IKEA i Sverige. Årlig sammanfattning verksamhetsår 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IKEA i Sverige. Årlig sammanfattning verksamhetsår 2014"

Transkript

1 IKEA i Sverige Årlig sammanfattning verksamhetsår 2014

2 Vi vill växa och skapa en bättre IKEA upplevelse för de många människorna Fokus framåt att skapa en ännu bättre IKEA upplevelse Vi har ett intensivt år bakom oss med bra utveckling. Vi nådde rekordsiffror i antal besök och även försäljningsmässigt, vilket är ett tecken på att vi är på rätt väg. Vår viktigaste resurs är våra medarbetare och jag är stolt över deras fantastiska arbete. De tar avstamp i våra kunders verklighet för att skapa en ännu bättre IKEA upplevelse. Under det gånga verksamhetsåret har vi arbetat stenhårt med att förbättra kundupplevelsen, bland annat genom att ha fler medarbetare som möter besökarna i våra varuhus. Vi har en bra grund för fortsatt tillväxt i Sverige och har återinvesterat vår vinst i produktutveckling, i befintliga och nya varuhus samt i att sänka priserna på våra produkter. Vi vill göra IKEA tillgängligt för fler och under året öppnade vi ytterligare ett varuhus i Borlänge, en helt ny marknad för oss. Därmed har vi nitton IKEA varuhus i Sverige och öppnar vårt tjugonde i Umeå vårvintern Det ska vara lätt och smidigt att handla på IKEA, oavsett om kunderna besöker oss i varuhus, på IKEA.se eller via telefon. Tillsammans kan vi göra saker bättre På IKEA arbetar vi varje dag för att skapa en bättre vardag för såväl människor som miljö. Vi gör investeringar i vindkraft och kommer under 2015 att producera mer förnybar energi än vi konsumerar i Norden. Parallellt satsar vi på att kompetensförstärka våra medarbetare och frigöra tid för våra ledare att vara ledare. När våra medarbetare växer, växer också IKEA. Vi kan se att våra investeringar har börjat bära frukt och ger positiva resultat. Vårt sortiment och demokratisk design Vi strävar alltid efter att våra produkter ska ha en god form, funktion, kvalitet, vara tillverkade på ett hållbart sätt och dessutom ha ett lågt pris. Detta kallar vi för demokratisk design. Varje år genomför vi tusentals hembesök runt om i världen för att ta reda på vad människor har för behov och drömmar. Med den kunskapen har vi tagit fram många härliga produktnyheter och planerar att lansera fler än tio tillfälliga designkollektioner i samarbeten med bland annat Ingegard Råman, Olle Eksell och Acne under de kommande åren. Tack till alla medarbetare och kunder. Vi ser fram emot ett nytt och spännande år tillsammans mer er. Väl mött, Håkan Svedman Landschef IKEA Sverige

3 Fakta och siffror VÅ 14* Mer än 5 miljarder SEK på 5 år 13,8 De senaste fem åren har IKEA koncernen investerat cirka 3,5 miljarder SEK i existerande och nya varuhus i Sverige. Ytterligare cirka 2 miljarder SEK investerades i vår industrigrupp, i andra byggnader och i förnybar energi. miljarder i omsättning IKEA i Sveriges** omsättning för VÅ 14 slutade på 13,8 (13,1) miljarder SEK (exklusive moms). Det är en ökning med 6 % jämfört med föregående år medarbetare I Sverige har vi cirka medarbetare som jobbar på våra varuhus, kontor, distributionscentraler och andra enheter inom IKEA koncernen. 37,8 miljoner besök Under VÅ 14 hade vi 37,8 (34,7) miljoner besök på våra varuhus i Sverige, vilket är en ökning med 9 % jämfört med föregående år. FY10 FY11 FY12 FY13 FY * VÅ 14 är verksamhetsåret 2014 som omfattar perioden fr.o.m. 1 september 2013 t.o.m. 31 augusti ** IKEA Svenska Försäljnings AB 5,9 % av IKEA i Sveriges totala försäljning under VÅ 14 kommer från produkter som hjälper människor att leva ett mer hållbart liv hemma. 65 miljoner besök på Under VÅ 14 ökade besöksantalet med 32 %. 6 % fler IKEA FAMILY medlemmar Under VÅ 14 ökade antalt IKEA FAMILY medlemmar med 6 % och totalt har IKEA nu medlemmar i Sverige. Under samma period har bolagen inom IKEA koncernen betalat cirka 2 miljarder SEK i bolagsskatt och fastighetskatt i Sverige. Vår verksamhet skapar långsiktigt värde i samhället på många sätt. För närvarande är vi drygt IKEA medarbetare i Sverige och Sverige är IKEA koncernens fjärde största inköpsland. Vi investerar kontinuerligt i lägre priser till våra kunder så att så många som möjligt ska ha råd till ett fint och funktionellt hem.

4 Människor och miljö Vi vill hjälpa människor att leva ett mer hållbart liv hemma med våra produkter och på så sätt spara energi och vatten samt minska mängden avfall. Cirka sex procent av vår totala försäljning under VÅ 14 kommer från produkter som hjälper människor att leva ett mer hållbart liv hemma, ett mål som vi aldrig hade kunnat nå utan engagerade och medvetna medarbetare och kunder. Tillsammans gör vi skillnad. IKEA i Sverige är det första IKEA landet som slutat sälja engångsbatterier. Vi sa hejdå till engångsbatterier i augusti 2013 för att istället fokusera på laddningsbara batterier, LADDA. Ett laddningsbart batteri kan laddas upp till 500 gånger, vilket är bättre både för miljön och för plånboken. Under det gångna året genomförde vi flera kampanjer: Kampanjen En liten lampa kan göra stor skillnad har genomförts i samarbete med UNHCR. Vi sålde LED-lampor under kampanjen och bidrog med 4,3 MSEK till belysning och utbildning i flyktingläger i utsatta områden runt om i världen. I kampanjen Rent vatten räddar liv genomförde vi en skänk-10kr-kampanj tillsammans med UNICEF i Sverige. Våra kunder och medarbetare skänkte 1 MSEK och tillsammans renade vi 122 miljoner liter vatten. I samarbete med Rädda Barnen i Sverige genomfördes en skänk-10kr-kampanj för att stötta de drabbade i översvämningskatastrofen på Balkan. Under en helg samlade vi tillsammans med våra kunder in SEK. IKEA i Sverige dubblade summan och totalt sett gav vi SEK till de drabbade. Under 2015 tas 30 vindkraftverk i drift på Glötesvålen i Härjedalen. Sedan tidigare har vi 16 vindkraftverk i Sverige fördelade på Korpfjället och Rämsberget i Dalarna. När vindparken på Glötesvålen tas i drift kommer IKEA koncernen att producera mer förnybar energi än vad våra verksamheter i Norden konsumerar.

5 Vi tror på människor Vi ger raka, ärliga och öppna människor en chans att växa på IKEA, både som individer och i sina yrkesroller. Eftersom vi tror att när människor växer, växer också IKEA. För att skapa förutsättningar för våra medarbetare att möta våra kunder på ett ännu bättre sätt har vi investerat i kompetensförstärkning. Parallellt arbetar vi också för att bygga vidare och utveckla vårt ledarskap. Exempelvis genom att frigöra tid för våra ledare, så att de får mer tid till att vara just ledare. Vi tror på människor och strävar efter att bygga långsiktiga relationer med våra medarbetare. För att visa uppskattning för våra medarbetares fina insats har ett lojalitetsprogram, Tack!, implementerats inom hela IKEA koncernen. I år avsattes SEK till alla heltidsanställda medarbetare* - oavsett enhet, position och lönenivå. *Medarbetare som arbetar deltid får en proportionerlig summa i förhållande till arbetad tid.

6 Demokratisk design - design för alla Hemmet. Vi tycker att det är den viktigaste platsen i världen. Vi på IKEA vill inspirera så många som möjligt att göra det bästa av sina hem. Varje år besöker vi tusentals hem världen över för att ta reda på vad människor vill ha, behöver och (om vi verkligen har tur) drömmer om. Vi tar sedan med oss detta och skapar nya idéer och lösningar som gör vardagslivet lite bättre. Därför finns det en historia bakom varje IKEA produkt. För oss handlar det inte bara om att designa produkter som passar de många människorna, för oss handlar det om att ständigt göra produkter bättre. Vi vill att alla våra produkter ska ha god form, funktion, kvalitet och vara tillverkade på ett hållbart sätt. Dessutom ska priserna vara så överkommliga att så många som möjligt har råd att köpa dem. Vi kallar det Demokratisk design. Demokratisk design Vi vill skapa produkter som vi och våra kunder älskar och som uppfyller alla fem dimensioner: 1 Funktion gör vardagen enklare 2 Form/design gör vardagen vackrare 3 Kvalitet säkerställer hållbara produkter 4 Hållbarhet tar ansvar genom hela värdekedjan och gör det möjligt för de många att leva ett mer hållbart liv hemma 5 Lågt pris genom att vara smarta och innovativa kan vi uppfylla de fyra dimensionerna till ett pris som de många människorna har råd med

7 IKEA i korthet produkter IKEA sortimentet består av cirka produkter. Varje år designas och utvecklas cirka nya produkter. Vi skapar produkter vi själva älskar och vill inspirera människor att förnya sina hem genom små medel. 19 varuhus i Sverige Under VÅ 14 öppnade vi ett nytt varuhus i Borlänge. Under vårvintern 2016 öppnar vi dessutom i Umeå, en helt ny marknad för oss. Borlänge Besöksantalet ökade med 9 % under VÅ 14 jämfört med föregående år. 46 vindkraftverk under 2015 Idag har IKEA 16 vindkraftverk i Sverige och under 2015 tas yttreligare 30 i drift. Cirka 90 % av materialen vi använder i våra produkter idag är förnybara, återvinningsbara eller återvunna. 5 % av alla IKEA produkter som säljs på IKEA i hela världen köps in och produceras i Sverige. Till exempel produceras bokhyllan BILLY i Sverige. De senaste fem åren har vi skapat cirka arbetstillfällen i Sverige och vi förväntas fortsätta skapa jobb. 5,9 % av vår totala försäljning i Sverige, kommer från produkter som hjälper människor till att göra världen lite bättre genom att använda mindre energi och vatten samt minska mängden avfall. Tack! till alla medarbetare Tack! vårt lojalitetsprogram, syftar till att stärka våra medarbetares pensionsförmåner. Under VÅ14 gjordes en första avsättning på SEK per medarbetare. Detta är ett sätt för IKEA att visa uppskattning och tacksamhet till medarbetarna. Besparat bilresor runt jorden Under VÅ 14 sålde IKEA i Sverige LED lampor. Energibesparingen för dessa LED-lampor motsvarar cirka 87 GWh eller 1 805* bilresor runt jorden. Försäljningen ökade med 6 % under VÅ 14 jämfört med föregående år. *En 11 W LED lampa ersätter en 42 W halogenlampa. Den används årligen timmar. Co2 utsläppen för elektricitet beräknas vara 100 g/kwh (nordisk energimix). Bilens Co2-utsläpp är satt till 120 g/km, som är det maximala utsläppet för de bilar IKEA köper in som företagsbilar.

8 Våra kunder i fokus Våra värderingar är grunden i allt vi gör. Vi vill att våra kunder ska känna sig uppskattade och välkomna när de besöker oss. Vi strävar alltid efter att ligga i framkant. Både när det kommer till hur vi utvecklar vårt sortiment men också i hur vi arbetar med hållbarhet i alla led. Under det gångna året har vi investerat i lägre priser på produkter som är bättre för miljön och samtidigt hjälper människor att spara pengar. Vi fortsätter att göra investeringar som gör det möjligt för fler att leva ett mer hållbart liv hemma. Ledningsgruppen IKEA Svenska försäljnings AB Ledningsgruppen IKEA iför Sverige Susanne Koerfer Communication & Interior Design Manager Michael Stjernquist Business Navigation & Operations Manager Håkan Svedman Country Retail Manager Tina Kardum Funnemark Corp. Communication Manager Hans Gårlin Customer Relations Manager Victoria Lidquist Retail Management Assistant Daniel Jimenez Deputy Retail Manager Patrik Nygren-Bonnier Marketing Manager Det ska vara lätt och smidigt att handla hos oss, oavsett om kunderna besöker oss i varuhus, på IKEA.se eller via telefon. Våra kunder värdesätter sin tid och därför erbjuder vi nu ett ännu bättre serviceerbjudande med bl.a. köks- och badrumsinstallation, möbelmontering, hemleverans och finansiering. Jessica Anderen Deputy Retail Manager Janne Joki Retail Logistics Manager Cia Fritzon Gårdnäs Deputy Retail Manager Lena Engman Sales Manager Ann Holster IKEA Food Manager Karin Bergman HR Manager Sweden

9 Inter IKEA Systems B.V. 2014

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 2 IKEA VISION & AFFÄRSKONCEPT »Vår affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsprodukter till så låga priser att så många

Läs mer

IKEA koncernen i Sverige

IKEA koncernen i Sverige IKEA koncernen i Sverige ÅRSSAMMANFATTNING 2016 Innehåll IKEA i korthet... 2 IKEA i Sverige en överblick... 4 Ett IKEA - där du är... 6 Demokratisk design... 8 Positiv inverkan på människor och miljö...

Läs mer

ÅRSSAMMANFATTNING 2015 IKEA SVERIGE

ÅRSSAMMANFATTNING 2015 IKEA SVERIGE ÅRSSAMMANFATTNING 2015 IKEA SVERIGE Innehåll IKEA vision & affärsidé...4 Hej från Håkan Svedman...6 Ett personligt kundmöte...8 Vi vill ha en positiv inverkan på människor och miljö...10 Vi tror på människor...12

Läs mer

Vindpark Töftedalsfjället

Vindpark Töftedalsfjället Vindpark Töftedalsfjället En förnybar energikälla På Töftedalsfjället omvandlas vindenergi till el. Genom att utnyttja en av jordens förnybara energikällor kan vi ta ytterligare ett steg bort från användandet

Läs mer

Så här energieffektiviserar vi, metod och goda exempel. Maria Rydholm Hållbarhetskoordinator IKEA Jönköping

Så här energieffektiviserar vi, metod och goda exempel. Maria Rydholm Hållbarhetskoordinator IKEA Jönköping Så här energieffektiviserar vi, metod och goda exempel Maria Rydholm Hållbarhetskoordinator IKEA Jönköping Vi vill vara People & Planet Positive 2020! Ny hållbarhetsstrategi med mål och tydlig tidsplan

Läs mer

Fortsat satsning i vedvarende energi

Fortsat satsning i vedvarende energi Fortsat satsning i vedvarende energi Hans von Uthmann vvd, Vattenfall AB Chef Vattenfall Norden 6 oktober 2006 Stark position i norra och centrala Europa Danmark 6 TWh elproduktion 6 TWh värmeproduktion

Läs mer

vi är matälskare! Färdigskuret för matproffs

vi är matälskare! Färdigskuret för matproffs vi är matälskare! Färdigskuret för matproffs 2 Cutting Edge - and Salad Med SallaCarte har du tillgång till marknadens bredaste sortiment av färska skurna frukter och grönsaker. Allt för att göra din vardag

Läs mer

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef Årsstämma 2014 Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen Ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag Nettoomsättning: 93* miljarder SEK Idag 44 000 medarbetare Försäljning i cirka 100 länder

Läs mer

Resultat från kontroll av Bra Miljöval Elenergi

Resultat från kontroll av Bra Miljöval Elenergi Resultat från kontroll av Bra Miljöval Elenergi Verksamhetsåret 2015 Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation. Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens eget miljömärke och ett av föreningens

Läs mer

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT DR SANNAS NU OCH FRAMÅT Grundare & Styrelseordföranden i Dr Sannas Sweden AB har ordet Jag är väldigt glad och tacksam för det vi har byggt upp tillsamman med Dr Sannas AB för mitt mål är att förena kunskap

Läs mer

HISTORIA VARUMÄRKEN MILJÖ FÖRSÄLJNING DEN LOKALA UTMANAREN. Välkommen! Om oss Historia Varumärken Miljö Försäljning Den lokala. utmanaren 2011-02-02 1

HISTORIA VARUMÄRKEN MILJÖ FÖRSÄLJNING DEN LOKALA UTMANAREN. Välkommen! Om oss Historia Varumärken Miljö Försäljning Den lokala. utmanaren 2011-02-02 1 Välkommen! Om oss Historia Varumärken Miljö Försäljning Den lokala utmanaren 2011-02-02 1 Våra kontor Våra fabriker Vision Mission Profil Organisation Om oss Cederroth är ett dynamiskt företag med ett

Läs mer

Rämsbergets vindpark. Projektbeskrivning

Rämsbergets vindpark. Projektbeskrivning Rämsbergets vindpark Projektbeskrivning PROJEKTBESKRIVNING RÄMSBERGET 2/5 OX2 utvecklar, bygger, finansierar och förvaltar anläggningar som producerar förnybar energi i norra Europa. Vi driver omställningen

Läs mer

Energieffektivisering med målet att minska energiförbrukning med 20%

Energieffektivisering med målet att minska energiförbrukning med 20% Energieffektivisering med målet att minska energiförbrukning med 20% Flavio Santos Director Services and Projects Georg Lannge Sales Manager Industry Phone: +46(0)155 26 54 07 Mobile: +46(0) 70 612 6804

Läs mer

Så bidrar Coca-Cola i Sverige till svensk ekonomi

Så bidrar Coca-Cola i Sverige till svensk ekonomi Så bidrar Coca-Cola i Sverige till svensk ekonomi Så bidrar Coca-Cola till svensk ekonomi När du köper en Coca-Cola i Sverige kanske du inte tänker på allt som ligger bakom den och hur den bidrar till

Läs mer

3 kv kv 16 9M 2018

3 kv kv 16 9M 2018 Delårsrapport kvartal 3 20 Stabil tillväxt Tredje kvartalet i sammandrag - Rörelsens intäkter ökade med 20 procent till 27 330 KSEK (22 724) - Bruttomarginalen stärktes till 40 procent (38) - Rörelseresultatet

Läs mer

Välkommen till. ITAB Shop Concept

Välkommen till. ITAB Shop Concept Välkommen till ITAB Shop Concept OM ITAB ITAB Shop Concepts B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (Mid Cap) ITABs affärsidé: ITAB ska erbjuda kompletta butikskoncept för butikskedjor inom detaljhandeln.

Läs mer

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Nordens ledande fönsterbytare 1997 skapade Mockfjärds konceptet att sälja fönster med installation till svenska villaägare och blev snabbt Sveriges ledande fönsterbytare.

Läs mer

Föreningsstämma - året som gått 2018/2019

Föreningsstämma - året som gått 2018/2019 Föreningsstämma - året som gått 2018/2019 OK ekonomisk förening Övergripande mål Bibehålla/öka medlemmars lojalitet och antal Aktiv och närvarande ägarstyrning Ansvarsfullt ägande Stabil och vinstdrivande

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra till ett gott liv i Umeå

Läs mer

Ett av de största fastighetsbolagen, som verkar som ett av de minsta

Ett av de största fastighetsbolagen, som verkar som ett av de minsta Ett av de största fastighetsbolagen, som verkar som ett av de minsta 2016-11-14 2 Kort om Castellum Kommersiella fastigheter 710 fastigheter, 6400 kunder NKI 2016: 79 Egen förvaltningsorganisation 4,7

Läs mer

Remissvar angående Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet

Remissvar angående Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet Näringsdepartementet Remissvar NTP 2018-2029 N2017/05430/TIF Remissvar angående Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet 2018 2029 Sammanfattning Vi ser det som mycket positivt att

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

Inter IKEA Systems B.V. 2008 FRÅN EN LITEN STAD I SVERIGE TILL EN HEL VÄRLD AV BREVLÅDOR. ikea katalogen. IKEA.se

Inter IKEA Systems B.V. 2008 FRÅN EN LITEN STAD I SVERIGE TILL EN HEL VÄRLD AV BREVLÅDOR. ikea katalogen. IKEA.se Inter IKEA Systems B.V. 2008 FRÅN EN LITEN STAD I SVERIGE TILL EN HEL VÄRLD AV BREVLÅDOR. ikea katalogen IKEA.se Den 58:e IKEA katalogen trycks i 198 miljoner exemplar, på 27 språk och i 52 utgåvor. Den

Läs mer

Aktieägar- och företagsbesök. Götene 18 oktober 2017

Aktieägar- och företagsbesök. Götene 18 oktober 2017 Aktieägar- och företagsbesök Götene 18 oktober 2017 VÄLKOMNA TILL UMIDA GROUP! VI ÄR PÅ EN SPÄNNANDE RESA RESAN FRAM TILLS IDAG CEFOUR WINE & BEVERAGE AB Etablerades 2008 Unik förpackningslösning - färdigpackade

Läs mer

Vind. Från projektering till elproduktion vindkraft med wpd.

Vind. Från projektering till elproduktion vindkraft med wpd. Vind Från projektering till elproduktion vindkraft med wpd. Vi ser till att tankarna byter riktning Världens energibehov bara ökar. Samtidigt har miljön sagt ifrån på allvar. Vi står inför en av vår tids

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

MQ HOLDING ANDRA KVARTALET 2018/2019 FREDAG 15 MARS 2019

MQ HOLDING ANDRA KVARTALET 2018/2019 FREDAG 15 MARS 2019 MQ HOLDING ANDRA KVARTALET 2018/2019 FREDAG 15 MARS 2019 AGENDA Finansiell information - Andra kvartalet 2018/2019 - Första halvåret 2018/2019 Intensivt arbete för att möta förändrad marknad Kunderbjudande

Läs mer

Bokslutskommunike 2018

Bokslutskommunike 2018 Bokslutskommunike 2018 Bokslutskommunike 2018 Verksamhet... VD har ordet... Finansiell översikt... Väsentliga händelser 2018... Resultaträkning, Balansräkning och kassaflödesanalys, koncernen... Resultaträkning,

Läs mer

Redovisad bolagsskatt. Redovisad bolagsskatt 2014 1 669 miljoner kronor. Genomsnittlig avbrottstid i minuter

Redovisad bolagsskatt. Redovisad bolagsskatt 2014 1 669 miljoner kronor. Genomsnittlig avbrottstid i minuter E.ON Nordic Hållbarhetsrapport Nyckeltal - Samhälle Total el- och värmeproduktion i Norden (i ) Investeringssiffror 6- Total el- och värmeproduktion Investeringssiffror 6- Energikunskap Klimateffektiv

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ ( )

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ ( ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ (1998-12-01 -- 1999-11-30) H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 32.977 (MSEK 26.650), en ökning med 24% jämfört med föregående år Försäljningen i jämförbara butiker ökade på samtliga

Läs mer

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Nordens ledande fönsterbytare 1997 skapade Mockfjärds konceptet att sälja fönster med installation till svenska villaägare och blev snabbt Sveriges ledande fönsterbytare.

Läs mer

Q 4 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ

Q 4 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Q 4 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2014 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 kvartal 4 jan-dec 2014 2013 2014 2013 Nettoomsättning 243,0 189,1 969,0 823,7 Rörelseresultat 0,6 3,7 48,3 70,0

Läs mer

Kort fakta om Swedavia. Omsättning: 4 700 MSEK Rörelseresultat: 737 MSEK Medarbetare: 2 500

Kort fakta om Swedavia. Omsättning: 4 700 MSEK Rörelseresultat: 737 MSEK Medarbetare: 2 500 Kort fakta om Swedavia Omsättning: 4 700 MSEK Rörelseresultat: 737 MSEK Medarbetare: 2 500 Uppdrag att äga, driva och utveckla flygplatser samt inom ramen för affärsmässighet, aktivt medverka i utvecklingen

Läs mer

Delårsrapport Q2 för 2014/2015 2014-10-01 till 2014-12-31

Delårsrapport Q2 för 2014/2015 2014-10-01 till 2014-12-31 Delårsrapport Q2 för 2014/2015 2014-10-01 till 2014-12-31 1 Sammanfattning av delårsrapport (koncernen) Andra kvartalet 2014-10-01 till 2014-12-31 (tkr) Nettoomsättningen uppgick till 6 712 Rörelseresultatet

Läs mer

Strategiska prioriteringar. Per Strömberg, vd Liv Forhaug, Direktör Strategi och affärsutveckling

Strategiska prioriteringar. Per Strömberg, vd Liv Forhaug, Direktör Strategi och affärsutveckling Strategiska prioriteringar Per Strömberg, vd Liv Forhaug, Direktör Strategi och affärsutveckling ICA Gruppens strategiska ramverk Vision Vi ska göra varje dag lite enklare Strategiska Teman Långsiktiga

Läs mer

Polarbröd skapar möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer

Polarbröd skapar möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer Polarbröd skapar möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer I Polarbrödsfamiljen har vi bakat bröd i fem generationer 2012 ställde vi oss frågan, vad behöver vi göra för att kunna fortsätta

Läs mer

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma Gunnar Brock VD och koncernchef 12 28-4-24 Årsstämma 27 ett mycket bra år 13 28-4-24 Årsstämma 1 Agenda Resultat i siffror Socialt och miljömässigt engagemang Våra verksamheter Tillväxtmöjligheter Atlas

Läs mer

SCA WOOD Framåt i värdekedjan. Jerry Larsson Affärsområdeschef SCA Wood

SCA WOOD Framåt i värdekedjan. Jerry Larsson Affärsområdeschef SCA Wood SCA WOOD Framåt i värdekedjan Jerry Larsson Affärsområdeschef SCA Wood SCA som helhet Europas största privata skogsägare Skogsmark 2,6m ha 6% av Sverige Sågverk Massafabrik Kraftlinerbruk Tryckpappersbruk

Läs mer

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning Family 1 2018 Värdegrunden Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning 2 Den globala studien bygger på 2 953 svar från ledande befattningshavare i familjeföretag i 53 länder,

Läs mer

Detta är New Wave Group

Detta är New Wave Group Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln. Vi har tre affärsområden: Profil; profilkläder, yrkeskläder

Läs mer

Stora förändringar med små medel

Stora förändringar med små medel 30 oktober 2012 Pressmaterial: Stora förändringar med små medel Innehåll: Slutsatser från projektet Ny undersökning om svenskarnas hållbara liv hemma Tänk om många kunde göra lite Kort om projektet Ecoration

Läs mer

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Agenda Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Swedol i korthet Vision Swedol är den partner som bäst tillgodoser den professionella användarens behov och önskemål.

Läs mer

Aktiespararna Trollhättan. 16 mars 2016

Aktiespararna Trollhättan. 16 mars 2016 Aktiespararna Trollhättan 16 mars 2016 ICA Gruppen i korthet 2015 Nettoomsättning cirka. 101 miljarder SEK EBITDA 6,2 miljarder SEK Rörelsevinst exkl. engångsposter 4,1 miljarder SEK ~1,800 egna och handlarägda

Läs mer

TOSHIBA OCH MILJÖ. Vårt löfte för en hållbar framtid

TOSHIBA OCH MILJÖ. Vårt löfte för en hållbar framtid TOSHIBA OCH MILJÖ Vårt löfte för en hållbar framtid Committed to People. Committed to the Future. INNEHÅLL Vårt engagemang för en hållbar miljö 4 Oberoende kontroll av verksamheten 4 Vi agerar lokalt 4

Läs mer

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet...

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet... VÅR VISION VÄX MED OSS! Vi sådde ett frö... Från starten 1996 har vi på Designlight utvecklat och levererat produkter med fokus på design, smidighet och mycket bra kvalitet. Bolaget grundades av paret

Läs mer

Vi strävar efter att bli bättre....alltid - vad vi än gör

Vi strävar efter att bli bättre....alltid - vad vi än gör Kulturguide v1.1 Vi strävar efter att bli bättre...alltid - vad vi än gör Vår kultur är grunden för allt vi gör på Squeed Uppdrag Människor Kultur Vår kultur är det vi säger, det vi gör och så vi uppfattas

Läs mer

Beskrivning av parter som förvärvat apotekskluster

Beskrivning av parter som förvärvat apotekskluster Pressinformation Den 9 november 2009 Beskrivning av parter som förvärvat apotekskluster Nedanstående parter har ingått aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av apotekskluster. Affärerna är villkorade

Läs mer

Power of Gas - Gasens roll i den framtida energimixen. Johan Zettergren, Marknadschef

Power of Gas - Gasens roll i den framtida energimixen. Johan Zettergren, Marknadschef Power of Gas - Gasens roll i den framtida energimixen Johan Zettergren, Marknadschef 1 Swedegas vision Swedegas leder en ansvarsfull utveckling av gasmarknaden. Vi skapar hållbara lösningar för industri,

Läs mer

PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016

PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016 H & M Hennes & Mauritz AB PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016 HELÅRSRAPPORT 2015 KARL-JOHAN PERSSON VD NILS VINGE IR-ANSVARIG ANN-SOFIE JOHANSSON CREATIVE ADVISOR 1 2015 I KORTHET Försäljning 210 miljarder

Läs mer

Bixia Varför solel i vår mix

Bixia Varför solel i vår mix Bixia och omvärlden Mänskligheten står inför två av sina största utmaningar i historien! Hur vi ska få stopp på pågående klimatförändringar Hur vi ska få energibalans i världen Och detta utan att vi ska

Läs mer

Årsstämma 2015. Håkan Jeppsson VD och koncernchef

Årsstämma 2015. Håkan Jeppsson VD och koncernchef Årsstämma 2015 Håkan Jeppsson VD och koncernchef 2 Europas största fönsterkoncern på en fragmenterad marknad Största europeiska fönsterkoncernen Tydlig marknadsledare i Norden Ung koncern med en lång historia

Läs mer

Första kvartalet Q (juli september)

Första kvartalet Q (juli september) KVARTALSRAPPORT JULI SEPTEMBER 2008 VERKSAMHETSÅRET 2008/2009 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) Första kvartalet Q1 2008 (juli september) Högsta kvartalsförsäljningen i bolagets historia. I koncernen uppgick

Läs mer

Luftmiljögruppen i Sverige AB

Luftmiljögruppen i Sverige AB Luftmiljögruppen i Sverige AB Luftmiljögruppen i Sverige AB - en oberoende distributör Grundat 1997 i Göteborg som Luftmiljögruppen i Sverige AB Auktoriserad distributör för Panasonic Nordic Original,

Läs mer

En liten lampa kan göra stor skillnad FY15

En liten lampa kan göra stor skillnad FY15 PRESS INFO En liten lampa kan göra stor skillnad FY15 För varje köpt LED-lampa i IKEA varuhusen världen över under februari och mars 2015, skänker IKEA Foundation 1 euro till UNHCR. Pengarna bidrar till

Läs mer

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon 072-516 38 04 fisnik.nepola@almi.se Om Almi Uppdrag att utveckla och finansiera små och medelstora företag och därigenom bidra till hållbar tillväxt.

Läs mer

10-årsjubileum för. rpm

10-årsjubileum för. rpm 10-årsjubileum för rpm RPM fyller 10 år i norden jubileumserbjudande Betala endast 10% FÖR EN RPM -grundutbildning 270 SEK per instruktör, ordinarie pris 2 700 SEK. (Privatperson ordinarie pris 5 000 SEK).

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

DALA VINDKRAFT EKONOMISK FÖRENING

DALA VINDKRAFT EKONOMISK FÖRENING Dala Vindkraft 2013 DALA VINDKRAFT EKONOMISK FÖRENING erbjuder andelsägande i de vindkraftverk som föreningen äger. Detta bidrar till en ökad elproduktion från förnybara källor i Dalarna. Andelsägare i

Läs mer

gavokort ETT VÄRDE SOM VARAR 360 kr Välj din gåva Från Sverige. Med kärlek.

gavokort ETT VÄRDE SOM VARAR 360 kr Välj din gåva Från Sverige. Med kärlek. gavokort ETT VÄRDE SOM VARAR Välj din gåva Från Sverige. Med kärlek. EN GÅVA ATT LEVA MED! Tina Nordström är Sveriges första kvinnliga kockstjärna, tv-kock och kokboksförfattare. Ekelund är Sveriges äldsta

Läs mer

Sammanfattning av programmet UID FutureMap

Sammanfattning av programmet UID FutureMap Sammanfattning av programmet UID FutureMap Världen behöver en ny, socialt hållbar arbetsmodell. Människans fria, trygga medvetande och hälsa skadas av de ekonomiska modeller, som styr världen sedan flera

Läs mer

Årsstämma Henrik Hjalmarsson VD och koncernchef

Årsstämma Henrik Hjalmarsson VD och koncernchef Årsstämma 2019 Henrik Hjalmarsson VD och koncernchef 2 Till minne av 3 Vem är Henrik Hjalmarsson? Född: 1976 Tidigare uppdrag: SVP Inwido Sweden-Norway (2017-2019), VD Findus Nordic (2016-2017), VD Findus

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Pressrelease. Fallande priser dämpar tillväxten. Resultat från GfK TEMAX Sweden för det första kvartalet 2011

Pressrelease. Fallande priser dämpar tillväxten. Resultat från GfK TEMAX Sweden för det första kvartalet 2011 GfK Retail and Technology Pressrelease Datum 13 maj, 2011 Kontakt Ingemar Erlandsson Direktnummer Tel. +46 46 18 16 90 Fax +46 46 18 06 26 E-mail Ingemar.erlandsson@gfk.com Fallande priser dämpar tillväxten

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun

Medarbetarskap i Umeå kommun Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget www.umea.se/kommun 2 Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra

Läs mer

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Ravema Ledande partner till nordisk verkstadsindustri En omfattande rationaliseringsprocess pågår ständigt för att stärka den nordiska verkstadsindustrins

Läs mer

Industriell Symbios i Helsingborg - framgångsfaktorer. Christoffer Ohlander, Kemira Kemi AB Patrik Hermansson, Öresundskraft AB

Industriell Symbios i Helsingborg - framgångsfaktorer. Christoffer Ohlander, Kemira Kemi AB Patrik Hermansson, Öresundskraft AB Industriell Symbios i Helsingborg - framgångsfaktorer Christoffer Ohlander, Kemira Kemi AB Patrik Hermansson, Öresundskraft AB 1 Agenda Vilka är vi I Helsingborg är resurser affärer Industriell Symbios

Läs mer

Preems miljöarbete. Alternativa bränslen. Gröna korridorer. Datum 2011-12-01

Preems miljöarbete. Alternativa bränslen. Gröna korridorer. Datum 2011-12-01 Preems miljöarbete Alternativa bränslen och Gröna korridorer Datum 2011-12-01 Syfte Föredragshållare Gröna korridorer Anders Malm, Logistikchef Korta fakta om Preem - 2010 Omsättning 87 miljarder SEK Ett

Läs mer

SHOPPING BY IKANO. SHOPPING CENTRES anchored by

SHOPPING BY IKANO. SHOPPING CENTRES anchored by SE SHOPPING BY IKANO SHOPPING CENTRES anchored by Bättre affärer för alla Det är få företag som har en riktigt unik produkt. Men det har vi. Ingen av våra konkurrenter, vare sig i Sverige eller någon annanstans

Läs mer

Ny undersökning och bok: Experter och allmänhet oeniga om vem som är mest hållbar

Ny undersökning och bok: Experter och allmänhet oeniga om vem som är mest hållbar Pressmeddelande den 20 mars 2014 Ny undersökning och bok: Experter och allmänhet oeniga om vem som är mest hållbar Uppfattningarna skiljer sig betydligt åt när experter och allmänhet bedömer vilka företag

Läs mer

Hej och än en gång välkomna hit.

Hej och än en gång välkomna hit. Anförande av verkställande direktör Swedbanks årsstämma 30 mars 2017 Birgitte Bonnesen Hej och än en gång välkomna hit. Jag skulle vilja börja med att gå tillbaka till början 2016, då jag tillfrågades

Läs mer

Cirkulära affärsmodeller Vägen till hållbart samhälle?

Cirkulära affärsmodeller Vägen till hållbart samhälle? Cirkulära affärsmodeller Vägen till hållbart samhälle? Birgitta Björk Upplands-Väsby kommun Styrelseledamot i Silf Den cirkulära ekonomin ska rädda världen och tillväxten! Jordens resurser är inte oändliga,

Läs mer

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441 Jan Lillieborg Badhusvägen 11 165 72 Hässelby Mob 0768 123441 @ adress jan.lillieborg@origoab.se (Origo Företagsutveckling AB) @ adress jan.lillieborg@telia.com PROFIL Jan Lillieborg, en senior ledare

Läs mer

Delårsrapport 1 januari-30 juni 2018

Delårsrapport 1 januari-30 juni 2018 Delårsrapport 1 januari-30 juni 2018 Tomas Carlsson VD och koncernchef Mattias Lundgren CFO 1 Q2 2018 Orderingång Nettoomsättning Orderstock Resultat efter finansnetto 13,8 Mdr SEK (16,4) 14,3 Mdr SEK

Läs mer

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef 1 Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef Till minne av Arne Frank 1958-2017 2 Resultatutveckling Kort om 2017 Ett bra utfall trots ett tufft år Nyckeltalsutvecklingen: Omsättningen ökade med

Läs mer

Årsrapport Kommunkoncernens energi- och klimatredovisning Linköpings kommun linkoping.se

Årsrapport Kommunkoncernens energi- och klimatredovisning Linköpings kommun linkoping.se Årsrapport 216 Kommunkoncernens energi- och klimatredovisning 217-12-1 Linköpings kommun linkoping.se Trend i korthet: Foto: Stångåstaden Energianvändningen i byggnader minskar Koldioxidutsläppen från

Läs mer

Föreställ dig en morgondag, där mängden avfall minskar. Där städer kan förädla sitt avfall till energi, till förmån för invånarna.

Föreställ dig en morgondag, där mängden avfall minskar. Där städer kan förädla sitt avfall till energi, till förmån för invånarna. EN RENARE MORGONDAG Det ledande nordiska energibolaget Gasum vill bidra till utvecklingen mot ett koldioxidneutralt samhälle tillsammans med sina samarbetspartners. 1 Föreställ dig en morgondag, där mängden

Läs mer

Gull-Britt Jonasson VD

Gull-Britt Jonasson VD CKEN 1957-20 50 ÅR I BETONGENS TECKEN 1957-20 50 ÅR I BETONGENS TECKEN 1957-20 50 ÅR I BETONGENS TECKEN 1957-20 57 57 De Vi kan, Vi vill Vi vågar första 50 åren med Finja har varit fantastiska. Vi på Finja

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Bokslutskommuniké 2015-06-01 2016-05-31 Sleepo AB (publ) 556857-0146 (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Sleepo AB är ett e-handelsbolag som säljer möbler och heminredning på nätet med ett uttalat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q3 2017

DELÅRSRAPPORT Q3 2017 DELÅRSRAPPORT Q3 2017 JOJKA COMMUNICATIONS AB (PUBL) 556666-6466 (JOJK) 20 OKT 2017 STYRELSEN FÖR JOJKA COMMUNICATIONS AB Siffror i sammandrag Januari September 2017 Januari september 2017 jämfört med

Läs mer

Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren

Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren E-handel utan mellanhänder ger bättre marginaler och tydlig konkurrensfördel i branschen Omsättning 31,6 MSEK (+11%) med

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADS- AVDELNINGEN. Energieffektiviseringsstrategi 2011-2020

SAMHÄLLSBYGGNADS- AVDELNINGEN. Energieffektiviseringsstrategi 2011-2020 SAMHÄLLSBYGGNADS- AVDELNINGEN Energieffektiviseringsstrategi 2011-2020 Innehåll 1 Vision och mål 5 1.1 Mål... 5 1.2 Delmål... 5 2 Handlingsplan 6 2.1 Energiprocessen... 6 2.2 Förordning om energieffektiva

Läs mer

Stark omsättningsutveckling och framåtriktade investeringar

Stark omsättningsutveckling och framåtriktade investeringar Bokslutskommuniké 20 Stark omsättningsutveckling och framåtriktade investeringar Fjärde kvartalet i sammandrag - Rörelsens intäkter ökade med 32 procent till 23 157 KSEK ( 500) - Bruttomarginalen uppgick

Läs mer

AKTIVISM DET LIGGER I VÅRT DNA

AKTIVISM DET LIGGER I VÅRT DNA VÅRT ÅTAGANDE AKTIVISM DET LIGGER I VÅRT DNA När Anita Roddick grundade The Body Shop 1976 var hennes tro på att företagande kunde vara en kraft för gott helt revolutionerande. Företagets sätt att driva

Läs mer

byter Vi ser till riktning att tankarna

byter Vi ser till riktning att tankarna Sverige Vi ser till att tankarna byter riktning Världens energibehov bara ökar. Samtidigt har miljön sagt ifrån på allvar. Vi står inför en av vår tids största globala utmaningar. Sida 2 Till stor del

Läs mer

BluePower. Tanka med egen el.

BluePower. Tanka med egen el. BluePower. Tanka med egen el. Ett erbjudande från OX2 och Volkswagen vind el 6h 190 e-up! km Vindparken på Fallåsberget. Foto: Lina Westman, Gefle Dagblad 2 BluePower. Juni 2014. Kör din elbil på el som

Läs mer

Hoist. Energy Tillväxt. Plan

Hoist. Energy Tillväxt. Plan Hoist Energy Tillväxt Plan 2 3-åriga tillväxtplaner vägen till framgång 3 Go11 resultat Hoist Group har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och det är ett resultat av vår övergripande strategi

Läs mer

Öka din lönsamhet och ekonomi med Castrol Professional Workstation. Castrol_080717.indd 1 08-07-18 11.45.02

Öka din lönsamhet och ekonomi med Castrol Professional Workstation. Castrol_080717.indd 1 08-07-18 11.45.02 Öka din lönsamhet och ekonomi med Castrol Professional Workstation Castrol_080717.indd 1 08-07-18 11.45.02 Bäste samarbetspartner! Castrol strävar efter att erbjuda Er det absolut bästa på marknaden och

Läs mer

januari mars 2015 FÖRSTA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd För ytterligare information, kontakta

januari mars 2015 FÖRSTA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd För ytterligare information, kontakta Q 1 Kvartalsrapport januari mars 2015 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 kvartal 1 helår 2015 2014 2014 Nettoomsättning 292,6 225,6 969,0 Rörelseresultat 31,5 18,0 48,3 Rörelsemarginal, %

Läs mer

Företagspresentation. Mars 2019

Företagspresentation. Mars 2019 Företagspresentation Mars 2019 Vision Vi drömmer om en hållbar värld, där vårt bidrag är världsledande ytteknik. Ägarstruktur IGC Industrial Growth Co. AB Investmentbolag IGC Finance & Trading AB Värdepapper

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september

DELÅRSRAPPORT januari september 2018 DELÅRSRAPPORT januari september DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Medarbetarskap ger resultat. Omgivningens förväntningar

Medarbetarskap ger resultat. Omgivningens förväntningar LIFE@WORK Medarbetarskap ger resultat. Omgivningens förväntningar Ulla Lövholm 1.9. / 2.9.2010 Dagens program 12.30-15.30 Kundens och organisationens förväntningar Kundens behov och förväntningar Psykologiska

Läs mer

Årsstämman 2018 Kai Wärn, VD och koncernchef

Årsstämman 2018 Kai Wärn, VD och koncernchef Årsstämman 2018 Kai Wärn, VD och koncernchef Koncernens resa mot marknadsledarskap 2020 2013 2014 2015 2016 2017 sedan expansion och lönsam tillväxt Ny organisation och divisionsstrategi Förbättringsprogram

Läs mer

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem...

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... Vi levererar el och värme till människor och företag - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... 100% förnybar Du får enbart förnybar energi hos oss (sol, vind, vatten, biobränsle). Lokala Drygt100

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Bokslutskommuniké. januari december 2008

Bokslutskommuniké. januari december 2008 2009-02-26 Bokslutskommuniké januari december 2008 Tillväxten fortsätter och omsättningen ökade med 39 % Nordic Camping vänder till positivt rörelseresultat Nordic Camping förvärvar anläggning på Fröson

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer