Stanford University 2009/2010. Palm Drive

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stanford University 2009/2010. Palm Drive"

Transkript

1 Stanford University se ng lia ky Pal Drive K uo -Y un Li an. g 2009/2010 Redan från början när jag började på KTH tänkte jag på utlandsstudier so utbytesstudent, en riktigt vart visste jag inte riktigt. Utbudet var enort, in första tanke var Asien ed tanke på in bakgrund, därefter låg tankarna på is i ett år. När det hela blev er aktuellt började jag diskutera ed elektros internationella koordinator o vilka öjligheter det fanns, och det var då hon gav tipset o Stanford. Det slog ig genast att det var dit jag ville plugga, för inte får an ånga chanser att studera på ett toppuniversitet! FÖRBEREDELSER DS När an fått beskedet o att Stanford koer ta eot en, väntar en rad blanketter vid hörnan. Ansökan till Stanford o DS2019 koer först, utan den koer an inte kunna söka visu, så den bör an skicka in så fort so öjligt då det tar evigheter för de att skicka tillbaka dig DS2019 beviset. Därefter får an lite större ellanru för nästa ansökningar. Det sista och kanske est jobbiga är visuet. So utbytesstudent anses an so J1 och det är tre blanketter so behöver fyllas i för ett J1 visu: DS156, DS157 och DS158 (tror att detta håller på ändras till en enda blankett bara, DS160). Sat åste även en SEVIS-avgift (SEVIS I-901 blankett) vara betald innan an kan gå på en intervju i abassaden. Mer inforation finns på deras hesida: Tänk att boka en intervjutid i god tid då det brukar vara en ånads väntetid. Var beredd på att få vänta en hel del utanför grindarna sat inuti vid intervjun. Själva intervjun kändes J1 vi su St ip en di u Stanford anordnar bostad åt en, blanketten brukar de skicka efter DS2019 beviset. Stipendiu är något an inte ska glöa, det stipendiu so gäller är John & Karin Engblos Stipendiefond. Det finns andra fonder an förodligen kan söka, en det är först och fräst detta so gäller. Ett bra litet tips är: o du får den suan du ansökt o, har du ansökt o för lite. Var noga ed att kolla upp när sista ansökningsdatuet är, då det kan variera stort ellan olika fonder. Flygbiljetterna är också bra att boka in, dels för visuets skull och dels för att kolla upp när Stanford housing låter dig häta upp nyckeln. 1(5)

2 löjligt kort, 2.5hr väntan för knappt 10in intervju. Passet, so an länar in, får an heskickat oftast ino en vecka, därefter är det bara att packa och åka! S St FO a n -> fo rd Lättast är nog att åka till San Franciscos flygplats, SFO. Det finns flera alternativ att ta sig till Stanford från SFO. - Ta Muni tunnelbanan till Millbrae, byt till Caltrain ot San Jose och gå av vid Palo Alto, därefter gå ner längs Pal Drive (söderut). Kostar drygt $10 totalt. - Ta SuperShuttle so hätar upp dig från flygplatsen och släpper dig vid dörren. Bokas via nätet och kostar drygt $25. Tror också att an går ed på att få vänta upp till 40in. - Taxi, den dyraste alternativet vilket kan kosta ellan $60-$90. - Eller det bästa valet, få skjuts från vän eller bekant. U J1 ppr vs ätth iu å lla et Under de första veckorna koer Bechtel International Center att hålla seinariu o hur an upprätthåller sin visustatus och detta är obligatoriskt att an är närvarande annars koer an inte kunna söka kurser, vilket i sin tur betyder att du inte uppfyller kravet för J1 visuet och koer då bli utkastat från landet. Så glö inte att kolla upp när dessa seinariu hålls! Mer inforation kan hittas på deras hesida: icenter.stanford.edu/ BOENDE So tidigare nänt så tilldelar Stanford ett boende. Då det är två från KTH och två från Linköpings Universitet so åker tid varje år, så brukar an bli tilldelad ru ed någon av dessa. I itt fall delade jag hus ed en från Linköping och bodde precis bredvid de två andra. Vi gjorde så att vi bytte nycklar ed varandra så att vi hade tillgång till varandras hus, då kunde vi skära ner på kostnaden på vissa saker såso ikrovågsugn. M itt ru N ed re vå ni ng en Tydligen varierar det vart an bor från år till år. Vi hade turen att få bo på radhus-liknande hus i Oasis, Escondido Village på östra sidan av capus. Ett tvåvånings hus ed varsitt ru och tillgång till en stor gräsatta och grill precis utanför sat bredvid GCC (Graduate Counity Center) där det fanns en restaurang/bar. Visserligen var hyran dyrare (jäfört ed föregående års KTH studenter, so bodde i höghuslägenheterna) en det var värt det. 2(5)

3 U ta n fö r hu se t STANFORD Vä dr e t Stanford ligger på en liten stad vid nanet Palo Alto i Kalifornien. Stanford är väldigt fint och vädret där är bara perfekt (för det esta, enligt ig). På kvällarna är det i princip densaa året o, lite kyligt på ca 15ºC. Luftfuktigheten är relativ låg på Stanford vilket gör att även o det är över 30ºC så är det behaglig väre. Under vintern och början av våren är det regnperiod, då regnar det nästan varje dag (oftast på orgonen), så var beredd på att få cykla ed poncho på eller gå till föreläsningarna ycket. Jag hade turen att jag hade de flesta av ina föreläsningar på för- och efteriddagar under den perioden, så jag slapp ycket av orgonregnet. Universitet i sig är väldigt fint och stort, en av USAs största capus. Det är väldigt svårt att beskriva den, an åste uppleva det hela. De har en food court, kallad Tresidder Union, där det är hyfsat billigt och visar an sitt studentlegitiation så behöver an inte betala osen. Där finns säljer de asiatisk at, exikansk at, panini, pizza, sallader och Subway ackor. Sedan spritt runt okring capus finns det så kallade dining halls, atsal liknande bufféer, där an laddar sitt kort via nätet först och sedan dras det av för varje gång du går dit. Priset för lunch var $6 edan iddag för $7, då får an äta hur ycket so helst och de har en ganska stort utbud av at, sallad, frukt och lite efterrätter, väldigt bra pris för bra at. Min första gång blev någon gång sent under vintern och det fanns inte någon väldigt nära ig, så det blev bara några enstaka gånger för ig. Sporter är väldigt stort i USA och då enar jag väldigt stort. O an jäför sporterna på KTH ed Stanford, är det so att jäföra storleken på en yra ot en elefant. De har en stor aerikansk fotbollsarena, utohus pooler, flera tennisplaner, golfbana och driving range, ett par sporthallar sat gy. Det esta är gratis så länge an har studentlegitiationen ed sig. Vid bakre delen av capus finns det ett oråde so kallas the dish där kan finns det en gång där an kan ta en proenad eller jogga. Nanet koer från den stora satellitottagaren so liknar en parabol. Ca pu s Tr a ns po rt ed el En cykel är nästan ett åste att ha, det är väldigt behändigt att ta sig runt capus ed cykeln plus är det tidsbesparande. So känt så är USA bilarnas land och det är inget undantag på Stanford, det esta ligger utanför capus och lite finns innanför. Vissa dagliga varor kan köpas en var beredd för extra dyra priser o du inte är villig att gå utanför capus. So tur finns det gratisbussar, kallad Marguerite, so går runt capus och en shoppingbuss so åker ut till en shopping center ganska ofta. Man koer ganska långt ed cykel sat gratisbussarna, en so tur så köpte den andra KTHaren en bil så det blev ett par storköp i ånaden för oss fyra. 3(5)

4 Oval Park Hoover Tower Main Quad Capus Meorial Auditoriu The Dish STUDIER Min inriktning är systeteknik så jag bestäde att fokusera på reglerteknik på Stanford, en jag hade oturen att vissa blev inställda eller så gick de inte för att vissa kurser går varannat år. Dessa var ina kurser jag valde under ina tre quarters: - APPPHYS217 Estiation and Control Methods for Applied Physics - ATHLETIC144 Tennis Beginning - ATHLETIC146 Tennis Interediate - EE263 Introduction to Linear Dynaical Systes - EE264 Digital Signal Processing - EE402A Topics in International Technology Manageent - EE402T Entreprenuership in Asian High Tech Industries - ENGR207B Linear Control Systes II - ENGR209A Analysis and Control of Nonlinear Systes - MATH116 Coplex Analysis - ME227 Vechile Dynaics and Control M in a ku rs er Sk ol sy st e et Skolsysteet på Stanford University skiljer sig rätt så ycket från KTH, var beredd ed ycket arbete. Det första so ärks att det är tre quarters istället för två teriner för ett vanligt skolår; höst-quartern är kortare än höstterinen edan vinter- och vårquartern totalt är längre än vårterinen, så det jänar ut sig er eller indre. Något an snabbt ärker i kursstarten är att det finns läxor för varje kurs och de flesta kurser ger läxor varje vecka, så det blir ycket plugg efter skolan. Inte nog ed det så finns det idter exas, jag lyckades aldrig bli van ed idters tentorna då an aldrig hann klar ed hela tentan innan tiden var slut. Man var tvungen att kunna i princip allt flytande och inte börja tveka o an ska hinna ed hela tentan. Sluttentan var inte lika stressigt so idter tenta, en ingen barnlek var det heller. Var beredd för hårt arbete på Stanford jäfört ed KTH! Tänk på att inte bara ta plugg -kurser utan försök också att välja kurser so ni tycker är intressanta (så so projekt-, sportkurser eller seinarier osv.), då det finns rätt så ycket utrye att välja annat än bara EE-kurser. 4(5)

5 ÖVRIGT Det finns ganska ycket att göra utanför pluggandet, ånga grupporganisationer ordnar eveneang ett par gånger per quarter såso BBQ, go-kart och ycket annat. Det är ett väldigt bra sätt och träffa assa nya änniskor sat att glöa plugget för en stund, sen koer det givetvis alltid finnas fester hos grannen intill på helgerna. De flesta eveneang anordnade är gratis och det brukar oftast vara gratis at so an sedan inglar okring ed andra. Det finns assa grupper, allt från den lilla skandinaviska gruppen till den stora graduate counity, och an kan i princip vara ed i alla och få sin lilla fritid fullspäckad ed eveneang. Jag fick för första gången prova på go-kart, indoor skydiving och paintball vilket jag tyckte var sjukt roligt! Events Något an inte heller får issa är Halloween och Thanksgiving. Aerikanerna gör det verkligen stort av Halloween, alla klär ut sig och själv fick an ju koentaren av vänner att vi svenskar trapar på deras stora helg för att jag inte var utklädd (och inte heller de andra tre utbytessvenskarna). Tror inte att de enade det på allvar, en det kan alltid vara kul och klä ut sig. Thanksgiving är också stort, an har ledigt hela veckan så att studenterna hinner åka he och fira ed failjen. O an stannar på Stanford finns det Thanksgiving iddag so an kan gå på. Dagen efter Thanksgiving kallas för Black Friday och då är det USAs största shoppingdag, t.o.. större än julen, då är varje shopping center i princip fullt ed folk. Så gå inte iste o USAs största shoppingdag! Det bästa sättet att upptäcka ett land är att resa runt i det, så passa på och resa runt Kalifornien eller större delar av USA o tid finnes. Enklaste sättet att upptäcka landet är ed bil so även är den billigaste etoden, därefter tåg vid korta sträckor då tågrälsen är begränsad i Kalifornien, därefter skulle jag säga att det är ed buss (Greyhound bussar vilket jag tog) vid långa sträckor och sist flyg. I och ed att jag inte hade tillgång till bil pendlade jag till San Francisco och San Jose ed Caltrain ett fåtal gånger under året, vilket var väldigt behändigt. När soaren började, efter skolan slutet, passade jag på och resa lite ed in vän (då visuet gäller i 30 dagar till efter skolans officiella slutdatu). Vi bestäde oss för att åka till Los Angeles sat Las Vegas och det gjorde vi ed Greyhound bussar. Det var definitivt det bästa sättet att avsluta utbytesåret ed! Resa runt SAMMANFATTNING Det å vara ycket förberedelser inför resan, en ed tanke på hur ycket an koer att få uppleva så är det lätt värt det. Mitt år på Stanford har helt enkelt varit den est underbara och händelserikaste året någonsin, alla upplevelser och alla otroliga änniskor jag ött koer jag inte glöa bort, och det hela har jag KTH att tacka för. Jag rekoenderar verkligen att o du har chansen så sök till Stanford University, du koer verkligen inte att ångra dig det lilla insta! O du läser detta, vad väntar du på? Ta chansen nu och sök! Stanford University 5(5)

Stanford University - 13-14

Stanford University - 13-14 Stanford University - 13-14 Reseberättelse av Saman Bidgol Läsåret 13-14 Under årskurs tre på KTH bestämde jag mig för att åka och studera mitt fjärde år utomlands. Valet stod mellan Tyskland, Schweiz

Läs mer

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse Utlandsstudier Ort: Monterrey, N.L, México Stockholm, Sverige 2012-07-22 1 Inledning Våren 2012 fick jag chansen att studera

Läs mer

San Luis Obispo sett från Bishops Peak

San Luis Obispo sett från Bishops Peak Reseberättelse California Polytechnic State University 2014-2015 Om du läser detta och just nu funderar på att åka på utbytesstudier så har jag bara en sak att säga: SÖK! I denna reseberättelse tänker

Läs mer

Reserapport Stanford University

Reserapport Stanford University Reserapport Stanford University Av Viking Flyhammar för HT13-VT14. Mitt år på Stanford University har varit en helt oförglömlig resa. Jag har lärt mig så många nya saker som jag aldrig skulle ha gjort

Läs mer

Vårt boende efter byte - Vi blev SÅ nöjda!

Vårt boende efter byte - Vi blev SÅ nöjda! Utlandsvfu Gran Canaria - 2017 Jag valde att ta chansen och göra min sista vfu i San Agustin på Gran Canaria. Jag sökte i god tid eftersom San Agustin för mig var lite av enda alternativet då jag reste

Läs mer

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Magnus Jansson Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete 2015 HT- 2016 VT Innan avresa När jag valde

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

En termin på Australiens östkust

En termin på Australiens östkust RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet University of Wollongong Utbildningsprogram Civilingenjör Samhällsbyggnad Magnus Hård af Segerstad HT18 En termin på Australiens östkust

Läs mer

Iowa State University in my heart!

Iowa State University in my heart! RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet Iowa State University Utbildningsprogram Civilingenjör Design och Produktframtagning Reseberättelse Josefine Johansson HT16 Iowa State University

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

University of New South Wales, Sydney, Australien, VT 2007

University of New South Wales, Sydney, Australien, VT 2007 University of New South Wales, Sydney, Australien, VT 2007 Den 26 februari 2007 landade jag med fjärilar i magen på Sydneys internationella flygplats i Australien. Det var en riktigt trist sommardag med

Läs mer

Reseberättelse Utbytestermin på Iowa State University

Reseberättelse Utbytestermin på Iowa State University Reseberättelse Utbytestermin på Iowa State University Jag är nyligen hemkommen från USA efter att ha spenderat en termin på Iowa State University i Ames, Iowa. Jag har haft ett väldigt bra halvår och är

Läs mer

Jonatan Nilsson Industriell Ekonomi, inriktning Energiteknik University of Illinois våren 2014 Urbana Champaign, Illinois, USA Mail: jonatni@kth.

Jonatan Nilsson Industriell Ekonomi, inriktning Energiteknik University of Illinois våren 2014 Urbana Champaign, Illinois, USA Mail: jonatni@kth. Jonatan Nilsson Industriell Ekonomi, inriktning Energiteknik University of Illinois våren 2014 Urbana Champaign, Illinois, USA Mail: jonatni@kth.se Jag insåg rätt fort efter jag hade börjat på Industriell

Läs mer

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Reserapport 2012 University of Saskatchewan (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Företagsekonomi FE-10 2013 INNEHÅLL / CONTENTS 1 Före resan... 3 2 Ankomst till Kanada... 3 3 University of saskatchewan...

Läs mer

Introduktion. Förberedelser inför resan

Introduktion. Förberedelser inför resan Introduktion I samband med min femte termin på Halmstad Högskola hade vi som läste Arbetsvetenskap chansen att studera utomlands under en termin. Ett avtal med Ritsumeikan Asia Pacific University (APU)

Läs mer

Utbytet i University of Surrey

Utbytet i University of Surrey Utbytet i University of Surrey Elisa Vaskikari Kemiteknik, Åbo Akademi, Åbo, Finland Biosciences, University of Surrey, Guildford, UK 02/2014-06/2014 Erasmus utbytesprogram Jag var på utbyte i University

Läs mer

Rapport för utbytesstudier på Stanford University September 2014 - Juni 2015

Rapport för utbytesstudier på Stanford University September 2014 - Juni 2015 Rapport för utbytesstudier på Stanford University September 2014 - Juni 2015 av Alexander Karlsson Förberedelser inför utbytesstudierna Innan man bestämmer sig för att studera utomlands bör man först fundera

Läs mer

Reserapport. Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010. Bethina Bergman. Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi

Reserapport. Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010. Bethina Bergman. Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi Reserapport Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010 Bethina Bergman Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi Helsingfors 2009 1 INLEDNING Redan då jag började Arcada visste jag att jag i något

Läs mer

Prag-hjärtat av Europa

Prag-hjärtat av Europa Prag-hjärtat av Europa Att ha fått chansen att tillbringa 3,5 mån Prag har varit härligt. Jag är supernöjd med mitt val av stad och att tog chansen att åka iväg. Prag erbjöd mig ett liv av en blandning

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

M arika, SP3 "V i är hem m a och äter hos m orm or. Sedan brukar jag sätta m ig ensam och kolla på "Tom ten är far till alla barnen", som jag

M arika, SP3 V i är hem m a och äter hos m orm or. Sedan brukar jag sätta m ig ensam och kolla på Tom ten är far till alla barnen, som jag A ngeredsgym edsgym nasiets Julkalender den 22 decem ber M arika, SP3 "V i är hem m a och äter hos m orm or. Sedan brukar jag sätta m ig ensam och kolla på "Tom ten är far till alla barnen", som jag fortfarande

Läs mer

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Oliver Eliassen HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Maila mig gärna om du har några frågor på: oliver@eliassen.se Lite om skolan Jag pluggade på HKUST School of Business & Management

Läs mer

Reserapport- utbytestermin West Virginia University, USA

Reserapport- utbytestermin West Virginia University, USA Reserapport- utbytestermin West Virginia University, USA Jag heter Veronica och har precis avslutat mitt 16 veckor långa utbyte på sjuksköterskeprogrammet i Morgantown, West Virginia. Utbytet innefattade

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

Reseguide till London

Reseguide till London Reseguide till London Alla nödvändigheter för din London resa Nicholas Harrison Vill du åka till London utan att spendera allt för mycket pengar? Denna guide hjälper dig boka alla nödvändigheter för en

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

Erasmus i Valencia, HT 2011

Erasmus i Valencia, HT 2011 Erasmus i Valencia, HT 2011 Hej. Mitt namn är Rafed Sadek och studerar Samhällsbyggnad, huskonstruktör, 5:e året på KTH. Jag gjorde mitt Erasmus i Spanien, Valencia, UPV (Universidad Politécnica de Valencia).

Läs mer

Din Individuella Graviditetsplan. Barnmorskegruppen Öresund

Din Individuella Graviditetsplan. Barnmorskegruppen Öresund Din Individuella Graviditetsplan Barnorskegruppen Öresund BASUTBUDET För er inforation se vår hesida Rutinbesök Vecka 6-9 Hälsosatal Vecka 9-12 Inskrivning Vecka 11+0 -> 13+6 CUB ( 33) Vecka 18 Rutin ultraljud

Läs mer

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Här väntar jag på en buss vid campus som ska ta mig till Milwaukee. I den höga byggnaden bakom mig syns det huset

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Varför valde du att studera utomlands? Jag hade velat studera utomlands sen jag började juristprogrammet på Stockholms Universitet

Läs mer

Reseberättelse HKUST HT17

Reseberättelse HKUST HT17 Reseberättelse HKUST HT17 Namn: Helen Afeworki Termin: 5 Kontakt: helen-afe@hotmail.com Mottagande Jag fick två buddys, den ena var tilldelad av UST och den andra av business school. Ingen mötte upp mig

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Entren och front desk på mikorbiologen med Hanna och

Entren och front desk på mikorbiologen med Hanna och Reserapport Jag heter Kristina Florentin och läser tredje året som Biomedicinsk analytiker på Göteborgs Universitet, Sahlgrenska akademin. Jag gjorde min specialiserade praktik på 8 veckor i Melbourne

Läs mer

Innehållet bör täcka en kort beskrivning av staden och dess omgivningar samt ev. personliga kommentarer.

Innehållet bör täcka en kort beskrivning av staden och dess omgivningar samt ev. personliga kommentarer. TAIPEI Staden Taipei ligger på Taiwans nordligaste spets nära havet och omgärdat av berg och skog. Det är en riktig storstad med China Town känsla med mycket människor, mopeder och bilar (det lever 7 miljoner

Läs mer

Imperial College London

Imperial College London Imperial College London Reseberättelse av Akash Patel September 2012 - Juni 2013 Vintern 2011 besluter jag att ansöka om studier vid Imperial College London, ett av världens bästa tekniska universitet

Läs mer

Reserapport, Kenya Jessica, AT, sommaren 2013

Reserapport, Kenya Jessica, AT, sommaren 2013 Reserapport, Kenya Jessica, AT, sommaren 2013 1. Vilket program läser du på? Arbetsterapeutprogrammet (AT) 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? Moi university, Eldoret, Kenya 3. Vilken termin

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Studentrapport efter utlandsstudier

Studentrapport efter utlandsstudier Studentrapport efter utlandsstudier Före utresan Jag har bott i Nicaragua innan och har en svensk vän som är bosatt där, genom henne fick jag kontakt med los Pipitos. Eftersom jag har bott där innan så

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Jag studerar Samhällsbyggnad med inriktning anläggningsprojektering. Efter att ha velat lite för mycket över utbytesstudier såg jag äntligen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: University of Southampton År/termin som du var på utbyte: VT 2018 Valde att studera utomlands för att få lite ombyte av miljö

Läs mer

Äntligen mötesplatsen för oss chefer är tillbaka!

Äntligen mötesplatsen för oss chefer är tillbaka! Foru för fragång Äntligen ötesplatsen för oss chefer är tillbaka! Välkoen att inspireras, stiuleras, reflektera och våga er... Vi ses den 8-9 septeber! DRIVANDE MÄNNISKOR OCH ENGAGERADE INNOVATÖRER Välkoen

Läs mer

Kundutvärdering (Marie-Louise Borger) Avresedatum: 2015-06-13 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet

Läs mer

Bild+1.+Chiang+KaiPShek+Memorial+Hall+i+Taipei+ Bild+2+Kväll+vid+Daan+station,+Taiepi+101+i+ bakgrunden+

Bild+1.+Chiang+KaiPShek+Memorial+Hall+i+Taipei+ Bild+2+Kväll+vid+Daan+station,+Taiepi+101+i+ bakgrunden+ Utbytesrapport NationalTaiwanUniversityofScienceandTechnology(NTUST) Taipei,Taiwan Våren2015 fanny.henriksson@aalto.fi 13.8.2015 E"postadressochrapportfårpubliceraspåskolanshemsida RapportöverutbyteiTaipeivåren2015

Läs mer

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 Våren 2005 1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 4 STUDIER 3 5 KURSER 5 6 STUDIESOCIALT 6 7 FINANSIERING 6 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 1 Att

Läs mer

Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap

Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap Vad tänker ni på just nu? Vad tänker ni på just nu? Är det svårt? Vad tänker ni på just nu? Är det svårt? Det bestämmer du! Vad tänker ni på just nu? Är det svårt?

Läs mer

Reseberättelse En termin på Nanyang Technological University i Singapore

Reseberättelse En termin på Nanyang Technological University i Singapore Reseberättelse En termin på Nanyang Technological University i Singapore Sofia Bergström, E-10 20 februari 2014 Jag läser civilingenjörsutbildning i elektroteknik, och spenderade vårterminen mitt tredje

Läs mer

Frågeformulär angående din hälsa

Frågeformulär angående din hälsa Frågeforulär angående din hälsa Dagens datu: Aktuella sypto Sjukhistoria Personuppgifter Nan: Personnuer: - Arbete/Sysselsättning: Vikt: kg Längd: c Har Du under de seneste 5 åren kontrollerats eller behandlats

Läs mer

Reseberättelse Polen

Reseberättelse Polen Reseberättelse Polen Utgången från centralstationen Introduktion Jag åkte på utbytesstudier till Polen och studerade vid Warsaw University of Technology höstterminen 2013/2014. Jag valde Polen för min

Läs mer

stalex foddes 1952...

stalex foddes 1952... NOW SHOWING! THE NEW BREED stalex foddes 1952......av den stolta föräldern Arbesko (det är vi) ett svenskt failjeföretag i fete generationen so utvecklar och tillverkar skydds- och yrkesskor för professionella

Läs mer

Behovet av praktikplatser är stort och som kommun behöver vi föregå med gott exempel!

Behovet av praktikplatser är stort och som kommun behöver vi föregå med gott exempel! Motion o behovet av praktikplatser. Behovet av praktikplatser är stort och so koun behöver vi föregå ed gott exepel! En praktikplats kan betyda otroligt ycket för den enskilda individen. För några kan

Läs mer

Lägerskola i Piispala, Yttermark skola

Lägerskola i Piispala, Yttermark skola Lägerskola i Piispala, Yttermark skola Piispalaresan var rolig förutom bussen. I bussen blev det långtråkigt eftersom mina kompisar spelade en lång kortlek men de hann avsluta leken innan vi var framme

Läs mer

RESEBERÄTTELSE: Valencia

RESEBERÄTTELSE: Valencia RESEBERÄTTELSE: Valencia Jenny Holmberg, Vårterminen 2010 Vårterminen 2010 spenderade jag i Valencia på Universidad Politecnica de Valencia (UPV), som utbytesstudent från KTH:s Samhällsbyggnadsprogram

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Reseberättelse Rangsit Campus, Thammasat Universitet, Thailand

Reseberättelse Rangsit Campus, Thammasat Universitet, Thailand Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap Reseberättelse Rangsit Campus, Thammasat Universitet, Thailand Författare: Rebecca Ström Mörnås Mihane Rexhepi Examensarbete i sjuksköterskeprogrammet, 15.0

Läs mer

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT Reseberättelse Prag hösten 2008 Prag är en unik och underbar stad att studera i och jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och uppleva staden. Prag har ungefär lika många invånare som Stockholm

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state NANNY I KALIFORNIEN Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state Att jobba som Au pair Att fara till Kalifornien och jobba som en Au pair är en fantastisk möjlighet att utvecklas och

Läs mer

Skön atmosfär på vackra Trinity College där det finns något för alla

Skön atmosfär på vackra Trinity College där det finns något för alla RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet Trinity College Dublin Utbildningsprogram Teknisk Fysik Sean Belfrage VT2016 Skön atmosfär på vackra Trinity College där det finns något

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

Hej du student som är intresserad av att åka på utlandsstudier!

Hej du student som är intresserad av att åka på utlandsstudier! Hej du student som är intresserad av att åka på utlandsstudier! Det är en fantastisk resa du står inför, ifall du väljer att genomföra den, både på ett fysiskt och mentalt plan. Själv har jag precis kommit

Läs mer

Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012

Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012 Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012 Jag har varit utbytesstudent i Madrid hela vårterminen 2012. Där har jag gjort totalt 12 veckors praktik varav 8

Läs mer

Bakgrunden till varför jag ville studera utomlands, mer specifikt USA

Bakgrunden till varför jag ville studera utomlands, mer specifikt USA Bakgrunden till varför jag ville studera utomlands, mer specifikt USA Redan vid sju års ålder, i samband med skolstart och de första engelska lektionerna, började jag fantisera om hur det skulle kännas

Läs mer

Utbytesstudier. Din väg till nya upplevelser. International Office

Utbytesstudier. Din väg till nya upplevelser. International Office Utbytesstudier Din väg till nya upplevelser International Office Ta chansen att bli utbytesstudent! Som student vid Umeå universitet kan du studera vid något av våra drygt 440 partneruniversitet runt om

Läs mer

Amanda Axman. RWTH Aachen Höstterminen 2016/17

Amanda Axman. RWTH Aachen Höstterminen 2016/17 Amanda Axman RWTH Aachen Höstterminen 2016/17 Förberedelser Efter att ha blivit antagen till UNITECH är det en del blanketter som behöver fyllas i innan man åker. För att få ERASMUS stipendiet fyller man

Läs mer

Sweco Connect AB. Org.nr 556083-8624 säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen

Sweco Connect AB. Org.nr 556083-8624 säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen ra04s 2010-01-14 RAPPORT Mora koun INDUSTRIOMRÅDE ÖRJANSTÄPPAN UPPDRAGSNUMMER 6500639000 Beräkning av skattade bullernivåer ÅVC och föreslag på bullerdäpande åtgärder sat bedöning av bullergränsvärden

Läs mer

1. M öt et s öp pn an d e S ve n fö r k la r a r mö t et ö p p nat k lo c k a n 13. 5 0 i me d le ms k o nt o r et.

1. M öt et s öp pn an d e S ve n fö r k la r a r mö t et ö p p nat k lo c k a n 13. 5 0 i me d le ms k o nt o r et. Styrels e möte 7mars 2010 Bila gor: 1. D ago r d ning 2. N är va r o lis t a 1. M öt et s öp pn an d e S ve n fö r k la r a r mö t et ö p p nat k lo c k a n 13. 5 0 i me d le ms k o nt o r et. 2. F o rma

Läs mer

UNITECH. Reserapport. RWTH Aachen höst/vinter 2014/2015. Simon Johansson

UNITECH. Reserapport. RWTH Aachen höst/vinter 2014/2015. Simon Johansson UNITECH Reserapport RWTH Aachen höst/vinter 2014/2015 Simon Johansson Sammanfattning Jag var på utbyte i Aachen under höst- och vinterterminen 2014-2015. Under min tid i staden hann man träffa väldigt

Läs mer

Reserapport från Barcelona VT-2013

Reserapport från Barcelona VT-2013 Reserapport från Barcelona VT-2013 Praktik på sjukhuset Vall d Hebron Patricia Sjuksköterskeprogrammet, termin 5 Universitat Autonoma de Barcelona, Spanien Erasmusgrupp Utsikt över Barcelona Parc Guell

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Dagbok. från. resan till Brno 2008

Dagbok. från. resan till Brno 2008 Dagbok från resan till Brno 2008 Vi som åkte var: Johanna Engström Nora Ericsson Olga Fürst Värild Linnéa Gahm Charlie Hillbom Linda Holmström Sofie Holmström Angelica Härnlöv Johanna Larsson Prinz Felicia

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna.

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utveckla min akademiska engelska och min italienska. Utöver detta ville jag även testa på

Läs mer

RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet Utbildningsprogram Min tid i Delft Innan avresa Ankomst

RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet Utbildningsprogram Min tid i Delft Innan avresa Ankomst RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Erika Laurén Utbytesuniversitet Delft University of Technology Utbildningsprogram Architecture, Urbanism and Building Science HT-16 Min tid i Delft Innan avresa

Läs mer

Hur skapar jag en mobil (vänlig) hemsida och vad ska jag tänka på?

Hur skapar jag en mobil (vänlig) hemsida och vad ska jag tänka på? Hur skapar jag en obil (vänlig) hesida och vad ska jag tänka på? Inledning Att skaffa en obil hesida koer för ånga företag vara en avgörande faktor för den digitala närvaron. Vi går ot en verklighet där

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

The travel game en español

The travel game en español The travel game en español Nombre: Grupo: Utgångspunkten är att 3-5 personer representerar en grupp svenska ungdomar som ska besöka ett spansktalande land för att turista, lära sig mer om landet och framför

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Linnea Gabrielsson Utbytesuniversitet TU/e Utbildningsprogram Masterprogram, Fastigheter och Byggledning HT18 Fem månader i Nederländerna, Eindhoven Innan avresa

Läs mer

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship Fotoalbum Englandsresa 15--19 All England Veteran Championship Resan startade på Säve pytte-flygplats. Där intogs Staropramen & Ahlgrens bilar (som synes) Gunnel & Jeanette Gunnel Deltagare från Sverige

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Äldrevårdspraktik i Kanada vårterminen 2005. Eveline Andersson Maria Hellberg Sjuksköterskeprogrammet, 120 p

Äldrevårdspraktik i Kanada vårterminen 2005. Eveline Andersson Maria Hellberg Sjuksköterskeprogrammet, 120 p Äldrevårdspraktik i Kanada vårterminen 2005 Eveline Andersson Maria Hellberg Sjuksköterskeprogrammet, 120 p Hur allt började Redan från början när vi fick information om utlandspraktik var vi båda intresserade.

Läs mer

du ser någon slakta höns på gatan (Jakob Nuldén, Kina) en babian äter upp din mat när du lunchar på campus (Philip Eliasson, Sydafrika)

du ser någon slakta höns på gatan (Jakob Nuldén, Kina) en babian äter upp din mat när du lunchar på campus (Philip Eliasson, Sydafrika) Bli inte förvånad om du ser någon slakta höns på gatan (Jakob Nuldén, Kina) en babian äter upp din mat när du lunchar på campus (Philip Eliasson, Sydafrika) du finner dig själv på föreläsning med en öl

Läs mer

Tre månader i Modena

Tre månader i Modena Tre månader i Modena Jag läser sjuksköterskeprogrammet på Hälsouniversitetet i Linköping och jag har spenderat 12 veckor i italienska Modena. Universitetet där heter Università degli studi di Modena e

Läs mer

Världens eko 2006 - kursutvärdering

Världens eko 2006 - kursutvärdering Världens eko 2006 - kursutvärdering Tack för att du tar dig tid att utvärdera kursen! Dina åsikter betyder mycket för oss och vi arbetar hårt för att Världens eko ska vara en dynamisk och föränderlig kurs.

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Surrey. År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Erasmus-utbyte jan juli 2010

Erasmus-utbyte jan juli 2010 Erasmus-utbyte jan juli 2010 Hogeschool van Amsterdam, Nederländerna Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva annan, ny kultur, träffa människor från olika platser i världen och byta ut

Läs mer

Måndag!!! För att kolla på centrallasarettets hemsida, klicka här Hejdå! En bild på centrallasarettet...

Måndag!!! För att kolla på centrallasarettets hemsida, klicka här Hejdå! En bild på centrallasarettet... Måndag!!! Jag har valt att praoa på centrallasarettet på kirurgmottagningen! Dagen började klockan 8 på morgonen. Jag kom till entréhallen där jag blev hämtad av två kvinnor som heter Cecilia och Kerstin.

Läs mer

Hårdträning bland Sapporos snöhögar

Hårdträning bland Sapporos snöhögar RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Anton Schillen 2015 2016 Utbytesuniversitet Hokkaido University Utbildningsprogram Special Research Student Hårdträning bland Sapporos snöhögar Innan avresa

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

Imperial College London

Imperial College London Imperial College London Gustaf Rydholm La sa ret 16-17 1 Innan Avresa Utbytesstudier i ett annat land var alltid ett mål för mig under min studietid på KTH, redan innan jag hade börjat. Men var jag skulle

Läs mer

Reseberättelse - RWTH 2010

Reseberättelse - RWTH 2010 Reseberättelse - RWTH 2010 I april våren 2010 begav jag mig ut på Erasmusutbyte till Rheinische Westfälische Technische Hoschule (RWTH) i Aachen för att plugga kurser under deras sommartermin. Aachen ligger

Läs mer