Minnesanteckningar från nationell träff för tandvårdsnätverket sessionssalen SKTF Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från nationell träff för tandvårdsnätverket 2008 09 03 sessionssalen SKTF Stockholm"

Transkript

1 Minnesanteckningar från nationell träff för tandvårdsnätverket sessionssalen SKTF Stockholm Närvarande; se medföljande bilaga med kontakpersoner Peter Andersson presenterade ny ombudsman Ewa Printz, ansvarig för SKTF:s arbete i område Landstingsektor, samt hälsade alla välkomna. Dagordning 1. Val av sekreterare 2. Föregående minnesanteckningar - Vad har hänt sedan sist - Diskussion kring nätverket utifrån förra mötet 3. Landet runt 4. Tandvårsstödet konsekvenser? 5. Frågan kring avknoppning vad händer? 6. Information från Socialstyrelsens arbete ang delegation och arbetsfördelning, samt projektet god tandvård 7. Tandvårdsgruppen SKTF i samverkan med STF och Unionen 8. Lägesrapport i de lokala löneförhandlingarna 9. Nya patientdatalagen 10. Arbetsmiljö, t ex composit allergier för tandsköterskor 11. Nätverkets funktion - Kontaktlistan, hemsidan mm Val av sekreterare Anette Lindberg Föregående minnesanteckningar ( inkl underrubrikerna ) En tillbakablick på arbete i tidigare nätverksträffar samt från föregående träff september Arbeten som gett resultat är att en nationell tandsköterskeutbildning kommit till stånd. En lönespridningsmodell för tandsköterskor har arbetats fram och tagits beslut om i Förbundsstyrelsen. Amalgamfrågan anses kunna läggas åt sidan, då det endast förekommer i mindre mängd, och tidigare problematik är bearbetad i Förbundet med bl a nätverket som referensgrupp. I övrigt är det många löpande frågor som återkommer och som det finns behov av att få erfarenhetsutbyte i, och att även kunna samordna ev nationella aktiviteter. Arbetsgrupper i nätverket är avslutade, och inga nya har påbörjats. Aktiv arbetsgrupp är tandvårdsgruppen där SKTF samverkar med Unionen och STF. Två SKTF representanter från gruppen är deltagare i tandvårdsnätverket. Ett ställningstagande från föregående träff var att vid behov skapa grupper för att effektivt komma till handling och resultat. Landet runt Halland informerar och ber om synpunkter ang att ag utbildar tandhygienister till ortodontiassistenter för att kunna ha legitimerad personal på ortodontiklinikerna, samt om lönesättning med den kompetensen.

2 Ej möjligt enl mötesdeltagarna, att legitimationen kan användas för ortodonti, då tandhygienistens leg är specifik för visst område. Lön ska ges utifrån de arbetsuppgifter man gör. Rosita A undersöker vad som faktiskt gäller och återkommer med svar. Övrigt under punkten var lönediskussioner som istället läggs under punkt 6. Tandvårdsstödet konsekvenser? Stort problem i hela landet. Sämre intäkter p g a stor tidsåtgång i systemet och färre patienter kan behandlas vilket genererar i oro för ev nedskärning i verksamheten. Svårt att nå Försäkringskassan, våra tsk får ta av sin tid att försöka få kontakt, även då det är tandläkare som ska sköta systemet. Fk begär kontroller av klinikernas debitering så att det inte är några fel, vilket belastar våra medlemmar. Arbetsbelastningen är mycket hög, vilket måste ses som ett arbetsmiljöproblem. Kan SKTF synliggöra problemet? Då även de privata är drabbade förslår Peter A att ett samarbete med Unionen kan vara lämpligt. Gemensamt arbete med Unionen genom tandvårdsgruppen, ang arbetsmiljökonsekvenserna av arbetet med tandvårdsstödet för våra medlemmar. Tydligt underlag om SKTF och Unionen ska kunna agera. Statskontorets rapport om implementeringen av tandvårdsreformen aspx Frågan kring avknoppning vad händer? Västmanlands folktandvård står inför en bolagisering och vill få in synpunkter från mötet. Ingen är f n aktuell utöver Stockholm som just nu av olika skäl står still i processen med avknoppning. Mötet hänvisar till Gävleborg som genomgått bolagisering för Ftv (Gävleborg deltar inte på dagens möte). Känt är att THEA är en stor privat aktör, och duktig på marknadsföring, men det har visat sig att både personal och patienter återvänder till Ftv. V:a Götaland har förlängt sin barntandvård till 21 år vilket ger en bra bild av Ftv. Information från Socialstyrelsens arbete ang delegation och arbetsfördelning, samt projektet god tandvård När det gäller delegation inom tandvården är inget förändrat, vare sig när det gäller lagar eller föreskrifter. Ansvaret ligger hos klinikchef eller motsv som leder och fördelar arbetet. Om man arbetar i ett team är det ansvarsfördelning som gäller. Vissa arbetsuppgifter måste dock delegeras formellt, och vissa får ej delegeras, men detta regleras i lagar och förordningar ska dokumentet från Socialstyrelsen Vem gör vad i vården revideras, och bli tydligare vad som gäller för arbetsfördelning.viktigt att en SKTF representant som är tsk finns med i

3 referensgruppen. Mötet är överens om att Anna-Maria Lindström från tandvårdsgruppen ska föreslås. Tills vidare gäller 22 frågor till Socialstyrelsen om tandvården som riktlinjer för arbetsfördelning. (Se bif dokument) Socialstyrelsen har bjudit in till seminariet Utveckling för god vård i tandvården. Socialstyrelsen har påbörjat arbetet med att ta fram nationella riktlinjer för tandvården hur vissa diagnoser ska behandlas, t ex som den tidigare framtagna för cancervård. Länk till Socialstyrelsens arbete med nationella riktlinjer för tandvård dex.htm Tandvårdsgruppen SKTF i samverkan med STF och Unionen Deltagande representant Rosita Andersson informerar. Nya tsk utbildningen består av 3 terminer. Utbildningsorter: Järfälla, Södertälje, Eskilstuna, Alvesta, Hässleholm, Umeå ( från jan 09 ), Kungsbacka, Lindesberg, Östersund. Budgeterat för 300 platser och fn finns 180. God prognos för arbete i framtiden då tsk står inför stora pensionsavgångar. Bransch/yrkesråd finns på de flesta orterna som bevakar kvalitén på utbildningarna. Pågående KY utbildningar kommer successivt att fasas ut. Inventering av bra utbildningsplatser, Tandvårdsgruppen ansvarar för framtagandet. Bör finnas en kontaktperson att hänvisa till när frågor kommer till lokalavdelningarna. Rosita A får i uppdrag att se över vilka KY och andra tsk utb som pågår utöver den nya utb. Se över behovet av, och vad som redan finns gällande handledarutbildning för tsk. I nuläge har Örebro utbildning i gång. ( Ta med uppgifter till nästa träff? ) SKTF och Unionen behöver synas på tsk utbildningarna. Gemensamt material för dessa uppsökerier om fackligt medlemskap håller på att ses över gemensamt med Unionen. Frågan om att skyddad yrkestitel för namnet tandsköterska har lämnats till Socialstyrelsen som återkommer om svar. FDI - kongressen pågår i slutet av september i Stockholm. SKTF, Unionen och STF medverkar med tema lönecoachning. Lägesrapport i de lokala löneförhandlingarna Implementering av SKTF:s lönespridningsmodell: Arbetet har kommit olika långt i landet. Olika modeller med poäng, ålder, klasser diskuteras. Ett intern problem för SKTF är att få förståelse från våra medlemmar om lönespridning, där oro finns för att inte få del av löneutveckling. Chefer har inte mod att vara tydliga vilket får konsekvensen att cheferna är försiktiga med lönespridning via individuell lönesättning. Mötet efterfrågar goda exempel på lönekriterier. Samtalsmodellen som sådan fungerar relativt bra. Förbättringsområden för våra chefer är dialog och motivering till ny lön, samt hur man ska kunna påverka sin löneutveckling. Påtalas att lön efter facklig tillhörighet pågår och ställer till problem.

4 Goda exempel på lönekriterier ska förmedlas till nätverksgruppen från de som har tagit fram sådana. Malmö ställer 11 frågor till övriga i nätverket ang lönebildning, för sitt lokala arbete, se bif dokument. Frågan om AID kommer upp och kritik finns från gruppen, att tandsköterskor lagts under samma etikett trots att de inom gruppen arbetar med olika arbetsområden. Ingen från deltagarna har blivit kontaktad av SKTF för att lämna synpunkter om yrkets områden. Nya patientdatalagen Trädde i kraft 1 juli Liten kännedom i gruppen om den, förmodligen beroende på att tandvårdsstödet tagit stor del av tiden i verksamheten. Länk till Patientdatalagen Föreskriften 6D2FE85EC8C3/11105/2008_14.pdf Frågor och var om patientdataalagen Arbetsmiljö, t ex composit allergier för tandsköterskor Lägesrapport efterfrågas om hur utbrett problemet är med composit allergier. Flera i gruppen saknade kännedom i hur hög grad, men konstaterades att problem finns. I Sörmland görs regelbundna hälsokontroller för all personal, Norrbotten ger ny personal och tandtekniker hälsokontroller. Frågor till SKTF:s landstingavdelningar och klubbar om läget för composit allergier. Anette L får uppdraget. Övriga frågor Efterfrågas hur flexavtal används och tillämpas. Vissa har problem med att när medlemmarna inte kommer i från p g a försenat patientarbete så räknar ag det som flextid. Andra har fått igenom övertid i den situationen på arbetsplatsen. Diskussion om hur öppettiderna på mottagningarna ser ut i landet. Mkt blandat med allt från dagtid till kväll och helg. Fabrikat/märke sticksäkra kanyler: SEPTODONT, Ultra Safety plus/ultra Safety plus XL Nätverkets funktion. Konstaterades att behov och underlag finns för fortsatta nätverksträffar. Peter A föreslår att mötesdeltagarna ansvarar för dagordning till nästa nätverksträff. Ingegerd Törnqvist, Kristina Andersson, Anita Hult och Rosita Andersson åtar sig uppdraget. Lämpligt är att dagordningen förmedlas till ombud/medlemmar inför träffen. Önskemål att ha 2 träffar/år, varav det ena kan vara två dagar, om behov och underlag finns. Landstingsavdelningarna ansvarar och utser representanter till tandvårdsnätverket.

5 Nyhetsbrev via e-post till nätverket om vad som händer i olika frågor för att få stöd o hjälp, samt att kunna vidarebefordra till medlemmarna. Via e-post gör det möjligt att kunna lägga till länkar med mer information och att synliggöra vad SKTF står i olika frågor och aktuella händelser för medlemmarna. Ett första nyhetsbrev till medlemmarna, skulle kunna handla om att synliggöra nätverket. Kommer att förmedlas från Förbundet. Förslag på info eller frågor till nyhetsbrevet skickas till ewa.printz@sktf.se Tid för nästa nätverksträff 2-3 april 2009 med reservation för ändring Vid anteckningarna Anette Lindberg

Minnesanteckningar från Natioenella Tandvårdsnätverket i Stockholm 25-26/10-12

Minnesanteckningar från Natioenella Tandvårdsnätverket i Stockholm 25-26/10-12 Datum 2012-11-15 Nationella Tandvårdnätverket Förbunds huset Kungsgatan 28A Stockholm Minnesanteckningar från Natioenella Tandvårdsnätverket i Stockholm 25-26/10-12 Ordförande: Jönköpings Län, Anita Hult

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksträffen för Tandsköterskor i Stockholm 2009-10-15, SKTF förbundshus.

Minnesanteckningar från nätverksträffen för Tandsköterskor i Stockholm 2009-10-15, SKTF förbundshus. Minnesanteckningar från nätverksträffen för Tandsköterskor i Stockholm 2009-10-15, SKTF förbundshus. 1. Information från Gunilla Jacobsen om Örebro Landstings kundcenter. Gunilla Jacobsen informerade om

Läs mer

Minnesanteckningar tandvårdsnätverket 27-28 oktober 2011

Minnesanteckningar tandvårdsnätverket 27-28 oktober 2011 Minnesanteckningar tandvårdsnätverket 27-28 oktober 2011 Visions förbundskontor Kungsgatan 28A, Visionsalen. Moderatorer: Anneli Åberg Kronoberg, Angelina Djurdjev Skåne Sekreterare: Barbro Eriksson Norrbotten

Läs mer

Nationella Tandvårdsnätverket Stockholm 14-15/3-13. Ingergärd Törnkvist Norrköping. Barbro Eriksson Norrbotten. Pernilla Morian Skog Västerbotten

Nationella Tandvårdsnätverket Stockholm 14-15/3-13. Ingergärd Törnkvist Norrköping. Barbro Eriksson Norrbotten. Pernilla Morian Skog Västerbotten Datum 2013-03-28 Nationella Tandvårdnätverket Förbunds huset Kungsgatan 28A Stockholm Nationella Tandvårdsnätverket Stockholm 14-15/3-13 Ewa Storm Åström presenterade sig som ny samordnare. Jobbar på Förbunds

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN NATIONELLA TANDSKÖTERSKENÄTVERKET. Ordförande: Annelie Sandell och Carina Berndtsson, Västra Götaland

MINNESANTECKNINGAR FRÅN NATIONELLA TANDSKÖTERSKENÄTVERKET. Ordförande: Annelie Sandell och Carina Berndtsson, Västra Götaland MINNESANTECKNINGAR FRÅN NATIONELLA TANDSKÖTERSKENÄTVERKET 7-8 november 2013, Visions förbunds hus, Stockholm Ordförande: Annelie Sandell och Carina Berndtsson, Västra Götaland Sekreterare: Camilla Eklund,

Läs mer

Minnesanteckningar från Nationella Tandvårdsnätverket 23-24/10-2014.

Minnesanteckningar från Nationella Tandvårdsnätverket 23-24/10-2014. Minnesanteckningar från Nationella Tandvårdsnätverket 23-24/10-2014. Ordförande: Ann-Catrine Bengtsson, Region Halland Sekreterare: Malin Strömstedt, Region Gotland. Ann-Catrine och Malin hälsar alla välkomna.

Läs mer

Tandsköterskan En resurs i Folktandvården i Kalmar Län

Tandsköterskan En resurs i Folktandvården i Kalmar Län Tandsköterskan En resurs i Folktandvården i Kalmar Län Strategier för att synliggöra och stärka rollen Slutrapport 2010-05-26 1 Rapportens struktur Sammanfattning och inledning Bakgrund Syfte Projektmål

Läs mer

Stödmaterial inför lönerevision

Stödmaterial inför lönerevision Stödmaterial inför lönerevision Vårdföretagarna Unionen Bransch Tandvård (A) Bransch Dentallaboratorier (B) Löneprocessen gemensamt ansvar Enligt löneavtalen för bransch tandvård och bransch dentallaboratorier

Läs mer

Minnesanteckningar från tandvårdsnätverks träff den 3-4 december

Minnesanteckningar från tandvårdsnätverks träff den 3-4 december Minnesanteckningar från tandvårdsnätverks träff den 3-4 december Det var en blåsig träff för stormen Helga drog in och gjorde så att flera deltagare inte kom hem på fredagseftermiddagens utan fick stanna

Läs mer

Bilaga. Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. Mall till stöd för utvecklingssamtal. Personalenheten 2012-03-30

Bilaga. Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. Mall till stöd för utvecklingssamtal. Personalenheten 2012-03-30 Bilaga Utvecklingssamtal vid Umeå universitet Mall till stöd för utvecklingssamtal Personalenheten 2012-03-30 Genomföra och dokumentera Genomför dina samtal utifrån tre tidsperspektiv Tillbakablick Nuläge

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV) Datum: 2016-03-07 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Stockholm Protokoll nummer: 2/2016 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Övriga närvarande: Maria

Läs mer

Storträff för ombud Linköping 2014-03-25 och Norrköping 2014-03-27

Storträff för ombud Linköping 2014-03-25 och Norrköping 2014-03-27 Storträff för ombud 2014-03-25 och 2014-03-27 RAK - Rätt Använd Kompetens Vad betyder RAK för dig? : Rätt person på rätt plats/rätt uppgift/gör rätt saker Den med mest adekvat kunskap gör jobbet Utbildning

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014

STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014 STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014 Plats: SRATs kansli Datum: 15-16 januari 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson ledamot Anna Magnusson ledamot Lillemor

Läs mer

Läkarbemanning psykiatri oberoende av hyrläkare

Läkarbemanning psykiatri oberoende av hyrläkare Läkarbemanning psykiatri oberoende av hyrläkare Martin Rödholm Överläkare psykiatri, Med.Dr. SKL, Uppdrag Psykisk Hälsa 2015 2015-05-20 SR Ekot 2015-01-07 Varför läkarbemanning oberoende av hyrläkare?

Läs mer

Remiss - Förslag till föreskrifter och allmänna råd om tandvård för personer med vissa sjukdomar eller funktionsnedsättningar

Remiss - Förslag till föreskrifter och allmänna råd om tandvård för personer med vissa sjukdomar eller funktionsnedsättningar 2012-06-26 Dnr: 22501/2011 1(6) Avdelningen för regler och tillstånd Mariana Näslund Blixt mariana.blixt@socialstyrelsen.se Enligt sändlista Remiss - Förslag till föreskrifter och allmänna råd om tandvård

Läs mer

FÖRENINGSINFO. Audionomerna. 10 år. i SRAT. En del av SRAT

FÖRENINGSINFO. Audionomerna. 10 år. i SRAT. En del av SRAT FÖRENINGSINFO Audionomerna 10 år i SRAT En del av SRAT Innehåll Audionomerna 10 år i SRAT... 3 Från 0 till över 80 procent på tio år... 4 Temadagarna fortbildning... 4 Utveckling av yrke och anställningsvillkor

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Nationell träff för läkarsekreterarnätverket

Nationell träff för läkarsekreterarnätverket Minnesanteckningar från Nationell träff för läkarsekreterarnätverket Tid och plats 18 augusti 2008 Sessionssalen SKTF, Kungsgatan 28 A, Stockholm Närvarande: Bodil Ohlsson, Blekinge läns landstingsavdelning

Läs mer

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Närvarande Anna-Lena Sunesson Birgitta Larsen Christer Aronsson Ewa Jonsson Helena Bucht (via video) Katja Vuollet Carlsson Malin Andersson Margareta Sundsten

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen?

Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen? 2014-02-27 1(9) Klaga på vården Om du har klagomål på vården kan du både som patient och närstående framföra dina synpunkter. På så sätt bidrar du till att göra vården säkrare. Det finns flera instanser

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-11-29, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika ledel Sekreterare

Läs mer

Lönestatistik Chefer i allmäntandvården

Lönestatistik Chefer i allmäntandvården Lönestatistik 2011 Lönerna i tabellerna är inklusive tillägg och eventuell bonus. Percentilvärdena ger uttryck för lönespridningen, dvs 10 % har lägre eller högre lön. Chefer i allmäntandvården Tabell

Läs mer

ANTECKNINGAR. Goda råd inför lönesättningssamtal

ANTECKNINGAR. Goda råd inför lönesättningssamtal ANTECKNINGAR Goda råd inför lönesättningssamtal F Ö R S VA R S F Ö R B U N DET 1 N Å G R A T I P S Vad innebär ett lönesättningssamtal? Att förhandla om sin egen lön är en spännande utmaning. Första gången

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2. Ej närvarande Lena Asplund, Consensum Maria Berndtson, Kungsholmens västra gymnasium

Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2. Ej närvarande Lena Asplund, Consensum Maria Berndtson, Kungsholmens västra gymnasium Arbetsgrupp APL-handledarutbildning-Branschsamverkan, Vård- och omsorgscollege Stockholm Dag och tid Torsdag 24 augusti 2017, 14.00 16.30 Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2 Närvarande

Läs mer

Kom väl förberedd till ditt lönesamtal så ökar möjligheterna att få gehör för dina krav. Det gäller såväl när du har en klubb som förhandlar för dig

Kom väl förberedd till ditt lönesamtal så ökar möjligheterna att få gehör för dina krav. Det gäller såväl när du har en klubb som förhandlar för dig Lönesamtal Kom väl förberedd till ditt lönesamtal så ökar möjligheterna att få gehör för dina krav. Det gäller såväl när du har en klubb som förhandlar för dig som när du förhandlar din lön själv. Den

Läs mer

Lönekartläggning lönar sig. Kön ska inte avgöra lön

Lönekartläggning lönar sig. Kön ska inte avgöra lön Lönekartläggning lönar sig Kön ska inte avgöra lön Innehållsförteckning Sammanfattning... 4 Unionen anser...4 Förord...5 Bakgrund...6 Resultat av mätning 2009...7 3 Sammanfattning Lönegapet mellan kvinnor

Läs mer

Lönen är ersättning för utfört arbete och bestäms dels vid anställningens början, dels vid återkommande löneöversyner.

Lönen är ersättning för utfört arbete och bestäms dels vid anställningens början, dels vid återkommande löneöversyner. Övertorneå kommun LÖNEPOLICY Inledning Denna lönepolicy utgör en gemensam värdegrund för lönesättande chefer i Övertorneå kommun och skall bidra till kontinuitet och samsyn i lönebildningsfrågorna. n utgår

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Lönepolitik? Statistik för ditt yrke? Hjärtefråga lön? På vision.se/lon hittar du till allt som rör din lön. Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av

Läs mer

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Fastställd av förbundsstyrelsen 12 november 2015 2 [11] Innehållsförteckning Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser... 3 I Lärarförbundets

Läs mer

Minnesanteckningar från Nationella Tandvårdsnätverket 23-24/

Minnesanteckningar från Nationella Tandvårdsnätverket 23-24/ Minnesanteckningar från Nationella Tandvårdsnätverket 23-24/10-2014. Ordförande: Ann-Catrine Bengtsson, Region Halland Sekreterare: Malin Strömstedt, Region Gotland. Ann-Catrine och Malin hälsar alla välkomna.

Läs mer

FÖRBEREDELSEARBETE FÖR LÖNESÄTTANDE SAMTAL

FÖRBEREDELSEARBETE FÖR LÖNESÄTTANDE SAMTAL FÖRBEREDELSEARBETE FÖR LÖNESÄTTANDE SAMTAL Förberedande lönediskussioner m.m. Detta är bra att ta upp; Presentation av lönerna för alla anställda, alla kategorier Löneläget för myndigheten/domstolen i

Läs mer

Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013

Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013 Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013 Närvarande: Rolf Carlsson Jan Hamrén Ida Tideholt Lilian Litzell Thomas Zemturis 1. Öppnande Rolf hälsade alla välkomna till detta telefonmöte och öppnade

Läs mer

Löneläget 2014. En liten folder med lönestatistik för psykologer. Siffror från 2014.

Löneläget 2014. En liten folder med lönestatistik för psykologer. Siffror från 2014. Löneläget 2014 En liten folder med lönestatistik för psykologer. Siffror från 2014. 1 2 Innehåll Inledning 4 Varför samlar vi in lönestatistik? Definitioner Löneutveckling 5 Landsting 6 Tabell och fakta

Läs mer

Samordningsgruppen specialitetsråd funktionshinder

Samordningsgruppen specialitetsråd funktionshinder 1 (5) Samordningsgruppen specialitetsråd funktionshinder : Tid: 9.00 14.00 Plats: Central Hotel, Stockholm Närvarande: Anita Nyqvist, Värmland, Eva-Charlotte Bernthson, Sörmland, Gunilla Lillhager, Dalarna,

Läs mer

DIK:s löneenkät i Malmö stad 2014

DIK:s löneenkät i Malmö stad 2014 Malmö 2014-05-28 DIK-kretsen Malmö stad DIK:s löneenkät i Malmö stad 2014 DIK i Malmö stad genomför varje år en enkät bland medlemmarna för att ta reda på hur de upplever processen kring årets lönerevision.

Läs mer

Uppdragsbeskrivningar. - de samverkande parternas uppdrag i TRIS

Uppdragsbeskrivningar. - de samverkande parternas uppdrag i TRIS Uppdragsbeskrivningar - de samverkande parternas uppdrag i TRIS 1 Till läsaren I TRIS ingår Landstinget Sörmland, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kommunerna (socialtjänsten) i länet. I detta

Läs mer

Anna Östbom Sektionschef för hälsa och jämställdhet

Anna Östbom Sektionschef för hälsa och jämställdhet Anna Östbom Sektionschef för hälsa och jämställdhet Hur såg landstinges arbete ut med sjukskrivningar 2005? - Det var stora skillnader i länen när det gäller längden och antal personer som var sjukskrivna

Läs mer

GRUND-US Ingrid Persson bordläggs till hösten. VO-C i nya Region Uppsala. - bordläggs till hösten. Se bilaga Minnesanteckningar Worldskills

GRUND-US Ingrid Persson bordläggs till hösten. VO-C i nya Region Uppsala. - bordläggs till hösten. Se bilaga Minnesanteckningar Worldskills Onsdag den 30/5 2017 Närvarande: Satu Molander, Anders Bergström, Mariana Helmefors, Sara Friman, Anna Palm, Caroline Persson, Elisabeth Adriansson Sandberg, Camilla Svanqvist, Karina Bodin Föregående

Läs mer

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30 TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Örebro Läns Landsting, Erik Sjöberg 2012-06-03 VILMERGRUPPEN 1 ( Minnesanteckningar Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari

Läs mer

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder:

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: 1 KONTAKTOMRÅDEN Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: du som medlem dig när du behöver hjälp i någon facklig fråga

Läs mer

Arbetsmiljö INNEHÅLL. Ansvaret är arbetsgivarens. Du som förtroendevald kan

Arbetsmiljö INNEHÅLL. Ansvaret är arbetsgivarens. Du som förtroendevald kan Arbetsmiljö 3 INNEHÅLL Arbetsmiljö 3 Jobba systematiskt 4 Jobba förebyggande 4 Skyddsombud/arbetsmiljöombud 5 Brister arbetsmiljön - checklista 6 Ditt stöd 7 Arbetsmiljö Arbetsgivare som satsar på en god

Läs mer

Satsa på arbetsmiljön. det lönar sig

Satsa på arbetsmiljön. det lönar sig Satsa på arbetsmiljön det lönar sig Arbetsmiljö Arbetsgivare som satsar på en god arbetsmiljö och därmed på sin personal uppnår mycket. Minskad sjukfrånvaro, högre intäkter och ökad goodwill är bara några

Läs mer

Folktandvården Stockholms län AB. Ökat vårdbehov. Nyanlända som är i behov av akuttandvård så hanterar du det stora och ökade antalet på kliniken

Folktandvården Stockholms län AB. Ökat vårdbehov. Nyanlända som är i behov av akuttandvård så hanterar du det stora och ökade antalet på kliniken Ökat vårdbehov Nyanlända som är i behov av akuttandvård så hanterar du det stora och ökade antalet på kliniken 1 21 080 personer inskrivna i länet 2015 (uppgift från migrationsverket) 0-6 7-15 16-17 18-19

Läs mer

Förbundsmötet beslutade

Förbundsmötet beslutade Förbundsmötet 2018 Utskott nummer 7 Sida 1 Motion med förslag Motion nr 44. Att pensionärsmedlemmarnas företrädare får kontaktperson på tjänstemannanivå och i förbundsstyrelse, medverkan regionalt Motionär:

Läs mer

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog 2 Visions lönepolitik Du ska ha en bra lön, med god löneutveckling. Individuell lönesättning, där lönen ska spegla vad du gör och vad du kan. Du ska kunna påverka

Läs mer

Lönepolitiska riktlinjer

Lönepolitiska riktlinjer Lönepolitiska riktlinjer Kommunledningskontoret, HR-avdelningen 1. Lönepolitiska utgångspunkter Enligt det personalpolitiska programmet för 2009 2013 ska kommunens löner vara marknadsmässiga och det ska

Läs mer

6.Tandvårdsutbildningar i Sverige

6.Tandvårdsutbildningar i Sverige 6.Tandvårdsutbildningar i Sverige Hans Sundberg och Susanna Axelsson Tandläkarutbildningen fram till 1964 Redan 1699 hade tandläkarutbildning påbörjats vid College de Saint Come i Paris. I examensdiplomet

Läs mer

Försäkringskassans kundundersökning för behandlare inom det statliga tandvårdsstödet Sid 1 Månad 20xx Presentationstitel

Försäkringskassans kundundersökning för behandlare inom det statliga tandvårdsstödet Sid 1 Månad 20xx Presentationstitel Försäkringskassans kundundersökning för behandlare inom det statliga tandvårdsstödet 2015 Sid 1 Månad 20xx Presentationstitel Om undersökningen Den första kundundersökningen riktad enbart mot behandlare-

Läs mer

8. Allmänt om medarbetarsamtal. Definition

8. Allmänt om medarbetarsamtal. Definition 8. Allmänt om medarbetarsamtal Definition En förberedd regelbundet återkommande dialog mellan chef och medarbetare syftande till att utveckla verksamhet och individ och som präglas av ömsesidighet. (A

Läs mer

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog Syfte Denna träff är en del av Visions stöd till er medlemmar för att ni ska få tips och råd inför era lönesamtal. Så att du är förberedd inför ditt lönesamtal.

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014

STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014 STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014 Plats: SRATs kansli Stockholm Datum: 14-15 maj 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom Ordförande Ingela Jägestrand Mari Carlsson Anna Magnusson Monica Ringdahl Birgitta Jönsson

Läs mer

Stödmaterial inför lönerevision

Stödmaterial inför lönerevision Stödmaterial inför lönerevision Revision&Konsult Almega Tjänsteföretagen - Unionen Löneprocessen gemensamt ansvar Enligt löneavtalet för tjänstemän mellan Almega Tjänsteföretagen och Unionen ska lönen

Läs mer

Minnesanteckningar från patientrådets möte 140224

Minnesanteckningar från patientrådets möte 140224 Minnesanteckningar från patientrådets möte 140224 Närvarande Anna-Lena Sunesson Birgitta Larsen Ewa Jonsson Gunwor Swenning Jeanne Handberg Jenny Schönfeldt Katja Vuollet Carlsson Leif Näckholm Malin Andersson

Läs mer

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag 2012-12-10 Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag Ett deluppdrag inom projektet Cancerstrategi Gävleborg UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 120920 Uppdragsdirektiv Innehållsförteckning 1 Grundläggande

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014

STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014 STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014 Plats: Datum: SRATs kansli, Stockholm 22 23 oktober 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson sekreterare Anna Magnusson

Läs mer

1 Ordförande öppnar mötet och önskar alla välkomna

1 Ordförande öppnar mötet och önskar alla välkomna V Å R D - O C H O M S O R G S C O L L E G E 2014-05- 12 PROTOKOLL FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG MÅNDAGEN DEN 12 MAJ 2014 Närvarande Frånvarande Anita Andersson Hagsgård, Falköping

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår

Förbundsstyrelsen föreslår Förbundsmötet 2014 Utskott nummer 3 Sekreterare: Anneli Hagberg 2014-09-27 Sida 1 Motion med förslag Motion nr 21: 30 procent i våra styrelser under 35 år Motionär: Motionärer: Landstingsavdelningen Värmland,

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

Klubbstöd - Avtal om lokal lönebildningen mellan IT & Telekomföretagen inom Almega ITavtalet

Klubbstöd - Avtal om lokal lönebildningen mellan IT & Telekomföretagen inom Almega ITavtalet Klubbstöd - Avtal om lokal lönebildningen mellan IT & Telekomföretagen inom Almega ITavtalet och Unionen Kompletterande förhandlingsstöd till löneavtalet och de partsgemensamma tillämpningsanvisningarna

Läs mer

Ett hjälpmedel för lönebildningen i företaget. www.sverigesingenjorer.se November 2009

Ett hjälpmedel för lönebildningen i företaget. www.sverigesingenjorer.se November 2009 Ett hjälpmedel för lönebildningen i företaget www.sverigesingenjorer.se November 2009 Förord Parterna är ense om vikten av att den lokala lönebildningsprocessen vidareutvecklas och genomförs enligt intentionerna

Läs mer

Tandläkarsiffror 2013

Tandläkarsiffror 2013 8000 Tandläkarsiffror 2013 7000 6000 Totalt antal tandläkare sysselsatta i svensk tandvård 5000 4000 3000 2000 1000 Varav antal specialister 1995 2000 2005 2010 I din hand håller du en presentation av

Läs mer

Riktlinje vid delegering för arbetsterapi och sjukgymnastik/fysioterapi

Riktlinje vid delegering för arbetsterapi och sjukgymnastik/fysioterapi Riktlinje vid delegering för arbetsterapi och sjukgymnastik/fysioterapi -inom den kommunala hälso- och sjukvården utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 1997:14) KARLSTADS KOMMUN

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår. med tillägget

Förbundsstyrelsen föreslår. med tillägget Förbundsmötet 2016 Utskott nummer 7 Sekreterare: Maria Wilhelms Sida 1 Motion med förslag Motion 56. E-utbildning i Mångfald Motionärer: Saime Civas, Ola Tellner, Vision Stockholms stad att Vision skapar

Läs mer

Bilda klubb på arbetsplatsen

Bilda klubb på arbetsplatsen Bilda klubb på arbetsplatsen Bilda klubb på arbetsplatsen Att ha en egen klubb på arbetsplatsen är det bästa sättet att få vara med och påverka villkoren på jobbet, exempelvis arbetstider och omorganisationer.

Läs mer

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg.

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Det övergripande syftet med samverkan är att trygga framtida

Läs mer

Folktandvården Västmanland AB 2014-09-15 Till Landstingsfullmäktige Tertialrapport 2 år 2014 Folktandvården Västmanland AB:s tertialrapport 2 för år 2014 bifogas. Investeringsberedskap år 2015-2017 Folktandvården

Läs mer

Yrkesnätverksträff för Teckensspråkstolkar 18-19/3 2014

Yrkesnätverksträff för Teckensspråkstolkar 18-19/3 2014 Yrkesnätverksträff för Teckensspråkstolkar 18-19/3 2014 Närvarande: Ivar Wästhed, Tina Karlsson, Agneta Ekståhl-Unger, Stellan Solgård, Sara Ericsson, Angelica Grann, Camilla Nilsson. Presentation av närvarande.

Läs mer

SEKO Branschorganisation Spårtrafik. förslag

SEKO Branschorganisation Spårtrafik. förslag SEKO Branschorganisation Spårtrafik förslag Verksamhetsplan 2017 1 Branschorganisationens uppgifter Övergripande mål för Branschorganisationen; En effektiv demokratisk organisation som samordnar aktiviteter

Läs mer

Fast vårdkontakt. Information- dialogmöte HVK regiongavleborg.se

Fast vårdkontakt. Information- dialogmöte HVK regiongavleborg.se Information- dialogmöte HVK 170921 Bakgrund Vi har ansvar enligt lag att utse fast vårdkontakt, det finns bestämmelser om fast vårdkontakt i hälso- och sjukvårdslagen sedan 2010 och bestämmelsen finns

Läs mer

Individuell löneutveckling landsting

Individuell löneutveckling landsting Individuell löneutveckling landsting Definitionen av individuell löneutveckling är att medlemmen båda åren registreras på samma befattning, befattningsnivå samt i samma region. Tabellen är sorterad enligt

Läs mer

SPRINGTIME/TLV TANDLÄKARE OM TANDVÅRDSSTÖDET

SPRINGTIME/TLV TANDLÄKARE OM TANDVÅRDSSTÖDET SPRINGTIME/TLV TANDLÄKARE OM TANDVÅRDSSTÖDET Bakgrund & Genomförande BAKGRUND & SYFTE Syftet med undersökningen är att kartlägga landets tandläkare och vårdgivare bedömer att tandvårdsstödet fungerar idag,

Läs mer

Lokal styrning av TRIS. Stöd i arbetet

Lokal styrning av TRIS. Stöd i arbetet Lokal styrning av TRIS Stöd i arbetet Vad syftar dokumentet till? I TRIS har vi en styrning på två nivåer där TRIS Länsstyrgrupp ansvarar för den länsgemensamma modellen och de lokala styrgrupperna för

Läs mer

Checklista - lö neö versyn 2017

Checklista - lö neö versyn 2017 Checklista - lö neö versyn 2017 Denna checklista avser endast löneöversyn för Vårdförbundet och för Hallands sjukhus Arbetsgivaren har tillsammans med Vårdförbundet kommit överens om hur genomförandet

Läs mer

Samverkansrutin för landsting och kommun

Samverkansrutin för landsting och kommun Omvårdnadsförvaltningen 2015-09-03 Samverkansrutin för landsting och kommun Samordnad Individuell Plan (SIP) Inledning Sedan 1 januari 2010 finns i 2 kap. 7 Socialtjänstlagen och i 3 f Hälso- och sjukvårdslagen

Läs mer

Riktlinjer för delegering av hälso- och sjukvårdsuppgifter

Riktlinjer för delegering av hälso- och sjukvårdsuppgifter Vår ref: Ingrid Björkman medicinskt ansvarig sjuksköterska Datum: justerat 2011-03-24 Riktlinjer för delegering av hälso- och sjukvårdsuppgifter Gällande författningar Patientsäkerhetslag (SFS 2011:1)

Läs mer

Handbok för handledare på LIA

Handbok för handledare på LIA Handbok för handledare på LIA Välkommen som handledare! Du är som handledare en mycket viktig nyckelperson för den studerande, arbetsplatsen och utbildningsanordnaren. Du är inte bara den studerandes stöd

Läs mer

Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås

Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås MINNESANTECKNINGAR 1 (1) Mötesrubrik Plats Samordningsmöte med projektledningsgrupp/utvecklingsledare/teamsamordnare Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås Tidpunkt 2013-08-27 Närvarande Projektgruppen:

Läs mer

Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen

Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen SKTFs förbundsmöte Innehåll Förbundsstyrelsens yttrande... 1 Bakgrund... 1 Förslag... 2 Målen SKTF 2012... 5 Övrigt... 5 Förbundsstyrelsens

Läs mer

När du är föräldraledig

När du är föräldraledig När du är föräldraledig När du är föräldraledig Härligt att vara föräldraledig? Just jobbet kanske du inte tänker på nu. Men det är inte bara när du arbetar som du har nytta av att vara medlem i Unionen.

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna

Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna Allmänt Barn och ungdomar samt unga vuxna 3-20 år som är folkbokförda i Sörmland kan välja vårdgivare för den allmäntandvård som erbjuds av Landstinget

Läs mer

Kontaktombud. inom privat sjukvård

Kontaktombud. inom privat sjukvård Kontaktombud inom privat sjukvård Kontaktombud är ett av de fackliga förtroendeuppdrag som finns inom Sveriges läkarförbund. Våra förtroendevalda är viktiga eftersom de företräder läkarna i relationen

Läs mer

Arbetslösheten är på väg ner

Arbetslösheten är på väg ner 1 Arbetsmarknadsrapport september 2006 Arbetslösheten är på väg ner Arbetslösheten är nu på väg ner. Den har de senaste två åren legat oförändrat strax över 6 procent men andelen med arbetslöshetsersättning

Läs mer

Tandläkarsiffror. Totalt antal tandläkare sysselsatta i svensk tandvård. Varav antal specialister

Tandläkarsiffror. Totalt antal tandläkare sysselsatta i svensk tandvård. Varav antal specialister 8000 Tandläkarsiffror 7000 6000 Totalt antal tandläkare sysselsatta i svensk tandvård 5000 4000 3000 2000 1000 Varav antal specialister 1997 2002 2007 2012 I din hand håller du en presentation av hur Tandläkarsverige

Läs mer

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg.

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Emilie! Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Hoppas att du har anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Specialitetsråd Funktionshinder Lena Dahlman, ordförande 2 (5) 1 Innehållsförteckning 1. Uppdrag och möten under året... 3 2. Aktiviteter under året... 4 3 (5) 1. Uppdrag och

Läs mer

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (6) Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden 180115 Tid och plats 2018-01-15, 9.00-10.00, Konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Deltagare Katarina

Läs mer

Förbundsmötet beslutade

Förbundsmötet beslutade Förbundsmötet 2018 Utskott nummer 6 - Lön Sida 1 Motion med förslag Motion nr 35 Centrala löneavtal 1 Motionär: Eva Fagerhem, Vision Enskede Årsta Vantör, Vision Stockholms stad. att Vision hädanefter

Läs mer

Folktandvården Västra Götaland. en organisation med unika möjligheter

Folktandvården Västra Götaland. en organisation med unika möjligheter Folktandvården Västra Götaland en organisation med unika möjligheter Folktandvården Västra Götaland På Folktandvården i Västra Götaland är vi 3 000 medarbetare som arbetar på 164 mottagningar där vi erbjuder

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg. Monica Westhoff, Växjö Fria Gymnasium icf/\{\~~rs\a~vcæ,l:t,0 s~f~

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg. Monica Westhoff, Växjö Fria Gymnasium icf/\{\~~rs\a~vcæ,l:t,0 s~f~ Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg S' Datum: 2016-üf-23 Plats: Alvesta omsorgsförvaltning Närvarande: Anneli Hamegård, ordförande, Alvesta kommun Helene Tapper,

Läs mer

Tjänstetandläkarnas lönestatistik oktoberlönen 2015. Chefer i allmäntandvården Distriktstandläkare Sjukhustandläkare Specialister

Tjänstetandläkarnas lönestatistik oktoberlönen 2015. Chefer i allmäntandvården Distriktstandläkare Sjukhustandläkare Specialister Tjänstetandläkarnas lönestatistik oktoberlönen 2015 Chefer i allmäntandvården Distriktstandläkare Sjukhustandläkare Specialister Chefer i allmäntandvården Tabell 1 Chefer i allmäntandvården fördelat efter

Läs mer

Vårdplanering? Blir kallade av distriktssköterska, kontaktpersonen är den som oftast deltar.

Vårdplanering? Blir kallade av distriktssköterska, kontaktpersonen är den som oftast deltar. Omsorgsförvaltningen 120412 Addera Omsorg i Ljusdal AB Addera Omsorg 31 kunder, 3 är på gång. Ca 700 timmar Det har varit strul med tekniken, men allt känns bättre än tidigare. Bra med tillgång till TES

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson och Conny Thunberg 1 19 Adjungerad: Peter Lundmark,

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 UNIONENS TEKNIKERRÅD Verksamhetsberättelse 2017 2017 har inneburit mycket arbete för Riksklubben vid Besikta Bilprovning. Vi som är förtroendevalda i klubben har haft både trevliga och tråkiga händelser

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar En snabbguide för dig som är arbetsplatsombud eller styrelseledamot i en klubb

ST inom Sveriges Domstolar En snabbguide för dig som är arbetsplatsombud eller styrelseledamot i en klubb ST inom Sveriges Domstolar En snabbguide för dig som är arbetsplatsombud eller styrelseledamot i en klubb 2019-03-04 Innehållsförteckning Arbetsplatsombud 3-4 Värvningshandboken 5-6 Checklista 7 Förberedande

Läs mer