Det här är en snabbmanual som förklarar vissa utvalda funktioner som din maskin kan hantera och hur eventuella driftstörningar åtgärdas.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det här är en snabbmanual som förklarar vissa utvalda funktioner som din maskin kan hantera och hur eventuella driftstörningar åtgärdas."

Transkript

1 Snabbmanual

2 Det här är en snabbmanual som förklarar vissa utvalda funktioner som din maskin kan hantera och hur eventuella driftstörningar åtgärdas. På CD-skivan som medföljde leveransen av maskinen finns det en komplett instruktionsbok som behandlar och förklarar alla funktioner. Tack för att ni valde en multifunktionsmaskin från Toshiba. e-studiomaskinen är levererad av Sveriges största kedja för dokumenthanteringsprodukter, Office Document. Vid beställningar, frågor och servicebehov, kontakta då Er lokala Officepartner

3 Allmäna försiktighetsåtgärder Hantera och använd maskinen varsamt och försiktigt. Placera inga föremål på kassetter eller originalinmatningsbordet. Se till att nätsladden inte placeras så att någon kan råka trampa på den eller så att den kan komma i kläm. Det kan orsaka olyckor och elfel. Se till att inga metallföremål (t.ex. gem) hamnar i maskinen. För bästa utskriftskvalitet rekommenderar vi att endast förbrukningsartiklar som är avsedda för e-studio 232/282/352/452 används. För bästa resultat och funktion rekommenderas kopieringspapper på 80 g/m². För bästa resultat vid färgutskrift rekommenderas kopieringspapper på 100 g/m². Papper av sämre kvalitet kan bl.a. avge dammpartiklar och därmed påskynda behovet av service. Slå av strömmen till maskinen (om inte timeravstängning används): Vid arbetsdagens slut. Vid strömavbrott. Varning! Slå aldrig av strömmen när maskinen arbetar. Vänta tills den stannat helt och hållet. Dra ut nätsladden: Om maskinen inte ska användas på en längre tid. Slå omedelbart av strömmen och tillkalla service: Om onormalt ljud hörs från maskinen. Om kopiatorn blir onormalt het utanpå. Om någon del av maskinen skadats. Om maskinen utsatts för regn eller vätska.

4 Maskinöversikt Dokumentmatare Nätströmbrytare Frontlucka Duplex Papperskassetter Bypassmatning Panel översikt

5 1 : [Hjälpknapp] För att få utförliga hjälpinstruktioner 2 : [USER FUNCTIONS] För att göra maskinens grundinställningar för kopiering scanning och faxfunktioner. 3 : [TEMPLATE] Används för att lagra och hämta färdiga inställningar som du ofta använder för kopiering scanning och fax. 4 : [EXTENSION] Det här är knappen som erbjuder funktioner i framtiden. Just nu finns det ingen funktion. 5 : [e-filing] Använd denna knapp för att komma åt lagrade dokument. 6 : [SCAN] Använd denna knapp för att komma åt scanning funktionerna. 7 : [COPY] Använd denna knapp för att komma åt kopierings funktionerna. 8 : [FAX] button Använd denna knapp för att komma åt Fax/Internet Fax funktionerna. 9 : Faxkommunikationslampor 10: [Pausknapp] För att göra paus i kopieringsjobb. 11: [JOB STATUS] För att se utskriftskön 12: [ACCESS] Används för att låsa maskinen med hjälp av användarkoder. 13: [ENERGISPARKNAPP] 14: [FUNCTION CLEAR] För att återställa maskinen till grundläge 15: [STOP] För att avbryta ett jobb. 16: [STARTKNAPP] 17: Sifferknappar 18: [CLEAR] För att nollställa kopieantal 19: Kommunikationslampa Lyser rött vid fel. 20: [MONITOR/PAUSE] Knapp för högtalare/paus 21: TouchPanel

6 Kopiering 1. Vid kopiering, lägg originalet antingen på glasskivan eller i dokumentmataren. 2. Ställ in önskat antal kopior och tryck på START för att starta kopieringen. Upp till 999 kopior kan ställas in. Om endast en kopia ska göras behövs ingen inställning. För att ändra inställt antal, tryck på Stop och ställ in på nytt. Nedtryckning av raderar alla inställningar -kopiatorn återgår till utgångsläget.

7 Automatisk förstoring eller förminskning Förstoring / Förminskning För att få automatisk förstoring eller förminskning, tryck på zoomknappen för att komma till nästa meny. Tryck sedan på knappen för aktuellt format på originalet. Välj sedan önskat utskriftsformat. Manuell förstoring eller förminskning Tryck på zoomknappen för att komma till nästa meny. Tryck på eller knappen för att kunna zooma en procent i taget. Du kan också välja att trycka på knappen. eller

8 Dubbelsidig kopiering Tryck på gråmarkerad knapp för dubbelsidig kopiering Välj sedan önskad funktion för dubbelsidigt. Du kan välja mellan : 1. Två enkelsidiga till en dubbelsidig (1 2) 2. Dubbelsidigt till dubbelsidigt (2 2) 3. Dubbelsidigt till två enkelsidiga (2 1) När du kopierar från glasskivan. Placera nästa original ( andra sidan ) och tryck start. Du kan trycka på ja och sedan start för att göra vissa inställningar. När du sedan har kopierat alla original tryck på klar.

9 Finisherfunktioner Det finns 2 typer av finisher MJ-1025, MJ1022 till e-studio 232/282. Funktionerna skiljer sig beroende på modell. Tryck på markerad knapp för att komma till nästa meny. Välj önskad finisherfunktion. Sortering, gruppsortering eller önskad häftposition. hålslag eller önskad funktion av tidskriftssortering.

10 Finisherfunktioner Det finns 4 typer av finisher till e-studio 352/452 MJ-1023, MJ-1024, MJ-1101 och MJ1022 (endast e-studio 352). Funktionerna skiljer sig beroende på modell. Tryck på markerad knapp för att komma till nästa meny. Välj önskad finisherfunktion. Sortering, gruppsortering eller önskad häftposition. hålslag eller önskad funktion av tidskriftssortering.

11 Fylla på papper 1. Dra ut papperskassetten 2. Lägg papper i kassetten. 3. Justera sidopappersstöden om nödvändigt. Mellanrummet mellan pappret och sidomatningsstödet bör vara ca: 5mm Påfyllning i storkassett. 1. Dra ut papperskassetten 2. Fyll på papper med början i (A) och sedan (B) Papperet matas från (A) först, när det är slut flyttas papperet i position (B) över till position (A)

12 Pappersstopp i maskinen 1. Vid pappersstopp från pappersmagasinen, öppna luckan på höger sida. 2. Dra försiktigt ut papperet. 1. Vid pappersstopp från sidoinmatningen, dra papperet försiktigt bakåt. Se pil

13 1. Vid pappersstopp i dubbelsidiga enheten, öppna enheten och fäll ner den. 2. Lyft på guiden för att komma åt papperet. 3. Avlägsna papperet försiktigt. 1. Vid pappersstopp i pappersbanan innanför dubbelsidiga enheten, öppna luckan som finns innanför enheten. 2. Snurra på matarratten för att papperet ska komma fram helt. 3. Dra försiktigt ut pappret.

14 Pappersstopp i dokumentmataren 1. Vid pappersstopp i dokumentmataren, tryck på frigörarknappen. Öppna luckan. 2. Är papperet synligt ta bort det försiktigt. 3. För att komma åt papper som är längre in, lyft guiden. 4. Eller lyft upp hela dokumentmataren och dra försiktigt ut papperet. Eventuellt kan det vara enklare att lyfta guiden och att dra pappret baklänges.

15 Byte av toner på e-studio 232/282/352/452 1 Öppna frontlucka 2 Tryck i pilens riktning för att vika ner hållaren för tonerpatronen. 3 Dra tonerpatronen rakt ut ur maskinen. 4 Skaka den nya tonerpatronen. 5 Avlägsna förseglingstejpen på den nya tonerpatronen. 6 Skjut in patronen i maskinen.

16 7 Lås patronen med hållaren. 8 Stäng frontluckan.

17 e-filing e-filing innehåller en publik box och upp till 200 privata boxar. Den publika boxen är förinställd med maskinen. De privata boxarna kan registreras genom att ge boxen ett namn. Om ett lösenord är angivet är boxen skyddad och dokument kan lagras på ett säkert sätt. * Innan lagring av dokument i e-filing, rekommenderas du att göra inställningar för privata boxar och foldrar för att kunna hantera dokument på ett effektivt sätt. 1 Tryck på [e-filing] knappen på kontrollpanelen. 2 Välj en blank knapp från 001 till 200, och tryck sedan på [SETUP] knappen. 3 Ange information för att registrera en ny grupp. - BOX NAMN måste anges och LÖSENORD anges om så önskas. - När du trycker på [BOX NAME] knappen, så presenteras menyn för att skriva in namnet på upp till 32 tecken. 4 Tryck på [ENTER] knappen. - En box är skapad.

18 Template En kombination av funktioner som ofta används kan lagras som en mall under TEMPLATES. Den kan sedan återkallas när så önskas. * Du kan lagra inställningar för kopiering, scanning och fax (tillval) som en mall och återkalla den. Funktionerna lagras under den publika gruppen eller under en privat grupp. (Upp till 200 grupper är möjliga). Upp till 60 kombinationer kan lagras under varje grupp. Registrering av mall i en privat grupp 1 Gör alla inställningar du vill spara. - T.ex. Inställningar för dubbelsidigt, 90% förstoring och 20 kopior i kopiering 2 Tryck på [TEMPLATE] knappen på kontrollpanelen. 3 Tryck på [REGISTRERA] knappen. 4 Välj en grupp USER GROUP från 001 till 200, och tryck på [ENTER] knappen. - När du väljer en USER GROUP som inte är registrerad, följ steg 5 annars hoppa vidare till steg Ange information för att registrera en ny grupp. - NAME måste anges. USER NAME och PASSWORD anges om så önskas. - När du trycker på [NAME] knappen, så presenteras menyn för att skriva in namnet på upp till 20 tecken. - Ange namnet för [USER NAME] på samma sätt som ovan.

19 6 När du trycker på knappen för [PASSWORD] på menyn för steg 5, byter menyn utseende som visas till höger. Knappa in ett 5 siffrigt nummer i både Password och Retype Password, och tryck sedan på [ENTER] knappen 7 Tryck på [ENTER] knappen. 8 Tryck på en tom knapp, och tryck sedan på [SAVE] knappen. 9 Ange informationen som efterfrågas. - NAME 1 eller NAME 2 måste anges. USER NAME och PASSWORD anges om så önskas. - När du trycker på [NAME 1] knappen, så presenteras menyn för att skriva in namnet på upp till 11 tecken. - Ange namnet för [USER NAME] på samma sätt som ovan. - Ange namnet på upp till 11 tecken för [NAME 2] på samma sätt som ovan 10 När du trycker på knappen för [PASSWORD] på menyn för steg 5, byter menyn utseende som visas till höger. Knappa in ett 5 siffrigt identiskt nummer i både Password och Retype Password, och tryck sedan på [ENTER] 11 Tryck på [SAVE] knappen. - Menyn återgår till steg 1, vilket är menyn du såg innan du tryckte på [TEMPLATE] knappen på kontrollen.

20 När du vill återkalla en mall 1 Placera dina original. - På glasskivan eller i dokumentmataren. 2Tryck på [TEMPLATE] knappen på kontrollpanelen. - Menyn för att hämta en mall visas. 3 Välj din grupp där mallen är sparad och tryck på [ENTER] knappen. 4 Välj den mall du vill använda. 5 Tryck på [START] knappen.

21 Scanning Du kan på ett enkelt sätt scanna in dina document. Du kan scanna med funktionerna SCAN TO e-filing, SCAN TO FILE eller SCAN TO . När du vill scanna 7 1 Placera originalen på glasskivan eller i dokumentmataren. 2 Tryck på [SCAN] knappen på kontrollpanelen för att komma till scan menyn. 3 Välj önskad scan funktion genom att trycka på motsvarande knapp. - Bilden till höger visar ett exempel på val av SCAN TILL e-filing 4 Gör inställningar för hur du vill att jobbet ska scannas, upplösning, dubbelsidig etc. 7 5 Tryck på [SCAN!] knappen.

22 Fax 1 När du trycker på [FAX] knappen på kontrollpanelen, visas alla inställningar för fax. Fax-funktionen är tillval. 1: Meddelande område 3: Funktions område 2: Funktions knappar 4: Meny knappar För att sända fax tryck på knappen för fax. 1 Tryck på [FAX] knappen på kontrollpanelen för att välja faxfunktionen. 2 Knappa in mottagarens faxnummer. 3 Tryck på [START] knappen.

23 Adressboken Att skicka fax med adressboken innebär att du trycker på den knapp som motsvara mottagarens fax. Dessa knappar har tidigare blivit konfigurerade med rätt information. Detta sätt är lämligt då det är ett faxnummer som är ofta återkommande. 1 Placera originalen. - "Setting Originals" Page 27 2 Tryck på [FAX] knappen på kontrollpanelen. 3 Tryck på [ADDRESS] knappen för för att komma till adress meny. - Varje meny visar 8 destinationer. För att se destinationer som inte syns i displayen, tryck [prev] eller [next] kanppen för att skifta meny. 4 Tryck på knappen som motsvarar den mottagare som du vill skicka dina dokument till. 5 Tryck på [START] knappen.

24 Utskrift Att skriva ut När du har installerat och konfigurerat din skrivare, kan du skriva ut från de flesta Windows applikationer. Välj utskriftskommandot i din applikation. Du kan skriva ut med flera olika funktioner genom inställningar i skrivarens drivrutin. 1. Öppna en fil och välj skriv ut från arkiv menyn i applikationen. Dialogrutan för utskrift visas. 2. Välj e-studio 232/282/352/452 och klicka på [egenskaper]. 3. Gör inställningar under respektive flik för hur du vill skriva ut. 4. Klicka [OK] för att spara dina inställningar. 5. Klicka [OK] eller [skriv ut] för att skriva ut ditt dokument.

25 Utskriftsinställningar med profiler Utskriftsinställningar kan sparas på din hårddisk så att du enkelt kan ladda rätt inställningar för specifika jobb. Du kan också dela de sparade inställningsprofilerna med andra. 1. Gör inställningar under respektive flik för hur du vill skriva ut. 2. Klicka [Save As...] för profiler. Dialogrutan visas för spara som. 3. Sök efter det ställe där du vill spara din profil, ange fil namn och klicka [OK]. Ladda profil 1. Klicka [Open] för profiler. 2. Sök efter den lagrade profilen som du vill använda och klicka [Open] eller [OK]. Inställningarna görs och visas i drivrutinen.

26 Print Job fliken Print Job fliken innehåller inställningar för hur din maskin ska ta hand om ditt jobb. Denna flik låter dig göra olika inställningar så som schemalagd utskrift, privat utskrift och korrekturutskrift. 1) Normal utskrift Välj detta för att skriva ut ditt jobb på ett normalt sett. 2) Schemalagd utskrift Välj detta för att skriva ut vid ett senare tillfälle. När du valt denna, klicka på [redigera] för att ställa in datum och tid. 3) Privat utskrift Välj detta när du vill skriva ut ett privat jobb. När du har markerat detta får du ange ett 5-siffrigt lösenord. Jobbet skickas som ett privat jobb och lagras i maskinens privata jobb kö, och skrivs inte ut förens du aktiverar utskriften med ditt lösenord framme vid maskinens panel. 4) Korrekturutskrift Välj detta för att skriva ut den första kopia av fler exemplar. Godkänn sedan första kopian och maskinen skriver ut resterande exemplar. Jobbet skickas som korrektur och lagras i korrekturkön och de återstående kopiorna skrivs inte ut förrän du har aktiverat jobbet genom att godkänna första exemplaret vid maskinens panel. 5) Skriv ut bildöverläggsfil När detta är valt sparas din utskrift som en bildöverläggsfil som kan användas till andra dokument. T.ex. när du vill använda samma bild på flera dokument. För att använda dig av bildöverläggsfilen får du välja använd bildöverläggsfil under nästa flik Effekt. 6) Lagra till e-filing Välj detta för att lagra ett jobb till e-filing. När du markerat denna typ av jobb så får du välja vilken Box du vill spara till i dropp listen till höger. Du kan också skriva ut ditt jobb samtidigt som du lagrar till e-filing genom att kryssa i printrutan.

27 TOSHIBA TEC NORDIC AB Box 1374, Sundbybergsvägen Solna tel , fax

Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal

Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB-kontakt - placering 2 2. Pekskärm och knappsats - personalmaskin 3 4. Inloggning och utloggning på maskin

Läs mer

TOSHIBA PÅ GU, INFO TILL SKRIVARVÄRDAR

TOSHIBA PÅ GU, INFO TILL SKRIVARVÄRDAR TOSHIBA PÅ GU, INFO TILL SKRIVARVÄRDAR 1. Touchpanelen På Grundmenyn finns 99% av kopieringsfunktionerna som kommer att användas. (Dubbelsidigt, Häftning, Färgläge) Fullfärg: Allt som kopieras kommer att

Läs mer

Xerox WorkCentre 3655 Flerfunktionsskrivare Kontrollpanel

Xerox WorkCentre 3655 Flerfunktionsskrivare Kontrollpanel Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. 3 4 5 Pekskärm Menyer 6 6 Alfanumerisk knappsats

Läs mer

Utskrift och kopiering en guide Innehåll: Sidan:

Utskrift och kopiering en guide Innehåll: Sidan: Utskrift och kopiering en guide Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB kontakt placering 2 2. Pekskärm och knappsats 3 3. Inloggning på maskin 4 4. Utskrift från FollowMe kön 5 5. Utskrift från USB 6 6.

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter windows Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient på din privata dator Installation av klient För att kommunicera med utskriftssystemet behöver varje dator

Läs mer

Snabbguide DX-C200. Namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skanner-funktionen. Använda faxfunktionen. Felsökning

Snabbguide DX-C200. Namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skanner-funktionen. Använda faxfunktionen. Felsökning DX-C200 Snabbguide Namn och placering Använda kopiatorfunktionen Använda skanner-funktionen Använda faxfunktionen Felsökning Avlägsna papper som har fastnat Skrivarpatroner Denna handbok ska läsas noga

Läs mer

Kopierar...5. Job interrupt (Avbryta jobbet)...6 Avbryta ett kopieringsjobb...6. E-post...7. Förbereda dig för att skicka e-post...

Kopierar...5. Job interrupt (Avbryta jobbet)...6 Avbryta ett kopieringsjobb...6. E-post...7. Förbereda dig för att skicka e-post... Snabbguide Innehåll Kopierar...5 Göra kopior...5 Göra en snabbkopia...5 Kopiera med den automatiska dokumentmataren...5 Kopiera med skannerglaset...5 Job interrupt (Avbryta jobbet)...6 Avbryta ett kopieringsjobb...6

Läs mer

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrollpanel

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrollpanel Xerox WorkCentre 70 / 7 Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. ABC DEF Menyer GHI

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter macintosh. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter macintosh. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter macintosh Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient och skrivare på din privata dator Installation av klient För att kunna skriva ut i Cirratosystemet behöver

Läs mer

Informationsguide. CD-skivan Programvara och dokumentation. Hjälpsidor. Lexmarks webbplats. Konfigurationsark. Andra språk

Informationsguide. CD-skivan Programvara och dokumentation. Hjälpsidor. Lexmarks webbplats. Konfigurationsark. Andra språk Informationsguide Sidan 1 av 1 Informationsguide Det finns ett antal dokument som kan hjälpa dig med att förstå hur MFP:n och tillvalen fungerar. På den här sidan får du hjälp att hitta publikationer och

Läs mer

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrollpanel

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrollpanel Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok.? Menyer GHI PRS

Läs mer

Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal

Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB-kontakt - placering 2 2. Pekskärm och knappsats - personalmaskin 3 3. Pekskärm och knappsats studentmaskin

Läs mer

GelSprinter GXe3350N. Snabbguide

GelSprinter GXe3350N. Snabbguide GelSprinter GXe3350N Snabbguide Installation av skrivare 1)Börja med att öppna förpackningen skrivaren anlände i. Tag ut skrivare och lägg kablage och övriga tillbehör åt sidan. Placera skrivaren på en

Läs mer

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrollpanel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrollpanel Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. 3 5 Öppna lock för bläckpåfyllning Menyer

Läs mer

De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok.

De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. Xerox ConnectKey.0-teknik Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. 3 4 5 Pekskärm Menyer

Läs mer

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrollpanel

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrollpanel 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. ABC DEF Menyer GHI PQRS

Läs mer

Utskrift och kopiering - en guide

Utskrift och kopiering - en guide Utskrift och kopiering - en guide Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB-kontakt - placering 2 2. Pekskärm och knappsats 3 3. Inloggning och utloggning på maskin 4 4. Utskrift från GUprint-kön 5 5. Utskrift

Läs mer

Funktioner* blir åtkomliga när du trycker på flikarna eller Alla tjänster, till exempel: LÄGG I PAPPER E-POST

Funktioner* blir åtkomliga när du trycker på flikarna eller Alla tjänster, till exempel: LÄGG I PAPPER E-POST SKÄRMEN - Här visas vilka funktioner som finns tillgängliga på maskinen samt allmän information. ÅTERSTÄLL ALLT - Återställer funktioner till grundinställningar PAUS - Avbryter pågående jobb START - Startar

Läs mer

Lasermultifunkt ionsskrivare

Lasermultifunkt ionsskrivare Lasermultifunkt ionsskrivare Snabbguide Kopiera Göra en snabbkopia 3 Från skrivarens kontrollpanel, tryck på. 4 Om du har lagt dokumentet på skannerglaset trycker du på Finish the Job (Avsluta jobbet)

Läs mer

OnLine manual. Start. Klicka på denna Start knapp.

OnLine manual. Start. Klicka på denna Start knapp. OnLine manual Start Klicka på denna Start knapp. UTSKRIFT Denna manual beskriver skrivarfunktionerna i Toshiba e-studio 6 MFP. För information om de följande ämnena vänligen se; Användarmanualen för Toshiba

Läs mer

Så här kopierar du. Eller. Xerox WorkCentre 5945/5955 multifunktionsskrivare. Tjänster Hem. Jobbstatus. Pekskärm. Start.

Så här kopierar du. Eller. Xerox WorkCentre 5945/5955 multifunktionsskrivare. Tjänster Hem. Jobbstatus. Pekskärm. Start. Xerox WorkCentre 9/9 multifunktionsskrivare Så här kopierar du. Placera dokumenten med framsidan uppåt i dokumentmatarens inmatningsfack. Justera pappersstödet så att det ligger. Tryck på på kontrollpanelen

Läs mer

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Använda Bildgalleriet För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Logga in För att skapa och administrera album för galleriet ska du logga in. Användarnamn är användarens

Läs mer

Kontrollpanel. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Multifunktionsskrivare med färg

Kontrollpanel. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Multifunktionsskrivare med färg Kontrollpanel De tillgängliga apparna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Information om appar och funktioner finns i Användarhandbok. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Hem öppnar appens huvudskärm. Ström/aktivera

Läs mer

Felsökning. Bruksanvisning

Felsökning. Bruksanvisning Bruksanvisning Felsökning 1 2 3 4 5 6 7 8 När maskinen inte fungerar som du vill Felsökning vid användning av kopieringsfunktionen Felsökning vid användning av Faxfunktionen Felsökning vid användning av

Läs mer

Snabbguide SP C221SF/C222SF. Delarnas namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skannerfunktionen. Använda faxfunktionen.

Snabbguide SP C221SF/C222SF. Delarnas namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skannerfunktionen. Använda faxfunktionen. SP C221SF/C222SF Snabbguide Delarnas namn och placering Använda kopiatorfunktionen Använda skannerfunktionen Använda faxfunktionen Felmeddelanden Avlägsna pappersstopp Felsökning Byta ut skrivarkassetter

Läs mer

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på DVD-skivan

Läs mer

MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM. Handbok för kopieringsfunktioner

MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM. Handbok för kopieringsfunktioner MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM Handbok för kopieringsfunktioner 00 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken får inte kopieras

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken får inte kopieras

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0 PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se Utgåva 1.0 Hur kommer jag igång?... 3 Välkommen till Pärmen.se... 3 Internet Explorer... 3 IKEA Arkiv... 3 Hur kommer jag in

Läs mer

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-SERIEN. Lathund

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-SERIEN. Lathund LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-SERIEN Lathund Skriva ut på specialpapper, etiketter eller OH-film med Windows 1. Gå till Arkiv-menyn i programmet och klicka på Skriv ut. 2. Välj produkten och klicka

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Bruksanvisning för kopieringsfunktioner

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Bruksanvisning för kopieringsfunktioner DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Bruksanvisning för kopieringsfunktioner 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken får

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC.

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 03 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC.

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter linux/unix. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter linux/unix. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter linux/unix Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient och skrivare på din privata dator Installera klient För att kunna skriva ut i Cirratosystemet behöver

Läs mer

Avancerade alternativ

Avancerade alternativ Avancerade alternativ Det här avsnittet omfattar: "Skriva ut separationssidor" på sida 2-67 "Skriva ut flera sidor på ett enstaka ark (N-upp)" på sida 2-68 "Skriva ut häften" på sida 2-69 "Skriva ut negativa

Läs mer

7 USB-port Sätta i en USB-flashenhet i skrivaren. Obs! Endast USB-porten på framsidan stödjer flashminnen. Förstå färgerna på indikatorlampan och

7 USB-port Sätta i en USB-flashenhet i skrivaren. Obs! Endast USB-porten på framsidan stödjer flashminnen. Förstå färgerna på indikatorlampan och Snabbguide Lär dig mer om skrivaren Använda skrivarens kontrollpanel Använd För att 7 USB-port Sätta i en USB-flashenhet i skrivaren. Obs! Endast USB-porten på framsidan stödjer flashminnen. Förstå färgerna

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC.

Läs mer

Arkiv skriv ut (Ctrl P) Välj Skrivare och sedan Skrivaregenskaper

Arkiv skriv ut (Ctrl P) Välj Skrivare och sedan Skrivaregenskaper LATHUND Utskriftshantering KX6 Arkiv skriv ut (Ctrl P) Välj Skrivare och sedan Skrivaregenskaper Under flikarna till vänster finns olika val för dina utskrifter. Under fliken Grundläggande, hittar du

Läs mer

Benga s IT-hörna. Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma

Benga s IT-hörna. Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Av Martin Appel Använd samma internetuppkoppling och nå dina filer överallt. Med ett hemmanätverk kan du som har flera datorer utnyttja kraften maximalt. Nätverk.

Läs mer

MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM. Handbok för felsökning

MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM. Handbok för felsökning MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM Handbok för felsökning 2009, 2010 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken får inte kopieras

Läs mer

Konfigurera Xenta från Babs

Konfigurera Xenta från Babs Konfigurera Xenta från Babs Nedan följer en instruktion hur du konfigurerar din nya Xenta terminal från Babs PayLink med JobOffice Kassa. Om du känner dig osäker på det här, kontakta någon lokal data-

Läs mer

Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma

Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Av Martin Appel Tips och skolor Använd samma internetuppkoppling och nå dina filer överallt. Med ett hemmanätverk kan du som har flera datorer utnyttja kraften maximalt.

Läs mer

Så här kopierar du ELLER. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Kontrollpanelen. Med dokumentmataren. Med dokumentglaset

Så här kopierar du ELLER. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Kontrollpanelen. Med dokumentmataren. Med dokumentglaset Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 Så här kopierar du Tjänster Hem Jobbstatus Pekskärm Start Rensa allt Stopp. Placera dokumenten med framsidan uppåt i dokumentmatarens inmatningsfack. Justera pappersstödet

Läs mer

GUprint. Utskrift, skanning och kopiering - en guide

GUprint. Utskrift, skanning och kopiering - en guide GUprint Utskrift, skanning och kopiering - en guide Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB-kontakt - placering 2 2. Pekskärm och knappsats 3 3. Inloggning och utloggning på maskin 4 4. Utskrift från GUprint-kön

Läs mer

Skanna. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare

Skanna. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare Skanna Det här kapitlet innehåller: "Vanlig skanning" på sida 4-2 "Installera skannerdrivrutinen" på sida 4-4 "Justera skanningsalternativ" på sida 4-5 "Hämta bilder" på sida 4-11 "Hantera filer och styra

Läs mer

Handbok för snabbinstallation

Handbok för snabbinstallation Laserskrivare HL-1030/1240/1250/1270N Handbok för snabbinstallation Du måste genomföra följande maskinvaruinställning och drivrutinsinstallation innan du kan använda skrivaren. Kontrollera först vilket

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på CD-romskivan

Läs mer

Xerox ColorQube 9201/9202/9203 Så här kopierar du. Förberedelser. Skanning. Mer information

Xerox ColorQube 9201/9202/9203 Så här kopierar du. Förberedelser. Skanning. Mer information Xerox ColorQube 90/90/90 Så här kopierar du. Placera originalen i dokumentmataren med textsidan uppåt eller. Tryck på knappen Tjänster Hem.. Välj alternativet Kopiering. Fliken Kopiering visas.. Ändra

Läs mer

LASERJET PRO 400 MFP. Snabbreferens M425

LASERJET PRO 400 MFP. Snabbreferens M425 LASERJET PRO 400 MFP Snabbreferens M425 Optimera kopieringskvaliteten Följande inställningar för kopieringskvalitet är tillgängliga: Välj autom.: Använd den här inställningen när kopieringskvaliteten inte

Läs mer

VARNING RISK FÖR SKADOR:

VARNING RISK FÖR SKADOR: Sida 1 av 19 Guide för utskrift Fylla på magasinet för 250 eller 550 ark VARNING RISK FÖR SKADOR: Fyll på varje fack separat för att minska risken för utrustningsinstabilitet. Låt alla andra fack vara

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Bruksanvisning för kopieringsfunktioner

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Bruksanvisning för kopieringsfunktioner DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Bruksanvisning för kopieringsfunktioner 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation

Läs mer

Kopiera. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare

Kopiera. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare Kopiera Det här kapitlet innehåller: "Vanlig kopiering" på sida 3-2 "Justera kopieringsalternativ" på sida 3-3 "Grundinställningar" på sida 3-4 "Bildjusteringar" på sida 3-8 "Justeringar för bildplacering"

Läs mer

Förstå startskärmen. 1 Ändra språk Öppna snabbmenyn Ändra språk som ger dig möjlighet att ändra skrivarens huvudspråk.

Förstå startskärmen. 1 Ändra språk Öppna snabbmenyn Ändra språk som ger dig möjlighet att ändra skrivarens huvudspråk. Snabbguide Lär dig mer om skrivaren Använda skrivarens kontrollpanel 2 3 Förstå startskärmen När skrivaren har slagits på visar displayen en basskärm som även kallas huvudmenyn. Tryck på knapparna och

Läs mer

Snabbguide NPD4499-00 SV

Snabbguide NPD4499-00 SV NPD4499-00 SV Kapitel 1 Introduktion Tack för att du har köpt den här produkten I den här snabbguiden Quick Guide () finner du en introduktion och bildbeskrivning av de grundläggande och mest använda funktionerna

Läs mer

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Lathund M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Lathund M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Lathund M570 Använd direkt USB-utskrift 1. Anslut USB-flashenheten till USB-porten på produktens framsida. 2. Menyn USB-minne öppnas. Bläddra genom alternativen med hjälp av

Läs mer

Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/ 5755/5765/5775/5790 Så här kopierar du. Förberedelser. Skanning. Mer information

Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/ 5755/5765/5775/5790 Så här kopierar du. Förberedelser. Skanning. Mer information ." Xerox WorkCentre /0// Så här kopierar du. Placera dokumenten i dokumentmatarens inmatningsfack med. Tryck på Återställ allt för att ta bort eventuella föregående 88 99. Tryck på knappen Tjänster Hem

Läs mer

Avancerade alternativ

Avancerade alternativ Avancerade alternativ Det här avsnittet omfattar: "Skriva ut separationssidor" på sidan 2-42 "Skriva ut flera sidor till ett enskilt ark (N upp)" på sidan 2-43 "Skriva ut negativa och spegelvända bilder"

Läs mer

Avancerade alternativ

Avancerade alternativ Avancerade alternativ Det här avsnittet omfattar: "Skriva ut separationssidor" på sidan 2-54 "Skriva ut flera sidor på ett enda ark (Ark per sida)" på sidan 2-55 "Skriva ut häften" på sidan 2-56 "Skriva

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Installationsanvisningar för programvaran Svenska LB9154001 INLEDNING Funktioner P-touch Editor Skrivardrivrutin P-touch Address Book (endast i Windows ) Gör det enkelt

Läs mer

Snabbhandbok. User Guide XT3008SV0-2 ME3612E4-1. Copyright 2008 Xerox Corporation. Alla rättigheter förbehålles.

Snabbhandbok. User Guide XT3008SV0-2 ME3612E4-1. Copyright 2008 Xerox Corporation. Alla rättigheter förbehålles. User Guide XT3008SV0-2 ME3612E4-1 Copyright 2008 Xerox Corporation. Alla rättigheter förbehålles. Översatt av: Xerox GKLS European Operations Bessemer Road Welwyn Garden City Hertfordshire AL7 1BU GB 2008

Läs mer

GUprint. Utskrift, skanning och kopiering - en handledning för användare

GUprint. Utskrift, skanning och kopiering - en handledning för användare GUprint Utskrift, skanning och kopiering - en handledning för användare Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB-kontakt - placering 2 2. Pekskärm och knappsats 3 3. Inloggning och utloggning på maskin 4

Läs mer

Justera utskriftsalternativ

Justera utskriftsalternativ Justera utskriftsalternativ Det här avsnittet omfattar: "Ange utskriftsalternativ" på sidan 2-19 "Välja egenskaper för en enstaka utskrift (Mac)" på sidan 2-23 "Välja utskriftskvalitetslägen" på sidan

Läs mer

DIGITALT MULTIFUNKTIONELLT FULLFÄRGSSYSTEM

DIGITALT MULTIFUNKTIONELLT FULLFÄRGSSYSTEM MODELL: MX-300N MX-700N DIGITALT MULTIFUNKTIONELLT FULLFÄRGSSYSTEM Snabbstartsmanual Allmän information Funktioner för maskinen och förklaring av hur du placerar original och fyller på papper. Kopiera

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på DVD-skivan

Läs mer

Användarhandbok. Det här kan du göra med maskinen. Komma igång. Kopiator. Skriv ut. Skanner. Dokumentserver. Web Image Monitor

Användarhandbok. Det här kan du göra med maskinen. Komma igång. Kopiator. Skriv ut. Skanner. Dokumentserver. Web Image Monitor Användarhandbok Det här kan du göra med maskinen Komma igång Kopiator Skriv ut Skanner Dokumentserver Web Image Monitor Fylla på papper och toner Felsökning Söker du information som inte finns i den här

Läs mer

3 Knappen viloläge Aktivera viloläge eller standbyläge.

3 Knappen viloläge Aktivera viloläge eller standbyläge. Snabbguide Använd För att 3 Knappen viloläge Aktivera viloläge eller standbyläge. Indikatorlampa Fast grönt Skrivarstatus Skrivaren är på, men i viloläge. För skrivarmodeller med tvåradig skärm Lär dig

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Administrationsmanual ImageBank 2 INNEHÅLL 1. Konventioner i manualen 3 2. Uppmärksamhetssymboler 3 3. Vad är imagebank SysAdmin 4 4. Guide för att snabbt komma igång 5 5. Uppgradera din imagebank 1.2

Läs mer

Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d

Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d Importera utskriftsinställningar Utskriftsinställningar finns i Inställningsmallar. Varje utskriftsform i Disgen (antavla, ansedel,

Läs mer

Messit Webb användarhandledning

Messit Webb användarhandledning Messit Webb användarhandledning Logga in Börja med att logga in i Generic Mobiles gränssnitt som heter Messit Webb, adress http://www.genericmobile.se/. Klicka på Kundlogin i menyn. Logga in genom att

Läs mer

Inställningar för Exchange 2007-plattform Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Område: Finland / Operativsystem: Windows Vista

Inställningar för Exchange 2007-plattform Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Område: Finland / Operativsystem: Windows Vista Inställningar för Exchange 2007-plattform Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Område: Finland / Operativsystem: Windows Vista Starta Outlook 2007 för första gången...4 Startfönster för Outlook 2007...5

Läs mer

4 Tangentbord Ger dig möjlighet att skriva in siffror, bokstäver eller symboler

4 Tangentbord Ger dig möjlighet att skriva in siffror, bokstäver eller symboler Snabbguide Lär dig mer om skrivaren Förstå skrivarens kontrollpanel Del 1 2 3 4 Beskrivning 7 1 @!. 2 A B C 3 D E F 4 G H I 5 J K L 6 M N O 7 P Q R S 8 T U V 9 W X Y Z * 0 # 1 Visa Visar skrivarens status

Läs mer

Snabbguide FS-C1020MFP+ Namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skanner-funktionen. Använda faxfunktionen.

Snabbguide FS-C1020MFP+ Namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skanner-funktionen. Använda faxfunktionen. FS-C1020MFP+ Snabbguide Namn och placering Använda kopiatorfunktionen Använda skanner-funktionen Använda faxfunktionen Felsökning Avlägsna papper som har fastnat Skrivarpatroner Denna handbok ska läsas

Läs mer

PROGES PLUS THERMOSCAN RF. Instruktionsmanual V. 061115

PROGES PLUS THERMOSCAN RF. Instruktionsmanual V. 061115 ThermoScan RF användarinstruktioner 1 PROGES PLUS THERMOSCAN RF Instruktionsmanual V. 061115 Viktigt! Den här manualen innehåller ett antal lösenord som endast är avsedda för administratörerna. Glöm inte

Läs mer

PRINTER DRIVER ADMINISTRATOR GUIDE

PRINTER DRIVER ADMINISTRATOR GUIDE PRINTER DRIVER ADMINISTRATOR GUIDE OpusCapita förbehåller sig rätten att förändra produktens egenskaper samt produktspecifikationen. De senaste versionerna publiceras på www.opuscapita.com/terms 1. ROLLBESKRIVNING

Läs mer

X84-X85 Scan/Print/Copy

X84-X85 Scan/Print/Copy X84-X85 Scan/Print/Copy Komma igång Juni 2002 www.lexmark.com Informationsmeddelande om överensstämmelse med Federal Communications Commission (FCC) Denna produkt överensstämmer med gränsvärdena för en

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM Handbok för felsökning 2014 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC. Förord

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund LASERJET ENTERPRISE MFP Lathund M725dn M725f M725z M725z+ Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne

Läs mer

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på DVD-skivan

Läs mer

Lösa problem med utskriftskvaliteten

Lösa problem med utskriftskvaliteten I följande tabeller kan du söka efter lösningar på utskriftsproblem som kan inträffa. Kontakta inköpsstället om du inte kan lösa problemet. Du kan ha en skrivardel som behöver rengöras eller ersättas av

Läs mer

Telia Connect för Windows

Telia Connect för Windows Telia Connect för Windows Version 3.0 Användarguide Updaterad: 3 juli 2007 Innehåll Ansluta till Internet...3 Information som presenteras av Telia Connect...4 Konfiguration av Telia Connect...7 Fliken

Läs mer

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com Office365 for educations Snabbguide https://portal.micorosft.com Innehåll 1. Logga in:... 4 1. Outlook- E-post... 5 2.1 E-post inställningar... 6 2.1.1 Signatur... 6 2.1.2 Dolda kopior... 6 2.1.3 Bilagor...

Läs mer

Lathund FE-edit i Typo3

Lathund FE-edit i Typo3 1(6) Lathund Front-end-editing (FE-edit) i Typo3 Front-end-editing (FE-edit) är ett förenklat sätt att redigera innehåll med Typo3. Helt kort går det ut på att man redigerar innehållet medan man surfar

Läs mer

Användarhandbok. Det här kan du göra med maskinen. Komma igång. Kopiator. Fax. Skriv ut. Skanner. Dokumentserver.

Användarhandbok. Det här kan du göra med maskinen. Komma igång. Kopiator. Fax. Skriv ut. Skanner. Dokumentserver. Användarhandbok Det här kan du göra med maskinen Komma igång Kopiator Fax Skriv ut Skanner Dokumentserver Web Image Monitor Fylla på papper och toner Felsökning Information om den här maskinen Den information

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

Lexmark C750. Versionsinformation. augusti 2001. www.lexmark.se

Lexmark C750. Versionsinformation. augusti 2001. www.lexmark.se Lexmark C750 Versionsinformation augusti 2001 www.lexmark.se 1 Rikta in bildöverföringsenheten För bästa utskriftskvalitet, se till att du riktar in bildöverföringsenheten när du har bytt ut den eller

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM / DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Administratörshandbok

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM / DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Administratörshandbok DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM / DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM Administratörshandbok 2012-2014 TOSHIBA TEC CORPORATION Med ensamrätt Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Utbyte och ersättning system för utbyte av produkter. Återförsäljare. Brunvaror Vitvaror Foto / video

ANVÄNDARMANUAL. Utbyte och ersättning system för utbyte av produkter. Återförsäljare. Brunvaror Vitvaror Foto / video ANVÄNDARMANUAL Utbyte och ersättning system för utbyte av produkter Återförsäljare Brunvaror Vitvaror Foto / video Systemet har utvecklats och drivs av FÖR GOPRO ÅTERFÖRSÄLJARE Adress Exchange systemet

Läs mer

E-posthantering med Novell Groupwise WebAccess

E-posthantering med Novell Groupwise WebAccess E-posthantering med Novell Groupwise WebAccess En liten hjälpreda sammanställd av Thomas Granhäll. Materialet får kopieras fritt! 2003 Följande moment behandlas i denna manual: 1. Logga in 2. Ta emot och

Läs mer

Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto.

Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto. Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto. När det gäller konto och appar på kommunens ipads så gäller ett konto per ipad. Detta innebär att man inte får dela appar mellan verksamhetens ipads.

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på CD-romskivan

Läs mer

Magasin 5 (tillval) Magasin 6 (mellanlägg) (tillval) Kontrollpanel. Högvolymsefterbehandlare (tillval) Kontrollpanel

Magasin 5 (tillval) Magasin 6 (mellanlägg) (tillval) Kontrollpanel. Högvolymsefterbehandlare (tillval) Kontrollpanel Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Maskinöversikt Maskinöversikt Funktioner Följande funktioner finns beroende på enhetens konfiguration: 8 Kopiering E-post Internetfax Serverfax Dokumentmatare Magasin (tillval)

Läs mer

Skrivarinställningar. Visa startsidan. Via skrivarens frontpanel. Phaser 7750 färglaserskrivare

Skrivarinställningar. Visa startsidan. Via skrivarens frontpanel. Phaser 7750 färglaserskrivare Skrivarinställningar Det här avsnittet omfattar: "Visa startsidan" på sidan 1-14 "Visa strömsparläget" på sidan 1-15 "Visa Intelligent Ready läget" på sidan 1-16 "Spärra inställningarna på frontpanelen"

Läs mer

Välkommen. Mustek Systems, Inc.

Välkommen. Mustek Systems, Inc. Välkommen Mustek Systems, Inc. Informationen i detta dokument kan ändras utan föregående meddelande. Företag, namn och information som används i exempel är fingerade om inte något annat framgår. Ingen

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 0-04 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC.

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet.

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Då du klickar på Användare öppnas denna bläddringslista.

Läs mer

Programinställningar. Kapitel 5 Inställningar-Program

Programinställningar. Kapitel 5 Inställningar-Program Kapitel 5 Inställningar-Program Inställningar finns för att styra hur ZoomTexts ska starta, avsluta och visas på skrivbordet när det är Igång. Du kan också aktivera automatisk uppdatering, vilket gör att

Läs mer