Användarinstruktion för nyttjande av GDS-hall i Hagalund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarinstruktion för nyttjande av GDS-hall i Hagalund"

Transkript

1 Användarinstruktion för nyttjande av GDS-hall i Hagalund Beskrivning av anläggningen GDS-hallen i Hagalund är en anläggning som avtalsbundna kunder, under vissa förutsättningar, får disponera under begränsad tid. Bokning sker via Jernhusens hemsida. På hemsidan kan även det avtal som krävs för nyttjandet laddas ned. I detta dokument kallas de kunder som tecknat avtal om användning av GDS-hallen för användare. GDS-hall Anläggningen består av en 48 m lång hall med anslutande spåranläggning. Ritning på hallen finns i bilaga 1. Hallen nås via spår 16B. Framför hallen kan fordon på upp till 58 m ställas upp.

2 Aktiviteter som kan utföras Utgångspunkten är att en så stor mängd olika aktiviteter som möjligt ska kunna utföras i anläggningen trots att byggnadens storlek och konstruktion sätter vissa begränsningar. Tex är lokalen för liten för att medge plats för lyftbockar. Därför kan inte boggi och axelbyten ske. Det följande är exempel på underhållsåtgärder som kan utföras: Service Grund/vändstädning Frontvätt Handtvätt av fordon Vattentryckning Avisning med kallvatten (spolpost) Underhåll Säkerhetssyn Tillsyn av fordon Reparation av inredning Byte av fönsterrutor Komfortreparationer invändigt Hjulmätning Dörreparationer Dekaler/skyltning på fordon Broms reparationer o Beläggbyte o Blockbyte o Styrventilsbyte mm Stöt och drag Takarbete Kontroll/reparation av strömavtagare AC/ventilation Enklare svets/riktningsarbeten (tex. rikta gardjärn) Bättringsmålning Funktioner i anläggningen För att möjliggöra de ovan nämnda arbeten finns följande funktioner i anläggningen: Ett spår inne i hallen med en längd av 48 m. Grav i hela hallens längd. Utrustning för takarbete o Takstege o Fallskydd o Frånskiljbar kontaktledning. Eluttag o 1 fas o 3 fas (63 A) Tryckluft från egen kompressor. Fyra uttag med slangrulle finns i hallen. Utsug för avgaser från dieselfordon. Spolpost för tvätt och avisning. Vattenpost med varmt och kallt vatten finns på två platser i hallen. Mindre verkstadsutrymme. Förråd för tillfällig förvaring av tex reservdelar.

3 Rast och omklädningsrum. Avfallshantering finns i form av avfallsstation. Uppställning av fordon i väntan på tillträde till anläggning. Detta sker på spåret framför hallen, mellanbangården, eller annans spår. Uppställning på mellanbangården kräver tilldelning av TrV. Uppställning på annans spår kräver avtal om tillfällig uppställning. Tillgängliga tjänster Jernhusen förvaltning utför genom sin kontaktperson tillsyn av lokalen. Denne tillhandahåller även passerkort, sköter uthyrning av förrådslokaler, tar emot felanmälningar mm. Han tillhandahåller dessutom ett antal tjänster som: Godsmottagning. Jernhusen förvarar gods och levererar det till hallen. Städning. Extra vaktmästartjänster. Upplåtelse av förråd. Alla dessa tjänster tillhandahålls efter särskild överenskommelse i förväg med kontaktpersonen. Jernhusen kan även via kontaktpersonen förmedla kontakter med andra som kan leverera tjänster i samband med hyran av hallen. Kontaktuppgifter till kontaktpersonen för förvaltning finns i tabellen nedan. Arbetsmiljö Jernhusen AB har samordningsansvar för arbetsmiljön på hela Hagalundsanläggningen. Jernhusen Skötsel AB ansvarar arbetsmiljömässigt för de fasta installationer som finns i GDS-hallen. Varje användare som hyr anläggningen ansvarar själv för arbetsmiljön för sitt eget arbete på platsen. Användaren har skyldighet att rapportera incidenter till kontaktpersonen för arbetsmiljöfrågor på Jernhusen. För kontaktuppgift se tabellen nedan. Miljöskydd Anläggningen är avsedd för lättare underhåll av järnvägsfordon. Användaren har skyldighet att följa gällande miljölagstiftning och de regler som Jernhusen utfärdar. Det är uttryckligen förbjudet att. - Hälla spillolja i avloppet. - Använda anläggningen för kadaver-sanering. Användaren är miljöansvarig för sin verksamhet i hallen och ska själv hantera akuta åtgärder och anmälningar som krävs vid tex utsläpp. Alla incidenter ska omgående anmälas till Jernhusens kontaktperson för miljöfrågor. För kontaktuppgift se tabellen nedan.

4 Vite Enligt kontraktet regleras i denna instruktion i vilka situationer och till vilka belopp vite kan utgå. Följande gäller: Är anläggningen inte städad enligt avtalet samt de instruktioner som finnas i detta dokument, debiteras detta med SEK per tillfälle. Om järnvägsinfrastrukturen som nyttjas för tillträde till och från GDS-hallen inte är fri och farbar för annan senast vid bokningsperiodens slut debiteras detta med SEK per tillfälle. Erläggande av vite innebär dock inte att Jernhusen fråntas sin rätt att få ersättning för skada i enlighet med avtalet punkt 8.

5 Hur får jag tillträde till anläggningen Avtal Innan bokning av anläggning kan ske måste användaren ingå ett avtal avseende GDShallen med Jernhusen. Avtalet kan laddas ned på Jernhusens hemsida. Detsamma gäller för ett s.k. TRAV-avtal, som ger rätt till tillträde och trafikering på spåranläggningen för det trafikerande järnvägsföretaget (d.v.s. användaren eller dennes uppdragstagare). TRAV ska tecknas med Jernhusen Verkstäder AB. Avtalet finns tillgängligt på Jernhusens hemsida. Avtalen ska undertecknas och skickas till adressen i tabellen nedan. Observera att den som tecknar TRAV ska vara av järnvägsstyrelsen godkänt järnvägsföretag. När dessa avtal tecknats och skickats till Jernhusen får användaren i retur inloggningsuppgifter till bokningssystemet samt till den portal på Jernhusens hemsida där detaljerade säkerhetsinstruktioner finns. Därutöver är ett övergripande krav att all personal som vistas i anläggningen har utbildning i vistelse i spår (BVF 924 eller motsvarande). Utbildningen ska vara godkänd av Jernhusen. JNB På Jernhusens hemsida finns detaljerad beskrivning av spåranläggningen i anslutning till hallen med de järnvägstekniska förutsättningarna, den så kallade Järnvägsnätbeskrivningen (JNB). Bokning Bokning sker via Jernhusens hemsida. För beskrivning av hur bokningssystemet fungerar se bokningsmanualen som även den finns på Jernhusens hemsida. Bokning får ske av ett tillfälle i taget, minimum 3 timmar. Sammanhängande längd av bokningen får inte överstiga 7 dygn. Eventuell avbokning ska ske senast 72 timmar innan påbörjad Hyresperiod. Upptäcker användaren att arbetet inte kan avslutas i tid för att lokalen ska hinna utrymmas och städas innan hyrestiden går ut ska hyrestiden förlängas i bokningssystemet. Om detta inkräktar på annans bokning ska hyrestagaren kontakta nästkommande användare för överenskommelse. Kontaktinformation till användarna finns i bokningssystemet. Observera att järnvägsföretaget får beställa tågläge, växling och uppställningsplats i särskild ordning hos Trafikverket.

6 Instruktioner för användning av anläggningen En ritning över anläggningen finns i bilaga 1. Den visar huvudmåtten och placeringen av de olika funktionerna. Inpassering Inpassering sker med passerkod som erhållits i samband med bokningen. Koden är giltig under bokningstiden. Säkerhet för personer och bilar Parkering sker utanför området. Leveranser av verktyg och material får ske med bil till anvisad plats inne på området. Jernhusen har föreskrifter för säkerheten på Hagalundsområdet, Hagalunds gemensamma skyddsregler och Instruktion för aktiviteter inom och invid spårområde. Dessa föreskrifter är bindande och ska alltid följas. Föreskrifterna finns att ladda ned på Jernhusens hemsida ( Arbeten Om inte hela fordonet ryms inne i hallen måste arbetet skyddas. Enligt lokal överenskommelse görs detta genom att hindertavlor sätts upp framför/bakom fordonet. Hindertavlorna ska märkas med namn på den person som satt upp tavlan och med ett telefonnummer där denne kan nås. Denna person ansvarar också för att tavlan avlägsnas efter avslutat arbete. Hindertavlor finns i hallen, en i vardera änden vid respektive port. För fordon med traktionsutrustning gäller dessutom att ett anslag med skriften Arbete pågår och samma info som för hindertavlan läggs vid fordonets körkontroller. Observera att det endast är spåret från växel 16B genom hallen till vägen framför lokhallen som får utnyttjas. Övriga spår trafikeras av andra. Respektera därför dessa spårområden och hindra inte verksamheten på dessa. Förflyttning av järnvägsfordon Observera att förflyttning av järnvägsfordon, även inne i hallen, endast får utföras av behörig personal från det företag som tecknat TRAV-avtal med Jernhusen. Brand Det är användarens skyldighet att utföra en riskbedömning/analys innan heta arbeten påbörjas och vidta de åtgärder som krävs för att förhindra att brand uppstår. Lokalen saknar brandlarm. Brandsläckare finns vid gångdörrarna till hallen. Uppstår brand, ring alternativt 112. Frånskiljbar kontaktledning Hallen är utrustad med en kontaktledning som kan frånskiljas. Anläggningen är ännu inte färdigställd och kan därför inte användas. När anläggningen är färdigställd kommer instruktionen att uppdateras.

7 Fallskydd Eftersom den spänningen på kontaktledningen inte kan brytas i dagsläget kan inte uppstigning på tak ske. När anläggningen är färdigställd kommer instruktionen att uppdateras. Städning Lokalen ska alltid städas efter avslutat arbete. Enligt kontraktet debiteras användaren en särskild avgift om lokalen inte städas. Golven i alla använda utrymmen och graven i hallen skall sopas och allt skräp avlägsnas. Avfallet lämnas i soptunnorna eller i avfallskärlet. Städutrustning finns i verkstadsutrymmet. Saknas utrustning anmäls detta till Jernhusens kontaktperson. Avfallshantering Avfall läggs i återvinningsanläggningen vid den norra porten. Här ska hushållsavfall slängas. Större delar, skrot mm tas om hand av kontaktpersonen efter överenskommelse. Observera att avfall inte får lämnas utan att kontaktpersonen kontaktats! Svetsning Mindre svetsarbeten är tillåtna att utföras i anläggningen. Större arbeten får inte utföras då separat rökgasutsug saknas. Det är användarens ansvar att utföra en riskbedömning innan arbetet startar och att vidta tillräckliga åtgärder för att inte brand ska uppstå samt att personalen har utbildning i heta arbeten. Brandsläckare finns vid gångdörrarna till hallen. Rökgasutsug Hallen är utrustad med rökgasutsug för diesel-fordon. Tyvärr kan inte denna funktion utnyttjas då den frånskiljbara kontaktledningen ännu inte är färdigställd. När anläggningen är färdigställd kommer instruktionen att uppdateras. Avisning Avisning kan ske med hjälp av de spolposter som finns i anläggningen. Observera att avisning sker med kallt vatten. Därmed är kapaciteten begränsad. Nedfallen is ska avlägsnas innan nästa användare anländer. Uppställning av järnvägsfordon Framför hallen finns plats för 58 m fordon hinderfritt. Är hallen upptagen kan inte detta spår utnyttjas för uppställning i väntan på infart till hallen då fordonet i så fall kommer att blockera utpasserande fordon. Krävs sådan uppställning kan plats begäras hos Trafikverket. Lämplig plats är mellanbangården då den har direkt förbindelse med spår 16B som leder till hallen. Förråd 5 st förråd, 4 st 3 m 2 och 1 st 10 m 2 finns att disponera i anslutning till bokad hall genom kontaktpersonens försorg. Förråden är avsedda för verktyg, reservdelar mm som ska användas i direkt samband med verksamheten i hallen. Inga brand eller miljöfarliga substanser får förvaras i förråden.

8 Önskas förråd för längre tid kontakta Jernhusens förvaltare.

9 Kontaktuppgifter: Adress för avtal Jernhusen GDS-hallen Box Stockholm Kontaktperson för förvaltning Telefon: E-post: Kontaktperson för arbetsmiljö Mikael Borg Telefon: Mobil: E-post: Kontaktperson för miljö Annika Magnusson Telefon: Mobil: E-post:

10 Bilaga 1. Användarinstruktion GDS hall

Användaranvisning Gör-det-själv-hallen i Hagalunds Depå

Användaranvisning Gör-det-själv-hallen i Hagalunds Depå Användaranvisning Gör-det-själv-hallen i Hagalunds Depå Gör-det-själv-hallen (GDS-hallen) i Hagalunds Depå är en anläggning som avtalsbundna kunder kan disponera under begränsad tid. Tidsbokning sker via

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Storåterminalen. Tågplan , Reviderat

Järnvägsnätsbeskrivning Storåterminalen. Tågplan , Reviderat Järnvägsnätsbeskrivning Storåterminalen Tågplan 2016 2015-12-14, Reviderat 2016-02-01 Innehåll 1 Allmän information... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Ansvar... 3 1.3 Giltighetstid och ändringar... 3 1.4 Publicering...

Läs mer

Järnvägsnätbeskrivning. för Luleå kommuns spåranläggningar

Järnvägsnätbeskrivning. för Luleå kommuns spåranläggningar 1 Järnvägsnätbeskrivning för Luleå kommuns spåranläggningar Notvikens industrispår Storhedens industrispår Luleå kommun 2007-07-01 2 Innehållsförteckning 1 Allmän information... 1 1.1 Inledning... 1 1.2

Läs mer

Bilaga till Järnvägsnätsbeskrivning anläggningsspecifikation: Depå Hagalund

Bilaga till Järnvägsnätsbeskrivning anläggningsspecifikation: Depå Hagalund Bilaga till Järnvägsnätsbeskrivning anläggningsspecifikation: Depå Hagalund Uppdaterad 2012-03-25 Nedan presenteras detaljerade uppgifter om rubricerad anläggning. Kontakta infrastrukturförvaltaren för

Läs mer

KUNDAVTAL Saneringshallen i Hagalunds Depå

KUNDAVTAL Saneringshallen i Hagalunds Depå KUNDAVTAL Saneringshallen i Hagalunds Depå Mellan Jernhusen Underhållshallar AB, org. nr 556794-9218, ( Jernhusen ), och, org. nr, ( Kunden ) har denna dag avtal träffats avseende rätt att boka tider för

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Örebro

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Örebro Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Örebro 1(7) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-28 5.0 2012-11-02 EM 41-121

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö Östervärn

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö Östervärn Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö Östervärn 1(7) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-22 3.0 2011-10-01

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Malmö)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Malmö) Dokumentnamn Tillhör process/delprocess Sida TRI Malmö Styrande dokument 1(6) Dokumentbeteckning Utgåva Giltig fr o m Ersätter TA-05-02-002 1 2018-11-20 Författare Granskad och godkänd av Fastställd av

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Hallsberg)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Hallsberg) Dokumentnamn Tillhör process/delprocess Sida TRI Hallsberg 1(6) Dokumentbeteckning Utgåva Giltig fr o m Ersätter TA-05-01-002 2 2018-08-13 Författare Granskad och godkänd av Fastställd av Joakim Weijmer

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Oskarshamn

Järnvägsnätsbeskrivning Oskarshamn Utgåva: 5 Gällande fr.o.m: 2017-01-01 Handläggare: Stefan Åhman Sweco Rail AB Utgivare: Mikael Martinsson Smålandshamnar AB Järnvägsnätsbeskrivning Oskarshamn Gäller från 2017-01-01 Utgåva 5 2017-01-01

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2012-07-01

Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2012-07-01 Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2012-07-01 G:\Claes W\Järnvägsnätsbeskrivning 2012-07-01.doc Sida 1 av 6 Järnvägsnätbeskrivning för Oskarshamns Hamn AB Datum 2012-07-01 Innehållsförteckning 1. Allmän

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Hallsberg Rala

Järnvägsnätsbeskrivning Hallsberg Rala Dokumentnamn Tillhör process/delprocess Sida Järnvägsnätsbeskrivning Hallsberg Rala 1(6) Dokumentbeteckning Utgåva Giltig fr o m Ersätter TA-05-01-001 1 2017-12-22 Författare Granskad och godkänd av Fastställd

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning

Järnvägsnätsbeskrivning Utgåva: 4 Gällande fr.o.m: 2016-03-14 Handläggare: Stefan Åhman Sweco Rail AB Utgivare: Mikael Martinsson Oskarshamns Hamn AB Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2016-03-14 Utgåva 4 2016-03-14 Sida 1 av

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Borlänge

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Borlänge Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Borlänge 1(10) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-15 4.0 2012-11-02 EM

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Åmål

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Åmål Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Åmål 1(7) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-27 5.0 2012-11-02 EM 41-119

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB)

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) Utgåva: 3 Gällande fr. o m: 2018-02-01 Handläggare: Stefan Åhman Trafiksäkerhetssamordnare TSS Utgivare: Thina Rydell Administratör Trafiksäkerhet / Resor Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) För sidospår Sida

Läs mer

2015-02-23. Järnvägsnätsbeskrivning. Ånge Kommun spåranläggning. Ånge Kommun 2013-05-10

2015-02-23. Järnvägsnätsbeskrivning. Ånge Kommun spåranläggning. Ånge Kommun 2013-05-10 Järnvägsnätsbeskrivning Ånge Kommun spåranläggning Ånge Kommun 2013-05-10 Innehållsförteckning Allmän information 4 1.1...INLEDNING 4 1.2...JURIDISK STATUS 4 1.2.1... ANSVAR 4 1.3...GILTIGHETSTID OCH ÄNDRINGAR

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning

Järnvägsnätsbeskrivning 2013-10-18 Järnvägsnätsbeskrivning Piteå Kommun spåranläggning Piteå Kommun 2013-10-18 2013-10-18 Innehållsförteckning 1 Allmän information 5 1.1... INLEDNING 1.2... JURIDISK STATUS 1.2.1... ANSVAR...

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Umeå Vagnverkstad

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Umeå Vagnverkstad Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Umeå Vagnverkstad Gäller fr.o.m.2016-08-20 Sida 2 av 8 Införda ändringar Datum Omfattning Sida 20/8 Ny verkstadsoperatör Euromaint Rail AB, kontaktuppgifter m.m till 3-7

Läs mer

Trafikeringsavtal med Järnvägsföretag/Auktoriserad Sökande/ Sökande Tillträdestjänster Ad hoc 20XX

Trafikeringsavtal med Järnvägsföretag/Auktoriserad Sökande/ Sökande Tillträdestjänster Ad hoc 20XX Trafikeringsavtal med Järnvägsföretag/Auktoriserad Sökande/ Sökande Tillträdestjänster Ad hoc 20XX PARTER Trafikverket Samhälle XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket

Läs mer

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan 2019

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan 2019 Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan 2019 PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr:

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning. Sundsvall Kommuns Järnvägsinfrastruktur. Sundsvalls Kommun

Järnvägsnätsbeskrivning. Sundsvall Kommuns Järnvägsinfrastruktur. Sundsvalls Kommun Järnvägsnätsbeskrivning Sundsvall Kommuns Järnvägsinfrastruktur Sundsvalls Kommun 2012-06-30 Innehållsförteckning 1 Allmän information 5 1.1... INLEDNING 1.2... JURIDISK STATUS 1.2.1... ANSVAR... 5 1.3...

Läs mer

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan / Ad hoc

Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan / Ad hoc Trafikeringsavtal för Järnvägsföretag Tågplan / Ad hoc PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare

Läs mer

REVIDERAT DATUM 2012-02-01. Järnvägsnätbeskrivning för industrispår i Göteborgs Hamn

REVIDERAT DATUM 2012-02-01. Järnvägsnätbeskrivning för industrispår i Göteborgs Hamn Sida 1 REVIDERAT DATUM 2012-02-01 Järnvägsnätbeskrivning för industrispår i Göteborgs Hamn Sida 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN INFORMATION... 3 1.1 ALLMÄN INFORMATION... 3 1.2 ANSVAR... 3 1.3 GILTIGHETSTID...

Läs mer

Avtal för uppställning Tågplan 2019

Avtal för uppställning Tågplan 2019 Avtal för uppställning Tågplan 2019 PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr: XXX Nedan Sökande

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Trollhättans Stads industrispår Stallbacka

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Trollhättans Stads industrispår Stallbacka Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Trollhättans Stads industrispår Stallbacka Upprättad 2009-10-02 Rev 2018-03-19 Postadress: Trollhättans stad, KSF, Produktion & Service, Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning NLC Terminal Umeå

Järnvägsnätsbeskrivning NLC Terminal Umeå 1 (7) Järnvägsnätsbeskrivning NLC Terminal Umeå Gäller fr.o.m 2015-08-31 2 (7) Senast införda ändring Datum Omfattning Sida 2010-08-03 Nytt dokument Alla 2012-09-01 Ändring Alla 2014-05-12 Nya kontaktuppgifter,

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion Jernhusens Infrastruktur, Göteborg, Olskroken skötselhall

Trafiksäkerhetsinstruktion Jernhusens Infrastruktur, Göteborg, Olskroken skötselhall Dokumenttyp Verksamhetsområde Trafiksäkerhetsinstruktion Jernhusens Infrastruktur (6) Upprättad av Ansvarig utgivare Giltig från Jimmy Ahl Lennart Forslin 20-0-25 Trafiksäkerhetsinstruktion Jernhusens

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB)

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) JNB2016 2016-06-20 Sida 1 av 5 Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) JNB2016 2016-06-20 Sida 2 av 5 Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur 4. Kapacitetstilldelning

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion Sidospår vid Jernhusens Infrastruktur, Helsingborg, Raus

Trafiksäkerhetsinstruktion Sidospår vid Jernhusens Infrastruktur, Helsingborg, Raus Dokumenttyp Trafiksäkerhetsinstruktion Verksamhetsområde Jernhusens Infrastruktur (7) Upprättad av Jimmy Ahl Ansvarig utgivare Lennart Forslin Beslutsdatum 200-07-02 jimmy.ahl@jernhusen.se 08-40 032 2

Läs mer

JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING

JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING 1 JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING För tågplan med början 2006-12-10 Reviderad dec 2007 Reviderad mars 2008 2 Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion Jernhusens Infrastruktur, Malmö, Tvättanläggning

Trafiksäkerhetsinstruktion Jernhusens Infrastruktur, Malmö, Tvättanläggning Dokumenttyp Verksamhetsområde Jernhusens Infrastruktur (5) Upprättad av Ansvarig utgivare Giltig från Jimmy Ahl Lennart Forslin 20-0-0 Jernhusens Infrastruktur, Malmö, Tvättanläggning 2 (5). Introduktion

Läs mer

Copenhagen Malmö Port AB

Copenhagen Malmö Port AB Sid 1 av 8 Copenhagen Malmö Port AB JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING (JNB) 2013 Upprättad 2012-02-20 Sid 2 av 8 Innehållsförteckning 1. Allmän information sid 3 2. Villkor för tillträde och trafikering sid 4 3.

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion för Industrispår Rågåker

Trafiksäkerhetsinstruktion för Industrispår Rågåker Trafiksäkerhetsinstruktion för Industrispår Rågåker Spårägare: Infrastrukturförvaltare: Borlänge kommun AB Borlänge Energi Box 834, 781 28 Borlänge Hid 1(9) Dokumenthistorik Datum Författare Beslutande

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Malmö

Järnvägsnätsbeskrivning Malmö Dokumentnamn Tillhör process/delprocess Sida Järnvägsnätsbeskrivning Malmö Styrande dokument 1(6) Dokumentbeteckning Utgåva Giltig fr o m Ersätter TA-05-02-001 1 2018-11-20 Författare Granskad och godkänd

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Ystads kommun Innehållsförteckning Bilagor

Järnvägsnätsbeskrivning Ystads kommun Innehållsförteckning Bilagor Järnvägsnätsbeskrivning Rev: 2015-12-13 Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur 4. Kapacitetstilldelning 5. Tjänster 6. Avgifter Bilagor Översiktskarta.

Läs mer

Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället.

Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället. Umeå kommun 2018-09-05 Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället. Tack för att du har valt att använda vår låsta cykelparkering på Cykelstället. I och med att du skaffat dig ett abonnemang

Läs mer

Öppettider. Kontaktpersoner. Kontakt och öppettider. Vardagar Centrumets entréer 07-21 Livsmedel 08-20 Butiker 10-20

Öppettider. Kontaktpersoner. Kontakt och öppettider. Vardagar Centrumets entréer 07-21 Livsmedel 08-20 Butiker 10-20 Kontaktpersoner Väktare Securitas Tel. 070-988 58 33 Avfall och sopor Logistikbolaget Stefan Rickmer 070-756 06 74 Brand Events Manager Nordic Linda Jensen 076-525 57 43 Linda.jensen@unibail-rodamco.com

Läs mer

Kontaktpersoner. Öppettider. Väktare G4S Tel. 073-315 86 60 vakt.novalund@unibail-rodamco.com. Vardagar Butiker och entréer 10-20

Kontaktpersoner. Öppettider. Väktare G4S Tel. 073-315 86 60 vakt.novalund@unibail-rodamco.com. Vardagar Butiker och entréer 10-20 Eventvillkor Kontaktpersoner Väktare G4S Tel. 073-315 86 60 vakt.novalund@unibail-rodamco.com Brand Events Manager Nordic Linda Jensen 076-525 57 43 Linda.jensen@unibail-rodamco.com Technical Manager Colin

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2012-05-02

Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2012-05-02 2012-05-02 sida 1 av 7 Järnvägsnätsbeskrivning Gäller från 2012-05-02 2012-05-02 sida 2 av 7 Järnvägsnätbeskrivning för Uddevalla Hamnterminal AB Datum 2012-05-02 Innehållsförteckning 1. Allmän information

Läs mer

Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015

Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015 SID 1 (6) 2014-01-01 Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015 Lokalhyra För närvarande utgår ingen moms på lokalhyra. Blå Hallen 60 000:- Gyllene Salen 60 000:- Båda lokalerna 110 000:- Tillkommande

Läs mer

Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013

Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013 STADSLEDNINGSKONTORET SID 1 (6) 2012-01-01 Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013 (Priser för hyra och tillhörande tjänster efter 2013 beslutas under året.) Hyra På hyra utgår för närvarande

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Eslövs kommun

Järnvägsnätsbeskrivning Eslövs kommun Utgåva: 3 Gällande fr.o.m.: 2019-09-01 Handläggare: Stefan Åhman Sweco Rail AB Utgivare: Ann-Charlotte Gaeyner Eslövs kommun Järnvägsnätsbeskrivning Eslövs kommun Gäller från 2019-09-01 Sida 1 av Järnvägsnätbeskrivning

Läs mer

Brostugan - Kanot Cafe AB

Brostugan - Kanot Cafe AB Brostugan - Kanot Cafe AB 1 Parter Båtägare (fylls i av båtägaren) Namn:... Pers. nr:... Gatuadress:... Postnr o adress:... Telefon:... E-mail:... Nedan benämnd Båtplatsinnehavaren Finns flera ägare till

Läs mer

Copenhagen Malmö Port AB

Copenhagen Malmö Port AB Sid 1 av 8 Copenhagen Malmö Port AB JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING (JNB) Upprättad 2017-03-02 Sid 2 av 8 Innehållsförteckning 1. Allmän information sid 3 2. Villkor för tillträde och trafikering sid 4 3. Infrastruktur

Läs mer

Trafikeringsavtal Tågplan 2012 med endast Ad Hoc

Trafikeringsavtal Tågplan 2012 med endast Ad Hoc Trafikeringsavtal Tågplan 2012 med endast Ad Hoc Mellan Trafikverket (TrV) och JFs namn (JF XX) är följande avtal upprättat. Trafikverket JFs namn Trafikverket Samhälle, Kundnära tjänster Adress 781 89

Läs mer

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler 018-0-13 Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler Datum för kontrakt: Hyresperiod: Beställare: Bokad tid: Aktivitet: Lokal/lokaler: Ansvarig person*: Person nr./org. nr: Faktureringsadress (texta

Läs mer

Allmänna villkor. 1. Tillämplighet. 2. Nyttjanderätt. 3. Avhämtning och återlämnande. För uthyrning av maskiner m.m.

Allmänna villkor. 1. Tillämplighet. 2. Nyttjanderätt. 3. Avhämtning och återlämnande. För uthyrning av maskiner m.m. Allmänna villkor För uthyrning av maskiner m.m. 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller vid uthyrning av maskiner och annan utrustning eller liknande som Uthyraren tillhandahåller Hyrestagaren.

Läs mer

Uthyrningsregler. Bilaga 1

Uthyrningsregler. Bilaga 1 Bilaga 1 Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson POLICY Diarienummer: Ö 2014/215 Datum: 2014-06-18 Författare: Fredrik Nilsson Beslutat av: Förvaltningschef Beslutsdatum: 2014-06-18 Uthyrningsregler

Läs mer

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan / Ad hoc

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan / Ad hoc Tågplan / Ad hoc PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr: XXX Nedan Trafikorganisatören

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning

Järnvägsnätsbeskrivning Järnvägsnätsbeskrivning Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur 4. Kapacitetstilldelning 5. Tjänster 6. Avgifter 7. Övrigt Bilaga 1 - Telefonnummer

Läs mer

Användar- och hyresavtal för bil och släpvagn

Användar- och hyresavtal för bil och släpvagn Användar- och hyresavtal för bil och släpvagn 1 Allmänna villkor Samhällsbyggnadssektionen äger en bil av märket Volkswagen Caddy Life (FAX 432) samt en täckt släpvagn (ERW 100) som i första hand finns

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion:

Trafiksäkerhetsinstruktion: förvaltning 1 (8) spåranläggning i Malmö förvaltning 2 (8) 1. Introduktion Detta är en del av trafiksäkerhetsinstruktionen (TRI) för sidospår vid Jernhusens godsvagnsverkstaden. 2. Beskrivning 2.1. sinstruktionens

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Umeå Hamn

Järnvägsnätsbeskrivning Umeå Hamn Järnvägsnätsbeskrivning Umeå Hamn Gäller från 2015-01-01 1(5) Järnvägsnätsbeskrivning Umeå Hamn Järnvägsnätsbeskrivning Umeå Hamn Gäller från 2015-01-01 2(5) Innehållsförteckning 1 Allmän information 3

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för

Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Datum: 20160101 Stockarydsterminalen AB Idnummer: Järnvägsnätsbeskrivning Sida: 1 Järnvägsnätsbeskrivning (JNB) för Stockarydsterminalen AB:s järnvägsnät Gäller från 2016-01-01 Uppdaterad 2015-10-23 Datum:

Läs mer

Octowood AB Järnvägsnätsbeskrivning Version 2011-09-01

Octowood AB Järnvägsnätsbeskrivning Version 2011-09-01 ARBETSEXEMPLAR Octowood AB Järnvägsnätsbeskrivning Version 2011-09-01 Octowood JNB utg 1 ARBETE, sidan 1 av 7 Innehåll 1 Allmän information...3 1.1 Inledning, om Octowood AB och denna JNB... 3 1.2 Ansvar

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Kalmar Hamn

Järnvägsnätsbeskrivning Kalmar Hamn Järnvägsnätsbeskrivning Kalmar Hamn Innehållsförteckning 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde och trafikering 3. Infrastruktur 4. Kapacitetstilldelning 5. Tjänster 6. Avgifter 7. Övrigt Bilaga

Läs mer

3. Samordningsansvar enligt arbetsmiljölagen

3. Samordningsansvar enligt arbetsmiljölagen RIKTLINJE 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Sven-Erik Nilsson TDOK 2013:0657 [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Chef VO Underhåll 2014-08-01 1.0 Dokumenttitel

Läs mer

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan 2019

Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan 2019 Trafikeringsavtal Trafikorganisatör Tågplan 2019 PARTER Trafikverket Planering XXX Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr: 202100-6297 Nedan Trafikverket Handläggare: Trafikverket handläggare Org.nr:

Läs mer

Vad som uthyrs enligt denna förhyrning benämns i fortsättningen Lokalen.

Vad som uthyrs enligt denna förhyrning benämns i fortsättningen Lokalen. Hyresvärd: Polismyndigheten i Örebro Län Hyresgäst: Fastighet: Porten 1 Adress: Klostergatan 37 Kontrakts nr:550-2 Särskilda bestämmelser, bilaga 1 till hyresavtal 1. Allmänt Aktuell förhyrning regleras

Läs mer

Jernhusen AB (publ) Hagalunds depå. Instruktion 1 (10) 2015-03-06. John Boldt-Christmas. Stefan Halldén Tfn: 08-4100 3263. Sid.

Jernhusen AB (publ) Hagalunds depå. Instruktion 1 (10) 2015-03-06. John Boldt-Christmas. Stefan Halldén Tfn: 08-4100 3263. Sid. Dokumenttyp Verksamhetsområde Instruktion 1 (10) Upprättad av Ansvarig utgivare Giltig från Stefan Halldén Tfn: 08-4100 26 John Boldt-Christmas 2015-0-06 2 (10) 1. Inledning Hagalund är Sveriges största

Läs mer

Bilagor Dnr. Mesta möjliga rättvisa mellan olika aktiviteter och föreningar/anordnare ska råda.

Bilagor Dnr. Mesta möjliga rättvisa mellan olika aktiviteter och föreningar/anordnare ska råda. Bilagor Dnr Bilaga 3, generella riktlinjer för lokalbokningar Verksamhet för barn och ungdomar samt personer med funktionsnedsättning ska prioriteras när det gäller tilldelning av tider i lokaler. Mesta

Läs mer

JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING FÖR

JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING FÖR Järnvägsnätbeskrivning 1 (5) JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING FÖR ERICSSON AB (ECA) Kabelvägen 1 824 82 Hudiksvall Tfn växel: +46 10 719 00 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmän information 2. Villkor för tillträde

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Logent Hallsbergsterminalen

Järnvägsnätsbeskrivning Logent Hallsbergsterminalen Järnvägsnätsbeskrivning Logent Hallsbergsterminalen Innehållsförteckning 1. Allmän information. 2. Villkor för tillträde och trafikering. 3. Infrastruktur. 4. Tjänster. 5. Avgifter. 6. Övrigt. Bilaga Karta

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning. Postens järnvägsanläggningar. Tomteboda, Sundsvall, Göteborg, Norrköping, Nässjö, Alvesta, Helsingborg och Malmö

Järnvägsnätsbeskrivning. Postens järnvägsanläggningar. Tomteboda, Sundsvall, Göteborg, Norrköping, Nässjö, Alvesta, Helsingborg och Malmö Järnvägsnätsbeskrivning Postens järnvägsanläggningar Tomteboda, Sundsvall, Göteborg, Norrköping, Nässjö, Alvesta, Helsingborg och Malmö Giltig från och med 2011-11-01 (Utgåva 1) 1 (14) 1 ALLMÄN INFORMATION...

Läs mer

Hyresregler och instruktioner för Chalmers Studentkårs järnvägsvagn

Hyresregler och instruktioner för Chalmers Studentkårs järnvägsvagn Hyresregler och instruktioner för Chalmers Studentkårs järnvägsvagn Kontraktstecknaren som hyrt Järnvägsvagnen förpliktar sig att följa nedanstående regler och tar fullständigt personligt ansvar för vagn

Läs mer

DRI-103 Entreprenörsarbete i Käppalaförbundets anläggningar

DRI-103 Entreprenörsarbete i Käppalaförbundets anläggningar Syfte med dokumentet Detta dokument fastställer de arbets- och miljökrav som en entreprenör/leverantör och underleverantör (kallad E) som arbetar på uppdrag av Käppalaförbundet skall känna till. Det gäller

Läs mer

Järnvägsnätbeskrivning (JNB)

Järnvägsnätbeskrivning (JNB) JNB Nybro kommun. 2016-06-01 Sidan 1 av 9 Gällande fr. o m: 2016-06-01 Handläggare: Stefan Åhman, SWECO RAIL AB Utgivare: Karin Thyberg, Nybro Kommun Järnvägsnätbeskrivning (JNB) För industrispår Nybro

Läs mer

HYRESAVTAL Hyresvärd: Hyresgäst: Hyresobjekt: Lokalens adress: Lokalens skick och användning Lokalens storlek och omfattning

HYRESAVTAL Hyresvärd: Hyresgäst: Hyresobjekt: Lokalens adress: Lokalens skick och användning Lokalens storlek och omfattning HYRESAVTAL Hyresvärd: Hyresgäst: Hyresobjekt: Lokalens adress: Smilearr AB Org. nr 556697-3821 Frögatan 16 653 43 Karlstad Blue Flash Auto AB Org. nr. 556524-6245 Frögatan 14 653 43 Karlstad Fastigheten

Läs mer

Datum. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Elev: Häst: Härstamning: Kön, Födelseår, Ras: Registreringsnr, Passnr:

Datum. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Elev: Häst: Härstamning: Kön, Födelseår, Ras: Registreringsnr, Passnr: 1(12) Datum Barn- och utbildningsförvaltningen Stiernhööksgymnasiet Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet Uppstallningsvärd: Stiernhööksgymnasiet Adress: Masvägen 5, 79532 Rättvik

Läs mer

Reglemente för Föreningens lokaler

Reglemente för Föreningens lokaler Reglemente för Föreningens lokaler Antaget:? Ändrat: 2013-10-01 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Denna instruktion innehåller bestämmelser om nyttjande, drift, skötsel, underhåll och uthyrning av de lokaler

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion Sidospår Norrboda industriområde

Trafiksäkerhetsinstruktion Sidospår Norrboda industriområde Trafiksäkerhetsinstruktion Sidospår Norrboda industriområde Gäller fr.o.m. 2012-12-05, utgiven av Nässjö kommun, tekniska serviceförvaltningen Denna TRI ansluter JvSFS 2008:7. 1. Giltighetsområde Denna

Läs mer

Versionsnummer 5.0. Giltigt fr.o.m Dokumenttyp Instruktion. Dokumentägare TSS. Beslutad av CAODK 1 (6)

Versionsnummer 5.0. Giltigt fr.o.m Dokumenttyp Instruktion. Dokumentägare TSS. Beslutad av CAODK 1 (6) 1 (6) 1 Inledning Ansvarig för denna trafiksäkerhetsinstruktion är Chef Affärsområde Depå & Kombiterminaler (). Detta dokument är en komplettering till och gäller tillsammans med Trafikverkets Trafikbestämmelser

Läs mer

Bilaga 3 B Planerade större banarbeten PSB

Bilaga 3 B Planerade större banarbeten PSB 2 (10) 2019-09-03 Bilaga 3 B Planerade större banarbeten PSB Ny version med ändringar av följande PSB, Åby PSB Ö2 där gränspunkterna flyttas från Simonstorp signal 31/61 till Katrineholm signal 43/73 (infartsignaler).

Läs mer

Trafikeringsavtal Tågplan 2015 med endast Ad Hoc

Trafikeringsavtal Tågplan 2015 med endast Ad Hoc Trafikeringsavtal Tågplan 2015 med endast Ad Hoc Mellan Trafikverket och JFs namn (JF XX) är följande avtal upprättat. Trafikverket JFs namn Trafikverket, Samhälle Adress 781 89 BORLÄNGE Post nr Ort Org.nr:

Läs mer

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Godsterminalen Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Godsterminalen Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll Dokumenttyp Trafiksäkerhetsinstruktion Verksamhetsområde Jernhusens järnvägsverksamhet 1 (6) Upprättad av Stefan Halldén, 08-100 3263, stefan.hallden@jernhusen.se Beslutas av CTFI, Maria Denize Giltigt

Läs mer

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur HELSINGBORG RAUS DEPÅ GODSVAGNSVERKSTAD GODSTERMINAL GODSVAGNSVERKSTAD

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur HELSINGBORG RAUS DEPÅ GODSVAGNSVERKSTAD GODSTERMINAL GODSVAGNSVERKSTAD Jernhusens Infrastruktur HELSINGBORG RAUS DEPÅ GODSVAGNSVERKSTAD GODSTERMINAL GODSVAGNSVERKSTAD Jernhusen AB (publ) 1 (6) 1 Introduktion Detta dokument är en komplettering till trafiksäkerhetsinstruktionen

Läs mer

JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING

JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING 1 JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING För tågplan med början 2006-12-10 Reviderad dec 2007 Reviderad maj 2008 Reviderad sept 2008 Reviderad 2009 Reviderad 2011 JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING 2006, vers. 6 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Säkerhetsföreskrifter Gäller från och med 2014-10-01

Säkerhetsföreskrifter Gäller från och med 2014-10-01 1 (6) Gäller från och med 2014-10-01 INNEHÅLL SID 1 Allmänt... 2 1.1 Omfattning... 2 1.2 Informationsskyldighet... 2 1.3 Giltighet... 2 2 Informationssäkerhet... 2 2.1 Sekretess... 2 2.2 Hanteringsregler...

Läs mer

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS FESTLOKAL DRIFTCHEF: DC@ORAT.NU 0733 45 59 31 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Kontrakt 1:1:4 Avbokning 1:2 Incheckning

Läs mer

Förslag 6: Förslag om beslut om Gemensamma förhållningsregler

Förslag 6: Förslag om beslut om Gemensamma förhållningsregler Förslag 6: Förslag om beslut om Gemensamma förhållningsregler Förslag: Att stämman beslutar att det bifogade föreslagna samlingsdokument kallat Gemensamma förhållningsregler för boende i samfälligheten

Läs mer

NORDIC MODULAR LEASING. Flexators hyresalternativ

NORDIC MODULAR LEASING. Flexators hyresalternativ NORDIC MODULAR LEASING Flexators hyresalternativ www.nordic-modular.com Det är inte alltid så lätt att veta om dagens behov fortfarande kommer att råda om tio år. Att bygga nya lokaler när framtiden är

Läs mer

Copenhagen Malmö Port AB

Copenhagen Malmö Port AB Sid 1 av 9 Copenhagen Malmö Port AB JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING (JNB) 2012 Upprättad 2011-11-15 Sid 2 av 9 Innehållsförteckning 1. Allmän information sid 3 2. Villkor för tillträde och trafikering sid 4 3.

Läs mer

Notvikens Fastighet AB Järnvägsnät Notviken 4.41, Storheden i Luleå

Notvikens Fastighet AB Järnvägsnät Notviken 4.41, Storheden i Luleå Sid 1 av 6 Notvikens Fastighet AB Järnvägsnät Notviken 4.41, Storheden i Luleå JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING (JNB) 2013 Upprättad 2012-05-22 Sid 2 av 6 Innehållsförteckning 1. Allmän information sid 3 2. Villkor

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) Utgåva: 8 Gällande fr.o.m.: 2017-03-01 Handläggare: Stefan Åhman SWECO RAIL AB Utgivare: Johan Eriksson Uddevalla Hamn AB Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) För sidospår Uddevalla Hamnterminal AB Sida 1

Läs mer

Information om taxa för hämtning av slam från enskilda avloppsanläggningar i Uppsala kommun

Information om taxa för hämtning av slam från enskilda avloppsanläggningar i Uppsala kommun Information om taxa för hämtning av slam från enskilda avloppsanläggningar i Uppsala kommun Uppsala kommuns taxa för hämtning av slam från enskilda avloppsanläggningar Denna taxa antogs av kommunfullmäktige

Läs mer

Beslutade av stämman Anläggningssamfälligheten Killingens regler. Om begränsad fordonstrafik enligt samfälligheten Killingens stadgar

Beslutade av stämman Anläggningssamfälligheten Killingens regler. Om begränsad fordonstrafik enligt samfälligheten Killingens stadgar Om begränsad fordonstrafik enligt samfälligheten Killingens stadgar Enligt stadgarna är boendeformen utformad med begränsad fordonstrafik för att minska konflikterna mellan boende och fordon vilket innebär

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Linköping

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Linköping Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Linköping 1(8) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-20 7.0 2012-11-02 EM

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Gävle

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Gävle Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Gävle 1(8) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-16 5.0 2012-11-02 EM 41-104

Läs mer

FU 2000 Generella trafik- och elsäkerhetskrav

FU 2000 Generella trafik- och elsäkerhetskrav Handling 05.3 Giltig från Versionsnummer Antal sidor 2004-11-01 Utgåva F 7 Diarienummer V04-2866/IN10 0 Antal bilagor Beslutsfattare CB Handläggande enhet, Handläggare B, Nils Eriksson Ersätter Utgåva

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår inkl nödvändiga kompletterande bestämmelser samt övriga säkerhetsupplysningar Utgåva 3, 2015-05-01 Infrastrukturanläggning: Stockarydsterminalen Infrastrukturförvaltare:

Läs mer

FÖRESKRIFTER FÖR HAMN OCH VARV för. Viksjö Båtklubb. Box Järfälla. Tel. Klubbhuset Plusgirokonto nr.

FÖRESKRIFTER FÖR HAMN OCH VARV för. Viksjö Båtklubb. Box Järfälla. Tel. Klubbhuset Plusgirokonto nr. FÖRESKRIFTER FÖR HAMN OCH VARV för Viksjö Båtklubb Box 74 177 22 Järfälla Tel. Klubbhuset 580 365 99 Plusgirokonto nr. 23 52 92-0 Allmänna bestämmelser: Hamnen och varvet är avsedda för i klubben registrerade

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö lok- och vagnverkstad

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö lok- och vagnverkstad Dokumentnamn Process Sida 1(14) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-21 4.0 2011-10-01 EM 41-111 Malmö C Författare Ansvarig utgivare Säkerhetsstyrning

Läs mer

TRAFIKSÄKERHETSINSTRUKTION STOCKARYDSTERMINALEN UTGÅVA 4 GILTIG FROM TILLSVIDARE

TRAFIKSÄKERHETSINSTRUKTION STOCKARYDSTERMINALEN UTGÅVA 4 GILTIG FROM TILLSVIDARE TRAFIKSÄKERHETSINSTRUKTION STOCKARYDSTERMINALEN UTGÅVA 4 GILTIG FROM 2017-08-01 TILLSVIDARE SAMMANFATTNING beskriver spåranläggningens säkerhet, omfattning och gränspunkter. Per-Henrik Sida: 1 (9) Säkerhetsdokumentation

Läs mer

Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet.

Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Uppstallningsvärd: Stiernhööksgymnasiet Adress: Masvägen 5, 79532 Rättvik

Läs mer

Gamla Prästgårdens Fastighetsförenings Båtsektions Hamnordning

Gamla Prästgårdens Fastighetsförenings Båtsektions Hamnordning Gamla Prästgården den 8 september 2012 Gamla Prästgårdens Fastighetsförenings Båtsektions Hamnordning Styrelsen i Gamla Prästgårdens Fastighetsförening vill med denna Hamnordning (version 3.4 av den 120908)

Läs mer

INFORMATION OCH VILLKOR

INFORMATION OCH VILLKOR Begär offert, eller gör en bokning När du söker efter tillgängliga husbilar i bokningskalendern på vår hemsida. kommer du att bli erbjuden att mata in dina kreditkortsdata, eller lämna de fälten tomma.

Läs mer

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL Avseende hotellägenhet ( Lägenheten ) med lgh nr: X om x kvm, i Bostadsrättsförening Junior-Suites Veddesta. Undertecknande parter har denna dag träffat följande hyresavtal ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Entreprenörers m.fl. hantering av arbetsmiljörisker

Entreprenörers m.fl. hantering av arbetsmiljörisker Entreprenörers m.fl. hantering av arbetsmiljörisker 2015-01-14 1/5 Innehåll Tillträdesregler för Teracoms anläggningar ska följas... 3 Riskanalys... 3 Skydd för Teracoms personal inom anläggningen... 3

Läs mer