Äldrenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2010-02-18 Äldrenämnden"

Transkript

1 Äldrenämnden Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde För ytterligare information kontakta äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (KD), telefon eller Ärende 1 Uppföljning av Eget val, information Bo Davidsson och professor Elisabeth Sundin, båda verksamma vid Linköpings universitet, informerar vid äldrenämndens sammanträde om sina uppföljningar av införandet av Eget val inom hemtjänsten. Informationen handlar om Eget val både ur ett utförarperspektiv och ur ett brukarperspektiv. Bland annat tas de små utförarnas situation upp. Att se över konstruktionen av ickevalsalternativet kan leda till en stabilare situation för dem. Dagens konstruktion innebär att den som inte väljer aktivt, tillhör den utförare som har basansvaret för närmaste servicehus. Det är i princip enbart de stora organisationerna som har det. Brukarna ger hemtjänsten goda omdömen. Två enkäter har använts, en före reformen en efter. Skillnaden mellan före och efter Eget val är obetydlig. Helhetsomdömen för personlig omvårdnad per utförare visar över 90 procent, upp till 100 procent. Även boservice får höga siffror. Inom boservice är siffrorna mer svårtolkade, eftersom det i vissa fall är få svarande. Brukarundersökningarna finns på hemsidan för att underlätta det egna valet. Ärende 3 Bokslut och verksamhetsberättelse för 2009 Äldrenämnden har ett överskott på drygt 30 miljoner kronor för Det motsvarar 3,9 procent av budgeten. Det är ett starkt bokslut, säger äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (KD). Det mesta tar vi med oss till 2010, vilket underlättar. Nästan hela överskottet finns inom äldreomsorgen, 27, 4 miljoner. Detta fördelas med ett överskott inom området särskilda boendeformer för äldre med 18 miljoner och ett överskott inom området hemtjänst med 9,4 miljoner.

2 Inom särskilda boendeformer beror överskottet på lägre priser i avtalen med utförarna på ett antal vårdbostäder, försenad utbyggnad av vårdbostäder (Ekhults sjukhem och kortidsplatser vid servicehuset Räknestickan i Ekholmen), lägre beläggning, lägre betalningsansvar för utskrivningsklara patienter och högre kostintäkter än budgeterat. Inom hemtjänsten beror överskottet i huvudsak på lägre kostnader än budgeterat till följd av färre antal hemtjänsttimmar. Antalet hemtjänsttimmar är budgeterade till för Utfallet blev , en avvikelse på timmar. Av verksamhetsberättelsen framgår att de flesta av nämndens mål visar en god måluppfyllelse. I ett par fall behöver dock förbättringar ske. Det gäller dels målet inom hemtjänsten att akut hjälp ska kunna erhållas inom 20 minuter i tätort och inom 40 minuter i glesbygd och dels målet att den enskilde ska få hjälp av så få personer som möjligt med hänsyn till vårdbehovet. För att förbättra måluppfyllelsen kommer fortsatt utvecklingsarbete att ske tillsammans med hemtjänstutförarna. 2 Ärende 5 Oberoende granskningsfunktion för hälso- och sjukvården, yttrande Uppföljning och utvärdering av hälso- och sjukvården samt socialtjänsten är viktigt. Men den funktionen skulle kunna inrättas hos en myndighet som redan finns. Det anser Linköpings kommun. Inrätta en funktion med uppgift att oberoende granska och utvärdera hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det föreslår socialdepartementet. Syftet med granskningsfunktionen är att stärka medborgarens ställning genom att följa upp och utvärdera hälso- och sjukvårdens resultat och kvalitet. Resultaten ska offentliggöras för medborgare och aktörer inom hälso- och sjukvården. Linköpings kommun anser att detta är positivt. I promemorian föreslås att en ny institution ska inrättas som en statlig myndighet och vara helt oberoende av vårdgivare. Institutets oberoende granskning ska innefatta hela hälso- och sjukvårdssystemet, även vissa myndigheter. Granskningen ska ske utifrån ett patientperspektiv, vilket är bra. Institutet ska även bedriva forskning och utveckling med inriktning på uppföljning, utvärdering och redovisning till patienter och medborgare. Linköpings kommun stödjer synsättet att uppföljning och utvärdering är viktigt och att den enskildes ställning blir stärkt genom att få medborgarinformation som innebär ökad kunskap och förbättrad insyn i hälsooch sjukvårdens resultat. En viktig del som bör uppmärksammas är utvecklingen av ett nationellt rapporteringssystem för att jämföra vårdens kvalitet i och mellan vårdenheter. Det är också viktigt att utveckla metoder och modeller för att kunna jämföra studier mellan Sverige och andra länder.

3 Linköpings kommun anser också att de redovisade resultaten till målgrupperna kräver sin egen metodutveckling. 3 Linköpings kommun anser att det är viktigt att överväga om inte den oberoende funktionen kan inrymmas inom redan etablerade myndigheter till exempel Socialstyrelsen. Ärende 6 Parbogaranti Linköpings kommun har i praktiken infört en parbogaranti. Detta finns dock inte formulerat i riktlinjer för särskilt boende. Omsorgskontoret får i uppdrag att skriva in en parbogaranti i riktlinjerna. Att äkta par ska garanteras att få bo tillsammans i särskilt boende är lagstadgat. Linköpings kommun arbetar redan på detta sätt, men det framgår inte i riktlinjerna för särskilt boende. Äldrenämnden ger omsorgskontoret i uppdrag att förtydliga riktlinjerna. Monika Broman (FP) och Gunnar Broman (FP) aktualiserade frågan i en skrivelse till äldrenämnden. Omsorgskontoret har också gjort en inventering av lägenheter lämpliga för parboende: Det finns 21 lägenheter på vårdboende som är så kallade dubbletter. Om en dubblettlägenhet blir ledig och inget par ansökt om vårdboende, används dubbletten som korttidsboende tills sökande par finns. Då kan korttidsplatserna avvecklas på relativt kort tid. Vid Bantorget och Valthornsgatans äldreboende finns möjligheten till parboende genom att två vanliga vårdbostäder har byggts med en dörr emellan. På dessa enheter finns det sammanlagt 3 lägenheter som kan användas för par. Utöver dessa lägenheter finns det på Kanalgården 20 vårdbostadsplatser som är före detta servicelägenheter som har en bostadsyta på 65 kvadratmeter. Efterfrågan på parboende finns framförallt på vårdboenden i form av ålderdomshem. Äldrenämnden har även cirka 770 särskilda boenden för äldre i form av servicelägenheter. Dessa lägenheter är cirkaa 65 kvadratmeter. Ärende 7 Platsbesök våren 2010 Under våren gemomför äldrenämnden plastbesök vid Bantorgets vårdboende, Solgläntans vårdboende, Skräddaregårdens vårdboende och Ekbackens vårdboende. Äldrenämnden genomför platsbesök varje år för att följa upp de verksamheter som nämnden har avtal med. Enligt kvalitetsuppföljningsplan för ska särskilt frågor som rör bemötande och tillgänglighet följas upp.

4 Vid platsbesöken deltar förutom inbjudna brukare och anhöriga, två förtroendevalda och en tjänsteman. Politiker från utförarstyrelsen inbjuds att delta vid platsbesök som berör deras verksamheter. 4 Ärende 8 Godkännande av hemtjänstutförare Aktiv Omsorg i Sverige godkänns för utförande av hemtjänst i form av personlig omvårdnad kl samt boserviceinsatser (städning, tvätt och inköp) i Linköpings tätort och område Kärna. Aktiv Omsorg i Sverige är en enskild firma och har en profilering med kompetens inom invandrargrupper där man behärskar olika dialekter inom arabiska, kurdiska, jugoslaviska, persiska och turkiska. Företaget har ett samarbete med olika handikappföreningar i Östergötland och därmed en insyn och kunskap inom området funktionshinder. Ledningen i företaget har varit verksam inom äldreomsorg på olika nivåer. Ledningspersonal kommer att vara tillgänglig dygnet runt via jourtelefon. Verksamheten kommer att bemannas utifrån de behov som uppstår. Då man sedan tidigare är utförare av personlig assistans finns utbildad personal att tillgå. Företaget avser att erbjuda tilläggstjänster i form av städning, flyttstädning och fönsterputs. För närvarande är 16 företag godkända för utförande av hemtjänst. Leanlink meddelar i skrivelse daterad att man avauktoriserar sig för personlig omvårdnad och boservice inom områdena Skeda, Vikingstad och Nykil. Ärende 9 Underleverantör till Berzelii Vård och Omsorg AB, godkännande Berzelii Vård och Omsorg AB:s begär hos äldrenämnden att få anlita Ullstämma vårdboende AB, som underleverantör vid Valthornsgatan, Ullstämma vårdboende. Berzelii vård och omsorg AB har avtal med äldrenämnden om att bedriva vårdboende vid Valthornsgatan. Företaget har bildat ett dotterbolag, Ullstämma vårdboende i Linköping AB. Nu ansöker Berzelii om att få anlita dotterbolaget som underleverantör vid Valthornsgatan. Avsikten med att bilda dotterbolag är att ge möjlighet för de anställda på Valthornsgatans vårdboende att gå in som delägare. Ledningen för Berzelii Vård och Omsorg AB menar att detta borgar för ett större engagemang för verksamheten. Om det egna valet kommer att införas också på vårdboenden är engagemanget från personalen extra viktigt, anser man. Den som vill bli delägare måste arbeta på det aktuella vårdboendet. Bestämmandet ska ligga hos de som arbetar på plats.

5 Berzelii Vård och Omsorg AB äger minst 50 procent av aktierna i det nya bolaget. Varje aktie kostar 100 kronor. Intresset från de anställda på Valthornsgatans vårdboende att köpa aktier har varit stort. Berzelii Vård och Omsorg AB är fortsatt avtalspart och ansvarar även i fortsättningen för att verksamheten bedrivs enligt de krav som avtalats med äldrenämnden. Kollektivavtal ska gälla på samma sätt som för Berzelii Vård och Omsorg AB. 5

Pressmeddelande inför äldrenämndens sammanträde

Pressmeddelande inför äldrenämndens sammanträde 2011-02-17 Pressmeddelande Pressmeddelande inför äldrenämndens sammanträde Ärende 2 Aktuell kösituation Den 28 januari hade 18 personer väntat på vårdbostad i mer än tre månader. Tre personer hade väntat

Läs mer

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde 1 Äldrenämnden 2007-02-28 Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde För ytterligare information kontakta äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (kd), telefon 013 20 71 84 eller 070-590 71

Läs mer

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde 1 Äldrenämnden 2009-04-23 Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde För ytterligare information kontakta äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (KD), telefon 013 20 71 84 eller 070-590 71

Läs mer

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde 1 Äldrenämnden 2008-10-23 Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde För ytterligare information kontakta äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (kd), telefon 013 20 71 84 eller 070-590 71

Läs mer

Vad får vi för pengarna? Omsorgsnämnd Äldrenämnd

Vad får vi för pengarna? Omsorgsnämnd Äldrenämnd Vad får vi för pengarna? Omsorgsnämnd Äldrenämnd Omsorgsnämnd Förebyggande insatser samt insatser till personer med psykosocial problemtik samt psykisk eller fysisk funktionsnedsättning. Ungefär 7 500

Läs mer

Hemtjänst katalogen. Information om hemtjänsten i Linköpings kommun.

Hemtjänst katalogen. Information om hemtjänsten i Linköpings kommun. 3 10-0482 Ariom Reklambyrå Hemtjänst katalogen Postadress: Linköpings kommun, Socialkontoret, Box 356, 581 03 Linköping Telefon: 013-20 64 01 E-post: aldrelots@linkoping.se Information om hemtjänsten i

Läs mer

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde 1 2010-05-20 Äldrenämnden Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde För ytterligare information kontakta äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (kd), telefon 013-20 71 84 eller 070-590 71

Läs mer

Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014

Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014 1 (6) Omsorgskontoret 2014-11-20 Dnr Än 2014-4 Äldrenämnden Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014 FÖRSLAG TILL BESLUT 1. Delårsrapporten per den 31 oktober med prognos för helår 2014

Läs mer

Verksamhetsuppföljning, nattbemanning demensboenden, 2013-12-18 och 2014-01-15.

Verksamhetsuppföljning, nattbemanning demensboenden, 2013-12-18 och 2014-01-15. 1 (6) Kvalitets- och utvärderingskontoret 2014-01-08 Dnr ÄN 2014-23 Mattias Bly Verksamhetsuppföljning, nattbemanning demensboenden, 2013-12-18 och 2014-01-15. Bakgrund På grund av Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Hemtjänsten. i Linköpings kommun. Linköpings kommun linkoping.se

Hemtjänsten. i Linköpings kommun. Linköpings kommun linkoping.se Hemtjänsten i Linköpings kommun Linköpings kommun linkoping.se 1 Information om hemtjänsten Linköpings kommun erbjuder olika former av stöd och service inom hemtjänsten. Stödet syftar till att möjliggöra

Läs mer

Information om hemtjänsten

Information om hemtjänsten Information om hemtjänsten Hemtjänsten i Linköpings kommun Linköpings kommun erbjuder olika former av stöd och service inom hemtjänsten. Stödet syftar till att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt,

Läs mer

Äldrenämnden Lokalförsörjningsplan ( inklusive specifikation till investeringsplan)

Äldrenämnden Lokalförsörjningsplan ( inklusive specifikation till investeringsplan) Äldrenämnden Lokalförsörjningsplan 2019-2028 ( inklusive specifikation till investeringsplan) 1. Inledning Ett av äldrenämndens viktigaste mål är att Äldrenämndens insatser ska bidra till att äldre personer

Läs mer

Eget val inom hemtjänsten

Eget val inom hemtjänsten BRUKARE Eget val inom hemtjänsten Hur du som brukare väljer utförare inom hemtjänsten 1 VALET ÄR DITT! Från och med hösten 2011 inför Falköpings kommun eget val av utförare inom hemtjänsten enligt Lagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2010-02-19 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.30 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Mari-Anne Andersson Sekreterare...

Läs mer

DAL-lag inom hemtjänsten

DAL-lag inom hemtjänsten KPR 2018-03-01 DAL-lag inom hemtjänsten DAL-lag inom hemtjänsten Ett ökat antal äldre i ordinärt boende med demenssjukdom ställer krav på utförandet av hemtjänst för att möjliggöra kvarboende. Demensarbetslag

Läs mer

Kvalitetsuppföljningsplan 2015

Kvalitetsuppföljningsplan 2015 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (8) 2014-11-04 Kvalitets- och utvärderingskontoret Dnr Än 2014-480 Mattias Bly Äldrenämnden Kvalitetsuppföljningsplan 2015 OMSORG- OCH ÄLDREFÖRVALTNINGENS FÖRSLAG TILL BESLUT 1. Äldrenämnden

Läs mer

Kommunal vård och omsorg, hur är den organiserad? Pia Olofsson, vårdhygien NU-sjukvården

Kommunal vård och omsorg, hur är den organiserad? Pia Olofsson, vårdhygien NU-sjukvården Kommunal vård och omsorg, hur är den organiserad? Pia Olofsson, vårdhygien NU-sjukvården Ädelreformen Upprinnelsen till ädelreformen Kritik mot opersonliga långvårdssjukhus, sjukhem och ålderdomshem Klinikfärdiga

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Ekbacken (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Ekbacken (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Linköping_Ekbacken (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Ekbacken (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Ekbacken (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping_Ekbacken (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Initiativ (Alliansen, MP, S, V) till VON: Uppdrag hemtjänst

Initiativ (Alliansen, MP, S, V) till VON: Uppdrag hemtjänst Tjänsteskrivelse 2018-03 - 13 Handläggare Susanne Hillberg Biståndsavdelningen Vård - och omsorgsnämnden Initiativ (Alliansen, MP, S, V) till VON: Uppdrag hemtjänst Förslag till beslut 1. Vård - och o

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_LAMBOHOVS vårdb. ÄO (Leanlink) (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_LAMBOHOVS vårdb. ÄO (Leanlink) (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping_LAMBOHOVS vårdb. ÄO (Leanlink) (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-29 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 16:00 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 42

Läs mer

Pressinformation inför omsorgsnämndens sammanträde

Pressinformation inför omsorgsnämndens sammanträde 1 Omsorgsnämnden 2009-03-24 Pressinformation inför omsorgsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta omsorgsnämndens ordförande Linnéa Darell (FP), telefon 013-20 62 51 eller 070-382 47

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Kärna (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Kärna (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Linköping_Kärna (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Hemtjänstutförare. Vi kan hjälpa dig! Presentation av hemtjänstutföraren

Hemtjänstutförare. Vi kan hjälpa dig! Presentation av hemtjänstutföraren 2009-11-11 Johannelunds hemtjänst drivs av Aleris äldreomsorg. Vi har lång erfarenhet av hemtjänst och vår önskan med verksamheten är att göra vardagen enklare och mer innehållsrik för dig. Hos oss får

Läs mer

Avtals- och verksamhetsuppföljning 2015

Avtals- och verksamhetsuppföljning 2015 Kvalitet och utvärderingskontoret Dnr Än 2015-430 s- och verksamhetsuppföljning 2015 Verksamhet Datum för besök 2015-06-23 Deltagare/metod Humana hemtjänst, Ramstorp Metod Uppföljningen genomfördes via

Läs mer

Öppna jämförelser inom äldreomsorgen 2015

Öppna jämförelser inom äldreomsorgen 2015 Tjänsteutlåtande Kvalitetscontroller --7 Emelie Spanne 08-590 973 02 Dnr: emelie.spanne@upplandsvasby.se SÄN/:300 34223 Social- och äldrenämnden Öppna jämförelser inom äldreomsorgen Förslag till beslut

Läs mer

Överenskommelse angående samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL)

Överenskommelse angående samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL) PM 2010: RVII (Dnr 326-1523/2010) Överenskommelse angående samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Ds 2017:12 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för äldre

Ds 2017:12 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för äldre YTTRANDE Vårt ärendenr: 2017-06-09 Ert dnr: Sektionen för socialtjänst Greger Bengtsson Socialdepartementet 10333 STOCKHOLM Ds 2017:12 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för äldre

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Blandare htj (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Blandare htj (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping_Blandare htj (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Trägårn (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Trägårn (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping_Trägårn (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Aspen htj (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Aspen htj (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping_Aspen htj (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Söderhamn Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Söderhamn Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Söderhamn Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Socialstyrelsen och SCB:s enkätundersökning om vårdbostäder

Socialstyrelsen och SCB:s enkätundersökning om vårdbostäder 1 (10) Omsorgskontoret 2012-01-16 Dnr ÄN 2011-73 Björn Dahlberg Elisabeth Viman Äldrenämnden Socialstyrelsen och SCB:s enkätundersökning om vårdbostäder Äldrenämnden föreslås notera informationen om enkätundersökning

Läs mer

RIKTLINJER FÖR PARBOENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING

RIKTLINJER FÖR PARBOENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Styrdokument Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutat av: Socialnämnden Fastställelsedatum: 2013-10-30 Ansvarig: Områdeschefen för bistånd och stöd Revideras: Minst vart annat år Följas upp: Av områdeshefen för

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Valthornsgatan (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Valthornsgatan (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping_Valthornsgatan (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er

Läs mer

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V)

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2009-12-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:144-08-

Läs mer

ÄLDRENÄMNDEN BUDGET 2011 OCH 2012 MED PLAN FÖR 2013-2014

ÄLDRENÄMNDEN BUDGET 2011 OCH 2012 MED PLAN FÖR 2013-2014 95 ÄLDRENÄMNDEN BUDGET 2011 OCH 2012 MED PLAN FÖR 2013-2014 Sammanfattning av nämndens viktigaste effektmål och prioriterade aktiviteter Målsättningen är att erbjuda äldreomsorgsinsatser och trygghet i

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Vretaliden (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Vretaliden (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Linköping_Vretaliden (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Gåsen (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Gåsen (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Linköping_Gåsen (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Resultat av nationella brukarundersökningen inom äldreomsorgen 2016

Resultat av nationella brukarundersökningen inom äldreomsorgen 2016 Tjänsteutlåtande Kvalitetscontroller 2016-11-18 Emelie Spanne 08-590 973 02 Dnr: emelie.spanne@upplandsvasby.se SÄN/2015:331 34223 Social- och äldrenämnden Resultat av nationella brukarundersökningen inom

Läs mer

Eget val inom hemtjänsten Information till dig som vill välja utförare av hemtjänst

Eget val inom hemtjänsten Information till dig som vill välja utförare av hemtjänst Eget val inom hemtjänsten Information till dig som vill välja utförare av hemtjänst Vem har möjlighet att välja utförare? Du som är beviljad hemtjänst omfattas av det egna valet av utförare. Vad innebär

Läs mer

Extern kvalitetsgranskning

Extern kvalitetsgranskning Extern kvalitetsgranskning 2012 Elizabeth Lindholm Hahne Ewa Ahlström - 1 - Innehållsförteckning: 1. Syfte och bakgrund... 3 2. Modell för EXKG... 4 2.1 Styrinstrument... 5 2.1.1 Socialtjänstlagen... 5

Läs mer

Verksamhetsuppföljning, Ekollongatans vårdboende, Berzelii Vård & Omsorg

Verksamhetsuppföljning, Ekollongatans vårdboende, Berzelii Vård & Omsorg 1 (5) Kvalitets- och utvärderingskontoret 2017-06-07 Dnr ÄN 2017-401 Malin Visell Verksamhetsuppföljning, Ekollongatans vårdboende, Berzelii Vård & Omsorg Sammanfattning MAR och kvalitets- och utvärderingskontoret

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Hjälmsätersgatan htj (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Hjälmsätersgatan htj (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping_Hjälmsätersgatan htj (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Information om Äldreomsorgen i Borlänge kommun

Information om Äldreomsorgen i Borlänge kommun Information om Äldreomsorgen i Borlänge kommun När du behöver hjälp När du behöver hjälp eller stöd vänder du dig till den behovsbedömare som ansvarar för det område där du bor. För det mesta gör behovsbedömaren

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Linghem (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Linghem (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping_Linghem (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Kommittédirektiv. Inrättande av en ny oberoende granskningsmyndighet med ansvar för uppföljning och utvärdering av hälsooch sjukvården. Dir.

Kommittédirektiv. Inrättande av en ny oberoende granskningsmyndighet med ansvar för uppföljning och utvärdering av hälsooch sjukvården. Dir. Kommittédirektiv Inrättande av en ny oberoende granskningsmyndighet med ansvar för uppföljning och utvärdering av hälsooch sjukvården Dir. 2010:58 Beslut vid regeringssammanträde den 20 maj 2010 Sammanfattning

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Leanlink_Sturefors htj inne (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Linköping_Leanlink_Sturefors htj inne (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Linköping_Leanlink_Sturefors htj inne (Leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av

Läs mer

Ämne 2013-01-23. Kvalitetssäkrad välfärd Stockholm 22 januari 2013. Peder Ellison Omsorgsdirektör Linköping

Ämne 2013-01-23. Kvalitetssäkrad välfärd Stockholm 22 januari 2013. Peder Ellison Omsorgsdirektör Linköping Kvalitetssäkrad välfärd Stockholm 22 januari 2013 Peder Ellison Omsorgsdirektör Linköping 1 1985 1987 1989 1991 1993 1995 1997 1999 2001 2003 2005 2007 2009 2011 2013 2015 2017 2019 2021 2023 2025 2027

Läs mer

Omvärldsbevakning och förslag till organisation för hälsooch sjukvård

Omvärldsbevakning och förslag till organisation för hälsooch sjukvård 2012-01-18 Omvärldsbevakning och förslag till organisation för hälsooch sjukvård Bakgrund För att klargöra hur den kommunala hälso- och sjukvårdens organisation ska utformas har socialförvaltningen samarbetat

Läs mer

Rätten att få åldras tillsammans - en fråga om skälighet, värdighet och välbefinnande i äldreomsorgen

Rätten att få åldras tillsammans - en fråga om skälighet, värdighet och välbefinnande i äldreomsorgen ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVECKLING OCH UTBIL DNING SID 1 (5) 2011-11-15 Handläggare: Karin Gens Telefon: 08-508 36 208 Till Äldrenämnden den 15 november 2011 Rätten att få åldras tillsammans - en fråga om skälighet,

Läs mer

Intern kvalitetsgranskning Ordinärt boende 2012

Intern kvalitetsgranskning Ordinärt boende 2012 Intern kvalitetsgranskning Ordinärt boende 2012 Elizabeth Lindholm Hahne - 1 - Innehållsförteckning: 1. Syfte och bakgrund... 3 2. Modell för IKG... 4 2.1 Styrinstrument... 5 2.1.1 Socialtjänstlagen...

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Täby_Höstfibblan Vårdboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Täby_Höstfibblan Vårdboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Täby_Höstfibblan Vårdboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Välj mellan kommunal och privat utförare Kundval inom hemtjänsten

Välj mellan kommunal och privat utförare Kundval inom hemtjänsten Välj mellan kommunal och privat utförare Kundval inom hemtjänsten Vård- och omsorgsförvaltningen Enköpings kommun vård- och omsorgsförvaltningen. December 2010. Foto omslag IBL Kundval inom hemtjänsten

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Äldrenämnden. Antagen av nämnden , Uppföljning

Verksamhetsplan 2018 Äldrenämnden. Antagen av nämnden , Uppföljning 1 Verksamhetsplan 2018 Äldrenämnden Antagen av nämnden 2017-10-26, Uppföljning 2019-01-24 2 VERKSAMHETSPLAN 2018 Äldrenämnden har det övergripande ansvaret att bidra till att äldre personer känner sig

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Stockholms Sjukhem (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Stockholms Sjukhem (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Stockholm_Stockholms Sjukhem (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Sammanfattning av nämndens viktigaste effektmål och måluppfyllelse

Sammanfattning av nämndens viktigaste effektmål och måluppfyllelse 53 ÄLDRENÄMNDEN Sammanfattning av nämndens viktigaste effektmål och måluppfyllelse Äldrenämndens viktigaste uppgift är att tillgodose behovet av äldreomsorg för personer över 65 år. Äldreomsorg kan dels

Läs mer

Helårsuppföljning. Hemtjänst / LOV

Helårsuppföljning. Hemtjänst / LOV Helårsuppföljning Hemtjänst / LOV 2017 Långsiktig ökningstakt av hemtjänst (Hemtjänsttimmar per månad) 40 000 35 000 30 000 25 000 21 869 23 344 23 751 26 137 27 127 28 240 30 821 30 387 33 900 20 000

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Örebro Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Örebro Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Örebro Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn 508 04 560 Dnr - - 2005 Sammanträde 29 november 2005 Tjänsteutlåtande 11 november 2005 1 ( ) Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Tavastehus vårdboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Tavastehus vårdboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Tavastehus vårdboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Biståndsbedömt trygghetsboende för äldre

Biståndsbedömt trygghetsboende för äldre Socialutskottets betänkande Biståndsbedömt trygghetsboende för äldre Sammanfattning Utskottet föreslår att riksdagen antar regeringens förslag till lag om ändringar i folkbokföringslagen, lagen om stöd

Läs mer

Yttrande över Motion Trygghets- och kvalitetsinspektion av äldreomsorg KS dnr 12/512

Yttrande över Motion Trygghets- och kvalitetsinspektion av äldreomsorg KS dnr 12/512 1 (2) 2013-03-27 Tjänsteskrivelse Kontor Social- och omsorgskontoret Handläggare Lisa Mattsson 08-5230 34 22 Hölö-Mörkö kommundelsnämnd Yttrande över Motion Trygghets- och kvalitetsinspektion av äldreomsorg

Läs mer

Kundval inom hemtjänsten. Välj mellan kommunal eller privat utförare

Kundval inom hemtjänsten. Välj mellan kommunal eller privat utförare Kundval inom hemtjänsten Välj mellan kommunal eller privat utförare Innehåll Kundval Hemtjänst Hemsjukvård Privat utförare Kommunal utförare Valet Kommunens ansvar I 3 I 3 I 4 I 5 I 5 I 5 I 6 På följande

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Borgerskapets Äldrehem_Sjukhem (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Borgerskapets Äldrehem_Sjukhem (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Borgerskapets Äldrehem_Sjukhem (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Härnebacken htj(leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Linköping_Härnebacken htj(leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Linköping_Härnebacken htj(leanlink) (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Pressmeddelande inför äldrenämndens sammanträde

Pressmeddelande inför äldrenämndens sammanträde 2010-10-21 Pressmeddelande Pressmeddelande inför äldrenämndens sammanträde För ytterligare information kontakta äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (kd), telefon 013-20 71 84 eller 070-590 71

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Attendo presenterar branschens första kvalitetsbokslut

Attendo presenterar branschens första kvalitetsbokslut Attendo presenterar branschens första kvalitetsbokslut Pressmöte 29 maj, 2012 2 Värderingar en central del i Attendo - Omsorg på ditt sätt Kompetens Engagemang Hjälpsamhet 3 Attendos vision Att stärka

Läs mer

Vård och omsorg om äldre. Michaela Prochazka, PhD Samordnare för äldrefrågor

Vård och omsorg om äldre. Michaela Prochazka, PhD Samordnare för äldrefrågor Vård och omsorg om äldre Michaela Prochazka, PhD Samordnare för äldrefrågor Innehåll Detta gör Socialstyrelsen Aktuell utveckling Öppna jämförelser Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom

Läs mer

Att bo i VÅRDBOSTAD. Ansökan, kostnader, praktiska tips

Att bo i VÅRDBOSTAD. Ansökan, kostnader, praktiska tips Att bo i VÅRDBOSTAD Ansökan, kostnader, praktiska tips När dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma kan det vara tryggt att få bo i ett boende där du kan få tillgång

Läs mer

Bilaga nr 2 Socialnämndens bidrag till avsnittet verksamhet

Bilaga nr 2 Socialnämndens bidrag till avsnittet verksamhet 2017-02-07 1 (5) BILAGA NR 2 SOCN 2015 551/041 Bilaga nr 2 Socialnämndens bidrag till avsnittet verksamhet Socialt stöd och omsorg Människor som behöver stöd och hjälp på grund av funktionsnedsättning

Läs mer

Pressmeddelande inför äldrenämndens sammanträde

Pressmeddelande inför äldrenämndens sammanträde 2011-03-24 Äldrenämnden Pressmeddelande inför äldrenämndens sammanträde För ytterligare information kontakta äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (kd), telefon 013-20 71 84 eller 070-590 71 84

Läs mer

Social- och omsorgskontoret. Boendeplan 2015-2017. äldreomsorgen. Handläggare: Inga-Lena Palmgren

Social- och omsorgskontoret. Boendeplan 2015-2017. äldreomsorgen. Handläggare: Inga-Lena Palmgren Social- och omsorgskontoret Boendeplan 2015-2017 äldreomsorgen Handläggare: Inga-Lena Palmgren Innehållsförteckning Introduktion...3 Demografi...3 Nyttjandegrad...4 Aktuella förutsättningar...4 Vård- och...4

Läs mer

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti och prognos för helår 2014 KPR

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti och prognos för helår 2014 KPR KPR 2014 10 22 Inledning Måluppföljning Kvalitetsredovisning Väsentliga personalförhållanden Miljöredovisning et redovisar ett överskott på 14 326 tkr. På helår prognostiseras ett överskott på 5 474 tkr.

Läs mer

Intern kvalitetsgranskning Särskilt boende 2012

Intern kvalitetsgranskning Särskilt boende 2012 Intern kvalitetsgranskning Särskilt boende 2012 Elizabeth Lindholm Hahne - 1 - Innehållsförteckning: 1. Syfte och bakgrund... 3 2. Modell för IKG... 4 2.1 Styrinstrument... 5 2.1.1 Socialtjänstlagen...

Läs mer

Yttrande över motion angående lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten

Yttrande över motion angående lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten Tjänsteskrivelse 1 (3) 2014-05-22 SN 2014.0093 Handläggare: Patrik Jonsson, 22.socialkansliet Socialnämnden Yttrande över motion angående lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten Sammanfattning En motion

Läs mer

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Utlåtande 2017:130 RVIII (Dnr 106-1449/2016) Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Motion (2016:102) av Per Ossmer och Lotta Nordfeldt (båda SD) Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Verksamhetsråd

Verksamhetsråd Verksamhetsråd 2018-10-08 Information om ny organisation och nämndstruktur Ny förvaltning fr o m 1/1-19 Omsorgsdirektör Linda Ljungqvist blir direktör för den nya förvaltningen Socialdirektör Anita Lhådö

Läs mer

Äldrenämndens utmaningar

Äldrenämndens utmaningar KPR 2018-05-03 Budget 2019 Äldrenämndens utmaningar 2019-2022 Tillgodose behovet av platser för personer med demenssjukdom. Detta kan ske genom en omvandling av ålderdomshems- och sjukhemsplatser till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, KF-salen kl.13.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, KF-salen kl.13.15 ala pensionärsråd 2018-10-04 1 (7) Plats och tid Stadshuset, KF-salen kl.13.15 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Catarina Törnell; SPF Sekreterare... Paragr. 195

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Kalmar Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Kalmar Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Kalmar Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Haninge Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Haninge Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Haninge Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Åre Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Åre Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Åre Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Orsa Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Orsa Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Orsa Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Landskrona Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Landskrona Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Landskrona Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Växjö Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Vetlanda Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Vetlanda Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Vetlanda Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Laholm Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Laholm Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Laholm Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Katrineholm Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Katrineholm Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Katrineholm Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Forshaga Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Forshaga Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Forshaga Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Lund Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Lund Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Lund Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

BOENDEPLANERING FÖR ÄLDRE 2014, MED UTBLICK MOT Östra Söderort

BOENDEPLANERING FÖR ÄLDRE 2014, MED UTBLICK MOT Östra Söderort SID 1 (8) REV 2013-01-24 ERING FÖR ÄLDRE 2014, 2015-2016 MED UTBLICK MOT 2030 Östra Söderort SID 2 (8) BAKGRUND Boendeplanen för äldre uppdateras årligen av äldrenämnden i samband med flerårsbudgeten (treåringen).

Läs mer

Representanter från KPR i Servicehus och Vårdbostäder rev

Representanter från KPR i Servicehus och Vårdbostäder rev Representanter från KPR i Servicehus och Vårdbostäder rev 2016-04-26 Namn på boende/ adress Inriktning Utförare Tel.nr Org KPR representant Askeby hemtjänst Lunch, fritid Leanlink 013-20 54 56 PRO Doris

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Karlskoga Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Omsorgsnämndens Kvalitetsuppföljningsplan 2016

Omsorgsnämndens Kvalitetsuppföljningsplan 2016 Kvalitetsuppföljningsplan 2016 Linköpings kommun linkoping.se Diarienummer: On 2015-394, Dokumentansvarig: Mattias Bly Sökord: 2 (9) Innehåll Innehåll 1 Bakgrund 4 2 Samverkan med upphandlings och uppföljningsenhet

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Eksjö Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Eksjö Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Eksjö Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer