CV Nils Berggren Senior IT Consultant, mycon IT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CV Nils Berggren Senior IT Consultant, mycon IT"

Transkript

1 CV Nils Berggren Senior IT Consultant, mycon IT Stallstigen Österskär Sammanfattning Jag har under mina 8.5 år som konsult på Oracle fått en stor och blandad portfölj av erfarenheter. Min expertkompetens och fokus ligger inom telekomområdet tillsammans med Oracles ebusiness Suite telekom-produter. De första 7 åren som teknisk konsult i telekomprojekt för olika telekomoperatörer. Jag har varit med om införandet av Oracles ebusiness Suite hos Telia där min kunskap och erfarenheter kring telekom marknaden och Oracles telekomprodukter kom till nytta. Hos Telenor var jag del av utvecklingsgruppen som utvecklade deras system för leverans av nättjänster vilket innefattade design och byggande av system för aktivering av olika nättjänster, t.ex. VPN och ADSL med användning av Oracle Service Fulfilment Manager (SFM). På TDC i Danmark var jag med i ett projekt för att införa Oracle SFM för leveransen av nättjänster i deras nya CRM system. Under 2009 fick jag nya erfarenheter från finansmarknaden. På Swedbank har jag arbetat med en modul som integrerar Microsoft Excel med Oracle ebusiness Suite finansmoduler för att möjliggöra uppladdning av bokföringstransaktioner från Excel till ebs. I slutet av 2009 startade jag företaget mycon IT, ett konsultbolag där jag med mina erfarenheter kan leverera mervärde genom kunskap och erfarenhet till mina uppdragsgivare. Under det första mycket lyckosamma året har jag haft Ace Interactive som uppdragsgivare. På Ace Interactive, ett dotterbolag till Aristocrat som är ett av de ledande bolagen som tillverkar distribuerade spelterminalsystem, har jag varit med i systemutvecklingsprojekt och kvalitetssäkring av spelplattformen. I min tidigare anställning på Digital Equipment/Compaq Computer var mitt fokus också mycket inom telekomområdet men också inom systemdesign och programutveckling. Mellan 1985 och 1987 arbetade jag på Prime Computer med teknisk sälj- och kundsupport kring operativsystem och programutveckling men också en del systemutveckling i diverse projekt. Huvudsakliga kompetenser kompetenser: omfattande kunskaper kring Oracle produkterna: Oracle Service Fulfilment Manager Oracle Databas Oracle PL/SQL och SQL Oracle e Business Suite Foundation 1 (7)

2 Oracle programmeringsmiljöer och verktyg Oracle WebADI Omfattande kunskap om: Telekomområdet och tekniska system för telekombranchen Generell systemdesign och programvaruutveckling Projekterfarenheter Telenor: Network Service provisioning system Implementering av ny plattform för leverans av nätverkstjänster. Under implementeringen av nya systemet ansvarar jag för driften av det gamla systemet (se tidigare projekt Telenor Service order fulfillment med SFM). Jag kommer också att delta i utvecklingen av nya moduler för den nya plattformen. Role: Design, implementering, dokumentation och test Skills used: Oracle Service Fulfillment Manager (SFM) Teknisk kunnande om telekomutrustning (router, switch, etc.) och data kommunikationsprotokoll, t.ex. TCP/IP Unix Scrum, Kanban Duration: January Ace Interactive: Distributed Gaming System Spelsystemet består av 3 huvuddelar: spelterminal, spelserver och "Back End" system. Tusentals spelterminaler kan kopplas till ett antal spel-servers som alla har en egen Oracle databas. Spel-servers är kopplade till back-end systemet där all spelinformation finns samlad. Datavolymen är extremt stor och kraven på responstider är mycket höga. Detta tillsammans med mycket höga krav på systemsäkerhet gör att utvecklingsmiljön blir mer komplex och krävande än i andra projekt. Jag har varit del av databasgruppen som utvecklar och underhåller systemmoduler. Role: Design, implementation, dokumentation och test Skills used: Oracle SQL and PL/SQL Oracle Database Scrum 2 (7)

3 Duration: Nov 2009 Dec 2010 Swedbank: Error Booking Journals i WebADI Detta projekt var en fortsättning på det som avlutades våren Behov fanns att kunna skapa bokföringsjournaler i Excel som man visste var korrekta men som inte klarade felkontrollen för vanliga journaler. Jag skapade nya typer av bokföringsjournaler där mycket av felkontrollen var borttagen. Design, implementering, dokumentation och test Oracle WorkFlow Oracle Databas Oracle SQL and PL/SQL Oracle ebs Foundation Sep 2009 Okt 2009 Huvudsakliga erfarenheter från Oracle Projekt Telia Design av ramverk för leveransorkestrering Vid införande av nya produkter och produktkombinationer till marknaden måste Telia förbättra leveransprocessen så att beroenden mellan leveranserna inte skapar fel p.g.a. sena ändringar i kundordrar. Jag designade ett ramverk för leveranskoordination av ordrar som kan användas i deras leveransprocess. Arkitekt Kunskap om Telia och deras system och plattformar Generellt Oracle ebusiness Suite Generell Telekomkunskap Maj 2009 Juni 2009 Swedbank Implementering av WebADI WebADI (Web Application Desktop Integration) är ett verktyg för att integrera Microsoft Excel med Oracle ebusiness Suite och möjliggöra laddning av bokföringsdata in till ebs finansmoduler (General Ledger) från Excel. Uppladdningsprocessen inkluderar också en godkännandeprocess som implementerades med Oracle WorkFlow och Oracle Notifications. Design, implementering och test 3 (7)

4 Oracle WorkFlow Oracle Databas Oracle SQL and PL/SQL Oracle ebusiness Suite Foundation Felhanteringssystem, HP Quality Centre Dec 2008 Maj 2009 National Trust (England) CRM ebusiness Suite Projekt Design, implementering av Oracle WorkFlow processer till olika moduler i deras CRM system. Design och implementation Oracle SQL och PL/SQL Oracle ebusiness Suite Foundation Okt 2008 Nov 2008 Telia Alpha, ebusiness Suite implementering Oracle har varit huvudleverantör i Telias program för införande av nytt affärssystem baserat på Oracles ebusiness Suite. Detta har pågått sedan Jag har varit delaktig vid olika tillfällen med design och implementering av diverse moduler. Jag har också jobbat med testning. Design, implementering och test Oracle ebusiness Suite Foundation Test system, HP Quality Centre Unix shell scripting 1½ - 2 år under perioden TDC (Danmark) Service order fulfillment med SFM I detta projekt skulle TDC byta sin CRM plattform mot Siebel kund- och ordersystem samt Oracle Service Fulfilment Manager för leveransen av serviceordrar och som koordinator för de underliggande nätverkssystemen. Jag var del i ett litet team som designade och delvis implementerade SFM lösningen. Design, implementation och test 4 (7)

5 Oracle Service Fulfillment Manager (SFM) ebusiness Suite Foundation Generell Telekomkunskap Sep 2007 Dec 2007 Telenor Service order fulfillment med SFM Detta projekt byggde leveranssystemet för Telenors fasta nätverkstjänster. Där ansvarade jag för design och implementation av delar av deras system för aktivering av VPN-tjänster, innefattande både OSI-nivå 2- och 3-nätverksutrustning samt xdsl utrustning. Vi utvecklade också system för xdsl (bredband) leverans. Projektet varade i c:a 6 år och jag var med i c:a 4.5 år. Design, implementation and test. Oracle Service Fulfillment Manager (SFM) Teknisk kunnande om telekomutrustning (router, switch, etc.) och data kommunikationsprotokoll, t.ex. TCP/IP Unix 6 månader plus okt 2003 aug SFM Utbildning Leverera en 4-dagars utbildning på Oracle Service Fulfilment Manager. Detta skedde i huvudsak utomlands hos kunder samt på Oracle utbildningscentra. Jag ansvarade också för omarbetningen och nyskrivning av kursmaterial. Lärare och författare Service Fulfilment Manager (SFM) 6 tillfällen Historik innan Oracle Digital Equipment / Compaq Computer Konsult med fokus inom telekomsektorn. Arbetade i huvudsak i projekt hos Telia och Ericson Exampel på projekt: Ericson Compaq hade ett telekom team som arbetade med Ericsons kontantkortssystem 5 (7)

6 för deras mobiltelefon plattform där IVR (Interactive Voice Response) system från Compaq/Digital användes. Jag hade rollen som teknisk koordinator innefattande koordinering mellan Ericsons utvecklingsavdelning i Sverige, Compaq/Digitals utvecklingsteam i Frankrike samt Voicetek som var leverantören av telefoniapplikationen. Arbetet innefattade också installation och support hos telekomoperatörer i världen. Telia Detta var ett annat IVR projekt där Telia skulle bygga en automatiserad växeltjänst baserat på Compaq/Digitals IVR plattform. Min roll var teknisk koordinering mellan resurser hos Telia, Compaq/Digital i Frankrike och Voicetek i USA. Installation och support hos Telia ingick också i uppgifterna. Telia Design och utvecklande av ett nätverksövervakningssystem med hjälp av DecMCC, en plattform för övervakning från Digital. SE Bank Design och utvecklande av en applikation för övervakning av ett valutahandelssystem med hjälp av DecMCC. Ericson Production Control System, PCS. Detta projekt byggde ett system för styrning av tillverkningen av mobiltelefoner i Kumla-fabriken. Det hanterade kontrollen av helautomatiserade monteringsband och också styrningen av test-stationer. Min roll var att utveckla kommunikationsprocesser samt processer för hanteringen av specifika stationer i monteringen. Prime Computer Tekniskt sälj- och kund-support för Primos operativsystem samt kring produkterna för systemutveckling och programmering. Jag skrev och levererade också en EMACS-kurs. Stockholms Universitet Ansvarig för inledande kurs i datalogi för studenter på Matematikerlinjen. Assistent i kursen Numeriska Metoder Alpin&Dyksport Dykinstruktör och butiksförsäljare. Kustartilleriet Militärtjänst som dykare. Formell utbildning Stockholms Universitet / Kungliga Tekniska Högskolan Matematikerlinjen ett program med 2 år matematik och 2 år datavetenskapliga ämnen. Professionell utbildning Detta innefattar diverse produktutbildning, generell utbildning inom operativsystem, programutveckling, data- och tele-kommunikation samt projektledarutbildning. 6 (7)

7 Språk Svenska, modersmål Engelska, flytande Franska, lättare konversation Teknologier och Metoder Verktyg: Builder Oracle Jdeveloper SQLDeveloper HP Quality Centre Metoder AIM (Oracle) Språk: SQL C 7 (7)

ECM som skapar arbetsglädje

ECM som skapar arbetsglädje ECM som skapar arbetsglädje www.exformatics.se Exformatics ECM: samlar information hämtar information strukturerar information delar information arkiverar information Det är viktigt med en kort implementering

Läs mer

Våra kunder berättar

Våra kunder berättar Våra kunder berättar Implemas kunder består främst av medelstora svenska företag. Företagen verkar inom ett antal branscher med viss tyngdpunkt på tillverkning, livsmedel, läkemedel, handel och grossist.

Läs mer

Agil programutveckling

Agil programutveckling Agil programutveckling Pontus Evertsson D00, Lunds Tekniska Högskola d00pe@efd.lth.se Anna Jennerheim D00, Lunds Tekniska Högskola d00aj@efd.lth.se 2003-05-15 1 1. Inledning 3 2. Extreme Programming (XP)

Läs mer

ANNONS Hela denna bilaga är annons från Provisa Information AB ANNONS. Affärssystem

ANNONS Hela denna bilaga är annons från Provisa Information AB ANNONS. Affärssystem ANNONS Hela denna bilaga är annons från Provisa Information AB ANNONS Affärssystem KONSTEN ATT HITTA RÄTT SYSTEM För att få ut så mycket som möjligt av ett affärssystem bör du fråga dig varför du vill

Läs mer

Business Intelligence

Business Intelligence HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN FRÅN MEDIAPLANET Februari 2008 Business Intelligence Design av BI är A och O MEDFÖLJER SOM TEMATIDNING I DAGENS INDUSTRI FEBRUARI 2008 Ersätter resurskrävande utbildning läs

Läs mer

#5 2010 PRIVATISERING SKA GÖRA GÖTEBORGS HAMN EFFEKTIVARE. spårbarhet på ärendena. Sid 10

#5 2010 PRIVATISERING SKA GÖRA GÖTEBORGS HAMN EFFEKTIVARE. spårbarhet på ärendena. Sid 10 #5 2010 ISTONE OCH O NEILL RULLAR VIDARE TILLSAMMANS Sportmodejätten O Neill Europe beslutade hösten 2008 att införa affärssystemet Lawson M3. Lösningen är branschanpassat och utformat för att kunna möta

Läs mer

Affärssystem i Sverige

Affärssystem i Sverige Affärssystem i Sverige En oberoende analys av den svenska marknaden för affärssystem Strategier, leverantörer och system, fakta och tal, bransch- och partneraspekter, verksamhetsprocesser, kostnadsaspekter,

Läs mer

ANNONS Hela denna tematidning är en annons från Provisa Information AB ANNONS. UPPHANDLA RÄTT Så ökar du effektiviteten i företaget sidan 6

ANNONS Hela denna tematidning är en annons från Provisa Information AB ANNONS. UPPHANDLA RÄTT Så ökar du effektiviteten i företaget sidan 6 ANNONS Hela denna tematidning är en annons från Provisa Information AB ANNONS INVESTERA MERA Detta är det moderna och produktiva affärssystemet sidan 4 UPPHANDLA RÄTT Så ökar du effektiviteten i företaget

Läs mer

avance Magazine Sedan vi skaffade Avance har vi aldrig tänkt tanken att byta affärssystem FDT AVAN NÄR DU VILL SKRÄDDARSY DITT AFFÄRSSYSTEM

avance Magazine Sedan vi skaffade Avance har vi aldrig tänkt tanken att byta affärssystem FDT AVAN NÄR DU VILL SKRÄDDARSY DITT AFFÄRSSYSTEM avance PREMIÄR! Magazine Nummer 1 November 2013 KUNDMAGASINET FRÅN FDT SOM ÖKAR DIN LÖNSAMHET NÄR DU VILL SKRÄDDARSY DITT AFFÄRSSYSTEM Sedan vi skaffade Avance har vi aldrig tänkt tanken att byta affärssystem

Läs mer

Agil Systemutveckling. En studie av kravhantering och beställarroll i agila angreppsätt. Agile System Development

Agil Systemutveckling. En studie av kravhantering och beställarroll i agila angreppsätt. Agile System Development Institutionen för ekonomi & IT Avd. för informatik Agil Systemutveckling Agile System Development A study of requirements management and client role in agile approaches Examensarbete i informatik, 15 hp

Läs mer

Idag. InspiraEonJ. Camilla Forsell TNM082 VT2015 TNM082, 2013. Camilla Forsell. Camilla Forsell TNM082 VT2015 TNM082, 2013.

Idag. InspiraEonJ. Camilla Forsell TNM082 VT2015 TNM082, 2013. Camilla Forsell. Camilla Forsell TNM082 VT2015 TNM082, 2013. Agil användbarhetsutveckling för handhållna enheter TNM082, VT2015, FÖ1 Idag IntrodukEon Formaliteter Kursinnehåll InspiraEonJ Formaliteter Personal Camilla Forsell (föreläsningar, projekt, kursansvarig/examinator)

Läs mer

Årsberättelse 2011 2012

Årsberättelse 2011 2012 Årsberättelse 2011 2012 B3IT 1 1 3 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 B3IT i korthet Därför B3IT Vi sätter IT i ett verksamhetssammanhang VD-ord Frihet under ansvar Affärsidé, vision, mål och strategier

Läs mer

Drift. Implema. Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö

Drift. Implema. Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö Drift Implema Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö Implemas driftsorganisation består av ett tiotal medarbetare som tillsammans delar ansvaret - dygnet runt - för första till tredje linjens

Läs mer

Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare

Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare cv01s 1999-09-20 Födelseår 1958 Nationalitet Svensk Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare Språk Befattning

Läs mer

Utbildning i Microsoft Dynamics CRM 2015.

Utbildning i Microsoft Dynamics CRM 2015. Utbildning i Microsoft Dynamics CRM 2015. Microsoft Dynamics CRM is one of the most flexible CRM system that allows everything from a simple and basic setup to a highly tailored and complex CRM solution,

Läs mer

Datavetenskap. Therese Sundström. Utveckling av ett affärssystem med. Unified Process. Examensarbete, D-nivå 30 ECTS 2005:05

Datavetenskap. Therese Sundström. Utveckling av ett affärssystem med. Unified Process. Examensarbete, D-nivå 30 ECTS 2005:05 Datavetenskap Therese Sundström Utveckling av ett affärssystem med Unified Process Examensarbete, D-nivå 30 ECTS 2005:05 Utveckling av ett affärssystem med Unified Process Therese Sundström 2005 Therese

Läs mer

Delårsrapport januari mars 23 april 2015. Årsstämma 24 april 2015. Delårsrapport januari juni 18 augusti 2015

Delårsrapport januari mars 23 april 2015. Årsstämma 24 april 2015. Delårsrapport januari juni 18 augusti 2015 F O R M P I P E Å R S R E D O V I S N I N G 2 0 1 4 KALENDARIUM Delårsrapport januari mars 23 april 2015 Årsstämma 24 april 2015 Delårsrapport januari juni 18 augusti 2015 Delårsrapport januari september

Läs mer

Problem och hinder vid införande av CRM-system

Problem och hinder vid införande av CRM-system 2003:098 SHU EXAMENSARBETE Problem och hinder vid införande av CRM-system VICTORIA BLOMQUIST PER ELLEMARK Samhällsvetenskapliga och ekonomiska utbildningar SYSTEMVETENSKAPLIGA PROGRAMMET C-NIVÅ Institutionen

Läs mer

EN MODERN BESIKTNINGSPROCESS MED

EN MODERN BESIKTNINGSPROCESS MED ID: 12660 EN MODERN BESIKTNINGSPROCESS MED ERFARENHETSÅTERFÖRING 2(12) 1 FÖRORD 1.1 Medverkande Projektledare och författare o Alexander Selling, Selling Solutions Styrgrupp o Alexander Selling, Selling

Läs mer

Utveckling av webbaserade e-handelssystem i små företag

Utveckling av webbaserade e-handelssystem i små företag 2004:044 SHU EXAMENSARBETE Utveckling av webbaserade e-handelssystem i små företag HENRIK FRISK PERNILLA SELBERG Samhällsvetenskapliga och ekonomiska utbildningar SYSTEMVETENSKAPLIGA PROGRAMMET C-NIVÅ

Läs mer

LÖNSAMMA AFFÄRSSYSTEM

LÖNSAMMA AFFÄRSSYSTEM ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN SMART MEDIA ANNONS LÖNSAMMA AFFÄRSSYSTEM MEDFÖLJER SOM TEMATIDNING I DAGENS INDUSTRI JANUARI 2011 Trendspaning de stora systemen blir bredare, de små blir smalare

Läs mer

1 z. En agil arbetsmetod för utveckling av ett leverantörsstöd

1 z. En agil arbetsmetod för utveckling av ett leverantörsstöd 1 z En agil arbetsmetod för utveckling av ett leverantörsstöd An Agile method for development of a producer support system Albert Fors Arman Jakupovic EXAMENSARBETE 2014 Postadress: Besöksadress: Telefon:

Läs mer

S Å d i i. Årsredovisning 2010

S Å d i i. Årsredovisning 2010 S Å d i i Årsredovisning 2010 Innehåll Detta är Semcon 2 VD-ord 4 Vision, affärsidé, mål och strategier 6 Effektiv projektstyrning 8 Tjänster 1 0 Historik 1 0 Marknad och trender 12 Life Science 14 Energi

Läs mer

MATHIAS PETTERSSON. Personlig information. Specialiteter. Erfarenhet. Curriculum Vitae. Födelseår: 1972 Bostadsort: Stockholm Nationalitet: Svensk

MATHIAS PETTERSSON. Personlig information. Specialiteter. Erfarenhet. Curriculum Vitae. Födelseår: 1972 Bostadsort: Stockholm Nationalitet: Svensk Curriculum Vitae MATHIAS PETTERSSON Personlig information Specialiteter Erfarenhet Födelseår: 1972 Bostadsort: Stockholm Nationalitet: Svensk 10 års erfarenhet av projektledning och andra ledarskapsroller

Läs mer

Carina Eriksson, hr-chef på Microsoft: Låt individen realisera sin potential

Carina Eriksson, hr-chef på Microsoft: Låt individen realisera sin potential Biotech Sweden nr 6, 2007. www.biotechscandinavia.com Nr 2 - Hösten 2009 Pris 29:- DIN GUIDE TILL EFFEKTIVARE VAL AV UTBILDNING Carina Eriksson, hr-chef på Microsoft: Låt individen realisera sin potential

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Skapa din framtid! Innehållsförteckning Utbildningar inom försäljning IT-Säljare 8 Kvalificerad Säljare/Key Account Manager 9 Internationell Säljare/Marknadsförare 10 Key Account Manager 11 Utbildningar

Läs mer

ÅRS REDO VISN ING 2013

ÅRS REDO VISN ING 2013 ÅRS REDO VISN ING 2013 Innehåll 03 Verksamhetsåret som har gått 07 Vd har ordet 09 Kundcase: Pensionsskyddscentralen 11 Vision, affärsidé, mål och strategier 14 Marknad och kunder 18 Verksamhet 23 Kundcase:

Läs mer

Daniel Akenine, Teknikchef, Microsoft Sverige

Daniel Akenine, Teknikchef, Microsoft Sverige Daniel Akenine, Teknikchef, Microsoft Sverige Quincy Invånare: 5,300 Arbete: 52% jordbruk 18 % byggsektor 18 % offentlig sektor Språk: Spanska 57% Företaget Inköp Företaget Inköp Installering Lång

Läs mer

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda Montage » Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och har 850 ingenjörer anställda för forskning och utveckling Hager specialisten inom elinstallation HAGER ELEKTRO ÄR ETT FAMILJEÄGT företag

Läs mer