Beviljade vistelsestipendium i Finland för år 2015/första utdelningen. Vistelsestipendium/Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beviljade vistelsestipendium i Finland för år 2015/första utdelningen. Vistelsestipendium/Stockholm"

Transkript

1 Beviljade vistelsestipendium i Finland för år 015/första utdelningen Vistelsestipendium/Stockholm Namn Ort Beviljat ändamål Dygn Arcada Nylands svenska yrkeshögskola/svensklärarna För att resa till Stockholm och bekanta sig med undervisningen i nybörjarsvenska vid olika undervisningsinstitutioner för unga vuxna studerande. Syftet är att ta del av erfarenheter från Sverige, bekanta sig med undervisningsmodeller för heterogena grupper med personer med olika modersmål, skaffa effektivt undervisningsmaterial och material för självstudier samt studera samarbetsformer mellan språkutbildning och arbetslivsintegrering. Vistelsen är avsedd för fyra personer (* dygn). 16 Artesan-Interiörsassistent Jakobstad För att besöka Formex-designmässan och göra studiebesök till företag och skolor inom inredningsbranschen i Stockholm. Syftet är att bekanta sig med svenska företag, svensk design och svensk kultur, skapa kontakter till svenska företag, kartlägga möjliga vidareutbildningsmöjligheter i Sverige samt undersöka produktutbudet inom branschen. Vistelsen är avsedd för fem personer (5* dygn). 10 Förbundet de utvecklingsstördas väl För att inom ramen för ett webbförnyelseprojekt delta i kurshelheten "Att skriva lättläst" och "Att skriva lättläst för webben" vid Centrum för lättläst i Stockholm. Syftet med kurserna är att få färdigheter i att skapa en tillgängligare och mer lättläst webbsida och på så sätt nå fler av förbundets medlemmar med direkt information samt att stärka samarbetet med Centrum för lättläst. Vistelsen är avsedd för två personer (* dygn). Kasurinen Olli-Pekka För att inom ramen för en doktorsavhandling om det engelska inflytandet på den svenska kyrkokulturen under och 1100-talen besöka Riksarkivet och studera medeltida handskriftsfragment. Syftet med avhandlingen är att förbättra vår förståelse för de kulturella förbindelserna mellan England och Sverige och hur den västeuropeiska kristna kulturen spred sig till Sverige och på så sätt även till Finland. 7 Kilpeläinen Anna-Leena För att i egenskap av formgivare och arkitekt delta i Stockholm Furniture & Light Fair samt övriga evenemang i samband med mässan. Syftet är att fördjupa kunskaperna i och förståelsen för svensk och skandinavisk formgivning, arkitektur och konst.

2 Kootstra Britt Malax För att i egenskap av magister i bildkonst delta i konstmässan "Supermarket Art Fair" i Stockholm. Syftet är att styrka och utvidga samarbetsnätverket mellan internationella kulturella aktörer och skapa möjligheter för kulturutbyte. Koski Markku Åbo För att som representant för dyslexiföreningen "Varsinais-Suomen Dysleksia" bekanta sig med Förbundet för Funktionhindrande Med Läs- och Skrivsvårighters och Skriv-Knutens verksamhet i Stockholm. Syftet med resan är att inhämta inspiration och utbyta erfarenheter och på så sätt utveckla rådgivnings- och informationsarbetet i den egna föreningen. Kössi Jussi För att inom ramen för en doktorsavhandling och en faktabok om Jörn Donners verksamhet som direktör för Svenska Filminstitutet och Finlands filmstiftelse utföra intervjuer och arkivarbete i Stockholm. Syftet med avhandlingen är att studera Donners roll i internationaliseringen av den svenska och finländska filmbranschen. 7 Laine Reija För att i egenskap av teaterkläddesigner träffa kollegor i Stockholm och samtidigt se operan Tristan och Isolde på Kungliga Operan. Syftet är att öka växelverkan och samarbetet mellan finländska och svenska teaterkläddesigners, utbyta arbetserfarenheter samt utreda möjligheterna till att skapa ett samarbetsforum för svenska och finländska aktörer inom teaterbranschen. Mikkola Tuomas Jockis För att besöka Svenskt visarkiv i Stockholm och samla material för ett dansverk som produceras i samarbete med den svenska dansaren och koreografen Magnus Samuelsson. Syftet med verket är att presentera modern folkdans och modern folkmusik för en ny publik, presentera finländska och svenska dans-, teater- och litteraturtraditioner samt öka samarbetet mellan unga finländska och svenska artister inom folkkonstens område. Vistelsen är avsedd för två personer (* dygn). Mitzner Veera För att i egenskap av forskardoktor besöka Riksarkivet och Utrikesdepartementets arkiv och samla material för en vetenskaplig artikel om Sveriges och Finlands inställning till den Västeuropeiska integrationen under 190-talet. Syftet med artikeln är att analysera likheter och olikheter i Finlands och Sveriges Europapolitik och på så sätt producera ny information om ländernas realtioner sinsemellan samt informationsutbytet mellan finländska och svenska tjänstemän under den ifrågavarande tiden.

3 Pekonen Osmo Jyväskylä För att i egenskap av docent i vetenskapshistoria besöka Institut Mittag-Leffler vid Kungliga Vetenskapsakademien och tillsammans med docent Johan Stén hålla en föreläsning om matematikens 1700-talshistoria. Syftet med besöket är att få nya kontakter och forskningsidéer samt att samtidigt besöka instiutets arkiv och bibliotek. Vistelsen är avsedd för två personer (* dygn). Pirkkalaiskirjailijat ry För att skicka fem författare på studieresa till Stockholm. Syftet är att bekanta sig med svenska författare och svensk litteratur, nätverka inom det svenska konstfältet, skapa kontakter till svenska författarföreningar och skapa grund för framtida författarutbyten. Vistelsen är avsedd för fem personer (5* dygn). 10 Ranta-Meyer Tuire För att i egenskap av Melartsforskare och ordförande för Erkki Melartssällskapet besöka Sveriges Radios ljudarkiv och kartlägga och värdera kompositören Erkki Melarts 190- och talskompositioner som finns bevarade där. Syftet är att på basis av denna kartläggning göra fortsatt forskning kring svenska och finländska kompositions- tolkningstraditioner samt jämföra olika svenska och finländska kapellmästares tolkningar. Vistelsen är avsedd för två personer (* dygn). Ruusuvuori Juha Kimitoön För att i egenskap av författare besöka museer i Stockholm och samla material för en historisk roman som utspelar sig i Åbolands skärgård under stormaktstidens Sverige. Syftet är även att bekanta mig med livet i Sverige för att sedan kunna dra nytta av upplevelserna i de egna kolumnerna i Vasabladet och Salon Seudun Sanomat. Seppälä Mikko-Olavi För att i egenskap av forskare och docent utföra arkivarbete vid bl.a. Kungliga biblioteket, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek och teatermuseet i Stockholm för ett teaterhistoriskt forskningsprojekt kring 1900-talets arbetarteatrar och kuplettsång i Finland. Syftet är att i forskningen betona de transnationella förbindelserna och växelverkan mellan finländsk och svensk teater- och klädhistoria. Steel Tytti För att besöka Vasamuseet och samla material inför en post doc -avhandling kring multimodalitet i museer. Syftet med vistelsen är även att stärka kontakterna mellan universitet och Stockholms universitet och på så sätt möjliggöra planeringen av bilaterala forskningsprojekt samt öka synligheten av svensk forskning i Finland och vice versa.

4 Tahvanainen Sanna För att i egenskap av författare resa till Stockholm och samla bakgrundsmaterial för en roman om mode- och klädskapande. Syftet med vistelsen är att bekanta sig med svenska böcker inom det egna intresseområdet som t.ex. Maria Pavlovnas memoarer på Stadsbiblioteket, träffa modeskaparen Bea Szenfeld samt bekanta sig med Monsieur Rolf d.v.s. mannen som grundade Svenska baletten i Paris och senare Dansmuseet i Stockholm. Tainio Matti S:t Karins För att i egenskap av bildkonstnär besöka Nya Karolinska Solna, Statens konstråd och Stockholms läns landsting och bekanta sig med hur man i Sverige har placerat konst i sjukhus. Syftet är att öka förståelsen för hur man anpassar konst till sjukhusmiljöer och inom hälsovården, bekanta sig med i Sverige utvecklade verksamhetsmodeller kring anskaffandet av offentlig konst samt presentera finsk kunnande inom området. Tihinen Juha-Heikki För att i egenskap av kurator besöka konsthallar och museer i Stockholmsområdet. Syftet är att träffa svenska kollegor, bekanta sig med svenska utställningsutrymmen och svensk nutidskonst, skapa nya samarbetsmöjligheter samt presentera den egna organisationen Pro Artibus och dess nordiska verksamhetsprofil. Työryhmä Välinoro- Tamminen För att inför förberedelserna av iscensättningen av Hannu Väisänens roman Vanikan palat träffa den svenska marionettisten Michael Meschke och Finlandsinstitutets direktör Anders Eriksson samt besöka svenska barnteatrar och Cirkus Cirkör. Syftet med vistelsen är att få inspiration till den egna produktionen samt dra nytta av både Finlands och Sveriges kunskaper vad gäller dockteaterkonst. Vistelsen är avsedd för två personer (* dygn). Utgivarföreningen för tidskriften Astra Nova rf För delta i Feministiskt Forum i Stockholm. Syftet är att marknadsföra tidningen Astra, fördjupa de svensk-finländska kontakterna, följa med den aktuella debatten i Sverige samt nå fler svenska läsare. Vistelsen är avsedd för fyra personer (* dygn). van der Rijt Arvid Övermalax För att i egenskap av ljudkonstnär delta i konstmässan "Supermarket Art Fair" i Stockholm. Syftet är att styrka och utvidga samarbetsnätverket mellan internationella kulturella aktörer och skapa möjligheter för kulturutbyte.

5 Vihtari Kalle Sibbo För att i egenskap av studiehandledare resa till Stockholm och bekanta sig med karriärshandledningen och utbildningen inom området vid Stockholms universitet. Syftet är att berika den egna yrkeskompetensen, upprätthålla kunskaperna i svenska, skapa kontakter till svenska kollegor samt dela med sig av finländsk praktik inom området. Vuoma Stella Halikko För att utföra bakgrundsforskning för romanen "Hyvästi Tukholma" som utspelar sig i Stockholm. Syftet med romanen är att öka finländarnas kännedom om det mongkulturella Stockholm ur en 0- talsvinkel, öka intresset för det svenska språket samt lyfta fram och häva fördomar om såväl Sverige som Finland. Wessman Harri För att i egenskap av kompositör besöka Stockholm och presentera en pedagogisk repertoar för lokala musikinstitut samt kartlägga samarbetsmöjligheterna med diverse lokala musikaktörer. Syftet är att bredda användningen av det egna kompositionsmaterialet i Sverige samt främja de svenska musikkontakterna i Finland.

Vuodelle 2014 Suomessa myönnetyt oleskeluapurahat/ensimmäinen jakokierros. Oleskelupurahat/Tukholma

Vuodelle 2014 Suomessa myönnetyt oleskeluapurahat/ensimmäinen jakokierros. Oleskelupurahat/Tukholma Vuodelle 201 Suomessa myönnetyt oleskeluapurahat/ensimmäinen jakokierros Oleskelupurahat/Tukholma Nimi Paikkakunta Käyttötarkoitus Vrk Arbetsgrupp Petter Andersson & Salla Karakorpi För att uppträda med

Läs mer

Riktlinjer för aktivitetsbidrag fr.o.m. verksamhetsåret 2018

Riktlinjer för aktivitetsbidrag fr.o.m. verksamhetsåret 2018 Riktlinjer för aktivitetsbidrag fr.o.m. verksamhetsåret 2018 1) Varför utdelar fonden aktivitetsbidrag? Genom att stödja olika aktiviteter vill fonden öka kontakterna mellan Sverige och Finland och öka

Läs mer

Beviljade vistelsestipendium i Finland för år 2015/andra utdelningen. Vistelsestipendium/Stockholm

Beviljade vistelsestipendium i Finland för år 2015/andra utdelningen. Vistelsestipendium/Stockholm Beviljade vistelsestipendium i Finland för år 015/andra utdelningen Vistelsestipendium/Stockholm Namn Ort Beviljat ändamål Dygn För att delta i Feministiskt Forum 015 i Stockholm och göra intervjuer och

Läs mer

KULTUR OCH UPPLEVELSER

KULTUR OCH UPPLEVELSER 40 KULTUR OCH UPPLEVELSER KULTUR Kultur och kreativitet är viktiga faktorer för den enskildes utveckling, för samhällets sammanhållning och för ekonomisk tillväxt. José Manuel Barroso, ordförande för Europakommissionen

Läs mer

Riktlinjer för aktivitetsbidrag

Riktlinjer för aktivitetsbidrag Riktlinjer för aktivitetsbidrag 1) Varför utdelar fonden aktivitetsbidrag? Genom att stödja olika aktiviteter vill fonden öka kontakterna mellan Sverige och Finland och öka kunskapen om de båda länderna.

Läs mer

Gemensamma riktlinjer för aktivitetsbidrag

Gemensamma riktlinjer för aktivitetsbidrag Gemensamma riktlinjer för aktivitetsbidrag 1) Varför utdelar fonden aktivitetsbidrag? Genom att stödja olika aktiviteter vill fonden öka kontakterna mellan Danmark och Finland och öka kunskapen om de båda

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE INFORMATION

GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 2/09 Mobilitetsstöd GRUNDLÄGGANDE INFORMATION Att fylla i ansökningsblanketten Du måste fylla i alla fält i blanketten för att komma vidare till nästa sida. Alla fält måste vara korrekt ifyllda för att

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Föredragande: statsrådet Bah Kuhnke. Ärende: 1 Vikariat som överintendent och chef för Nationalmuseum Ku2017/ /LS

Föredragande: statsrådet Bah Kuhnke. Ärende: 1 Vikariat som överintendent och chef för Nationalmuseum Ku2017/ /LS Ärendeförteckning I regeringssammanträde 2017-12-13 Underprotokoll A Nr 41 Kulturdepartementet Expeditions- och rättschefen Helena Swenzén Föredragande: statsrådet Bah Kuhnke Ärende: 1 Vikariat som överintendent

Läs mer

1/09 Mobilitetsstöd http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=33

1/09 Mobilitetsstöd http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=33 1 of 3 17/2/09 16:10 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION Att fylla i ansökningsblanketten Du måste fylla i alla fält i blanketten för att komma vidare till nästa sida. Alla fält måste vara korrekt ifyllda för att

Läs mer

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Länsbibliotek Östergötland Box 1791 581 17 Linköping EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Bakgrund Biblioteken är viktiga för mångfalden i samhället. De är öppna för alla och de är en mötesplats.

Läs mer

Tjänstemannautbyte. En möjlighet till. internationalisering. för statligt anställda

Tjänstemannautbyte. En möjlighet till. internationalisering. för statligt anställda Tjänstemannautbyte En möjlighet till internationalisering för statligt anställda Programmen för tjänstemannautbyte stödjer internationell mobilitet och personalutveckling hos de anställda inom den statliga

Läs mer

1 (12) 1 Anställning som direktör och chef för Myndigheten för kulturanalys Ku2013/1677/ISS

1 (12) 1 Anställning som direktör och chef för Myndigheten för kulturanalys Ku2013/1677/ISS REGERINGEN Expeditions- och rättschefen Maria Eka Ärendeförteckning regeringssammanträde 2013-12-19 Underprotokoll A Nr 41 1 (12) Föredragande: statsrådet Adelsohn Liljeroth Ärende: 1 Anställning som direktör

Läs mer

1 (9) 1 3 Förordnande av. 1 ordförande och ledamöter i styrelsen samt revisorer och revisorssuppleanter för Carina Aris Minnesfond Ku2011//KV

1 (9) 1 3 Förordnande av. 1 ordförande och ledamöter i styrelsen samt revisorer och revisorssuppleanter för Carina Aris Minnesfond Ku2011//KV REGERINGEN Expeditions- och rättschefen Eka Ärendeförteckning regeringssammanträde 2011-12-15 Underprotokoll A Nr 40 1 (9) Föredragande: statsrådet Adelsohn Liljeroth Ärende: 1 3 Förordnande av 1 ordförande

Läs mer

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun 1 Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun Markaryds kommun har skrivit en plan om kulturen och biblioteken i kommunen. Planen beskriver hur kommunen vill att det ska bli och vad kommunen ska

Läs mer

Regeringens beslut. Närmare om uppdraget I:8. Regeringsbeslut Ku2017/02184/KL. Kulturdepartementet

Regeringens beslut. Närmare om uppdraget I:8. Regeringsbeslut Ku2017/02184/KL. Kulturdepartementet Regeringsbeslut I:8 2017-10-19 Ku2017/02184/KL Kulturdepartementet Riksantikvarieämbetet Box 5405 114 84 Stockholm Uppdrag till Riksantikvarieämbetet att kartlägga kulturarvsarbetets betydelse för skolväsendet

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

Kulturutredningens betänkande

Kulturutredningens betänkande Kulturutredningens betänkande Sammanfattning på lättläst svenska Stockholm 2009 SOU 2009:16 SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar av SOU och Ds svarar Fritzes Offentliga

Läs mer

VERKSAMHETEN UTSTÄLLNINGSVERKSAMHET. Christine och Göran Schildts stiftelse

VERKSAMHETEN UTSTÄLLNINGSVERKSAMHET. Christine och Göran Schildts stiftelse Christine och Göran Schildts stiftelse VERKSAMHETEN 2013 1 UTSTÄLLNINGSVERKSAMHET Grand Tour 2011 I utställningen ingick teckningar gjorda inom ramen för Finlands Rom-instituts kurs för arkitektstuderande.

Läs mer

RP 175/2006 rd. Lagarna avses träda i kraft så snart som möjligt efter det att de har antagits och blivit stadfästa.

RP 175/2006 rd. Lagarna avses träda i kraft så snart som möjligt efter det att de har antagits och blivit stadfästa. RP 175/2006 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lagar om ändring av lagen om vissa stipendier och understöd åt författare och översättare samt upphävande av 3 i lagen om vissa stipendier

Läs mer

Bidragsmottagare Ort Beviljat ändamål Beviljade dygn

Bidragsmottagare Ort Beviljat ändamål Beviljade dygn Verksamhetsområde: Bildkonst Hakala Taina Helsingfors För att hitta utrymmen för en serieteckningsutställning och för ett framförande med uppläsning och uppvisning av en serieteckning om Helene Schjerfbeck

Läs mer

Matsesgården. Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD. 372 505 kr

Matsesgården. Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD. 372 505 kr Matsesgården Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD Projektägare: Korda Art Productions, ideell förening Projektledare: Linda Forsman Kommun: Hedemora

Läs mer

Tjänstemannautbyte. En möjlighet till. internationalisering. för statligt anställda

Tjänstemannautbyte. En möjlighet till. internationalisering. för statligt anställda Tjänstemannautbyte En möjlighet till internationalisering för statligt anställda Programmen för tjänstemannautbyte stödjer internationell mobilitet och personalutveckling hos de anställda inom den statliga

Läs mer

Finskt förvaltningsområde

Finskt förvaltningsområde MÅNGKULTUR-BIBLIOTEK-BEMÖTANDE REGIONBIBLIOTEK ÖSTERGÖTLAND 2015-12-08 Finskt förvaltningsområde Tiina Mauritzell, Finspångs kommun Raija Arvidsson, Norrköpings kommun NATIONELLA MINORITETER Grundskydd

Läs mer

Utlysning av sommarkurser för utländska svenskstuderande 2016

Utlysning av sommarkurser för utländska svenskstuderande 2016 Sida: 1 (5) Utlysning av sommarkurser för utländska svenskstuderande 2016 Svenska institutet (SI) utlyser härmed möjligheten för folkhögskolor och andra kursarrangörer att söka stöd för anordnande av sommarkurser

Läs mer

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun 1 (8) Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun Dokumenttyp: Program Beslutad av: Kultur och fritidsnämnden (2013 09 24 66 ) och barn och utbildningsnämnden (2013 12 11 108) Gäller för: Alla

Läs mer

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft.

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Länskulturen en del av Regionförbundet Jämtlands län Egna verksamheter Estrad Norr Scenkonstinstitution för musik, teater, musikteater, dans Filmpool Jämtland

Läs mer

Beviljade vistelsestipendium i Finland för år 2014/andra utdelningen. Vistelsestipendium/Stockholm

Beviljade vistelsestipendium i Finland för år 2014/andra utdelningen. Vistelsestipendium/Stockholm Beviljade vistelsestipendium i Finland för år 201/andra utdelningen Vistelsestipendium/Stockholm Namn Ort Beviljat ändamål Dygn För att bedriva efterforskning för två kommande ungdomsromaner, samt träffa

Läs mer

Bibliotekens webbmaterial för undervisning

Bibliotekens webbmaterial för undervisning Bibliotekens webbmaterial för undervisning De finländska biblioteken, museerna och arkiven har lagt ut information och fritt tillgängliga texter, bilder och videor på nätet. Du kan använda materialet till

Läs mer

Implementeringsplan för de språkliga riktlinjerna DRAF

Implementeringsplan för de språkliga riktlinjerna DRAF Implementeringsplan för de språkliga riktlinjerna 2019 2023 DRAF 22.11.2018 Planen har godkänts genom rektors beslut xx.xx.xxxx. Beslut angående resurser fattas separat. Inledning Målet med Aalto-universitetets

Läs mer

Stadshuset, Säfsen, Ludvika, kl

Stadshuset, Säfsen, Ludvika, kl Råd för finska förvaltningsområde SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid ande ledamöter Stadshuset, Säfsen, Ludvika, kl.13.15 15.00 Yvonne Persson (S) Åsa Bergkvist (S) Susanne Andersson (S) Ingrid

Läs mer

KOPIOSTO- BEVAKNINGS- FULLMAKT

KOPIOSTO- BEVAKNINGS- FULLMAKT KOPIOSTO- BEVAKNINGS- FULLMAKT Upphovsrättsorganisationen VAD INNEBÄR KOPIOSTO- BEVAKNINGSFULLMAKTEN? är en gemensam upphovsrättsorganisation för upphovsmän, utövande konstnärer och förläggare. Den möjliggör

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2013

Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2013 Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2013 Kurdiska Biblioteket www.kurdlib.org Verksamhetsberättelse för Kurdiska Biblioteket år 2013 Stiftelsen Kurdiska Biblioteket är ett dokumentations-

Läs mer

Fakta om Folkuniversitetet

Fakta om Folkuniversitetet Fakta om Folkuniversitetet Folkbildningstanken alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap genomsyrar vår pedagogik, organisation och våra värderingar. Folkuniversitetet är ett studieförbund.

Läs mer

Gerlesborgsskolan Bohuslän

Gerlesborgsskolan Bohuslän Gerlesborgsskolan Bohuslän UTBILDNINGENS KURSER KURSPLAN ÅRSKURS 2 KURSENS NAMN: 1. INTRODUKTION Introduktion till skolan, utbildningen, verkstäderna, platsen och kommunen. Gemenskapande aktiviteter. Värdegrundsarbete.

Läs mer

Biblioteksplan för Söderhamns kommun

Biblioteksplan för Söderhamns kommun Biblioteksplan för Söderhamns kommun 2019-2022 Kultur- och samhällsserviceförvaltningen 2(5) Söderhamns folkbibliotek består av huvudbiblioteket i Söderhamn samt biblioteksfilialerna i Bergvik, Ljusne

Läs mer

Medlems- och prenumerationsundersökning 2018

Medlems- och prenumerationsundersökning 2018 Medlems- och prenumerationsundersökning 2018 Skickades ut till ca. 1800 217 svarande Antal prenumeranter under perioden: ca. 3530 Antal medlemmar under perioden: ca. 2930 VEM HAR SVARAT? Kön Ålder 76-85

Läs mer

E-kampanj 2009. Ett diskussionsunderlag

E-kampanj 2009. Ett diskussionsunderlag E-kampanj 2009 Ett diskussionsunderlag Bakgrund! Syfte med e-kampanjen 2008 Öka användningen av bibliotekens e-tjänster Marknadsföra östgötabibliotekens e- tjänster under gemensamt begrepp Biblioteket

Läs mer

Verksamhetsplan Finskt förvaltningsområde. Antaget av. Mariestad

Verksamhetsplan Finskt förvaltningsområde. Antaget av. Mariestad Verksamhetsplan 2018 Finskt förvaltningsområde Antaget av Mariestad Innehållsförteckning Verksamhetsplan och budget 2018... 3 1. Bakgrund... 3 2. Övergripande målsättning... 3 3. Prioriterade satsningar

Läs mer

DIVISION Kultur och utbildning

DIVISION Kultur och utbildning Kultursamverkansmodellen i Norrbotten Nyheter i kulturpolitiken efter beslut 16.12 2009 om kulturpropositionen Tid för Kultur 2009/10:3 Nya nationella kulturpolitiska mål Ny analysmyndighet för uppföljning

Läs mer

Kulturpolitiskt handlingsprogram för Ronneby. Antaget av kommunfullmäktige 1998-11-26

Kulturpolitiskt handlingsprogram för Ronneby. Antaget av kommunfullmäktige 1998-11-26 Kulturpolitiskt handlingsprogram för Ronneby Antaget av kommunfullmäktige 1998-11-26 Kulturpolitiska mål för Ronneby kommun Övergripande mål * att verka för att Ronnebys invånare har goda möjligheter till

Läs mer

KURS I MEDIEFOSTRAN. Vasa, 3.10.2011 Anna-Maija Laine, Sällskapet för mediefostran rf

KURS I MEDIEFOSTRAN. Vasa, 3.10.2011 Anna-Maija Laine, Sällskapet för mediefostran rf KURS I MEDIEFOSTRAN Vasa, 3.10.2011 Anna-Maija Laine, Sällskapet för mediefostran rf KURS I MEDIEFOSTRAN Dagens program 1. Kort om Sälskapet för Mediefostran 2. Kort om mediefostran 3. Material, var hittar

Läs mer

Nils Claesson KONSTNÄRLIG FORSKNING

Nils Claesson KONSTNÄRLIG FORSKNING Nils Claesson KONSTNÄRLIG FORSKNING Alla texter i essäserien Dialogen har global paginering, vilket innebär att sidnumren är unika för var essä och desamma som i kommande tryckta upplaga. Copyright Nils

Läs mer

Stiftelsen Pro Artibus Strategi

Stiftelsen Pro Artibus Strategi STRATEGI 2018 2025 MISSION Stiftelsen Pro Artibus Strategi 2018 2025 VÄRDEN Sakkunskap, öppenhet, mångfald och hållbarhet genomsyrar vårt dagliga arbete med och för bildkonsten. Stiftelsen Pro Artibus

Läs mer

Vuodelle 2012 Suomessa myönnetyt apurahat/ensimmäinen jakokierros

Vuodelle 2012 Suomessa myönnetyt apurahat/ensimmäinen jakokierros Vuodelle 2012 Suomessa myönnetyt apurahat/ensimmäinen jakokierros Apurahat Nimi Paikkakunta Käyttötarkoitus Apuraha mil emellan VAASA För att förverkliga en skolturné med temat ensamhet och medmänsklighet

Läs mer

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet UFV 2007/1478 Mål och strategier för Uppsala universitet Fastställda av konsistoriet den 22 april 2008 Innehållsförteckning Förord 3 Uppsala universitet 4 Ett universitet för framstående forskning 5 Ett

Läs mer

Föredragande: statsrådet Bah Kuhnke. Ärende:

Föredragande: statsrådet Bah Kuhnke. Ärende: Ärendeförteckning regeringssammanträde 2016-12-14 Underprotokoll A Nr 42 Kulturdepartementet Expeditions- och rättschefen Daniel Ström Föredragande: statsrådet Bah Kuhnke Ärende: 1 Förordnande av ledamöter

Läs mer

Kulturens finansiering. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 6 september 2016

Kulturens finansiering. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 6 september 2016 Kulturens finansiering Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 6 september 2016 Kulturutgifter 2012 Sammanlagda utgifter 63 miljarder kronor Hushållen 38,5 miljarder - 61 procent (2009, omräknat till

Läs mer

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturell Allemansrä Kultur är, och ska vara, en allmän rättighet, en naturlig del i vardagen för alla. Kultur skapas där människor möts kultur skapar möten mellan

Läs mer

Helsingfors universitet Juridiska fakulteten

Helsingfors universitet Juridiska fakulteten Godkänd vid fakultetsrådets möte 21.5.2013 Punkt 5 Bilaga A Helsingfors universitet Juridiska fakulteten Anvisning om grunder för bedömningen av behörighetsvillkoren för anställning som professor vid Juridiska

Läs mer

Samtliga studieperioder är obligatoriska för dem som studerar journalistik som huvudämne.

Samtliga studieperioder är obligatoriska för dem som studerar journalistik som huvudämne. MEDIESPRÅK Samtliga studieperioder är obligatoriska för dem som studerar journalistik som huvudämne. Beskrivning av ämnet I det journalistiska arbetet är språket ett väsentligt arbetsredskap. Journalisterna

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret Mediepolicy

Kultur- och fritidskontoret Mediepolicy Kultur- och fritidskontoret Mediepolicy Biblioteken i Södertälje Telefon (direkt): 08-523 02080 E-post: stadsbiblioteket@sodertalje.se 2 (6) Innehållsförteckning Mediepolicy... 3 Bibliotekens uppdrag och

Läs mer

Kulturskolans roll i samhället Ditte Winqvist Finlands Kommunförbund Sakkunnig i kulturfrågor

Kulturskolans roll i samhället Ditte Winqvist Finlands Kommunförbund Sakkunnig i kulturfrågor Kulturskolans roll i samhället 02.02.2016 Ditte Winqvist Finlands Kommunförbund Sakkunnig i kulturfrågor Grundtanken Kulturen är en del av alla människors vardag och alla har rätt till kulturservice oberoende

Läs mer

Kultur- och fritidsutbudet i Södertälje en brukarundersökning

Kultur- och fritidsutbudet i Södertälje en brukarundersökning PM KULTUR- OCH FRITIDSKONTORET 2006-03-13 Ann-Kristin Andén Utredare 08-550 21974 ann-kristin.anden@sodertalje.se Kultur- och fritidsutbudet i Södertälje en brukarundersökning Inledning På uppdrag av kultur-

Läs mer

Digital delaktighet - Vilken roll har biblioteket? Anne Hederén & Sofia Larsson Jönköping 2010-09-29

Digital delaktighet - Vilken roll har biblioteket? Anne Hederén & Sofia Larsson Jönköping 2010-09-29 Digital delaktighet - Vilken roll har biblioteket? Anne Hederén & Sofia Larsson Jönköping 2010-09-29 Bibliotek och digital delaktighet i Östergötland Några steg på vägen Hur kom vi hit? - IT-utveckling

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Stockholm 2011 01 07 VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Loco Motion har arbetat och utvecklat Mässprojektet sedan 2008. Under två omgångar, 2009 och 2010, har projektet genomförts, utvärderats och utvecklats.

Läs mer

Nordiska arkivdagar. Forskarnas röst och digitalt material

Nordiska arkivdagar. Forskarnas röst och digitalt material Nordiska arkivdagar Tavastehus 25.5.2012, Arkivchef Mikael Korhonen Forskarnas röst och digitalt material En utredning över behovet av och tillgången till minnesorganisationernas digitala material. Sammanställd

Läs mer

World Design Capital Helsinki 2012 Sammandrag av slutrapporten

World Design Capital Helsinki 2012 Sammandrag av slutrapporten World Design Capital Helsinki 2012 Sammandrag av slutrapporten Sammandrag 1 World Design Capital Helsinki 2012 World Design Capital Helsinki 2012 Helsingfors var världens designhuvudstad 2012 (World Design

Läs mer

Medieplan. beskrivning, bestånd & bevarande för högskolebiblioteket, sjukhusbiblioteket och Gävle bibliotek (stadsbiblioteket med filialbibliotek)

Medieplan. beskrivning, bestånd & bevarande för högskolebiblioteket, sjukhusbiblioteket och Gävle bibliotek (stadsbiblioteket med filialbibliotek) Medieplan beskrivning, bestånd & bevarande för högskolebiblioteket, sjukhusbiblioteket och Gävle bibliotek (stadsbiblioteket med filialbibliotek) Beskrivning av biblioteken: Målgrupper och tillgänglighet

Läs mer

Studieplan/handledning för cirkeledare till. Läsa tillsammans med äldre!

Studieplan/handledning för cirkeledare till. Läsa tillsammans med äldre! Studieplan/handledning för cirkeledare till Läsa tillsammans med äldre! Studieplan och handledning till Läsa tillsammans med äldre Det här är en handledning och studieplan till Centrum för lättlästs utbildningsmaterial

Läs mer

SPRÅKSTRATEGI. 1. Inledning

SPRÅKSTRATEGI. 1. Inledning sida 1 (6) SPRÅKSTRATEGI 1. Inledning representerar nästan 140 000 yrkeshögskolestuderande. År 2013 har SAMOK 26 medlemsföreningar varav tre är svenskspråkiga. Studerandekårernas officiella språk bestäms

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Plan. Biblioteksplan för Herrljunga kommun KF, Bildningsnämnden, för Herrljunga kommuns verksamhet på biblioteksområdet

Plan. Biblioteksplan för Herrljunga kommun KF, Bildningsnämnden, för Herrljunga kommuns verksamhet på biblioteksområdet DIARIENUMMER: UN-10/2016 FASTSTÄLLD: 2016-02-01 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: GILTIG TILL: 2018-12-31 DOKUMENTANSVAR: Bibliotekschef Plan Biblioteksplan för Herrljunga kommun 2016-2019 KF, Bildningsnämnden,

Läs mer

Rapport från besök i Paris 29 feb - 4 mars 2012. Slutanförande av EUs vice jordbrukskommissionär.

Rapport från besök i Paris 29 feb - 4 mars 2012. Slutanförande av EUs vice jordbrukskommissionär. Slutanförande av EUs vice jordbrukskommissionär. Rapport från besök i Paris 29 feb - 4 mars 2012 Det var en märklig upplevelse det där! Det svenska fäbodbrukare observeras i ett Europeiskt perspektiv och

Läs mer

Konstuniversitetets strategi

Konstuniversitetets strategi 2017 Konstuniversitetets strategi 2020 Konstuniversitetets strategi 20172020 KONST- UNIVERSITETETS UPPGIFT Konstuniversitetets strategi 20172020 / Konstuniversitetets uppgift Bildkonstakademin, Sibelius-Akademin

Läs mer

ORU /2018 RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID FAKULTETEN FÖR EKONOMI, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP

ORU /2018 RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID FAKULTETEN FÖR EKONOMI, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID FAKULTETEN FÖR EKONOMI, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP Fastställda av Fakultetsnämnden för ekonomi, natur- och teknikvetenskap Datum: 2016-06-14 1 Bakgrund

Läs mer

Helsingfors universitets Lärarakademins kriterier

Helsingfors universitets Lärarakademins kriterier ns kriterier 1. Pedagogisk skicklighet och handledning fortlöpande kompetensutveckling Utmärkta färdigheter kommer till uttryck t.ex. i att läraren systematiskt utvärderar och utvecklar sin undervisning

Läs mer

Mål i mun Förslag på en plan för svenska språket

Mål i mun Förslag på en plan för svenska språket Mål i mun Förslag på en plan för svenska språket Den här utredningen ger förslag på en plan för hur vi ska fortsätta att tala och skriva svenska, fast vi har börjat använda mer engelska. Texten är omskriven

Läs mer

Ett projekt i samarbete med Psykosociala förbundet rf och Svenska hörselförbundet rf. Projektet Anti Depp. - Slutrapport

Ett projekt i samarbete med Psykosociala förbundet rf och Svenska hörselförbundet rf. Projektet Anti Depp. - Slutrapport Ett projekt i samarbete med Psykosociala förbundet rf och Svenska hörselförbundet rf Projektet Anti Depp - Slutrapport Projektet Anti Depp 2006-2009 Helsingfors, januari 2010 Utgivare: Svenska hörselförbundet

Läs mer

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen?

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Hej Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Vad är kultur? enligt EST14 & ESM14 Länders kultur Främmande

Läs mer

FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur

FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur Kulturen Text: Karin Schönberg Foto: Viveca Ohlsson och Lars Westrup FÖREMÅLEN OMKRING OSS handlar om föremålens designhistoria under 1900- talet.

Läs mer

Barnkultur för alla barn

Barnkultur för alla barn Barnkultur för alla barn Barnkultur i huvudstadsregionen Sedan år 2003 har Luckan erbjudit barnkulturaktiviteter. År 2007 inleddes arbetet med konst- och kulturverkstäder (Busklubbar). Från 2008 eskalerade

Läs mer

#DIGIPOLICY. Finlands studerandekårers förbund SAMOK

#DIGIPOLICY. Finlands studerandekårers förbund SAMOK #DIGIPOLICY Finlands studerandekårers förbund SAMOK #DIGIPOLICY Finland har enligt flera internationella jämförelser, såsom Digibarometri och Världsekonomiforum jämförelse över konkurrenskraften, de bästa

Läs mer

Utbildningen förbereder för vidare studier på avancerad nivå, konstnärlig magister eller konstnärlig master.

Utbildningen förbereder för vidare studier på avancerad nivå, konstnärlig magister eller konstnärlig master. Dansarutbildningen, 180 hp/ Programme in Dance Performance, 180 ECTS Konstnärlig Kandidatexamen, 180 hp/ Degree of Bachelor of Arts, 180 ECTS UTBILDNINGSPLAN Fastställd av Danshögskolans utbildningsnämnd

Läs mer

Vad biblioteket kan erbjuda Hvitfeldtskas bibliotek läsåret 17/18

Vad biblioteket kan erbjuda Hvitfeldtskas bibliotek läsåret 17/18 Vad biblioteket kan erbjuda Hvitfeldtskas bibliotek läsåret 17/18 Hej! Vi på biblioteket vill visa vad vi kan göra för lärare och elever på skolan. Vårt uppdrag är pedagogiskt och vi är gärna med på lektionerna.

Läs mer

Användare biblioteket i Solna C Användare biblioteket i Bergshamra Icke-användare biblioteket i Solna C Icke-användare biblioteket i Bergshamra

Användare biblioteket i Solna C Användare biblioteket i Bergshamra Icke-användare biblioteket i Solna C Icke-användare biblioteket i Bergshamra 4 Biblioteksundersökningar Telefonintervjuer med personer i åldrarna 18-74 år Användare biblioteket i Solna C Användare biblioteket i Bergshamra Icke-användare biblioteket i Solna C Icke-användare biblioteket

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

Instruktion för Åbo Akademis bibliotek med Sibeliusmuseum och Sjöhistoriska institutet Godkänd av styrelsen

Instruktion för Åbo Akademis bibliotek med Sibeliusmuseum och Sjöhistoriska institutet Godkänd av styrelsen Instruktion för Åbo Akademis bibliotek med Sibeliusmuseum och Sjöhistoriska institutet Godkänd av styrelsen 12.11.2014 1 Åbo Akademis bibliotek är en fristående enhet. Sibeliusmuseum vid Åbo Akademi och

Läs mer

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016 UFV 2011/1998 och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland Fastställd av konsistoriet 2013-06-03 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Förord 3 Uppsala universitet Campus Gotland 3 Ett

Läs mer

1 (11) 1 Fortsatt vikariat som överintendent och chef för Statens centrum för arkitektur och design Ku2015/ /LS

1 (11) 1 Fortsatt vikariat som överintendent och chef för Statens centrum för arkitektur och design Ku2015/ /LS REGERINGEN Expeditions- och rättschefen Daniel Ström Ärendeförteckning regeringssammanträde 2015-12-17 Underprotokoll A Nr 44 1 (11) Föredragande: statsrådet A Bah Kuhnke Ärende: 1 Fortsatt vikariat som

Läs mer

RIKSUTSTÄLLNINGARS BARN- & UNGDOMSSTRATEGI 2012-2014

RIKSUTSTÄLLNINGARS BARN- & UNGDOMSSTRATEGI 2012-2014 RIKSUTSTÄLLNINGARS BARN- & UNGDOMSSTRATEGI 2012-2014 Print Visby 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund Riksutställningar ska enligt regleringsbrev för budgetåret 2011 utforma en strategi för sin barn- och

Läs mer

REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019

REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019 REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019 DISPOSITION STYRDOKUMENT KULTURENS INFRASTRUKTUR KULTURNÄMNDENS ARBETSSÄTT KULTURNÄMNDENS STÖDFORMER UPPFÖLJNING OCH UTVÄRDERING UTVECKLING KONST- OCH

Läs mer

Gestaltad livsmiljö svar på remiss

Gestaltad livsmiljö svar på remiss BN 30 Gestaltad livsmiljö svar på remiss BN 2015/7023 - SBF den 15 februari 2016 Au 28 Byggnadsnämndens beslut Byggnadsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteskrivelse. Paragrafen förklaras omedelbart

Läs mer

Vad, hur. varför. Svenska litteratursällskapet i Finland. och

Vad, hur. varför. Svenska litteratursällskapet i Finland. och Vad, hur och varför Svenska litteratursällskapet i Finland Vi är på väg I din hand ligger den vägkarta eller strategi som ska hjälpa Svenska litteratursällskapet att förverkliga föreningens syfte. Syftet,

Läs mer

Kjell Herberts Kristinestad den 20 maj 2011

Kjell Herberts Kristinestad den 20 maj 2011 * Kjell Herberts Kristinestad den 20 maj 2011 * *... skulle den samlade lokala, regionala och nationella informationen om svenska aktiviteter vara mindre synlig och betydligt mera fragmentarisk och spretig

Läs mer

Utvärdering av projektet Produforum Åboland Maj 2014

Utvärdering av projektet Produforum Åboland Maj 2014 Utvärdering av projektet Produforum Åboland Maj 2014 Som bas för utvärderingen är enkäter och intervjuer som har gjorts med deltagare i projektet: -Hösten 2011 en enkät om behov, 23 respondenter -Vintern

Läs mer

BILDKONST. Läroämnets uppdrag

BILDKONST. Läroämnets uppdrag 1 BILDKONST Läroämnets uppdrag Undervisningen i bildkonst har som uppdrag att handleda eleven till att genom konsten utforska och uttrycka en verklighet av kulturell mångfald. Elevens identiteter byggs

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18 PM Sida 1 (5) 2017-11-16 Skapande skola för läsåret 17/18 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK 2014 2020 INNEHÅLL Inledning... 4 Uppdrag... 4 Bakgrund... 4 Kulturrådets uppdrag inom det regionala

Läs mer

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen Acting/Voice Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft. Kursens syfte är att utveckla den studerandes röst och röstteknik för scen, för undervisningssituationer och

Läs mer

KUSTENS MAT Ett regionalt samarbetsprojekt mellan regionerna Österbotten, Åboland ( ), Åland och Nyland

KUSTENS MAT Ett regionalt samarbetsprojekt mellan regionerna Österbotten, Åboland ( ), Åland och Nyland KUSTENS MAT 2016-2019 Ett regionalt samarbetsprojekt mellan regionerna Österbotten, Åboland (2016-2017), Åland och Nyland HANTVERKSMÄSSIG LIVSMEDELSFÖRÄDLING FINSKA MÄSTERSKAPEN I MATHANTVERK Ann-Louise

Läs mer

Bilaga 2 35/11 PROJEKTPLAN VER 1.0 1 (4) 2010-09-13

Bilaga 2 35/11 PROJEKTPLAN VER 1.0 1 (4) 2010-09-13 Bilaga 2 35/11 PROJEKTPLAN VER 1.0 1 (4) 2010-09-13 Projektplan för samverkan mellan Länsbibliotek Sörmland, Länsbibliotek Västmanland, Länsbiblioteket i Örebro län och Regionbibliotek Stockholm Bakgrund

Läs mer

Från Näckrosen till studentrosen

Från Näckrosen till studentrosen Kunskap Kreativitet Självförtroende Från Näckrosen till studentrosen Steinerlekskolan Näckrosen Rudolf Steiner skolan i Helsingfors Lekskolan har nära till naturen. Vi tror på kreativitet och kunskap.

Läs mer

Museer och konsthallar Kalenderåret 1998

Museer och konsthallar Kalenderåret 1998 Museer och konsthallar Kalenderåret 1998 KU0301 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Kultur och fritid A.2 Statistikområde Museer A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik A.4 Beställare

Läs mer

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet Dnr U2013/304 Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet 1. Beslut Föreskrifter rörande konstnärlig utbildning på forskarnivå respektive tillträde till

Läs mer

Långvarigt nätverksstöd

Långvarigt nätverksstöd 1. Grundläggande information 1.1. Nätverkets namn 1.2. En kort engelskspråkig beskrivning 0/500 Ifall din ansökning beviljas, kan beskrivningen publiceras på Kulturkontakt Nords webbplats. 1.3. Planerat

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar mar okt 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

Vi dokumenterar Er konst

Vi dokumenterar Er konst Vi dokumenterar Er konst För oss är det viktigt att konsten syns Konst finns överallt, vi vill hjälpa er att dokumentera den. Vi dokumenterar konst genom virtuella gallerier, konst genom hemsidor filmningsdokumentation

Läs mer

RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING. Hallstahammars kommun

RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING. Hallstahammars kommun RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING Hallstahammars kommun hör sedan 1 januari 2010 till förvaltningsområdet för finska. Kommunen har gjort en kartläggning av de behov och önskemål som den sverigefinska minoriteten

Läs mer