Kapitel 4 En ny vår Höst/vinter 1206

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kapitel 4 En ny vår Höst/vinter 1206"

Transkript

1 Kapitel 4 En ny vår Höst/vinter 1206 Vi anländer till Val de Noir och ruinen av St. Katarina Vi inrättar tillfälliga bostäder i en gammal klosterbyggnad, tätar hålen och planerar byggnationerna. Undersöker dalen. o Hittar bland annat rester av en gammal by. o En stenbelagd stig upp i bergen Vår 1206 Smolsky, Talula och o Dreary samt Welma startar ett fåreri på slätten. Henning och Ernst undersöker hur byn ska byggas upp. En cerasen ingenjör ska stå för planerandet av bygget. Hennesey och Midget hugger ved. John John ser över strategiska positioner i dalen. Senechal Murdock, bestämma över pöbeln. Tituleras sir. Monastére Noir o Brann upp år 600. Har ett syterkloster som fortfarande är i bruk. St. Margareta o Viktor Grignard omnämns i en bok. Antogs vara galen. Levde mycket länge, kom till klostret och var inlåst i resten av sitt liv. Var den enda som övelevde branden. Den svarta tiden. Viktor byggde och skapade. Städer i området: o Rodes största närliggande stad, från år 400. Stenstad. Lordens högsäte. Biskop Hugo bor här, han försöker bygga en katedral. o Esparion större by, Färjekarlen. o Milaux stad o Figiac stad/stor by o Tolouse stor stad en bit bort, en livsnjutarstad helt i min smak. Folk: o Chevalier le Pommac tillhör en gammal släkt som äger området vi bor i. o Compten av Tolouse är mäktigast i området o Lord Rourge ska även finnas en sådan japp. o Gott om katarer. Vi hittar konstiga stenar, splitter och flisor på området. Bland annat 3 vis: Vim, Perdo och Imagonem. Murdoc blir dubbad, Broder Altin blir ekonomicus.

2 Xavier berättar att 2 magiker i Venedig, Herkel (Quesitor) och Conspitius (Bonisagus) utförde onda handlingar i Xaviers namn. Även Da Silva lättar sitt hjärta och skvallrar om en Nepos som orsakat honom mycket skada. Hannibal har bestämt sig för att resa till Venedig och reda ut sina affärer. Sandra beger sig ut i området för att rekrytera och bekanta sig. Jag, Xavier och Da Silva letar vis, viskälla. Approximatus undersöker auran. En dag hittar vi en låda som gubbar i vattnet som fyller källaren. o Visar sig vara ett ramverk i form av en kub gjord i träd med metallfästen, även en silverkula finns i lådan. Magisk? Tiden går till Hösten 1206 Jag läser Orrins anteckningsblock om aftonen. Drömmer om hans död och hur han skulle vilja att vi byggde covenantet. o Jävla Lord Everaux och hans förbannade kusin. Må de dö! De var ju även med och anföll Dis för de blåas räkning. Luktar konspiration. Edric kanske? Eller Clavius? Jag och Da Silva förbereder resa till systerklostret st. Katarina för att rekognisera. Vår 1207 Vezay Jag, Da Silva, Xavier, broder Altin och Midget beger oss mot St. Katarina. o Vid rulltårtan. o Hittar gamla övergivna lägereldar på vägen. Även en oval yta där inget växer (2x4m) o Hittar ett tygstycke som innehåller Ignem vis och en hand som innehåller perdo vis. Viskälla? o Finns spår av strid 2 grupper på cirka man. Vi fortsätter norrut till ån som rinner in i skogen och slår där läger. Vi ska i gryningen lämna Xavier som ska leta viskällor i skogen. o På morgonen flyter en död ung kvinna förbi i ån och det visar sig att hon blivit skändad. Troligen tog smittkopporna hennes unga liv. Det här måste vi ju undersöka! o Vi beger oss således uppströms ich efter en halv dag kommer vi fram till en gård. Vi börjar på en brasa i ladan medan familjen av rädsla för främlingar har låst in sig i huset till Da Silvas förtet. Han drar sitt svärd. Han vill ju så gärna få tala med ansikte till ansikte och efter en spektakulär kraftansträngning slår han upp dörren. Med lera överallt och sitt tvåhandsvärd draget skrämmer han nästan ihjäl den stackars familjen Jan med hans fyra barn. De lämnar en gansa otillfredställd Da Silva med rådet att han ska bege sig till Vezay för att finna de svar han söker. o Vä i Vezay möts vi av en ugnjävel som kallar sig Martina en busig flicka med gröna ögon och yvigt hår. Hon verkar vara speciell, kanske lärlingsmaterial? Hon berättar att byn har en äldste vid namn Rostagnus och han har en dotter Willa. Även en fader Tankus bor i byns kyrka som är upprest efter en ädling som dött, Aymardo Lazar de Vezay. Kyrkan heter St. Lazar och är är gammal. Lazar verkar varit en korsriddare.

3 o o o o o o o o o o Vi träffar Rostagnus som är mycket gammal och han har inte alla hästar i stallet vilket hans dotter Willa ursäktar. Vi undersöker gravarna på kyrkogården och hittar en som är helt övervuvuxen av blommor, tydligen har de enligt Broder Nouilis, som är kyrkans krympling, bara varit där en dag. Broder Nouilis är en skum figur. Vi kommer fram till att flickan vi hittade i ån måste heta Helena så vi bestämmer oss för att besöka hennes familj. Modern heter Helen och hennes yngre syster är denne Martina (8år) vi redan stött på. Xavier kastar en besvärjelse på Martina vilket hon märker. Hmm..hon verkar besitta någon form av magisk talang. Under natten smyger jag och Da Silva ut för att undersöka Helens grav ytterligare och med magi får vi reda på att den är tom. Vi blir därefter anfallna av Broder Nouilis som inser att han gett sig på något större än sig själv flyr i panik. En vild jakt utbryter och då han Nouilis försöker hoppa äver bäcken snubblar han och bryter nacken. Da Silva besvärjer sedan tillbaka hans själ och han säger då: Han kommer bli så besviken på mig ett jävla gnäll bara och inget vettigt fås ur honom. Han erkänner dock efter ett tag att det var han som grävt upp den unga kroppen och att när han skulle begrava kroppen igen så hade det växt upp blommor på graven. Vi förklarar för fader Tankus hur Broder Nouilis dog och att han försökt rädda Da Silva. Tankus utför sedan en vaka som är mycket obehaglig. En söt doft av föruttnelse sprider sig i salen samtidigt som en känsla av förfall infinner sig. Efter vakan är vi alla märkbart medtagna och Xavier verkar extra bekymmrad. Han berättar att han haft en syn om Monastére Noirs källare där han sett Martina med svarta ögon skrikandes. Dagen efter begravs Broder Nouilis. Hela byn har samlats och Martina frågar oss om det var vi som hade ihjäl Nouilis varpå hennes mor läxar upp henne och ber henne att inte ställa sådana frågor. Under begravningen, som är mycket långrandig, uttalar fader Tankus vad som verkar vara diaboliska fraser. Han nämner bla. den oheliga treenigheten. (siobhan att göra?) Jag lämnar tillbaka en kam jag stulit av någon och lovar att jag ska tala med fader Tankus om något. Detta medan Da Silva och Xavier smyger runt i kyrkan. Vi söver sedan fader Tankus och letar igenom hans rum utan att hitta något. Natten därpå reser sig Nouilis ur sin grav och det blir strid i kyrkan. Fader Tankus mässar diaboliskt och antar krafter av demoner. Xavier, Da Silva och Absolon får ordentligt med stryk innan vi går segrande ur kyrkan. Vi hittar sedan tre böcker: Diablo supxcé djävulens sinne av Tarren Thyvé En bok om occult fenomen Ett humaniarium bok om olika raser Vi har räddat byn från en ond demonisk fader Tankus.

4 o Jag anställer Martinas mor som påkläderska för att få med Martina till Monastére Noir och eventuellt ta henne som apprentice. o Annat folk som följer med till dalen från Vezay är Cecille och Francine, Leandre och Miraux tillsammans med deras tre söner och tre döttrar. o Vi gravsätter Helena på vägen hem där vi hittat henne. o Martina upptäcker en man i röd kåpa uppe på rulltårtan. Mannen försvinner utan spår. Hemma igen på Monaster Noir är det tyst och öde. o Då det skett en olycka med utgrävningen av bergväggen som skulle dränera källaren har detta arbete avstannat helt. Hennesey ramlade ner 80 meter och överlevde med alla möjliga benbrott och allt annat man kan tänka sig ådraga sin person då man tummlar ner för en bergsvägg. Pengarna och maten börjar sina. Pratar med Helen om Martina, om hur hennes uppväxt varit och om hon varit med om spektakulära händelser etc. Martina är helt klart ett magikerämne och jag utnämner henne till min apprentice. Da Silva har begett sig in skogen. Vissa på covenantet gillar inte att jag tagit Martina som lärling och försöker insunera att jag inte skulle vara lämplig som pater. Att de inte förstår att man måste vara fulllärd för att ta sig en lärling, man ska utvecklas tillsammans med sin lärling. Själv kan jag inte riktigt se vem annars som skulle ta sig an henne, ingen var speciellt intresserade av det innan jag tag mig an henne. Börjar lära Martina de grunder hon behöver för att klara av sin utbildning. Latin, magisk teori och grundläggande kunskaper om den Hermetiska Ordern. Hon är ju en aning gammal för att börja skolas men det får vi helt enkelt kompensera med en lång lärlingstid. Maj 1207 Det slutar äntligen att regna Inbjudan av Compt Roguesse till en fest fylld av förudmjukelse, vin och sång. Ifall vi kommer lovar han att kontraktera tio byggarbetare till oss i tre års tid. Givetvis ska vi åka på fest! En yngling som lider av lite störningar och sin pubertet döms av sir Murdock till döden för diverse brott. Sommaren 1207 Det byggs för fulla muggar. Vi ser mannen med den röda kåpan igen. Han är storväxt och aphårig. Verkar spana på oss. Hösten kommer 1207 Sandro återkommer med nyheter. o En vän till honom Fredrik Mögendorf har lärt känna en herre från Millau som tydligen känner Viktor Grignard. Den enda överlevaren? Något samband?

5 Två veckor senare änlander Hannibal från sin resa till Venedig. Han har gått och blivit stum och med sig har han CLAVIUS!! Hatet bubblar. Clavius är en mycket sliten man, han ska få! Tydligen är det upp till mig om Clavius ska får stanna och jag tillåter det då han kanske bet något om de blåa och Lord Everaux. Men också för att hämnas. Förutom Hannibals röst har hans grogg Bannister Black åldrats märkbart. Martina visar sig besitta vissa förmågor. o Hon är mycket känslig för magi, upptäcker den lätt men verkar inte vara helt medveten om sin förmåga. o Hon har svårt att koncentrera sig och sitta stilla, men det går bättre nu. Hannibal ger mig Clavius hörntand. November 1207 Möte. o Clavius blir godkänd som gäst på covenantet. o Da Silva är extremt emot att jag tagit Martina som apprentice med visst samtycke från Sandro. o Diskuterar vinterns festligheter med Compt Roguesse o Vi ska ställa ut en gåva till rödkåpan. o Approximatus ska författa ett codex som vi ska svär oss till nästa midvinterråd, de första officiella midvinterblotet. Hannibals röstbortfall fortsätter vara ett mysterium. Vi kastar Aegis of the Hearth I slutet av November beger vi oss till Compt Roguesse. Maritna är kvar på Monastére Noir med Approximatus som förmyndare och John John som livvakt. Hos Compten berättar han att hans affärer går hyffsat bra och att han håller på att hjälpa mig med min inkomst jag fått från min moder. Han drar i trådar och pysslar. Jag författar ett brev till min moder där jag berättar var jag befinner mig, hur jag mår och så vidare.

6 Familjen Bonne och nyårsfesten som gick till historien Vinter 1207 Festen ska hållas hos familjens Bonnes marker och borg med i Marquise de Limousines regi. Familjen Bonn har olyckligt kommit i kläm med marquisen och nu ska han aktionerar bort deras ägodelar och liv. o Compt Roguesse har blivit erbjuden pengar och marker för att hans dotter Edith ska gifta sig med en viss sir Tobil. o Vi blir installerade i adekvata kvarter. Andra våningen i ett hus som rymmer en står lägenhet med tiotalet rum. o Compten spanar på allt från föntrena hela tiden. o Två dagar innan nyåret ska det ätas frukost med Marquise de Limousine. Han är en fet och svettig man med krulligt hår. Vi äter gott framför resterna av familjen Bonne som står i ett av rummets hörn. (frun med tre barn) o Det hålls en auktion och en munk vid namn Dietrich von Braden har reserverat en intressant bok: Mörk dårskap & klosterlöften, tankar från en... Hittar ett stort skåp gjort av Viktor Gringnart, 600 år gammalt. I skåpet finns en spegel och i den ser jag vid ett tillfälle en skrämmande förvriden spegelbild av mig själv. Vi hittar en tavla av Monastére Noir, 600 år gammal. En jättefest hålls med mat, dryck, musik och extremt mycket snusk och snuskigheter. 300 personer. Compten perkar ut: o Baron Luc d Uverre som vill gifta Edith med Sir Tobil o Sir Peer (en stridspitt) och Ott (yngling) o Baronessan o Prefekt Ferrant av Agen son till Biskop Geraux o Kapten Giome, William. (Magiker?) o Alicia de Pahn, mor till Giome. En mumsbit. o Sir Guefré Riddare o Dolores en manhaftig dam (magiker?) På kvällern stöter jag ihop med en mycket ung förtjusande dam vid namn Fransesca. Det visar sig att hon är dotter till baronen. Hon beklagar att hon är olyckligt kär och drar någon historia om något universitet som någon måste gå på, en ointressant historia jag inte riktigt lyssnar till utan bestämmer mig istället för att ge henne lite kärlek. Med ömma ord, magi och en blick som utan större bekymmer får en olyckligt kär ungmö att smälta beger vi oss in i kapellet med en flaska utsökt vin och där på altaret tas hennes oskuldsfullhet för evigt ifrån henne. En bakfull morgon väntar där Xavier gör sig osynlig för att smyga in i Biskopens kvarter och väl där hör han utdrag ur en konversation. Italien, resa nu...biskopen vill dit...riktlinjer för..skötas...ramon d Uver ska hålla i allt medans biskopen är borta...kyrkan...kartarer...dietrich

7 är budgeterad att anställa legosoldater...många soldater...en armé...brabankons...biskopen känner sig förolämpad av alla katarer här på festen och ska därför lämna omgående...kapten Haagen ska talas med av Dietrich.. Även samtalet mellan Dietrich von Braden och Kapten Haagen tjuvlyssnas det på, detta dock senare den kvällen: Pengar...Foix...Kapten för många soldater...haagen har fått betalt och har avtal med Biskopen som vill ha valuta för pengarna...sköts det bra finns det mer guld att hämta... Markisen hindrar Dietrich från att lämna festligheterna och i samband med detta kastar Hannibal en besvärjelse på Marquisen. Dietrich säger till Marquisen: Biskopen ska bege sig till Italien igen, biskopen har fått nog av marquisen som har mycket att ta igen för att bli vän med Foix igen. Xavier och Da Silva lyckas stjäla boken av Dietrich. Vidare på auktionen rekvireras lite strössel till laoratiet, vi köper tavlan. Skåpet däremot, där är det en dam som insisterar på att bjuda över oss och inte förens Xavier ser till hennes skötes månadsrensning ökar i intensitet ger hon upp för att i panik dra sig tillbaka för att se över sin olycka. Societé Fatal tar kontakt med Xavier och ger honom en gåva. Senare på kvällen fortsätter festen. Hannibal piskar en stackare och efter det att Da Silva förnedrats och pryglats av ett par sliskiga typer spelar vi dom ett spratt. Bruna eldar vi upp i brasan till massornas förtjusning och sedan piskar vi Gustavus till döds med en livrem bakom vedbon. En helt klart lyckad kväll. Dagen därpå börjar med en anlagd brand. Kapellet och prästhuset är helt övertända och det brinner bra på vår undervåning. Jag och Da Silva räddar Compten av Aquetanien och deras tjänstefolk. Branden i vårt hus släcks med hjälp av magi. Xavier lyckas fånga den skyldige, äldsta sonen Bonne och planerna om frukost ställs in till fördel för en avrättning av hela familjen Bonne. Bödeln Mortius gör sitt jobb hellre än bra och efter det avnjuts diverse delikatesser i matsalen. Eftersläckningsfesten är lugn och tidig. Prefekten Ferrant av Agen ordnar med Sir Jeffrées släde Edith lider av vinterdeppression av sällan skådat slag, men bättrar sig aningen efter stimuli. Vi får nyheter i mitten av februari o Tvisten mellan kyrkan och katarerna har trappats upp. o En kyrklig delegat har mördats. o 14 januari förklarar Påven ett korståg mot södra Frankrike. o Adeln sluter upp kring katarerna. Vi beger oss hem i början av mars. Vår 1208 Martina har under vintersäsongen stiderat hårt och har även använt sig av sina krafter på både scriptor Godfrey och Broder Altin. Hon gör framsteg. Vi skördar vis källan, 1 ignem, 1perdo, 1 corporem.

8 Hannibal får besök av färjekarl från. Han vill att vi ska hand om en man från Chateu Lacon vid namn Godfroi de Ferrei. Hans slott är intaget av kyrkan och han lyckades fly till Minerve, svårt skadad. Han är jagad och efterlyst. Vi beslutar att skydda honom hos oss. I slutet av mars ämnar vi oss mot Narbonne i ett äventyr att finna Hannibals röst. Den första destinationen är att besöka den blinde siaren på Sicilien. o I mitten av mars beger vi oss mot Esparion, Roduesse, Albi och sist Toulouse. Vi får höra att en Dominique intagit Chateu Lacon. En fransk legoknekt. I Toulouse är det stressad och vaksam stämning, angiveri etc. Det skiter vi i och besöker ett turkiskt bad. o Vi ansluter till Hannibals mannar och beger oss mot Narbonne och sedan vidare till Marseille. Resan går sedan med skeppet St Emilia till Palermo, Sicilien. Palermo, Sicilien 1208 Vi besöker biblioteket för att finna information om den blinde siaren och lyckas få reda på att denne ska bo vid foten till Etna. Vi reser med skeppet runt Scilien för att landstiga alldeles vid Etna och då vi närmar oss ser vi att en mystisk dimma vilar längs kusten runt Etna. Det ryktas att ingen någonsin kommit ur dimman levande, mycket spännande detta! Vi stannar i Syracusa i tre dagar innan vi beger oss in i dimman. Dimman är ofantligt tjock och vi har nu seglat i sju dagar innan vi stöter på minsta tecken av liv. Visserligen finner vi bara vrakdelar men det är ju ändå omväxlande till den eviga vita slöjan. Senare på kvällen samma dag hittar vi även en kropp av en drunknad man. Da Silva söker besvärjande audiens med den drunknades själ. Densamme framträder mycket nervöst och förvirrat men lyckas förklara att de blivit överfallna av pirater. Ytterligare tre dagar förfaller i lönndom. Vi ökar farten. Hannibal tänder ett vedträd i hopp om att få kontakt med en Vito Vitelli. Vi blir sedan själva överfallna av pirater men lyckas med magi värja oss snabbt och effektivt mot dessa sjöbusar. Xavier skulkar osynligt runt och pockar folk med käppen och jag eldar upp piraternas kapten. De gör ett tappert försök att fly men förgäves. o Ombord hittar vi två, nej tre fångar. Två tjänare och deras herre Pilatius. Det visar sig att denne Pilatius är magiker av orden, en rödhätta med dåliga tänder och hy. De blev tillfångatagna för ett par veckor sedan. Han kommer från Penopeness i Grekland. Spenderat en del tid på Pilagus Colini i tribunalen av Thebes. Han är bland annat på väg till Dis covenant med brev till en Seth, har vi aldrig hört talas om, från en Brutus Castius och Armant. Dimman är överväldigande Pilatius av huset Mercere från Piagus Colini blev magiker 1201 i tribunalen av Thebes. Pilatius vet hur man hittar ur dimman. Man ska hitta de tre öarna för att kunna navigera vidare. o Pilagus Colini består av Armant Merenita

9 Brutus Jerbiton och där med skum Argamus Bjornaer (Halleluja Boys?) Karidia Tremere Jag pillar mig i naveln medan Da Silva och Xavier bjäbbar. Ytterligare tre dagar går inna vi slutligen finner de tre öarna och på en expedition till en av dessa hittar jag ett magiskt armband som är flera hundra år gammalt. Det visar sig att detta armband har en personlig koppling till Xavier genom en arkan koppling. Intressant minst sagt. Vi seglar vidare i fem dagar innan vi har land i sikte, eller snarare gått på grund. Vi klättrar upp för berget och hittar där en grotta där det verkar som om en jätte bor. Det luktar mycket illa från den gigantiska trekkhögen. Vi antar att vi gör intrång eftersom ingen är hemma så vi beslutar att ta oss ut ur grottan endast för att finna den blockerad med en jättesten. En jättelik varelse med ett öga jagar oss i sitt hem och den sansar sig inte förens den blivit matad med 100 helstekta vildsvin och 10 fat vin som Hannibal lyckas skaka fram. Denna varelse är just den blinde siaren, en cyklop vid namn Polyfemus. Denne Polyfemus är mycket trevlig cyklop när man väl lyckats lära känna honom lite. Mat, vin och historier. Helt i min smak. Han kan berätta att det har varit en kvinna och besökt honom för inte så länge sedan, kanske Narissian som ska ha stulit Hannibals röst. Denna kvinna ställde frågor om Mars viloplats. Hon hade lämnat Polyfemus med ett löfte och en gåva innan hon troligen begav sig mot Mars viloplats som ska ligga på de Lombardiska slätterna. Polyfemus ska hämta något oss och beger sig iväg i två dagar och under tiden roar vi oss med att plundra hans hem. Hannibal hittar ett stort hårstrå som innehåller ett terramvis, jag hittar en höftkula innehållandes ett corporem vis och Xavier hittar en bajskorv(mutovis). Polyfemus återvänder och ur sin mun plockar han fram en sten som han ger till Hannibal, denna sten ska hjälpa oss in till Mars sista viloplats. Polyfemus säger sig sedan kunna besvara varsin fråga om precis vad som helst och jag frågar givetvis om Orrins död. Han svarar att hans död berodde på avundsjuka och tre ledtrådar gav han mig till denna avundsjuka. En stor stad Ett högt berg Död Vi beger oss tillbaka till skeppet och Pilatius leder oss ur dimman. Vi släpper av Pilatius i Neapel och fortsätter sedan mot Genoa där vi rekryterar riddjur. Vi letar efter ruinerna till Covenantet Lutatsio på de lombardiska slätterna 2 mil nordväst om Milano. Juni 1208 De lombardiska slätterna Vi når de lombardiska slätterna i juni månad, vädret är varmt, torrt och jävligt. o Utanför Milano rekryterar jag två hyrsvärd Pauli och Christoff och en packåsna. Stämningen i gruppen börjar bli allt mer ansträngd. De lombardiska slätterna är ju enligt ryktena en krigisk plats och kanske påverkar det oss. Men alla verkar konspirera mot mig och jag känner mig inte säker, lite extra beskydd kan vara på plats. Da Silva blir givetvis mycket misstänksam då jag rekryterat.

10 o o Efter två dagar ser vi ett följe som kommer emot oss, de rider i formation och under ett baneér. De rider fram till oss och begär vi lägger ned vapen annars...och givetvis lägger vi inte ned vapen utan strid utbryter. Det är en stor och jobbig strid som vi verkar se ut att vinna då vi inser att en magiker slåss på andra sidan. En magiker Xavier känner som Conspitius benkaparen. Denne Conspitius är en mycket mäktig magier och ond bråd död nalkas. Men så tappar han kontrollen över en mäktig terram besvärjelse och blir uppslukad av jorden, endast hans svärd står åter att finna. Xavier och Da Silva blir förvandlade till sten, jag själv lite svedd och Hannibal lite småskadad. Zaif och mina två nyrekryterade soldater dör i striden. Kvar är den noble Marcelet, Bannister, Midget och den smått förvirrade Hannibal. Sju nya män, bland annat överlevare, rekryteras tillsammans med en kärra och en oxe i Milano. Vi får med oss Conspitius Grimoire som innehåller nio besvärjelser och en låda med fem kulor, även hans svärd som väger ett halvt ton försöker vi få med oss. Då Da Silva är förstenad pressas Midget hårt av Hannibal som försöker få reda på vart Bluidhand ligger begravet. Midget känner sig hotad och söker skydd hos mig. Han är mycket nära att brista och spilla sin hemlighet till Hannibal och jag inser att Bluidhand är inom Hannibals grepphåll. Att han återfår det förbannade svärdet är för mig en mycket skrämmande tanke och därför gör jag det ända rätta. Jag säger till Midget att jag ska skydda honom men Hannibal ger sig inte. Således förgiftar jag Midgets mat och efter ett par veckor dör han i svåra smärtor, till Hannibals stora förtret och förvåning och min lycka. Midget får en värdig begravning utanför Milano, han var en god grogg med en lem stor som en liten man och han hade tjänat oss väl, men hans tid var över. o Efter ytterligare en kort tid släpps Da Silva och Xavier ur sina stenbesvärjelser. De flesta av oss är vid det här laget läkta och vi startar åter sökandet efter Mars viloplats. o Hannibal ger mig Di Falcones svärd Tano Catani. o Då vi inte har medel att få med oss Conspitius svärd begraver vi det en mil nord väst om Milano. o Efter ett antal dagar med mycket frustration lyckas jag med magi öppna våra ögon för en magisk plats på slätten. Vi ser en höjd och på den en stenkub med konstig text på. Vi beger oss in i stenen och Mars viloplats för att där endast finna en stor mängd vapen. Det visar sig att man kan hitta precis vilket vapen man vill bara man vet vilket man söker. Hannibal hittar givetvis ett som är precis som Bluidhand, men utan förbannelse och magiska förbättringar. Själv letar jag upp det legendariska svärdet Excalibur men inser att det bara är en simpel kopia och lämnar det därför. Utan större framgångar beger vi oss ut. Vi hör då en kvinna som ropar på Hannibal och det visar sig vara just Narissian. Hon ligger skadad och oförmögen att ta sig där ifrån. Vi helar henne från hennes skador och säger att om vi hjälper henne ut ur denna alternativa verklighet ska hon återgälda Hannibals röst. o Vi beger oss mot Genoa och vårt hem Monastére Noir, Hannibal har åter sin röst.

11 I Genoas hamn stöter vi på Pavle Peltfults och hans mannar, Matti de Finlandia, Levir Nomili och Vackra ville. De vill ha skjuts bort från Italien. På resan till Narbonne blir Hannibal överfallen av en gast pga svärdet han stulit ur Mars viloplats. Hannibal går segrande ur striden svårt skadad. Vi landstiger i Narbonne och Pavel och hans män får ett uppdrag, att hämta en gobbeläng. Vi beger oss till Millau. Tar arkana kopplingar till Ville och Pefults I södra Frankrike sprider korståget skräck, byar har jämnats med marken och folk är rädda. Vi spär på rykten om att kyrkan endast vill ha guld och är här för att roffa åt sig allt inom synhåll. Tydligen har Biskopen av Foix en stor del i kyrkans kamp mot katarerna. Vi anländer till Millau och tar in på värdshuset Vildsvinet. Vi blir mötta av en delegation, ledda av en man vid namn Toussant som kommer med meddelande om att Mäster Millau, Wolf Kischner vill träffa oss. Tydligen en Guernicus som huserar i staden. Wolf Kischner ger oss information om Viktor Grignard och säger att Toussant står till vårt förfogande så länge vi befinner oss i staden, han kan hjälpa oss med det mesta. Han för också fram att han ska ha två tionden av ALLA affärer som försigår i staden. Vi bestämmer oss att inte göra inbrott hos Viktor utan beger oss istället hem till Monastére Noir. Vi anländer till vår dal där allt går så bra så bra. Vi har lagt en god grund för vårt covenant. XP! Sommar/Höst 1208 Kapitel 5 Kapten Hagen och hans korståg Approximatus har sammanställt sina forskningar om Auran. Sandro ska iväg igen för att frottera vidare i Divinette Belroch. Xavier ska till Rodesse för att inhandla laboratorie. Jag, ska med min lärljunge Martina till Compt Rougesse. I slutet av Augusti anländer två besökare till dalen. o Estrius en rödhätta i 40 års åldern. o Sari Markus av hus Merenita rödkåpan De ger oss lite information om Provencal o Doisitepp största covenantet i tribunalen med 23 medlemmar. Oxion av Tytalys är Pontifex och Praeco i tribunalen. Grundades 876. o Misbridge Pontifex Grimgroth av Tremere. Även ruling Questisor Protantus huserar här och en mäktig Flambeu vid namn Tertius. o Val Negra Damus Magus Flambeu, mycket gammalt 724. o Bellaquin Jerbiton covenant med Tollomae som pontifex. Henry Lebarre som är god vän med Sandro bor här. Tollomae kopplas till något kallat The Procrustion League som vill ha krig mot kyrkan. o Lariander Vårcovenant med sex medlemmar. o Windgraven Vintercovenant med fyra Jerbitons som alla är lärljunar till en gamml gubbe och erkänd regomagiker vid namn Bellrafazor (?) Vi svärs in enligt den codex som utarbetats till medlemmar av Monatere Noir.

12 Jag beger mig till Compten med Martina, John John och Angel. o Vi diskutera ekonomi och Edith. o Han skriver ett skuldebrev till mig som jag kan nyttja för att inhandla laboratorie i Mt Ferrand, Clairmont med hjälp av Comptens man Valerie. Martina har nu uppnått fullgoda kunskaper i latin att hennes utbildning helt kan fokusera på det hermetiska. Magisk teori, Hermes Orden och liknande. Ett äventyr med Roland tjuvskytten som skurk och Maddox tillsammans med sina vänner i huvudrollerna utspelar sig på Chateu Lacon Jag beger mig över berg och djupa dalar mot Clairmont och hör diverse sagor om tomtar, troll, drakar och annat strössel som jag kan tänkas stöta på på vägen. Håller givetvis ögen öppna efter sådant men resan fortgår utan incidenter trots lite obehagliga känslor emellanåt. Tidigt i November anländer vi till Mt. Ferrand. o Valerie visar sig vara en kort korpulent herre med ett glatt humör och förkärlek till prinskorvar. o I staden huserar en handelsman vid namn Osanne II, änkan Vueve Eternelle och en anna handelsman Otto von Isterberg. o Jag blir beviljad, med hjälp av Comptens skuldebrev, en stor del av de ekonomiska medel jag behöver av änkan Sancy Eternelles economicus. Jag ska även få bo på hennes gods under vintern. (800 silver) o Av Osanne, som till stor del handlar med tyger och metaller lånar jag det jag ytterligare kommer behöver (500 silver) och anlitar honom till att organisera mina inköp. o Får höra om ett kloster, St Rosa, som ligger i bergen. I Oktober 1208 kommer korståget till Rodesse ledda av den påvliga gelegaten Edras och under honom Kapten Haagen med 400 brabbankons. o Jag har mardrömmar om Francesca om nätterna. Jag tittar in på henne med hjälp av besvärjandet och hon ser mycket olycklig och inte speciellt kry ut. Jag får reda på att hon befinner sig på St. Rosa klostret. o St. Rosa ligger två dagar upp i bergen och styrs av Aberdissan Rakel. De försörjer sig på att sälja tyger och annat handarbete. o Jag köper ett krucifix till Francesca och ber Aberdissan överlämna detta till Francesca, vilket hon inte gör. Jag sänder därför en magisk duva till Aberdissan som med guds ord talar om för Rakel att hon inte ska stjäla. Hon ger Francesca krucifixet. o I september 1208 föds två pojkar. o Efter lite efterforskningar visar det sig att Baron d Uvere har varit ytterst försiktig i sitt bortforslande av barnen. Det finns inte ett spår efter dom. o Inköpen fortsätter. o Går på nyårsbanket med Eternelle

13 1209 börjar som 1208 slutar, i bergen. o I januari bjuder Eternelle in mig på supé. Hon har snokat lite i Baronens leverne och fått reda på att donerat en ansenlig summa pengar till St. Rosa. o Hon frågar mig om mitt intresse och jag insinuerar fram i stort sett hela sanningen om Francesca och mig. Etternelle lovar att hålla ögon och öron öppna. o En kväll lyckas Angel bli berusad, föga förvånande, och får då reda på att Ramon d Uvere har varit här i Mt. Ferrand förra året. o I slutet av Februari så beger vi oss hem mot Monastére Noir med ett fett laboratorie som last. o Jag inser att resan inte blir enkel ensam så 12 trälar rekryteras. Nio från Ultima Thule och nio från Ungern. På Monastére Noir har Sandro lämnat för att bege sig till Bellaquin. o Vi anländer åter till Compten på hemvägen som vänligt men motvilligt tar emot sin skuld till folket i Clairmont. Han ser onekligen nervös ut. Vi beger oss vidare. o Ett par dagar senare ser vi en rökpelare stiga bakom ett krön. Nedanför krönet ser vi en by som är fullt upptagen med att brännas och plundras av kyrkans brabbankons. Förödelsen är total. Martina som har en rättrådig ådra vill att vi som magiker ska stoppa de 20 talet män som anfaller byn. Men den striden skulle vi nog inte vinna så vi gömmer oss. När anfallet är över och männen borta beger vi oss ned till stan för att se om någon går att rädda. Vi beger oss sedan tillbaka till vagnen och tar en lång omväg för att undvika att bli upptäckta. Meanwhile, behind the facade of an innocent looking bookshelf. Hannibal försöker spränga hål i bergsväggen med hjälp av den sten Polyfemus gett honom, ett sju pawns vis. Det går helt åt pipan och Hannibal hamnar i twilight, vilken han vaknar ur efter en tid. Tid i twilight är inte som tid i inte twilight. Han var borta i fyra månader men upplevde kanske en dag. Jag anländer hem till Monastére Noir i början av maj månad. Sommarsäsongen spenderas med att installera laboratoriet. Lite sena på det beger sig jag tillsammans med Da Silva för att skörda viskällan men finner den tom. Vi beger oss åter hem för att proviantera och sedan bege oss upp i bergen för att finna ytterligare viskällor, guld, fagra damer och vin. Men det visar sig att det enda vi stöter på efter en månad i bergen är två vandrare, eller rättare sagt ser vi dom på avstånd. Dom har en åsna. Sommar 1209 Xavier förgiftar Maddox med en giftbulle och kallar övriga magiker för naiva idioter. o Jag och mest Da Silva konfronterar och pressar Absolom, som försörjt Maddox med giftet, vilket leder till att Xavier utmanar den gode Tremeren på certamen. I mitt sanctum finner jag Martina med kulramen, hon är mycket fascinerad av den. Jag blir rasande och förbjuder henne att leka med den och på något märkligt vis lovar jag att hon ska få kulramen mot att hon berättar någonting.

14 Certamen mellan Xavier och Da Silva där den senare vinner stort. Da Silva kastar sedan en besvärjelse på Xavier, han tatuerar Xaviers kropp med sitt sigill. Mycket nesligt gjort. Jag ser, med magi, Martina ytterligare en gång sittandes med kulramen men nu vid Clavius bädd där hon försöker besvärja honom till döds med hjälp av kulramen. Jag rusar dit men finner ingen, hon har gjort sig osynlig (slog 72 på perdo imagonem). Då mina försök att se henne med intellego imagonem är fruktlösa tar mitt magiska kunnande vid och jag försöker få henne att tappa koncentratione på sin osynlighet. Jag kastar vatten runt i rummet och träffar henne varpå hon blir synlig. En uskällning och ett stadigt tag i nacken och på med Pater Gerhards tumskruvar. Martina blir mycket rädd och själv får jag dåligt samvete men låter henne straffas en stund för sitt mordiska beteende, även om det var Clavius. Höst/Vinter 1209 Laboratoriet blir klart och jag ska studera pergamentrullen Clavius av mig då jag svors in i Ordern. Sandro, mer eller mindre självutnämner sig till Pontifex. Krogg av huset Jerbiton ska hyra Sandros laboratorie på obestämd tid. Han anländer till vintern. Clavius blir allt sämre och han kommer troligen dö inom kort. Jag fortsätter studera pergamentrullen under vintersäsongen. Det kommer ett följe i November och Krogg anländer till Monastére Noir med två groggs, två maids och sin docka som han kallar henne. Krogg är en tysk, blek, kort man med låg panna. Han har kort kraftigt hår, underbett och vass haka. I års åldern. Från Ceder Pass där han påstår att alla magiker dött av någon sorts pest. De som bodde där var Herkel, Krogg och Issra. Krogg filius till Rakel av Jerbiton December börjar med en mardröm där känner mig lika makt och kraftlös som den dagen då Clavius tog sig friheter. Jag ser hur Clavius nu tar sig friheter med Martina och fortsätter med att bränna henne i eldstaden. Jag kan inget göra. Hon skriker av smärta. Jag svimmar. När jag vaknar senare går jag upp till Sodomistens klippa och bränner ner stugan till grunden med Clavius i den. Approximatus arbete är sammanställt i en rapport. o Auran antar tre olika former som är säsongsbundna. Skiften sker med turbulenta mellanperioder. o Sommar och vinter antar likadana auror. Det är troligen bra att studera olika tekniker och former vid olika tider för att på så sätt få mer utav det. Frågan är när man ska studera vad. Vinter/Vår 1210 Ett par dagar efter säsongskiftet börjar det bubbla från källaren. o Fyra dager efter vaknar Monastére Noir till att all grädde är sure, eldar brinner med blå lågor, äggen är fyllda med blod, en av Sandros kvinnor föder en hudlös kalv utan att varit gravid. Märkligt och skrämmande. Demoniskt.

15 o Ytterligare någon dag går innan Fundin hittas styckad. Det kommer fram att det är Hennesey och Haystacks som styckat honom för att få reda på om han är tjock eller fet. Jävla nötter. Vi beslutar de är viktiga för oss och de skonas därför och anklagar istället ett par av de retarderade slavarna, egentligen inte så stor skillnad. Studierna av Pergamentrullen är klart. Vi skördar viskällan vid rulltårtan, ett ignem och ett vis. Vårsäsongen ska ämnas åt att studera den gobbeläng jag fick av Orrin. Skicka spion till Paris? Sandro beger sig för att finna en ny byggmästare. Da Silvas pater Marius anländer till dalen och en bankett anordnas. o Tresse ger gåvor till Da Silva i formn av laboratorie, silver och 17 vis! Loretta dyker upp på covenantet. En flicka som leker med Martina och det visar sig att Loretta endast är en vecka gammal. Hur i hela? Vi lägger Aegis. Loretta och Martina smyger in i Kroggs laboratorie men Krogg kommer på dem och släpar in dom hos mig i öronen. Veckor senare kommer Krogg till mig och anklagar Martina och Loretta för att ha stulit 12 vis och lite strössel av honom. Vi kollar dom med mentem och de är oskyldiga. Men Krogg ljuger inte Budalusa, Lousiana. The Hallelujah Boys En gospelband bestående av ledsångaren George Henry, Samuel D. Hendersen, Jarvis Broell och Bobby Ray Evander befinner sig i en kyrka och kör sin grej när plötsligt deras värld för alltid förändras. De blir väktare av Siobhan. en man vid namn Argamus vaktar Siobhan. Siobhan är om något en jungfru, men det är ingen utan något Det omtalade taberaset Vaknar upp av en smäll i ett cirkulärt rum. Ser en svart kvinna Verkar vara ett flertal magiker i rummet som är minst lika förvirrade som vi. Hur kom vi hit? Förutom jag är Hannibal och Xavier här av de jag känner. Övriga magiker är o Brian McClaw Flambeu Jonquille o Elgaroth Guernicus Levant Duma o Prodicina Verditius Levant Duma o Nostrofides Bonisgus Levant Duma o Nubaia Merenita Levant Duma o Bella Jerbiton Thebes Constantinopel Vi äter och umgås

16 Plöstsligt rusar Seppinroth av hus Tremere från Ovrash Grenoble in i rummet och säger att de är tre. Rummet fylls av mörker och bestarna anfaller. Plötsligt minns vi alla hur vi tidigare var i dödlig strid med varandra Det börjar bli sommar 1210 Studerar gobbelängen som visar sig vara ett rum man kan ta sig till med hjälp an ritual jag måste lära mig. Vi får ett brev från Brian McClaw som säger att han skulle möta Da Silva och två laboratorier i Cahorse men att Da Silva aldrig dykt upp. Jag, Hannibal, Xavier, Angel, Bannister, Hennesey och Absolon reser till Cahorse. Xavier som spenderat en tid i Nindras har återvänt med ett dubbelöga. Väl i Cahorse tar vi in på Fina Fisken och betalar där Da Silvas skuld för att sedan leta reda på Brian. Brian berättar att laboratorierna skulle anlänt med skepp tillhörandes Danielle Drejtin, men han är nu avliden och skeppen är inte i staden. Cahorse är en handelstad En man vid namn Ronaldo är den störta redaren i staden. Kyrkans man i staden heter Fader Fulke och han jobbar tillsammans med en Broder Roch. Sidney är stadens lagman och han har utsett den avlidne Danielles testamenteringar till fader Fulke. En morgon får Xavier ett brev från Societé Fatal Jag undersöker fader Fulke genom att försöka bilda mig en uppattning om honom på hans mässor och sedan fråga honom om skeppen och lasten. Mitt möte med fader Fulke går inte speciellt bra, han antyder att jag är magiker osv. I ett möte med Ronaldo berättas det om fader Fulkes okristliga leverne där han han ska ha gjort några hastiga övertaganden av affärsetablissemang. Bland annat då Danielles skepp Susamma och Esmé. I jakt på laboratorierna inspekterar vi båtarna och fader Fulkes bodar som visar sig vara tomma på intressanta saker. Hannibal bryter sig in i fader Fulkes boning. Jag och Brian ska luska information hos sjömännen medan Xavier beger sig ombord på skeppen. Vi får reda på att Esmé ska ha varit Danielles älskarinna. Denna Esmé är också inblandad i Societé Fatal på något vis. På morgonen rapporterar Bannister att fader Fulkes personliga liggare finns på honom hela tiden utom då han har mässa. Vi beger oss den tredje morgonen i Cahorse till änkan Drejtin och anställer henne och hennes hus i ett år. Vi ger henne betalning för detta år och fyller hennes skafferi med mat, Xavier får reda på att Esmé bor med en Ludvig utanför Bordeux vid Garonne. När Xavier beger sig för att prata med Vincent, pojken som fiskar i hamnen, stiger ett gammalt lik upp ur floden. Detta lik stegar genom staden och slår allt som kommer i dess väg.

17 Vi jagar efter det och tar strid med honom. Det visar sig att detta lik besvärjer på latin och är således en magiker. Det verkar som om han blir mer och mer vaken ju längre tiden går, som om han legat i dvala och sakta kommer till liv igen. Efter en lång jakt är Brian missbildad och magikern har kommit undan genom diverse trick så som att förvandla sig till rovfågel, orm och skata. Xavier är nere i hamnen för att göra ett nytt försök med att få tala med Vincent när han plötsligt får syn på Da Silvas häst. En man, Xerxes, äger den tydligen nu ich han ska ha förvärvat den av en intetsägande man norr om staden för en knapp vecka sedan. Xavier försöker besvärja Xerxes men misslyckas gravt varpå Xerxes upptäcker hans förmågor, blir därför rädd och beger sig med hast. Xerxes beger sig mot kyrkan och talar med fader Fulke. Två av Xerxes män leder hästen ned mot hamnen och Brian beslutar sig för att följa efter dom och lyckas med konststycket att ha ihjäl den ena, skära ut tungan på den andre och kasta eldmagi på öppen gata. Hannibal bryter sig in i fader Fulkes boning igen och stjäl en mycket fin bibel. Vi lämnar staden efter Brians klanteri. Senare på kvällen bestämmer vi oss för att besöka konfrontera prästen med hans okristliga beteende. Vi överraskar honom i hans bonig men han är inte rädd, snarare uppkäftig. Han avslöjar iaf att han sålt utrustningen till en fader Magorian i Paris och vidare till Paris Universitet. Vi lämnar Cahorse och beger oss mot hästfarmen norrut för att stjäla hästar men istället slutar det med att vi klubbar ner och rånar en magiker av huset Criamon, inte ens sitt sigill får han behålla. Jag lider av blodförlust och tuppar av, en mycket olustig och märklig åkomma. Vi slår läger utanför Fijac där en smittkoppsepedemi härjar och efter två dagars vila har jag återhämtat mig från blodförlusten. Hannibal träffar präster i Fijac, fader Oddo. Oddo berättar om Monastére Margerit som ligger nord öst om Fijac i bergen. Det grundades av den romerska patrisien Axiodorus sent 500 tal. Axiodorus flydde Italien av okänd anledning. St. Margerit drivs nu av Abotten Meimondo. Örtodlare och bibliotekarie Broder dimaggaio huserer på St. Margerit. Oddo berättar även om Francisc de Fijac som är Greven av Fijacs son. Tydligen är han nu smittad av kopporna. Greven Count Gael Fulbert de Quercy. Vi följer med Oddo in till Fijac fast beslutna att hjälpa honom med Fransiscs åkomma, och för att få en god natts sömn i en riktig säng. Xavier och Hannibal är med fader Oddo och talar med Fransisc, en yngling i 20 års åldern som troligen blivit smittad av den sjuke magikern från Cahorse. Stött på honom en dags resa österut. Fransisc vill hur som helst inte ha hjälp med att ta hand om den sjuke magikern, må hans gud hjälpa honom. Vi hjälper honom att tillfriskna från kopporna i alla fall. Hannibal skapar ett bra förhållande med fader Oddo som ska se över möjligheterna för att Hannibal ska kunna besöka St. Margerit. Vi beger oss hem mot Monastére Noir.

18 En bra bit bort från Fijac kommer vi till en marknad och där ser vi återigen Da Silvas häst. Även ett prima fullblods exemplar att avla på finnes, vilket vi köper. Efter handeln startar Brian, med hjälp av ett munspel, en sjuhelvetes jävla röra och slagsmål. Alla mot alla! Under tumulten stjäl jag Da Silvas häst. Denna tumult utgör i övrigt Henneseys lyckligaste stund i livet. Vi reser vidare hemåt och ett par dagar senare, cirka en vecka från dalen, ser vi en överfallen vagn och det stinker av brända kroppar. Under vagnen hittar vi en professor Yvonne Violinne med krossade ben, svårt skadad. Han är den enda överlevande från anfallet av män klädda i uniform med sprutande drakar som emblem. Professorn är medikus från Universitetet i Paris och är ute och reser för att kartlägga den franska floran. Vi känner ett behov av en medikus på Monastére Noir och tar honom där med oss. Vi stannar till i Esparion och övernattar hos färjekarln. Även Apollonere besöker vi på hemvägen och det visar sig att två personer i staden insjuknat i koppor och den sjuke magikern har syns till i området. jag skickar en duva till Approximatus: Fara kan vara på väg till dalen, håll undan den ruttne mannen. Vi är på väg, Marcelet. Vi anländer till Monatere Noir och Approximatus avlägger rapport, inget har skett. Jag kan konstarera att Martina har gjort sin hemläxa, sir Murdock har skaffat en bärstol som Hannibal genast tar sönder och en viss dam vid namn Lucille har trängt sig på och flyttat in. o Planen nu är att med hjälp av Hannibal och hans skynke framställa precis den korv som krävs för ritualen som tar en in i gobbelängen. Ett jobb som tar ett helt dygn och som lämnar oss med korvsvettningar. Då korven framställts beger jag mig raskt in i mitt laboratorie och besvärjer med korvarna. Jag träder in i gobbelängen och befinner mig plötsligt i ett stort rum, 10x15 meter. I detta rum finns i stort sett ett komplett laboratorie som Orrin satt ihop till mig. På bänken finns ett brev skrivet av Orrin där han förklarar lite smått vad rummet är och att det är han som tillverkat det med hjälp av Siobhan. Han berättar också flyktigt om sin egna död, att den var väntad. I rummet finns också en mapp med Siobhan skrivet på omslaget och i den finns ett par dokument. Ett handlar om hur folks tro i område kan påverka platsens aura och det andra är en besrkivning av de riter man behöver genomgår för att bli en Lich. Jag komplementerar det som saknas i korvstugan i laboratorieväg. Tre dagar efter det jag stigit in i gobbelängen anländer Estrius, rödhättan. Denna gång surare än vanligt och med en dam i sitt följe. Damen presenteras som Bellina av huset Guernicus från Magvillus. Jag befinner i gobbelängen och Bellina letar efter mig. o Ionexia, 967, Gaulinda är ingraverat på ett magiskt två delat mässinghalsband jag finner i gobbelängen. Jag hittar även tre böcker. Om Dis och dess historia

19 Om Normandy tribunal och dess historia Om Stonehenge tribunalen Jag kommer till slut ut ur gobbelängenoch möter mina vänner i matsalen. Jag får höra om Bellina och efter en god bit mat så letar jag upp henne. o Jag finner henne och hon förklarar att hon sökt upp mig för hon vill avla av sig på mig. Hon har rest över halva Europa för att hon vill att jag ska betäcka henne och skänka henne ett barn. Hon vill att jag ska fundera ut en lämplig betalning för detta och lämnar mig till att fundera på det i min ensamhet. Kan man ta betalt för något sådant? Jag skickar ett brev till Lord Haart och Sorsha med Estrius där jag skriver var vi finns och att dom hemskt gärna vill träffa dom och att vi saknar dom. Jag erbjuder Xavier att han kan komplementera sitt lab med delar jag har som jag för tillfället inte behöver. Jag talar med Bellina igen om att går med på att avla av mig mot silver och vis. Vi kommer även överens om att om det blir flera barn med förmågor ska dessa delas upp. Leonidas Medusa talar om för Brian att sir Murdock är en egecentrisk bromskloss för Monastére Noir. Höst 1210 Jag ska studera halsbandet jag hittade i gobbelängen. Magikerna har möte om sir Murdocks framtid. Det beslutas att Godfrei de Ferrai ska utbildas i Hermes Orderns historia och att han i framtiden eventuellt kan bli en ny och bättre ledare för det mundana på covenantet än vad sir Murdock är. Möter Bellina igen och kommer överens om att två intellego och ett ignem vis tillsammans med en vintermundering av ypperlig kvalitét och snitt duger som betalning. Även en djupblå mantel med tillhörande silverspänne ingår i affären. Professor Yvonne börjar trivas och är delaktig i en rad olika uppdrag. Han planerar bland annat en allé genom dalen. Han styr upp alkemisternas flytt ner till byn för att med hjälp av vattnets rörelse kunna arbeta bättre, det talas om glastillverkning. Han har många järn i elden och vill under inga omständigheter återvända till Paris. Den 21 Oktober 1210 börjar den stora Marceletska tömmningen Sir Murdock avrättar ännu en retarderad slav och utfärdar ett straff om 600 piskrapp på en annan stenbrottsarbetare. Sandro återvänder i mitten av november med ett aningen större följe än det som lämnade. Han har bland annat med sig en uppfinnare, en smed och tre lyxkonkubiner. Möte hålls och fest planeras. o Sandro har knytit kontakt med en ny byggherre men denne han tyvär inte med sig. Han heter Astor Hugo är katar och gömmer sig i Rodesse. Mot slutet av november råder en sur stämning över Monastére Noir och sir Murdock som anar konspirationer anlitar ett livgarde om fem man.

20 I slutet hålls en stor fest och Brian har en fantastisk kväll med Lucille och hennes lem. Sandro berättar att han planerar en midvintermaskerad med djur och natur som tema. Martina har under höstsäsongen då vi tillsammans byggt upp laboratoriet i gobbelängen fått höra många goda historier om Dis och min tid som lärling under Orrin. Hon har även börjat få upp intresset för den magiska teorin och ett lugn i att studera har infunnit sig i flickan. Denna tid har gjort mycket gott för hennes utbildning. Vidare med studier av halsbandet. Några veckor in i december har Krogg och Sandro en dispyt vilket resulterar att Krogg blir tillbakadragen och folkskygg. Vinter 1210 Midvinterråd o Vi delar upp årets visskörder, jag erhåller ett auram och ett imagonem vis. o Det är delade åsikter om huruvida Brian ska sväras in som medlem i covenantet och det hela ska lösas med certamen mellan Approximatus och Xavier. Xavier vinner lite turligt och Brian svärs in. I Januari blir vi insöade och senare i februari får Taloula och o Dreary ett flickebarn som de döper till Kate. Jacobi, uppfinnare, och professorn har kokat ihop en klocka som mäter timmar. Studierna av halsbandet avslutas med mycket gott resultat och vårsäsongen ska spenderas med att studera Xaviers vim bok och Dis historia. Efter säsongsbytet i februari blir Bellina äntligen med barn och därmed är den stora Marceletska tömmningen avslutad. Mannen som dömdes till 600 piskrapp står inte ut med tortyrn och dränker sig i sitt eget piss vilket gör att sir Murdock blir rosenrasande. Mars 1211 Vi reser till viskällan och finner det återigen tömd på vis. Någon stjäl uppenbarligen ifrån oss, vi hittar spår men lyckas inte följa dessa då våra spårarkunskaper är högst begränsade. Jag påbörjar hästavel med fullblodet vi rekvirerade på marknade en bit från Fijac. Det byggs ett antal betäckningsbefästningar för ändamålet. Bannister lär mig hantera lans till häst. Jag spenderar under våren mycket tid med Godfroi de Ferrei för att knyta honom till mig. Han visar sig vara en mycket trevlig man men en uppväxt som liknar min. Bara mindre magisk. Brian lämnar Monastére Noir i början av april för att utföra en tjänst till Krogg. Det är lite smått oroligt på covenantet och i mitten av april uppstår tumult i matsalen då det uppdagats att sir Murdock lagt vantarna på Kristabel, Hannibals maid, i syfte att yngla av sig. Så en dag när Hannibal saknar sin Kristabell beger han sig tillsammans med Bannister ner till sir Murdock för att hämta henne och säga till sir Murdock att han beter sig. På vägen ner till sir Murdocks rum stöter det på densammes livgarde och det slutar en vild strid och Bannister

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Kapitel 2 Dis Covenant 1204 Vinter/Höst

Kapitel 2 Dis Covenant 1204 Vinter/Höst Taking notes Marcelet d Anjou..precis som det står i anteckningsblocket..med reservation för visa förtydliganden och införande av så kallade mental notes. Kapitel 2 Dis Covenant 1204 Vinter/Höst (vad hände

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista

h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista Kapitel 1 I full galopp Sol Hästarna galopperade så snabbt att Sol fick tårar i ögonen. Hon hann knappt ducka för ett par lågt

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA Kyss aldrig en groda En liten bredvidberättelse om jakten på en groda att kyssa till prins ROLLER FAMILJEN PÅ SLOTTET FAMILJEN I STUGAN GRODJÄGARNA DOM ONDA MAKTERNA TROLLKARLEN BORROR (GRODAN / HÄSTEN)

Läs mer

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag heter Sara. Jag är 10 år gammal. Jag har en lillasyster. Hon är 3 år. Hon heter Linda. Jag har en mamma och pappa också. Vi är en fattig familj. Vi bor i ett litet hus på landet.

Läs mer

Eftertext Glömda Stigar. Kungen läste meddelandet om igen och rynkade på pannan. Inpräntat på pergamentsbiten stod det skrivet, i klarrött bläck:

Eftertext Glömda Stigar. Kungen läste meddelandet om igen och rynkade på pannan. Inpräntat på pergamentsbiten stod det skrivet, i klarrött bläck: Eftertext Glömda Stigar Kungen läste meddelandet om igen och rynkade på pannan. Inpräntat på pergamentsbiten stod det skrivet, i klarrött bläck: Det åligger en Stålmod att se till så att Loward inte startar

Läs mer

Ön Av: Axel Melakari

Ön Av: Axel Melakari Av: Axel Melakari Ön Kapitel 1 Jag sitter på mitt plan. Jag är på väg till thailand när det börjar skaka. Den ena motorn börjar brinna och jag tänker att jag kommer dö. Planet sjunker långsamt neråt. Långt

Läs mer

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så Ön av Gabbe KAPITEL 1 Jag sitter på ett plan och lyssnar på Arne alligator så hör jag en smäll. Alla skriker: AAAAAAAAA` Jag förstår att något hemskt håller på att hända. Plötsligt ser jag brandrök och

Läs mer

SPÖKHISTORIER. Den blodiga handsken Spökhuset. En mörk höstnatt Djurkyrkogården

SPÖKHISTORIER. Den blodiga handsken Spökhuset. En mörk höstnatt Djurkyrkogården SPÖKHISTORIER Vi kommer att fortsätta svensklektionerna med ett arbete kring spökhistorier. Vi kommer att läsa spökhistorier, rita och berätta, se en film samt skriva en egen spökhistoria. Spökhistorierna

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk,

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk, Ön Meriel shahid Kapitel 1 I planet Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk, Så jag måste åka till Frankrike. Jag är i flygplanet nu och jag börjar få panik. Jag hör att mitt hjärta

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Spöket i Sala Silvergruva

Spöket i Sala Silvergruva Spöket i Sala Silvergruva Hej! Jag har hört att du jobbar som smådeckare och jag skulle behöva hjälp av dig. Det är bäst att du får höra vad jag behöver hjälp med. I Sala finns Sala Silvergruva, den har

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Någon som redan hade växt, det var Björnkram. Men han hade växt under vintern. Han hade alltid varit större än Springer Med Vinden men nu var han

Någon som redan hade växt, det var Björnkram. Men han hade växt under vintern. Han hade alltid varit större än Springer Med Vinden men nu var han Någon som redan hade växt, det var Björnkram. Men han hade växt under vintern. Han hade alltid varit större än Springer Med Vinden men nu var han huvudet längre och nästan dubbelt så bred. Springer Med

Läs mer

Bra Du svarar grundligt på frågorna. Du motiverar och förklarar dina egna tankar.

Bra Du svarar grundligt på frågorna. Du motiverar och förklarar dina egna tankar. Instuderingsfrågor Bibeln och kristendomen - Läs följande sidor i läroboken 30-38 (om Bibeln) och 55-60, 62, 67-68 (om kristendomen) - Läs följande stenciler: Jesu under, äktenskapsbryterskan och Jesu

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget Drakens mysterier Av Jonatan Wiman Hej detta är en bok som kommer att handla om medeltiden. Där jag kommer att hitta nya vänner och hitta på mysterier. Men det kommer också hända hemska saker. 1 Kapitel

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Josefine Ottesen Boken handlar om: Boken är en grekisk saga, som handlar om den grekiske pojken Teseus. Han börjar bli tillräckligt gammal, för att lämna sin mamma och morfar. Han vill

Läs mer

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 19Dina döda skall få liv igen, deras kroppar skall uppstå. Vakna och jubla, ni som vilar i mullen! Ty din dagg är en ljusets dagg, du låter den falla över

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som Ön Av Darin Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker lugna henne. Jag

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Emigration betyder att man flyttar från sitt land. Vi säger, att man emigrerar från sitt land. Man kan också säga, att man utvandrar från sitt land.

Emigration betyder att man flyttar från sitt land. Vi säger, att man emigrerar från sitt land. Man kan också säga, att man utvandrar från sitt land. Människor har flyttat i alla tider För två miljoner år sedan uppkom de första människorna i Afrika. Allt sedan dess har människor spritt sig över hela jorden. I alla tider har människor också flyttat från

Läs mer

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4.

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. Färdighet 1: Att lyssna 1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. SÄGER Jag säger det jag vill säga. Färdighet 2: Att

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm..

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Lucia - Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Jag funderar, jag har liksom inte riktigt kommit på vad jag vill ha jag menar, det finns ju så mycket saker nu för tiden.

Läs mer

ZOMBIE WORLD. Du är jagad

ZOMBIE WORLD. Du är jagad ZOMBIE WORLD Du är jagad Benni Bødker ZOMBIE WORLD Du är jagad Bok 2 Illustrerad av Simon Bukhave Översatt av Marie Helleday Ekwurtzel 1. En rutten stank Det är barnen jag är mest rädd för. De vuxna har

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Utforskarna. ålder 4-5 år

Utforskarna. ålder 4-5 år Utforskarna ålder 4-5 år I våra mål satte vi upp att vi ville ha mer drama, konstruktion och berättelse. Detta gjorde att vi delade upp utforskarna i tre grupper med dessa områden som fokus. Barnen fick

Läs mer

APOKRYFERNA SUSANNA TILL KING JAMES BIBLE Susanna

APOKRYFERNA SUSANNA TILL KING JAMES BIBLE Susanna www.scriptural-truth.com APOKRYFERNA SUSANNA TILL KING JAMES BIBLE 1611 Historien om Susanna [i Daniel] Susanna Ange förutom början av Daniel, eftersom det inte är i Hebreiska, som varken den berättande

Läs mer

ÖN Av ANTON AXELSSON

ÖN Av ANTON AXELSSON ÖN Av ANTON AXELSSON Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar lite och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker att

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Döda bergen Elevmaterial

Döda bergen Elevmaterial sidan 1 Kapitel 1 Min vän Mugul 1. Varför tror du att Aram inte vill att rövarna ska hitta kartan i hans ficka? 2. På sidan 12 säger Aram: Först vill jag att vi kommer överens om en sak. Om jag visar er

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren Av: Minna Den magiska dörren Av: Minna den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Krönikan över resan till den Romanska Tribunalen i sökandet efter Hannibals röst och Mars viloplats.

Krönikan över resan till den Romanska Tribunalen i sökandet efter Hannibals röst och Mars viloplats. Krönikan över resan till den Romanska Tribunalen i sökandet efter Hannibals röst och Mars viloplats. Författad i nådens år 1208 av Xavier filius Ichabod, Follower of House Criamon. I mitten av mars 1208

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Post-apokalyptisk film Första utkast. Gabriel de Bourg. Baserad på en idé av Niklas Aldén

Post-apokalyptisk film Första utkast. Gabriel de Bourg. Baserad på en idé av Niklas Aldén Post-apokalyptisk film Första utkast Av Gabriel de Bourg Baserad på en idé av Niklas Aldén (C) GARN Productions 2011 1 EXT. ÅKER - DAG. går över en åker. Allting runtomkring honom är tomt. Den sista mannen

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

081901Brida.ORIG.indd

081901Brida.ORIG.indd i mörkret skymtade Brida mästarens gestalt som försvann in bland träden i skogen. Hon var rädd för att bli lämnad ensam, därför kämpade hon för att bevara sitt lugn. Detta var hennes första lektion och

Läs mer

Att fortsätta formas

Att fortsätta formas Att fortsätta formas Av: Johannes Djerf Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdags eftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i gamla testamentet.

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Ön Av Benjamin

Ön Av Benjamin Ön Av Benjamin Flygkraschen Kapitel 1 Jag hör åskan i luften och flygplanet skakar. Bredvid mig ser jag en person som frågar mig vad jag heter jag säger att jag heter. Oskar jag är 15 år och är med mina

Läs mer

Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga.

Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga. Slå folje Stig Claesson Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga. Hon hette Karin det mindes han tydligt. Han skulle hinna precis. Klockan var bara

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN Mars 48 MARS 1 2 Sonen i huset var nu vuxen och skulle flytta hemifrån. När han skulle lämna barndomshemmet vände sig hans far till honom och sade: Glöm inte att spela på alla nittionio tangenterna på

Läs mer

Yxan i huvudet. Kapitel 1

Yxan i huvudet. Kapitel 1 Kapitel 1 Yxan i huvudet För nästan tusen år sedan levde en pojke som hette halvdan. han bodde i Östbyn som låg vid en bred flod. På andra sidan floden låg en annan by, Västbyn. trots att det fanns en

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion Ön, en äventyrs berättelse By Zion Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Kapitel 1 David Drake är 28 år och bor i Frankrike.Han bor i en liten lägenhet långt bort från solljus.under sommaren

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

A. När någon har avlidit

A. När någon har avlidit A. När någon har avlidit När någon har avlidit kan andakt hållas på begäran av de anhöriga. Den kan hållas vid den avlidnes bädd, i sjukhusets kapell, i hemmet vid kyrkan. På ett bord som är täckt med

Läs mer

Döda bergen Lärarmaterial

Döda bergen Lärarmaterial Lärarmaterial sidan 1 Författare: Cecilie Eken Vilka handlar böckerna om? Berättarjaget i böckerna om den svarta safiren är pojken Aram och äventyret utspelar sig när han är 13 år. Aram bor i staden Rani

Läs mer

Då märkte prinsen, att han hade blivit lurad än en gång och red tillbaka med den andra systern.

Då märkte prinsen, att han hade blivit lurad än en gång och red tillbaka med den andra systern. ASKUNGEN Det var en gång en rik man, som en lång tid levde nöjd tillsammans med sin hustru, och de hade en enda dotter. Men så blev hustrun sjuk och när hon kände att slutet närmade sig, ropade hon till

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

D. Vid minnesstund. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

D. Vid minnesstund. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. D. Vid minnesstund Detta formulär kan i tillämpliga delar användas vid minnesstund över en avliden t.ex. på årsdagen av ett dödsfall vid släktmöten där man minns bortgångna medlemmar. Andakten leds av

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

ALEXANDRA BIZI. Flabelino. och flickan som inte ville sova. Illustrationer av Katalin Szegedi. Översatt av Carolin Nilsson

ALEXANDRA BIZI. Flabelino. och flickan som inte ville sova. Illustrationer av Katalin Szegedi. Översatt av Carolin Nilsson ALEXANDRA BIZI Flabelino och flickan som inte ville sova Illustrationer av Katalin Szegedi Översatt av Carolin Nilsson Lindskog Förlag et var en gång en flicka som drömde mardrömmar. Varje natt vaknade

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit,

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, NYCKELN TILL DRÖMMARNA Översättning: Göran Gademan Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, rädd att komma för sent, och att aldrig hitta dig mer. Men nu är du här, i mina armar! Du är min fånge.

Läs mer

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam Kapitel 1 Hej Hej jag heter Vilma och jag är 9 år.jag går på Lindbergs skolan. Min bästa vän heter Max. Mitt hår är ljusbrunt med lila slingor. Min tröja

Läs mer

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén sidan 1 Författare: Christina Walhdén Vad handlar boken om? Hamed kom till Sverige för ett år sedan. Han kom helt ensam från Afghanistan. I Afghanistan är det krig och hans mamma valde att skicka Hamed

Läs mer

Nu bor du på en annan plats.

Nu bor du på en annan plats. 1. Nu bor du på en annan plats. Ibland tycker jag det känns lite svårt borta är det som en gång varit vårt Aldrig mer får jag hålla din hand Mor, döden fört dig till ett annat land refr: Så du tappade

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder 4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder Tänk om man kunde ha en sådan stark tro som Maria! Hon har fått besök av ängeln Gabriel, som sagt henne att hon ska bli gravid och föda ett barn, och inte vilket

Läs mer