SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden"

Transkript

1 Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth Gustavsson (s) Eva Borg (m) Mait Astklev (stp) Elisabeth Båtta (stp) Kjell Samuelsson (kd) Christina Moosberg (stp) Egon Fransson (fp) Carl-Axel Johansson (s) ej tjg ers. Tove-Liv Johansson (s) ej tjg ers. Hans Olsson (m) ej tjg ers. Lennart Hallberg (stp) ej tjg ers. Övriga deltagare Personalsekr. Karin Mellberg Jansson, MAS Florence Almhede, Verksamhetschef Björn Gunnarsson, Controller Suzanne Kinghed, Tf förvaltningschef Ola Lindström Sekr. Louise Trulsson Justeringens plats och tid Sekreterare... Paragrafer Louise Trulsson Ordförande... Leif Andersson Justerare... Eva Borg Organ OMSORGSNÄMNDEN ANSLAGSBEVIS (justeringen har tillkännagivits genom anslag) Datum för Anslags uppsättning Datum för Anslags nedtagning Protokollets förvaringsplats Omsorgskontoret Underskrift... Louise Trulsson

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (14) ON 59 VUS Genomgång av underlagsmaterial och förslag till arbetsplan VUS styrkort 2010 Tf förvaltningschef Ola Lindström redogör för underlagsmaterial och förslag till arbetsplan eftersom tidigare arbetsplan inte längre är hållbar. Egon Fransson föreslår att punkten planberedskap för utbyggnad av särskilda boendeplatser bör uppmärksammas i vård och omsorgsplanen. Ola Lindström informerar att enligt planerna kommer Vård- och omsorgsplanen att revideras under hösten och då kommer det att tas i beaktande. beslutar att godkänna förslag till arbetsplan betr. VUS styrkort vilket innebär att omsorgsnämnden kommer att besluta i ärendet vid nästkommande möte.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (14) ON 60 Budget 2010 och redovisning av utredning betr. framtida lämplig lokalisering och organisering av kommunens korttidsvård och rehab-enhet Tf. förvaltningschef Ola Lindström redovisar förvaltningens utredning om korttidsvård och rehabenhet. Förvaltningen har fått i uppdrag att ta fram besparingsförslag, utöver de som gjorts 2009, i storleksordningen c:a 3,5 miljoner. Besparingarna ska uppnås genom att minska antalet särskilda boendeplatser och flytta verksamhet till koncernens lokaler. Förvaltningen har utrett var särskilda boendeplatser kan tas bort och ersättas med korttidsvårdsplatser. Korttidsvårdsplatserna skall bättre motsvara dagens behov och erbjuda korttidsvård och avlastning för demenssjuka, för somatiskt sjuka och rehab samt palliativ korttidsvård. Ur ett verksamhetsperspektiv, som innebär att bedriva verksamheten så att den uppfyller de krav på innehåll och tillgänglighet till platser som ställs enligt Sol och HSL, förordas alternativen: 1 Vit avd Beateberg 2 Gul avd Beateberg+ Gläntan Solbogården 3 Jägaren+ Gläntan Solbogården Av dessa ger alternativ 1 störst besparingseffekt och har kortast genomförandetid varför detta alternativ föreslås. Egon Fransson ställer sig tveksam till att dra ner på särskilda boendeplatser, och vill att Takåsen flyttas till avd 2 Strömstad sjukhus. Christina Moosberg förordar förslag 3. Anna-Lena Carlsson påpekar att antal särskilda boendeplatser som finns behövs idag och vet ej vad det blir för konsekvenser när avd.2. stänger. Lisbeth Gustavsson framhåller att det är en ekonomisk realitet att måste spara och beslut måste tas nu för att få effekt av det. Lisbeth Gustavsson förordar förslag 3. Kjell Samuelsson uttrycker oro för sjukhusets avveckling och önskar återremiss för vidare utredning.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4 (14) ON 60 forts Ordföranden ställer proposition på om ärendet skall avgöras idag och finner att omsorgsnämnden beslutar att ärendet skall avgöras idag. Votering begärs. Den som röstar ja röstar för att ärendet skall avgöras idag och den som röstar nej röstar för att återremittera ärendet. Röstningen utfaller så att 5 röstar ja och 4 röstar nej. Det betyder att ärendet skall avgöras idag. Tf förvaltningschef uppger att förvaltningens förslag tas tillbaka. Christina Moosberg föreslår att omsorgsnämnden röstar för förslag nr 3. Ordförande ställer sig bakom Christina Moosbergs förslag och föreslår att detta ska kompletteras med att uppdra åt förvaltningen att belysa till nästa nämndssammanträde: - såväl för- och nackdelar med såväl en sammanhållen enhet för rehabverksamheten som en funktionsindelad verksamhet lokaliserad på kommunens särskilda boenden, - att teckna blockförhyrningsavtal med Strömstadsbyggen AB på Fredrikshaldsvägen 22 - att ta in kostnadsförslag för att bygga om fastigheten Beateberg 2 till trygghetsboende i samband med byte av uppvärmningssystem. Kjell Samuelsson föreslår att omsorgsnämnden beslutar att flytta Takåsen till avd.2. Ordföranden ställer proposition mellan förslagen att den som röstar för Christina Moosbergs förslag med ordförandens komplettering röstar ja och den som röstar för Kjell Samuelssons förslag röstar nej. Ordföranden finner att omsorgsnämnden beslutat enligt Christina Moosbergs förslag. Votering begärs. Den som röstar ja röstar för Christina Moosbergs förslag och den som röstar nej röstar för Kjell Samuelssons förslag..

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5 (14) ON 60 forts. Röstningen utfaller så att 5 röstar ja och 4 röstar nej. Ordföranden finner att omsorgsnämnden beslutat i enlighet med Christina Moosbergs förslag vilket innebär alternativ nr 3 samt med ordförandens komplettering beträffande att uppdra åt förvaltningen - att till nästa nämndssammanträde belysa såväl för- och nackdelar med såväl en sammanhållen enhet för rehabverksamheten som en funktionsindelad verksamhet lokaliserad på kommunens särskilda boenden, - att teckna blockförhyrningsavtal med Strömstadsbyggen AB på Fredrikshaldsvägen 22 - att ta in kostnadsförslag för att bygga om fastigheten Beateberg 2 till trygghetsboende i samband med byte av uppvärmningssystem. Egon Fransson, Eva Borg, Kjell Samuelsson och Anna-Lena Carlsson reserverar sig mot beslutet och skriftlig reservation kommer att lämnas.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6 (14) ON 61 Svar på motion ang flyttning av Takåsen korttidsvård till Avd 2 lokaler på sjukhuset Från Kommunstyrelsens arbetsutskott har inkommit en motion ang flyttning av Takåsens korttidsvård till avd 2 lokaler på sjukhuset. I motionen föreslås att Strömstads kommun övertar ansvaret för avd 2 lokaler och att Takåsens korttidsvård flyttar till dessa lokaler samt att resterande platser blir korttidsavlastningsplatser och att därmed avvakta med Solbogårdens utbyggnad. beslutar att enligt 60 har On utifrån de budgetramar 2010 som Budgetberedningen angivit beslutat att korttidsvårdplatser kommer att inrättas på avd. Gläntan, Solbogården respektive Jägaren och motionen anses härmed besvarad Skriftlig reservation lämnas av Egon Fransson, Anna-Lena Carlsson, Kjell Samuelsson och Eva Borg.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7 (14) ON 62 Beslut om att ge uppdrag till Strömstads Byggen AB att bygga ny entré och grönområde på Jägarens äldreboende Verksamhetschef Björn Gunnarsson informerar att installation av bergvärme pågår på Jägaren. I samband med det finns förslag att bygga om entrén samt att ta bort befintlig asfaltyta och i stället göra om det till grönområde. Carl-Axel Johansson påpekar att kostnaden för markarbete är alldeles för dyr. Mait Astklev och Eva Borg instämmer. Anna-Lena Carlsson frågar varför förslaget tagits fram. Björn Gunnarsson informerar att det är en följd av tidigare beslut om att göra det mer attraktivt för de som bor där och att det blir billigare nu när man installerar bergvärme. beslutar i enlighet med omsorgsförvaltningens förslag att ge i uppdrag till Strömstadsbyggen AB att anlägga grönområde på Jägarens äldreboende till lägsta möjliga kostnad. Delges: Björn Gunnarsson

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 (14) ON 63 Ekonomisk rapport Controller Suzanne Kinghed redovisar ekonomisk rapport till och med maj månad beslutar Att notera informationen

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 (14) ON 64 Statistik över försörjningsstöd och institutionskostnader samt från boendegruppen Statistik över försörjningsstöd, institutionskostnader och rapport från boendegruppen redovisas av tf förvaltningschef Ola Lindström. beslutar Att notera informationen.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10 (14) ON 65 Information om arbetsplan för att genomföra besparingar och omlokaliseringar inom verksamheten Tf förvaltningschef Ola Lindström redogör för besparingar och omlokaliseringar i verksamheten. Omsorgsförvaltningen kommer att ta kontakt med Västfastigheter ang hyresavtalet samt planera för intagningsstopp på särskilda boendeplatser. Karin Mellberg Jansson informerar om personalplanering, att man kommer att se över eventuella vakanser, lediga tjänster, pensionsavgångar samt föräldaledigheter. Diskussioner med Kommunal har påbörjats om hur man skall gå tillväga, berörd personal får önska placering och man kommer att försöka tillgodose deras önskemål så långt det är möjligt. Anna-Lena Carlsson frågar om vad besparingen blir vid alternativ 3 enligt 60? Björn Gunnarsson redovisar att man räknar med en besparing på ca 2,5 milj.kr med helårseffekt men att man måste säkerställa tillräckligt antal korttidsplatser vilket kan bli svårt. Ola Lindström informerar att det pågår en översyn av både Rehabs och Vuxenresurscentrums lokaliseringar utifrån möjligheten att flytta till egna lokaler. beslutar Att notera informationen.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11 (14) ON 66 Information om Projekt Samverkande omhändertagande på jourtid i Strömstads och Tanums kommun Tf förvaltningschef Ola Lindström och MAS Florence Almhede informerar om projektet. För att skapa ett effektivt omhändertagande/trygghet/kontinuitet/ rätt vårdnivå för vissa patientgrupper inom Strömstads och Tanums kommun föreslås en modell där kommunens hälso- och sjukvårdsorganisation tillsammans med primärvård, länssjukvård och ambulanssjukvård samverkar. Vinsterna är att patienterna kan erbjudas vård lokalt och vid behov kan styras till rätt vårdnivå direkt. Som ett första projekt kommer kommunens nattsjuksköterskor att utbildas i att handlägga MÄVA-patienter på samma sätt som ambulanssjuksköterskor vid akut insjuknande av MÄVA-patient med MÄVA-pärm via direktkontakt med MÄVA Uddevalla sjukhus. Utbildning av personal kommer att ske under september. Projektet genomförs med planerad start den 15 oktober 2009 som ett tremånaders pilotprojekt. beslutar Att notera informationen

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12 (14) ON 67 Anmälningsärenden/meddelanden l. Länsrätten: Dom bistånd enligt SoL, 2. Länsrätten: Dom ledsagning enligt LSS, 3. Länsrätten: Dom Bistånd enligt SoL och ersättning för kostnader enligt förvaltningsprocesslagen, 4. Strömstads Hem o Samhälle: Nedläggning av Takåsen, 5. Västra Götalandsregionen: Uppsägning av avtal avseende arbetsterapi för patienter vid vårdavdelningen Strömstads sjukhus, 6. Försäkringskassan: Uppsägning för avflyttning Samverkanshuset, 7. SKL: Grundkurs Nya offentlighets- och sekretesslagen, 8. SPF Strömmen: Äldrevården i fara, namnunderskrifter: Vi protesterar mot att Takåsen stängs. beslutar Att notera informationen.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13 (14) ON 68 Delegeringsärenden Delegeringsärenden för maj 2009 över beviljade försörjningsstöd och beslut inom vård och omsorg, bostadsanpassningsbidrag, alkoholhandläggning samt myndighetsutskottets protokoll föreligger. beslutar Att notera delegeringsärendena till protokollet.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 (14) ON 69 Rapporter från omsorgsnämndens ledamöter Eva Borg informerar att hon har varit i Luleå och besökt ett äldreboende där det finns ett rum med möjlighet att ligga i sanden och sola och ta en drink om man vill. Är det något för omsorgsnämnden att ta efter? beslutar Att notera informationen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 2007-02-15 Äldreboendet Jägarens sammanträdesrum 2007-02-15 kl. 09.00 16.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth Gustavsson (s) Eva Borg (m) Mait Astklev

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Mötesrum Översten, Samverkanshuset kl. 09.00 12.00 Leif Andersson (s) Lisbeth Gustavsson (s) Eva Borg (m) Mait Astklev (stp) Kjell

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 16.00 Leif Andersson (S) Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet 2009-09-22 Omsorgskontorets sammanträdesrum 2009-09-22 kl. 09.00 12-00 Leif Andersson (s) Ronnie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 17.00 Leif Andersson (S) Tove-Liv Johansson, (S) Anna-Lena Carlsson (C) Sten Brodén (V),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Plats och sammanträdestid Beslutare Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-12 kl. 13:00 17:00 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Elisabeth Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunstyrelselsens sessionssal kl. 09:00 14.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Jörgen Molin (M), ordförande Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Ligia Ahlgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Paepkegården, Strömstad kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Leif Andersson (S), ordförande Ligia Morales Ahlgren (S) Anna Lena Carlsson (C) Monica Larsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunfullmäktigesalen kl. 09:00 15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Leif Andersson (S), Roger Persson (S) Anna-Lena Carlsson (C), Elisabeth Johansson (C), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl Plats och Sammanträdestid Skepparen, Samverkanshuset kl. 09.00-12.50 Närvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Beatebergsgården, Terapilokalen kl. 13:00 17:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Leif Andersson (S), Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum 20 kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Laholmens Hotelll, konferensrum Hällsö kl. 09.00 14.00 Leif Andersson (S), ordförande Ligia Morales Ahlgren (S), deltar ej 26-27,35-36

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och sammanträdestid Beslutare Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson Ronnie Brorsson, kommunstyrelsen, 1 Rune Sandin, tekn.nämnden Sven-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Ersättare Möteslokalen HSO kl. 09:00 12:00 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Ella-Stina Olausson, PRO Kaj Källsvik, PRO Barbro

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 23 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 23 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-18 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson (s) Egon Fransson (fp) Lisbeth Gustafsson (s) Anna-Lena Carlsson (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 26 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 26 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 13:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Anna Lena Carlsson (C), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2014 10 09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2014 10 09 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

BN PROTOKOLL EXTRA

BN PROTOKOLL EXTRA BN PROTOKOLL EXTRA HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 15.00-15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10) 2007-11-13 1 (10) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 14.00 Beslutande Ledamöter John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e vice ordf Rolf Delcomyn (s) 2:e vice ordf Göran Blomberg (m) Kerstin

Läs mer

2010-04-08. Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00

2010-04-08. Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09.00 12.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Plats och sammanträdestid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Beslutare KPR KHR Karin Lindahl Stig Johansson Hans Olsson Anna Mattsson Johan Hedvard Roland

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08: Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:30 12.30. Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Förvaltningens planerade aktiviteter... 4 Verksamhetsplan... 5 Detaljbudget...

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M)

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2018-02-12 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-17:15 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S), ordförande Daniel Bergman (S) Patrik Andersson (KOSA) Marie Karlsson (L) Tjänstgörande

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset ,

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset , Plats och Sammanträdestid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, 09.00-12.45 Närvarande ledamöter Anna-Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif Andersson (S), 2e vice

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-10.30. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Kent Båtta (stp) Rune Sandin (c) Allan Josefsson (m)

Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-10.30. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Kent Båtta (stp) Rune Sandin (c) Allan Josefsson (m) Sidnr 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-10.30. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Kent Båtta (stp) Rune Sandin (c) Allan Josefsson (m) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-10-02 91 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.50 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-05-24 54 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S), ordförande 35-36 Hans Forssell (S) Sara Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(6) Tid och plats 2014-06-17 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013

6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet 2014-02-18 Sida 1 av 7 Ärendeförteckning 6-9 6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013 7 Bldandet av en regional utvecklingsenhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunfullmäktigesalen

Läs mer

omsorgskontoret, Skara Thomas Gustafsson (M) Anette Gustafsson (S)

omsorgskontoret, Skara Thomas Gustafsson (M) Anette Gustafsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid: Tisdagen den 17 juni 2014 kl 13.00--16.00 omsorgskontoret, Skara Beslutande: Ersättare: Övriga närvarande: Michael Karlsson (S), ordförande Margareta Wing Andersson

Läs mer

Socialkontoret, kl.15.00-16.30

Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2015-01-02 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: ALDRENAMNDENS 1(7) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 16:00-18:20 Ledamöter: Ebba Busch Thor (KD), ordförande Mats Hansén (M), l:e vice ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S)

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde 10-13 Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Kommunstyrelsesalen, Stadshuset kl

Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Kommunstyrelsesalen, Stadshuset kl Plats och Sammanträdestid Kommunstyrelsesalen, Stadshuset kl. 09.00-13.00 Närvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Anna-Lena Carlsson

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10. Ulla Britt Hånell Sekreterare Karin Bohlin Lisbeth Lagerborg (FP)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10. Ulla Britt Hånell Sekreterare Karin Bohlin Lisbeth Lagerborg (FP) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Per Wetter (S)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19 19 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:10 ande Persson, Reino (s) ordf. 17-29 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 17-29 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 17-29 Eriksson, Lennart (s) 17-29

Läs mer

Lars-Magnus Pålsson (M) ordf. Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) 190-207 Hans-Peter Jessen (S) Boo Sandström (Hela Edas Lista)

Lars-Magnus Pålsson (M) ordf. Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) 190-207 Hans-Peter Jessen (S) Boo Sandström (Hela Edas Lista) Kommunstyrelsens vårdutskott 2013-10-23 1 Plats och tid Ks-salen kommunhuset Charlottenberg kl 09.00-12.00-13.00-14.30 Beslutande Övriga deltagare Lars-Magnus Pålsson (M) ordf. Lars-Erik Andersson (C)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

PROTOKOLL. Marie-Louise Hellström. Datum Omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Spegelsalen, Källbacka, Ljusdal 08:30-12:00

PROTOKOLL. Marie-Louise Hellström. Datum Omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Spegelsalen, Källbacka, Ljusdal 08:30-12:00 Plats och tid Spegelsalen, Källbacka, Ljusdal 08:30-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordförande Mona Wandel (SRD) Peter Engdahl (S), tjänstgörande ersättare för Per Gunnar Larsson (S) Marie-Louise

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 20 juni 2016 kl 15.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) 15.00-16.00 Peter Söderlund (L) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset ,

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset , Plats och Sammanträdestid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, 09.00-12.30 Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga deltagare Anna-Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott Plats och sammanträdestid Beslutare Sammanträdesrummet Miljö Bygg, Stadshuset 14 dec 2010 kl. 16.00-18.30 Lars-Åke Karlgren (v) Sten Brodén (v)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer