Från filmhistoriskt vindsarkiv till digital databas på Internet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Från filmhistoriskt vindsarkiv till digital databas på Internet"

Transkript

1 1 Bengt Bengtsson (Högskolan i Gävle, Sverige): Från filmhistoriskt vindsarkiv till digital databas på Internet Svenska filmarkiv och filmens status som Konst Svenska filmarkiv har en lång och växlande historia, från det tidiga talets arkiv med där filmen främst var ett nytt modernt arkivinstrument fram till 2010-talets digitala databaser med allmän tillgänglighet på Internet. Utifrån ett strikt filmvetenskapligt perspektiv brukar Filmhistoriska Samlingarna betecknas som världens äldsta filmarkiv. Den internationella filmarkivsammanslutningen FIAF (The International Federation of Film Archives) skriver på sin hemsida: Filmhistoriska Samlingarna, bildade 1933, är det första filmarkivet i ordets moderna bemärkelse. Fram till dess var filmarkiv specialiserade och hade en nytto- eller användningsfunktion juridisk, pedagogisk, religiös eller militär. Detta svenska arkiv påtog sig uppgiften att bevara filmen för dess egen skull. Filmhistoriska Samlingarna bildades på 1930-talet i kontrast mot det då etablerade sättet att se på filmarkiv. Arkivet har en speciell tillkomsthistoria, där bildandet speglar en utbredd strävan inom den svenska filmoffentligheten att etablera filmmediet på det kulturella planet och upptas bland övriga konstarter som litteratur, teater och bildkonst. Till skillnad från flera motsvarande utländska filmarkiv som t.ex. Det Danske Filmmuseum var Filmhistoriska Samlingarna inte offentligt finansierat, utan fick endast undantagsvis statligt eller kommunalt stöd. Detta grundade sig i ett länge utbrett offentligt motstånd att betrakta filmen som konstart och kulturellt fenomen, vilket tycks ha varit något grundläggande i den statliga oviljan att lämna bidrag till arkivets verksamhet. Statens inställning till film som kulturyttring avspeglar sig inte bara i det eventuella stödet till filmproduktionen, utan även i behovet av att arkivera den. Betraktar man inte film som en konstart, anser man förmodligen inte heller att det finns något filmiskt kulturarv värt att bevara och stödja.

2 2 I den citerade beskrivningen av Filmhistoriska Samlingarna kan man identifiera två grundläggande linjer i bevarandet av film, vilka utgår från olika förhållningssätt till filmmediet. En kulturhistorisk linje, där man i första hand ser filmen som ett arkivariskt instrument. Bildernas innehåll fungerar som historisk källa och grundtanken är att bevara film utan någon mediespecifik aspekt. En filmestetisk linje, där filmen i sig betraktas som ett värdefullt arkivföremål. Man fokuserar på filmer som konstnärliga objekt och vill bevara vissa utvalda verk. Denna text belyser utvecklingen av de svenska filmarkiven, med utgångspunkt i Filmhistoriska Samlingarnas tillkomst och utveckling. I texten förs en diskussion om hur synen på olika typer av svenska filmarkiv och filmen som konstart förändrats under de audiovisuella mediernas utveckling. I texten ställs bl.a. frågan om skillnaden mellan den kulturhistoriska och filmestetiska linjen fortfarande består. Avslutningsvis kopplas till dagens situation. När det filmiska arkivmaterialet flyttat ut på Internet har frågan om filmens materialitet celluloid, annat originalmaterial eller digital fil blivit en mindre central fråga. Scenkonsterna undantagna är i princip all information och kultur nu för tiden baserad på datakod. Böcker, tidningar, film, radio och TV produceras inte bara på digitala plattformar, de konsumeras också i allt högre utsträckning på läsplattor, datorer och mobiler. Mera relevant i arkivfrågan är därför avvägningen mellan tillgängliggörande och bevarande. Film dokumentationsinstrument och propagandamedel Som FIAF:s beskrivning antyder var filmarkiv i sig inget nytt. Redan under 1900-talets första decennium fördes i bl.a. Frankrike en diskussion om att moderna medieteknologier som fonografer, stillbildsfotografier och rörliga bilder hade en arkivpotential som kunde komplettera och ibland ersätta det skrivna ordet. Men dessa nya medier sågs snarare som en typ av arkivariska instrument än som objekt att bevara i sin egen rätt. Även i Sverige diskuterades hur det nationella kulturarvet borde bevaras och arkiveras med de moderna teknologiska medier som då stod till buds. Fonografdokumentation av exempelvis dialekter inleddes på Folklivsarkivet i Lund och Dialekt- och Folkminnesarkivet i Uppsala.

3 3 Behovet av ett svenskt filmarkiv var en av frågorna. Det rapporterades t.ex. i Svenska Dagbladet 1911 om en helt ny användning av film, nämligen som forskningsmaterial och vikten av att kulturhistoriskt värdefullt material som i rörlig bild belyste samhällets utveckling bevarades till kommande tider. På flera håll i dagspressen och filmens branschorgan diskuterades möjligheten att i levande bild bevara stadsmiljöer och fånga t.ex. riksdagsprocessioner eller första majdemonstrationer. En central tanke var att film betraktades som ett objektivt arkivinstrument. Sålunda började Nordiska museet att 1919 använda filmmediet i sin kulturhistoriska dokumentationsverksamhet av t.ex. gamla sedvänjor, folkdanser och arbetsmetoder inom fiske och jordbruk fick museet som enda museiinstitution statliga bidrag för att bygga upp ett kulturhistoriskt etnografiskt filmarkiv, utifrån i första hand en egen filmproduktion. Det fanns före 1930-talet flera andra svenska arkiv med ett visst filmbestånd, som t.ex: Föreningen Arme-, Marin- och Flygfilm, som försåg försvaret med film för undervisning och propaganda. Tekniska museet som arkiverade industriellt dokumenterande filmer. Stockholms stads museum som med film dokumenterade t.ex. gamla hantverk och rivningshotade stadsmiljöer. På 1920-talet var filmmediets dokumentära värde etablerat, men nu började man på allvar också diskutera filmens pedagogiska värde. I tidskriften Svensk skolfilm och bildningsfilm fördes en fortlöpande diskussion om filmens betydelse som pedagogiskt åskådningsmedel i skolundervisningen och vikten av ett nationellt filmarkiv. Film en konstart? De filmarkivariska diskussionerna före 1930-talet rörde sig enbart om dokumentärfilm, däremot inte om att även konstnärlig spelfilm kunde ha ett egenvärde och borde bevaras. Detta berodde främst på att spelfilmen var fiktiv och därigenom inte sågs som något historiskt dokument. Den dokumentära filmen oavsett om denna hade formen av journalfilm, industrifilm eller undervisningsfilm var som Svensk skolfilm och bildningsfilm påpekade 1932: måhända vardagsbild idag, [men] historiskt dokument i morgon.

4 4 Samtidigt växte under 1920-talet en svensk filmoffentlighet fram, påminnande om den litterära offentligheten. Här ingick ett antal filmtidningar och en aktiv dagspresskritik, vilka dryftade estetiska och kulturpolitiska frågor samtidigt som en kanonbildning började formas. I övergången från stumfilm till ljudfilm åren runt 1929 förändrades inställningen till filmmediet. Den nya ljudfilmen skapade ett intresse för stumfilmens historicitet; medvetenheten om att stumfilmens konst snart var förlorad och att det även det modernaste mediet hade en historia. Vad som också spelade in var en ny insikt om filmmediets tekniska förgänglighet; nitratfilmen var inte det stabila bevarandeinstrument som man tidigare trott. Tanken att även fiktionsfilm kunde ha ett bevarandevärde växte fram i samband med att det bildades sällskap med uttalade mål att främja konstnärlig film och hävda filmmediets status som konstform. Efter utländska förebilder grundades 1928 Stockholms Filmstudio, ett sällskap med en blandning av filmkritiker, författare och folk ur filmbranschen. Filmstudiorörelsen fångade också det växande filmintresset i akademiska kretsar. På 1930-talet utvidgades filmens offentlighet då den upptogs i ett större populärkulturellt kretslopp; för den breda publiken byggdes filmpalats, filmstjärnor kröntes och den folkliga svenska filmen slog igenom brett. Samtidigt växte kritiken från kultureliten som efterlyste en nationell, mera konstnärlig film. Filmen diskuterades livligt i pressen och debatterades vid uppmärksammade möten under teman som Filmen som kulturfaktor. I filmdebatten lyftes det fram olika medel för att höja filmens status i allmänhet och svensk films kvalitet i synnerhet. Det fanns ofta ett tydligt nationellt drag i debatten: Svensk Filmindustri måste gå vidare och försöka återupptaga sina ärofulla traditioner, ty vi ha dock haft en tid, då svenska folket, ja hela Europa var intresserat. Man måste med verkligt vemod konstatera, att svensk film förlorat inte bara i anseende här hemma utan även tappat den internationella respekt, den en gång ägde. Detta är en förlust för landet. (Bernard Greitz, Fönstret 1931) Många debattörer framförde konstruktiva förslag, som att höja nivån på filmkritiken och etablera film som ett akademiskt ämne. Författaren Gustav Sandgren jämförde med andra konstarter: Litteratur uppmuntras med tävlingar och annat. Men filmen får blomstra hur som helst och uträttar mycket för den allmänna smakförskämningen. Det borde finnas en filmakademi, filmskolor. Men det tycks vara alldeles otänkbart. Botemedlet borde främst vara att man ägnade mer uppmärksamhet

5 5 åt filmen. Satte den under debatt. Tidningarna skulle ägna den större intresse. Universiteten skulle undervisa i film. (Dagens Nyheter, 1931) Men det centrala målet var att höja filmens kulturella status rent allmänt: Vad man kan göra är att reellt jämställa filmen med vårt kulturlivs övriga yttringar, ge den det rum i vårt allmänna kulturmedvetande som dess betydelse och inneboende möjligheter berättigar den till. [Vi behöver en] saklig och ansvarsmedveten filmkritik, placerad på kultursidorna och avlägsnad från den nuvarande platsen i oroande närhet av annonsavdelningen. Filmkritiken borde givetvis komma upp till ett plan jämförligt med litteratur- och teaterkritiken.(artur Lundkvist, Dagens Nyheter 1931) Denna debatt bidrog till att Svenska Filmsamfundet bildades hösten 1933 bestående av ett antal tongivande kritiker, branschfolk och kulturpersonligheter, där kärnan hade sin bakgrund i Stockholms Filmstudio. Ambitionen var att skapa en sorts svensk filmakademi och mycket av de senaste årens konstruktiva debatt om svensk film lyftes fram i samfundets handlingsprogram, som hade såväl en nyskapande som konserverande aspekt. Dels ville man rent allmänt höja den konstnärliga nivån på den svenska filmproduktionen, dels sprida kännedom om filmen genom böcker och föreläsningar, samt i förlängningen etablera filmen som akademiskt ämne. Man ville också upprätta ett specialiserat filmarkiv och filmbibliotek, vid sidan av arbetet för att grunda ett nationellt filmmuseum. Filmsamfundet hyrde en mindre lokal högst upp på vinden i IOGT:s hus vid Vasagatan i Stockholm och insamlandet av arkivalier inleddes omgående. Man insåg snart att ambitionen att grunda ett filmmuseum översteg dess förmåga, men dess strävan att inrätta ett filmarkiv fick snart ett konkret resultat i form av de Filmhistoriska Samlingarna. Arkivlokalerna med bibliotek, textarkiv, samt film- och bildsamling öppnades Verksamheten bestod av diskussioner, föredrag, folkbildande föreläsningsverksamhet samt en skriftserie. Men snart fick man ekonomiska problem och svårt att leva upp till sina visioner, delvis genom avsaknaden av statliga bidrag. Det gjordes under 1930-talet flera försök att söka statliga anslag, vilka samtliga avslogs. Att ansökningarna inte bifölls berodde förmodligen på att det inte fanns någon uttalad inriktning på filmmediet som bildnings- och upplysningsmedel, utan enbart som konstnärlig företeelse ett synsätt som inte var etablerat från statligt håll. Dessutom kan det ur statens perspektiv ha sett tveksamt ut att detta filmsamfund hade stöd från film- och

6 6 tidningsbranschen; staten föredrog av allt att döma hellre att stödja ideella organisationer. På det internationella planet kan jämföras med British Film Institute (BFI), som också bildades Det hade en stark inriktning mot undervisningsoch dokumentärfilm och fick tidigt ekonomiskt stöd från den engelska staten något som säkerligen hade varit en klok strategi för Filmsamfundet att satsa på, eftersom staten tycks se i första hand till nyttoaspekten vad det gäller bidrag. De ekonomiska problemen löstes av att Tekniska museet lät samlingarna flytta in i det nybyggda museet vid Gärdet, där det fanns gott om utrymme och intresse särskilt för filmmediets tekniska sida. Från början var tanken att vistelsen endast skulle vara temporär, men arkivet stannade där ända tills 1970 och Filmhusets uppkomst. En central aktör i Filmhistoriska Samlingarna var arkivets föreståndare Einar Lauritzen ( ), vilken som son till bankdirektören Holger Lauritzen i princip var ekonomiskt oberoende. Han blev en nyckelfigur på det ekonomiska planet, eftersom det var till stor del välviljan och bidragen från hans föräldrars fond Holger och Thyra Lauritzens stiftelse för filmhistorisk verksamhet som gjorde att filmarkivet höll sig flytande. Filmhistoriska Samlingar på egna ben Efter krigsslutet inleddes det internationella samarbetet på allvar. Filmhistoriska Samlingarna anslöt sig 1946 till arkivfederationen FIAF, där de kontinuerliga kontakterna gav möjlighet att tillbyta sig värdefulla filmkopior från utländska arkiv fullbordades en omorganisation till självständig ideell stiftelse, som innebar att fyra institutioner utgjorde huvudmän i arkivet. Vid sida av Svenska Filmsamfundet och Tekniska museet representerade Filmägarnas kontrollförening och Sveriges Biografägareförbund filmbranschen. I den nya organisationen garanterades att filmbranschen lämnade årliga bidrag till verksamheten, vilket gav en fastare organisation och mera ordnad ekonomi. Arkivinnehållet ökade kontinuerligt i omfång, med en tydlig ökning av filmbeståndet från slutet av 1940-talet. Ett stort antal filmhistoriskt intressanta föremål fanns också i samlingarna som t.ex. kameror, projektionsapparater, modeller, dräkter och olika typer av rekvisita. Att öka det allmänna, seriösa filmintresset var ett uttalat mål, varför det var en tydlig strategi av Filmhistoriska Samlingarna att levandegöra arkivet

7 7 genom att visa film och ordna tematiska utställningar av materialet arrangerades också återkommande filmserier på stockholmsbiografen Regina, vilka ekonomiskt möjliggjordes genom att Stockholms stad ställde upp med garantibelopp. Filmhistoriska Samlingarna arrangerade också FIAF:s årliga kongress 1959 i Stockholm med 26 länder representerade. Då staten förmodligen såg kongressen som en nationell angelägenhet och manifestation, ställde man för en gångs skull upp med anslag och höll en stor mottagning i Stadshuset. Svenska Filminstitutet tar över Efter flytten till Tekniska museet 1938 blev Filmhistoriska Samlingarnas ekonomi mera ordnad. Denna stabila grund gjorde också att filmbranschen varit villig att börja lämna mera återkommande bidrag, vid sidan av den privata donatorn Lauritzenska stiftelsen. Vad det gällde offentliga medel var det svårare. Stockholms stad upphörde med att bekosta filmserierna på Regina, eftersom man ansåg att det snarare var en statlig än en kommunal angelägenhet att stödja ett svenskt filmarkiv. Även ett förslag från Statens Biografbyrås sida att överskottet från censurverksamheten skulle tillfalla Filmhistoriska Samlingarna, i stället för att ingå i statens allmänna medel, lämnades utan avseende. I slutet av 1950-talet blev ekonomin alltmera pressad. Samtidigt hade det under decenniet skett stora förändringar i hur staten såg på film som konstart, inte minst beroende på genomslaget av art cinema-begreppet och Ingmar Bergmans internationella framgångar. Att biografbranschen ekonomiskt hotades av det nya TV-mediet, infört i Sverige 1956, spelade också in. Det pågick en kontinuerlig diskussion om hur kvalitetsfilmen skulle stödjas; frågan var snarast på vilket sätt staten skulle göra detta. I den helhetslösning om filmproduktionen som presenterades i konstruktionen av Svenska Filminstitutet 1963, ingick att 30 % av stiftelsens inkomster skulle gå till en fond som bl.a. skulle användas till bevarande av filmer och material av filmhistoriskt intresse samt främjande av verksamhet som sammanhänger med angivna ändamål. Att detta bevarandeuppdrag ingick i det nybildade Filminstitutet, samtidigt som Filmhistoriska Samlingarna var hårt skuldsatta, ledde snart fram till en lösning där arkivmaterialet blev stommen i Filminstitutets nybildade arkiv. Avtalet som tecknades mellan de två institutionerna innebar att arkivet liksom dess omfattande skulder övertogs av Filminstitutet Detta

8 8 beslutade också att anslå kr per år för en upprustning av filmarkivet, där en stor del av beloppet reserverades för anskaffning av film samt restaurering och kopiering av äldre filmer. De ekonomiska resurserna jämfört med tidigare var således som natt och dag. Svenska Filminstitutet kom att på stiftelsens underlag bygga upp en stor dokumentationsavdelning med bibliotek, klipp- och bildarkiv, samt ett med tiden allt större filmarkiv. Statens syn på det filmiska kulturarvet Filmhistoriska Samlingarna förblev en jämförelsevis anspråkslös företeelse och inget begrepp i offentligheten som andra konstnärliga akademier. Men en stor del av deras insats sker på sikt i ett längre perspektiv. Skriftserien inledde en ambitiösare, mera vetenskapligt inriktad filmlitteratur i Sverige. Upprättandet av ett filmarkiv och filmbibliotek lade grunden för den svenska filmforskning som långsamt var på väg och för filmvetenskap som akademiskt ämne. Man kämpade i motvind och mot oförståelse från staten, men när dess motstånd var brutet fanns stommen till det bibliotek och filmarkiv som Svenska Filminstitutet kunde vidareutveckla. Skapandet av ett svenskt filmarkiv inriktat på filmmediet som konstform var ett resultat av gemensamma intressen. Filmbranschen, som till stor del formade den ekonomiska basen, såg förmodligen inget direkt kommersiellt värde i ett nationellt filmarkiv. Men i det långa loppet ansågs förmodligen ändå en sådan institution skänka kulturell prestige och ett stabilt historiskt sammanhang till filmmediet. Samtidigt bidrog möjligen detta stöd från filmbranschen till statens ovilja att stödja Filmhistoriska Samlingarna. Varför skulle staten ge bidrag till något som redan fick pengar från en kommersiell, välmående bransch? Betraktar man film i första hand som ett masskulturellt kommersiellt fenomen är det också svårt att förknippa detta med ett kulturarv som är värt att bevara och stödja ekonomiskt. Statens inställning till film före 1960-talet var att man enbart gav bidrag till filmen i form av dokumentationsinstrument eller propagandamedel. Att ge bidrag till något som betraktade film som kulturyttring och konstart tycks inte ha rymts inom det rådande synsättet. Det skedde samtidigt ändå en förskjutning, både i riksdagsdebatten och i den socialdemokratiska rörelsen. Andra kammarens utskott var 1937 positivt till att staten engagerade sig i en höjning av kvalitén på spelfilm,

9 9 t.ex. genom att ekonomiskt stödja produktionen av kvalitetsfilmer. Man resonerade att eftersom staten länge understött teater, musik, konst och litteratur tycktes det naturligt att detta även borde gälla på filmens område. Och den inom arbetarrörelsen länge utbredda misstänksamheten mot detta kommersiella masskulturfenomen, avtog successivt under den andra halvan av 1930-talet till förmån för en livlig filmdebatt inom kultur- och debattidskrifter som Fönstret och Tiden. Flera ansåg i stället att det nu var dags att ta det inflytelserika filmmediet i rörelsens egen tjänst. Sådana här tongångar tycks ändå inte ha påverkat de styrandes syn på filmen. Att filmen inte uppnått någon kulturell status bland topparna inom regeringspartiet visade exempelvis sig i ecklesiastikministern Arthur Engbergs åsikter om filmmediet. En av de första kulturpolitiska valbroschyrerna kom 1938 från hans hand och där poängterades att den socialdemokratiska kulturpolitiken skulle syfta till att låta medborgarna få delaktighet i de andliga skatter, som bildade konst, musik, teater och skönlitteratur. Filmen hade uppenbarligen ingen plats bland dessa värdefulla konstarter. Sveriges audiovisuella kulturarv idag Den avgörande skillnaden i inställningen till filmen kom således med Svenska Filminstitutet 1963, då den konstnärliga filmen institutionaliserades och fick ett nationellt skydd. Att det tog så lång tid att etablera ett audiovisuellt kulturarv i Sverige, beror på att även om filmen i likhet med fotografier och ljudupptagningar tillskrivits ett dokumentärt värde, har den ändå framför allt associerats till kommersiell masskultur. Trots att audiovisuella medier existerat i mer än 150 år, har de inte med självklar automatik den typen av arkivkulturell prestige som innehas av skrivna texter i form av t.ex. handskrifter eller traktater. Det finns likheter mellan olika mediekulturella receptionsmönster, där teknologiska uppfinningar och nymodigheter i ett första steg genererat kommersiellt drivna mediekulturer och först i ett senare stadium väckt ett offentligt intresse. De audiovisuella medierna och deras innehåll har haft en tendens att röra sig från marknaden mot museet eller från underhållning i arkaden till fakta i arkiven 1. 1 Pelle Snickars: Arkiv, kulturarv och audiovisuella medier, Kulturarvens dynamik: det institutionaliserade kulturarvets förändringar (2005) sid 210.

10 10 Moderna medier var i inledningsskedet kommersiella attraktioner som den bildade borgerligheten ägnade föga uppmärksamhet, möjligen med undantag av fotograferingskonsten. Men på olika håll gavs motståndet successivt upp mot: Stillbildsfotografiet, bl.a. genom Svenska Turistföreningens och Nordiska museets stora fotosamlingar. Fonografiska medier fick funktionellt dokumenterande roll som empiriskt forskningsinstrument. Också motståndet mot filmmediet gavs upp med tiden, först endast i dess arkivariska, dokumenterande roll eller som tekniskt avancerad uppfinning, men sedan som en konstart med egenvärde. De audiokulturella massmediernas låga status spelade av allt att döma in i det långvariga kallsinnet för statliga pengar till ett nationellt filmarkiv och filmmuseum. Fast möjligen hade det varit mera förvånande om staten före 1960-talet verkligen hade gett stöd till Filmhistoriska Samlingarna. Det finns ett återkommande mönster för den här typen av arkiv som utgår från privata initiativ: i ett första stadium bildas de av initierade entusiaster när det finns en hotbild om att något är på väg att försvinna i det här fallet stumfilmens arv, men när det gäller t.ex. Svenskt Visarkiv den svenska visskatten och Dialekt- och Folkminnesarkivet utdöende dialekter. Först långt senare väcks ett offentligt intresse och engagemang från statens sida. 2 Sveriges audiovisuella kulturarv idag: Filmestetiskt eller kulturhistoriskt bevarande? Präglar då de i inledningen beskrivna linjerna för bevarande av film den filmestetiska och den kulturhistoriska fortfarande dagens svenska filmarkiv? Har linjerna närmat sig varandra, eller finns skillnaderna fortfarande kvar? Svenska Filminstitutet började som bevarare av konstnärligt betydelsefull film och prioriterade bibliotek, filmrestaurering och cinematekverksamhet. Men med tiden vidgades deras uppdrag och för dem blev det ett växande problem att ta sig an alla sorters filmmaterial. Allt eftersom det 1979 startade Arkivet för Ljud och Bild vidgades till Statens Ljud- och Bildarkiv och Kungliga Bibliotekets audiovisuella samlingar 2009, blev det mera naturligt för institutionen baserad på pliktleveranslagen att ta 2 Svensk visarkiv bildades exempelvis som en privat stiftelse 1951 och övertogs av staten Andra arkiv startade på privat initiativ som Dialekt- och Folkminnesarkivet fick endast statliga bidrag ett år i taget i inledningsskedet.

11 11 hand om kulturhistoriskt värdefullt filmmaterial, vars intresse inte utgår från några konstnärliga kriterier. Tanken är att allt tryckt och audiovisuellt material högt eller lågt skall bevaras till eftervärlden och vara tillgängligt för både forskning och allmänhet som ett slags nationens samlade minne. Det omfattande filmarkivet i Grängesberg etablerades 2003 av Svenska Filminstitutet. Det hade en utpräglad kulturhistorisk inriktning med filmer från föreningar, företag, kommuner, arkiv, museer och privatpersoner. Tanken var att filmerna skulle spegla det svenska kulturarvet som angeläget källmaterial för forskning tog Kungliga Biblioteket över detta material, som hade en tydlig koppling till den i inledningen beskrivna kulturhistoriska linjen. Skillnaden mot första halvan av 1900-talet består i att numera består det kulturhistoriskt intressanta i att materialet är upptaget på film här fungerar fortfarande filmmediet som en typ av arkivinstrument. Detta medan Svenska Filminstitutet åter kan koncentrera sig på att bevara det övriga filmiska kulturarvet även om kriterierna för vad som betraktas som filmhistoriskt intressant har vidgats utanför den konstnärligt syftande filmen. Så gränsen mellan de båda linjerna består i viss mån än idag. Tillgängliggörande och bevarande av kulturarvet Samtidigt har dagens situation, när det filmiska arkivmaterialet flyttat ut på Internet, inneburit att avvägningen mellan tillgängliggörande och bevarande blivit en alltmera central fråga. Sedan början av 1900-talet har det inom arkivsektorn förts en diskussion kring hur dessa två strategier bör relateras till varandra. När det gäller digitalisering av arkivmaterial brukar tillgängliggörandefrågan kopplas till kulturarvets materialitet. Förespråkarna för tillgängliggörande vill i princip att arkivinstitutionerna skall släppa kontrollen om sitt material och lägga ut så mycket som möjligt på Internet för att levandegöra det förflutna. Kulturarvet, historien och bilden av det förflutna skall inte gömmas undan i museer, arkiv eller bibliotek. Den digitala överföringen anses, genom den större spridningen av kunskap, kunna bidra till ny förståelse och nya perspektiv på kulturarvet. De som vill prioritera bevarande lyfter däremot fram tanken att arkiven förlorar sin status och exklusivitet när allt tillgängliggörs. Digitalisering av gamla föremål som fotografier, böcker och filmer förändrar och degraderar dessas status som historiska dokument. I stället bör medier som film bevaras i dess originalformat under optimala förhållanden.

12 12 Men filmens materialitet är i digitaliseringens tidevarv en alltmera irrelevant fråga, anser förespråkarna för ett allmänt tillgängliggörande. Dessa tycks se sig som en sorts frihetskämpar som vill befria arkivmaterialet från arkivens fängelsemurar, samtidigt som bevarandeförespråkarna i deras ögon framstår som bakåtsträvare som inte vågar följa med i digitaliseringsvågen: Gamla minnesinstitutioner arkiv, bibliotek och museer känner sig hotade, klämmer på sitt innehåll, ovilliga och rädda att släppa kontrollen 3, skriver t.ex. Lars Ilshammar i antologin Efter Pirate Bay (2010). Åsikten att digitalisering inte bara ger ökad tillgänglighet, utan även skyddar originalmaterialet mot slitage delas inte av bevarandeförespråkarna på filmarkiven. De motsätter sig ett allmänt tillgängliggörande, eftersom varje sådant riskerar att förstöra materialet. Devisen lyder snarare, som Ingmar Bergman-stiftelsens ordförande Jan Holmberg uttrycker det, först bevara, sedan visa. Holmberg ser vissa fördelar med digitalisering av filmmaterialet, som att det blir potentiellt mera tillgängligt med en enklare och snabbare access. 4 Men man riskerar också kvalitetsförluster: det finns problem med långsiktigt bevarande av digitalt material, bl.a. beroende på den begränsade livslängden av lagringsmedier vilken också kan medföra ökade kostnader. Arkivens och filmmediets status inom det digitala världsarvet Digitaliseringen och dess följder är tydligt kopplad till frågan om arkivens status. Vad är i Internets tidevarv egentligen ett arkiv? Thomas Götzelius framhåller: Arkivet så som det tar form i dag är inte nationellt och låter sig inte uppsökas på paradgatan i någon huvudstad. Tvärtom är det en virtuell ort som står att söka överallt där en dator låter sig anslutas till Internet. Det samtida arkivet är kort sagt en digital on line-databas, med global räckvidd[.] 5 Arkivbegreppet har blivit alltmera vagt sedan Internets tillkomst. Numera har även samlingar som blivit tillgängliga på nätet också börjat betecknas som en typ av arkiv det tycks inte krävas någon medveten eller systematisk strävan att insamla material för att ingå inom den nutida arkivdefinitionen. Att även ett Internetbaserat arkiv kräver beständighet och utförliga metadata som noggrant beskriver och attribuerar materialet, framhålls mindre ofta. 3 Lars Ilshammar: Piratpunkten om det auktoritära samhällets sammanbrott & digitalpolitikens födelse, Efter Pirate Bay (2010) sid Jan Holmberg: Slutet på filmen, sid Thomas Götzelius Åter till arkivet, förord till Wolfgang Ernst: Sorlet från arkiven. Ordning ur oordning (2008) sid 8.

13 13 Det finns en stor risk att själva poängen med arkivet dess exklusivitet och status som minnesinstitution och plats med samlat, allomfattande vetande försvinner genom en omfattande digitalisering när allt skall tillgängliggöras på nätet. Jan Holmberg konstaterar också att arkivets status har börjat vackla, men framhåller att filmens materialitet och status som artefakt fortfarande är viktig, trots digitaliseringsmöjligheternas framväxt. Arkivens främsta uppgift är att bevara originalmaterial och fungera som en plats för samlat vetande att tillgängliggöra materialet är snarare bibliotekens uppgift. Bevarande och tillgängliggörande behöver dock inte alltid innebära en motsättning. Att båda delarna ingår i Svenska Filminstitutets uppdrag betonas på dess hemsida. Avdelningen Filmarvet betecknas som Sveriges nationalarkiv för film och dess uppgift är att samla in, katalogisera, bevara, restaurera och göra det svenska filmarvet tillgängligt för dagens och morgondagens generationer. Februari 2011 öppnades webbplatsen Filmarkivet.se som ett led i detta tillgängliggörande. Arkivet har rubriken Filmarkivet Hundra år i rörliga bilder och innehöll vid öppnandet 320 poster med journalfilmer, dokumentärer, amatörfilmer, industrifilmer, reklamfilmer, historiska reportage och enstaka spelfilmer. Det rör sig förvisso enbart om en bråkdel av den tillgängliga filmskatten och framstår delvis som ett sätt att demonstrera att även Filminstitutet är i den allmänna digitaliseringsvågen, där filmarkiven börjar läggas ut på Internet. Ändå är i nuläget tanken med tillgängliggörande och arkivet som en virtuell ort fortfarande mest en vision det är bara en mycket liten del av allt arkivmaterial som är direkt tillgängligt på nätet. Det finns förvisso ökade möjligheter att söka materialet på Internet, men man måste fortfarande personligen besöka t.ex. Kungliga Biblioteket eller Filminstitutet för att också se det. Så ännu är inte denna flytt från vindarkiv och källardepåer till digitala baser allmänt tillgängliga på Internet på långa vägar genomförd. Dessa konstateranden om situationen i Internets tidevarv leder fram till några avslutande frågor. En omfattande digitalisering av det filmiska arkivmaterialet och en ökad tillgänglighet på Internet medför av allt att döma följder för arkivens status. Om allt material skall tillgängliggöras på Internet, vad blir då poängen med en arkivinstitution? Vad händer med arkivens exklusivitet och status som en minnesinstitution med samlat vetande? Om filmmediet reduceras till att försvinna i det allmänna arkivet av nationens samlade minne på Kungliga Biblioteket och Svenska Filminstitutet som en av flera beståndsdelar i det digitala världsarvet på Internet får också detta följder.

14 14 Riskerar inte det mediespecifika med filmen och dess status som konstart att försvinna i denna process när allt skall tillgängliggöras för att ingå i nationens samlade minne och det digitala världsarvet? Finns det inte en risk att statens vilja att arkivera filmmediet avtar om alla rörliga bilder införlivas i det allmänt digitala molnet på Internet?

Sammanfattning. 1. Inledning

Sammanfattning. 1. Inledning Nationell strategi för arbetet med att digitalisera, digitalt bevara och digitalt tillgängliggöra kulturarvsmaterial och kulturarvsinformation 2012 2015 Sammanfattning Den nationella strategin för arbetet

Läs mer

Protokoll. Ämne: Rådet för filmarvsfrågor - Rådsmöte 2/2018 Datum och tid: , Biblioteksrummet, Filmhuset.

Protokoll. Ämne: Rådet för filmarvsfrågor - Rådsmöte 2/2018 Datum och tid: , Biblioteksrummet, Filmhuset. Protokoll Ämne: Rådet för filmarvsfrågor - Rådsmöte 2/2018 Datum och tid: 2018-11-08, 13.00 15.00 Plats: Biblioteksrummet, Filmhuset Närvarande: Ordinarie: Stefan Baron (Film-& tv-producenterna) Maria

Läs mer

Nordiska arkivdagar. Forskarnas röst och digitalt material

Nordiska arkivdagar. Forskarnas röst och digitalt material Nordiska arkivdagar Tavastehus 25.5.2012, Arkivchef Mikael Korhonen Forskarnas röst och digitalt material En utredning över behovet av och tillgången till minnesorganisationernas digitala material. Sammanställd

Läs mer

AVTRYCK. Tid, ting, minne

AVTRYCK. Tid, ting, minne AVTRYCK Tid, ting, minne AVTRYCK Tid, ting, minne Vad är historia? Historia är de människor som har levt före oss. Människor som har lämnat spår efter sig överallt. Spåren är avtryck som kan berätta om

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

KONST OCH KULTUR. Ämnets syfte

KONST OCH KULTUR. Ämnets syfte KONST OCH KULTUR Ämnet konst och kultur är till sin karaktär tvärvetenskapligt. Det har sin bas inom estetik, idéhistoria, historia, arkitektur samt dans-, film-, konst-, musik- och teatervetenskap. I

Läs mer

- kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 -

- kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 - - kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 - - 2 - - kulturpolitiska handlingsprogrammet- Innehållsförteckning Inledning...5 Kommunens kulturstrategi...6

Läs mer

Hem DFU 289. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala

Hem DFU 289. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Hem DFU 289 En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala ingår i den statliga myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Vi använder oss av

Läs mer

HISTORIA. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

HISTORIA. Ämnets syfte. Kurser i ämnet HISTORIA Historia är ett både humanistiskt och samhällsvetenskapligt ämne som behandlar individens villkor och samhällets förändringar över tid. Människors möjligheter och val inför framtiden är beroende

Läs mer

Foto: Mattias Johansson

Foto: Mattias Johansson Foto: Mattias Johansson Kulturpolitiskt program 2013-2015 Förord Kultur frodas och finns där människor möts i studiecirkeln eller kören, på teatern eller biblioteket. Kultur påverkar oss. Det är i möten

Läs mer

Riktlinjer och mål för digitaliseringsarbete

Riktlinjer och mål för digitaliseringsarbete Riktlinjer och mål för digitaliseringsarbete Inledning I december 2011 beslutade regeringen om en Nationell strategi för arbetet med att digitalisera, digitalt bevara och digitalt tillgängliggöra kulturarvsmaterial

Läs mer

DIVISION Kultur och utbildning

DIVISION Kultur och utbildning Kultursamverkansmodellen i Norrbotten Nyheter i kulturpolitiken efter beslut 16.12 2009 om kulturpropositionen Tid för Kultur 2009/10:3 Nya nationella kulturpolitiska mål Ny analysmyndighet för uppföljning

Läs mer

HISTORIA. Ämnets syfte

HISTORIA. Ämnets syfte HISTORIA Historia är ett både humanistiskt och samhällsvetenskapligt ämne som behandlar individens villkor och samhällets förändringar över tid. Människors möjligheter och val inför framtiden är beroende

Läs mer

Vision KB:s syfte, vision och målbild

Vision KB:s syfte, vision och målbild Vision 2025 KB:s syfte, vision och målbild Regeringen Syfte Vision 2025 Målbild 2020 Aktiviteter KB:s styrkedja KB får sitt uppdrag från regeringen i instruktion och regleringsbrev etc. Myndigheten omsätter

Läs mer

Ett rödare och varmare Kristinehamn

Ett rödare och varmare Kristinehamn 1 Plattform för en valseger 2010 Ett rödare och varmare Kristinehamn Det finns en viktig skiljelinje mellan socialdemokratisk politik och den politik som borgarna för och det är synen på hur välfärds skol-,

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

0HG HXURSHLVNW GLJLWDOW LQQHKnOO EHKnOOHUYLOHGQLQJHQ

0HG HXURSHLVNW GLJLWDOW LQQHKnOO EHKnOOHUYLOHGQLQJHQ 63((&+ (UNNL/LLNDQHQ Ledamot av Europeiska kommissionen med ansvar för näringspolitik och informationssamhället 0HG HXURSHLVNW GLJLWDOW LQQHKnOO EHKnOOHUYLOHGQLQJHQ Norden digitalt konferens +HOVLQJIRUVGHQRNWREHU

Läs mer

GE NÄRING ÅT VÄXTEN AV NY FRISK KONST

GE NÄRING ÅT VÄXTEN AV NY FRISK KONST - 1 - Göteborg den 16 december 2010 GE NÄRING ÅT VÄXTEN AV NY FRISK KONST Rådande kulturpolitik gynnar inte konstnärers möjlighet att utvecklas och skapa god konst. Alltför mycket energi går åt att klara

Läs mer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer Humanistiska nämnden Kulturplan för Ånge kommun 2018-2020 Dokumentansvarig: Kulturchef Fastställd av: Kommunfullmäktige Omfattar: Ånge kommunkoncern Fastställd när: 2018-02-26 11 Postadress Besöksadress

Läs mer

Goda minnen ger glädje och lugn

Goda minnen ger glädje och lugn Goda minnen ger glädje och lugn Platsminnen är ett nytt digitalt verktyg som med foton som stöd ger en enkel ingång till goda samtal och minnen, meningsfulla aktiviteter, ökat lugn och livskvalitet åt

Läs mer

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Förslag 2012-03-13 Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Kulturplanen bygger på insikten att vi, för att må bra, ha framtidstro och kunna utvecklas, behöver en god miljö att leva i, möjligheter till

Läs mer

Kommittédirektiv. Beslut vid regeringssammanträde den 4 juli 2019

Kommittédirektiv. Beslut vid regeringssammanträde den 4 juli 2019 Dir. 2019:36 Kommittédirektiv Ett museum om Förintelsen Beslut vid regeringssammanträde den 4 juli 2019 Sammanfattning En särskild utredare ska lämna förslag om hur ett museum för att bevara och föra vidare

Läs mer

En modern kulturpolitik

En modern kulturpolitik Kommittémotion Motion till riksdagen 2017/18:3068 av Olof Lavesson m.fl. (M, C, L, KD) En modern kulturpolitik Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att

Läs mer

Verksamhetsplan för Folkmusikens hus 2008-2009. Rättvik 2008-04-17

Verksamhetsplan för Folkmusikens hus 2008-2009. Rättvik 2008-04-17 Verksamhetsplan för Folkmusikens hus 2008-2009 Rättvik 2008-04-17 Verksamhetsidé Folkmusikens hus är ett resurs- och kompetenscentrum för folkmusik och -dans. Ändamålen är att Bevara, Berätta och Berika.

Läs mer

- KLYS Manifest KLYS

- KLYS Manifest KLYS KLYS Manifest KLYS Förverkliga kultursamhället! Vi vill att så många som möjligt ska ta del av så mycket kultur som möjligt. Vi vill ha ett brett, mångfacetterat, nyskapande och kvalitativt kulturutbud.

Läs mer

Verksamhetsplan 2004

Verksamhetsplan 2004 Verksamhetsplan 2004 Vision Länsbibliotek Östergötland skall stimulera biblioteksutvecklingen så att östgötabiblioteken kan mäta sig med de bästa i landet. Länsbibliotek Östergötland skall arbeta för en

Läs mer

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla Ordbok 1 SVT Fri television /Om alla, för alla Välkommen att vara med och utveckla SVT! Vi har många utmaningar framför oss. En av de största är att göra viktiga frågor i samhället intressanta och engagerande

Läs mer

Kulturplan för barn och unga i Katrineholms kommun

Kulturplan för barn och unga i Katrineholms kommun Kulturplan för barn och unga i Katrineholms kommun Bildningsnämndens handling 9-2011 Inledning Katrineholms kommun har flera aktörer som påverkar barns och ungas kulturliv. Inte bara det traditionella

Läs mer

Utdrag ur anförande från KLYS vid Filmallians Sveriges seminarium om illegal fildelning den 28 april:

Utdrag ur anförande från KLYS vid Filmallians Sveriges seminarium om illegal fildelning den 28 april: Utdrag ur anförande från KLYS vid Filmallians Sveriges seminarium om illegal fildelning den 28 april: KLYS är en samarbetsorganisation för olika konstnärsgrupper som författare, bildkonstnärer, tonsättare,

Läs mer

ALLMÄNNA FÖRSVARSFÖRENINGEN ÖVERGRIPANDE STRATEGI 2013-2015

ALLMÄNNA FÖRSVARSFÖRENINGEN ÖVERGRIPANDE STRATEGI 2013-2015 ALLMÄNNA FÖRSVARSFÖRENINGEN ÖVERGRIPANDE STRATEGI 2013-2015 Antagen av årsstämman 15 maj 2013 ÖVERGRIPANDE STRATEGI 1. INRIKTNING Allmänna försvarsföreningens uppgift är och har alltid varit att lyfta

Läs mer

Kulturarv UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Kulturarv UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Kulturarv UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den idéburna sektorn.

Läs mer

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturell Allemansrä Kultur är, och ska vara, en allmän rättighet, en naturlig del i vardagen för alla. Kultur skapas där människor möts kultur skapar möten mellan

Läs mer

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Kulturnämnden har ansvar för kommunens kulturpolitik och verksamheter inom kultur och fritid. Nämnden vill visa att kultur är mer än det som ryms i detta

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun 1 (8) Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun Dokumenttyp: Program Beslutad av: Kultur och fritidsnämnden (2013 09 24 66 ) och barn och utbildningsnämnden (2013 12 11 108) Gäller för: Alla

Läs mer

KOPPLING TILL LÄROPLANEN

KOPPLING TILL LÄROPLANEN KOPPLING TILL LÄROPLANEN Arbetet med de frågor som tas upp i MIK för mig kan kopplas till flera delar av de styrdokument som ligger till grund för skolans arbete. Det handlar om kunskaper och värden som

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017

Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017 1 (10) Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014,dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Verksamhetsplan för Folkmusikens hus 2010-2011. Rättvik 2010-05-09

Verksamhetsplan för Folkmusikens hus 2010-2011. Rättvik 2010-05-09 Verksamhetsplan för Folkmusikens hus 2010-2011 Rättvik 2010-05-09 Verksamhetsidé Folkmusikens hus är ett resurs- och kompetenscentrum för folkmusik och - dans. Ändamålen är att Bevara, Berätta och Berika.

Läs mer

Bevarandestrategi för Uppsala universitetsbibliotek. Beslutad av Biblioteksnämnden

Bevarandestrategi för Uppsala universitetsbibliotek. Beslutad av Biblioteksnämnden för Uppsala universitetsbibliotek Beslutad av Biblioteksnämnden 2018-09-24 Innehåll Bibliotekets bevarandeuppdrag... 2 Bibliotekets mål... 2 Syfte med bevarandestrategin... 2 Bruksvärde och bevarandevärde...

Läs mer

Budgetunderlag

Budgetunderlag Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besök: Filmhuset, Borgvägen 1-5 Telefon: 08-665 11 00 Fax: 08-661 18 20 www.sfi.se Budgetunderlag 2012-2014 1. Inledning Svenska Filminstitutet och filmpolitiken

Läs mer

En samlad kulturarvspolitik

En samlad kulturarvspolitik En samlad kulturarvspolitik - För kunskap och bildning i ett Sverige som håller ihop Kulturdepartementet 1 En samlad kulturarvspolitik Med propositionen Kulturarvspolitik tas för första gången ett helhetsgrepp

Läs mer

Judiskt vardagsliv. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala

Judiskt vardagsliv. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Judiskt vardagsliv En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala är ett offentligt arkiv som ingår i den statliga myndigheten Institutet för språk

Läs mer

Digitalisering och tillgänglighet

Digitalisering och tillgänglighet Digitalisering och tillgänglighet Kulturrådet har fått i uppdrag av regeringen att se hur digitala lösningar kan öka tillgängligheten till kultur för personer med funktionsnedsättning. Kulturrådet har

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft.

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Länskulturen en del av Regionförbundet Jämtlands län Egna verksamheter Estrad Norr Scenkonstinstitution för musik, teater, musikteater, dans Filmpool Jämtland

Läs mer

Kursbeskrivning utbud grundläggande kurser hösten Engelska

Kursbeskrivning utbud grundläggande kurser hösten Engelska Kursbeskrivning utbud grundläggande kurser hösten 2016 E Engelska Undervisningen i kursen engelska inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå syftar till att eleven utvecklar kunskaper i engelska,

Läs mer

Yttrande över betänkandet Ny museipolitik (SOU 2015:89)

Yttrande över betänkandet Ny museipolitik (SOU 2015:89) Kulturdepartementet 103 33 Stockholm ku.remissvar@regeringskansliet.se Kulturdepartementets dnr: Ku2015/0215/KL Yttrande över betänkandet Ny museipolitik (SOU 2015:89) ställer sig positiva till betänkandet

Läs mer

Maktförskjutningen inom den regionala kulturpolitiken.

Maktförskjutningen inom den regionala kulturpolitiken. Maktförskjutningen inom den regionala kulturpolitiken. Medverkande: Helena Wessman, vd Göteborgs Symfoniker, Björn Jansson, ordförande, Gotlandsmusiken och regionfullmäktige på Gotland, Gösta Bergenheim,

Läs mer

Kulturplan

Kulturplan Dokumenttyp och beslutsinstans Plan år Dokumentansvarig Maria Bäckersten Dokumentnamn Kulturplan 2018-2020 Tjörns kommun Dokumentet gäller för [Klicka och skriv] Fastställd/Upprättad /2018-04-2 Giltig

Läs mer

Yttrande: Nya villkor för public service (SOU 2012:59)

Yttrande: Nya villkor för public service (SOU 2012:59) 2013-06-25 Saco Box 2206 103 15 Stockholm Yttrande: Nya villkor för public service (SOU 2012:59) DIK har tagit del av Public service kommitténs betänkande Nya villkor för public service (SOU 2012:59).

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Programområde Kultur och bibliotek ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk

Läs mer

Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet

Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet Auktionsverket Kulturarena 12 13 november 2015 Vad behövs för att fler ska ta del av och delta i det offentligt finansierade kulturlivet?

Läs mer

Centerpartiets svar på remissversion av Landstinget Dalarnas kultur- och bildningsplan

Centerpartiets svar på remissversion av Landstinget Dalarnas kultur- och bildningsplan 2018 06 28 Centerpartiets svar på remissversion av Landstinget Dalarnas kultur- och bildningsplan 2019-2022 Övergripande synpunkter Kultur- och bildningsplanen beskriver, på ett ingående sätt, pågående

Läs mer

Yttrande: Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50)

Yttrande: Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50) Ku2018/01387/MF Kulturdepartementet Enheten för medier och film Anna-Karin Adolfsson 2018-10-05 Yttrande: Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50) DIK är fackförbundet

Läs mer

TAKO kommer av orden tallennus ja kokoelmat dvs. Insamling och samlingarna. INSA

TAKO kommer av orden tallennus ja kokoelmat dvs. Insamling och samlingarna. INSA 1 TAKO kommer av orden tallennus ja kokoelmat dvs. Insamling och samlingarna. INSA Ett nationellt projekt som eftersträvar att utveckla samlingssamarbetet i Finland Målgruppen är de kulturhistoriska museerna

Läs mer

Museernas mål i det långa perspektivet. Magdalena Hillström Tema Kultur och samhälle (Tema Q)

Museernas mål i det långa perspektivet. Magdalena Hillström Tema Kultur och samhälle (Tema Q) Museernas mål i det långa perspektivet Magdalena Hillström Tema Kultur och samhälle (Tema Q) MUSEUM byggt av klass 3c, Kristofferskolan, Bromma Tre teman i museidebatten: 1. Museernas mål och mening 2.

Läs mer

Protokoll. Ämne: Rådet för filmarvsfrågor - Rådsmöte 1/2017 Datum och tid: , Styrelserummet, Filmhuset.

Protokoll. Ämne: Rådet för filmarvsfrågor - Rådsmöte 1/2017 Datum och tid: , Styrelserummet, Filmhuset. Protokoll Ämne: Rådet för filmarvsfrågor - Rådsmöte 1/2017 Datum och tid: 2017-05-11, 9.30 11.30 Plats: Styrelserummet, Filmhuset Närvarande: Ordinarie: Stefan Baron (Film- & tv-producenterna) Maria Bolme

Läs mer

Samverkan för ett starkare kulturliv. Västmanlands regionala kulturplan på fem minuter

Samverkan för ett starkare kulturliv. Västmanlands regionala kulturplan på fem minuter Samverkan för ett starkare kulturliv Västmanlands regionala kulturplan på fem minuter 2 SAMVERKAN FÖR ETT STARKARE KULTURLIV Landstinget och kommunerna ska gemensamt skapa förutsättningar för att medborgarna

Läs mer

Fakta om Folkuniversitetet

Fakta om Folkuniversitetet Fakta om Folkuniversitetet Folkbildningstanken alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap genomsyrar vår pedagogik, organisation och våra värderingar. Folkuniversitetet är ett studieförbund.

Läs mer

Sverige behöver en ny kulturvanestatistik

Sverige behöver en ny kulturvanestatistik MYNDIGHETEN FÖR KULTURANALYS Sverige behöver en ny kulturvanestatistik Kulturpolitiska rekommendationer 2013:1 Sammanfattning Aktuell och tillförlitlig statistik om hur kultur produceras och konsumeras

Läs mer

FIVA01 Filmvetenskap grund- och fortsättningskurs, 60 högskolepoäng Studiebeskrivning. Delkurs 1: Filmens estetik, 7, 5 högskolepoäng

FIVA01 Filmvetenskap grund- och fortsättningskurs, 60 högskolepoäng Studiebeskrivning. Delkurs 1: Filmens estetik, 7, 5 högskolepoäng Språk- och litteraturcentrum Filmvetenskap FIVA01 Filmvetenskap grund- och fortsättningskurs, 60 högskolepoäng Studiebeskrivning Kursen består av följande delkurser, Filmens estetik, Den tidiga filmen,

Läs mer

Strunta i priserna, satsa på hållbarhet! Ingrid Elam

Strunta i priserna, satsa på hållbarhet! Ingrid Elam Strunta i priserna, satsa på hållbarhet! Ingrid Elam 1 Vad bör den regionala kulturpolitiken göra? Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet, ser en fara i att majoritetskulturen

Läs mer

Kultur och idrott för större gemenskap och minskat utanförskap

Kultur och idrott för större gemenskap och minskat utanförskap Kommittémotion Motion till riksdagen 2017/18:3071 av Olof Lavesson m.fl. (M) Kultur och idrott för större gemenskap och minskat utanförskap Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det

Läs mer

Ett svenskt digitalt tidskriftsarkiv en förstudie kring de upphovsrättsliga frågorna

Ett svenskt digitalt tidskriftsarkiv en förstudie kring de upphovsrättsliga frågorna Ett svenskt digitalt sarkiv en förstudie kring de upphovsrättsliga frågorna Wilhelm Widmark Stockholms universitetsbibliotek December 2003 Internationellt har det skapats ett antal digitala sarkiv där

Läs mer

med anledning av prop. 2016/17:116 Kulturarvspolitik

med anledning av prop. 2016/17:116 Kulturarvspolitik Kommittémotion otion till riksdagen 2016/17:3643 av Olof Lavesson m.fl. (, C, L, KD) med anledning av prop. 2016/17:116 Kulturarvspolitik Sammanfattning Att verka för ett rikt och nyskapande kulturliv

Läs mer

Här redovisas seminariets diskussioner tematiskt istället för i en kronologisk ordning.

Här redovisas seminariets diskussioner tematiskt istället för i en kronologisk ordning. Promemoria 2010-08-23 Delegationen för hållbara städer Miljövårdsberedningen M Jo 1968:A Utredningssekreterare Katarina Schylberg Telefon 08-405 58 16 Mobil 070 304 57 07 Telefax 08-405 36 69 E-post katarina.schylberg@environment.ministry.se

Läs mer

I vilken form finns forskningsmaterialet? 2007 Airi Hortling Konst licentiat Universitetlektor Konstindustriella högskolan

I vilken form finns forskningsmaterialet? 2007 Airi Hortling Konst licentiat Universitetlektor Konstindustriella högskolan I vilken form finns forskningsmaterialet? 2007 Airi Hortling Konst licentiat Universitetlektor Konstindustriella högskolan Presentation i seminar, Nordiska Universitets Administratörs- amarbetet (NUAS),

Läs mer

kraftsamling@mdh möter den administrativa avdelningen på IDT

kraftsamling@mdh möter den administrativa avdelningen på IDT 2011-09-15 kraftsamling@mdh möter den administrativa avdelningen på IDT 1 (5) Närvarande: Representanter från kraftsamling@mdh: Thomas Wahl (HST), Jan Gustafsson (IDT) och Anna Andersson Ax (INFO). Representanter

Läs mer

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen?

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Hej Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Vad är kultur? enligt EST14 & ESM14 Länders kultur Främmande

Läs mer

Innehåll. Mångfaldens Västra Götaland 2 Kulturens dimensioner 3 Samspel mellan olika aktörer 5 Vision för kulturen 6

Innehåll. Mångfaldens Västra Götaland 2 Kulturens dimensioner 3 Samspel mellan olika aktörer 5 Vision för kulturen 6 Kulturpolitik för Västra Götaland Antagen av regionfullmäktige 13 september 2005 1 Innehåll Mångfaldens Västra Götaland 2 Kulturens dimensioner 3 Samspel mellan olika aktörer 5 Vision för kulturen 6 Mångfald

Läs mer

Policy för IKT och digital kompetens i undervisningen på Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Policy för IKT och digital kompetens i undervisningen på Institutionen för pedagogik och specialpedagogik Policy för IKT och digital kompetens i undervisningen på Institutionen för pedagogik och specialpedagogik 1 Antagen av prefekt och institutionsstyrelse 2012-03-26. Författad av Viktor Aldrin. Grafisk form:

Läs mer

På liv och död. aktivt lärande av, med och för barn och unga. Barn- och ungdomsstrategi för Statens försvarshistoriska museer 2012 2014

På liv och död. aktivt lärande av, med och för barn och unga. Barn- och ungdomsstrategi för Statens försvarshistoriska museer 2012 2014 På liv och död aktivt lärande av, med och för barn och unga Barn- och ungdomsstrategi för Statens försvarshistoriska museer 2012 2014 SFHM:s uppdrag Statens försvarshistoriska museer (SFHM) har till uppgift

Läs mer

Berätta bredare INRIKTNINGSDOKUMENT FÖR BYGGNADSMINNEN. Berätta bredare Inriktningsdokument för byggnadsminnen 1

Berätta bredare INRIKTNINGSDOKUMENT FÖR BYGGNADSMINNEN. Berätta bredare Inriktningsdokument för byggnadsminnen 1 Berätta bredare INRIKTNINGSDOKUMENT FÖR BYGGNADSMINNEN Berätta bredare Inriktningsdokument för byggnadsminnen 1 Foto: Bengt A. Lundberg (1, 4, 8), Pål-Nils Nilsson (10), Rikard Sohlenius (11), Roger Blent

Läs mer

På vår webb och Facebook informerar vi regelbundet om vad vi gör, publicerar remissyttranden, skrivelser och press- meddelanden ...

På vår webb och Facebook informerar vi regelbundet om vad vi gör, publicerar remissyttranden, skrivelser och press- meddelanden ... Manifest 2014 KLYS Förverkliga kultursamhället! Vi vill att så många som möjligt ska ta del av så mycket kultur som möjligt. Vi vill ha ett brett, mångfacetterat, nyskapande och kvalitativt kulturutbud.

Läs mer

Digitalisering. enligt Kungliga biblioteket

Digitalisering. enligt Kungliga biblioteket Digitalisering enligt Kungliga biblioteket Kungliga biblioteket var en av de institutioner och myndigheter som i december 2009 fick i uppdrag av regeringen att ge ett underlag till en nationell strategi

Läs mer

Jamtli STRATEGIPLAN Stiftelsen Jamtli. Lustfyllt, levande, lärande!

Jamtli STRATEGIPLAN Stiftelsen Jamtli. Lustfyllt, levande, lärande! Jamtli Lustfyllt, levande, lärande! Stiftelsen Jamtli STRATEGIPLAN 2019 2022 1 Stiftelsen Jamtli STRATEGIPLAN 2019 2022 Stiftelsen Jamtlis viktigaste utmaningar 2019 2022 Att utnyttja och förvalta den

Läs mer

Ang. Institutet för språk och folkminnens beslut att flytta folkminnesarkiv från Lund och Umeå.

Ang. Institutet för språk och folkminnens beslut att flytta folkminnesarkiv från Lund och Umeå. Stockholm 2014-11-13 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Ang. Institutet för språk och folkminnens beslut att flytta folkminnesarkiv från Lund och Umeå. Sveriges Hembygdsförbund vill med denna skrivelse

Läs mer

Centralt innehåll Centralt innehåll för årskurserna 1-3 Kommunikation Texter

Centralt innehåll Centralt innehåll för årskurserna 1-3 Kommunikation Texter 1 Under rubriken Kunskapskrav kommer det så småningom finnas en inledande text. Den ska ge en övergripande beskrivning av hur kunskapsprogressionen ser ut genom årskurserna och mellan de olika betygsstegen.

Läs mer

Enkätundersökningen Digitalt kulturarv Västernorrland 2009

Enkätundersökningen Digitalt kulturarv Västernorrland 2009 Enkätundersökningen Digitalt kulturarv Västernorrland 2009 Bakgrund Enkätundersökningen har gjorts inom projektet EuropeanaLocal som administreras av samverkansorganisationen ABM Resurs. EuropeanaLocal

Läs mer

Varför arbetar vi med det här?

Varför arbetar vi med det här? Reklam Varför arbetar vi med det här? För att lära sig att analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner. För att lära sig att kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Läs mer

Biblioteksplan för Vingåkers kommun 2015-2018. Fastställd av Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-11 att gälla fr. o. m. 2015-01-01

Biblioteksplan för Vingåkers kommun 2015-2018. Fastställd av Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-11 att gälla fr. o. m. 2015-01-01 Biblioteksplan för Vingåkers kommun 2015-2018 Fastställd av Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-11 att gälla fr. o. m. 2015-01-01 Biblioteksplan 2015-2017 1 Inledning... 2 1.1 Styrdokument... 2 1.2 Bibliotekets

Läs mer

Samarbete, nätverk, tillgänglighet och åtkomlighet inom museipolitiska program. Överdirektör Riitta Kaivosoja

Samarbete, nätverk, tillgänglighet och åtkomlighet inom museipolitiska program. Överdirektör Riitta Kaivosoja Samarbete, nätverk, tillgänglighet och åtkomlighet inom museipolitiska program Överdirektör Riitta Kaivosoja 10.2.2016 Varför ett museipolitiskt program? Vi behöver en gemensam vision om museiverksamheten

Läs mer

EU-kommissionens grönbok om förberedelse för en helt konvergerad audiovisuell värld: tillväxt, skapande och värderingar

EU-kommissionens grönbok om förberedelse för en helt konvergerad audiovisuell värld: tillväxt, skapande och värderingar Stockholm den 2 augusti 2013 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm EU-kommissionens grönbok om förberedelse för en helt konvergerad audiovisuell värld: tillväxt, skapande och värderingar Presentation KLYS

Läs mer

Tradition och generation

Tradition och generation Tradition och generation En frågelista från Dialekt och folkminnesarkivet i Uppsala Judiskt vardagsliv Dialekt och folkminnesarkivet i Uppsala är ett offentligt arkiv som ingår i den statliga myndigheten

Läs mer

EN PLATS, EN SCEN OCH RÖST FÖR DEN SKAPANDE MÄNNISKAN

EN PLATS, EN SCEN OCH RÖST FÖR DEN SKAPANDE MÄNNISKAN EN PLATS, EN SCEN OCH RÖST FÖR DEN SKAPANDE MÄNNISKAN KULTUR FÖR ALLA POSITION Center för kulturarv och kulturliv inom musik, teater och dans MISSION En öppen mötesplats för den skapande människan 2 Musikverkets

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för kultur, ungdomsfrågor, utbildning, medier och idrott

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för kultur, ungdomsfrågor, utbildning, medier och idrott EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för kultur, ungdomsfrågor, utbildning, medier och idrott 4 februari 2004 PE 312.590/1-36 ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-36 Förslag till betänkande (PE 312.590) Vasco Graça Moura

Läs mer

Kulturpolitiskt handlingsprogram för Ronneby. Antaget av kommunfullmäktige 1998-11-26

Kulturpolitiskt handlingsprogram för Ronneby. Antaget av kommunfullmäktige 1998-11-26 Kulturpolitiskt handlingsprogram för Ronneby Antaget av kommunfullmäktige 1998-11-26 Kulturpolitiska mål för Ronneby kommun Övergripande mål * att verka för att Ronnebys invånare har goda möjligheter till

Läs mer

Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn

Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn 2 Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn Bakgrund På hösten 2007 beslutade regeringen att föra en dialog om relationen

Läs mer

Grunden i arbetet har varit ett samarbete mellan museum och resandefolket. Det har varit ett samarbete med

Grunden i arbetet har varit ett samarbete mellan museum och resandefolket. Det har varit ett samarbete med olika resandeorganisationer i Norge och Sverige och med enskilda resande. Dessutom har vi samarbetet med flera olika projekt med inriktning på resandefolket. Vi har arbetat med referensgrupp som egentligen

Läs mer

ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT?

ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT? ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT? Publikmål kontra småorter/små scener (18 prioritets-pluppar) Små scener är viktiga av olika anledningar.

Läs mer

Remissvar över Läsandets kultur slutbetänkande av Litteraturutredningen

Remissvar över Läsandets kultur slutbetänkande av Litteraturutredningen Kulturdepartementet Enheten för konstarterna 103 33 STOCKHOLM Stockholm den 28 februari 2013 Remissvar över Läsandets kultur slutbetänkande av Litteraturutredningen SOU 2012:65 ALIS (Administration av

Läs mer

KULTUR OCH FRITIDSPOLITISKT PROGRAM 2006

KULTUR OCH FRITIDSPOLITISKT PROGRAM 2006 INLEDNING Fri tid är den tid, då du själv väljer vad du vill göra. Föreningslivet i Malmö - vid sidan av våra stora Kulturinstitutioner och det fria kultur- och idrottslivet - har mycket att erbjuda medborgarna.

Läs mer

Samlande DFU 293. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala

Samlande DFU 293. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Samlande DFU 293 En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Vi är många som samlar och vi samlar på en mängd olika saker, till de vanligare sakerna hör frimärken, kapsyler, böcker, dockor,

Läs mer

DÅ ÄR DET DAGS ATT DÖ - ÄLDRE OCH DEN GODA DÖDEN. Lars Sandman. Praktisk filosof Lektor, Fil Dr 2005-08-17

DÅ ÄR DET DAGS ATT DÖ - ÄLDRE OCH DEN GODA DÖDEN. Lars Sandman. Praktisk filosof Lektor, Fil Dr 2005-08-17 DÅ ÄR DET DAGS ATT DÖ - ÄLDRE OCH DEN GODA DÖDEN. Lars Sandman Praktisk filosof Lektor, Fil Dr 2005-08-17 Allt material på dessa sidor är upphovsrättsligt skyddade och får inte användas i kommersiellt

Läs mer

Förslag till fördelning särskilda medel från Kulturrådet 2014 Länsbibliotek Sörmland BOOKworms, bokklubbar för barn- och ungdomar med läsningen och det egna skrivandet i fokus behöver utvecklas. BOOKworms

Läs mer

Nu tar vi arkiven till en ny digital nivå - slutrapport Författare: projektledare Johan Eriksson

Nu tar vi arkiven till en ny digital nivå - slutrapport Författare: projektledare Johan Eriksson Nu tar vi arkiven till en ny digital nivå - slutrapport Författare: projektledare Johan Eriksson 1. Sammanfattning Projektet Nu tar vi arkiven till en ny digital nivå pågick under perioden 20170418 20171213

Läs mer

Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015

Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015 Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015 Barn- och ungdomskulturplan Gullspångs kommun Gullspångs kommun har reviderat sin barn- och ungdomskulturplan och den nya planen sträcker sig

Läs mer