens stränder års resa: Vida vyer till häst vid Bookport Sydafrika Knappast kan något annat land eller ens världsdel erbjuda ett sådant enastående utbud av spännande upplevelser! Vårt uppskattade program till Sydafrika har uppdaterats och förnyats något i år. Här finns mängder av spektakulära naturscenerier i en fantastisk variation. Krügerparkens fascinerande djurliv med några av Afrikas bästa safariupplevelser är en given komponent i Afrikaresan. Men årets Häng med resa över nyår inkluderar även vistelse bland bergen i Drakensberg, Natalkusten, Zululand, Swaziland & safari i reservat som angränsar till Krügerparken. Här finns mycket fint att se från hästryggen, runt golfbanorna men även för dem som inte rider eller spelar golf. Före avresan från Sverige får Du ett utförligt informationsmaterial inkl säkerhetsråd och goda råd.

3 Tillsammans med våra partners i Sydafrika har vi ett 30:tal års erfarenhet av att ta fram det bästa, säkraste och mest sevärda i form av upplevelser. Vår gemensamma erfarenhet av att arrangera just den här typen av resor till landet och alla våra erfarenheter kommer Er till nytta när Ni låter oss arrangera resan. Detta gäller framförallt informationsmaterial, välkomstmöte på plats och hjälp under resans gång om så skulle vara nödvändigt. Programmet är väl arrangerat och genomtänkt där inget lämnas åt slumpen. Det ger den trygghet och vetskap att varje detalj är planerad på ett visst sätt, just för att det skall passa varje resenär! FLYG FRÅN STOCKHOLM Ev kan resan starta med anslutning från Göteborg eller Köpenhamn, hör med oss i så fall! Turkish Airlines med bra flygförbindelse: 22/12 TK1796 Stockholm-Istambul /12 TK42 Istambul-Johannesburg /1 TK43 Johannesbiurg-Istambul /1 TK1793 Istambul-Stockholm Ni får fritt medtaga ett baggage om 20 kg + handbagage. Incheckning senast 2 timmar före avresa. Alla tider är lokala. Natal, kuststräckan mellan Port Shepstone i söder och St Lucias Nationalpark i norr består av ett variationsrikt och kulturrikt landskap. Från Durbans flygplats nås mängder av små städer på bara ett par timmar. Här ligger golfbanorna uppradade som ett pärlband längs kusten. Havsutsikt och lummig vegetation med ett rikt fågelliv karaktäriserar banorna. De slingrande vägarna längs kusten sträcker sig genom ett subtropiskt landskap med sockerrörsplantager och fruktodlingar. Utsikten över de dramatiska klipporna och de gyllengula sandstränderna som möter havets vita, skummande surfvågor är betagande. Drakbergens vackra bergstoppar ligger i de norra högländerna. Här ligger flera "småstadsidyller" inbäddade i grönska mellan bergen. Flera har sin egen golfbana med utsikt som får besökaren att fullständigt tappa andan. Boshch Hoek, Sani Pass och Mooi River är några av de bästa. Området norr om Durban (The Dolphin Coast) har också många fina golfbanor. Längre norrut ligger några magnifika naturreservat med våtmarker, rikt på fågelliv och vilda djur (St Lucia & Hluhluwe Game Reserve). Här ingår i regel alla måltider och två aktiviteter (safari med jeep eller med båt) per dygn. Ett spännande och annorlunda avbrott mellan golfrundorna! Klimat: Här är det lite omvänt mot övriga orter: April-september är bra vädermässigt med dagstemperaturer på grader och 3-7 regniga dagar i månaden. Oktober-mars är varmare med dagstemperaturer på ca grader men också blötare, ca 9-11 regniga dagar per månad.

4 Bokpoort i Drakensbergen HYRBIL Hyrbil med luftkonditionering ingår under tiden 23/12-1/1 (hämtas på flygplatsen & lämnas i närheten av sista stället). Det blir 2 minibussar körda av: Mary Wright + 1frivillig: 2 stora minibussar med 8-9 säten. Fri körsträcka, skatt och självriskreducering ingår. Kartor och vägbeskrivningar levereras med färdhandlingarna. En person får stå som förare per bil. Om fler vill köra bilen (och försäkringen ska gälla) måste Ni teckna och betala sk "additional driver" när Ni hämtar ut bilen. Observera att ett belopp (ca ) spärras på förarens kreditkort som deposition under hyrestiden. Detta belopp släpps självklart när bilen återlämnas fulltankad och i oskadat skick. Bensinkostnad ingår. Bilarna återlämnas den 1/1. Transfer resterande del av resan. I Sydafrika är det vänstertrafik, bra skyltat, lätt att hitta mm. För förare: Det är obligatoriskt med internationellt körkort och det införskaffas på

5 23/12 Ankomst till Johannesburgs flygplats. Vi hämtar bilarna och kör söderut till Freestate. Ca 3-4 timmar genom landskapet söder om Johannesburg i riktning not Natal och Durban. Bergsafari i Drakensbergen & Freestate En av våra mest populära resor med betoning på såväl kulturell inblick och personlig upplevelse, som mycket god prisvärdhet för den som inte enbart fokuserar på de vilda djuren Bergssafarin är en underbar kombination av fin ridning, äkta närhet till människorna, naturen och byarna i den storslagna miljön. Natursköna ridturer och safariupplevelser med möjlighet att se flera vilda djurarter förhöjer resans värde ytterligare 23-27/12 Inkvartering på Bokpoort Här har vi plats för ca 4 personer i en 6 bäddsstuga (tex 4 damer samt 6 st stugor med vardera plats för 2 personer, alla med eget badrum. Charmigt & personligt! Alla måltider ingår! Omgivningarna: Här är ett vackert läge och består av ett mindre reservat med vissa av de Afrikanska djuren som t ex: Elandantilop, zebra, Hartebest, blesbok, springbok, svart gnu, grå rhebok, och bergs reedbuck. Självklart finns här även en hel del fåglar. Det vackra landskapet i dalgångarna och sluttningarna kan upplevas säkert till fot på markerade stigar och helt efter var man vill gå. Ryttarna gör det tll häst så klart. Detta är en fin start på resan, ett enkelt boende och charmiga upplevelser lite olikt vad den ordinarie turisten upplever! Golfare: Vi bokar in 2 golfrundor på Clarens 18 hålsbana. En fin parkbana med storslagna vyer. Vårt program inkl följande: 24, 25 & 26/12 har alla några aktiviteter som ingår beroende på önskemål. Tala om vad du väljer när du bokar resan: Ridning: 24/12 Ca 2 timmars ridning för att bekanta sig med omgivningarna. 25/12 En härlig längre tur upp bland bergen med helt sagolik utsikt. Lunch bland bergen. Icke ridande kör upp på 4 hjulingar eller körs upp till utsiktsplatsen och lunchen!

6 26/12 Ca 2 timmars ridning för de som vill/orkar. Icke ridande: bågskytte & lerduveskytte Alla 26/12 morgon: flodfärd i gummiflotte. Golfarna: har 2 golfrundor års resa med gruppen förberedd för flodfärd Måltider: Luncher och middagar äter vi på Bokpoort: Julmiddag blir lite extra, men det blir mycket grillat. Troligtvis får Cristo igång oss i lite LINEDANCING som han brinner för. Trevliga kvällar vid elden och i baren.

7 27/12 Resan fortsätter i sydöstlig riktning. Vi kör genom det som kallas Golden Gate och sagolikt vackra Drakensbergen. För att passa på att njuta av det vackra landskapet längs vägen, stannar vi och bor en natt i Notinghill Rd, Windmill Resort Boutique Hotel som ligger 250 km från Clarens. Här blir det en fri eftermiddag för att se sig om och koppla av. Hotellet har Jacuzzi och utsikt över vida vyer! Vi äter en god buffemiddag på hotellet! 27-28/12 Windmill Resort Boutique Hotel Anläggningen angränsar till ett privat reservat med möjlighet att köra eller vandra för att se vilda djur och över 200 fågelarter. Flugfisket är ett av de bästa i Sydafrika. Golfare kan ev hinna med en eftermiddagsrunda. 28/12 Resan fortsätter ca 350 km mot kusten och upp längs Natals kust mot St Lucias våtmarker och Nationalpark. Vi kommer fram vid lunchtid om vi kör direkt efter frukost. 28/12 Kvällstur: Självklart har vi inkluderat en trevlig kvällstur i båt för att se fågellivet, flodhästar och krokodiler (med lite tur eller otur ). Grillmiddag i boman /12 Umlilo Lodge St Lucia En charmig lodge med bra läge för den som vill uppleva djurlivet på och kring våtmarkerna. Ett 4 stjärnigt guesthouse belägen i byn St Luzia som på alla sidor omges av reservat som ingår i Världsarvslistan. Här bor vi i dubbelrum med eget badrum och frukost inkluderad. Boendet omges av trädeck och en tropisk trädgård samt en pool. Middagen kan serveras i en sk Boma utomhus under stjärnorna. Vi lämnar öppet för några måltider på lokalrestaurangerna som är mycket trevliga.

8 29/12 En härlig dag i sadeln för ryttare: ca 4-5 timmar varav halva turen går in i parken med många vilda djur och resterande längs Indiska Oceanens stränder (reservation för tidvattensnivån). Lunch i form av picnic. Icke ridande: Kör in i Nationalparken och tittar på djuren, här finns mängder av Afrikas vilda djurliv att ses. 30/12 Vidare norrut till Pongola. Resan tar ca 3 timmar och vi kommer fram till vår lyxiga lodge i bergen ovanför Pongola, där vi skall fira nyår och njuta av utsökt god mat och trevliga aktiviteter i tre dygn.

9 30/12-1/1 Pakamisa Lodge Svårtillgänglig men nog så angenäm, en liten privat anläggning i en egen park, högt belägen i bergen, med helt sagolik utsikt. Här finns 7 sviter med mycket rymliga rum och terrasser som alla överblickar dalgångarna. Poolen lockar till svalkande dopp efter avslutade aktiviteter såsom jeepsafari, ridning, vandring, bågskytte mm. Djur som ses är bl a flera olika antiloparter och giraffer, gnuer, zebra, vildsvin, strutsar mm. Aktiviteter som också kan ordnas är bågskytte, pistolskytte, lerduveskytta (kostnad tillkommer). Under dagarna 30 & 31/12 ingår en aktivitet per dag: fotsafari, jeepsafari, ridning, fågelskådning, bågskytte, lerduveskytte (här finns över 200 unika fågelarter). Här ingår frukost, lunch och middag under hela vistelsen inkl en utsökt middag på nyårsafton.

10

11 1/1 Färden fortsätter norrut och runt egna lilla landet Swaziland. Vi kör från Pongola upp mot Mpumalanga och till vår sista destination i bergen ovanför Nelspruit. 1-5/1 ÖSTRA TRANSVAL - KAPSEHOP ÖSTRA TRANSVAL/MPUMALANGA Mpumalanga är ett av de mest betagande områdena i hela Sydafrika med sina spektakulära bergspass, utsiktsplatser, vattenfall, grottor, böljande fruktodlingar och mäktiga barrskogar som breder ut sig i dalgångarna. Ägna dagarna åt utflykter till gamla guldgrävarstäder, bergsbyar, grottor och vattenfall mm. Här finns också en dalgång med vildhästar att hålla utkik efter. Krügerparken ligger inom bekvämt avstånd och blir en given kombination med högländerna. Resan innehåller en heldags jeepsafari i Krügerparken. Ingen Afrikaresa är komplett utan "närkontakt" med de vilda djuren. Bild från vår grupp jul-nyår Bland Mpumalangas berg finner vi en charmig och enkel liten gård med hästar bland bergen. I närheten av God s Window & Blydes River Canyon ligger en liten historisk guldgrävarstad omgiven av massiva skogar och vildmarksområden där vildhästar ses beta i de bördiga dalgångarna. Här rider ryttarna de två sista dagarna, garanterat kommer det ses vilda hästar från hästryggen. Guiden Cristo kallas för svar på mannen som talar med hästar, känd för sin fantastiska uppsättning av välridna och älskade trailhästar.

12 års resa Färdledare Mary på sista hästgården (och underbara Mr X efter långa uppiggande galopper) Hästar & ridning: Kuperad terräng, 2 dagars ridning möjlighet till snabba galopper, men även lugnare ridning för mindre erfarna. Välridna, välskötta och trevliga hästar med huvudsakligen afrikanska korsningar, halvblod och shirehäst i dem. Allt från små storlekar till medelstora. Hästarna är vana att vistas ute i det fria bland bergen. De är säkra på fötterna, välskolade och mestadels mycket lätta i handen, samt vana vid kärleksfull behandling. Några är lugna, stadiga och säkra för den lite osäkra ryttaren, andra friska och pigga utan att vara besvärliga att hantera. Sadlarna är engelska kvalitetssadlar. Vildhästar i full fart bland bergen (ses ofta från hästryggen)

13 Dimma vid Kapsehopp, klippor som stupar ner i dalen INKVARTERING PÅ GÅRDEN 1-5/1 Här bor ryttare & medföljande på hästgården bland bergen. Personligt, charmigt och med storslagen utsikt. Hästgården: Huvudbyggnaden (från början av 1800-talet) har inretts med vackra föremål från trakten och blir den givna mötesplatsen för måltider och samvaro. Här finns tre dubbelrum, en salong, veranda och kök samt betagande utsikt mot skogen och dalen. Ett badrum + extra separtat WC. Ytterligare två liknande stugor ger sovplats för totalt max 14 personer som delar på några badrum (ej eget badrum). OBS! Boendet är enkelt och ej i nivå med Pakamisa För ev barn: Det blir några nätter i tält, 2 personer/tält med gemensam dusch under stjärnorna (dam & herr avdelning). Boende på hästgården

14 Aktiviteter & vad som ingår: Frukost, lunch och middag ingår under dessa två sista dygn liksom alla drycker. En aktivitet per dag i form av ridning, vandring, tur med jeep/bil till vattenfall för bad, intressanta grottor, byn Kapsehop och Adams Calender och den vackra bergsplatån där dessa säregna stenformationer placerats.

15 AVSLUT FÖR GOLFARE Om några golfare vill ha golfspel de sista dagarna körs de till banor nära Kapsehop. Sabie River Sun Golf Course, Sabie River Ligger i Sabie River i Mpumalanga. Det är lummig parkbana som har flera dammar som utgör boplats för en grupp flodhästar. Det är en förhållandevis enkel bana som är mycket naturskön. Det som är så speciellt med anläggningen är att det finns så mycket att göra för dem som inte spelar golf, så om man har familjen med sig finns det ett bra utbud av aktiviteter för alla. En eller två golfrundor Golf på Sabie River

16 RESANS PRIS Vad som ingår i resans pris: Tur & retur flygresa från Sverige inkl skatter, plats i hyrbil/minibuss från 23/12-1/1, transfers resterande del av resan, alla måltider utom 2 lunch & 2 middagar, måltidsdrycker ingår de två sista dygnen. Aktiviteter: Angivna aktiviteter och ridning 10 dagar ingår under resan, bågskytte, flodfärd, en båtsafari, 4 aktiviteter på Pakamisa. Ridning och angivna aktiviteter på gården bland bergen i Mpumalanga. För Golfare: Två golfrundor på Clarens Golf Club, 1 runda på Sabie River Golf Club. Hyrklubbor kan bokas i förväg men golfbag ingår fritt på flyget. Caddie & dricks tillkommer. Ingår ej: 2 luncher & 2 middagar, dricks & vissa drycker. Kostnadsläget i Sydafrika är väldigt förmånligt. Måltider ca 50% mot Sverige. Fler fördelar: Ingen tidsskillnad, ingen besvärlig jetlag. Ett av världens vackraste länder och lite mer att se och uppleva. Allt utom ett par måltider ingår, det behövs praktiskt taget ingen reskassa! Pris per person i dubbelrum ryttare & golfare: :- Icke ridande: :- Med hopp om att detta förslag skall tilltala Er ser vi fram emot att höra från Er inom kort. Vid bokning skickar vi anmälningsfaktura på 20% av resans pris/person. Slutfaktura på resterande belopp skickas till Er för betalning Unicorn Trails senast 60 dagar innan avresan. Ca 10 dagar innan avresedagen får Ni per post biljetter, vouchers och övrigt material inför resan. Unicorn Trails reserverar sig mot oförutsedda pris- och valutakursjusteringar som kan komma att påverka resans pris. Vill Ni innan dess veta mer om t ex packning, tips inför avresan, mer om säkerhet och hälsa på resan, växling och mycket annat, titta på vår hemsida under knappen: INFÖR RESAN Vi hoppas att sidan skall vara informativ och behjälplig för Er! Vänligen kontrollera att namnen är korrekt stavade: Precis likadant som de skrivs i passen. Det går inte att resa på en biljett med felstavat namn! Ändring av namn efter utställd biljett kostar 800:-/biljett. Alla rumsbilder som finns i offerter och bekräftelse är endast exempel på hur rummen kan se ut (de flesta av rummen har sin egen färg och inredning). Vi kan ej garantera att rummet Ni får ser ut på samma sätt. Med vänlig hälsning Mary Wright Unicorn Trails Skandinavien Boka resan: Kontakta oss på Tel:

17 Alla garantier är ställda av Unicorn Trails Platsantalet är begränsat: 8 ryttare & 6 icke ridande som får andra aktiviteter eller golf!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard

6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard SAFARI PATROL 2014 6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard Safari Patrols 6-dagarssafari med fyra parker i norra Tanzania är en jeepburen

Läs mer

Endless possiblities

Endless possiblities Endless possiblities Låt dig inspireras! häst & Sport Resor 2014 1 Galloping keeps you forever young... Innehåll 2014 Kära ryttare 4 Därför väljer jag att resa med Häst & Sport Resor? 5 Träning/dressyr/hoppning/

Läs mer

ISLAND. Början på något storslaget

ISLAND. Början på något storslaget ISLAND Början på något storslaget Grönland/Färöarna 2015/2016 3 INNEHÅLL VÄLKOMMEN & INNEHÅLL 2 3 ISLAND & INFORMATION 4 5 PAKETRESOR 6 9 RESOR I GRUPP 10 13 BILPAKET 14 17 KARTA 18 19 DAGSTURER 20 24

Läs mer

I ISLANDSRESOR SLAND okt 2005 - apr 2006 Kungstensgatan 38, 1 tr. 113 59 STOCKHOLM

I ISLANDSRESOR SLAND okt 2005 - apr 2006 Kungstensgatan 38, 1 tr. 113 59 STOCKHOLM ISLANDSRESOR SLAND okt 2005 - apr 2006 2 ISLAND ÄR ENKELT OCH NÄRA - OCH ÄNDÅ SÅ SPÄNNANDE! Island ligger på bekvämt flygavstånd för en weekendresa. Islandsresors populära weekendpaket fortsätter med ett

Läs mer

Privat och Gruppresor

Privat och Gruppresor Privat och Gruppresor Välkommen till Island Kära Islandsvän,... Gudmundur Kjartansson Manager Island ProTravel Holding Trots den största ekonomiska krisen i Islands historia ökade antalet resenärer till

Läs mer

OLKA. www.olkagolf.se GOLFRESOR DANMARK ITALIEN POLEN PORTUGAL SPANIEN SVERIGE THAILAND TYSKLAND 031-80 55 70

OLKA. www.olkagolf.se GOLFRESOR DANMARK ITALIEN POLEN PORTUGAL SPANIEN SVERIGE THAILAND TYSKLAND 031-80 55 70 2015 OLKA www.olkagolf.se GOLFRESOR DANMARK ITALIEN POLEN PORTUGAL SPANIEN SVERIGE THAILAND TYSKLAND 031-80 55 70 Arrangemang 2015 Golfbussen den 18 april, 2 maj och 12 september. Läs mer på sidan 27.

Läs mer

DIN NÄSTA GOLFRESA? Vart vill du åka på. Vi skräddarsyr din drömresa! EN LINKSBANA I MÄSTERKLASS. Här har det spela xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

DIN NÄSTA GOLFRESA? Vart vill du åka på. Vi skräddarsyr din drömresa! EN LINKSBANA I MÄSTERKLASS. Här har det spela xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx PORTUGAL LISSABON EN LINKSBANA I MÄSTERKLASS Här har det spela xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx Vart vill du åka på DIN NÄSTA GOLFRESA? Vi skräddarsyr din drömresa! SKOTTLAND IRLAND USA SPANIEN PORTUGAL FRANKRIKE

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand!

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand! Asien Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling Delbetala din resa på upp till 48 månader. 0% Upplev södra Thailand! - Se sida 24 Unika rundresor med guide - Se sida 62 Världens högst belägna hotell

Läs mer

Vin, gourmetmat, kultur och natur i Sydafrika 14-27 mars 2014

Vin, gourmetmat, kultur och natur i Sydafrika 14-27 mars 2014 Vin, gourmetmat, kultur och natur i Sydafrika 14-27 mars 2014 Vi har haft lyckan att få vistas runt Kapstaden under några vintermånader de senaste tre åren och har för avsikt att vara i Kapstaden en del

Läs mer

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN?

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? SOMMAREN 08 DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? Att åka på semester betyder för många att vila och ha det skönt. Så långt är jag med. Men nu är det ju så att vila och ha det skönt betyder helt olika saker

Läs mer

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer

VART GÅR DIN NÄSTA GOLFRESA?

VART GÅR DIN NÄSTA GOLFRESA? 2015-2016 VART GÅR DIN NÄSTA GOLFRESA? vi skräddarsyr golfresor & golfskolor med kvalitet! HELEN ALFREDSSON: Proffsets bästa träningstips! ÅRETS NYHETER: Klassiska Pebble Beach Vackra Sicilien Lyxiga Carya

Läs mer

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1 BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR 2015 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1 Nytt och gammalt i en härlig blandning Välkomna till oss på MK bussresor och ett

Läs mer

I Emigranternas Fotspår 2015

I Emigranternas Fotspår 2015 I Emigranternas Fotspår 2015 2015-06-22 (11 dagar) DELSTATER: MINNESOTA Våra tankar om resan Nu är vi inne på vårt SEXTONDE år som researrangör. Vi har arrangerat över 30 resor och kört mer än 10 000 mil

Läs mer

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Alcudia Språk Religon Pass & Visum.

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Alcudia Språk Religon Pass & Visum. Hit kan du resa: Året runt (golf sep-okt/feb-maj) Flygtid: Ca 3,5 timmar från Arlanda. Transfer: Flyget landar på Palmas flygplats. Transfer från flygplatsen till Alcudia tar ca 1 tim (till de första hotellen)

Läs mer

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Nr 1 2009 Årgång 5 www.scandjet.se 48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Upptäck Kroatien på bästa sätt! Krydda din resa med en

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 Följ med Tur & Retur på en spännande resa till Peru! Förutom att ni får besöka Perus främsta sevärdheter såsom Machu Picchu, Titikakasjön,

Läs mer

SKIDRESOR TILL ALPERNA 2016

SKIDRESOR TILL ALPERNA 2016 SKIDRESOR TILL ALPERNA 2016 7 skiddagar FÄRGELANDA BUSS Boka tidigt-rabatt upp till -300 kr Gäller bokningar som görs före Moena - med Canazei Dimaro - med Ski Madonna Tyrolen - med Landeck, Ischgl och

Läs mer

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Språk Religon Pass & Visum. Vaccinationer Väder & klimat

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Språk Religon Pass & Visum. Vaccinationer Väder & klimat Hit kan du resa: Året runt Flygtid: Ca 3,5 timmar från Arlanda. Transfer: Flyget landar på Palmas flygplats. Transfer från flygplatsen till Playa de Palma tar ca 30 minuter med buss. Transfer ingår inte,

Läs mer

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www.

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www. BONUSPAKET Kampanjerbjudande under hela oktober! Uppge följande kod vid bokning av någon av våra resor i Resenytt, bonuspaket oktober 2013 Bonuspaketet innehåller en tub med Ahava fot eller handkräm samt

Läs mer

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här Hyr ut ditt hus INTERVJU MED EN HUSÅGARE TIPS TILL ÖKAD UTHYrnING Så här marknadsför vi ditt hus Så här FUNGERAR DET Innehåll Om... 4 Den första kontakten... 6 Hur marknadsför vi ditt hus?... 8 Vad innebär

Läs mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer äventyrliga som förstår att vi ger oss av utanför de

Läs mer