Presentation av Sunnerstaskolan i Uppsala

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av Sunnerstaskolan i Uppsala"

Transkript

1 Presentation av Sunnerstaskolan i Uppsala Vision Vi vill ge eleverna sådana kunskaper att de kan, vill och vågar påverka samhällsutvecklingen. Kan - står för kunskap. Vill - står för entusiasm och arbetsglädje. Vågar - står för självförtroende och trygghet. Vi vill ge eleverna framtidstro. Ledningsdeklaration Ledningsgruppen har ett gemensamt ansvar för att skolan utvecklas mot styrdokumentens kunskaps- och demokratimål. Att förmedla ett positivt, stödjande och tillåtande klimat i verksamheten. Område Sunnersta är ett villasamhälle ca 7 km söder om centrala Uppsala. Samhället är beläget mellan mälarviken Ekoln och Fyrisåns nedre flöde i ett naturskönt område. En tillgång för Sunnerstaskolans verksamhet är närheten till Sunnerstas friluftsområde med skidbacke, pulkabacke, skogsområde och elljusspår. Lokalerna Verksamheten bedrivs i fyra skolhus. Det nya skolhuset från 70-talet har klassrum för skolverksamhet, förskoleklassverksamhet, skolbarnsomsorg, träslöjdsal, matsal med kök, bibliotek, personalrum, personalarbetsrum med avskiljbart konferensrum, vilrum, vaktmästarexpedition och skolexpedition. Det gamla skolhuset har klassrum, musik- och samlingsrum, lokaler för skolbarnsomsorg, förskoleklassverksamhet, textilslöjd, specialundervisning, personalrum och personalarbetsrum. Gymnastik och sportaktiviteter bedrivs i idrottsanläggningen och på skolgården. I Talgoxhuset finns lokaler för skolbarnsomsorg, förskoleklassverksamhet och skolhälsovård. Skolans adress Sunnerstaskolan Dag Hammarskjölds väg Uppsala Kontaktpersoner Rektor Inger Gustavsson Biträdande rektor Inger Rudenholm Skolassistenter Christina Candert Ingrid Pettersson Skolsköterska Monica Hammarstrand Elevunderlag Beräknat antal elever under VT Beräknat antal elever under HT Förskoleklass 81 elever År 1 85 elever År 1 77 elever År 2 89 elever År 2 87 elever År elever År 3 90 elever År 4 94 elever År 4 99 elever År 5 85 elever År 5 97 elever År 6 24 elever Fbk 19 elever Fbk elever Antal elever 583 Antal elever 557 Skolbarnsomsorg 341 barn Skolbarnsomsorg 343 barn Kommentarer Efter skolår 3 minskar grupperna på grund av att elever flyttar till kommunens musikklasser. Det är mellan 12%- 15% av årskullen som blir antagna från Sunnerstaskolans upptagningsområde. Förberedelseklassen varierar i elevantal under hela läsåret. Skolan har tio fritidsavdelningar. Ca 97% av eleverna i de lägre åldrarna finns i heldagsomsorg och helårsomsorg.

2 Personal Antal årsarbetare är 65,7 Antal personal i skolbarnsomsorgen är 16,65. Personaltäthet 21 barn per vuxen. Antal lärare i grundskolan 31,21. Lärartäthet per 100 elever 5,3. Huvuddragen i den pedagogiska organisationen Ledningsgrupp Skolans ledningsgrupp består av rektor, biträdande rektor och arbetslagsledare (sju personer). Partsammansatt grupp/ utvecklingsgrupp (SKUG) Sunnerstaskolan har sedan många år tillbaka en skolutvecklingsgrupp med representanter från lärarfackförbunden. Representanter från kommunal och SKTF deltar vid några mötestillfällen under året. Elevvårdsteam Elevvårdsteamet består av rektor, skolsköterska och fyra speciallärare. Arbetsgrupper Skolan har arbetsgrupper med representation från alla arbetslagen. Gruppernas uppdrag är att planera, genomföra och utvärdera frågor som rör kränkande behandling, biblioteksverksamhet, informationsteknik, fortbildning, idrottsaktiviteter för eleverna, kulturaktiviteter för eleverna, krishantering, mat, miljö, skolgårdsmiljö, trafiken runt skolan och elevernas skolväg. Ansvarsgrupper Skolan har ansvarsgrupper som arbetar med personalvård, friskvård, kulturaktiviteter för personalen, naturskoleverksamhet, trivselaktiviteter och elevstöd. Elevråd Skolan har två elevråd. Ett för de yngre eleverna som har två representanter per grupp från förskoleklassen till skolår 2. Ett för de äldre eleverna som har två representanter från skolår 3 till skolår 5 och förberedelseklassen. Elevrådet för de yngre eleverna består av 24 elever och rektor. Elevrådet för de äldre eleverna består av 26 elever och rektor. Kamratstödjare Varje klass från skolår 2-5 och förberedelseklassen har två kamratstödjare per klass, vilkas uppgift är att uppmärksamma vuxna om mobbing, trobbing eller kränkningar förekommer, så att företeelsen tidigt upptäcks och kan åtgärdas. Föräldrasamverkan Föräldrasamverkan sker genom den under 2001 bildade samverkansorganisationen Skolforum. Gruppen träffas vid fem tillfällen under läsåret. Minnesanteckningar förs och de finns därefter att läsas på skolans hemsida. Skolforum består av: en ansvarsgrupp bestående av tre föräldrar två föräldrarepresentanter från varje klass från förskoleklassen till skolår 5 och förberedelseklassen rektor och biträdande rektor Arbetslagen Sunnerstaskolan har fyra vertikala arbetslag som kallas Gula arbetslaget, Blå arbetslaget, Röda arbetslaget och Gröna arbetslaget. Varje arbetslag består av elever och personal från förskoleklassen till skolår 5 och i ett arbetslag finns en förberedelseklass. Personalen som ansvarar för verksamheten i arbetslaget är förskollärare, grundskollärare, fritidspedagoger, elevassistenter och skolmåltidspersonal. I varje arbetslag ingår ca 145 elever. Arbetet i laget leds av en arbetslagledare. Ett femte arbetslag kallat Regnbågen består av skolassistenter, skolsköterska, vaktmästare, skolvärdinna, bitr rektor och rektor.

3 Uppdraget för de fyra arbetslagen är att: arbeta tematiskt åldersblandat från ett pass i veckan till ett tillfälle per termin ordna en av läsårets fem friluftsdagar föra pedagogiska dialoger ordna fortbildning för arbetslagets utveckling samverka med Lärarhögskolan i Uppsala (ILU) upprätta en handlingsplan för årets gemensamma arbete utvärdera årets arbete i juni Varierande arbetssätt provas i arbetslagen t ex Montessoriinspirerat arbetssätt, problembaserat lärande(pbl) och Bifrostinspirerat arbetssätt. Gemensamma aktiviteter för skolan Morgonsamlingar ordnas med bland annat teman som: FN- dagen, Astrid Lindgren-dagen, julpyssel och jultraditioner. Arbetslagets arbete enligt uppdraget Blå arbetslaget Tematiskt åldersblandat arbete för arbetslaget Vårtermin Arbetsområdet kallades Vi kan tillsammans. s arbete inleddes med en storsamling i ett workoutpass lett av elever. Syftet var att synliggöra arbetslagets deltagare och känna samhörighet. Upptakten följdes av arbetspass under temat teknik, lek och problemlösning. Hösttermin Höstens arbete startade med stor samling. En kadrilj dansades på grusplanen. Arbetet i tvärgrupper har sedan bestått av utomhusmatematik i skogen. Olika former av fadderverksamhet som att äldre leder yngre på idrotten. Skolår fyraelever hjälper skolår ett- elever att skriva, äldre läser för yngre och nivågrupperade läsgrupper förekommer. Samverkan mellan skola och fritids sker i form av djupintervjuer, lär känna dig själv, datorn som läromedel och matematikstöduppdelning i grupper. Fortbildning för arbetslaget Fortbildning i utomhuspedagogik vid Naturskolan i Hammarskog har genomförts vid två tillfällen. Under vårterminen läste alla i arbetslaget boken Barn i sorg. Boken diskuterades. Innehållet i kris - och Röda arbetslaget Temaarbete för arbetslaget. Under vårterminen har eleverna varit indelade i fasta åldersintegrerade grupper. Temat har varierat mellan pyssel, uteaktiviteter och lekar. Klasserna har också arbetat med fadderverksamhet. Eleverna tränas klassvis kontinuerligt enligt övningarna i boken Visst kan du, med t.ex avslappning. Vårt mål med arbetssättet är att öka tryggheten, motivationen, ge samhörighet mellan klasserna, öka medvetenhet av att hantera stress, koncentrationsförmåga samt ökad självkänsla. Flera klasser tränar empati med hjälp av känslodockor. En del klasser arbetar med konflikthantering enligt boken Att hantera konflikter men hur? av Gunilla O Wahlström. Under höstterminen är eleverna indelade i nya tvärgrupper som arbetar med No-experiment. Arbetet med Visst kan du och fadderverksamheten fortsätter. Fortbildning för arbetslaget Personalen har utbildat sig genom kurser, litteratur och studiebesök i en skola i Helsingfors med intressanta jämförelser mellan skolsystem.

4 Genom månatliga pedagogiska träffar diskuterar vi artiklar i Pedagogiska magasinet samt boken Visst kan du. Under vårterminen läste alla i arbetslaget boken Barn i sorg. Boken diskuterades. Innehållet i kris- och Gröna arbetslaget Temaarbete för arbetslaget Gröna arbetslaget arbetar Bifrostinspirerat med olika projekt i åldersblandade grupper. Eleverna får arbeta utifrån sina egna förutsättningar. Eleverna ska lära känna varandra och känna tillhörighet i arbetslaget och alla elever skall ha flera vuxna att vända sig till. Detta är ett arbetssätt som förebygger mobbning. Vår avsikt är att skapa arbetsglädje att utveckla och utvecklas. Arbetslaget grundar sin pedagogik på Vygotskijs tankar. Under våren har arbetslaget arbetat med kreativ matematik på ett praktiskt sätt. De olika momenten som behandlades var vikt, volym, mått, tid och skattning/statistik. Vid höstens föräldramöte informerades föräldrarna om Gröna arbetslagets arbete med eleverna. Vi har gjort en förfrågan bland föräldrarna för att undersöka om de kan medverka i undervisningen eller anordna studiebesök på t ex sina arbetsplatser. För att stärka gemenskapen arbetar vi också med fadderverksamhet inom arbetslaget. Under hösten arbetade vi med kemi, sortering, gaser, blandningar och lösningar samt biologisk nedbrytning (kretsloppet). Fortbildning i arbetslaget. Arbetslaget gjorde ett studiebesök på Experimentarium i Köpenhamn. Kemiprojektet startade under våren med besök i Skansens glashytta med temat Från flytande till fast form. En lärare bevistade en föreläsning Hur man skapar motivation och arbetsro i klassrummet. Två förskollärare har gått på kursen Att arbeta med utåtagerande barn. Under vårterminen läste alla i arbetslaget boken Barn i sorg. Boken diskuterades. Innehållet i kris - och Gula arbetslaget Temaarbete för arbetslaget Temat för vårterminen var barn och konst. Eleverna fördjupade sig i ett antal olika konstnärers verk. Temat avslutades genom att elevgrupperna iordningställde en utställning runt en konstnär. Eleverna fick därefter gå runt och ta del av kamraternas arbete. Kropp och hälsa var arbetslagets temaarbete för höstterminen. Syftet med verksamheten var att tillfredställa rörelsebehovet hos eleverna, att leka, vara tillsammans över åldersgränserna och motverka sysslolösheten på rasterna. Eleverna arbetade i ålderblandade grupper utomhus. Grupperna vandrade i skogen, provade på nya och gamla lekar och åkte skridskor. Fortbildning i arbetslaget Under vårterminen läste alla i arbetslaget boken Visst kan du. Boken diskuterades och följdes upp med övningar i klasserna. I juni gjorde arbetslaget en studieresa till Vaxholm för att studera konst och historia. Under vårterminen läste alla i arbetslaget boken Barn i sorg. Boken diskuterades. Innehållet i kris - och Projekt för att höja skolans kvalitet Intensiv lästräning Daglig intensiv lästräning för elever som ej knäckt läskoden i skolår 1, utifrån en modell från Nya Zeeland som heter Reading recovery, har genomförts av två lärare under höstterminen. Arbetet kommer att bli underlaget till en C-uppsats. Jämställdhet Två lärare arbetar med ett jämställdhetsprojekt för att utveckla jämställdhetsarbetet bland eleverna på skolan. En handlingsplan har tagits fram. En föreläsning om jämställdhet kommer att genomföras under läsåret Informationsskrift Ett projektarbete har lett till en kort informationsskrift om Sunnerstaskolan. Integrering Broar mellan olika kulturer. En klass på Sunnerstaskolan samarbetar med en förberedelseklass i en grannskola.

5 Livräddning Under höstterminen erbjöds alla elever i skolår 5 en kort utbildning i livräddning i Gottsundabadet. Eleverna kommer att få lära sig mun- till- mun- andning på dockan Anna, under vårterminen. Skoltidning En lärare på skolan och eleverna i skolår 5 gör under året en skoltidning. På skolan finns det fyra skolår 5 klasser. Tidningen kommer ut vid fyra tillfällen under läsåret. Varje klass får lära sig att skriva och sätta ihop en nummer var. Tidningen innehåller intervjuer med elever, lärare, ledning, berättelser, insändarsida, bilder och lokala händelser. Utvecklingsarbete i svenska Lärare från förskoleklass till skolår 3 träffas en i gång i månaden. Syftet med mötena är att ha en dialog om elevers språk- och läsutveckling. Samtal kring metoder sker för att öka lärarkompetensen att ge alla elever förutsättningar att komma igång med sin läsutveckling. Utvecklingsarbete i matematik Lärare i skolår 4 och 5 träffas också en gång i månaden. Gruppen arbetar utifrån Nämnaren. Alla läser ett kapitel till varje träff. Innehållet diskuteras. Metoder prövas och övningar genomföres i klasserna. Till exempel uppgifter med tallinjen, praktiska övningar som att spela Casino. Gruppen har diskuterat om språkets betydelse i matematiken och vad är matematisk begåvning. Problembaserad skolutveckling(pbs) Sunnerstaskolan tillsammans med skolorna i Sydvästra området och Västra området i Uppsala ingår i ett utvecklingsprojekt tillsammans med Karlstads universitet. Projektet är femårigt och kallas (PBS) problembaserad skolutveckling. Syftet med projektet är att utveckla elevers lärande och att öka personalens förståelse av uppdraget. Under höstterminen utbildades ledningsgruppen på Sunnerstaskolan i vad PBS innebär. I utbildningen ingick att lära sig att göra förståelsekartor och föra lärande samtal. Rektor har under hösten genomfört förståelsekartor med ledningsgruppen. Gruppen har gemensamt analyserat gruppens förståelsen av uppdraget. Under våren 2005 kommer all personal få information om PBS.

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Sörgårdens arbetsplan 14-15

Sörgårdens arbetsplan 14-15 Sörgårdens arbetsplan 14-15! Svenska Vi kan använda oss utav 4 olika diagnos- undervisningsmaterial. Skolverkets Nya språket lyfter, Stärk språket stärk lärandet (Cirkelmodellen), God läsutveckling, God

Läs mer

Skolans ledstjärnor är eleven i centrum och allas lika värde. För att uppnå det fokuserar vi på trygghet, glädje, ansvarstagande och delaktighet.

Skolans ledstjärnor är eleven i centrum och allas lika värde. För att uppnå det fokuserar vi på trygghet, glädje, ansvarstagande och delaktighet. Sid 1 (6) Matteusskolan Vi ger våra elever goda förutsättningar att nå kunskapsmålen. Vår verksamhetsidé är att medvetet arbeta med att utveckla elevens förmågor och lärandets alla former genom ett helhetsperspektiv.

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Kronbergsskolans rektorsområde

Kronbergsskolans rektorsområde Kronbergsskolans rektorsområde Boviks skola Lilla Kronbergsskolan Kronbergsskolan Arbetsplan Organisation Miljö och hälsa Skolans inriktning Profil Värdegrund Demokrati Livslångt lärande ORGANISATION Inom

Läs mer

AKTIVITETSPLAN 2012/2013

AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITET Fadderverksamhet Storsamlingar Eq-övningar Idrottsdagar, friluftsdagar Kompissamtal Elevens val Elevråd Vad? Varför? Hur? När? Vem? Uppföljning? För att inge trygghet

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Hur är skolan organiserad?

Hur är skolan organiserad? Hur är skolan organiserad? Viggbyskolan bildar tillsammans med Drakskeppsskolan ett rektorsområde. Rektor är Gary Sundell och biträdande rektorer är Marie Johansson och Ulf Nilsson. Det är en kommunal

Läs mer

S K V A L I T E T S G A R A N T I

S K V A L I T E T S G A R A N T I K V A L I T E T S G A R A N T I 1 (6) Blackebergsskolan läsåret 2009/2010 I n l e d n i n g Blackebergsskolan är en F-5 skola med ca 200 elever. Skolan har två klasser i årskurserna F 2 och en klass i

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Fritidsutvecklingsplan Bromstensskolan

Fritidsutvecklingsplan Bromstensskolan Ledning och pedagogerna på fritids 2015-02-10 A 1 (7) Fritidsutvecklingsplan Bromstensskolan Introduktion Den här planen beskriver utvecklingsarbetet runt Bromstensskolans fritidshem under 2015. Den är

Läs mer

Abrahamsbergsskolans förskoleklass

Abrahamsbergsskolans förskoleklass Välkommen till Abrahamsbergsskolans förskoleklass Läsåret 2016/2017 Välkommen till Abrahamsbergsskolan Abrahamsbergsskolan ligger i Bromma, västra Stockholm. Vi är en grundskola med undervisning från förskoleklass

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning 2008 Rosentorps platschefsområde Vellinge Rosentorpskolan Trädgårdsgatan 23521Vellinge 1 Kvalitetsredovisning för 2008, Rosentorpskolans platschefsområde, Grundfakta om Rosentorpskolans

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, fritidshem & årskurs 1-6 Läsår: 2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hälsoplan för Tegnérskolan

Hälsoplan för Tegnérskolan Hälsoplan för Tegnérskolan 2010 2011 Tegnérskolans Hälsoplan 2010-2011 Inom skolan arbetar alla kompetenser tillsammans för att bidra till varje elevs utveckling, hälsa och trygghet, men också för att

Läs mer

Arbetsplan för Kullingsbergsskolans Förskoleklasser

Arbetsplan för Kullingsbergsskolans Förskoleklasser 151001 Arbetsplan för Kullingsbergsskolans Förskoleklasser Läsåret 2015/2016 - Utveckla arbetet med elevers delaktighet och inflytande. - Utveckla elevernas kunskaper och lärande genom en variation av

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2005/2006

Kvalitetsredovisning 2005/2006 2006-09-30 Kvalitetsredovisning Klöverskolan Rektor Gunilla Söder Johansson 0224-55650. (Från och med hösten 2006: chef för elevhälsan Britt Wallin 0224-55432) Beskrivning av verksamheten per 15 oktober

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Stugsunds skola Läsåret 2017-2018 2017-10-10 2(10) Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, åk 1-6 samt fritidshem a för planen

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2017/2018

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2017/2018 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2017/2018 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål; att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse. För att

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Korsberga skola F-6 Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Vi kände behov av att prata mer om matematiken

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 VEM GÄLLER PLANEN? Planen gäller för alla elever och personal på Bränningeskolan. Rektorn har det övergripande ansvaret för att

Läs mer

Utbildningsförvaltningen Snösätraskolan. Snösätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2018 del 2

Utbildningsförvaltningen Snösätraskolan. Snösätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2018 del 2 Utbildningsförvaltningen Snösätraskolan Snösätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2018 del 2 1 Planen gäller för grundskolan, förskoleklass och fritidshemmet på Snösätraskolan.

Läs mer

Alla avdelningar har en verkstad för skapande verksamhet. Fritids har även tillgång till skolans lilla idrottssal.

Alla avdelningar har en verkstad för skapande verksamhet. Fritids har även tillgång till skolans lilla idrottssal. Mariaskolan är en F-9 skola mitt på Södermalm med sammanlagt ca:800 elever. Skolans arbetslag för de yngre åren är organiserade vertikalt, d.v.s. F-2 utgör tre arbetslag. Under skoltid går eleverna i åldershomogena

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2016

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2016 20160607 LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2016 Sida 1 av 7 Likabehandlingsplan för Ösbyskolan 2016 Rätten till likabehandling är en grundläggande mänsklig rättighet. Det handlar

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Norrhammarskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-6 Ansvariga för planen Rektor I Planen gäller Från

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

FÅRDALA skola och fritidshem

FÅRDALA skola och fritidshem FÅRDALA skola och fritidshem LIKABEHANDLINGSPLAN 2016-2017 Innehållsförteckning: Inledning sidan 3 Del 1: Värdegrund sidan 4 Del 2: Information och delaktighet sidan 5 Del 3 Främjande arbete för likabehandling

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Mira grundsärskola Verksamhetsbeskrivning nyaelementar.stockholm.se Läsåret 13/14 Upprättad: 2011-11-12 Senast reviderad:2013-10-10 Utgivare: Mira grundsärskola Nya Elementar Kontaktperson: Madeleine Lundberg

Läs mer

Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5

Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5 Utbildningsinspektion i Munkedals kommun Bruksskolan Dnr 53-2005:1528 Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Onsjöskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Vänersborg hösten 2018 Onsjöskolans likabehandlingsplan Onsjöskolans likabehandlingsplan omfattar såväl arbetet med likabehandling,

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2018-19 Sida 1 av 6 Likabehandlingsplan för Ösbyskolan 2018 Rätten till likabehandling är en grundläggande mänsklig rättighet. Det handlar om

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2017-08-23 ) Gäller för: Brunnsgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2017-08-23 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

LJUNGFÄLLESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Planen gäller fr.o.m. våren 2015 t.o.m.

LJUNGFÄLLESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Planen gäller fr.o.m. våren 2015 t.o.m. LJUNGFÄLLESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Planen gäller fr.o.m. våren 2015 t.o.m. våren 2016 Innehållsförteckning Sid. 1. Skolans vision 3 2. Nu gällande plan

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2014-06-05 ) Gäller för: Norrgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2014-06-05 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Datum 2010-06-02 Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Plusgiro Torsås kommun Box 503 385 25 TORSÅS Torsskolan Allfargatan 38 www.torsas.se 0486-33100

Läs mer

Utbildningsförvaltningen Snösätraskolan. Snösätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret del 2

Utbildningsförvaltningen Snösätraskolan. Snösätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret del 2 Utbildningsförvaltningen Snösätraskolan Snösätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret - 2018 del 2 1 Planen gäller för grundskolan, förskoleklass och fritidshemmet på Snösätraskolan.

Läs mer

Kungsgårdens skola arbetsplan

Kungsgårdens skola arbetsplan Kungsgårdens skola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) Birgitta Wikström 2015-11-05 Kungsgårdens skola arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

Likabehandlingsplan - TROLLÄNGENS FÖRSKOLA

Likabehandlingsplan - TROLLÄNGENS FÖRSKOLA 1 Likabehandlingsplan - TROLLÄNGENS FÖRSKOLA "Människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan könen samt solidaritet med svaga och utsatta

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Barn och utbildning Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Strandvägsskolan Grundskola Förskoleklass Fritidshem Barbro Jansson Rektor Innehållsförteckning 1. Bakgrund och förutsättningar 3 2. Resultat och

Läs mer

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 GRANGÄRDETS SKOLA Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 BUNs mål Mobbningsfri skola/ trygga barn Ämnesbehöriga lärare till 100% Lokala mål Skolan: Vi strävar mot

Läs mer

Välkommen till Väskolan

Välkommen till Väskolan Välkommen till Väskolan Arbetslag F-3A 4-6A 7-9A F-3B 4-6B 7-9B Specialpedagoger Läsåret 2014/15 Antal elever Ca 500 Personal Ca 50 Skoltider F-klass må-fr 08.25-13.25 Organisation Väskolan 7 arbetslag

Läs mer

Handlingsplan för förskoleklasser och fritidshem i Boxholms kommun

Handlingsplan för förskoleklasser och fritidshem i Boxholms kommun Handlingsplan för förskoleklasser och fritidshem i Boxholms kommun Januari 2008 Skolans uppdrag Läroplanen för det obligatoriska skolväsendet (LPO 94) har anpassats för att även omfatta förskoleklassen

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING för år 2008

KVALITETSREDOVISNING för år 2008 KVALITETSREDOVISNING för år 2008 Rönninge skola MÅLUPPFYLLELSE Mål Mål 3 Barnen i förskoleklassen utvecklas utifrån sina förutsättningar Målet är ej uppfyllt Mål 4 Barnen i fritidshemmet utvecklas utifrån

Läs mer

Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem

Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem Broby/Skönberga ro Söderköpings kommun Läsåret 2017/2018 Söderköpings Vision 2020 Översiktsplan KF Skolprogram KF Flerårsbudget KF Uppdragsplan

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Förskoleklass år 6 Fritidshemmet Läsåret 2013-2014 1. Kunskaps- och utvecklingsuppdrag Förskoleklass I Västerås stad ska övergången mellan förskola och skola leda

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 170918 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Kvalitetsredovisning Alunskolans Fritidshem Läsåret 2008-2009 Budgetåret 2009

Kvalitetsredovisning Alunskolans Fritidshem Läsåret 2008-2009 Budgetåret 2009 Kvalitetsredovisning Alunskolans Fritidshem Läsåret 2008-2009 Budgetåret 2009 Utvärderingsmall för kvalitetsredovisning: fritidshem Fritidshem: Alunskolans fritidshem Kvalitetsredovisning för perioden:

Läs mer

Furutorpskolan F-6 Hässleholms kommun Läsåret 14/15 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR FURUTORPSKOLAN F-6

Furutorpskolan F-6 Hässleholms kommun Läsåret 14/15 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR FURUTORPSKOLAN F-6 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR FURUTORPSKOLAN F-6 Reviderad augusti 2014 1 Innehållsförteckning 1. Vår vision 2. Till dig som elev 3. Till dig som vårdnadshavare 4. Till dig som personal

Läs mer

Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem.

Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev. 2017-08-01. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 161001 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planengrundskola, förskoleklass och fritidshem Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Verksamhetsplan för Väsby skolas fritidshem

Verksamhetsplan för Väsby skolas fritidshem Reviderat 29 mars 2019 Verksamhetsplan för Väsby skolas fritidshem Läsåret 2018-2019 Avdelningar: Fritids förskoleklass-åk 1 Fritids åk 2-3 Fritids åk 4-5 Väsby skola Besöksadress: Skolvägen 11, 194 76

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Likabehandlingsplan 2015

Likabehandlingsplan 2015 Likabehandlingsplan 2015 Berghedens skola och fritidshem- Äppelbo VÅR VISION Vi vill att alla ska känna sig trygga och välkomna. Därför ska ingen kränkning fysiskt eller psykiskt få förekomma. Vi vill

Läs mer

Plan för verksamheten 2014/2015 Wallerska skolan

Plan för verksamheten 2014/2015 Wallerska skolan Plan för verksamheten 2014/2015 Wallerska skolan Innehållsförteckning 1. Inledning och förutsättningar 2. Normer och värden/ det goda mötet 3. Kunskaper, betyg och bedömning 4. Barn i behov av stöd 5.

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem

LIKABEHANDLINGSPLAN Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem Bakgrund LIKABEHANDLINGSPLAN 2016-2017 Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem Planen grundar sig på diskrimineringslagen 2 kap. 5, 6, 7 och Skollagen 6 kap. Både diskrimineringslagen och 6 kapitlet

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV

UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV SKOLKURATORSENHETEN Utbildningsförvaltningen UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV SKOLA Typ av skola grundskola gymnasium Huvudman kommunal skola friskola Stadium/ år F-5 6 9 F-9 gymn Antal elever INLEDNING Detta

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2015-2016 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Verksamhetsplanen för särskolan Tornhagsskolan 2009/2010

Verksamhetsplanen för särskolan Tornhagsskolan 2009/2010 Verksamhetsplanen för särskolan Tornhagsskolan 2009/2010 1 Verksamhetsplan för särskolan Tornhagsskolan i Linköping Verksamhetsåret 2009/2010 Samverkan personal/elever/föräldrar: Särskolan har sedan två

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

STENMOSKOLAN 2010-2011

STENMOSKOLAN 2010-2011 STENMOSKOLAN 2010-2011 PRESENTATION AV STENMOSKOLAN Stenmoskolan hör till Fullersta rektorsområde och är en av fyra skolbyggnader i rektorsområdet. På Stenmo finns ca 200 elever, organiserade i två förskoleklasser

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Hjoggböleskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-5 och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Johanna Norlund Planen

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Syfte: Sjöbo kommun arbetar för fortsatt certifiering för sitt arbete mot mobbning. Denna plan kvalitetssäkrar Olweus program mot mobbning.

Syfte: Sjöbo kommun arbetar för fortsatt certifiering för sitt arbete mot mobbning. Denna plan kvalitetssäkrar Olweus program mot mobbning. Mål: All mobbning och asocialt beteende ska upphöra i Sjöbo kommuns förskolor och skolor. Syfte: Sjöbo kommun arbetar för fortsatt certifiering för sitt arbete mot mobbning. Denna plan kvalitetssäkrar

Läs mer

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: År F-5 och fritids Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen År F-5

Läs mer

Arbetsplan Pilen handlingsplan. Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter

Arbetsplan Pilen handlingsplan. Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter Arbetsplan Pilen handlingsplan Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter Innehållsförteckning 1. Förskolans verksamhet och förutsättningar...3 2. Kvalitetsarbetet...3 3. Utvecklingsåtaganden...4

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Söderparkskolan F-6

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Söderparkskolan F-6 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Söderparkskolan F-6 Läsåret 2014-2015 1 Innehållsförteckning Sida 2 Innehållsförteckning 3 Vår vision Till dig som elev Till dig som vårdnadshavare Till

Läs mer

Hammarbacksskolan Vallentuna. A r b e t s p l a n

Hammarbacksskolan Vallentuna. A r b e t s p l a n Hammarbacksskolan Vallentuna A r b e t s p l a n 2 0 10 2 0 11 Läroplanen för grundskolan, LPO 94, Läroplan för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet, anger mål och riktlinjer

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Hjoggböleskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-5, fritidshem och Lyckan Ansvariga för planen Rektor Ida Isberg

Läs mer

Arbetsplan för förskolan Slottet. Läsåret

Arbetsplan för förskolan Slottet. Läsåret Arbetsplan för förskolan Slottet Läsåret 2018-2019 Förskolans arbete utgår från följande lagar och styrdokument: Skollagen(2010:800) Läroplanen för förskola Lag om förbud mot diskriminering och annan kränkande

Läs mer

Sätra skolas arbetsplan 2012-2013. Gäller för Skola, Fritidshem och Förskoleklass

Sätra skolas arbetsplan 2012-2013. Gäller för Skola, Fritidshem och Förskoleklass Grund-/särskola Datum 2012-08-22 Sätra skolas arbetsplan 2012-2013 Gäller för Skola, Fritidshem och Förskoleklass Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGAR-perspektivet Resultaten för lärande och kunskap

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Helhetsanalys

Systematiskt kvalitetsarbete Helhetsanalys 2013-08-05 Systematiskt kvalitetsarbete Helhetsanalys Fritidshemmet Rektors namn: Lise-Lotte Kjellsdotter Telefonnummer: 134060 E-postadresser: lise-lotte.kjellsdotter@kristianstad.se Innehållsförteckning

Läs mer

Fritidshem Verksamhetsplan

Fritidshem Verksamhetsplan Läsåret 2018-2019 Uppdaterad fredagen den 31 augusti 2018 Fritidshem Verksamhetsplan Ardeshir kargaryani Avdelningar: Fritids förskoleklass- åk 1 Fritids åk 2-3 Fritids åk 4-5 V äsby skola Besöksadress:

Läs mer

FB/NAUTILUS. Föräldramöte 9 september 2015

FB/NAUTILUS. Föräldramöte 9 september 2015 FB/NAUTILUS Föräldramöte 9 september 2015 FÖRSKOLEKLASSENS UPPDRAG 2 skollagen Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda de för fortsatt utbildning. Utbildningen ska utgå

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Värnamo Grundsärskola 1-9 Läsår 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Lokal verksamhetsplan. för. Björkhagaskolan

Lokal verksamhetsplan. för. Björkhagaskolan Lokal verksamhetsplan för Björkhagaskolan 2012/2013 Verksamhetsbeskrivning Enheten Skolans verksamhet omfattar två arbetslag med elever från förskoleklass tom årskurs 3 med integrerad fritidsverksamhet,

Läs mer

Arbetsplan Långavekaskolans Fritidshem 2010-2011

Arbetsplan Långavekaskolans Fritidshem 2010-2011 2010-11-19 Barn- och utbildningsförvaltningen Arbetsplan Långavekaskolans Fritidshem 2010-2011 Falkenbergs kommun 311 80 Falkenberg. Telefon växel: 0346-88 60 00. Fax: 0346-133 40 e-post: kommun@falkenberg.se

Läs mer

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 2012 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 Strängnäs kommun 2012-08-06 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht-2012 Skollag (2010:800)/ Nämndmål och Lokal arbetsplan Skollagen 1 kap 5 Utformning

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

Likabehandlingsplan. Mosjö skola Skolförvaltning sydost. Diarienummer 227-06-004. Rektor Marine Rosenberg. reviderad 2008-08-26

Likabehandlingsplan. Mosjö skola Skolförvaltning sydost. Diarienummer 227-06-004. Rektor Marine Rosenberg. reviderad 2008-08-26 Likabehandlingsplan Mosjö skola Skolförvaltning sydost Diarienummer 227-06-004 reviderad 2008-08-26 Rektor Marine Rosenberg Inledning I både skollagen och läroplanen, Lpo 94, betonas betydelsen av att

Läs mer

Katarina Norra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Norra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Norra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-9 Fritidshem Ansvariga för planen Skolledningen och likabehandlingsgruppen.

Läs mer