Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang"

Transkript

1 Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS Foto: Mats Lundqvist Vänklang SEPTEMBER 2014

2 Kära vänner September 2014 Just hemkommen från ännu en fantastisk Gärdeskonsert! Enligt uppgift var vi i år fler än någonsin, musikälskare som samlats vid Sjöhistoriska Museet för att avnjuta DN-konserten med våra vänner Kungliga Filharmonikerna. David Björkman ledde orkestern i ett varierat och spännande program med bl a Lisa Nilsson och 13-årige violinisten Daniel Lozakovitj. Jublet visste inte gränser! Vår egen Stefan Forsberg lotsade oss på ett sedvanligt trivsamt och informativt sätt genom programmet. Vänföreningen delade ut ett stipendium på kr till Filharmonikernas samarbete med ungdomsprojektet El Sistema. Vid konserten på Gärdet värvades drygt 100 nya medlemmar, mer än någonsin hittills! Under hösten är ambitionen att vi ska fortsätta öka medlemsantalet. Härmed vill jag alltså uppmana alla nuvarande medlemmar att värva minst en ny medlem till Vänföreningen! En belöning utlovas till den som värvar en ny medlem under hösten (om det anges vem som värvat)! Vi i Vänföreningens styrelse hälsar våra nya medlemmar välkomna, ser fram emot en höst med många spännande möten och föreningsaktiviteter med många vänträffar, lyssnarträffar, generalrepetitioner m m och ett rikt konsertutbud! Och igen: Ge oss gärna förslag och idéer till vänträffar och andra medlemsaktiviteter! Ser fram emot att se er alla på vänträffen den 18 September! Lev väl! Martin Dworén Ordförande

3 Inbjudan till vänträff med Per Tengstrand Torsdagen den 18 september kl Grünewaldsalen "Att resa med en Steinway i bagaget! Världspianisten Per Tengstrand är bosatt i New York och har hela världen som sitt arbetsfält. Han debuterade som trettonåring 1981 i Mozarts pianokonsert nr 21 tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester. Han studerade för professor Hans Pålsson vid Malmö Musikhögskola. Efter vidare studier vid musikkonservatorierna i Paris och Genéve har han haft en framgångsrik karriär. Han har fått priser och utmärkelser över hela världen och spelat in många CD med verk av bl a Liszt, Brahms, Chopin och Beethoven. Dessutom har han blivit känd för att han vid sina konserter kommer med sin egen Stenwayfl ygel. Denna kväll kommer han att på sitt inspirerande sätt berätta om hur han lyckas packa ner en fl ygel i bagaget. Dessutom kommer han ett ge andra glimtar från sitt spännande musikliv. Efter en paus får vi höra Per Tengstrand med musiker ur Kungliga Filharmonikerna i en musikalisk upplevelse. Missa inte denna inspirerande kväll. Entréavgiften är 100 kr per person och betalas vid ingången (kontant). I pausen serveras en smörgås och vin kan köpas för 50 kr per glas. Köp gärna vinkupong direkt vid ankomsten så går det smidigare i pausen. Ha gärna jämna pengar och glöm inte medlemskortet. Anmälan Anmäl dig på telefon (telefonsvarare fi nns) eller till konserthuset.se snarast möjligt och senast onsdagen den 15 september. Om du anmält dig och får förhinder utgår vi från att du anmäler detta. Varmt välkommen!

4 Lite av varje OBS! Viktigt om höstens vänträffar Vi gör ett försök att tidigarelägga vänträffarna och börjar därför redan klockan under hösten! Det innebär naturligtvis att vi också slutar en timme tidigare. Missa inte detta! El Sistema har fått ett stipendium på kronor från Filharmonikernas Vänförening. Det överlämnades vid konserten på Gärdet den 17 augusti till Per Lundström, pedagog och initiativtagare till El Sistema i Södertälje, och till Karina Svensson som är Konserthusets projektledare för El Sistema. Stipendiet underlättar samarbetet med Kungliga Filharmonikerna eftersom det gör att man kan arrangera klassisk musik, som Sibelius och Nielsen, för proffs och nybörjare. Stiftelsen El Sistema har också tilldelats Alfons-Bokalen 2014 för insatsen att öppna dörrar och samla barn till gemensamt musikskapande över kulturer och gränser. Priset belönar föredömliga insatser för barn och barnkultur och instiftades 1992 av författaren Gunilla Bergström och Raben & Sjögren. Prissumman är på kronor. Per Lundström och Kulturskolan/El Sistema har dessutom fått årets 5i12-pris. Det är Kulturskolans arbete med att bygga broar mellan människor och kulturer genom musiken som gör att de får priset. 5i12-rörelsen är en organisation som arbetar mot främlingsfientlighet och rasism Det Den brittiske dirigenten Thomas Beecham missade aldrig tillfället till ett gott skämt. Med tanke på Royal Albert Halls ekoliknande efterklang fällde han kommentaren att den var "en nutida tonsättares enda chans att få höra sitt verk två gånger"!

5 LYSSNARCIRKEL hösten 2014 Dags för höstens föreläsningar med ingång till musikens värld. För dig som har intresse av och nyfikenhet för musik. Föreläsningar i samverkan med Konserthusets musikutbud. Vi erbjuder följande program: Måndag 15 september Brahms och hans samtid. Föreläsare Måns Tengnér, musikvetare och journalist. Måndag 29 september Orfeus i musiken. Han som genom sin sång och sitt spel på lyran fick naturen och de vilda djuren att lyssna. Föreläsare Birgitta Huldt, musikvetare och journalist. Måndag 13 oktober En musikens pionjär Alice Tegnér. Ett porträtt av en tonsättare som gett oss oförglömliga minnen med sina barnvisor. Föreläsare Christina Tobeck, musikforskare och musikproducent. Tisdag 21 oktober Nordiskt ljus i konst o musik. Samspel mellan konst och musik vid förra sekelskiftet. Föreläsare Birgitta Huldt, musikvetare och musikjournalist. Måndag 27 oktober Vad är ett oratorium? Föreläsare Tom Sandberg, musikproducent och sångare. Tid: Aulinsalen i Konserthuset. Pris: 650 kr för medlem i Vänföreningen, övriga 750 kr. Anmäl er så snart som möjligt genom att betala in avgiften till Vänföreningens plusgirokonto Föranmäl gärna till eller (telefonsvarare finns).

6 Hur tar man till sig ett partitur? Denna fråga kom från en medlem och jag har därför frågat fi lharmonikernas basist Mats Nilsson om detta. Han har spelat med Kungliga Filharmonikerna sedan 1985 och har genom åren varvat orkesterspelet med frilansuppdrag som dirigent/kapellmästare och arrangör på en rad privatteatrar, t ex i Cats och Kristina från Duvemåla. Naturligtvis har han också vid fl era tillfällen varit både arrangör och dirigent för Kungliga Filharmonikerna. En del av detta fi nns på Konserthuset- Play, till exempel Mozarts Rondo a la turca och Gades Tango Jalousie. Kan du kort beskriva hur ett partitur är uppbyggt. Det följer en standard som inte alls tar hänsyn till hur musikerna är placerade på podiet. Partituret börjar alltid med träblåset överst på sidan men på podiet sitter de mitt i orkestern. I partituret kommer sedan valthornen som sitter längst bak till vänster. Därefter brasset som sitter till höger på podiet. Slagverken, längst bak på höger sida. Sedan harpan, placerad ytterst på vänster sida. Och slutligen längst ner på partituret, hela stråket från violin I till kontrabas som sitter längst fram. Hur är de när du får ett partitur som du aldrig har sett tidigare. Hur tar du dig in i det? Ah, nytt partitur! Det kan ju vara ganska individuellt hur man väljer att arbeta, men jag har en modell som nog de fl esta dirigenter känner igen. Först skummar jag igenom hela stycket, sida för sida, sats för sats, för att få en överblick, sedan läser jag in varje stämma för sig. Sedan skriver jag in viss information som jag har nytta av, t ex "periodmarkeringar" på ca 2-6 takter i taget beroende på stycke. Kollar tonarter, taktbyten etc. Markerar viktiga soloinsatser. Ibland kan jag använda piano vid instuderingen för att höra t ex komplexa klanger. Vid första repetitionstillfället med orkester skall dirigenten helst vara "konsertklar"!

7 Hur gör du för att förstå hur det kommer att låta? Lyssnar på inspelningar? Musik som redan är inspelad, kan man ju lyssna på för att snabbare bli klar med instuderingen. Det finns dock nackdelar med detta som t ex att det blir svårare att göra sin egen tolkning av stycket om man hört en annan inspelning. Kan du tolka och ändra under instuderingen av ett verk eller är du väldigt låst vid noter och anvisningar vid de klassiska styckena? Hur mycket kan du tillåta dig att korrigera eller improvisera under själva uppförandet? Man kan tolka men naturligtvis inom vissa ramar. Man är låst vid noter och anvisningar i de klassiska verken, för att inte inkräkta på upphovsmannens idéer. Anvisningar kan ju alltid tolkas, inom rätt ramar. Men aldrig ändra noter. Under framförandet kommer ju den "magiska" tolkningen som sker i stunden, här och nu. Men jag vill inte säga "korrigera", inte heller "improvisera". Men tempot kan man ju ändra, tolka eller rubatera, avvika från ett strikt tempo, under musikens gång, särskilt i långsammare musik. Men en marsch kan vara svår att tolka, den har ju sitt tempo. Jag har sett dig dirigera Mozarts a la turca, ett stycke som lyssnarna säkert kan nästan utantill. Och nu är det ett annat arrangemang. Är det svårt att tänka om eller är det lätt att fastna i hur det brukar låta? Mozarts a la turca blev jag tillfrågad att dirigera på plats ca fem minuter innan vi skulle göra inspelningen. Jag ställde upp tack vare att det är ett så känt verk. Och med mina fina kollegors stöd blev det bra. Trots att det inte fanns något partitur, det var försvunnet. Då kopierades första Flöjtstämman och jag dirigerade efter den. Vid sådana tillfällen blir det mest på gehör och eftersom stycket är så välkänt, lär man sig arrangemanget ganska snart Jag har också sett dig dirigera ett eget arrangemang på Tango Jalousie. Hur var det att dirigera och höra det första gången? Lät det som du hade räknat med? "Tango Jalousie" och andra stycken jag skrivit, är alltid en stor upplevelse att höra och dirigera första gången! Tangon blev riktigt bra i mina öron, blev precis så som jag hade tänkt! Det underlättar också, när orkestern gillar arrangemanget!

8 Aktuellt om resor Vänföreningens resa till Krakow oktober blev snabbt fulltecknad. Måndagen den 8 september bjuder vi till en informationsträff. Börje Risinggård, vår tidigare ordförande, som sedan många år arbetar med Polenfrågor och också har tjänstgjort och bott med familjen i Warszawa kommer att ge en aktuell bild av dagens Polen. Deltagarna i resan kommer att få inbjudan med posten. 31 oktober-3 november Musik och konst i Amsterdam Följ med på en weekendresa för Filharmonikernas Vänner till Amsterdam med två konserter i konserthuset Concertgebouw - känt för sin fenomenala akustisk och vackra interiör. - Beethovens 4:e pianokonsert och Brahms 1:a symfoni. Claus Peter Flor dirigerar Haags Filharmoniska Orkester. Pianosolist Ronald Brautigam - Robert Schumanns 4:e symfoni och Joseph Haydns Scena di Berenice och Londonsymfonin. Matinékonsert med Concertgebouw-orkestern. Dirigent Thomas Hengelbrock Vi besöker van Goghmuseet och det nyöppnade Rijksmuseum med Rembrandts världskända tavla Nattvakten. Möjlighet kommer också att finnas att besöka det lilla Tulpanmuseet som bland annat berättar om tulpanernas fascinerande ekonomiska betydelse under den holländska guldåldern i mitten av 1600-talet. Resan bjuder även på en kanaltur där vi utforskar det historiska kanaldistriktet som år 2011 lades till på UNESCO:s världsarvslista. Pris för Filharmonikernas Vänner: kr. Enkelrumstillägg: kr. I priset ingår: flyg Arlanda - Amsterdam t.o.r, del i dubbelrum tre nätter inkl frukost, busstransfer mellan flygplatsen och hotellet, två konserter i Concertgebouw med platser på parkett, guidade turer och besök enligt programbeskrivningen, en middag samt två luncher där ett glas vin/öl ingår. Joel Rapi kommer att vara resekoordinator. För bokning och frågor, kontakta Joel Rapi, Travel2, Tel , epost: Anmälan görs snarast och senast den 15 september november Advent i maktens & musikens Turin Upplev musik, världsarv och konst i kungamaktens Turin i sällskap med konsthistoriker Lars Sjöberg. Vi besöker framstående museer, palats och arkitektoniskt överdåd. Två konserter och en operaföreställning ingår i programmet: - På Conservatorio Giuseppe Verdi lyssnar vi till argentinska Sol Gabetta på violoncell och finske Henri Sigfridsson på piano (program publiceras senare). Dirigent Juraj Valčuha - I radions auditorium hör vi en konsert med modern amerikansk klassisk musik. Dirigent Steven Mercurio, solist Lara St John på violin.

9 John Coriglianos Oscarsbelönade musik ur filmen The Red Violin från Aaron Coplands musik för baletten Appalachian Spring samt Leonard Bernsteins symfonisvit för filmen On the Waterfront från På Teatro Regio Georg Friedrich ser vi Händels opera Julius Caesar. med mezzosopranen Sonia Prina som Julius Caesar och sopranen Jessica Pratt som Cleopatra. Dirigent är Alessandro De Marchi. Pris för medlemmar kronor per person i dubbelrum (ordinarie pris kronor). Enkelrumstillägg kronor. I priset ingår: flyg Stockholm - Milano Linate, Milano Malpensa - Stockholm via Köpenhamn inkl. flygavgifter, fyra nätter på fyrstjärnigt hotell - del i dubbelrum inkl bufféfrukostar, två luncher med vin/mineralvatten o espresso, två middagar med vin/ mineralvatten o espresso, transporter under programmet, en operabiljett, två konsertbiljetter, entréavgifter och bokningsavgifter till muséer och anläggningar, svensk ciceron och svensk lokalciceron, dricks till busschaufförer, hotellpersonal och på restauranger i programmet, stadskatt På finns detaljerat program Anmälan till FAVORITRESOR tel eller Uppge ditt medlemskap vid anmälan. Februari Vinterfest i Dalarna 10-årsjubileum Anteckna ditt intresse redan nu för 2015 års Vinterfest ett musikäventyr med världsartister mitt i det gnistrande vinterlandskapet Ovansiljan tre dagar i februari Konserter ges i kyrkor, hembygdsgårdar och flera spännande platser kring Mora och Orsa. Boende på hotell i Mora. Detaljerad information publiceras i september på Anmäl intresse till FAVORITRESOR tel eller Uppge ditt medlemskap vid anmälan. Trevlig resa önskar Margareta Risinggård

10 Vänner och vänners vänner I 29 år har Peter Eriksson och vänner i orkestern glatt många med kammarmusik i Carl Jan Granqvists kammare i Saxå. Programmet har utvidgats, både till innehåll och geografi genom seminarier som ger kunskap om musik och kompositörer och att både Grythyttan och Filipstad är spelplatser utöver Saxå Herrgård. I år var temat PASSION, NOSTALGI OCH UTMANING och festivalen bjöd verk bl.a. av jubilarerna Richard Strauss, Tor Aulin, Otto Olsson, Alice Tegnér och William Shakespeare. Vår Vänförening besökte dagarna efter midsommar Kammarmusikfestivalen och Kammarmusikfestivalens Vänförening med en tvådagarsresa som de båda föreningarna och Favoritresor arrangerat med gemensamma ansträngningar. Den innehöll naturligtvis konserter men också måltider, vad annars i Grythyttan med Måltidens Hus, och med medverkan av Carl Jan som engagerat guidade genom livet, måltiden och Värmland. Resan avlutades med ett besök på Nobelmuseet i Karlskoga med överraskningsguide. Vi åkte hem imponerade och berikade. Imponerade av festivalen som skapas med ideellt arbete, men med små ekonomiska resurser. Musiker och Vänförening i en strålande samklang. Vi anmäler oss till nästa års resa var avskedskommentaren från några av resenärerna. Självklart, då är det 30-årsjubileum. Förberedelserna för jubileet har börjat. Margareta Risinggård

11 DESSA GENERALREPETITIONER FÅR VI VARA MED PÅ I HÖST De börjar normalt kl och platserna skall vara intagna senast kl Kom ihåg medlemskortet, det skall uppvisas vid entrén. Ingång och utgång från Hötorget, dörren närmast rampen. Handikapphissen vid t-baneuppgången Kungsgatan 41 är också öppen. Vi förfogar över salens bästa platser, fonden på första balkong (utom Hovlogen) fram till fjärde pelaren. Ett telefonsamtal repetitionsdagen ( ) kan bekräfta om repetitionen kommer att äga rum som planerat. Dirigenten kan besluta att repetera endast vissa verk eller delar av verk. Tidpunkten kan också ändras. Glöm inte att stänga av mobiltelefonen. Lämna huset så snabbt som möjligt när repetitionen är slut. Tisdag 30 september Riksdagskonsert 2014 Dirigent Marit Strindlund Daniel Lozakovitj violin Värd Stefan Forsberg Onsdag 29 oktober Dirigent och violinsolist Leonidas Kavakos Bach Violinkonsert nr 1 a-moll / Bruckner Symfoni nr 4 Den romantiska! Torsdag 4 december Svenska orkestersånger Dirigent Tobias Ringborg Karl-Magnus Fredriksson Sånger av Stenhammar, L-E Larsson, Söderman och Alfvén / Alfvén Symfoni nr 3 / Samuelsson Singla Nya medlemmar hälsas varmt välkomna Anette Westegren Anita och Olle Lidén Ann Katrin Johansson Anna Helmersson Anna Lönnqvist Anna-Karin Wemstad Arne G Svahn Barbro Jonsson Bengt Olsson Birgit Grandell Birgitta Kindborg Bitte Liberg Britta och Hans Lundén Christina Eriksson Doris Ejdelund Elisabeth Jansson Eva Eriksson Eva Grunding Eva Ribbenhall Eva Wallin Gösta och Gunilla Öhman Hans Lindblom Henrik Ahlén Inger Persson Ingrid Wolf Ingvar Olofsson Jack Roosa Jan Forslid John Persson Kaarina Johansson Kerstin Grandell Kjell Murell Kristina Bergholm Lars och Mary Hedfors Lars-Olof Olvhag Lena och Lars Löwenberg Lena Weimerbo Birgit Merbo Louise Mörk Margretha Lind Ekers Marie Granberg Marie Lindholm Maritta Hellberg Mats Backlund Mirjam och Nils-Erik Jonsson Monica Stein Monica Wåglund Rolf Wennergren Siri Melcher Solveig Lundberg Tage Eriksson Torborg Svärd Ulla Jonsson Byklum Vera Frodell Yvonne Jansson

12 Aktivitetskalender 15 september Lyssnarcirkel kl september Vänträff med Per Tengstrand, OBS torsdag kl september Lyssnarcirkel kl september Genrep kl oktober Lyssnarcirkel kl oktober Vänträff kl oktober Resa till Krakow - fullbokad 21 oktober Lyssnarcirkel kl oktober Lyssnarcirkel kl oktober Genrep kl oktober-3 november Musik och konst i Amsterdam 25 november Vänträff kl november Advent i maktens & musikens Turin 4 december Genrep kl Februari 2015 Vinterfest i Dalarna Föreningen Filharmonikernas vänner Box 7083, Stockholm Tel , e-post Ansvarig utgivare: Martin Dworén. Redaktör: Ulla Ravell ISSN-nr

Föreningen Filharmonikernas vänner SToCkhoLMS konserthus. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang

Föreningen Filharmonikernas vänner SToCkhoLMS konserthus. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang Föreningen Filharmonikernas vänner SToCkhoLMS konserthus Foto: Mats Lundqvist Vänklang OKTOBER 2014 Kära vänner Så är då säsongen i full gång! Inledningskonserten med Beethovens 5:a och Sjostakovitjs 8:a

Läs mer

Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang

Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS Foto: Mats Lundqvist Vänklang JANUARI 2015 Kära vänner Hoppas ni alla haft många sköna och avkopplande helgdagar med släkt och vänner, god mat och

Läs mer

VÄXJÖ KONSERTFÖRENING

VÄXJÖ KONSERTFÖRENING VÄXJÖ KONSERTFÖRENING Program för våren 2014 Söndagen den 19 januari kl. 14.00 Musikfrågan Församlingshemmet, Nygatan 6 Vårens program inleds som vanligt med Musikfrågan. Lars Hallgren och Bertil Lindberg

Läs mer

Föreningen Filharmonikernas vänner SToCKhoLMS KonSerThUS. Vänklang

Föreningen Filharmonikernas vänner SToCKhoLMS KonSerThUS. Vänklang Föreningen Filharmonikernas vänner SToCKhoLMS KonSerThUS Vänklang NOVEMBER 2012 Bromma i oktober 2012 Kära Filharmonikervänner Många av er har nu fått sina personliga musikönskemål uppfyllda genom programmet

Läs mer

MOZART REQUIEM. Välkommen till. Körkurs på Borlänge hotell och Värdshus den 14-17 november 2013

MOZART REQUIEM. Välkommen till. Körkurs på Borlänge hotell och Värdshus den 14-17 november 2013 FORENINGEN VOX MOZART REQUIEM Välkommen till Körkurs på Borlänge hotell och Värdshus den 14-17 november 2013 med avslutande konsert i Stora Tuna kyrka i Borlänge den 17 november kl. 18.00 2 Sångarvänner!

Läs mer

NALLEABONNEMANG 2015/2016

NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEKONSERTER Våra älskade Nallekonserter flyttade givetvis med oss från Konserthuset till Malmö Live. Ett enkelt och trevligt sätt för generationer att umgås och en möjlighet

Läs mer

Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang

Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS Foto: Mats Lundqvist Vänklang FEBRUARI 2015 Kära vänner Vi som var på plats vid årets första vänträff, och vi var ovanligt många, fick en härlig

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

EN GLIMT A V P ARADISET Borgå stifts Barnkörsstämma på Kimitoön 16-18.5 2014

EN GLIMT A V P ARADISET Borgå stifts Barnkörsstämma på Kimitoön 16-18.5 2014 EN GLIMT AV PARADISET Borgå stifts Barnkörsstämma på Kimitoön 16-18.5 2014 Välkomna på Barnkörsstämma! I maj 2014 får alla barnkörssångare och deras ledare och föräldrar samlas på Kimitoön, ett litet paradis

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Vi önskar dig många inspirerande stunder!

Vi önskar dig många inspirerande stunder! TILL KULTURSKOLANS ELEVER: Konserterbjudanden våren 2012 Gävle Konserthus och Gävle Symfoniorkester erbjuder Kulturskolans elever fri entré till ett antal konserter under våren 2012 enligt följande: 1.

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN BBrass MUSIKERUTBILDNINGEN MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ Musikerutbildningen brass Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig

Läs mer

OBS! OBS! OM AVBESTÄLLNING INTE SKER I GOD TID FÖRE BEHANDLING DEBITERAS PATIENTEN 100 KR I AVGIFT OAVSETT OM FRIKORT FINNES

OBS! OBS! OM AVBESTÄLLNING INTE SKER I GOD TID FÖRE BEHANDLING DEBITERAS PATIENTEN 100 KR I AVGIFT OAVSETT OM FRIKORT FINNES RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten andra kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Tack för förtroendet ni gav mig på årsstämman den 26 februari. Det gick ju bra både för oss och för hockeygrabbarna som

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

VÅRROGRAM IF Metallpensionär. Göteborg

VÅRROGRAM IF Metallpensionär. Göteborg VÅRROGRAM 2017 IF Metallpensionär Göteborg Hej IF Metallpensionär Vi har under året jobbat med en del förändringar av mötesverksamheten. IF Metall arrangerar sammanlagt fler än 25 olika möten och ca 8

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION Kansliet Kansliet har öppet mån, tis och tors kl. 9.00-15.30. Övriga tider finns telefonsvarare. Tel. 031-12 10 03. Mejl: goteborg.magotarm@telia.com Vår kanslist

Läs mer

Att dra grisen i svansen

Att dra grisen i svansen Att dra grisen i svansen Om kontrafinalitetens olika yttringar Gemensam inventering och utredning Forskarbyn Ölsdalen OPEN 13-16 augusti 2013 Bruksgården, Degerfors Välkommen! Tema: Kontrafinalitet Vad

Läs mer

Pris: 20 kr CHAMBER UNPLUGGED. Logo 75 pt CHAMBER UNPLUGGED CHAMBER UNPLUGGED CHAMBER UNPLUGGED DAGENS PROGRAM

Pris: 20 kr CHAMBER UNPLUGGED. Logo 75 pt CHAMBER UNPLUGGED CHAMBER UNPLUGGED CHAMBER UNPLUGGED DAGENS PROGRAM Pris: 20 kr Logo 75 pt Logo 32 pt Logo 16 pt DAGENS PROGRAM 1 Måndag 30 november kl 12.00 Radiohuset Studio 2 Den som ännu inte upptäckt senromantikern Ernst von Dohnányi har stora upplevelser framför

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER Göteborg 16-17-18 augusti 2013 Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Välkommen, alla Riksidrottens Vänner och Idrottsledarveteraner

Läs mer

SPPF KONGRESS 2005. Fredag 30 september. 15.30 Teatern: Invigning. 16.00 Teatern: Konsert med Söderhamns Musikskolas elever.

SPPF KONGRESS 2005. Fredag 30 september. 15.30 Teatern: Invigning. 16.00 Teatern: Konsert med Söderhamns Musikskolas elever. SPPF KONGRESS 2005 Välkomna till årets kongress i Söderhamn. Ni kommer kanske ihåg våra kongresser i Piteå och Malmö? Vår idé är att likt våra nordiska grannar arrangera kongresser förlagda till olika

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Resultatslista DM i Mete 4 juni 2006, Mariebergsviken, Karlstad. Arrangör Skoghall SFK LAG Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Damseniorer: 1. SFK Wasa 2308 gram 4 tävlande

Läs mer

Möte i Trollhättan augusti 2015

Möte i Trollhättan augusti 2015 1 Föreningen Försvarsdirektörer Emeriti Möte i Trollhättan augusti 2015 Den 29 juni fick vi från mötesarrangören Lennart Olofsson följande hälsning: Jag har fått ihop ett program som ser ut så här: 19

Läs mer

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april The Travel Gallery AB E-mail: res@travelgallery.se Org.nr: 556519-2795 Jörgen Ankersgatan 12 www.travelgallery.se 21145

Läs mer

BAROCKEN ca 1600-1750

BAROCKEN ca 1600-1750 BAROCKEN ca 1600-1750 Ordet barock betyder ungefär befängt eller konstigt. Namnet började användas när barocken var slut som en reaktion på epokens prålighet. * Musiken under barocken hade en tydlig puls

Läs mer

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 Följ med på en resa där ni upplever Kroatiens historia och kultur. Vi färdas bekvämt runt i egen buss och besöker städerna Makarska, Trogir, Split, Zadar, Sibenik

Läs mer

LUCIAKONSERT MED NACKA MUSIKKLASSER

LUCIAKONSERT MED NACKA MUSIKKLASSER Pris: 20 kr LUCIAKONSERT MED NACKA MUSIKKLASSER DAGENS PROGRAM 1 LUCIAKONSERT MED NACKA MUSIKKLASSER Söndag 6 december kl 16.00 och 18.00 Elever från Nacka Musikklasser bjuder på traditionsenligt Luciafirande

Läs mer

Klassisk Musikhistoria

Klassisk Musikhistoria Klassisk Musikhistoria Med klassisk musik menar vi lite förenklat den nedskrivna musiken från Europa. Från 1000-talet och framåt fanns den nedskrivna musiken framför allt i kyrkan, som då hade mycket makt.

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00 TRO & LIV Utifrån en inledning, som bygger på boken Tro & Liv, samtalar vi om några centrala teman i kristen tro och vad de betyder i våra liv. Vi träffas tisdagar jämn vecka kl 19-21. Ingen föranmälan

Läs mer

Order of Merit, OoM, Ställning efter deltävling 6, Kävlinge 6 juni. A-klass Sida 1

Order of Merit, OoM, Ställning efter deltävling 6, Kävlinge 6 juni. A-klass Sida 1 A-klass Sida 1 Elisabet Johansson Kävlinge Golfklubb 35 Michael Stjärnfeldt Lunds Akademiska Golfklubb 35 Markus Pregart Kävlinge Golfklubb 27 Björn Lindberg Kävlinge Golfklubb 25 Niklas Petersson Eslövs

Läs mer

Välkommen! 100 kr inkl kaffe/kaka. Öl, pizzabitar, smörgås finns att köpa i baren,

Välkommen! 100 kr inkl kaffe/kaka. Öl, pizzabitar, smörgås finns att köpa i baren, Torsdag 26 mars kl Medborgarcafé Våra politiker i Krokoms kommuninbjuder till samtalskväll kring kulturens betydelse för medborgare i kommunen. Nu har Du även chansen att diskutera, ställa frågor kring

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

Musik. i Säterbygdens kyrkor. Höst och vinter 2015 Säter Gustafs Stora Skedvi Silvberg

Musik. i Säterbygdens kyrkor. Höst och vinter 2015 Säter Gustafs Stora Skedvi Silvberg Musik i Säterbygdens kyrkor Höst och vinter 2015 Säter Gustafs Stora Skedvi Silvberg Hjärtligt välkommen till musikgudstjänster och konserter i Säterbygdens kyrkor under höst och vinter 2015. Här nedan

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

- 1 - Projektbeskrivning Delade fioler. Sammanfattning

- 1 - Projektbeskrivning Delade fioler. Sammanfattning - 1 - Sammanfattning Ett samarbete mellan tonsättare, kultur- och musikskolor och professionella musiker. Ny musik komponeras och framförs av elever och proffs tillsammans. Delade fioler är en fristående

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS. Flöjtisten Anna Riikonen. Foto: Dan Hansson. Vänklang

Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS. Flöjtisten Anna Riikonen. Foto: Dan Hansson. Vänklang Föreningen Filharmonikernas vänner STOCKHOLMS KONSERTHUS Flöjtisten Anna Riikonen. Foto: Dan Hansson Vänklang OKTOBER 2013 September 2013 Kära Filharmonikervänner! Så tog den då plötsligt slut... den varma

Läs mer

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Datum: 8-11 oktober Pris 10.500 kr / person (inluderar allt utom flyg) Välkommen att följa med till Valpolicella. Det är nu

Läs mer

Föreningen Filharmonikernas vänner SToCKHoLMS KoNSERTHUS. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang

Föreningen Filharmonikernas vänner SToCKHoLMS KoNSERTHUS. Foto: Mats Lundqvist. Vänklang Föreningen Filharmonikernas vänner SToCKHoLMS KoNSERTHUS Foto: Mats Lundqvist Vänklang NOVEMBER 2014 Kära vänner Vi gläder oss åt att våra vänträffar och lyssnarcirklar lockar så många deltagare. Uppenbarligen

Läs mer

Framtidens begravningsplatser utveckling samspel bevarande

Framtidens begravningsplatser utveckling samspel bevarande FÖRENINGEN SVERIGES KYRKOGÅRDSCHEFER OCH SVENSKA KYRKANS ARBETSGIVARORGANISATION inbjuder till kyrkogårdskongress den 5 7 september 2011 i Varberg Framtidens begravningsplatser utveckling samspel bevarande

Läs mer

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner Medlemsbrev 2:2012 Efter en kall vinter och vår så går vi nu mot en skön sommartid för rekreation och njutning. Sommaren är också en tid då vår Domkyrka erbjuder ett rikt och varierat utbud. Domkyrkokaplan

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Vasa församling HÖSTEN 2016 Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Söndag 2 oktober kl. 11.00 Den helige Mikaels dag HÖG Stefan Martinsson, predikant Tore Bennshagen, celebrant Söndag 2 oktober kl.

Läs mer

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN, 2012 Höstens Program 2012 5.9 Styrelsemöte 12.9 Månadsmöte, Bra för hjärtat - bra för hjärnan Från Landstinget

Läs mer

Föreningen Filharmonikernas vänner. Vänklang

Föreningen Filharmonikernas vänner. Vänklang Föreningen Filharmonikernas vänner Stockholms Konserthus Vänklang februari 2013 Bromma i februari 2013 Kära Filharmonikervänner Vid vår senaste Vänträff gav Hanna Matell en fin, personlig bild av sin stämmas

Läs mer

Uddevallas kammarmusikförening

Uddevallas kammarmusikförening Uddevallas kammarmusikförening GENERALPROGRAM HÖSTEN 2014 Med nya uppgifter Kära musikvänner. Välkomna till höstsäsongen 2014 Nu börjar ännu en intressant musiksäsong. Vi inleder med årsmöte, även i år

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Vill Du studera - resa uppleva?

Vill Du studera - resa uppleva? Brukspensionärerna Finspång Vill Du studera - resa uppleva? Idag har Du chansen att meddela oss Dina förväntningar och önskningar om studiecirklar, mötesprogram, resor och andra upplevelser! Det ligger

Läs mer

GSOPULS HIMMEL OCH JORD MED FULL ORKESTER RAKT IN I LIVETS STORA FRÅGOR

GSOPULS HIMMEL OCH JORD MED FULL ORKESTER RAKT IN I LIVETS STORA FRÅGOR GSOPULS HIMMEL OCH JORD MED FULL ORKESTER RAKT IN I LIVETS STORA FRÅGOR LÄRARHANDLEDNING Välkommen till kreativt samspel med Göteborgs Symfoniker och GSOPULS. Detta är en lärarhandledning som är indelad

Läs mer

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Hanna Edqvist.

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Hanna Edqvist. Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik Handledare: Peter Berlind Carlson Hanna Edqvist Examensarbete Examenskonsert 28 maj/19.00/reaktorhallen Hanna Edqvist,

Läs mer

VÄXJÖ KONSERTFÖRENING

VÄXJÖ KONSERTFÖRENING VÄXJÖ KONSERTFÖRENING Foto: Matthew Murphy Program för hösten 2013 Torsdagen den 12 september kl. 19.00 Hyllningar Musica Vitae med Mats Zetterqvist Utvandrarnas Hus Vi inleder säsongen i ett samarbete

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Göteborgs Pianofestival

Göteborgs Pianofestival Program Göteborgs Pianofestival 16-21 augusti 2016 Varmt välkomna till 5:e upplagan av Göteborgs Pianofestival! Pianisten Ha-Young Sul tog initiativ till festivalen 2010 sedan dess har vi bara växt och

Läs mer

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Veneto är ett mycket omväxlande landskap med otroligt vacker natur i form av berg & dalar, kulturstäder och inte minst italiens största sjö, Gardasjön

Läs mer

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 !!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 Att förstå vad som händer i vår värld blir allt mer angeläget i takt med att konkurrensen ökar och nya ekonomier växer fram. Att läsa

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Kulturprogram hösten 2015

Kulturprogram hösten 2015 Kulturprogram hösten 2015 Qulturum Sländan FÖRFATTARE FÖRELÄSARE ÖVRIGT BARN OCH LUNCHMUSIK FAMILJ FILM BARN OCH FAMILJ LÖRDAG 12/9 KL. 12.30 Pygméteatern ger Håll i handen En lekfull föreställning med

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Jag har varit ute och rest med vår lokalförening till Skagen den 25-28 maj. Vi var 32 medlemmar som fick uppleva några

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Inbjudan till nätverksträff för erfarenhetsutbyte

Inbjudan till nätverksträff för erfarenhetsutbyte Inbjudan till nätverksträff för erfarenhetsutbyte Leadergrupper och andra som är engagerade i Leaderfrågor från hela landet nu träffas vi åter för att utbyta erfarenheter! På anmälningsblanketten kan du

Läs mer

BLAND VALAR OCH DELFINER

BLAND VALAR OCH DELFINER BLAND VALAR OCH DELFINER Azorerna, 2-10 maj 2015 En oförglömlig resa bland valar och delfiner på Azorerna Följ med Joakim Odelberg till Azorerna och ön Pico och upplev valar och delfiner på mycket nära

Läs mer

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2013! Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Med början hösten 2010 samt våren 2011-2012 arrangerade vi våra första tennisresor till Kroatien.

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

Vänklang APRIL Vänträff som inleds med Årsmöte Grünewaldsalen den 25 april kl Isaac Grünewald - Modernist och människa

Vänklang APRIL Vänträff som inleds med Årsmöte Grünewaldsalen den 25 april kl Isaac Grünewald - Modernist och människa Vänklang APRIL 2016 Vänträff som inleds med Årsmöte Grünewaldsalen den 25 april kl. 18.00 Isaac Grünewald - Modernist och människa Möt en av den moderna svenska konstens stora portalfigurer och förnyare.

Läs mer

Barnens Sangfest i Vasa

Barnens Sangfest i Vasa F e s ten! Barnens Sangfest i Vasa 20-22.4.2018 www.borgastift.fi I april 2018 får barnkörssångare från församlingar i hela Borgå stift tillsammans med ledare, föräldrar och syskon samlas i Vasa till ett

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Andreas Lyeteg.

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Andreas Lyeteg. Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik Handledare: Peter Berlind Carlson Andreas Lyeteg Examensarbete Andreas Examenskonsert 24 Maj kl 19 Stora salen Andreas

Läs mer

! " ## $ % & ' () * +, ' - )

!  ## $ % & ' () * +, ' - ) ! "##$%&' ()* +,'- ) Examenskonsert 5 juni 2013 Stora Salen, Kungl. Musikhögskolan Bård Eriksson, kontrabas Program Johann Sebastian Bach (1685-1750) Svit nr 2 för solo cello Sats 5 Kontrabas: Bård Eriksson

Läs mer

SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN

SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN 17-18 JUNI 2014 SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN är ett musikläger för barn och unga med syftet att bygga broar mellan kulturer

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Föreningen Filharmonikernas vänner. Vänklang

Föreningen Filharmonikernas vänner. Vänklang Föreningen Filharmonikernas vänner Stockholms Konserthus Vänklang oktober 2008 Kära Filharmonikervänner, Bromma i oktober 2008 En ny epok har börjat i vårt Konserthus. En ny chefdirigent innebär att en

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

FINNSAM:s arkivkonferens i Uppsala vintern 2000

FINNSAM:s arkivkonferens i Uppsala vintern 2000 FINNSAM:s arkivkonferens i Uppsala vintern 2000 Rapport: Tor Eriksson, Örebro Foto: Tor Eriksson, Örebro, och Christer Nilsson, Karlstad Fredagen den 14 januari Vinter betyder att vi bekantar oss med något

Läs mer

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum:

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum: Open Stage! Kultur arrngerar en gång i månaden OPEN STAGE i Kulturhuset Fyren, Café Trubaduren. Alla är välkomna att framföra något från scenen i Café Trubaduren. Lika välkommen är man om man bara vill

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras).

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras). HUVUDSTA PENSIONÄRSFÖRENING Klippgatan 8 171 47 SOLNA Tel: 08 27 50 32 Hemsida: www.pro.se/huvudsta E-mail: huvudstapro@gmail.com Nr 3 8 september 2015 Höstprogrammet 2015 Månadsmöten hålls på Skoga Äldreboende,

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Härlig STÄMNING PÅ Midsommarlunchen i Kvarnen. Vi kommer också i år att delta i Må-Bra dagen i Lidköping den 19/9. Ni är hjärtligt välkomna fram!

Härlig STÄMNING PÅ Midsommarlunchen i Kvarnen. Vi kommer också i år att delta i Må-Bra dagen i Lidköping den 19/9. Ni är hjärtligt välkomna fram! Reumatikerföreningen Höst/Vinter 2015 Härlig STÄMNING PÅ Midsommarlunchen i Kvarnen Reumatikerföreningen Lidköping har haft sin traditionella midsommarlunch i den gamla Kaffekvarnen, Stenhammar. Trots

Läs mer

Välkommen till AKC Årsmöte

Välkommen till AKC Årsmöte Nr 127, mars 2015 Välkommen till AKC Årsmöte Datum: söndag den 15 mars 2015 Tid: 14:00 Plats: Föreningens lokaler I och med detta meddelas följande: 1- Kallelse, dagordning, verksamhetsrapport * Du kallas

Läs mer