Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april 2010 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-20.40 Ajournering kl.19.55-20."

Transkript

1 Kommunfullmäktige 15 april (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Claes Hultgren, kommunchef Bo Forsberg, sekreterare Utses att justera: Anders Nilsson och Ulf Söhrman med Rolf Wennerlöf och Gudrun Henriksson som ersättare. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 23 april 2010 kl Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer: Ordförande Anita Widman.. Justerande Anders Nilsson Ulf Söhrman ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 15 april 2010 Anslagsdatum: 26 april 2010 Datum för anslags nedtagande: 17 maj 2010 Förvaringsplats Kommunstyrelsens kansli Underskrift Annika Jansson

2 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Beslutande Tjänstgörande ersättare Per Gruvberger Anita Widman Olle Engström Anita Johansson (M) Anders Nilsson (V) Marina Pettersson Jan Larsson Benny Persson (C) Sune Frisk Christina Persson Harry Johansson (M) Michael Helmersson (FP) Sune Carlsson P-O Felth Annika Johansson (V) Ann-Marie Rosö Rolf Wennerlöf Peter Johansson (C) Bengt Sjöberg (KD) Helene Larsson Saikoff Owe Karlson (M) Bengt-Olof Persson Marina Isaksson Dan Stjernlöf (V) Stephanie Treviranus (MP) Ej närvarande ersättare Urban Granfeldt Hans Karlsson Björn Stålhammar (FP) Åsa Hååkman-Felth Bo Olsson (M) Jerry Klausen (SD) Ej närvarande ersättare Gudrun Henriksson (C) Claes-Eric Ericsson Marianne Andersson Anders Andersson (V) Stefan Andersson Hans Seffel Irene Frisk Ulf Söhrman (M) Lars Björklund Peter Johansson (KD) K-E Brobäck

3 Kommunfullmäktige 15 april Kf 16 Dnr Information ang. EU-projektet En destination värd att investera i Projektledare Hasse Lundberg ger vid sammanträdet en information om uppbyggnad, omfattning och genomförande av EU-projektet En destination värd att investera i och besvarar frågor i anslutning härtill.

4 Kommunfullmäktige 15 april Kf 17 Dnr 69/10 Interpellation angående av leverans av fönster till Spångbergsgymnasiet i Filipstad (upphandling) I interpellation inkommen till kommunkansliet 7 april 2010 anför Ulf Söhrman följande: I samband med installationen av nya fönster till Spångbergsgymnasiet, så har det framkommit att kommunen har beställt nya fönster i augusti år Det överenskomna priset har sedan ändrats till ett nytt belopp, som betalats ut till leverantören i oktober. Den slutgiltiga leveransen har sedan skett i januari 2010 fyra månader efter att full likvid har erlagts. Är det praxis hos kommunen att erlägga full likvid innan den slutgiltiga leveransen har skett? Eftersom det fakturerade beloppet tydligen överstiger den upphandlade summan emotses en redogörelse för skillnaden i belopp mellan det beställda beloppet och det faktiska beloppet. Vilka åtgärder tänker kommunledning vidtaga för att upphandling av bygguppdrag skall ske på ett sätt som säkerställer kommunens riskexponering vid genomförandet av byggprojekt. att interpellationen som varit utdelad till samtliga ledamöter får framställas. Kommunstyrelsens ordförande Per Gruvberger avger svar enligt följande: I interpellation från Ulf Söhrman ställs frågor om det är praxis hos kommunen att erlägga full likvid innan den slutliga leveransen har skett? Vidare önskas en redogörelse för skillnaden i belopp mellan det beställda beloppet och det faktiska beloppet som överstiger anbudsbeloppet. Vidare önskas veta vilka åtgärder som kommunledningen tänker vidta för att upphandling och bygguppdrag skall ske på ett sätt som säkerställer kommunens riskexponering vid genomförande av byggprojekt. Byte av fönster i Spångbergsgymnasiet upphandlades i konkurrens, varav det lägsta anbudet på kronor antogs. Entreprenaden fick påbörjas och skulle enligt förfrågningsunderlaget vara klart Efter tillåtelse av beställaren i samråd med skolan fick entreprenören tillåtelse till förlängning av entreprenads tiden med 2 veckor med anledning av för blöt gräsmatta som inte tålde att köras på under viss del av byggtiden.

5 Kommunfullmäktige 15 april Vidare gjordes en tilläggsbeställning av persienner som inte var klarlagd innan entreprenaden, som innebar en förlängning av entreprenads tiden ytterliggare några veckor. Enligt förfrågningsunderlaget skulle entreprenören lämna förslag på prestationsbunden betalningsplan där månadsvis utbetalningsposter skulle redovisas. Entreprenören och kommunen kom överens om en sådan betalningsplan. Kommunen betalade första fakturan på kronor Nästa faktura betalades och var på kronor. Enligt uppgift från ansvarig tjänsteman var alla fönster monterade v37 (fred ) men plåtarbetena var klara först v43 (fred ). Hela arbetet var klar under november Slutbetalning innehölls till slutbesiktning. Entreprenaden slutbesiktigades och sista slutbetalning, ,40 fakturerades kommunen Anbudssumma kronor exkl. moms Pris persienner kronor Pris arbete persienner och ändring och tilläggsarbete kronor Summa kronor exkl. moms att jämföra med näst fördelaktigaste anbudet på kronor. exkl. moms Jag beklagar om vissa brister i dokumentation finns i materialet och att slutbesiktningen inte genomfördes direkt efter utfört arbete, det beror enligt förvaltningen på tidsbrist. Tydligt är dock att arbetet genomförts klart under den kostnadsnivå som någon annan entreprenör erbjudit och att fullgott arbete har genomförts. Chefen för teknik och service har startat ett arbete för att säkerställa fasta och säkra rutiner för genomförande av upphandlingar och kontroll av hur arbetena genomförs. I interpellationsdebatten återkommer Ulf Söhrman och utvecklar sina synpunkter. I debatten deltar även Per Gruvberger. att lägga interpellationen och svaret till handlingarna.

6 Kommunfullmäktige 15 april Kf 18 Dnr 71/10 Interpellation angående leverans av fönster till Spångbergsgymnasiet i Filipstad I interpellation inkommen till kommunkansliet 7 april 2010 anför Ulf Söhrman följande: I samband med installationen av nya fönster till Spångbergsgymnasiet, så har det framkommit att kommunen har beställt vita fönsterbågar, vilket är föreskrivet i detaljplanen för området vid skolan. Enligt uppgifter så har det installerats fönsterbågar av annan färg (blåa?) än den beställda*. Vad gör kommunen för att tillse att man får det som man har beställt och om en felleverans har skett, vilka förhandlingar görs för att få kompensation för det inträffade? Är det så att har kommunen fått blåa fönsterbågar så har jag ingenting emot detta som moderat. att interpellationen som varit utdelad till samtliga ledamöter får framställas. Kommunstyrelsens ordförande Per Gruvberger avger svar enligt följande: I Ulf Söhrmans interpellation anges att kommunen har beställt vita nya fönster, vilket skulle föreskrivas i detaljplan enligt honom, till Spångbergsgymnasiet men fått blåa istället. Därför ställs frågan om kommunen fått vad vi beställt och om inte vilka förhandlingar som görs för att få kompensation för det inträffade. Ingenstans finns fönsterfärg föreskrivet i någon detaljplan och inte heller för kv Hjorthagen 1. Kommunen begärde i sitt förfrågningsunderlag till upphandling av byte av fönster i kv Hjorthagen 1, Spångbergsgymnasiet in anbud på; Underhållsfria PVC-fönster med 5-kanals profiler i karm och båge, karmen skall vara förstärkt med stålkärna, kulör grå ton, eller trä med aluminiumutsida kulör grå ton. Så lika befintligt fönster som möjligt skall offereras.

7 Kommunfullmäktige 15 april Då tidigare fönster hade en grå nyans begärdes anbud in på en grå nyans. De levererade fönsterna har en grå nyans med lite inslag av blått som är inom ramen för vad som kommunen begärt och därför godkänts både av fastighetsenheten och av skolan. I interpellationsdebatten återkommer Ulf Söhrman och utvecklar sina synpunkter. I debatten deltar även Per Gruvberber. att lägga interpellationen och svaret till handlingarna.

8 Kommunfullmäktige 15 april Kf 19 Dnr 70/10 Motion angående hundskit I motion inkommen till kommunkansliet 7 april 2010 anför Ulf Söhrman följande: I samband med snösmältningen så kommer det fram rätt mycket hundskit på gator, trottoarer och gångar. Det händer även i andra kommuner än i Filipstad. För att Filipstad skulle kunna bli en föregångare inom detta område, så är det min uppfattning att Filipstads kommun skall pröva möjligheten till att ändra rutinerna vad gäller hundskit och hur ägarna till hundar hanterar detta. Det normala är att man förväntar sig att hundägaren tar upp skiten med en plastpåse och sedan att denna skall läggas i en mindre särskild soptunna som sitter på en stolpe. Eftersom plastpåsarna inte är komposteringsbara och eftersom avståndet är för långt mellan de avsedda soptunnorna så blir hela rutinen som är tänkt dålig. Många gånger händer det att hundägarna kastar sin hundskit inplastad i påsen på trottoarkanten eller i bästa fall i en buske. Hundskit i en plastpåse kan ligga och jäsa länge utan att bli komposterad. Föreslår därför att kommunen undersöker möjligheten till att få fram påsar i papper(typ spypåsar på flyget), som är komposteringsbara, i vilka hundskit kan samlas in av hundägarna. Därefter skall kommunen tillhandahålla tunnor av komposteringstyp i vilket påsarna kan läggas för varmkompostering. Dessa tunnor bör vara rätt stora så att man kan nöja sig att tömma dem vartannat år. Helst skall det finnas vissa platser för att ställa upp komposteringstunnorna, så att hundägarna får göra en promenad till dessa platser och kasta in sina skitpåsar i komposten där. Att som nu fortsätta med att spara hundskit i plastpåsar är både otidsenligt och ohygieniskt-rent av sämre än utan påsar. att remittera motionen till kommunstyrelsen.

9 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Kommunstyrelsen 24 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 mars Kf 20 Ks 26 Au 20 Dnr 22/10 Ändrad organisationstillhörighet m m Ungdomens hus Den pilotgrupp som utgör arbetsgrupp för det förebyggande arbetet mot alkohol och narkotika har i skrivelse 3 februari 2010 redovisat dels förslag till ny Drogpolicy för med tillhörande handlingsplan, dels utvärdering av planen för Kommunstyrelsen har beslutat föreslå kommunfullmäktige att godkänna dessa dokument. I anslutning härtill redovisar pilotgruppen att Filipstads kommun under den tid som den drogpolitiska planen gällt, startat upp ett Ungdomens hus som organisatoriskt varit underställd kommunstyrelsen. Pilotgruppens förslag är att Ungdomens hus tillsammans med fritidsverksamheterna i Nykroppa och Lesjöfors inom BUN från och med 2010 organiseras under socialnämnden, närmare bestämt inom arbetsmarknads- och integrationsenheten. Kommunens alkohol- och drogsamordnare, tillika samordnare vid Ungdomens hus, ingår i detta koncept för hantering av det drogpolitiska arbetet. Redan idag finns samarbete mellan socialförvaltningen och Ungdomens hus, t ex genom att främja föräldravandringar och genomföra fältarbete. Pilotgruppen föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna att Ungdomens hus och fritidsverksamheterna i Nykroppa och Lesjöfors organiseras under socialnämnden att i anslutning härtill överföra i budget 2010 anslagna medel för verksamheterna från kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden till socialnämnden samt att bevilja socialnämnden ett tilläggsanslag för de kostnader avseende sjukskriven personal som belastar verksamheten vid Ungdomens hus. Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Per Gruvberger bifall till pilotgruppens 2 första attsatser. Häremot yrkar Harry Johansson avslag på pilotgruppens förslag. Sedan överläggningen förklarats avslutad framställer ordförande propositioner om bifall dels till Per Gruvbergers förslag och dels till Harry Johanssons förslag. Sedan propositionerna besvarats förklarar sig ordförande anse Per Gruvbergers förslag med övervägande Ja antaget.

10 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Kommunstyrelsen 24 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 mars Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna att Ungdomens hus och fritidsverksamheterna i Nykroppa och Lesjöfors organiseras under socialnämnden samt att i anslutning härtill överföra i budget 2010 anslagna medel för verksamheterna från kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden till socialnämnden. Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Sune Frisk med instämmande av Annika Johansson bifall till arbetsutskottets förslag. Häremot yrkar Harry Johansson avslag på arbetsutskottets förslag. Sedan överläggningen förklarats avslutad framställer ordförande propositioner om bifall dels till arbetsutskottets förslag och dels till Harry Johanssons förslag. Sedan propositionerna besvarats förklarar sig ordförande anse arbetsutskottets förslag med övervägande Ja antaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet. Harry Johansson reserverar sig mot beslutet. Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Per Gruvberger med instämmande av Anders Nilsson, Annika Johansson och Benny Persson bifall till kommunstyrelsens förslag. Häremot yrkar Harry Johansson med instämmande av Michael Helmersson och Bengt Sjöberg avslag på kommunstyrelsens förslag. Sedan överläggningen förklarats avslutad och ordförande förklarat sig anse kommunstyrelsens förslag med övervägande Ja antaget begärs votering enligt följande justerade voteringsproposition. Den som bifall till kommunstyrelsens förslag röstar Ja. Den det ej vill röstar Nej. Vinner Nej har kommunfullmäktige beslutat bifalla Harry Johanssons med fleras avslagsyrkande.

11 Kommunfullmäktige 15 april Beslutsexp: SOC P. Åhling Vid härefter företaget upprop röstar Per Gruvberger, Olle Engström, Anders Nilsson, Jan Larsson, Benny Persson, Sune Frisk, Christina Persson, P-O Felth, Annika Johansson, Ann-Marie Rosö, Rolf Wennerlöf, Helene Larsson Saikoff, Bengt-Olof Persson, Marina Isaksson, Dan Stjernlöf, Hans Karlsson, Björn Stålhammar, Åsa Hååkman Felth, Bo Olsson, Claes-Eric Ericsson, Marianne Andersson, Anders Andersson, Hans Seffel, Irene Frisk, Lars Björklund och Anita Widman för Ja propositionen. Häremot röstar Anita Johansson, Harry Johansson, Michael Helmersson, Peter Johansson, Bengt Sjöberg, Owe Karlson, Gudrun Henriksson, Ulf Söhrman och K-E Brobäck för Nej propositionen. Kommunfullmäktige har sålunda med 26 röster mot 9 beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

12 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Kf 21 Dnr 74/10 Ansvarsfrihet för kommunstyrelsen och övriga nämnder avseende 2009 års verksamhet Kommunens revisorer har granskat 2009 års verksamhet och avger revisionsberättelse daterad 6 april 2010 med tillhörande Revisorernas redogörelse för Även de granskningsrapporter som kommunens lekmannarevisor Hans Tallberg avgett till bolagsstämman för Filipstads Energi AB, Filipstads Energinät AB, Filipstads Stadshus AB, Vårgårda Fastigheter AB och Skogstorpa Fastigheter AB redovisas. Därtill redovisas vid sammanträdet de sakkunniga revisorernas granskningsrapporter för 2009 som avgivits för dessa bolag. Revisionsberättelse 26 mars 2010 avseende Bergslagens Räddningstjänst förbund och revisionsberättelse 17 mars 2010 avseende stiftelsen Filipstadsbostäder redovisas. Dessa kommer att särskilt behandlas i samband med årsredovisningen för dessa organ. Även granskningsrapport avseende Hjälpmedelsnämndens verksamhet 2009 redovisas Revisorerna tillstyrker att ansvarsfrihet beviljas kommunstyrelsen, nämnderna, Hjälpmedelsnämnden, Överförmyndaren samt de enskilda förtroendevalda i dessa organ. De iakttagelser och synpunkter revisorerna angett i anslutning härtill har av revisorerna redovisats för ansvarig styrelse, nämnd och förvaltning genom skriftliga rapporter och muntliga redogörelser vid sammanträden. Revisionsrapporter har även löpande överlämnats till kommunfullmäktige för kännedom.. Kommunfullmäktiges presidium har vid sammanträdet 6 april 2010 behandlat revisionsberättelsen och föreslår att ansvarsfrihet beviljas styrelsen och nämnderna. Ytterligare åtgärder med anledning av revisorernas berättelser, iakttagelser och synpunkter bedöms ej erforderliga eftersom dessa delgivits berörda styrelser, nämnder och förvaltningar. Därtill föreslår presidiet att ansvarsfrihet tillstyrks för de kommunala bolagen och de förtroendevalda i dessa organ. Till dagens sammanträde föreligger även revisionsberättelse 2009 avseende Region Värmland. Ordförande i kommunrevisionen Hans Tallberg lämnar vid sammanträdet en muntlig redovisning och kommentar till den avgivna revisionsberättelsen.

13 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Förutom de förslag ang. ansvarsfrihet som framgår av revisionsberättelsen föreslår Tallberg att ansvarsfrihet även beviljas Region Värmland och dess förtroendevalda. Ordförande erinrar om att ledamot tillhörande revisionsskyldig nämnd/styrelse icke äger delta i beslutet om ansvarsfrihet för detta organ. att enligt revisorernas förslag och i övrigt redovisade handlingar bevilja ansvarsfrihet för kommunstyrelsen, socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden, miljö- och byggnadsnämnden, valnämnden, överförmyndaren, Hjälpmedelsnämnden och Region Värmland samt de enskilda förtroendevalda i dessa organ samt att tillstyrka att ansvarsfrihet beviljas till kommunala bolagen samt de enskilda förtroendevalda i dessa organ. I beslutet om att bevilja ansvarsfrihet deltar ej följande ledamöter: Avseende kommunstyrelsen: Per Gruvberger, Åsa Hååkman Felth, Sune Frisk, B-O Persson, Anita Widman, Annika Johansson, Harry Johansson, Bo Olsson, Peter Johansson (c), Björn Stålhammar, A-M Rosö, Marina Isaksson, Anders Andersson, Anders Nilsson, Ulf Söhrman, Benny Persson och Michael Helmersson. Avseende socialnämnden: Sune Frisk, Marina Isaksson, Rolf Wennerlöf, Benny Persson, Anita Johansson, Marianne Andersson, Lars Björklund och Anders Nilsson. Avseende barn- och utbildningsnämnden: Olle Engström, Åsa Hååkman Felth, A-M Rosö, Ulf Söhrman, Michael Helmersson, Lars Björklund, Helene Larsson Saikoff, Gudrun Henriksson och Bengt Sjöberg. Avseende miljö- och byggnadsnämnden: B-O Persson, Irene Frisk, Owe Karlson, Claes-Eric Ericsson, Hans Seffel, A-M Rosö, Jan Larsson och Dan Stjernlöf. Avseende Hjäpmedelsnämnden: Sune Frisk och Anita Johansson. Beslutsexp: Rev. EK Avseende överförmyndaren: Ulf Söhrman. Avseende Region Värmland: Per Gruvberger, Anders Nilsson och Benny Persson.

14 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Kommunstyrelsen 24 mars Kf 22 Ks 28 Dnr 56/10 Årsredovisning 2009 Ekonomienheten har utarbetat förslag till årsredovisning för Föreliggande förslag kommer att kompletteras med att kommunstyrelsens ordförande och 2:e vice ordförande ger sin bild på 2009 års resultat samt en betraktelse över framtiden. Årsredovisningen består av förvaltningsberättelse, koncernredovisning med resultat- och balansräkning, resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys för kommunen, redovisningsprinciper, noter, resultaträkning och balansräkning för den affärsdrivande verksamheten, drift- och investeringsredovisning i sammandrag, personalredovisning, verksamhetsberättelser per nämnd samt div. bilagor. Årets resultat För 2009 redovisar kommunen ett positivt resultat med 5,7 mkr. Avstämning av balanskravet och resultatutredning för 2009 visar att det inte finns några underskott från året eller tidigare år att återställa. Av materialet framgår vidare att bokslutsdispositioner/extra avskrivningar totalt ca 5,8 mkr ingår i det redovisade resultatet. Bland annat har nedskrivning på 1,9 mkr gjorts avseende fastigheter och avsättning för omstruktureringskostnader med 3 mkr. I materialet finns personalstatistik intagen som bland annat utvisar en fortsatt nedgång av sjukfrånvaron. Dessa uppgifter kommer att sammanställas i en personalekonomisk redovisning som kommer att redovisas till kommunfullmäktige som ett särskilt ärende. Kommunstyrelsen beslutar att ej vidta någon förändring i det utarbetade förslaget till bokslut som delgetts revisorerna för granskning. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna Årsredovisning för 2009 samt Beslutsexp: Revisorerna EK att godkänna den resultatutredning för 2009 som angivits i handlingarna inkl. de dispositioner/extra avskrivningar som redovisats.

15 Kommunfullmäktige 15 De sakkunniga revisorerna påbörjade sitt granskningsarbete 2 mars 2010 och kommunens förtroendevalda revisorer delgavs vid sitt sammanträde 23 mars 2010 årsredovisningshandlingarna. Kommunstyrelsens förslag till årsredovisning utsändes till kommunfullmäktige 8 april Kommunrevisionen tillstyrker i sin revisionsberättelse daterad 6 april 2010 att årsredovisningen godkänns. Efter föredragning av ärendet yrkar Per Gruvberger, Harry Johansson och Michael Helmersson bifall till kommunstyrelsens förslag. att bifalla kommunstyrelsens förslag. Beslutsexp: EK

16 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Kommunstyrelsen 24 mars Kf 23 Ks 33 Dnr 39/10 Medfinansiering av länsflygplatsen Region Värmland redovisar i skrivelse 25 februari 2010 till kommunstyrelserna i Värmland ett beslutsunderlag för en framtida finansiering av länsflygplatsen Karlstad Airport. Det framgår av skrivelsen att allt sedan våren 2009 har en arbets- och förhandlingsgrupp med representanter från Region Värmland, Karlstad kommun och Arvika kommun arbetat med frågan om ett eventuellt övertagande av Karlstad Airport. Den 4 februari 2010 hölls ett informationsmöte där Värmlands samtliga kommuner var inbjudna. Arbetsgruppen presenterade ett preliminärt förslag till organisation och finansiering av driften av Karlstad Airport efter ett eventuellt övertagande. Följande punkter redovisades: Det bedöms kompetensenligt för kommuner att äga och driva en flygplats med hänsyn till allmänintresset. Samma bedömning gäller även om flygplatsen ligger i en annan kommun. Nyttan hänförs till näringslivets och offentlig verksamhets behov av en ändamålsenlig infrastruktur, men också naturligtvis medborgarnas och besöksnäringens behov. Associationsformen bör vara aktiebolag - förslagsvis ett delat ägande mellan Region Värmland och Karlstads kommun, exempelvis där Karlstad äger 91 % och Region Värmland äger 9%. Bolaget har till uppgift att äga och driva Karlstad Airport. Styrelsen har 5-7 ledamöter. Frågor som påverkar ägarandelar är, ägarstyrning, riskbedömningar, ansvarsfrågor, insyn, skattefrågor som behöver utvecklas ytterligare beroende av hur ägarandelarna slutligen blir. Nödvändiga bolagshandlingar är bolagsordning, aktieägaravtal som reglerar förhållandet mellan aktieägarna, VD instruktion, arbetsordning för styrelsen, samt uppdragsavtal som reglerar finansiella åtaganden och som säkrar bolagets finansiella ställning på lång sikt.

17 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Kommunstyrelsen 24 mars En option skrivs som ger Region Värmland en möjlighet att öka sitt ägande i bolaget om det ses som en fördel i eventuella organisatoriska diskussioner i regionfrågan. Driftsunderskottet var år ,3 mkr före avskrivningar. Beräkningsexemplet bygger ett driftsunderskott på 15 mkr. Förslaget till finansiering av det beräknade underskottet bygger på en solidarisk befolknings baserad fördelningsprincip för samtliga kommuner inom Region Värmland. Åtagandena avser en procentuell andel av bolagets årliga underskott. Länstransportplanen föreslås bidra med 5 mkr. Denna summa måste dock förhandlas fram. mellan Region Värmland och länets kommuner och fastslås av Region Värmlands styrelse. Utöver detta föreslås Karlstads kommun bidra med 4 mkr/år utöver sin andel av den befolkningsbaserade fördelningen. Övertagandetidpunkten beräknas i nuläget till årsskiftet 2010/2011 och första verksamhetsåret täcks av ersättning från LFV. Kommunernas insatser kommer således först 2012 Respektive kommun behöver formellt ta ställning till ett godkännande av den föreslagna finansieringsandelen (en procentsats) av driftunderskottet som årligen kommer att debiteras ut av Region Värmland. Beloppets storlek kommer att baseras på Karlstads Airports budget och sedan regleras i efterhand beroende på det verkliga resultatet. Det beräknade underskottet uppgår till 15 mkr/år där Karlstad via egna bolag betalar 4 mkr, finansiering ur Länstrafikplanen 5 mkr och där 6 mkr fördelas på samtliga 16 Värmländska kommuner. För Filipstads del innebär förslaget en medfinansiering på 3,89 % dvs 233 tkr/år. Region Värmland hemställer om formellt beslut senast den 30 april Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Per Gruvberger med instämmande av Harry Johansson att redovisat förslag till finansiering ej bifalles. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att ej bifalla av Region Värmland utarbetat förslag till finansiering av länsflygplatsen Karlstad Airport.

18 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Efter föredragning av ärendet yrkar Per Gruvberger med instämmande av Harry Johansson, Michael Helmersson, Anders Nilsson, Ulf Söhrman och Benny Persson bifall till kommunstyrelsens förslag. att bifalla kommunstyrelsens förslag. Beslutsexp: Region Värmland

19 Kommunfullmäktige 15 april Kf 24 Dnr 227/06 Fyllnadsval i styrelsen för Filipstads Bergslags kanal efter Bengt- Olof Löf - ledamot I skrivelse inkommen till kommunkansliet 29 mars 2010 avsäger sig Bengt-Olof Löf sin plats som ledamot i styrelsen för Filipstads Bergslags kanal. att befria Bengt-Olof Löf från uppdraget samt Beslutsexp: B-O Löf P-O Felth F-D Bergslags kanal att som ledamot i styrelsen för Filipstads Bergslags kanal utse Per-Olof Felth.

20 Kommunfullmäktige 15 april Kf 25 Dnr 227/06 Fyllnadsval i miljö- och byggnadsnämnden efter Fredrik Johansson ersättare i skrivelse 30 mars 2010 avsäger sig Fredrik Johansson sin plats som ersättare i miljö- och byggnadsnämnden. att befria Fredrik Johansson från uppdraget samt Beslutsexp: F. Johansson MOB U. Olsson att som ersättare i miljö- och byggnadsnämnden för återstoden av mandatperioden utse Ulla Olsson.

21 Kommunfullmäktige 15 april Kf 26 Dnr 227/06 Val av lekmannarevisor och ersättare i Novelty AB Filipstads kommun innehar samtliga aktier i Novelty AB. Enligt Kommunallagen 3:17 ska kommunen därmed utse minst 1 lekmannarevisor i bolaget ur den krets av revisorer som utsetts för granskning av kommunstyrelsen och övriga nämnders verksamhet. Beslutsexp: H. Tallberg V. Nilsson att utse Hans Tallberg till lekmannarevisor och med Valborg Nilsson som ersättare i Novelty AB.

22 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 april Kf 27 Anmälningsärenden 1. Granskning av styrning och ledning av Beroendecentrum Värmlands läns Vårdförbund 2. Granskning av samverkan och samarbete avseende kris- och katastrofberedskap Revisionsrapport 3. Årsredovisning Värmlandstrafik AB 4. Granskning av årsredovisning och bokslut 2009 Bergslagens Räddningstjänst 5. Revisionsrapport över årsredovisning 2009 att med godkännande lägga anmälningsärendena till handlingarna.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 maj 2005 1 (14) Plats och tid: Föreningshuset, Brattfors kl 18.15-19.55 Ajournering 19.05-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 maj 2005 1 (14) Plats och tid: Föreningshuset, Brattfors kl 18.15-19.55 Ajournering 19.05-19. Kommunfullmäktige 12 maj 2005 1 (14) Plats och tid: Föreningshuset, Brattfors kl 18.15-19.55 Ajournering 19.05-19.15 Beslutande: Anita Widman ordf. Rolf Wennerlöf Per Gruvberger Roland Björkman Anders

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14. Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14.15 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Jomark Polintan Christer Olsson Patrik Fornander

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Göran Andersson Benny Persson Michael Helmersson. Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 77-87

Göran Andersson Benny Persson Michael Helmersson. Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 77-87 Kommunstyrelsen 1 september 2010 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.40 Ajournering kl. 15.00 15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Åsa Hååkman Felth Sune Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Beslutande: Anita Widman ordf. Ulf Söhrman Ersättare Per Gruvberger Owe Karlson Hans Seffel Olle Engström

Läs mer

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg Kommunstyrelsen 10 december 2015 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 15.30-16.50 Ajournering kl. 16.10-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-, 13-34, 14.45-15.10, 16.25-16-43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum, kl 13.30-15.35 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 16 oktober 2014 1 (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.51 Ajournering kl.19.04-19.25 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Utses att justera: Britt-Marie Wall och Ulla Olsson med Torbjörn Parling och Ulf Söhrman som ersättare.

Utses att justera: Britt-Marie Wall och Ulla Olsson med Torbjörn Parling och Ulf Söhrman som ersättare. Kommunfullmäktige 16 december 2015 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 17.15 18.36 Ajournering kl.17.20-17.45, 18.12-18.15 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell,

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 16 mars 2017 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.31 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-16.00 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman-Felth (s) Ann-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 15 december 2016 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.12 Ajournering kl. 18.40-18.50 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 december (15) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 december (15) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 13 december 2012 1 (15) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-20.05 Ajournering kl. 18.51-19.01. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Utses att justera: Lillvor Eriksson och Ulf Söhrman med Per Gruvberger och Christina Söhrman som ersättare.

Utses att justera: Lillvor Eriksson och Ulf Söhrman med Per Gruvberger och Christina Söhrman som ersättare. Kommunfullmäktige 7 april 2016 1 (17) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen och Sessionssalen kl 18.15-20.02 Ajournering kl. 18.45-18.55 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Bo Forsberg,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson Kommunstyrelsen 26 september 2005 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.15 Ajournering 15.15-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Harry Johansson Peter Johansson Bo Olsson

Läs mer

Matrikel 2015-2018 November 2015

Matrikel 2015-2018 November 2015 Matrikel 2015-2018 November 2015 Gruppledare för de politiska partierna S Jomark Polintan Kyrkovägen 16, 680 90 Nykroppa e-post : jomark.polintan@filipstad.se C Benny Ahremark Persson Vasagatan 20, 682

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 10 mars 2005 1 (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.25

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 10 mars 2005 1 (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.25 Kommunfullmäktige 10 mars 2005 1 (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.25 Beslutande: Anita Widman ordf. Rolf Wennerlöf Ers. Ann-Marie Rosö Per Gruvberger Claes-Eric Ericsson Sune

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29 Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari Kommunstyrelsen 25 januari 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.28 Ajournering kl. 14.30-14.50, 15.10-15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl.15.00-15.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 23 mars 2016 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.20 Ajournering kl. 14.50-15.15, 16.00-16.15 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson (M) Torbjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19. Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.35 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 2 december (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 2 december (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 2 december 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.20 Ajournering 15.25-15.40 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Matrikel December 2018

Matrikel December 2018 Matrikel 2018-2022 December 2018 Mandatfördelningen i kommunfullmäktige 2018-2022 Socialdemokraterna 16 Moderaterna 9 Sverigedemokraterna 6 Vänsterpartiet 3 Centerpartiet 2 Liberalerna 1 Summa 37 Gruppledare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december 2016 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.10 Ajournering 10.20-10.30, 10.56-10.58 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-17.50 Ajournering kl. 15.45-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk t o m 17.25

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Helene Larsson Saikoff, Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin

Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Helene Larsson Saikoff, Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-16.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s) Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj 2014 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Patrik Fornander Peter Johansson Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 17 december 2009 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.10 Ajournering kl. 18.40-18.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 17 december 2009 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.10 Ajournering kl. 18.40-18. Kommunfullmäktige 17 december 2009 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.10 Ajournering kl. 18.40-18.50 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Karl-Erik Brobäck ej tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 18 oktober 2018 1 (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.59 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Matrikel januari 2019

Matrikel januari 2019 Matrikel 2018-2022 januari 2019 Mandatfördelningen i kommunfullmäktige 2018-2022 Socialdemokraterna 16 Moderaterna 9 Sverigedemokraterna 6 Vänsterpartiet 3 Centerpartiet 2 Liberalerna 1 Summa 37 Gruppledare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7) Miljö- och byggnadsnämnden 12 november 2014 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.00 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Ann-Marie Rosö Iréne Frisk

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2008 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15 19.15

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2008 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15 19.15 Kommunfullmäktige 13 mars 2008 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15 19.15 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Karl-Erik Brobäck, ej tjänstgörande ersättare Bo Forsberg,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl sid 1 (10) Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl. 10.00-12.00 Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl. 10.55-11.15 Tjänstgörande Ersättare Justerare Monika Bubholz (MP), ordförande Hans Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21 Kommunstyrelsen 22 februari 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.15-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Matrikel Juni 2019

Matrikel Juni 2019 Matrikel 2018-2022 Juni 2019 1 Innehållsförteckning Sid Kommunfullmäktige 2 Kommunfullmäktiges valberedning 3 Kommunstyrelsen, nämnderna och utskott 3-6 Stiftelser och fonder 6-7 Gemensamma nämnder och

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15) Nr 8 Kommunfullmäktige 2017-09-27 1(15) Tid och plats Onsdagen den 27 september 2017, klockan 18.00 19.07, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 3 oktober (3) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 3 oktober (3) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl. FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 3 oktober 2016 1 (3) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 08.00-08.45 Ajournering kl. Beslutande: Ersättare:

Läs mer

Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred. Marks Bostads AB kontor, Kinna

Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred. Marks Bostads AB kontor, Kinna Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Marks Bostads AB kontor, Kinna, klockan 13.09 13.20 Beslutande Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred Funktionärer, MFAB Bernt Spetz, styrelseordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll

Kommunstyrelsens protokoll Kommunstyrelsens protokoll 2004-04-28 Rådhuset, Asarumssalen kl 17 00 18 30 Paragrafer 94-96 Innehåll KS 94 Yttrande över förslag till fördelning av länstransportplanens ekonomiska ramar 2004-2015 KS 95

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 25 juni 2007 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.20 Ajournering kl.19.04-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 25 juni 2007 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.20 Ajournering kl.19.04-19. Kommunfullmäktige 25 juni 2007 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.20 Ajournering kl.19.04-19.15 Beslutande: Anita Widman ordf. Irene Frisk Ersättare Per Gruvberger Owe Karlson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 19 augusti 2008 1(7)

Barn- och utbildningsnämnden 19 augusti 2008 1(7) Barn- och utbildningsnämnden 19 augusti 2008 1(7) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-14.10 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Helene Larsson Saikoff (s) Ann-Marie Rosö (s) Annika

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-04-15 Ärendelista Sid nr Justering... 2 62 Mål och resursplan 2015-2018 - kompletterande information. 3 63 Information om framtida hantering av pensionsåtaganden...

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-09-13 Bröderna Ericssonrummet den 19 september 2018 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 maj (29) Plats och tid: Folkets Park, Nykroppa kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 maj (29) Plats och tid: Folkets Park, Nykroppa kl Ajournering kl Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 maj 2013 1 (29) Plats och tid: Folkets Park, Nykroppa kl 18.15-20.26 Ajournering kl. 19.45-19.52. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 7 februari (12) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 7 februari (12) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 7 februari 2013 1 (12) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.07. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Åsa Hååkman Felth Ulf Söhrman Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 2016-04-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 Stefan Lissmark (S) Anna Palm (M) Fredrik Hanell (MP) Susanne Asserfors (S) Maria Truedsson (MP) Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer