Program för upprättande av detaljplan på del av Härslöv 36:1 Härslövs by, Landskrona kommun, Skåne län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program för upprättande av detaljplan på del av Härslöv 36:1 Härslövs by, Landskrona kommun, Skåne län"

Transkript

1 PLANPROGRAM Program för upprättande av detaljplan på del av Härslöv 36:1 Härslövs by, Landskrona kommun, Skåne län HANDLINGAR Planprogram Fastighetsförteckning Rapport 2007:43, Kulturlandskapsanalys 2007, Wallin, Kulturlandskap och arkeologi Rapport 2009:5, Arkeologisk utredning 2008, Del av Härslöv 36:1, Wallin, Kulturlandskap och arkeologi PM Riksintresseområdet för kulturmiljö M;K10 och planområdet Härslöv 36:1 i Landskrona kommun, Wallin, Kulturlandskap och arkeologi Programmet har: Upprättats: reviderat , Antagits av BN Vunnit laga kraft: 1(16)

2 HANDLINGAR I handlingarna ingår detta program och fastighetsförteckning. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet är att åstadkomma ett utbyggnadsområde för ett 30-tal bostadshus alternativt ett 20-tal i södra delen av Härslöv. PLANDATA Lägesbestämning Planområdet är beläget i Härslöv i Landskrona kommun söder om byn, väster om Länsmannavägen, väg 1161, norr om markvägen och öster om Härslöv 15:15. Ortofoto med planområdet markerat med vit snedskraffering Planprocessen Detaljplanen kommer att hanteras enligt normalt planförfarande med programsamråd, plansamråd och planutställning enligt plan och bygglagen. 2(16)

3 TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN PLANFÖRHÅLLANDEN Riksintressen Planområdet ligger inom ett större område av riksintresse benämnt Rååns dalgång (M:K10), (delen i Asmundtorp, Glumslöv, Härslöv, Säby, Vadensjö och Örja sn:r). Riksintresset motiveras av bl.a. av följande: Dalgångsbygd kring Rååån och svagt kuperat öppet odlingslandskap där ett omfattande och landskapsdominerande fornlämningsbestånd vittnar om bosättningkontinuitet alltsedan stenåldern. Riksintresset karaktäriseras av bl.a. följande: Variationsrikt odlings- och beteslandskap av skifteskaraktär med bevarat väg- och hägnadssystem, alléer samt spritt bebyggelsemönster, kyrkbyar med talskyrkor i Säby, Vadensjö, Härslöv och Asmundtorp. Översiktliga planer Enligt gällande översiktsplan Landskrona kommun antagen 2002 av kommunfullmäktige anges att utrymme skall ges för kompletteringsbebyggelse i Härslöv för att konsolidera befintlig service och kollektivtrafik. En utbyggnadsreserv på 25 bostäder föreslås i östra delarna av samhället. Detaljplaner Planområdet är inte tidigare planlagt. Utanför planområdet i norr finns två detaljplaner. Rakt norr om finns Förslag till ändring och utvidgning av byggnadsplan för Härslövs by fastställd av länsstyrelsen den 22 februari 1965 (DH8) och den andra i nordväst, Förslag till ändrad och utvidgad av byggnadsplan för Härslövs By (Härslöv 12:2 m.fl.) fastställd av länsstyrelsen den 29 augusti 1968 (DH13). Enligt planerna är marken avsatt för friliggande bostadsbebyggelse i en våning. 3(16)

4 Program för planområdet Detta program avser belysa olika frågeställningar kring områdets exploatering. Ortsanalys Enligt en den 26 januari 2010 godkänd ortsanalys framgår att Härslöv huvudsakligen är en bostadsort som enligt en framtagen prognos förväntas öka från 480 invånare till 520 år Vidare framförs under rubriken riktlinjer och utvecklingsmöjligheter att en utbyggnad söderut skulle kunna utgöra en mjukare avslutning på byn än dagens abrupta slut. Utdrag ur ortsanalysen Areal Planområdet omfattar cirka 4 ha åkermark. Markägoförhållanden Härslöv 36:1 är i enskild ägo. 4(16)

5 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR Allmänt I översiktsplanen 2002 för Landskrona kommun är planområdet inte direkt utpekat för något pågående eller framtida ändamål. Det i översiktsplanen utpekade utbyggnadsområdet ligger till stor del inom fornlämning, RAÄ 69:1, Härslövs bytomt. För Härslövs del sänktes utbyggnadstakten från 70 lägenheter i den förra översiktsplanen till 25 i den nuvarande. Vid den tiden då översiktsplanen antogs hade det i stort sedan 90-talets början rått en extremt låg efterfrågan på bostadsmarknaden, som sedan förbyttes i motsatsen för att åter gå in i en svacka. Förändringarna gick knappast att förutse. I Skåne, som blivit attraktivt i Öresundsregionen, har efterfrågan på bra boende ökat trots låg konjunkturen. Särskilt märkbar är efterfrågan på goda bostäder i mindre orter utanför storstadsregionen Malmö Lund. Planområdet ligger strategiskt bra lokaliserat nedanför norrsluttningen i Härslöv med närhet till skola och förskola samt fin utblick över slätten, drygt 5 km till Landskrona med dess breda tillgång på kommunal och kommersiell service. Boende som arbetar i Landskrona eller Malmö - Lund får antigen bra kollektivförbindelser eller en enkel, lättillgänglig väg till det överordnande trafiksystemet söderut. Mark och vegetation Planområdet utgörs av tidigare uppodlad jordbruksmark. Jordbruksmarken har betecknats som brukningsvärd jordbruksmark av klass 10. All mark runt Härslöv utgörs av klass 10. Jordarterna består av olika sorters leror. Marken inom planområdet sluttar från markvägen i sydväst på ca 87 meter över havet till nordöstra delen av planområdet vid Länsmannavägen på ca 70 meter över havet. Höjdkurvor, Planområdet markeras med snedskraffering 5(16)

6 Geotekniska förhållanden Geoteknisk undersökning behövs i samband med nybyggnation. Radon Planområdet ligger inom den norra delen av kommunen som bedömts vara av typen lågriskområde. Ett område betecknas som lågriskområde för radon med markradonhalter under 10 kbq/m 3. Fornlämningar Länsstyrelsens avgränsning av fornlämningsområdet enligt 2 kap 2 lag (1988:950) om kulturminnen m.m. (KML) markeras med röd linje. Bilden ovan visar fornlämningsområde öster om Länsmannavägen och norr om Aspavägen. Ur Kulturlandskapsanalys 2007, Hårslöv 36:1, Rapport 2007:43, Wallin kulturlandskap och arkeologi framgår följande: I anslutning till fastigheten ligger ett antal registrerade fornlämningar, fig. ovan. Flera av dessa är synliga eller överplöjda förmodade gravhögar. Gravhögsområdet fortsätter sedan längs höjdsträckningen åt nordväst. Två boplatser, där man vid inventeringen 1986 hittade sparsamt till måttligt med bearbetad flinta, tangerar fastigheten, en av dem omger de två överplöjda högarna RAÄ 66. Vid byns västra utfartsväg, Aspavägen, ligger en delvis utgrävd bronsåldersboplats där man vid inventeringen 1986 påträffade sparsamt till måttligt med bearbetad och bränd flinta. I samband med grävning för VA-ledning samma år, undersöktes resterna av ett hus, daterat till bronsålder, samt stolphål, gropar, härdar och ett kulturlager. Flinta, keramik och träkol dominerade fyndmaterialet. Kring byn finns 6(16)

7 ytterligare ett antal liknande boplatser inventerade, alla med sparsam till måttlig förekomst av bearbetad flinta. Planområdet avgränsat och markerat med skraffering grundbild ur rapport 2007:43 Planområdet tangerar även södra spetsen av Härslövs bytomt RAÄ 69:1. Inom bytomten har ett antal arkeologiska undersökningar gjorts, bland annat cirka 25 meter söder om kyrkan, där en knadderstensyta påträffades, samt keramik daterad till tal. I samband med planerna på en större exploatering i östra delen av byn utfördes en arkeologisk utredning Vid sökschaktsgrävning påträffades cirka 500 boplatslämningar i form av stolphål, rännor, gropar och grophus. Även lämningarna efter en av de tidigare gårdarna i byn påträffades. Fyndmaterialet utgjordes av några keramikfragment av allmän förhistorisk karaktär i sökschakten samt sentida keramik, fajans- och porslinsfragment i anslutning till gårdslämningen. Preliminär datering av de förhistoriska lämningarna hamnade i järnålder, med tonvikt åt den yngre delen. Enligt rapporten representerar troligen lämningarna den medeltida byns föregångare (Andersson 2006). I området är framför allt spåren från äldre bronsålder i form av de många gravhögarna påtagliga. De under fornminnesinventeringen påträffade boplatserna visar på liknande fyndförekomst som den delvis utgrävda bronsåldersboplatsen, vilket kan indikera att flera av de icke undersökta fornlämningarna döljer liknande spår. En föremålssamling med flintredskap upphittade väster om undersökningsområdet, i form av bland annat yxor, har snarare en datering till yngre stenålder. Bebyggelsenamn med efterlederna -löv anses kunna gå tillbaka till tiden från folkvandringstid till vikingatid. Förledet i Härslöv är troligen genitiv av ett mansnamn, Haern, medan efterledet har betydelsen överlåtet eller efterlämnat gods (Skånes ortnamn). Trots att byns namn kan anses vara äldre än medeltid betyder inte det att bebyggelsen varit samlad till bytomten redan då. Bynamnet kan också ha betecknat en mer spridd bebyggelse inom ett speciellt territorium. 7(16)

8 De förhistoriska lämningarna visar att området varit bebott och utnyttjat under lång tid där bebyggelsen, troligen under sen järnålder, dragit sig samman och så småningom stabiliserats på den medeltida bytomten. En arkeologisk förundersökning utfördes under februari 2009 av Wallin kulturlandskap och arkeologi. Enligt upplysning under hand rekommenderas inga ytterligare undersökningar inom planområdet. Enligt PM av Wallin, Kulturlandskap och arkeologi. Byggnader väster om Härslöv 36:1 Riksintresseområdet för kulturmiljö M;K10 och planområdet Härslöv 36:1 i Landskrona kommun På fastigheten Härslöv 14:3 väster om planområdet, finns gårdsbyggnader och tidigare har det även funnits byggnader på grannfastigheten i norr, idag Härslöv 15:5. Två små gårdar, eller eventuellt torp, är inritade på dessa platser på konceptkartan till Generalstabskartan från Vid laga skiftet fördes dessa fastigheter och planområdet till gård 14 i byn, på skifteskartorna har denna fastighet littera F. Gård 14 flyttades uppenbarligen inte ut ur byn vid det laga skiftet, men är markerad som obebodd på skifteskartan, kanske var brukaren helt enkelt gammal och förhållandena reglerades inte. En ny laga skifteshandling upprättades för vissa gårdar i byn, däribland ovannämnda gård 14, gemensamt för dessa gårdar är att de var utsocknes frälsegårdar och att ägarna vid det ursprungliga skiftet tilldelades jord med utflyttningsskyldighet. Kartan är densamma, men nu är de två bebyggelseenheterna från 1857 års karta inritade med respektive ägolotter. På Häradskartan från , finns båda de små ställena kvar, medan ett flygfoto från 1940-talet endast visar en ekonomibyggnad (?) på den norra fastigheten. Den kvarvarande gården på fastigheten Härslöv 14:3 är alltså tillkommen efter ägosplittring på 1850-talet och förhållandena förefaller att ha reglerats först Byggnaderna är därmed inte direkt en följd av skiftesprocesserna. Skifteslandskapet inom riksintresseområdet påverkas i låg grad av den planerade bebyggelsen inom Härslöv 36:1 eftersom de befintliga fastighetsgränserna fortfarande kommer att kunna upplevas. Däremot påverkas upplevelsen av byns ursprungliga orientering i ungefär öst-väst av en utbyggnad mot söder En granskning av de miljöbilder av planområdet Härslöv 36:1 som tagits tidigare har även gjorts. De visar att byggnaderna på fastigheten 14:3 är synliga från väster, norr och öster, men skyms av Hilleshögsåsen från sydöst och söder. Efter byggnation kommer byggnaderna fortfarande vara synliga på samma sätt eftersom den planerade villabebyggelsen inte skall bryta horisontlinjen från fotopunkterna, se fotobilagan. 8(16)

9 Föreslagen nybyggelse Bebyggelsen föreslås få en mer samlad karaktär som ansluter till byggnadstraditionen i Skåne Byggnaderna uppförs förslagsvis med liten takfot, stående fönster med spröjs eller poster. Ev. skorsten placeras på taknock. Vissa hus föreslås med frontespis, andra med vinkelbyggnad och små kupor. Kupor föreslås med sadeltak eller snedtak. Takfoten markeras med gesims. Takmaterialen utgörs främst av lertegel men kan i variationssyfte även vara listtäckning med takpapp. Dessa material ansluter ju också till de tidigare använda i Skåne. Taken kan förses med frontespis, takkupor, homeja eller takfönster. Variationerna är otaliga. Med en gedigen stomme finns alla variationsmöjligheter och kombinationer för ett gott boende. Byggnaderna utformas enligt principerna i kommunens basanpassningsprogram. För att bättre utnyttja plan 2 tillåts förhöjt väggliv för 1½-plansbebyggelsen. Husen utformas med bjälklag, antingen med ca 8 meters spännvidd som motsvarar den nyare bebyggelsen eller drygt 6 meter som motsvara den skånska längan. Uthus och ekonomibyggnader föreslås uppförda med träpanel. Där så önskas av de boende kan verandor kopplas till byggnaderna. Verandor blev vanliga vid slutet av 1800-talet. De är ofta utsökt utformade med dekorativt mönstersågade snickerier, s.k. snickarglädje, och småspröjsade fönster. Förutom att de är trevliga att sitta i ger de ofta ett pittoreskt inslag i stadsbilden. Förslaget visar två alternativ. Ett med 29 friliggande enfamiljshus och ett med 22 hus. Tomterna varierar kring 1000 m 2. Bebyggelsen följer i stort höjdkurvorna. 9(16)

10 Två illustrationer av förslag till områdets disposition med 29 och 22 småhus Fotomontage med 29 hus vy från nordväst Fotomontage med 22 hus vy från nordväst I alternativet med 29 hus ligger den västra och sydvästra bebyggelsen på 85 meters nivån medan i alternativet med 22 hus ligger endast den västra delen på 85 meters nivån. I öster ligger bebyggelsen mellan 80 och 75 meters nivåerna. Gården väster om bebyggelsen ligger på ca 92 meters nivån. Sektion vy från nordväst 10(16)

11 Ursprunglig bild från nordväst Fotomontage med 29 hus. Vy från söder Befintlig byggnad uppe i fonden i vyn från nordväst ligger ca 10 meter över det närmsta huset i fotomontaget. Ursprunglig bild visar att när bebyggelsen fått några år på nacken syns den knappast i landskapet. Skillnaden mellan alternativen är ganska liten och föreslagen bebyggelse harmonierar väl med landskapet och byn i övrigt. Föreslagen bebyggelse, som nu med befintlig bebyggelse i söder ger Härslöv en tydligare och mjukare avgränsning av byn i landskapet längs Länsmannavägen. Tomterna ger plats för biluppställning, uthus förråd mm. Gästparkering får ske på gatan. Trädgårdarna avgränsas med träd till skydd mot vinden. Växtlighet består av lövfällande träd och buskar, förslagsvis lönn, lind, avenbok, fågelbär, liguster, mm. Tomterna inramas förslagsvis med häckar av avenbok eller liguster, som är vintergrön, och ger skydd året om. Grönområden/parkmark sköts normalt av 11(16)

12 kommunen. Extra grönytor önskas inte av kommunen. Sådana grönytor föreslås bilda en gemensamhetsförening för framtida skötsel och underhåll. Tillgänglighet Området är kuperat och lutar mellan ca 4-5 grader i södra delen. Området utförs så att det blir tillgängligt för handikappade. Gator, trafik Området nås via en matargata i söder från Länsmannavägen, väg 1161, i anslutning till befintlig markväg. Gatan ansluter i planområdets nordvästra del till Backvägens förlängning och till Utsiktsvägens förlängning i områdets nordöstra del. Vy åt öster med befintlig markväg Föreslagen gata har tre anslutningar, vilka är sammankopplade så att ingen återvändsgata skapas. Gatan föreslås som gårdsgata, där bilar får köra på de gåendes villkor. Gårdsgatan beläggs med enkla material som grus, betongplattor och asfalt. Gatan bör dock ges en schaktbar sektion på 5 meter med samma kvalitet som kommunala gator. Det är önskvärt att det kommunala va-systemet ligger i gatorna. Ingen del av den schaktbara sektionen utgör privat tomtmark. Träd planteras så att deras rotsystem utvecklas utanför dessa. Längs infartsgatan planteras höga träd eller annat rumsbildande växtmaterial. Enstaka träd ger liv åt gaturummet och samspelar med bebyggelsen. 12(16)

13 Fruktbärande träd föreslås. Valnöts-, mullbärs- eller päronträd var de finaste träden som användes och förslagsvis utgör de vårdträd. Även körsbär/fågelbär kan användas. Området föreslås planteras i stort enligt illustrationen. Gångtrafik Inom planområdet föreslås, i förslaget med 29 hus, en gångförbindelse i riktning sydväst eller nordost genom det mellersta kvarteret med koppling till ett mindre grönområde med plats för småbarnslek. I nordväst finns en gånganslutning till befintlig gatustruktur i norr med förbindelse till ortens faciliteter, skola mm. Det finns inget bra gc-stråk till Landskrona och pågatågsstationen att idag ansluta till. Enligt översiktsplanen finns ett framtida stråk redovisat från Härslöv till Landskrona. I öster längs Länsmannavägen, väg 1161, avsätts mark för ett sådant framtida gång- och cykelstråk. Parkering Parkering sker på egen tomt. Gästparkering föreslås ske på gatan. Kollektivtrafik Härslöv har kollektivtrafikförbindelse med Landskrona och Tågarp. Buss 217 kör till pågatågsstationen i Landskrona på ca 20 minuter och till den i Tågarp på ca 8 min Stationen i Landskrona resp. Tågarp ligger på cykelavstånd ca 5 km från Härslöv. Service I Härslöv finns grundläggande kommunal service i form av förskola, grundskola, friluftsbad och kyrka. Övrig service, kommersiell och kommunal, finns i Landskrona nåbart på cykelavstånd och med buss. Säkerhet Räddningsfordon kan köra på områdets gator. Dessa är utformade med tanke på att alltid ha en angreppsväg för byggnaderna. Teknisk försörjning Dagvattnet tas om hand lokalt. Dagvattensystemet utformas så att risken för uppdämningsskador vid kraftiga regn minimeras och föroreningsbelastningen på recipienten minskas. Dagvattnet skall om möjligt utnyttjas som en estetisk resurs i stadsbyggandet. Området planeras med mindre andel hårdgjord ytor. Förslagsvis anläggs en dagvattendamm i nordöstra hörna inom området lågpunkt. 13(16)

14 Den kommunala vattenförsörjningen sker via uttag i sjön Bolmen och köps in via Sydvatten. Spillvatten leds till kommunens reningsverk i Landskrona. Uppvärmningen planeras ske med någon typ av värmepump i kombination med solfångare eller bergvärme alternativt biobränsle eller annan liknande typ. KONSEKVENSER AV PLANFÖRSLAGET / STÖRNINGAR Förändringen av markanvändningen bedöms inte innebära betydande påverkan på miljön, hälsan, hushållningen med naturresurser eller strida mot någon miljökvalitetsnorm. Allmänt I Landskrona kommuns översiktsplan påpekas att utbyggnaden i Härslöv minskats från 70 i förra översiktsplanen till ett 25 tal byggnader enligt gällande översiktsplan. Sociala konsekvenser Positivt med nya familjer med barn. Byggs hela området med cirka 25 småhus i en etapp kan det grovt sett ge ett tillskott på st. barn. Normalt brukar förskolebarnen vara ca 10 % av befolkningen och skolbarnen ca 13 %. I ett nybyggnadsområde kan andelen barn dock vara större. Tjugofem villor kan ge ett befolkningstillskott på ca 85 personer varav inledningsvis 10 förskolebarn och 17 skolbarn. Areella näringar: Jordbruksområdet, som ianspråktas för tätbebyggelseändamål, är av klass 10. Runt Härslöv finns bara jordbruksmark av klass 10. Åtgärd: Ianspråktagandet av brukningsvärd jordbruksmark tillgodose väsentliga samhällsintressen och detta behov inte kan tillgodoses på ett från allmän synpunkt tillfredsställande sätt genom att annan mark tas i anspråk. Ianspråktaget område utgör en mindre väl arronderad markbit avgränsad av Länsmannavägen i öster och markvägen i söder samt befintlig bebyggelse i norr. Flora och fauna/naturmiljö: Inom området finns ingen särskild naturmiljö bortsett från produktionslandskapet. Åtgärder: Mångfalden i floran och fauna kommer troligtvis att öka i villaträdgårdarna. Vatten: Dagvatten från hårdgjorda ytor tas om hand lokalt. 14(16)

15 Klimat/Luft: Förändringen bedöms som marginell för att påverka klimatet. Inom området kommer temperaturen att öka något. Husen värmer vintertid. Kultur: Områdets kulturhistoriska värden finns bl.a. i kyrkbyn, gravhögarna och övriga lämningar i närheten. Åtgärder: Bebyggelsen utgör en komplettering i anslutning till befintlig bebyggelse längs den södra infartsgatan som idag avslutas ganska abrupt. Bebyggelsen ges en skånsk karaktär och en mjukare avslutning på byn. Naturresurser: Inom området fanns naturresursen jordbruksmark. Resursen försvinner då området exploateras. Friluftsliv och rekreation: Jordbruksmarken är inte tillgänglig för rörligt friluftsliv. Åtgärder: Grönområde avsätts för lek och rekreation. Landskapsbild: Området utgör en komplettering till byn. Från i stort alla platser finns utsikt över slätten åt ost och nordost. Landskapsbilden förändras med exploateringen av området främst i närområdet. På håll från söder döljs exploateringen av höjdryggen. Från övriga väderstreck skärmas planområdet delvis av befintlig vegetation och bebyggelse. Se tidigare visade fotomontage och Bilaga till pm Riksintresseområdet för kulturmiljö M;K10 och planområdet Härslöv 36:1 i Landskrona kommun, Wallin, Kulturlandskap och arkeologi. Djurhållning Ingen djurhållning av betydelse eller finns inom 500 m från planområdet. Inga hästgårdar finns inom 200 meter från planområdet. Farligt gods Inga rekommenderade leder för farligt gods transporter förekommer. Trafik Trafiktillskottet genererat av området beräknas bli ca 150 fordonsrörelser. Buller Den beräknade trafikbelastningen på Länsmannavägen, väg 1161, var år ±14%. fordon/årsmedeldygn (fd/åmd). Ökar antalet bilar med ca 1,5 % per år fram till år 2020 varierar trafiken mellan ca fd/åmd. Ekvivalentnivån vid tomtgräns är för den högre trafikvolymen 54 db(a) utan avskärmning för 70 km/h. Maxnivån ligger då på 74 db(a). För att innehålla maxnivån 70 db(a) erfordras en meter hög vall för 70 km/h och en 0,6 meter hög vall för 50 km/h. Gällande buller-riktvärden för trafik enligt prop. 1996/97:53 innehålls inomhus och vid uteplats med 30 meters mottagaravstånd utan avskärmning. Hälsa och säkerhet / Störningar / Buller / Risker : Inga hälso-, säkerhets-, störnings eller riskproblem kan förutses. 15(16)

16 Miljökvalitetsnorm Inom planområdet bedöms inte gällande föroreningsnivåer (avseende kvävedioxid, kväveoxider, svaveldioxid, kolmonoxid, bly, bensen, partiklar PM 10 och ozon) överskridas enligt förordningen (2001:527) om miljökvalitetsnormer för utomhusluft. MILJÖPÅVERKAN Vid upprättande av en detaljplan ska kommunen bedöma om planens genomförande kan antas medföra en betydande miljöpåverkan och en miljöbedömning därför ska göras enligt 6 kap 11 miljöbalken. Bedömningen ska göras med stöd av bilaga 4 i förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar. Bedömningskriterier Bilaga 4 Planen möjliggör att ett ca 4 ha stort område ianspråktas med 29 tomter för bostäder, som en utvidgning i sydväst av Härslöv. I stort alla tomter har utsikt över slätten. Planen bedöms inte ha betydelse för andra planers miljöpåverkan. Planen har inte betydelse för integreringen av miljöaspekter. Planen innebär inte några relevanta miljöproblem. Planen har ingen betydelse för genomförandet av gemenskapens miljölagstiftning. Typen av påverkan och det område som kan antas bli påverkat Del av marken ianspråktas för bebyggelse. Trafikökningen på vägnätet är marginell. Påverkans totaleffekt bedöms som ringa. Påverkans bedöms inte ha gränsöverskridande art. Riskerna för människors hälsa eller för miljön bedöms som ringa. Påverkans storlek och fysiska omfattning, bedöms som liten. Områdets bedöms inte ha betydelse och sårbarhet på grund av intensiv markanvändning, överskridna miljökvalitetsnormer, kulturarvet eller speciella särdrag i naturen. Området utgör inte ett direkt utpekat område eller natur som har erkänd, gemenskapseller internationell skyddsstatus men ligger inom ett större område, riksintresse för kulturmiljövården, dock väl anpassat till befintliga värden. Planområdet är inte tidigare planlagt. Planområdet utgör en komplettering av Härslöv. Planen bedöms vara förenligt med hushållningsbestämmelserna i miljöbalken. Sammanfattningsvis bedöms att planens genomförande inte antas innebära betydande miljöpåverkan, Planförslaget bedöms vara förenligt med 3, 4 och 5 kap. miljöbalken (Jmf. 5 -förordningen (1998:896) om hushållning med mark och vattenområden m.m.), varför en miljöbedömning ej görs. Thor Heijkenskjöld Arkitekt SAR/MSA Per Fredrik von Platen Stadsarkitekt Landskrona kommun 16(16)

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kråkebacken 7:161-7:193 samt del av 7:138 i Kågeröds samhälle Svalövs kommun, Skåne län. Antagen 2003-08-18 Laga kraft 2003-09-08 Tillägg till PLANBESKRIVNING Planområdet markeras med skraffering

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun www.mjolby.se/planer Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Antagen: Laga kraft: Genomförandetidens sista dag: www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län Programmet har upprättats 2006-11-14 Handlingar 1(4) Planprogram, 2006-11-14 Fastighetsförteckning, 2006-11-14,

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(7) Dnr 266/2015 FASTIGHETEN ALLERUM 11:35 ALLERUM, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Lena Evaldsson inkom 2 februari 2015 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan för fastigheten

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Härslöv 36:1 och 15:15, Härslövs by, Landskrona stad, Skåne län HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Härslöv 36:1 och 15:15, Härslövs by, Landskrona stad, Skåne län HANDLINGAR PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Härslöv 36:1 och 15:15, Härslövs by, Landskrona stad, Skåne län HANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser och illustration Planbeskrivning (denna handling) Planprogram

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp Bedömning av för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp Beslut om Samråd: 2017-04-24 Godkännande: 2018-03-20 www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan eller ett

Läs mer

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum Dnr 2013-08-01 KS 0088/06 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD/UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktskarta över planområdet

Läs mer

Reviderad Reviderad ANTAGANDEHANDLING

Reviderad Reviderad ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Del av Örmölla 37:1 mfl, (KULLOMRÅDET - norr) Abbekås samhälle, Skurups kommun, Skåne län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan Detaljplan i Hogstad

Bedömning av miljöpåverkan Detaljplan i Hogstad Bedömning av Detaljplan i Hogstad för Västanå 2:7 m.fl. Bedömning av 2(7) Miljöar för planer och program Om en plan eller ett program kan innebära en betydande ska den miljöbedömas och en miljökonsekvensbeskrivning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Dnr: MBN 2009.2933. Holmared 1:24 och 1:25 Rånnavägs samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län

ANTAGANDEHANDLING. Dnr: MBN 2009.2933. Holmared 1:24 och 1:25 Rånnavägs samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING Dnr: MBN 2009.2933 Detaljplan för Holmared 1:24 och 1:25 Rånnavägs samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 23 februari 2011

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/ Diarienummer BN 2005/0279 214 Detaljplan för OLOF MARKUSGÅRDEN Del av fastigheten Mark Näktergalen 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-06-03 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län.

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län. 1(5) Dpl 216 Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län Antagande 2006-08-21 (KF 72/06) Laga kraft 2006-09-22 Genomförandetiden utgår 2011-09-22

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl.

Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl. SAMRÅDSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl. Folkärna S N Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Detaljplan för Liden 2:3 BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Ingående handlingar: Behovsbedömning Checklista, behovsbedömning Handläggare: Bengt-Göran Nilsson Fysisk planerare 0510-77 02 21 Datum:

Läs mer

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Planområdet Enkelt planförfarande 2010-04-09, just 2010-05-12 Diarienummer: MBN 0235/09 PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Detaljplan för del av Sandby 10:8 och Sandby 10:23 i Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Sandby 10:8 och Sandby 10:23 i Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för del av Sandby 10:8 och Sandby 10:23 i Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Övriga handlingar Plankarta daterad 2012-10-30 rev. 2014-01-20 Planbeskrivning daterad 2012-10-30

Läs mer

PLANBESKRIVNING DP 00/01 BESLUT OM DETALJPLANEN. Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden Betygar: Ingvar Jälén

PLANBESKRIVNING DP 00/01 BESLUT OM DETALJPLANEN. Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden Betygar: Ingvar Jälén 1262-DP 00/01 BESLUT OM DETALJPLANEN Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden 2000-05-23 81 Betygar: Ingvar Jälén Laga kraft 2000-06-21 Detaljplan för PLANBESKRIVNING 2000-05-23 Detaljplan för PLANBESKRIVNING

Läs mer

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING FASTIGHETEN HUSENSJÖ 8:11 M FL FILBORNA, HELSINGBORGS STAD BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING 1(5) Dnr 2353/2008 SÖKANDE Öresundskraft AB, Sem-System Fastighets AB och Pauliskolan. SYFTE Detaljplanen är föranledd

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-11-26 Planen godkänd MBN 2015-06-23 Planen Antagen KF 2015-09-28 Laga kraft 2015-11-30

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun

Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun 1 SAMHÄLLSBYGGNAD Diarienr: Miljöreda 11/0246a Upprättad: 2012-02-01 Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun I samband med upprättande av

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheten Häverö-Norrby 26:4 i Häverö-Edebo-Singö församling Dnr 07-10155.214 Ks 07-1026 PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING Samråds-/Utställningshandling 2010-09-13 1(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för del av Väsby 12:102 m fl i Väsby, Höganäs kommun, Skåne län gamla skolan PLANOMRÅDE Hovgårdsgatan

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 63:3 m fl Församlingshemmet i Svedala, Svedala kommun, Skåne län (enkelt planförfarande) PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av Svedala 63:3 m fl Församlingshemmet i Svedala, Svedala kommun, Skåne län (enkelt planförfarande) PLANBESKRIVNING 1(5) 2007-11-30 Dnr 07.612 ANTAGANDE Detaljplan för del av Svedala 63:3 m fl Församlingshemmet i Svedala, Svedala kommun, Skåne län (enkelt planförfarande) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning med

Läs mer

Upphävande av byggnadsplan för Ebbarp 1:18 m. fl.

Upphävande av byggnadsplan för Ebbarp 1:18 m. fl. Upphävande av byggnadsplan för Ebbarp 1:18 m. fl. Habo kommun Plan- och genomförandebeskrivning 2014-10-09 Upphävd av byggnadsnämnden 2014-10-09, 86 Laga kraft 2014-11-08 2 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

Antagen av MBN Laga kraft

Antagen av MBN Laga kraft Antagen av MBN 2008-09-11 Laga kraft 2008-10-15 !"##$%&& ' ()*+,-+. / Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Tillägg till planbestämmelser Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008--03, rev 2009-09-25 ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande enligt kap 5 28 i BL Detaljplan för del av fastigheten Håknäs :6 i Vätö församling Dnr 06-022.24 Ks 07-556 LANBESKRIVNING

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län SAMRÅDSHANDLING Upprättad i mars 2008 PLANBESKRIVNING Upprättad i mars 2008 HANDLINGAR

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021

BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021 BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021 2 BEHOVSBEDÖMNING AV DETALJPLAN FÖR SJÖRÖD LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV PLANER OCH PROGRAM Enligt de lagar som gäller för miljöbedömningar

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun.

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Diarienr 13-2012 Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan, checklista Plan- och bygglovsarkitekt, Vlasta

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fornuddens förskola. Kumla 3:155, inom Tyresö kommun, Stockholms län

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fornuddens förskola. Kumla 3:155, inom Tyresö kommun, Stockholms län Januari 2008 Stadsbyggnadskontoret Karin Norlander, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fornuddens förskola Kumla 3:155, inom Tyresö kommun, Stockholms län PLANOMRÅDE Planbeskrivning

Läs mer

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Vad innebär betydande miljöpåverkan? Samråd om undersökningen. Slutsats och ställningstagande. Miljöchecklista. Orientering

Vad innebär betydande miljöpåverkan? Samråd om undersökningen. Slutsats och ställningstagande. Miljöchecklista. Orientering Vad innebär betydande miljöpåverkan? Enligt plan- och bygglagen (PBL) och miljöbalken ska det till en detaljplan som bedöms medföra en betydande miljöpåverkan på miljön, hälsan och hushållningen med mark,

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 16 augusti 2005 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Skytten 1, Pajala. Pajala kommun, Norrbottens län HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Skytten 1, Pajala. Pajala kommun, Norrbottens län HANDLINGAR Detaljplan för Skytten 1, Pajala Pajala kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration. Plankartan blir juridiskt bindande när detaljplanen vinner laga kraft.

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 1357/2012 FASTIGHETEN BORSTNEJLIKAN 1 M FL PÅARP, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten inkom den 6 september 2012 med en förfrågan avseende upprättande

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Hur påverkas respektive parameter av att planens genomförs? Detaljplanen kommer att möjliggöra att en sporthall byggs inom området.

Hur påverkas respektive parameter av att planens genomförs? Detaljplanen kommer att möjliggöra att en sporthall byggs inom området. Enligt plan- och bygglagen (PBL) och miljöbalken ska det till en detaljplan som bedöms medföra en betydande miljöpåverkan på miljön, hälsan och hushållningen med mark, vatten och andra resurser även genomföras

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Skogsvägen Samrådshandling 2010-12-08 Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Länsmansvägen Nyhemsvägen Stenåsavägen PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Samrådshanlingen

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av kv. Maskinisten Haparanda kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av kv. Maskinisten Haparanda kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken Planbeskrivning Detaljplan för Del av kv. Maskinisten Haparanda kommun Norrbottens län Upprättad av Arkitekthuset Monarken DETALJPLAN FÖR Del av kv. Maskinisten Bostäder Haparanda kommun Norrbottens län

Läs mer

PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) i Köpingebro

PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) i Köpingebro Dnr 2010.0584-214 6:43 6:23 14:250 6:84 Programområdet. Foto/karta: Ystads kommun. PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR 6:84 m.fl. ( skola) i Ystads kommun, Skåne län 2011-04-29 skola. SYFTE OCH BAKGRUND Syfte

Läs mer

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 5 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Gärdeby bystuga Rättviks kommun, Dalarnas län

Gärdeby bystuga Rättviks kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Det här dokumentet är OCRbehandlad för att öka tillgängligheten till innehållet. Originalet finns på miljö- och plankontoret, Rättviks kommun. Gärdeby bystuga Rättviks

Läs mer

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 10 januari 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av RAMSHÖJDEN. Degerfors kommun, Örebro län DEGERFORS KOMMUN. Planområde. Flygfoto över Ramshöjden mot väster. UTSTÄLLNINGSHANDLING

Detaljplan för del av RAMSHÖJDEN. Degerfors kommun, Örebro län DEGERFORS KOMMUN. Planområde. Flygfoto över Ramshöjden mot väster. UTSTÄLLNINGSHANDLING DEGERFORS KOMMUN UTSTÄLLNINGSHANDLING Kommunstyrelseförvaltningen Datum 2008-09-10 Handläggare K K Kerstin Jansson Beteckning KS Dnr 248-2008 Detaljplan för del av RAMSHÖJDEN Degerfors kommun, Örebro län

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster.

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster. Dnr BTN15/93 Tillägg till detaljplan P 37-3 för Björken 1, 2, 3, 10 & 11 Öster Nyköpings kommun Granskningshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-10-06 Reviderad 2015-11-23 Dnr 2/6 Planhandlingar Detaljplanen

Läs mer

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län Upphävande av Detaljplan Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län ANTAGEN KS 2015-10-12 LAGA KRAFT 2015-11-05 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2015-09-30

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET 1(7) Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN Upprättad: 2015-10-21 Standardförfarande Antagen av SBN: 2017-12-19 I enlighet

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Sara Lindh 2013-05-21 PLA 2012-020104 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för Kv. Städet, Brillinge 3:3 BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Förslag till Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, Bodens kommun. PLANBESKRIVNING

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

Utbyggnad av Väsjöområdet, D-061-01. Behovsbedömning enligt bilaga 4 i MKB-förordningen

Utbyggnad av Väsjöområdet, D-061-01. Behovsbedömning enligt bilaga 4 i MKB-förordningen Kommunledningskontoret Åke Ekström Katarina Nordström Stadsekolog Biolog 5792 2015 5792 15 33 073-915 20 15 Utbyggnad av Väsjöområdet, D-061-01. Behovsbedömning enligt bilaga 4 i MKB-förordningen 2006-05-31

Läs mer