Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen"

Transkript

1 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Plats och tid Paragrafer Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson (Rbu), vice ordförande Maritha Dahlqvist, (RSMH Hoppet) Göte Johansson (Strokeföreningen) Ingvar Johansson, (Son), ordförande Britt Norström (Bun) Helena Qvick (Tn) Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Jonny Lejonberg (Hrf) Michael Brisman (Ks) Namn Bengt Gunnarsson (DHR) Maria Campell (Srf) Lilian Dahlqvist (RSMH Hoppet) Kerstin Petersson (Strokeföreningen) Ann-Sofie Hagenvind (Son) Birgitta Rejnö-Johansson (Kfn) Ida Davidsson (Bun) Gunilla Dverstorp (Tn) Tjänstemän Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen Övriga Utses att justera Justeringens tid Underskrift sekreterare Namnförtydligande Underskrift ordförande Namnförtydligande Underskrift justerande Namnförtydligande Efter meddelande Marie Anebreid Ingvar Johansson Pär-Ola Olausson Utdragsbestyrkande

2 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Kommunala rådet för funktionshinderfrågor Protokollet förvaras Underskrift Stadshuset, Socialförvaltningen Marie Anebreid Utdragsbestyrkande

3 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Innehållsförteckning 42 Ordförande öppnar mötet Upprop Godkännande av dagordningen Val av justerare Föregående protokoll Rapport om projekt Hälsobefrämjande organisationer och Skapa lika förutsättningar för jämlik hälsa 0-5 år Rapport från föreningar Rapport från nämnder/styrelse Rapport från ritgranskningsgruppen Inkomna protokoll/skrivelser/rapporter Inkomna inbjudningar om kurser och konferenser Inför nästa KRF Övrigt Mötets avslut... 20

4 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 42 Ordförande öppnar mötet Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

5 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 43 Upprop Ordförande gör ett upprop.

6 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 44 Godkännande av dagordningen Dagordningen läses igenom och godkännes.

7 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 45 Val av justerare Pär-Ola Olausson väljs till justerare.

8 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 46 Föregående protokoll Föregående protokoll gås igenom och läggs till handlingarna.

9 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 47 Rapport om projekt Hälsobefrämjande organisationer och Skapa lika förutsättningar för jämlik hälsa 0-5 år Marie Anebreid redogör för projekten Hälsobefrämjande organisationer i Tidaholms kommun och Skapa lika förutsättningar för jämlik hälsa för barn 0-5 år. Hälsobefrämjande organisationer i Tidaholms kommun var ett ESF (Europeiska socialfonden) projekt som pågick inom Social- och omvårdnadsnämnden Projektets mål var att minska korttidssjukskrivningarna och öka kunskapen hos personalen. Skapa lika förutsättningar för jämlik hälsa för barn 0-5 år är ett projekt som finansieras av Folkhälsokommittén i VG region. Projektet startade 1 april 2014 och planeras att pågå till och med 30 juni Projektet är ett samverkansprojekt mellan omvårdnadsförvaltningen, barn- och utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen, kultur/fritid, Folkhälsoplanerare, Polisen Tidaholm, BVC och BMM. Syftet är att utarbeta gemensamma arbetsformer som ska göra så att färre barn i Tidaholm hamnar i ohälsa.

10 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 48 Rapport från föreningar DHR, Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet Siv Gunnarsson informerar att Tomas Kullsvik har besökt ett av föreningens möten och berättat om polisens arbete. Siv berättar vidare att i november arrangerar föreningen en basar och i december anordnas en julfest med besök av lucia. Bengt Gunnarsson berättar att medlemmar i DHR har tagit kontakt med honom för att framföra att man inte är nöjd med ombyggnationen på Nya torget. Framför allt så är det trapporna de är kritiska mot eftersom det inte finns någon markering. Medlemmar har också framfört att det inte finns något familjerum för ombyte i badet i Forshallen, vilket har blivit ett problem för medlemmar i föreningen som har behov av detta. SRF, Synskadades riksförbund Annelie Källqvist informerar att föreningen kommer att arrangera julbord på 4:an huset. SRF Skaraborg har ett möte under månaden. Maria Campell tar upp att trapporna på Nya torget inte är bra för den som är synskadad. Strokeföreningen Göte Johansson berättar att föreningen ser fram emot att fira lucia på Flämslätt. Göte berättar vidare att han under kvällen lämnat in en skrivelse till kommunstyrelsen angående det nya reglementet som handlar om vilka föreningar som ska ingå i Kommunala rådet för funktionshinderfrågor. Kerstin Peterson berättar att hon och Ann-Marie Kördel i Falköping arbetar tillsammans för att sätta ihop program för nätverksträffar. Nätverken träffas varannan gång i Tidaholm och varannan gång i Falköping. Kerstin berättar att nätverken har träffats på Turbinhusön och på detta mötet var Per Wahlström inbjuden för att kåsera. Vid träffen i Falköping var Gunnar Wennberg inbjuden för att berätta om juridiska saker när någon blir sjuk. Senast var nätverken i Tidaholm och bowlade. Och sen avslutas säsongens möten med adventskaffe i Falköping. Göte och Kerstin berättar att nätverket har problem att värva nya medlemmar HRF, Hörselskadades riksförbund Jonny Lejonberg informerar att föreningen har arrangerat sitt 50 års jubileum på Hellidens slott. Per Wahlström kåserade och Hackspetten underhöll. Sista medlemsträffen för året har föreningen precis genomfört. Denna hölls på Idrottshistoriska muséet. Jonny informerar att föreningens medlemsantal har under en längre tid legat runt 100 stycken. Nu oroas dock Jonny över att den siffran eventuellt kommer att minskas på grund av höjda medlemsavgifter.

11 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) RBU, Rörelsehindrade barn och ungdomar Pär-Ola Olausson informerar att föreningen har varit med och sponsrat Gotlandsrännan som är inköpt till bowlinghallen i Tidaholm. Föreningen fortsätter med sina aktiviteteter med dans varje måndag och elhockey på onsdagar, båda aktiviteterna genomförs i Skövde. RSMH Hoppet Maritha Dahlqvist informerar att föreningen fortsätter med sina månadsträffar, en lördag i månaden. Vid senaste träffen så tittade dom på filmen Falks grav. Maritha informerar vidare att föreningen var med på torget när omvårdnadsförvaltningen hade aktiviteter där i början av oktober. Föreningen har också samarbetat med verksamhetsutvecklare Thina Lindberg kring samordnad individuell plan. Tillsammans med ABF så genomför föreningen en ekonomikurs.

12 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 49 Rapport från nämnder/styrelse Social- och omvårdnadsnämnden Ingvar Johansson informerar att social- och omvårdnadsnämnden har antagit riktlinjer för parboende. Riktlinjerna ska även upp i kommunfullmäktige. Barn och utbildningsnämnden Britt Norström informerar att barn- och utbildningsnämnden arbetar med budgeten. Britt rapporterar att hon har fört fram rådets synpunkter angående buller i Forsenskolan till nämnden och att förvaltningen har fått i uppdrag att titta på problemet. Tekniska utskottet Helena Qvick informerar att projektet Västra Drottningvägen börjar bli färdigt. Hon informerar också att frågan kring trappan på Nya Torget att varit uppe på tekniska nämnden. Kultur och fritidsnämnden Birgitta Rejnö-Johansson har inget att rapportera. Miljö- och byggnadsnämnden Gunilla Dverstorp informerar att nämnden har fått ta del av en rapport om inventering av Tidans huvudfåra genom Tidaholm. Kommunstyrelse Michael Brisman informerar om att Anna-Karin Skatt under kvällen deltar på ett möte angående bostadsbyggandet i Tidaholms kommun. Miljö- och bygg tittar på en detaljplan för Kungsbro området. Michael informerar också om att Landhövdingen Lars Bäckström har varit på besök i Tidaholm. Han berättar också att en ny kommunchef är utsedd efter Günther Hähnert.

13 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 50 Rapport från ritgranskningsgruppen Marie Anebreid informerar om att på senaste mötet med Kommunala rådet för funktionshinderfrågor så fick hon i uppdrag att kontakta Tekniska förvaltningen angående ett antal synpunkter som rådets medlemmar framförde. Marie har varit i kontakt med Tekniska. De har lovat att titta på synpunkterna. Vid trapporna på torget så ska de försöka sätta upp ett räcke.

14 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 51 Rapport från Nätverket för tillgänglighet Marie Anebreid informerar att hon har gått med i Nätverket för tillgänglighet. Nätverket är till för tjänstemän och politiker i en kommun eller landsting. Genom nätverket så finns det möjlighet att få tips och idéer kring tillgänglighet. Nätverket arrangerar även tillgänglighetskonferenser. Marie rapporterar från konferensen som nyligen arrangerades i Allingsås.

15 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 52 Inkomna protokoll/skrivelser/rapporter Rådet har fått ett uttalande från Synskadades Riksförbund, som har gått ut till kommuner, landsting och regioner. Uttalandet handlar om att förbättra möjligheterna på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. (bilaga 1)

16 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 53 Inkomna inbjudningar om kurser och konferenser Arvsfonden bjuder in till informationsträff torsdagen den 4 december i Stockholm. Informationen kommer att handla om hur föreningslivet kan ta del av medel ur Arvsfonden. Myndigheten för delaktighet arrangerar Delaktighetsdagen 2014 onsdagen den 10 december i Stockholm. Konferensen webbsänds också på Region Värmland arrangerar Kulturforum tisdagen den 25 november i Karlstad.

17 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Rådet 2015 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor beslut Kommunala rådet för funktionshinderfrågor beslutar att sammanträdesdatumen för KRF ska vara i 4 februari, 6 maj, 9 september och 11 november, mötena hålls i Stadshusets Sessionssal med start klockan

18 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 55 Inför nästa KRF Gunilla Dverstorp föreslår att man på nästa möte med KRF diskuterar -Hur vill vi att KRF ska vara?

19 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 56 Övrigt Från och med 2015 övergår Kommunala rådet för funktionshinderfrågor till kommunstyrelsen. Ordförande Ingvar Johansson framför därför sitt tack till rådets medlemmar och adjungerande tjänstemän och gör en historisk återblick om sin tid i rådet.

20 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 57 Mötets avslut Ordförande tackar de närvarande och avslutar mötet.

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Plats och tid Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Paragrafer 31-48 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-09-06 kl 17:30-18.30 24-34 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2015-02-04 kl 18:00-19:45 1-13 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-11-07 kl 17:30-19.15 38-50 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna- Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare Lennart Lundell

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2010-11-16 1 (17) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer 25-37 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Lena Ask (RBU) Kjell-Åke Storm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-02-08 18:00-19.50 1-12 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Anna-Karin Skatt

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20)

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-05-14 1 (20) Plats och tid Paragrafer 15-29 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Räddningstjänsten, Falköping, 2016-09-07 kl. 17:00-20.30 30-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie Källqvist (SRF) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-02-07 kl 17:30-19:30 1-12 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) 1-6 Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 29-44 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anita Nyman (SRF) Linnéa Skatt (Reumatikerföreningen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-09-09 kl 18:00-20:10 29-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Tjänstgörande ersättare Maria Campbell (SRF), Anna Nordh Svensson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-02-03 kl 18-20.15 1-16 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 18-33 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-06 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-06 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2015-05-06 kl 18:00-19:45 14-28 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Maritha Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen),

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Gullan Pettersson (SRF)

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn)

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn) Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-09-14 1 (20) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer 13-28 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 1-7 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU)

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU) Kommunala handikapprådet 2007-02-07 1 Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 18.00-19.45 Beslutande Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-05-12 kl 18-20 17-29 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande ersättare Anna Nordh Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2008-09-10 37 Plats och tid Beslutande Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Bernt Berntsson (Dhr) Gullan Pettersson (Srf) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu)

Läs mer

KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/2 KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor Dag och tid: 2015-11-11 kl 18:00 Plats: Sessionssalen Justerare: Annelie Källkvist (SRF) Kallade Ledamöter Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (10)

Kommunala pensionärsrådet (10) Kommunala pensionärsrådet 2012-10-01 1 (10) Plats och tid Disponentvillan 14-15.30 Paragrafer 18-24 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Sonja Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/12 Villan, samlingssalen, 2015-03-02 kl. 14-16 1-9 Beslutande Christer Johansson (ord.sn), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF), Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2019-02-25 kl. 14-16 1-11 Beslutande Anna Zöögling (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Lars Hjertén (SPF seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF seniorerna), Ruby Lindström (SPF seniorerna),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8)

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Plats och tid Disponentvillan kl 14.00-16.00 Paragrafer 1-5 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Paragrafer 6-13 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-11-27 kl. 14-16 30-40 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Paragrafer 56-65 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 1 Villan, samlingssalen, 2018-09-24 kl. 14-16 19-26 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF Seniorerna),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-09-25 14:00 20-29 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2015-02-17 kl 09:00-11.30 1-19 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), Lennart Rehn (S), Bengt Karlsson (S), Christer Johansson (S), Per-Erik Thurén (S), Björn Bröne (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 1/3 Disponentvillan, 2018-10-15 18:00-18.40 111-119 Beslutande Erik Ezelius (S), Anna-Karin Skatt (S), Bengt Karlsson (S), Lena Andersson (S), Tony Pettersson (S), Anna Zöögling (S), Mathias Ezelius (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-04-24 14:00 11-19 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 16-23 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~ Karlsborgs...... kommun susa, ~/ Sida 13 Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen 2015-06-15, kl 13.00-16.00 Beslutande Ingvar Kärrsmyr Berith Rånge-Hägg Björn Rubenson Anders Englund Barbro Widerström

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl Rådet för funktionshinderfrågor 2011-02-02 1 Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Wania

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2007-10-01 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2007-10-01 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2010-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.30 Paragrafer 1-8 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) Peter Friberg (M) Berit Sörman (S)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-17 89 Plats och tid Beslutande Stadshuset kl.18-20 Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson (s) Gunilla

Läs mer

Tekniska nämnden 2011-12-15 1 (11) Stadshuset, sessionssalen, kl 15.00-16.30

Tekniska nämnden 2011-12-15 1 (11) Stadshuset, sessionssalen, kl 15.00-16.30 Tekniska nämnden 2011-12-15 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, kl 15.00-16.30 Paragrafer 107-114 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2018-12-12 kl. 13:00-15:40 126-139 Beslutande Tony Pettersson (S), ordförande Anneli Sandstedt (C), vice ordförande Monica Staadig (S) Henning Söndergaard (S) Ingela Nilsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-05-04 11 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-05-04 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Stig

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 1 (10)

Kommunala pensionärsrådet 1 (10) Kommunala pensionärsrådet 1 (10) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin Ekwall (PRO) Britta Lundgren (PRO) Ing-Marie

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 20 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.30 Paragrafer 104-111 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15. Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn

Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15. Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15 Paragrafer 24-35 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson, Mbn Lennart Rehn,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-22 kl 13:30 15:10 8-12 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2016-10-11 kl 13:00-15:00 98-114 Beslutande Christer Johansson (S) Orförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius (S) 98-111 113-114, Lisbeth Ider

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Plats och tid Sessionssalen, stadshuset kl. 18.00-20.30 Beslutande Bernt Berntsson (Dhr) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu) Ingvar Johansson(Son)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 23-30 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande Curt B Gustavsson

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret Kommunfullmäktige 2009-02-23 1 Plats och tid Villan klockan 18.00 20.05 Beslutande Övriga deltagande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 16:00 Beslutande Övriga Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelning) Barbro Johansson (Hagfors-Ekshärads reumatikerförening)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-23 1 (7) EXTRA NÄMNDMÖTE. Sessionssalen 17:00-17:30 Stadshuset, Tidaholm, 2010-03-23

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-23 1 (7) EXTRA NÄMNDMÖTE. Sessionssalen 17:00-17:30 Stadshuset, Tidaholm, 2010-03-23 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-23 1 (7) Plats och tid Sessionssalen 17:00-17:30 Stadshuset, Tidaholm, 2010-03-23 Paragrafer 38-39 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Folkhälsorådet (18) Sessionsalen, Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (18) Sessionsalen, Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2011-11-07 1 (18) Plats och tid Sessionsalen, Stadshuset klockan 8.00 12.00 Paragrafer 26-40 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson, Mbn Lennart Rehn, Tn

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragraf 41-54 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S) Ann-Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-02-19 kl 13:30 16:30 13-19, 21-24 Beslutande Anna Zöögling (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S) förhindrad,

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Samanträdesrummet, stadshuset, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Göran Eriksson (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 2013-04-17 1(6) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 17 april 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Tomas Sjöberg, sekreterare Lena

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP)

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP) Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.10 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Plats och tid Paragrafer 16-22 Villan, samlingssalen kl.14-16 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 Lokal Folkabo, 2019-01-10 kl. 08:30-11:00 1-11 Beslutande Lena Andersson (S) ordförande, Krister Rohman (KD) vice ordförande, Ann-Sofie Hagenvind (S), Georgos Moschos (S), Kristina Spetz-Larsson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-26 Sessionssalen, 2015-02-26 kl. 08:00 11.05 30-33 Nämndmötet 2015-02-19 ajournerades kl. 16.30 och fortsätter idag 2015-02-26. Beslutande Per-Erik Thurén (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2018-04-23 14:00 10-18 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPR Seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 8-15 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 18 35 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10)

Kultur- och fritidsnämnden (10) Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-18 1 (10) Plats och tid Paragrafer 38-43 Gimmene herrgård BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl.

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Närvarande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. 13:00 14:30 Ledamöter Ersättare Henrik Ölvebo Josefin Rynbäck Tore Henriksson Gretha

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande...

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande... 1 Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson (SN) Per-Olof Graaf (KS) 6-10 Bengt Lindberg (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekvall (PRO) Britta Lundgren (SPF= Ing-Marie

Läs mer

Justerande Ulla-Britt Jonsson

Justerande Ulla-Britt Jonsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 16 december 2014, kl. 13:00-16:00 Beslutande Tomas Nilsson, ordförande Laila Furskog Ulla-Britt Jonsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande...

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Plats och tid Hembygdsgården, Ljusdal, 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) ordf, Peter Engdahl (S) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Inez Tillqvist R, Otto Forsberg HRF, Tommy Olsson PSO,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer