-skaparguide fylld med inspiration.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "-skaparguide fylld med inspiration. www.slojd-detaljer.se"

Transkript

1 Scrapbooking -skaparguide fylld med inspiration

2 Vad är Scrapbooking? Scrapbooking handlar om att bevara minnen och foton och göra något vackert av dem. Att få hålla på med allt från fotografering och bildbehandling till papperspyssel gör denna hobby mycket mångfasetterad och spännande! Den scrapbooking vi känner idag kommer från USA, men att samla minnessaker i dekorerade album kommer ursprungligen från det viktorianska England. Med utvandrarna som kom till Nordamerika spreds sig sedan denna tradition vidare och har genom åren utvecklats till den populära hobby den är idag. Scrapbooking sägs vara en av USA:s största hobbys! Varför? Det finns flera bra anledningar till att börja med scrapbooking; en del gör det för att få utlopp för sin kreativitet, andra gör det för att få en vacker inramning till de bilder och minnen de har av personer och platser de älskar. Anledningen till att just du vill börja med denna underbara hobby kanske är liknande eller någon helt annan! Vad som än har fått dig att ta steget, så vill vi inspirera dig till att skapa något vackert av de högar med gamla foton du har i lådorna eller lagrade i din dator. Vi vill på ett lätt sätt beskriva vad du behöver för att komma igång och hur du sedan kommer vidare. Om vad? Om du inte redan vet vad du ska scrappa om så dyk ner i dina fotohögar så hittar du snart ett ämne som kan inspirera dig. Det är ju faktiskt detta som ÄR scrapbooking; att bevara minnen som är viktiga för dig och din familj. Här är en lista på teman som man kan ha som en grundpelare när du sorterar dina foton: Milstolpar i livet Speciella händelser Skolåren Vänner Familjens historia Allt om mig Mitt första år Årliga högtidsdagar Vardagshändelser Mina bästa recept Tillåt dig att bara scrappa de bilder som inspirerar dig och förmedlar den historia du vill berätta. Ingen har tid att scrappa alla sina foton. Scrapbooking ska vara en källa till glädje, inte ett tvång.

3 Vad finns på en scrapbooksida? Alla sidor blir olika, det är det som är charmen med denna hobby, men de flesta sidor har samma ingredienser. Tänk på att allt du använder till din sida måste vara syrafritt. Ta ett par minuter och kolla igenom detta basrecept. Mönstrat papper: Detta är inte nödvändigt, men tillför mycket känsla till din sida Foton: Använd dig bara av dina bästa foton. Har du tillgång till ett bildbehandlingsprogram kan du först korrigera dina bilder här. Du kan retuschera röda ögon, ändra färg på bilden, helt eller delvis, göra bilden svartvit, förstora eller förminska bilden, lägga in text i bilden, skapa ramar och hörn, tona ut bilderna och mycket, mycket mer! Bakgrund: Antingen din bakgrund består av ett enfärgad kartongark eller är ett lapptäcke av mönstrade kartongbitar, är det den som ramar in hela din layout. Rubrik: Stor och tjock eller tunn och liten, en rubrik belyser ämnet och sätter tonen. Dekorativa tillbehör: Band, knappar, etiketter, stickers, kortnitar, pappersblommor och mer tillför det lilla extra till din layout. Du väljer om du vill ha mycket eller lite, eller ingenting alls. Undertext: Det kan vara allt från att bara upplysa om tid och plats till att förmedla dina innersta tankar och känslor, undertexten är en viktig del av din layout.

4 Hur planerar jag och får ihop min layout? När du har bestämt dig för ditt tema och foton är det dags att starta. Som nybörjare kan det vara smidigt och lättare att komma igång genom att låna en layout-idé. I detta häfte hittar du några exempel på hur en sida kan se ut. Det finns även många ideér att hitta i böcker, tidskrifter och på nätet. När du sedan använder dina egna foton och väljer färger och mönster utifrån dessa blir layouten din egen. Med din egen eller lånade layout följer du sedan detta arbetsflöde för ett perfekt resultat; Samla allt du behöver. Tänk igenom vad du behöver till ditt arbete. Välj ut 2-3 färger som matchar fotona och använd dessa när du väljer ut papper, enfärgade och mönstrade, till din layout. Prova olika färgkombinationer för att få fram de färger som bäst framhäver bilden/bilderna. Plocka även fram alla de verktyg du kommer att behöva; lim, skärmaskin, pennor m.m. Skär till alla foton och papper. Skär ner alla dina foton och papper till den storleken du önskar. Tänk på att du kan skära bort vissa delar av ett foto, för många detaljer på din bild kan störa layouten. Fäst eventuellt dina bilder på fotomattor (enfärgad kartong som är något större än fotot, 2-5 mm). Sätt ihop alla delar. Arrangera och fäst de stora delarna av din sida. Börja från bakgrunden och bygg uppåt, lager för lager. Ett litet tips; använd inte för mycket lim, ofta räcker det lilla. Lägg till dekorationer. Placera ut rubrik, undertext och de dekorationer som du har planerat in. Tänk på att less is more. Några få välplacerade accenter förgyller, medan för många distraherar ögat från det viktiga dina foton!

5 Layoutskisser Här under hittar du några layoutskisser att inspireras av. Rubrik Rubrik O

6 Sax; en vanlig sax kommer man långt med. Senare kan du köpa till mönstersaxar och en finspetsig sax för detaljer. Vilka basverktyg behöver jag? Här är en lista över de verktyg som varje scrappare bör ha till hands: Lim, klister; tänk på att vilken typ av produkt du än väljer här måste den vara syra-fri. Limstift, lim-dots, limpenna, limspray, dubbehäftande tejp eller film, 3Dkuddar, ja det finns mycket att välja på. Prova dig fram till vad just du tycker är bäst att jobba med. Skärmaskin; beskär dina foton och din kartong, bör vara ca 30 cm lång. Det kan också vara klokt att införskaffa en självläkande skärmatta och en skalpell att använda dig av när du inte skall skära raka längder. Pennor; en syrafri mediumtjock, svart är perfekt till din textning. Filtpennor, gel-pennor, färgpennor och specialpennor av olika typer kan ge lite extra personlighet till din layout. Våga prova olika tekniker, var kreativ! Linjal; skaffa en i metall eller plast. Att mäta noggrant innan man skär eller klipper ger ett perfekt resultat. Vad skall jag använda för papper? Näst efter fotona så är papper den viktigaste ingrediensen till din layout. Välj alltid syrafritt papper. Album; finns i flera storlekar, det vanligaste i 12 x12 och 6 x6. Du kan hitta album med spiralbindning och fasta kartong-ark och med s.k. post-bound -bindning, där dina sidor sitter i plastfickor som ger dina sidor ett bra skydd. Ett sådant album kan du fylla på med fler plastfickor. Cardstock; är ett samlingsnamn på enfärgade kartongark. Använd dem till bakgrunder, utstansningar, fotomattor, kort och etiketter. Ha gärna ett bassortiment hemma som du sedan utgår ifrån när du skall kombinera ihop foton och mönstrade papper. Mönstrat papper; du kan hitta syrafritt mönstrat papper i ett otaliga mönster, färger och kvalitéer. Köp några olika mönstrade ark som matchar varandra, tänk på att inte köpa papper som är för stormönstrat och dominerande i färgtonen. Specialpapper; vellumpapper, stråsiden, mullbärspapper, många olika sorters papper finns det att inspireras av. Tänk på att dessa specialpapper kan behöva ett speciellt lim och speciella pennor för textning på dem.

7 Krita (chalks) är en produkt som tillför färg till dina stämplade motiv, rubriker, paperpiecing, block och bakgrunder. Färga in kanter eller jobba med ljusa och mörka kulörer av kritan för att accentuera högdagrar och skuggor. Stämpeldynor kan användas till mer än att färga in dina stämplar Glid lätt med din stämpeldyna över kanten på dina papper och även dina foton för att markera kanterna och ge dem ett åldrat utseende. Vill du ha en mjukare ton kan du använda en makeupsvamp, tops eller din fingertopp. Stämplar; Skräddarsy din layout genom att stämpla ett mönster på ditt bakgrunds-papper. Använder du dig av vattenstämpel dyna blir ditt tryck bara lite mörkare än ditt papper, vilket kan vara en mycket diskret och snygg detalj. Du kan även göra mönster med olika stämplar och stämpeldynor. Klipp ut och använda som dekorationer till din layout. Här är det bara din fantasi som sätter gränser Rivna kanter ger din layout ett busigt och lite slitet utseende. Med hjälp av en mönstersax eller rivlinjal skapar du lätt denna effekt. Du kan även göra den för hand men då har du inte lika stor kontroll över ditt resultat. Även dessa kanter kan du färga in med stämpeldyna eller krita för att ytterligare höja detta intryck.

8 Kreativa rubriker kan du skapa på flera olika sätt. Om du tycker det är svårt att handtexta snyggt kan du använda dig av stämplar, schabloner, rub-ons och stickers, utbudet är enormt. Du kan även skära ut en rubrik i papper med hjälp av en schablonkniv. Leta rätt på ett typsnitt i din dator du tycker passar bra till din layout. Skriv ut din rubrik spegelvänt på baksidan av ditt papper (du kan skriva ut en testsida på vanligt kopieringspapper först för att se exakt var texten hamnar. Fäst sedan ditt papper där och skriv ut igen.) Skär ut din rubrik mycket noga. Skär ut de små bitarna först, vrid på pappret allt eftersom du arbetar, inte handen. Du kan använda flera olika material än papper till din rubrik; tyg, band, metalltråd, ja listan kan göras lång Undertexten kan vara lång eller kort, handtextad eller en utskrift från din dator. När du skriver ner din text, tänk då på vad det är du vill förmedla med din text. När och var? Vem föreställer bilden? Vad händer på bilden? är frågor du kan ställa dig och sedan lägga ut din text runt omkring. Kortnitar, brads använder du på många olika sätt i din layout. Fäst tags, remsor av papper eller band med dem. Fäst flera olika typer av kortnitar på ett enfärgat papper och du har skapat en busig dekoration. Formade kortnitar är ett fantastiskt sätt att poängtera temat på din layout. Att färga in dina kortnitar med en stämpeldyna och embossingpulver är ett perfekt sätt att få lite variation på ett paket enkla kortnitar i metall.

9 Brushables den unika penselpennan med två spetsar, ton i ton. Med denna penna kan du på ett enkelt sätt skapa personliga, helt unika layouts och kort. Gör bakgrunder, ramar, texta, färga in stämpeltryck och teckna med dessa underbara pennor. I vår idébank hitar du ännu fler tips om hur du kan använda Bruschables. Texta; Texta stora bokstäver, med en rak och lite barnslig handstil. Rama in bokstäverna med två svarta konturer, en 0,1 mm och en 0,5 mm. Var slarvig och låt de bägge konturerna korsa varandra här och där. Rita lite streck och prickar lite varstans för att förhöja det busiga intrycket. Skugga till sist bokstäverna med den ljusgrå pennan (091). Ramar till dina foton kan du göra på många olika sätt. Komplettera dina Bruschablespennor med svarta konturpennor i olika bredder så är det bara att släppa loss. Som alltid, skugga med ljusgrå penna (091). Mönster till bakgrunder skapar du genom att blanda vackra kulörer, måla till exempel rutmönster, randiga mönster eller blommor och hjärtan. Du kan också dekorera dina stämpletryck med Bruschablespennorna. Små böcker; en gullig liten bok med tankar i skapar du genom att dela upp ett scrapbookark i tre remsor som du sedan limmar ihop. Hur du gör detta och hur du kan dekorera sidorna beskrivs i vår idébank.

10 Sizzix stansmaskin; scrapparens bästa vän!!! Med denna maskin kan du ta ditt scrappande till nya höjder. Stansa ut de dekorationer du vill ha, i vilket material du vill! Maskinen stansar igenom filt, cardstock, presskork, dekorgummi, kartong och mycket mer Skissa upp din layout ta fram foton och papper som passar till temat. Bestäm vilka stansar du vill använda dig av när du skall dekorera din layout. Stansa ut de dekorationer du skall använda dig av. Genom att stansa ut dekorationerna i flera olika färger och sedan montera ihop så kan du skapa flerfärgade dekorationer. Fortsätt att dekorera ditt utstansade alster med pennor, glitterlim, chalks.här har vi lagt skuggor med chalks vid det lilla lejonets ben för att få fram ett tredimensionellt utseende. Sätt ihop din layout; När du har monterat ihop alla dina utstansade dekorationer sätter du ihop din layout efter din skiss. Använd gärna 3D-kuddar för att ytterligare förhöja utseendet på din layout.

11 Paper piecing, pappersbitar: Gör unika dekorationer till dina layouts och kort. Av små pappersbitar bildar du figurer. Ditt mönster ritar du själv eller kopierar från barnens målarböcker, tidningar eller webben. Rita upp ditt mönster på transparent papper. För över mönsterdelarna till enfärgade papper med hjälp av en ljuslåda eller ett fönster. Se till att delarna kommer på rätt papper, till exempel ansikte och armar på hudfärgat papper. Klipp ut alla delar med en siluettsax. Sminka pappersbitarna. Använd chalks och lägg på skuggor och högdagrar, blanda olika kulörer av dina chalks för att få fram rätt färg. Måla detaljer som ögon, mun, rynkor med en tunn svart penna. Med denna penna målar du även kanterna på varje bit av din figur. (Du kan även använda dig av en stämpeldyna, svart eller mörkbrun för att tona kanterna) Klistra ihop alla bitarna till din figur. En del av bitarna kan du montera med 3D-kuddar för att skapa lite olika dimensioner. Det allra sista lilla extra är vitmålade högdagrar. Måla dessa antingen med vit akryl som är lite utspädd med vatten och en tunn pensel, eller använd dig av en vit writer chalk - penna som täcker även på mörka papper.

12 Annat än familjen i albumet; Att scrappa om annat än familj och barn kan vara mycket inspirerande. Tänk vad mycket vackert och gott vi har runt omkring oss i vår vardag. Föreviga din vackra perennrabatt när den är som vackrast. Scrappa en vacker samling med dina bästa och smarrigaste recept. Detta kan också bli en omåttligt populär present! Annat än album; du behöver inte alltid scrappa album egentligen kan du använda dig av allt som du kan fästa papper på. Dekorera en tom förpackning, t ex ett pringlesrör och använd som presentförpackning. Gör en liten bok av pärmpapp som du fyller med minnen Köp en liten väska, dekorera utsidan och fyll den med minnen av olika slag. Gör en vacker tavla av en galleriduk som du dekorerar på samma sätt som en albumsida. Genom att använda scrapbook-tekniker när du gör gratulationskort, julkort och andra kort skapar du helt unika kort som är underbart roliga att ge bort. Axvallagatan 10 Box Skara Kundtjänst Fax Art. nr Text o bild: Madeleine Skoog Larsson

Scrappa dina favoritrecept!

Scrappa dina favoritrecept! SC-0027XL ewww.creativeclub.s Goda smarriga idéer! Nu kan du samla dina favoritrecept i ett fint album utstansat som en tårta. Bakverk och efterrätter får sin egen scrappade sida och hela receptboken blir

Läs mer

Mixa med frost och romantik!

Mixa med frost och romantik! SC-0036 ewww.creativeclub.s Färgkombinationer med många möjligheter! I det här paketet fokuserar vi kreativiteten på ceriseröda och turkos färgnyanser. Med mönstrade och enfärgade papper samt matchande

Läs mer

Kära Läsare. Enkelt och Kul att vara kreativ

Kära Läsare. Enkelt och Kul att vara kreativ Kära Läsare Enkelt och Kul att vara kreativ Det här Scrap Lovers-häftet vill ge dig inspiration och tips om hur du kan använda dina bilder på ett roligt och kreativt sätt. Vi visar dig bland annat hur

Läs mer

Tutorial - Värmeljuskort för valfritt antal värmeljus av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com>

Tutorial - Värmeljuskort för valfritt antal värmeljus av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com> Tutorial - Värmeljuskort för valfritt antal värmeljus av Bi för Skrotboken Du behöver Cardstock och/eller mönsterpapper Plast Skärmaskin med bigare eller motsvarande Dubbelhäftande

Läs mer

Inspiration med vårens färger!

Inspiration med vårens färger! SC-0029 ewww.creativeclub.s Vårkänsla! Snön har smält och vårsolen tittar fram - det är dags att släppa in ett fint vårtema i ditt scrapalbum! Med härliga färger som får oss att tänka på himmel, gräs,

Läs mer

Scrappa en fin Accordion-book!

Scrappa en fin Accordion-book! ewww.creativeclub.s SC-0038 Samla dina nära och kära i en lång rad! Här får du scrappa en fin dragspelsbok, fylld av ljuvliga minnen och händelser. Sidorna är gjorda av chipboard och har ett behändigt

Läs mer

Happy Valentine s day

Happy Valentine s day SC-0014 Happy Valentine s day Let love bloom! Snart är det Alla Hjärtans Dag! Passa på att skicka ett kort eller ge bort en liten gåva till dina nära och kära! Av materialet du fått kan du bland annat

Läs mer

Söta änglar med guldlockar

Söta änglar med guldlockar SK-0025 Söta änglar med guldlockar Den här gången innehåller ditt paket material till att göra fint julpynt. Du får två söta trädockor som du målar och dekorerar med vingar, guldlockar, glitterlim mm.

Läs mer

Blommor och fjärilar. Inspiration med härliga färger!

Blommor och fjärilar. Inspiration med härliga färger! SC-0019 ewww.creativeclub.s Inspiration med härliga färger! Här får du ett härligt paket fyllt med läckra papper som man blir glad av! Fina blommor i chipboard, tyg, papper och nät samt söta fjärilar får

Läs mer

Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com>

Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com> Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken Du behöver Tjock kartong (baksidan till ett akvarellblock eller liknande) till bilens underrede ca 10,5 x 30 cm

Läs mer

Påskpyssel. Roliga tips för dig och ditt kreativa barn. Colorona är en del av

Påskpyssel. Roliga tips för dig och ditt kreativa barn. Colorona är en del av Påskpyssel Roliga tips för dig och ditt kreativa barn Colorona är en del av Påskbild med handavtryck 1. Tryck din hand mot Giant Washable inkpad och sedan mot det vita pappret. 2. Gör samma sak med tummen,

Läs mer

Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början!

Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början! Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början! Här beställer du kitet: http://www.magdas.se/scrapfeber-2011-c-293-1.aspx Deltävlingarna

Läs mer

Mixed media. Personliga tavlor för ditt hem!

Mixed media. Personliga tavlor för ditt hem! SC-0087 ewww.creativeclub.s Personliga tavlor för ditt hem! Det här paketet innehåller material till att göra två fina canvastavlor med tekniken mixed media. Här finns inga regler, inga måsten - det är

Läs mer

Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och små detaljer

Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och små detaljer Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och små detaljer Det enkla är alltid det vackra Hissgardiner kan uttrycka enkelhet och rena, raka linjer men också skapa en spännande kontrast med olika mönster och strukturer.

Läs mer

Fräcka ramar och söta små askar!

Fräcka ramar och söta små askar! SK-0062 Spara dina små saker i en liten ask! Kanske har du små saker som du vill förvara på ett speciellt ställe utan att de kommer bort? Den här gången får du göra egna fina askar som kan dekoreras och

Läs mer

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Fjärilalbum med tags Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Materialet som jag använt: (Hittar du inte materialet i webshopen så kontakta Hanna så kan hon ordna det) Kartong eller annat

Läs mer

3M All rights reserved. 3M Deutschland GmbH Carl-Schurz-Straße Neuss

3M All rights reserved. 3M Deutschland GmbH Carl-Schurz-Straße Neuss 3M 2008. All rights reserved. 3M Deutschland GmbH Carl-Schurz-Straße 1 41453 Neuss www.scotchbecreative.de www.scotchprodukte.de Fascineras av skapandet genom kreativt handarbete, gläds åt skönheten och

Läs mer

Inspirationshäfte. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. Colorona är en del av

Inspirationshäfte. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. Colorona är en del av Inspirationshäfte Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn Colorona är en del av ROLIGA RAMAR PAPP-PYSSEL MÅLA PÅ KLÄDER SÖTA SMYCKEN HÄFTIGA HANDAVTRYCK FINURLIGA FIGURER PILLIGT PYSSEL

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

1. Det första du behöver göra är att bekanta dig med pennan. Börja med att träna på är att trycka olika hårt med pennan.

1. Det första du behöver göra är att bekanta dig med pennan. Börja med att träna på är att trycka olika hårt med pennan. träning billigt papper 1. Det första du behöver göra är att bekanta dig med pennan. Börja med att träna på är att trycka olika hårt med pennan. 2. Gör först ett streck som börjar som en tunn, nästan osynlig

Läs mer

Cellofanlek inspiration för presentförpackningar

Cellofanlek inspiration för presentförpackningar Cellofanlek inspiration för presentförpackningar Jag fick frågan av en kund om jag kunde hitta på någon roligare ersättning för Cellofanpåsen vid sampackning av några olika produkter för presentändamål

Läs mer

Girlang med tygblommor

Girlang med tygblommor Girlang med tygblommor Det finns ofta lådvis av tygblommor på loppiset. Köp loss en låda av dem och gör girlanger, eller varför inte kransar att ha i håret. ett gäng tygblommor snöre eller tråd eventuellt

Läs mer

Julcropjulcropjulcropjulcropjulcrop

Julcropjulcropjulcropjulcropjulcrop Utmaningar under StämpelStudions JulCrop den 28-30 november Julcropjulcropjulcropjulcropjulcrop Jul känsla Här är det fritt skapande som gäller Det enda kravet vi har, är att du skall förmedla din känsla

Läs mer

Tutorial - Ryggsäckskort av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com>

Tutorial - Ryggsäckskort av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com> Tutorial - Ryggsäckskort av Bi för Skrotboken Så här ser det färdiga ryggsäckskortet ut. Detta behöver du 1 cardstock eller mönsterpapper 12 x 12 1 cardstock eller mönsterpapper

Läs mer

De bilder ni väljer att köpa får ni också med er hem som lågupplösta digitala filer så att ni kan dela med er på t ex sociala medier.

De bilder ni väljer att köpa får ni också med er hem som lågupplösta digitala filer så att ni kan dela med er på t ex sociala medier. Färdiga produkter ett hantverk från början till slut För mig som fotograf är det viktigt att ni får hem era bilder i högsta kvalitet och hållbarhet. Därför gör jag min egen retusch och jag handplockar

Läs mer

Magiska Manteln en resa genom islamisk konst

Magiska Manteln en resa genom islamisk konst Magiska Manteln en resa genom islamisk konst Kompletterande pedagogisk handledning Pappersmodeller Papper är ett material som ger möjlighet att tillverka allt från enkla modeller till stora invecklade

Läs mer

Kreativitet och mindfulness. Väck din kreativitet!

Kreativitet och mindfulness. Väck din kreativitet! Kreativitet och mindfulness I dagens ofta hektiska tillvaro är det många som upplever att det är svårt att finna ro och att hitta sin kreativitet. Många har svårt för att vara aktivt närvarande i livet.

Läs mer

Miens.org. Skapande närmast hjärtat. PDF generated January 01, 2015 by Kalin's PDF Creation Station WordPress plugin

Miens.org. Skapande närmast hjärtat. PDF generated January 01, 2015 by Kalin's PDF Creation Station WordPress plugin Skapande närmast hjärtat PDF generated January 01, 2015 by Kalin's PDF Creation Station WordPress plugin 1 / 19 Table Of Contents Ljuskort... 3 2 / 19 Ljuskort av Detta kort har plats för upp till sex

Läs mer

Färglära. Såhär är arbetet med färglära upplagt:

Färglära. Såhär är arbetet med färglära upplagt: Färglära Först gjorde jag ett häfte av de sex första sidorna inklusive framsidan. Jag skrev ut framsidan på ett färgat papper. Om du har färgskrivare behövs inte det. Sedan fick varje elev ett häfte. Vid

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Här finner du alla Midsommarcropens utmaningar. Regler Detta gäller för dina bidrag till Svensk Scrapbookings Midsommarcrop!

Här finner du alla Midsommarcropens utmaningar. Regler Detta gäller för dina bidrag till Svensk Scrapbookings Midsommarcrop! Här finner du alla Midsommarcropens utmaningar. Regler Detta gäller för dina bidrag till Svensk Scrapbookings Midsommarcrop! Du deltar med ett nygjort alster, unikt för var och en av tävlingarna. Man kan

Läs mer

Kreativitet och mindfulness. Väck din kreativitet!

Kreativitet och mindfulness. Väck din kreativitet! I_MINDFULNESS_MONSTER_CC.indd 6 2014-12-07 10:30 Kreativitet och mindfulness I dagens ofta hektiska tillvaro är det många som upplever att det är svårt att finna ro och att hitta sin kreativitet. Många

Läs mer

WORKSHOP PRESENT- FÖRPACK -NINGAR

WORKSHOP PRESENT- FÖRPACK -NINGAR WORKSHOP PRESENT- FÖRPACK -NINGAR 02 Förvandla ett vanligt papper till ett gratulationskort i 3D! Ladda ner en av våra mallar och gör ett personligt gratulationskort på nolltid som du kan använda för att

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksidan 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Inspirationshäfte Vinter Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn

Inspirationshäfte Vinter Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn Inspirationshäfte Vinter Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn Snögubbe Flaska 1. Gör en stor boll av leran (storleken beroende på flaskhalsens storlek). 2. Ta av korken och tryck på bollen

Läs mer

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 1. Del 1. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn.

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 1. Del 1. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 1 SKAPA MED TOARULLAR! Del 1. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN Färgglad fisk Toarulle Plast/papptallrik Häftapparat

Läs mer

Här hittar du ett exempel på ritprogrammet: https://scratch.mit.edu/projects/82515788/

Här hittar du ett exempel på ritprogrammet: https://scratch.mit.edu/projects/82515788/ Termin 1 Block 4 Ritprogram Nu kommer du att få skapa ett ritprogram där du sedan kan göra egna konstverk! Programmet låter dig rita med olika färgpennor, sudda med suddgummi och måla med stämplar som

Läs mer

2. Ta ett bett av äpplet. 4. Fortsätt på samma sätt. X2 5. Avsluta med att du. 1. Rita av ett äpple. 3. Rita av den nya formen. Äpplet och bananen

2. Ta ett bett av äpplet. 4. Fortsätt på samma sätt. X2 5. Avsluta med att du. 1. Rita av ett äpple. 3. Rita av den nya formen. Äpplet och bananen Det här behöver du: ett äpple en banan eller annan frukt papper färgpennor eller kritor Äpplet och bananen Snabb skissövning! Hur förenklar du ett föremål och gör om det till ett mönster? Bli inspirerad

Läs mer

Om man vill ändra färg inuti går det, men skuggan blir densamma.

Om man vill ändra färg inuti går det, men skuggan blir densamma. Visst är det roligt att kunna göra fina dokument, häften, affischer, inbjudningskort och annat skoj?! Och att få bilderna att hamna där du vill att de ska hamna, i rätt storlek och utan att andra saker

Läs mer

Människans möte med den mänskliga kroppen. Ett pedagogiskt studiematerial

Människans möte med den mänskliga kroppen. Ett pedagogiskt studiematerial Människans möte med den mänskliga kroppen Ett pedagogiskt studiematerial Inledning I dag så påverkas vi medvetet och omedvetet av yttre ideal. Ofta så glömmer vi bort att ställa frågan till oss själva

Läs mer

Den här utmaningen är för dig som i förväg har beställt Magdas hemliga Scrapfeberkit!

Den här utmaningen är för dig som i förväg har beställt Magdas hemliga Scrapfeberkit! Utmaning 1 - Scraplift Under Scrapfebern i maj gjordes mängder med fantastiska bidrag och nu får vi vara med och scraplifta dvs inspireras av, en av dessa. Bland de som köpte förra kitet och deltog i den

Läs mer

Bild 9A; Arbetsområdet Människan; porträtt och självporträtt

Bild 9A; Arbetsområdet Människan; porträtt och självporträtt Åsa Drape Ulander, ht-12 ; Arbetsområdet Människan; porträtt och självporträtt I arbetsområdet Människan; porträtt och självporträtt kommer vi att träna på att lära oss se ansiktets proportioner genom

Läs mer

Tutorial - Resist med stearin och vattenfärg av maxell för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com>

Tutorial - Resist med stearin och vattenfärg av maxell för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com> Tutorial - Resist med stearin och vattenfärg av maxell för Skrotboken Stearin har ibland använts inom konsten för att skapa effekter tillsammans med färg. På senare år

Läs mer

TOPPEN TIPS Lyssna på Mister Maker och följ hans råd och rön. Skicka in dina bästa skapelser till vårt galleri. Du kan vinna ett pris!

TOPPEN TIPS Lyssna på Mister Maker och följ hans råd och rön. Skicka in dina bästa skapelser till vårt galleri. Du kan vinna ett pris! P2 Entertainment App snabbguide Mister Maker: Nu skapar vi! FÖR FÖRÄLDRAR Mister Maker: Nu skapar vi! innehåller en mängd unika och roliga funktioner låter barns kreativa fantasi löpa fritt. Mister Maker

Läs mer

Fundera på, samtala Fundera på, samtala

Fundera på, samtala Fundera på, samtala 2 Min egen berättelse Att skriva min berättelse var som en upptäcktsresa i mig själv. Det var inte alltid lätt. Ibland var det jättetungt, om jag ska vara ärlig, men det kändes alltid meningsfullt. Jag

Läs mer

Paket Brev. Kontorsservice Vaktmästeri och repro Serviceförvaltningen

Paket Brev. Kontorsservice Vaktmästeri och repro Serviceförvaltningen Paket Brev Kontorsservice Vaktmästeri och repro Serviceförvaltningen Repro kommer från ordet reproduktion som enligt uppslagsboken betyder: mångfaldigande, av tryck, återgivande och det är just det vi

Läs mer

Färgglatt väggcollage

Färgglatt väggcollage SK-0081 Gör ett färgsprakande bildcollage till din vägg! Färgglatt väggcollage Av materialet i det här paketet gör du ett roligt, färgglatt bildcollage på din familj, dina kompisar, klasskamrater, husdjur

Läs mer

Uppgift 1 Mönstret Tid: 1 timme (kl )

Uppgift 1 Mönstret Tid: 1 timme (kl ) Uppgift 1 Mönstret Tid: 1 timme (kl. 9.15 10.15) I den här uppgiften ska du teckna eller måla ett mönster. Välj ett av de verktyg som du har tagit med dig till provet, till exempel en sax eller en penna.

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Arbetsbeskrivning. Godsaker med djup

Arbetsbeskrivning. Godsaker med djup Arbetsbeskrivning 1. Börja med att skissa på idéer i din skissbok. Testa både färg och form och bestäm vilka färger du skall välja. Välj en bakgrundsfärg som inte finns på motivet. Bestäm också om du skall

Läs mer

Triss i prydnadskuddar

Triss i prydnadskuddar Triss i prydnadskuddar Prydnadskuddar med julmotiv är det perfekta sättet att sätta en personlig prägel på hemmet. Men din Husqvarna Viking symaskin är det enkelt att sy kuddar. Nedan finner du steg för

Läs mer

Uppgift. Designa & tillverka ett armband av skinn. Armbandet ska ha ett mönster. Skissa och planera. Värdera design och din arbetsinsats.

Uppgift. Designa & tillverka ett armband av skinn. Armbandet ska ha ett mönster. Skissa och planera. Värdera design och din arbetsinsats. Skinnarmband Uppgift Designa & tillverka ett armband av skinn. Armbandet ska ha ett mönster. Skissa och planera. Värdera design och din arbetsinsats. 2013 Eddie Magnusson 1 Mall Bestäm dig för vilken bredd

Läs mer

Kurser i lappteknik, kviltning

Kurser i lappteknik, kviltning Kurser i lappteknik, kviltning Här ser du vilka kurser jag brukar undervisa i. Det är inte den aktuella terminens kurser! 1 lektionstimma = 45 min Det här är kurser som jag också kan ha ute i grupper i

Läs mer

Gå till nästa bygge. Ibland vill man hoppa till nästa bild i presentationen utan att behöva gå igenom alla byggen på diabilden igen.

Gå till nästa bygge. Ibland vill man hoppa till nästa bild i presentationen utan att behöva gå igenom alla byggen på diabilden igen. KEYNOTE guiden Det här en guide med en sammanställning av de några av de vanligaste funktionerna och snabbkommandon i keynote. Lär du dig dem så går det snabbare och effektivare att både använda och göra

Läs mer

Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker.

Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker. LPP i slöjd år 6. Syfte: Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker. Välja och motivera tillvägagångssätt med tanke på kvalitet och miljö.

Läs mer

skaparguide med tips och idéer!

skaparguide med tips och idéer! Amigurumi skaparguide med tips och idéer! www.slojd-detaljer.se Vad är Amigurumi? Den japanska konsten att virka små söta dockor och djur kallas Amigurumi. Amigurumisar arbetas vanligtvis fram genom att

Läs mer

ARKITEKTPROVET 2015 PROVDAGARNA

ARKITEKTPROVET 2015 PROVDAGARNA dag 1 träd, gräs och stenar uppgift 1 (tre deluppgifter) a) karaktär Teckna av lövet du har plockat till dig i provlokalen. Du kan välja att teckna av hela lövet eller endast en del av det. Gör en medveten

Läs mer

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 2. Del 2. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn.

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 2. Del 2. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 2 SKAPA MED TOARULLAR! Del 2. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN Noshörning Äggkartong Mix blank Papper Modelling

Läs mer

Vid köp av 3 eller fler utskrifter får du 10% rabatt. Kan inte kombineras med andra rabatter.

Vid köp av 3 eller fler utskrifter får du 10% rabatt. Kan inte kombineras med andra rabatter. FOTOPAPPER Utskrifter på professionellt fotopapper där färgåtergivning, kontrast, svärta och skärpa garanteras och bevaras på bästa sätt. Bilden får en fin matt yta för att kunna monteras i en ram med

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet.

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet. Randboken - din kompletta guide för ränder i hemmet www.durosweden.se Vilken rand passar dig? Svårt att veta hur du snabbt och enkelt kan förändra ditt hem? Svaret är enkelt, med ränder! Horisontella,

Läs mer

Handledning i framställning av taktila bilderböcker i collage, screentryck och svällpapper

Handledning i framställning av taktila bilderböcker i collage, screentryck och svällpapper Handledning i framställning av taktila bilderböcker i collage, screentryck och svällpapper Beatrice Christensen Sköld Annica Norberg 1 Inledning I denna handledning har vi dokumenterat produktionsgången

Läs mer

SjälsRo. Nyhetsbrev. På gång: Äntligen är hösten och mörkret här och vi får börja kura ihop oss med tända ljus och bara mysa oss genom kvällarna.

SjälsRo. Nyhetsbrev. På gång: Äntligen är hösten och mörkret här och vi får börja kura ihop oss med tända ljus och bara mysa oss genom kvällarna. SjälsRo Nyhetsbrev På gång: Annorlunda Personlig Utveckling i skapande form. Dag eller kvällskurs. Kommer även som helgkurs i tre block. Ny behandling med fokus på helheten mellan kropp och sinne. Äntligen

Läs mer

FOTOPAPPER Utskrifter på professionellt fotopapper av mycket hög kvalitet där färgåtergivning, kontrast, svärta och skärpa garanteras och bevaras på b

FOTOPAPPER Utskrifter på professionellt fotopapper av mycket hög kvalitet där färgåtergivning, kontrast, svärta och skärpa garanteras och bevaras på b FOTOPAPPER Utskrifter på professionellt fotopapper av mycket hög kvalitet där färgåtergivning, kontrast, svärta och skärpa garanteras och bevaras på bästa sätt. Bilden får en fin matt yta för att kunna

Läs mer

Kom igång med SKETCHBOOK! FÖRST:

Kom igång med SKETCHBOOK! FÖRST: Kom igång med SKETCHBOOK! FÖRST: Längst upp hittar du menyn. Där finns olika symboler som du kan klicka på. Om du klickar på cirkeln med ett i i, hittar du information om hur programmet fungerar. Börja

Läs mer

Grafisk Profil. Grafisk Profil Version 1.0 06/12-2005

Grafisk Profil. Grafisk Profil Version 1.0 06/12-2005 Grafisk Profil Gertruds grafiska profil är dess ansiktet utåt. För Gertruds kunder, samarbetspartners och medarbetare ska det vara lätt att identifiera budskap från Gertrud i olika medier. Logotpen är

Läs mer

Wow, hösten är här. Så mycket att lära sig, höstlov och Halloween. Spännande! Mica lär sig om återvinning. Busiga Pyssel med NR 5, 2017

Wow, hösten är här. Så mycket att lära sig, höstlov och Halloween. Spännande! Mica lär sig om återvinning. Busiga Pyssel med NR 5, 2017 NR 5, 2017 Wow, hösten är här. Så mycket att lära sig, höstlov och Halloween. Spännande! Nummer 5 Vecka 38 46 2017 Mica lär sig om återvinning Busiga Halloweentrix Pyssel med pussel I butiken... Vad enkelt

Läs mer

MATILDA S JULKALENDER

MATILDA S JULKALENDER MATILDA S JULKALENDER Jag fullkomligt älskar julen och november för mig innebär att jag äntligen får börja planera årets härligaste tid! För mig handlar julen om värme, kärlek och uppskattning. Den handlar

Läs mer

Den uttrycksfulla människan

Den uttrycksfulla människan Den uttrycksfulla människan Illustration: Ellen SYFTET MED TEMAT: att du bli bekant med olika tekniker, samt att få öva på använda dessa tekniker, att du öva på att skapa egna bilder med olika uttryck,

Läs mer

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle you can 2 Vår resa börjar Surfs up! Dags för surflektioner Fördelen med digitala systemkameror Byt objektiv, se allt på ett annat sätt Med utbytbara objektiv

Läs mer

Färg. Nu ser vi fram emot ett nytt spännande slöjdår häng med! 2014 växte Slöjdlexikon med följande: Vattenslöslig textilfärg/ Färga i burk

Färg. Nu ser vi fram emot ett nytt spännande slöjdår häng med! 2014 växte Slöjdlexikon med följande: Vattenslöslig textilfärg/ Färga i burk Det har hänt mycket i Slöjdlexikon under 2014! Vi har fått ett stort material om Knyppling, med både lexikon och beskrivningar. I Färg har flera nya beskrivningar fyllts på och gjort att vi ändrade på

Läs mer

www.slojd-detaljer.se Vad är SnapPap och vad exakt består materialet av? SnapPap är ett nytt material som har tagit sy- och DIY-marknaden med storm. Det är ett unikt papper som ser ut som läder och består

Läs mer

T R Ä D G Å R D S D E S I G N E N M I N I K U R S

T R Ä D G Å R D S D E S I G N E N M I N I K U R S T R Ä D G Å R D S D E S I G N E N M I N I K U R S EN VACKER TRÄDGÅRD KRÄVER OMSORG När du har skapat en trädgård precis som du vill ha den ger det en riktigt skön känsla - känslan att kunna slappna av

Läs mer

År 4. Arbetsområde: Ämnesspecifika begrepp och ord: (Ämnesövergripande möjlighet inom parantes)

År 4. Arbetsområde: Ämnesspecifika begrepp och ord: (Ämnesövergripande möjlighet inom parantes) År 4 MAPP - din portfolio. Gör en mapp att förvara arbetena i. Teckna och måla dekorativt, t.ex mönster ANSIKTETS PROPORTIONER Visa principen för hur förhållandena i ansiktet/huvudet är till varandra.

Läs mer

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började med att ta alla de mått som vi kunde tänkas behöva. För att få en större yta att nyttja bestämmer vi oss snabbt för att plock bort en av

Läs mer

Symmetribegreppet. Material: Pastellkritor Temperablock Papper Penslar Vattenburkar

Symmetribegreppet. Material: Pastellkritor Temperablock Papper Penslar Vattenburkar Symmetribegreppet Vi går igenom symmetribegreppet och undersöker vilka bokstäver i alfabetet som är symmetriska när vi delar dem med hjälp av en lodrät symmetrilinje. Vi målar en symmetrisk målning. Litteraturtips:

Läs mer

Kavel Något att kavla på, t.ex. en bakplåt Kartong och tejp eller plastburk/bytta till gjutram Gips Ram eller snöre/ståltråd till upphängning

Kavel Något att kavla på, t.ex. en bakplåt Kartong och tejp eller plastburk/bytta till gjutram Gips Ram eller snöre/ståltråd till upphängning Du behöver: Saltdeg Kavel Något att kavla på, t.ex. en bakplåt Kartong och tejp eller plastburk/bytta till gjutram Gips Ram eller snöre/ståltråd till upphängning Recept på saltdeg 1 Kavla ut degen ca 2

Läs mer

ETT LITE MJUKARE HASTA

ETT LITE MJUKARE HASTA HOME SWEDEN ETT LITE MJUKARE HASTA På Hasta har vi alltid tyckt att design är viktigt. För oss förtjänar även något så funktionellt som en gardinsskena en vacker formgivning. Så för ett tag sedan ställde

Läs mer

Väskor en passion Lyx, funktion och personlig stil

Väskor en passion Lyx, funktion och personlig stil Väskor en passion Johanna Davidsson Väskor en passion Lyx, funktion och personlig stil Miu Miu Innehåll Swarovski Duo Sac Moonlight Förord 7 VÄSKAN DEN MEST ÄLSKADE ACCESSOAREN 10 Väskan som statussymbol

Läs mer

Konserveringsrapport Datum: 2011-01-03 Konservator: Susanna Högberg och Britt-Marie Mattsson

Konserveringsrapport Datum: 2011-01-03 Konservator: Susanna Högberg och Britt-Marie Mattsson Konserveringsrapport Datum: 2011-01-03 Konservator: Susanna Högberg och Britt-Marie Mattsson 10 stycken Japanska textilprover på kartongark, med enstaka limrester. Märkning/Inventarienummer: Acc-nr: OM-1968-0070.

Läs mer

POSCA:s extrafina spets är perfekt för:

POSCA:s extrafina spets är perfekt för: VATTENBASERAD PEN- NA FÖR Populära, POSCA PC-1M med liten och extra fin spets, är perfekt när du vill arbeta på små ytor. Den är en favorit hos barn och vuxna samt nybörjare och proffs eftersom det går

Läs mer

Porträtt. Om du undrar något, hör av dig till Karolina, konstpedagog på Falsterbo konsthall. karolina.rashwane@vellinge.se, eller 040-42 55 02

Porträtt. Om du undrar något, hör av dig till Karolina, konstpedagog på Falsterbo konsthall. karolina.rashwane@vellinge.se, eller 040-42 55 02 Porträtt Detta är ett utlåningsmaterial från Falsterbo konsthall på tema porträtt. Syftet med mappen är inspirera till att betrakta, upptäcka, prata och skapa. Det finns inget rätt eller fel, bara oändliga

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Lathund till Publisher TEXT. Skriva text. Importera text. Infoga text. Dra och släpp

Lathund till Publisher TEXT. Skriva text. Importera text. Infoga text. Dra och släpp Lathund till Publisher TEXT Pekverktyget använder du när du ska markera en ram som du vill förändra på något sätt. Klicka på textverktyget. Placera muspekaren på den tomma dokumentytan, det spelar ingen

Läs mer

Gör ditt hem unikt. www.kirsch.se

Gör ditt hem unikt. www.kirsch.se Gör ditt hem unikt www.kirsch.se Luxaflex Silhouette... 4-5 Luxaflex Facette... 6-7 TEMA Var rädd om vår miljö... 8-9 Lamellgardiner... 10-11 Plisségardiner... 12 Duette... 13 Rullgardiner... 14 Hissgardiner...

Läs mer

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E.

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. Word Grunderna 1 Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. A Starta programmet Word. Titta på skärmen efter en bild som det finns ett W på. Tryck med musknappen snabbt två gånger

Läs mer

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

AUGUSTI 2014. Ateljé Margaretha - Box 923-501 10 Borås Tel. 033-16 99 50 Fax: 033-16 99 51 www.margaretha.se E-mail: kundtjanst@margaretha.

AUGUSTI 2014. Ateljé Margaretha - Box 923-501 10 Borås Tel. 033-16 99 50 Fax: 033-16 99 51 www.margaretha.se E-mail: kundtjanst@margaretha. AUGUSTI 2014 Ateljé Margaretha - Box 923-501 10 Borås Tel. 033-16 99 50 Fax: 033-16 99 51 www.margaretha.se E-mail: kundtjanst@margaretha.se Bästa Klubbmedlem! Här kommer ännu en folder med härliga broderier

Läs mer

DOKUMENTATIONSSTOLPAR TILL ELISABET SKOGLUNDS FÖRELÄSNING LUST ATT SKAPA MED SMÅ BARN. GE gott om tid, en oöm plats, bra material och oömma kläder.

DOKUMENTATIONSSTOLPAR TILL ELISABET SKOGLUNDS FÖRELÄSNING LUST ATT SKAPA MED SMÅ BARN. GE gott om tid, en oöm plats, bra material och oömma kläder. DOKUMENTATIONSSTOLPAR TILL ELISABET SKOGLUNDS FÖRELÄSNING LUST ATT SKAPA MED SMÅ BARN GE gott om tid, en oöm plats, bra material och oömma kläder. GE en stödjande metod som hjälper till koncentration och

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Kom igång med Disgen 7

Kom igång med Disgen 7 Kom igång med Disgen 7 Lägg till foto Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: bengt@kj2.se Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1 Bengt Kjöllerström 2015-09-05 Modul 7 Lägg till foto Ändra och komplettera

Läs mer

Förverkliga din potential. expression line

Förverkliga din potential. expression line w Förverkliga din potential expression line Upptäck en ny dimension inom sömnad och quiltning! Är det ny inspiration, perfekta resultat och modern teknik du är ute efter? Allt detta och mycket mer finns

Läs mer

Andreas Sandqvist 2015-04-30 ÖGAT OCH SYNEN

Andreas Sandqvist 2015-04-30 ÖGAT OCH SYNEN Andreas Sandqvist 2015-04-30 ÖGAT OCH SYNEN Namn: Klass: 1. Ögats delar Ta reda på vad ögats delar heter som är markerade i bilden. 2. Varför har vi två ögon? I följande försök ska du undersöka om det

Läs mer

Fotobok-guide Så här gör du en egen Ifolorbok

Fotobok-guide Så här gör du en egen Ifolorbok Fotobok-guide Så här gör du en egen Ifolorbok 01/12 Vad är en Ifolorbok och Ifolor Designer? En Ifolorbok är en äkta tryckt bok med pärmar och innehåll som du själv skapat med dina foton och texter. Ifolorboken

Läs mer

Windows Live Photo Gallery - Windows 7

Windows Live Photo Gallery - Windows 7 Windows Live Photo Gallery - Windows 7 http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-live/photo-gallery avser Windows 7 Vad kan du göra i Windows Live Photo Gallery - Windows 7 Importera foton i Fotogalleriet

Läs mer