Start me quick! Svenska

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Start me quick! Svenska"

Transkript

1 Start me quick! Svenska

2 Kamerabeskrivningen: Packningen innehåller: För att ställa kameran gör följande: Light sensor Indikatorlampan Kameranslinsen Infrared illumination lights 360 Rotationslänken 90 grader upp och ned vippning Väggbindningen RESET knappen Power connector OCO Wi-Fi Kameran Väggfästet Strömförsörjningen med sladden Snabbstartsguide Snabbstartsguide 2 skruvar/vägg ankar * Bilderna som visas här är endast för referens, se de verkliga objekten. ** Strömförsörjning sladden har inte den funktionen för dataöverföring. Det finns detalierad anvisningen på kamerans webbsidan Ställa kameran på en plan yta eller fastgöra den på en vägg med bultar och väggbindning som bifogas här inne. Ansluta kameran till mattning med adaptern som bifogas här inne. Få kameran laddar sig ned. Efter det lampan på kameran kommer att blinka i orange. Ansluta er smartphone eller tablett till Wi-Fi nätet som kameran anslutas till. Sätta program Ivideon på er smartphone eller tablett. För att göra det öppna AppStore (för iphone eller ipad) eller Google play (för Android enheter), genomföra en sök med nyckelord Ivideon och köra installation. 6. K;ra programmet. Om ni har redan registrerat sig klicka på Sign in och ange era inlogning ( ) och lösenord. För att registrera en ny användare klicka Create account och ange er och skapa ett lösenord. 8. Valj Add an Ivideon-powered camera och följ anvisningar. 10. Flytta QR-koden mot kameralinsen på ett avståndav 7-20 cm. Efter QR-koden är behandlad statusindikatoren ska blinka i grön och ljuda (beep). 9. Sriv in lösordet till Wi-Fi nät som ska visa sig i Ivideon på ert enhet och skapa ett namn för kameran. 11. Kamerans anslutning kan ta någon tid. Statusindikatoren ska lysa i grön kontinuerligt när installationen ska bli färdig. 7. Klycka Add camera i Ivideon programmet. Anmärkning: För att få kameran arbeta i andra Wi-Fi nät man behöver återställa dess instälningar och configurera dem igen. För att återställa instälningar hålla knappen RESET på kamerans baksidan trykt under 5 sec.

3 Betraktning av live-video Köra programmet och era kamerors listan ska öppnas.välj nödvändig kameran från listan. Fönstret av live-video betraktning ska öppnas. Anslutning av tillgång till videoarkivet Öppna fönstret av live-video betraktning. Klicka på Settings och välj Manager. Tillgångmenyn till din konto ska öppnas i bläddraren. Skriv in dina inlogning och lösenord om det behövs. Välj önskad arkivets djup I Basic -> Cloud archive storage avsnitt. Klicka på Save för att använda instälningar. Video arkivets betraktning Dit videoarkiv visas som segment på tidskalan under live-video betraktning fönstret. Du kan välja ett fragment genom att klicka på det. Skalans storlek ändras med knappar + och -. Man kan flytta skalan till höger till nutid och till vänster utan begränsning. Du kan välja vilket datum som helst från arkivet genom att klicka på Calendar knappen. För att ändra hastigheten av videoutspelning klicka på Playback speed. För att stoppa eller återuppta videoutspelning klicka på Play/pause knappen som finns över tidskalan. Tariffshantering Tariff och tjänst hantering genomföras via användarens personlig konto som finns på Ivideon site ( ).

4 Push-to-talk meddelanden Med en smartphone du kan inspela röstmeddelanden med varaktighet till 15 sek och ska bli skickad till kameran och utspelad genom en inbyggd högtalare. Lagga in förhandsgranskningsfönstret av live-video och klicka på Talk. Klicka på Sound Recording och diktera et meddelande. När du är redo klicka på Sound Recording en gång till och meddelandet ska bli skickat till kameran och utspelat. Mörkseende För att inställa mörkseendeläget öppna förhandsgranskningsfönstret av live-video, klicka på Camera Settings, sedan Night vision. Man kan slå på eller stänga av mörkseende i menyn. I Auto lägget kameran själv beslutar om på eller av beroende på ljusstyrkan. Videokvalitet För att välja videokvalitet öppna förhadsgranskningsfönstret av live-video, klicka på App settings, sedan Video Quality. Det finns hög, medel och låg videokvalitet för att välja. I Auto lägget kameran själv beslutar om videokvalitetvalet beroende på bandbredd av Internet kanalen. Programuppdatering Öppna förhandsgranskningsfönstret av live-video, klicka på Settings, välj Software updates och vidare följa instruktionerna.

5 Ändringen av kameransnamnet För att byta kameransnamnet, öppna förhandsgranskningsfönstret av live-video, klicka på Settings, välj Rename camera, lagga in ett nytt namn och bekräfta ändringarna. Överföring av åtkomstbehörighet till andra användarna Du kan låta andra anvädarna bläddra kamerans live-video och arkivet. Öppna förhandsgranskningsfönstret av live-video, klicka på Settings och välj Share camera. Klicka på Add, och skriva in den andra användarens . Välj alternativ (arkivet eller live-video) som ska vara tillgänglig för honom. Klicka på Add User. Bildrotation Du kan rotera en bild 180 grader. Du kanske ska behöva det t ex om du önskar att beställa kameran på tacket. För att rotera en bild öppna förhandsgranskningsfönstret av live-video. Klicka på Settings och välj Video Rotation. Välj visningsvinkel från 0 till 180 grader ock klicka på Done.

6 Rörelse ock ljud detektorer Meddelanden om ljud och rörelse låter dig vara medveten om vad som händer nära kameran. Du ska få meddelanden om rörelse och ljud på din post eller telefon. Man kan ställa dem in i användarens personlig konto ( ). För att göra det gå till My Services > Alerts. Du kan inställa bekväm timmar och veckodagar tiden för meddelanden inkomst. Du kan göra det I personlig konto i My cameras avsnittet. Välja nödvändig kameran och klicka på Settings > Alert schedule, för at öppna meddelanden tidtabellen.

7 Du kan välja rörelsedetektors känslighet nivå. För att använda rörelsedetektor på natt se till att belysningsstyrka är tillräckligt. För att inställa rörelsedetektor öppna förhandgranskningsfönstret av live-video, klicka på Settings och välj Motion. Du kan välja här rörelsedetektors hög, medel och låg känslighet. Ett fönster i var du kan inställa läget och storleken av detekteringsområdet ska öppnas när du trycker på Select area. Rörelsen utanför detta område ska inte registreras. Tillämpa inställningarna efter de är färdiga genom att klicka på Done. För att inställa ljuddetektorn öppna förhandsgranskningsfönstret av live-video, klicka på Settings och välja Sound. Man kan Justera ljuddetektors känslighet eller inaktivera den helst I menyn. Tillämpa instälningarna efter de är färdiga genom att klicka på Done. Bläddring av händelsershistoria Du kan bläddra händelser som var registrerade nyligen med kameror i händelselogg. Det förstås att händelser är registration av en rörelse, registration av et ljud eler tillståndsändring av kameror (,på/av, ström av). För att visa händelseloggen välja All events I menyn och klicka på Events under kameranstidskalan. Kameransborttagning Du kan ta kameran bort från din personlig konto. Öppna förhansgranskningsfönstret av live-video, klicka på Settings och välj Delete camera.

8 Allmänhetens tillgång till kameran och videointegrering i webbplatser och bloggar Välj nödvändig kameran I fliken My cameras ock klicka på Settings > Public access. Följ instruktionerna. Exporting video recordings Export av videoinspelningar Det är möjligt att ladda ner inspelningar från videoarkivet för den valda perioden i formatet AVI. Försäkra sig om export av videoinspelning är tillgängligt med din tariff. För att exportera video, gå till din personliga konto ( ). Öppna visning av kameran som du behöver at ladda ned video från, sedan klicka på Export archive records. Ett orange skjutreglage ska visas på tidslinjen. Dra det med musen till önskad tidsrymd. Man kan förlänga eller minska den valda tidsintervallen genom att dra de övre hörnen av skjutreglaget till önskad sida. Klicka på Queue for download. Välj fliken Archive Export och lada ned videoinspelningsarkivet. Varaktighet av ett fragment är från 10 min till 4 timmar och det beror på utvalda tariff och tjänster.

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning.

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. Smart Clock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Clock kamera, manual, USB strömadapter, USB kabel ÖVERSIKT KAMERA:

Läs mer

Smart Dock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning.

Smart Dock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning. Smart Dock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Dock kamera, manual, USB strömadapter ÖVERSIKT KAMERA: Blå LED Röd

Läs mer

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på LAWMATE WIFI/IP KAMERA - START 1. Se till att kameran är ansluten till vägguttag eller att batteriet är laddat 2. Ta fram mobiltelefon eller urfplatta som ska användas vid installationen 3. Se till att

Läs mer

MANUAL FÖR WIFI KAMEROR. Kontakt: Sida 1

MANUAL FÖR WIFI KAMEROR. Kontakt: Sida 1 MANUAL FÖR WIFI KAMEROR Kontakt: info@spyfox.se Sida 1 PRO ICAM APPEN Börja med att ladda ner appen Pro icam till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING

Läs mer

EDS1130 IP-kamera. Snabbguide. Svenska Version 1.0

EDS1130 IP-kamera. Snabbguide. Svenska Version 1.0 50185 2015-05-26 EDS1130 IP-kamera Snabbguide Paketet innehåller...2 Minimikrav...2 Kamerans delar...2 Kontroll innan installation...3 Anslut till routern...4-5 EnViewer Finder installation...6-7 Anslut

Läs mer

Bambusermanual - Plattformen distans

Bambusermanual - Plattformen distans Bambusermanual - Plattformen distans Av: Sofie Sjöstrand, Nätverket SIP Senast reviderad: 2012-09-16 Innehåll Om Bambuser och manualen... 2 Registera ett konto... 3 Dashboard - din startsida... 4 Dashboard

Läs mer

Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera. Utgåva 2.0

Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera. Utgåva 2.0 Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera Utgåva 2.0 Innehåll Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera... 1 installation... 3 Anslut kameran till nätverket första gången...

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Produktinformation I-1. Paketets innehåll I-2. Omkopplare smart kontakt Frontpanel Snabbinstallationsguide CD med snabbinstallationsgui den

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22 Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen Version 1.1 2014-10-22 Swivl Robot kan användas för att spela in en föreläsning eller lektion. Kameran som är placerad på Roboten följer automatiskt

Läs mer

APM-1605. P2P kamera ucare Cam. Med APP till Android och iphone

APM-1605. P2P kamera ucare Cam. Med APP till Android och iphone 130909 50157 APM-1605 P2P kamera ucare Cam Med APP till Android och iphone Tips och nyttig information 1. APM-1605 är kamera för inomhusbruk. Om den riktas genom ett fönster och visar bild utomhus så kan

Läs mer

Visit Connect. Inför mässan

Visit Connect. Inför mässan Visit Connect Visit Connect är ett system för att, med hjälp av smartphones och läsplattor med ios eller Android, enkelt kunna samla in kontaktuppgifter om besökare under en mässa. Detta kräver ett par

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Administrationsmanual ImageBank 2 INNEHÅLL 1. Konventioner i manualen 3 2. Uppmärksamhetssymboler 3 3. Vad är imagebank SysAdmin 4 4. Guide för att snabbt komma igång 5 5. Uppgradera din imagebank 1.2

Läs mer

Allmän information ITS Fjärrskrivbord

Allmän information ITS Fjärrskrivbord ITS fjärrskrivbord Allmän information ITS Fjärrskrivbord I den här pärmen hittar du instruktioner för hur du loggar in på fjärrskrivbordet, både från ditt kontor och när du jobbar någon annanstans. Du

Läs mer

Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För iphone & ipad.

Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För iphone & ipad. Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För iphone & ipad. 1 Anvisning för installation av app och kamera till iphone och ipad 1. Installation av app Delaval FMC-IP på iphone

Läs mer

SWE - Användarmanual. BlueEye. Action Camera. Wi-Fi - Waterproof - Ultra HD

SWE - Användarmanual. BlueEye. Action Camera. Wi-Fi - Waterproof - Ultra HD SWE - Användarmanual BlueEye Action Camera Wi-Fi - Waterproof - Ultra HD FUNKTIONER Upp/Uppspelning -knapp Slutare/Val -knapp Ström/Läges -knapp Högtalare Ned/Wi-Fi -knapp Mikrofon Objektiv Inspelning

Läs mer

- Trådlöst NVR kitt - Snabb installations guide -

- Trådlöst NVR kitt - Snabb installations guide - 1 Instruktions guide Tack för att ni valde våran produkt! Var god och kontakta oss ifall oväntade problem eller behov uppstår med varan. Garantin täcker ej bl.a. Felaktig installation eller användande

Läs mer

Delta i undervisning online via Zoom

Delta i undervisning online via Zoom Delta i undervisning online via Zoom 2 Innehåll Välkommen till undervisning i Zoom!... 3 Innan du börjar använda Zoom... 3 Använd headset med mikrofon!... 3 Aktivera Zoom... 3 Installera klient... 4 Ladda

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM WAHTI-ANVÄNDARE. Instruktioner för installation och användning av kamera.

VÄLKOMMEN SOM WAHTI-ANVÄNDARE. Instruktioner för installation och användning av kamera. På På plats plats i i ditt ditt ställe. VÄLKOMMEN SOM WAHTI-ANVÄNDARE. Instruktioner för installation och användning av kamera. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förpackningens innehåll Instruktion för installation

Läs mer

Guide för fjärråtkomst av Gigamedia IP-kamerakit

Guide för fjärråtkomst av Gigamedia IP-kamerakit Guide för fjärråtkomst av Gigamedia IP-kamerakit Grattis till ditt köp av ett komplett IP-kamerakit från Gigamedia. Denna guide förklarar hur du använder dig av Gigamedias kostnadsfria DDNS-tjänst för

Läs mer

Innehåll Uppgifter ipad utbildning

Innehåll Uppgifter ipad utbildning Datum: 2015-03-09 Innehåll Uppgifter ipad utbildning ipad 1. Knappar 2. Hemskärmen & appar 3. Visa öppnade appar 4. Ordna appar 5. Skapa/ta bort mapp 6. Lägga till en app på ipaden 7. Ta bort en app på

Läs mer

LADDA NER SENASTE VERSIONEN AV MANUAL CAME R A SNABBGUI D E

LADDA NER SENASTE VERSIONEN AV MANUAL CAME R A SNABBGUI D E LADDA NER NASTE VERSIONEN AV MANUAL www.panono.com/go/manual CAME R A SNABBGUI D E ÖVERSIKT PANONO KAMERA 1 2 Avtryckarindikator Minneindikation USB-port 6 4 3 Batteriets laddningsnivå 5 1 PÅ/AV knapp,

Läs mer

Asgari of Sweden Generation 3. Snabbmanual. För att enkelt komma igång med våra senaste Asgari IP Kameror. www.asgariofsweden.se

Asgari of Sweden Generation 3. Snabbmanual. För att enkelt komma igång med våra senaste Asgari IP Kameror. www.asgariofsweden.se Asgari of Sweden Generation 3 Snabbmanual För att enkelt komma igång med våra senaste Asgari IP Kameror www.asgariofsweden.se 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Förberedelser... 3 Inställning

Läs mer

Kom igång med Skype (Mac)

Kom igång med Skype (Mac) Kom igång med Skype (Mac) Skapa konto och installera Skype 1. a) För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer

Läs mer

JVC CAM Control. Bruksanvisning. for Android. Svenska LYT2562-011A 0812YMHYH-OT

JVC CAM Control. Bruksanvisning. for Android. Svenska LYT2562-011A 0812YMHYH-OT JVC CAM Control for Android Bruksanvisning Svenska LYT2562-011A 0812YMHYH-OT Användning av JVC CAM Control Manövrera kameran med hjälp av Android-datormobil eller Android-handdator. Med programmet för

Läs mer

Book Creator App för Ipad

Book Creator App för Ipad Book Creator App för Ipad Book Creator är en enkel App för den som snabbt vill sätta ihop en interaktiv bok med text, ljud, bild och video. Här på Sjöhistoriska arbetar vi med Appen Book Creator på ipad-plattor,

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning

Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning Förberedelser Anslut dina Samsung kameror till PoE porten på NVR en. Anslut en nätverkskabel till Viewer porten på NVR en och koppla

Läs mer

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Ansluta första gången till Lyncmöte 5 Ansluta

Läs mer

Vy uppifrån och framifrån

Vy uppifrån och framifrån Snabbstartguide Vy uppifrån och framifrån Slutarknapp OLED- skärm Ström- /lägesknapp Ström/ status- LED 1 HDMI- port Micro SD- kortplats Högtalare Ström/status/batteri- LED 2 Objektiv LED Färg Beskrivning

Läs mer

Återkommande frågor för Eee Pad TF201

Återkommande frågor för Eee Pad TF201 Återkommande frågor för Eee Pad TF201 SW6915 Hantera filer... 2 Hur kommer jag åt mina data som sparats på mikrosd, SD-kort och USB-enheter?... 2 Hur flyttar jag valda filer till en annan mapp?... 2 Hur

Läs mer

Ladibug TM Document Camera Användarmanual för bildbehandlingsprogrammet

Ladibug TM Document Camera Användarmanual för bildbehandlingsprogrammet Ladibug TM Document Camera Användarmanual för bildbehandlingsprogrammet Innehåll 1. Introduktion... 2 2. Systemkrav... 2 3. Installera Ladibug... 3 4. Börja använda Ladibug... 5 5. Drift... 6 5.1 Huvudmeny...

Läs mer

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. 2 Vad medföljer? Basstation Strömadapter till basstation Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen Monteringsskruvar

Läs mer

Användarmanual RINGBUNDET BLOCK A5 OMSLAG FRAMSIDA

Användarmanual RINGBUNDET BLOCK A5 OMSLAG FRAMSIDA Användarmanual RINGBUNDET BLOCK A5 OMSLAG FRAMSIDA v2 2016-04-12 MATT SILVER FOLIERING (KAN EXKLUDERAS BEROENDE PÅ KOSTNAD) Quick Start 1. Ladda ner PIMnotes-appen ifrån Google Play/AppStore. 2. Se till

Läs mer

Smartphone Quick Start Guide

Smartphone Quick Start Guide Smartphone Quick Start Guide 2 1. Innehåll i kartongen Batteri AC Adapter Kom-i-gång CD USB Kabel Telefon Användarmanual och snabbstart guide Headset 2. Telefonen 3 1 2 3 5 6 7 8 9 10 11 12 4 1. Indikator

Läs mer

1 Introduktion Funktioner 3. 2 Kom igång Paketets innehåll Översikt över kameran 5. 3 Installation 6

1 Introduktion Funktioner 3. 2 Kom igång Paketets innehåll Översikt över kameran 5. 3 Installation 6 Innehållsförteckning 1 Introduktion 3 1.1 Funktioner 3 2 Kom igång 4 2.1 Paketets innehåll 4 2.2 Översikt över kameran 5 3 Installation 6 3.1 Installation av hårdvara 6 3.2 Installation av App 6 3.3 Användning

Läs mer

instruktionsmanual till föräldrar

instruktionsmanual till föräldrar instruktionsmanual till föräldrar Välkommen till Pluttra! Pluttra är ett digitalt verktyg för dokumentation, kommunikation och information för förskolan. Genom en helhetslösning där skolan genom utbildning,

Läs mer

1 Photo Story Steg 1 - Hämta och fixa dina bilder

1 Photo Story Steg 1 - Hämta och fixa dina bilder 1 Photo Story Microsoft Photo Story är ett program för att skapa bildberättelser. Det är gratis att ladda hem från Microsofts webbplats för Photo Story. Programmet fungerar bara om du har Windows XP. Se

Läs mer

JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok

JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok Svenska Det här är bruksanvisningarna för programmet (för iphone) till Live Streaming Camera GV-LS2/GV-LS1 tillverkad av företaget JVC KENWOOD. Modellerna som

Läs mer

Guide Autodesk Account

Guide Autodesk Account Denmark Germany Norway Sweden Guide Autodesk Account Administering av licenskonton Telefon: 010 211 69 00 Mail: info@nticad.se Website: www.nti.dk/sv Innehåll KOM IGÅNG FRÅN START TILL MÅL... 3 INNAN DU

Läs mer

TeamViewer Installation och användning

TeamViewer Installation och användning TeamViewer Installation och användning Funktioner i TeamViewer TeamViewer möjliggör för lärare och faddrar att hjälpa elever och användare på distans. Det finns 2 huvudsakliga användningsområden: Fjärrstyrning

Läs mer

På Instagram kan man publicera bilder, kommentera bilder, följa andra personer och organisationer samt utforska deras bilder.

På Instagram kan man publicera bilder, kommentera bilder, följa andra personer och organisationer samt utforska deras bilder. 2015-09-14 Bästa närstående, Vi har börjat använda något som kallas Instagram. Instagram är en så kallad app som man laddar ned till sin mobiltelefon. Till alla mobiltelefoner med internetuppkoppling,

Läs mer

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android...

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... Säker inloggning Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... 6 Installation av Microsoft Authenticator

Läs mer

Återkommande frågor för Transformer TF201

Återkommande frågor för Transformer TF201 Återkommande frågor för Transformer TF201 SW7211 Hantera filer... 2 Hur kommer jag åt mina data som sparats på mikrosd, SD-kort och USB-enheter?... 2 Hur flyttar jag valda filer till en annan mapp?...

Läs mer

Interactive Getting Started Guide

Interactive Getting Started Guide Artikelnummer: 50508, 51502, 51504, 51508 Interactive Getting Started Guide Denna svenska startguide ska ses som ett komplement till originalet som medföljer i paketet. Det finns fyra delar du bör känna

Läs mer

Snabbguide Hemtelefon i mobilen

Snabbguide Hemtelefon i mobilen Snabbguide Hemtelefon i mobilen Helt nya möjligheter att ringa billigt! Com Hem Kundservice 0771-55 00 00 comhem.se Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat appen kan du börja ringa. Hemtelefon

Läs mer

Voicemail i FirstClass

Voicemail i FirstClass Voicemail i FirstClass För att använda voicemail måste du ha FirstClass klienten installerad och vara uppkopplad mot Internet. *Om du är på en ort med dålig internetuppkoppling kan det bli problem att

Läs mer

DMR-180/184/188 SNABBMANUAL

DMR-180/184/188 SNABBMANUAL DMR-180/184/188 SNABBMANUAL Det första man bör göra är att byta språk. All navigation kan skötas med Fjärrkontroll eller Mus Börja med att trycka på Menu på fjärrkontrollen alternativt högerklicka med

Läs mer

TXA100 Konfigurationsverktyg Snabbstartsguide

TXA100 Konfigurationsverktyg Snabbstartsguide TXA100 Konfigurationsverktyg 09/2015 6LE001658A 1. FÖRSTA IGÅNGSÄTTNINGEN... 3 1.1 ANSLUTNING AV DOSAN... 3 1.2 INSTALLATION AV UPPSTARTAREN... 4 1.3 VAL AV WIFI-NÄTVERK... 4 1.4 STARTA PROGRAMMET... 5

Läs mer

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles.

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång SE Network Media Player NSZ-GS7 Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång: ON/STANDBY Slår på eller stänger av spelaren. Styr anslutna enheter med en enda fjärrkontroll: För att du ska kunna

Läs mer

Tillåt nedladdning Hur du kan göra din media tillgänglig offline. Nedladdning via mobilapp 2

Tillåt nedladdning Hur du kan göra din media tillgänglig offline. Nedladdning via mobilapp 2 Play Tillåt nedladdning Hur du kan göra din media tillgänglig offline Ibland kan du behöva göra dina filmer (eller ljudfiler) nedladdningsbara för din publik. Framför allt kan detta vara en god idé i ditt

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Lathund för appen GoTalk NOW Free

Lathund för appen GoTalk NOW Free Lathund för appen GoTalk NOW Free MENYSIDAN Så här ser menysidan ut. Page Editor trycker man på för att anpassa någon av de tre sidorna. Player startar användarläget. Settings används t ex för att välja

Läs mer

Tack för att du valde GoXtreme Wifi Control- funktionskamera. Läs bruksanvisningen noggrant innan du. använder kameran. Kamera: Delar och knappar

Tack för att du valde GoXtreme Wifi Control- funktionskamera. Läs bruksanvisningen noggrant innan du. använder kameran. Kamera: Delar och knappar Bruksanvisning Tack för att du valde GoXtreme Wifi Control- funktionskamera. Läs bruksanvisningen noggrant innan du använder kameran. Kamera: Delar och knappar 1 1. Avtryckaren 8. Mikro USB -koppling 2.

Läs mer

1. Appinställningar. 2. Montering. 3. Funktioner. 4. Felsökning

1. Appinställningar. 2. Montering. 3. Funktioner. 4. Felsökning Spotlight Cam Wired Smart säkerhet i hemmets alla hörn Med din nya Spotlight Cam kan du utöka säkerhetsringen kring hela fastigheten. Nu kommer du alltid att veta direkt när någon är i din trädgård, och

Läs mer

CW263BT. Badrumsvåg. Manual

CW263BT. Badrumsvåg. Manual CW263BT Badrumsvåg Manual Innehållsförteckning 1. Specifikationer... 3 2. Batteri... 4 3. Drift/Funktion... 4 3. Indikation... 5 4. ios Enheter... 5 5. Android Enheter Installation... 10 6. Andra Instuktioner

Läs mer

Bruksanvisning för VeraPlus

Bruksanvisning för VeraPlus Bruksanvisning för VeraPlus Börja med att installera VeraPlus Öppna förpackningen och plocka ut allt innehåll. I förpackningen finner du: Installation 1. Anslut nätverkskabeln i nätverksporten på baksidan

Läs mer

Snabbstartsguide INSTALLERA DITT SYSTEM. 4-kanals DVR. Svenska _1

Snabbstartsguide INSTALLERA DITT SYSTEM. 4-kanals DVR. Svenska _1 VIDEO OUT 1 2 3 4 G 1 COM G NETWORK Snabbstartsguide Systemmodell SDS-P3040 / V4040 / P4080 / P5080 / P5100 / P5101 DVR-modell SDR-3100 / 4100 / 4101 / 5100 SAMSUNG ALLT-I-ETT SÄKERHETSYSTEM Tack för att

Läs mer

Bruksanvisning för Mac

Bruksanvisning för Mac Bruksanvisning för Mac Innehållsförteckning Komma igång... 1 Använda Mac Reformatting Tool (Omformateringsverktyg för Mac)... 1 Installation av FreeAgent... 4 Säker utmatning av enheter... 9 Hantering

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Document information ID: P001 Appendix C Rev: 4 Author: Tomas von Peltzer Product nr: Title: Reviewed by: Approved by: P001 ImageBank Administration Manual Product name: Ingvar Falconer Date: 2014-10-22

Läs mer

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Er anslutning är klar först när den gröna lampan på Fiberkonverten

Läs mer

E-MÖTESVERKTYG ANVÄNDARGUIDE TILL ADOBE CONNECT FÖR STUDENTER

E-MÖTESVERKTYG ANVÄNDARGUIDE TILL ADOBE CONNECT FÖR STUDENTER E-MÖTESVERKTYG ANVÄNDARGUIDE TILL ADOBE CONNECT FÖR STUDENTER Adobe Connect Högskolan i Borås använder Adobe Connect, genom Sunet, som e-mötesverktyg. Via Adobe Connect har du möjlighet att kommunicera

Läs mer

Patientinstruktioner videobesök

Patientinstruktioner videobesök Patientinstruktioner videobesök Patientinstruktioner videobesök Översikt 1. Bokning av tid för videobesök 2. Mötesinformatio n via SMS/1177 Vårdguiden 3. Genomförande av videobesök Du och din behandlare

Läs mer

Snabbstartsguide. PC, Mac, ios & Android

Snabbstartsguide. PC, Mac, ios & Android Snabbstartsguide PC, Mac, ios & Android Installation på PC Se filen Viktigt på installationsskivan eller Trend Micros webbplats för utförliga systemkrav. Om du stöter på svårigheter under installationen

Läs mer

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android Så här använder du Legimus app för Android Innehåll Vad är Legimus?... 3 Talsyntes... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 4 Så här söker du en talbok... 5 Ladda

Läs mer

emöten & elärande Studentguide Adobe Acrobat Connect Pro Meeting För Mittuniversitetet www.wezupport.se

emöten & elärande Studentguide Adobe Acrobat Connect Pro Meeting För Mittuniversitetet www.wezupport.se emöten & elärande Studentguide Adobe Acrobat Connect Pro Meeting För Mittuniversitetet 2 Innehåll 1. Viktig information... 3 2. Utrustning... 3 2.1. Dator... 3 2.2. Internet... 3 2.3. Krav för bra ljud...

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Föreläsning via Acrobat Connect

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Föreläsning via Acrobat Connect DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Föreläsning via Acrobat Connect 1 Introduktion Följande guide beskriver hur du kan arbeta med Adobe Acrobat Connect som verktyg vid föreläsningar på distans. 1.1 Förutsättningar

Läs mer

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Använda Bildgalleriet För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Logga in För att skapa och administrera album för galleriet ska du logga in. Användarnamn är användarens

Läs mer

Snabbguide Höghastighetsmodem

Snabbguide Höghastighetsmodem Snabbguide Netgear CG3700 Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem! USB Functionality Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya

Läs mer

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Acrobat Connect Pro samt användning av headset och webbkamera. Skapad: 2009-07-03 Version: 1.1 1 Innehåll Hur startar

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Snabbguide för iphone / ipad

Snabbguide för iphone / ipad Snabbguide för iphone / ipad Innehållsförteckning Snabbguide för iphone / ipad... 1 Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Säkerhetskod... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 E-post, kalender

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Ladibug Bildbehandlingsprogram Bruksanvisning

Ladibug Bildbehandlingsprogram Bruksanvisning Ladibug Bildbehandlingsprogram Bruksanvisning Innehåll 1. Introduktion... 2 2. Systemkrav... 2 3. Installera Ladibug... 3 4. Anslutning... 6 5. Börja använda Ladibug... 7 6. Drift... 8 6.1 Huvudmeny...

Läs mer

ACT-5020TW Snabbstartsguide

ACT-5020TW Snabbstartsguide Kameraschema: ENGLISH Micro USB Micro HDMI Reset Micro SD LCD UP Down Mode TRANSLATION Micro-USB Micro-HDMI Återställ Micro SD LCD Upp Ner Läge ENGLISH Shutter key Power key Busy indicator WIFI indicator

Läs mer

BRUKSANVISNING. För Gree+ appen för pumpar med inbyggd wifi. Distributör: Gree v.2. Tillfällavägen Sävedalen

BRUKSANVISNING. För Gree+ appen för pumpar med inbyggd wifi. Distributör: Gree v.2. Tillfällavägen Sävedalen Gree+ 1804 v.2 BRUKSANVISNING För Gree+ appen för pumpar med inbyggd wifi Distributör: Tillfällavägen 15 433 63 Sävedalen www.scanmont.se Tack för att du valde denna klimatanläggning. Läs noga igenom bruksanvisningen

Läs mer

Konfigurera Xenta från Babs

Konfigurera Xenta från Babs Konfigurera Xenta från Babs Nedan följer en instruktion hur du konfigurerar din nya Xenta terminal från Babs PayLink med JobOffice Kassa. Om du känner dig osäker på det här, kontakta någon lokal data-

Läs mer

Ladibug TM 2.0 Bildbehandlingsprogram för dokumentkamera Bruksanvisning

Ladibug TM 2.0 Bildbehandlingsprogram för dokumentkamera Bruksanvisning Ladibug TM 2.0 Bildbehandlingsprogram för dokumentkamera Bruksanvisning Innehållsförteckning 1. Introduktion... 2 2. Systemkrav... 2 3. Installering av Ladibug... 3 4. Anslutning av hårdvaran... 8 5. Börja

Läs mer

Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För telefoner och läsplattor med Android system.

Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För telefoner och läsplattor med Android system. Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För telefoner och läsplattor med Android system. 1 Anvisning för installation av app och kamera till Android system 1. Installation

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

Smart Phone Quick Start Guide. www.htc.com

Smart Phone Quick Start Guide. www.htc.com Smart Phone Quick Start Guide www.htc.com 2 1. Innehåll i kartongen AC Adapter Batteri Kom-i-gång CD USB Kabel Headset Telefon Användarmanual och Snabbstartguide 2. Din telefon 3 1 2 3 4 5 6 7 1. Indikator

Läs mer

Ladda ner en talbok med mobil eller surfplatta

Ladda ner en talbok med mobil eller surfplatta Ladda ner en talbok med mobil eller surfplatta Manual för Stockholms stadsbiblioteks talbokslåntagare STOCKHOLMS STADSBIBLIOTEK den 18 januari 2013 Framtagen av: Stockholms stadsbibliotek Ladda ner en

Läs mer

Att installera din trådlösa router. Installationen tar bara en minut.

Att installera din trådlösa router. Installationen tar bara en minut. Att installera din trådlösa router. Installationen tar bara en minut. Välkommen till din nya surftjänst! Med den här trådlösa routern surfar du på ett lite smartare sätt. Dels kan flera surfa på ett och

Läs mer

Förberedelser inför webbkursen!

Förberedelser inför webbkursen! Förberedelser inför webbkursen! För att du ska få en så bra kurs som möjligt är det viktigt att du läser igenom nedanstående instruktioner och förberedelser noga INNAN kursen. Vi kommer inte ha möjlighet

Läs mer

Mirasys 5.10. Användarguide: Live Sök Export. November 2010. Bygger på delar ur dokumentet Mirasys NVR 5.10 Användarvägledning Mirasys, Ltd.

Mirasys 5.10. Användarguide: Live Sök Export. November 2010. Bygger på delar ur dokumentet Mirasys NVR 5.10 Användarvägledning Mirasys, Ltd. Mirasys 5.10 Användarguide: Live Sök Export November 2010 TTC_TI_Mirasys_Anvandarguide/EW Bygger på delar ur dokumentet Mirasys NVR 5.10 Användarvägledning Mirasys, Ltd. Sida 1 Innehållsförteckning Inloggning...

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

Lathund för övningen: Skapa film med Windows Movie Maker och publicera på YouTube

Lathund för övningen: Skapa film med Windows Movie Maker och publicera på YouTube Lathund för övningen: Skapa film med Windows Movie Maker och publicera på YouTube Med din granne eller grupper av 3: Ni ska spela in en kort presentation (ca 1 minut). Ni ska använda Windows Movie Maker

Läs mer

E-BOT del 2 20150120

E-BOT del 2 20150120 E-BOT del 2 20150120 2 Innehållsförteckning 7 Avancerade funktioner... 4 7.1 Inställningar för färglägen... 4 7.1.1 Ställa in färglägena... 4 8 Inställningar... 6 8.1 Använda hörlurar... 6 8.2 Återställning...

Läs mer

Videokonferenssystem Deltagarmanual. GoToMeeting

Videokonferenssystem Deltagarmanual. GoToMeeting Videokonferenssystem Deltagarmanual GoToMeeting För att kunna delta på lektioner online behöver du en dator en dator med kamera bredbandsuppkoppling med minst 0,5 Mbit/s i båda riktningarna, gärna 2.0

Läs mer

Programmera Kontaktlåda USB i Android

Programmera Kontaktlåda USB i Android Programmera Kontaktlåda USB i Android Med programvaran för Android kan du göra så att ett tryck på din kontakt ger dig: klick och svep över skärmen multimediakommandon musrörelser och musklick spelkommandon

Läs mer

Flerfunktionell Digitalkamera

Flerfunktionell Digitalkamera Svenska Flerfunktionell Digitalkamera Användarhandledning ii Svenska Användarhandledning för digitalkamera INNEHÅLLSFÖRTECKNING IDENTIFIERA KOMPONENTERNA... 1 IKONER PÅ LCD-DISPLAY... 2 FÖRBEREDELSER...

Läs mer

INVEST LIVING WIFI C. Användarmanual ANDROID. Ver. 2

INVEST LIVING WIFI C. Användarmanual ANDROID. Ver. 2 Användarmanual ANDROID Ver. Innehåll. Installation av Invest Living WiFi C.... Installera APP... 3. Registrera/skapa användarkonto... 3 4. Registrera värmepump och konfigurera WiFi C... 4 5. Förklaring

Läs mer

Funktioner. Parametrar

Funktioner. Parametrar Funktioner ScandLarm Air IP kamera stöds av WiFi och LAN-nätverk, gör att den lätt kan besökas globalt. Sammarbetet mellan ScandLarm Air IP kamera och den mobila appensmarta larmsystemet och den mobila

Läs mer

ES-CAM2A IP -kamera.

ES-CAM2A IP -kamera. ES-CAM2A IP -kamera www.etiger.com SV Lådans innehåll - ES-CAM2A x1 - Fäste x1 - Nätadapter x1 - Anvädarmanual x1 - och -appar Ladda ner app isecurity+ från App Store eller Google Play innan du börjar

Läs mer

Svenska. Flerfunktionell. Digitalkamera. Användarhandledning

Svenska. Flerfunktionell. Digitalkamera. Användarhandledning Svenska Flerfunktionell Digitalkamera Användarhandledning INNEHÅLLSFÖRTECKNING IDENTIFIERA KOMPONENTERNA... 1 IKONER PÅ LCD-DISPLAY... 2 FÖRBEREDELSER... 2 Sätta i batterier... 2 Sätta i SD/MMC-kortet...

Läs mer

JVC CAM Control (för Windows) Användarguide

JVC CAM Control (för Windows) Användarguide JVC CAM Control (för Windows) Användarguide Svenska Detta är en instruktionsmanual för mjukvaran (för Windows) för Live Streaming Camera GV-LS2/GV-LS1 skapad av JVC KENWOOD Corporation. Operatörssystemet

Läs mer

iphone app - Users Net2 AN1116-SE Allmänt Starta Appen

iphone app - Users Net2 AN1116-SE Allmänt Starta Appen iphone app - Users Allmänt Denna app finns tillgänglig hos Apple App Store. Appen fungerar på alla iphone eller ipad med ios 5.1 eller högre. Starta Appen När Appen laddats ner och installerats finns ikonen

Läs mer