nod kvarteret med framtidsutsikt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "nod kvarteret med framtidsutsikt"

Transkript

1 nod kvarteret med framtidsutsikt

2 FRAMTIDSUTSIKT kvarteret nod byggs för att vara en attraktiv plats för alla som bor, arbetar och verkar i Kista. Visionen är att Nod ska vara Sveriges främsta mötesplats för innovation och kreativitet här kommer människor och företag med olika kompetenser att mötas och växa tillsammans. Nod är platsen där nya idéer och verksamheter föds och utvecklas. I Nod skapas inspirerande miljöer av högsta kvalitet. Spännande arkitektur med generös takhöjd, förstklassiga material och smarta gemensamma funktioner bidrar till att skapa det bästa möjliga kontoret för er verksamhet. Välkommen till kvarteret Nod!

3 Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB Namn: Olof Philipsson Ålder: 43 år Utbildning: Arkitektur på Kungliga Tekniska Högskolan Arbete: Utvecklingsansvarig och partner i Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB Namn: Ari Leinonen Ålder: 51 år Utbildning: Arkitektur på Chalmers Tekniska Högskola samt Tammerfors Tekniska Högskola Arbete: VD och partner i Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB. ARKITEKTERNAS ORD FRÅN VISION TILL VERKLIGHET Olof: Nod:s tredimensionellt artikulerade fasad bjuder på en sammanhållande lugn variation som förändras i förhållande till ljus och skugga. I det semipublika entréplanet finns rum med dubbel och trippel rumshöjd som öppnar för möten och evenemang. Gaturummet utanför byggnaden är nära kopplat till de inre lokalerna och genom kvarteret löper en publik passage. Ari: Det är fantastiskt att det vi påstod om Nod i vårt tävlingsförslag gäller och att det snart står färdigt och klart för inflyttning. Vi sade bland annat att Nod ska vara en robust tillåtande byggnad som bjuder in, visar, lyssnar och kommunicerar. Som sammanför nya idéer och verksamheter. Kontraster berikar och förutsättningar ges för oväntade möten som gör oväntade lösningar möjliga.

4 DET FÖRSTA KVARTERET I DET NYA KISTA Kista Science City är Sveriges mest dynamiska och expansiva region. Här finns ett världsledande kluster inom informations- och kommunikationsteknik (ICT) med över 1100 ICT-företag, studenter och många internationellt framstående forskare. På tio år har antalet förvärvsarbetande i området ökat med 20 procent, och utvecklingen kommer att fortsätta genom samverkan mellan stad, näringsliv och akademi mot visionen Kista år 2020: en av världens främsta science cities. Nod är det första kvarteret i en helt ny del av Kista. I närområdet kommer det även att byggas ca bostäder varav ca 360 inryms i Kista Torn Stockholms högsta bostadshus. Den nya bebyggelsen kommer att tillföra liv och rörelse till området och är en viktig del i Kistas utveckling mot att bli en mer levande stad. kommunikationer Från NOD tar det 3 5 minuter att promenera till tunnelbana, bussar och all tänkbar service i Kista Galleria. Vidare tar det minuter att promenera till pendeltågsstationen i Helenelund med anslutning till Arlanda. Med den nya tvärbanan som ska stå klar 2018 skapas goda kommunikationer till Bromma flygplats och vidare mot Alvik. Med bil når du snabbt E4 samt nya E18 för vidare färd mot Stockholm och dess kranskommuner. Parkering finns i två garageplan samt utanför på gatan.

5 Victoria Tower Hotel Pendeltåg Stockholm UPPSala Arlanda j KistamäSSan Kista Ärvinge Kista Äng nya bostäder Kista Galleria T-bana T 5 busslinjer Kista Torn nya bostäder Fotograf: Lennart JohanSSon, Stockholms stad Microbryggeri Kista Gård Resturang & Cafe StadSPark Hanstavägen nya bostäder

6

7 Shared space I kvarteret Nod finns shared space en mötesplats fylld med ett antal funktioner utöver det vanliga. Genom att dela funktionerna med varandra kan varje hyresgäst utnyttja sina egna lokaler på ett mer effektivt sätt och även minska behovet av sin egen yta. I shared space finns bland annat: Öppet atrium med scen, ljud- och ljusutrustning för mässor, fester och andra event med upp till 750 besökare. Öppna platser med utrymme för att mötas, arbeta och studera. Mötesrum som bokas när de egna rummen inte räcker till. Reception för hänvisning och servicetjänster. Cykelrum med duschar och omklädningsrum. Digitala väggar som hyresgästerna kan använda till kommunikation, information och konst. Andra funktioner som finns tillgängliga i kvarteret: HotSPot Kista: arbetsplatser att hyra per timme en plats för såväl entreprenörer som större företag i behov av projektarbetsplatser. DAC, Digital Art Center: en publik arena för konst, kreativitet och ny teknologi. Eatery: restaurang och café med möjligheter för seminarier och workshops. Black box: Stockholms universitets multiarena för seminarier, teater och andra event.

8 EFFEKTIVA LOKALER FÖR KONTOR, FORSKNING OCH UTBILDNING I kvarteret NOD:s yttre huskropp finns gott om plats för den större organisationen som ges möjlighet att växa och krympa över tiden, utan att nödvändigtvis byta lokal. Hörnen utgör öppna miljöer som blir till trivsamma mötesplatser. I gårdshuset finns plats för det mindre företaget med 1 35 medarbetare. I samverkan med hyresgästerna utformar vi lokaler med planlösningar anpassade efter varje enskild verksamhet. Alla produkter och material håller hög kvalitet och har valts för att skapa en modern och stilren känsla. Väggar: byggs i modulsystem med en blandning av täta väggar och glaspartier som möjliggör framtida förändringar. Golv: textilmatta eller linoleum. Belysning: infällda LED-armaturer i undertak kompletterade med arbetsplats- och effektbelysning efter behov. Pentry: vita eller grå skåpsluckor med helintegrerade vitvaror och stänkskydd i designat kakel. WC: mörkgrått klinkergolv med vita väggar i designat kakel. Beslag och utrustning av rostfritt stål.

9 HÅLLBARA LOKALER I BREEAM-CERTIFIERAT HUS Som långsiktig fastighetsägare arbetar Atrium Ljungberg med hållbar stadsutveckling, ansvarsfull förvaltning och fastighetsvård för att skapa hållbara förutsättningar för både kunder och medarbetare. Nod kommer liksom våra andra nybyggnadsprojekt att certifieras enligt miljöcertifierings systemet BREEAM som tar hänsyn till hela byggnadens långsiktiga miljöprestanda. Genom att använda BREEAM tar vi hållbara beslut vad gäller såväl byggskedet som hur våra kunder kommer att använda lokalerna. Kvarteret Nod byggs för att vara modernt men sam tidigt långsiktigt hållbart, flexibelt och attraktivt över tid. Vi använder endast material av god kvalitet och som åldras med värdighet. Byggnaden kommer att drivas av förnybar energi och bli mycket energieffektiv.

10 FAKTA om kvarteret NOD AdreSS huvudentré: Borgarfjordsgatan 12 Inflyttning: Q2 Q Total uthyrningsbar yta: kvm Antal plan: fem plan i huvudhuset, åtta plan i gårdshuset. Våningshöjd: tre meter mellan golv och undertak. Vån 7 Ledig yta ca m 2 Vån 6 Ledig yta ca m 2 Antal entréer: tio st Parkering: två garageplan samt utanför på gatan. Cykelparkering: invändigt cykelgarage duschar och omklädningsrum finns i anslutning. Vån 5 Ledig yta ca m 2 HÖG TEKNISK Standard: fjärrvärme, fjärrkyla och variabel ventilation som regleras av temperatur och närvaro. Tekniken möjliggör en effektivitet om tio kvadratmeter per arbetsplats. Vån 4 Ledig yta ca m 2 Vån 3 Ledig yta ca m 2 Vån 2 Ledig yta ca m 2 Vån 1 Ledig yta ca m 2 Entréplan Ledig yta ca m 2 Vån 1 Ledig yta ca 200 m 2

11 STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för data- och systemvetenskap är den största institutionen vid Stockholms universitet, såväl som den största hyresgästen i Nod. Här erbjuds utbild ningar som möter behovet från studenter, samhälle och näringsliv. Här bedrivs även forskning där teknik och människor möts för att skapa fungerande lösningar för existerande och framtida problem. Institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet har funnits i Kista sedan Idag finns här studenter, 250 medarbetare och 70 forskarstudenter. EGOVLAB I egovlab bedrivs tvärvetenskaplig forskning inom eförvaltning förenklat är det ett område som kombinerar datavetenskap och informationssystem med offentlig förvaltning och stadsvetenskap. Syftet med forskningen är dels att effektivisera den offentliga verksamheten genom att visualisera och studera effekterna av IT, dels att stå för ett stabilt och socialt ansvar inom teknisk innovation. egovlab startades inom Stockholms universitet 2011 och är en utåtvänd verksamhet där forskningen bedrivs i nära samarbete med uppdragsgivare och finansiärer.

12 DAC DIGITAL ART CENTER DAC är en unik och publik mötesplats där människor och företag kan visa upp sina framtids lösningar inom konst, design och teknik. Tanken är att besökare och innovatörer ska interagera med varandra för att skapa kreativitet och kunskap. På DAC visas permanenta och tillfälliga utställningar. DAC är ett samverkansprojekt mellan Stockholms universitet, Stockholms stad, Atrium Ljungberg, Swedish ICT, IT-gymnasiet och Kista Science City AB. KISTA SCIENCE CITY Kista Science City är en organisation som verkar för att marknadsföra Kista som etableringsort samt för att stärka områdets utveckling. Kista Science City är en motor i samarbetet mellan akademi, forskning, näringsliv och Stockholms stad. Genom att initiera och koordinera olika nätverk, processer och evenemang drivs utvecklingen mot att göra Kista till en levande vetenskapsstad framåt. Kista Science City är en non-profit organisation som har funnits sedan år Bolaget är ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Electrum.

13 RESTAURANG & CAFÉ I kvarteret finns en restaurang i två våningar med cafédel. Restaurangen utformas för att snabbt kunna växla om från lunchservering till en miljö som passar för möten, seminarier och workshops både high tech och low tech. Som exempel kan det finnas såväl surfplattor integrerade i borden som SWOT-servetter och pennor. Restaurangen är en plats där människor kan mötas under dygnets alla timmar, och den är öppen för alla som har vägarna förbi. Den drivs av den väl renommerade restauratören Peter Erlandsson. Hotspot KISTA Inne på HotSPot Kista finns arbetsplatser som i princip hyrs per timme. Här arbetar människor tillsammans i en öppen miljö allt för att främja samverkan mellan företag och därmed få dem att växa. Konceptet riktades från början mot entreprenörer men visade sig snabbt tilltala även större företag som har behov av tillfälliga arbetsplatser vid olika projekt, eller för anställda som bor på andra sidan stan. Hotspots startade 2011 i Farsta Centrum som ett pilotprojekt för att stärka företagandet i området. Hotspots drivs av Atrium Ljungberg i samverkan med bland andra Stockholms stad och Nyföretagarcentrum.

14 SSIS STOCKHOLM SCIENCE & INNOVATION SCHOOL SSIS är en nystartad liten kommunal gymnasieskola med inriktning mot vetenskap, entreprenörskap och innovation. Utbildningen syftar till att ge de bästa möjliga förberedelserna för vidare tekniska studier, eller för arbetslivet. Utbildningen drivs i samverkan med partnerföretagen Ericsson, IBM, Microsoft och Tata Consultancy Service som bland annat kommer att bidra med föreläsningar, case och mentorskap. SSIS har även slutit samverkansavtal med KTH och Stockholms Universitet. CORNERSTONE UtbildningSFöretaget Cornerstone är Sveriges största utbildare av IT-proffs. Cornerstone erbjuder en mängd olika IT-kurser till företag som vill öka kunskapen och kompetensen hos sina medarbetare. I samverkan med sina kunder tar Cornerstone även fram skräddarsydda utbildningar för att deras kunder ska kunna nå sina affärsmål. Cornerstone grundades 1993 och har sedan dess växt till att bli marknadsledande inom IT-utbildningar för företag. Cornerstone finns idag på fyra orter i Sverige.

15 Vi är ATRIUM LJUNGBERG Atrium Ljungbergs arbete handlar om att skapa hållbara miljöer som människor vill vistas i, såväl idag som i framtiden. Miljöer som bidrar till samhällets utveckling och som ger en bas för tillväxt och affärer. Fastigheter är grunden i vår verksamhet, men egentligen är vi mer intresserade av människorna som vistas i de miljöer vi skapar. Tillsammans med kunder, leverantörer, kommuner och andra samarbetspartners bygger vi hållbart för framtiden. Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar fastigheter framförallt för kontor och handel. Vi skapar attraktiva mötesplatser genom att addera bostäder och verksamheter inom kultur, service och utbildning till våra områden. Vi har ett långsiktigt ägarperspektiv och leder och driver hela processen med egna medarbetare från förvärv och konceptutveckling till projektering, byggnation och förvaltning. Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag, noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan Våra fastigheter finns huvudsakligen i Stockholm, Uppsala och Malmö.

16

17 Ineko, Årsta 2013/200270, Miljömärkt trycksak VäLKOMMEN till kvarteret FÖR innovation, kreativitet OCH framtid. TA EN VIRTUELL TUR i Nod Box 4200, SE Nacka Sickla Industriväg

STABEN. ett eget hus i Uppsala Science Park

STABEN. ett eget hus i Uppsala Science Park STABEN ett eget hus i Uppsala Science Park Ett hus för just ditt företag Uppsala Science Park är ett av Europas främsta centrum för bland annat bioteknik och en plats där entreprenörsanda möter kvalificerad

Läs mer

aktiva och engagerade Intrum Justitia om sitt nya huvudkontor SID 26

aktiva och engagerade Intrum Justitia om sitt nya huvudkontor SID 26 Ett miljöcertifierat hus är ett effektivt sätt att kommunicera sin miljöprofil, samtidigt som det är mer kostnadseffektivt. SID 03 MILJÖCERTIFIERINGEN FÖR KRÄVANDE KUNDER BREEAM gör oss mer aktiva och

Läs mer

Parkeringstal för Kontor Uddvägen, DP Sicklaön 346:1 Västra Sicklaön

Parkeringstal för Kontor Uddvägen, DP Sicklaön 346:1 Västra Sicklaön Nacka 2014-05-12 Promemoria Avsändare: Atrium Ljungberg AB Planenheten Nacka kommun Parkeringstal för Kontor Uddvägen, DP Sicklaön 346:1 Västra Sicklaön 1. Sammanfattning Parkeringstal är riktvärden för

Läs mer

POSTENS MÖTESPLATS För att möta framtidens krav behövde Posten öppna transparanta lokaler som bjuder in till möten och kontakter. Läs mer på sidan 13

POSTENS MÖTESPLATS För att möta framtidens krav behövde Posten öppna transparanta lokaler som bjuder in till möten och kontakter. Läs mer på sidan 13 ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS MODERNA KONTORET DIN GUIDE TILL EN SMARTARE KONTORSLÖSNING FOTO:THERESE ALDGÅRD MAJ 2006 Framtiden ställer krav på kreativitet, flexibilitet

Läs mer

En berättelse om att skapa rätt förutsättningar

En berättelse om att skapa rätt förutsättningar En berättelse om att skapa rätt förutsättningar ngagerade medarbetare är nyckeln till ett företags framgång. Och för att människor ska känna engagemang krävs mer än ett fint kontor. Arbetsmiljön börjar

Läs mer

Innovativa platser i Stockholm Uppsalaregionen. Fallstudier

Innovativa platser i Stockholm Uppsalaregionen. Fallstudier Innovativa platser i Stockholm Uppsalaregionen Fallstudier Innovativa platser i Stockholm Uppsalaregionen Fallstudier Innovativa platser i Stockholm Uppsalaregionen. 2 Denna rapport är framtagen i samarbete

Läs mer

Väsby. 5 år. proud people. Stads - bygg nadsdag. Vision 2040 tar fasta på invånarnas idéer och tankar Sidan 6

Väsby. 5 år. proud people. Stads - bygg nadsdag. Vision 2040 tar fasta på invånarnas idéer och tankar Sidan 6 Väsby Great Place proud people Kommundirektör Björn Eklundh Den moderna staden Arbetet med att skapa nya gatumiljöer fortsätter Sidan 4-5 Stads - bygg nadsdag firar 5 år Sidan 4 Från förort till modern

Läs mer

Stadsutveckling med samverkan. Processer och arbetsmetoder med kultur i Stockholm-Mälarregionen

Stadsutveckling med samverkan. Processer och arbetsmetoder med kultur i Stockholm-Mälarregionen Stadsutveckling med samverkan Processer och arbetsmetoder med kultur i Stockholm-Mälarregionen Om Volante Research Huvudförfattare har varit Joakim Sternö, etnograf och analytiker vid Volante. Projektledare

Läs mer

stockholm kista KISTa ToRN High-End Living

stockholm kista KISTa ToRN High-End Living stockholm kista kista torn High-End Living JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. Kista Torn sträcker sig

Läs mer

VÄSTRA GÖTALAND 2020 VÄSTRA GÖTALAND 2020 STRATEGI FÖR TILLVÄXT OCH UTVECKLING I VÄSTRA GÖTALAND 2014-2020 (RUP)

VÄSTRA GÖTALAND 2020 VÄSTRA GÖTALAND 2020 STRATEGI FÖR TILLVÄXT OCH UTVECKLING I VÄSTRA GÖTALAND 2014-2020 (RUP) VÄSTRA GÖTALAND 2020 STRATEGI FÖR TILLVÄXT OCH UTVECKLING I VÄSTRA GÖTALAND 2014-2020 (RUP) 1 VÄSTRA GÖTALAND 2020 STRATEGI FÖR TILLVÄXT OCH UTVECKLING I VÄSTRA GÖTALAND 2014-2020 INNEHÅLL FÖRORD 3 UTGÅNGSPUNKTER

Läs mer

Den hållbara staden år 2030

Den hållbara staden år 2030 Den hållbara staden år 2030 Sex röster om framtidens städer Hur ska framtidens stad skapas och hur ser vägen dit ut? I denna skrift har vi låtit sex olika aktörer ge sin syn på den hållbara staden år 2030.

Läs mer

Marknadsanalys kontorsmarknaden

Marknadsanalys kontorsmarknaden Marknadsanalys kontorsmarknaden Huddinge kommun 31 January 2012 Marknadsanalys Kontorsmarknaden Huddinge Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Underlag... 2 1.3 Metod... 2 1.4 Om Jones Lang

Läs mer

Masthusen Masttorget 6. Effektivt och flexibelt i Nordens första hållbarhetscertificerade stadsdel

Masthusen Masttorget 6. Effektivt och flexibelt i Nordens första hållbarhetscertificerade stadsdel Masthusen Masttorget 6 Effektivt och flexibelt i Nordens första hållbarhetscertificerade stadsdel Ny stadsdel med hållbarhetsfokus En ny mötesplats i Malmö Nu bygger vi en ny mötesplats med stort fokus

Läs mer

Lätt att ta sig till. Svårt att slita sig från. Välkommen till Torggatan 15!

Lätt att ta sig till. Svårt att slita sig från. Välkommen till Torggatan 15! Lätt att ta sig till. Svårt att slita sig från. Välkommen till Torggatan 15! Ett hus som vill bli ditt. Vi vet att alla verksamheter inte fungerar på samma sätt. Därför är vi på Humlegården måna om att

Läs mer

Hem, hus och stad Att vara en långsiktig fastighetsförvaltare är att verka i gränslandet mellan nutid och framtid.

Hem, hus och stad Att vara en långsiktig fastighetsförvaltare är att verka i gränslandet mellan nutid och framtid. Hem, hus och stad Att vara en långsiktig fastighetsförvaltare är att verka i gränslandet mellan nutid och framtid. i det dagliga erbjuder Familje de över 40 000 stockholmare som har sitt hem hos oss boende

Läs mer

Ett Stockholm i världsklass. STADSLEDNINGSKONTORET Stadshuset, 105 35 Stockholm Telefon 08-508 29 000 www.stockholm.se VISION2O3O

Ett Stockholm i världsklass. STADSLEDNINGSKONTORET Stadshuset, 105 35 Stockholm Telefon 08-508 29 000 www.stockholm.se VISION2O3O Ett Stockholm i världsklass STADSLEDNINGSKONTORET Stadshuset, 105 35 Stockholm Telefon 08-508 29 000 www.stockholm.se VISION2O3O Utgångspunkter för visionen om Stockholm 2030 Stockholm är människornas

Läs mer

Kista Entré Knarrarnäsgatan 7

Kista Entré Knarrarnäsgatan 7 Kista Entré Knarrarnäsgatan 7 generösa ytor med stark miljöprofil Tunnelbana Garage Konferens Miljöcertifierat Reception Cykelmöjligheter Välkommen till Kista! Wireless Valley eller Nordens Silicon Valley,

Läs mer

Dagens Lokaler Nr 10 / Oktober 2008

Dagens Lokaler Nr 10 / Oktober 2008 ANNONS Hela denna tematidning är en annons från Provisa Information AB ANNONS Nya lokaler ett lönsamt alternativ Att flytta in i nyrenoverade eller nybyggda lokaler är ett lyft för många företag. Sidan

Läs mer

BYGG & FASTIGHET / ARTIKLAR

BYGG & FASTIGHET / ARTIKLAR BYGG & FASTIGHET / ARTIKLAR SÅ VILL GÖTEBORGARNA BO 36 % av göteborgarna går i flyttankar. Det som lockar är närhet till grönområden och ett centralt läge nära butiker. Det visar en ny undersökning som

Läs mer

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kista Entré Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kontorsyta 10-60 kvm Antal arbetsplatser Ca 1-6 TILLTRÄDE Omgående Adress Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 Fastighetsbeteckning Knarrarnäs 2 Byggår

Läs mer

Funkishus i kunskapens centrum

Funkishus i kunskapens centrum PROSPEKT Funkishus i kunskapens centrum Ett gult funkishus i Uppsala med 3000 kvm som passar till ca 150 arbetsplatser. Ett möjligheternas hus, där vi kan skapa lektionssalar, konferensrum och olika öppna

Läs mer

näringsliv 2013/2014

näringsliv 2013/2014 Linköpings näringsliv 2013/2014 Nulink linköpings näringslivsbolag: ledare 2 Utvecklingen går Linköpings väg Allt vad du behöver finns i Linköping, där idéer blir verklighet. Övertyga dig själv genom att

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 OCH VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2016 VARDAGSNÄRA MÅNGSIDIGA MODIGA

ÅRSREDOVISNING 2014 OCH VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2016 VARDAGSNÄRA MÅNGSIDIGA MODIGA ÅRSREDOVISNING 2014 OCH VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2016 VARDAGSNÄRA MÅNGSIDIGA MODIGA REFLEKTIONER MITT MALMÖ Jag har rest mycket i mitt liv och det gör jag fortfarande. Jag trivs i mitt resande. Alltid

Läs mer

Det här är Atrium Ljungberg. vår affär. Här finns vi. fakta

Det här är Atrium Ljungberg. vår affär. Här finns vi. fakta årsredovisning Det här är Atrium Ljungberg Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vår inriktning är att äga, utveckla och förvalta framför allt handels- och kontorsfastigheter.

Läs mer

CityMark NR 8 OKTOBER 2009 ÅRG 7

CityMark NR 8 OKTOBER 2009 ÅRG 7 CityMark NR 8 OKTOBER 2009 ÅRG 7 ANALYSER TRENDER FLYTTIPS REPORTAGE LEDIGA LOKALER Ett tänkbart scenario är att vi kommer att se fler exempel på företag som flyttar från en central delmarknad till en

Läs mer

1/13. Projekt. Affärer FÖRTROENDE- FULL SAMVERKAN NÄR TVÄRBANAN BYGGS UT UNITED BY OUR DIFFERENCE FOTO: PER-ERIK ADAMSSON

1/13. Projekt. Affärer FÖRTROENDE- FULL SAMVERKAN NÄR TVÄRBANAN BYGGS UT UNITED BY OUR DIFFERENCE FOTO: PER-ERIK ADAMSSON Projekt & Affärer 1/13 FOTO: PER-ERIK ADAMSSON FÖRTROENDE- FULL SAMVERKAN NÄR TVÄRBANAN BYGGS UT UNITED BY OUR DIFFERENCE VI MÅSTE MÄTA FÖR ATT VETA Så här i början av året och bokslutstider är det intressant

Läs mer

Tillsammans utvecklar vi Uppsala

Tillsammans utvecklar vi Uppsala Tillsammans utvecklar vi Uppsala Kommunalt handlingsprogram Uppsala 2014 Det går bra för Uppsala Nya moderaterna står redo att leda Uppsala de fyra kommande åren. Tillsammans med våra samarbetspartier

Läs mer

Finsk modell visar vägen. 35 000 vägföreningar tittar mot öst och kräver en ändring av anläggningslagen. SAMHÄLLS- BYGGAREN 14

Finsk modell visar vägen. 35 000 vägföreningar tittar mot öst och kräver en ändring av anläggningslagen. SAMHÄLLS- BYGGAREN 14 Hög tid att ändra livsstil. Om vi vill ha en hållbar planet måste vi förändra vårt sätt att leva inte bara i tanken utan på riktigt. Finsk modell visar vägen. 35 000 vägföreningar tittar mot öst och kräver

Läs mer

Ett boende att se fram emot

Ett boende att se fram emot Ett boende att se fram emot Micasa Fastigheter i Stockholm AB en del av Stockholms stad Ett fastighetsbolag där hyresgästen står i centrum Stockholms stad har valt att samla alla sina omsorgsfastigheter

Läs mer

Adress Gjörwellsgatan 30

Adress Gjörwellsgatan 30 Gjörwellsgatan 30 Trevliga lokaler i Marieberg! Typ Kontor Storlek 1200-2500 kvm Adress Gjörwellsgatan 30 Område Kungsholmen Tillträde Enligt överenskommelse Parkering Det finns garage i fastigheten. har

Läs mer